Reglement academie HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED HOOFDSTUK 2: DEFINITIES HOOFDSTUK 3: DE COMMISSIE VAN TOEZICHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement academie HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED HOOFDSTUK 2: DEFINITIES HOOFDSTUK 3: DE COMMISSIE VAN TOEZICHT"

Transcriptie

1 Reglement academie GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK, WOORD EN DANS DORPSSTRAAT 36a, 1755 Gooik ~ Fax academie@gooik.be HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED Art. 1: Dit schoolreglement is van toepassing op alle leerlingen van de academie en tevens op de ouders van de minderjarige leerlingen. Art 2: De gemeentelijke academie van Gooik en haar bijafdelingen Herne en Galmaarden heeft als doel aan jonge en aan volwassen personen kwalitatief onderwijs in muziek, woord en dans te verstrekken, overeenkomstig de internationaalrechterlijke en grondwettelijke beginselen inzake de rechten van de mens en van het kind in het bijzonder. HOOFDSTUK 2: DEFINITIES Art. 3: Voor de toepassing van dit schoolreglement wordt verstaan onder: Schoolbestuur: de inrichtende macht die verantwoordelijk is voor de scholen van de gemeente Gooik, nl. het College van Burgemeester en Schepenen en de Gemeenteraad. Directeur: de directeur van de academie. Leerling: de persoon die ingeschreven is aan de academie overeenkomstig de reglementaire toelatingsvoorwaarden. Ouders: de personen die het ouderlijk gezag uitoefenen of in rechte of in feite de minderjarige onder hun bewaring hebben. Commissie: de gemeentelijke commissie van toezicht HOOFDSTUK 3: DE COMMISSIE VAN TOEZICHT Art. 4: De gemeentelijke academie en haar bijafdelingen staat onder toezicht van een commissie, bestaande uit maximum 25 leden, waarvan 15 uit de gemeente Gooik, 5 uit de gemeente Herne en 5 uit de gemeente Galmaarden, benoemd door de gemeenteraden, de schepen van kunstonderwijs of zijn afgevaardigde van de gemeente Gooik, Herne en Galmaarden. De directeur van de academie woont de zitting bij als adviserend lid. De directeur is gemachtigd zelfstandig advies uit te brengen bij de gemeenteraden. De commissie kiest haar voorzitter voor de duur van zijn mandaat als lid van de commissie. Het ambt van lid van de commissie is onbezoldigd. De leden worden benoemd voor een termijn van 6 jaar. Het lid dat benoemd wordt in vervanging van een overleden of ontslagnemend lid, voleindigt het mandaat van dit lid. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

2 Art. 5: Aan het mandaat wordt een einde gesteld door: a) het verstrijken van de termijn van het mandaat b) het ontslag van de betrokkene aan de voorzitter gericht c) afwezigheid, zonder verwittiging, op drie opeenvolgende vergaderingen van de commissie. Art. 6: De Commissie van Toezicht vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op vraag van 3 van haar leden. Wanneer de commissie bijeengeroepen wordt, kan zij beraadslagen en beslissen over de punten welke op de dagorde vermeld werden, welk ook het aantal aanwezige leden moge zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Het dagelijks bestuur bestaande uit de voorzitter, de ondervoorzitter en de directeur kan vergaderen op vraag van één van haar leden. Art. 7: De directeur voert de dagelijkse briefwisseling met de inrichtende macht. De commissie geeft advies bij de benoemingen van het personeel, de oprichting van nieuwe klassen, alsook het aantal lesuren, het lessenrooster (op te stellen door de directeur) en in het algemeen betreffende al de zaken die de inrichting aanbelangen. Art. 8: De directeur en de leden van het personeel zijn gehouden zich voor deze commissie aan te melden wanneer zij hiertoe verzocht worden. Art. 9: Zo nodig biedt de commissie aan de gemeentebesturen een verslag aan betreffende de toestand van de academie en haar bijafdelingen. Het vermeldt ook de verbeteringen die aan de inrichting zouden kunnen aangebracht worden. HOOFDSTUK 4: DE DIRECTEUR Art. 10: De directeur wordt benoemd door de inrichtende macht. Hij is belast met de uitvoering van de bepalingen, reglementen en besluiten die de inrichting aanbelangen. Hij leidt het onderwijs en de studies en waakt over de tucht. Hij bewaakt de kwaliteit van de school, over alle domeinen heen. Art. 11: De directeur treedt op als tussenpersoon tussen het personeel van de inrichting en de gemeentelijke overheden. Art. 12: De directeur bepaalt het programma van de leergangen, rekening houdend met het minimumleerplan en de vooropgestelde einddoelen, vastgelegd volgens de directieven vanuit Brussel.

3 Art. 13: De directeur beslist over het aanvaarden van de leerlingen. In geval van betwisting zal de Commissie van Toezicht beslissen. De directeur verdeelt de leerlingen, volgens hun bekwaamheid over de verschillende leergangen. HOOFDSTUK 5: DE LEERKRACHTEN Art. 14: De leerkrachten worden benoemd door de inrichtende macht op voorstel van de directie, mits te voldoen aan de vereisten gesteld bij het decreet van 30 juni 1990 en 27 maart 1991 betreffende de voorwaarden waaronder de staat toelagen verleent aan de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans enz. Art. 15: De leerkrachten staan in voor de tucht in hun klas. Zij mogen enkel toegang verlenen tot de cursus aan de daartoe ingeschreven leerlingen. Zij zijn verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in hun klas. Art. 16: De leerkrachten zijn gehouden, op uitnodiging van de directeur, hun medewerking te verlenen aan de herhalingen en uitvoeringen, hetzij in het openbaar, hetzij in de academie voor muziek, woord en dans. Deze medewerking behoort tot het takenpakket van de leerkracht en geeft geen recht op lesverplaatsing. Art. 17: De leerkrachten volgen het minimumprogramma van hun vak zoals het voorgeschreven werd door het decreet van 30 juni 1990, 27 maart Zij staan garant voor kwaliteitsvol onderwijs, zowel op artistiek als op pedagogisch vlak. HOOFDSTUK 6: INSCHRIJVINGEN Art. 18: De leerlingen worden ingeschreven vóór 1 oktober van het lopend schooljaar. De inschrijvingen geschieden op de dagen en uren welke jaarlijks via de bestaande infokanalen bekend gemaakt worden. Art. 19: a) Een leerling betaalt minimum het inschrijvingsgeld vastgelegd volgens de ministeriële bepalingen. Inschrijvingsgelden worden betaald per studierichting. De inschrijving van een leerling is slechts definitief na het betalen van het wettelijk voorziene inschrijvingsgeld. De leerling die voor dezelfde studierichting in meerdere academies is ingeschreven betaalt geen inschrijvingsgeld indien hij kan bewijzen dat hij in een andere instelling reeds betaald heeft. b) Een leerling die gebruik kan maken van een verminderd tarief moet het vereiste attest voorleggen. c) Een leerling die onder de sociale correcties valt, legt eveneens de bewijsstukken voor. d) In geval van moeilijkheden tot betaling moet de leerling zich wenden tot de directie. e) Een leerling kan worden geweigerd indien hij het gevraagde inschrijvingsgeld, inclusief de eventuele bijdrage, niet betaalt.

4 HOOFDSTUK 7: VRIJSTELLINGEN Art. 20: Iedere leerling volgt alle vakken van een gekozen optie. Een leerling kan een vrijstelling bekomen voor die vakken die reeds met vrucht werden gevolgd op een gelijkwaardig of hoger niveau van het voltijds secundair onderwijs, van het deeltijds secundair onderwijs of van het kunstonderwijs met beperkt leerplan. De directeur kan -in samenspraak met de betrokken leerkrachten- vrijstelling verlenen voor een vak om pedagogische redenen. Die vrijstelling wordt gestaafd met een attest. In geval van twijfel wordt het advies van de inspectie gevraagd en kan de leerling een toelatingsperiode worden opgelegd. Vrijstellingen op basis van een buitenlands diploma moeten altijd worden aangevraagd bij de gemeenschapsinspectie van onderwijs. Niet- Nederlandse diploma s moeten worden vertaald. Art. 21: Een verkregen vrijstelling geldt voor de ganse duur van de opleiding indien ze werd verleend op basis van reeds gevolgde gelijkwaardige of hogere studies. In andere gevallen kan de vrijstelling voor één schooljaar gelden. Leerlingen die overzitten worden vrijgesteld voor het vak of de vakken waarvoor zij reeds slaagden, indien zij van het betrokken leerjaar de proeven van alle vakken hebben afgelegd. HOOFDSTUK 8: AANWEZIGHEDEN Art. 22: De leerlingen zijn verplicht de lessen regelmatig te volgen, behoudens in geval van ziekte of overmacht. Iedere afwezigheid moet gewettigd of gerechtvaardigd zijn. Ongewettigde afwezigheden kunnen aanleiding geven tot één van de sancties vermeld in hoofdstuk 10. Art. 23: Behalve indien een leerling gewettigd afwezig is, neemt hij vanaf 1 september tot en met 30 juni deel aan alle lessen en activiteiten van het leerjaar waarin hij is ingeschreven. Indien de ongewettigde afwezigheden meer dan 1/3 van de lessen bedragen, kan men niet deelnemen aan de proeven. Art. 24: Indien een leerling tijdens de proeven afwezig is wegens ziekte, verwittigt hij onmiddellijk het secretariaat en moet hij steeds een medisch attest inleveren. Art. 25: De leerlingen moeten de begin- en einduren van de lessen respecteren. Dit houdt in dat minderjarige leerlingen de academie niet kunnen verlaten tijdens onvoorziene lesonderbrekingen. In uitzonderlijke gevallen kan een leerling die daarvoor een gewettigde reden heeft, de school voor de einduren verlaten. Dit kan enkel na toestemming van de directeur. Art. 26: Indien de les niet doorgaat ten gevolge van overmacht of een andere reden worden in volgorde de volgende maatregelen genomen: - De ouders of meerderjarige leerlingen worden onverwijld en voorafgaandelijk verwittigd indien mogelijk

5 - De afwezigheid wordt ad valvas gemeld - Opvang wordt voorzien indien geen van de voorgaande maatregelen mogelijk is HOOFDSTUK 9: LESVERPLAATSINGEN Art. 27: Alle leerlingen hebben recht op alle lessen van hun studierichting en optie. Art. 28: Enkel de directeur kan lesverplaatsingen toestaan, rekening houdend met de bepalingen van het reglement van de lesverplaatsingen: - Een lesverplaatsing is elke les die verplaatst wordt binnen het door de school vastgelegde uurrooster - Een lesverplaatsing kan alleen worden toegestaan omwille van actieve deelname aan artistieke activiteiten (repetities, uitvoeringen, opnames, vernissages, deelname aan examencommissies van DKO-instellingen, ) - Lessen kunnen niet worden verplaatst naar een vakantiedag of wettelijke feestdag. - Het contingent van het toegelaten aantal te verplaatsen lessen is bepaald op 6 % van de opdracht, zijnde: aantal uren/week x 40 weken x 6 %. - Lesverplaatsingen die de continuïteit van het onderwijs in het gedrang brengen worden niet toegestaan. Bij langdurige en regelmatig terugkerende lesverplaatsingen moet gebruik worden gemaakt van een reglementair voorzien verlofstelsel. - Een lesverplaatsing wordt ten laatste 14 kalenderdagen voor de te verplaatsen les aan de directeur aangevraagd via het daartoe bestemde formulier, gestaafd met de nodige bewijsstukken. - In bijzondere en uitzonderlijke gevallen kan afgeweken worden van de normale aanvraagprocedure. Art. 29: De leerlingen en/of de ouders worden schriftelijk van elke lesverplaatsing op de hoogte gebracht. HOOFDSTUK 10: ORDE EN TUCHT Art. 30: Een tuchtmaatregel kan worden genomen indien het gedrag van de leerling: - Het ordentelijk verstrekken van opvoeding en onderwijs in gevaar brengt - De verwezenlijking van het artistiek pedagogisch project van de school in het gedrang brengt - De veiligheid of wettelijk strafbare feiten uitmaakt - De naam van de instelling of de waardigheid van het personeel aantast - De instelling materiële schade toebrengt De volgende straffen kunnen aan de leerlingen opgesteld worden: 1. de verwittiging, door de directeur. 2. de verwittiging te zenden aan de ouders, door de directeur. 3. de uitsluiting van een les, door de directeur. 4. de wegzending voor 14 dagen, door de directeur die hiervan onmiddellijk kennis geeft aan het dagelijks bestuur. 5. de definitieve uitsluiting, door de commissie, op voorstel van de directeur.

6 Art. 31: De leerlingen laten het leslokaal en de sanitaire voorziening bij het einde van de les in ordelijke staat achter. De leerling is verantwoordelijk voor de schade die hij toebrengt aan: - Lokalen, meubilair en materiaal van de instelling - Materiaal of werken van andere leerlingen - Huurinstrumenten die eigendom zijn van de academie Dit houdt in dat de schade op zijn kosten moet worden hersteld. Art. 32: Er geldt een algemeen alcohol- en rookverbod in de academie en haar bijafdelingen. HOOFDSTUK 11: EVALUATIES Art. 33: Tijdens het schooljaar wordt tweemaal een schriftelijke evaluatie van elke leerling gemaakt aan de hand van een evaluatiefiche. Art. 34: Examens worden tussen 15 mei en 30 juni georganiseerd overeenkomstig de wettelijke en reglementaire bepalingen. De leerlingen zijn verplicht deel te nemen aan de proeven ingericht aan het einde van het leerjaar waarvoor zij zijn ingeschreven. Overgangsproeven worden georganiseerd aan het einde van een leerjaar. De eindproeven, die openbare examens zijn, worden georganiseerd in het laatste jaar van de lagere, middelbare en hogere graad. Van 15 augustus tot 15 september kunnen proeven worden georganiseerd voor leerlingen die om een gewettigde reden niet in staat waren deel te nemen aan het eerste examen. Wie meer dan 1/3 van de lessen niet heeft bijgewoond zonder gewettigde afwezigheid wordt niet toegelaten tot de proeven en is derhalve niet geslaagd. De leerling die bij de beoordeling voor elk vak ten minste 60% van de punten heeft behaald, beëindigt zijn leerjaar met vrucht. Elke leerling bekomt op het einde van het schooljaar een attest of een getuigschrift op basis van de behaalde resultaten. Art. 35: De leden van de examenjury worden aangesteld door de directeur. De jury wordt ambtshalve voorgezeten door de directeur of een plaatsvervanger door hemzelf aangeduid. Art. 36: De beslissingen van de jury worden getroffen met volstrekte meerderheid der stemmen van de aanwezige leden. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Art. 37: Van de beraadslagingen van de jury wordt een proces-verbaal opgesteld en ondertekend door alle aanwezige leden.

7 Art. 38: De directeur zorgt voor de inrichting van culturele manifestaties voorgeschreven door het decreet van 30 juni 1990 en 27 maart HOOFDSTUK 12: DE LEERLINGEN Art. 39: De leerlingen worden schriftelijk uitgenodigd hun medewerking te verlenen aan openbare voorstellingen, tentoonstellingen of aan andere kunstmanifestaties die door de academie worden ingericht. Participerende leerlingen vallen volledig onder de schoolverzekering. Art. 40: Binnen de voorwaarden vastgelegd in de infobrochure kunnen aan de leerlingen instrumenten in bruikleen worden gegeven, alsook werken ter beschikking gesteld worden in de bibliotheek. Art. 41: Op vastgelegde tijdstippen wordt er in de academie en haar bijafdelingen toezicht voorzien. Dit houdt in dat er bij de collectieve cursussen van de lagere graad 10 minuten voor en na de les toezicht plaatsvindt. Art. 42: Afbeeldingen van leerlingen kunnen worden gepubliceerd. Bij de inschrijving wordt hiervoor toestemming gevraagd. Ook gegevens kunnen worden doorgegeven aan muziekverenigingen uit de streek. Indien dit niet gewenst is, kan dit gemeld worden. HOOFDSTUK 13: ALGEMENE BEPALINGEN BETREFFENDE HET PERSONEEL Art. 43: Alle teksten, met inbegrip van affiches, die het personeel in de academie wenst te verspreiden, moeten vooraf ter goedkeuring aan de directeur worden voorgelegd. Dit wordt bij gunstig gevolg bewaard in de uitgaande post. Art 44: Op gans het personeel van de academie kunnen de wettelijke voorziene tuchtstraffen toegepast worden; de schorsing zonder of met inhouding van wedde en de afzetting worden uitgesproken door de gemeenteraad van Gooik, de waarschuwing en de berisping door de directeur, mits bekrachtiging vanwege de commissie. HOOFDSTUK 14: DE SCHOOLADMINISTRATIE Art. 45: Aan elk lid van het personeel zal een exemplaar van onderhavig reglement bezorgd worden. Elk lid zal bovendien een schriftelijke verklaring ondertekenen waarbij het bevestigt kennis te hebben genomen van dit reglement. Art. 46: Dit organiek reglement wordt van kracht onmiddellijk na de goedkeuring door de bevoegde leden.

8 Goedgekeurd door de Commissie van Toezicht in zitting van 15/06/2016: De directeur, Sarah Copriau De voorzitter, Stéphane Seghers Kennisname door het College van Burgemeester en Schepen van Gooik op 13/06/2016: De secretaris, Eric Van Snick Schepen van onderwijs, Inge Jacobs De burgemeester, Michel Doomst Gezien en goedgekeurd door de gemeenteraad van Gooik in zitting van 28/06/2016: Namens de raad, De secretaris, Eric Van Snick De burgemeester, Michel Doomst

SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE TEKENSCHOOL WESTERLO

SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE TEKENSCHOOL WESTERLO SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE TEKENSCHOOL WESTERLO 1. Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 3 Hoofdstuk 2 Definities 3 Hoofdstuk 3 Inschrijvingen en inschrijvingsgelden 3 Hoofdstuk 4 Toelatingsvoorwaarden

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT

SCHOOLREGLEMENT Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede Tel. 053 60 68 70 e-mail: academie@gamw.lede.be URL : http://www.gamw.lede.be SCHOOLREGLEMENT 2011-2012 Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied Artikel

Nadere informatie

Schoolreglement van de Stedelijke Academie voor Beeldende kunst en het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans.

Schoolreglement van de Stedelijke Academie voor Beeldende kunst en het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans. Schoolreglement van de Stedelijke Academie voor Beeldende kunst en het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans Stad Leuven 20 april 2012 Inhoud Hoofdstuk 1 Toepassingsgebied... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNSTEN HEUSDEN-ZOLDER

SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNSTEN HEUSDEN-ZOLDER SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNSTEN HEUSDEN-ZOLDER Inhoud Hoofdstuk 1. Toepassingsgebied 3 Hoofdstuk 2. Definities 3 Hoofdstuk 3. Inschrijvingen en inschrijvingsgelden 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT. Gemeentelijke Academie voor Muziek & Woord te BOOM Filialen: PUURS (Ruisbroek Breendonk) RUMST (Reet)

SCHOOLREGLEMENT. Gemeentelijke Academie voor Muziek & Woord te BOOM Filialen: PUURS (Ruisbroek Breendonk) RUMST (Reet) SCHOOLREGLEMENT Gemeentelijke Academie voor Muziek & Woord te BOOM Filialen: PUURS (Ruisbroek Breendonk) RUMST (Reet) BOOM mei 2005 Hospitaalstraat 27 2850 BOOM Tel: (03) 880.19.61 Fax: (03) 888.79.38

Nadere informatie

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Leenstraat 14 8800 Roeselare

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Leenstraat 14 8800 Roeselare Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Leenstraat 14 8800 Roeselare SCHOOLREGLEMENT Hoofdstuk 1 - Toepassingsgebied Art. 1. Dit schoolreglement is van toepassing op alle personeelsleden en leerlingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Hoofdstuk 2 Begrippen. Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen. Hoofdstuk 4 Inschrijving en financiële bijdrage

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Hoofdstuk 2 Begrippen. Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen. Hoofdstuk 4 Inschrijving en financiële bijdrage Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Dit schoolreglement is van toepassing op alle leerlingen van de muziek- en woordacademie Zoltàn Kodàly en op de ouders van de minderjarige

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS NIKO Academie voor Podiumkunsten

SCHOOLREGLEMENT DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS NIKO Academie voor Podiumkunsten N O O R D L I M B U R G S I N S T I T U U T V O O R K U N S T O N D E R W I J S V Z W SCHOOLREGLEMENT DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS NIKO Academie voor Podiumkunsten 1 Schoolreglement NIKO Academie voor Podiumkunsten

Nadere informatie

GOEDKEURING SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE MUZIEKACADEMIE

GOEDKEURING SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE MUZIEKACADEMIE GOEDKEURING SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE MUZIEKACADEMIE Gemeenteraad van 3 april 2017 Gelet op het Gemeentedecreet; Gelet op het Decreet van 31 juli 1990 betreffende het onderwijs-ii, laatst gewijzigd

Nadere informatie

STEDELIJKE ACADEMIE BEELDENDE KUNST ZOTTEGEM

STEDELIJKE ACADEMIE BEELDENDE KUNST ZOTTEGEM STEDELIJKE ACADEMIE BEELDENDE KUNST ZOTTEGEM SCHOOLREGLEMENT Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Dit schoolreglement is van toepassing op alle leerlingen van de stedelijke academie

Nadere informatie

Academie voor muziek, woordkunst en dans Torhout Schoolreglement

Academie voor muziek, woordkunst en dans Torhout Schoolreglement Academie voor muziek, woordkunst en dans Torhout Schoolreglement Hoofdstuk 1 Organisatie van de lessen Artikel 1 Artikel 2 Het schooljaar start op 1 september en de laatste lesdag valt ten laatste op 30

Nadere informatie

Schoolreglement Academie Hamme

Schoolreglement Academie Hamme Schoolreglement Academie Hamme Inschrijving Een inschrijving is pas definitief na ondertekening voor akkoord van het schoolreglement, het artistiek pedagogisch project en na betaling van het wettelijke

Nadere informatie

Schoolreglement DKO Mechelen

Schoolreglement DKO Mechelen Schoolreglement DKO Mechelen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Dit schoolreglement is van toepassing op alle leerlingen van de 3 scholen voor de deeltijdskunstonderwijs van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Algemene Bepalingen... 1. HOOFDSTUK 2 Begrippen... 1. HOOFDSTUK 3 Organisatie van de lessen... 2

HOOFDSTUK 1 Algemene Bepalingen... 1. HOOFDSTUK 2 Begrippen... 1. HOOFDSTUK 3 Organisatie van de lessen... 2 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T HOOFDSTUK 1 Algemene Bepalingen... 1 HOOFDSTUK 2 Begrippen... 1 HOOFDSTUK 3 Organisatie van de lessen... 2 HOOFDSTUK 4 Inschrijving en financiële bijdrage...

Nadere informatie

Dit Schoolreglement werd goedgekeurd in de vergadering van het Afzonderlijk Bijzonder Comité van 18 december 2018

Dit Schoolreglement werd goedgekeurd in de vergadering van het Afzonderlijk Bijzonder Comité van 18 december 2018 Schoolstraat 23 9230 Wetteren Schoolreglement Dit Schoolreglement werd goedgekeurd in de vergadering van het Afzonderlijk Bijzonder Comité van 18 december 2018 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Hemiksem Schelle Niel. Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Hemiksem Schelle Niel. Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT O Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Hemiksem Schelle Niel Deeltijds kunstonderwijs d SCHOOLREGLEMENT Inhoud Schoolreglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk 2 Begrippen...

Nadere informatie

Schoolreglement. Maart 2015

Schoolreglement. Maart 2015 O d Schoolreglement Maart 2015 Inhoud Model schoolreglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Hoofdstuk 2 Begrippen... 2 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen... 3 Hoofdstuk 4 Inschrijving en financiële

Nadere informatie

Inhoud. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1. Hoofdstuk 2 Organisatie van de lessen 1. Hoofdstuk 3 Inschrijving en financiële bijdrage 1

Inhoud. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1. Hoofdstuk 2 Organisatie van de lessen 1. Hoofdstuk 3 Inschrijving en financiële bijdrage 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1 Hoofdstuk 2 Organisatie van de lessen 1 Hoofdstuk 3 Inschrijving en financiële bijdrage 1 Hoofdstuk 4 Toelatingsvoorwaarden 3 Hoofdstuk 5 Vrije leerlingen 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT Kunstacademie Maldegem KUMA Beeldende Kunst Deeltijds Kunstonderwijs

SCHOOLREGLEMENT Kunstacademie Maldegem KUMA Beeldende Kunst Deeltijds Kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT Kunstacademie Maldegem KUMA Beeldende Kunst Deeltijds Kunstonderwijs Gemeenteraadsbeslissing Maldegem: 23.06.2016 1 Inhoud schoolreglement KUMA Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Schoolreglement. Het schoolreglement bepaalt in schoolverband de relatie tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en de inrichtende macht.

Schoolreglement. Het schoolreglement bepaalt in schoolverband de relatie tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en de inrichtende macht. Schoolreglement Het schoolreglement bepaalt in schoolverband de relatie tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en de inrichtende macht. Algemeen Gedragscode Wij verwachten van de leerlingen dat zij strikt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Academy-reglement Inhoud

Academy-reglement Inhoud Academy-reglement Inhoud Academy-reglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Hoofdstuk 2 Organisatie van de cursussen... 2 Hoofdstuk 3 Toelatingsvoorwaarden... 2 Hoofdstuk 4 Procedure voor inschrijving...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden.

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden. R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-06-2018 REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN Art. 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd, vertegenwoordigd door de directeur van de Academie

Nadere informatie

Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT

Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT d Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toe gepaste Kunsten Heist-op-den-Ber g Ver sie: schooljaar 2011-2012 Geïnspireerd op het model -2010- opgemaakt door

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Schoolreglement

Hoofdstuk 1. Schoolreglement Hoofdstuk 1 D Schoolreglement Inhoud Schoolreglement SASK... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk 2 Begrippen... 2 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen... 2 Hoofdstuk 4 Inschrijvingen... 3

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011)

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) ACADEMIE REGIO TIENEN (ART) REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) Artikel 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd verhuurt muziekinstrumenten

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Schoolreglement DKO. Deeltijds kunstonderwijs

Schoolreglement DKO. Deeltijds kunstonderwijs Deeltijds kunstonderwijs 1 Inhoud Hoofdstuk 1Algemene bepalingen... 2 Hoofdstuk 2Agenda... 10 Hoofdstuk 3Gebruik van infrastructuur... 12 Schoolreglement Academie en Vaktekenschool Temse Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Schoolreglement Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Menen. Schoolreglement

Schoolreglement Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Menen. Schoolreglement Schoolreglement Aanpassing 15/03/2016 30/01/2013 Inhoud Schoolreglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2 Begrippen... 3 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen... 4 Hoofdstuk 4 Inschrijving

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

STADSBESTUUR TIELT SCHOOLREGLEMENT STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS STUDIERICHTING MUZIEK, WOORD EN DANS

STADSBESTUUR TIELT SCHOOLREGLEMENT STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS STUDIERICHTING MUZIEK, WOORD EN DANS STADSBESTUUR TIELT SCHOOLREGLEMENT STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS STUDIERICHTING MUZIEK, WOORD EN DANS 2 INHOUD Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Oprichting In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 6 augustus

Nadere informatie

Schoolreglement. Marktplein Hamme tel fax

Schoolreglement. Marktplein Hamme tel fax Marktplein20 21 9220Hamme tel.052478384 fax052484226 academie@hamme.be www.academiehamme.be Inschrijving Een inschrijving is pas definitief na ondertekening voor akkoord van het schoolreglement, het artistiek

Nadere informatie

Kkunstenacademie. august de boeck asse. Schoolreglement

Kkunstenacademie. august de boeck asse. Schoolreglement 2014 2015 Kkunstenacademie august de boeck asse Schoolreglement Inhoud Hoofdstuk 1 Begrippen... 1 Hoofdstuk 2 Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen... 1 Hoofdstuk 4 Inschrijving

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 oktober 2013 Besluit nummer: 2013_CBS_12547 Onderwerp: Intern reglement Academie voor Podiumkunsten - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE ACADEMIE Aanwezigheid leerlingen

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE ACADEMIE Aanwezigheid leerlingen ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE ACADEMIE Aanwezigheid leerlingen 1. Engagement U kiest voor een complementaire onderwijsvorm die gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Het Deeltijds Kunstonderwijs

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege

Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

Stad Antwerpen College van burgemeester en schepenen

Stad Antwerpen College van burgemeester en schepenen Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Leo Delwaide, Marc Van Peel, mevrouw Chantal Pauwels, de heren Robert Voorhamme, Ludo Van Campenhout, Eric Antonis, Erwin Pairon, Tuur van

Nadere informatie

Nota betreffende Examens & Rapporten voor leerlingen en ouders.

Nota betreffende Examens & Rapporten voor leerlingen en ouders. Nota betreffende Examens & Rapporten voor leerlingen en ouders. 1. EXAMENS 1.1. Klasexamens: -Twee maal per jaar vinden er klasexamens plaats, met name op het einde van het eerste en het tweede semester.

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 juli KUNSTACADEMIE ZWEVEGEM. Goedkeuring schoolreglement.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 juli KUNSTACADEMIE ZWEVEGEM. Goedkeuring schoolreglement. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 19 juli 2010 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D. Desmet...

Nadere informatie

intern reglement * Onder voorbehoud van goedkeuring in gemeenteraad van juni 2017

intern reglement * Onder voorbehoud van goedkeuring in gemeenteraad van juni 2017 intern reglement 2017-2018 * Onder voorbehoud van goedkeuring in gemeenteraad van juni 2017 Bijlage bij het Schoolreglement voor elk van de scholen van het Deeltijds Kunstonderwijs van de Stad Gent, goedgekeurd

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement directiecomité AGB

Huishoudelijk reglement directiecomité AGB Huishoudelijk reglement directiecomité AGB 1. SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN Art. 1. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het directiecomité. Het directiecomité is samengesteld uit de leden

Nadere informatie

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6 Schlreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audivisuele Kunsten 1/6 Hfdstuk 1 Tepassingsgebied Art. 1 Dit schlreglement is van tepassing

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 20 januari 2003 betreffende het programma, de voorwaarden en de examenjury voor het praktisch bekwaamheidsexamen van de erkende boekhouders en erkende boekhouders-fiscalisten Bron

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE ACADEMIE SCHOTEN MUZIEK WOORD DANS

GEMEENTELIJKE ACADEMIE SCHOTEN MUZIEK WOORD DANS GEMEENTELIJKE ACADEMIE SCHOTEN MUZIEK WOORD DANS ALGEMENE BEPALINGEN Dit schoolreglement is van toepassing op alle leerlingen van de Gemeentelijke Academie Schoten Muziek Woord Dans en op de ouders, voogd

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998

Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Huishoudelijk reglement jeugdraad goedgekeurd door de algemene vergadering van de jeugdraad 18 april 1998 Artikel 1 Algemene Vergadering Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

schoolreglement ABK Mortsel

schoolreglement ABK Mortsel schoolreglement ABK Mortsel Inhoud Schoolreglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...3 Hoofdstuk 2 Begrippen...3 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen...4 Hoofdstuk 4 Inschrijving en inschrijvingsgelden...4

Nadere informatie

Ouderraad Basisschool De Vogelzang

Ouderraad Basisschool De Vogelzang Ouderraad Basisschool De Vogelzang Huishoudelijke reglement 1. Oprichting - ontbinding Art.1. In de onderwijsinstelling Basisschool De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, 9041 Oostakker, wordt een ouderraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD SINT-JORISSCHOOL Fabiolalaan 2 Kloosterstraat 15 8930 Menen 8940 Geluwe Tel.: 056 51 36 82 Tel./Fax : 056 51 47 51 Fax : 056 51 99 12 056 53 14 20 www.sint-jorisschool.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied. Hoofdstuk 2: Definities

Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied. Hoofdstuk 2: Definities SCHOOLREGLEMENT G.A.G. G.A.G. G.A.G. Verbeytstraat 40 Ruwaal 14/16 Nachtegaalstraat 5 1853 Strombeek-Bever 1850 Grimbergen 1851 Humbeek 02/267.19.90 02/270.82.38 Schoolreglement van de Gemeentelijke Academie

Nadere informatie

Overeenkomst leren in alternatieve leercontext DKO

Overeenkomst leren in alternatieve leercontext DKO Overeenkomst leren in alternatieve leercontext DKO Deze overeenkomst is niet van toepassing op een arbeidscontext. Indien de leerling in gelijkaardige omstandigheden activiteiten verricht zoals iemand

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD Hoofdstuk 1 - Oprichting Art.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT. stedelijke academie voor schone kunsten kunstlaan 12, 3500 hasselt

SCHOOLREGLEMENT. stedelijke academie voor schone kunsten kunstlaan 12, 3500 hasselt SCHOOLREGLEMENT stedelijke academie voor schone kunsten kunstlaan 12, 3500 hasselt tel: +32 11 23 98 40 fax: +32 11 26 14 95 stedelijke.academie@hasselt.be Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres:

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres: 1 Huishoudelijk reglement voor de schoolraad 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT

Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT Deeltijds kunstonderwijs SCHOOLREGLEMENT Inhoud Model schoolreglement... 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Hoofdstuk 2 Begrippen... 1 Hoofdstuk 3 Organisatie van de lessen... 1 Hoofdstuk 4 Inschrijving

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Secretariaat : Directeur :

Secretariaat : Directeur : SOORTEN AFWEZIGHEDEN AFWEZIGHEID OM MEDISCHE REDENEN a) Verklaring door de ouders Als de ziekte een periode van drie opeenvolgende kalenderdagen niet overschrijdt, volstaat een verklaring ondertekend en

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking", afgekort GROS.

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Schoolreglement stedelijke academie voor schone kunsten

Schoolreglement stedelijke academie voor schone kunsten Hoofdstuk 1. Het onderwijs Schoolreglement stedelijke academie voor schone kunsten Art. 1.1 In de stedelijke academie voor schone kunsten, hierna academie genoemd, wordt onderricht verstrekt in de opties

Nadere informatie