Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Afdelingsvergadering"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Afdelingsvergadering 1 september 2015 Jonge Democraten Amsterdam

2 Inhoudsopgave Opening... 2 Mededelingen... 2 Vaststellen agenda... 2 Bestuursblok... 2 Verkiezingsblok... 3 Kandidaat secretaris pers en promotie:... 3 Vragen vanuit de zaal... 3 Algemeen Secretaris... 4 Vragen vanuit de zaal... 5 Actuele organimo s... 5 Presentatie beleidsplan... 6 Vragen vanuit de zaal... 7 Uitslag verkiezingen... 9 Sluiting AAV... 9

3 Opening Voorzitter opent de vergadering. Mededelingen Geen mededelingen Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Bestuursblok Vragen vanuit de zaal Q (Ben): Waar zijn jullie het meest trots op? A (Voorzitter): Dat we de JD Amsterdam weer opnieuw op de kaart hebben gezet. A (Penningmeester): Dat we het z n vijven toch maar hebben gedaan en afgemaakt hebben met elkaar. A (Algemeen Secretaris): Dat het na een niet zo leuke AAV in januari is het toch gezellig geworden. A (Secretaris Politiek): Ik ben trots op het aantal actieve commissies die de afdeling Amsterdam telt. A (Jelle Ages): Dat er weer een nieuw bestuur klaar staat. Q (Arnout): Voor het zomeroffensief is besloten om te gaan flyeren, hoe is dat bevallen? A (Secretaris Pers & Promotie): Dit is goed bevallen, we hebben drie activiteiten bezocht, we hebben geflyerd voor de afdeling en voor MDMJA en dat is goed bevallen. We hebben veel leuke reacties gekregen en mensen overtuigd om langs te komen. De resultaten zijn moeilijk te meten, maar we kunnen wel stellen dat het een productieve manier om mensen te benaderen. Je staat niet altijd naast een andere PJO waardoor je zelf meer aandacht krijgt. Q (Deborah): Wat waren overwegingen om geen standje te nemen? A (Secretaris Pers & Promotie): Dat was te duur en dan ben je een van de vele organisaties, je staat altijd naast andere PJO s. Q (Deborah): Is er met vorige besturen hierover gesproken? A (Secretaris Pers & Politiek): Sommigen van ons hebben met vorige zomeroffensief ook mee gedraaid. Nadeel is dat er wel eens mensen weggestuurd bij andere activiteiten in de stad, ons is dat helaas ook een keer overkomen. Q (Floor): Het is duur, maar er is wel een vergoeding van landelijk, landelijk heeft dit in zijn begroting opgenomen en bij een standje kan je niet worden weggestuurd. A (Secretaris Pers & Promotie): De stroom studenten hebben we alsnog meegepakt. Projectsubsidie kun je krijgen, maar ging op deze manier ging het ook goed. Deel van het zomeroffensief was ook de avond van Jort Kelder, daar hebben we ook mensen voor uitgenodigd, was ook deel zomeroffensief. Q (Sandra): Die andere PJO s staan wel bij een standje, val je dan niet weg als je daar juist niet bij staat? A (Secretaris Politiek): Overal zitten voor- en nadelen aan, we dachten laten we het eens op een andere manier proberen, en voor ons heeft dat nu goed uitgepakt. Mensen hadden hun handen al vol met onze spullen voordat ze bij de anderen aankwamen.

4 Q (Bas): Er is voor gekozen om de sprekers te bedanken met een fles wijn zonder JD logo, wat is de keuze hiervoor geweest? A (Voorzitter): Dit is vooral een kostenoverweging geweest. We hebben flessen wijn aangeschaft, wilden ook iets anders dan alleen maar wijn, welke opties zijn er dan? Toch bij flessen wijn gebleven omdat het een mooi sprekersgeschenk is. Uit kosten overweging naar de Makro geweest. Wel aan het nieuwe bestuur mee geven om toch flessen met JD logo te geven. Nu hebben we wel betere kwaliteit wijn die we kunnen aanbieden. Q (Bob): Hebben jullie nagedacht over secundaire effecten van flessen wijn? Voordeel van een eigen label is als de fles op tafel komt, de JD ook ter sprake komt, goed voor naamsbekendheid? A (Voorzitter): Neveneffecten zijn zeker meegenomen, het idee was een handgeschreven kaartje eraan vast te binden. Uiteindelijk is dit niet gebeurd. Q (Bram): Is het een goed idee als het komend bestuur labels op de flessen wijn plakt die we nog hebben? R (Roel): Daar kan het nieuwe bestuur naar kijken. Q (Sandra): Hebben jullie de kaart van Amsterdam nog, de plattegronden? A (Voorzitter): Ik heb er nog een paar staan, ik weet geen exact aantal, enkele tientallen. A (Algemeen Secretaris): Ik heb ook nog, maar ze zijn op sommige punten wel verouderd, het volgend bestuur zou misschien kunnen kijken naar nieuwe. Q (Deborah): Is er over nagedacht om kaarten opnieuw te drukken met nieuwe teksten voor het zomeroffensief? A (Algemeen Secretaris): Nee, want we hadden al genoeg om uit te delen, als aanstekers, condooms, flyers, spiegeltjes. A (Voorzitter): Het is wel een goed idee om voor het nieuwe bestuur mee te nemen. Verkiezingsblok Kandidaat secretaris pers en promotie: Laura: Bedankt oude bestuur voor inzet. Heel jammer dat ik niet heb kunnen meewerken aan beleidsplan. Secretaris Pers & Promotie omdat ik geloof in kracht van de afdeling, ik zou het leuk vinden om nieuwe Amsterdamse jongeren te vinden die zich willen inzetten voor de JD. Ook blijf ik kijken naar het campagneteam, dit is de manier voor de JDA om zich te laten zien aan Amsterdam en de media, ik vind het belangrijk om contact met lokale media leggen. Ik wil oproepen om contacten aan mij door te geven bij lokale media. Vragen vanuit de zaal Q (Katie): Leuk dat je ludieke acties wil gaan doen, heb je al concrete plannen? A (Laura): Ik zat zelf bij het campagne team, daar hadden we al iets met autoloze binnenstad bedacht, maar ik heb verder nog geen concrete ideeën. Q (Ben): Met welk doel een auto vrije dag organiseren? A (Laura): Om te laten zien dat het ook schoner kan in de binnenstad en dat een auto niet per se nodig is, het kan ook met ov of met de fiets.

5 Q (Deborah): In het beleidsplan staat als doel om twee stukken te publiceren dit jaar? A (Laura): Ik zou graag willen overleggen met de druppel, overleg met redactie en bestuursleden, dan kan het verder worden uitgewerkt. Q (Deborah): Ben je dan zelf ook van plan om stukken te schrijven? A (Laura): Ja. Q (Floor): Heb je het beleidsplan gelezen? A (Laura): Ja. Q (Sandra): Kun je je vinden in het beleidsplan of zijn er dingen die je anders zou doen? A (Laura): Nee. Q (Ben): Je wil meer gaan doen met promoten van de JD, waar moeten we aan denken? A (Laura): persoonlijk contact houden, als je net nieuw bent, is het belangrijk om contact te houden met bestuursleden, voor thema-avonden borrels, het is belangrijk om persoonlijk contact te houden. Q (Ben): Maar om de JD meer zichtbaar te maken, moet je dit ook naar buiten uitstralen. A (Laura): Daar kun je leden mee werven, maar ook actieve leden houden is belangrijk, daarom wil ik gaan voor een persoonlijke benadering. Q (Ben): Heel Amsterdam moet weten wat wij vinden bij de JD Amsterdam, heel Amsterdam moet dat weten, welke promotiemiddelen ga je hiervoor gebruiken. A (Laura): Door de lokale pers op de hoogte houden, ik wil hier een vaste contactpersoon voor hebben. Q (Fabian): Komt er volgend jaar een oude ledenborrel? A (Laura): Wat mij betreft wel. Q (Deborah): Wat studeer je ook alweer? A (Laura): Ik heb HBO bachelor in Europese Studies gedaan aan de Haagse Hogeschool en een master in Russian and Eurasian studies. Nu doe ik een master in interculturele communicatie aan de Universiteit Utrecht. Q (Patrick): Je wil in contact komen met de media. Weet je wie binnen de JD contacten hebben? A (Laura): Ik denk Jelle, Mart. Hier wil ik wel mee om de tafel zitten. Misschien kan door Mart een training worden gegeven aan leden van de redactie van de druppel. Q (Sandra): Je doet een master in Utrecht, en je woont in Haarlem, is dit wel te doen? A (Laura): Het is goed te doen, het wordt wel druk, maar ik kan het makkelijk combineren. Ik hoef ook niet heel vaak naar Utrecht. Q (Sandra): Hoeveel uur denk je per week te besteden aan JD Amsterdam? A (Laura): 18 uur ongeveer, met de avonden dat ik aanwezig ben. Algemeen Secretaris Ik studeer Europese studies en Frans in Amsterdam, de laatste doe ik in deeltijd, vanwege bestuurslidmaatschap bij de JD. Ik ben nu een jaar lid, voorzitter van het PINDA-team geweest en actief bij de commissie diversiteit en participatie. AS past het best bij mijn persoonlijkheid. Ik vind het best eng om hier te staan, sta niet graag op de voorgrond.

6 Wil graag iets met praktische masterclass doen, bijvoorbeeld plaatsen bezoeken, bijvoorbeeld zoiets als een islamitische basisschool. Ik heb er heel veel zin in. Vragen vanuit de zaal Q (Ruben): Je klinkt vrij goed voorbereid, studie in deeltijd, waarom heb je niet eerder in juli gezegd dat je dit ging doen. A (Anniek): Eerst ook over nagedacht, maar er waren al twee of drie andere kandidaten, wist pas later dat die zich hadden teruggetrokken. Ik ben niet heel competitief ingesteld, dus dat weerhield me. Q (Ben): AS is een van de belangrijkste functies, afgelopen tijd is er een enquête gestuurd aan de leden over behoefte aan activiteiten, zou jij dat als nieuwe AS oppakken? Waar leden behoefte aan hebben? A (Anniek): Uiteraard. Q (Roel K) Je was actief bij JEF, doe je dat nog steeds? A (Anniek): Nee, niet meer. Q (Roel K): Wat heb je daar geleerd dat je naar de JD wil meenemen? A (Anniek): Ik heb geleerd dat je als bestuur moet samenwerken en dat er een goede sfeer is en blijft. Q (Sandra): Wat is de JEF eigenlijk? A (Anniek): Jonge Europese Federalisten. Q (Sandra): Hoeveel uur denk je per week kwijt te zijn aan de bestuursfunctie? A (Anniek): Ik heb hierover met de vorige AS gesproken, ik denk maximaal zo n twee uur per dag, met eventueel plussen en minnen. Q (Sandra): Ben je iemand die tot het einde blijft op een borrel of discussie avond? A (Anniek): Als bestuurslid zal ik zeker niet als eerste weg zijn. Ik kan niet bij elke activiteit tot diep in de nacht aanwezig zijn, maar ik zal wel mijn best doen. Q (Bob): Hoe zie je verhouding met JD landelijk? A (Anniek): In het afgelopen jaar dat ik actief was, heb ik niks van landelijk gemerkt, dus we zijn vrij zelfstandig. Voorzitter legt stemprocedure uit. Actuele organimo s Indiener Bas Schimmel Overwegende dat bij elke activiteit aan sprekers een bedankje wordt gegeven. Overwegende dat zichtbaarheid buiten de activiteiten belangrijk is voor de Jonge Democraten Amsterdam. Constaterende dat er geen flessen wijn meer worden gegeven met de JD-logo's. Roept het bestuur op om de huidige voorraad wijn op te maken en daarna over te gaan op flessen wijn mét het JD logo

7 Inspreker: mooiste ontwerp ooit, door Kharina herontworpen, stem allemaal voor. Afdelingsbestuur: Voorzitter: Wat leuk dat ik meteen m n debuut maak als voorzitter. Mee eens dat het leuk is als de JD ook nog op tafel staat. Het moet wel in het kosten plaatje passen, maar in principe neem ik hem over. Fabian: Vanuit de Kasco kan ik zeggen dat het past in het kostenplaatje, het is nog steeds heel goedkoop. Presentatie beleidsplan Voorzitter: Lieve leden, bedankt voor jullie komst. Afgelopen weken gewerkt aan plan voor komend jaar. Amsterdam is een mooie afdeling waar veel te doen is, maar kan nog meer bloeien. Drie pijlers: actief, betrokken en continuïteit bij de JDA. Deze drie nog even kort bespreken en ruimte voor vragen. Ook suggesties en ideeën zijn hele jaar door welkom. Secretaris Scholing & Vorming: Actief bij de JDA, gaat over activiteiten, concrete dingen. Diversiteit als subthema. Diversiteit in Leden: mbo ers bijvoorbeeld. Veel pogingen ondernomen, maar stuk gelopen. Kijken of dit goed valt. Diversiteit in samenwerking: Genoeg interessante groepen die van nature niet zo goed in de JD passen, andere PJO s, maar ook geografisch, uitwisseling bijvoorbeeld. Diversiteit in de activiteiten: masterclasses, nu vrij basaal in hun onderwerpen. Meer inzoomen op een bepaald thema. Standaard formule van spreker en vragen aan spreker, maar ook eens keer iets anders doen, bijvoorbeeld ergens op bezoek gaan, meer diversiteit. Penningmeester: Betrokken bij de JDA. Betrokkenheid is belangrijk, betrokken leden zijn belangrijk. Onderverdeeld in vier punten: persoonlijk contact met actieve, inactieve en nieuwe leden. Door middel van contact een duurzame relatie opbouwen met leden, politieke interesses en onderwerpen delen en concretiseren. Politiek inhoudelijke activiteiten maar ook borrels zijn erg belangrijk. We zijn een jongerenpartij dus gezelligheid is ook belangrijk. Huidige actieve leden: bedankje, motor van de vereniging. Behouden en stimuleren actief te blijven, diverse activiteiten om ook die te blijven activeren. Huidige leden meer laten samenwerken. Commissies zijn vaak bij eigen commissie aanwezig, maar niet bij anderen. Samen politieke ideeën realiseren. Ook stimuleren om mee te schrijven met politieke ideeën en actuele thema s. Mogelijkheden bij inactieve leden. Eerst inventariseren, benaderen en koppelen met huidige actieve leden. Voorbeeden bijvoorbeeld in het onderwijs om actief te worden.

8 Nieuwe leden van harte welkom heten met een persoonlijke introductie mail en bellen om welkom te heten en voorstellen aan commissies en teams. Mogelijkheden aangeven en informatie verstrekken, zien wat ze kunnen doen en activiteiten persoonlijk uitleggen. Je komt in een vereniging, persoonlijke uitleg. Stimuleren van vrienden, familie en achterban, om te laten zien wat politiek, JD en hun gedachtegoed is. Secretaris Pers & Promotie: Continuïteit. Commissies en teams: leidraad, document om de teams meer houvast te geven, doorloop is groot, mensen komen en gaan. Met document kennis en kunde behouden. Raad van Advies is afgelopen AAV voor opnieuw een jaar vastgesteld. We willen hier een goede relatie mee onderhouden. Politiek op de kaart: twee acties en twee opiniestukken om de JD Amsterdam om de kaart te zetten. Voor nieuwe leden duidelijk te maken waar we staan. Locaties: Onze huidige vaste locaties zijn nu het Gespuis, P96 en de Heffer. Deze zijn niet allemaal ideaal. P96 is bijvoorbeeld rumoerig. Kijken naar andere locaties waar na afloop ook geborreld kan worden. D66: We blijven rebelleren tegen d66, onze standpunten daar laten horen. Een goede avond was bijvoorbeeld in P96 met een jaar na de verkiezingswinst van D66. Dit om om te kijken of ze zich wel aan verkiezingsbeloftes hebben gehouden. Vragen vanuit de zaal Q (Joran): Eerst zou ik graag een compliment maken voor beleidsplan, het is altijd goed om na te denken wat jullie volgend jaar willen doen. Jullie hebben een mooi document neergelegd met z n vieren. Goed wat Jimme zei over het bellen van leden, bellen is belangrijk. Als oud lid zie ik besturen komen en gaan. Ook nu zie ik veel dingen terug komen, voorbeeld activeren van mbo. Dat maakt ook helemaal niet uit. Mijn complimenten over de ideeën over samenwerking met D66, kern is bezoeken van activiteiten, daar inhoudelijk gesprek mee aangaan. Q (Bram): Overzichtelijk beleidsplan, maar ik hoor niks over wat we zouden willen doen aan activeren van leden buiten de ring, hebben jullie dat er bewust uitgelaten? A (Secretaris Scholing & Vorming): Niet over gehad, we gaan het meenemen en daar met z n zessen over verder te praten. A (Voorzitter): We hebben het daar wel over gehad, maar toen was Roel op vakantie. Belangrijk dat er eerst veel leden naar Amsterdam komen en dat daar meer mensen naar toe komen. En daarna verder kijken. Wel heel Amsterdam ontdekken, bijvoorbeeld ook Zuid-Oost en Argan. Q (Ben): Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leden buiten Amsterdam ook geactiveerd worden. Een keer in de komende maanden (bijvoorbeeld werkbezoek in Almere) mensen buiten Amsterdam ook het gevoel geven dat ze erbij horen? A (Voorzitter): Een keer activiteit van D66 in de regio bezoeken waar misschien ook jongeren op afkomen. Niet per se een activiteit in Noord-Holland te organiseren. Q (Sandra): Iedereen kan een regio commissie opzetten, dat is eigen verantwoordelijkheid, niet van bestuur Amsterdam. A (Penningmeester): Stel dat iemand uit Uitgeest contact opneemt. Mensen uit de regio nemen uit zichzelf wel contact op.

9 A (Kharina): Afgelopen jaar congres voorstel ingediend, zijn jullie dit ook weer van plan? A (Voorzitter): Ja Q (Charles): Samenwerking PJO s is belangrijk, hoe willen jullie contact op nemen met andere PJOs en wanneer willen jullie dat doen? A (Secretaris Pers & Promotie): Goed om tussen besturen contact te leggen om activiteiten te coördineren of bijvoorbeeld een debat organiseren. Q (Charles): Hoe en wanneer? A (Marnix): Ik ken mensen uit bestuur van JS en JOVD, via universiteit. Ik ga nog niet concreet zeggen we doen het over twee maanden, maar wel zo snel mogelijk. Q (Floor): Goed om te zien dat jullie een prominente rol weggeven aan de commissies, de afdeling valt of staat immers met actieve leden. Wat is jullie overweging geweest om masterclass één keer per jaar te doen, en is overlegd met vorig bestuur om dit niet twee keer per jaar te doen. A (Secretaris Scholing & Vorming): Overleg gehad met Roel, eerste masterclass vorig jaar zelf meegedaan, maar miste vervolg. De oude masterclass komt één keer terug, en daarna vervolg die ook voor oude leden interessant zijn. Q (Floor): De masterclass is wel een trigger voor nieuwe leden, voelt als introductie, is laagdrempelig. Elke keer is het weer super succesvol. Waarom niet beidde organiseren? A (Secretaris Scholing & Vorming)l: Er komt er een en daarna nog twee kortere, oude en nieuwe leden koppelen. Q (Bas): In het verleden trok de masterclass in januari/ februari ook heel veel nieuwe mensen, vaak drukker bezocht, wil je misschien toch nog over nadenken? A (Secretaris Scholing & Vorming): Masterclass verdwijnt niet, maar in andere vorm. Q (Bob): De JD laat zich vaak kenmerken door saaie feestjes. Het huidige bestuur heeft de keuze gemaakt om naar maandborrels te gaan. Hoe gaan jullie ervoor zorgen dat er toch veel mensen bij de maandelijkse borrel aanwezig zijn? A (Secretaris Pers&Promotie): Verwisselen van locaties en promotie zodat de borrels interessant blijven. A (Voorzitter): lijkt leuk om een keer een feest te organiseren, om een keer te proberen. Q (Deborah): Jullie zeiden iets over twee keer een stuk publiceren en twee keer een activiteit. Twee stukken in een jaar lijkt vrij weinig, wie kunnen we hierop afrekenen? A (Voorzitter): Dat gaat het over twee campagnes. Twee grote campagnes om JD politiek op de kaart te zetten. Daarnaast schrijven we natuurlijk wel meer stukken. Q (Bas): Als KaCco blij met eerste overleg. Is het gelezen door RVA? A (Voorzitter): Is gestuurd, RVA heeft drie dagen gehad om het te lezen, feedback gehad van een lid. Goed plan: wat kritische vragen kunnen we verwachten. Q (Ben): En de rest van de RVA-leden? A (Voorzitter): Een van de RVA-leden heeft gereageerd dat zij hier geen tijd meer voor had. Van de anderen heb ik geen bericht gehad. Q (Ben): Hoe gaan jullie ervoor zorgen dat volgende keer wel iedereen reageert? A (Voorzitter): Het contact kan beter. We hebben goed contact met KasCo. Het is denk ik van belang om even vaker een kort berichtje te sturen. Op ledenvergadering bijvoorbeeld meteen feedback

10 geven. Q (Ben): Is de huidige RVA niet zo actief? A (Penningmeester): Het moet actiever van twee kanten komen. Q (Ben): Een goed functionerende RVA is wel belangrijk, werkt de RVA wel? Q (Sandra): Ik zit in de RVA. Vier dagen was inderdaad wel kort tijd om ernaar te kijken. Ik heb gecommuniceerd dat ik er geen tijd meer voor kon vrij maken. Er is niet naar mij gecommuniceerd om voor het nieuwe bestuursjaar nog even samen te gaan zitten. Ik hoop dat de communicatie beter zal gaan in de toekomst. Q (Sandra): Jullie willen meer diversiteit aan activiteiten, bijvoorbeeld naar locatie, wat betekent dat voor continuïteit van de PINDA? A (Secretaris Scholing & Vorming): Variatie is leuker, we bedoelen dan om het allebei te doen. Niet iedereen kan altijd overdag. Dit hoeft natuurlijk geen consequenties te hebben voor traditionele activiteiten, die zijn goed te combineren. A (Voorzitter): PINDA noemen we nu debatavond. Q (Ben): Hoe denkt het bestuur over diversiteit binnen de JD? Gelijk gedacht aan mbo ers, maar binnen hoogopgeleiden ook weinig diversiteit? A (Secretaris Scholing & Vorming): Op mbo ook op andere manieren meer diversiteit. Argan genoemd, andere PJO s, jongeren die zich van nature niet thuis voelen binnen de JD. Q (Ben): Is de JD toegankelijk voor deze groep? A (Secretaris Scholing & Vorming): Kennelijk niet, wel het plan Q (Bart): Samenwerking met Argan was goed bevallen, hoe wil je de uitwerking verder aangaan? A (Secretaris Politke): Vaker dan de keren dan tot nu toe gedaan is. Punt is wel dat het taak wordt om veel mensen van de JD daarheen te krijgen. Maar is goed om daar vaker avonden te organiseren. Voorbeeld segregatie in Amsterdam, zal beiden aanspreken. Uitslag verkiezingen Stem- en Notulencommissie: Laura is met 25 voor, 2 blanco en 1 tegen verkozen tot de nieuwe Secretaris Pers & Promotie. Anniek is met 28 voorstemmen unaniem verkozen tot de nieuwe Algemeen Secretaris. Sluiting AAV Congresvoorzitter sluit AAV en ontslaat huidig bestuur uit hun functie en nieuwe bestuur inhameren.

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben.

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben. Marnix opent de vergadering Installatie congresvoorzitters en stem- en notulencommissie Voorzitter is Malu Pasman en Stem- en notulencommissie bestaat uit Pauline Gerth van Wijk en Nienke Vennik. Voorzitter

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 2 februari 2016 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening Anniek stelt voorzitter en SNC vast. 20.01 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie Malu

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen 1. Opening AAV Wouter opent om 20:08 de AAV. 2. Mededelingen Mededeling van Wouter

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 15 december 2015 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening AAV (20.10) 20.02 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie David opent de vergadering

Nadere informatie

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden Jaarplan 2019 PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden 1 Stadsdeel Amsterdam Centrum De politieke structuur van de stad /stadsdelen is gewijzigd.

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

Notulen AAV te Nijmegen

Notulen AAV te Nijmegen Notulen AAV 30-08-2016 te Nijmegen 1 Opening Jasper opent de AAV om 20:09 en heet iedereen van harte welkom. Ingrid Weerts wordt per acclamatie tot technisch voorzitter benoemd. Lou Maessen en Rosanne

Nadere informatie

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Opening AAV 15:04 Voorzitter: Malu Pasman Snc: Laura Bongers, Sandra Tawiah 15:04u. Voorzitter opent vergadering Installatie Congresvoorzitter en Stem-

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 27 juni 2015 = Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Beroepsmogelijkheid notulen vorige AAV... 2 Bestuursblok... 2 Vragen vanuit de zaal... 2 Financieel

Nadere informatie

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Locatie... 3 Bestuursverantwoording... 4 Kandidaatstellingen nieuw bestuur... 6 Winst- en verliesrekening... 9 Balans...

Nadere informatie

Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016

Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016 Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016 Beste leden, Hierbij presenteren wij het beleidsplan voor de komende bestuursperiode. Als bestuur zijn wij gezamenlijk tot

Nadere informatie

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Agenda... 3 Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursblok... 4 Verkiezing voorzitter... 5 Financieel blok... 6 2 AGENDA Opening Beroepsmogelijkheid

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Notulen door: Secretaris Bas Smit en Stem- en

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Wij, het 8 e bestuur der SV Archimedes, willen de studie ervaring van studenten verbeteren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen,

Nadere informatie

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân In verscheidenheid verenigd 0 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 2 Visie en doelstellingen 3 Het beleid -Leden en promotie -Activiteiten -Politiek -Financiën 4 Evaluatie

Nadere informatie

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago...

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... 4 Recreëren... 5 1 Bijeenkomst 4 november Sinds een aantal

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1.

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. AAV Bestuursverkiezingen Woensdag 08-03-2017 20:00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststellen agenda 4. Vaststellen

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS! Zoekboekje 2016-2017 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS! Een bestuursfunctie bij DWARS Wil je je een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring opdoen? En

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7 Werkplan VUUR 16-17 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelen 4 Financiën 5 Commissies 6 Jaarplanning 7 2 Voorwoord Dit jaar heeft de Universiteit Utrecht een weer nieuwe koers ingezet. Tijdens de presentatie van

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Actieplan 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Begin 2018 start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De peilingen voorspellen een fors verlies. Het is alle hens aan dek. Samen met onze

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd

Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd Eerwaarde leden, Bij sportteams waar gezelligheid een hoge prioriteit heeft, is het bijna traditie om te zeggen: Focus tijdens de wedstrijd. De Jonge Democraten

Nadere informatie

Besturen van een stichting of vereniging

Besturen van een stichting of vereniging Besturen van een stichting of vereniging In dit document wordt ingegaan op een aantal aspecten die van belang zijn bij het goed besturen van een stichting of vereniging. De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum Jaarplan 2018 Namens het afdelingsbestuur Secretaris Amsterdam Centrum 1 1. Inleiding 2. Vereniging en leden 3. Communicatie 2 1. Inleiding Samenstelling bestuur en fractie 2017 In de fractie en het bestuur

Nadere informatie

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan bestuur Broer

Inhoudsopgave. Beleidsplan bestuur Broer Inhoudsopgave Inleiding 2 Introductie bestuursleden 3 Werkgroepen en commissies 5 Meer op maandag! 7 Samenwerking 8 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 9 Visitekaartje Afdeling Utrecht 10 Financiën 11 Beleidsplan

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Actieplan 2019 Datum: 5 december

Actieplan 2019 Datum: 5 december Actieplan 2019 Datum: 5 december 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Ambitie: We bouwen aan een levendige PvdA-afdeling Regio Eindhoven. We willen groeien naar een afdeling met 700 leden. 700

Nadere informatie

Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA

Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA Bovenste rij (v.l.n.r.): Edou Hamstra (bestuurslid leden), Simon Putman (bestuurslid politiek & scholing) Twan Wilmes (penningmeester &

Nadere informatie

Beleidsplan. Studie- en alumniverening voor Fysiotherapiewetenschap

Beleidsplan. Studie- en alumniverening voor Fysiotherapiewetenschap 2015 Beleidsplan Studie- en alumniverening voor Fysiotherapiewetenschap Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie en visie... 4 Missie... 4 Visie... 4 Speerpunten... 5 I. Vinden van voldoende commissieleden

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

Notulen verkiezings-aav

Notulen verkiezings-aav Notulen verkiezings-aav 18-06-2018 te Nijmegen, Café de 4Heeren Afdelingsvergadering 18-06-2018 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Matthijs Paul, Marit Gorissen Datum: maandag 18 juni 2018

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

! Inventariseer en verdeel de taken. Vrijwilligers moeten gebeld worden, materialen moeten in huis zijn, looproutes moeten bepaald worden, etc.

! Inventariseer en verdeel de taken. Vrijwilligers moeten gebeld worden, materialen moeten in huis zijn, looproutes moeten bepaald worden, etc. INLEIDING We staan aan het begin van de meeste ambitieuze, de grootste en beste campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die GroenLinks ooit gevoerd heeft! De komende maanden kan je zowel online, in

Nadere informatie

Er zijn nieuwe contracten binnen gekomen. Nog niet precies duidelijk welke contracten er ontvangen zijn en welke niet.

Er zijn nieuwe contracten binnen gekomen. Nog niet precies duidelijk welke contracten er ontvangen zijn en welke niet. Notulen 27/11/18 Datum: 27-11-18 Tijd: 11:30 Plaats: C2.01 Voorzitter: Levi (GM) Notulist: Jordy (GM) Aanwezig: Mike, Bjarne, Josephine (GM), Jan, David (Kennisloket), Erwin, Joep (Legal), Bart (ICT),

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Notulen Verenigingsconferentie

Notulen Verenigingsconferentie Datum 1 april 2017 Tijd 13.00-17.00 Locatie Notulist: Café Se7en (Utrecht) Joost Notulen Verenigingsconferentie 1. Voorstelrondje Junus opent de verenigingsconferentie en start het voorstelrondje. Het

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Voorwoord. Kandidaatsbestuur Komma, Kim Evers. Irene Steens. Gaby Somers. Pagina 1 van 8

Voorwoord. Kandidaatsbestuur Komma, Kim Evers. Irene Steens. Gaby Somers. Pagina 1 van 8 Beleidsplan 2012-2013 Voorwoord Een nieuwe, frisse vereniging die bruist van interessante activiteiten en met een netwerk waar je op kunt bouwen. Dit is het beleidsplan van het eerste kandidaatsbestuur

Nadere informatie

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Inleiding In dit werkplan van het bestuur kijken we terug op het afgelopen jaar en stellen we de speerpunten voor het komende jaar vast. Het werkplan zal samen

Nadere informatie

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Inleiding... 3 Taakverdeling en Communicatie... 4 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Politiek Secretaris en Campagneleider... 5 Communicatie binnen het Bestuur...

Nadere informatie

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever 2016 2017 Voorzitter Secretaris Penningmeester (Vicevoorzitter) Commissaris Dans Commissaris Intern Commissaris Extern Lieke Oppers Leonie Vonk Bas Broere

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen

Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen Hoofdstuk 22. Bekendheid campagnes verkiezingen Samenvatting Op 7 maart 2006 zijn in Leiden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Van alle mensen die zijn gaan stemmen, geeft bijna zes op de tien aan hun

Nadere informatie

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs 9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs Hoi Ik ben Kim. Dit is een foto van mij in Zweden. Het land waar ik succesvol mijn gehele masterstudie heb gedaan +

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Beste geïnteresseerde, Dat je deze informatiebrochure nu voor je hebt liggen betekent dat je interesse hebt in een parttime bestuursjaar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Stichting Nacht van de Fooi Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht contact@nachtvandefooi.nl www.nachtvandefooi.nl Beste geïnteresseerde, Dat

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit.

Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Hoe ervaar je de les (sen) die krijgt van Dhr Talman? De lessen van meneer talman zijn leerzaam, duidelijk. Hij legt het allemaal rustig uit. Goed, duidelijke manier van les geven Goed en zinvol. Goed

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

Congo s protocol bestuursvorming

Congo s protocol bestuursvorming Congo s protocol bestuursvorming 1 Inhoud Voorwoord 3 Afkortingen lijst 4 Aanstelling MotivaCie 5 Aanstelling nieuw bestuur 6 Conclusie/Discussie 8 2 Voorwoord Amsterdam, 07-10-2014 In 2009 is er bij Congo

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT DWARS JOVD CDJA Pink! ROOD JS Perspectief JD INHOUDSOPGAVE Doel HR 3 Algemene bepalingen 3 Financiën 4 De stichting 5 Bestuur 5 Raad van Toezicht 6 Vergaderingen 6 Activiteiten

Nadere informatie

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA Van links naar rechts: Natasha Elfrink (bestuurslid politiek & scholing), Rolf de Goeij (bestuurslid politiek & communicatie), Bart van

Nadere informatie

In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland. - Gehoord in Rotterdam

In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland. - Gehoord in Rotterdam In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland - Gehoord in Rotterdam 2 Voorwoord Iedereen die wel eens op een DWARS congres geweest is, heeft het meegemaakt: het behandelen van

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie