U kunt een verzoek doen om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U kunt een verzoek doen om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken."

Transcriptie

1 Handleiding Zienswijze N337 De VVD fractie in de gemeenteraad van Olst-Wijhe maakt zich grote zorgen over de effecten van de voorgenomen afwaardering van de N337 (o.a. snelheidsverlaging van 80 naar 60 km en in de bebouwde kom van Den Nul en Olst slechts 30 km.) door de Provincie Overijssel en roept u op om hier bezwaar tegen te maken! Als belanghebbende of betrokkene, heeft u de mogelijkheid om schriftelijk (of mondeling) te laten weten wat u van de plannen van de Provincie vindt. Dat heet een zienswijze. Zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt. U heeft hiervoor een periode van uiterlijk 6 weken de tijd. Deze periode is ingegaan en duurt tot 6 juli 2010 en geen dag later. De Provincie houdt eventueel rekening met ingediende zienswijzen. Vervolgens neemt de Provincie een besluit. Als u vindt dat de Provincie uw zienswijze niet of onvoldoende heeft meegewogen bij het nemen van het besluit, dan kan u hiertegen bezwaar maken en/of in beroep gaan. Let op! Het is pas mogelijk bezwaar te maken tegen het plan als het definitieve besluit door de Provincie is vastgesteld. Waarom nu een zienswijze indienen? Alleen iemand die een zienswijze heeft ingediend kan later bezwaar maken tegen het definitieve besluit. In feite is dit dus de laatste kans om te laten blijken welke bezwaren er zijn tegen de plannen van de Provincie! Het is dus heel belangrijk dat zoveel mogelijk verschillende zienswijzen indienen. Eerder ingediende zienswijzen worden NIET meegenomen Hoe kunt u een zienswijze indienen? Iedereen (ook uw kinderen werknemers)kunnen een zienswijze indienen. U kunt op de volgende manieren een zienswijzen indienen: Een schriftelijke reactie indienen (niet per ) en deze sturen naar: Team RWB Mobiliteit Postbus 10078, 8000GB Zwolle. (denk aan postzegel). Reageren via internet via pagina van de provincie klikt u op de volgende Link: e-voorlopige/ U kunt een verzoek doen om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het is raadzaam om voor iedere onderdeel van de vergunningsaanvraag een aparte zienswijze in te dienen. U kunt onderstaande brief als voorbeeld gebruiken. U kunt uit de voorbeeld argumenten (zie bijlage) een keus maken, die het beste past bij uw persoonlijke of bedrijfs-situatie. Belangrijk is dat u in uw eigen woorden aangeeft waarom u het niet eens bent met het voornemen van de Provincie om N337 af te waarderen op onderdelen. Wanneer iedereen namelijk dezelfde zienswijze inlevert door er alleen een andere naam en handtekening onder te zetten, veegt de Provincie uw zienswijze zo van tafel. Zijn de zienswijze verschillend van opzet en inhoud, dan zal de Provincie elke zienswijze afzonderlijk moeten lezen en beantwoorden. Het is dus belangrijk dat iedereen zijn eigen zienswijzen indient. Hoe meer mensen op hun eigen manier reageren, hoe beter!

2 Aan; Provincie Overijssel, o.v.v Zienswijze herziene wegencategorisering, t.a.v. team RWB Mobiliteit, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Betreft: Zienswijze tegen conceptbesluiten van de herziene provinciale wegencategorisering Overijssel 2009 en omgevingsvisie Overijssel 2009 Plaats: Datum: Geachte heer/mevrouw, Ik heb kennisgenomen van uw conceptbesluit herziene wegencategorisering N337 met betrekking tot uw voornemen om de N337 af te waarderen naar erftoegangsweg. Daarnaast heb ik kennisgenomen van de wens van de provincie om hiervoor een pilot te laten plaatsvinden tussen Olst en Wijhe. Ik ben het om de volgende redenen niet met dit voornemen eens: apple.. apple Het niet duidelijk is in hoeverre de betrokken verkeersdeelnemers en inwoners van betrokken gemeenten hun invloed in deze pilot kunnen laten gelden en op welke wijze en in welke mate hun mening meegenomen wordt in de evaluatie. apple De reistijden tussen Zwolle-Wijhe-Olst-Deventer door de verkeersvertragende maatregelen op de doorgangsweg onnodige gaan oplopen. apple De doorgangsweg voor het beroepsgoederen tussen beide economisch gelinkte kernen Olst en Wijhe stapvoets moet rijden op verschillende stukken. Dit zal extra reistijd en onevenredige kosten met zich meebrengt voor hier gevestigde bedrijven. apple Ik veel later op mijn werk kan komen omdat ik meer dan 20 kilometer zal moeten omrijden apple apple. Ik verzoek u dan ook om het besluit herziening van de provinciale wegencategorisering Overijssel 2009 en omgevingsvisie Overijssel 2009 niet verder uit te voeren en af te zien van de verdere realisatie van dit project. Hoogachtend,.. Naam:Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

3 Bijlage voorbeelden Andere voorbeelden en argumenten, die bij eerdere zienswijzen met betrekking tot afwaardering van Rijkswegen zijn gebruik staan hier onder. Pas deze aan naar eigen woord gebruik. Wij adviseren om naast praktische, economische motieven ook veiligheid en kosten te benoemen. apple Het niet duidelijk is wie de kosten van deze pilot moet dragen. apple Het niet duidelijk is op welke criteria deze pilot beoordeeld gaat worden. apple De verkeersmaatregelen tijdens de pilot geen permanent karakter kunnen hebben en dus extra kosten met zich mee zal brengen. apple Als gevolg van de verkeersvertragende maatregelen op de centrale doorgangsweg de wettelijke aanrijtijden voor de hulpverleningsvoertuigen in het gedrang kunnen komen. Waardoor de garantie van een snelle hulpverlening aan de bevolking niet gestand gedaan kan worden. apple De verkeersvertragende maatregelen een negatieve invloed kunnen hebben op het milieu (extra remmen en optrekken). En er nog geen Milieu effect rapportage beschikbaar is. apple Het openbaar vervoerschema voor de gehele regio aangepast zal moeten worden om de aansluitingen te kunnen garanderen. apple De traverse Olst-Den Nul- Wijhe, een wezenlijk onderdeel van het sociaal netwerkbenutting is en een onderdeel hoofdnet goederenvervoer tussen Olst en Wijhe. apple De doorstroming van het openbaar vervoer in ons gebied zou botsen met de belangen van dit project. apple Op de busroutes zou de doorstroming goed moeten zijn, dus met een maximumsnelheid van 80 km buiten de bebouwde kom en 50 km binnen de bebouwde kom. Ook zouden op de busroutes zo weinig mogelijk horizontale (rotondes) en verticale (drempels) belemmeringen aangebracht moeten worden, omdat grote voertuigen (met hun inzittenden) daar meer last van hebben dan auto's en omdat het meer rijtijd kost. apple De busroute qua snelheid en comfort aantrekkelijk is en blijft. apple Project plan weinig rekening houdt met belangen openbaarvervoer als levensader en verbindingsschakel tussen beide dorpen en hun specifieke voorzieningen. apple De doorstroming op de busroutes gewaarborgd moeten zijn en dan vooral op de regionale kernnetlijnen. apple Dat het economische verkeer op het platteland nadelige gevolgen ondervindt van de uitvoering van deze wegencategorisering. apple De evaluaties plaatsvinden uit beleidsmatig provinciaal perspectief maar niet vanuit lokaal operationele noodzaak. apple Dat de mening van de dagelijkse gebruikers niet daadwerkelijk is onderzocht.

4 apple Afwaarderen van deze wegen naar erfontsluitingswegen dient naar onze mening alleen te gebeuren als er keiharde argumenten voor bestaan. Wij hebben die in de eerdere werksessies niet gehoord. apple Dat er onduidelijkheid heerst over erfontsluitingswegen met een vrijliggend fietspad. Op deze wegen wordt al snel te hard gereden omdat de uitvoering van de weg daartoe uitnodigt. Ook de veiligheid voor de fietser is niet in het geding omdat er een vrijliggend fietspad aanwezig is. Het aanpassen van de uitvoering van de weg - in feite het weghalen van de vrijliggende fietspaden - komt niet in aanmerking omdat dit in feite pure kapitaalvernietiging is een tijdelijk karakter moeten hebben waarbij herstel van de oude situatie tot de mogelijkheden behoord als de pilot negatief uitvalt. apple Dat de uitgangspunten Duurzaam en Veilig gaan uit van de weggebruiker. In het afwegingskader is het gebruik ( afweging per weg op grond van vormgeving en gebruik ) aar één van de criteria, die de provincie heeft betrokken bij de beoordeling. apple De mening van de weggebruiker over de kosteneffectieve gevolgen zijn hierbij niet expliciet onderzocht. apple De kosten effectieve gevolgen voor de weggebruikers en inwoners niet duidelijk en inzichtelijk zijn. apple Dat dorpskernen van een zekere omvang - met supermarkt en andere winkels en bedrijven op een bedrijventerrein die moeten worden bevoorraad - moeten zijn ontsloten door een gebiedsontsluitingsweg. Alleen dan is het mogelijk voor vrachtverkeer om er zonder al te veel obstakels, kosten en drempels te komen. apple Dat dorpskernen met een zekere omvang moeten zijn ontsloten door een gebiedsontsluitingsweg om een vlotte bereikbaarheid van hulpverleningsverkeer te kunnen waarborgen en er is geen garantie voor een volwaardige gebiedsontsluiting deze is afhankelijk van andere projecten waar ook veel bezwaren tegen zijn. (nieuwe N348) apple Dat de reistijd tussen Deventer en Zwolle als gevolg van de functiewijzigingen dient maximaal op het huidige niveau te blijven. apple Dat de weg maakt onderdeel uit van het kern-/basisnet openbaar vervoer. Maar ook gedeeltelijk als Uitwijk-route Dit is een zgn. hard beoordelingscriterium in de evaluatie, op basis waarvan een weg minimaal een ontsluitingsfunctie zou moeten hebben; apple De opwaardering van de N348 tot stroomweg hoeft niet per definitie te leiden tot een afwaardering van een gedeeltelijk parallelle route tot erftoegangsweg N337. Ook met de gewenste ombuiging van doorgaande verkeersstromen ten opzichte van Deventer van de oude naar de nieuwe N348 (met daaraan gekoppelde maatregelen) blijft een aanzienlijke hoeveelheid voertuigen gebruikmaken van de N337. apple Deze weg deel onderdeel uitmaakt van het Kwaliteitsnet goederenvervoer.

5 apple Er veel meer gebruik gemaakt gaat worden van de sluipwegen en daardoor het rustiek beeld en karakter van het platteland verstoord gaat worden. apple Dat het in voeren van de snelheidsbeperking overtredingen zal uitlokken en dat de gemeente onvoldoende instaat zal zijn om deze snelheidsbeperkingen permanent te handhaven. apple Door alle verkeersvertragende maatregelen mijn kinderen niet meer met het openbaarvervoer kunnen gaan om tijdig in Zwolle of Deventer te kunnen zijn. apple De afwaardering van de N337 van 80 naar 60 km en in bebouwde kommen van 50 naar 30 km zorgen ervoor dat Den Nul en Olst zich tot museum-dorpen gaan ontwikkelen apple apple. Als u hulp nodig heeft bij het maken of invullen van de zienswijze kan u contact opnemen met VVD Olst Wijhe stuur een naar: vvd.olst.wijhe@hotmail.com Wij nemen dan contact op.

N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde in de gemeente Oost Gelre

N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde in de gemeente Oost Gelre STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 45675 augustus 2018 N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56152 3 oktober 2018 Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes 1. Aanleiding In de gemeente

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen Bebording Routering Onderwerp Auteur Versie : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen : Marcel Reefhuis Hulpverleningsdienst Regio Twente i.s.m. Regio IJssel-Vecht, Rijkswaterstaat Wegendistrict

Nadere informatie

Over de verkeersmaatregelen heeft ambtelijk overleg plaats gehad met de heer T. Lubbers van uw gemeente.

Over de verkeersmaatregelen heeft ambtelijk overleg plaats gehad met de heer T. Lubbers van uw gemeente. Bezoekadres Gebouw Marktstate Eusebiusplein 1a 6811 HE Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zutphen Postbus 41 7200 AA ZUTPHEN telefoonnummer (026) 359

Nadere informatie

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Aan Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan 2016-2025 Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Beste provinciale politici, Graag

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Beleidsregel langzaam gemotoriseerd verkeer op wegen Noord-Brabant Bijlage(n) Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 4:81 van

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor instellen fietsers in de voorrang op vier oversteekplaatsen van de Zuidplaslaan

Verkeersbesluit voor instellen fietsers in de voorrang op vier oversteekplaatsen van de Zuidplaslaan STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 19351 4 april 2018 Verkeersbesluit voor instellen fietsers in de voorrang op vier oversteekplaatsen van de Zuidplaslaan

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

N348/N786; verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Traverse Dieren - afsluiten Burgemeester de Bruinstraat en Burgemeester Willemsestraat

N348/N786; verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Traverse Dieren - afsluiten Burgemeester de Bruinstraat en Burgemeester Willemsestraat STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 15089 15 maart 2017 N348/N786; verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Traverse Dieren - afsluiten Burgemeester

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT Join.nr

VERKEERSBESLUIT Join.nr VERKEERSBESLUIT Join.nr. 03.5839 Instellen van een maximum snelheid van 30 km/uur op gedeelten van het bedrijventerrein Zwartewater te Hasselt Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland, Besluiten

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit 174179 Oude Arnhemseweg Datum vastgesteld in collegevergadering: 6 december 2016 1. Inleiding In de vergadering op 3 maart 2015 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Verkeersveiligheid op maat

Verkeersveiligheid op maat Verkeersveiligheid op maat Rapportage bestuurlijk overleg Middelburg 23 september 2008 Provincie Zeeland Provincie Zeeland_23 september 2008_Rapportage bestuurlijk overleg 1 1 Inleiding Door Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Dilemma s over provinciale wegen. Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit

Dilemma s over provinciale wegen. Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit Dilemma s over provinciale wegen Technische briefing 18 januari 2017 Chris Pit Wegennetvisie = nieuwe functionele indeling van de provinciale wegen Indeling in: Stroomwegen Gebiedsontsuitingswegen Erftoegangswegen

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Krimpenerwaard Postbus AB Stolwijk

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Krimpenerwaard Postbus AB Stolwijk Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact mw M. Bihari T 070-441 71 83 m.bihari@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling

VERKEERSBESLUIT. Stadsontwikkeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 20-10-2016 Bijlage(n) 3 Kenmerk 5707520 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. 14 050 Onderwerp

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16 Gemeenschappelijk onderzoek provincies en Rijkswaterstaat: aanvullende analyses Augustus 2013 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Doorstroming 5 3. Wegwerkzaamheden 7 4. Informatie 11 5. Aangeven maximumsnelheid

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: >Hier komt de naam van dossier zoals in Meldpunt en wordt ingevoegd door meldpuntmedewerker< Locatie: Eenderparkweg in Ermelo

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer :

VERKEERSBESLUIT. Zaaknummer : Verkeersbesluit: wijzigen van maximaal twee algemene parkeerplaatsen in een parkeerplaats alleen bestemd voor elektrische voertuigen met gebruik van de laadpaal aan de Lekweg, ter hoogte van Beatrixweg

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT Nr maart Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT Nr maart Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6266 3 maart 2015 VERKEERSBESLUIT 660-2015. Provincie Utrecht, gemeente Woerden, Harmelen, N419, BRAVO 6a, 6b nieuwe randweg

Nadere informatie

Wegcategorising HHSK

Wegcategorising HHSK Wegcategorising HHSK NOTA VAN BEANTWOORDING (d.d. 30 mei ) Zienswijzen die naar voren zijn gebracht bij de ter inzage legging van het ontwerprapport Wegcategorisering HHSK (versie 2.1, d.d. 18 januari

Nadere informatie

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend;

overwegende dat ten aanzien van het ontwikkelingsgerichte welstandskader geen zienswijzen zijn ingediend; C aj aj ~ dlj' Apeldoorn overwegende dat, overeenkomstig het bepaalde in artikel 308 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), het ontwerp van bestemmingsplan Deventerstraat - Laan van Zevenhuizen met ingang

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16865 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Leimuiderbrug Leimuiderdijk Onderwerp: herinrichting

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0866 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Verkeersbesluit Diamantlaan Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Het verkeersbesluit Diamantlaan met de bijbehorende tekening ST 12066 ongewijzigd

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

NOTITIE. Programmering. : P-beraad Bieze Afschrift aan : Van : Datum : 26 april 2016 : Verlaging maximumsnelheid GOW80?

NOTITIE. Programmering. : P-beraad Bieze Afschrift aan : Van : Datum : 26 april 2016 : Verlaging maximumsnelheid GOW80? NOTITIE Programmering Aan : P-beraad Bieze Afschrift aan : Van : Datum : 26 april 2016 Betreft : Verlaging maximumsnelheid GOW80? Bijlage(n) : Casus N348 Jodendijk-Scheuterdijk Zaaknummer : - Inleiding

Nadere informatie

Van wet naar weg. Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder. Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016

Van wet naar weg. Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder. Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016 Van wet naar weg Gevolgen wetgeving voor de wegbeheerder Debbie Ammerlaan, MSc 9 juni 2016 Inhoud Even voorstellen.. Aanleiding snelheidsverhoging 40 km/u Werkgroep snelheidsverhoging Doelen advies werkgroep

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels

Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels Hier in Amsterdam hebben de fietsers hun eigen regels Sinds 1 juli 2017 worden speed pedelecs, fietsen die 45 km/h kunnen halen, als bromfietsen gezien. Veel mensen zijn hier boos over omdat ze hierdoor

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62213 november 2018 Vrachtwagenverbod Zandbergweg. Z2018-006703 d.d. 2 november 2018 Burgemeester en wethouders van Breda

Nadere informatie

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem STAATSCOURANT 14 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46146 december 2015 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Oudeweg Haarlem Nr. 2015/495731 Burgemeester en

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

Module bereikbaarheid

Module bereikbaarheid Module bereikbaarheid Inleiding Bereikbaarheid gaat over de uitwisseling van verkeer, tussen de dorpen van de gemeente onderling en naar het hoofdwegennet. Een goede bereikbaarheid is belangrijk, maar

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth

Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth. Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Samenvatting Startnotitie Tracénota/MER aansluiting Nuth Een nieuwe aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg op de A76 ter hoogte van Nuth Nuth Schinnen Vaesrade Hoensbroek A76 A76 N298 N298 Nuth

Nadere informatie

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. 1 6 Ml 2018 provincie Zuid Holland Gemeente Bloemendaal Gemeenteraad Postbus 201 m Provincie Noord-Holland Datum 11 juli 2018 130 2050 AE Overveen Bijlage Inschrijfformulier Onderwerp Uitnodiging hoorzitting

Nadere informatie

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo

Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13414 11 maart 2016 Definitief verkeersbesluit rotonde Hamburgerstraat-Oude Telgterweg gemeente Ermelo Het college van

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland 13 JULI 2018 POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM AANTEKENEN Gemeente Heemstede Commissie voor de bezwaarschriften Afdeling Algemene en Juridische Zaken Postbus 352 21 00 AJ HEEMSTEDE Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Verkeersvisie Ommen

Verkeersvisie Ommen Verkeersvisie Ommen 2030 2 Agenda 1. Opening en ontvangst 2. Toelichting op de agenda en achtergrond en doel van de bijeenkomst 3. Presentatie over ontwikkelingen 4. In 4 deelgroepen formuleren gemeenschappelijke

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp

VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp Onderwerpen Duurzaam veilig (geschiedenis) 30 km/u zones N241 (Verlaat - Schagen) N241 (rotonde Langereis/A.C.de Graafweg) N242 (Smuigelweg - Verlaat (incl. turbo-rotonde))

Nadere informatie

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan 1 Inleiding In deze memo staat het resultaat van de verkeerskundige toets

Nadere informatie

Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 35585 22 juni 2018 Afsluiting doorsteek tussen Muiderslotstraat en de Amerongenstraat. Z2018-004392 d.d. 22 juni 2018.

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

R-89-25 Ir. A. Dijkstra Leidschendam, 1989 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV

R-89-25 Ir. A. Dijkstra Leidschendam, 1989 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV SCHEIDING VAN VERKEERSSOORTEN IN FLEVOLAND Begeleidende notitie bij het rapport van Th. Michels & E. Meijer. Scheiding van verkeerssoorten in Flevoland; criteria en prioriteitsstelling voor scheiding van

Nadere informatie

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Gemeente Sittard-Geleen : drs. ing. A.W.H. Erhardt : C0304-01-001 : Evaluatie Duurzaam Veilig Gemeente Sittard-Geleen : Evaluatie Duurzaam Veilig Ons kenmerk

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen. Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt

Verkeersmaatregelen. Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt Verkeersmaatregelen Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt Woenderskamp; busverbinding Griftdijk Noord - Graaf Aiardsingel (besluit 2

Nadere informatie

Wegencategoriseringsplan Gemeente Alblasserdam

Wegencategoriseringsplan Gemeente Alblasserdam Wegencategoriseringsplan Gemeente Alblasserdam Vastgesteld door de raad op 29 mei 2012 INHOUDSOPGAVE 1 Aanleiding 1 2 Beleidskader Duurzaam Veilig 2 2.1 Ontwerprichtlijnen 3 2.1.1 gebiedsontsluitingsweg

Nadere informatie

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten CONCEPT 1 1. Inhoud 1. Toetsingscriteria... 3 1.1 Samenstelling van de toetsingscriteria...

Nadere informatie

Landbouwverkeer in Gelderland

Landbouwverkeer in Gelderland Landbouwverkeer in Gelderland Rondetafelgesprek Wegennetvisie 22 februari 2017 Stadhuis Arnhem Wie is CUMELA Nederland? Hero Dijkema beleidsadviseur (land)bouwverkeer en vervoer CUMELA Nederland Postbus

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare.

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. VERKEERSBESLUIT instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente súdwest-fryslân: Overwegingen van het besluit

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie

Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie Wegontwerp bibeko met ASVV 720 ASVV 2004 723 ASVV 2012 135 Bebouwdekomgrenzen - aanbevelingen voor de locatie en inrichting 191 Langzaam

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Prioritaire voertuigen met een dringende opdracht Enkele aspecten van verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid

Prioritaire voertuigen met een dringende opdracht Enkele aspecten van verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid Prioritaire voertuigen met een dringende opdracht Enkele aspecten van verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid Marc Broeckaert, Verkeersplanoloog bij het BIVV 21 april 2015 overzicht Probleemstelling

Nadere informatie

dat de in dit besluit genoemde locatie en wegen vallende binnen de gemeente Nijmegen;

dat de in dit besluit genoemde locatie en wegen vallende binnen de gemeente Nijmegen; * Nijmegen Onderwerp: Oplaadpaal elektrische voertuigen openbare ruimte de Voorstenkamp, ter hoogte van huisnummers de Voorstenkamp 1109 en 1111 Kenmerk: D180965582 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN NIJMEGEN;

Nadere informatie

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 28312 24 mei 2017 N271/N846; verkeersbesluit diverseverkeersmaatregelen in de gemeente Heumen VERKEERSBESLUIT ZAAK NUMMER

Nadere informatie

VERKEERSKUNDIGE UITGANGSPUNTEN VOOR EEN LEEFBAAR EN VEILIG WIERINGERWERF

VERKEERSKUNDIGE UITGANGSPUNTEN VOOR EEN LEEFBAAR EN VEILIG WIERINGERWERF VERKEERSKUNDIGE UITGANGSPUNTEN VOOR EEN LEEFBAAR EN VEILIG WIERINGERWERF De gemeenteraad van de gemeente Hollands Kroon heeft in juni 2016 een Vlekkenplan voor de kern van Wieringerwerf vastgesteld. Het

Nadere informatie

Wegen. Foto: N374 in Borger. Gebiedsontsluitingsweg binnen de kom. Gemeente Borger-Odoorn besluit gemeenteraad: 8 maart 2018; nr. 18.

Wegen. Foto: N374 in Borger. Gebiedsontsluitingsweg binnen de kom. Gemeente Borger-Odoorn besluit gemeenteraad: 8 maart 2018; nr. 18. Wegen We kennen diverse soorten wegen in onze gemeente die beschreven staan in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVPP) Dit zijn: - Stroomwegen, bijvoorbeeld de N34; - Gebiedsontsluitingswegen,

Nadere informatie

Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas

Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas Vormgeving kruising Tweehekkenweg - Bergmaas Gemeente Landerd Opdrachtgever: Rapportnummer: Gemeente Landerd 18.020_a_040302 Datum vrijgave: 5 maart 2004 Vrijgave: Ing. K. Akkers paraaf Goedkeuring: A.P.M.

Nadere informatie

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer :

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : NOTITIE Uitvoeren Werken Van : Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 Betreft : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : 2011-017681 Inleiding De provinciale weg

Nadere informatie

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten In deze bijlage worden de voor- en nadelen van het verplaatsen van de bruglichten naar de kruispunten Opdijk en de Venebosweg tegen elkaar afgewogen. Beoogd effect

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 18 april 2011 Betreft Aanvullend document "Wegencategorisering" n.a.v. presentatie 8 maart 1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter In het Uitvoerend document wegencategorisering

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16854 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk Onderwerp:

Nadere informatie

N224; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeente Ede

N224; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeente Ede STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 36051 28 juni 2017 N224; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeente Ede VERKEERSBESLUIT ZAAK N UMMER 201

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 54782 2 oktober 2017 Verwijderen zebramarkeringen bij voetgangersoversteekplaatsen Tilburgsweg. DV17VB2317 d.d. 2 oktober

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37128 29 juni 2018 Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug Kampen Burgemeester

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d N o t a C o m m i s s i e Onderwerp Aanbeveling voor de verduidelijking van snelheidslimieten langs provinciale wegen. Samenvatting Een te hoge snelheid vormt in veel

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop 18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop Michiel van Rooij Verkeersadvies In opdracht van Gemeente Gemert- Bakel 1. Aanleiding Plangebied In de afgelopen jaren heeft de gemeente

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Bekendmaking besluit tot vaststelling van de wegenlegger van de gemeente Bergen op Zoom van 8 januari 2018, kenmerk C /

PROVINCIAAL BLAD. Bekendmaking besluit tot vaststelling van de wegenlegger van de gemeente Bergen op Zoom van 8 januari 2018, kenmerk C / PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 380 1 januari 2018 Bekendmaking besluit tot vaststelling van de wegenlegger van de gemeente Bergen op Zoom van 8 januari 2018, kenmerk

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Het afsluiten van het Fontanapad in Almere Stad t.b.v. het aanbrengen van een voorbelasting Verkeersbesluit Tijdelijke Verkeersmaatregelen Gemeente Almere Het afsluiten van het Fontanapad in Almere Stad

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni Rapportnummer: 2011/196

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni Rapportnummer: 2011/196 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni 2011 Rapportnummer: 2011/196 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Verkeersmaatregeien. Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt

Verkeersmaatregeien. Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt Verkeersmaatregeien Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt Dijkgraaf van Wijckweg; parkeerverbod (besiuit 19 december 2013; kenmerk 13.0015389)

Nadere informatie

Functiegericht wegbeheer

Functiegericht wegbeheer Functiegericht wegbeheer Concept wegcategorisering Voor wegenonderhoud Inloopbijeenkomst 1. Inleiding Aanleiding van de zoektocht (2009/2010): te krap onderhoudsbudget wegen om wegen in stand te houden;

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

van Diemerbroeckstraat - van Oldenbarneveltstraat; verkeersmaatregelen

van Diemerbroeckstraat - van Oldenbarneveltstraat; verkeersmaatregelen Verkeersbesluit Onderwerp: van Diemerbroeckstraat - van Oldenbarneveltstraat; verkeersmaatregelen Kenmerk: 15.0010668 Nijmegen, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN NIJMEGEN; 0 DEC. 2015 Overwegende, dat zich

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Nunspeetlaan 379 (aanwijzen 1x extra. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Nunspeetlaan 379 (aanwijzen 1x extra. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2426 18 januari 2016 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Nunspeetlaan 379 (aanwijzen 1x extra gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer?

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer? Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 juni 2013. Onderwerp: Verkeersdrempels in Glimmen De afgelopen week werden de inwoners in Glimmen opgeschrikt

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 21 juni 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal Ons kenmerk 2019/499926 E-mail laadpaal@haarlem.nl Geachte

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016 Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid A. van der Dussen 14 januari 2016 Inhoud Doelstelling Inventarisatie Beleidslijnen gehele gemeente Doelstelling Opvolger GVVP 2010 Veranderende maatschappelijke

Nadere informatie