AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie 3.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie 3.0"

Transcriptie

1 Boerhaavelaan 32 A 2035 RC Haarlem hca@healthcareauditing.nl AUDITPRODUCTEN Fysiotherapie t.b.v. De Friesland Zorgverzekeraar december 2011 versie

2 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Wat is een audit? blz. 3 Wat is een motivational paper? blz. 3 Hoofdstuk 1 Doelstelling, inhoud en procedure van de Plus audit Doelstelling en inhoud van de audit blz De voorbereiding op de audit blz De HCA auditor blz Procedure van de audit blz Auditrapportage blz Heraudit blz Samenvatting blz. 7 Hoofdstuk 2 Motivational paper 2.1 Het motivational paper blz. 8 Hoofdstuk 3 Reguliere Plus audit Fysiotherapie 3.1 De criteria blz Een praktijk met meerdere vestigingen blz Dossiers blz Bescherming van persoonsgegevens blz Kosten blz. 11 Hoofdstuk 4 Verkorte Plus audit Fysiotherapie 4.1 De criteria blz Kosten blz. 12 Hoofdstuk 5 Doelstelling, inhoud en procedure van de Beheersmodel audit Fysiotherapie Doelstelling en inhoud van de Beheersmodel audit Fysiotherapie 2012 blz De auditprocedure blz Het auditprogramma blz Dossiers blz De dossiertoets blz Auditrapportage blz Kosten blz Samenvatting blz. 16 Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of vermenigvuldigd, dan wel worden gebruikt voor eigen doeleinden anders dan met schriftelijke toestemming van de auteur. De product- en auteursrechten zijn beschermd middels deponering bij de Rechtbank 2.

3 Inleiding HealthCare Auditing (HCA) heeft zich primair ten doel gesteld om fysiotherapeuten, oefentherapeuten en zorgverzekeraars te ondersteunen in het streven naar kwaliteitsontwikkeling en kwaliteitstoetsing. In dit kader heeft HCA een aantal auditproducten ontwikkeld. De Friesland is voornemens in de loop van 2012 de Plus audit in te voeren voor oefentherapeuten. Bij deze auditproducten zijn de richtlijnen van de beroepsorganisaties, het KNGF en de VvOCM leidend. De auditproducten fysiotherapie/oefentherapie bestaan voor 2012 uit een motivational paper, de reguliere Plus audit, de verkorte Plus audit en de Beheersmodelaudit. Waar gesproken wordt van Motivational Paper en Plus audit dient respectievelijk gelezen te worden: De Friesland 3*Motivational Paper en De Friesland 3*Plusaudit. Wat is een audit? Een audit wordt beschreven als een kwalitatieve toetsing van een zorgproces of elementen ervan. Het is een systematisch en onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van processen, producten of diensten in de zorg. Tijdens een audit wordt vooral gekeken naar de borging van de primaire patiëntgebonden processen en de wijze waarop men dit geregeld heeft. Tijdens de evaluatie van deze primaire processen en de eveneens van belang zijnde secundaire bedrijfsprocessen wordt gebruik gemaakt van de PDCA-cyclus¹). Gedurende de uitvoering van de audit zullen aantoonbare bevindingen worden vastgelegd. Deze bevindingen (audituitkomsten) moet de aanvrager inzicht verschaffen over het kwaliteitsniveau in de breedste zin van het woord. De audituitkomsten worden verwerkt in een auditrapportage. Voor het zorgvuldig uitvoeren van een audit is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen zich conformeren aan de afspraken die gemaakt worden. Het gaat hierbij om logistieke afspraken, procedurele afspraken, gedragsregels en afspraken over de gebruikte instrumenten. Deze afspraken zijn vastgelegd in de overeenkomst tussen de auditee en HealthCare Auditing, welke voorafgaand aan de uitvoering van de audit wordt ondertekend door beide partijen. ¹) Plan-Do-Check-Act, kwaliteitscirkel volgens Deming Wat is een motivational paper? Een motivational paper (MP) is een schriftelijke vragenlijst, die voorafgaand aan de Plus audit ingevuld dient te worden. Met het MP wordt inzicht gegeven of de fysiotherapiepraktijk (auditee) voldoet aan de aanvullende voorwaarden die een zorgverzekeraar stelt aan een kwalitatief goede fysiotherapiepraktijk. Elke zorgverzekeraar kent haar eigen MP. In hoofdstuk 1 is de doelstelling, de inhoud en de procedure van de Plus audit 2012 opgenomen. In de hoofdstukken 2, 3 en 4 worden de afzonderlijke Plus auditproducten Fysiotherapie toegelicht; het motivational paper voor fysiotherapeuten, de reguliere Plus audit Fysiotherapie en de verkorte Plus audit Fysiotherapie. In hoofdstuk 5 is de doelstelling, de inhoud en de procedure van de Beheersmodel audit Fysiotherapie 2012 opgenomen. 3.

4 Hoofdstuk 1 Doelstelling, inhoud en procedure van de Plus audit Doelstelling en inhoud van de audit De ontwikkelde auditproducten hebben als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom fysiotherapie. De Plus audit kent twee varianten, de reguliere en de verkorte audit. De reguliere Plus audit geldt in principe voor alle fysiotherapiepraktijken. Echter, voor de fysiotherapiepraktijken die in het bezit zijn van een HKZ-certificaat geldt de verkorte Plus audit. Deze uitzondering wordt enkel gemaakt voor praktijken die individueel het HKZ-certificaat hebben behaald. Praktijken met HKZ-certificering op basis van multisite dienen de reguliere Plus audit te volgen. De audit vindt plaats op locatie. De reguliere Plus audit 2012 Fysiotherapie toetst de volgende criteria: 1. Centraal Kwaliteitsregister 2. Praktijkorganisatie, -inrichting en accommodatie 3. Hygiëne, privacy en veiligheid 4. Klachtenregeling 5. Methodisch handelen -rubriek 1 Algemeen (intake na verwijzing en screening) -rubriek 2 Gegevens t.b.v. de anamnese en het onderzoek -rubriek 3 Gegevens t.b.v. het behandelplan -rubriek 4 Gegevens t.b.v. de uitgevoerde behandelingen -rubriek 5 Gegevens t.b.v. de (eind)evaluatie -rubriek 6 Klinisch redeneren en meetinstrumenten -rubriek 7 Gegevens t.b.v. de afsluiting 6. KNGF-richtlijnen 7. Wet- en regelgeving 8. Kwaliteitszorg en zorginnovatie De verkorte Plus audit 2012 Fysiotherapie toetst de volgende criteria: 1. Centraal Kwaliteitsregister 2. Methodisch handelen -rubriek 1 Algemeen (intake na verwijzing en screening) -rubriek 2 Gegevens t.b.v. de anamnese en het onderzoek -rubriek 3 Gegevens t.b.v. het behandelplan -rubriek 4 Gegevens t.b.v. de uitgevoerde behandelingen -rubriek 5 Gegevens t.b.v. de (eind)evaluatie -rubriek 6 Klinisch redeneren en meetinstrumenten -rubriek 7 Gegevens t.b.v. de afsluiting 3. KNGF-richtlijnen 4. Kwaliteitszorg en zorginnovatie Bovenstaande criteria worden getoetst aan de hand van een aantal onderliggende vragen. De inhoud van de gehele audit is terug te vinden op de website van HCA ( 4.

5 De reguliere Plus audit duurt ongeveer 5 uur, maar is mede afhankelijk van het aantal FTE fysiotherapeuten. Met betrekking tot het toetsen van het Methodisch handelen (criterium 5) is de volgende afspraak gemaakt: < 5 FTE toetsing van 10 dossiers 5 uur > 5 FTE toetsing van 15 dossiers 6 uur De verkorte Plus audit duurt ongeveer 3 uur en is ook afhankelijk van het aantal FTE fysiotherapeuten. Met betrekking tot het toetsen van het Methodisch handelen (criterium 2) is de volgende afspraak gemaakt: < 5 FTE toetsing van 10 dossiers 3 uur > 5 FTE toetsing van 15 dossiers 4 uur De reguliere Plus audit kent de volgende indeling: Ontvangst, rondleiding en uitleg werkwijze audit Toetsen van de criteria 1, 2, 3, 4, 7 en 8 Dossiertoets (criterium 5 en 6) Auditrapportage en nabespreking De verkorte Plus audit kent de volgende indeling: Ontvangst, rondleiding en uitleg werkwijze audit Toetsen van criteria 1 en 4 Dossiertoets (criterium 2 en 3) Auditrapportage en nabespreking 30 minuten 120 minuten minuten (afh. van aantal dossiers) 60 minuten 30 minuten 30 minuten minuten (afh. van aantal dossiers) 30 minuten 1.2. De voorbereiding op de audit Voorafgaand aan de auditprocedure sluit de auditee een overeenkomst af met HCA, waarin o.a. afspraken worden gemaakt over: verantwoordelijkheden van de auditee in relatie tot het correct en goed laten verlopen van de audit; de periode waarover de dossiertoets zal plaatsvinden; het aantal dossiers dat wordt getoetst; het aantal praktijklocaties dat wordt bezocht; afspraken over de wijze waarop bescherming van de persoonsgegevens/patiëntgegevens wordt geborgd; de uitkomsten van de audit; de gevolgen/effecten van de audit voor de praktijk; de financiering van de audit De HCA-auditor HCA-auditoren zijn allen fysiotherapeut en hebben een geaccrediteerde auditoropleiding gevolgd. De auditor heeft zich de systematiek van de HCA-audits eigen gemaakt door scholing en ervaring. HCA stelt daarnaast de volgende eisen aan auditoren: landelijke spreiding van auditoren; de auditor is onafhankelijk; de auditor verleent geen andere diensten aan de auditee; de auditor heeft geen relatie met de auditee in persoonlijke sfeer of op het gebied van samenwerking op vakinhoudelijk gebied; de auditor verricht zijn werkzaamheden (anders dan de audit) op minimaal 30 km. afstand van de auditee; de auditor heeft een 2-daagse auditor opleiding gevolgd, georganiseerd door een erkend opleidingsinstituut (bijv. Walvis Consulting Group), welke gecertificeerd is volgens de NEN norm; de auditor heeft voldoende kennis van de richtlijn Verslaglegging en het methodisch handelen. 5.

6 De HCA-auditoren zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Plus audit. Van de auditor wordt verwacht dat deze in staat is het auditproces in goede banen te leiden en zal zich als zodanig en vooral neutraal en onafhankelijk opstellen. De audit wordt uitgevoerd door twee auditoren. De auditor beperkt zich tijdens de audit tot het constateren van aantoonbare afwijkingen in relatie tot de gestelde normen en geeft géén oordeel over de inhoud van de eventueel gevonden afwijking. 1.4 Procedure van de audit Als een fysiotherapiepraktijk in aanmerking wil komen voor een Plus audit, dient de auditee zich hiervoor bij HCA te melden. Voorafgaand aan de audit wordt er een overeenkomst aangegaan tussen de auditee en HCA. In deze overeenkomst is opgenomen hoeveel dossiers er worden getoetst, hoeveel praktijklocaties er worden bezocht en worden er afspraken gemaakt over de wijze waarop de bescherming van persoons-/patiëntgegevens wordt geborgd. Tevens vindt de betaling voor het audittraject plaats. Daarna vult de auditee het motivational paper (MP) in. Na het invullen door de auditee, beoordeelt HCA de inhoud van het MP en geeft een advies over het al dan niet laten uitvoeren van de audit ²). Bij een positief advies kan een audit plaatsvinden in de praktijk van de auditee. De auditoren beoordelen de bevindingen, welke tijdens de audit zijn geconstateerd, direct na afloop. De audit kent twee uitkomsten. Bij een positieve uitslag ontvangt de auditee een certificaat, dat naar de zorgverzekeraar(s) waarvoor de audit uitgevoerd wordt, opgestuurd dient te worden. Bij een negatieve uitslag ontvangt de praktijk geen certificaat, maar kan er een heraudit plaatsvinden. De auditgegevens (dus excl. het MP) zijn uitwisselbaar tussen een aantal zorgverzekeraars (Achmea-Agis, CZ/Delta Lloyd/OHRA, De Friesland en Menzis). ²) Het staat de auditee vrij om ondanks een negatief advies t.a.v. van het MP toch een audit te laten uitvoeren. 1.5 Auditrapportage De tijdens de audit geconstateerde bevindingen worden vastgelegd in een auditrapport. Deze rapportage wordt aan het einde van de audit door de auditoren opgesteld en wordt met de auditee besproken en ondertekend door beide partijen. Bij de beoordeling van de verschillende deelvragen, wordt de volgende normering gebruikt: C onderdeel is conform de gestelde norm; NC onderdeel is niet conform de gestelde norm. Wanneer de audit op positieve wijze is afgerond, ontvangt de auditee een certificaat, welk een geldigheidsduur van 2 jaar heeft. 1.6 Heraudit Indien de uitslag van de audit negatief is, kan de praktijk een heraudit laten uitvoeren. Een heraudit moet binnen drie maanden na afloop van de eerste audit worden aangevraagd en dient plaats te vinden tussen de zesde en negende maand na de eerste audit. In dit geval hoeft er niet opnieuw een motivational paper te worden ingediend. De auditee dient wel voorafgaand aan de heraudit een schriftelijk overzicht te geven van de acties welke hij heeft uitgevoerd n.a.v. de uitkomsten van de eerste audit. Bij een heraudit worden alle criteria opnieuw getoetst en zullen bij ongewijzigde praktijkomstandigheden de kosten gelijk zijn aan die van de eerste audit. Bij een heraudit aanvraag na drie maanden moet er wel opnieuw een motivational paper worden ingediend. 6.

7 1.7 Samenvatting Bovenstaande procedure kan als volgt worden samengevat: Aanvraag audit traject door auditee Invullen motivational paper Negatief advies HCA advies Positief advies Plus audit certificaat Positieve uitslag Uitvoeren van Plus audit (verkort of regulier) Negatieve uitslag Certificaat kent een geldigheidsduur van 2 jaar Heraudit 7.

8 Hoofdstuk 2 Motivational paper 2.1 Het motivational paper Het motivational paper (MP) wordt voorafgaand aan de audit ingezet als schriftelijke vragenlijst. Het MP is zorgverzekeraar specifiek en wordt ingezet als eerste onderdeel van het audittraject. Het motivational paper heeft de volgende doelstelling: - het door de auditee inzicht laten geven of hij voldoet aan de aanvullende voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt ten aanzien van de audit. De door de zorgverzekeraar specifiek gestelde voorwaarden worden getoetst m.b.v. een vragenlijst waarin een aantal zorgverzekeraar specifieke criteria³) zijn opgenomen. Indien nodig en van toepassing zullen de auditoren tijdens de audit de door de zorgverzekeraar gestelde aanvullende voorwaarden nader toetsen en bespreken. ³) Iedere zorgverzekeraar laat d.m.v. het zorgverzekeraar specifieke motivational paper haar eigen voorwaarden toetsen. Dit betekent dat voor praktijken die voor meerdere verzekeraars de audit willen laten uitvoeren ook het invullen van meerdere motivational papers noodzakelijk is. Het motivational paper is te downloaden vanaf de website van HCA ( Een auditor van HCA zal het motivational paper beoordelen en zal een schriftelijk beargumenteerd advies geven i.r.t. het vervolgtraject. Kosten: 1 e motivational paper 157,50 excl. BTW. 2 e en volgende motivational papers 105,= excl. BTW. 8.

9 Hoofdstuk 3 Reguliere Plus audit Fysiotherapie Zoals in hoofdstuk 1 vermeld, wordt de praktijk bij de reguliere Plus audit Fysiotherapie op acht criteria getoetst. In dit hoofdstuk worden deze acht criteria verder uitgewerkt, waarbij wordt aangegeven welke normering wordt gebruikt bij de beoordeling (C/NC). Eén en ander is ook terug te vinden in het document Auditcriteria Reguliere Plus audit Fysiotherapie 2012 versie 3.1 welke u kunt downloaden vanaf de website van HCA. 3.1 De criteria De volgende criteria worden getoetst: Centraal Kwaliteitsregister -alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten staan ingeschreven in het CKR. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC) Praktijkorganisatie, -inrichting en accommodatie -de praktijk voldoet aan de inrichtingseisen van het KNGF en de aanvullende eisen van de zorgverzekeraar; -in de praktijk voorkomende doelgroepen/behandelindicaties worden in een adequaat ingerichte en toegankelijke praktijkruimte behandeld. (bijv. groepsbehandelingen) De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen t.o.v. de normen worden gekwalificeerd als conform of niet conform de norm (C/NC) Hygiëne, privacy en veiligheid -de praktijk voldoet aan de huidig geldende hygiënische normen die aan een zorginstelling gesteld worden; -de praktijk biedt voldoende privacy aan patiënten en borgt de bescherming van persoonsgegevens/patiëntgegevens; -er zijn voorzieningen getroffen m.b.t. onderhoud van apparatuur en de veiligheid van patiënten in geval van calamiteiten. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen t.o.v. de normen worden gekwalificeerd als conform of niet conform de norm (C/NC) Klachtenregeling -de praktijk beschikt over een klachtenregeling en een klachtenregistratie. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC) Methodisch handelen Op basis van een representatief ¹) aantal at random gekozen patiëntendossiers - dit betreft niet alleen dossiers van De Friesland verzekerden - i.r.t. de praktijkgrootte wordt het methodisch handelen getoetst, waarbij de richtlijn Verslaglegging van het KNGF leidend is en moet de implementatie hiervan aantoonbaar geborgd zijn in het dagelijks handelen. Bij de dossiertoets geldt de volgende afspraak: - 5 FTE fysiotherapeuten 10 dossiers worden getoetst; - > 5 FTE fysiotherapeuten 15 dossiers worden getoetst. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC). ¹) onder een representatief aantal dossiers wordt verstaan dat tenminste 80% van het aantal dossiers dat conform de afspraken is vastgelegd in de overeenkomst, beschikbaar dient te zijn. (zie verder 3.4). 9.

10 KNGF-richtlijnen Op basis van vijf dossiers (at random geselecteerd) wordt getoetst of de KNGF-richtlijnen aantoonbaar zijn geïmplementeerd. Het kan hierbij gaan om vijf dossiers die ook geselecteerd en gebruikt zijn voor het toetsen van criterium 5 Methodisch handelen. Er kunnen echter ook vijf "nieuwe" dossiers geselecteerd worden voor het toetsen van criterium 6 KNGF-Richtlijnen. De implementatie van de richtlijnen kan o.a. worden aangetoond door de aanwezigheid van meetinstrumenten (vragenlijsten en performance testen), zoals aanbevolen in de KNGF-richtlijn(en), een behandelprotocol waarin zichtbaar de richtlijnsystematiek aanwezig is of het benoemen in het dossier van specifieke richtlijnkenmerken, zoals patiëntenprofielen/keuze van verrichtingen. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC). Voor een nadere uitwerking van de toetsingsnorm in relatie tot de diverse criteria verwijzen wij u graag naar het document Auditcriteria Reguliere Plus audit 2012 versie 3.1 welke u kunt downloaden vanaf de website van HCA Wet- en regelgeving -De praktijk voldoet aan de huidig geldende wet- en regelgeving welke geldt voor fysiotherapiepraktijken; -De praktijk heeft een noodplan en heeft voorzieningen getroffen i.r.t. ongevallen; -De praktijk informeert zijn patiënten inzake de WGBO; -De praktijk voldoet aan periodieke controles van diverse installaties, zoals CV- water en elektravoorzieningen. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC) Kwaliteitszorg en zorginnovatie -De praktijk heeft een kwaliteitsjaarverslag; -De praktijk beschikt over een beleidsplan en heeft de daarin opgenomen doelstellingen geëvalueerd; -De praktijk heeft een klantervaringsonderzoek uitgevoerd (bijv. CQ FPM Kwaliefy) en heeft de uitkomsten geëvalueerd. De normering is als volgt: De geconstateerde bevindingen worden geregistreerd als conform of niet conform de norm (C/NC). 3.2 Een praktijk met meerdere vestigingen Indien de auditee meerdere vestigingen heeft, zal aan de hand van de zogenaamde wortelformule bepaald worden hoeveel vestigingen bezocht worden voor de audit. Als regel hiervoor geldt de Ѵ van het aantal vestigingen, met een afronding naar boven. Bijv. een praktijk heeft 10 vestigingen. M.b.v. de wortelformule (Ѵ10 = 3.16) zullen 4 vestigingen bezocht worden. Indien een auditee meer dan 30 vestigingen heeft, wordt in overleg met de zorgverzekeraar(s) een afspraak gemaakt over het aantal te toetsen vestigingen. Bij de keuze van het locatiebezoek wordt rekening gehouden met de grootte van de vestiging, waarbij de grootste vestiging(en) als eerst word(t)(en) bezocht. Tijdens dit locatiebezoek zullen er afhankelijk van het aantal werkzame fysiotherapeuten een aanvullend aantal dossiers worden getoetst (zie 3.5). Wanneer de praktijk niet beschikt over een ICT-netwerk tussen de verschillende vestigingen (d.m.v. een server) en de auditor dientengevolge geen inzage kan hebben in alle dossiers op alle locaties komt de wortelformule te vervallen en geldt dat er voor iedere vestiging een aparte audit uitgevoerd wordt. Het aantal dossiers dat per vestiging zal worden getoetst, is afhankelijk van het aantal FTE fysiotherapeuten per vestiging (zie onder Methodisch handelen). 10.

11 3.3 Dossiers Direct aan het begin van de audit (tijdens de praktijkontvangst) zal met de auditee besproken worden op welke wijze het representatieve en at random karakter van de dossiertoets gewaarborgd wordt. In de praktijk betekent dit dat er patiëntenlijsten of agenda s van alle werkzame fysiotherapeuten beschikbaar dienen te zijn. Uit deze lijsten en agenda s zullen dossiers gekozen worden van patiënten die op grond van de afspraken in de overeenkomst tussen de auditee en HCA in aanmerking komen voor de dossiertoets. Eén van deze afspraken is de periode (6 maanden voorafgaand aan de audit), waarbij er zowel dossiers worden beoordeeld van lopende zorgprocessen als van zorgprocessen die zijn beëindigd in de afgesproken periode. Bijv. de audit wordt uitgevoerd op 15 juli Dan dienen de dossiers vanaf 15 januari 2012 beschikbaar te zijn. Een andere afspraak omvat de dossierkeuze. Bij de at random keuze zal rekening gehouden worden met zgn. korte en langdurige zorgtrajecten. Korte zorgtrajecten zijn trajecten waarbij het totaal aantal behandelingen 8 behandelingen is. Tevens zullen er tijdens de dossiertoets ook zorgtrajecten worden beoordeeld waarvan de behandeling inmiddels is beëindigd (de afgesloten behandeltrajecten). 3.4 Bescherming van persoonsgegevens De auditee dient tijdens de audit alle patiëntendossiers welke van toepassing zijn op de afgesproken periode, zoals vastgelegd in de overeenkomst, beschikbaar te stellen aan de auditor. Het is de verantwoordelijkheid van de auditee dat hij ten aanzien van de dossiertoets voldoet aan de eisen zoals opgenomen in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dit betekent dat ingevolge de Wbp in beginsel geen tot de persoon herleidbare patiëntgegevens mogen worden verstrekt aan derden. Voor de auditee betekent dit dat de steekproefsgewijs gekozen dossiers geanonimiseerd dienen te worden aangeleverd of dat er een schriftelijke toestemmingsverklaring is van de patiënt. Het is belangrijk vast te stellen dat er slechts getoetst kan worden bij een representatief aantal dossiers uit de overeengekomen toetsperiode. Bij een onvoldoende aantal beschikbare dossiers (< 80% van het totaal) kunnen aan de uitkomst van de dossiertoets geen rechten worden ontleend. Dit betekent dat er door HCA geen certificaat wordt afgegeven. Voor de auditee betekent dit dan ook dat hij verantwoordelijk is voor een gedegen en zorgvuldige voorbereiding. De wijze waarop de auditee kiest voor voldoende waarborg voor bescherming van persoonsgegevens/patiëntgegevens is in principe vormvrij en kan door de auditee zelf worden ingevuld, rekening houdend met de huidig geldende wet- en regelgeving. Wij verwijzen hierbij graag naar de afspraken welke vooraf zijn vastgelegd in de overeenkomst tussen de auditee en HCA. 3.5 Kosten (tijdens deze audit zullen 2 auditoren de praktijk bezoeken) 1 vestiging: - 10 dossiers ( 5FT) 1.540,= (excl. BTW) - 15 dossiers (> 5FT) 1.750,= (excl. BTW) meerdere vestigingen, extra kosten: -per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FT) binnen 30 km 315,= (excl. BTW) -per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FT) binnen 30 km 420,= (excl. BTW) -per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FT) buiten 30 km 420,= (excl. BTW) -per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FT) buiten 30 km 525,= (excl. BTW) 11.

12 Hoofdstuk 4 Verkorte Plus audit Fysiotherapie Zoals in hoofdstuk 1. vermeld, wordt de praktijk bij de verkorte Plus audit Fysiotherapie op vier criteria getoetst en is deze audit alléén van toepassing op praktijken die individueel het HKZ-certificaat hebben behaald. 4.1 De criteria Voor de beoordeling en normering van de verschillende criteria wordt verwezen naar hoofdstuk 3. Reguliere Plus audit. Voor de verkorte Plus audit zijn de criteria 2, 3, 4 en 7 niet van toepassing. Ook voor de dossiers, een praktijk met meerdere vestigingen en bescherming van persoonsgegevens wordt verwezen naar hoofdstuk 3. Voor een nadere uitwerking van de toetsingsnorm in relatie tot de diverse criteria verwijzen wij u graag naar het document Auditcriteria Verkorte Plus audit Fysiotherapie 2012 versie 3.1 welke u kunt downloaden vanaf de website van HCA ( 4.2 Kosten (tijdens deze audit zullen 2 auditoren de praktijk bezoeken) 1 vestiging: - 10 dossiers ( 5FT) 1.120,= (excl. BTW) - 15 dossiers (> 5FT) 1.330,= (excl. BTW) meerdere vestigingen, extra kosten: - per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FT) binnen 30 km 315,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FT) binnen 30 km 420,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FT) buiten 30 km 420,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FT) buiten 30 km 525,= (excl. BTW) 12.

13 Hoofdstuk 5 Doelstelling, inhoud en procedure van de Beheersmodel audit Fysiotherapie Doelstelling en inhoud van de Beheersmodel audit Fysiotherapie 2012 Het in samenwerking met HCA ontwikkelde Beheersmodel audit product 2012 heeft als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom de fysiotherapie. De Beheersmodel audit wordt uitgevoerd bij praktijken welke vooraf door de zorgverzekeraar zijn geselecteerd. De Beheersmodel audit wordt altijd uitgevoerd op de praktijklocatie. De Beheersmodel audit zal uitgevoerd worden door twee HCA auditoren. Eén van de auditoren vervult de rol van lead-auditor terwijl de andere auditor alle verkregen audit gegevens vastlegt en het auditproces bewaakt. De Beheersmodel audit Fysiotherapie 2012 toetst de volgende criteria: 1. Centraal Kwaliteitsregister 2. Praktijkorganisatie/inrichting en Accommodatie 3. Hygiëne, Privacy en Veiligheid 4. Klachtenregeling 5. Methodisch handelen rubriek 1 Algemeen (Intake na verwijzing en screening) rubriek 2 Gegevens t.b.v. de anamnese en het onderzoek rubriek 3 Gegevens t.b.v. het behandelplan rubriek 4 Gegevens t.b.v. de uitgevoerde behandelingen rubriek 5 Gegevens t.b.v. de (eind)evaluatie 6. KNGF-richtlijnen 7. Wet- en regelgeving rubriek 6 Gegevens t.b.v. de afsluiting 5.2 De auditprocedure Na selectie door de zorgverzekeraar, meldt de zorgverzekeraar u aan bij HCA. Direct na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. U ontvangt een speciale inlogcode waarmee u direct toegang krijgt tot alle inhoudelijke documenten. Deze documenten geven u alle noodzakelijke informatie welke voor een goede voorbereiding van belang zijn. In de voorbereidingsfase zijn de volgende zaken van belang: - het volledig invullen en terug sturen van de Vragenlijst Beheersmodel audit Fysiotherapie 2012; - het ondertekenen en retourneren van de overeenkomst; - het maken van een auditafspraak, binnen 6 weken na het starten van de procedure; - het selecteren van de dossiers¹) - het inzicht krijgen in de patiëntenpopulatie²), i.r.t. duur van het zorgtraject en de evt. toepassing van een KNGF-richtlijn. ¹) voor de dossiertoets moeten alle dossiers van verzekerden van de betreffende verzekeraar m.b.t. de in de overeenkomst genoemde toetsperiode, ter beschikking staan van de auditoren. (dit zal in de meeste gevallen van 1 januari tot en met 30 juni 2012 zijn). Het gaat hierbij om lopende en afgesloten dossiers waarvan er tenminste één behandeling in de hiervoor genoemde periode heeft plaatsgevonden. ²) voor een optimale voorbereiding is het plezierig als u voorafgaand aan de audit inzicht heeft in de duur van de zorgtrajecten, welke behoren bij de getoetste dossiers. Zorgtrajecten waarbij er sprake is van meer dan 8 behandelingen worden in dit geval als een lang zorgtraject beschouwd, terwijl trajecten van 8 of minder behandelingen als een kortdurend traject worden beschouwd. Tenslotte is het ook prettig als u een overzicht heeft van behandelindicaties waarop een KNGF richtlijn van toepassing is. Tijdens de audit mag u met max. 3 personen aanwezig zijn. Wilt u hiervan afwijken, dan vernemen wij dit graag van u zodat wij hierover aparte afspraken kunnen maken. 13.

14 5.3 Het auditprogramma Afhankelijk van de praktijkgrootte geldt de volgende tijdsopbouw (dit is slechts een indicatie omdat er zich tijdens de audit omstandigheden kunnen voordoen die het noodzakelijk maken af te wijken van het oorspronkelijke programma). Solopraktijk 5 dossiers - Ontvangst, rondleiding en uitleg werkwijze van de audit 30 minuten - Toetsen van criteria 1, 2, 3, 4 en 7 60 minuten - Toetsen van criteria 5 en 6 60 minuten - Nabespreking en auditrapportage 30 minuten Meermanspraktijk (2 t/m 5 FTE) 10 dossiers - Ontvangst, rondleiding en uitleg werkwijze van de audit 30 minuten - Toetsen van criteria 1, 2, 3, 4 en 7 60 minuten - Toetsen van criteria 5 en minuten - Nabespreking en auditrapportage 30 minuten Meermanspraktijk (> 5 FTE) 15 dossiers - Ontvangst, rondleiding en uitleg werkwijze van de audit 30 minuten - Toetsen van criteria 1, 2, 3, 4 en 7 60 minuten - Toetsen van criteria 5 en minuten - Nabespreking en auditrapportage 30 minuten Een praktijk met meerdere vestigingen Indien de auditee meerdere vestigingen heeft, zal aan de hand van de zogenaamde wortelformule bepaald worden hoeveel vestigingen bezocht worden voor de audit. Als regel hiervoor geldt de Ѵ van het aantal vestigingen, met een afronding naar boven. Bijv. een praktijk heeft 10 vestigingen. M.b.v. de wortelformule (Ѵ10 = 3.16) zullen 4 vestigingen bezocht worden. Indien een auditee meer dan 30 vestigingen heeft, wordt in overleg met de zorgverzekeraar(s) een afspraak gemaakt over het aantal te toetsen vestigingen. Bij de keuze van het locatiebezoek wordt rekening gehouden met de grootte van de vestiging, waarbij de grootste vestiging(en) als eerst word(t)(en) bezocht. Tijdens dit locatiebezoek zullen er afhankelijk van het aantal werkzame fysiotherapeuten een aanvullend aantal dossiers worden getoetst (zie 5.5 en 5.7). Wanneer de praktijk niet beschikt over een ICT-netwerk tussen de verschillende vestigingen (d.m.v. een server) en de auditor dientengevolge geen inzage kan hebben in alle dossiers op alle locaties komt de wortelformule te vervallen en geldt dat er voor iedere vestiging een aparte audit uitgevoerd wordt. Het aantal dossiers dat per vestiging zal worden getoetst, is afhankelijk van het aantal FTE fysiotherapeuten per vestiging. 5.4 Dossiers Direct aan het begin van de audit (tijdens de praktijkontvangst) zal met de auditee besproken worden op welke wijze het representatieve en at random karakter van de dossiertoets gewaarborgd wordt. In de praktijk betekent dit dat er patiëntenlijsten of agenda s van alle werkzame fysiotherapeuten beschikbaar dienen te zijn. Uit deze lijsten en agenda s zullen dossiers gekozen worden van patiënten die op grond van de afspraken in de overeenkomst tussen de auditee en HCA in aanmerking komen voor de dossiertoets. Eén van deze afspraken is de periode (6 maanden voorafgaand aan de audit), waarbij er zowel dossiers worden beoordeeld van lopende zorgprocessen als van zorgprocessen die zijn beëindigd in de afgesproken periode. Bijv. de audit wordt uitgevoerd op 15 juli Dan dienen de dossiers van 1 januari tot 30 juni 2012 beschikbaar te zijn. Een andere afspraak omvat de dossierkeuze. Bij de at random keuze zal rekening gehouden worden met zgn. korte en langdurige zorgtrajecten. Korte zorgtrajecten zijn trajecten waarbij het totaal aantal behandelingen 8 behandelingen is. Tevens zullen er tijdens de dossiertoets ook zorgtrajecten worden beoordeeld waarvan de behandeling inmiddels is beëindigd (de afgesloten behandeltrajecten). 14.

15 5.5 De dossiertoets Hiervoor gelden de volgende afspraken. - Voor de normering en eindscore van de diverse rubrieken verwijzen wij u graag naar het document Auditcriteria Beheersmodelaudit Fysiotherapie 2012 (criterium 5). - Voor het aantal dossiers: Bij een éénmanspraktijk worden 5 at random geselecteerde dossiers getoetst. Bij een meermanspraktijk worden 10 at random geselecteerde dossiers getoetst als er 2 t/m 5 FTE of minder werkzaam zijn. Bij een meermanspraktijk worden 15 at random geselecteerde dossiers getoetst als er meer dan 5 FTE werkzaam zijn. Vervolgens kan het voorkomen dat er meerdere locaties bezocht gaan worden. Per locatie zullen er 5 in elk geval extra dossiers getoetst worden. - De dossierkeuze: Bij een dossiertoets van 5 dossiers zullen er tenminste 3 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten die binnen de gestelde termijn zijn afgerond. Bij een dossiertoets van 5 dossiers zullen er tenminste 3 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten waarbij er sprake is van een lang zorgtraject (> 8 behandelingen) Bij een dossiertoets van 10 dossiers zullen er tenminste 5 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten die binnen de gestelde termijn zijn afgerond. Bij een dossiertoets van 10 dossiers zullen er tenminste 5 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten waarbij er sprake is van een lang zorgtraject (> 8 behandelingen) Bij een dossiertoets van 15 dossiers zullen er tenminste 8 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten die binnen de gestelde termijn zijn afgerond. Bij een dossiertoets van 15 dossiers zullen er tenminste 8 dossiers worden getoetst van zorgtrajecten waarbij er sprake is van een lang zorgtraject (> 8 behandelingen) 5.6 Auditrapportage De tijdens de audit geconstateerde bevindingen worden vastgelegd in een auditrapport. Deze rapportage wordt aan het einde van de audit door de auditoren opgesteld en wordt met de auditee besproken en ondertekend door beide partijen. Bij de beoordeling van de verschillende deelvragen, wordt de volgende normering gebruikt: C onderdeel is conform de gestelde norm; NC onderdeel is niet conform de gestelde norm; RvV ruimte voor verbetering wordt gebruikt bij criterium 2 en Kosten (tijdens deze audit zullen 2 auditoren de praktijk bezoeken) 1 vestiging: - 5 dossiers (solopraktijk) 1.120,= (excl. BTW) - 10 dossiers (2 t/m 5 FTE) 1.330,= (excl. BTW) - 15 dossiers (> 5 FTE) 1.540,= (excl. BTW) meerdere vestigingen, extra kosten: - per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FTE) binnen 30 km 315,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FTE) binnen 30 km 420,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 5 dossiers ( 5FTE) buiten 30 km 420,= (excl. BTW) - per locatie bezoek en 10 dossiers (> 5FTE) buiten 30 km 525,= (excl. BTW) 15.

16 5.8 Samenvatting De Beheersmodel audit procedure kan als volgt worden samengevat: Auditee kiest een auditbureau (HCA) Selectie Beheersmodel audit traject door zorgverzekeraar Toezenden documenten door HCA Invullen vragenlijst door auditee Beoordeling auditor Overleg met zorgverzekeraar Positieve uitslag Uitvoeren van Beheersmodel audit Negatieve uitslag Voortzetting van contractuele relatie 2 e Beheersmodel audit 16.

1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie

1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie 1. Plus audit 2. Motivational Paper 3. Reguliere Plus audit Fysiotherapie 4. Verkorte Plus audit Fysiotherapie 5. Reguliere Plus audit Oefentherapie Auditproducten 2013 versie 1.6 20 november 2012 - All

Nadere informatie

TOP-audit Auditreglement

TOP-audit Auditreglement TOP-audit Auditreglement 1 Inleiding Zorgverzekeraars zijn richting haar verzekerden verantwoordelijk voor het inkopen van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg. Een manier om het begrip kwalitatief

Nadere informatie

REGLEMENT PLUS AUDIT 2016

REGLEMENT PLUS AUDIT 2016 REGLEMENT PLUS AUDIT 2016 Reglement Plus audit 2016 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken, de verschillende criteria en de procedures die van toepassing

Nadere informatie

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014

Versie 1.0 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 REGLEMENT PLUS AUDIT FYSIOTHERAPIE 2014 Reglement Plus audit fysiotherapie 2014 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van de verschillende criteria en procedures

Nadere informatie

REGLEMENT PLUS AUDIT 2015

REGLEMENT PLUS AUDIT 2015 REGLEMENT PLUS AUDIT 2015 Reglement Plus audit 2015 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een overzicht te geven van de verschillende criteria en procedures die van toepassing zijn ten aanzien van de Plus

Nadere informatie

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015. Inleiding

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015. Inleiding REGLEMENT SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken,

Nadere informatie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie

Beheersmodel Fysiotherapie en Oefentherapie 2017-2018 Artikel 1 Inleiding 1. Inleiding Zilveren Kruis hanteert een Beheersmodel waarbij de richtlijnen van de beroepsgroep uitgangspunt zijn en handelen tevens getoetst worden op transparantie, kwaliteit,

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2013 versie 1.6 5 februari 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets. (Versie 1.0 okt 2013)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets. (Versie 1.0 okt 2013) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2014 Vrijwillige toets (Versie 1.0 okt 2013) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2014 Vrijwillige toets Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2014

Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2014 Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2014 versie 1.0 oktober 2012 Criterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici C 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten geregistreerd in

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2013

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2013 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2013 versie 4.0 november 2011 Criterium 1 Centraal Kwaliteitsregister Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het CKR

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015 Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie 2015 versie 4.9 maart 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici Score 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten kwaliteitsgeregistreerd

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen:

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: Bijlage 4 Beheersmodel Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: 1. Toetsing via audit De Zorgverzekeraar hanteert het Beheersmodel,

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Webinar Beheers- en Plusaudit 2015. René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008

Webinar Beheers- en Plusaudit 2015. René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008 Webinar Beheers- en Plusaudit 2015 René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2008 Programma - Het doel en verwachtingen van deze webinar -

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2014 versie 1.0 juni 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper (MP) zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016 Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel Achmea Voor

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel Achmea

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2016 versie 1.2 juni 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregistratie Fysiotherapie Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2014

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2014 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2014 versie 5.1 oktober 2013 Criterium 1 Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven

Nadere informatie

Praktijkorganisatie/inrichting en organisatie

Praktijkorganisatie/inrichting en organisatie Auditcriteria Oefentherapie Beheersmodel audit 2013 versie 4.2 riterium 1 Vraagstelling Praktijkorganisatie/inrichting en organisatie 1.1 Is de praktijk ingericht conform de inrichtingseisen van de VvOM?

Nadere informatie

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie Inleiding

Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie Inleiding REGLEMENT SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 Reglement SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 Inleiding Dit auditreglement is bedoeld om een overzicht te geven van de te maken afspraken,

Nadere informatie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie

Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie Bijlage 4 Beheersmodel audit Logopedie 1 Uitgangspunten beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke logopedische zorg vergoedt. In dit kader hanteren partijen

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2013 versie 1.6 5 februari 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en (versie 1.0 september 2016)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en (versie 1.0 september 2016) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2016 en 2017 (versie 1.0 september 2016) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2016 en 2017 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot

Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot Auditcriteria Beheersmodel audit Oefentherapie tot 1-7-2016 versie 1.0 juni 2015 Criterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici Score C NC 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten kwaliteitsgeregistreerd

Nadere informatie

Beheersmodel Fysiotherapie 2013

Beheersmodel Fysiotherapie 2013 Beheersmodel Fysiotherapie 2013 1. Inleiding 1.1. Inleiding Achmea hanteert een beheersmodel waarbij de richtlijnen van de beroepsgroep uitgangspunt zijn voor toetsing van transparantie, kwaliteit, doelmatigheid

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2015

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2015 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2015 versie 2.0 aug 2014 riterium 1 Het Motivational Paper Score N Uit het Motivational Paper (MP) zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 1.0 september 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2017 -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2019 1. Inleiding Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2019 Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van het proces van de Kwaliteitstoets,

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Logopedie, Kiwa

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Logopedie, Kiwa Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Logopedie, Kiwa Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Even voorstellen... Opening Totstandkoming Kwaliteitstoets

Nadere informatie

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE. (versie 1.0 november 2017)

REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE. (versie 1.0 november 2017) REGLEMENT KWALITEITSTOETS LOGOPEDIE 2018 (versie 1.0 november 2017) 1. Reglement Kwaliteitstoets logopedie 2018 Inleiding Dit reglement is bedoeld om een volledig en uniform overzicht te geven van het

Nadere informatie

Handreiking Kwaliteitstoets logopedie voor kwaliteitskringen

Handreiking Kwaliteitstoets logopedie voor kwaliteitskringen Handreiking Kwaliteitstoets logopedie voor kwaliteitskringen NVLF, februari 2014 E. Cox, MA (NVLF) Drs. J. van der Vloed (NVLF) 1. Inleiding Om kwaliteitskringbegeleiders en de kringleden goed te informeren

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2017

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2017 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2017 versie 1.0 juli 2016 Criterium 1 Kwaliteitsregistratie Fysiotherapie Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Even voorstellen... Opening Criteria kwaliteitstoets 2016

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Leadauditor/Materiedeskundige Kiwa Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Even voorstellen... Opening Criteria kwaliteitstoets 2017

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Kiwa

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie. Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Kiwa Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Materiedeskundige Kiwa Henriëtte Delsing, MSc., logopedist Even voorstellen... Opening Vragen en verwachtingen vooraf? Proces

Nadere informatie

Verzekeraar: Rapportage bevindingen TOP-audit

Verzekeraar: Rapportage bevindingen TOP-audit Rapportage bevindingen TOP-audit Versie 1.6 19 juni 2012 - pagina 1 van 9 Rapportage bevindingen TOP*-audit *Transparantie over praktijkvoering. Geachte praktijkhouder, Voor u ligt de rapportage met betrekking

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2014

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2014 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2014 versie 1.0 juni 2013 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Uit het Motivational Paper (MP) zijn de volgende aandachtspunten naar voren gekomen,

Nadere informatie

Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017

Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017 Auditcriteria HER Plus audit Fysiotherapie verkorte versie 2017 versie 1.1 sept 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel

Nadere informatie

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2015

Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2015 Auditcriteria Beheersmodel audit Fysiotherapie 2015 versie 2.0 aug 2014 Criterium 1 Centraal Kwaliteitsregister Score 1.1 Staan alle in de praktijk werkzame fysiotherapeuten ingeschreven in het CKR van

Nadere informatie

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP)

De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) De Friesland 3*Motivational Paper Fysiotherapie 2015 (DFZ 3*MP) Overeenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder Fysiotherapie (Vrijgevestigden) dan wel (Instelling) 2015 Zorgaanbieders/fysiotherapiepraktijken

Nadere informatie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie

Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Voorlichting Kwaliteitstoets Logopedie Niña van Wermeskerken Lead auditor Kiwa Robert Versteegh / Jongky Tetehuka InPraktijk Opening Totstandkoming Kwaliteitstoets De rol van de NVLF Door wie wordt het

Nadere informatie

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017

Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017 Auditcriteria Effectiviteitsaudit Fysiotherapie 2017 versie 1.2 augustus 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel VGZ Voor

Nadere informatie

Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016

Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016 Auditcriteria Plus Heraudit Fysiotherapie reguliere versie 2016 versie 1.1 juni 2015 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017

Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017 Auditcriteria Plus audit Fysiotherapie reguliere versie 2017 versie 1.1 sept 2016 Criterium 1 Het Motivational Paper Score Eindbeoordeling algemeen deel Eindbeoordeling zorgverzekeraarsspecfieke deel CZ-Delta

Nadere informatie

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019 Stichting Keurmerk Fysiotherapie Entree visitatie criteria 2019 Rubriek 1 Algemeen Vraag 1. Kunt u aangeven waarom u zich als praktijk wilt aansluiten bij de Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF)? Rubriek

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie versie 2.1 april 2016- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper Plus audit Fysiotherapie 2016 -versie 2.1 april 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting De

Nadere informatie

Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2017

Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2017 Auditcriteria Plus audit Oefentherapie reguliere versie 2017 versie 1.0 september 2016 riterium 1 Kwaliteitsregister Paramedici 1.1 Zijn alle in de praktijk werkzame oefentherapeuten geregistreerd in het

Nadere informatie

Webinar Beheersaudit René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO

Webinar Beheersaudit René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO Webinar Beheersaudit 2015-2016 René Zandstra Fysiotherapeut Leadauditor Plus- en Beheersaudits Certificeringsdeskundige HKZ / ISO 9001-2015 Programma - Het doel en verwachtingen van deze webinar - Auditcriteria

Nadere informatie

Kwaliteitstoets en audit. Nicole Cremers, HCA Henriëtte Delsing, MSc., Kiwa

Kwaliteitstoets en audit. Nicole Cremers, HCA Henriëtte Delsing, MSc., Kiwa Kwaliteitstoets en audit Nicole Cremers, HCA Henriëtte Delsing, MSc., Kiwa Programma Voorstellen Terugblik Methodisch logopedisch handelen / dossiertoets NVLF richtlijnen Vragen Doel van de Kwaliteitstoets

Nadere informatie

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis

Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Inleiding Welkom bij de digitale profielenlijst Fysiotherapie van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 september 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie

PLUSAUDIT JA OF NEE. Laat zien wat je doet! ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT. kwaliteitsconferentie PLUSAUDIT JA OF NEE ROEL WINGBERMÜHLE, MSc, MMT, FT Laat zien wat je doet PLUSAUDIT WAT IS DAT -De plus audit heeft als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten van de

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg -versie 1.0 november 2017- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code: Toelichting Motivational Paper Effectiviteitstraject Fysiotherapie

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2016 -versie 2.0 januari 2016- Datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code:

Nadere informatie

Onderscheid door Kwaliteit

Onderscheid door Kwaliteit Onderscheid door Kwaliteit 2010 Algemeen Binnen de intensieve overeenkomst fysiotherapie 2010 verwachten wij van u 1, en de fysiotherapeuten vallend onder uw overeenkomst, een succesvol afgeronde toets

Nadere informatie

FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015

FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015 FAQ na Webinar Beheers-Plus 27 februari 2015 Waar bevindt de HKZ audit zich v.w.b. de dossiers. Beheers of Plus? HKZ eist de Basisgegevens van de verslaglegging + de eisen betreffende wet- en regelgeving.

Nadere informatie

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Partner for progress Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Even voorstellen - Drs. Petra van Mastrigt - Ing. Gerard Crone - Drs. Willy Limpens Kiwa Nederland B.V. Visie Kiwa B.V.: Kiwa

Nadere informatie

Keurmerk Christelijke Zorg voor zzp-ers. 1. Inleiding

Keurmerk Christelijke Zorg voor zzp-ers. 1. Inleiding Keurmerk Christelijke Zorg voor zzp-ers 1. Inleiding Ontstaan Voor iedereen die zijn leven wil richten naar de Bijbel als Gods woord is het van belang dat, indien gewenst, zijn hulpverlener diezelfde waarde

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05

Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Certificatiecriteria VCU versie 2011/05 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doel van dit document... 3 1.2 Toepassingsgebied... 3 1.3 Beheer van dit document... 3 1.4 Referenties... 3 1.5 Definities en afkortingen...

Nadere informatie

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie -

EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - Haarlem, 1 juni 2016 Betr.: uitbreiding van ons dienstenpakket Beste klant, EXTRA HCA NIEUWSFL!TS - fysiotherapie en oefentherapie - De kwaliteitsmarkt is in beweging en hoe! Ongetwijfeld heeft u recent

Nadere informatie

Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten

Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten Er zijn drie routes om tot valide exameninstrumenten te komen. In route 1 en route 3 is hierbij sprake van externe betrokkenheid van certificerende

Nadere informatie

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014

FAQ FNV 4 machtiging fysiotherapie/ oefentherapie versie 16-12-2014 Vraag Is er sprake van een chronische aandoening die voorkomt op de lijst van chronische ziekten 2015 zoals deze door het Ministerie van VWS is opgesteld? Uw fysiotherapeut kan u aangeven of dit in 2015

Nadere informatie

Procedure (periodieke en volledige) auditing coloscopiecentra

Procedure (periodieke en volledige) auditing coloscopiecentra Procedure (periodieke en volledige) auditing coloscopiecentra 1. Inleiding Bij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker worden alle mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 tot en met 75 jaar elke twee jaar

Nadere informatie

Evaluatie Visitatie Stichting Keurmerk Fysiotherapie

Evaluatie Visitatie Stichting Keurmerk Fysiotherapie Evaluatie Visitatie Stichting Keurmerk Fysiotherapie Samen Op Weg naar een leerzame kijk in eigen en andermans keuken! Harry Gosselink en Leo Verton Waar gaan we het over hebben? Uitgangspunten van het

Nadere informatie

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard

Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Feedbackformulier voor de kwaliteit van de praktijkvoering Standaard Instructie Dit formulier is bestemd voor zelfevaluatie van de kwaliteit van de praktijkvoering en wordt door de visiteurs gebruikt voor

Nadere informatie

Aanvullend aan dit systeem wordt de instelling periodiek bezocht door een auditpanel van het CZO.

Aanvullend aan dit systeem wordt de instelling periodiek bezocht door een auditpanel van het CZO. Procedure OC audit Inleiding en reikwijdte Deze procedure is van toepassing op de audits die door de opleidingscommissies worden uitgevoerd. Tijdens deze audit wordt slechts één tot twee (indien verwant)

Nadere informatie

REGLEMENT. Zorgplan Praktijk Audit Fysiotherapie

REGLEMENT. Zorgplan Praktijk Audit Fysiotherapie REGLEMENT 1 Versie 26 oktober 2018 2018 Stichting Zorgplannen Auteur: Drs W.E. Deen MSc. Postbus 404 2130 AK Hoofddorp info@stichtingzorgplannen.nl Opdrachtgever: FysioTopics Opdrachtnemer: Ed Deen, Partners

Nadere informatie

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op 10-07-2017 Polisvoorwaarden: In de polisvoorwaarden van de AV optimaal van De Friesland

Nadere informatie

Keurmerk Fysiotherapie Visitatieproduct 2019

Keurmerk Fysiotherapie Visitatieproduct 2019 Inleiding Het Keurmerk staat voor continu leren en verbeteren. Met behulp van een kwaliteitscyclus bewaken we met elkaar, als beroepsgroep, alle facetten die de kwaliteit van de totale dienstverlening

Nadere informatie

Beoordelingskader voor de kwaliteit van verslaglegging door fysiotherapeuten

Beoordelingskader voor de kwaliteit van verslaglegging door fysiotherapeuten Beoordelingskader voor de kwaliteit van verslaglegging door fysiotherapeuten Prof. dr. Rob A.B. Oostendorp Drs. D. Pluimers Opdrachtgever: Zorgverzekeraar VGZ Uitvoering: Kwaliteit van Zorg UMC St Radboud

Nadere informatie

KNGF Intervisie reglement

KNGF Intervisie reglement KNGF Intervisie reglement V1.5 oktober 2018 KNGF Intervisie Intervisie is een methodisch uitgevoerde evaluatie van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen (proces) en de resultaten daarvan (uitkomst)

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015-

Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie versie 1.0 april 2015- Stichting Kwaliteitsmonitoring Zorg Motivational Paper SKMZ EffectiviteitsTraject Fysiotherapie 2015 -versie 1.0 april 2015- datum: Naam praktijk: Contactpersoon: Correspondentieadres: Praktijk AGB-code:

Nadere informatie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie

Kwaliteitskader KunstKeur Individuele aanbieders Kunsteductie Kwaliteitskader aanbieders Kunsteductie juni 2013 1 1. Toetsingskaders, toetsing en registratie Inleiding Kwaliteitsmanagement vloeit voort uit de overtuiging dat kwaliteit van producten en processen vrijwel

Nadere informatie

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER 1. INLEIDING Het certificeringsonderzoek voor de aanbieders van opleidingen voor tourmanager heeft de vorm van

Nadere informatie

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis

Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Inleiding De digitale profielenlijst van Menzis Goed om te weten We vragen u een korte profielenlijst in te vullen, waarin u kunt aangeven in welk profiel u en uw praktijk (hiermee wordt ook instelling

Nadere informatie

Hoe werken interne en externe audits? Met de billen bloot of een constructieve dialoog?

Hoe werken interne en externe audits? Met de billen bloot of een constructieve dialoog? Hoe werken interne en externe audits? Met de billen bloot of een constructieve dialoog? Auditeren is het controleren of een organisatie voldoet aan de eisen uit de brl en onderliggende protocollen alsmede

Nadere informatie

Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering

Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering Visitatie: 6 indicatoren Feedbackformulier Kwaliteit praktijkvoering Indicator 1 Criterium 1 2 3 4 Toelichting op score Kwaliteitsbeleid De praktijk voert een actief beleid, consistent met het kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Veel gestelde vragen plus de antwoorden betreffende de kwaliteitstoets Logopedie

Veel gestelde vragen plus de antwoorden betreffende de kwaliteitstoets Logopedie Veel gestelde vragen plus de antwoorden betreffende de kwaliteitstoets Logopedie Bron; NVLF Mag een auditbureau een praktijk auditeren waarvan een medewerker auditor is voor het zelfde auditbureau? Het

Nadere informatie

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie

Nadere informatie

Blad: 1/5 van Auditrapport met projectnummer: 89200705-20 d.d. 4 februari 2013 Auditrapport Organisatie : TRES Werkend leren Soort audit : Clienten audit Toetsingsnorm : Blik op Werk Hoofdlocatie : Utrecht

Nadere informatie

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016

Voorwaarden CQ-index en EPD Fysiotherapie 2016 Inleiding meting klantervaringen (CQI) wil dat iedere verzekerde kan vertrouwen op de beste zorg. Om deze reden stimuleren wij zorgaanbieders om de geleverde zorg en dienstverlening continu te verbeteren.

Nadere informatie

Inhoud. PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer

Inhoud. PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer Inhoud 1 Bereik... 2 2 Referentie... 2 3 Definities... 2 4 Certificering van bosbeheer... 2 4.1 Groepscertificering... 2 4.1.1 De groepsmanager... 2 4.1.2

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019

ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 ZORGOVEREENKOMST ERGOTHERAPIE 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code 7085)

Nadere informatie

Auditrapport. Vertrouwelijk. : Vluchtelingen Werk Noord Nederland. Audit datum/data : meerdere data februari 2013. Projectnummer : 89200737-30

Auditrapport. Vertrouwelijk. : Vluchtelingen Werk Noord Nederland. Audit datum/data : meerdere data februari 2013. Projectnummer : 89200737-30 Blad: 1/5 van Auditrapport met projectnummer: 89200737-30 d.d. 15 februari 2013 Auditrapport Organisatie : Vluchtelingen Werk Noord Nederland Soort audit : Clienten audit Toetsingsnorm : Blik op Werk Hoofdlocatie

Nadere informatie

Handreiking KNGF bij beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar - binnengebied 2012

Handreiking KNGF bij beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar - binnengebied 2012 Handreiking KNGF bij beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar - binnengebied 2012 Het KNGF stelt u hierbij een handreiking ter beschikking om u te helpen bij het beoordelen van de overeenkomst

Nadere informatie

Privacy in Instituut Verbeeten

Privacy in Instituut Verbeeten Privacy Privacy in Instituut Verbeeten Ook uw gegévens behandelen wij met zorg Wij gebruiken privacygevoelige gegevens van u. We vinden het daarom ook belangrijk dat u weet dat uw gegevens bij ons in goede

Nadere informatie

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305

PLUS-manager. Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Module binnen epd-software FysioRoadmap FRM-N1305 PLUS-manager Inhoud Introductie...3 1. Registratie...3 2. Het audit-traject...4 Inclusiecriteria...6 De lijsten...6 Het controleformulier...7

Nadere informatie

Eén op de vijf patiënten vindt oefentherapeut zonder verwijzing Factsheet Landelijke Informatievoorziening Paramedische Zorg, maart 2009

Eén op de vijf patiënten vindt oefentherapeut zonder verwijzing Factsheet Landelijke Informatievoorziening Paramedische Zorg, maart 2009 Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL De gegevens mogen met bronvermelding (Margit K Kooijman, Ilse CS Swinkels, Chantal J Leemrijse. Eén op de vijf patiënten vindt oefentherapeut zonder verwijzing.

Nadere informatie

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs I. Inleiding De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs is ontwikkeld door de Beheergroep KSO en intern getoetst op compatibiliteit met ISO 9001:2008. Echter,

Nadere informatie

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Versie 1.0 Datum 12 april 2017 Status Definitief Auteur Inspectie Leefomgeving en Transport Inleiding 3 1 Procedure voor

Nadere informatie

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Par NTA 8058 Eis NTA 8058 Aard van de zelfverklaring Aard van onderliggende bewijsmateriaal 7.2 De certificerende instelling mag geen commercieel,

Nadere informatie

HKZ-norm 143 Certificatieschema - Kleine Organisaties (2010)

HKZ-norm 143 Certificatieschema - Kleine Organisaties (2010) Productinformatie HKZ-norm 143 Certificatieschema - Kleine Organisaties (2010) SECTOR Zorg TYPE Kwaliteitsmanagement & systemen BRON PRODUCTINFORMATIE HKZ-norm 143 Certificatieschema - Kleine Organisaties

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008

Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008 Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doel van dit document... 3 1.2 Toepassingsgebied... 3 1.3 Beheer van dit document... 3 1.4 Referenties... 3 1.5 Definities

Nadere informatie