DEELNEMERS. Maandag 13 juni Soort : Luswandeling Nr. 13 Plaats/naam : Punta Catrina Afstand : 11 km Stijgen : 700 m Dalen : 700 m Duur : 4 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEELNEMERS. Maandag 13 juni Soort : Luswandeling Nr. 13 Plaats/naam : Punta Catrina Afstand : 11 km Stijgen : 700 m Dalen : 700 m Duur : 4 uur"

Transcriptie

1

2 BESCHRIJVING TOCHT Een bijzondere vakantiebestemming. Dat is Sardinië. Dit nog vrij onbekende Italiaanse eiland in de Middellandse Zee vol verborgen schoonheden heeft een afmeting van bijna de grootte van Nederland. Reizen naar Sardegna, zoals de Italianen dit eiland noemen, is reizen naar een eiland met een kustlijn van maar liefst 2000 kilometer vol steile kliffen, verlaten baaien, geheimzinnige grotten en lege witte zandstranden. Het ruwe bergachtige binnenland met steile rotspieken die worden afgewisseld door diepe kloven en grotten zijn geschikt om heerlijke wandelingen te maken. Of slenter tijdens uw rondreis door de smalle straten met allerlei winkeltjes in de statig en elegante steden met Spaanse architectuur. Met zijn subtropisch klimaat wordt het in de zomer heel warm, terwijl de mistral voor de nodige verfrissing en een gezond kleurtje zorgt. Geen twijfel mogelijk: een vakantie op dit prachtige eiland vergeet je nooit meer. Alle wandelingen die we hier gemaakt hebben staan beschreven in de Rother wandelgids van Sardinië. Hieronder een kaartje met daarop de wandelingen die we gedaan hebben, behalve twee wandelingen die buiten de kaart liggen. Het zijn de dikke felgekleurde wandelingen.

3 DEELNEMERS Van links naar rechts hebben we Ludwig D Haese (Merchtem), Guido Claesen (Tervuren), Myriam De Rese (Blanden), Josine Rommens (Knokke) en Henri Van den Broeck (Gijzegem) Maandag 13 juni 2016 Soort : Luswandeling Nr. 13 Plaats/naam : Punta Catrina Afstand : 11 km Stijgen : 700 m Dalen : 700 m Duur : 4 uur

4 Bij vertrek krijgen we al een eerste zicht op het massief dat we gaan beklimmen.

5

6 Gisteren zijn we, met een Ryanairtoestel van Charleroi, geland in Alghero, Sardinië. Van daaruit was het nog zowat drie uur rijden tot onze vakantiewoning in Cala Gonone.

7

8 Het kleurencontrast tussen witte kalksteen, groene eikenbossen en geel bloeiende maquis vormt de bijzondere schoonheid van de wandeling.

9

10 Traag maar zeker stijgen we naar de eenzame hoogvlakte Su Campu e Susu en naar de uitzichttop Punta Catrina.

11 Op weg naar de top beukt de mistralwind hevig op ons in. Zo erg zelfs dat op een bepaald ogenblik de dames op handen en voeten dienden verder te gaan. Een wandeling naar de Punta Catrina wordt omschreven als een van de mooiste wandelingen in het zuidelijke deel van de Monte Albo.

12

13 Eens aan de achterkant van de berg hebben we minder last van de mistral. De Punta Catrina staat bekend om zijn ongerepte hoogvlakten tussen steile kalkrotsen.

14

15 Iedereen heeft de voorbije nacht slecht geslapen. De mistral is gisterenavond begonnen en deed alle deuren en ramen van het huis rammelen.

16 Bij de Romeinen dwong deze wind zoveel ontzag af dat ze hem "magistralis" (meesterlijk) noemden. De naam "mistral" is afkomstig uit het (Zuid-Franse) dialect langue d'oc van de Provençaalse taal en betekent "meesterlijk". De wind wordt in het Occitaans "mistrau", in het Catalaans "mestral", in het Castiliaans "maestral" en in het Italiaans en Corsicaans "maestrale" genoemd.

17

18 De bijzonder krachtige noorden- tot noordwestenwind, door sommige auteurs mistral général genoemd, kan windkracht 9 (stormkracht) bereiken en soms zelfs windkracht 10 of 11.

19 De mistral is een krachtige noordelijke wind. Hij is het bekendste voorbeeld van een versnelde wind. De mistral ontstaat wanneer er zich een gebied van lage luchtdruk boven de Golf van Genua bevindt, de Genuadepressie.

20 Het vakantiehuis dat we huren heeft een mooi uitzicht op zee, heeft twee terrassen en voldoet min of meer aan onze verwachtingen. Ikzelf slaap in de woonkamer.

21 Als de wind niet te hevig is eten we buiten. Met dit mooie weer zitten we eigenlijk niet zo veel binnen. We hebben een televisie maar deze zal tijdens het verlof geen enkele keer aangezet worden.

22 Dinsdag 14 juni 2016 Soort : Heen- en terugwandeling Nr. 17 Plaats/naam : Gorrupu kloof Afstand : 18 km Stijgen : 600 m Dalen : 600 m Duur : 6 uur De wandeling naar de kloof start aan de Sa Barva brug waar je tevens uw auto kunt parkeren op een bewaakte maar betalende parking.

23

24 De Gola di Gorropu, ook wel su Gorropu genoemd, is een van de diepste kloven in Europa. Deze kloof ligt in het Supramonte bergmassief. Ze wordt veel bezocht ondanks het feit dat de wandeling naar de kloof lang is.

25

26 Aan de kloof moet je toegangsgeld betalen en vertelt een medewerker kort wat er te zien is en waar je op moet letten. De kloof zelf is ingedeeld in een groene en gele route.

27

28 De kloof is spectaculair. Als je door deze kloof loopt, voel je je erg nietig. De wanden zijn op sommige plaatsen meer dan 300 meter hoog en er liggen (soms metershoge) witte zwerfkeien.

29 Soms dien je over de witte keien heen te klauteren. De witte keien in combinatie met de kleuren van de wanden geven een prachtig effect. Je valt van de ene verbazing in de andere.

30 De groene route is enigszins toegankelijk gemaakt. Hierbij moet je denken aan een boomstammetje dat tegen een rotsblok is gelegd om er wat makkelijker overheen te komen en markeringen die zijn gemaakt om de eenvoudigste route aan te geven.

31 Men wil het allemaal zo natuurlijk mogelijk houden. Daarbij loopt de kloof in de winter weer vol met water en het kolkende water verwoest alles wat gemaakt is. De groene route komt langs het smalste gedeelte van de kloof. Dit is het mooiste gedeelte. De gele route is niet meer geprepareerd. De meeste proberen het nog wel om verder te komen, maar houden het snel voor gezien.

32 Je komt tijdens deze wandeling langs waterbronnen. Dit is niet voor niets. Hier kun je je waterflesjes bijvullen die je hard nodig hebt tijdens de wandeling.

33 Da dames zijn mee gegaan tot op het einde van de groene wandelweg. Daar waar het gele gedeelte begint zijn ze teruggekeerd.

34 Het gele traject wordt meestal gedaan onder leiding van een gids. Als je een gids inhuurt krijg je ook een klimhelm te leen.

35 Hier en daar dien je via schuine hellende wanden omhoog of omlaag. Soms zijn er vaste touwen die je zeker nodig hebt.

36 Bij nat weer is het gele traject uitaard niet te doen, zelfs niet met een gids. Het gesteente is dan te glad en op de steilste hellingen geraak je niet op.

37 Hoe verder we gaan hoe minder mensen we tegenkomen. Het is soms ook wat zoeken op welke manier, en langs waar, men het makkelijkste door de kloof kan. Gele tekens staan ook enkel maar in het begin van dit gedeelte van de kloof, nadien moet je de weg zelf maar zien te vinden.

38 De moeilijkheidsgraad neemt toe in het laatste deel van de kloof waar de muren hun hoogste punt bereiken. Een werkelijk fascinerende omgeving!

39 Van in het naburige dorp kan je met een jeep tot dicht bij de kloof gebracht worden en krijg je een gids mee, dit kost ongeveer 60 euro per persoon.

40 Een van de bronnen staat gemarkeerd met een Sardijnse vlag. Het water stroomt er altijd en is heerlijk fris.

41

42 Aan de parking kan je een verfrissing kopen en in de buurt kan je een frisse duik nemen.

43

44 Als de mistral er even niet is, is het heerlijk om op ons terras, met zich op zee, te eten. De dames hebben terug een overheerlijke maaltijd klaar gemaakt.

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Het is een behoorlijk moeilijke klim naar een prehistorische nederzetting van de Nuraghen. Gelukkig kunnen we de wandeling doen zonder de mistral.

Het is een behoorlijk moeilijke klim naar een prehistorische nederzetting van de Nuraghen. Gelukkig kunnen we de wandeling doen zonder de mistral. Het is een behoorlijk moeilijke klim naar een prehistorische nederzetting van de Nuraghen. Gelukkig kunnen we de wandeling doen zonder de mistral. Tot op heden is het nog steeds een raadsel en is het

Nadere informatie

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en volgt mijn tred. Met de tweede stok kan hij, eventuele,

Nadere informatie

DEELNEMERS. Vlnr; Josine (Knokke), Myriam (Blanden), Ludwig (Merchtem) en Guido (Merchtem).

DEELNEMERS. Vlnr; Josine (Knokke), Myriam (Blanden), Ludwig (Merchtem) en Guido (Merchtem). BESCHRIJVING TOCHT Gran Canaria heeft een ronde vorm met een diameter van ongeveer 50 km. Het eiland is vooral bekend om zijn zonnige stranden. Evenwel heeft het binnenland ongeveer duizend km aan wandelpaden.

Nadere informatie

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben.

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben. BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa en was van oudsher een belangrijke handelsroute. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte

Nadere informatie

DEELNEMERS Myriam De Rese (Blanden) Lut Guns (Wolvertem) Jan Wauters (Affligem) Ludwig D Haese (Merchtem)

DEELNEMERS Myriam De Rese (Blanden) Lut Guns (Wolvertem) Jan Wauters (Affligem) Ludwig D Haese (Merchtem) BESCHRIJVING TOCHT Gran Canaria heeft een ronde vorm met een diameter van ongeveer 50 km. Het eiland is vooral bekend om zijn zonnige stranden. Evenwel heeft het binnenland ongeveer duizend km aan wandelpaden.

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte van 400 km van het oosten tot het westen

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS. Josine Rommens (Knokke) Myriam De Rese (Blanden) Henri Van den Broeck (Aalst) Ludwig D Haese (Merchtem)

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS. Josine Rommens (Knokke) Myriam De Rese (Blanden) Henri Van den Broeck (Aalst) Ludwig D Haese (Merchtem) VOORSTELLING TOCHT Corsica is voor wandelaars een populair eiland. Dit is het ruigste en meest alpiene eiland in de Middellandse Zee. Behalve de bekende GR20 zijn er een aantal meerdaagse wandelingen te

Nadere informatie

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan.

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. Donderdag 4 december 2014 Soort Plaats Afstand Duur : Luswandeling (Cañada

Nadere informatie

DEELNEMERS Lucas Van Waes (Essen) Josine Rommens (Knokke) Lut Guns (Dilbeek) Frans Pype (Boortmeerbeek)

DEELNEMERS Lucas Van Waes (Essen) Josine Rommens (Knokke) Lut Guns (Dilbeek) Frans Pype (Boortmeerbeek) BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa en was van oudsher een belangrijke handelsroute. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte

Nadere informatie

Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid.

Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid. Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid. Ze noemen hem de Camino Santiago en is 60 km lang. Er zijn zelfs twee albergues

Nadere informatie

Vrijdag 9 januari : Luswandeling

Vrijdag 9 januari : Luswandeling Vrijdag 9 januari 2015 Soort Plaats Afstand Stijgen Dalen Duur : Luswandeling : Vilaflor : 14 km : 750 m : 750 m : 5 uur Vandaag doen we een wandeling in de buurt van het dorp Vilaflor. Deze plaats ligt

Nadere informatie

Gemzen hebben een geitachtig uiterlijk. Beide geslachten dragen horens, maar die van het mannetje zijn groter dan die van het vrouwtje.

Gemzen hebben een geitachtig uiterlijk. Beide geslachten dragen horens, maar die van het mannetje zijn groter dan die van het vrouwtje. Gemzen hebben een geitachtig uiterlijk. Beide geslachten dragen horens, maar die van het mannetje zijn groter dan die van het vrouwtje. De hoorns zijn maximaal 32 cm lang. Ze staan recht omhoog maar buigen

Nadere informatie

House of the Sea Lefkada k.k.

House of the Sea Lefkada k.k. TE KOOP House of the Sea Lefkada 1.285.000 k.k. KENMERKEN Prijs 1.285.000 k.k. Woningtype Villa Woonruimte 320m² Perceeloppervlakte 5.000m² Kamers 5 Stad Lefkada Adres House of the Sea OMSCHRIJVING Schitterend

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS

VOORSTELLING TOCHT DEELNEMERS VOORSTELLING TOCHT De GR 48 of de Sendero de Sierra Morena doorkruist, zoals de meeste GR s in Spanje, meerdere natuurgebieden. De Sierra Morena is een gebergte in Zuid-Spanje van 400 km dat zich uitstrekt

Nadere informatie

DEELNEMERS. Josine Rommens Knokke Lut Guns Dilbeek Ludwig D Haese - Merchtem

DEELNEMERS. Josine Rommens Knokke Lut Guns Dilbeek Ludwig D Haese - Merchtem BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa, van oudsher een handelsverbinding. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte van 10.450 kilometer.

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

DEELNEMERS. Dinsdag 11 februari 2014. Van : Cáceres (500 m) Naar : Casar de Cáceres (300 m) Afstand : 21 km Stijgen : 400 m Dalen : 500 m Duur : 5 uur

DEELNEMERS. Dinsdag 11 februari 2014. Van : Cáceres (500 m) Naar : Casar de Cáceres (300 m) Afstand : 21 km Stijgen : 400 m Dalen : 500 m Duur : 5 uur VOORSTELLING TOCHT Het is de bedoeling dat ik een pelgrimstocht onderneem naar Santiago de Compostela, vertrekkend aan de Waddenzee (in het noorden van Nederland) tot de Atlantische oceaan in Spanje, via

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we

Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we dan onze foto s op TV. Woensdag 20 januari 2015 Soort

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië

SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië SELVAGGIO BLU Een unieke trektocht langs de wilde oostkust van Sardinië De Selvaggio Blu is een onbekende en afgelegen trektocht. Via een combinatie van wandelen, klauteren en rappels baan je je een weg

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie

We zijn niet de enigen die verfrissing zoeken in het koele water. Guido en ikzelf nemen een zonnebad en houden de voeten droog.

We zijn niet de enigen die verfrissing zoeken in het koele water. Guido en ikzelf nemen een zonnebad en houden de voeten droog. We zijn niet de enigen die verfrissing zoeken in het koele water. Guido en ikzelf nemen een zonnebad en houden de voeten droog. Vandaag zijn het gebakken aardappeltjes met worteltjes en steak. In Corsica

Nadere informatie

TE KOOP Calpe

TE KOOP Calpe TE KOOP 486729 Calpe 650.000 KENMERKEN Prijs 650.000 Woningtype Villa Woonruimte 202m² Perceeloppervlakte 836m² Woontype Nieuwbouw Stad Calpe Adres 486729 OMSCHRIJVING Villa in aanbouw in moderne stijl

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

De visarend is relatief sterk, gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. De visarend is in vlucht goed te herkennen

De visarend is relatief sterk, gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. De visarend is in vlucht goed te herkennen De visarend is relatief sterk, gezien zijn grootte en kan prooien pakken bijna even zwaar als hijzelf. De visarend is in vlucht goed te herkennen door zijn geheel witte onderkant, zijn chocoladebruine

Nadere informatie

Zaterdag 29 november : Costa Del Silencio : Playa de las Americas

Zaterdag 29 november : Costa Del Silencio : Playa de las Americas BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Zaterdag 13 juni : Santa-Lucia-Di-Mercurio 760 m

Zaterdag 13 juni : Santa-Lucia-Di-Mercurio 760 m Onze rondrit eindigt in Bastia. We hebben er wat rondgeslenterd maar al bij al viel deze stad toch wel wat tegen. Veel is er niet te zien. Het overgrote deel van de stad is tevens in verval. Zaterdag 13

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel

De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel De zomers in Murcia zijn doorgaans warm en droog, vandaar ook dat we meestal door ruw en dor terrein trekken. Na de winter zal het landschap er heel wat groener uitzien. We lopen voorbij enkele hopen

Nadere informatie

We komen in Simiane-la-Rotonde. Het dankt haar naam aan een grote ronde toren in het midden van het dorpje.

We komen in Simiane-la-Rotonde. Het dankt haar naam aan een grote ronde toren in het midden van het dorpje. We komen in Simiane-la-Rotonde. Het dankt haar naam aan een grote ronde toren in het midden van het dorpje. Het gebouw is een oude Romeinse nederzetting. gebouw in een akte van 1031. Er werd al melding

Nadere informatie

TE KOOP Benissa

TE KOOP Benissa TE KOOP 395280 Benissa 625.000 KENMERKEN Prijs 625.000 Woningtype Villa Woonruimte 249m² Perceeloppervlakte 832m² Woontype Bestaande bouw Stad Benissa Adres 395280 OMSCHRIJVING Moderne villa met luxe kwaliteiten

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0347 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Frankrijk - Bocche di Bonifacio LUXE VASTGOED OP EEN

Nadere informatie

Die gaat toch mijn pad niet kruisen zeker?

Die gaat toch mijn pad niet kruisen zeker? Die gaat toch mijn pad niet kruisen zeker? Ik zal mijnen achterkant eens laten zien zie. We trekken door een mooi bos. De bomen worden versierd met slierten mos, een streling voor het oog. Het lijkt wel

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Hier vielen de eendjes van het schip. Bereken hoeveel procent van de eendjes in zuidelijke richting dreef. Schrijf je berekening op.

Hier vielen de eendjes van het schip. Bereken hoeveel procent van de eendjes in zuidelijke richting dreef. Schrijf je berekening op. Eendjes In 1992 vielen 29 000 plastic badeendjes van een schip af. In onderstaande kaart zie je waar dat gebeurde. De eendjes dreven door de wind en de zeestromingen in allerlei richtingen. Nog steeds

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2012 tijdvak 2 dinsdag 19 juni 13.30-15.30 uur wiskunde CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 25 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 75 punten te behalen.

Nadere informatie

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Sa Prata Resort - (Italië Sardinië Tanaunella) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Het zwembad verliest niets van zijn aantrekkingskracht. Ik ben de enige die het droog houd.

Het zwembad verliest niets van zijn aantrekkingskracht. Ik ben de enige die het droog houd. Het zwembad verliest niets van zijn aantrekkingskracht. Ik ben de enige die het droog houd. Buiten hebben we een echte houtoven en daar maken we gebruik van om een lekkere pizza in te bakken. Frans maakt

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

schuilplaatsen, opslagplaatsen en begrafeniskamers. De grotten stammen uit de periode rond de 10e of 11e eeuw. Je vindt de grotten op slechts een

schuilplaatsen, opslagplaatsen en begrafeniskamers. De grotten stammen uit de periode rond de 10e of 11e eeuw. Je vindt de grotten op slechts een schuilplaatsen, opslagplaatsen en begrafeniskamers. De grotten stammen uit de periode rond de 10e of 11e eeuw. Je vindt de grotten op slechts een paar honderd meter van Bocairent, rechts van het Fos ravijn.

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 21333 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Santa Margherita Ligure Luxe villa aan de zee in Ligurië

Nadere informatie

Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het

Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het dichte stuikgewas. Af en toe dienen we wat te klauteren.

Nadere informatie

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri Dit soort romantische terrassen kom je overal tegen. Dit is het terras van La Caffeteria op de Piazza del Martiri in Napels. Rechts het strand van beachclub Bagno di Tiberio op Capri. Hello sunshine! Reizen

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge

Mongolia CarChallenge. start 8 juli in antwerpen, finish 6 augustus in antwerpen. CarChallenge Mongolia 2017 Na Amazonas 2016 nu op avontuur richting het oosten. Ongeveer 7.000 kilometer van ons vandaan ligt Mongolië, een van de laatste wildernissen in de wereld. Een wildernis die wel toegankelijk

Nadere informatie

1. De Hooglanden ten noorden van Inverness en de eilanden Orkney, Isle of Skye, Harris en Lewis

1. De Hooglanden ten noorden van Inverness en de eilanden Orkney, Isle of Skye, Harris en Lewis 1. De Hooglanden ten noorden van Inverness en de eilanden Orkney, Isle of Skye, Harris en Lewis De Hooglanden ten noorden van Inverness In Dornoch staat The Witch's Stone en de kathedraal met hele mooi

Nadere informatie

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Punta Falcone - (Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1488 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Cuneo Luxe villa bij Cuneo te koop BESCHRIJVING In Piëmonte

Nadere informatie

De hoogste berg van dit natuurpark is de Montcabrer met een hoogte van 1390 meter. De GR7 gaat over de top van deze berg. Het was op deze plaats dat

De hoogste berg van dit natuurpark is de Montcabrer met een hoogte van 1390 meter. De GR7 gaat over de top van deze berg. Het was op deze plaats dat De hoogste berg van dit natuurpark is de Montcabrer met een hoogte van 1390 meter. De GR7 gaat over de top van deze berg. Het was op deze plaats dat we de gemzen gezien hebben. Montcabrer komt van mont,

Nadere informatie

San José - La Isleta del Moro.

San José - La Isleta del Moro. San José - La Isleta del Moro. El Pozo de los Frailes. 12-21-2012. San José - La Isleta del Moro. Het ontbijt levert weer eens een intern mandarijnenboompje op. Als je dit hebt herkent, dan weet je ook

Nadere informatie

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR

MASCA, LA GOMERA EILAND TOUR Algemene info: Tijdens onze begeleide tochten leggen wij de nadruk op bike and relax. We zoeken de balans tussen ontspanning door inspanning. De gidsen zorgen voor een perfect gebalanceerde inspanning

Nadere informatie

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we

Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we Vandaag moeten we de grootste sneeuwvelden van deze tocht overschrijden. We doen er dan ook dubbel zo lang over als normaal. En wederom dienen we zelf paden aan te leggen. Voor we een sneeuwveld over gaan

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l

en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l B e l e v e n en Genieten O p v a k a n t i e i n K r o a t i ë w w w. p u u r k r o a t i e. n l De schoonheid van de Dalmatische kust is met geen pen te beschrijven. Eigenlijk moet je er gewoon zelf

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

De bladeren bevatten een groot aantal giftige verbindingen, waaronder oleandrine en neroside. Deze glycosiden werken op het hart, maar minder sterk

De bladeren bevatten een groot aantal giftige verbindingen, waaronder oleandrine en neroside. Deze glycosiden werken op het hart, maar minder sterk De bladeren bevatten een groot aantal giftige verbindingen, waaronder oleandrine en neroside. Deze glycosiden werken op het hart, maar minder sterk dan de glycosiden uit vingerhoedskruid. In India en Sri

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

DEELNEMERS Annette Denys (Gent) Josine Rommens (Knokke) Frans Pype (Boortmeerbeek) Ludwig D Haese (Merchtem)

DEELNEMERS Annette Denys (Gent) Josine Rommens (Knokke) Frans Pype (Boortmeerbeek) Ludwig D Haese (Merchtem) DEELNEMERS Annette Denys (Gent) Josine Rommens (Knokke) Frans Pype (Boortmeerbeek) Ludwig D Haese (Merchtem) Guido Claesen (Tervuren) Fiat Qubo (Malaga) BESCHRIJVING TOCHT De GR 140 begint in het natuurpark

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

TE KOOP Javea

TE KOOP Javea TE KOOP 372746 Javea 2.500.000 KENMERKEN Prijs 2.500.000 Woningtype Villa Woonruimte 450m² Perceeloppervlakte 1.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Javea Adres 372746 OMSCHRIJVING Een zeldzame kans om een

Nadere informatie

ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017

ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017 ALPEN door: Joran van de Geest datum: April 2017 Inhoud Voorwoord - blz 2 1. Gebergte - blz 3 1.1 Locatie 1.2 Bergen 1.3 Flora en Fauna 1.4 Hoe zit een berg in elkaar? 2. Het ontstaan - blz 6 2.1 Platenverschuiving

Nadere informatie

Frans en Lut hebben zich tot bij ons gevoegd met de wagen. Evenwel komen wij juist aan een pad waar de wagen niet meer door kan.

Frans en Lut hebben zich tot bij ons gevoegd met de wagen. Evenwel komen wij juist aan een pad waar de wagen niet meer door kan. Frans en Lut hebben zich tot bij ons gevoegd met de wagen. Evenwel komen wij juist aan een pad waar de wagen niet meer door kan. We besluiten dan maar om met zijn allen door te stappen tot het voorziene

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS

ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS ALPE D HUEZ DE REISGIDS VOOR FIETSERS Stijn Vanbosseghem V 1.0 20.04.2018 A. COL DE SARENNE CIJFERS Westzijde Lengte 3,0 km Gemiddeld % 7,5 % Hoogteverschil 227 m Voet 1.769 m Top 1.996 m Moeilijkheid

Nadere informatie

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een

Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een Overal waar je als pelgrim komt tref je wel borden en wegwijzers aan die de pelgrim naar een onderkomen verwijzen. Vandaag is het terug een prachtige, heerlijke, zonnig dag. De ooievaar heeft aanleiding

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat 5.1 Wordt het warm vandaag Lees het verhaal Wat is het weer? Kijk naar de boom Kijk naar de muts en de wanten Wat denk jij? Is het koud? In de zomer is het warm In

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

De Morenkop werd gekozen als officieel symbool van Corsica op 24 november Vandaag is het een embleem van een volk en een symbool van een

De Morenkop werd gekozen als officieel symbool van Corsica op 24 november Vandaag is het een embleem van een volk en een symbool van een De Morenkop werd gekozen als officieel symbool van Corsica op 24 november 1762. Vandaag is het een embleem van een volk en een symbool van een etnische dooreenmenging die Corsica gedurende eeuwen gekend

Nadere informatie

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig

DEELNEMERS. Louis Staf Ludwig DEELNEMERS Louis Staf Ludwig Woensdag 1september 2010 Van Naar Afstand Stijgen Dalen Duur : Les Houches 1.008 m : La Villette 1.057 m : 13 km : 1.812 m : 1.890 m : 6 uur Rond de middag zijn we in Les Houches

Nadere informatie

3 Vakantiewoningen te koop, eerste fase : Ontwerp en inplanting

3 Vakantiewoningen te koop, eerste fase : Ontwerp en inplanting De Zilverkust, die zich uitstrekt van Ericeira tot Figueira da Foz, is één van de mooiste en meest afwisselende costa's van Portugal. De eindeloze zandstranden bij Nazaré, het schiereiland van Peniche

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

VOORSTELLING TOCHT. Deze onderneming geef ik als titel De kracht van de schelp omdat ik sterk geloof in de kracht van de schelp.

VOORSTELLING TOCHT. Deze onderneming geef ik als titel De kracht van de schelp omdat ik sterk geloof in de kracht van de schelp. VOORSTELLING TOCHT Le sentier de grande randonnée 4 (grote routepad nr.4)) is een lange afstands-wandelpad, dat begint vanuit het Franse Royan (Charente-Maritime) en eindigt in het Franse Grasse (Alpes-Maritimes).

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over We overnachten aan de rifugio Elena (2.062 m). Louis zoekt zoals steeds de zwaarste stenen uit om er zeker van de zijn dat zijn tent een eventuele storm zonder problemen kan overleven. In de hut maken

Nadere informatie

Normandië & Bretagne

Normandië & Bretagne Normandië & Bretagne Totaal aantal dagen: 7 dagen Totaal aantal kilometers: +/- 2500 km Dag 1: Volendam - Le Tréport Vertrek vanaf Volendam naar Le Tréport, dit is +/- 524 km. Ongeveer 6 uurtjes rijden.

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:   Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Drakia Chania Drakia Deze wandeling begint en eindigt in Drakia, een sfeervol en authentiek dorp boven Agria. Drakia heeft twee pleinen. Vanaf het bovenste plein is uitzicht over een deel van de route

Nadere informatie

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Degli Ulivi Appartement - (Italië Sardinië Arbatax) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie