Hierbij ontvangt u een drietal reglementswijzigingen voor het Congres voor dit najaar 2016 voorgesteld vanuit Wieler Vereniging Eemland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij ontvangt u een drietal reglementswijzigingen voor het Congres voor dit najaar 2016 voorgesteld vanuit Wieler Vereniging Eemland."

Transcriptie

1 KNWU t.a.v. : - HoofdBestuur - Commissie Jury & Reglementen - Commissie Wegsport - Commissie Baansport - Commissie Off-road - Het Congres Soest, september 2016 Geachte Bestuurs- en commissieleden, Hierbij ontvangt u een drietal reglementswijzigingen voor het Congres voor dit najaar 2016 voorgesteld vanuit Wieler Vereniging Eemland. Het betreffen de volgende voorstellen: 1. Reglementsvoorstel medische keuring 2. Reglementsvoorstel integrale categorie indeling bij alle NK s voor alle disciplines conform leeftijdsopbouw UCI. 3. Nationale records voor het baanwielrennen. Voor het voorstel 1 en 2 hebben wij contact gehad met meerdere verenigingen. Deze kunnen instemmen met de voorstellen. Voor het voorstel 3 hebben wij contact gehad met de wielerbanen in Apeldoorn, Alkmaar en Amsterdam. Alle drie de wielerbanen ondersteunen het voorstel voor het registreren van Nationale Records. Altijd bereidt voor een nadere toelichting. Met hartelijke groet, Huub Stammes Voorzitter WV Eemland

2 Voorstel I 1. reglementsvoorstel medische keuring Aanleiding. Hierbij een wijzigingsvoorstel van het reglement: N en het reglement N ,07. Dit betreffen reglementsartikelen over medisch onderzoek ten behoeve van aanvraag en verkrijgen van een licentie. Voorstel is om het verplichte medische onderzoek af te schaffen, alleen verplicht houden bij professionele licentiehouders. De argumentatie is dat de noodzaak voor een medisch onderzoek niet aanwezig is voor het beoefenen van de wielersport: a. Het is op zich merkwaardig dat er voor het basislidmaatschap geen medische keuring verplicht is waarbij men kan deelnemen aan zgn. categorie IV wedstrijden. Deze wedstrijden verschillen voor heel veel renners niet qua intensiteit als voor de licentiewedstrijden. Er kan dan worden gesteld dat er met twee (medische) maten wordt gemeten. b. De verantwoordelijkheid van een medisch onderzoek dient bij een licentiehouder te liggen en niet opgelegd te worden. Het is paternalistisch om dit als sportbond op te leggen aan alle licentiehouders. c. Er zal incidenteel bij een sporter bij een medisch onderzoek iets naar boven kunnen komen waardoor er een negatief advies kan volgen. Het is dan de vraag of alle andere sporters deze kostbare onderzoeken moeten ondergaan voor een enkel incident. d. Bij vergelijkbare sporten is er bij andere sportbonden geen plicht voor een medische keuring. Er is geen onderzoek beschikbaar waarbij zou blijken dat de wielersport een hoger medisch risico heeft om te beoefenen dan bijvoorbeeld hardlopen, triathlon, schaatsen, elfstedentocht, zwemmen, etc. e. Het is onnodig kosten verhogend voor het beoefenen van de wielersport f. Het is drempelverhogend bij entree van de wielersport, waardoor sporters bij aanvang afhaken. g. Dit reglement is een nationale toevoeging die niet is opgelegd door de UCI. h. Er kan worden gesteld dat door de betreffende sportartsen stelselmatig aan de keuring wordt vastgehouden omdat het primair een stevige bron van inkomsten is. i. Garantie dat men medisch in orde is, wordt niet gegeven door de keuringsartsen. j. Feitelijk is er sprake van leeftijdsdiscriminatie door in het reglement op te nemen dat sporters t/m 16 jaar geen medische keuring nodig hebben en vanaf 17 jaar wel. Sporters t/m 16 jaar beoefenen minimaal net zo intensief de sport als sporters vanaf 17 jaar. k. Gaat de KNWU voor beleid op incidenten of voor een meer liberaal beleid waarmee zij de wielersport meer toegankelijk maakt en de kosten beperkter, waardoor instroom van nieuwe licentiehouders wordt bespoedigd. l. Er dienen zich uiteindelijk twee beleidslijnen voor wat betreft reglementen aan:

3 I: beide artikelen in zijn geheel schrappen en daarmee is de medische betutteling vanuit de KNWU geheel voorbij. II: De tweede variant is om alleen een digitale medische screening te vragen. Dit zou beleidsmatig een behoorlijke stap voorwaarts zijn. De betreffende artikelen kunnen dan als volgt worden geformuleerd in de variant waarbij alleen digitale medische screening dient plaats te vinden bij het aanvragen van een licentie. TITEL I : ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT (Versie: 01/07/14) Hoofdstuk I : LICENTIES N Tekst in geel geheel schrappen bij de variant waarbij alleen een digitale medische screening van toepassing is. 2. Daarbij dient de licentiehouder die in dat jaar de 17-jarige leeftijd bereikt, een bewijs van een medisch onderzoek op te sturen naar het KNWU-bureau; Iedere licentiehouder die de 18-jarige -of een hogere- leeftijd bereikt en reeds een van de onder 1 genoemde licenties bezat, moet digitaal (internet) een medische checklist invullen (zie ook art ). Medische keuring N Tot en met het kalenderjaar waarin de 16 jarige leeftijd bereikt wordt is voor het verkrijgen van een KNWU-renners/rensterslicentie geen bewijs van een medisch onderzoek nodig. Met uitzondering van het basislidmaatschap dient iedereen die een KNWUrenners- /rensterslicentie aanvraagt voor het kalenderjaar waarin de aanvrager de 17-jarige leeftijd bereikt, voor welke discipline dan ook, bij de aanvraag een recent bewijs van een medisch onderzoek te voegen (niet ouder dan 3 maanden op de datum van ontvangst op het Uniebureau), uitgevoerd door een arts die door de SCAS is gecertificeerd en volgens de normen zoals die door de medische commissie zijn vastgesteld. Iedereen die voor de eerste keer een KNWU-renners-/rensterslicentie aanvraagt voor het kalenderjaar waarin de aanvrager de 18-jarige -of een hogere- leeftijd bereikt, voor welke discipline dan ook, dient bij de aanvraag een bewijs van een medisch onderzoek te voegen (niet ouder dan 3 maanden op de datum van ontvangst op het Uniebureau), uitgevoerd door een arts die door de SCAS is gecertificeerd en volgens de normen zoals die door de medische commissie zijn vastgesteld.

4 Iedereen die een KNWU-renners-/rensterslicentie aanvraagt voor het kalenderjaar waarin de aanvrager de 18-jarige of een hogere leeftijd bereikt, en die op grond van de hiervoor genoemde criteria niet een bewijs van een medisch onderzoek bij de aanvraag dient te voegen, moet volledig, en naar waarheid, een zgn. medische checklist invullen volgens de jaarlijks uit te vaardigen richtlijnen van de medische commissie. De medische commissie kan op grond van indicaties, als gevolg van de antwoorden die zijn ingevuld op de medische checklist, een bewijs van een medisch onderzoek eisen, uitgevoerd door een arts die door de SCAS is gecertificeerd. Het medisch onderzoek blijft geldig, ook na een eventuele onderbreking van één of meer jaren, tenzij de medische checklist aanleiding is voor een nieuw medisch onderzoek. De aanvrager die een KNWU-renners-/rensterslicentie verkrijgt door onvolledige of onjuiste invulling van de medische checklist, is aansprakelijk voor alle gevolgen die hieruit kunnen ontstaan. Bij vaststelling van onvolledige of onjuiste invulling wordt de licentie ingetrokken of ontnomen. De resultaten van (een) onderzoek(en), zoals hiervoor bedoeld, kan/kunnen aanleiding zijn om geen KNWU-renners-/rensterslicentie aan de aanvrager te verstrekken c.q. de licentie in te trekken of te ontnemen (art ). De aanvrager die door de gecertificeerde arts wordt afgekeurd kan een second opinion vragen bij een andere, door de SCAS gecertificeerde arts. Wanneer ook de second opinion leidt tot een zodanig keuringsresultaat dat deze voor de KNWU gegronde reden oplevert om het niet verstrekken of intrekken van de licentie te handhaven, is tegen deze laatste beslissing geen nader beroep mogelijk. (gewijzigd per ; ; )

5 Voorstel II 2. Reglementsvoorstel integrale categorie indeling bij alle NK s voor alle disciplines conform leeftijdsopbouw UCI. Wetenschappelijk is bewezen dat het prestatievermogen met gemiddeld 0,8% per jaar boven de leeftijd van 35 jaar achteruit gaat. Het zou dan wenselijk en vooral eerlijk zijn om meer leeftijdscategorieën in te stellen bij de NK s. Ook uw wereldbond UCI hanteert vanaf 35 jaar steeds een aparte categorie per 5 jaar. En niet alleen de UCI, bijna alle internationale bonden hebben dit inmiddels ingesteld. Voorbeelden zijn schaatsen, zwemmen, atletiek, triathlon. Kortom dit is de generieke regel bij de wereldsportbonden. De nationale sportbonden in deze sporten (KNSB, KNZB, KNAU en NTB) hebben deze regel integraal in hun reglementen opgenomen. De KNWU loopt wat dit betreft achter de feiten aan. Bij de huidige NK s is er sprake van willekeur tussen de disciplines en binnen de disciplines voor het maken van NK categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld bij het NK MTB Marathon NK titels voor beloften, elite, masters 30 en 40+. Echter geen 50 of 60+. Voor het NK MTB Cross Country is dit er weer wel tot en met 50+. Bij de wegsport is er weer een NK 60+ aan toegevoegd. Via de jaarlijkse besluiten voor de winter is er 1 NK Baan Omnium te vinden voor Masters 30+. Betekent dit dat iedereen van 30+ een Master is? De UCI organiseert wereldkampioenschappen baanwielrennen voor Masters van 35 tot 80 jaar, in 5-jaarscategorien. Het voorstel is om een integraal leeftijdsbeleid vast te stellen en deze in te voeren vanaf 2017 zodat bij elke discipline sprake is van dezelfde categorie indeling bij Nederlandse Kampioenschappen dit conform de UCI-indeling van 5- jaarscategorien. Dus NK s voor jeugd, nieuwelingen, junioren, beloften, elite, Masters 35-39, 40-44, 45-49, 50-54; 55-59, 60-64, (m/v). Dit ongeacht de discipline. Het achterliggende gedachtegoed is dat op deze wijze de sporters zolang zij lid zijn een doel hebben om hun competitieve sport te bedrijven en er eenheid van categorie beleid is. De uitvoering van dit beleid draagt bij om licentiehouders zo lang mogelijk met zoveel mogelijk plezier lid te houden van de vereniging c.q. bond en uitdagingen behouden in hun sportieve ambities. Dit is de kern waar de wedstrijdsport en ledenbehoud om draait.

6 Voorstel III Voorstel Reglement Nationale records op de baan De KNWU kent geen reglement Nederlandse Records op de baan. Wel is er een hoofdstuk Wereldrecords. In dit hoofdstuk kan een onderdeel worden toegevoegd met de paragraaf Nederlandse Records. Achtergrond: Bij sportbonden waarbij sprake is van disciplines waarbij afstand en tijd tot een unieke prestatie kunnen komen is er sprake van registratie van Nationale Records. Voorbeelden zijn dan: Zwembond; Atletiek Unie; Schaatsbond, waarbij voor alle categorieën Nationale Records worden geregistreerd. Indien de KNWU het baanwielrennen als zodanig serieus neemt en uitdagend wil zijn voor haar leden dan dient zij ook formeel een reglement te hebben voor Nederlandse Records. Het voorstel is om dit reglement per direct aan te nemen en tot uitvoering over te gaan, zodat licentiehouders per direct een Nederlands Record kunnen rijden. Het nieuwe reglementsartikel: Hoofdstuk 5: Nederlandse Records De KNWU erkent alleen Nederlandse records op de baan in de volgende categorieën en disciplines: Vliegende start : Alle categorieën : 200m en 500 m. Staande start: - Nieuwelingen (m/v): 500m, 2 km, 2 km per ploeg. - Junioren (m):1 km, 3 km, 3 km per ploeg. - Junioren (v): 500m, 2 km, 2 km per ploeg - Beloften (m): 1 km, 4 km, 4 km per ploeg, uurrecord (individueel of achter derny) - Beloften (v): 500m, 3 km, 3km per ploeg, uurrecord (individueel of achter derny) - Elite (m): 1 km, 4 km, 4 km per ploeg, uurrecord (individueel of achter derny) - Elite (v): 500m, 4 km, 3 km per ploeg, uurrecord (individueel of achter derny) - Masters : m/v: (35-39; 40-44; 45-49; 50-54; 55-59; 60-64; 65-69; 70-74; jaar): 500m (v); 1 km (m); 4 km; 3 km per ploeg, uurrecord (individueel of achter derny) De KNWU is de exclusieve eigenaar van de formule voor een Nederlands Record. De KNWU behoudt exclusief alle marketingrechten, audiovisuele en andere rechten welke betrekking hebben op een Nederlands record. De KNWU kan haar rechten overdragen volgens door haar gestelde voorwaarden.

7 Alleen de KNWU kan een Nederlands Record erkennen en bevestigen. De records kunnen gevestigd worden tijdens een kalenderwedstrijd of tijdens een speciale poging in Nederland of in het buitenland. Het record dient minimaal te voldoen aan de desbetreffende KNWU reglementering. Een speciale aanval moet vooraf schriftelijk worden goedgekeurd door de KNWU. In dit opzicht is een dergelijke goedkeuring onderworpen aan de voorschriften bepaald door de KNWU, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de eisen in verband met het KNWU Anti-Doping reglement. De aanvraag dient minimaal 7 dagen voor het evenement worden ingediend. De KNWU moet minimaal 4 dagen voorafgaand de aanval haar goed- of afkeuring met motieven hebben verstrekt. Het publiek en de pers moeten gedurende de gehele duur van de wereldrecordpoging daarbij aanwezig kunnen zijn. Het aantal toeschouwers en persvertegenwoordigers kan, in het belang van de sportieve prestatie, worden gelimiteerd op voorwaarde van voorafgaande toestemming van de KNWU Bij recordpogingen die plaatsvinden buiten de wedstrijden, is de renner of de ploeg alleen in de baan. De records moeten worden gerealiseerd op een door de UCI gehomologeerde baan. Alleen rijwielen die voldoen aan het gestelde in de reglementen voor baanwedstrijden mogen worden gebruikt. Een startblok moet gebruikt worden bij alle disciplines met staande start, alsmede bij het uurrecord. Indien een recordpoging plaatsvindt in een ander land dan in Nederland, dan zullen de beide federaties een overeenkomst maken waarin verzekerd wordt dat de aanval kan plaatsvinden onder de best mogelijke omstandigheden, met name wat betreft de ordediensten, de tijdwaarneming, de commissarissen en de antidoping controle. De kosten die de recordpoging met zich meebrengt zijn voor rekening van de renner (waaronder de reis- en verblijfkosten van de commissaris en de antidoping inspecteur, de laboratoriumkosten en de overige KNWU-kosten). Indien de poging plaatsvindt in een ander land, dan is de betreffende nationale bond gerechtigd alle door haar gedragen kosten vergoed te krijgen. De nationale bond van de renner is mede aansprakelijk voor het voldoen van de kosten van de recordpoging. Tijdopname Bij recordpogingen moet er iedere ronde elektronische tijdopname zijn tot op een honderdste seconde nauwkeurig. Bij uurrecordpogingen moet de elektronische tijdopname verplicht worden gecontroleerd door manuele tijdopname. Deze tijdopname moet worden uitgevoerd door twee officieel aangestelde tijdwaarnemers van de KNWU. De opgenomen rondetijden zullen door één van de tijdwaarnemers worden ingeschreven op speciale tijdwaarnemingbladen en deze zullen door hem/haar worden ondertekend. Controle Een gevestigd record tijdens een wedstrijd kan slechts gehomologeerd worden, indien een nationale KNWU-commissaris de proef controleerde als lid van het college van commissarissen en deze het verslag van de gebeurtenis ondertekende volgens artikel Op voorhand dient toestemming schriftelijk te worden verkregen voor het doen van de recordpoging. De KNWU zal een KNWU-commissaris aanwijzen die met de supervisie belast is. Verslag

8 Van elk record zal een beknopt verslag opgemaakt worden met nauwkeurige vermeldingen van de omstandigheden waaronder het record werd gevestigd, op door de KNWU ter beschikking gestelde formulieren. Het rapport dient zonder uitstel te worden opgemaakt en ondertekend door de KNWUcommissaris en door minstens één andere aanwezige official. De commissaris stuurt het verslag met de originele tijdregistratieformulieren naar de KNWU. Antidopingcontrole Geen enkel Nederlands record kan gehomologeerd worden wanneer de renner in kwestie de antidopingcontrole, uitgevoerd in overeenstemming met de UCI Antidoping Controle Reglementen, niet heeft ondergaan na afloop van de wedstrijd. Voor ploegwedstrijden moeten alle deelnemende renners de controle ondergaan. Het record kan slechts gehomologeerd worden op basis van een negatief controleverslag opgemaakt door het laboratorium. Homologatie Geen enkel record kan gehomologeerd worden indien het niet beantwoordt aan alle voorziene bepalingen. Een record dat dezelfde dag verbeterd wordt, zal niet worden gehomologeerd. De records, gevestigd tijdens Wereld Cup ronden, de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen, kunnen gehomologeerd worden door een gewaarmerkte kopie van een officiële uitslagenlijst, getekend door de voorzitter van het college van commissarissen en technisch gedelegeerde van de UCI of KNWU. In geval van verschil van mening kan een aanvraag tot homologatie gericht worden aan de commissie Baanwielrennen van de KNWU volgens onderstaande artikelen. Ondanks het gestelde en de toepassing van artikel , kan een Nederlands Record slechts worden erkend na homologatie door de KNWU baancommissie. De vraag tot homologatie wordt gedaan door de renner die het record vestigde. Op straffe van nietontvankelijkheid moet die aanvraag uiterlijk één maand na de vestiging van het record op het bureau van de KNWU ontvangen zijn. Indien de KNWU baancommissie oordeelt dat er omstandigheden zijn die de homologatie betwistbaar maken, dan zal zij, alvorens een beslissing te nemen, de renner of zijn vertegenwoordiger uitnodigen om opheldering te geven over deze feiten. Bij ontstentenis daarvan of bij niet-homologatie van het record, kan de renner een beroep indienen bij de Commissie van Beroep. Indien de KNWU baancommissie het record niet betwist dan dient zij binnen 10 dagen het record te homologeren. De KNWU zal de lijst van de Nederlandse Records bijhouden en deze publiceren en actueel houden op haar website. De KNWU actualiseert en publiceert de recordlijst binnen maximaal 4 weken na het formeel homologeren van het record door de commissie Baansport. Uurrecord Het uurrecord is de grootste afstand volbracht in één uur op een fiets zoals omschreven in de artikelen tot en met en van de reglementen. De fiets moet tenminste 4 uur voor de poging ter keuring aan de commissaris worden aangeboden. De renner start vanaf de achtervolgingslijn zoals omschreven in artikel

9 De tijdwaarnemer zal, door het luiden van de bel de laatste ronde aankondigen (of de ronde waarin het uur verstrijkt) wanneer de overblijvende te rijden tijd minder is dan de gemiddelde gerealiseerde tijd over een ronde van de baan. De recordpoging eindigt op het moment dat de renner de achtervolgingslijn passeert, vanwaar hij ook is gestart. Het einde zal worden aangekondigd door een dubbel pistoolschot. De afgelegde afstand in één uur wordt als volgt berekend: D=(LPixTC)+DiC DiC=LPi xtrc TTC De afgelegde afstand wordt naar beneden afgerond naar een meter. Het Uurrecord kan niet verbeterd worden door minder dan één meter verschil. Indien zich een incident voordoet waardoor de recordpoging niet kan worden beëindigd tussen het verstrijken van het uur en het beëindigen van de laatste ronde, dan zal de bijkomende afstand berekend worden op basis van de tijd van de voorlaatste ronde. Beste uurprestatie achter de derny De beste uurprestatie achter de derny is de grootste afstand volbracht in één uur op een fiets die voldoet aan het gestelde in de artikelen tot en met De bromfiets (derny) moet voldoen aan het gestelde in de artikelen tot en met en de kledinguitrusting van de gangmakers moet in overeenstemming zijn met artikel De fiets en de bromfiets (derny) moeten tenminste 4 uur voor de poging ter keuring aan de commissaris worden aangeboden. De artikelen tot en met van het reglement voor het uurrecord zijn van toepassing.

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE COMMISSIES

REGLEMENT OP DE COMMISSIES REGLEMENT OP DE COMMISSIES Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 1 HOOFDSTUK 2 STANDAARDCOMMISSIES... 2 1 Financiële Commissie... 2 2 Commissie van Beroep... 2 HOOFDSTUK 3 VASTE COMMISSIES... 3 1 Commissie

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 Interne selectieprocedure Baan duur ten behoeve van de

Nadere informatie

VERSIE 4 ( )

VERSIE 4 ( ) Technische Gids In samenwerking met: Road to: 1 Algemene informatie Organisatie Comité Libema Profcycling: Martin de Kok BEAT Cycling Club: Roy van Damme Track Series: Karsten van Zeijl Alkmaar / Sportpaleis

Nadere informatie

Reglement op de Commissies

Reglement op de Commissies Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN...1 HOOFDSTUK 2 STANDAARDCOMMISSIES...2 1 Financiële Commissie...2 2 Commissie van Beroep...3 HOOFDSTUK 3 VASTE COMMISSIES...4 1 Commissie Jury & Reglementen...4 2 Commissie

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap kwalificatie Uitgangspunt voor alle klassen:

Nationaal Kampioenschap kwalificatie Uitgangspunt voor alle klassen: Nationaal Kampioenschap kwalificatie 2010 Uitgangspunt voor alle klassen: Om geselecteerd te kunnen worden voor het NK 2010 moet een renner aan minimaal 4 van de volgende 5 TopCompetitie wedstrijden hebben

Nadere informatie

Technische Gids. In samenwerking met: Official side event van:

Technische Gids. In samenwerking met: Official side event van: Technische Gids In samenwerking met: Official side event van: 1 Algemene informatie Organisatie Comité Libema Profcycling: Martin de Kok BEAT Cycling Club: Roy van Damme Track Series: Karsten van Zeijl

Nadere informatie

REGLEMENT. Benelux Cup Mountainbike XCO

REGLEMENT. Benelux Cup Mountainbike XCO REGLEMENT Benelux Cup 2017 Mountainbike XCO Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

Technische Gids. In samenwerking met: Road to:

Technische Gids. In samenwerking met: Road to: Technische Gids In samenwerking met: Road to: Algemene informatie Organisatie Comité Libema Profcycling: Martin de Kok BEAT Cycling Club: Roy van Damme Track series: Karsten van Zeijl Alkmaar: Baancie

Nadere informatie

Bijlage Lidmaatschapsstructuur

Bijlage Lidmaatschapsstructuur Bijlage 1 8. Lidmaatschapsstructuur LEDEN- EN LIDMAATSCHAPS- STRUCTUUR KANSEN, VAN HIER TOT TOKIO VISIE KNWU 2017+ VERSIE 0.4 WHY Wij maken iedere fietser continu beter We encourage every cyclist to become

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEGWIELRENNEN NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEG

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEGWIELRENNEN NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEG NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEGWIELRENNEN NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN WEG ALGEMEEN In geel zijn enkele kleine aanpassingen weergegeven ten opzichte van de Jaarlijkse Besluiten 2018 In 2018 zullen er, met

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE NK S 2017

INSCHRIJFPROCEDURE NK S 2017 INSCHRIJFPROCEDURE NK S 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Algemene voorwaarden voor deelname aan NK s 3 3. NK Olympische Afstand en NK Sprint Triathlon 4 3.1 Individuele atleten 4 3.2 Eredivisie-atleten 5

Nadere informatie

INLEIDENDE BEPALINGEN TITEL 1: ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT

INLEIDENDE BEPALINGEN TITEL 1: ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT ILEIDEDE BEPALIGE IEUW TOE TE VOEGE ARTIKEL 1.1.3 De KWU kan een samenwerkingsverband aangaan met andere in ederland gevestigde federaties welke niet onder de UCI-vlag vallen. Bijzonderheden hieromtrent

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Derny. 15 december 2018 in Sportpaleis Alkmaar

TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Derny. 15 december 2018 in Sportpaleis Alkmaar TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Derny 15 december 2018 in Sportpaleis Alkmaar voor Elite / Belofte, Amateurs / Sportklasse, Junioren mannen en Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Junior-Vrouwen

Nadere informatie

TITEL I : ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT

TITEL I : ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT TITEL I : ALGEMEE ORGAISATIE VA DE WIELERSPORT (Versie: 12/03/14) Hoofdstuk I : LICETIES 1 Licenties Definitie 1.1.001 De licentie is een identiteitskaart die bevestigt dat zijn houder zich ertoe verbindt

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19)

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19) TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 26/06/19) Hoofdstuk I: Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Tenzij anders vermeld, staat deelname aan recreatief wielrennen open voor houders van een licentie

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Stayeren. 19 januari 2019 in Sportpaleis Alkmaar

TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Stayeren. 19 januari 2019 in Sportpaleis Alkmaar TECHNISCHE GIDS Nederlandse Kampioenschappen Baan Stayeren 19 januari 2019 in Sportpaleis Alkmaar voor Elite / Belofte, Amateurs / Sportklasse mannen Aanvang 18.00 uur Organisatie WRV Alcmaria Victrix,

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX

VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE PISTEKAMPIOENSCHAPPEN 2015-2016 ELITE / U23 VROUWEN & MANNEN JUNIOR VROUWEN & JUNIOR MANNEN NIEUWELING MEISJES & NIEUWELINGEN 26, 27 en 28 DECEMBER 2015 VLAAMS WIELERCENTRUM

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014 SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator 1 Januari 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Art. 1 Begrippen pag. 2 Art. 2 Doelstellingen pag. 2 Art. 3 Datum van inwerkingtreding pag.

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 Versie 3.0: 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen,

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017 Algemeen Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap, waaraan verenigingen aangesloten zowel bij de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Competitie Fietscross (BMX)

Competitie Fietscross (BMX) Reglement Redline Topcompetitie 2009 Competitie Fietscross (BMX) Junior Men, Elite Men en Vrouwen 17+ Genoemde categorieën rijden op zaterdag een Time Trial. De gereden tijden zijn bepalend voor de volgorde

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015. KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015. KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Kwalificatie eisen NK-EK-WK 2015 NK Kwalificatie 2015 Algemene regels (gelden voor alle klassen/rijders) Per NK klasse wordt een Nationale Ranglijst gemaakt die bepalend is voor deelname aan het

Nadere informatie

INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN

INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN KWALIFICATIE SYSTEEM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN WEG 2017 Het UCI Bestuur beslist ieder jaar over het kwalificatiesysteem Versie 20.02.18 INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN Elite mannen Het kwalificatiesysteem wordt

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld in de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 9 mei 2016 - Inwerkingtreding op 1 januari 2017 Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven

Nadere informatie

TITEL 1 : ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT

TITEL 1 : ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE WIELERSPORT TITEL 1 : ALGEMEE ORGAISATIE VA DE WIELERSPORT (Versie: 1.10.17) Hoofdstuk 1 : LICETIES 1 Licenties Definitie 1.1.001 De licentie is een identiteitskaart die bevestigt dat zijn houder zich ertoe verbindt

Nadere informatie

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18)

TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18) TITEL 15: RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 1/11/18) Hoofdstuk I: Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Deelname aan recreatief wielrennen staat open voor houders van een licentie voor recreatief wielrennen,

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 Artikel 1 De Belgian Cup MTB GP is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de KBWB-RLVB. Artikel 2 De wedstrijden worden verreden

Nadere informatie

Technologische fraude Technologische fraude is een inbreuk tegen artikel bis.

Technologische fraude Technologische fraude is een inbreuk tegen artikel bis. UCI TITEL XII : DISCIPLINE EN PROCEDURES HOOFDSTUK IV : INBREUKEN 1 Inbreuken 12.4.001 De inbreuken gerelateerd aan koersfeiten zijn de inbreuken die worden opgesomd in het straffenbarema voor feiten van

Nadere informatie

VDM Nieuwe technologie in de atletiekwereld. Wouter Schoemaker

VDM Nieuwe technologie in de atletiekwereld. Wouter Schoemaker VDM Nieuwe technologie in de atletiekwereld Wouter Schoemaker VDM - programma Wat is VDM? Verschillen VDM en EDM? Hoe werkt het? Opstelling Inregelen Aflezen Mijn ervaringen Toekomst Andere systemen Wat

Nadere informatie

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+.

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+. Reglement KNWU BMX TopCompetitie 5 te Erp op 4 en 5 oktober 2014 Dit reglement vervangt het BMX TopCompetitie 2014 v1.4 20140120 voor deze wedstrijd. Alle competitie regels voor het eindklassement zijn

Nadere informatie

KNVvL Afdeling Parachutespringen Regeling scheidsrechters SC

KNVvL Afdeling Parachutespringen Regeling scheidsrechters SC KNVvL Afdeling Parachutespringen Regeling scheidsrechters SC - 2019 Copyright 2018 KNVvL. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de afdeling

Nadere informatie

AZVD Inschrijfformulier Formulieren afgeven aan een van de trainers

AZVD Inschrijfformulier Formulieren afgeven aan een van de trainers AZVD Inschrijfformulier Formulieren afgeven aan een van de trainers Roepnaam: Geboortedatum: Man/Vrouw * Telefoonnummer: Mobiel nummer: IBAN nr: Ten name van: Naam: Voornamen: Adres: Postcode/woonplaats

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie juli 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin mee

Nadere informatie

INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN

INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN KWALIFICATIE SYSTEEM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN WEG 2019 Het UCI Bestuur beslist ieder jaar over het kwalificatiesysteem (Versie 16.01.19) INDIVIDUELE WEGWEDSTRIJDEN Elite mannen Het kwalificatiesysteem wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Jaarlijkse Besluiten

Jaarlijkse Besluiten KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE WIELREN UNIE Jaarlijkse Besluiten van het Hoofdbestuur 2015-2016 Baanwielrennen en Veldrijden Alsmede: Nationale wijzigingen in het Reglement voor de Wielersport Jaarlijkse besluiten

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES REGLEMENT TRAINERS EN COACHES BEGRIPSBEPALINGEN Bondsbestuur : het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) Vereniging : organisatie-eenheid als bedoeld in artikel 3.2 van de statuten van de NBB

Nadere informatie

Reglementen Eneco HollandseWind Strandrace competitie

Reglementen Eneco HollandseWind Strandrace competitie Reglementen Eneco HollandseWind Strandrace competitie 2015-2016 REGLEMENT ENECO HOLLANDSEWIND STRANDRACE COMPETITIE 2015-2016 Artikel 1. Artikel 2. Naam De KNWU strandrace competitie 2015-2016, hierna

Nadere informatie

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard Nederlands Wedstrijdreglement (NWR) per 01-04-2017 Algemene Bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld door de Ledenraad van het NSIJP conform artikel 19 lid 1 van de statuten van de vereniging. 2. Dit

Nadere informatie

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht

Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht Protocol/ werkafspraken scheidsgerecht 01. Inleiding Om te komen tot nog meer eenheid en duidelijkheid omtrent een aantal zaken voor Kumite scheidsrechters en Kata Judges is er een nieuw protocol / werkafspraken,

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 2 1 januari 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager.

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager. Het reglement In dit Reglement gebruikte begrippen hebben de hieronder aangegeven betekenis: "Stichting": De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland; "Register": Het elektronisch domeinnamenregister;

Nadere informatie

TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN

TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN TITEL XV : RECREATIEF WIELRENNEN (Versie: 01/05/13) Hoofdstuk I : Algemene bepalingen 1 Deelname 15.1.001 Deelname aan recreatief wielrennen staat open voor houders van een licentie voor recreatief wielrennen,

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Ingekomen vragen Congres KNWU 9 mei 2017

Ingekomen vragen Congres KNWU 9 mei 2017 Bijlage 2 Ingekomen vragen Congres KNWU 9 mei 2017 Vragen met daar waar van toepassing schuingedrukt de antwoorden vanuit de KNWU A. District Zuid-West: Toestemming buitenland voor renners met Belgische

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

Technische gids KNWU tijdrit 9 mei Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17

Technische gids KNWU tijdrit 9 mei Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17 Technische gids KNWU tijdrit 9 mei 2019 Start/Finish Odoornerveen nabij brug Zuidzijde 17 1 Inhoud Doelstelling van deze tijdrit Blz. 3 Programma Blz. 4 Parcours Blz. 5 Algemene informatie Blz. 6 Jury

Nadere informatie

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017 Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017 03 en 04 juni 2017 Organisatie NOB. Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Antoon Coolenlaan 1 5644 RX Eindhoven Nederland

Nadere informatie

Herziening Tarieven KNWU 2011

Herziening Tarieven KNWU 2011 Herziening Tarieven KNWU 2011 document Herziening Tarieven-V3_IPO 1 Inhoudsopgave: Inleiding... 3 Verleden... 3 Uitgangspunten... 3 Wijzigingen licentiehouders... 4 Basislidmaatschap... 4 Licentiehouders/Sporters...

Nadere informatie

REGLEMENT LOOPBAANCHECK

REGLEMENT LOOPBAANCHECK REGLEMENT LOOPBAANCHECK 2015-2016 Definitief vastgesteld op 2 december 2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling blz. 03 Artikel 2 Algemeen blz. 04 Artikel 3 Doelgroep blz. 05 Artikel 4 Aanvraag loopbaancheck/scholing

Nadere informatie

TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2014 Hoofdstuk 1 Begrippen Artikel 1 Algemeen Evenement: Toernooi: Wedstrijd: Meerkamp: Evenementenseizoen: Bondsvertegenwoordiger:

Nadere informatie

Klachtenreglement WIJeindhoven

Klachtenreglement WIJeindhoven Klachtenreglement WIJeindhoven 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 3 Wraking en verschoning... 3 Artikel 4 Indiening van de klacht... 4 Artikel 5 Behandeling van de klacht... 4

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 22 en 23 juni 2019 Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Antoon Coolenlaan 1 5644 RX Eindhoven Nederland E-mail: nkvinzwemmen@yahoo.com

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Protocol BMX Baankeuringen 2017 versie 5.0. Commissie Jury en Reglementen T.Z.V. Official Team BMX (OTBMX)

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Protocol BMX Baankeuringen 2017 versie 5.0. Commissie Jury en Reglementen T.Z.V. Official Team BMX (OTBMX) PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Protocol BMX Baankeuringen 2017 versie 5.0 Commissie Jury en Reglementen T.Z.V. Official Team BMX (OTBMX) Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 1. Algemeen 3 2. Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief vanuit het bestuur

Nieuwsbrief vanuit het bestuur Nieuwsbrief vanuit het bestuur 7 november 15 Beste W.V. Eemland leden, Hierbij ontvangen jullie een nieuwsbrief van het bestuur. Deze nieuwsbrief bestaat uit de volgende onderwerpen. 1. Een overzicht van

Nadere informatie

Reglement Kwaliteitsregister Vinologen

Reglement Kwaliteitsregister Vinologen Reglement Kwaliteitsregister Vinologen Het reglement Kwaliteitsregister Vinologen omvat de volgende artikelen. Artikel 1: Instelling Kwaliteitsregister Vinologen Artikel 2: Inschrijving in het Kwaliteitsregister

Nadere informatie

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 Who-am-I? Han ten Hove namens cie Off Road, WT-4 trainer MTB specialisatie, Proces manager, jeugdtrainer Bar End, UCI team MPL Specialized, Expert WT opleidingen, Examinator

Nadere informatie

Aan: werkgroepleden official kalender zwemmen. Onderwerp Voortgang Official kalender zwemmen. Beste Werkgroepleden,

Aan: werkgroepleden official kalender zwemmen. Onderwerp Voortgang Official kalender zwemmen. Beste Werkgroepleden, Contactpersoon Annerieke Wolf T 06-52867214 E annerieke.wolf@knzb.nl Aan: werkgroepleden official kalender zwemmen Postbus 7217 3430 JE Nieuwegein T +31 (0)30 751 32 00 E info@knzb.nl www.knzb.nl Onderwerp

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

STAPPENPLAN PROMOTIE

STAPPENPLAN PROMOTIE STAPPENPLAN PROMOTIE Faculteit der Letteren Universiteit Leiden Versie februari 2008 Hieronder wordt een overzicht gegeven van de stappen in de formele procedure die wordt afgesloten door de openbare verdediging

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Technische Gids NK Derny. Sportpaleis Alkmaar

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Technische Gids NK Derny. Sportpaleis Alkmaar PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Technische Gids NK Derny Sportpaleis Alkmaar 27 december 2016 27 DECEMBER 2016 SPORTPALEIS ALKMAAR NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN derny s 2016-2017 ( Mannen)

Nadere informatie

Premiestelsel KAA Gent Atletiek

Premiestelsel KAA Gent Atletiek Premiestelsel KAA Gent Atletiek Naam...... Totaal bedrag... Het premiestelsel in vullen... Het premiestelsel bestaat uit vier verschillende delen: - controleformulieren voor outdoor, indoor en veldlopen

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 1. Benoeming De ATV Venray-Recordcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De bezetting wordt aangesteld door de WOC. De duur van de benoeming is voor

Nadere informatie

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht.

Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Algemeen Reglement Vlaams-Brabant Dit reglement gaat in op 1 januari 2017, vervangt het reglement van 2015 en blijft van kracht tot een nieuw reglement wordt uitgebracht. Inhoudstafel 1. ALGEMEEN... 2

Nadere informatie

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma Winter Regio A kampioenschappen korte baan- 25m Plaats: Datum: Tijden: Hoogezand 7 en 8 december datum Jury Inzwemmen Aanvang vergadering Sessie 1 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie 2 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN

WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN ARTIKEL 1 ORGANISATIE 1.1 De Nationale Jeugd- en Junioren Atletiek Kampioenschappen 2017 worden georganiseerd door de Surinaamse Atletiek

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 Versie 4.0: November ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap,

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen nationale reglementen

Overzicht wijzigingen nationale reglementen Overzicht wijzigingen nationale reglementen - Algemene bepalingen - Specifieke bepalingen hardrijden langebaan - Specifieke bepalingen hardrijden marathon Goedgekeurd door de Ledenraad op 10 oktober 2015.

Nadere informatie

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB)

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Conceptversie 2 feb. Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Geldend per 1 maart 2011 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Protocol /werkafspraken scheidsgerecht

Protocol /werkafspraken scheidsgerecht Protocol /werkafspraken scheidsgerecht 01. Inleiding Om te komen tot nog meer eenheid en duidelijkheid omtrent een aantal zaken voor Kumite scheidsrechters en Kata Judges is er een protocol / werkafspraken,

Nadere informatie

Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials

Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials Reglement Licenties Hippische Instructie en Officials Inleiding De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) hanteert een licentiesysteem voor instructeurs en officials in de paardensport.

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE (hierna ook genoemd Algemeen Reglement Registratie) Reglement, houdende

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen, worden niet in de Ranglijst

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht

WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht WEDSTRIJDREGLEMENT van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE DOVEN SPORT BOND statutair gevestigd te Utrecht 1. SOORTEN WEDSTRIJDEN art. 1.1.a Interne titelwedstrijd op verenigingsniveau voor leden of teams van de

Nadere informatie

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Ingangsdatum: 1 januari 2019 Ranking- en Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II.

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II. Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No. 17 1967 STATUTEN van de CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam van Curaçaosche Atletiek Bond,

Nadere informatie

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 31 mei 2015 Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2015-2016 DISPENSATIEREGLEMENT JEUGD SEIZOEN 2015-2016 1 Algemeen Het Dispensatiereglement Jeugd seizoen 2015-2016 is van toepassing met ingang van seizoen

Nadere informatie

Richtlijnen clubrecords AV DJA

Richtlijnen clubrecords AV DJA Richtlijnen clubrecords AV DJA 1. Gebruikte afkortingen en definities AU Atletiekunie AV DJA Atletiekvereniging De Jonge Athleet IAAF International Association of Atletics Federation WMA World Masters

Nadere informatie

De licentie wordt afgeleverd en gebruikt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de houder of zijn wettelijke vertegenwoordiger.

De licentie wordt afgeleverd en gebruikt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de houder of zijn wettelijke vertegenwoordiger. TITEL 1 : ALGEMEE ORGAISATIE VA DE WIELERSPORT (Versie: 13/03/15) Hoofdstuk 1 : LICETIES 1 Licenties Definitie 1.1.001 De licentie is een identiteitskaart die bevestigt dat zijn houder zich ertoe verbindt

Nadere informatie

Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond

Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Update 30 december 2012 Uitzendreglement van de Nederlandse Algemene Danssport Bond Inhoudsopgave Inhoud Artikel 1. WDSF titelwedstrijden 2 Artikel

Nadere informatie

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel;

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Het bestuur van het bureau architectenregister; Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Besluit: Hoofdstuk I Definities Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder a. wet:

Nadere informatie

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Update: maart 2014 Door: KNHS Accountmanagement i.s.m. KNHS Handhaving Startpas, Paardenpaspoort (vaccinaties en ponymetingen) Tijdens wedstrijden wordt gecontroleerd

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015 Eisen KNWU 2015 Baan-DUUR mannen nationale selectie Leeftijd 17-17 18 - nieuwelingen top-6 - junioren top-3 (van alle eerstejaars)

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

KWALIFICATIE SYSTEEM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN WEG 2017 Het UCI Bestuur beslist ieder jaar over het kwalificatiesysteem

KWALIFICATIE SYSTEEM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN WEG 2017 Het UCI Bestuur beslist ieder jaar over het kwalificatiesysteem KWALIFICATIE SYSTEEM WERELDKAMPIOENSCHAPPEN WEG 2017 Het UCI Bestuur beslist ieder jaar over het kwalificatiesysteem Individuele wegwedstrijden Elite mannen Versie 11.04.17 Het kwalificatiesysteem wordt

Nadere informatie