Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis"

Transcriptie

1 Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: drs. H.P.T.M. Willems drs. E.J.M. de Graaf Aanwezige leden: drs. J.J. de Bonth (Gemeentebelangen), C.M.M. Musters (Gemeentebelangen), A.T.E. Muskens-De Bont (CDA), J. Nieuwkerk (CDA), J.J.G. Levink (CDA), C.A.M. van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven), A.J.M.C. Pulles (DMP/Van Bokhoven), T.M. de Laat (DMP/Van Bokhoven), A.L.J. van Delft (DDE2002), S.C.O. Pladet (VVD), A.C.A. Couwenberg (VVD), drs. M.A.T. Merkx (GroenLinks), P.C.M. Verboven (GroenLinks), M. de Wild (PvdA), I. Dekker (PvdA), M. Mulder (PvdA), L.A.J. van der Heijden (Heusden Eén), J.E.P. Pijnenburg (Heusden Eén), J.M.C.J.M. van den Dungen (Heusden Eén), ing. A.G.M. van Bladel (Heusden Eén), F.A. van der Lee (Heusden Eén), W.D. Schipper (Heusden Eén), J.M.A. Aerts (Lijst Aerts) Wethouders: Afwezigen: M. Buijs, R. van den Bos, M.G.M. van der Poel, A.A.G. van Mierlo, B.M. Groen ing. A.P.M. van den Hoven (Gemeentebelangen), C.P.P.M. van de Brandt (Gemeentebelangen), E.W.H.M. van Spaandonk (DDE 2002), D.H. van Helvoort (Heusden Eén) Overige aanwezigen: Vertegenwoordigers van pers en publiek De voorzitter heropent de vergadering. 19. Waterplan Heusden De heer van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven) vindt het een uitvoerig programma met 42 projecten met keuze voor 14 projecten, wat miljoenen euro s gaat kosten. Hij pleit ervoor voor een aantal (ca. 3) projecten krediet beschikbaar te stellen. Een aantal projecten moet doorgaan, van een aantal projecten is de inhoud niet bekend. De heer Nieuwkerk (CDA) zit op dezelfde lijn als DMP/Van Bokhoven: waarom zo breed, waarom langdurig en waarom zoveel geld; vraagt zich af in hoeverre deze plannen gelijk lopen met andere plannen. De heer Musters (Gemeentebelangen) vindt het een moeilijk leesbaar rapport en vindt het vreemd dat er een voorbereidingskrediet wordt gevraagd van ,-- en is van mening dat dit soort onderzoeken betaald moet worden via de exploitatie (jaarrekening) van de gemeente. De overschrijding van ,-- had moeten worden gemeld via Berap. Wethouder Buijs dankt een aantal fracties voor de complimenten; er is alles aan gedaan om het thema heel gemakkelijk te maken, wat bijna onmogelijk is. Er is keuze uit 14 projecten en onderzoeken kosten geld. Gekeken is naar manier van financiering. Destijds (tijdens het vorig college) is het waterplan berekend op ,--; de tarieven zijn inmiddels ongeveer verdubbeld en er zijn extra kosten bijgekomen. 20. Verordening wet Geurhinder en veehouderij De heer Aerts (Lijst Aerts) is van mening dat e.e.a. te maken heeft met bebouwde komgrens van de gemeente.

2 Mevrouw Muskens (CDA) meldt dat de fractie afgelopen week bijeen is geweest om dit onderwerp te bespreken. Men is tegen verkleining binnen de bebouwde komgrens en buiten de bebouwde komgrens moet verder uitgezocht worden. De heer van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven) is angstig voor binnen bebouwde komgrens. De heer Verboven (Groen Links) is van mening dat de verordening een welkome verbetering is. Wethouder van de Poel antwoordt dat de komgrenzen in oktober zijn vastgesteld. Mevrouw Muskens (CDA): inbreidingslocaties moeten verder afliggen van de veehouderij. De heer van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven): de situatie wordt niet erger dan die al was. Het gaat om extensieve veehouderij en er zijn vaste afstandscirkels; de risico s zijn bijzonder klein. 21. Duurzaamheidsagenda: Kader voor duurzaamheid in de gemeente Heusden Mevrouw van der Heijden (Heusden Eén) heeft nog 2 openstaande vragen: 100 ha en stand van zaken m.b.t. 12 ha. Mevrouw Dekker (PvdA) heeft regelmatig geprobeerd dit onderwerp op de agenda te krijgen; vindt het een mooie nota, die de PvdA toejuicht. Mevrouw Merkx (GroenLinks) spreekt waardering uit voor rapport. Vraagt om scherp te blijven om samenhang te blijven zien en vindt dat de duurzaamheidsagenda veel meer kansen biedt. De heer Aerts (Lijst Aerts) merkt op dat er terecht veel mooie woorden zijn gezegd. Boven de grond is alles geregeld, onder de grond niet. De heer Pulles (DMP/van Bokhoven) wil ervoor pleiten dat gestreefd wordt naar realiteitsgehalte en fractie is niet tegen rapport. Aanvullende vragen: - gaan windmolens vóór geluidshinder; - is het de bedoeling dat de gemeente hier zelf in participeert of externen; - inmiddels 100 ha. in EHS verkocht? Mevrouw Muskens (CDA) is in grote lijnen positief; er moeten prioriteiten gesteld worden, welke niet vermeld staan. Vraag: blz. 12 biodiversiteit: gaat dit om de gehele Loonse Vaart of een gedeelte ervan? De heer Musters (Gemeentebelangen) is tevreden met de agenda. Lang niet overal windmolens; bebouwing Geerpark; Landgoederenzone ten noorden van Haarsteeg, open poldergebied, ook niet Hooge Bank. Heeft moeite met beleid college m.b.t. buitengebied. Er ligt geen tijdsplanning en geen prioriteitsplanning. Hij geeft aan geneigd te zijn tegen het voorstel te stemmen. Wethouder van de Poel geeft antwoord op de gestelde vragen: *De toezegging met betrekking tot het overzicht van hectares in de EHS die verkocht zijn of gaan worden, blijft staan; op zo kort mogelijke termijn wordt hierop teruggekomen. *De vraag over 100 Ha grond wordt schiftelijk beantwoord. Dankt aanwezigen voor de complimenten. De heer Musters (Gemeentebelangen) stemt in met voorstel, met gemaakte voorbehouden.

3 22: Initiatiefvoorstel DMP/Van Bokhoven Doortrekken fietspad De heer Van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven): raadsleden zijn ogen en oren voor het college; voorstel is besproken in informatieve bijeenkomst, er is bezoek ter plaatse geweest en weer in infobijeenkomst ter sprake geweest. De wethouder heeft medegedeeld dat het college daar niet voor kiest en er het geld niet voor over heeft; het fietspad had er nooit moeten liggen. Het gaat hier om een klein stuk ontbrekend fietspad. Wethouder Buijs complimenteert van Bokhoven. Aan de verbetering van de veiligheid werken wij graag mee; het college is niet tegen het aanleggen van het fietspad, maar vindt het overdone. We hebben tenslotte al de Tuinbouwweg en de Nieuwkuijksestraat. De heer Nieuwkerk (CDA) vindt dat deze zaak niet goed is aangepakt. Wanneer is het fietspad aan de Tuinbouwweg gepland? De heer Musters (Gemeentebelangen) hoort geen nieuwe argumenten en ziet geen mogelijkheid het voorstel van Van Bokhoven te steunen. Mevrouw van den Dungen (Heusden Eén) ziet eveneens geen mogelijkheden om het voorstel van Van Bokhoven te steunen.. Mevrouw Mulder (PvdA) vindt het jammer dat het niet kan, maar adviseert om positief te blijven en o.a. de Nieuwkuijksestraat veiliger te maken. De heer Van Delft (DDE2002) steunt voorstel DMP: wel duur maar niet onmogelijk. De heer Van Bokhoven (DMP/Van Bokhoven): is blij met de reacties van de andere raadsleden. Technisch is het mogelijk om het plan uit te voeren en voert aan dat het voorstel is ingediend voor de veiligheid. Wethouder Buijs antwoordt dat hij het een sympathiek idee vindt en niets is onmogelijk, maar het wordt een hele moeilijke en dure zaak. Onderzocht wordt of er een vrachtwagenverbod kan komen voor de Kloosterstraat. De gemeente probeert alles te doen aan veiligheid, maar het is ook de eigen verantwoordelijkheid van de fietsers. Het voorstel van het college wordt met 13 stemmen voor en 9 stemmen tegen aangenomen. 23. Motie Bosscheweg van Heusden Eén De heer van der Lee (Heusden Eén) geeft een toelichting op dit onderwerp. Als coalitie werd men opgeschrikt door de art procedure. Er moet duidelijkheid komen wat coalitie wil en wat mag en wat niet mag. Het bestemmingsplan is keurig geregeld: industriepark in buitenterrein. Heusden Eén roept het college op om te kijken wat er in het bestemmingsplan staat. Men wil geen uitbreiding van het industrieterrein. De heer Musters (Gemeentebelangen) kan nog geen eindafweging maken, maar is wel terughoudend voor wat betreft bedrijfsverzamelgebouwen. Er is behoefte aan meer objectieve informatie. De heer Nieuwkerk (CDA) vindt het te ver gaan en vraagt zich af welke diepe achtergrond hier achter zit en of hier een privé-oorlog achter zit. Hij wil graag informatie van het college. Aerts (lijst Aerts) is van mening dat er een hetze is uitgebarsten vanuit de buurt / politiek. Het gaat over de rug van en jonge ondernemer en er zijn geen verboden zaken geconstateerd; Aerts staat pal achter de ondernemer.

4 De heer Pladet (VVD) neemt afstand van de woorden van de heer Aerts. De VVD wil geen industriële activiteiten ten zuiden van de Bosscheweg en is van mening dat het zittend bedrijf het laatste bedrijf is dat daar gevestigd is. Vraag aan college: op zo kort mogelijke termijn wil hij alternatieven krijgen voor de vestiging. De heer De Laat (DMP/Van Bokhoven) geeft aan dat het college informatie dient te verstrekken. Wethouder Groen schetst een stuk geschiedenis. Het college startte een artikel 19 procedure. Inmiddels ging het niet meer om een gasvulstation, maar werden de activitrschillende aanvragen van nieuwe bedrijven en verbouwingen, zoals o.a. een bedrijfsverzamelgebouw. De heer Musters (Gemeentebelangen) kan niet goed een oordeel uitspreken en wacht nadere informatie van het college af. De heer Nieuwkerk (CDA) meldt dat men niet op de hoogte is gebracht van de wijziging van de motie d.d. 13 mei. Hij vond de motie volstrekt overbodig: omgekeerde wereld: het college is aan zet en niet de raad. De heer Pulles (DMP/Van Bokhoven) vindt dat wethouder Groen een helder verhaal heeft gehouden en dat de procedure goed uitgelegd is. Conclusie: college blijft in gesprek met ondernemer en laat ons vertrouwen hebben in het college. De heer Pladet (VVD) is van mening dat het college zijn eigen afweging kan maken. De VVD wil nooit industriële ontwikkeling ten zuiden van de Bosscheweg. Advies aan college: blijf in gesprek met de ondernemer en ga op zoek naar een andere locatie. De heer Van der Lee (Heusden Eén) vraagt aan college om de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan te bekijken, industrie zeker niet uit te breiden en met de toekomstige eigenaar naar een andere locatie te zoeken. De motie wordt met 10 stemmen tegen en 12 stemmen voor aangenomen 24. Motie t Hoog II van het CDA De heer Levink (CDA) houdt een betoog over de ingediende motie. Hij heeft een half jaar geleden ontdekt dat de gemeente Heusden een grote boekhoudkundige fout heeft gemaakt: ten onrechte had Heusden vorig jaar verlies van 3,4 miljoen euro van t Hoog I afgeboekt op bedrijventerrein t Hoog II. Deze afboeking had niet alleen bij de raad vraagtekens op moeten roepen, maar ook bij de wethouder zelf. Hij maakt zich ernstig zorgen over het beheer van de gronden van de gemeente. De gemeenteraad is fundamenteel verkeerd geïnformeerd en het vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen. De heer Levink hecht er dan ook veel waarde aan om een onafhankelijke accountant in te schakelen (niet Deloitte), daar de gemaakte fout ook de accountant is aan te rekenen. Het vertrouwen van de fractie in Deloitte is geschaad en men wil van de wethouder graag een toezegging. Hij dient een motie van afkeuring in tegen wethouder van Mierlo. Mevrouw Couwenberg (VVD) betreurt eveneens de fout, maar heeft geen behoefte aan deze motie. De heer Musters (Gemeentebelangen) geeft aan dat er geen schade is ontstaan, maar er had eerder gereageerd moeten worden. Vraagt zich af welke maatregelen de wethouder gaat nemen. Ondersteunt de motie. De heer Pulles (DMP/Van Bokhoven) is van mening dat het werk van de heer Levink goed is geweest. Er dienen maatregelen genomen te worden, motie wordt ondersteund. Mevrouw van den Dungen (Heusden Eén) betreurt eveneens deze fout, ziet geen toegevoegde waarde in de motie en heeft vertrouwen in de wethouder.

5 Wethouder van Mierlo erkent de enormiteit van deze fout. Is bereid extra externe capaciteit in te huren om interne controle aanzienlijk te verbeteren. In 2005 is een besluit genomen om zo weinig mogelijk kosten uit te geven aan een externe accountant. Zegt toe dat de raad wordt geïnformeerd over de vervolgstappen. Aangegeven moeten worden door de raad of externe expertise noodzakelijk is. De heer Levink (CDA) is van mening dat externe controle uitgebreid moet worden; wenst de motie te wijzigen in: hiervoor verantwoordelijke wethouder en wil de beginstanden door een andere accountant laten vaststellen. De heer Musters (Gemeentebelangen) wil weten waarom het antwoord op de vraag van de heer Levink zo lang op zich liet wachten. Mevrouw Dekker (PvdA) complimenteert de heer Levink met zijn onderzoek. PvdA heeft vertrouwen in de wethouder en ondersteunt de motie niet. De heer Aerts (lijst Aerts) heeft bewondering voor de heer Levink, maar een motie van afkeuring gaat hem te ver. Wethouder Van Mierlo heeft berouw dat de fout is gemaakt en de kans dat het goed blijft gaan is erg groot. De vraag van de heer Levink lag op tafel op het moment dat extra controle plaatsvond binnen het concern, dat is de reden dat de beantwoording zo lang op zich heeft laten wachten. *Hij zegt toe dat de heer Musters schriftelijk antwoord krijgt op zijn vraag. Met 12 stemmen tegen en 10 stemmen voor wordt de motie verworpen. 25. Bespreking art. 61 vragen en antwoorden DMP/Van Bokhoven Over deze bouwplannen is overleg gepleegd met de buurt. Vergunning is nu verleend. Om uur sluit de voorzitter de vergadering, na iedereen prettige feestdagen en een goede jaarwisseling te hebben gewenst.

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 Aanwezig: Griffier drs. H.P.T.M. Willems, voorzitter A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts ing.

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad V200900758 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 21-07-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E.

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR Voorzitter Griffier H.P.T.M. Willems

Nadere informatie

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 16 november 04, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter Griffier A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Aanwezig: P.C.M. Verboven voorzitter A. Emmen griffier C.A.M. van Bokhoven

Nadere informatie

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems burgemeester Raadsgriffier: E. de Graaf

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E. de Graaf

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Raad 200901065 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 10-11-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de onderwerpen

Nadere informatie

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN)

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN) CONCEPTVERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 23 september 2008 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD)

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD) Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (Voor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) Vergadering 12 juni

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Wethouders H.P.T.M.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van 19.30 tot 23.25 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: C. van Bokhoven (plv) E. de

Nadere informatie

Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van tot uur in het gemeentehuis

Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van tot uur in het gemeentehuis Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van 17.00 tot 21.55 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Drs. H.P.T.M. Willems Griffier: Drs. E.J.M. de Graaf Aanwezige

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier (plv.): Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen:

Nadere informatie

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen CONCEPT BESLUITENLIJST Openbare informatievergadering Cluster Ruimte van de gemeente Heusden op dinsdag 16 oktober 2007 van 20.05 tot 21.45 uur in het Gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige

Nadere informatie

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 26 juni 2007 Aanwezig: drs. H.P.T.M. Willems voorzitter A.J. Emmen griffier Aanwezige leden ing. A.G.M. van Bladel

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 23 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 22-03-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur.

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur. CONCEPTBESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 19 februari 2008 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Cluster ruimte Voorzitter: C.M.M. Musters

Nadere informatie

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier M. Kuper A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts

Nadere informatie

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college:

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college: Ingekomen stukken Raad 200901467 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 09-02-2010 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving.

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. Aanwezig: mw. I. Dekker voorzitter A.J. Emmen griffier R.. Boersma

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 5 november 2009 van 17.00 uur tot 21.20 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Drs. H.P.T.M. Willems Griffier: mr. M.C. van Dijk

Nadere informatie

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 2 november 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Tot agendapunt 8: Vanaf agendapunt

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige leden:

Nadere informatie

A.P.M. van den Hoven

A.P.M. van den Hoven VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 21 september 2011 van 19.30 tot 20.15 uur in het gemeentehuis Plv. voorzitter: A.P.M. van den Hoven Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad 200900766 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 29-09-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 september 2011 van 19.30 tot 20.30 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op dinsdag 14 mei 2002, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op dinsdag 14 mei 2002, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op dinsdag 14 mei 02, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Secretaris (loco) drs. H.P.T.M. Willems drs. R.F.W. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 18 april 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven (vervangt de heer Kamps) Secretaris : De heer M.L.A.M. van der Heijden

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 20 juli 2010 van 19.30 tot 23.45 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: H.P.T.M.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 21 juli 2009 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: C. van Bokhoven (plv) E. de

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2011 van 19.30 tot 21.40 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: H.P.T.M.

Nadere informatie

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college:

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college: Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de onderwerpen behoren tot de bevoegdheden van de raad, geplaatst te worden

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 25 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 14-06-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 november 2005 locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden

Nadere informatie

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 31 januari 2012 van 20.30 tot 20.38 uur in het gemeentehuis Plv. voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Afwezig: Wethouders:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van 19.30 tot 20.45 uur in het stadhuis Cluster Beheer Voorzitter: Commissiegriffier: Aanwezige leden: Wethouders

Nadere informatie

van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. VERSLAG van de informatieve plenaire bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 4 april 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

Afwezig: J.M.B van Bers lid Mw. A.J. van Ruremonde-van der Lee lid

Afwezig: J.M.B van Bers lid Mw. A.J. van Ruremonde-van der Lee lid NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op augustus 05 locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Nr.: 49 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 12 december 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen Ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

IInngekomen IngekomenIngeko GR 29

IInngekomen IngekomenIngeko GR 29 IInngekomen IngekomenIngeko GR 29 Onderwerp Ingekomen Stukken Raad 20-12-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het Reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 28 maart 2017 van 19.30 uur tot 20.50 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen: Insprekers:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris : De heer A.J. Emmen, griffier Leden : De heer

Nadere informatie

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011 Inleiding Deze notitie bevat een advies van de raadswerkgroep informatievoorziening grote projecten over hoe de kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad bij projectmatig werken (PMW) verder

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis b VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 juli 2016 van 19.30 uur tot 21.35 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige Wethouders: leden: Afwezigen: Overige

Nadere informatie

van de besloten vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 24 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de besloten vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 24 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de besloten vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 24 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Plaatsvervangend Griffier drs. H.P.T.M. Willems M. Leijtens

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 2 september 2008 van tot uur in het gemeentehuis cluster Ruimte

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 2 september 2008 van tot uur in het gemeentehuis cluster Ruimte CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 2 september 2008 van 19.30 tot uur in het gemeentehuis cluster Ruimte Voorzitter: C.M.M. Musters Commissiegriffier: E. de Graaf

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Ruimtelijke Zaken d.d. 21 november 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.M.M. Musters (vervangt de heer Kamps) Secretaris : De heer M.L.A.M. van der Heijden Leden

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 18 september 2012 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 18 september 2012 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 18 september 2012 van 19.30 uur tot 23.45 uur in het gemeentehuis Voorzitter: J. Hamming Raadsgriffier: M.C. van Dijk (plv) Aanwezige

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 25 mei 2004, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 25 mei 2004, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 25 mei 04, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 17 september 2013 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 17 september 2013 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 17 september 2013 van 19.30 uur tot 23.15 uur in het gemeentehuis Voorzitter: J. Hamming Griffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige leden:

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG RAADSVERGADERING 16 november 2010 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier Leden VVD CDA SP GroenLinks PvdA PCG

Nadere informatie

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op dinsdag 26 november 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis cluster Beheer

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op dinsdag 26 november 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis cluster Beheer Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op dinsdag 26 november 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis cluster Beheer Voorzitter: P.C.M. Verboven Plv. griffier: M.C. van Dijk Aanwezige

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. College V200900149 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 16 februari 2009. Advies: Wij stellen

Nadere informatie

Raadsvergadering 06 mei 2014

Raadsvergadering 06 mei 2014 Raadsvergadering 06 mei 2014 Orgaan: Locatie: Datum: Aanvang: Gemeenteraadsvergadering Julianastraat 34, 5251 ED Vlijmen dinsdag 06 mei 2014 19:30 uur 1. Opening 2. Vaststelling van de agenda Stukken AGENDA

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter.

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter. CONCEPT-BESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden woensdag 17 oktober 2007 aanvang 19.30 uur Raadzaal stadhuis in Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

VERSLAG Openbare informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 15 oktober van tot uur in het gemeentehuis Cluster Beheer

VERSLAG Openbare informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 15 oktober van tot uur in het gemeentehuis Cluster Beheer VERSLAG Openbare informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 15 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis Cluster Beheer Voorzitter: Plv. griffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. College ORGOJH015 Onderwerp Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 27 juli 2010. Voorgenomen besluit

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. College V20100059 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 12 januari 2010. Advies: Wij stellen u voor

Nadere informatie

Griffier Mevr. drs. E.J.M. de Graaf. 1. Opening. 2. Vaststelling agenda Vastgesteld. 3. Spreekrecht Geen insprekers

Griffier Mevr. drs. E.J.M. de Graaf. 1. Opening. 2. Vaststelling agenda Vastgesteld. 3. Spreekrecht Geen insprekers Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (oor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) ergadering 24 april

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur Voorzitter: C.A.M. van Bokhoven (plv. voorzitter) Commissiegriffier:

Nadere informatie

Advies: parkeren vrachtauto's Haarsteeg

Advies: parkeren vrachtauto's Haarsteeg College Onderwerp: parkeren vrachtauto's Haarsteeg V200901310 Samenvatting: Inleiding: Op 22 september 2009 heeft uw college besloten dat het niet langer is toegestaan een voertuig, dat met inbegrip van

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Nr.: 40 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van Mierlo M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging:

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezig: Wethouders: de heer

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017 Zaaknummer 00527593 Onderwerp Openbare besluitenlijst college 17 oktober 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 17 oktober 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel

Nadere informatie

VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis

VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van uur tot uur in het gemeentehuis VER5LAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 februari 2016 van 19.30 uur tot 21.10 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige Wethouders: leden: Afwezigen: Overige

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003.

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003. Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003. Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer A.J. Emmen Leden : De heer A.A.M. van Bokhoven De heer C.P.P.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Bijlagen: 1. Besluitenlijsten Informatievergaderingen; 2. Vragen en antwoorden art. 61 RvO

Raadsvoorstel Bijlagen: 1. Besluitenlijsten Informatievergaderingen; 2. Vragen en antwoorden art. 61 RvO Oproeping voor de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden te houden op dinsdag 1 november 2011 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen. AGENDA 1. Opening 2. Vaststelling van de agenda

Nadere informatie

Inleiding: Dit voorstel strekt ertoe de overeenkomst met de huidige accountant Deloitte te verlengen.

Inleiding: Dit voorstel strekt ertoe de overeenkomst met de huidige accountant Deloitte te verlengen. College Onderwerp: V20100334 Verlengen overeenkomst accountant Collegevoorstel Inleiding: Dit voorstel strekt ertoe de overeenkomst met de huidige accountant Deloitte te verlengen. Feitelijke informatie

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR EN SAMENLEVING Voorzitter Griffier

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 26 maart 2013 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 26 maart 2013 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 26 maart 2013 van 19.30 uur tot 23.45 uur in het gemeentehuis Voorzitter: J. Hamming Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige leden:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter (plaatsvervangend) Griffier C.A.M. van

Nadere informatie

VERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer

VERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer VERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september van 19.30 tot 21.20 uur in het stadhuis Cluster Beheer Voorzitter: P.C.M. Verboven Commissiegriffier: M.C. van Dijk Aanwezige

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Versie 10 december 2008

Versie 10 december 2008 Versie 10 december 2008 Verslag Openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden op donderdag 6 november van 17.00 tot 21.55 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Drs. H.P.T.M. Willems Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. College V200901170 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 27 oktober 2009. Advies: Wij stellen u

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004)

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris

Nadere informatie