Notulen Raad van Beheer 198

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Raad van Beheer 198"

Transcriptie

1 Notulen Raad van Beheer 198 Datum: 30 aug 2012, 19.00u Plaats: Mercatormuseum, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Ria Van Mol, Ingrid Van den Zegel, Peter Bosmans Verontschuldigd: Geert David, Evy Copejans, Etienne Van Hecke Agendapunten 1. Goedkeuring verslag RvB 197 Het verslag wordt goedgekeurd. 2. Geo-Olympiade 2012/ Financieel verslag (Ria) Er volgen nog enkele kosten van Keulen (ongeveer 50 ), maar er is een positief saldo van 516. (De druk van 2 vla-kranten waar info in staat, verrekenen we met de olympiade om aan een kleinere winst te komen.) Kosten van finale: merkelijk lager dan vorig jaar. Eigenlijk moeten we de vergelijking kunnen maken om het verschil te verklaren. Dan kun je eventueel nog toelaten om hoger te gaan. Iets meer dan 700 leerlingen hebben effectief deelgenomen. (908 hebben betaald) Op basis van de effectief deelgenomen leerlingen worden subsidies betaald. Dus zullen we ongeveer 500 minder ontvangen dan vorig jaar. Maar die regeling verandert misschien wel om wiskunde minder te bevoordelen. Moeten we de Geo-Olympiade in school organiseren? Chemie heeft het gecentraliseerd. Een vrijgestelde secretaresse regelt alles. Zij digitaliseert de vragen, stuurt alles door naar de scholen en stuurt de punten door naar de organisatie. Ingrid heeft gevraagd of wij eventueel kunnen aansluiten (mochten we dat willen!) aan Luc Van Meervelt. Die beslissing moeten we goed onderbouwen. Enkele mensen die op prospectie gaan bij chemie (en anderen) en aan de Raad van Beheer de plus en min aangeven. Ook een bevraging aan de leerkrachten die inschrijven zou helpen (visie vanuit het veld). Dan kan de Raad beslissen. De stuurgroep van de Geo-Olympiade zag het extra werk niet zitten via het oude systeem. Er zijn met het nieuwe systeem wel scholen die monsterscores halen op school en in de tweede ronde komen ze er niet aan te pas. Misschien worden we wel verplicht vanuit Brussel, en dan zitten we wel onder de koepel

2 wetenschappen (wat we al wilden). De extra vragen (voor de extra ronde) zijn geen probleem voor de stuurgroep. We zullen een Ad hoc commissie voor de Olympiade oprichten. We vragen het aan Jacques Denys en Daniël Goethals. Deze moeten dus ook contact hebben met Luc Van Meervelt. Iemand contacteert Jacques en Daniël om dit voor te leggen Voorbereiding Geo-Olympiade 2013 Loopt zoals gewoonlijk. Ontwerp affiche komt in orde Evaluatie finale Geo-Olympiade 2012 (Jordy) Dit verliep goed, er zijn geen problemen ondervonden igeo 2012 Keulen (Ria) Voor de mensen van Keulen is dit goed verlopen in grote lijnen. Studenten van België gaven wel problemen. Zie bedenkingen Robert. We moeten beter selecteren in de finale in functie voor wat ze nodig hebben in de internationale finale. Voorstellen: Moeten taal (Engels) beheersen, Eventueel een leermoment aan koppelen: leren kaart maken. Pikken ze dat op, dan is dat goed voor hen en ook voor ons. Attitude: willen ze zich inzetten. Interview: waarom moet wij jou meenemen naar Japan? En op punten zetten. Dus een lijst opstellen met vakgerichte attitudes die op punten staan en in het draaiboek staan en de winnaars bepalen. De stuurgroep stelt een strikte lijst op en verwerkt dit in het draaiboek zodat de organisatoren ook weten dat er andere criteria gelden dan enkel de inhoud. De internationale finale vindt plaats in Kyoto van 30 juli tem 5 august en daarna post-tour (reis). Begeleiders: iemand die al geweest is en een nieuwe persoon. Stuurgroep Olympiade (Ria en Ingrid) stellen strikte criteria op voor de finalisten. 3. Ledenadministratie (Evy, Peter) 3.1. Stand van zaken + opvolging abonnees Aantal mensen hebben betaald alsof ze lid zijn, maar volgens de lijst zijn ze geen lid. Ze hebben hun lidgeld via de Fortisrekening betaald en komen dan niet op de lijst bij Pascal. Tom denkt dat hij ze allemaal gevonden. Zes hebben betaald via Paypal, maar dat wordt niet doorgestuurd naar de rekening en komen dus ook niet op de lijst. De verwittiging van betaling komt bij Evy terecht. Tom denkt wel die bedragen te kunnen overschrijven. Bij dringende stortingen (excursie) moeten we dit goed in de gaten houden.

3 We stellen voor om betalingen gescheiden te houden (lidgeld of excursie-symposium) : ledenadministratie en activiteiten. Lidgeld gaat enkel naar de lidgeldrekening of via Paypal. Activiteiten niet via Paypal! Best eens checken of je via Paypal de verwittigingen naar meerdere adressen kan laten sturen. Misschien ledenadministratie van gmail. Vaste plaats voor alle rekeningen en hun functie in het krantje is misschien een goed idee: zie tabel die Tom gemaakt heeft. Problemen met betalenden of niet-lid van het symposium zijn opgelost. Misschien zijn er enkele die via schoolabonnement toch binnen geraakt, maar dit is verwaarloosbaar. Tom past de verwittiging in Paypal aan indien nodig. Iemand past de teksten voor betalingen aan zodat lidgeld enkel op de Fortisrekening komt en activiteiten op de andere. Toekomstige organisatoren houden hier ook rekening mee Koppeling ledenadministratie aan website stand van zaken Leden moeten misschien zichzelf kunnen activeren op de website. (zie ook apart document) Ze moeten zelf login maken, zelf een paswoord en als test kunnen we het lidnummer gebruiken. Daarna kunnen ze zelf hun account en paswoord beheren. Dat laat toe om het te koppelen aan de betaling. Dat verlicht het werk voor Evy. Tom en Pascal informeren bij Evy voor de technische kant van de accounts en lidnummers Vereenvoudiging status leden/lidkaart (mail Tom) Voorstel van Tom (zie tabel): een letter voor soort abonnement. Op het etiket of elke communicatie komt naast het lidnummer ook een vb 12 als je laatste betaling in 2012 was. Liefst besteden we hier in het novembernummer aandacht aan. Ondertussen informeren Tom en Pascal bij Evy of alles technisch mogelijk is en eenvoudig genoeg is. We kunnen ook flashberichten (einde betaling excursie, ) van de site gebruiken. Omdat sommige mensen dit als storend ervaren kunnen we bij de login laten aan- of uitvinken of ze dit willen of niet. Buitenlandse leden kunnen via Paypal en moeten dan wel een vakje kunnen aanvinken. Lidkaart invoeren? Voor werkgroepen is dat makkelijk om lid te controleren. Nadeel: lidkaart vergeten, Voorzitters kunnen het geactualiseerd bestand van gmail gebruiken (afdrukken of op laptop meenemen). Bij (op voorhand) inschrijven lidnummer opvragen. VLA-krant meenemen kan ook: etiket vermeld soort lid en betaling. Lidkaarten die je nooit gebruikt, heb je ook niet mee. Conclusie: genoeg alternatieven, dus geen lidkaart nodig. 4. Financiën (Tom) Bedragen van lidgelden blijven.

4 Onze reserve loopt op. Dat was onze voorzichtigheid met overgang naar het jaarboek. Misschien moeten we de excursies voor leden goedkoper maken, zonder zot te doen. 5. PR en huisstijl 5.1. Banners en promotiestand Banners zijn op tijd gehaald en terug geleverd bij Dirk. Voorstel: Iedere werkgroep (5) zijn banner? Of meer banners voor VLA en enkele pancartes (goedkoper) voor de werkgroepen? Banners doen het nog altijd goed en we gebruiken ze uiteindelijk niet zo veel. Promotiestand heeft weinig zin zolang we geen materiaal hebben om er op te leggen. Promotiefolder: is gemaakt samen met banner. Er waren er 2, maar die van de VLA moeten we misschien herdrukken. En aan de werkgroepen een flyer vragen om hun werkgroep voor te stellen. Wie heeft de folder? Tom en Luc S. Olympiade-affiches plastificeren zou ook mooi aankleden. Tegen 30 november (Dagen van de geografie) moeten die zaken klaar zijn. Luc Z: stuurt naar alle voorzitters een vraag voor een A4 flyer met 6 luikjes tegen (kosten gedragen door VLA voor bepaalde oplage). Als ze ze zelf willen, dan kunnen ze dit aanvragen. Luc S maakt bestandje op en stuurt het naar Luc Z Naam werkgroepen (Jordy) De namen van de werkgroepen zijn weinig consistent (WAL tegen VLA-Oost-Vlaanderen) maar dat is historisch zo gegroeid. Dit gaan we best niet veranderen, maar via website is er al meer duidelijkheid. Straks nog meer via flyers. 6. Publicaties 6.1. De Aardrijkskunde (Nico) Stavaza volgende week Nico zal iedereen van de redactieraad uitgebreid mailen in de loop van volgende week over de stavaza van 'de aardrijkskunde' en over de verdere stappen Materiaal is bijna allemaal binnen. Begin september wordt het afgesloten, op 2 uitzonderingen na (actualiteit en Olympiade). Dan zitten we op schema om het te hebben voor Knagdag VLA-krant (Geert) kopij (zeer dringend) excursie, olympiade Als de krant tijdig bij de mensen geraakt om zaken voor de excursie te melden is het zinvol om de tekst aan te passen (inkorten) voor laattijdige inschrijvingen. We zullen dit ook op de website vermelden. Dirk stuurt het tekstje voor de website naar Evy, Luc S en Geert. 7. Symposium 2012 Mercatorjaar (Luc S)

5 7.1. Evaluatie symposium Opmerkingen: Annemie van Cleemput heeft een boeket bloemen gekregen, schepen en stad zijn bedankt voor de samenwerking ivm het symposium. Geslaagd. Inhoudelijk zeer goed, organisatie geslaagd. Financieel: inkomsten 2725, nieuwe leden: 1022, uitgaven: Dat maakt 225 verlies in totaal. Kosten van de kaarten zijn er wel bijgerekend (ook de opslag). Deze locatie moeten we misschien nog gebruiken voor volgende symposia. Ligging, infrastructuur, samenwerking, zijn zeer goed gebleken Attentie Attentie voor de opslag van 2 jaar een Vlaanderen vakantieland checque. Bedrag: 250. Volgend symposium: op tijd over nadenken. Wanneer? Over wat? WOI in 2014? Geopolitiek? In 2013: bij de opening van het museum is men bereid ons te ontvangen. Koppelen aan algemene vergadering? Namiddag werkgroepen technische middelen: GPS-fietstocht,? Iedereen denkt na over ons volgende symposium in Luc S haalt de vakantieland checque. 8. Reizen en excursies 8.1. Reisvoorstellen 2012 en verder Ethopië: voorjaar/paasvakantie 2014 en is toegewezen aan Luik. Jammer dat het uitgesteld is, maar gelukkig gaat het nog door. Zuid-Afrika van Jan Callemeyn is afgevallen. Voorlopig geen reis in Parijs: 4 dagen, Luc S bekijkt het nog eens en dient zijn voorstel in. Liefst in de zomer. Iedereen denkt aan voorstellen voor reizen Excursie Hedwigepolder 20 september 19u30 worden laatste organisatorische aspecten besproken. Maximum 50 losbladige overdrukken. Pascal is in blijde verwachting van een extra folder. Vragen van de commissie reizen ivm de excursie van Veerle voor volgend jaar. Luc Z informeert bij Nevelland of de overdrukken mogelijk zijn. Dirk stuurt bijlage voor het verslag naar Jordy ivm de 20 september Dagen van de Geografie Vorig jaar in Leuven en nu in Louvain-la-Neuve.

6 Vrijdag 30 november (academische dag) geografieonderzoek in België. Zaterdag 1 december (onderwijsdag) 4 thema voordrachten in de voormiddag en 2 excursies in de namiddag 1. ecologie optimistisch bekeken 2. didactisch bekeken onderwerpen (nog een spreker gezocht, Dirk C als eerste reserve) 3. x 4. x Exc 1: In Louvain-la-Neuve zelf: ontwikkeling van studentenstad naar voorstad van Brussel (Het express netwerk komt tot hier) Exc 2: Erosie en bestrijding die daar in de streek plaatsvinden. Luc Z stuurt het programma als bijlage voor het verslag door naar Jordy. 9. Website (Evy) 9.1. Stand van zaken nieuwe website 9.2. Invulling website Luc Z heeft de actua-powerpoint opnieuw opgesteld en op de website geplaatst Advertentietarieven 9.4. Mailadressen terug activeren? De mailadressen terug activeren is niet nodig. 10. Varia / Activiteiten Samenwerking Velewe (Peter) Studiedag in Planetarium was boeiend, eenvoudige praktische tips voor OC imv sterrenkunde. 30 mensen in totaal en 5 geografen. Meer samenwerking zou positief zijn en zij hebben de kar getrokken. 26 september zijn er astronautendagen: Dirk stuurt reclame door naar Velewe. Dirk stuurt reclame door naar Velewe MicrowebEdu, drukken cursus (Jordy) Er is geen enthousiasme voor deze dienst IGU-atlas Speciale editie van atlas van België: alle leden van VLA zullen één krijgen en een pdf-versie zal waarschijnlijk ook beschikbaar zijn Eurogeo Volgende congres (meerdere dagen) in Brugge. Koppelen aan iets van de VLA? Tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart. Luc Z organiseert, misschien is er korting voor VLA-leden die maar 1 dag komen.

7 10.5. Knag 7 dec Luc S kan er een halve dag zijn Gust Hooris Gust heeft een ongeval gehad en VLA kijkt voor een attentie. Luc S kijkt voor een attentie ArcGIS (cursus van de Olympiade) We zijn er mee bezig. 11. Volgende vergaderingen De data moeten aangepast worden wegens de verbouwingen in het museum en de permanentie in het Stem. 14 november in Stem 19u tot 21u30 of 21u45 max. 10 januari in Kopenhagen. 28 maart (Mercator weer vrij) 23 mei De vergadering wordt afgesloten om 21u50. De verslaggever, Jordy Loones

Notulen Raad van Beheer 199

Notulen Raad van Beheer 199 Notulen Raad van Beheer 199 Datum: 14 nov 2012, 19.00u Plaats: SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Luc Steeman, Jordy Loones, Dirk Coolsaet, Tom De Ryck, Pascal Van Gelue, Nico Van de Weghe Verontschuldigd:

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 197

Notulen Raad van Beheer 197 Notulen Raad van Beheer 197 Datum: 21 maart 2012, 19.00u Plaats: Klaslokaal in het SteM, Sint-Niklaas Aanwezig: Geert David, Luc Zwartjes, Luc Steeman, Nico Van de Weghe, Jordy Loones, Pascal Van Gelue,

Nadere informatie

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE

VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE NOTULEN Beheerraad 195 Woensdag 9 november 2011, 18.30 u Mercatormuseum Sint-Niklaas Aanwezig: Luc Zwartjes, Dirk Coolsaet, Geert David, Luc Steeman, Philip Plaetinck,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 181

Notulen Raad van Beheer 181 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 181 Datum: Plaats: 10 december 2008, 19u30 Mercatormuseum,

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 180

Notulen Raad van Beheer 180 . Secretariaat: Daniël Goethals 015 340216 0485 466642 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 180 Datum: Plaats: 20 oktober 2008, 19.30 u Mercatormuseum, Sint-Niklaas

Nadere informatie

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder

6.2 Reisvoorstellen 2011 en verder Notulen Raad van Beheer 191 Datum: 12 januari 2011, 19.00u (volgende vergaderdata zijn voorgesteld: 24 februari, 18 mei, 24 augustus en 26 oktober) Plaats: Taverne Kopenhagen, Sint-Niklaas Aanwezig: Peter

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 175

Notulen Raad van Beheer 175 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Pascal Van Ghelue 015 61 81 63 pascal.vanghelue@lne.vlaandere n.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 175 Datum: Plaats: 24 oktober 2007, 19u30

Nadere informatie

Notulen Raad van Beheer 176

Notulen Raad van Beheer 176 . P.B. 88 2550 Kontich Secretariaat: Daniël Goethals 015 34 02 16 daniel.goethals@telenet.be VERENIGING LERAARS AARDRIJKSKUNDE Notulen Raad van Beheer 176 Datum: Plaats: 17 december 2007, 19u30 Mercatormuseum

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Werken met S@S Leerkracht

Werken met S@S Leerkracht Werken met S@S Leerkracht S@S is een systeem om op een makkelijke manier, zonder technische kennis op onze website te kunnen schrijven. Het is even makkelijk als het intikken van een tekst in Word of WordPerfect.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

1.1 Het gebruik van webbased e-mail

1.1 Het gebruik van webbased e-mail 1.1 Het gebruik van webbased e-mail E-mail is een belangrijke vorm van communicatie aan het worden, die de leerlingen zeker onder de knie moeten krijgen. De taal- of wo-les is daarvoor wel geschikt. In

Nadere informatie

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons DR3_fons_les04 - deel 2 2014_10_02_toegangsrechten 1 cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons een grotere site (zoals van een school bvb) is moeilijk om alleen te beheren mensen toelaten om te helpen,

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND

HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND 1-1-2016 HANDBOOGLIGA HANDLEIDING ONLINE LEDENBESTAND Handleiding voor clubs Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanmelden als clubadministrator... 2 inloggen... 2 Beheer clubgegevens... 3 zoekfunctie... 4 Lijsten

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott

CULTUURRAAD. Verontschuldigd: Geert Vandendriessche, Sarah Verstrate, Bruno Ceuppens, Tina Janssens, Hans-Peter Ott Verslag Bestuursvergadering Locatie De Warandepoort, vergaderlokaal 1 Tijdstip Woensdag 29 november 2017 om 20u Aanwezig: Angèle Hoovelts, Steuts, Rob Bartholomees, Rudy Geirnaert, Jean-Pierre Leonard,

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Leenknegt John, Dr. Vanneste Luc, Van Den Moorter Eve (stagiair Dr. Boumendil) Verontschuldigd: Dr. Deleu Gilles,

Nadere informatie

Rijbewijs op School in stappen

Rijbewijs op School in stappen Rijbewijs op School in stappen Beste leerkracht Om Rijbewijs op School zo vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we een handleiding in duidelijke stappen voor je uitgewerkt. Het is belangrijk dat je deze

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2014-2015 20ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. Vlaamse Geografie

Nadere informatie

Wall-e, jouw KLJ-assistent online!

Wall-e, jouw KLJ-assistent online! Wall-e, jouw KLJ-assistent online! Handleiding 1. Algemene voorwaarden Door gebruik te maken van Wall-e ga je als bestuurslid akkoord met de algemene voorwaarden. Deze voorwaarden vind je terug op de KLJ-website

Nadere informatie

Wat. Online beheer van meer dan 250.000 (oud)leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Wat. Online beheer van meer dan 250.000 (oud)leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen Groepsadministratie Welkom Wie zijn wij? Wie zijn jullie? Wat Online beheer van meer dan 250.000 (oud)leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen Voor vandaag http://groepsadmin-develop.scoutsengidsenvlaanderen.net/

Nadere informatie

Verslag vergadering Werkgroep Taal en Huiswerk

Verslag vergadering Werkgroep Taal en Huiswerk Verslag vergadering Werkgroep Taal en Huiswerk Datum : 26/04/2016 Aanwezig Verontschuldigd Ter info : Elif (begeleidster), Reinhilde (begeleidster), Teresa (begeleidster), Veerle (Triangel), Hamide(onderwijs),

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015.

HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015. HOE VRAAG IK INFORMATIE OP BIJ DE STAD GENT? V.u. : Paul Teerlinck, stadssecretaris - Stadhuis - Botermarkt 1, 9000 Gent - 2015 Tips & tricks 00919 Tips voor een geslaagde studieopdracht INLEIDING Wil

Nadere informatie

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag)

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) > VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) Aanwezig: 18 leerlingen Vertegenwoordiging: Vrij Technisch Instituut Leuven, Sint-Theresia-instituut Kortrijk,

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2015-2016 21 ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

Verslag van dataverzameling in functie van het onderzoek van de NTU naar het schrijfleven van leerlingen

Verslag van dataverzameling in functie van het onderzoek van de NTU naar het schrijfleven van leerlingen Verslag van dataverzameling in functie van het onderzoek van de NTU naar het schrijfleven van leerlingen Data verzameld in de derde graad van de basisschool en verslag opgesteld door Amber Van Geit Opleiding:

Nadere informatie

Werkgroep Bouw 4 juni 2013 - Recticel. Eva Bossuyt

Werkgroep Bouw 4 juni 2013 - Recticel. Eva Bossuyt Werkgroep Bouw 4 juni 2013 - Recticel Eva Bossuyt Agenda: 9u-11u30: 1. Bespreking + evaluatie projecten 2013 2. Ideeën/voorstellen projecten 2014 3. Varia 11u30-12u30: Rondleiding 1. Bespreking + evaluatie

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Geachte gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven voor één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Website De Stap: Berichtenbeheer

Website De Stap: Berichtenbeheer Klik op Login Er wordt je gevraagd een Login en een Paswoord op te geven. De Login is stapteam Het wachtwoord is stapteam Klik op OK Je bent ingelogd en komt op een beveiligd deel van de site, enkel toegankelijk

Nadere informatie

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Wat kunnen wij nu al zeggen? een beslissing over jullie aanvraag moet eerst besproken worden, maar er zijn wel enkele zaken die wij op voorhand kunnen vertellen:

Nadere informatie

Beste VBJ er, Met Vlaams-nationale groeten, Bart Claes Nationaal VBJ-voorzitter

Beste VBJ er, Met Vlaams-nationale groeten, Bart Claes Nationaal VBJ-voorzitter Beste VBJ er, Het tweejaarlijkse congres van de Vlaams Belang Jongeren gaat op zaterdag 10 maart 2018 door onder het thema Cultuurstrijd. Als rechtse jeugd verklaren wij immers de oorlog aan de wereldvreemde

Nadere informatie

Welkom op onze nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website Welkom op onze nieuwe website Onze nieuwe website is gekoppeld met onze nieuwe leden- en financiële administratie en is geleverd door het bedrijf AllUnited. De website is een zgn. adaptieve website die

Nadere informatie

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte.

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte. maart 2013, Nieuwsbrief 1 In deze nieuwsbrief: Training 'Sterren in de klas' gelanceerd Gastlessen drukte KleinKracht nu ook op Facebook en Twitter Boek in de maak Lestip: Paasles over de maan En verder

Nadere informatie

WIN PAKKETTEN DAG VAN DE KLANT MET RADIO 2 EN UNIZO

WIN PAKKETTEN DAG VAN DE KLANT MET RADIO 2 EN UNIZO Wedstrijdreglement WIN PAKKETTEN DAG VAN DE KLANT MET RADIO 2 EN UNIZO 1. Organisator Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Vlaamse Radio en Televisieomroep, Radio 2, waarvan de maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Handleiding Student Presentatie Poster

Handleiding Student Presentatie Poster Handleiding Student Presentatie Poster Je hebt een Mobility Grant van de faculteit EWI ontvangen. Als tegenprestatie dien je een posterpresentatie voor het Study Abroad Event te maken. We vragen je tekst

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 2 JUNI 2009

VERSLAG VERGADERING 2 JUNI 2009 Voor de glimlach van het kind en ook een beetje van de leerkracht VERSLAG VERGADERING 2 JUNI 2009 AANWEZIG: EVELIEN, ILSE D, ILSE G, LIN, LINDSEY, HEIDI, JOKE, KATRIEN G, KATRIEN D, GEERT, JUF INGE VERONTSCHULDIGD:

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 2 december 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ

WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ Wedstrijdreglement WIN Een jaar lang meespelen met de nieuwe Lotto of een Fiat cinquecento MET RADIO 2 EN DE NATIONALE LOTERIJ Versie: 14 november 2011. 1. Organisator Deze wedstrijd wordt georganiseerd

Nadere informatie

welkom bij BASE 9901687 BASE_USERGUIDE_ALL_NL_V1_KPN.indd 1 9/4/09 4:06:00 PM

welkom bij BASE 9901687 BASE_USERGUIDE_ALL_NL_V1_KPN.indd 1 9/4/09 4:06:00 PM welkom bij BASE a b 9901687 BASE_USERGUIDE_ALL_NL_V1_KPN.indd 1 9/4/09 4:06:00 PM 2 3 zo maak je je gsm gebruiksklaar 1. Plaats je simkaart in je gsm. Zet je gsm aan, toets de pincode 1111 in en druk op

Nadere informatie

Welkom op onze website

Welkom op onze website Welkom op onze website Onze nieuwe website is gekoppeld met onze nieuwe leden- en financiële administratie en is geleverd door het bedrijf AllUnited. De website is een zgn. adaptieve website die zich aanpast

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN. 5 kernteams

ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN. 5 kernteams ORDENINGSKADER PERMANENTE PRIORITEITEN 5 kernteams 1. Evalueren van leerlingen 2.Vakgroepwerking 3. Actief leren 5. Taalbeleid en GOK Kernteams 4. Digitale didactiek 1. EVALUATIE EEN GENUANCEERD VERHAAL

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan.

In dit informatieboekje zullen wij op een aantal zaken, die betrekking hebben op de bijlessen, iets dieper in gaan. Schooljaar 2012-2013 Postadres : Jos Kinds Studiebegeleiding Enkstraat 10 8102 GL Raalte Telefoon : 0572-851253 homepage E-mail : www.bijlesleidscherijn.nl : info@bijlesleidscherijn.nl 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2013-2014 19de editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

ZOMERSPORTKAMPEN TER BORCHT 2016 LAGER/MIDDELBAAR

ZOMERSPORTKAMPEN TER BORCHT 2016 LAGER/MIDDELBAAR ZOMERSPORTKAMPEN TER BORCHT 2016 LAGER/MIDDELBAAR ZOMERSPORTKAMP 1 4 T.E.M. 8 JULI 2016 Thema Summertime Extra: Poolparty / RSOlympics / 10.000 zeepbellen ZOMERSPORTKAMP 2 11 T.E.M. 15 JULI 2016 Thema

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Tips voor bekendmaking van Roppov-oudergroepen

Tips voor bekendmaking van Roppov-oudergroepen Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Tips voor bekendmaking van Roppov-oudergroepen HULPMIDDELEN In de regionale werkgroepen

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Zagreb Kroatië... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit is centraal

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 20 september 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Roes Peter, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Grooten

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.)

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.) Hier volgt een lijst met acties die je kunt uitvoeren om credits te verdienen. Enkele van de acties spreken voor zich, maar bij sommige hadden we toch nog graag nadere uitleg gegeven. Affiche bij je thuis/familie/vrienden

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Vlaamse Geograf ie Olympiade

Vlaamse Geograf ie Olympiade Vlaamse Geograf ie Olympiade Schooljaar 2016-2017 22ste editie Meedoen is belangrijker dan winnen. De gedachte die Pierre de Coubertin meegaf aan de moderne Olympische Spelen in 1896. 1 Wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Inhoudsopgave 1 GOOGLE APPS: gratis voor scholen...2 2 GOOGLE DOCUMENTEN: online teksten/rekenbladen/presentaties...3 2.1 voordelen van (samenwerken aan) gedeelde

Nadere informatie

Culturele hoofdstad van Europa

Culturele hoofdstad van Europa CKV opdracht Ruhrgebied 2010 Het initiatief Het Europese Parlement roept jaarlijks 1 of 2 Europese steden uit tot culturele hoofdstad. Het is bedoeld om zowel de diversiteit als de gemeenschappelijke kenmerken

Nadere informatie

Rode Draad: Wat is Maatschappijleer?

Rode Draad: Wat is Maatschappijleer? Rode Draad: Wat is Maatschappijleer? MVE Fioretti College Inhoudsopgave... 0 Inleiding... 2 Planning en toetsing... 2 Hoe maak ik de rode draad-opdracht?... 2 Beoordeling... 3 Keuze-opdrachten... 3 Eisen

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO)

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO) VERSLAG OUDERCOMITÉ 03/03/2015 Aanwezig: ouders: Catherine Cols (D-Anja) Hilde Libbrecht (V-Elke) Jan De Rijck (I-Katleen) Klara Gijsbers (I-Katleen) Leen Eelen (I-Noella) Peggy Janssens (I-Erica) (verslag)

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Belgian Ergonomics Society

Belgian Ergonomics Society Belgian Ergonomics Society Verslag BES nationaal 22/01/2015 Datum: 22 januari 2015, 15-17u Plaats: Brussel, FOD WASO Verslag: Roeland Motmans X Roeland Motmans X Alain Piette V Stephan Tomlow X Nathalie

Nadere informatie

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo N o 1 Ledenadministratie Woord vooraf Dit gedeelte van de admibundel verduidelijkt de werking van de ledenadministratie van FOS Open Scouting vzw. De ledenadministratie wordt gevoerd via een voortdurende

Nadere informatie

Om na te gaan of je klachtenprocedure zinvol is kan je jezelf de volgende vragen stellen:

Om na te gaan of je klachtenprocedure zinvol is kan je jezelf de volgende vragen stellen: Leidraad omgaan met klachten : klachtenprocedure Wat is een klacht? Een klacht is een uiting van ontevredenheid van een ouder over een aspect van de werking. Ze komt tot stand als het overleg tussen de

Nadere informatie

26 maart 2015 Nr. 13

26 maart 2015 Nr. 13 26 maart 2015 Nr. 13 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Week 13 23/3-29/3 schoolvoetbal Week 14 30/3-5/4 schoolvoetbal paasontbijt Goede vrijdag Week 15 6/4-12/4 Tweede paasdag Week 16

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT?

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? Als je nog geen 18 jaar bent is volgens de wet een volwassene voor jou verantwoordelijk. Meestal

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

8.4 DRAAIBOEK CURSUSSEN

8.4 DRAAIBOEK CURSUSSEN 8.4 DRAAIBOEK CURSUSSEN Geldig tot: april 2015 Functionaris ` Naam Paraaf Werkgroep Educatie Marijke Heijne Voorzitter Geert van Poelgeest KNNV afdeling Delfland 1. INLEIDING Een cursus is een activiteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

De geplande LOK vergadering voor 7 maart 2017 heeft niet plaatsgevonden wegens het ontbreken van een voorzitter.

De geplande LOK vergadering voor 7 maart 2017 heeft niet plaatsgevonden wegens het ontbreken van een voorzitter. Verslag vergadering LOK dd. 27/11/2017 Aanwezig: schepen Marleen Verdonck, Berdhy Ysebaert, Rozemarijn De Schrijver, Lindsay De Meyer, Veronique De Raeve, Inge Wynant, Evelien Schepens, Edith Renne, Karlien

Nadere informatie