Welkom in de Menorah. : mw. P. Meijer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de Menorah. : mw. P. Meijer"

Transcriptie

1 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. C. de Haan : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman

2 Project kindernevendienst 1/4 5 weken lang hebben de kinderen fanatiek gewerkt aan het project Samen in hetzelfde schuitje. We luisterden naar verhalen over water: Jezus die over het water liep, de ark van Noach, Mozes in het biezen mandje enzovoort.

3 Project kindernevendienst 2/4 Daarnaast gingen de oudste kinderen aan de slag om een vlot te bouwen, en de jongere kinderen maakten bootjes en versieringen voor op het vlot. Ze hebben ontzettend mooi samengewerkt, prachtig om te zien!

4 Project kindernevendienst 3/4 En vorige week was het dan zo ver: de officiële tewaterlating van het vlot, genaamd Bootje. In optocht ging het naar de vijver. De kinderen hadden knuffels meegenomen die op het vlot mochten. Bij het water kreeg het schip een zegen voor een goede vaart mee, de kinderen kregen allemaal champagne en daar ging Bootje, het water in!

5 Project kindernevendienst 4/4 Met zijn allen hebben de kinderen het vlot de vijver rond getrokken, alweer goed samengewerkt! Wij als leiding hebben genoten van dit project en van de kinderen die zo fanatiek meededen.

6 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. C. de Haan : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman

7 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

8 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

9 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

10 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

11 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

12 Lied voor de dienst: Lied 374: 1, 2, 3, 4, 5 en 6

13 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. C. de Haan : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman

14 Intochtslied: Lied 33: 1 a en 8

15 Intochtslied: Lied 33: 1 b en 8

16 Intochtslied: Lied 33: 1 en 8a

17 Intochtslied: Lied 33: 1 en 8b

18 Stil gebed aanvangswoord en groet

19 Gebed om ontferming Tussen de gebeden zingen wij het aangegeven Kyrië:

20 Glorialied: Lied 869: 1 a en 6

21 Glorialied: Lied 869: 1 b en 6

22 Glorialied: Lied 869: 1 en 6a

23 Glorialied: Lied 869: 1 en 6b

24 Dienst van het Woord Gebed bij de opening van het Woord Kinderen naar de Nevendienst Lezing uit het nieuwe testament: Marcus 12: 18-27

25 Gebed bij de opening van het Woord

26 De kinderen gaan naar de kindernevendienst Thema: Je kunt het niet bedenken

27 Kindernevendienstlied

28 1 e Schriftlezing: Marcus 12: Er kwamen enkele sadduceeën naar hem toe; volgens de sadduceeën is er geen opstanding uit de dood. Ze vroegen hem: 19 Meester, Mozes heeft ons het volgende voorgeschreven: Als iemand sterft en een vrouw achterlaat, maar geen kinderen, moet zijn broer die vrouw bij zich nemen en nakomelingen verwekken voor zijn broer. 20 Er waren eens zeven broers. De eerste nam een vrouw en stierf zonder nakomelingen; 21 de tweede nam haar tot vrouw, maar stierf ook zonder nakomelingen; en met de derde ging het net zo.

29 1 e Schriftlezing: Marcus 12: Geen van de zeven kreeg nakomelingen. Het laatst van allen stierf de vrouw. 23 Wiens vrouw zal ze dan zijn bij de opstanding, wanneer ze opstaan uit de dood? Alle zeven zijn ze immers met haar getrouwd geweest. 24 Jezus antwoordde: Dwaalt u niet? U kent blijkbaar de Schriften niet en evenmin de macht van God. 25 Want wanneer de mensen uit de dood opstaan, trouwen ze niet en worden ze niet uitgehuwelijkt, maar zijn ze als engelen in de hemel.

30 1 e Schriftlezing: Marcus 12: Wat betreft de opwekking van de doden, hebt u in het boek van Mozes in het gedeelte over de doornstruik niet gelezen dat God tegen hem zei: Ik ben de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob? 27 Hij is geen God van doden, maar van levenden; u dwaalt vreselijk!

31 Lied 641: 1 a, 2 en 4

32 Lied 641: 1 b, 2 en 4

33 Lied 641: 1, 2 a en 4

34 Lied 641: 1, 2 b en 4

35 Lied 641: 1, 2 en 4a

36 Lied 641: 1, 2 en 4b

37 Preek

38 Zingen: Apostolische geloofsbelijdenis Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus, zijnen eniggeboren zoon, onze Here, die ontvangen is van de Heil'ge Geest, geboren uit de maagd Maria, die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, nedergedaald ter helle.

39 Zingen: Apostolische geloofsbelijdenis Ten derde dagen weder om opgestaan uit de doden, opgevaren ten hemel, zittende ter rechterhand Gods, des Almachtigen Vaders, vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de Heilige Geest.

40 Zingen: Apostolische geloofsbelijdenis Ik geloof in een heilige algemene christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen, vergeving der zonden, wederopstanding des vleses, en een eeuwig leven. Amen. Amen. Amen.

41 De kinderen komen terug van de kindernevendienst Thema: Je kunt het niet bedenken

42 Gebeden - Dankgebed - Voorbeden - Stil gebed

43 Voor : mevr. T. de Boer Voor : mevr. R. Oosterloo

44 Inzameling van de gaven 1 e rondgang : Diaconie 2 e rondgang : Pastoraat Deurcollecte : Eigen Jeugdwerk

45 Project kindernevendienst 1/4 5 weken lang hebben de kinderen fanatiek gewerkt aan het project Samen in hetzelfde schuitje. We luisterden naar verhalen over water: Jezus die over het water liep, de ark van Noach, Mozes in het biezen mandje enzovoort.

46 Project kindernevendienst 2/4 Daarnaast gingen de oudste kinderen aan de slag om een vlot te bouwen, en de jongere kinderen maakten bootjes en versieringen voor op het vlot. Ze hebben ontzettend mooi samengewerkt, prachtig om te zien!

47 Project kindernevendienst 3/4 En vorige week was het dan zo ver: de officiële tewaterlating van het vlot, genaamd Bootje. In optocht ging het naar de vijver. De kinderen hadden knuffels meegenomen die op het vlot mochten. Bij het water kreeg het schip een zegen voor een goede vaart mee, de kinderen kregen allemaal champagne en daar ging Bootje, het water in!

48 Project kindernevendienst 4/4 Met zijn allen hebben de kinderen het vlot de vijver rond getrokken, alweer goed samengewerkt! Wij als leiding hebben genoten van dit project en van de kinderen die zo fanatiek meededen.

49 Viering van de maaltijd van de Here

50 Lied 374: 1, 5 en 6

51 Lied 374: 1, 5 en 6

52 Lied 374: 1, 5 en 6

53 Nodiging Als teken van zijn liefde voor allen die Hem zoeken, nodigt de Heer ons aan zijn maaltijd. Want Hij heeft gezegd: Ik ben het levende brood, dat uit de hemel is neergedaald. Indien iemand van dit brood eet, hij zal in eeuwigheid leven.

54 Grote lofprijzing Voorganger : De Heer zij met u. Gemeente : DE HEER ZAL U BEWAREN Voorganger : Verheft uw harten tot God en laat ons de Here onze God dankzeggen, want Hij verdient onze dank. Gemeente: HET PAST ONS DE HEER TE DANKEN.

55 Ja waarlijk, het past ons, o Heer, goed is het en heilzaam, dat wij U dankzeggen, overal en altijd. Heilige Vader, eeuwige God, door Christus onze Heer, die ons mensen gelijk geworden en zich vernederd heeft tot de dood, ja tot de dood aan het kruis. Daarom hebt Gij Hem uitermate verhoogd en Hem een naam gegeven boven alle naam, opdat in zijn naam zich zou buigen alle knie van hen die in de hemel en op aarde zijn, tot eer van God de Vader. En daarom met engelen en machten en krachten, met allen die staan voor uw troon verheffen ook wij onze stem en zingen vol vreugde U toe:

56 Lied 405: 1

57 Inzettingswoorden en gedachtenis Wij zegenen U omwille van Jezus, uw Zoon, uw onvolprezen gave, die is overgeleverd om onze overtredingen en om onze rechtvaardiging is opgewekt en zo alles heeft volbracht. Die zich met hart en ziel aan deze wereld heeft gegeven. Want in de nacht, waarin Hij werd overgeleverd, nam Hij een brood, sprak de dankzegging uit, brak het en zei: Dit is mijn lichaam voor u, doet dit tot mijn gedachtenis.

58 Inzettingswoorden en gedachtenis Evenzo ook de beker, nadat de maaltijd afgelopen was en Hij zei: Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed, doet dit zo dikwijls gij die drinkt tot mijn gedachtenis. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Zo gedenken wij het verlossend lijden van de Messias, onze Heer, die verrezen is en leeft. En wij verkondigen zijn dood totdat Hij komt Gemeente: MARANATA

59 Gebed gevolg door het Onze Vader

60 Vrede groet Allen gaan staan. En na de groet geven wij de mensen om ons heen een hand en mogen wij tegen elkaar zeggen: De vrede van Christus. Voorganger: De vrede van de Heer zij met u allen Gemeente: Zijn vrede zij ook met u Voorganger: Wens elkaar de vrede van Christus. (wij geven elkaar de vredegroet)

61 Angus Dei: Lied 270g: 1

62 Gemeenschap van brood en wijn brood en beker

63 Dankzegging

64 Lied 381: 6

65 Dankgebed

66 Dankgebed Voorganger: Heer, wij danken U, dat Gij ons wilt verkwikken met uw gaven. Geef ons een vast vertrouwen in U, een gedurige verwachting van de komst van uw Koninkrijk, en een duurzame liefde en lankmoedigheid onder elkaar. Gemeente: DOOR JEZUS CHRISTUS, ONZE HEER..

67 Voorganger: die met U en de Heilige Geest, één enig God, leeft en regeert in eeuwigheid. Gemeente: AMEN Dankgebed

68 Slotlied: Tuskentiden 237: 1, 2, 3 en 4 Hear, wês mei ús oant in oare kear, wol oan t wersjen oer ús weitsje, lit gjin kwea ús rigen reitsje. Hear, wês mei ús oant in oare kear. Hear, wês mei ús oant in oare kear, wol ús mei jo wjukken hoedzje, stypje as de stoarmen woedzje Hear, wês mei ús oant in oare kear.

69 Slotlied: Tuskentiden 237: 1, 2, 3 en 4 Hear, wês mei ús oant in oare kear, wol de wegen foar ús sljochtsje, ús net nei ús sûnden rjochtsje. Hear, wês mei ús oant in oare kear. Hear, wês mei ús oant in oare kear, as wy wurch en warleas binne, lit ús dan troch Jo oerwinne. Hear, wês mei ús oant in oare kear.

70 Zending en zegen

71 U bent van harte welkom in de foyer voor een kopje koffie of thee. Allen een goede zondag toegewenst Voor informatie: zie MenorAgenda of

Films die er toe doen

Films die er toe doen Films die er toe doen Barbara 22 januari Menorah, 19.30 uur Een film van Christian Petzold (Duitsland 2011) Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra Welkom in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma en ds. A.J. Nicolai : mw. S. Faber : mw. C. Laanstra : dhr. W. Dijkstra

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd, Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : mw.f. Hovius : dhr. H. Dorsman Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward Zondag Christus Koning Laatste zondag van het kerkelijk jaar Herdenken van de overledenen Viering van het Heilig Avondmaal

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. Aafke Nicolai : dhr. H. Bouma : dhr.f. Wijngaarden : dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Lied 416: 1a, 2 en 4 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : mw. N. van Gelderen

Welkom in de Menorah. : mw. N. van Gelderen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. A.H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : mw. N. van Gelderen Pelgrimstocht op 10 december Van de Zuiderkerk naar het

Nadere informatie

Dit is Keenan. Sinds hij acht jaar oud is, streeft hij zijn droom na: grafisch ontwerper worden.

Dit is Keenan. Sinds hij acht jaar oud is, streeft hij zijn droom na: grafisch ontwerper worden. Dit is Keenan. Sinds hij acht jaar oud is, streeft hij zijn droom na: grafisch ontwerper worden. Keenan vestigde zich in het Zuid-Afrikaanse Vrygrond. Een gemeenschap gekenmerkt door criminaliteit en misbruik.

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

Orde van de Oecumenische Vredesdienst op 25 september 2016 in de Martinikerk te Bolsward

Orde van de Oecumenische Vredesdienst op 25 september 2016 in de Martinikerk te Bolsward Orde van de Oecumenische Vredesdienst op 25 september 2016 in de Martinikerk te Bolsward Orgelspel Welkom, mededelingen Zingen: Psalm 72: 1, 2 en 4 (staande) 1 Geef, Heer, de koning uwe rechten en uw gerechtigheid

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en Jayden

waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en Jayden Orde van de dienst op zondag 12 februari 2017 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Jowell Faustin zoon van Ilphene en Janke Anna v.d. Pol-v.d. Meer broertje van Calvin* en

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015

Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015 Welkom in de Menorah Witte Donderdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman Aanvangswoord Wij mogen ervoor bewaard blijven te roemen anders dan

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah 4 e Advent Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. J. van der Leij : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 461: 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

Dienst van Schrift en tafel op zondag 10 september 2017 in de Zuiderkerk.

Dienst van Schrift en tafel op zondag 10 september 2017 in de Zuiderkerk. Dienst van Schrift en tafel op zondag 10 september 2017 in de Zuiderkerk. Dienst van de wijken Zuid en Oost. Lied voor de dienst: Lied 386. 2 Hij verbindt ons en maakt ons één tot een kring om zijn tafel

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Welkom in de dienst van 4 november 2018

Welkom in de dienst van 4 november 2018 Welkom in de dienst van 4 november 2018 Voorganger: Organist: Feikje de Jong Beamer: Rolf Berends Geluid:?? ds. Anne Henk Boschma Welkomstwoord VOORBEREIDING. Intochtslied Psalm 33 : 1 en 8 Kom nu met

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis

Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis Tafelgebeden Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis Over het Avondmaal Kort voor zijn heengaan heeft Jezus in het houden van een maaltijd met zijn leerlingen uitdrukking

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof Liturgie voor de morgendienst met viering Heilig vondmaal op zondag 27 mei 2018 in de Open Hof voorganger: ouderling van dienst: organist: ds. Elsje Braam Mariëlle ersteeg Harm van Urk OORBEREIDING Orgelspel

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah Thema: Genieten. : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah Thema: Genieten. : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah Thema: Genieten Voorganger Ouderling v. dienst Organist Trompetist Medewerking : ds A.H. Boschma : dhr. A. Boven : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. S. Knol : 25++ groep WELKOMSTDIENST 21

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen als intochtslied: Lied 118: 1 Stil gebed, Votum & Groet Wij zingen: Klein Gloria Klein Gloria Wij zingen: Gezang 463: 1, 2 en 4 Gezang 463 Gezang

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling

Welkom in de Menorah. In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling Welkom in de Menorah In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst : dhr. A. Boven Lector : mw. A. Dertien

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij : mw. C. Laanstra

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij : mw. C. Laanstra Welkom in de Menorah Voorganger : ds. L. de Ruiter Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij Lector : mw. C. Laanstra Organist : dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Lied 997: 1 a, 2, 3 en 4 Lied voor

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius : dhr. H. Dorsman : mw. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Onze Vader Gecomponeerd door Rein

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien Welkom in de Menorah Gedachtenis zondag Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Boven : dhr. H. Dorsman : mw. A. Dertien Gedachteniszondag 2015. Thema schuilen bij God

Nadere informatie

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan Protestantse Gemeente Het Anker te Zaltbommel Zondag 13 november 2016 In deze dienst wordt de Doop bediend aan Amarence en Laurens-Jan van Kooten en Anna Vogel INTREDE Woord van welkom Stil gebed Aanvangslied

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

het begin van de Paasdag dienst van Schrift en Tafel zondag 27 maart uur

het begin van de Paasdag dienst van Schrift en Tafel zondag 27 maart uur PASEN het begin van de Paasdag dienst van Schrift en Tafel zondag 27 maart 2016 10.00 uur dienst van Schrift en Tafel -----------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 305: 1a, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

Zondag 18 november Doopdienst

Zondag 18 november Doopdienst Zondag 18 november 2018 Doopdienst 1 Meditatieve muziek Inleidend woord Het licht wordt ontstoken door de zondagskinderen Kort moment van stilte NLB Psalm 98: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie

Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie Voorganger: Lector: Organist: ds. Arend Altena Trude Meijnhardt - Kragt Jan Spoel Voorbereiding Orgelspel 'Schmücke,

Nadere informatie

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 stil gebed votum en groet zingen IN PLAATS VAN DE 10 GEBODEN G emeente van Christus, vandaag vieren wij het heilig avondmaal. De Heere zelf roept

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong : mw. M. Tiekstra Lied voor de dienst: Lied 517: 1 a, 2 en 5 (NLB) Christus,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 4 april 2015 Dom Trier, foto bewerkt PAASWAKE In deze dienst zal de Heilige Doop worden bediend aan José Menzo en Lia Westerneng. Petra Tjalsma en Arie Westerneng

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Zondag 27 augustus In deze dienst vieren wij de Maaltijd van de Heer. Jong en oud is welkom om aan deze lopende viering deel te nemen.

Zondag 27 augustus In deze dienst vieren wij de Maaltijd van de Heer. Jong en oud is welkom om aan deze lopende viering deel te nemen. Zondag 27 augustus 2016 In deze dienst vieren wij de Maaltijd van de Heer. Jong en oud is welkom om aan deze lopende viering deel te nemen. Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Dirk Slooijer

Nadere informatie

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum Witte Donderdag 29 maart 2018 Johanneskerk Leersum fresco uit de Dom van Orvieto Voorganger: Ds. Arend Altena Organist: Ton Blom VOORBEREIDING INTROITUS: God zij ons gunstig en genadig Psalm 67: 1 en 3

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

Zondag 26 november 2017 Laatste zondag van het kerkelijk jaar

Zondag 26 november 2017 Laatste zondag van het kerkelijk jaar Zondag 26 november 2017 Laatste zondag van het kerkelijk jaar voorganger: organist: koster: Ds. Gert Kwakkel Dhr. Michiel de Leeuw van Weenen Dhr. Peter Stravers 1 Woord van welkom Aanvangslied: 23 B:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Welkom in de Menorah Voorganger : Dhr. J van der Brink Lector : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Organist : Dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Gezang 328: 1, 2 en 3 Here Jezus, om

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Doopdienst : Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt, mmv Dina Verheyden en Annemarie Verburg Voorafgaand aan de dienst

Doopdienst : Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt, mmv Dina Verheyden en Annemarie Verburg Voorafgaand aan de dienst Doopdienst 22-10-2017 : Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel Gerard de Waardt, mmv Dina Verheyden en Annemarie Verburg Voorafgaand aan de dienst zingen Dina en Annemarie: Sontagsmorgen (F. Mendelssohn)

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 bevestiging van ambtsdragers Opstandingskerk te Wissenkerke Voorganger: Organist: ds. Karin van den Broeke Kees Borgdorff Welkom door Ouderling

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Liturgie voor de gedachtenisdienst op

Liturgie voor de gedachtenisdienst op Liturgie voor de gedachtenisdienst op 20-11-2016 Aanvang: 09.30 uur Plaats: Drachtstercompagnie Lezen: Psalm 91 Tekst: Psalm 91: 1 en 2. Thema: Schuilen bij God Voorganger: Gotse Stienstra Organist: Piet

Nadere informatie

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde.

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. 2. En in Jezus Christus Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere;

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 849 vers 1a, 2 en 3. Lied voor de

Nadere informatie

Voorbereiding: L14206

Voorbereiding: L14206 1 Voorbereiding: V : Onze hulp is in de naam van de Heer G : die hemel en aarde gemaakt V : God, kom tot ons G : en doe ons weer leven met hart en ziel. V : Laat ons in Christus uw liefde zien G : dat

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen.

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. : mw. F. Hovius : mw. M. Tiekstra : dhr. P. de Jong Lied voor de Dienst: 23A vers 1a, 2, 3 en 4 Lied

Nadere informatie