INZAKE: T. A, Eisende partij, verschijnend door de heer A. L.. TEGEN: V V D L Verwerende partij, verschijnend door Mr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INZAKE: T. A, Eisende partij, verschijnend door de heer A. L.. TEGEN: V V D L Verwerende partij, verschijnend door Mr."

Transcriptie

1 Rep.nr. Rolnr.925/1990 DE ARBEIDSRECHTBANK VAN HET ARRONDISSEMENT TONGEREN, TWEEDE KAMER, heeft het volgende vonnis uitgesproken: INZAKE: T. A, Eisende partij, verschijnend door de heer A. L.. TEGEN: Eerste blad V V D L Verwerende partij, verschijnend door Mr. EN LCM, Vrijwillig tussenkomende partij, verschijnend door. Gezien de inleidende dagvaarding betekend d.d door gerechtsdeurwaarder E. D, met standplaats te Sint-Piet Woluwe, Kerkstraat 24. Gezien het verzoekschrift tot vrijwillige tussenkomst neergelegd ter griffie d.d Gezien het tussenvonnis dezer rechtbank d.d met aanstelling van Dr. J. R en dokter A. G als deskundigen. Gezien het deskundig verslag neergelegd ter griffie dezer rechtbank d.d Gezien de begroting van de staat van ereloon en kosten van de deskundigen ten bedrage van 1.078,34EUR. ( BEF) Gezien het tussenvonnis d.d tot aanstelling van een college van deskundigen, met name Ir. W. V, Dr. H. V. W. en Dr. G. V. Gezien het deskundig verslag neergelegd ter griffie dezer rechtbank op

2 Gezien de begroting van de staat van ereloon en kosten van het college der deskundigen ten bedrage van 2808,50 EUR. Gezien de oproeping voor de zitting van , overeenkomstig art. 751 Ger.W., overgemaakt aan partijen op Gehoord partijen in hun middelen en gezien de terzake genomen besluiten. Gezien de stukken van het dossier. Men sprak de Nederlandse taal. Gelet op de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtzaken. Tweede blad I. Rechtsvordering Eiser: Eiser vordert de veroordeling van verweerster tot betaling van de wettelijke vergoedingen overeenkomstig het K.B. van op grond van de beslissing van de Administratieve Gezondheidsdienst d.d , waarbij eiser erkend werd als zijnde aangetast door een beroepsziekte (been-en gewrichtsziekte lumbarthrose), met een blijvende invaliditeit van 16% vanaf Eiser vordert tevens de veroordeling van verweerster in betaling van de gerechtelijke intresten en de kosten van het geding. Eiser vordert voorbehoud voor alle andere rechten en vorderingen, en verzoekt het vonnis uitvoerbaar te horen verklaren bij voorraad. Vrijwillig tussenkomende partij: De vrijwillig tussenkomende partij vordert als gesubrogeerde in de rechten van het slachtoffer de door haar gedane betalingen terug in toepassing van art van de Z.I.V.-Wet dd De vrijwillig tussenkomende partij betaalde een provisioneel bedrag van BEF. als vergoeding voor loonverlies over de periode van tot en van tot , en vordert thans de terugbetaling van dit bedrag à rato van de semi bruto tegenwaarde van de door de rechtbank toe te kennen invaliditeitspercentages.

3 Er wordt tevens voorbehoud gevraagd voor uitbreiding van de eis in de loop van het geding, en vermeerdering van de gevorderde bedragen met de gerechtelijke intresten en de kosten. Derde blad De rechtsvorderingen werden aanvankelijk gesteld tegen de N. M.B.S., en nadien hernomen lastens de V. V. D L die het geding hervatte. II. Feiten: Nadat eiser enkele jaren gewerkt en zijn militaire dienst had vervuld, trad hij in 1960 in dienst van verweerster als buschauffeur. Eiser reed met autobussen van het merk BROSSEL en FIAT. Aanvankelijk deed eiser fabrieksdienst en schooldiensten, later had hij lijndiensten op de trajecten Vroenhoven-Tongeren en Tongeren-Maaseik. Eén vierde van de trajecten bestond uit kasseien. In 1964 liep eiser een dorsaalwervel 12-fractuur op naar aanleiding van een arbeidsongeval op weg naar het werk. Op basis hiervan werd eiser een blijvende arbeidsongeschiktheid van 22% toegekend. Vanaf 1975 kloeg eiser van rugklachten. Hij deed vanaf dan gedurende 11 jaar enkel nachtdienst omdat er s nachts minder moest gereden worden. In 1986 hernam eiser de lijndienst, en in 1988 stopte eiser met werken en ging hij over op de ziekenkas na langdurige rugpijn met uitstralingen naar de onderste ledematen. De Geneeskundige Raad van Invaliditeit bevestigde de arbeidsongeschiktheid van meer dan 66%, en op wordt door de Administratieve Gezondheidsdienst een beroepsziekte van 16% erkend. In 1989 werd eiser geopereerd omwille van een hernia met ischias links. III. Voorafgaande procedure: Eiser stelde dat art. 4 van het K.B. d.d , waarvan de toepasselijkheid door verweerster niet langer wordt betwist, een vermoeden van beroepsziekte bepaalt. Teneinde dit vermoeden te kunnen weerleggen, verzocht verweerster de aanstelling van een deskundige. Bij tussenvonnis van stelt de rechtbank twee deskundigen aan en vraagt hen hun advies nopens de vraag of eiser tijdens zijn tewerkstelling bij verweerster werd blootgesteld aan het professioneel risico van de beroepsziekte in kwestie, namelijk been- en gewrichtsziekte veroorzaakt door mechanische trillingen, en ook te zeggen of eiser effectief is aangetast door een beroepsziekte en in bevestigend geval, in welke mate hieruit een arbeidsongeschiktheid voortvloeit, uitgedrukt in een percentage en met bepaling van de ingangsdatum.

4 Vierde blad De deskundigen bepaalden in hun definitief verslag dat eiser werd blootgesteld aan trillingen, inwerkend langs het zitvlak, die aanleiding hebben gegeven tot aantasting van de lendenwervels. Ten gevolge hiervan is er een aantasting met een percentage van 3% met ingang van De deskundigen komen tot dit besluit, ook na overweging van de opmerkingen van verweerster omtrent de voorafbestaande toestand van eiser ingevolge de ziekte van SCHEUERMANN en het vroegere arbeidsongeval, in die zin dat de invaliditeit slechts voor een deel kan toegeschreven worden aan de gevolgen van de blootstelling aan het beroepsrisico. Verweerster betwist het verslag en stelt dat de deskundigen een aantal onwetenschappelijke criteria overnemen en geen echt concreet onderzoek uitvoerden. Verweerster verzoekt de rechtbank een college van deskundigen aan te stellen waaronder een ingenieur, teneinde de impact van de trillingen te onderzoeken. Bij tussenvonnis van stelt de rechtbank een college van deskundigen aan, samengesteld uit één ingenieur en twee dokters, teneinde advies te geven over de blootstelling van eiser aan een beroepsziekte die een osteo-articulaire aandoening kon veroorzaken ten gevolge van mechanische trillingen die voldoende waren in intensiteit en duurtijd om een risico te vormen voor een dergelijke aandoening, en van aard om de ziekte te veroorzaken zoals algemeen door de medische wetenschap aanvaard, bij alles het niveau van de trillingen te bepalen waaraan eiser is blootgesteld. Tevens de graad en de aard van de arbeidsongeschiktheid ten gevolge hiervan te bepalen met aanduiding van begindatum en duur. Het college van deskundigen stelt in haar besluit: - de arbeidsongeschiktheid bedraagt 3% - de blootstelling van autobusbestuurders voldoet niet aan de weliswaar arbitraire criteria van de Technische Raad van het FBZ. - De ernst van de letsels kan slechts voor 3/13 in aanmerking genomen worden als veroorzaakt door de beroepsactiviteit, waarbij de mechanische trillingen slechts een niet precies te kwantificeren onderdeel vormen van het risico. Het college nam kennis van de opmerkingen van Dr. G. en Ir. V. D. P., doch stellen dat deze niet van aard zijn om hun standpunt te wijzigen. Het college verwijst hiervoor naar de studie die bij het voorverslag werd gevoegd, en stelt dat de opmerking van Ir. V. D. P. betreffende de versterking/verzwakking van de trilling door de zetel niet terecht is omdat de metingen, althans in het kader van een blootstellingsonderzoek, steeds gebeuren op de zetel, en niet op de vloer van de autobus.

5 IV. Standpunt van partijen: 1. Eiser Vijfde blad Art. 4 lid 2 van het KB van bepaalt dat behoudens tegenbewijs, de getroffene vermoed wordt aan het risico te hebben blootgesteld, elk werk dat tijdens de periode van tewerkstelling verricht wordt bij de aan deze specifieke beroepsziekten regeling onderworpen besturen en instellingen. Het Fonds voor beroepsziekten stelt een aantal criteria op waarin een minimale duur aan blootstelling aan trillingen qua duur en intensiteit vereist is opdat de blootstelling als een beroepsrisico kan beschouwd worden. De blootstellingscriteria van de Technische Raad van het Fonds voor Beroepsziekten dienen toegepast te worden op werknemers in de openbare sector, zoniet ontstaat een discriminatoire behandeling tussen werknemers in de privé sector en de publieke sector. Eiser stelt dat de blootstellingscriteria van de Technische Raad van het Fonds voor Beroepsziekten weliswaar geen wettelijke waarde hebben en de rechter niet binden, doch dat de rechtbanken gewichtige redenen moeten vinden om hiervan af te wijken. De deskundigen laten na metingen uit te voeren die nodig waren om de criteria van de Technische Raad eventueel te weerleggen. Dit was nochtans mogelijk omdat de types van autobussen waarmee werd gereden nog te vinden zijn. Indien de criteria van de Technische Raad van het Fonds voor Beroepsziekten op de situatie van eiser zouden toegepast worden, diende besloten dat er sprake is van beroepsziekte. Thans worden onvoldoende argumenten aangevoerd om de criteria niet te volgen. Bovendien stelt eiser dat Ir. V D P. de bevindingen van het college van deskundigen volledig weerlegt, en de deskundigen onvoldoende rekening hielden met de gemaakte opmerkingen. Verder stelt eiser dat het vermoeden van het KB van niet wordt weerlegd, nu de deskundigen besluiten dat het risico 3 kansen op 13, of voor 22%, toch veroorzaakt is door de beroepsziekte. Verweerster toont niet aan dat eiser niet bij deze 22% behoort. Eiser was gedurende zijn loopbaan voldoende blootgesteld aan het risico van mechanische trillingen. De aandoening aan de rug is het gevolg van een beroepsziekte en geeft aanleiding tot en een blijvende invaliditeit van 3% vanaf

6 Ondergeschikt vraagt eiser de aanstelling van een ander technisch ingenieur die de mechanische trillingen effectief meet bij de types van bussen waarmee eiser reed, en dat deze resultaten worden getoetst aan de criteria van de Technische Raad. Zesde blad Meer ondergeschikt vraagt eiser dat verweerster zou bevolen worden metingen neer te leggen die zij heeft ontvangen van een onafhankelijk organisme. In uiterst ondergeschikte orde vraagt eiser een prejudiciële vraag te stellen aan het Arbitragehof aangaande het gebruik van de criteria van de Technische Raad van het Fonds voor Beroepsziekten voor personen werkzaam in de privé-sector en personen onder toepassing van de wet van Verweerster Verweerster legde geen besluiten neer na het tweede deskundig advies. Aldus blijft het standpunt zoals verwoord in haar eerste en tweede besluiten gehandhaafd. Verweerster meent dat er geen grond is om de aandoeningen van eiser te beoordelen als een beroepsziekte. De medische antecedenten van eiser spelen een rol bij zijn huidige toestand. Het deskundig verslag beantwoordt alle opmerkingen van Ir. V. D P. Verweerster heeft verder geen weet van enig verslag omtrent metingen uitgevoerd door een onafhankelijk organisme. 3. Vrijwillig tussenkomende partij In besluiten van bepaalt de vrijwillig tussenkomende partij haar uitgaven voor vergoeding loonverlies in de periode van tot op BEF of , 36 EUR., en vordert zij deze terug à rato van de semi-bruto tegenwaarde van 3% blijvende invaliditeit. De vrijwillig tussenkomende partij vordert thans, naast de gerechtelijke intresten, tevens de wettelijke intresten vanaf de gemiddelde datum der uitgaven. V. Beoordeling. Op het ogenblik van de dagvaarding d.d was het KB van dat het personeel van verweerster onder het toepassingsgebied bracht van de Wet van inzake de beroepsziekten in de openbare sector, onwettig.

7 De wet van 3 juli 1967 heeft de basisbeginselen voor de arbeidsongevallen en de beroepsziekteverzekering in de openbare sector vastgesteld; Het is een kaderwet hetgeen impliceert dat deze wet slechts uitwerking heeft in de mate dat de nodige uitvoeringsbesluiten werden uitgevaardigd. Zevende blad Er heeft enige tijd onenigheid bestaan omtrent de wettelijkheid van het Koninklijk Besluit van 23 december 1970 waarbij het personeel van de NMVB onder het toepassingsgebied van de wet van 3 juli werd gebracht. Dit Koninklijk Besluit was niet in Ministerraad overgelegd en het Hof van Cassatie oordeelde dan in 1987 dat dit koninklijk Besluit onwettig was Cass. 21 september 1987, J.T.T. 1988, Bij Koninklijk Besluit van 13 augustus 1990 werd de toestand van de in het Koninklijk Besluit van 23 december 1990 bedoelde instelling en van een aantal andere instellingen die in dezelfde situatie verkeerden met retroactieve werking geregulariseerd. 1.De toepasselijke reglementering. Artikel 10 van het K.B. van 5 januari 1971 bepaalde dat de geneeskundige dienst het percentage van de blijvende invaliditeit, die het gevolg is van de beroepsziekte, vaststelde, en dat die dienst voor de uitvoering van zijn opdracht een beroep moest doen op de geneeskundige medewerking van het Fonds voor de Beroepsziekten, - gewijzigd door het K.B. van 12 juli 1996 tot wijziging van het K.B. 5 januari 1971 betreffende de schadevergoeding, voor beroepsziekten in de overheidssector, B.S. 13 februari De oorspronkelijke dagvaarding in voorliggende zaak dateert van 22 maart 1990; ze heeft betrekking op de beslissing van 21 november 1989 van de Administratieve Gezondheidsdienst van het Ministerie van Volksgezondheid waarbij werd medegedeeld aan eiser dat bij was aangetast door een beroepsziekte met een blijvende invaliditeit van 16 % vanaf Er is in het dossier geen spoor te vinden van enige medewerking van het Fonds voor de Beroepsziekten. Er bestaat overigens nog steeds onduidelijkheid over de bevoegdheid van de geneeskundige dienst meer bepaald over de draagwijdte van de artikelen 10 en 11 van het K.B. van 5 januari 1971 vergeleken met de bewoordingen van de artikelen 10 en 11 K.B. 12 januari 1973 (inzake beroepsziekten plaatselijke en provinciale overheidsdiensten). De Rechtbank is van oordeel dat rekening houdend met het voorgaande, de bestaande wetgeving die in aanmerking dient te worden genomen rekening houdend met het tijdstip van de aanvraag en het onderzoek naar de blootstelling aan het risico, de Administratieve Gezondheidsdienst bevoegd was om het

8 percentage invaliditeit te bepalen, maar dat enkel de overheid, bedoeld is de tewerkstellende overheid, bevoegd is om na te gaan of de toekenningsvoorwaarden zijn vervuld waaronder ook ressorteert de blootstelling aan het risico. In die zin is het percentage voorgesteld door de Administratieve Gezondheidsdienst niet bindend; er is hier geen duidelijk medisch dossier; er is geen samenwerking geweest met het Fonds voor de Beroepsziekten; er is geen spoor van enige inspraak van de tewerkstellende overheid in het verloop van de procedure. Verwerende partij weigert de beslissing van de Administratieve Gezondheidsdienst uit te voeren. Het gaat om een vermoeden van blootstelling aan het beroepsrisico van de ziekte juris tantum zoals dat geldt krachtens artikel 4, tweede lid van het K.B. van 5 januari 1971 betreffende de schadevergoeding voor beroepsziekten in de overheidssector Achtste blad Er is naast dit weerlegbaar vermoeden in de publieke sector eveneens het onweerlegbaar vermoeden - juris et de jure op basis waarvan wordt aangenomen dat de aandoening is veroorzaakt door het risico, indien het dubbel bewijs wordt geleverd van een erkende beroepsziekte en van de blootstelling aan het risico. 2. De expertiseverslagen. In het eerste deskundig verslag komen de deskundigen bij de bespreking voorafgaandelijk aan het besluit tot de volgende formulering : Er is zeer grote discordantie tussen de klachten en de degeneratieve afwijkingen. Op gebied van beroepsziekte wordt er vooral gekeken naar de degeneratieve aantasting van het beenderstelsel en in mindere mate naar de aantasting van de tussenwervelschijven omdat deze niet specifiek gevoelig zijn voor trillingen. Het gaat hier om een buschauffeur met 27 jaren dienst vanaf 1961, zij het met verschillende jaren onderbreking wegens andere aandoeningen die ook verband houden met de wervelzuil. In 1964 arbeidsongeval met indeuking van D12 en operatie waarvoor een invaliditeit wordt gegeven van 22 %. De wervelzuil is ook aangetast door een ziekte van Scheuermann die belangrijke afwijkingen geeft in de vorm van de wervellichamen en de weerstand tegen degeneratieve aantastingen vermindert. Voor wat betreft de erkenning door de Geneeskundige Raad voor Invaliditeit: hier spelen waarschijnlijk andere factoren een belangrijke rol. Voor wat betreft de toestand van de wervelzuil als gevolg van het beroep: er zijn verschillende oorzaken die een degeneratieve aantasting van de wervelzuil kunnen veroorzaken en die bij de eisende partij aanwezig zijn. Hij is wel blootgesteld aan trillingen die voldoende ernstig zijn om degeneratieve aantastingen te veroorzaken maar hij vertoont ook afwijkingen als gevolg van de ziekte van Scheuermann en als gevolg van het arbeidsongeval..

9 Concluderend stellen de deskundigen: Eisende partij werd blootgesteld aan trillingen, inwerkend langs het zitvlak, die aanleiding hebben gegeven tot aantasting van de lendenwervels. Als gevolg van zijn beroepsuitoefening wordt de invaliditeit geschat op 3% vanaf de datum van de aanvraag nl De deskundigen hebben tevens geantwoord op de opmerkingen geformuleerd bij het verslag. De resultaten van het eerste deskundig verslag werden bestreden door verwerende partij. In het tweede deskundig verslag komen de deskundigen tot de volgende conclusie: Overeenkomstig de termen van de opdracht formuleert het College volgende advies: Negende blad 1. De arbeidsongeschiktheid ingevolge de osteo-artriculaire aandoening van de rug bedraagt 3 %. 2. Mede omdat in de diverse dossiers resultaten van weliswaar niet tegensprekelijk uitgevoerde (maar als dusdanig niet betwiste) trillingsmetingen werden bijgebracht, werden door het college geen metingen uitgevoerd. Zulke metingen zijn eventueel nog mogelijk met enkele museum-autobussen. Voortgaande op de meetresultaten van zowel de bijgebrachte, enkele onder toezicht van de heer W. Vandeweerdt (weliswaar in andere gerechtelijke opdrachten) tegensprekelijk uitgevoerde, als van (vooral in Duitsland uitgevoerde en ) gepubliceerde metingen, blijkt dat de blootstelling voor autobusbestuurders niet voldoet aan de weliswaar arbitraire criteria van de Technische Raad van het FBZ. 3. De vraag naar het risico kan slechts in termen van waarschijnlijkheid worden beantwoord, meer bepaald via het relatief risico. Voor autobusbestuurders geldt een relatief risico van 1,3 hetgeen betekent dat zonder blootstelling bij de betrokkene dezelfde letsels zouden opgetreden zijn met een kans van 10 op 13. Dit relatief risico daalt met de leeftijd ( is voor trillingsblootstellingen in het algemeen, dus ook andere dan autobusbestuurders gelijk aan 2 bij 30 jaar en gelijk aan 1 bij 65 jaar ) en is een statistisch gegeven of een gemiddelde, dat dan nog niet alleen het gevolg is van mechanische trillingen. Ook andere factoren zoals langdurig zitten, stress zijn medebepalend voor het ontstaan van de letsels. (De ernst van de letsels kan dus, precies omwille van het gering relatief risico, slechts voor 3/13 in aanmerking genomen worden als veroorzaakt door de beroepsactiviteit, waarbij de mechanische trillingen slechts een niet precies te kwantificeren onderdeel vormen van het risico) 4. Voor nadere beschouwingen betreffende de blootstelling, de meetnormen, de blootstellingsnormen, de criteria van het FBZ, het oorzakelijk verband en het relatief risico wordt o.m. verwezen naar bijgaande tekst van lic. W Vandeweerdt op basis van een beperkte literatuurstudie.

10 Tiende blad De Rechtbank stelt vast dat ook in dit verslag de arbeidsongeschiktheid ingevolge de osteo-articulaire aandoening aan de rug 3 % bedraagt. Er zijn geen metingen uitgevoerd; de vraag wordt gesteld of ze nog mogelijk zijn wegens het ontbreken van toenmalig gebruikte autobussen. Vervolgens wordt erop gewezen dat de blootstelling voor autobusbestuurders niet voldoet aan de weliswaar arbitraire criteria van de Technische Raad van het Fonds voor de beroepsziekten, waarbij aansluitend wordt gesteld dat de vraag naar het risico slechts in termen van waarschijnlijkheid kan worden beantwoord meer bepaald via het relatief risico. De criteria vastgesteld door de Technische Raad van het FBZ zijn een advies om te kunnen oordelen of een bepaalde werknemer voldoende blootgesteld werd aan her risico zodat dit de ziekte heeft kunnen veroorzaken. Wanneer vrachtwagenbestuurders voor 1970 beroepsmatig ten minste vijf jaar als dusdanig hebben gewerkt, worden zij gezien de twijfel beschouwd als blootgesteld aan het risico van been- en gewrichtsziekten veroorzaakt door mechanische trillingen. De discussie die door lic.. W V. wordt aangereikt door met name te stellen dat het criterium een pragmatische oplossing is die in feite geen wetenschappelijke basis heeft, is een academische discussie die hier geen toepassing en zeker geen oplossing kan vinden. Voor aanlegger volstaat de verwijzing naar de toepassing van het K.B. van om aan te tonen dat hij lijdt aan een beroepsziekte voorkomend op een door de Koning vastgestelde lijst en dat hij tijdens de volledige tewerkstellingsperiode of een gedeelte ervan in dienst was van een bestuurder of een dienst die aan de regeling beroepsziekten van de overheidssector is onderworpen. Aanlegger lijdt aan een been- en gewrichtsziekte, namelijk lumbartorse; hij heeft tussen 1960 en 1990 gedurende 27 jaren, zij het met onderbrekingen, als buschauffeur gewerkt voor verweerster. Zelfs wanneer het relatief risico zoals voorgehouden door het college zou worden aanvaard, dan nog moet worden besloten dat het vermoeden dat hij aan een beroepsziekte lijdt niet wordt weerlegd. De rechtbank is van oordeel dat het deskundig verslag van de eerste twee deskundigen door de rechtbank aangesteld dient te worden bevestigd; dat de blootstelling aan het risico voldoende is aangetoond hetgeen juris tantum vermoed wordt krachtens artikel 4 tweede lid, van het Koninklijk Besluit van 5 januari 1971 betreffende de schadevergoeding voor beroepsziekten in de overheidssector, dat het duidelijk is dat het tegenbewijs ten deze niet wordt geleverd; dat gebleken is dat eiser lijdt aan een been-en gewrichtsziekte die door

11 vibraties kon zijn veroorzaakt en dat hij beroepshalve aan het risico van de ziekte is blootgesteld geweest. cfr. ook in die zin Cass. 3 Kamer, in de zaak S F. De vordering van eisende partij en de vrijwillig tussenkomende partij moet worden toegekend op basis van het eerste deskundig verslag. Uitvoerbaarheid bij voorraad: Eisende partij vordert de uitvoerbaarverklaring bij voorraad van het tussen te komen vonnis, met uitsluiting van borgstelling en kantonnement. Elfde blad Deze vordering wordt niet gemotiveerd en blijft beperkt tot een stijlformule, zodat de rechtbank dit onderdeel afwijst. OM DEZE REDENEN, DE RECHTBANK, statuerend op tegenspraak en na beraadslaging, alle verdere en tegengestelde conclusies verwerpend, Verklaart de vordering van eisende partij gedeeltelijk gegrond en de vordering zoals die werd geformuleerd door de vrijwillig tussenkomende partij in dezelfde mate gegrond; Dienvolgens veroordeelt verweerster tot de betaling aan aanleggende partij van een schadeloosstelling waartoe zij volgens het K.B. van is gehouden en zoals geformuleerd in de inleidende dagvaarding, gebaseerd op een blijvende werkongeschiktheid van 3 % vanaf , te vermeerderen met de wettelijke en de gerechtelijke intresten; Veroordeelt verwerende partij tot de terugbetaling aan de vrijwillig tussenkomende partij L.C.M. van haar uitgaven voor vergoeding loonverlies ten bedrag van ,36 euro à rato van de semi bruto tegenwaarde van 3% blijvende invaliditeit, bedrag te vermeerderen met de wettelijke en de gerechtelijke intresten vanaf hun eisbaarheid, in concreto voor de wettelijke intresten van de gemiddelde datum der uitgaven. Legt de expertise kosten ten laste van verwerende partij deze begroot op 1.078,34 euro, expertise dr. G en dr. R en op 2.808,50 euro voor expertise van dr. V., dr. Van W. en Lic. V

12 Twaalfde en laatste blad Veroordeelt verwerende partij tot de kosten van het geding, voor de vrijwillig tussenkomende partij begroot op de rechtsplegingsvergoeding 200,79 euro. en twee maal de aanvullende rechtsplegingsvergoeding van 55, 78 euro, voor eisende partij begroot op de dagvaardingskosten t.b.v. 46,85 euro en in hoofde van verwerende partij begroot op rechtsplegingsvergoeding t.b.v. 200,79 euro. en twee maal de aanvullende rechtsplegingsvergoeding t.b.v. 55,78 euro. Aldus gevonnist en uitgesproken in openbare zitting van 5 januari AANWEZIG :

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België. Arrest

Hof van Cassatie van België. Arrest 16 NOVEMBER 2009 C.09.0135.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0135.N LANDSBOND DER CHRISTELIJKE MUTUALITEITEN, met zetel te 1031 Brussel, Haachtsesteenweg 579, eiser, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Arbeidsrechtbank te Tongeren Onderwerp Collectieve arbeidsverhoudingen. Collectieve arbeidsovereenkomsten.hiërarchie van de verbindingsbronnen - eindejaarspremie - geen CAO ondernemingsgebruik

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Arbeidsrechtbank te Tongeren Onderwerp Internationale verdragen en verordeningen. Multinationale verdragen. Arbeidsovereenkomst. Bevoegdheid Belgische rechtbanken. Vestigingsplaats. Arbeidsplaats.

Nadere informatie

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE 1 e blad VONNIS Griffie nr.: 00293 Parket nr.: HA43.L4.107456-04 Rep.: 459 Vonnis dd. 01.03.2007 De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken

Nadere informatie

ARBEIDSHOF ANTWERPEN

ARBEIDSHOF ANTWERPEN ARBEIDSHOF ANTWERPEN Afdeling Antwerpen Arrest 6 november 2013 Kamer 10 Algemeen rolnummer 2012/AA/862 Repertoriumnummer 2013/1776 D.K.M., met als raadsman mr. V.R.A., advocaat te A, tegen: ACERTA KINDERBIJSLAGFONDS

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 A. R. Nr. 13/469/A ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 INZAKE : V. D. E. MARC, wonende te 2060-Antwerpen, ( ). EISENDE PARTIJ, vertegenwoordigd door Mr. L. D. M., advocaat, 2000- Antwerpen, (

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak. ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2010/AA/356 Eindarrest op tegenspraak. Vierde Kamer. Ziekteverzekering. OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIERENTWINTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

Rechtbank van Koophandel Antwerpen, afdeling Antwerpen

Rechtbank van Koophandel Antwerpen, afdeling Antwerpen Uitgifte Vonnisnummer Repertoriumnummer 2015 / Datum van uitspraak 18 november 2015 Rolnummer A / 15 / 3831 Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van Kohandel Antwerpen, afdeling Antwerpen Tussenvonnis

Nadere informatie

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T Rolnummer 5855 Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 13, tweede lid, van de wet van 3 juli 1967 betreffende preventie van of de schadevergoeding

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 MAART 2016 S.15.0053.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.15.0053.N STAD AARSCHOT, vertegenwoordigd door haar college van burgemeester en schepenen, met zetel te 3200 Aarschot, Ten Drossaarde

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2842 Datum van uitspraak 25 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1591 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 FEBRUARI 2003 C.00.0354.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.00.0354.N R.J. eiseres, vertegenwoordigd door mr. Philippe Gérard, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 5 november 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR 2014/AR/1866 rrest pige tenuitvoerlegging Hof van beroep

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Rolnummer: 21 Nummer van het arrest: A2 van 28 november 2002 ARREST. De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Minister van Financiën,

Rolnummer: 21 Nummer van het arrest: A2 van 28 november 2002 ARREST. De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Minister van Financiën, Blad 1 REKENHOF Rolnummer: 21 Nummer van het arrest: 2.120.043 A2 van 28 november 2002 ARREST De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Minister van Financiën, Tegen: De heer D., gedagvaard in zijn

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

SECUREX, Gemeenschappelijke Verzekeringskas tegen Arbeidsongevallen, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Verenigde

SECUREX, Gemeenschappelijke Verzekeringskas tegen Arbeidsongevallen, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Verenigde 16 OKTOBER 2000 S.00.0101.N/1 Nr. S.00.0101.N.- SECUREX, Gemeenschappelijke Verzekeringskas tegen Arbeidsongevallen, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Verenigde Natieslaan 1, eiseres tot cassatie

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 De Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, kamer 1C, rechtdoende in correctionele zaken, heeft het volgende vonnis

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 MEI 2011 C.09.0499.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0499.N RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING, openbare instelling, met zetel te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Tervurenlaan

Nadere informatie

Rolnummer 5407. Arrest nr. 62/2013 van 8 mei 2013 A R R E S T

Rolnummer 5407. Arrest nr. 62/2013 van 8 mei 2013 A R R E S T Rolnummer 5407 Arrest nr. 62/2013 van 8 mei 2013 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 19 van de wet van 3 juli 1967 betreffende de preventie van of de schadevergoeding voor arbeidsongevallen,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen AR 970860 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN. In de zaak: M.D.C.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen AR 970860 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN. In de zaak: M.D.C. ARBEIDSHOF TE afdeling Antwerpen ARREST Rep. nr.... AR 970860 vijfde kamer eindarrest bij verstek t.a.v. appellant bijdragen zelfstandigen OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN In de

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen.

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen. Rolnummer 2268 Arrest nr. 29/2002 van 30 januari 2002 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 704 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen. Het Arbitragehof,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen Onderwerp Schatting van aandelen. Controleschatting. Vonnis. Exceptie van gewijsde Datum 27 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2006 C.04.0201.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0201.N V. A., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 SEPTEMBER 2013 C.12.0559.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0559.N D., eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18/01/2017 Rolnummer A/16/03492 Niet aan te bieden aan de ontvanger op BUR Rechtsmiddelen VERZET aangetekend

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 NOVEMBER 2009 S.09.0044.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0044.N FONDS TOT VERGOEDING VAN DE IN GEVAL VAN SLUITING VAN ONDERNEMINGEN ONTSLAGEN WERKNEMERS, met zetel te 1000 Brussel, Gasthuisstraat

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARREST Rep. Nr Tweede Kamer Tegensprekelijk tussenarrest toestaan van kantonnement (arbeidsovereenkomst voor bedienden) A.R. 2011/AH/298

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 SEPTEMBER 2014 C.13.0017.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0017.N P. S. eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 OKTOBER 2011 C.10.0503.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0503.N KBC BANK nv, met zetel te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Havenlaan 2, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat

Nadere informatie

Rolnummer 3677. Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T

Rolnummer 3677. Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T Rolnummer 3677 Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 14bis, 3, van de wet van 3 juli 1967 betreffende de preventie van of de schadevergoeding

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 OKTOBER 2010 C.09.0475.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0475.N V.H., eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 APRIL 2012 P.11.1403.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.1403.N M M, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Mounir Souidi, advocaat bij de balie te Antwerpen, tegen O.V. IMEA bv, Intercommunale

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/127 BERAADSLAGING NR. 18/069 VAN 5 JUNI 2018 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR SIGEDIS AAN HET FEDERAAL

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 DECEMBER 2013 S.12.0032.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.12.0032.F RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKE- RING, Mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 MAART 2009 C.07.0557.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0557.N 1. H.S., 2. V.M., eisers, vertegenwoordigd door mr. Ludovic De Gryse, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende

Nadere informatie

mr. A. Rutten-Roos, mr. A. Bus, mr. C.A. Joustra, mr. F.J.H. Mijnssen en mr. F. Peijster.

mr. A. Rutten-Roos, mr. A. Bus, mr. C.A. Joustra, mr. F.J.H. Mijnssen en mr. F. Peijster. GCHB 2011-389 Uitspraak van 18 april 2011 "Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Verzekerde is tijdens zijn werk van een muurtje gestapt, uit zijn evenwicht geraakt en gevallen. Sindsdien lijdt hij aan rugklachten

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2532 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/695 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

O. T., eiser tot cassatie van een arrest, op 5 juni 1998 gewezen. vertegenwoordigd door mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof

O. T., eiser tot cassatie van een arrest, op 5 juni 1998 gewezen. vertegenwoordigd door mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof 27 OKTOBER 2000 C.98.0554.N/1 C.98.0554.N O. T., eiser tot cassatie van een arrest, op 5 juni 1998 gewezen door het Hof van Beroep te Gent, vertegenwoordigd door mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK VAN BRUSSEL 23 ste KAMER - OPENBARE ZITTING VAN 20 JUNI 2011

ARBEIDSRECHTBANK VAN BRUSSEL 23 ste KAMER - OPENBARE ZITTING VAN 20 JUNI 2011 A.R..nr10/11/A Repnr. 11/013592 ARBEIDSRECHTBANK VAN BRUSSEL 23 ste KAMER - OPENBARE ZITTING VAN 20 JUNI 2011 INZAKE: De heer Patrick R. wonende ( ) te 1570 Galmaarden, eisende partij, voor wie optreedt

Nadere informatie

hebbende als raadsman Mr. J. VdE, advocaat te 1050 Brussel,

hebbende als raadsman Mr. J. VdE, advocaat te 1050 Brussel, AFSCHRIFT MINUTEN BERUSTENDE TER GRIFFIE VAN DE RECHT BANK VAN KOOPHANDEL TE LEUVEN RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE LEUVEN ZITTING VAN DINSDAG 22 MEI 2007 A.R. nr. 07. 39 VONNIS In de zaak van: De NV NH, met

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS A.R. M12-5-0321 Beslissing van 9 januari 2014 De vijfde kamer van de Commissie, samengesteld uit:

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2016 No. 39 Besluit van 4 augustus 2016 tot afkondiging van de Rijkswet van 13 juli 2016, houdende aanpassing van Rijkswetten in verband met de invoering van

Nadere informatie

Verschijnend in persoon, bijgestaan door mr.. te

Verschijnend in persoon, bijgestaan door mr.. te A.R. INZAKE: De Heer bedrijfsrevisor, wonende te Eiser; Verschijnend in persoon, bijgestaan door mr.. te, advocaat TEGEN: De, met maatschappelijke zetel te, en mgeschreven volgens conclusie in het handelsregister

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.05.0190.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0190.N B.J., eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 JANUARI 2011 C.08.0364.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0364.N C.B., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

2017 no. 12 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2017 no. 12 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2017 no. 12 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA RIJKSWET van 13 juli 2016, houdende aanpassing van Rijkswetten in verband met de invoering van de Wet tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 SEPTEMBER 2008 C.07.0394.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0394.N L. J.-P., eiser, vertegenwoordigd door mr. Lucien Simont, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050

Nadere informatie

Relevante feiten. Beoordeling. RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996

Relevante feiten. Beoordeling. RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN Vonnis van 09 oktober 2002 - Rol nr 00/2654/A - Aanslagjaar 1996 Relevante feiten Als kaderlid van M heeft eerste eiser in 1993 aandelenopties verkregen op aandelen

Nadere informatie

HET HOF, Gehoord het verslag van raadsheer Bourgeois en op de conclusie van advocaatgeneraal

HET HOF, Gehoord het verslag van raadsheer Bourgeois en op de conclusie van advocaatgeneraal Cass. 2 maart 1998 A./ W. A.xxxxxxxxxx, verzekeringsmaatschappij met zetel te 1000 xxxxxx eiseres tot cassatie van een arrest, op 4 februari 1997 gewezen door het Arbeidshof te Antwerpen, Vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 APRIL 2009 C.08.0269.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0269.N N. T., eiser, toegelaten tot het voordeel van de kosteloze rechtspleging bij beslissing van het bureau voor rechtsbijstand

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 MEI 2014 S.13.0020.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.13.0020.F R. F., Mr. Jacqueline Oosterbosch, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen FONDS VOOR BEROEPSZIEKTEN, openbare instelling,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:3845

ECLI:NL:RBLIM:2017:3845 ECLI:NL:RBLIM:2017:3845 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 26042017 Datum publicatie 27042017 Zaaknummer 5494929 \ CV EXPL 1610633 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Verbintenissenrecht

Nadere informatie

Rolnummer 4834. Arrest nr. 78/2010 van 23 juni 2010 A R R E S T

Rolnummer 4834. Arrest nr. 78/2010 van 23 juni 2010 A R R E S T Rolnummer 4834 Arrest nr. 78/2010 van 23 juni 2010 A R R E S T In zake : de prejudiciële vragen over artikel 162bis van het Wetboek van strafvordering, zoals ingevoegd bij artikel 9 van de wet van 21 april

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt a an 2015 lufi Datum van uitspraak 09/10/2015 Rolnummer op op op C 15/382/A Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste

Nadere informatie

M. Nuyens, enig rechter, P. Vanveldhoven, afgevaardigd griffier. afgeleverd aan: afgeleverd aan: bedrag: datum: bedrag: datum: blad 1/5

M. Nuyens, enig rechter, P. Vanveldhoven, afgevaardigd griffier. afgeleverd aan: afgeleverd aan: bedrag: datum: bedrag: datum: blad 1/5 Rolnummer: 09-7561-A blad 1/5 aangeboden op: repertoriumnummer Niet te n,lgistreren de e.a. inspecteur. afgeleverd aan: afgeleverd aan: referentie bestelling: referentie bestelling: CD nummer: CD nummer:

Nadere informatie

Hof van beroep Gent, arrest van 18 oktober 2018

Hof van beroep Gent, arrest van 18 oktober 2018 Hof van beroep Gent, arrest van 18 oktober 2018 Nationaliteit Nationaliteitsverklaring Artikel 12bis, 1, 4 WBN Bewijs van een handicap of invaliditeit Onvolkomen attestering op het tijdstip van nationaliteitsverklaring

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 NOVEMBER 2013 C.12.0418.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0418.F 1. A.-F. P., 2. O. H., Mr. Caroline De Baets, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. J.-F. R., Mr. Antoine De Bruyn,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

Arbeidsongevallen Wijziging van de wet van 10 april 1971 Nota over de wetgeving

Arbeidsongevallen Wijziging van de wet van 10 april 1971 Nota over de wetgeving VL/NB Brussel, 17 februari 2014 Arbeidsongevallen Wijziging van de wet van 10 april 1971 Nota over de wetgeving Er is een nieuwe wettekst verschenen. Deze betreft: Wet van 21.12.13 houdende dringende diverse

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ],

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ], Text of the decision Hof van beroep te Gent 12 de BIS Kamer Terechtzitting van 28-06-2006 Nr. 2003/A.R./168 in de zaak van: VOF VERBURG CHAMPIGNONS, vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 237 (R2054) Aanpassing van Rijkswetten in verband met de invoering van de Wet tot wijziging van het Wetboek van urgerlijke Rechtsvordering en

Nadere informatie

Rolnummer 5726. Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T

Rolnummer 5726. Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T Rolnummer 5726 Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie