Efficiënter wagenparkbeheer met een efficiënte tender.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Efficiënter wagenparkbeheer met een efficiënte tender."

Transcriptie

1 Efficiënter wagenparkbeheer met een efficiënte tender. 04/2010

2 Waarom dit document? In Nederland rijden ruim 1,5 miljoen zakenauto s. Meer dan de helft hiervan wordt geleasd. De lease-auto is daarom niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Niet alleen zijn er veel auto s, er gaat ook veel geld in om. Na personeelskosten, zijn de autokosten bij veel bedrijven tweede kostenpost. Een kritische zoektocht naar de juiste leasemaatschappij is daarom onontbeerlijk. Het vergelijken van autoleasemaatschappijen is een lastige opgave. Alleen al het feit dat er in Nederland meer dan 900 leasemaatschappijen actief zijn, maakt de keuze niet eenvoudiger. Daarbij komt nog dat het beheren van het wagenpark veelal geen kernactiviteit van uw organisatie is. En ook niet van de persoon die er uitvoering aan geeft. Een tender is dan ook een goed instrument om een uitgebreid beeld van het service- en prijsniveau van een leasemaatschappij te krijgen. Met een tender stelt u namelijk een aantal potentiële leveranciers een groot aantal vragen. Hoe ziet zo n tender eruit en hoe verlopen de processen? Deze en andere vragen behandelen wij in dit document. Met dit document heeft u een handleiding in handen voor het uitschrijven van een goede tender. Dit document bevat ook een groot aantal voorbeeldvragen dat u op weg helpt naar efficiënt en kostenbewust wagenparkbeheer. Ieder bedrijf is uniek, iedere tender dus ook.

3 Wanneer schrijf ik een tender uit? Een tender uitschrijven doet u niet jaarlijks. Als u tevreden bent over uw huidige manier van werken, dan is er geen reden om dit - veelal - tijdrovende proces te starten. Bent u echter niet tevreden, doet u nog teveel zelf en denkt u dat de samenwerking met een leasemaatschappij een stuk efficiënter en kostenbewuster kan, dan helpt een tender u daarbij. Stemt alleen het prijsniveau van uw huidige leasemaatschappij u ontevreden, dan is een tender geen goed instrument. In een tender worden namelijk zeer veel zaken rondom het wagenparkbeheer belicht. Prijs is hier slechts een (klein) onderdeel van. Is prijs voor u het belangrijkste vergelijkingsinstrument, vraag dan bij een aantal partijen offertes op en vergelijk deze met elkaar. Dat scheelt veel tijd en dus geld. Grootte wagenpark Niet ieder wagenpark leent zich voor een tender. Over het algemeen is een tender pas interessant vanaf 25 auto s. Dat betekent niet dat u niet interessant bent voor een leasemaatschappij als uw wagenpark kleiner is, integendeel. U moet zich alleen afvragen of de investering in de tender voldoende resultaat oplevert. Financieel gezond? Tot slot is de financiële positie van uw bedrijf van groot belang. De gemiddelde consumentenprijs van een auto is EUR ,00. U kunt zich voorstellen dat het financiële risico voor leasemaatschappijen dan ook zeer groot is. Een leasemaatschappij doet daarom alleen zaken met een financieel gezonde partij. U doet er verstandig aan om op voorhand uw jaarcijfers te geven zodat u - in het slechtste geval - een arbeidsintensief proces bespaard blijft.

4 Welke voorbereidingen tref ik? Tref een aantal voorbereidingen voordat u de tender uitschrijft. Stel allereerst een zogenaamde tendercommissie op. Deze tendercommissie is verantwoordelijk voor het opstellen en beoordelen van de tender. Belangrijk is dat de commissie bestaat uit personen van verschillende disciplines. Een leasemaatschappij wordt namelijk op veel verschillende zaken vergeleken. Denk aan inkoop, financiële- en arbeidvoorwaardelijke aspecten, maar ook uitvoerende zaken. Kies binnen uw eigen bedrijf de juiste mensen om deze aspecten te beoordelen. Weging In de inleiding beschreven wij al dat ontevredenheid over de huidige leasemaatschappij de belangrijkste beweegreden voor een tender is. Ervaringen met deze partij geven u inzicht waar u in een samenwerking waarde aan hecht. Stelt u van tevoren een overzicht van beoordelingscriteria met een wegingsfactor per onderdeel op. U bent dan in staat om de tender op rationele overwegingen te beoordelen volledig in lijn met uw wensen. De calculatie Een offerteaanvraag is een vast onderdeel van een tender. Vraag niet van alle mogelijke auto s een offerte op, maar maak gebruik van een referentiegroep welke representatief is voor uw wagenpark. Maak bijvoorbeeld per functiecategorie een selectie van auto s. U bepaalt zelf welke auto s uw wagenpark voldoende vertegenwoordigen. Denk daarnaast ook nog aan de weging van de calculaties per autotype. Als bijvoorbeeld 90% van uw wagenpark uit een en hetzelfde autotype bestaat, geef de beoordeling van deze calculatie dan ook meer gewicht. Externe consultant U kunt gebruikmaken van een externe consultant. Op de Nederlandse markt is een groot aantal consultants actief gespecialiseerd in wagenparken. Het voordeel van werken met een consultant is dat u veel werk uit handen geeft en zich minder hoeft te verdiepen in de materie. Houd u er wel rekening mee dat er een prijskaartje aan hangt. Zo kost de begeleiding en implementatie van een tender veel geld waardoor een groot deel van de door de tender te behalen (efficiency) besparingen teniet gedaan wordt.

5 Hoe kies ik de deelnemers? Stel een shortlist van leasemaatschappijen op als de voorbereidingen zijn gedaan. Maak een shortlist van een overzichtelijk aantal leasemaatschappijen. Zeker niet meer dan vijf. Hoe komt u tot deze lijst van vijf leasemaatschappijen? De shortlist Het uitgangspunt bij de bepaling van de shortlist zijn de doelstellingen die uw tendercommissie in een eerder stadium vaststelde. Stel uzelf een aantal vragen. Vindt u het belangrijk om zaken te doen met een grote leasemaatschappij, een internationale partij, enz. Het spreekt voor zich dat de verschillende leasemaatschappijen in Nederland niet dezelfde dienstverlening bieden. De website U krijgt een goede indruk van een leasemaatschappij als u de website bezoekt. Hierop is veel informatie te vinden en het geeft u snel een beeld van de kwaliteit en professionaliteit van deze organisatie. Onafhankelijke informatie U kunt gebruikmaken van het jaarlijkse Heliview onderzoek. In dit onderzoek wordt de dienstverlening van een groot aantal leasemaatschappijen met elkaar vergeleken en de tevredenheid van ruim 700 fleetowners over de dienstverlening van hun leasemaatschappij getoetst. Hiermee krijgt u een goed beeld van een onafhankelijke partij. Financiële zekerheid Het spreekt voor zich dat de continuïteit van uw leverancier belangrijk is. Deze bepaalt namelijk mede uw eigen continuïteit. Probeer dan ook in een zo vroeg mogelijk stadium inzicht te krijgen in de financiële situatie van de leasemaatschappij. Veelal is deze openbaar, of via een eventuele moedermaatschappij te achterhalen. U bent er namelijk niet bij gebaat als uw leasemaatschappij in financiële problemen raakt en u dus niet meer kunt beschikken over de auto s. Een afspraak Om er zeker van te zijn dat u een tender uitzet bij gelijkwaardige leasemaatschappijen is het aan te raden om voor het opstellen van de shortlist de mogelijke kandidaten uit te nodigen. Een half uur per leasemaatschappij geeft u al een goede indruk. Het voorkomt dat de leasemaatschappijen achteraf te veel van elkaar verschillen waardoor een goed vergelijk niet meer mogelijk is. Zo is de service van een internet- of dealerleasemaatschappij bijvoorbeeld niet te vergelijken met de service van een leasemaatschappij uit de top 5 van Nederland.

6 Wat is een goede vragenlijst? Vergelijk het uitschrijven van een tender met het laten aanmeten van een maatpak. De vragen moeten een vertaling zijn van uw doelstellingen om de leasemaatschappijen op relevante punten met elkaar te vergelijken. Alleen dan kiest u uiteindelijk voor een leasemaatschappij die volledig bij u past. Houd hier rekening mee bij het samenstellen van de vragen. Stel open vragen maar creër ook duidelijke kaders om een wildgroei aan antwoorden te voorkomen. Om u op weg te helpen, vindt u hieronder een selectie van relevante vragen die u in een tender kunt stellen. Mogelijke vragen Algemeen 1. Wat zijn de sterke punten van uw onderneming en wat is uw onderscheidend vermogen? Spits dit toe op de wensen en de situatie van onze organisatie. 2. Geef drie referenties op van vergelijkbare bedrijven waar u zaken mee doet. MVO 3. Wat is uw beleid en bijdrage voor duurzaam ondernemen? 4. Onze organisatie wenst invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe kunt u ons ondersteunen met autoleasing en alternatieve mobiliteit? 5. Hoe helpt u berijders op een zo duurzame manier met de auto om te gaan? 6. Bent u gecertificeerd? Zo ja, welke certificaten bezit u? Contractvorm 7. Adviseert u open of gesloten calculatie? Waarom? Offerte-, bestel- en afleverproces 8. Wat is uw werkwijze voor het offerte-, bestel- en afleverproces? 9. Welke taken blijven over voor onze wagenparkbeheerder? 10. Krijgen medewerkers inzicht in het energielabel, de CO2-uitstoot en de fiscale waarde voordat zij een auto bestellen? Accountteam 11. Hoe geeft u invulling aan een eigen helpdesk of accountteam? 12. Verlopen de dagelijkse contacten voor onze wagenparkbeheerder en onze berijders via één vaste accountmanager binnen- en buitendienst? 13. Op welke wijze borgt u de back-up van het volledige accountteam? 14. Welke tijden is het accountteam bereikbaar? 15. Welke responsetijden garandeert u voor offertes, contracten, afrekeningen en andere vragen?

7 Management en rapportage 16. Hoe verzorgt u managementinformatie en -rapportages en met welke frequentie? Geef voorbeelden als bijlage. 17. Welke managementinformatie biedt u online aan? 18. Welke activiteiten voert u uit voor de managementfee en administratiekosten? 19. Hoe informeert u de berijder actief bij de aanschaf en het gebruik van de lease-auto en de bijhorende kosten? 20. Welke excessenrapportage verzorgt u en met welke frequentie? Reparatie en onderhoud 21. Hoe informeert u de berijder over wettelijk verplichte keuringen, zoals de APK? 22. Heeft u een winterbandenprogramma? Geeft u een verduidelijking van de inhoud, de voorwaarden en de kosten. 23. Hoe zorgt u dat onze berijders zo efficiënt mogelijk onderhoud laten uitvoeren? Hulpverlening 24. Hoe is de hulpverlening bij pech geregeld (in Nederland en buitenland)? Verzekering en schade 25. Beschrijf de mogelijkheden en kosten voor een POI, SVI en rechtsbijstand. Wat adviseert u ons? 26. Met welk eigen risico rekent u bij een niet-verhaalbare schade? Geeft u een omschrijving van de voorwaarden. 27. Hoe hoog is het eigen risico bij ruitschade? Geeft u een omschrijving van de voorwaarden. 28. Hoe gaat u om met schades geconstateerd bij inname van het voertuig? 29. Biedt u activiteiten voor schadepreventie? Zo ja, welke? Vervangend vervoer, voorloopauto s, poolbeheer 30. Hoe verzorgt u vervangend vervoer? Is dit in het gecalculeerde leasetarief opgenomen? 31. Geef een uitvoerige beschrijving van uw poolbeheer. 32. Biedt u een (tijdelijke) stilstandregeling? Zo ja, hoe werkt dat? Rente 33. Welke rente hanteert u? 34. Wanneer past u de rente aan? 35. Welke periode is het rentepercentage vast in de offerteperiode en na inzet van het leasecontract? Factuur 36. Licht uw standaard factuurstromen toe, de soort en de hoeveelheid facturen per maand. 37. Kunt u elektronisch factureren? Beschrijft u de werkwijze. 38. Hoe gaat u om met kostenplaatsen en aantal factuuradressen? 39. Hoe kunt u de afwikkeling van facturen voor ons vereenvoudigen? Denkt u aan een mutatieverslag, een boekingsvoorstel en dergelijke. Beschrijft u uw meerwaarde in het factureringsproces? Looptijd, kilometrage, hercalculaties, voortijdige beëindigingen 40. Welke maximale looptijd en maximale kilometers van de diesel- en benzineauto s adviseert u? 41. Welke verrekenprijs hanteert u bij meer of minder gereden kilometers? 42. Welke verrekenprijs hanteert u bij meer of minder gereden dagen? 43. Hoe maakt u eventuele hercalculaties transparant en controleerbaar?

8 Voorwaarden en aanvullende condities 44. De gemaakte afspraken leggen wij graag vast in een Service Level Agreement. Voeg van dit document een conceptversie toe. 45. Factureert u aanvullende kosten (die niet in deze tender genoemd worden) separaat van de maandelijkse factuur? Kwaliteit 46. Hoe borgt u de kwaliteit in uw organisatie? 47. Wat is uw werkwijze ten aanzien van klachten? Advies en kostenbesparingen 48. Hoe adviseert u proactief? 49. Hoe minimaliseert u de operationele werkzaamheden voor ons? 50. Kunt u onze autoregeling analyseren en ons advies geven hierover? 51. Welke kostenbesparingen kunt u voor ons realiseren op basis van de gegevens die u heeft? 52. Heeft u zaken die uw meerwaarde onderstrepen en die niet aan bod zijn gekomen in deze tender? Zo ja, voeg deze als bijlage toe. Deadline Stel een strakke, maar reële deadline voor het inleveren van de tender door de leasemaatschappij. Houd er rekening mee dat het goed en op maat beantwoorden van een tender erg arbeidsintensief is en dus tijd vraagt van de leasemaatschappij. Geeft u de leasemaatschappij minimaal vier weken de tijd om de tender te beantwoorden. Wordt de tender te laat ingeleverd, trek dan uw conclusie. Een partij die nu zijn afspraken niet nakomt, doet dat in de toekomst waarschijnlijk ook niet.

9 Hoe vergelijk ik de leasetarieven? Naast de vragenlijst, vraagt u bij een tender ook calculaties van verschillende auto s op. Het is vaak niet mogelijk om de leaseprijzen van verschillende leasemaatschappijen direct met elkaar te vergelijken. Iedere leasemaatschappij heeft weer andere voorwaarden en een andere dienstverlening. Houd u daarom rekening met onderstaande zaken, zodat u altijd appels met appels vergelijkt. Wees concreet Een goed antwoord begint met een goede vraag. Hoe concreter u uw vraag stelt, hoe eenduidiger de antwoorden. Wees concreet over onder andere het volgende: - wilt u vervangend vervoer per direct, na 24 uur of na 48 uur? - wilt u vervangend vervoer in een klasse kleiner of gelijkwaardig aan de lease-auto? - wilt u verzekering inclusief aanvullende verzekeringen, zoals een SVI / POI of rechtsbijstand? - hoe hoog moet het eigen risico bij ruitschade zijn? - welke contractvorm (gesloten calculatie, open calculatie, winstdeling) kiest u? - bepaalt u of de leasemaatschappij de leverende dealer? Dit zijn enkele voorbeelden van mogelijke keuzes. De keuzes zijn wederom een vertaling van uw tender- en bedrijfsdoelstellingen. Heeft u geen concrete wens, vraag de leasemaatschappij dan om een advies. Vraag naar aanvullende voorwaarden Vraag naar aanvullende voorwaarden. Vertegenwoordigt de prijs van winterbanden bijvoorbeeld één set of een ongelimiteerd aantal winterbanden? Zijn daarmee alle kosten gedekt of betaalt u apart voor de opslag en het wisselen van de banden? Wees kritisch, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan en u ook daadwerkelijk voor de meest geschikte leasemaatschappij kiest. De leaseprijzen weten is stap een. Het is verstandig om een stap verder te gaan en de additionele kosten op te vragen. Deze kunnen namelijk voor hoge kosten zorgen. Denkt u aan de kosten voor het administreren en doorsturen van bekeuringen, kosten van groene kaarten, kosten van kentekenpapieren, kosten bij het eerder inleveren van een auto, kosten bij inname, transportkosten, kosten van een schadevrij verklaring, transportkosten aan het einde van het contract, kosten van contractwijzigingen. Kortom, alle kosten die u bij het vergelijken van alleen de zuivere leaseprijs niet tegenkomt. Vergelijk altijd leaseprijzen exclusief brandstofvoorschot Brandstof wordt door iedere leasemaatschappij altijd op werkelijke kosten afgerekend. Een brandstofvoorschot geeft te weinig zicht op de werkelijke brandstofkosten. Zoals de naam al zegt, is het slechts een voorschot. Vergelijkt u de leaseprijzen inclusief brandstofvoorschot, dan lijkt een leaseprijs ogenschijnlijk lager bij een laag brandstofvoorschot. Dat geeft een vertekend beeld. Vergelijk dus altijd exclusief brandstof.

10 Ik heb alle antwoorden ontvangen. En nu? Het is verstandig om minstens zoveel tijd te steken in het analyseren van de antwoorden als in het voorbereidende werk. In het voorbereidingstraject stelde u beoordelingscriteria en wegingen op. Bepaal samen met de tendercommissie welke partijen goed scoren en met welke partijen u zeker geen zaken wilt doen. Het is belangrijk dat alle leden van de commissie het met elkaar eens zijn. De samenwerking met een leasemaatschappij reikt immers verder dan alleen de wagenparkbeheerder. Een goed middel om de tenders met elkaar te vergelijken is het werken met een zogenaamde scorelijst. Afhankelijk van de gegeven antwoorden, kent u een weging toe. Bepaal met behulp van deze weging welke partijen goed scoren. Maak hierbij een onderscheid tussen de antwoorden op de vragen en de calculaties. Wees ervan bewust dat de leaseprijs maar een klein onderdeel is van de totale leasekosten.

11 Welke partijen gaan door? Hoe meer partijen door de eerste ronde komen, hoe bewerkelijker het vervolgtraject wordt en hoe moeilijker de keuze. U moet er natuurlijk ook voor waken dat u niet te snel afscheid neemt van bepaalde leasemaatschappijen. Wij adviseren dan ook om drie partijen door te laten en de kans te bieden zich in een tweede ronde te presenteren. Bent u tevreden over de adviesfunctie en de uitvoering van operationele zaken, maar minder over de prijs? Kiest u er dan voor om deze leasemaatschappij door te laten gaan naar de volgende ronde. De prijs is in veel gevallen bespreekbaar, maar de dienstverlening is niet aan te passen. Het niveau van de dienstverlening is een gegeven. Partijen die de door u gestelde deadline niet gehaald hebben, vallen af. Als u in dit stadium niet belangrijk genoeg bent voor de leasemaatschappij om op tijd te antwoorden, bent u dat in de toekomst ook niet. Natuurlijk is een reële deadline wel een voorwaarde voor een dergelijke houding.

12 De tweede ronde Het komt zelden voor dat u na het uitschrijven van de tender een definitieve keuze voor een leasemaatschappij maakt. U heeft immers nog niet uitgebreid kennis gemaakt met de leasemaatschappij achter de tender. Het is daarom verstandig een tweede ronde te organiseren. In deze ronde maakt u kennis met de leasemaatschappij en stelt u aanvullende vragen. Persoonlijk contact De opzet van deze tweede ronde is anders dan de eerste. Het persoonlijk contact staat nu bovenaan. U geeft immers het beheer van uw wagenpark uit handen. Nodig daarom de overgebleven partijen uit om een presentatie te geven. Of beter nog: bezoekt u de leasemaatschappij om daar de presentatie bij te wonen. Het kost u in het begintraject meer tijd, maar u krijgt snel een goed beeld van de organisatie. Openstaande vragen Bepaal na de analyse van de tender welke vragen nog niet of onvoldoende beantwoord zijn. Misschien heeft de beantwoording nieuwe vragen bij u opgeroepen. Stel concrete vragen op en zorg dat deze tijdens het gesprek aan bod komen. Om de efficiency van het gesprek te verhogen, is het verstandig de vragen vooraf bij de leasemaatschappij neer te leggen. Na de gesprekken heeft u dan een antwoord op al uw vragen.

13 Communicatie U heeft op basis van het hele traject een keuze voor een of meerdere leasemaatschappijen gemaakt. Nu is het zaak om dit op een juiste wijze naar verschillende partijen te communiceren. Interne communicatie Stemt u samen met de tendercommissie af wie binnen de organisatie geïnformeerd moet worden over de uitslag. Houd u daarbij rekening met onder andere de afdeling personeelszaken en salarisadministratie. Informeert u ook de medewerkers met een lease-auto over de te volgen procedure. Uiteraard kunt u dit laatste ook uitbesteden aan de leasemaatschappij. Externe communicatie Uw keuze houdt automatisch in dat er ook partijen zijn afgevallen. Alle partijen hebben veel energie en tijd gestoken in het beantwoorden van de vragen en het presenteren van zichzelf. Neemt u daarom de tijd om iedere leasemaatschappij persoonlijk op de hoogte te stellen van de uitslag. U komt deze partijen in de toekomst ongetwijfeld nog eens tegen en dan is een goede verstandhouding erg belangrijk. U bent nu in de fase gekomen dat u de samenwerking met de gekozen leasemaatschappij(en) verder vorm kunt geven. Als u de juiste afwegingen heeft gemaakt, dan is dat de basis voor een succesvolle samenwerking.

14 Over Arval Arval is een leasemaatschappij en beheert in Nederland wagenparken van circa 20 tot ruim auto's. Sinds de start in 1989 heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Op geheel eigen wijze bedient Arval de markt. Met ruim 190 kritische, enthousiaste en ambitieuze mensen beheren wij op een efficiënte wijze het wagenpark van onze klanten. Arval hoort met auto s bij de top van leasemaatschappijen in Nederland. Arval is onderdeel van de internationale financiële groep BNP Paribas en is de tweede leasemaatschappij van Europa. Jaarlijks ontvangt Arval ongeveer 150 aanbestedingen en tenderaanvragen van bedrijven en overheid. De tenderaanvraag komt binnen bij onze tenderafdeling, die uw vragen duidelijk en concreet beantwoordt. Dit uiteraard binnen de door u gestelde deadlines. Naast het beantwoorden van de vragen, speelt advisering een belangrijke rol bij de beantwoording van de tender. Kiest u voor Arval als leasemaatschappij, dan least u tot 75% efficiënter. Hoe? Simpel. Wij minimaliseren uw interne processen rond wagenparkbeheer door u al het werk uit handen te nemen. Wij schetsen het hier wellicht wat eenvoudiger dan het lijkt. Maar wij stellen u niet teleur. Sterker nog, wij garanderen uw tevredenheid. Uw berijders hebben volledig rijplezier en u houdt tijd over voor andere zaken. Om onze garanties waar te maken, hebben wij onze dienstverlening ingedeeld in vier dimensies. De basis voor een goede samenwerking en een efficiënt wagenparkbeleid. De vier dimensies tezamen maakt dat wij tot 75% efficiënter werken dan een traditionele leasemaatschappij. Om nog maar niet te spreken van de voordelen van leasen ten opzichte van eigen beheer. Bent u benieuwd wat Arval voor uw wagenpark kan betekenen of wilt u een uitgebreide concept tender ontvangen? Dat kan. Neemt u contact op met Bobby Rietveld, teamleider acquisitie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer of via bobby.rietveld@arval.nl.

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen.

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Leasen, onmisbaar in de zakenwereld. Meer en meer bedrijven geven het beheer van hun wagenpark, groot of klein, uit handen. Leasen is eerder regel dan

Nadere informatie

Stop stijgende leaseprijzen! Whitepaper Februari 2017

Stop stijgende leaseprijzen! Whitepaper Februari 2017 Stop stijgende leaseprijzen! Whitepaper Februari 2017 1 Stop stijgende leaseprijzen! Uit een onderzoek van ROI fleet & mobility blijkt dat het wagenpark bij organisaties één van de hoogste kostenposten

Nadere informatie

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK INHOUDSOPGAVE E-BOOK DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK Leasen met voorrang INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Wet werk en zekerheid 4 Flexibel personeel en uw wagenpark 5 Financiële administratie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Kienlease

Veel gestelde vragen - Kienlease Veel gestelde vragen - Kienlease Bestelling en contract Wat is privatelease? Wat zit er allemaal in jullie overeenkomst? Kan iedereen een privatelease overeenkomst afsluiten? Is het mogelijk om een bestelling

Nadere informatie

De vrijheid om te kiezen

De vrijheid om te kiezen De vrijheid om te kiezen LEASE met onze lease- en financieringsvormen voor u en uw bedrijf Producten in deze brochure: Financial Lease Nett Operational Lease Full Operational Lease LEASE WAT VIND IK WAAR?

Nadere informatie

Wie? www.localcarlease.nl. www.localcarlease.nl. 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56

Wie? www.localcarlease.nl. www.localcarlease.nl. 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56 Wie? 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56 Wie? Local Car Lease is een merkonafhankelijke en niet bankgebonden autoleasemaatschappij. Er is gekozen voor een samenwerking met Business Lease

Nadere informatie

BroekhuIs zorgeloos privé. Leeswijzer

BroekhuIs zorgeloos privé. Leeswijzer BroekhuIs zorgeloos privé Leeswijzer Inhoudsopgave 1. Wat als ik in werkelijkheid een afwijkend aantal kilometers per jaar rijd?... 1 2. Wie mogen er in de lease-auto rijden?... 1 3. Blijft de leaseprijs

Nadere informatie

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion Auto s en dan Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion De meest voorkomende leasevormen Full Operationele lease Netto Operationele lease Financial Lease Private

Nadere informatie

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012 Presentatie Europese CVO Barometer 2012 Oud-Zuilen 12 juni 2012 wat is CVO? CVO is een internationaal en onafhankelijk expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt een instrument om alle actoren

Nadere informatie

Nederlandse mediators vereniging. Nederlandse mediators vereniging

Nederlandse mediators vereniging. Nederlandse mediators vereniging Nederlandse mediators vereniging Nederlandse mediators vereniging Wie is Alphabet? Alphabet is onderdeel van de BMW Group en is actief in 18 verschillende landen. Hoewel Alphabet een dochteronderneming

Nadere informatie

Autoleasing en wagenparkbeheer, vormen van externe dienstverlening Mr. A.W.A. Joosen Geheel herziene derde druk, 2004

Autoleasing en wagenparkbeheer, vormen van externe dienstverlening Mr. A.W.A. Joosen Geheel herziene derde druk, 2004 Autoleasing en wagenparkbeheer, vormen van externe dienstverlening Mr. A.W.A. Joosen Geheel herziene derde druk, 2004 Inhoud Voorwoord I Algemeen 2. Verandering als constante a. Omgevingsfactoren b. Vraagzijde

Nadere informatie

Audi Private Lease. Compleet Audi. ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1

Audi Private Lease. Compleet Audi. ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1 Audi Private Lease Compleet Audi ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1 20-01-12 11:19 ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 2 20-01-12 11:19 Audi Private Lease Vanaf nu kunt u ook eenvoudig

Nadere informatie

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN!

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UIT HET GAMMA VAN PEUGEOT PRIVATE LEASE KUNT U EEN AUTO KIEZEN DIE BIJ U PAST. WE BIEDEN PRIVATE

Nadere informatie

Van Mossel Leasing Privé lease

Van Mossel Leasing Privé lease Van Mossel Leasing Privé lease Veelgestelde vragen Algemeen over privé lease Wat is privé lease? Het privé leasen of private leasen van een auto betekent dat u voor een langere periode betaalt voor het

Nadere informatie

JA, Volkswagen Abonnement.

JA, Volkswagen Abonnement. ! JA, ik wil een abonnement op een up!, Polo, Polo BlueMotion, Golf, Golf Cabrio, Golf Plus, Beetle, Touran, Jetta of Passat en betaal één vast maandbedrag. Volkswagen Abonnement. Voorbeeld: U rijdt al

Nadere informatie

Citroën Business Finance. citroën Private Lease. Zorgeloos en voordelig rijden in uw Citroën C1, C3, DS3 of DS3 Cabrio

Citroën Business Finance. citroën Private Lease. Zorgeloos en voordelig rijden in uw Citroën C1, C3, DS3 of DS3 Cabrio Citroën Business Finance citroën Private Lease Zorgeloos en voordelig rijden in uw Citroën C1, C3, DS3 of DS3 Cabrio Met z n nieuwe neus en kortere motorkap heeft de Citroën C1 nog meer karakter. Maar

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING MOBIEL+ LEASING DE MEERWAARDE VAN MITSUBISHI Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+.

Nadere informatie

WAT PAST U ALS ZZP-ER?

WAT PAST U ALS ZZP-ER? ZAKELIJK OF PRIVATE LEASE WAT PAST U ALS ZZP-ER? INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE WHITEPAPER? 3 WAT IS LEASEN? 4 Twee leasevormen 4 Keuze voor zakelijke of private lease 5 ZAKELIJK LEASEN VOOR ZZP ERS 6 Wat betekent

Nadere informatie

Dienstenwijzer privé lease

Dienstenwijzer privé lease Dienstenwijzer privé lease Dienstenwijzer privé lease Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door SternLease B.V. Met dit document willen wij ons aan u voorstellen en vertellen wij u graag meer over ons

Nadere informatie

PRIVATE LEASE DE SNELSTE ROUTE NAAR UW NIEUWE JAGUAR

PRIVATE LEASE DE SNELSTE ROUTE NAAR UW NIEUWE JAGUAR PRIVATE LEASE DE SNELSTE ROUTE NAAR UW NIEUWE JAGUAR LAAT UW AUTOHART SNELLER KLOPPEN WELKOM BIJ JAGUAR PRIVATE LEASE Een Jaguar rijden betekent de weg veroveren in stijl. Jaguar staat voor prestaties

Nadere informatie

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit partner in duurzame mobiliteit WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit Kosten- en milieubewust leasen. Met volledige compensatie van CO2-uitstoot. Efficiënt wagenparkbeheer en aantrekkelijke oplossingen

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN!

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! 2 PEUGEOT PRIVATE LEASE ALTIJD DE JUISTE KEUZE UIT HET GAMMA VAN PEUGEOT PRIVATE LEASE KUNT U EEN AUTO KIEZEN DIE BIJ U PAST. U BEPAALT ZELF DE LOOPTIJD

Nadere informatie

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid.

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. Over Claxion Toonaangevend in autolease Claxion is een eigentijds leasebedrijf voor de particuliere en zakelijke markt in Midden- Nederland met een geheel

Nadere informatie

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. EN MET DIE GROEI STAAN ER STEEDS MEER AUTO S VOOR

Nadere informatie

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. VWLE129 Berijdershandleiding Volkswagen Leasing 210x105 cr1 v2.indd 1 29-03-13 15:25

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. VWLE129 Berijdershandleiding Volkswagen Leasing 210x105 cr1 v2.indd 1 29-03-13 15:25 Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. VWLE129 Berijdershandleiding Volkswagen Leasing 210x105 cr1 v2.indd 1 29-03-13 15:25 Index Welkom bij Volkswagen Leasing! 3 Brandstof 4 Bekeuringen

Nadere informatie

PRIVATE LEASE UW LAND ROVER KOMT STEEDS DICHTERBIJ

PRIVATE LEASE UW LAND ROVER KOMT STEEDS DICHTERBIJ PRIVATE LEASE UW LAND ROVER KOMT STEEDS DICHTERBIJ MAAK KENNIS MET BRITSE STIJL EN KLASSE WELKOM BIJ LAND ROVER PRIVATE LEASE Land Rover staat al decennialang voor ongeëvenaarde veelzijdigheid en kracht.

Nadere informatie

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. Dat schakelt makkelijk!

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. Dat schakelt makkelijk! Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. Dat schakelt makkelijk! Index Welkom bij Volkswagen Pon Financial Services 3 Brandstof 4 Bekeuringen 5 Diefstal Hulpverlening Inleveren auto 6 Kenteken

Nadere informatie

Duidelijk. De nuchtere kijk op autolease

Duidelijk. De nuchtere kijk op autolease Duidelijk De nuchtere kijk op autolease Een landelijk opererende leasemaatschappij die door uitmuntende service de best renderende leasemaatschappij van Nederland is voor de klant en voor de overige belanghebbenden

Nadere informatie

LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE

LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE DS LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE DS LEASE DS LEASE helpt u met het maken van de JUISTE KEUZE Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u mee. En met die groei staan er steeds meer auto

Nadere informatie

U kiest zelf de financiering die bij u past

U kiest zelf de financiering die bij u past PRIVÉ U kiest zelf de financiering die bij u past Producten in deze brochure: Huurkoop Options Private Lease Flex Finance PRIVÉ WAT VIND IK WAAR? Wat is Ford Credit? pagina 04 Waar kan ik uit kiezen? pagina

Nadere informatie

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. TECHNOLOGY TO ENJOY

Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. TECHNOLOGY TO ENJOY Alstublieft. Al uw belangrijke zaken binnen handbereik. TECHNOLOGY TO ENJOY Index / Welkom bij SEAT Financial Services 3 / Brandstof 4 / Bekeuringen 5 Diefstal Hulpverlening / Inleveren auto 6 / Kenteken

Nadere informatie

Inhoudsopgave...1. 1.5 Adresbeheer...4 1.6 Meer informatie...5

Inhoudsopgave...1. 1.5 Adresbeheer...4 1.6 Meer informatie...5 Athlonline is de interactieve internetsite van Athlon Car Lease, waarop u zelf een offerte voor uw nieuwe leaseauto maakt. Deze kunt u dan vervolgens zelf direct via Athlonline bestellen. Hier leest u

Nadere informatie

BROEKHUIS PRIVATE LEASE. Leeswijzer

BROEKHUIS PRIVATE LEASE. Leeswijzer BROEKHUIS PRIVATE LEASE Leeswijzer Versie: LWPL-01-12-16 / ingangsdatum 01-12-2016 INHOUDSOPGAVE 1. Is Het Keurmerk Private Lease van toepassing op mijn private lease-overeenkomst?... 1 2. Wie mogen er

Nadere informatie

CITROËN Private Lease

CITROËN Private Lease CITROËN BUSINESS FINANCE CITROËN Private Lease ZONDER INVESTEREN ZORGELOOS GENIETEN CITROËN BUSINESS FINANCE Met Citroën Private Lease rijdt u in een splinternieuwe Citroën. U hoeft geen investering te

Nadere informatie

Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA.

Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA. Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA. ŠKODA Bank ŠKODA Leasing FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. VWBAN214-01 SKODA Abonnement Brochure v7.indd 1 24-05-12 09:22 VWBAN214-01 SKODA Abonnement

Nadere informatie

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier Zakelijk 01. Toyota Financial Services 02. Verstandig geleased 04. Financial Lease 05. Netto Operational Lease 06. Full Operational Lease 08. Optionele componenten

Nadere informatie

Alles draait om drive

Alles draait om drive Alles draait om drive MENSEN MET DRIVE Mensen met drive maken het verschil twee Persoonlijk en servicegericht J&T Autolease is een servicegerichte leasemaatschappij met een directe en persoonlijke manier

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL LEASE CITROËN OPERATIONAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

CITROËN FINANCIAL LEASE CITROËN OPERATIONAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 ALTIJD EEN LEASEVORM DIE BIJ U EN UW BEDRIJF PAST Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u mee. En met die groei staan er steeds meer auto s voor

Nadere informatie

DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 ZAKELIJKE LEASE Altijd een leasevorm die bij u en uw bedrijf past Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 18/10/2013 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Staatsbosbeheer Princenhof Park 1, 3972NG Driebergen

Nadere informatie

LEASEOVEREENKOMSTEN EN IFRS 16 WELKE GEVOLGEN HEEFT DIT VOOR UW ONDERNEMING?

LEASEOVEREENKOMSTEN EN IFRS 16 WELKE GEVOLGEN HEEFT DIT VOOR UW ONDERNEMING? LEASEOVEREENKOMSTEN EN IFRS 16 WELKE GEVOLGEN HEEFT DIT VOOR UW ONDERNEMING? INLEIDING INLEIDING De International Financial Reporting Standard 16 (IFRS 16) is de nieuwe standaard voor het verwerken van

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------------------------- Algemeen

---------------------------------------------------------------------------------- Algemeen Veel gestelde vragen / FAQ Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen over ons product beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met Ford Lease ----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT FINANCIAL LEASE PEUGEOT OPERATIONAL LEASE

ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT FINANCIAL LEASE PEUGEOT OPERATIONAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT FINANCIAL LEASE PEUGEOT OPERATIONAL LEASE 2 ALTIJD EEN LEASEVORM DIE BIJ U EN UW BEDRIJF PAST UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE.

Nadere informatie

STAM PRIVATE LEASE LEESWIJZER

STAM PRIVATE LEASE LEESWIJZER LWPL-060519 / Ingangsdatum 06-05-2019 STAM PRIVATE LEASE LEESWIJZER STAM PRIVATE LEASE LEESWIJZER Fijn dat u heeft gekozen voor Stam Private Lease. Wij heten u van harte welkom en zullen er de komende

Nadere informatie

CITROËN PRIVATE LEASE PRIVATE LEASE UW ABONNEMENT OP ZORGELOOS GENIETEN

CITROËN PRIVATE LEASE PRIVATE LEASE UW ABONNEMENT OP ZORGELOOS GENIETEN PRIVATE LEASE UW ABONNEMENT OP ZORGELOOS GENIETEN 2 ALTIJD DE JUISTE KEUZE Uit het gamma van Citroën Private Lease kunt u een auto kiezen die bij u past. We bieden Private Lease aan van uitvoering Attraction

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Way2Drive

Aanvullende voorwaarden Way2Drive Aanvullende voorwaarden Way2Drive Een aantal bepalingen uit de Algemene Voorwaarden van Stichting Keurmerk Private Lease is nader uitgewerkt in de Aanvullende voorwaarden van Way2Drive. De onderstaande

Nadere informatie

Peugeot Private Lease. Zorgeloos privé rijden in uw Peugeot 107, 208 of 2008

Peugeot Private Lease. Zorgeloos privé rijden in uw Peugeot 107, 208 of 2008 Peugeot Private Lease Zorgeloos privé rijden in uw Peugeot 107, 208 of 2008 volop keuze met Peugeot Private Lease De 107 biedt een pasklaar antwoord op de steeds grotere vraag naar zelfstandigheid, onafhankelijkheid

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

Aanvullende Voorwaarden Private Lease

Aanvullende Voorwaarden Private Lease Aanvullende Voorwaarden Private Lease In dit document vindt u de aanvullingen en afwijkingen die u niet in de Algemene Voorwaarden kan vinden. Dit zijn voor u tevens de onderwerpen waarop u ons kan vergelijken

Nadere informatie

Algemeen VEEL GESTELDE VRAGEN:

Algemeen VEEL GESTELDE VRAGEN: VEEL GESTELDE VRAGEN: Onderstaand vind u veel gestelde vragen omtrent een Myleasecar B.V. Private Lease contract. Mocht u na het lezen toch nog een vraag hebben, neemt u dan contact op met één van onze

Nadere informatie

HOE MAAKT U UW WAGENPARK KLAAR VOOR IFRS 16?

HOE MAAKT U UW WAGENPARK KLAAR VOOR IFRS 16? HOE MAAKT U UW WAGENPARK KLAAR VOOR IFRS 16? De IFRS 16. U heeft er hoogstwaarschijnlijk al eens over gehoord of gelezen. De International Financial Reporting Standard 16 (IFRS 16) is de nieuwe leasingstandaard,

Nadere informatie

DS PRIVATE LEASE PRIVATE LEASE ZONDER INVESTEREN LUXUEUS GENIETEN

DS PRIVATE LEASE PRIVATE LEASE ZONDER INVESTEREN LUXUEUS GENIETEN DS PRIVATE LEASE PRIVATE LEASE ZONDER INVESTEREN LUXUEUS GENIETEN 2 PRIVATE LEASE DS PRIVATE LEASE altijd de juiste keuze Kies nu de DS die bij u past en maak het rijden zo gemakkelijk mogelijk in combinatie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

CITROËN Business Finance

CITROËN Business Finance CITROËN BUSINESS FINANCE CITROËN Business Finance ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM EEN LEASEVORM VOOR ELKE FASE VAN UW BEDRIJF CITROËN BUSINESS FINANCE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. En met

Nadere informatie

Leasen in drie simpele stappen

Leasen in drie simpele stappen Leasen in drie simpele stappen 1 Nederland kent talrijke leasemaatschappijen. U kiest voor Fiat Financial Solutions. Als financieringsmaatschappij van Fiat Group Automobiles SA zijn we als geen ander op

Nadere informatie

SEAT PRIVATE LEASE. Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

SEAT PRIVATE LEASE. Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY SEAT PRIVATE LEASE Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY SEAT PRIVATE LEASE Rijd voor één vast maandbedrag een

Nadere informatie

CITROËN Business Finance

CITROËN Business Finance CITROËN Business Finance ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM EEN LEASEVORM VOOR ELKE FASE VAN UW BEDRIJF UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. En met die groei staan er steeds meer auto s voor de deur.

Nadere informatie

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. EN MET DIE GROEI STAAN ER STEEDS MEER AUTO S VOOR

Nadere informatie

CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? CITROËN BUSINESS FINANCE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u mee. En met die groei staan er

Nadere informatie

een uitstekende deal voor ondernemers

een uitstekende deal voor ondernemers Peugeot FINANCial LEASE een uitstekende deal voor ondernemers Zelf beheren is goedkoper leasen Als zelfstandig ondernemer of freelancer bent u gewend de zaken zelf in de hand te hebben. Ook als het om

Nadere informatie

Leaseovereenkomsten en IFRS 16

Leaseovereenkomsten en IFRS 16 Leaseovereenkomsten en IFRS 16 Inleiding De International Financial Reporting Standard 16 (IFRS 16) is de nieuwe standaard voor het verwerken van leaseen huurovereenkomsten. Deze standaard is van toepassing

Nadere informatie

De weg naar IFRS 16 voor uw organisatie

De weg naar IFRS 16 voor uw organisatie Fleetmanagement De weg naar IFRS 16 voor uw organisatie In januari 2016 publiceerde de International Accounting Standards Board (IASB) de IFRS 16 leasingstandaard, die grote gevolgen heeft voor beursgenoteerde

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Wisseling van de macht: Perspectief van de Leasemaatschappij

Wisseling van de macht: Perspectief van de Leasemaatschappij Wisseling van de macht: Perspectief van de Leasemaatschappij Breukelen, 28 oktober 2009 June 17, 2008May 22, 2008 Page 1 Facts & Figures LeasePlan Wereldwijd Opgericht in 1963 1.4 miljoen voertuigen wereldwijd

Nadere informatie

Private Autoleasing. Roel Hindriks

Private Autoleasing. Roel Hindriks Private Autoleasing Nieuwe doelgroep, andere aanpak is nodig Presentatie Roel Hindriks LeaseConsult Programma Wat verwacht de markt Wat is uw mening een aantal vragen + korte toelichting Wat wordt geboden

Nadere informatie

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK Full operational lease via sqoot Wilt u uw medewerkers een scooter, motor, elektrische fiets of een gewone fiets ter beschikking stellen? Via sqoot regelt u het leasen van tweewielers.

Nadere informatie

Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen

Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen Betaalbaar Gebruiksvriendelijk Transparant in kosten Zonder abonnementskosten Met Europese dekking TrackJack Europe TrackJack

Nadere informatie

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit Zodat u efficiënt kunt ondernemen Financial Lease dat is onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease

Nadere informatie

Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel

Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel 2 Een wagenpark met stilstand Een wagenpark dat meebeweegt Extra Flexibel. Zó zou je het zelf ook bedenken! 3 Handig! Flexibel leasecontract

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie

GreenPlan. Boek groen resultaat

GreenPlan. Boek groen resultaat GreenPlan Boek groen resultaat Waarom groen ondernemen? Groen ondernemen krijgt in het bedrijfsleven steeds meer aandacht. En terecht. We zijn getuige van een opwarming van de aarde. Een toenemende CO

Nadere informatie

Autoleasemarkt in cijfers 2012

Autoleasemarkt in cijfers 2012 www.vna-lease.nl Autoleasemarkt in cijfers 2012 samenvatting Mobiliteit verandert; autoleasing ook 1. Lease-auto s in Nederland Mobiliteit verandert. Zakelijke reizigers kunnen kiezen uit een steeds breder

Nadere informatie

veelgestelde vragen Private lease

veelgestelde vragen Private lease veelgestelde vragen Private lease 1. Wat houdt private lease in? 2. Wat zijn voordelen van private lease? 3. Wat zit er in de maandprijs, die ik betaal? 4. Wat is het verschil tussen privé lease, private

Nadere informatie

Uw lease-overeenkomst loopt af

Uw lease-overeenkomst loopt af Uw lease-overeenkomst loopt af 02 03 Nieuwe tijden, volop kansen. Over een aantal maanden stopt uw financiële overeenkomst met Daimler Fleet Management. Misschien wilt u nog een tijdje doorrijden in uw

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIER UW BMW

LEASE OF FINANCIER UW BMW BMW Financial Services Leasing Financiering Verzekering BMW maakt rijden geweldig LEASE OF FINANCIER UW BMW OP EEN MANIER DIE BIJ Ú PAST. BMW FINANCIAL SERVICES Leasing. Financiering. Verzekering. INHOUD.

Nadere informatie

ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding

ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding Inhoud Welkom...5 Reparatie, onderhoud en banden...6 Schade...7 Pech onderweg...9 Brandstof en brandstofpas...10 Einde contract en inlevering van de auto...11

Nadere informatie

PEUGEOT LEASE ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM

PEUGEOT LEASE ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM PEUGEOT LEASE ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM EEN LEASEVORM VOOR ELKE FASE VAN UW BEDRIJF UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. EN MET DIE GROEI STAAN ER STEEDS MEER AUTO S VOOR DE DEUR. OF MISSCHIEN

Nadere informatie

Bijlage 2 Aanvullende voorwaarden Private lease KIEN Lease B.V.

Bijlage 2 Aanvullende voorwaarden Private lease KIEN Lease B.V. Bijlage 2 Aanvullende Private lease KIEN Lease B.V. Bijlage 2 Aanvullende Private lease KIEN Lease B.V. De leaseovereenkomst bestaat uit de volgende documenten: o Het leasecontract Versienummer 201708

Nadere informatie

RijWijzer met Private Lease +31 (0)

RijWijzer met Private Lease +31 (0) RijWijzer met Private Lease +31 (0)30-850 1500 customercare@justlease.nl Gefeliciteerd! Je bent zojuist in je nieuwe auto gestapt. Wij beloven je dat rijden in een auto van Justlease de komende jaren een

Nadere informatie

open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk.

open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. >> mijnsmart.nl Customize jouw smart en bestel m online. Of je nu voor een auto of een ebike kiest jouw nieuwe

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen? Twee lease vormen Keuze voor zakelijke

Nadere informatie

CITROËN Operational Lease

CITROËN Operational Lease CITROËN Operational Lease LEASEN ZONDER ZORGEN U DOET UW WERK, WIJ REGELEN DE Leaseauto Heeft u het ook zo druk? Laat dan al het regelwerk rondom uw leaseauto aan ons over. Met Citroën Full Service Operational

Nadere informatie

1. Wat als ik in werkelijkheid een afwijkend aantal kilometers per jaar rijd?

1. Wat als ik in werkelijkheid een afwijkend aantal kilometers per jaar rijd? INHOUDSOPGAVE 1. Wat als ik in werkelijkheid een afwijkend aantal kilometers per jaar rijd?... 1 2. Wie mogen er in de lease-auto rijden?... 1 3. Blijft de leaseprijs de gehele contractperiode gelijk?...

Nadere informatie

Driessen Private Lease Aanvullende voorwaarden

Driessen Private Lease Aanvullende voorwaarden Driessen Private Lease Aanvullende voorwaarden Private Lease www.driessenautogroep.nl/private-lease Versie 1.2 (12-2017) Artikel D.1 Naast de documenten genoemd in artikel 1 van de Algemene Voorwaarden,

Nadere informatie

CITROËN PRIVATE LEASE

CITROËN PRIVATE LEASE CITROËN PRIVATE LEASE UW ABONNEMENT OP ZORGELOOS GENIETEN CITROËN PRIVATE LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE Uit het gamma van Citroën Private Lease kunt u een auto kiezen die bij u past.

Nadere informatie

CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? CITROËN BUSINESS FINANCE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? CITROËN BUSINESS FINANCE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u mee. En met die groei staan er

Nadere informatie

Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden. en Service Level Agreements

Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden. en Service Level Agreements Service Level Agreement tips Enkele handige tips bij het beoordelen van clouddienstvoorwaarden en Service Level Agreements Service Level Agreements SLA s komen onder meer voor als basis van veel clouddiensten.

Nadere informatie

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop

Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Aan de Laak B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Wouda 1 3825 MA Amersfoort Telefoon: 033 20 22 110 E-mail: amersfoort784@hypotheekshop.nl Internet: www.hypotheekshop.nl/amersfoort/vathorst Twitter:

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG!

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT BIJ PEUGEOT FINANCE HEEFT U RUIME KEUZE UIT LEASE- EN FINANCIE- RINGSMOGELIJKHEDEN. VOOR ELKE PORTEMONNEE

Nadere informatie

Duurzame voordelen van Volkswagen

Duurzame voordelen van Volkswagen Duurzame voordelen van Volkswagen Wat betekenen de fiscale regelingen voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen onderhevig.

Nadere informatie

BROEKHUIS PRIVATE LEASE. Leeswijzer

BROEKHUIS PRIVATE LEASE. Leeswijzer BROEKHUIS PRIVATE LEASE Leeswijzer Versie: LWPL-25-09-18 / ingangsdatum 25-09-2018 INHOUDSOPGAVE 1. Is Het Keurmerk Private Lease van toepassing op mijn private lease-overeenkomst?... 1 2. Wie mogen er

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIER UW BMW

LEASE OF FINANCIER UW BMW BMW Financial Services Leasing Financiering Verzekering BMW maakt rijden geweldig LEASE OF FINANCIER UW BMW OP EEN MANIER DIE BIJ Ú PAST. BMW FINANCIAL SERVICES Leasing. Financiering. Verzekering. INHOUD.

Nadere informatie

Lease of financiering

Lease of financiering CITROËN Lease of financiering MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT Bij Citroën Financial Services heeft u ruime keuze uit lease- en financieringsmogelijkheden. Voor

Nadere informatie

TOTAL COST OF OWNERSHIP HOE BESPAART U OP UW WAGEN PARK?

TOTAL COST OF OWNERSHIP HOE BESPAART U OP UW WAGEN PARK? W HITEPAPE R TCO TOTAL COST OF OWNERSHIP HOE BESPAART U OP UW WAGEN PARK? HOE BESPAART U OP UW WAGEN PARK? Bent u fleetmanager of een andere professional met mobiliteitsbeheer in uw portefeuille? Dan staat

Nadere informatie

klantinformatie document

klantinformatie document klantinformatie document Dit document is puur informatief en wij hebben hierin tevens ons dienstverleningsdocument en dienstenwijzer verwerkt. U bent dan ook op geen enkele wijze aan dit document gebonden.

Nadere informatie

Responsible Lease. Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk. VWLE099-01 Brochure v9 LOS.indd 1 27-04-12 11:47. Pagina 1

Responsible Lease. Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk. VWLE099-01 Brochure v9 LOS.indd 1 27-04-12 11:47. Pagina 1 Responsible Lease Achter elk duurzaam wagenpark staat een sterk merk Pagina VWLE099-0 Brochure v9 LOS.indd 27-04-2 :47 Pagina 2 VWLE099-0 Brochure v9 LOS.indd 2 27-04-2 :47 RespoNsible Lease In het kader

Nadere informatie

NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding. Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf

NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding. Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf 1-1-2018 INHOUD Welkom 2 Klantenservice 2 Accessoires 3 APK 3 Banden 3 Brandstof 3 Declaraties 3 Diefstal 3 Documenten 3

Nadere informatie

TEVREDENHEID OVER LEASEMAATSCHAPPIJEN TOL ONDERZOEK 2017

TEVREDENHEID OVER LEASEMAATSCHAPPIJEN TOL ONDERZOEK 2017 1 TEVREDENHEID OVER LEASEMAATSCHAPPIJEN TOL ONDERZOEK 2017 2 VZR Voorwoord 3 VOORWOORD Voor u ligt de zevende editie van ons onderzoek naar de Tevredenheid Over Leasemaatschappijen (TOL). Het onderzoek

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen Twee lease vormen Mogelijkheden voor zzp

Nadere informatie