Aan de leden van Provinciale Staten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de leden van Provinciale Staten"

Transcriptie

1 Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 30 september 2008 Briefnummer : /40/A.15, CW Zaaknummer : Behandeld door : Bak E. Telefoonnummer : (050) Antwoord op : uw motie van 17 september 2008 Bijlage : Onderwerp : gratis Ov voor mbo-leerlingen tot 18 jaar Geachte dames en heren, Deze brief is het vervolg op uw verzoek van 17 september jl. waarin u ons vraagt de regeling voor het Provinciaal Studiefonds zo aan te vullen, dat mbo-scholieren die vallen onder deze regeling aanspraak kunnen maken op 100% vergoeding van de reiskosten, in plaats van de huidige 50% en een promotiecampagne te starten om de regeling van het Provinciaal Studiefonds een grotere bekendheid te geven. Ons voorstel ziet er als volgt uit. De regeling Voor wie? De regeling geldt voor alle mbo-leerlingen die - een WTOS-tegemoetkoming (Wet Tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten), ontvangen van de IBG en die (dus) nog geen recht hebben op studiefinanciering + Ov-kaart, inclusief degenen die in de stad Groningen wonen, ondanks dat deze niet vallen onder de regeling van het Studiefonds; - voor het overige voldoen aan de voorwaarden van het Studiefonds aangaande gezinsinkomen en reisafstand. M.b.t. de reisafstand geldt bij het Studiefonds een afstand groter dan 10 km., gemeten over de weg in plaats van hemelsbreed zoals vermeld in voornoemde brief aan PS van 13 juni jl. over hetzelfde onderwerp. De regeling gaat in per 1 januari Dit betekent dat de aanvulling verstrekt wordt over reiskosten vanaf die datum (en dus niet voor het hele schooljaar 2008/2009). Voor de uitvoering van de regeling voor leerlingen, wonende in de stad Groningen, zal overleg plaatsvinden met de afdeling SoZaWe van de gemeente Groningen.

2 Hoeveel leerlingen? De berekening wijst uit dat het om minimaal 165 potentiële aanvragers gaat. De berekening plaatsgevonden op basis van: - de gegevens zoals de vier Groningse ROC's die hebben geleverd (reisafstand, resultaat: leerlingen); - de landelijke gegevens over de verhouding mbo-leerlingen met WTOS / totaal aantal mbo-leerlingen (leeftijd, 23% van leerlingen is 500 leerlingen); - de gegevens in het Actieprogramma Armoedebestrijding, pag. 12, 2 e alinea, vanwege het ontbreken van gegevens over het gezinsinkomen van de Groningse mbo-leerlingen. Dit houdt in dat het resultaat van 500 leerlingen is gedeeld door 3: het aantal gezinnen dat een inkomen op bijstandsniveau heeft is 33%. Zie kostenoverzicht voor het vervolg. In de berekening zijn niet meegenomen: - de leerlingen die hemelsbreed niet, maar op basis van de Studiefondsnorm "reisafstand over de weg" wel in de doelgroep vallen (zie tabel 3 op blz. 5 van bovengenoemde brief aan PS d.d. 13 juni 2008); - de leerlingen die hun opleiding volgen aan een onderwijsinstelling buiten de provincie Groningen; - scholieren, wonend in de gemeente Groningen, die moeten reizen voor hun opleiding. Het is niet ondenkbaar dat na inventarisatie blijkt dat het reële aantal mboleerlingen dat in aanmerking komt voor de reisonkostenvergoeding afwijkt van de genoemde 165. Start van de regeling Het voorstel is om de regeling in te laten gaan per 1 januari De overwegingen voor deze snelle invoering zijn: - dat het Studiefonds bevestigt meermalen van cliënten te hebben vernomen dat de hoogte van de reiskosten van invloed is op de keuze voor een opleiding; - dat Provinciale Staten hebben aangegeven dat zij belang hechten aan de invoering; - dat er na de motie van 17 september veel publiciteit is geweest rondom de komst van de regeling (TV Noord, Radio Noord, Dagblad van het Noorden); - dat het niet wenselijk is wanneer de betrokken burgers maanden moeten wachten op een vervolg op de aankondiging van de regeling. Sinds de publiciteit zijn al tientallen reacties binnengekomen. De uitvoering van de regeling De uitvoering komt overeenkomstig de aangenomen motie van 17 september jl. in handen van het Studiefonds op voorwaarde dat het bestuur van het Studiefonds hiermee instemt.

3 De promotiecampagne In verband met de grootte van de doelgroep is het voorstel om een op de doelgroep gerichte campagne te starten door middel van de volgende activiteiten: 1. een direct mailing aan de ouders van alle mbo-leerlingen, zoals genoemd op pagina 1 van deze nota onder punt 1, woonachtig in de provincie Groningen. Hiervoor is de medewerking nodig van de onderwijsinstellingen waar deze leerlingen hun opleiding volgen; 2. aandacht voor de regeling in de provinciale informatiepagina van 29 november a.s.; 3. lancering van een website waar de informatie te vinden is, potentiële aanvragers eenvoudig kunnen berekenen of zij in aanmerking komen voor de bijdrage en waar zij zich kunnen registreren (deze site is onderdeel van de provinciale website). Het secretariaat van het Studiefonds neemt contact op met iedereen die zich heeft geregistreerd. Uiteraard dient de website makkelijk te vinden te zijn; 4. publiciteit rondom de lancering van de website en de bekendmaking van deze mbo-reiskostenregeling; 5. daarnaast besteedt gedeputeerde De Bruijne tijdens zijn interview op 8 oktober a.s. in een programma van TV Noord, "De Uitlaatklep", aandacht aan de reiskostenregeling. Er is tijdens de doelgroepcampagne extra menskracht nodig voor de verwerking, de afhandeling en de inventarisatie van de registratiegegevens die voortkomen uit de lancering van de website. De kosten van deze ondersteuning worden betaald uit het budget voor de promotiecampagne. De financiën De kosten van de regeling Deze bestaan uit: a. de kosten voor de reisbijdragen; b. de kosten voor de uitvoering; c. de kosten voor de promotiecampagne. Slechts globale raming van de kosten mogelijk De raming van de kosten kan slechts globaal zijn om de volgende redenen: 1. Gelet op de wijze waarop de vaststelling van het aantal mogelijk in aanmerking komende scholieren tot stand is gekomen moet er rekening mee worden gehouden dat het reële aantal afwijkt. De berekening staat vermeld onder het kopje "hoeveel leerlingen" op pagina 1. Onder dat punt staat een aantal redenen genoemd waarom het aantal scholieren in de doelgroep hoger kan zijn dan 165. Het is echter niet aannemelijk dat elk gezin een mbo-leerling in de genoemde leeftijd in huis heeft. Dat geeft reden tot bijstelling van het aantal leerlingen naar beneden. 2. De gemiddelde reiskosten zijn vastgesteld op basis van de reiskosten in 2007/2008. Uiteraard zijn de kosten sinds die tijd hoger geworden. Dit geeft aanleiding tot bijstelling van de kosten naar boven. 3. Wanneer de voorgenomen rijksregeling tot stand komt, die voorziet in een tegemoetkoming in de reiskosten voor dezelfde doelgroep, zullen de kosten voor de reisbijdragen lager zijn (De tegemoetkoming van het rijk aan een leerling wordt afgetrokken van de totale reiskosten voordat de bijdragen van provincie en Studiefonds worden vastgesteld).

4 Vanwege voornoemde kansen dat de berekening naar boven en naar beneden moet worden bijgesteld is het voorstel is om uit te gaan van 172 leerlingen in de doelgroep en de reiskosten zoals vermeld op basis van 2007/2008. a. de kosten voor de reisbijdragen: In het schooljaar 2007/2008 betaalden de mbo-scholieren gemiddeld per persoon per jaar een bedrag van 700,= aan reiskosten (gegevens: Studiefonds). Uitgaande van dit bedrag zouden voor 2009 de totale reiskosten voor een groep van 165 mbo-leerlingen komen op minimaal ,=. Het voorstel is om uit te gaan van een bedrag van ,=. Hiervoor kunnen 172 leerlingen een bijdrage ontvangen op basis van de Ov-tarieven van 2007/2008. Van het bedrag komt ,= ten laste van het Studiefonds; de andere ,= moet uit andere budgetten worden gefinancierd. Aangezien de regeling voor onbepaalde tijd geldt betreft het hier structurele open-eindfinanciering. Het voorstel is om ,= ten laste te brengen van het budget Armoedebeleid. Voor de financiering van de resterende ,= geldt dat het gaat om de uitvoering van een besluit van Provinciale Staten dat bestuurlijk onvermijdbaar is. Het voorstel is daarom om invulling aan de financiering te geven via de integrale bijstelling uit de Algemene Middelen. b. De kosten voor de uitvoering: Gelet op het aantal te verwachten extra aanvragen zal voor de reguliere afhandeling daarvan naar verwachting minimaal een structurele uitbreiding van het Studiefonds nodig zijn met 1 fte. op het niveau schaal 7: - naar verwachting zullen niet alleen (ouders van) leerlingen uit de doelgroep reageren op de promotiecampagne, ook de andere doelgroepen van het Studiefonds (vmbo-leerlingen, mensen ouder dan 30 jaar) zullen de informatie lezen en op basis daarvan informatie aanvragen of bijvoorbeeld een aanvraag indienen; - statistisch is vast komen te staan dat het aantal aanvragen jaarlijks twee maal zo hoog is als het aantal toekenningen, ook wanneer de normen bekend zijn; - mocht de rijksregeling 'tegemoetkoming mbo-leerlingen' van kracht worden dan betekent dit wat extra werk voor het Studiefonds, maar zeker niet minder. De werkzaamheden waarvoor een extra medewerker nodig is zijn verspreid over het gehele kalenderjaar. De kosten van 1 fte schaal 7 bedragen inclusief alle lasten maximaal ,= per fte inclusief werkplekfinanciering. Voor de structurele financiering hiervan geldt eveneens dat deze plaats zal moeten vinden via de integrale bijstelling uit de Algemene Middelen.

5 Kosten promotiecampagne De totale kosten, incl. tijdelijke ondersteuning zoals beschreven, worden begroot op ,=. Het voorstel is om deze ten laste te brengen van het Activiteitenkrediet Welzijn. Wij stellen u voor in te stemmen met de uitvoering van de reiskostenregeling zoals hierboven beschreven. Hoogachtend, Gedeputeerde Staten van Groningen:, voorzitter., secretaris.

Aan de leden van de Provinciale Staten van Groningen

Aan de leden van de Provinciale Staten van Groningen Aan de leden van de Provinciale Staten van Groningen Datum : Briefnummer : 2008-31372/24/A.15, VV Zaaknummer : 107328 Behandeld door : Krijgsheld B. Telefoonnummer : (050) 3164109 Antwoord op : Bijlage

Nadere informatie

Norm studiefonds. Alleenstaanden 16.771,= 16.872,= 14.060,= Gehuwden/samenwonenden 22.227,= 22.360,= 18.633,= zonder kinderen

Norm studiefonds. Alleenstaanden 16.771,= 16.872,= 14.060,= Gehuwden/samenwonenden 22.227,= 22.360,= 18.633,= zonder kinderen en Stichting Groninger Studiefonds 2016/2017 Het Studiefonds verstrekt alleen bijdragen aan inwoners van de provincie Groningen behalve aan inwoners van de gemeente Groningen en de gemeente Leek. Uitzondering:

Nadere informatie

Het advies van de ASD.

Het advies van de ASD. Het advies van de ASD. Aan het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Ons kenmerk: ASD16.B.005 Lansingerland, 16 mei 2016 Geacht college, Conform

Nadere informatie

TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012

TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012 TOESLAGENVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND 2012 De raad van de gemeente Losser; - gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser, - gelet op artikel 8, eerste

Nadere informatie

Openbaar advies B en W Welzijn Sociale zaken en werkgelegenheid

Openbaar advies B en W Welzijn Sociale zaken en werkgelegenheid Openbaar advies B en W Welzijn Sociale zaken en werkgelegenheid registratienummer 2003001074 opsteller advies H. Roodenburg telefoonnummer 010-5931531 paraaf chef/sectorhoofd paraaf sectorcontroller medeparaaf

Nadere informatie

Heerhugowaaŕä Stad van kansen

Heerhugowaaŕä Stad van kansen Heerhugowaaŕä Stad van kansen Raadsvergadering^ m 20Î3 Be; Besluit: Qc?o fi-xz-w^ ļorstelnummer: (Uò S-Oy-boH Agendanr.: 7 Voorstelnr.: RB2013011 Onderwerpen: inkomensnorm handhaven op 120 0 7o en vaststelling

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/68 reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren binnen Limburg (Leeuwenborgh Opleidingen) 2012-2013 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling:

Nadere informatie

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen.

Motie Naar aanleiding van de motie is nadrukkelijk gekeken naar de schooltijden en de voor- en nadelen van de invoering van opstapplaatsen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G201900 497586 / 497586 ONDERWERP Aanpassing verordening leerlingenvervoer. G.W. Hidders SAM Lie AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

Uw kind telt en doet mee!

Uw kind telt en doet mee! Uw kind telt en doet mee! Voor wie? Ouders en verzorgers met een laag inkomen uit werk of uitkering Waarom? Extra ondersteuning zodat uw kind kan meedoen met sport, cultuur, onderwijs en omgaan met computers

Nadere informatie

Verordening Langdurigheidstoeslag Voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Verordening Langdurigheidstoeslag Voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum Verordening 2014 Workshop 2013 Verordening Langdurigheidstoeslag Voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum ISD Noordoost Datum: 22-10-2013 Versie: 29-10-2013 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 414 Intrekking van de Wet tegemoetkoming studiekosten en vervanging door de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (Wet tegemoetkoming

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/95

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/95 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/95 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren buiten

Nadere informatie

Verordening Maatschappelijke Participatie Gemeente Zaltbommel, 2007

Verordening Maatschappelijke Participatie Gemeente Zaltbommel, 2007 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Z a l t b o m m e l ; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 08 mei 2007, inzake Verordening Maatschappelijke Participatie Gemeente Zaltbommel, 2007,

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer)

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Vergadering : 16 mei 2006 Agendanummer: 7 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanvullend

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag; Gemeente Appingedam Raadsbesluit De raad van de gemeente Appingedam; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d 27 februari 2009, inzake de Langdurigheidstoeslag; gelet op

Nadere informatie

Normen Stichting Groninger Studiefonds 2015/2016

Normen Stichting Groninger Studiefonds 2015/2016 Normen Stichting Groninger Studiefonds 2015/2016 Het Studiefonds verstrekt alleen bijdragen aan inwoners van de provincie Groningen behalve aan inwoners van de gemeente Groningen en de gemeente Leek. Uitzondering:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/14

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/14 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/14 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren buiten Limburg Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR: 080 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige Naam ingetrokken

Nadere informatie

Uw brief van Ons kenmerk Behandelend ambtenaar Zoetermeer

Uw brief van Ons kenmerk Behandelend ambtenaar Zoetermeer OC enw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen Europaweg 4 Postbus 25000 2700 LZ Zoetermeer Telefoon (079)

Nadere informatie

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Citeertitel Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Breda Officiële naam regeling Verordening Langdurigheidstoeslag Breda 2013

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/70 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren buiten Limburg

Nadere informatie

Verordening Langdurigheidstoeslag. Gemeenteraad Maatschappelijke zorg en welzijn. Datum ondertekening Bron bekendmaking

Verordening Langdurigheidstoeslag. Gemeenteraad Maatschappelijke zorg en welzijn. Datum ondertekening Bron bekendmaking Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening Langdurigheidstoeslag gemeente Dalfsen 2009 Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

Verordening AlkmaarPas voor minima gemeente Alkmaar. gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr ;

Verordening AlkmaarPas voor minima gemeente Alkmaar. gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alkmaar Nr. 137094 7 augustus 2017 Verordening AlkmaarPas voor minima gemeente Alkmaar De raad van de gemeente Alkmaar; gelet op het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 126. Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van vervallen huishoudtoets.

Gemeente Den Haag. rv 126. Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van vervallen huishoudtoets. rv 126 Dienst Sociale zaken en Werkgelegenheidsprojecten BSW/2012.129 RIS 254101_121211 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake aanpassing verordening langdurigheidstoeslag 2012 ten gevolge van

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag gemeente Midden- Delfland 2015

Verordening individuele studietoeslag gemeente Midden- Delfland 2015 Registratienummer : 2015-01529 / 15Z.000271 Onderwerp : Verordening individuele studietoeslag Verordening individuele studietoeslag gemeente Midden- Delfland 2015 Inwonerszaken februari 2015 *2015-01529*

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel wijzigen verordening toelage uitwonende studerenden aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 10 16 februari 2016 Wijziging verordening toelage uitwonende studerenden Geachte leden van de raad, Hierbij

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen beleidsregel individuele studietoeslag

Onderwerp : Vaststellen beleidsregel individuele studietoeslag B en W voorstel 17INT01373 Onderwerp : Vaststellen beleidsregel individuele studietoeslag Samenvatting voorstel De Verordening Individuele Studietoeslag 2015 is door de raad vastgesteld op 17 december

Nadere informatie

Nr Houten, 6 november 2007

Nr Houten, 6 november 2007 Nr. 2007-077 Houten, 6 november 2007 Aan de gemeenteraad Onderwerp: VMBO Houten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de uitgangspunten bij het voornemen van College De Heemlanden en Anna van Rijn College

Nadere informatie

"^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op

^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op "^&& groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 34

Provinciaal blad 2010, 34 Provinciaal blad 2010, 34 ISSN 0920-105X Besluit van provinciale staten van Utrecht van 28 juni 2010, nr. 2010int259583, tot intrekking van de Subsidieverordening wonen, welzijn en zorg WelThuis!2 provincie

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 december 2015;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 december 2015; De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 december 2015; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag WWB gemeente Kaag en Braassem 2012.

Verordening langdurigheidstoeslag WWB gemeente Kaag en Braassem 2012. De raad van de gemeente Kaag en Braassem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 juli 2012; gelet op de artikelen 8, 1 e lid, onder d, 2 e lid, onder b en 36 van de Wet werk en bijstand;

Nadere informatie

Betreft: tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO)

Betreft: tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO) Aan de ouders/verzorgers van leerlingen In het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Zwolle, juli 2017 Betreft: tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO) Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 199 Wijziging van de Les- en cursusgeldwet, de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten en de Wet studiefinanciering 2000 in verband

Nadere informatie

Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet

Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet AAN: De raad van de gemeente Ferwerderadiel Sector : I Nr. : 07/15 Onderwerp : Verordening Individuele Studietoeslag Participatiewet Ferwert, 30 maart 2015 Aanleiding De Invoeringswet Participatiewet introduceert

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Verordening Huygenpas gemeente Heerhugowaard 2018 Citeertitel Verordening Huygenpas

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG..

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG.. >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG.. Middelbaar Beroeps Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Commissie voor Mobiliteit en Financiën

Commissie voor Mobiliteit en Financiën Griffie Commissie voor Mobiliteit en Financiën Datum commissievergadering : 13 april 2012 Document nummer : 2916496 Behandelend ambtenaar : J.M.M. van Eck- van Herwijnen Directie/bureau : Economie & Mobiliteit/

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

Aanleiding en probleemstelling

Aanleiding en probleemstelling No.: Portefeuillehouder: Wethouder Harmsen Afdeling: Welzijn en Onderwijs Behandelaar: C.H.A.M. Weterings De raad van de gemeente Tholen Tholen, 16 juni 2015 Onderwerp: voorstel om in te stemmen met de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren binnen

Nadere informatie

VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG GEMEENTE BUREN

VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG GEMEENTE BUREN VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG GEMEENTE BUREN De Raad van de gemeente Buren, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 mei 2012, gelet op artikel 8 lid 1 onderdeel d,

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs

Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Zwolle, mei 2011 Ons kenmerk: 110429017.HL/lz Betreft: Tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Onderwijs (VO) Geachte

Nadere informatie

Bijlage bij raadsvoorstel

Bijlage bij raadsvoorstel Bijlage bij raadsvoorstel Inleiding De PvdA De Marne heeft via een initiatiefvoorstel in de raadsvergadering van 22 november 2005 het college gevraagd aanvullend minimabeleid te formuleren. Dit voorstel

Nadere informatie

De beleidsartikelen (artikel 12)

De beleidsartikelen (artikel 12) 12. TEGEMOETKOMING ONDERWIJSBIJDRAGE EN SCHOOLKOSTEN 12.0 Hoofdlijnenakkoord Balkenende II 12.0.1 Topprioriteiten (intensiveringen) Van de enveloppemiddelen die ingezet worden voor de «begeleiding nieuwe

Nadere informatie

Geachte mevrouw Mete en heer Spoeltman,

Geachte mevrouw Mete en heer Spoeltman, Aan de leden van Provinciale Staten, mevrouw F. Mete en de heer H. Spoeltman Datum : 23 juni 2009 Briefnummer : 2009-37.030/25/A.6, CW Zaaknummer : 181452 Behandeld door : R.J. Vos Telefoonnummer : (050)

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2010

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 januari 2012

DE RAAD VAN DE GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 januari 2012 DE RAAD VAN DE GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 3 januari 2012 Gehoord de commissie Cultuur, sociale zaken, Welzijn en Onderwijs (CSWO) d.d. 23 januari

Nadere informatie

! Brandligt.^/r, digitaai akkoord. Jd.d. Onderwerp Maatschappelijke Participatie van Kinderen

! Brandligt.^/r, digitaai akkoord. Jd.d. Onderwerp Maatschappelijke Participatie van Kinderen Samenleving Gescand archief datum 2 2-05-20V» Stad Doorkiesnummers: Telefoon 0622467943 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan A. Hoekman s i n :: paraaf ' --V;. ' "thouder! Brandligt.^/r,

Nadere informatie

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Kenmerk 14.405692

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer: Voortgezet onderwijs

Aanvraagformulier leerlingenvervoer: Voortgezet onderwijs Aanvraagformulier leerlingenvervoer: Voortgezet onderwijs Gemeente Bloemendaal Postbus 201 2050 AE Overveen Form 000045 [versie april 2013 ] Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting

Nadere informatie

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nieuwegein. Nr. 6527 23 januari 2015 Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Verordening Langdurigheidstoeslag 2012.

Voorstel van het college inzake Verordening Langdurigheidstoeslag 2012. rv 8 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten BSW/2012.1 RIS 246108_120207 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake Verordening Langdurigheidstoeslag 2012. Inleiding In het door de Tweede

Nadere informatie

Nr.: a/6/A.22, C Groningen, 10 februari 2005

Nr.: a/6/A.22, C Groningen, 10 februari 2005 Aan de leden van Provinciale Staten Nr.: 2005-02544a/6/A.22, C Groningen, 10 februari 2005 Behandeld door: R. Krämer, F. Martens Telefoonnummer : (050) 316 4457, 3164033 Bijlage : 1 Onderwerp : marsrouteplan

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Nr. 15B De raad van de gemeente Delfzijl; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Delfzijl d.d. 5 december 2017; gelet op artikel

Nadere informatie

I-SZ/2013/653. Beleidsregels. Maatschappelijke participatie WWB

I-SZ/2013/653. Beleidsregels. Maatschappelijke participatie WWB I-SZ/2013/653 Beleidsregels Maatschappelijke participatie WWB 2013 . Beleidsregels Maatschappelijke participatie WWB 2013 2 Beleidsregels Maatschappelijke participatie WWB 2013 Artikel 1 Begripsomschrijving

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ; De raad van de gemeente Ridderkerk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet; gelet op de artikelen 8, eerste

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR.: 70 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012 Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012 De raad van de gemeente Teylingen; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek van d.d. 19 maart 2012 gelet op de

Nadere informatie

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

Betreft: Vaststellen Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Tynaarlo 2015

Betreft: Vaststellen Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Tynaarlo 2015 Raadsbesluit nr. 7.c Betreft: Vaststellen Verordening Individuele Inkomenstoeslag gemeente Tynaarlo 2015 De raad van de gemeente; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

3 O JUNI 2015. 4. Begroting Dit onderwerp valt onder het programma Bestuur van de begroting 2014.

3 O JUNI 2015. 4. Begroting Dit onderwerp valt onder het programma Bestuur van de begroting 2014. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG GEMEENTE ASSEN 2015

VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG GEMEENTE ASSEN 2015 VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG GEMEENTE ASSEN 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Officiële naam regeling Verordening individuele inkomenstoeslag

Nadere informatie

o UJ . provincie ^}(^ groningen 1 O DEC Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer

o UJ . provincie ^}(^ groningen 1 O DEC Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer . provincie ^}(^ groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: wv/w.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1165, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellen voor inspraak Verordening Langdurigheidstoeslag 2009 BESLUITEN 1. vast te stellen voor de inspraak de verordening Langdurigheidstoeslag

Nadere informatie

VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012

VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012 VERORDENING TOESLAGEN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE GELDERMALSEN 2012 De raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart 2012, nummer

Nadere informatie

Datum 30 mei 2016 Antwoord schriftelijke vragen over een subsidie voor de Stichting DAMU inzake een reiskostenvergoeding voor DaMu-scholieren

Datum 30 mei 2016 Antwoord schriftelijke vragen over een subsidie voor de Stichting DAMU inzake een reiskostenvergoeding voor DaMu-scholieren >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag.. Voortgezet Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/7

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/7 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/7 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mbo-scholieren buiten Limburg Citeertitel: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Renkum 2015 De raad van de gemeente Renkum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; gelet op artikel 8, eerste

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 23 september 2003 Nummer voorstel: 2003/76

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 23 september 2003 Nummer voorstel: 2003/76 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23 september 2003 Nummer voorstel: 2003/76 Voor raadsvergadering d.d.: 7-10-2003 Agendapunt: 8B

Nadere informatie

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr 19 mei 2015 Corr.nr. 2015-20.867, FC Nummer 36/2015 Zaaknr. 574002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de Voorjaarsnota 2015 en de daarin opgenomen

Nadere informatie

Volgnummer : 52 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015

Volgnummer : 52 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015 Volgnummer : 52 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Schooljaar Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een toelichting op het leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer. Schooljaar Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een toelichting op het leerlingenvervoer Leerlingenvervoer Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs Schooljaar 2018-2019 Een toelichting op het leerlingenvervoer Algemeen Als ouder zorgt u ervoor dat uw leerplichtig kind

Nadere informatie

Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC

Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC S T A T E N V O O R S T E L Datum : 15 november 2007 Nummer PS : PS2007WMC08 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2007int213335 Portefeuillehouder: M.G. Dekker Titel : Het laten vervallen

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Smallingerland gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2014;

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Smallingerland gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2014; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Smallingerland. Nr. 79151 24 december 2014 Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Smallingerland 2015 De raad van de gemeente Smallingerland ; gelezen

Nadere informatie

Joan de Haan

Joan de Haan Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Joan de Haan 06-10237370 Joan.deHaan@a2samenwerking.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 14raad00330 29 januari 2015 onderwerp Nota Heroverweging

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; 00007777 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer 723668 onderwerp Verordening langdurigheidstoesiag 2012 29 november 2011 de raad van de gemeente gouda Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Werk en Inkomen Gemeente Hoogeveen 15 december 2004 Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 Huidig beleid 4 Kostensoorten 4 Hoogte kosten 5 Omvang van de doelgroep

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d met BBV nummer ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d met BBV nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Echt-Susteren. Nr. 62709 13 juli 2015 Verordening individuele studietoeslag gemeente Echt-Susteren juli 2015 *426896* De raad van de gemeente Echt-Susteren,

Nadere informatie

Adviesnota aan B en W

Adviesnota aan B en W Onderwerp Kindregelingen Datum 10 januari 2017 Naam steller Mark Schouren Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Aan Stichting Leergeld Venray een periodieke

Nadere informatie

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050)

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050) " l/& groningen bezoekadres: I Martinikerkhof 12 postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen Aan de leden van de statencommissie Mobiliteit en Energie algemeen telefoonnr; 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

VRAGEN. 1. Op pagina 1 van de raadsnota staat dat de regeling Indirecte schoolkosten uitgebreid wordt. Wat is hiervoor de directe aanleiding?

VRAGEN. 1. Op pagina 1 van de raadsnota staat dat de regeling Indirecte schoolkosten uitgebreid wordt. Wat is hiervoor de directe aanleiding? Raadsnota nummer BI 0150661 0nderwerp: minimabeleid 2016 en verder Vragen van fractie Gemeentebelangen Naam raadslid: Maria Dujardin VRAGEN 1. Op pagina 1 van de raadsnota staat dat de regeling Indirecte

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2015-2016

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2015-2016 Postadres: Postbus 140-9500 AC Stadskanaal Tel. (0599) 631 631- Fax (0599) 620 744 Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2015-2016 Gehandicapte leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs De toekenning

Nadere informatie

Raadsvoorstel 16 Vergadering 28 maart Gemeenteraad. Onderwerp : Notitie Flankerende Maatregelen Wonen

Raadsvoorstel 16 Vergadering 28 maart Gemeenteraad. Onderwerp : Notitie Flankerende Maatregelen Wonen Raadsvoorstel 16 Vergadering 28 maart 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Notitie Flankerende Maatregelen Wonen B&W vergadering : 14 februari 2017 Zaaknummer : 1409514 Dienst / afdeling : OO.EO1 - Expertise

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0116 Rv. nr.: 12.0116 B en W-besluit d.d.: 13-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1068 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders Leiden 2013 Aanleiding:

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 9-12-2014 B en W-besluit nr.: 14.1115 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Verordening Individuele studietoeslag Participatiewet 2015 Aanleiding: Bij de

Nadere informatie

Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015

Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015 Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 10 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 12 mei 2015 Onderwerp Inleiding : Verordening individuele studietoeslag gemeente Ameland 2015 De Invoeringswet

Nadere informatie

Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016

Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 26804 4 maart 2016 Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016 Het college van burgemeester en

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek

Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek Verordening langdurigheidstoeslag WWB ISD Bollenstreek 2012-2013 De raad van de gemeente Teylingen; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de ISD Bollenstreek van d.d. 6 september 2012. gelet

Nadere informatie

Tegemoetkoming ouders in 2010 naar kindgebonden budget

Tegemoetkoming ouders in 2010 naar kindgebonden budget DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.3.314 vervallen: het bericht 'Wtos en kindgebonden budget voor kinderen van 12-18 jaar' (verwachte wijzigingen), datumnr 0812-1225 Tegemoetkoming ouders in 2010

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6 Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Harmoniseren bijzondere bijstand Peel 6.1 betreffende regels draagkracht bijzondere bijstand Soort: Besluitvormend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder: T.C.W.

Nadere informatie

H.Heijerman / april 2018

H.Heijerman / april 2018 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 5.2 H.Heijerman 3792 hendrikjan.heijerman@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 687471/733879 19 april 2018 portefeuillehouder wethouder

Nadere informatie

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren BESLUITNOTA Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren Aan : Bestuurlijk overleg: gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren provincie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voor raadsvergadering d.d.: 12-07-2011 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 Verordening individuele studietoeslag Participatiewet gemeente Lingewaard 2015 Raadsbesluit 4 december 2014 Naam opsteller M. Huberts Datum vaststelling 4 december 2014 Afdeling Dienstverlening Vastgesteld

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard ^ Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Onderwerp: VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE SAMENWERKINGSVERBAND RIDDERKERK EN ALBRANDSWAARD 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 414 Intrekking van de Wet tegemoetkoming studiekosten en vervanging door de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (Wet tegemoetkoming

Nadere informatie