2. Wordt er een bestemmingsplan (wijziging) vastgesteld? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Wordt er een bestemmingsplan (wijziging) vastgesteld? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?."

Transcriptie

1 Q&A Procedures en planning 1. Hoe ziet het tijdpad voor de herinrichting van het Don Boscoterrein eruit m.b.t. bestemmingsplan, ontwerp, inspraak, verkoop en aanvang van de werkzaamheden? Om het plan mogelijk te maken stelt het college een wijzigingsplan vast. Op dit besluit kunnen inwoners hun zienswijze geven. Via en de gemeentelijke pagina s in het Lissernieuws informeren wij inwoners over deze inspraakperiode. Dit is naar verwachting in november Het college bekijkt alle zienswijzen en weegt af of ze deze mee willen en/ of mee kunnen nemen in het definitieve plan. Over het eventueel aangepaste plan neemt het college vervolgens een besluit. Tegen dit besluit kunnen inwoners beroep aan tekenen bij de Raad van Staten. Procedure bouw woningen Naar verwachting start Adriaan van Erk Ontwikkeling in het najaar van 2017 met het bouwrijp maken van de grond. De bouw van de eerste woningen volgt een paar maanden later. Elke koper van een bouwkavel vraagt voor de bouw van de woning een omgevingsvergunning aan. Inwoners hebben de mogelijkheid om op deze aanvragen zienswijzen in te dienen en eventueel beroep aan te tekenen. Ook hierover informeren wij inwoners op en de gemeentelijke pagina s in het Lissernieuws. Zie tevens de bijgevoegde planning. 2. Wordt er een bestemmingsplan (wijziging) vastgesteld? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?. Nee, een bestemmingsplanherziening is niet nodig. Het vigerend bestemmingsplan Dorp 2010 kent een wijzigingsbevoegdheid voor de locatie van de oude Don Bosco-school (artikel 13.4 van het bestemmingsplan Lisse Dorp 2010 ). De wijzigingsbevoegdheid maakt het voor het college van burgemeester en wethouders mogelijk om de bestemming te wijzigen van maatschappelijke doeleinden naar wonen, binnen de daarbij gestelde kaders. Om het plan mogelijk te maken gaat het college dus een zogenoemd wijzigingsplan vaststellen. De wijzigingsprocedure wordt eind oktober / begin november gestart. Een ontwerpversie ligt waarschijnlijk half november / december ter inzage voor zienswijzen. 3. Wordt er nog een andere planologische procedure gevoerd om de bouw van de woningen in het plan mogelijk te maken? Zo ja welke en wanneer? Gelijktijdig met het bestemmingsplan wordt voor enkele woningen gericht op de Ruishornlaan en de Laan van Rijckevorsel een ontheffingsprocedure Wet geluidhinder gestart. Voor het bouwen van alle woningen moet een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen worden aangevraagd. Voor 1 of 2

2 woningen in de hoek Laan van Rijckevorsel en Ruisnhornlaan moet vanwege de bouw in de beschermingszone van de kering ook een watervergunning worden aangevraagd. Daarnaast is voor het (bouw)verkeer een verkeersbesluit benodigd. 4. Moet er nog een vergunning/vergunningen worden afgegeven voor de aanleg van wegen in het plan en/of de uitrit tegenover mijn woning met aansluiting op de Don Boscostraat. Zo ja wanneer? Nee 5. Moeten omwonenden twaalf keer bezwaar maken tegen de woningen? In het geldende bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming maatschappelijke doeleinden te wijzigen naar de bestemming wonen. Op grond hiervan brengt het college het wijzigingsplan in procedure. In het wijzigingsplan zijn spelregels, zoals de bouwhoogte en aantal parkeerplaatsen, waaraan de bouw van de woningen moet voldoen. Omwonenden kunnen hier tegen bezwaar maken. Vervolgens dienen de toekomstig kaveleigenaren een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen in voor de bouw van hun woning. Deze moet passen binnen zowel het bestemmingsplan als het wijzigingsplan. 12 woningen dus 12 omgevingsaanvragen. Tegen deze omgevingsaanvragen kunnen omwonenden ook bezwaar maken. Ín theorie kunnen omwonenden dus 13x bezwaar maken. Daarbij moet worden dat wanneer de omgevingsvergunning bouwen past binnen het bestemmingsplan en wijzigingsplan de kans op een gegrond bezwaar klein is.

3 Q&A Bouwwerkzaamheden en Inrichtingsplan openbare ruimte 1. Is er veel animo voor het plan? Ja. De afgelopen periode zijn zowel de gemeentelijke projectleider als Adriaan van Erk Ontwikkeling regelmatig gebeld door potentiele kopers die op dit mooie stukje Lisse een bouwkavel zouden willen kopen om hun eigen droomvilla te bouwen. 2. Wat worden er voor de omwonenden aan maatregelen getroffen om verdere overlast zoals stuiven te voorkomen? Het terrein is met gras ingezaaid en van een hekwerk voorzien. 3. Waar komen de inritten voor het bouwverkeer? Op de huidige locatie ter hoogte van de Don Boscostraat en Laan van Rijckevorsel komt een inrit en er komt een inrit ter hoogte van de calamiteitenonsluiting bij de Ruishornlaan. 4. Hoe zit het met heien en trillingsschade? Afgesproken is dat Adriaan van Erk Ontwikkeling een bouwkundige nulopname voorafgaande aan de bouw doet van de omliggende bebouwing, zodat vastgesteld kan worden dat de schade gedurende de bouw is ontstaan. Adriaan van Erk Ontwikkeling ziet er vervolgens op toe dat kopers van de bouwkavels zich voldoende verzekeren. We adviseren daarbij de kopers van de bouwkavels om trillingsarm te heien en de door ons gedane opname te actualiseren. Indien er schade ontstaat zal hiervoor een schade expert worden ingeschakeld en wordt het een verzekeringskwestie met één of meerdere toekomstige bewoners. Het tijdstip van vaststelling van schade is door de bewoner is daarbij erg belangrijk. 5. Als er meerdere woningen tegelijk gebouwd worden, wie is dan aan te wijzen als schadeveroorzakende? Dat zal worden vastgesteld door de schade-expert. 6. Hoe worden omwonenden op de hoogte gehouden van de bouwactiviteiten? Adriaan van Erk zal omwonenden schriftelijk op de hoogte houden van de bouwactiviteiten. Daarnaast informeren we de inwoners van Lisse via de website van Adriaan van Erk en de gemeentelijke website. 7. Komt er een verbinding met de Rijnsloot? Aan de binnenkant van het plan komt water wat in verbinding staat met de Rijnsloot en de Greveling. Nieuwe bewoners hebben de mogelijkheid om een insteek haven met aanlegsteiger te bouwen. 8. Wie wordt eigenaar van het water binnen het plan? De 12 kopers van de bouwkavels worden gemeenschappelijk (mandelig) eigenaar van het water. Bij hen rust ook de beheer- en onderhoudsverplichting.

4 9. Waarom wordt de gemeente geen eigenaar van het water? Het beleid van de gemeente is om zo min mogelijk nieuw water in plannen toe te voegen aan het openbaar gebied. Alleen op plekken waar dit uit oogpunt van waterkwaliteit van belang is, wordt dit overgenomen. Hierdoor wordt op gemeentelijke kosten bespaard.

5 Q&A Verkeer en bomen 1. Waarom zijn die bomen zomaar gekapt? De bomen zijn niet zomaar gekapt. Het van het begin (2013) af aan de bedoeling geweest dat de bomen zouden worden gekapt. Tot onze spijt zijn we vergeten de omwonenden te informeren over de kap. We hebben hiervoor in een brief direct onze excuses aangeboden. We hebben met meerdere omwonenden gesproken en 26 oktober organiseren wij een inloopbijeenkomst waar omwonenden met hun vragen en opmerkingen terecht kunnen. Overigens hebben gemeente en Adriaan van Erk Ontwikkeling afgesproken om te kijken of extra groen gerealiseerd kan worden binnen het plan. 2. Inwoners van Lisse moeten voor het kappen van een boom een kapvergunning aanvragen. De gemeente kan het zomaar weghalen. Hoe zit dat? Voor deze bomen hoeft geen kapvergunning te worden aangevraagd. In het bomenbeleidsplan en de bomenverordening hebben we samen met de gemeenteraad de regels voor het kappen van bomen in Lisse versoepeld. Alleen bomen die aangemerkt zijn als waardevol moet een kapvergunning worden aangevraagd. Op het terrein van Don Bosco stonden geen bomen in de categorie waardevol. Deze regels gelden zowel voor de gemeente als bewoners. 3. Wat zegt het bomenbeleidsplan over de kap van zoveel bomen? Met het bomenbeleidsplan zetten we ons, samen met de klankbordgroep bomen, in voor de bomen in Lisse. Bij nieuwe projecten bijvoorbeeld willen we het belang van bomen voorop stellen. Bij het vaststellen van de bomenverordening eind 2015 waren er een aantal plannen in Lisse al zodanig vergevorderd dat we de afspraken in het nieuwe bomenbeleidsplan niet konden waar maken. Zo was de grond bijvoorbeeld al verkocht of waren er vergevorderde plannen en investeringen gedaan. Het college heeft toen besloten dat voor een aantal bouwplannen in Lisse het bomenbeleidsplan niet zou gelden i.v.m. rechtszekerheid Don Bosco is daar één van. Voor Don Bosco geldt dat reeds in 2013 afspraken zijn gemaakt over de inhoud van het plan. Hoewel het Bomenbeleidsplan niet van toepassing op het plan Don Bosco is, is wel in de geest van dit plan gewerkt. Dit blijkt uit document toepassing Bomenbeleidsplan. 4. Heeft u de kap niet stil kunnen leggen? Nee. Er is met Adriaan van Erk overeengekomen dat we de grond vrij van bomen en gebouwen, opleveren. 5. Bij het opstellen van het bomenbeleidsplan is er nadrukkelijk voor gekozen enkele ontwikkelgebieden als Don Bosco buiten het bomenbeleidsplan te houden. Waarom is hiervoor gekozen en was dit met instemming van de klankbordgroep?

6 Bij vaststelling van de Bomenverordening hebben wij er expliciet voor gekozen om voor een aantal locaties, waaronder Don Bosco, het Bomenbeleidsplan niet van toepassing te verklaren. De reden was rechtszekerheid. Met marktpartijen waren al afspraken gemaakt over het plan. Daarom is instemming van de klankbordgroep niet gevraagd. Wel is er afgestemd met de klankbordgroep. Bovenstaande is ook bij de vaststelling van de Bomenverordening gecommuniceerd naar de raad. 10. Is overwogen een deel van de bomen te laten staan en onderdeel te laten uitmaken van het ontwikkelplan? Zo ja, wat was de conclusie? Zo nee, waarom is dit niet overwogen? Ja, we hebben in 2015 in samenspraak met de ontwikkelaar overwogen of er bomen konden worden behouden. De conclusie was dat de meeste bomen kwalitatief niet voldeden of op een locatie (water, weg) stonden waardoor ze bij dit plan niet konden worden behouden. Het contract met Don Bosco is hernieuwd. Was het niet mogelijk om in deze nieuwe situatie andere afspraken te maken over het behoud van de bomen De raad heeft reeds besloten dat Don Bosco er niet onder valt. Met dit hernieuwde contract handelen we conform dit raadsbesluit. De afspraken zijn hernieuwd met zoveel mogelijk behoud van bestaande afspraken in 2013 vanwege rechtszekerheid. Het getuigt niet van behoorlijk bestuur als je richting van Erk halverwege de wedstrijd extra spelregels toevoegt. Behoud van bomen (bouwkavels, weg, water) had een heel ander plan opgeleverd en een volledig nieuwe overeenkomst met volledig andere afspraken Al zou het al gekund hebben, de bomen op het terrein van Don Bosco zorgden misschien wel voor veel groen, kwalitatief liet het grootste deel te wensen over. Nu er nieuwe huizen worden gebouwd, geeft dit ook gelegenheid een nieuwe bomenstructuur op te zetten. Daarom worden er in het nieuwe plan ook 10 nieuwe bomen terug. 11. Hoeveel groen en bomen komen er terug in het plan? In het plan komen ten minste tien nieuwe bomen. Aan de Ruishornlaan komt groen (hagen, struiken en bomen). Het groen aan de Laan van Rijckevorsel blijft grotendeels behouden. Het groen wordt wel opgeschoond en op enkele plaatsen verwijderd voor parkeerplaatsen. In de gesprekken met omwonenden bleek dat zij groen heel belangrijk vinden. Samen met de gemeente willen we kijken of er meer groen in het plan kan terug komen. 12. Is er voldoende parkeergelegenheid? De toekomstige bewoners zijn onder andere verplicht om op eigen grond twee parkeerplaatsen te realiseren en te behouden. Verder zijn er in het plan meer dan voldoende openbare parkeerplaatsen voorzien. Dit blijkt onder meer uit de parkeerbalans.

7 13. Hoe wordt ook in de toekomst voldoende parkeergelegenheid geborgd binnen het plan. In het wijzigingsplan is per bouwkavel de verplichting opgenomen dat twee parkeerplaatsen op eigen terrein worden gerealiseerd. In het koopcontract wordt de verplichting opgenomen dat deze twee parkeerplaatsen instand worden gehouden met daaraan gekoppeld een boetebeding. In de kooptekening worden deze twee parkeerplaatsen middels een erfdienstbaarheid vastgelegd. 14. Hoe is de nieuwe wijk te bereiken? Aan de noord- en de zuidoostkant van het gebied komt een nieuwe weg om deze woonbuurt te bereiken. Deze weg kun komt uit op de Don Boscostraat en de Ruishornlaan. Van de kant van de Ruishornlaan kunnen alleen hulpdiensten en de huisvuil ophaal de nieuwe weg op.

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging Verkaveling Plan Beukenhof, Hoofdstraatzijde (Sassenheim) - Besluitvormend

Onderwerp Wijziging Verkaveling Plan Beukenhof, Hoofdstraatzijde (Sassenheim) - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2014 nummer: 2014_BW_00087 Onderwerp Wijziging Verkaveling Plan Beukenhof, Hoofdstraatzijde (Sassenheim) - vormend Beknopte samenvatting In 2012 zijn 66 woningen

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen,

Amsterdam 5 april Beste supporters van Westerpark Groen, Amsterdam 5 april 2019 Beste supporters van Westerpark Groen, De afgelopen periode hebben we overleg gehad met Pinnacle en de gemeente. Hieronder lezen jullie over de laatste stand van zaken t.a.v. Westerpark

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad 16-10- Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Regenboogbuurt en Eilandenbuurt' Beleidsveld Beheer en Leefomgeving Portefeuillehouder Ed Anker Vragen bij T. de Bruijn- van der Wilt/E. Weijnen Dienst Dienst

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Agendapunt : 10. Voorstelnummer : Raadsvergadering : 28 januari 2016 : BB / BB

Agendapunt : 10. Voorstelnummer : Raadsvergadering : 28 januari 2016 : BB / BB Agendapunt : 10. Voorstelnummer : 01-007 Raadsvergadering : 28 januari 2016 Naam opsteller : Pieter Korstanje Informatie op te vragen bij : P. Korstanje Portefeuillehouder(s) : P. van Huissteden Zaaknummer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

(inspraak)reactienota d.d ontwerpbestemmingsplan Elka-terrein met identificatiecode NL.IMRO.0553.bpdorp2010elka-ON01. omgevingsvergunning

(inspraak)reactienota d.d ontwerpbestemmingsplan Elka-terrein met identificatiecode NL.IMRO.0553.bpdorp2010elka-ON01. omgevingsvergunning Besluit van College van burgemeester en wethouders Lisse Zaakkenmerk/Onderwerp Verantwoordelijke Zaakkenmerk/Document kenmerk Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Besloten in de vergadering van Z-17-001205/Ter

Nadere informatie

MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT

MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK PLAN VAN WIJZIGING EX ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING JUNCTO

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 24 november 2016 Voormalige schoolgebouw van de St. Lidwinaschool aan de Ringdijk 44 1 Avondvoorzitter Henk van Waveren heet iedereen

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf

Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Onderwerp: Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf Aan de raad. Beslispunten *Z00EA8A5F53*

Nadere informatie

Af s p ra ke n I ij st

Af s p ra ke n I ij st i Haarlem Af s p ra ke n I ij st Inzake kinderopvang Hildebrandlaan 2 te Haarlem Naar aanleiding van de behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan 'Kinderopvang Hildebrandlaan 2' in de commissie Ontwikkeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.11294 vergaderdatum raad 9 juli 2015 jaar/nummer (griffie)

Nadere informatie

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013

Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de wegwerkzaamheden en het sluiten van de Herpstraat van woensdag 16 januari t/m vrijdag 15 februari 2013 P.J. Veldhuijzen van Zanten Turfmarkt 10 2801 HA Gouda 10 januari 2013 Aan: College van Burgemeester en Wethouders Gouda Centraal Juridische Afdeling Gemeenteraad Gouda Betreft: Spoed: Bezwaar tegen de

Nadere informatie

Akkoord Bespreken Naam Datum

Akkoord Bespreken Naam Datum Afdeling: Onderwerp Het rooien van twee Platanen op het terrein Pantarhei Samenvatting De twee Platanen maken de afgesproken ontsluiting voor de ontwikkeling van de 30 woningen op dit terrein onmogelijk.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van het plan

Inleiding. Inhoud van het plan Bijlage 1: nrapportage Uitwerkingsplan HSL-Overschie, 10e Uitwerking bestemming Gemengde Doeleinden II en omgevingsvergunning voor de activiteit Bouwen aan de Soesterbergstraat nabij de Bovendijk 137 te

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo.

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo. UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2012.0171 Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2012 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen van t Pannenkoekschip. De aanvraag gaat over het aanleggen van een

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF

INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF INSPRAAKRAPPORT INRICHTINGSPLAN BUITENRUIMTE ROOMS- KATHOLIEKE KERK EN APPARTEMENTENGEBOUW MEMLINGHOF Juni 2016 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HET INRICHTINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 mei 2018 Versie 1 Agendapunt 6.4 Naam rapporteur M.H.J. Sportel Rv.nr. 1450 Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Ja Dhr. J. Zwiers Ontwikkeling

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER U kunt reageren op: - het ontwerpbestemmingsplan; - de ontwerp-omgevingsvergunning voor het deelpark

Nadere informatie

k av e l pa s p o o r t Noorderplassen West Middeneiland kavelgegevens Gebied : Ik bouw op het Middeneiland Kavelnummer : NPW379 Oppervlakte : ca. 607 m 2 inclusief een strook water van 7,00 m. breed Prijs

Nadere informatie

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde tbv wijziging maatschappelijke bestemming in de bestemming groen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen.

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 januari 2018. Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling van bestemmingsplan Donkstraat 5. Samenvatting Voor bebouwing

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Raad d.d. Besluit: Įxnr Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16 Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Aan de gemeenteraad Inleiding Op 20 september 2013 heeft MD

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044 Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044 1. Inleiding Aan de Hildebrandlaan 2 ligt een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang (hierna

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning HZ

Omgevingsvergunning HZ Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Omgevingsvergunning HZ-14-07-157 gezien de op 31 juli 2014 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Sylvaphane Vastgoed B.V. Postbus 40 9356 ZG TOLBERT

Nadere informatie

Op 28 november 2013 heeft uw gemeenteraad het uitvoeringsbesluit genomen (Rv. nr ) Hierin is voor de Garenmarkt expliciet opgenomen dat:

Op 28 november 2013 heeft uw gemeenteraad het uitvoeringsbesluit genomen (Rv. nr ) Hierin is voor de Garenmarkt expliciet opgenomen dat: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Programma Bereikbaarheid en programma Binnenstad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Garenmarkt Aanleiding: Naar aanleiding

Nadere informatie

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 Behorend bij het raadsvoorstel en besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan Mgr. van de

Nadere informatie

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum,

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Raadsvoorstel Gemeente Delft Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr Stuk 0 6 0,(T College van B&W " 2015 ^ 1 september 2015 F. Förster

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 16 juli 2013 Onderwerp Project Rustoord: Toepassing coördinatieregeling Categorie A Verseonnummer 878771 / 882847 Portefeuillehouder Mevrouw Mijdam

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad

Voorstel van het college aan de raad GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-02 Onderwerp: Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van drie vrijstaande woningen met garage

Nadere informatie

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4.

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4. ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van gemeente Sluis betreffende het gedogen van het uitvoeren van heiwerkzaamheden voor zes woningen in de volgende fase van Cavelot door Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2 7 oktober 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord

Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord 19 mei 2016 Beste betrokken Soesterbergers, Er speelt veel in uw dorp. Graag informeren wij u over de stand van zaken rond vier projecten

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

Welkom Sloop en planvorming zwembad Liendert

Welkom Sloop en planvorming zwembad Liendert Welkom Sloop en planvorming zwembad Liendert U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Liendert Tijdelijk beheer van de leegkomende locatie Woningbouwopgave gemeente Amersfoort Planning woningbouw

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voor raadsvergadering d.d.: 21-06-2011 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Nieuwbouw winkelpand Kerkstraat Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Nieuwbouw winkelpand Kerkstraat Drachten Ruimtelijke onderbouwing Nieuwbouw winkelpand Kerkstraat Drachten Nieuwbouw winkelpand Kerkstraat Drachten Inhoudsopgave Ruimtelijke onderbouwing... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Locatiebeschrijving...

Nadere informatie

voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Voorstel en besluit: De raad voor te stellen:

voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Voorstel en besluit: De raad voor te stellen: Datum: 22 oktober 2013 Reg. nr. Decos: BWV-13000474 Reg. nr. DocMan voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Auteur: J. Smits Afdeling: 50.07.1 Juristen Voorstel en besluit:

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Zelfbouwkavel Stockholmstraat, vaststellen kavelpaspoort en verkoopprocedure

Collegebesluit. Onderwerp Zelfbouwkavel Stockholmstraat, vaststellen kavelpaspoort en verkoopprocedure Collegebesluit Onderwerp Zelfbouwkavel Stockholmstraat, vaststellen kavelpaspoort en verkoopprocedure Nummer 2017/434354 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Toelichting NL.IMRO.0339.WZ2013Veenweg3-ow01 / ontwerp Projectnr. BW-13051 / 10 december 2013 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen Klankbordgroep Nieuwbouw Over Betuwe College Elst Verslag Datum: 09-10-2017 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: S5 Voorzitter: Elisabeth Stoeten Notulist: Ellen Vroegindeweij Leden klankbordgroep: Wout Eisink,

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Vragen van mevrouw W. Koning-Hoeve (CDA) over maatregelen calamiteitenberging De Ronde Hoep

Vragen van mevrouw W. Koning-Hoeve (CDA) over maatregelen calamiteitenberging De Ronde Hoep Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 23 februari 2016 Vragen nr. 16 Vragen van mevrouw W. Koning-Hoeve (CDA) over maatregelen calamiteitenberging De Ronde Hoep De voorzitter van

Nadere informatie

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck Aan de omwonenden van Overkerck, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de activiteiten rondom de nieuwbouwplannen van Overkerck. Tijdens de informatiebijeenkomst van 2 november 2015 hebben we het

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld

Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Bestemmingsplan Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) Vastgesteld Vastgesteld, d.d 24 januari 2019 Wateringse Veld Noord, 1e herziening (Haags Buiten) bestemmingsplan Wateringse Veld Noord,

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2

Inhoudsopgave 1. Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1. Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 1 Artikel 1 Begrippen 1 Hoofdstuk 2 Bestemmingregels 2 Artikel 2 Herziening van de regels 2 Hoofdstuk 3 Algemene regels 6 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2 Concept programma van eisen Laan naar Emiclaer 2 Naam Strategisch Vastgoed Locatie Laan naar Emiclaer 2 Wijk Zielhorst Bestuurlijk opdrachtgever Wethouder P. van den Berg Opdrachtgever V. Labordus Datum

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek)

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) 1. Gegevens aanvrager / opdrachtgever. Naam aanvrager: Aanhef: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Email: Dhr. / Mevr. 2. Gegevens

Nadere informatie

Verslag Inloopavond Bestemmingsplan Bosrijk cluster 7

Verslag Inloopavond Bestemmingsplan Bosrijk cluster 7 gemeente Eindhoven Ruimtelijke Expertise, Projectexpertise Behandeld Jeroen Reijnders Inboeknummer 18 januari 2016 Verslag Inloopavond Bestemmingsplan Bosrijk cluster 7 Datum maandag 11 januari, van 19:00u

Nadere informatie

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden'

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Bijlage Behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-064 Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Gevraagde beslissing 1. De Bomenverordening gemeente Bunnik

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Compensatie N605 en LOG en uitbreiding Peellandschapspark Voskuilenheuvel

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Compensatie N605 en LOG en uitbreiding Peellandschapspark Voskuilenheuvel GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 14 februari 2012 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Compensatie N605 en LOG en uitbreiding Peellandschapspark Voskuilenheuvel

Nadere informatie

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J.H. de Boer Tel nr: 8983 Nummer: 17A.00755 Datum: 24 juni 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan Kleine Kernen Zuid 2010 (vastgesteld) 113 Vaststellingsbesluit bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113 bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 114 Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 maart 2012

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

Verkoopuitgangspunten bouwkavels Sprokkelenburg. 5 april 2016

Verkoopuitgangspunten bouwkavels Sprokkelenburg. 5 april 2016 Verkoopuitgangspunten bouwkavels Sprokkelenburg 5 april 2016 Contactgegevens: Projectleider Sprokkelenburg: Anne-Louise (A.) Vader Sprokkelenburg@culemborg.nl 0345-477 805 O6-31 63 26 62 (niet op vrijdagmiddag)

Nadere informatie

Uitspraak. RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD Sector Bestuursrecht Registratienummer: Awb 10/895. uitspraak van de enkelvoudige kamer in de zaak tussen

Uitspraak. RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD Sector Bestuursrecht Registratienummer: Awb 10/895. uitspraak van de enkelvoudige kamer in de zaak tussen ECLI:NL:RBZLY:2011:BQ6190 Instantie Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum uitspraak 22-04-2011 Datum publicatie 26-05-2011 Zaaknummer Awb 10/895 Rechtsgebieden Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie