Praktisch aan de slag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktisch aan de slag"

Transcriptie

1 Praktisch aan de slag Leerwinst versie 2.0 december

2 2.

3 Inhoudsopgave Inleiding Navigatie en programma onderdelen Leerwinst cyclus voorbeeld Starten met Leerwinst met mijn arrangementen Schema arrangeren Periodeplan Op leerlingniveau een compleet overzicht van de ontwikkeling Ontwikkelingsperspectief (OPP) Vaardigheidsplanner Alle leerlingen signaleren en analyseren Handmatige scores voor domeinen zonder Citoscores Berichten Monitoren van school-, groeps- en leerlinggegevens Confi gureren van Leerwinst bij start en nieuw schooljaar Informatie op de Leerwinst website

4 4.

5 Inleiding Leerwinst heeft alle functionaliteiten voor het dagelijks werken met leerlingen en groepen voor Passend Onderwijs en opbrengstgericht werken. Leerwinst is cyclisch opgebouwd, waarbij de verschillende stappen / onderdelen van het programma met elkaar gekoppeld zijn. Overal in het programma zijn de leerlingen zichtbaar met hun leerlingprofielen. De school stelt jaarlijks bij instellingen de specifieke keuzes en groepen in. Het monitorgedeelte is het onderdeel van Leerwinst, waarin u statistische vergelijkingen kunt maken voor uw opbrengsten en resultaten over meerdere jaren. Overzicht met alle acties 5.

6 Navigatie en programma onderdelen 6.

7 Leerwinst cyclus voorbeeld 7.

8 Starten met Leerwinst met mijn arrangementen Om te kunnen inloggen in Leerwinst gaat u naar Vervolgens geeft u uw licentie, gebruikersnaam en wachtwoord in, om in te kunnen loggen. Leerwinst werkt voor de leerkracht met de eerste 3 tegels op basis van het plan, do, check, act cyclus principe. We starten altijd met de tegel Mijn arrangementen om de groepen te arrangeren, daarna schrijft u bij de tegel Leerwinstplan een plan op groepsniveau en leerlingniveau en bij de derde tegel kunt u in de groep signaleren en analyseren. Wanneer we zijn ingelogd in Leerwinst, komt u in het home-scherm, waar u rechts onderaan kunt kiezen uit schooljaar/groep. 8.

9 U gaat naar de tegel [Mijn arrangementen], om de groep per domein te arrangeren. Leerwinst werkt met minimaal 3 tot maximaal 5 arrangementen en is met eigen benamingen te configureren. Deze zijn in te stellen via het onderdeel Instellingen [tegel]. Arrangement [1] is het hoogste arrangement en arrangement [5] het laagste arrangement. Wanneer u in de groep start met arrangeren, zijn alle leerlingen standaard ingedeeld in arrangement [3]. Iedere leerling heeft een blokje waarop de leerlingnaam, de laatst behaalde vaardigheidsscore en het berekende arrangement tussen blokhaken te zien is. Het berekende arrangement is een voorstel vanuit Leerwinst op basis van de laatst behaalde (vaardigheids)score, via de % score of gekoppelde toets per domein. In de liniaal onder de arrangementen, ziet u de range van de te behalen vaardigheidsscore doel lijn. Deze range is opgedeeld in de verschillende arrangementen, waarbij arrangementen [2], [3] en [4] behoren tot het basisarrangement. Arrangement [1] is hoger dan het basisarrangement en arrangement [5] is lager dan het basisarrangement. Om gemakkelijk de leerlingen met één druk op de knop in te laten delen in het berekende arrangement, klikt u op de link Automatisch indelen in arrangementen. 9.

10 De leerlingen zijn nu ingedeeld in het voorgestelde arrangement. Als u leerlingen wilt indelen in een ander arrangement dan het programma berekend heeft, klikt u de leerling aan en sleept u deze naar het gewenste arrangement. Klik op [Opslaan] om de wijzigen in de arrangementen op te slaan. Indien er bij een leerling als arrangement [0] is berekend, heeft dit een van de volgende oorzaken: de leerling heeft nog geen toetsscore voor het betreffende domein of de leerling heeft buiten de doelen range gescoord (hoger of lager) voor de periode. Wanneer dit het geval is, kunt u deze leerling schuiven naar het gewenste arrangement of indelen in een andere groep. Nu alle leerlingen naar wens zijn ingedeeld, kunt u gemakkelijk een grafisch overzicht genereren, door te klikken op de link Groepsoverzicht. U krijgt dan een overzicht te zien, waarbij u per leerling in één oogopslag kunt zien of het gestelde doel realistisch is. Mocht het zo zijn, dat dit niet het geval is, kunt u gemakkelijk terug door rechts bovenin op de link Terug naar arrangeren te klikken en de leerling te verplaatsen, zodat het doel beter past bij deze leerling voor de komende periode. 10.

11 Schema arrangeren Op groepsniveau een plan schrijven 11.

12 Periodeplan U kunt voor de hele groep per domein een plan schrijven door te gaan naar de tegel [Periodeplan] onder de tegel [Leerwinstplan]. Tevens hebt u hier de mogelijkheid om formats toe te voegen voor de hele groep. U selecteert het gewenste domein en de periode waarvoor u een plan wilt schrijven. Vervolgens ziet u in één oogopslag de actieve arrangementen met het aantal leerlingen en periodedoelen. Door te klikken op een balk van een arrangement, klapt het periodeplan open en kunt u het periodeplan invullen. Daarnaast wordt per arrangement weergegeven welke leerlingen zijn ingedeeld, wat de vorige score was en wat het verschil tot het te behalen vaardigheidsscore doel is. Met een - wordt aangegeven welke vaardigheidsgroei nog nodig is om het doel te behalen en met een + wordt aangegeven hoeveel vaardigheidsgroei een leerling al boven het te behalen doel heeft behaald. Als u eenmaal de periodeplannen heeft uitgewerkt, kunt u deze in het volgende schooljaar hergebruiken, door de periodeplannen te dupliceren naar de gewenste groep(en). Dit doet u via het onderdeel [Instellingen]. 12.

13 Op leerlingniveau een compleet overzicht van de ontwikkeling Nadat u voor de hele groep een periodeplan geschreven heeft, kunt u via de tegel [Leerlingprofiel] onder de tegel [Leerwinstplan] op leerlingniveau alle evaluaties en onderwijsondersteuning beschrijven. U selecteert de betreffende leerling en het domein, waarna het leerlingprofiel wordt getoond. Hierin heeft u per domein direct een compleet overzicht van de ontwikkeling van de leerling. Om de ontwikkeling van een leerling voor een ander domein te bekijken, wisselt u bovenin het scherm van domein. Alle domeinen die gekoppeld zijn aan de leerling zijn hier te selecteren. Bovenin het tabblad ziet u de huidige situatie van de leerling. Afhankelijk van de instellingen wordt hieronder de berekende waarde wel of niet getoond. Indien er al scores voor het betreffende domein aanwezig zijn bij de leerling wordt er tabel getoond met de behaalde score(s), de toekomstige doelen en de voortgangsgrafiek. In de tabel met de behaalde score(s) wordt aangegeven in welke periode de gemaakte toets is afgenomen, de toetsversie, welke vaardigheidsscore behaald is, of er sprake is van vaardigheidsgroei of niet en het doel van de betreffende periode. Hieronder worden de toekomstige doelen doorberekend, op basis van het arrangement waarin de leerling is ingedeeld. Deze doelen worden getoond in de voortgangsgrafiek als berekend perspectief, zo heeft u een duidelijk beeld wat de komende doelen voor de leerling zijn. Bij het leerling perspectief worden de ontwikkelingslijnen van de verschillende arrangementen getoond en de tot nu toe behaalde scores van de leerling. Tevens kunt u hier de behaalde scores afzetten tegen een ambitielijn welke u zelf kunt instellen, door gebruik te maken van de slider naast de grafiek. 13.

14 Ontwikkeling van de leerling evalueren en onderwijsbehoeften beschrijven Om de ontwikkeling van een leerling te beschrijven, kunt u bij de onderdelen Evaluaties en Pedagogisch & didactisch handelen nieuwe items toevoegen door op het nieuw-icoon te klikken. De Evaluaties en het Pedagogisch & didactisch handelen, worden historisch bijgehouden, zodat u in het leerlingprofiel een totaal beeld heeft van de hele schoolloopbaan. Ook heeft u de mogelijkheid om bij het leerlingprofiel rapportages als bestanden te uploaden van de leerling. Dit doet u onder het tabblad Bestanden, door te klikken op het nieuw-icoon. Hier kunt u het gewenste bestand uploaden en voorzien van extra informatie. U kunt een totaaloverzicht naar PDF genereren van alle Evaluaties en Pedagogisch & didactisch handelen van uw groep. Dit kunt u doen bij de tegel [Overzichten] via de tegel [Leerwinstplan]. Vanaf Leerwinst 2.0 is de tegel [Overzichten] uitgebreid met Journaal. Waarbij u een overzicht krijgt van alle Journaals per functie op datumbereik. 14.

15 Ontwikkelingsperspectief (OPP) Bij het leerlingprofiel heeft Leerwinst ook een geïntegreerd OPP. Dit tabblad is standaard geactiveerd voor alle leerlingen. Wanneer u het OPP aanzet bij een leerling, komt er [OPP] achter de naam van de leerling te staan. Het ontwikkelingsperspectief plan heeft invulvelden voor onder andere de uitstroombestemming, toelaatbaarheidsgegevens, IQ-gegevens, belemmerende en beschermende factoren, integratief beeld, onderwijsbehoefte en overleg en afspraken. Deze gegevens kunt u steeds bijwerken of aanvullen door te klikken op het bewerk-icoon. Indien er vinkvelden voor de invulvelden staan, heeft u de keuze om deze wel/niet te tonen en te printen op het OPP. In het OPP worden de invulvelden aangevuld met de huidige groep(en), arrangementen en ontwikkelingstrap met uitstroomprofielen voor de Cito toetsdomeinen. U kunt daarnaast de voortgang van de leerling bijhouden, door onderaan in het OPP per periode een nieuwe voortgangsrapportage toe te voegen door te klikken op het nieuw-icoon. 15.

16 Vaardigheidsplanner Met het nieuwe onderdeel Vaardigheidsplanner, kunt u de behaalde vaardigheden voor de leerlingen in kaart brengen. Bij de tegel Leerwinstplan, vindt u het onderdeel Vaardigheidsplanner. Voortgang leerlijndoelen Om aan te geven welke vaardigheden de leerlingen hebben behaald, gaat u naar de tegel Voortgang leerlijndoelen. Hier kunt u per domein, per periode en per vaardigheidsgroep voor alle leerlingen aangegeven of de vaardigheid beheerst wordt, er meer instructie nodig is of reeds is behaald. Standaard wordt hier één vaardigheidsgroep getoond, maar u kunt ook alle vaardigheden van het betreffende domein onder elkaar zetten. Tevens kunt u aangeven op welk instructieniveau de leerling, de vaardigheid aangeboden heeft gekregen. Het instructieniveau wordt standaard gevuld met het arrangement waarin de leerling is ingedeeld. Wanneer u het instructieniveau wijzigt, heeft dit geen invloed op het arrangement. Alle wijzigingen die u in dit scherm doorvoert, worden automatisch opgeslagen. Leerling leerlijn overzicht Bij de tweede tegel Leerling leerlijn overzicht, ziet u per domein en eventueel per vaardigheidsgroep, hoeveel van de aangeboden vaardigheden de leerling beheerst. Wanneer u onder een periode klikt op het aantal vaardigheden, ziet u specifiek welke vaardigheden zijn behaald en in welk instructieniveau de leerling deze aangeboden heeft gekregen. Dit scherm is een totaal overzicht van de gehele historie per leerling voor het geselecteerde domein. Groep leerlijn overzicht Bij de derde tegel van de vaardigheidsplanner het Groep leerlijn overzicht, ziet u in één oogopslag hoeveel vaardigheden per vaardigheidsgroep worden beheerst, hoeveel er nog instructie nodig hebben en hoeveel vaardigheden nog niet behandeld zijn. Vanuit dit scherm kunt u ook doorklikken naar het Leerlingprofiel van een leerling en een overzicht van alle specifieke vaardigheden per leerling. 16.

17 Alle leerlingen signaleren en analyseren Om de voortgang van alle leerlingen te bekijken, gaat u bij de tegel [Signaal & Analyse] naar de tegel [Voortgang leerling]. Hier ziet u grafisch voor de groep, per domein, de doelen met de behaalde ontwikkeling en groei van alle aanwezige periodes. Naast het overzicht Voortgang Leerling, heeft u ook nog onder de tegel [Signaal & Analyse]: - Arrangement analyse: voor het overzicht welke doelen gehaald zijn en of u de periode wilt bijstellen met één of meerdere perioden omhoog of omlaag per leerling. - Voortgang leerlijndoelen: per leerling en per periode laat Leerwinst zien welke vaardigheden zijn behaald en kunt u in hetzelfde scherm de vaardigheden als behaald afvinken. - Leerling leerlijn overzicht met de subtegels: [Leerlijn vaardigheden] & [Leerlijn resultaten] voor detail informatie. 17.

18 Handmatige scores voor domeinen zonder Citoscores Vanaf versie 2.0 heeft u de mogelijkheid om voor de niet Cito domeinen te werken met een handmatige score invoer, gebaseerd op de drie leerroutes. De score van 0 tot 100% op een 10 puntsschaal wordt omgezet naar de vaardigheidsscore die hoort bij de leerroute en periode. Voor elk domein welke u zelf hebt aangemaakt, bij het onderdeel instellingen, en gekoppeld hebt aan de groep kunt u scores invoeren via de tegel [Signaal & Analyse] met subtegel [Handmatige score invoer]. De score kan steeds per periode aangepast worden, omdat deze op datum wordt opgeslagen nadat u op [Opslaan] hebt geklikt. De score voert u in door de slider, met de muis, naar het gewenste percentage te schuiven. 18.

19 Berichten Vanaf versie 2.0 kunt u bij de tegel [Berichten] alle aangemaakte journaalitems als berichten in één scherm bekijken, bewaren en verwijderen. Het onderdeel Leerlingprofiel is uitgebreid met het tabblad Journaal. Bij dit tabblad kunt u met het nieuw-icoon een nieuw journaalitem aanmaken. Deze items worden op datum en tijd historisch getoond, zodat de communicatie rondom de leerlingprofielen, met berichten kan worden ondersteund. 19.

20 Monitoren van school-, groeps- en leerlinggegevens Bij de tegel [Schoolmonitor] kunt u op verschillende niveaus gegevens monitoren. De eerste tegel [School overzicht 3 jaren] geeft op basis van alleen domeinen met een Cito toetsscore, de resultaten van de groepen 3 t/m 8. Afhankelijk van de aanwezige niveauscore (A t/m E of I t/m V) worden de grafieken op basis van gemiddelde scores afgezet tegen de norm van de schoolstandaard en percentage behaald. De tweede tegel [Niveau overzicht school] geeft op basis van de gemiddelde toetsscores de verdeling aan in de verschillende niveaus (A t/m E of I t/m V). Het aantal toetsafnames en het totaal percentage per niveau is uitgesplitst voor de domeinen met Cito toetsscores. Bij de derde tegel [Schoolloopbaan overzicht] is een overzicht op te vragen voor de gehele groep of per leerling. Als er per leerling wordt opgevraagd is dit ook meteen het overzicht wat gebruikt wordt voor vervolgonderwijs. U navigeert tussen individuele leerlingen en de hele groep middels de link Alle leerlingen. 20.

21 Confi gureren van Leerwinst bij start en nieuw schooljaar Met de gebruikersrol Management heeft u toegang tot het onderdeel [Instellingen]. Onder de knop [Instellingen] kunt u Leerwinst voor uw licentie/school configureren. Leerwinst werkt met groepen, leerlingen, domeinen, perioden, leerlijnen, handmatige scores, toetsscores, koppelingen, keuzelijsten, medewerkers, schoolinstellingen, kopieerfuncties, arrangementen, vaardigheden, leerroutes, uitstroomprofielen en controlefuncties. Bij het onderdeel Instellingen worden combinaties gelegd met bovenstaande onderdelen. Bij de configuratie is het belangrijk om de volgorde bij de verschillende onderdelen te volgen. U kunt starten met Leerwinst als per schooljaar aanwezig zijn: - Leerlingen - Medewerkers - Groepen - Domeinen - Schoolinstellingen - Keuzelijsten In Leerwinst zijn koppelingen gemaakt om per schooljaar leerlingen, groepen en Cito toetsscores automatisch te importeren middels DOD, LAS koppeling UWLR en DULT. De DULT-koppeling dient altijd ná de DOD en/of LAS koppeling UWLR geactiveerd te worden. De DULT-koppeling zorgt er namelijk voor dat de Cito scores bij de juiste leerlingen worden geplaatst die met de DOD en/of LAS koppeling UWLR zijn geïmporteerd in Leerwinst. Voor nieuwe leerlingen dient dus altijd een nieuwe DOD en/of LAS koppeling UWLR import uitgevoerd te worden, voordat de DULT-koppeling de toetsen kan toevoegen. Gegevens digitaal importeren en bijwerken Import via DOD Met een Digitaal Overdrachtsdossier (DOD) kunt u leerlingen importeren in Leerwinst vanuit uw Leerling Administratie Systeem programma. U maakt vanuit uw Leerling Administratie Systeem (LAS) een export van één of meerdere leerlingen middels de DOD-export met verplichte pincode. Dit DOD-bestand slaat u op, om deze vervolgens te importeren, klikt u onder de knop [Instellingen] op de tegel [Importeer DOD]. In het scherm klikt u op de knop [Bestand kiezen] om het door u opgeslagen DOD-bestand te selecteren. Vervolgens vult u de pincode in en selecteert u achter het veld Type onderwijs een optie uit de lijst. Klik op de knop [Opslaan] om een overzicht te krijgen van leerlingen die aanwezig zijn in het DOD-bestand. U kunt alle leerlingen importeren, door te klikken op het selectievakje Kies alle. Wanneer u alleen nieuwe of bestaande leerlingen wilt importeren, klikt u respectievelijk op de selectievakjes Kies nieuwe leerlingen of Kies bestaande leerlingen. U kunt ook één of meerdere leerlingen selecteren, door op het selectievakje voor de leerlingnaam te klikken. Klik op de knop [Opslaan] om de leerling te importeren of gegevens bij te werken in Leerwinst. U komt automatisch onder de tegel [Personen] waar u de geïmporteerde leerling(en) terug kunt vinden. 21.

22 Import via LAS koppeling UWLR Wanneer u werkt met het SchoolOAS kunt u met de LAS koppeling UWLR de nieuwe leerlingen en de gekoppelde groep vanuit het SchoolOAS importeren naar Leerwinst. Verder kunt u deze koppeling gebruiken om nieuwe leerlinggegevens en eventueel toetsgegevens bij te werken. Dit doet u onder de tegel [LAS koppeling UWLR]. Selecteer in het scherm of u de toetsscores ook wilt importeren* en klik op de knop [Start]. De gegevens van de nieuwe leerlingen worden nu geïmporteerd en van bestaande leerlingen bijgewerkt. Deze instelling is bij de installatie geactiveerd en werkt iedere nacht automatisch de gegevens in Leerwinst bij. *Let op, de toetsscores importeren vanuit het SchoolOAS dient NIET geselecteerd te zijn wanneer u gebruik maakt van de DULT-koppeling met Cito LOVS. Importeer DULT Bij de installatie hebt u aangegeven dat u werkt met het Cito LOVS. Leerwinst ondersteunt de automatische DULT-koppeling met CITO. Met het stappenplan dat bij uitlevering wordt toegestuurd staat beschreven hoe u de DULT-koppeling kunt activeren in het Cito programma, zodat Leerwinst automatisch is gekoppeld en de toetsresultaten altijd automatisch worden bijgewerkt. Schoolinstellingen Hier kunt u de algemene gegevens van de school registreren, per leerjaar aangeven of het uitstroomprofiel getoond moet worden en de schoolstandaard instellen voor de monitor functies. U kunt per leerjaar aangeven of u het berekende uitstroomprofiel wilt tonen of niet. Voor de aangevinkte leerjaren zal er een onderdeel Berekende waarde zichtbaar zijn in het leerlingprofiel. Leerwinst zal bij de monitor de norm baseren op de door u ingestelde schoolstandaard. De schoolstandaard die geregistreerd staat is geactiveerd. Deze kunt u wijzigen door te klikken op het bewerk-icoon en een andere schoolstandaard te selecteren. Vervolgens vult u het percentage leerlingen in dat dient te voldoen aan de standaard. Dit percentage wordt gebruikt voor de norm (het percentage dient met twee decimalen ingevuld te worden, dit betekent dat u voor 80% de waarde 0,80 in moet vullen). Personen Hier ziet u een overzicht van alle aangemaakte personen, dit zijn de leerlingen en medewerkers van uw school. Om nieuwe medewerkers aan te maken, klikt u op de knop [Nieuwe medewerker]. Bij het eerste tabblad kiest u bij Standaard rol voor Leerkracht, Ondersteuner of Monitor om rechten te geven. Met de rol Leerkracht heeft de medewerker alleen toegang tot de gekoppelde groep, de rol Ondersteuner geeft toegang tot alle groepen zonder als leerkracht gekoppeld en getoond te worden op de overzichten en de rol Monitor heeft alleen toegang tot de schoolmonitor voor alle verschillende groepen. Bij het tabblad rechten maakt u ook gelijk een gebruikersnaam en wachtwoord (moet minimaal 8 karakters, 1 hoofdletter en 1 cijfer bevatten) aan. Wanneer u inloggegevens niet persoonlijk overdraagt, vult u het mailadres in en vinkt u verzenden aan. De medewerker ontvangt zijn/haar inlogcodes dan per . Hierna kunt u de medewerker koppelen aan de betreffende groep(en), via het onderdeel Groepen. 22.

23 Groepen inrichten Bij het onderdeel Groepen koppelt u leerkrachten aan de groep door achter een groep op het bewerkicoon te klikken en bij het tabblad Medewerkers de leerkracht te selecteren en toe te voegen. U kunt groepen per schooljaar bekijken, bewerken en een nieuwe groep aanmaken. Wanneer u op de tegel [Groepen] klikt, komt u in het overzicht met de groepen die zijn aangemaakt van het geselecteerde schooljaar. Om een nieuwe groep toe te voegen, klikt u op het Nieuwe groep-icoon. U komt dan in het scherm waar u een nieuwe groep kunt aanmaken. U vult hier de volgende gegevens in: Leerlijn: Maak een keuze uit de lijst, controleer die met de leerlijnen Leerjaar: Maak een keuze uit de lijst, controleer die met de leerlijn/periode Groep: Geef een, voor dit schooljaar, unieke naam aan de groep. De groep mag anders zijn dan in uw leerlingadministratiesysteem/las. Schooljaar: Selecteer het schooljaar uit de lijst Periode 1: Selecteer periode 1 behorende bij de leerroute, bijv. regulier 6.1 (leerjaar 6) Periode 2: Selecteer periode 2 behorende bij de leerroute, bijv. regulier 6.2 (leerjaar 6) Domeinen instellen Na het aanmaken van nieuwe groep(en) of wijzigingen bij domeinen, dient u domeinen te koppelen of wijzigen bij de aangemaakte groep(en) door te voeren. Bij de tegel [Domeinen instellingen] ziet u alle aangemaakte en actieve domeinen. Standaard zijn de Cito domeinen en het domein Sociaal Emotioneel aanwezig, daarnaast heeft u de mogelijkheid om een onbeperkt aantal domeinen in te stellen, met de handmatige score invoer. Deze scores zijn in het programma in te voeren bij de tegel [Handmatige score invoer] via de tegel [Signaal & Analyse]. Zoals besproken bij Groepen inrichten, staat bij Overzicht groepen een bewerk-icoon achter de aangemaakte groepen. Klik achter de groep op het bewerk-icoon om bij het tabblad Domeinen de domeinen te activeren voor de groep. Dit doet u door op het bewerk-icoon in het tabblad Domeinen te klikken. Vervolgens selecteert u de juiste domeinen voor de groep en klikt u op [Opslaan]. Leerling correctie domeinen Bij de groepen kunt u de standaardgroepen met leerjaren aanmaken. Ook kunt u eigen niveaugroepen aanmaken, zodat u leerlingen per domein in verschillende groepen kunt plaatsen. Let op! Als een leerling in meerdere groepen zit, dient u de domeinen te controleren (bijvoorbeeld groep 6A heeft de domeinen spelling, begrijpend lezen en technisch lezen gekoppeld en groep 6A niveau rekenen heeft alleen het domein rekenen gekoppeld). U kunt via de tegel [Leerling correctie domeinen] controleren of een leerling in meerdere groepen/domeinen zitten voor een periode. Per schooljaar en periode mag een leerling op basis van start- en einddatum niet in meerdere groepen zitten voor dezelfde domeinen. Corrigeer de datums, zodat deze aansluiten, of verwijder een groep. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende niveau of leerstijl groepen aanmaken, om met uiteenlopende niveaus overzichtelijk te werken en eigen periodeplannen te maken bij deze specifieke groep(en). 23.

24 Groepen indelen (leerlingen en / of medewerkers overzetten) Wanneer er groepen zijn aangemaakt onder de knop [Instellingen] en tegel [Groepen] kunt u groepen indelen. U kunt hier eenvoudig hele groepen of een selectie leerlingen overzetten naar een andere groep. Selecteer bij Huidige groep de groep waaruit u leerlingen en/of medewerkers wilt overzetten. Selecteer bij Nieuwe groep, het schooljaar en de groep waarnaar de leerlingen en/of medewerkers overgezet moeten worden. Vervolgens vult u de einddatum voor de huidige groep in (bijvoorbeeld ), de startdatum wordt automatisch een dag erna, en vinkt u de leerlingen aan die naar dezelfde groep overgezet moeten worden. In het veld Kies medewerker hieronder kunt u de medewerker(s) selecteren die overgezet moeten worden. Klik vervolgens op de knop [Opslaan] om de leerlingen en/of medewerkers toe te voegen aan de gekozen groep. Omdat u met Leerwinst kunt werken met meerdere groepen om leerlingen op eigen niveau te laten werken, komt na het opslaan van de nieuwe groep in een extra scherm waar u de domeinen, per leerling, kunt deselecteren indien nodig. De leerlingen worden voor alle geselecteerde domeinen in de nieuwe groep geplaatst, zodra onderaan klikt op [Opslaan]. Keuzelijsten Journaal/Functie Vanaf Leerwinst 2.0 kunt u ook de berichtenfunctie gebruiken en Journaalitems toevoegen. Bij de tegel [Keuzelijsten] geeft u aan met welke vaste waardes u wilt werken voor de functies en de journaalitems. Wanneer u nieuwe journaal soorten of functies aan wilt maken klikt u bij het betreffende onderdeel op het Nieuw-icoon. Geef vervolgens een naam aan de functie of soort journaal en klik op de knop [Opslaan]. Het journaalitem of de functie is nu toegevoegd aan de keuzelijsten. Voor de journaal soorten kunt u deze terugvinden bij het Leerlingprofiel, tabblad Journaal. De functies kunt u terugvinden bij het bewerken van een medewerker, tabblad Rechten. Wanneer de medewerker dan journaalitems bij leerlingen aanmaakt, wordt deze functie ook getoond in het scherm. Arrangementen instellen Leerwinst werkt met minimaal 3 tot maximaal 5 arrangementen binnen een licentie/school. Tevens kunt u de namen van de arrangementnummers aanpassen. Dit doet u door op het bewerk-icoon achter een arrangement te klikken. Vervolgens kunt u de naam aanpassen en het vinkje achter Actief aanzetten. De arrangementen 2 t/m 4 zijn standaard ingesteld. Hierbij zijn 1 en 5 optioneel. U kunt bijvoorbeeld onderstaande arrangementen instellen. Arrangement niveau 1: Excellent Arrangement niveau 2: Verdiept Arrangement niveau 3: Basis Arrangement niveau 4: Intensief Arrangement niveau 5: Eigen leerlijn/zeer intensief LET OP: Eenmaal ingestelde arrangementen kunnen, in verband met juiste werking in historie, niet meer uitgeschakeld worden. 24.

25 Tussendoelen instellen (optioneel) Leerwinst heeft al leerlijndoelen gekoppeld aan de vaardigheden per periode en arrangementen op basis van de leerlijn die is ingesteld voor de standaard groepsindeling. U kunt optioneel een periode opdelen met meer tussendoelen. Dit doet u onder de tegel [Subdoelen koppelen]. Hier kunt u een periode, arrangement en domein selecteren. Vervolgens worden de leerlijndoelen getoond. Per leerlijndoel kunt u uit de lijst selecteren of dit doel hoort bij tussendoel 1, 2, 3 of 4. Klik onderin het scherm op de knop [Opslaan] om de gemaakte wijzigingen op te slaan. Als u tussendoelen heeft ingesteld, kunt u deze monitoren bij het overzicht Leerlijn vaardigheden via de tegel [Signaal & Analyse] en vervolgens de tegel [Leerling leerlijn overzicht]. Periodeplan hergebruiken Wanneer u in een groep gebruik wilt maken van een reeds bestaand/ingevuld periodeplan, kunt u deze dupliceren in het onderdeel Instellingen door te klikken op de tegel [Periodeplan dupliceren]. U selecteert in dit scherm het schooljaar en de groep bij Vorige schooljaar/groep, van waaruit u wilt dupliceren. Daarna kiest u bij Nieuw schooljaar/groep het schooljaar en de groep waar u naartoe wilt kopiëren. Vervolgens klikt u op de knop [Opslaan] om het periodeplan te dupliceren. De inhoud uit het periodeplan is te openen en te gebruiken onder de tegel [Periodeplan] via de tegel [Leerwinstplan], bij de nieuwe groep. Informatie op de Leerwinst website Op de website kunt u bij Leerwinst de laatste informatie vinden van onderzoeksrapporten t/m stappenplannen Leerwinst en deze handleiding digitaal. Bij veelgestelde vragen klikt u op een vraag naar wens om het betreffende antwoord te bekijken. Heeft u vragen over de werking van Leerwinst waar u in deze handleiding geen antwoord op heeft gekregen? Stuur dan een naar: support@leerwinst.eu Wij wensen u veel succes met het gebruik van Leerwinst! Team Leerwinst 25.

Praktisch aan de slag

Praktisch aan de slag Praktisch aan de slag Leerwinst versie 2.0 september 2015 1. 2. Inhoudsopgave Inleiding Navigatie en programma onderdelen Starten met Leerwinst met mijn arrangementen Schema arrangeren Periodeplan Op leerlingniveau

Nadere informatie

Praktisch aan de slag

Praktisch aan de slag Praktisch aan de slag 1. 2. Inhoudsopgave Inleiding Navigatie en programma onderdelen Starten met Leerwinst door middel van arrangeren Schema arrangeren Op groepsniveau een plan schrijven Op leerlingniveau

Nadere informatie

Stappenplan. Stappenplannen

Stappenplan. Stappenplannen Stappenplannen Leerwinst versie november 2017 5. Inhoudsopgave 1. Inloggen in Leerwinst 1 2. Mijn arrangementen 2.1 Leerlingen arrangeren in de groep 2 3. Periodeplan 3.1 Format toevoegen 3 3.2 Format

Nadere informatie

Handleiding Rol Management

Handleiding Rol Management Handleiding Rol Management Laatst bijgewerkt op 11-1-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Mijn arrangementen 1 3. Leerwinstplan 2 3.1 Leerwinstplan - Groepsoverzicht 2 3.2 Leerwinstplan - Periodeplan

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Stappenplan. Stappenplannen

Stappenplan. Stappenplannen Stappenplannen Leerwinst versie december 2016 5. Inhoudsopgave 1. Inloggen in Leerwinst 1 2. Arrangeren 2.1 Leerlingen arrangeren in de groep 2 3. Periodeplan 3.1 Format toevoegen 3 3.2 Format bewerken

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 leerkracht en IB wijzigdatum: 19-10-2015 Betrokken bij het Onderwijs 2 Handleiding SchoolOAS 5 leerkracht en IB Inhoudsopgave 1 Inloggen SchoolOAS 5 5 2 Startpagina 5 3 Startpagina

Nadere informatie

LAS exporteren leerlinggegevens

LAS exporteren leerlinggegevens LAS exporteren leerlinggegevens Stappenplan 2018/2019 Hoe exporteer ik mijn leerlinggegevens vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS)? Vanuit uw leerlingadministratiesysteem kunt u een UWLR-bestand

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 21-7-2016 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OSO Inhoudsopgave 1 Aanleverpunt aanmaken en registreren 1 2 Voorbereiding voor het uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

Handleiding LOGOS Schoolpopulatie invoeren

Handleiding LOGOS Schoolpopulatie invoeren Schoolpopulatie invoeren DataCare versie mei 2018 Inhoudsopgave 1 Schoolpopulatie invoeren in ADM van LOGOS... 3 1.1 Vestigingen in LOGOS... 3 1.2 Leerlingen en klassen importeren met een EDEX-bestand...

Nadere informatie

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig):

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): 1 Inloggen Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): Als je de eerste keer inlogt dan verschijnt (eenmalig) de disclaimer, deze kun

Nadere informatie

... Inloggen Gebruikersaccounts aanmaken

... Inloggen Gebruikersaccounts aanmaken Handleiding 1. 2. Inhoudsopgave Opstarten VPI... 4 Inloggen... 4 Instellingen... 4 Gebruikersaccounts aanmaken... 4 Leerlingen... importeren door middel van DOD... 4 Leerlingen importeren door middel van

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Releasenotes ESIS webbased versie

Releasenotes ESIS webbased versie Releasenotes ESIS webbased versie 4.5.29 17-10-2012 In dit document vindt u een beschrijving van alle aanpassingen die zijn doorgevoerd in ESIS versie 4.5.29. Versie 4.5.29.4 (17-10-2012) Groepsplannen

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal Rapport

Handleiding. Digitaal Rapport Handleiding Digitaal Rapport 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Relatie met methodetoetsen... 3 4. Rapportperiodes aangeven... 4 5. Rapportdefinities instellen... 4 Rubriek aanmaken...

Nadere informatie

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig):

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): 1 Inloggen Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): Als je de eerste keer inlogt dan verschijnt (eenmalig) de disclaimer, deze kun

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport ESIS Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport Versie februari 2013-1 - Zonder schriftelijke toestemming van de auteur mag niets uit deze uitgave worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding KIJK! in ParnasSys. Februari 2014

Handleiding KIJK! in ParnasSys. Februari 2014 Handleiding KIJK! in ParnasSys Februari 2014 Inhoud Inleiding... 3 1. Instellen van KIJK! in ParnasSys door de beheerder... 4 De KIJK! observatielijsten... 4 Leerlingen koppelen aan een leerlijnenpakket

Nadere informatie

Handleiding LOGOS Inrichting

Handleiding LOGOS Inrichting Inrichting DataCare versie mei 2018 Inhoudsopgave Inrichting van LOGOS... 3 1 Toegangsbeheer... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Klantgegevens... 6 1.3 Rollen en rechten... 14 1.4 Toegekende rechten... 16 2 Woordenlijst...

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Maart 2016 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016 Handleiding Overstap VO-MBO 2015/2016 Datum: oktober 2015 Auteur: Intergrip Beste VO Contactpersoon, Voor u ligt de handleiding overstap VO-MBO. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Jaarovergang ParnasSys uitvoeren

Jaarovergang ParnasSys uitvoeren Jaarovergang ParnasSys uitvoeren Versie: juni 2016 Aandachtspunten - Plan de jaarovergang vroegtijdig in. Je hoeft dus niet te wachten tot de laatste schoolweek. - Het nieuwe schooljaar (en dus de nieuwe

Nadere informatie

Inleiding: - 2 - Toegang krijgen tot de applicatie - 3 - Tabblad Gebruikers - 4 -

Inleiding: - 2 - Toegang krijgen tot de applicatie - 3 - Tabblad Gebruikers - 4 - MT-Module Inleiding: - 2 - Toegang krijgen tot de applicatie - 3 - Tabblad Gebruikers - 4 - Gebruikers aanmaken - 4 - Gebruikers wijzigen - 5 - Gebruikers verwijderen - 5 - Tabblad Planbeheer: - 6 - Vakken

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 9-8-2017 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OSO Inhoudsopgave 1 Aanleverpunt aanmaken en registreren 1 2 Voorbereiding voor het uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding Versie 3.0

Handleiding Versie 3.0 Handleiding Versie 3.0 Handleiding In deze handleiding wordt de functionaliteit van het NIB programma per scherm beschreven. Eerste toegang tot het programma Als het programma wordt opgestart moet u eerst

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets HOME Stappenplan Direct naar (muisklik) 1. Scores & profielbladen eindtoets importeren 2. Overdrachtsformulier eindtoets invullen 3. Overdrachtsformulier

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Februari 2014

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Februari 2014 Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Februari 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Inhoud Inleiding... 3 1. Training en Implementatie... 4 2. Starten met de

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie

Handleiding KIJK! Webbased. Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Training en Implementatie... 4 2. Starten met de

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 3-2-2014 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding OSO (Overstapservice Onderwijs) Inhoudsopgave Voorwoord 1 1 OSO koppeling activeren en opstarten 2 2 Certificaat

Nadere informatie

Handleiding. Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys

Handleiding. Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys Handleiding Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys Versie Februari 2017 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (4-7 jaar) in ParnasSys door

Nadere informatie

Stappenplan Voorbereiding voor het werken met ESIS Groepsplannen voor intern begeleiders.

Stappenplan Voorbereiding voor het werken met ESIS Groepsplannen voor intern begeleiders. Stappenplan Voorbereiding voor het werken met ESIS Groepsplannen voor intern begeleiders. Dit stappenplan helpt u om de benodigde voorbereidingen in ESIS uit te voeren om met ESIS Groepsplannen te kunnen

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart > Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens)

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens) Aanmelden IEP Eindtoets 2019 -Stappenplan- Welkom bij de IEP! De aanmelding van de IEP Eindtoets verloopt via het IEP-portal. De aanmelding bestaat uit twee fases: Fase 1 Fase 2 Aanmelden voor IEP Eindtoets

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie

Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie Handleiding KIJK! Webbased Beredeneerd aanbod: werken met groepsoverzichten en groepsplannen op basis van uw KIJK! registratie 1 Inhoud Inleiding... 3 Training en Implementatie... 4 2. Starten met de module

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Maart 2014

Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Versie Maart 2014 Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie Maart 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Alle leerlingen

Nadere informatie

Handleiding LOGOS Rollen en Rechten

Handleiding LOGOS Rollen en Rechten Handleiding LOGOS Rollen en Rechten DataCare januari 2017 Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Beschrijving van de standaardrollen... 4 Administratief medewerker... 4 Assistent... 5 Commissie van Begeleiding...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen jonge kind. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen jonge kind in ParnasSys Versie December 2014 Inhoud Inleiding 3 1. Instellen van Leerlijnen jonge kind in ParnasSys door de beheerder 4 Het overnemen van het pakket Leerlijnen jonge

Nadere informatie

Inhoud bijeenkomst SPOE

Inhoud bijeenkomst SPOE Inhoud bijeenkomst SPOE Werken met SPOE formats in Werken met het OPP voor opbrengstgerichtwerken : groepsplannen en schooloas 5 OPP 5 Acties Formats SPOE Formats SPOE Bouwsteen1 I-HOP ; Bouwsteen2 I-HOP

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 leerkracht en IB wijzigdatum: 28-3-2017 Betrokken bij het Onderwijs 2 Handleiding SchoolOAS 5 leerkracht en IB Inhoudsopgave 1 Inloggen SchoolOAS 5 5 2 Startpagina 5 3 Startpagina

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

LAS exporteren leerlinggegevens

LAS exporteren leerlinggegevens LAS exporteren leerlinggegevens Stappenplan 2017/2018 Hoe exporteer ik mijn leerlinggegevens vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS)? Vanuit uw leerlingadministratiesysteem kunt u een UWLR-bestand

Nadere informatie

Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2

Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2 Handleiding Resultatenmonitor Kleuterplein 2 Versie 1.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 De Resultatenmonitor starten 4 2.1. De Resultatenmonitor starten 4 3 Observaties invoeren en bekijken 5 3.1. Naar een

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Home Documenten... 2 POP Mijn CV Bevoegdheden Notities Evaluaties Evaluatie activeren... 5

Home Documenten... 2 POP Mijn CV Bevoegdheden Notities Evaluaties Evaluatie activeren... 5 Bekwaamheidsdossier Inhoud: elke medewerker heeft toegang tot het bekwaamheidsdossier als diegene inlogt met 2FA. Een teamleider heeft twee extra menu-items: Evaluaties activeren: voor meerdere personen

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding. Leerlijnen peuters. in ParnasSys

Handleiding. Leerlijnen peuters. in ParnasSys Handleiding Leerlijnen peuters in ParnasSys Versie Maart 2016 Inhoud Inleiding 3 1. Invoeren van peuters in ParnasSys Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Instellen van Leerlijnen peuters in ParnasSys

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal Overdrachts Dossier

Handleiding. Digitaal Overdrachts Dossier Handleiding Digitaal Overdrachts Dossier 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Procesbeschrijving Verhuizing van basisonderwijs (PO) naar voortgezet onderwijs (VO)... 4 4. Procesbeschrijving

Nadere informatie

Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool. Inhoud. Starthandleiding LVS2000 - Leerkrachten

Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool. Inhoud. Starthandleiding LVS2000 - Leerkrachten Starthandleiding LVS2000 Sint Maartenschool Inhoud 1. Starten LVS2000 2. Selectiefilter maken 3. Afdrukvoorbeeld en afdrukken 4. Onderdelen of programma sluiten 5. Journaal 6. LVS 7. Handelingsplan 8.

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs SchoolOAS 5 OASBeheer wijzigdatum: 1-8-2015 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OASbeheer Inhoudsopgave 1 Inloggen in SchoolOAS 5 1 1.1 Controleren instellingen OASBeheer account 1 1.2

Nadere informatie

Startershandleiding leerkracht

Startershandleiding leerkracht Startershandleiding leerkracht Deze handleiding omschrijft alle basisfunctionaliteiten en hoe deze te gebruiken. Wanneer u voor het eerst Plannex gaat gebruiken, is het verstandig onderstaande punten in

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions KWBN - Calamiteitenplan KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie 4 1.1 Registreren... en Activeren 4 Hoofdstuk 2 Calamiteitenplan:

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets HOME Stappenplan Direct naar (muisklik) 1. Scores & profielbladen eindtoets importeren 2. Overdrachtsformulier eindtoets invullen 3. Overdrachtsformulier

Nadere informatie

Stappenplan OVM UWLR-koppeling ParnasSys. DataCare januari Versie

Stappenplan OVM UWLR-koppeling ParnasSys. DataCare januari Versie Stappenplan OVM UWLR-koppeling ParnasSys DataCare januari 2017 - Versie 2.2.0.64 Algemeen In dit stappenplan wordt uitgelegd in welke stappen u als beheerder uw nieuwe school in kunt richten met behulp

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding LOGOS Algemeen

Handleiding LOGOS Algemeen Algemeen DataCare versie mei 2018 Inhoudsopgave 1 Voorbereiding... 4 1.1 LOGOS downloaden... 4 1.2 LOGOS openen... 4 1.3 Inloggen in LOGOS... 5 1.4 Wachtwoord vergeten... 6 De basis van LOGOS... 7 2 LOGOS:

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Met overtredingen Juli 2017 Versie 17.2.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak Met overtredingen... 3 1.2 Beoordelen van het inspectierapport...

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie