Uitgave Voor u ligt het informatieboekje over de buitenschoolse opvang bij Stichting Kinderopvang Oudenbosch.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgave Voor u ligt het informatieboekje over de buitenschoolse opvang bij Stichting Kinderopvang Oudenbosch."

Transcriptie

1 Uitgave 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje over de buitenschoolse opvang bij Stichting Kinderopvang Oudenbosch. Wilt u na het lezen van ons boekje een keer vrijblijvend komen kijken of inschrijven, belt u dan even om een afspraak te maken. Ook de plaatsingsmogelijkheden kunnen dan besproken worden. Wilt u de informatie lezen van het kinderdagverblijf, dan kunt u deze vinden op onze website Het is verstandig in verband met mogelijke wachtlijsten om tijdig in te schrijven. Veel leesplezier! Moniek Schippers Directeur DOELSTELLING De buitenschoolse opvang (BSO) valt onder de Stichting Kinderopvang Oudenbosch. Het doel van de BSO is om kinderen van 4 tot 12 jaar in hun vrije tijd verantwoorde opvang te bieden. Er wordt aandacht geschonken aan de ontplooiingsmogelijkheden van de kinderen zowel individueel als in groepsverband. Het accent ligt op de vrije keuze van de kinderen. Om te kunnen kiezen wordt er een op verschillende leeftijden afgestemd programma aangeboden.

2 ACCOMODATIES Wij hebben twee locaties waar BSO geboden wordt. De B2 Deze zit in basisschool de Regenboog. Kinderen die naar deze school gaan en opvang nodig hebben gaan hier heen. We hebben hier de beschikking over een eigen lokaal, maar maken ook gebruik van het spellokaal, de handenarbeidruimte, de aula, het computerlokaal en de buitenruimte. De B2 is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en tijdens de schoolvakanties geopend. De BYesZo! Deze zit bij KDV Dikkie Dik aan de Strijmondlaan. Hier worden de kinderen opgevangen die naar De Bukehof, De Schittering of De Klinkert gaan. Zij worden van en naar school gebracht middels een Stint (Segway met een bak eraan) of met de eigen auto van de medewerkers. Bij de BYesZo! hebben we de beschikking over een grote eigen ruimte welke gesplitst is in een 8- en een 8+ ruimte, zodat de oudere kinderen zich in hun eigen ruimte kunnen terugtrekken. Daarnaast hebben we een ruime knutselhoek, kindvriendelijke keuken waar kinderen onder begeleidingen lekkere dingen klaar kunnen maken en grote buitenruimte. De BYesZo! is alle dagen van de werkweek geopend. Op woensdag komen hier ook de kinderen van de B2. Jaarlijks komt de GGD alle locaties onaangekondigd controleren.

3 OPENINGSTIJDEN VOORSCHOOLSE OPVANG (VSO) Op doordeweekse dagen kunnen kinderen vanaf 7.15 uur naar de VSO gebracht worden. Kinderen van de Bukehof, De Schittering en de Klinkert worden om ongeveer 8.20 uur met de Stint of de auto school gebracht. Kinderen van De Regenboog worden op tijd naar hun klas gebracht. Afmeldingen dienen altijd zo vroeg mogelijk te worden doorgegeven, zodat wij in onze planning daarmee rekening kunnen houden. In vakanties mogen kinderen op de ingeschreven dagen de hele ochtend gebruik maken van de voorschoolse opvang (tot uur). Wilt u gebruik maken van de opvang tijdens studiedagen, dan is het mogelijk om extra uren af te nemen (altijd in dagdelen) NASCHOOLSE OPVANG (NSO) Op doordeweekse dagen kunnen de kinderen na schooltijd terecht op de NSO. Afhankelijk van de schooltijden is dit meestal vanaf uur. Op woensdag vindt alle opvang plaats bij de BYesZo! en is de B2 gesloten en worden ook deze kinderen met de Stint van en naar school gebracht en gehaald. Wij streven er naar om de opvang op deze dagdelen op alle locaties aan te bieden. Wanneer er op deze dagen gebruik gemaakt wordt van een hele middag opvang dan wordt dit gezien als 2 x naschoolse opvang. (lange dag NSO). Het is op een vrije middag ook mogelijk om opvang af te nemen tot uur (tarief VSO), of tot uur (tarief 1 x NSO.) Tijdens vakantiedagen van school kunnen de kinderen op de ingeschreven dagen de hele dag gebruik maken van de NSO. Dit is in de prijs inbegrepen. Op studiedagen van school zijn wij geopend, u moet hiervoor wel extra uren afnemen. (in dagdelen) De BSO is geopend tot uur. U kunt ook opvang afnemen tot uur (Zie NSA) of op aanvraag tot uur. Beide afwijkende opvangmogelijkheden hebben een ander uurtarief. In de vakantie vindt de opvang altijd plaats bij de B2, tenzij de BSO leiding anders aangeeft. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

4 Naschoolse activiteiten (NSA) Op maandag, dinsdag en donderdag in de schoolweken bieden wij NSA. Dit zijn verschillende activiteiten die kunnen worden onder verdeeld in oa sport, koken, experimenten, knutselen, spel, etc. Deze activiteiten vinden plaats uitsluitend aan schooltijd tot uur. De NSA werkt met blokken. Een blok is de periode tussen twee schoolvakanties in. Voorafgaand aan het blok wordt het nieuwe programma bekend gemaakt. Wij streven er altijd naar om het programma zo gevarieerd mogelijk te maken. Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met het jaargetijde of eventuele feestdagen. Kinderen die naar de NSO gaan mogen ook mee doen met de NSA activiteit. Om naar de NSA te gaan hoeft u verder geen andere opvang af te nemen. De NSA kan wekelijks vast afgenomen worden of per blok. Maar u kunt er ook voor kiezen om een strippenkaart aan te schaffen. In dat geval mag uw kind 8 keer gebruik maken van de NSA. Deze strippenkaart heeft een geldigheid van een jaar en dat gaat in op het moment dat de eerste strip in gebruik genomen is. AL deze vormen van de NSA voldoen aan de wetgeving Kinderopvang en u kunt daar, mits u daarvoor in aanmerking komt, kinderopvangtoeslag voor aanvragen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid dat uw kind éénmalig de NSA bezoekt. Bij deze eenmalige afname is er geen recht op kinderopvangtoeslag. Afwijkende opvang Het is ook mogelijk om opvang zonder vakanties af te nemen, of opvang alleen in de vakanties. In beide gevallen is er sprake van een afwijkend uurtarief. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar onze tarievenlijst. Wanneer u opvang zonder vakanties afneemt, dan bereken wij uw maand tarief obv 40 schoolweken per jaar wel opvang. De opvang die uitsluitend IN de vakanties plaats vindt berekenen wij over 12 vakantie weken per jaar. Het is niet mogelijk om daarbij uw eigen vakantieweken af te trekken. Wanneer men opvang exclusief vakanties afneemt, kan men in de vakanties géén extra opvang aanvragen of dagdelen ruilen in vakanties.

5 PLAATSING Vanaf 1 januari 2005 is de Wet Kinderopvang in werking getreden. U ontvangt altijd eerst het informatiepakket. Hierin vindt u dit informatieboekje, een inschrijfformulier, een tabel maandelijkse kosten en een tarievenlijst. Wanneer u bij ons ingeschreven heeft ontvangt u van ons een plaatsingsbevestiging Ongeveer 2 maanden voorafgaand aan de plaatsing ontvangt u van ons het opvangcontract. Bij plaatsing binnen 2 maanden na de intake, ontvangt u direct het contract. In de plaatsingsbevestiging staat hoeveel uur u per jaar wilt afneemt, onze uurprijs en de maandelijkse kosten. Dit is niet het bedrag wat u netto hoeft te betalen. Via de belastingdienst kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag (KOT). Wanneer u via de gemeente inschrijft, omdat u onder een bepaalde doelgroep valt (bv re-integratie of inburgering), ontvangt u van ons, na inschrijving, een proefberekening. Hiermee kunt u bij de gemeente tegemoetkoming voor de eigen bijdrage aanvragen.. De belastingdienst zorgt er voor dat op de 20 e van elke maand uw KOT op de rekening staat. Voor 2 e kinderen en volgende ontvangt u een hogere KOT. U kunt de KOT aanvragen via LET OP! U dient te beschikken over een geldige Digi-D code. U kunt de KOT van de belasting rechtstreeks op onze rekening laten overmaken. Dit kunt u via aangeven door bij administratie uitbetalen aan organisatie aan te vinken. Wij kunnen u eventueel helpen bij het aanvragen van de KOT, hiervoor kunt u contact opnemen met onze financiële administratie. Aan het einde van het jaar ontvangt u van ons een overzicht met het aantal afgenomen uren van het hele jaar plus de in rekening gebrachte kosten. U kunt dit overzicht gebruiken voor de belasting. Zij controleren aan het einde van het jaar of de ontvangen KOT in overeenstemming is met uw inkomen en het aantal afgenomen uren. Tussentijdse wijzigingen of een opzegging moet u tijdig doorgeven aan de belasting. In- en uitschrijvingen en wijzigingen Dit kan per 1 e of 16 e van de maand.

6 Bij inschrijving zijn inschrijfkosten verschuldigd (zie tarievenlijst), behalve als uw kind doorstroomt van het kinderdagverblijf (KDV) naar de BSO. Een kind kan pas gebruik maken van de BSO als het daadwerkelijk naar school gaat. Wellicht wordt uw kind vlak voor of in een vakantie 4 jaar wordt en gaat het pas na de vakantie naar school. De opvang bij de BSO gaat dan pas in de school start. Indien uw kind geplaatst is bij het KDV kan daar verlengde opvang aangevraagd worden. Wanneer er iets wijzigt in de plaatsing, dan kunt u aanvragen via het wijzigingsformulier wat op kantoor verkrijgbaar is, of wat u kunt downloaden van onze site. Voor het minderen van het aantal dagdelen geldt een opzegtermijn van één maand, per de 1 e of de 16 e van de maand. De plaatsing stopt automatisch wanneer uw kind naar de middelbare school gaat. Wilt u zelf uw kind uitschrijven dan kan dat middels het opzegformulier wat u kunt krijgen op kantoor of kunt downloaden via onze website. Voor het opzeggen van de totale opvang geldt altijd een opzegtermijn van 1 kalendermaand, ingaande op de datum van de (schriftelijke) opzegging. U moet de wijzigingen in de plaatsing of de opzegging ook doorgeven aan de Belastingdienst, zodat de tegemoetkoming aangepast kan worden. Wijzigingen kunt u digitaal doorgeven via Let op! U moet gebruik maken van een geldige Digi-D code. Wennen Voordat de plaatsing van een kind ingaat, wordt er een wen afspraak gemaakt. U krijgt dan informatie over de groep / locatie en maakt kennis met enkele leidsters.

7 OUDERBIJDRAGE De bruto kosten worden berekend aan de hand van het aantal uren wat u per jaar afneemt. U kunt verschillende soorten dagen bij ons afnemen met een gemiddelde opvangduur per dag. Deze uren zijn inclusief de opvang in de schoolvakanties. Wij hebben ook mogelijkheid voor BSO exclusief schoolvakanties of uitsluitend in de schoolvakanties. Inclusief vakanties 1 middag naschoolse opvang (NSO) 4, 7 uur 1 ochtend voorschoolse opvang (VSO) 2,4 uur 1 lange middag naschoolse opvang (bv woensdag- of vrijdagmiddag) 7,0 uur 1 dag buitenschoolse opvang (BSO) dit is zowel VSO als NSO op 1 dag 5,9 uur 1 dag lange buitenschoolse opvang (BSO), zowel VSO als NSO op bijv 8,2 uur woensdag 1 hele dag buitenschoolse opvang (bv de hele vrijdag ) 10,5 uur Exclusief vakanties 1 middag NSA 1,5 uur 1 middag naschoolse opvang (NSO) 3,0 uur 1 ochtend voorschoolse opvang (VSO) 1,5 uur 1 lange middag naschoolse opvang (bv woensdag- of vrijdagmiddag) 6,0 uur 1 dag buitenschoolse opvang (BSO) dit is zowel VSO als NSO op 1 dag 4,5 uur 1 dag lange buitenschoolse opvang (BSO), zowel VSO als NSO op bijv 7,5 uur woensdag 1 hele dag buitenschoolse opvang (bv de hele vrijdag ) 10,5 uur Uitsluitend in de vakanties 1 ochtend of middag 5,25 1 hele dag 10,5 Extra dagdelen, ruilen van dagdelen In overleg met de groepsleiding kan een kind incidenteel een extra dag(deel) komen of ruilen. Dit kan alleen wanneer de groepsgrootte en de personele bezetting dit toelaat. Aan extra dagdelen zijn kosten verbonden (zie tarievenlijst). Wanneer u een dagdeel wilt ruilen kan dit binnen het gehele kalenderjaar. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wanneer men opvang exclusief vakanties afneemt, kan men in de vakanties géén extra opvang aanvragen of dagdelen ruilen in vakanties.

8 Betaling De rekening wordt gestuurd aan de ouders. Deze sturen wij u per mail. Alleen wanneer u dat expliciet wenst kunt u de factuur op papier ontvangen. Om dit aan te geven ontvangt u bij het eerst opvangcontract een brief hierover. Bij het eerste contract ontvangt u tevens van ons een machtigingskaart, zodat de kosten maandelijks geïncasseerd kunnen worden. Wanneer u dit niet wilt, dan ontvangt u maandelijks een factuur en het verzoek om zelf het bedrag over te maken. Hiervoor worden administratie kosten in rekening gebracht (zie tarievenlijst). De KOT maakt de belastingdienst maandelijks aan u over, tenzij u aangegeven heeft dat deze rechtstreeks bij ons gestort mag worden. De hoogte van de KOT wordt berekend aan de hand van het aantal uren wat u per jaar afneemt en uw inkomen. Wanneer de gemeente een deel van de kosten bijdraagt, dan wordt deze bijdrage rechtstreeks overgemaakt aan de stichting. Verdere afspraken omtrent betaling staan vermeld in het Huishoudelijk Reglement. HUISHOUDELIJKE REGELS Er wordt aan ouders een huishoudelijk reglement verstrekt. U kunt dit tevens downloaden op onze website. U wordt verzocht altijd en tijdig door te geven wanneer uw kind niet naar de buitenschoolse opvang komt. U wordt verzocht om tijdig door te geven of uw kind tijdens een studiedag van school naar de BSO komt U wordt verzocht om tijdig door te geven wanneer uw kind op een andere locatie of op een ander tijdstip dan gebruikelijk moet worden opgehaald. Wanneer uw kind opgehaald wordt door iemand anders dan u zelf, dan moet u dit van tevoren doorgeven aan de leidsters. Bij ziekte van het kind, mag het kind niet komen (zie ook het huishoudelijk reglement) Wij hebben in overleg met de oudercommissie een protocol ontwikkeld. U kunt hier bij de leidster naar informeren. U kunt de dagen die uw kind door ziekte gemist heeft niet inhalen. De ouderbijdrage loopt gewoon door. Onze visie met betrekking tot kinderopvang is vastgelegd in ons Pedagogisch Beleidsplan. Dit ligt ter inzage op kantoor.

9 VAKANTIES EN FEESTDAGEN Stichting Kinderopvang Oudenbosch is gesloten op officiële feestdagen. Tevens kan Stichting Kinderopvang Oudenbosch maximaal 2 keer per jaar een dag sluiten i.v.m. een studiedag. U wordt hiervan tijdig van op de hoogte gesteld. De ouderbijdrage loopt in de genoemde periodes gewoon door. Wanneer u zelf op vakantie gaat kunt u deze dagen in de ruilmap laten noteren en op een ander tijdstip in het kalender jaar afnemen, mits dit is besproken met de groepsleiding en onze bezetting het ook toelaat. ACTIVITEITEN Per dag worden activiteiten aangeboden. De keuze om hier aan mee te doen is echter aan de kinderen zelf. In vakanties worden extra leuke en bijzondere activiteiten aangeboden. In de zomervakantie wordt er een kamp voor de oudste kinderen (8+) georganiseerd (één nacht). Het accent ligt op vrijetijdsbesteding waarbij kinderen zelf keuzes kunnen en mogen maken. Kinderen kunnen aan het programma mee doen, maar kunnen ook buiten gaan spelen (op het terrein) of in één van de andere ruimtes van de BSO iets gaan doen. Ook kunnen er andersoortige activiteiten georganiseerd worden of vinden de activiteiten op andere locaties plaats. Wanneer u als ouder toestemming geeft om het kind zelfstandig naar de BSO-locatie te laten komen dient u hiervoor een toestemmingsformulier te ondertekenen. Verdere informatie is terug te lezen in een nieuwsbrief die wij regelmatig via sturen.

10 OUDERCONTACTEN Tijdens het halen en het brengen is er gelegenheid om bijzonderheden of andere informatie aan de leidsters door te geven. Ouders worden in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van oudergesprekken. U wordt jaarlijks uitgenodigd voor een tien-minutengesprek. Dit gebeurd altijd rond de verjaardag van het kind. Uiteraard kunt u altijd een extra gesprek leidsters aanvragen. Ook leidsters kunnen dit aan u vragen. Medezeggenschap U kunt zich opgeven voor deelname aan de oudercommissie. De oudercommissie stelt zich ten doel om de belangen van de ouders en kinderen te behartigen. Wanneer u interesse heeft, kunt u dit al op het inschrijfformulier aangeven. Op site is een apart gedeelte wat gaat over de oudercommissie en kunt u bv het jaarverslag lezen en het reglement. VERVOER Het vervoeren van kinderen van en naar school doen wij, indien nodig, met een Stint (zie plaatje). Hierin kunnen wij max 10 kinderen tegelijk vervoeren. Wanneer wij meer dan 10 kinderen moet vervoeren wordt er ook gebruik gemaakt van het eigen vervoer van de medewerkers. MEDEWERKERS Groepsleidsters Op de groep staan altijd gekwalificeerde leidsters. Omdat het bij de BSO om oudere kinderen gaat is er in verhouding tot het kinderdagverblijf minder leiding nodig per aantal kinderen. Er kunnen naast de beroepskrachten ook stagiaires of invalkrachten ingezet worden.

11 Stagiaires Regelmatig kunt u diverse stagiaires bij ons tegenkomen. Zij volgen dan bv de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk), of de opleiding Helpende Welzijn. De eerste opleiding leidt op leidster kinderopvang. De opleiding Helpende Welzijn leidt op tot ondersteunende functies. Ook komen er regelmatig stagiaires voor een beroepsvoorbereidende stage van bv Het Markland College of het Prinsentuin College. BBL leerlingen Deze mensen volgen een beroepsopleiding (1 dag in de week naar school), maar zijn ook voor minimaal 20 uur per week in dienst gedurende hun opleiding. Zij mogen onder begeleiding ingezet worden als beroepskracht. Administratie Het kantoor personeel bestaat uit meerdere personen. Voor u als (nieuwe) ouder zijn de planningsmedewerkster (Judith van Dael) en de financieel medewerkster (Nathasja Kol) van belang. Daarnaast zijn op kantoor aanwezig: Directeur Moniek Schippers Financieel Manager Nicole Engelaer Personeelsmedewerkster Marion de Vrij Secretaresse en KOT medewerkster Nathasja Kol Ondersteunend medewerkster Francis Melissen Judith is uw aanspreekpunt voor intakegesprekken, planning en plaatsing Nicole is uw aanspreekpunt voor uw betalingen, e.d. Nathasja stuurt u onder andere de contracten, plaatsingsbevestigingen, nieuwsbrieven en andere correspondentie. Tevens is zij het aanspreekpunt voor de KOT

12 Leidinggevend Moniek Schippers is werkzaam als directeur. Zij gaat over het plaatsingsbeleid en alle algemene zaken op de BSO. Judith van Dael is leidinggevende en voert onder andere intake gesprekken met ouders en voert de planning uit. ORGANISATIE Raad van toezicht De RvT houdt toezicht op het totale beleid van de Stichting. Heeft u vragen voor de RvT, dan kunt u deze doorgeven aan de directeur. Oudercommissie Deze commissie bestaat uit een aantal ouders die advies geven over verschillende zaken die de stichting betreffen en bespreken zaken die ouders aan de orde willen laten komen. In de nieuwsbrief staat regelmatig een stukje vanuit de oudercommissie. Er is een folder met foto s en namen en een -adres. Wanneer u wilt dat de oudercommissie een onderwerp op de agenda zet of u heeft een vraag voor één van hen, dan kunt u contact met hen opnemen. Klachtencommissie Wanneer u een klacht in wilt dienen, dan kunt u nadat u uw probleem heeft voorgelegd aan de directeur en eventueel het bestuur, een klacht indienen bij de klachtencommissie. (Stichting Klachtencommissie Kinderopvang) Dit is een onafhankelijke commissie die uw klacht in behandeling neemt en het bestuur adviseert.

13 TEN SLOTTE Bent u na het lezen van dit informatieboekje van plan om in te schrijven, dan kunt u dit doen door het inschrijfformulier in te vullen. U kunt dan een afspraak maken om langs te komen en de plaatsing door te spreken. Heeft u verder nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier voor de belasting, dan kunt u met ons contact opnemen. Stichting Kinderopvang Oudenbosch Strijmondlaan 4, 4731 LT Oudenbosch Tel: info@kinderopvangoudenbosch.nl website:

Uitgave 2015 DOELSTELLING. Kinderdagverblijf (KDV) Dikkie Dik en Kindercentrum Minoes vallen onder de Stichting Kinderopvang Oudenbosch.

Uitgave 2015 DOELSTELLING. Kinderdagverblijf (KDV) Dikkie Dik en Kindercentrum Minoes vallen onder de Stichting Kinderopvang Oudenbosch. Uitgave 2015 Beste (aankomende) ouders, Voor u ligt het informatieboekje over de dagopvang bij Stichting Kinderopvang Oudenbosch. Wilt u na het lezen van ons boekje een keer vrijblijvend komen kijken of

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Bij Kibeo kunt u kiezen

Bij Kibeo kunt u kiezen Bij Kibeo kunt u kiezen Mogelijkheden en tarieven 2012 Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peutergroep Gastouderopvang Dichtbij, vertrouwd, Kom bij Kibeo! goed verzorgd Dichtbij, en vertrouwd, leuk.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o.

Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o. Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o. U krijgt wellicht meer terug dan u denkt! Dit voorbeeld betreft een gezin dat in 2016 gebruik gaat maken van 1 buitenschoolse opvang (3 uur), voor 1

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 DE FAMILIESCHOOL 0.12 van baby tot brugklasser Op de Familieschool 0.12 ligt de focus op samenwerken. Met de kinderen, de ouders, de ouderraad, de medezeggenschapsraad, het bestuur en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 ALGEMEEN Bijgevoegde algemene voorwaarden MO Groep gelden voor de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen/peutergroepen.

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op

Nadere informatie

Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang

Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang Criteria opvangpakketten dagopvang en buitenschoolse opvang Dagopvang Kinderopvang Het Hogeland biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De dagopvang wordt geboden in dagdelen van 5 uur. De minimale

Nadere informatie

Criteria/ Tarieven. Dagopvang Buitenschoolse opvang

Criteria/ Tarieven. Dagopvang Buitenschoolse opvang Criteria/ Tarieven 2015 Dagopvang & Buitenschoolse opvang Wij zijn Kids2b! Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid

Nadere informatie

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje Buiten Schoolse Opvang De Groene Weide Informatieboekje INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Uitgangspunten bij de zorg voor de kinderen 1.2 De inrichting van de Buiten Schoolse Opvang 1.3

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Tarieven en toeslagen SWW Kinderopvang Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Peuteropvang

Nadere informatie

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl skidkinderopvang TaRiEvEN KRaNT skidkinderopvang Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl Natuurlijk skidkinderopvang In deze tarievenkrant 2013 leest u wat skidkinderopvang

Nadere informatie

Tarievenlijst 2016 BSO Kleurrijk / Sterrenschool Ermelo

Tarievenlijst 2016 BSO Kleurrijk / Sterrenschool Ermelo Tarievenlijst 2016 BSO Kleurrijk / Sterrenschool Ermelo Christelijke Kinderopvang Organisatie De Herberg biedt buitenschoolse opvang aan in Sterrenschool Ermelo. Door onze registratie in het landelijk

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Natureluur biedt verschillende pakketten aan met bijbehorende tarieven. In deze tarieven is geen rekening gehouden met de tegemoetkoming van de Belastingdienst.

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske!

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! De afgelopen periode zijn de basisscholen in de gemeente Bergen bezig geweest met het bekijken van hun schooltijden. Voor de meeste scholen heeft dat geleid tot een

Nadere informatie

Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach

Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach Welkom Creatief in denken en doen! Samen op weg naar een nieuw gebouw met een eigen IKC Creatief in denken en doen blijft het motto ook van het IKC.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden COKD à la Carte. DOV, BSO en vakantieopvang

Algemene voorwaarden COKD à la Carte. DOV, BSO en vakantieopvang Algemene voorwaarden COKD à la Carte DOV, BSO en vakantieopvang DOV 52 weken full-service: * Gehele jaar opvang. Van maandag tot en met vrijdag van 7:00 18:00. * Aantal vaste dagen per week. * Minimale

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017

Algemene voorwaarden Kinderopvang bij Lotte. Versie januari 2017 Algemene voorwaarden (versie januari 2017) Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de producten en/of diensten van Kinderopvang bij Lotte en gelden in aanvulling op

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT.

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT. TARIEVENKRANT 2017 Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang De TARIEVEN IN DEZE TARIEVENKRANT zijn de tarieven van 2017. Elk jaar worden de tarieven in overeenstemming met de oudercommissies en

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2019 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

2. Het te betalen jaarbedrag van de opvangkosten wordt in gelijke bedragen per maand in rekening gebracht.

2. Het te betalen jaarbedrag van de opvangkosten wordt in gelijke bedragen per maand in rekening gebracht. Aanvullingen Opvangcontract Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) Deel I: Algemeen Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze Aanvullingen opvangcontract SRK zijn van toepassing op alle opvangproducten en/of

Nadere informatie

Artikel 2 - Betaling 1. De ouders/verzorgers (hierna klant genoemd) zijn aan SRK de opvangkosten verschuldigd, zoals vermeld in het opvangcontract.

Artikel 2 - Betaling 1. De ouders/verzorgers (hierna klant genoemd) zijn aan SRK de opvangkosten verschuldigd, zoals vermeld in het opvangcontract. Aanvullingen Opvangcontract Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) Deel I: Algemeen Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze Aanvullingen opvangcontract SRK zijn van toepassing op alle opvangproducten en/of

Nadere informatie

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Nieuw in 2014: 48 weken contract BSO KDV opvang van 08:00-16:00 uur Strippenkaart BSO Vakantie ruilen: Wegens succes voortgezet Overheid draagt extra bij!

Nadere informatie

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2018 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor kinderopvang 0-4 jaar

Inschrijfformulier voor kinderopvang 0-4 jaar Datum ontvangst*: Plaatsingscriteria*: * in te vullen door de administratie Inschrijfformulier voor kinderopvang 0-4 jaar Informatie over uw kind Familienaam Roepnaam (Vermoedelijke) geboortedatum Nationaliteit

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Krimpen a/d IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 9 november 2017 Versie 1.2 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang

Plaatsingsbeleid Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang Plaatsingsbeleid Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang Junis streeft ernaar alle ingeschreven kinderen zo snel als mogelijk een passende opvangplaats te bieden in een van haar kindercentra op de gewenste

Nadere informatie

Prijzen 2017 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2017 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 7 (bedragen in euro

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019 Aanmelding 1. Aanmelding gebeurt schriftelijk dan wel elektronisch door middel van het inleveren of inzenden van het inschrijfformulier dat door de PIT kinderopvang wordt verstrekt. 2. Na ontvangst van

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht.

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt. Deze dagen worden niet in rekening gebracht. Tarieven 2019 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg, Vlodrop en Posterholt 52 weken

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Preambule KIDS WONDERWORLD streeft er naar alle ingeschreven kinderen een passende plaats te bieden op de gewenste ingangsdatum, voor de gewenste dagen en op de gewenste

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Vlaardingen Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 2 Algemeen 3 Opvangpakketten 2014 - hele dagopvang 4 Opvangpakketten 2014 - buitenschoolse opvang 7 Thema BSO s

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Artikel 2 - Betaling 1. De ouders/verzorgers (hierna klant genoemd) zijn aan SRK de opvangkosten verschuldigd, zoals vermeld in het opvangcontract.

Artikel 2 - Betaling 1. De ouders/verzorgers (hierna klant genoemd) zijn aan SRK de opvangkosten verschuldigd, zoals vermeld in het opvangcontract. Aanvullingen Opvangcontract Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK) Deel I: Algemeen Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze Aanvullingen opvangcontract SRK zijn van toepassing op alle opvangproducten en/of

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2016

Producten & Tarieven 2016 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2016 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Openingstijden Hele dagen Onze kinderdagverblijven zijn dagelijks geopend

Nadere informatie

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 2018 Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 1-1-2018 Kinderopvang aan de Liede Kinderopvangtoeslag berekenen U heeft een plaatsingsovereenkomst van Kinderopvang aan de

Nadere informatie

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag

Dagopvang. Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek. 52 weken per jaar 5 dagen per week, maandag t/m vrijdag Tarieven 2017 Schaapsweg 26B, 6077 CG St. Odiliënberg, tel: 0475-858257 Thaalpad 29, 6102 EH Echt, tel: 0475-212282 1 Dagopvang Locaties Pey-Echt ( t Thaal), St. Odiliënberg en Swartbroek 52 weken per

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang KINDEROPVANG BROER KONIJN B.V. INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE Buitenschoolse opvang Midas locatie BSO Zandloper Schoolstraat 15 1831 CC Koedijk tel. 072 5629800 Buitenschoolse opvang Wolfje locatie KDV

Nadere informatie

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur Voor 0 4 jaar 07.00 uur tot 18.30 uur Opvang 52 weken per jaar m.u.v. feestdagen. Voor niet genoten op feestdagen Tarieven inclusief voeding en luiers. Bij vanaf 07.00 uur ook incl. ontbijt. Uurtarief

Nadere informatie

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers,

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers, Winterswijk, 1 januari 2015 Beste ouders en verzorgers, Met ingang van 1 januari 2015 hebben wij nieuwe tarieven doorgevoerd. Hierbij krijgt u als ouder of verzorger meer keuzemogelijkheden. Met de bijgevoegde

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Overzicht Tarieven. Kindercentrum Ut Kerrerraad

Overzicht Tarieven. Kindercentrum Ut Kerrerraad Overzicht Tarieven 2017 Kindercentrum Ut Kerrerraad Correspondentieadres: De Hoogestraat 3 / 6107 CH Stevensweert / tel: 06 3390 9529 mail@utkerreraad.nl / www.utkerreraad.nl / Kvk Roermond 12059334 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden kinderopvang 2015

Leveringsvoorwaarden kinderopvang 2015 Kindercentrum Domino Postbus 68, 6560 AB Groesbeek www. kindercentrum-domino.nl info@kindercentrum-domino.nl 024 397 63 20 Deze leveringsvoorwaarden kinderopvang hebben betrekking op de dagopvang, de peutergroep

Nadere informatie

Ontdek, Speel en Beleef. NSO Het Schoolplein

Ontdek, Speel en Beleef. NSO Het Schoolplein Ontdek, Speel en Beleef NSO Het Schoolplein Informatieboekje 2017 NSO Het Schoolplein postadres en kantoor: Bennekomseweg 32 6717 LM Ede 0318-633310 www.nsohetschoolplein.nl info@nsohetschoolplein.nl Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Kinderopvang Winschoten

Kinderopvang Winschoten eropvang Winschoten Inhoud 1. Netto prijs per uur kinderopvang & buitenschoolse opvang 2. Aanbod KiWi 3. Korting bij baanverlies 4. Netto prijs per uur bij korting baanverlies www.kinderopvangwinschoten.nl

Nadere informatie

Kinderdagverblijf KDV

Kinderdagverblijf KDV Tarievenkrant 2019 Kinderdagverblijf KDV Kinderdagverblijf (KDV) Voor kinderen van 0 to 4 jaar bieden wij dagopvang aan middels diverse mogelijkheden en pakketten. Kunt u nu toch niet het pakket, of combinatie

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

Opvang én onderwijs. Eén team, één leiding. Flexibele tijden. Eén pedagogische visie

Opvang én onderwijs. Eén team, één leiding. Flexibele tijden. Eén pedagogische visie TARIEVENKRANT 2017 Buitenschoolse Opvang Peuteropvang Kinderdagverblijf De TARIEVEN IN DEZE TARIEVENKRANT zijn de tarieven van 2017. Elk jaar worden de tarieven in overeenstemming met de oudercommissies

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Welkom bij Kids2b! Wij zien u graag bij Kids2b!

Welkom bij Kids2b! Wij zien u graag bij Kids2b! Welkom bij Kids2b! Stichting Kids2b, al meer dan 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR SPELEN, ONTDEKKEN & G R O E I Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang VOOR JOUW KIND! KINDCENTRUM DE PAPERCLIP Kindcentrum De Paperclip (voorheen De Horst) is onderdeel van een brede samenwerking met basisschool

Nadere informatie

Beste ouder, Voor meer informatie zijn wij u graag van dienst. Met vriendelijke groet, Irene Kuiper Directeur Stichting Kinderopvang Rolde

Beste ouder, Voor meer informatie zijn wij u graag van dienst. Met vriendelijke groet, Irene Kuiper Directeur Stichting Kinderopvang Rolde Beste ouder, Bedankt voor uw vraag naar informatie over kinderopvang geboden door de Stichting Kinderopvang Rolde. Deze brochure ontvangt u samen met een informatie map, waarin wij aangeven wat wij belangrijk

Nadere informatie

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Vlieger 4

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Vlieger 4 Maatwerk; kies het passende pakket en kies de start- en eindtijd van de opvang Groene kinderopvang t Werkel biedt maatwerk. Kies het pakket met de starttijd en eindtijd dat het beste past bij jouw wensen.

Nadere informatie

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Morgenster

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Morgenster Maatwerk; kies het passende pakket en kies de start- en eindtijd van de opvang Groene kinderopvang t Werkel biedt maatwerk. Kies het pakket met de starttijd en eindtijd dat het beste past bij jouw wensen.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Tarieven 2018 Kinderopvang Alles Kids

Tarieven 2018 Kinderopvang Alles Kids Tarieven 2018 Kinderopvang Alles Kids - Kinderopvang goedkoper in 2018! - BEREKEN UW KOSTEN MET ONZE ONLINE REKENTOOL REKENTOOL De kinderopvang toeslag is gebaseerd op een maximum uurtarief dat jaarlijks

Nadere informatie

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO).

In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Beste ouders /verzorgers. In dit informatieboekje staan de belangrijkste zaken die betrekking hebben op de Buitenschoolse Opvang (BSO). Mocht uw interesse zijn gewekt dan bent u van harte welkom voor een

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: MA - VR TARIEVENKRANT 2017 Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse opvang Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en

Nadere informatie