Overleg Jeugdpastoraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overleg Jeugdpastoraat"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen Januari 2015 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN AGENDA Overleg Jeugdpastoraat Voor werkgroepen en geïnteresseerden Op 16 oktober heeft een overleg plaatsgevonden met verschillende werkgroepen en vrijwilligers die betrokken zijn bij het jeugdpastoraat in onze parochie. Het bleek goed en vruchtbaar om zo direct met elkaar in gesprek te gaan, daarom is besloten om elkaar elk half jaar te treffen. Jonge Ouders Geloven Nu 14/1 Kleuterkerk 18/1 Informatieavond Vormsel 18/1 Ouderavond EHC De Meern 22/1 Start koor Licht van Christus 23/1 Bisdom: Kloosterweekend 23/1 Ouderavond EHC Vleuten 29/1 Overleg Jeugdpastoraat 4/2 Kleuterkerk 15/2 Jonge Ouders Geloven Nu 18/2 Er zijn heel wat werkgroepen actief in onze parochie rondom kinderen, tieners en jongeren, denk aan de kleuterkerk, kindernevendienst, koren en misdienaars. Bij grote feesten zoals Sintmaarten, en als Kerstmis en Pasen naderen, komen er traditiegetrouw nog een aantal tijdelijke werkgroepen bij om de mooie vieringen, Advents- en Veertigdagentijdprojecten en de kinderkerstspelen te organiseren. Ik vond het mooi om te zien met hoeveel inzet en plezier (enkele) vaders en (veel) moeders de afgelopen maanden de schouders eronder staken. Het resultaat was indrukwekkend en inspirerend, en spontaan zag ik via de CC tjes binnenkomen van ouders die volgend jaar mee willen helpen! Jullie ideeën, inbreng en inzet zijn belangrijk voor de parochie en voor alle kinderen, tieners en jongeren die hier wonen. Daarom nodig ik jullie uit om bij het volgende overleg over het jeugdpastoraat in de parochie aan te sluiten. Dit zal plaatsvinden op 4 februari om 19:30 uur op het pastoraal centrum. Het adres is Pastoor Ohllaan 36 te Vleuten. Mocht je goede ideeën hebben, maar deze avond niet uitkomen, dan kan natuurlijk altijd per telefoon of contact worden opgenomen. Of wellicht treffen we elkaar een keer in de kerk? Namens het pastoraal team wens ik jullie allemaal veel zegen en geluk in het nieuwe jaar! - Pastoraal werker Yuri Saris

2 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari 2 Eerste H. Communie Start voorbereiding eind januari Heeft u de folder voor de Eerste H. Communie al ontvangen? In principe krijgen alle kinderen die dit jaar in groep 4 zitten een uitnodiging om mee te doen met de voorbereiding op de Eerste H. Communie. Uw kind kan aansluiten bij de kerk in Vleuten of bij de kerk in De Meern. In vier bijeenkomsten op zondagochtend worden de kinderen voorbereid op dit mooie en feestelijke Sacrament. Er wordt natuurlijk verteld over het Laatste Avondmaal, maar ook over zoveel andere momenten dat Jezus met mensen een maaltijd deelde. Jezus zegt op een dag tegen Zijn leerlingen: Laat de kinderen tot Mij komen! Hij nodigt niet alleen volwassenen uit, ook kinderen. Samen gaan we op zoek naar Jezus. Het is voor de kinderen, en voor de vruchtbaarheid van de voorbereiding, belangrijk dat u als ouders betrokken bent. Er zullen daarom ook twee ouderavonden plaatsvinden en wij vragen uw hulp rondom de viering. De voorbereiding begint met een ouderavond op 22 januari in De Meern en op 29 januari in Vleuten. Indien uw kind nog niet het Doopsel heeft ontvangen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding. Voor vragen, folder of aanmelding kunt u een mail sturen naar 1ecommunie@lichtvanchristus.nl. Vormsel Laatste gelegenheid voor opgave! Naast de Eerste H. Communie zal in januari ook de voorbereiding op het H. Vormsel beginnen. Wellicht heeft u al de informatiefolder ontvangen. In zes bijeenkomsten en twee excursies wordt met een diverse groep tieners nagedacht over thema s als volwassen worden, relaties en vriendschappen, talenten ontwikkelen en levenskeuzes, en de vraag gesteld hoe de jongeren dit kunnen verbinden met hun persoonlijke geloof. Waarom wordt het H. Vormsel ook het Sacrament van Volwassenwording en het Sacrament van de H. Geest genoemd? Heel belangrijk is dat wij in de voorbereiding de jongeren aanspreken op hun eigen ideeën. In die zin betekent deelname niet dat de jongere automatisch ook het H. Vormsel ontvangt: er is ruimte om dit te onderzoeken en alle vragen te stellen die opkomen. Ook de ouders zelf worden betrokken bij de voorbereiding. Op 18 januari vindt om 19:00 in Kerkestein een informatieavond plaats. Voor vragen, folder of aanmelding kunt u een mail sturen naar vormsel@lichtvanchristus.nl.

3 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari 3 Kinderkoor Licht van Christus Nieuwe tijden, nieuwe opzet Vanaf 23 januari zijn de twee kinderkoren in onze parochie nauwer met elkaar verbonden. Mekkiko blijft in De Meern zingen, en het Willibrord kinderkoor in Vleuten, maar beide koren worden nu begeleid door dirigente Miranda Simonis-Spies. Zij wordt in De Meern muzikaal ondersteund door Karin van der Helm en in Vleuten door Emile Simonis. Wat is hier het voordeel van? 1. Beide koren oefenen hetzelfde repertoire, dus er is eenvoudig uitwisseling, onderlinge aanvulling of samen zingen mogelijk als dit nodig is of voor de afwisseling. 2. Eén of twee keer per jaar wordt door beide koren samen een minimusical geoefend en gespeeld. Leuk om elkaar te leren kennen, zowel voor de kinderen als de ouders. 3. Elke donderdag- en vrijdagmiddag is er direct na school een repetitie. Op donderdag van 16:00-17:00 uur in de Willibrordkerk, op vrijdag van 16:00-17:00 uur in de Mariakerk. Vanaf 15:30 uur is er inloop. Indien gewenst kunnen op donderdag de deelnemende kinderen door de koorbegeleiding opgehaald worden van de Willibrordschool, op vrijdag van de Driekoningenschool. Natuurlijk zijn kinderen van alle basisscholen welkom! 4. De kinderen kunnen zelf kiezen naar welke repetitie ze gaan en in welke kerk ze willen zingen. Dus stel dat jouw zoon of dochter graag in de Mariakerk zingt, maar niet op vrijdag kan repeteren, dan is het mogelijk om op donderdag bij de repetitie in de Willibrordkerk aan te sluiten. Wanneer kan je meezingen in het kinderkoor? Vanaf de Eerste H. Communie tot het Vormsel (ongeveer 6-12 jaar) kunnen kinderen meezingen. Hoe vaak zingt het kinderkoor? Het kinderkoor zingt op mooie en bijzondere feestdagen, zoals Sint Maarten, Willibrordzondag, Palmpasen, de Kinderkerstviering en de Eerste H. Communie. Door het jaar heen is er af en toe een viering met extra aandacht voor kinderen en gezinnen. Aanmelding Voor vragen of aanmelding kan je contact opnemen met Miranda Simonis-Spies: m.spies.ms@gmail.com.

4 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari 4 Kleuterkerk Een man door het dak 18 januari Op zondag 18 januari is er weer kleuterkerk in de Willibrordkerk in Vleuten om uur. We gaan een man helpen die niet meer kan lopen, maar heel graag Jezus wil zien. Het is echter zó druk om Jezus huisje, dat de man door het dak naar bed binnen gedragen wordt. Help je mee? Want anders valt de man misschien! Neem ook een dekentje mee waarin we de man kunnen dragen. Jezus en het mosterdzaadje 15 februari Op zondag 15 februari is er weer kleuterkerk in de Willibrordkerk in Vleuten om uur. Het kleinste zaadje van alle zaden is het mosterdzaadje. Weet je wat raar is? Jezus vergelijkt de hemel met dit kleine zaadje. Wat zou Jezus hiermee bedoelen? Als jullie een potje met aarde meenemen, dan gaan we zelf een zaadje planten. Vragen en aanmelding: saris@lichtvanchristus.nl Digitale nieuwsbrief Voor jongeren en jonge gezinnen De parochie Licht van Christus heeft sinds kort een digitale nieuwsbrief voor jongeren en jonge gezinnen. Op deze manier kan nieuws en aanbod voor kinderen, jongeren en gezinnen overzichtelijk gepresenteerd worden. Als je deze nieuwsbrief graag persoonlijk wilt ontvangen, meldt je dan aan bij saris@lichtvanchristus.nl. Eventuele afmelding is ook met een simpel mailtje te regelen.

5 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari 5 Jonge Ouders Geloven Nu Frisse blik gezocht Een groepje enthousiaste dertigers/veertigers stappen een keer in de maand een avondje uit het drukke gezinsleven om onder theologische begeleiding van Yuri dieper in te gaan op de (hedendaagse) betekenis van (een alinea) Bijbelse tekst. We plaatsen de tekst in historisch perspectief en vertalen dat naar de tijd van nu. We wisselen, onder het genot van een kopje koffie/thee, perspectieven uit en delen persoonlijke ervaringen en vertalingen van deze tekst. Je hoeft geen Bijbelkennis te hebben voor deelname. Elke tweede woensdag van de maand treffen wij elkaar om 20:00 uur in het parochiecentrum te Vleuten. Uit discussies ontstaan soms prachtige nieuwe inzichten en praktische toepassingen. Deze groep (jonge) ouders is op zoek naar nog enkele leeftijdgenoten die graag samen de verdieping zoeken en de groep willen verrijken met een frisse blik en verrassende inzichten. Vragen en aanmelding: saris@lichtvanchristus.nl Misdienaar worden Een belangrijke en leerzame taak Alle kinderen die de Eerste H. Communie gedaan hebben mogen misdienaar worden. Je helpt dan mee tijdens het vieren van de mis. Dat is een hele belangrijke en leerzame taak! Je kan verschillende dingen doen, bijvoorbeeld: kaarsen dragen, de bel luiden, water en wijn naar het altaar brengen. Als je wat ouder bent mag je ook wierook gebruiken. Hoe vaak ben je aan de beurt? Gemiddeld eenmaal per maand: op zaterdagavond uur als je dient in de O.L.V. ten Hemelopneming, of zaterdagavond uur als je dient in de Willibrordkerk, of op zondagmorgen uur als je dient in één van de beide kerken, en op feestdagen zoals Kerstmis en Pasen. Je kan natuurlijk jouw voorkeur opgeven. Oefenen en uitjes Af en toe oefenen we samen, en een paar keer per jaar hebben we een leuk uitje! Geef je nu op Mail je naam naar: parochiesupportgroep@ziggo.nl

6 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Januari 6 Bisdom: Kloosterweekend voor jongeren Voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar in priorij Emmaus in Maarssen We leven in een complexe maatschappij. We zijn druk en haasten ons om aan alle verwachtingen te voldoen. Tijdens het kloosterweekend willen we juist onthaasten en tot rust komen. We willen meer tijd vrijmaken voor anderen, voor God en voor onszelf. Het thema van het weekend zal daarom zijn: Haastige spoed is zelden goed. Het kloosterweekend wordt georganiseerd door het Aartsbisdom Utrecht voor jongeren tussen de 15 en de 30 jaar. We leven mee met het ritme van het klooster waar we verblijven. Tussen de vieringen door is er ruimte voor onderlinge ontmoeting, gesprek, stilte en natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid. De begeleiding van dit weekend is in handen van vicaris Pauw en het jongerenplatform. Het kloosterweekend vindt plaats van vrijdagavond 23 januari 2015 (18.30 uur) tot zondagmiddag 25 januari (16.00 uur). We zijn te gast bij de zusters Kanunnikessen van het Heilig graf in de priorij Emmaus in Maarssen. De kosten van het weekend bedragen 50,- p.p. Zijn de financiën een probleem, overleg dan met de organisatie. Deze probeert dan een oplossing te vinden. Opgave kan tot 17 januari. Meld je snel aan want er is slechts plaats voor 16 personen: tran@aartsbisdom.nl Bisdombedevaart naar Lourdes Ook voor kinderen, tieners en jongeren Heb jij ook zin om in de meivakantie lekker een weekje weg te zijn uit de dagelijkse sleur van school of werk? Houd je van gezelligheid en vind je het leuk om andere kinderen, tieners en jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken? Dan ben je van harte uitgenodigd om samen met de parochie Licht van Christus deel te nemen aan de Lourdesbedevaart van het Aartsbisdom Utrecht. De bedevaart duurt van 2 t/m 9 mei We gaan op weg met een hele snelle trein, de TGV. Vanwege een flinke subsidie kost de reis voor kinderen, tieners en jongeren (t/m 25 jaar) maar 299,50. Deze kosten zijn incl. vervoer en op basis van volpensioen. Meer informatie en opgaven parochie wonen? Hoe mobiel moet ik zijn? Op al deze vragen willen wij je graag antwoord geven. Je kan je opgeven voor de informatieavond en/of de reis bij Joyce Tittel. Per telefoon of j.tittel@kpnplanet.nl Ter voorbereiding op deze reis zal op 17 februari om uur een informatie- en voorbereidingsavond worden gehouden in Kerkestein, Pastoor Ohllaan 34a te Vleuten. Zou je ook mee willen? Of twijfel je nog? Heb je vragen over het programma, over de kosten, wat er allemaal bij is inbegrepen en verzorgd? Wie gaan er allemaal mee? Kan ik ook vrienden of familieleden meenemen die niet in de

Om deze wekelijkse crèche en kleine kindernevendienst mogelijk te maken, worden er twee groepen begeleiders

Om deze wekelijkse crèche en kleine kindernevendienst mogelijk te maken, worden er twee groepen begeleiders NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen Veertigdagentijd en Pasen 2016 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Wekelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN 2017-2018 # 2 Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren Advent en Kerst 2017 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN, DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Sint Maartenspel

Nadere informatie

Overleg Jeugdpastoraat

Overleg Jeugdpastoraat NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN Oktober NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen Oktober 2015 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Overleg Jeugdpastoraat

Nadere informatie

Maar nee, God stelt Zich bescheiden op, geduldig, en laat ons het langzaam ontluikende kind, liefhebben om zichzelf.

Maar nee, God stelt Zich bescheiden op, geduldig, en laat ons het langzaam ontluikende kind, liefhebben om zichzelf. NIEUWSBRIEF VOOR JONGE GEZINNEN Advent en Kerst NIEUWSBRIEF Voor jonge gezinnen Advent en Kerst 2015 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Toen ik geheimnisvol werd

Nadere informatie

Adventsprojecten in beide kerken van start!

Adventsprojecten in beide kerken van start! NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN Advent en NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd en jongeren VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Adventsprojecten in beide kerken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren. Sept-Okt Back to school BELANGRIJKE DATA

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren. Sept-Okt Back to school BELANGRIJKE DATA NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN 2018-2019 # 1 Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren Sept-Okt 2018 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN, DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Back to school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN # 1

NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN # 1 NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN 2017-2018 # 1 Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren September 2017 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN, DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Begin van het

Nadere informatie

Als Pasen nadert. NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen. Veertigdagentijd en Pasen 2015

Als Pasen nadert. NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen. Veertigdagentijd en Pasen 2015 NIEUWSBRIEF VOOR JONGEREN EN JONGE GEZINNEN NIEUWSBRIEF Voor jongeren en jonge gezinnen Veertigdagentijd en Pasen 2015 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Als Pasen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren

Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN 2017-2018 # 2 Nieuwsbrief Voor gezin, jeugd en jongeren Advent en Kerst 2018 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN, DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN Sint Maartenspel

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Welkom! Parochie Licht van Christus Zorgzaam en Zichtbaar

Welkom! Parochie Licht van Christus Zorgzaam en Zichtbaar Welkom! Parochie Licht van Christus Zorgzaam en Zichtbaar 1 Inhoud 3 Welkom! 4 Pastoor Martin Los 5 Pastoraal werker Yuri Saris 6 De kerken 7 De parochie 8 Gemeenschapsopbouw 10 Liturgie 11 Catechese 13

Nadere informatie

Tocht door de woestijn

Tocht door de woestijn NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd en jongeren Veertigdagentijd en Pasen 2018 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN AGENDA Tocht

Nadere informatie

Geloven Nu 30+ NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd en jongeren. Veertigdagentijd en Pasen 2017

Geloven Nu 30+ NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd en jongeren. Veertigdagentijd en Pasen 2017 NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD EN JONGEREN NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd en jongeren Veertigdagentijd en Pasen 2017 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE MEERN EN LEIDSCHE RIJN AGENDA Geloven

Nadere informatie

Schoolbrief 6. Schooljaar Beste ouders,

Schoolbrief 6. Schooljaar Beste ouders, Schooljaar 2016-2017 10-11-2016 Schoolbrief 6 Beste ouders, Start van kleuters Er is wat verwarring ontstaan over het moment dat kinderen voor het eerst naar school mogen. Uit de wet primair onderwijs

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr.3 november 2017

Nieuwsbrief jaargang Nieuwsbrief nr.3 november 2017 Nieuwsbrief jaargang 2017-2018 Nieuwsbrief nr.3 november 2017 Belangrijke data (zie ook de kalender op de website) Woensdag 1 november: Studiedag leerkrachten groep 1 t/m 4 (deze groepen zijn vrij) Dinsdag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

KOM EN ZIE! Aanbod vanuit de Lievevrouweparochie voor kinderen, jongeren en jonge gezinnen

KOM EN ZIE! Aanbod vanuit de Lievevrouweparochie voor kinderen, jongeren en jonge gezinnen KOM EN ZIE! Aanbod vanuit de Lievevrouweparochie voor kinderen, jongeren en jonge gezinnen Inhoudsopgave Blz. 3 Welkom 4 Doop 5 Peuter- en kleutervieringen Geef mij je hand 6 Kinderwoorddienst 7 Eerste

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd, jongeren en jongvolwassenen

NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd, jongeren en jongvolwassenen NIEUWSBRIEF VOOR GEZIN, JEUGD, JONGEREN EN JONGVOLWASSENEN NIEUWSBRIEF Voor gezin, jeugd, jongeren en jongvolwassenen Veertigdagentijd en Pasen 2019 VOOR DE KATHOLIEKE GELOOFGEMEENSCHAP VAN VLEUTEN-DE

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 2 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Privacy

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE EERSTE COMMUNIE 2016 BLIJF DIT DOEN. Parochie H. Joannes de Doper Hoofddorp

PROGRAMMABOEKJE EERSTE COMMUNIE 2016 BLIJF DIT DOEN. Parochie H. Joannes de Doper Hoofddorp PROGRAMMABOEKJE EERSTE COMMUNIE 2016 BLIJF DIT DOEN Parochie H. Joannes de Doper Hoofddorp INLEIDING Op zondag 29 mei 2016 zijn de 1e Communievieringen in de Parochiekerk van de H. Joannes de Doper aan

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

Bloemengroet: Op Pinksterzondag 9 dec. werden de bloemen bezorgd bij dhr. Bas Mandemaker.

Bloemengroet: Op Pinksterzondag 9 dec. werden de bloemen bezorgd bij dhr. Bas Mandemaker. Zondagsbrief nr. 24 16-06-2019 Kopij voor de zondagsbrief naar: zondagsbrief@pge.nu website: pge.nu Kerkdiensten 16 juni: 09.30 uur: Ontmoetingskerk: Ds. A.P. Tack m.m.v. Mevr. Rudy Hakkesteegt Kamerling,

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016/2017 nº 4

Nieuwsbrief 2016/2017 nº 4 4 1 Agenda 19 december: Pauwentuin groep 7+8 in de ochtend 22 december: 12 uurtje, alle kinderen vanaf 12 uur vrij 22 december: Viering Kerst in de avond 23 december: Poetsochtend 26 december t/m 6 januari:

Nadere informatie

Schoolbrief 6. Schooljaar nov Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 6. Schooljaar nov Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schooljaar 2016-2017 8 nov-2016 Dsfjlk;akd Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schoolbrief 6 Studiedag Morgen hebben alle personeelsleden van onze school een studiedag. Alle kinderen zijn dan vrij! We zien hen

Nadere informatie

Kindercatechese

Kindercatechese Kindercatechese 2016-2017 Doet uw kind ook mee? De Kindercatechese van Parochie Peerke Donders Voor alle kinderen van groep 5, 6 en 7 Aan: De ouders/verzorgers van de eerste communicanten en andere kinderen

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2018-2019 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 29 september 2017

Nieuwsbrief 4, 29 september 2017 Nieuwsbrief 4, 29 september 2017 Data om te onthouden: Maandag 2 oktober: controle hoofdluis Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek: Griezelen Donderdag 5 oktober: staking leerkrachten Informatie van

Nadere informatie

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming

Belangrijke data. Informatieavond. Groepsvorming NUMMER 2 JAARGANG 33 21 september 2018 Belangrijke data 24 september Schoolreis groep 7 Groep 6 Thijssenshof 18.30-19.30 uur Informatie avond Bavolab 19.30-20.30 uur Informatieavond Trainingslab 25 september

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde Jaargang 14 / nr 10 26 januari 2018 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 februari 2018. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 6 februari 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Nieuwsbrief No

Nieuwsbrief No Nieuwsbrief No. 6 08-11-2013 Cursusjaar 2013-2014 Inhoud: - Belangrijke data - IPC nieuws - Gezinsviering de Kwakel 1 Belangrijke data: 12 november: Schoolmaatschappelijk werk (11.30-13.00) 15 november:

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Agenda Datum Tijdstip Activiteit

Agenda Datum Tijdstip Activiteit Kom erbij! Nieuwsbrief 6 Zondag 27 januari 2019 Activiteiten voor kinderen en jongeren in de Emmaüsparochie De Burght, Potgieterplein, Uithoorn In de Burght wordt veel voor kinderen georganiseerd. Ook

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

MORGENSTOND KORT WEEK 39

MORGENSTOND KORT WEEK 39 MORGENSTOND KORT WEEK 39 Jaartekst 2017-2018 Visie van de oudsten Omzien naar elkaar en andere in onze omgeving en met elkaar groeien in discipelschap, tot eer van onze Heer Jezus Christus en tot opbouw

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL

VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL VOORBEREIDING OP HET H. VORMSEL 2019 2020 1 VOOR DE KINDEREN Dag groep achter, Gedoopt Alweer lang geleden, waarschijnlijk toen je nog een baby tje was, kwam je voor het eerst in de kerk. Je bent daar

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders

Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders Protestantse Gemeente Tiel Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders Rondom de zondag Oppasdienst Voor wie: kinderen 0-4 jaar Waar

Nadere informatie

CATECHESE-PROGRAMMA

CATECHESE-PROGRAMMA pagina 1 * * * KINDERCATECHESE Kindercatechese is voor alle kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool. Twee jaar achter elkaar kun je meedoen aan een serie van drie bijeenkomsten. Het eerste jaar wordt

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

HetRozenblaadje. december 2016

HetRozenblaadje. december 2016 Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug HetRozenblaadje december 2016 maandag 13 december 13 december 14 december 15 december 15 december 16 december

Nadere informatie

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen. Nieuwsbrief jaargang 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 7 --maart 2017 Onze school is gezond Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

samen kleurrijk ontwikkelen

samen kleurrijk ontwikkelen samen kleurrijk ontwikkelen nieuwsbrief januari 2018 We houden u graag op de hoogte van ontwikkelingen in onze onderwijsgemeenschap (Agelo, Tilligte, Ootmarsum en Lattrop). De zeven gewoonten van Stephen

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015 Verbondenheid spiritueel jaarthema 2014-2015 parochiële activiteiten april - oktober 2015 SAMEN EEN WANDKLEED MAKEN Vele lapjes maken samen kerk! Onder dat motto gaan we een wandkleed vervaardigen van

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Zondag Quasimodo geniti (als pasgeboren kinderen) Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 3 april 2016, Galluskerk Orgelspel Stilte Om te beginnen De kaarsen worden aangestoken Gemeente gaat staan Zingen'

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken Nieuwsbrief 13 Agenda dinsdag 24 april donderdag 26 april vrijdag 27 vrijdag 11 mei 10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken 8.30 uur: Inloop- en koffiemoment MEIVAKANTIE dinsdag 15 mei 13.00 uur Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

De Leidraad. Zondag 22 april 2018

De Leidraad. Zondag 22 april 2018 Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zondag 22 april 2018 Voorganger: Ies de Jong Organist: Johan Groen Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsenboom

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Visie Parochie Licht van Christus. De Meern, Vleuten, Haarzuilens en Leidsche Rijn

Visie Parochie Licht van Christus. De Meern, Vleuten, Haarzuilens en Leidsche Rijn Visie 2018-2023 Parochie Licht van Christus De Meern, Vleuten, Haarzuilens en Leidsche Rijn 1 Inhoud 3 Inleiding 4 De Geloofsgemeenschap 8 Pastoraal Team 9 Vrijwilligers 11 Koren 14 Gebouwen 17 Financiën

Nadere informatie

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders.

Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. UIT DE SCHOOL GEKLAPT NUMMER 14 Donderdag 6 december 2018 0172-508165 info@kinderarcke.nl Een uitgave van katholieke basisschool De Kinderarcke. Deze wordt wekelijks verstuurd aan alle ouders. Beste ouders

Nadere informatie

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch

Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Cursusaanbod Diocesaan Vormingscentrum `s-hertogenbosch Studiejaar 2012-2013 CURSUS GROEIEN IN GELOOF In september 2012 opnieuw van start Wil jij Jezus Christus als leidraad van je leven? Vind je het moeilijk

Nadere informatie