Verweerschrift naar aanleiding van de bezwaarschriften tegen de kapvergunning voor 21 beuken met kenmerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verweerschrift naar aanleiding van de bezwaarschriften tegen de kapvergunning voor 21 beuken met kenmerk"

Transcriptie

1 Verweerschrift naar aanleiding van de bezwaarschriften tegen de kapvergunning voor 21 beuken met kenmerk Geachte Commissie, Inleiding Op 21 mei 2010 is een kapvergunning ingediend voor 21 beuken in verband met het uitbreiden van de polikliniek en apotheek bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). De kapvergunning is op 7 december 2010 verleend. Regelgeving Artikelen e.v. van de APV. 1 Ontvankelijkheid bezwaarmakers: wie is belanghebbende bij de bouwvergunning Voordat een inhoudelijke beoordeling van de bezwaren kan plaatsvinden, moet eerst de vraag gesteld worden wie belanghebbende is bij de kapvergunning en wie dus een bezwaarschrift kan indienen. Artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zegt het volgende hierover: 1.Onder belanghebbende wordt verstaan: degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. 2.Ten aanzien van bestuursorganen worden de hun toevertrouwde belangen als hun belangen beschouwd. 3.Ten aanzien van rechtspersonen worden als hun belangen mede beschouwd de algemene en collectieve belangen die zij krachtens hun doelstellingen en blijkens hun feitelijke werkzaamheden in het bijzonder behartigen. Uitgaande van dit artikel valt het bezwaarschrift van de heer Van Gemert af. Er moet sprake zijn van een belang dat rechtstreeks bij de kapvergunning is betrokken. Daarbij zijn mede van belang het zicht- en nabijheidscriterium. In de stukken treft u enkele foto s aan (nr. 4 van de inventarislijst bouwvergunning) die een inzicht geven van de kaplocatie in relatie tot de nabije omgeving. Aangezien u in uw eerdere adviezen meermalen uitvoerig het belanghebbende begrip heeft omschreven, is naar onze mening een nadere toelichting vooralsnog niet nodig. Uiteraard kan op de hoorzitting aan de hand van de foto s van onze kant desgevraagd nog een toelichting worden gegeven. De heer Groenendaal heeft namens de Vereniging Vrienden van het Asserbos e.o. bezwaar aangetekend. Inleidend stellen wij eerst de vraag of de voorzitter van de Vereniging gemachtigd is het betreffende bezwaarschrift te ondertekenen. Wij vernemen graag op de hoorzitting of correct gebruik is gemaakt van deze bevoegdheid. 1 Zie bijlage 1

2 Artikel 1:2, lid 3 Awb bepaalt het volgende over rechtspersonen: Ten aanzien van rechtspersonen worden als hun belangen mede beschouwd de algemene en collectieve belangen die zij krachtens hun doelstellingen en blijkens hun feitelijke werkzaamheden in het bijzonder behartigen. Een volgende vraag is dan ook of a. de doelstelling van de vereniging en b. de feitelijke werkzaamheden gerelateerd kunnen worden aan de afgegeven kapvergunning. Wij vernemen graag op de hoorzitting een reactie op beide deelvragen. Dat ook de feitelijke werkzaamheden van belang zijn bij het vaststellen of een rechtspersoon belanghebbende is of niet, wordt ook in de rechtspraak bevestigd. Wij verwijzen naar bv. een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van 26 januari jl. (zaaksnr , LJN BP 2116). Beoordeling bezwaren Ten behoeve van de bouw van een polikliniek bij het Wilhelminaziekenhuis is een kapaanvraag voor 21 beuken ten zuiden van het hoofdgebouw aangevraagd door het Wilhelminaziekenhuis. Voor het verwijderen van deze bomen is er op basis van de APV een kapvergunning nodig. Omschrijving situatie: Ten zuiden (zuidwesten) van het Wilhelminaziekenhuis ligt een beukenlaantje (zuid-noord) georiënteerd. Voor een gedeelte van dit laantje is een kapvergunning aangevraagd t.b.v. de nieuwbouw van een polikliniek. Tevens staan er drie bomen naast de laan die ook in deze kapvergunning zijn meegenomen. Het laantje en de drie bomen staan in een bossige omgeving. 5 Bomen hebben een doorsnede iets groter dan 45 cm, de overigen zijn minder dan 45 cm. dik De Gemeente Assen weegt het belang van de aanvrager (belang van verwijdering) af tegen het belang van behoud (lees: weigeringsgronden zoals genoemd in de APV). Argumenten belang van behoud: - 1: natuur- en milieuwaarden; De natuur- en milieuwaarden zijn gemiddeld tot hoog. Dit geldt voor deze bomen als onderdeel van het gehele landschap. (noot: bij verwijdering zal het areaal natuur afnemen, de natuur als geheel zal weinig afnemen) - 2: landschappelijke waarden; Het landschap rondom het ziekenhuis behoort tot het voormalige landgoed Dennenoord. Dit laantje zou een onderdeel kunnen uitmaken van het lijnenspel van dit landgoed. De totale lijn van deze laan is niet meer aanwezig. De grootte van de bomen doet vermoeden dat het hier niet gaat over de oorspronkelijke begroeiing. De bomen hebben een bijzondere waarde door de beeldbepalendheid op de locatie, het verwijderen betekend een ingrijpende verandering van het beeld. De waarden zijn gemiddeld tot hoog. - 3: cultuurhistorische waarden; (zie bij punt 2)

3 - 4: waarden van stads- en dorpsschoon; (zie bij punt 2) - 5: waarden voor recreatie en leefbaarheid. Doordat er in de omgeving in ruime mate groen aanwezig is, is de waarde voor recreatie en leefbaarheid gemiddeld. Beoordeling: belang van behoud is (gemiddeld tot) groot Argumenten belang van verwijdering: - De uitbreiding van het ziekenhuis, door middel van een polikliniek, is van groot maatschappelijk belang Beoordeling: belang van verwijdering is groot Conclusie: De belangenafweging is moeilijk, omdat beide belangen groot zijn. Omdat in de nabijheid veel groen aanwezig is en het maatschappelijk belang groot is, is het advies om een kapvergunning af te geven. Dit advies wordt mede bepaald doordat er een bouwvergunning wordt afgegeven door de Gemeente Assen. De bouwvergunning wordt afgegeven mede door toetsing aan het bestemmingsplan. Voor de bomen die daadwerkelijk gekapt worden dient er in de nabijheid een herplant plaats te vinden. Ten aanzien van het bezwaarschrift van de Vereniging Vrienden van het Asserbos wordt het volgende opgemerkt: N.a.v punt 1: In de afweging is meegewogen het belang van het groen. Er is gekeken naar de waarden. Hierbij zijn de natuur- en milieuwaarden gemiddeld tot hoog beoordeeld. De landschappelijke, cultuurhistorische waarden zijn tevens gemiddeld tot hoog beoordeeld. Deze belangen zijn afgewogen tegen het belang van nieuwbouw polikliniek WZA, die ook als hoog wordt beoordeeld. Uit deze belangenafweging is een advies gekomen om een kapvergunning af te geven. N.a.v. punt 2: (Van tijdelijkheid is geen sprake.) Door een andere vorm van gebouw te ontwerpen wordt niet voldaan aan andere zaken. Er is een weloverwogen besluit genomen door het WZA om tot dit ontwerp te komen.

4 N.a.v. punt 3: De Brandweer heeft inderdaad minder ruimte nodig. De vergunning is afgegeven voor 21 bomen. Zeven bomen kunnen behouden blijven in dit plan. Veertien bomen moeten verdwijnen in dit plan. N.a.v. punt 4: (Geen groenoordeel) Naar aanleiding van het bezwaar van dhr.van Gemert wordt het volgende opgemerkt: Er is hier geen sprake van tijdelijke bouw. Er hoeft van de brandweer geen ontsluitingsweg gemaakt te worden. Voor de bomen is een zorgvuldige afweging gemaakt tussen het belang van kap en het belang van behoud. Bijlage 1 AFDELING 5. HET BEWAREN VAN HOUTOPSTANDEN. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN.

5 ARTIKEL In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom : een houtachtig, opgaand gewas met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 20 centimeter of met een omtrek van de stam van minimaal 63 centimeter op 1,3 meter hoogte boven het maaiveld. In geval van meerstammigheid geldt de dwarsdoorsnede van de dikste stam; b. houtopstand : één of meer bomen of boomvormers, of andere houtachtige gewassen, mogelijk onderdeel uitmakend van een houtwal, een grotere (lint)begroeiing van heesters en struiken, een beplanting van bosplantsoen, een struweel of een heg, met de onder sub a genoemde minimale dwarsdoorsnede; c. monumentale boom : bijzondere beschermwaardige houtopstand met een relatief hoge leeftijd en met een bijzondere schoonheids- of zeldzaamheidswaarde, of een bijzondere functie voor de omgeving; d. dunning : het vellen van bomen of struiken, in een bestaande houtopstand, die elkaar onderling beconcurreren, ter bevordering van het voortbestaan van de overblijvende bomen of struiken; e. bebouwde kom : de bebouwde kom van de gemeente, vastgesteld ingevolge artikel 1, vijfde lid van de Boswet; f. knotten/kandelaberen : het tot op de oude snoeiplaats verwijderen van uitgelopen takhout bij knotbomen, gekandelaberde bomen of leibomen als periodiek onderhoud; g. boomwaarde : de monetaire waarde van een boom zoals getaxeerd volgens de meest recente richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen; h. vellen : rooien, kappen, verplanten, het snoeien van meer dan 20 procent van de kroon of het wortelgestel, met inbegrip van kandelaberen. Het verrichten van handelingen, zowel boven als ondergronds, die de dood of ernstige beschadigingen of ernstige ontsiering van de houtopstand ten gevolge kunnen hebben. i. bomen effect analyse : een standaard beoordeling van de gevolgen van voorgenomen bouw of aanleg voor houtopstand, op basis van landelijke richtlijnen van de Bomenstichting. KAPVERBOD. ARTIKEL Het is verboden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders houtopstand te vellen of te doen vellen.

6 2. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor houtopstand in privaat eigendom op percelen van minder dan 120 m 2, tenzij het houtopstand betreft als bedoeld in artikel Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor houtopstand die aantoonbaar op bedrijfseconomische wijze wordt geëxploiteerd als bedoeld in artikel 15, lid 2 en 3 van de Boswet; 4. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt verder niet voor: a. houtopstand die moet worden geveld krachtens de Plantenziektenwet of krachtens een aanschrijving van het college van burgemeester en wethouders, zulks onverminderd het bepaalde in de artikelen en ; b. houtopstand die bij wijze van dunning moet worden geveld; c. het periodiek knotten of kandelaberen als noodzakelijke beheersmaatregel bij knotbomen, gekandelaberde bomen of leibomen ter uitvoering van het reguliere onderhoud. LIJST VAN MONUMENTALE BOMEN ARTIKEL Het college van burgemeester en wethouders heeft een lijst met monumentale bomen vastgesteld. Deze lijst bevat monumentale bomen, waardevolle bomen en toekomstbomen. Deze lijst wordt elke vijf jaar herzien. 2. De lijst bevat minimaal de volgende gegevens, inzake de te beschermen monumentale houtopstand: - soort boom; - standplaats/adres; - stamdiameter. 3. De eigenaar van een houtopstand die vermeld staat op de lijst van monumentale bomen is verplicht het college van burgemeester en wethouders onmiddellijk schriftelijk mededeling te doen van: a. eigendomsoverdracht van de houtopstand; b. het geheel of gedeeltelijk tenietgaan van de houtopstand, anders dan door velling op grond van een verleende vergunning; c. de dreiging dat de houtopstand geheel of gedeeltelijk teniet kan gaan. AANVRAAG VERGUNNING ARTIKEL De vergunning moet worden aangevraagd door of namens dan wel met toestemming van degene, die krachtens zakelijk recht of door degene die krachtens publiekrechtelijke bevoegdheid gerechtigd is over de houtopstand te beschikken.

7 2. Wanneer namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan het college van burgemeester en wethouders een afschrift is toegezonden van de ontvangstbevestiging als bedoeld in artikel 2 van de Boswet, beschouwt het college dit afschrift mede als vergunningaanvraag. ARTIKEL A. [vervalt] CRITERIA ARTIKEL Het college van burgemeester en wethouders kan de vergunning om te vellen weigeren dan wel onder voorschriften verlenen. 2. Een vergunning wordt geweigerd indien de belangen van verlening niet opwegen tegen de belangen van behoud van de houtopstand op basis van één of meer van de volgende waarden: - natuur- en milieuwaarden; - landschappelijke waarden; - cultuurhistorische waarden; - waarden van stads- en dorpsschoon; - waarden voor recreatie en leefbaarheid. 3. Een vergunning voor het vellen van een boom die op de lijst van monumentale bomen vermeld staat wordt slechts bij uitzondering verleend, indien: a. een maatschappelijk belang zwaarder weegt dan duurzaam behoud van de monumentale boom; ; b. naar boomdeskundige maatstaven instandhouding niet langer verantwoord is ter voorkoming van letsel of schade. VERVALTERMIJN VERGUNNING. ARTIKEL A. [vervalt]

8 VERVALTERMIJN VERGUNNING ARTIKEL De vergunning tot vellen als bedoeld in deze verordening vervalt indien daarvan niet binnen maximaal één jaar na het onherroepelijk zijn van de vergunning gebruik is gemaakt. 2. In het geval het een vergunning voor het vellen van meer dan één boom betreft, is de vergunning voor alle bomen slechts één jaar geldig, ook als er in fasen geveld wordt of één boom of enkele bomen al geveld zijn. 3. Het college van burgemeester en wethouders kan op verzoek van de vergunninghouder in uitzonderlijke gevallen deze termijn met ten hoogste zes maanden verlengen. BIJZONDERE VERGUNNINGSVOORSCHRIFTEN ARTIKEL Tot de aan de vergunning te verbinden voorschriften kan behoren het voorschrift dat niet tot het vellen mag worden overgegaan tot de dag nadat de bezwarentermijn is afgelopen. Indien gedurende de bezwarentermijn een bezwaar is ingediend, wordt de vergunning pas van kracht één week nadat op dat bezwaar is beslist. 2. Tot de aan de vergunning te verbinden voorschriften kan behoren het voorschrift dat binnen een bepaalde termijn overeenkomstig de door het college van burgemeester en wethouders te geven aanwijzingen moet worden herplant. 3. In het voorschrift als bedoeld in het tweede lid wordt telkens bepaald binnen welke termijn na de herplant en op welke wijze niet aangeslagen herplant moet worden vervangen. 4. De verplichtingen en voorschriften van dit artikel , lid 2 en 3 kunnen gelden voor bomen kleiner dan de in artikel genoemde minimummaat. 5. Tot aan de vergunning tot vellen te verbinden voorschriften kan het voorschrift behoren dat pas tot vellen van houtopstand op bouw- en aanlegwerken of andere ruimtelijke herinrichting of reconstructie mag worden overgegaan indien andere vergunningen of ruimtelijke ordeningsprocedures onherroepelijk geworden zijn en de feitelijke en financiële voortgang van de werken voldoende gewaarborgd is. 6. Tot de aan de vergunning verbinden voorschriften kan behoren het voorschrift tot opstellen en overleggen van een boom effect analyse in geval van bouw of aanleg van werken nabij te behouden bomen, voordat met de bouw of aanleg wordt begonnen. 7. Degene aan wie een voorschrift of een verplichting als bedoeld in dit artikel is opgelegd, alsmede diens rechtsopvolger, is verplicht daaraan te voldoen. 8. Het college van burgemeester en wethouders kan toestemming geven tot direct vellen, indien sprake is van grote gevaarzetting of vergelijkbaar spoedeisend belang.

9 HERPLANT-/INSTANDHOUDINGSPLICHT ARTIKEL Indien de houtopstand waarop het verbod tot vellen van toepassing is, zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders is geveld, dan wel op andere wijze teniet is gegaan, kan het college van burgemeester en wethouders aan de zakelijk gerechtigde tot de grond waarop zich de houtopstand bevond dan wel aan degene die uit andere hoofde tot het treffen van voorzieningen bevoegd is, de verplichting opleggen te herplanten overeenkomstig de door hen te geven aanwijzingen binnen een door hen te stellen termijn. 2. De verplichtingen en voorschriften van dit artikel kunnen gelden voor bomen kleiner dan de in artikel genoemde minimummaat. 3. Wordt een verplichting als bedoel in het eerste lid opgelegd, dan kan daarbij tevens worden bepaald binnen welke termijn na herplant, en op welke wijze, niet aangeslagen herplant moet worden vervangen. 4. Indien houtopstand, waarop het verbod tot vellen van toepassing is, in het voortbestaan ernstig wordt bedreigd, kan het college van burgemeester en wethouders aan de zakelijk gerechtigde tot de grond waarop zich die houtopstand bevindt dan wel aan degene die uit andere hoofde tot het treffen van voorzieningen bevoegd is, de verplichting opleggen om: a. overeenkomstig door het college van burgemeester en wethouders te geven aanwijzingen binnen een door het college te stellen termijn voorzieningen te treffen, waardoor een bedreiging wordt weggenomen; b. een bomen effect analyse op te stellen en aan te bieden aan het college van burgemeester en wethouders. 5. Degene aan wie een voorschrift of een verplichting als bedoeld in dit artikel is opgelegd, alsmede diens rechtsopvolger, is verplicht daaraan te voldoen. SCHADEVERGOEDING ARTIKEL Het college van burgemeester en wethouders beslist op een verzoek om schadevergoeding bij weigering van een vergunning tot vellen op grond van artikel 17 van de Boswet. BESTRIJDING VAN BOOMZIEKTEN ARTIKEL Indien zich op een terrein één of meer bomen bevinden die naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders gevaar opleveren voor de verspreiding van een boomziekte of voor vermeerdering van ziekteverspreiders zoals insecten, is de rechthebbende, indien hij daartoe door het college van burgemeester en wethouders wordt aangeschreven, verplicht binnen de bij de aanschrijving vast te stellen termijn: a. de houtopstand te vellen;

10 b. conform richtlijnen van het college van burgemeester en wethouders de gevelde houtopstand direct zodanig te behandelen dat verspreiding van de boomziekte wordt voorkomen. 2. Het is verboden gevelde bomen of delen daarvan voorhanden of in voorraad te hebben of te vervoeren, indien het een boomsoort betreft die de desbetreffende boomziekte kan verspreiden. 3. Het college van burgemeester en wethouders kan ontheffing verlenen van het onder het tweede lid van dit artikel gestelde verbod. 4. Het niet voldoen aan de in het eerste lid bedoelde aanschrijving biedt een basis voor de toepassing van bestuursdwang, waarbij de noodzakelijke werkzaamheden voor risico en voor rekening van de aangeschrevene, door of namens de gemeente kunnen worden verricht. BESCHERMING PUBLIEKE HOUTOPSTAND ARTIKEL Het is verboden om houtopstanden die publiek eigendom zijn: a. te beschadigen, te bekladden of te beplakken; b. daaraan snoeiwerk te verrichten, behoudens door de gemeente opgedragen boomverzorgende taken. 2. Het is verboden om één of meer voorwerpen in of aan een publieke houtopstand aan te brengen of anderszins te bevestigen, behoudens vergunning van het college van burgemeester en wethouders.

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 Onderwerp Datum 25 februari 2014 Wijziging Afdeling 4.3 APV Pagina 1 van 7 De raad van Venray, Overwegende dat de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 wijziging behoeft met betrekking

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen college van burgemeester en wethouders.

Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen college van burgemeester en wethouders. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 15115 20 maart 2014 Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen 2014 ARTIKEL 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Bomenverordening Giessenlanden 2014

Bomenverordening Giessenlanden 2014 Bomenverordening Giessenlanden 2014 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtachtig, opgaand gewas zowel levend als afgestorven, met een dwarsdoorsnede van

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren Besluit van de raad Onderwerp : Beleidsregel waardevolle houtopstanden Raadsvergadering : 15 juli 2010 Registratienummer : 185 De raad van de gemeente Haaren; in zijn vergadering van 15 juli 2010; gezien

Nadere informatie

BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder:

BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: verordening Datum: 25 januari 2017 BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN 2016 Vastgesteld door: Gemeenteraad van Heerlen Registratienummer: Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Scherpenzeel. Nr. 47228 19 april 2016 Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom:

Nadere informatie

Concept. Bomenverordening 2011

Concept. Bomenverordening 2011 Concept. Bomenverordening 2011 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtig opgaand gewas met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 20 centimeter op

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016, nr. 190;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016, nr. 190; R.0004190 De raad van de gemeente Nunspeet; gelet op artikel 15 van de Boswet en artikel 149 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016,

Nadere informatie

Bomenverordening Sliedrecht 2009

Bomenverordening Sliedrecht 2009 Bomenverordening Sliedrecht 2009 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtachtig, opgaand gewas, zowel vitaal als afgestorven, met een stamomtrek van minimaal

Nadere informatie

Bomenverordening gemeente Emmen 2011

Bomenverordening gemeente Emmen 2011 Bomenverordening gemeente Emmen 2011 Artikel 1: Begripsomschrijvingen 1.1 In deze verordening wordt verstaan onder: a: boom: een houtachtig, opgaand en overblijvend gewas met een dwarsdoorsnede van de

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011;

Gezien het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk , 29 november 2011; RAADSBESLUIT Onderwerp: kapvergunning van waardevolle houtopstanden op gemeentelijk grondgebied van Albrandswaard De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de gemeente

Nadere informatie

Bomenverordening Delft 2013

Bomenverordening Delft 2013 Bomenverordening Delft 2013 De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van januari 2013 BESLUIT: De Bomenverordening Delft 2013 vast te stellen. Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Artikel

Nadere informatie

Artikel 1: Begripsomschrijvingen

Artikel 1: Begripsomschrijvingen St.-Annaparochie, 18 december 2008 No. 081211 De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat bij besluit van heden ingetrokken wordt de Algemene Plaatselijke verordening gemeente het Bildt en dat deze

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 12 oktober 2010 Raadsvergadering : 16 december 2010 Agendapunt : 10-XII-08 Bijlage(n) : 2 Kenmerk : Uitv./JB Commissie : Grondgebied Portefeuille :

Nadere informatie

Ontwerp Bomenverordening 2019

Ontwerp Bomenverordening 2019 Ontwerp Bomenverordening 2019 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Beschermde houtopstand: een houtopstand, die als beschermd staat vermeld

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Concept Raadsbesluit De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2010; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene

Nadere informatie

Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) B E S L U I T:

Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) B E S L U I T: Raadsbesluit nr. 14 Betreft: Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) De raad van de gemeente Tynaarlo; gelezen het voorstel van het college van 11 februari

Nadere informatie

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving;

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; raadsbesluit 2017, nr. II-7 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; in artikel 2 van de Bomenverordening een vergunningsplicht

Nadere informatie

Raadsvoorstel 97 (RIS 174540_15-SEPT-2010)

Raadsvoorstel 97 (RIS 174540_15-SEPT-2010) Raadsvoorstel 97 (RIS 174540_15-SEPT-2010) Voorstel van het college inzake aanpassing van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag, vervallen van de Bomenverordening 2005 in verband

Nadere informatie

artikel 2.2 eerste lid onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

artikel 2.2 eerste lid onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95324 14 juli 2016 Bomenverordening Hof van Twente 2015 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010; Bomenverordening Veere 2010 De raad van de gemeente Veere; overwegende dat het gewenst is in het belang van het behoud van houtopstanden regels te stellen die van toepassing zijn voor het gehele grondgebied

Nadere informatie

dat besloten is tot het verminderen van administratieve lasten van burgers; dat middels het instellen van een bomenlijst dit doel bereikt kan worden;

dat besloten is tot het verminderen van administratieve lasten van burgers; dat middels het instellen van een bomenlijst dit doel bereikt kan worden; Ontwerp Nr. XII / 6 De raad van de gemeente DE WOLDEN; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 juli 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende: dat besloten is tot het

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 september, 2015.

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 september, 2015. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Cuijk Nr. 48618 28 maart 2017 Bomenverordening gemeente Cuijk 2016 De raad van de gemeente Cuijk gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 september 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 september 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sluis. Nr. 2518 5 januari 2017 Bomenverordening gemeente Sluis 2017 De raad van de gemeente Sluis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

dat voor het kappen/vellen van zieke en dode bomen vrijwel altijd vergunning wordt verleend;

dat voor het kappen/vellen van zieke en dode bomen vrijwel altijd vergunning wordt verleend; raadsbesluit 2013, nr. IX-6 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat gestreefd wordt naar vereenvoudiging en vermindering van regelgeving; dat op grond van de huidige Bomenverordening niet

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR37753_1. Bomenverordening Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen

CVDR. Nr. CVDR37753_1. Bomenverordening Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen CVDR Officiële uitgave van Zoeterwoude. Nr. CVDR37753_1 6 november 2018 Bomenverordening 2010 Bomenverordening 2010 Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze verordening

Nadere informatie

Verordening op het bewaren van houtopstanden

Verordening op het bewaren van houtopstanden CVDR Officiële uitgave van Haarlemmermeer. Nr. CVDR15443_1 29 november 2016 Verordening op het bewaren van houtopstanden De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Verordening op het bewaren van houtopstand in de gemeente

Verordening op het bewaren van houtopstand in de gemeente Verordening op het bewaren van houtopstanden Geldig van 1 juni 1999 tot 8 juni 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten

Nadere informatie

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; besluit:

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; besluit: Raadsbesluit Onderwerp: Bomenverordening 2018 Registratienummer: 665048 Vergadering: 19 juni 2018 Agendapunt: 14 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders;

Nadere informatie

Bomenverordening - 1 - Verordening vastgesteld: 27-05-1999 In werking getreden: 03-06-1999

Bomenverordening - 1 - Verordening vastgesteld: 27-05-1999 In werking getreden: 03-06-1999 Bomenverordening Verordening vastgesteld: 27-05-1999 In werking getreden: 03-06-1999 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a boom: een houtachtig, overblijvend gewas

Nadere informatie

Bomenverordening stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Artikel 1 Begripsomschrijving

Bomenverordening stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Artikel 1 Begripsomschrijving Bomenverordening stadsdeel Oost/Watergraafsmeer 2000 Artikel 1 Begripsomschrijving 1. In deze afdeling wordt verstaan onder: a- houtopstand: één of meer bomen, hakhout, een houtwal, een grotere (lint)begroeiing

Nadere informatie

Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015

Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Mill en Sint Hubert. Nr. 113972 30 november 2015 Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert Gezien het voorstel

Nadere informatie

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam?

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Hans Kaljee Hoofdstedelijk Bomenconsulent Planteam Stadsdelen 1454 Keur (verordening) Hij die de boomen, staande op de Veste, quest, schillet of scoffiert wordt

Nadere informatie

BOMENVERORDENING 2012 BEUNINGEN

BOMENVERORDENING 2012 BEUNINGEN BOMENVERORDENING 2012 BEUNINGEN ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtig opgaand gewas zowel levend als afgestorven met een dwarsdoorsnede van de stam

Nadere informatie

gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE

gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE Advies van de commissie voor bezwaarschriften aan het college van burgemeester en wethouders. Besluit: Bij besluit van 6 juni 2012, verzonden 8 juni 2012, heeft het hoofd

Nadere informatie

ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder:

ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: Zesde ConceptBVO 2017 s-hertogenbosch. ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. bebouwde kom: -bebouwde kom vastgesteld in het kader van artikel 4.1 aanhef en onder a

Nadere informatie

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 15514 31 januari 2017 Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening Verordening tot wijziging van de kapbepalingen van de Algemene

Nadere informatie

BOMENVERORDENING GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK

BOMENVERORDENING GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK De raad van de gemeente Oude IJsselstreek, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 18 mei 2010, nr. 10int gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, gelet op artikel 2.2,

Nadere informatie

Inhoudsopgave BOMENVERORDENING GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK

Inhoudsopgave BOMENVERORDENING GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Inhoudsopgave BOMENVERORDENING GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK o Artikel 1 Begripsbepalingen o Artikel 2 Beperking toepassinggebied o Artikel 3 Kapverbod o Artikel 4 Aanvraag vergunning (vervallen) o Artikel

Nadere informatie

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen (NH). Nr. 12001 3 februari 2016 Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bergen 2013 De Raad van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Raadsbesluit. BOMENVERORDENING Bussum De raad van de gemeente Bussum;

Raadsbesluit. BOMENVERORDENING Bussum De raad van de gemeente Bussum; Raadsbesluit Gemeente Bussum BOMENVERORDENING Bussum 2010 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum, nummer RV2010.003; Brinklaan 35 Postbus 6000 1400

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging Algemene Plaatselijke Verordening De Ronde Venen 2012

Voorstel tot wijziging Algemene Plaatselijke Verordening De Ronde Venen 2012 Voorstel tot wijziging Algemene Plaatselijke Verordening De Ronde Venen 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Milieu Naam regeling: Bomenverordening 2012 Citeertitel: Bomenverordening 2012 Wettelijke grondslag Gemeentewet, art. 149 Vastgesteld door Raad

Nadere informatie

Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012

Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012 Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen ARTIKEL 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. Beheerplan: Een plan waarin op samenhangende

Nadere informatie

P.86 BOMENVERORDENING Vastgesteld bij raadsbesluit van 9 juli 1996, nr Bekend gemaakt op 12 juli 1996.

P.86 BOMENVERORDENING Vastgesteld bij raadsbesluit van 9 juli 1996, nr Bekend gemaakt op 12 juli 1996. BOMENVERORDENING 1996 Vastgesteld bij raadsbesluit van 9 juli 1996, nr. 96.0075. Bekend gemaakt op 12 juli 1996. In werking getreden op 24 juli 1996. HOOFDSTUK 1 Begripsomschrijvingen HET BEWAREN VAN HOUTOPSTANDEN

Nadere informatie

Bijlage 3 Boombeleid Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Bijlage 3 Boombeleid Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bijlage 3 Boombeleid Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: a. boom: een houtachtig, overblijvend gewas met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 10 centimeter,

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK V LANDSCHAPSVERORDENING PROVINCIE UTRECHT 2011 (LSV), VELLEN VAN BOMEN

MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK V LANDSCHAPSVERORDENING PROVINCIE UTRECHT 2011 (LSV), VELLEN VAN BOMEN MELDINGSFORMULIER MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK V LANDSCHAPSVERORDENING PROVINCIE UTRECHT 2011 (LSV), VELLEN VAN BOMEN Melding op grond van artikel 28 Lsv van het voornemen om een houtopstand behorende tot

Nadere informatie

Bomenverordening gemeente Landerd De raad van de gemeente Landerd;

Bomenverordening gemeente Landerd De raad van de gemeente Landerd; Bomenverordening gemeente Landerd 2012 De raad van de gemeente Landerd; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Landerd d.d. 17-04-2012; gelet op art. 147, 173 en 175 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Concept Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012

Concept Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012 Concept Bomenverordening Stadsdeel Zuid 2012 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen ARTIKEL 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. Beheerplan: Een plan waarin

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 augustus 2010, nr. 85/10; b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2010

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 augustus 2010, nr. 85/10; b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2010 De raad van de gemeente Oegstgeest; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 augustus 2010, nr. 85/10; vast te stellen de navolgende b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2010

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening Stichtse Vecht besluit vast te stellen de BOMENVERORDENING STICHTSE VECHT 2015

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening Stichtse Vecht besluit vast te stellen de BOMENVERORDENING STICHTSE VECHT 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stichtse Vecht. Nr. 93937 14 oktober 2015 Bomenverordening Stichtse Vecht 2015 Bomenverordening Stichtse Vecht 2015 De raad van de gemeente Stichtse Vecht, Gelet

Nadere informatie

medegedeeld aan Arrondissementsparket d.d. 19 oktober 2010

medegedeeld aan Arrondissementsparket d.d. 19 oktober 2010 Verordening/Reglement Bomenverordening s-hertogenbosch vastgesteld door de gemeenteraad van s-hertogenbosch op 12 oktober 2010 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten goedgekeurd door de Kroon d.d. niet van

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK 5.5 VERORDENING NATUUR EN LANDSCHAP PROVINCIE UTRECHT 2017 (VNL), VELLEN VAN BOMEN

MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK 5.5 VERORDENING NATUUR EN LANDSCHAP PROVINCIE UTRECHT 2017 (VNL), VELLEN VAN BOMEN MELDINGSFORMULIER MELDINGSFORMULIER HOOFDSTUK 5.5 VERORDENING NATUUR EN LANDSCHAP PROVINCIE UTRECHT 2017 (VNL), VELLEN VAN BOMEN Melding op grond van artikel 5.5.4 van het voornemen om een houtopstand

Nadere informatie

Bescherming waardevolle houtopstanden gemeente Nieuwkoop betere bescherming met minder regels

Bescherming waardevolle houtopstanden gemeente Nieuwkoop betere bescherming met minder regels Bescherming waardevolle houtopstanden gemeente Nieuwkoop betere bescherming met minder regels 2008 beheer openbare ruimte gemeente Nieuwkoop pagina 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitgangspunten...

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 mei 2004, nr.100/04; b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2004

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 mei 2004, nr.100/04; b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2004 De raad van de gemeente Oegstgeest; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 mei 2004, nr.100/04; vast te stellen de navolgende b e s l u i t : BOMENVERORDENING OEGSTGEEST 2004 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Bomenverordening Gemeente Papendrecht 2017

Bomenverordening Gemeente Papendrecht 2017 Bomenverordening Gemeente Papendrecht 2017 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. bebouwde kom: - bebouwde kom vastgesteld in het kader van artikel 4.1 onder a Wet natuurbescherming.

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: 5 juli 2011 portefeuillehouder: Wethouder B. Buiting agendanummer: 08 volgnummer: 7654 onderwerp: Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

Gemeente Zeist Bomenverordening Zeist gelezen het voorstel van het college van Burgemeester & Wethouders;

Gemeente Zeist Bomenverordening Zeist gelezen het voorstel van het college van Burgemeester & Wethouders; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeist. Nr. 96996 18 juli 2016 Gemeente Zeist Bomenverordening Zeist 2016 De raad van de gemeente Zeist; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Bomenverordening Amsterdam Oud Zuid 2001

Bomenverordening Amsterdam Oud Zuid 2001 Deze verordening is samen met belangengroepen en bewoners in 2001 tot stand gekomen, nadien is deze in 2009 aangepast. In 2010 is deze geheel komen te vervallen en geldt de WABOregelgeving. Zuid- en Pijpbelangen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Wavin Diensten B.V. Aangevraagde activiteiten : Aanleggen in- en uitrit en vellen van een eikenboom Locatie : J.C. Kellerlaan

Nadere informatie

Officiële naam regeling Bomenverordening Tilburg 2007 Citeertitel Bomenverordening Tilburg 2007

Officiële naam regeling Bomenverordening Tilburg 2007 Citeertitel Bomenverordening Tilburg 2007 Gemeente Tilburg Bomenverordening Tilburg 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Tilburg Officiële naam regeling Bomenverordening Tilburg 2007 Citeertitel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Verordening bomen draagt bij aan de uitvoering van het Bomenbeleidsplan

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Verordening bomen draagt bij aan de uitvoering van het Bomenbeleidsplan gemeente Eindhoven Inboeknummer 15bst00238 Beslisdatum B&W 27 januari 2015 Dossiernummer 15.05.351 Raadsvoorstel Verordening Bomen 2015 Inleiding Op 22 april 2008 is het Bomenbeleidsplan 2008 door de Raad

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 2.2, eerste lid onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 147 van de Gemeentewet

Gelet op het bepaalde in artikel 2.2, eerste lid onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 147 van de Gemeentewet GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alkmaar. Nr. 146604 25 oktober 2016 Bomenverordening Alkmaar 2017 De raad van de gemeente Alkmaar, Gelezen het voorstel van het college dd. Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Boswet en de Gemeentewet;

gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, de Boswet en de Gemeentewet; BOMENVERORDENING GEMEENTE DOETINCHEM 2015 De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 mei 2015; gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

Gemeente Baarn - Bomenverordening Gemeente Baarn 2016

Gemeente Baarn - Bomenverordening Gemeente Baarn 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Baarn. Nr. 25823 2 maart 2016 Gemeente Baarn - Bomenverordening Gemeente Baarn 2016 GEWIJZIGD raadsbesluit Voorstelnummer : 15RV000112 Onderwerp : Bomenverordening

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 Onderwerp Datum 25 februari 2014 Wijziging Afdeling 4.3 APV Pagina 1 van 7 De raad van Venray, Overwegende dat de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 wijziging behoeft met betrekking

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 4 juli 2017;

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 4 juli 2017; RAADSBESLUIT 2017-09 Raadsvergadering van : 21 september 2017, Onderwerp : Bomenverordening Gemeente Woudenberg 2017 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Bomenverordening 29 Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende

Nadere informatie

BOMENVERORDENING GEMEENTE DOETINCHEM 2015

BOMENVERORDENING GEMEENTE DOETINCHEM 2015 CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR367342_1 17 oktober 2017 BOMENVERORDENING GEMEENTE DOETINCHEM 2015 De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Uitvoeringsregels behorende bij: Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden. Inhoud Voorwoord...

Nadere informatie

Onderwerp Omgevingsverordening bijzondere bomen en -groene structuren Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Omgevingsverordening bijzondere bomen en -groene structuren Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Omgevingsverordening bijzondere bomen en -groene structuren 21. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening gemeente Meierijstad

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening gemeente Meierijstad GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Meierijstad Nr. 251546 26 november 2018 Bomenverordening gemeente Meierijstad De raad van de gemeente Meierijstad; Gezien het voorstel van het college van

Nadere informatie

Bomenverordening 2010

Bomenverordening 2010 Gemeente Gouda Bomenverordening 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gouda Officiële naam regeling Bomenverordening 2010 Citeertitel Bomenverordening 2010

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen ten opzichte van de Bomenverordening Vlaardingen 2005

Overzicht wijzigingen ten opzichte van de Bomenverordening Vlaardingen 2005 Overzicht wijzigingen ten opzichte van de Bomenverordening Vlaardingen 2005 Bomenverordening Vlaardingen 2005 Artikel 1 (Begripsomschrijvingen) Artikel 2 (Kapverbod) lid 1 Wijzigingen ten opzichte van

Nadere informatie

Gemeente Tynaarlo - Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Tynaarlo 2010 - Kapverordening 2014 Gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo - Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Tynaarlo 2010 - Kapverordening 2014 Gemeente Tynaarlo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tynaarlo. Nr. 12486 7 maart 2014 Gemeente Tynaarlo - Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening Tynaarlo 2010 - Kapverordening 2014 Gemeente Tynaarlo

Nadere informatie

Toelichting Bomenverordening 2012

Toelichting Bomenverordening 2012 Toelichting Bomenverordening 2012 1 Wijzingen ten opzichte van de Bomenverordening 2010 en de Bomenverordening 2012. De toelichting op de wijzingen staat in de bijlage toelichtingen bij de Bomenverordening

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel(voorheen RA )

Gewijzigd Raadsvoorstel(voorheen RA ) Gewijzigd Raadsvoorstel(voorheen RA11.0067) jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2011 RA11.0080 B 3 11/0514 Onderwerp: vaststelling Bomenverordening 2011 en intrekken Bomenverordening

Nadere informatie

Bomenverordening Alblasserdam 2008

Bomenverordening Alblasserdam 2008 Bomenverordening Alblasserdam 2008 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. boom: Een houtachtig, opgaand gewas. Indien het betreft houtopstand in privaat eigendom,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Boomverordening Onderbanken

GEMEENTEBLAD. Nr Boomverordening Onderbanken GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Onderbanken. Nr. 4565 11 mei 2 Boomverordening Onderbanken Artikel 1: Begripsomschrijvingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. bebouwde kom: de

Nadere informatie

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING 41>, gemeente 1M1.1 Zoetermeer 3 _ 2-0 I? 1 6 DEC. 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 15 november 2016; dossiernummer : WB20160693;

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap Besluit d.d. 19 november 2018 O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Weigering kandelaberen, verlenen kap Wij weigeren de omgevingsvergunning voor het kandelaberen van 2 lindebomen. Maar verlenen de omgevingsvergunning

Nadere informatie

a. Voorziening Herplantplicht Bomen: een voorziening voor de uitbreiding en handhaving van in de gemeente bestaande houtopstanden;

a. Voorziening Herplantplicht Bomen: een voorziening voor de uitbreiding en handhaving van in de gemeente bestaande houtopstanden; Bomenverordening 2015 W051468 / 54958 De raad van de gemeente Lisse; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Besluit: Vast te stellen de volgende verordening: Bomenverordening Lisse 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen voor de bescherming van de bomen en houtopstanden.

Overwegende dat het wenselijk is regels vast te stellen voor de bescherming van de bomen en houtopstanden. Bomenverordening Haarlem 2018 De gemeenteraad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum]; gelet op artikel 149 Gemeentewet gelet op de Wet natuurbescherming

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Discussienota Kapvergunning. Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil!

Discussienota Kapvergunning. Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil! Onderdeel van project: Weg met de paarse krokodil! Oirschot, oktober 2006 1 INLEIDING... 3 2 BOMENVERORDENING... 3 2.1 ALGEMEEN... 3 2.2 VOOR- EN NADELEN AFSCHAFFEN KAPVERGUNNING... 4 3 MOGELIJKE AANPASSINGEN...

Nadere informatie

BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a Juli 2010

BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a Juli 2010 BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a. 2010 Juli 2010 Bomenverordening Kollumerland c.a. 2010 1 De raad van de gemeente Kollumerland c.a. Gelezen het voorstel van het college van Gelet op artikel

Nadere informatie

Onder 2. staan wij uitgebreid stil bij de wijze waarop dit willen vastleggen in de APV.

Onder 2. staan wij uitgebreid stil bij de wijze waarop dit willen vastleggen in de APV. Commissievoorstel Commissievergadering d.d. : 14 april 2016 Portefeuillehouder : wethouder H. Heijerman Datum : 22 maart 2016 Dit commissievoorstel is : opiniërend Onderwerp Kapbepalingen APV Inleiding

Nadere informatie

- gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

- gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 49763 9 maart 2018 Bomenverordening Gemeente Tilburg 2017 De raad van de gemeente Tilburg; - gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Bomenverordening mei Bomenverordening

Bomenverordening mei Bomenverordening Bomenverordening Inhoud pagina Bomenverordening 4 11 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen 4 ARTIKEL 2: Kapverbod 4 ARTIKEL 3: Aanvraag vergunning 5 ARTIKEL 4: Monumentale bomen 5 ARTIKEL 5: Weigering ex lege

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland houdende regels omtrent kappen bomen Bomenverordening Lansingerland 2018

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland houdende regels omtrent kappen bomen Bomenverordening Lansingerland 2018 CVDR Officiële uitgave van Lansingerland. Nr. CVDR615754_1 12 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lansingerland houdende regels omtrent kappen bomen Bomenverordening Lansingerland

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 11 juli 2017;

gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 11 juli 2017; RAADSBESLUIT 2017-09 Registratiekenmerk : 187121 Raadsvergadering van : 21 september 2017, Onderwerp : Bomenverordening Gemeente Woudenberg 2017 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening Leerdam maart Officiële uitgave van gemeente Leerdam.

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening Leerdam maart Officiële uitgave van gemeente Leerdam. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leerdam. Nr. 37748 9 maart 2017 Bomenverordening Leerdam 2010 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In DE GEMEENTE LEERDAM wordt verstaan onder: a. boom: een houtig

Nadere informatie

Bomenverordening Diemen Nr.: 09-14a

Bomenverordening Diemen Nr.: 09-14a Bomenverordening Diemen Nr.: 09-14a De raad van de gemeente Diemen; gelezen het voorstel van het college d.d. 13 januari 2009; gehoord hebbende de informatieve bespreking van het voorstel op 12 februari

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR87143_1. Bomenverordening gemeente Rijnwaarden

CVDR. Nr. CVDR87143_1. Bomenverordening gemeente Rijnwaarden CVDR Officiële uitgave van Rijnwaarden. Nr. CVDR87143_1 3 juni 2016 Bomenverordening gemeente Rijnwaarden De raad van de gemeente Rijnwaarden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14

Nadere informatie

BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a Juli 2010

BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a Juli 2010 BOMENVERORDENING Gemeente Kollumerland c.a. 2010 Juli 2010 Bomenverordening Kollumerland c.a. 2010 v 2.0 1 De raad van de gemeente Kollumerland c.a. Gelezen het voorstel van het college van Gelet op artikel

Nadere informatie

BOMENVERORDENING 2002 EN BOMENBELEID

BOMENVERORDENING 2002 EN BOMENBELEID BOMENVERORDENING 2002 EN BOMENBELEID Datum vastgesteld: 5 maart 2002 Vastgesteld door: de Stadsdeelraad Geuzenveld-Slotermeer Datum bekendmaking: 13 maart 2002 Datum inwerkingtreding: 14 maart 2002 Gewijzigd

Nadere informatie

Bomen in Tynaarlo. De nieuwe kapverordening

Bomen in Tynaarlo. De nieuwe kapverordening Bomen in Tynaarlo De nieuwe kapverordening Inhoud presentatie 1. Waarom een nieuwe kapverordening 2. De achterliggende gedachte voor de nieuwe kapverordening 3. Uitleg van de nieuwe regels 4. De praktijk

Nadere informatie

~ennet. loklng power further. Verordening (APV) Geacht College,

~ennet. loklng power further. Verordening (APV) Geacht College, ~ennet loklng power further Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zuidhorn Postbus 3 9800 AA ZUIDHORN DATUM 2 maart 2016 ONZEREFERENTIE 000.144.21

Nadere informatie

Boomcategorieën en Afwegingscriteria

Boomcategorieën en Afwegingscriteria Boomcategorieën en Afwegingscriteria Boomcategorieën Op basis van de puntenwaardering in het toetsingsformulier worden een aantal categorieën onderscheiden: 1. > 50 punten: Nationaal groenmonument of Gemeentelijk

Nadere informatie

gemeente %a" Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen;

gemeente %a Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen; - gemeente %a" Zoetermeer 4 JAN. 2O1 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 7 januari 2016; dossiernummer : WB20160007; van : gemeente Zoetermeer

Nadere informatie