Instructies voor uitwisselingsstudenten: VOOR VERTREK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructies voor uitwisselingsstudenten: VOOR VERTREK"

Transcriptie

1 VOOR VERTREK 1. Indienen aanvraag bij je gastinstelling In samenwerking met het Mobility Office KU Leuven Campus Brussel dien je er voor je vertrek naar je gastinstelling voor te zorgen dat alle nodige formulieren (o.m. je Application form, eventueel Learning Agreement, een kopie van je identiteitskaart, een kopie van je verzekeringsdocumenten, je Transcripts of Records en een foto) tijdig worden opgestuurd naar je gastinstelling. Hou ook rekening met het feit dat voor sommige landen een visum en een paspoort noodzakelijk kunnen zijn. Informeer je tijdig! 2. Zoeken naar huisvesting Het vinden van huisvesting is één van de moeilijke praktische problemen waarmee studenten tijdens hun verblijf in het buitenland worden geconfronteerd. Vaak wordt de huisvesting voor buitenlandse gaststudenten georganiseerd door een centrale universitaire dienst, maar nog vaker is er weinig of geen hulp van de instelling. Meer informatie vind je eveneens terug op de website, krijg je toegestuurd door de gastinstelling of via Toledo (Mobility Office KU Leuven Campus Brussel). Uiteraard zijn de inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten van het vorige academiejaar de aangewezen personen om je advies te geven voor je studie in het buitenland. Je kan ze contacteren via de Facebookgroep Zie ook punt Verzekering Zie punt Erasmusbeurs (enkel bij deelname aan Erasmus+ programma) De aanvraag voor een Erasmusbeurs gebeurd door de kandidaatstelling in het KU Loket. Je hoeft hiervoor dus geen extra aanvraag in te dienen. De Studentenovereenkomst voor studie zal opgemaakt worden door het International Office van de KU Leuven. De studentenovereenkomst voor studie is een overeenkomst tussen de instelling en de student, die de rechten en plichten van de student en van de instelling formuleert. De beursafhandeling gebeurt door het International Office van de KU Leuven. De toewijzing gebeurt binnen de geldende regels aan de KU Leuven. De contactpersoon is Felke Bauters, International Admissions and Mobility Naamsestraat 63 - bus Leuven tel Voor meer informatie surf naar: Een studietoelage van de Vlaamse Gemeenschap is cumuleerbaar met een Erasmusbeurs.

2 BIJ VERTREK 1. Herinschrijven aan KU Leuven Campus Brussel Je studieverblijf in het buitenland als uitwisselingsstudent is een integraal onderdeel van je studies aan KU Leuven Campus Brussel. Daarom moet je in elk geval (her)inschrijven als KU Leuven Campus Brussel-student. Het is immers je thuisinstelling die uiteindelijk je diploma zal uitreiken. Je betaalt je inschrijvingsgeld aan KU Leuven Campus Brussel. De gastinstelling mag je geen inschrijvingsgeld laten betalen (cursusgeld ed. kan wel door de gastinstelling gevraagd worden). Studentenadministratie zorgt ervoor dat je studentenkaart en je attest van inschrijving opgestuurd worden naar je thuisadres. Je hebt vanuit het buitenland ook toegang tot je KU Leuven adres en Toledo. We raden je aan je mails en het studentenportaal regelmatig te raadplegen. 2. Learning Agreement Bij vertrek is je Learning Agreement normaal gezien helemaal afgewerkt en volledig getekend door de student en de academisch verantwoordelijke van de thuisinstelling en de partnerinstelling. Aan de start van het academiejaar in de partnerinstelling kan dit goedgekeurde programma nog wijzigen. Voor het opstellen van Learning Agreement en changes, zie de handleidingen op Toledo (via Mobility Office KU Leuven Campus Brussel > Information > Application Documents). 3. Attest voor de gastinstelling Info en te printen via: punt Uitbetaling eerste schijf Erasmusbeurs (enkel bij deelname aan Erasmus+ programma) Zie punt In orde brengen registratieverplichtingen of verblijfsvergunningen Algemene informatie over registratieverplichtingen en verblijfsvergunningen kan je als uitwisselingsstudent steeds verkrijgen op de consulaire dienst van de betreffende ambassade in Brussel. De adressen van de ambassades kan je terugvinden op Als gevolg van het principe van het vrije verkeer van personen tussen de EU-lidstaten, is het bezit van de identiteitskaart normaliter de enige formaliteit die bij een grensoverschrijding binnen de Europese Unie gesteld wordt. Tot voor kort moest je als EU-burger ook een verblijfsvergunning aangaan omdat je verblijf langer dan 3 maanden duurde. Binnen de EU is dit voor een EU-burger echter niet meer nodig. Je moet je wel nog aanmelden bij de stedelijke bevolkingsdienst van je tijdelijke verblijfplaats voor de registratie in het vreemdelingenregister. Voor uitwisselingsstudenten die een bestemming hebben buiten de EU, blijft de regel gelden dat ze een verblijfsvergunning moeten aanvragen. In elk geval is het aan te raden om de volgende documenten bij de hand te hebben: Kopie van bewijs van inschrijving aan KU Leuven Campus Brussel; Kopie van bewijs van registratie aan de gastuniversiteit; Kopie van bewijs van ziekteverzekering; Pasfoto s (je hebt er meerdere nodig).

3 CONTACTGEGEVENS 1. Mobility Office KU Leuven Campus Brussel Campus Brussel T Serclaes Lokaal B Warmoesberg Brussel Tel. +32 (0) en +32 (0) mobility.brussel@kuleuven.be Suzanne Steijleman suzanne.steijleman@kuleuven.be Dirk Van Waelderen dirk.vanwaelderen@kuleuven.be Mobiliteitscoördinator 2. International Office KU Leuven - Leuven Zie punt Ankerpersonen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen 1. Handelswetenschappen Tim De Feyter, Ankerpersoon afstudeerrichtingen Bedrijfsmanagement en ondernemerschap, Fiscale wetenschappen, Human Resources Management en Marketingmanagement, tim.defeyter@kuleuven.be Ann Pauwels, Ankerpersoon afstudeerrichting Internationale betrekkingen, a.pauwels@kuleuven.be Rosanne Vanpée, Ankerpersoon afstudeerrichtingen Accountancy, Business Information Management en Finance & Risk Management, rosanne.vanpee@kuleuven.be 2. Handelsingenieur Jef Hendrickx, Ankerpersoon Handelsingenieur, jef.hendrickx@kuleuven.be 3. Milieu- en preventiemanagement Talia Stough, Ankerpersoon Milieu- en preventiemanagement, talia.stough@kuleuven.be 4. Noodsituaties Zie fiche: instructies voor uitwisselingsstudenten: NOODSITUATIES

4 DEADLINES 1. Learning Agreement Deadline 1ste semester/jaar: afhankelijk van de deadline van de partnerinstelling, maar uiterlijk voor je vertrek. Deadline 2de semester: afhankelijk van de deadline van de partnerinstelling, maar uiterlijk voor je vertrek. 2. Studentenovereenkomst voor studie zie: punt Gegevens voor noodsituatie Deadline 1ste semester/jaar: 30 augustus 2015 (1ste versie) en 15 oktober 2015 (geactualiseerde versie). Deadline 2de semester: 10 januari 2016 (1ste versie) en 15 februari 2016 (geactualiseerde versie). 4. Changes to the original Learning Agreement Deadline 1ste semester/jaar: 15 oktober 2015 (enkel voor bestemmingen in Duitsland zijn afwijkingen mogelijk). Deadline 2de semester: 15 maart 2016 (enkel voor bestemmingen in Duitsland zijn afwijkingen mogelijk).

5 NOODSITUATIES 1. Veiligheidsvoorschriften Plaatselijke wetten, normen en zeden Net zoals de inwoners van het land waar je verblijft, moet je de wetten naleven en de plaatselijke normen en zeden respecteren. Informeer je vooraf over wat kan en niet kan. Veiligheidstips In principe gelden voor de meeste bestemmingen de meeste, vanzelfsprekende, veiligheidstips als in België: - Draag nooit te veel geld op zak, en geef bij een overval zonder tegenstribbelen je geld af. - Verplaats je s avonds of s nachts zo weinig mogelijk alleen. - Draag steeds een veiligheidsgordel. - Als buitenlander vermijd je best betogingen, manifestaties en politieke meetings. - Berg je vliegtuigticket, paspoort en andere officiële documenten veilig op en draag ze niet steeds op zak. Neem ook kopieën van je belangrijke documenten en bewaar steeds een exemplaar in België en een kopie apart van je originele documenten. Meer praktische informatie op 2. Noodsituaties In geval van een ernstige noodsituatie, kan je afhankelijk van de aard en de ernst van de situatie contact opnemen met: - Het noodnummer van KU Leuven: +32 (0) (24u/24u bereikbaar); - Het internationale noodnummer: 112; - De plaatselijke politie; - Je lokale contactpersoon; - De Belgische ambassade; - Het noodnummer van je verzekering; - Je familie; - KU Leuven FEB Campus Brussel Head Internationalisation FEB, Ingeborg Vandenbulcke (+32(0) of GSM: +32 (0) ); Campusdecaan, Tom Van Puyenbroeck (+32 (0) ); - KU Leuven Letteren Campus Brussel, Coördinator internationalisering, Danny Masschelein +32 (0) of GSM: +32 (0) ). Voor meer richtlijnen over wat te doen in geval van een noodsituatie verwijzen we naar

6 NA TERUGKEER 1. Confirmation of Stay Zie punt Uitbetaling tweede schijf Erasmusbeurs (enkel bij deelname aan Erasmus+ programma) Zie punt Transcript of Records In de gastinstelling zal per opleidingsonderdeel het examenresultaat uitgedrukt worden in een ECTS graad. Indien er geen omzetting naar een ECTS graad is en er enkel een local grade ter beschikking is, gebeurt de omzetting op basis van een op voorhand vastgelegde omzettingsschaal. Zorg er voor dat niet alleen jijzelf maar ook KU Leuven een document krijgt van de resultaten die je ginds behaalde. Dit document heet Transcript of records. Wanneer jouw resultaten op onze campus toekomen, worden deze volgens de volgende ECTS-tabel omgezet in KU Leuven-resultaten. Indien de instelling je ter plaatse de ECTS-grade bezorgt, weet je onmiddellijk wat je resultaat aan KU Leuven is: ECTS grade A B C D E FX F KU Leuven-puntenschaal Belangrijk: Dring er bij de internationale coördinator van je gastinstelling op aan dat je examenresultaten zo spoedig mogelijk worden meegedeeld aan het Mobility Office KU Leuven Campus Brussel via een Transcript of Records.

KU HUB. Academiejaar Academic year FACULTY OF ECONOMICS AND BUSINESS FACULTY OF ARTS

KU HUB. Academiejaar Academic year FACULTY OF ECONOMICS AND BUSINESS FACULTY OF ARTS Handleiding voor uitgaande uitwisselingsstudenten Exchange studies KU Exchange Leuven studies @ HUB in Brussels KU Leuven @ HUB Academiejaar 2014-2015 Academic year 2014-2015 FACULTY OF ECONOMICS AND BUSINESS

Nadere informatie

Informatiesessie geselecteerde uitgaande uitwisselingsstudenten

Informatiesessie geselecteerde uitgaande uitwisselingsstudenten Informatiesessie geselecteerde uitgaande uitwisselingsstudenten Mobility Office, KULeuven @ HUB Dirk Van Waelderen INFOSESSIE Erasmus+ UITWISSELINGEN Presentatie over verzekeringsfaciliteiten en verplichtingen

Nadere informatie

LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES. Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen

LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES. Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen LEARNING AGREEMENTS VOOR DUMMIES Mobility Office KU Leuven @ HUB Faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen Learning Agreements voor dummies Juiste template downloaden Algemene informatie invullen Jaarprogramma

Nadere informatie

Uitwisselingsprogramma s KU Leuven, campus Brussel 2016-2017. Milieu en Preventie Management

Uitwisselingsprogramma s KU Leuven, campus Brussel 2016-2017. Milieu en Preventie Management Uitwisselingsprogramma s KU Leuven, campus Brussel 2016-2017 Milieu en Preventie Management Waarom naar het buitenland? Taal Cultuur Werkgelegenheid Academische vaardigheden Zelfvertrouwen Vriendenkring

Nadere informatie

Erasmus (infosessie voor geselecteerde studenten) Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus

Erasmus (infosessie voor geselecteerde studenten) Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus Erasmus (infosessie voor geselecteerde studenten) Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus Voor vertrek Aanmelding bij de gastinstelling (door mevr. Erika Vandersmissen) Registratie bij de gastinstelling

Nadere informatie

Naar het buitenland. Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus April 2014

Naar het buitenland. Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus April 2014 Naar het buitenland. Liesbeth Oeyen Instellingscoördinator Erasmus April 2014 Voor vertrek Aanmelding bij de gastinstelling (door mevr. Erika Vandersmissen) Registratie bij de gastinstelling (eigen verantwoordelijkheid)

Nadere informatie

UITWISSELING IN EUROPA

UITWISSELING IN EUROPA UITWISSELING IN EUROPA ERASMUS Algemene introductie tot Erasmus Hoe moet je je voorbereiden wat kun je verwachten van deze sessie? Geen individuele bespreking van alle mogelijke bestemmingen in alle faculteiten

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study Deadlines Dossier Mobility Online In geval van een Erasmus Study moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Infosessie 8 mei 2017 Erasmus: verder verloop

Infosessie 8 mei 2017 Erasmus: verder verloop Infosessie 8 mei 2017 Erasmus: verder verloop 1. Learning agreement a. Basisprincipes voor het kiezen van vakken b. Hoe vakken kiezen? c. Voor hoeveel studiepunten d. Hoe geef je het programma door aan

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Study/ Erasmus Belgica Study/ non-erasmus Study

Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Study/ Erasmus Belgica Study/ non-erasmus Study Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Study/ Erasmus Belgica Study/ non-erasmus Study Deadlines Meer info over de procedures en deadlines vind je in de informatiebrochure over internationale

Nadere informatie

Your Future Awaits You

Your Future Awaits You Your Future Awaits You Going Abroad for Study 26 oktober 2017, Leuven Wie is wie aan de Faculteit Geneeskunde Prof. dr. Paul Herijgers Decaan Prof. dr. Chris Verslype Vicedecaan Internationalisering Prof.

Nadere informatie

READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE 2015-2016

READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE 2015-2016 READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE 2015-2016 I. VOOR VERTREK 1. AANVRAAGDOSSIER Check of je aanvraagdossier volledig in orde is. 2. INSCHRIJVING PXL Vergeet je niet in te schrijven aan PXL!

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online Erasmus Study-Erasmus Belgica Study-Non Erasmus Study

Handleiding Mobility Online Erasmus Study-Erasmus Belgica Study-Non Erasmus Study Handleiding Mobility Online Erasmus Study-Erasmus Belgica Study-Non Erasmus Study Deadlines Meer info over de procedures en deadlines vind je in de informatiebrochure over internationale studie of stage,

Nadere informatie

2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten. Faculteit Architectuur en kunst

2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten. Faculteit Architectuur en kunst 2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten Faculteit Architectuur en kunst INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 4 1 VOOR JE VERTREK... 4 1.1 BEVESTIGING VAN DEELNAME... 4 1.2 LEARNING

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een studie moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Infosessie uitzendstudenten 16 mei Trees Deloddere (International Admissions and Mobility) An Francier (Juridische dienst studenten)

Infosessie uitzendstudenten 16 mei Trees Deloddere (International Admissions and Mobility) An Francier (Juridische dienst studenten) Infosessie uitzendstudenten 16 mei 2013 Trees Deloddere (International Admissions and Mobility) An Francier (Juridische dienst studenten) Infosessie uitzendstudenten Visum Inschrijving aan KU Leuven Kinderbijslag

Nadere informatie

Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid

Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid 2018-2019 MiBEB 2018-2019 Wie is wie Studieprogramma en docenten Nuttige informatie 2 Wie is wie Programmacoördinator Programma-adviseur, onderwijsmedewerker

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een Individueel collegerooster S.ORG.4.3/2007-08-20 uropese Hogeschool Brussel Campus conomische Hogeschool Dienst Studentenadministratie Stormstraat 2 1000 Brussel (02)210 13 02 Handleiding voor het samenstellen van een Individueel

Nadere informatie

2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten. Faculteit Rechten

2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten. Faculteit Rechten 2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten Faculteit Rechten INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 4 1 VOOR JE VERTREK... 4 1.1 BEVESTIGING VAN DEELNAME... 4 1.2 LEARNING AGREEMENT...

Nadere informatie

Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen (FBD) Stappenplan en voorwaarden studieverblijf in het buitenland

Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen (FBD) Stappenplan en voorwaarden studieverblijf in het buitenland Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen (FBD) Stappenplan en voorwaarden studieverblijf in het buitenland Na overleg Facultaire Commissie Internationalisering 15/11/2011

Nadere informatie

2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT RECHTEN

2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT RECHTEN 2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT RECHTEN INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 DEEL I ALGEMENE INFORMATIE... 3 1 Voor je vertrek... 3 1.1 Bevestiging van deelname & beurscontract... 3 1.2

Nadere informatie

Uitwisselingsstudenten

Uitwisselingsstudenten Uitwisselingsstudenten Typisch voor uitwisselingsstudenten is dat ze in het buitenland studeren in het kader van een akkoord dat Leuven met de buitenlandse partner heeft afgesloten; dat ze daarvoor geen

Nadere informatie

ONTDEK DE WERELD BEGIN BIJ JEZELF 2013-2014. Internationale studentenuitwisselingen

ONTDEK DE WERELD BEGIN BIJ JEZELF 2013-2014. Internationale studentenuitwisselingen ONTDEK DE WERELD BEGIN BIJ JEZELF 2013-2014 Internationale studentenuitwisselingen INHOUD 1. WAAROM NAAR HET BUITENLAND? 2. MOGELIJKHEDEN 3. VOORWAARDEN 4. HOE AANMELDEN 5. PRAKTISCHE ASPECTEN 6. VERZEKERINGEN

Nadere informatie

Erasmusreglement Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (HIW)

Erasmusreglement Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (HIW) Erasmusreglement Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (HIW) Geldig vanaf academiejaar 2015 2016 1 Uitgaande studentenmobiliteit 1.1 Toepassingsgebied Dit onderdeel van het reglement is van toepassing op uitgaande

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

NAAR HET BUITENLAND TIJDENS JE MASTEROPLEIDING

NAAR HET BUITENLAND TIJDENS JE MASTEROPLEIDING FACULTEIT BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN KU LEUVEN NAAR HET BUITENLAND TIJDENS JE MASTEROPLEIDING UITWISSELING ERASMUS+ VOOR ZIJ-INSTROMERS UITWISSELING OP EIGEN INITIATIEF ACADEMIEJAAR 2017-2018 www.biw.kuleuven.be/internationalisering/

Nadere informatie

Binnen de schakel- en voorbereidingsprogramma s is het niet mogelijk een uitwisseling te doen.

Binnen de schakel- en voorbereidingsprogramma s is het niet mogelijk een uitwisseling te doen. 1. Facultair reglement Opleiding, studiejaar en periode van uitwisseling In de (bachelor) opleidingen sociologie en politieke wetenschappen is mobiliteit voor studenten mogelijk in het derde jaar van de

Nadere informatie

Inleiding AAN DE SLAG Goedkeuring van je academie Uitvoeringsregeling BEFORE DURING... 3

Inleiding AAN DE SLAG Goedkeuring van je academie Uitvoeringsregeling BEFORE DURING... 3 INHOUD Inleiding... 2 0 AAN DE SLAG... 2 0.1 Goedkeuring van je academie... 2 0.2 Uitvoeringsregeling... 2 1 BEFORE... 2 2 DURING... 3 2.1 Wijzigingen studie- of stageprogramma... 3 2.2 Wijziging contactgegevens...

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Placement/Erasmus Belgica Placement / non-erasmus Placement

Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Placement/Erasmus Belgica Placement / non-erasmus Placement Handleiding Mobility Online Online application Erasmus Placement/Erasmus Belgica Placement / non-erasmus Placement Deadlines Meer info over de procedures en deadlines vind je in de informatiebrochure over

Nadere informatie

S T U D E N T E N O V E R E E N K O M S T S T U D I E ( S M S )

S T U D E N T E N O V E R E E N K O M S T S T U D I E ( S M S ) ERASMUS 2012-2013 S T U D E N T E N O V E R E E N K O M S T S T U D I E ( S M S ) Tussen: Gegevens thuisinstelling Naam thuisinstelling: Katholieke hogeschool Limburg EUC nummer thuisinstelling: 28081-IC-1-2007-1-BE-ERASMUS-EUCX-1

Nadere informatie

Generieke Beurzen buiten Europa Academiejaar Informatie voor studenten van Universiteit Gent

Generieke Beurzen buiten Europa Academiejaar Informatie voor studenten van Universiteit Gent Generieke Beurzen buiten Europa Academiejaar 2016-2017 Informatie voor studenten van Universiteit Gent Inleiding In deze toelichting vind je specifieke informatie voor UGent studenten over het Generieke

Nadere informatie

IV. AANVRAAG STAGE OF STUDEREN IN HET BUITENLAND

IV. AANVRAAG STAGE OF STUDEREN IN HET BUITENLAND 20 IV. AANVRAAG STAGE OF STUDEREN IN HET BUITENLAND Vóór je op internationale stage of studie mag gaan moet je een aanvraagprocedure doorlopen. De opleiding moet immers je stage of studieprogramma goedkeuren.

Nadere informatie

Handleiding uitwisselingsstudenten

Handleiding uitwisselingsstudenten Handleiding uitwisselingsstudenten Faculteit Wetenschappen 2013-2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 DEEL I ALGEMENE INFORMATIE... 3 1 Voor je vertrek... 3 1.1 Bevestiging van deelname & beurscontract...

Nadere informatie

Informatie voor uitzendstudenten. 1. Visumaanvraag p.1 China p.1 Japan p.1 Rusland p.2 Taiwan p.2. 2. Inschrijving aan KU Leuven p.

Informatie voor uitzendstudenten. 1. Visumaanvraag p.1 China p.1 Japan p.1 Rusland p.2 Taiwan p.2. 2. Inschrijving aan KU Leuven p. Informatie voor uitzendstudenten Inhoudstafel: 1. Visumaanvraag p.1 China p.1 Japan p.1 Rusland p.2 Taiwan p.2 2. Inschrijving aan KU Leuven p.3 3. Kinderbijslag p.4 4. Domicilie en sociaal statuut p.6

Nadere informatie

Erasmus + 2015 2016. Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden. 10-12-2014 pag. 1

Erasmus + 2015 2016. Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden. 10-12-2014 pag. 1 Erasmus + 2015 2016 Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden 10-12-2014 pag. 1 Erasmus+ 2015-2016 Erasmus + beleid door IRMO administratie door SAC 10-12-2014 pag. 2 Erasmus

Nadere informatie

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING 2019-2020 INHOUD JE STUDIEGELD 1. Welk tarief betaal je? p4 2. Procedure van betaling p6 BEREKENING VAN JE STUDIETOELAGE EN/OF JE STUDIEGELD DOOR STUVO p8

Nadere informatie

Algemene informatie 2014/2015

Algemene informatie 2014/2015 1 Algemene informatie 2014/2015 1. Waarom? 2. Wat? 3. Wanneer? 4. Waarheen? 5. Hoe? 2 Uitgangspunten Studie aan partneruniversiteit onderdeel studie UU Vermelding behaalde vakken op diplomasupplement Géén

Nadere informatie

Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014

Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014 Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014 In de cursusdienst worden alleen nieuwe syllabi en handboeken verkocht. Tweedehandsexemplaren zijn er niet te verkrijgen. De betaling van de handboeken

Nadere informatie

We dringen erop aan dat je daarnaast rekening houdt met de volgende info en adviezen. Verplichtingen worden steeds onderlijnd.

We dringen erop aan dat je daarnaast rekening houdt met de volgende info en adviezen. Verplichtingen worden steeds onderlijnd. Naar het buitenland Beste student Je hebt in overleg met je docent beslist om in het kader van een opleidingsonderdeel dat je volgt aan Odisee naar het buitenland te reizen. Als die reis geen onderdeel

Nadere informatie

TO DO list Erasmus+ beurs

TO DO list Erasmus+ beurs INHOUD Inleiding... 2 1 BEFORE... 2 2 DURING... 3 2.1 Wijzigingen studie- of stageprogramma... 3 2.2 wijziging contactgegevens... 3 3 AFTER... 3 3.1 dossier compleet studie... 3 3.2 Dossier compleet stage...

Nadere informatie

KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA. STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE ACADEMIEJAAR

KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA. STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE ACADEMIEJAAR FACULTEIT BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE ACADEMIEJAAR 2019-2020 INFORMATIEBROCHURE VOOR STUDENTEN 2 e BAC www.biw.kuleuven.be/internationalisering/erasmus.aspx

Nadere informatie

Algemene informatie 2012/2013

Algemene informatie 2012/2013 1 Algemene informatie 2012/2013 1. Wat zou je willen doen in het buitenland? 2. Wanneer zou je naar het buitenland willen? 3. Waar zou je naar toe willen? 2 Bilateraal programma Tweezijdige uitwisseling

Nadere informatie

Aanmelding bij buitenlandse universiteit & beursaanvraag. Patrick Beckers International Office Social Sciences

Aanmelding bij buitenlandse universiteit & beursaanvraag. Patrick Beckers International Office Social Sciences Aanmelding bij buitenlandse universiteit & beursaanvraag Patrick Beckers International Office Social Sciences AANMELDPROCES 1. Nominatie 2. Aanmelden bij universiteit 3. Beurs NOMINATIE + AANMELDING 1.

Nadere informatie

Studeren in het buitenland op uitwisseling in 2019/2020

Studeren in het buitenland op uitwisseling in 2019/2020 Studeren in het buitenland op uitwisseling in 2019/2020 Gerdien Ramaker Exchange Coordinator - International Office Faculteit Geesteswetenschappen 16 oktober 2018 International Office - Geesteswetenschappen

Nadere informatie

Facultaire Infosessie Erasmus 29/11/2016 voor mobiliteit in

Facultaire Infosessie Erasmus 29/11/2016 voor mobiliteit in Facultaire Infosessie Erasmus 29/11/2016 voor mobiliteit in 2017-2018 1. Wanneer mag je op Erasmus? a. Pedagogische Wetenschappen: vanaf de 3 de bachelor voor alle afstudeerrichtingen b. Master Sociaal

Nadere informatie

Keuze bacheloropleiding:

Keuze bacheloropleiding: Aanmeldingsformulier toelating op basis van buitenlands diploma voor Nederlandstalige bacheloropleiding of bachelor na bacheloropleiding AJ 2017 2018 (Niet van toepassing voor Vlaamse studenten met een

Nadere informatie

READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE

READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE READY FOR TAKE OFF BUITENLANDSE STAGE EN STUDIE 2014-2015 I. VOOR VERTREK 1. AANVRAAGDOSSIER Check of je aanvraagdossier volledig in orde is. 2. INSCHRIJVING PXL Vergeet je niet in te schrijven aan PXL!

Nadere informatie

13/10/2014. Erasmus + Waarom exchange?

13/10/2014. Erasmus + Waarom exchange? Erasmus + 2015 2016 Erasmus+ 2015-2016 Erasmus + beleid door IRMO Mobiliteitsproject van de EU 2014 2020 en andere exchange mogelijkheden administratie door SAC 13-10-2014 pag. 1 13-10-2014 pag. 2 Waarom

Nadere informatie

2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN

2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN 2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 DEEL I ALGEMENE INFORMATIE... 3 1 Voor je vertrek... 3 1.1 Bevestiging van deelname & beurscontract...

Nadere informatie

Vragenlijst Intakegesprek. Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling

Vragenlijst Intakegesprek. Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling Vragenlijst Intakegesprek Postgraduaat Bemiddeling specialisatie familiale bemiddeling Academiejaar 2015-2016 Persoonsgegevens (Schrijf uw naam met hoofd- en kleine letters zoals op uw identiteitskaart

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Uitwisselingsprogramma s Politieke Wetenschappen

Uitwisselingsprogramma s Politieke Wetenschappen Uitwisselingsprogramma s Politieke Wetenschappen Uitwisseling in academiejaar 2019-2020 28-2-2019 pag. 1 Uitwisselingsprogramma s 1. Waarom een uitwisseling? 2. Voorwaarden voor een uitwisseling 3. Erasmus

Nadere informatie

INFOSESSIE MINOR BUITENLAND. Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01

INFOSESSIE MINOR BUITENLAND. Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01 INFOSESSIE MINOR BUITENLAND Maandag 22 oktober 2012 13.30-15.00 uur Benno Premselahuis, Lokaal 03B01 PROGRAMMA 13.30 13.45 uur Inleiding + korte kennismaking 13.45 14.30 uur Erasmus beursaanvraag Sjoerd

Nadere informatie

RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN

RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN RICHTLIJNEN UITGAANDE ERASMUSSTUDENTEN - STUDIEVERBLIJVEN 1. De uitwisseling wordt ingericht voor volgende studenten: a. BA3 studenten Communicatiewetenschappen b. Master studenten Communicatiewetenschappen

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement Handleiding Mobility Online Erasmus Placement - Erasmus Belgica Placement - Non Erasmus Placement Deadlines Meer info over de procedures en deadlines vind je in de informatiebrochure over internationale

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract?

Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Hoe meld ik me aan voor een creditcontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

onderwerp Procedure Erasmus+ 2014-2020

onderwerp Procedure Erasmus+ 2014-2020 Procedure Erasmus+ 2014-2020 ons kenmerk Erasmus+ Beurzenprogramma telefoon (088) 525 80 01 onderwerp Procedure Erasmus+ 2014-2020 contactpersoon Klaartje Gosens e-mail internationaloffice@avans.nl van

Nadere informatie

Handleiding uitwisselingsstudenten. Mobiliteitswetenschappen

Handleiding uitwisselingsstudenten. Mobiliteitswetenschappen 2015-2016 Handleiding uitwisselingsstudenten Mobiliteitswetenschappen INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 4 1 VOOR JE VERTREK... 4 1.1 BEVESTIGING VAN DEELNAME... 4 1.2 LEARNING

Nadere informatie

Faculty of Geosciences. Pre-departure Meeting. Faculty of Geosciences. Faculty of Geosciences

Faculty of Geosciences. Pre-departure Meeting. Faculty of Geosciences. Faculty of Geosciences Pre-departure Meeting Inhoud Wat doet International Officer (IO) Hoe bereik ik IO Stappen tot nu toe Aanmelding bij gast-universiteit Belangrijke documenten Erasmusbeurs Huisvesting Verzekering Visum Na

Nadere informatie

HANDLEIDING UITGAANDE UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN

HANDLEIDING UITGAANDE UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN 2016-2017 HANDLEIDING UITGAANDE UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 4 1 VOOR JE VERTREK...

Nadere informatie

Jaarlijks wordt er een lijst van deze bilaterale akkoorden met partnerinstellingen bekendgemaakt.

Jaarlijks wordt er een lijst van deze bilaterale akkoorden met partnerinstellingen bekendgemaakt. Studenten uitwisselingsreglement Dit reglement is van toepassing voor de studenten die op uitwisseling (wensen te) gaan tijdens het academiejaar 2014-2015. 1. Programma voor de mobiliteit van studenten

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een examencontract?

Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Hoe meld ik me aan voor een examencontract? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 6 Domicilieadres... 6 Stap 2: Voorkeuren privacy... 6 Stap 3: Vooropleiding...

Nadere informatie

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen Master en master-na-master opleidingen Lees eerst zorgvuldig onderstaande informatie: Alle aanvragen worden behandeld door de Dienst Inschrijvingen. Dit neemt ongeveer twee maanden in beslag. We vragen

Nadere informatie

SOCIALE TOELAGE / LENING LANGE TERMIJN / VERMINDERING STUDIEGELD 2012-2013

SOCIALE TOELAGE / LENING LANGE TERMIJN / VERMINDERING STUDIEGELD 2012-2013 SOCIALE DIENST STUDENTEN SOCIALE TOELAGE / LENING LANGE TERMIJN / VERMINDERING STUDIEGELD 2012-2013 Met dit formulier kan je een sociale toelage, een lening lange termijn of een vermindering studiegeld

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2014-2015 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Rechtstreekse

Nadere informatie

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland Studeren in het buitenland Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Ontdek jezelf. Begin bij de wereld. Geef je diploma een extra ster door een studieperiode in het buitenland! Ontdek jezelf. Begin

Nadere informatie

Internationale trajecten gids door procedure en aanbod. 16 oktober 2018

Internationale trajecten gids door procedure en aanbod. 16 oktober 2018 Internationale trajecten gids door procedure en aanbod 16 oktober 2018 Welkom 2 Thema s op 16/10/2018 1. Terugblik 2. GIDS abroad Toelatingsvoorwaarden, procedure toelating, selectie en uitsluiting Afspraken

Nadere informatie

IK HEB EEN VLAAMS DIPLOMA SECUNDAIR OF HOGER ONDERWIJS

IK HEB EEN VLAAMS DIPLOMA SECUNDAIR OF HOGER ONDERWIJS INTERNATIONAL OFFICE TOELATINGSPROCEDURE Deze brochure gidst jou door onze toelatingsprocedure voor de Nederlandstalige opleidingen. De aanvraagprocedure verschilt op basis van jouw diploma, jouw taalniveau

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster voor studenten van campus Brussel en campus Parnas Academiejaar 2014-2015 1. Waar vind ik de inhoud van mijn vakken? Kies in de programmagids

Nadere informatie

Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten

Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten 2017-2018 Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten Faculteit Architectuur en kunst INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 4 1 VOOR JE VERTREK... 4 1.1 BEVESTIGING

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER

Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 788 van 20 augustus 2013 van JOS DE MEYER Erasmusprogramma Evaluatie Het Erasmusprogramma

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE RECENTE FOTO DIENST PERSONEEL Laarbeeklaan 101 1090 Brussel KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE Gelieve dit formulier, zoals vermeld in het bericht tot vacature, terug te zenden aan de gedelegeerd

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN. (10 januari 2013)

CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN. (10 januari 2013) ons kenmerk P1.3/PRO 03.01 CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN (10 januari 2013) De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse

Nadere informatie

Studietraject. Academiejaar

Studietraject. Academiejaar Studietraject Academiejaar 2018-2019 Studietrajectbegeleider Ilse Loockx Inhoud sessie 1. Wie ben ik? 2. Opbouw bachelor enkele begrippen 3. KU Loket - ISP en IER 4. Wat is studietrajectbegeleiding? 5.

Nadere informatie

Belg, maar geen Vlaams diploma?

Belg, maar geen Vlaams diploma? Belg, maar geen Vlaams diploma? www.kuleuven.be/geenvlaamsdiploma Je bent Belg of Vlaming, je hebt geen diploma behaald in een Vlaamse school, maar je wil wel hoger onderwijs starten in Vlaanderen? Dan

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE TIENSESTRAAT 102 B 3000 LEUVEN Brochure Permanente Vorming in de Psychologische Interventies 1. Wat is de Permanente

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Ontwerpvoorstel Crisisplan internationaal campus

Ontwerpvoorstel Crisisplan internationaal campus Ontwerpvoorstel Crisisplan internationaal campus Belangrijke principes in alle situaties hieronder beschreven: Het initiële aanspreekpunt blijft verantwoordelijk tot de betrokken student correct geïnformeerd

Nadere informatie

HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT WETENSCHAPPEN

HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT WETENSCHAPPEN 2014-2015 HANDLEIDING UITWISSELINGSSTUDENTEN FACULTEIT WETENSCHAPPEN INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 DEEL I ALGEMENE INFORMATIE... 3 1 Voor je vertrek... 3 1.1 Bevestiging van deelname & beurscontract...

Nadere informatie

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR

BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR BACHELOR IN HET COMMUNICATIEMANAGEMENT VRIJSTELLINGEN ACADEMIEJAAR 2017-2018 1 Inleiding 2 2 Arteveldehogeschool 3 2.1 Bachelor in het bedrijfsmanagement of IBM 3 2.2 Bachelor in de journalistiek 4 2.3

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten.

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen

Aanvraagformulier toelatingsprocedure Faculteit Theologie en Religiewetenschappen AANVRAAGFORMULIER TOELATINGSPROCEDURE FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN NEDERLANDSTALIG PROGRAMMA 2016-2017 Bachelor met verminderde studieomvang Certificaat voor het godsdienstonderwijs Schakelprogramma

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat?

Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Hoe meld ik me aan voor een postgraduaat? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren... 8 Stap

Nadere informatie

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming?

Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Hoe meld ik me aan voor een permanente vorming? Inhoud Inleiding... 4 Stap 1: Een account aanmaken... 5 Rijksregisternummer... 7 Bankrekeningnummer... 7 Domicilieadres... 7 Stap 2: Privacyvoorkeuren...

Nadere informatie

HANDLEIDING UITGAANDE STUDENTEN STAGE IN HET BUITENLAND TIJDENS HOE EEN AANVRAAG INDIENEN EN JE MOBILITEITSDOSSIER BEHEREN

HANDLEIDING UITGAANDE STUDENTEN STAGE IN HET BUITENLAND TIJDENS HOE EEN AANVRAAG INDIENEN EN JE MOBILITEITSDOSSIER BEHEREN HANDLEIDING UITGAANDE STUDENTEN STAGE IN HET BUITENLAND TIJDENS 2019-2020 HOE EEN AANVRAAG INDIENEN EN JE MOBILITEITSDOSSIER BEHEREN Inhoudstafel 1. Een aanvraag indienen... 3 1.a Start je aanvraag in

Nadere informatie

AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs

AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer ontvangstdatum AANVRAAG LIMBURGSE STUDIELENING Provinciaal reglement betreffende het toekennen van renteloze studieleningen voor het hoger (beroeps)onderwijs

Nadere informatie

KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA. STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE (ACADEMIEJAAR )

KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA. STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE (ACADEMIEJAAR ) FACULTEIT BIO-INGENIEURSWETENSCHAPPEN KU LEUVEN ERASMUS+ PROGRAMMA STUDIEVERBLIJF IN HET BUITENLAND TIJDENS DE 3 e BACHELORFASE (ACADEMIEJAAR 2017-2018) INFORMATIEBROCHURE VOOR STUDENTEN 2 e BAC www.biw.kuleuven.be/internationalisering/erasmus.aspx

Nadere informatie

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE TIENSESTRAAT 102 B 3000 LEUVEN Brochure Permanente Vorming in de Psychologische Interventies 1. Wat is de Permanente

Nadere informatie

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen.

Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Lees onderstaande richtlijnen grondig door vooraleer je aanvraag in te dienen! DEADLINE VOOR HET INDIENEN VAN JE DOSSIER Je kan slechts één dossier, per opleiding, per academiejaar indienen. Je vraagt

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie DRIE LOCATIES: ANTWERPEN BRUSSEL, LEUVEN Specifieke lerarenopleiding economie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Aan de slag als leerkracht De specifieke lerarenopleiding

Nadere informatie

informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende

informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende informatiegids vrijstellingen campus Brugge en campus Oostende Inhoud Wat is EVK? Wat is EVC? Kom je in aanmerking voor een vrijstelling op basis van een EVK? Hoe kun je vrijstellingen verkrijgen? Kom

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten

Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten 2017-2018 Handleiding uitgaande uitwisselingsstudenten Mobiliteitswetenschappen INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 4 DEEL I: ALGEMENE INFORMATIE... 5 1 VOOR JE VERTREK... 5 1.1 BEVESTIGING VAN

Nadere informatie