Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek"

Transcriptie

1 CONCEPT VERSLAG Onderwerp : verslag van de 43e RBPI vergadering Gelderland / Overijssel Datum : 24 september 2015 Tijd : uur uur Plaats : Hotel Wientjes Zwolle Aanwezig: De heer J.B.F.N. Dijkman (vz.) De heer R.J. de Vries (secr.) De heer B.M.F. de Vries (vice vz.) De heer B. van Benthem De heer F. Drijfhout De heer G. van den Berg De heer M. Lammers De heer A. Kruijsbergen Mevrouw D. Schoorlemmer De heer G. Westgeest De heer M. Zegers Afwezig met kennisgeving: De heer G. van Dijk De heer J. Mijnheer Mevrouw S. Reuvers De heer L.C. Hofman Mevrouw J. Paehlig Hamer Installatietechniek OTIB Uneto-VNI Uneto-VNI Hellebrekers Nunspeet Van den Berg Installateurs GEAS Kruijgen B.V. FNV Metaal Elshof Loodgietersbedrijf OTIB (gast) CNV Unica Installatietechniek Vrienden van Elektro Breman Installatiegroep De Unie Agenda 1. Opening en vaststellen van de agenda door de voorzitter de heer J. Dijkman 2. Mededelingen - Ingekomen / uitgaande post - Laatste nieuws uit RBPI Gelderland / Overijssel - Update Sluisproject ; docentenstages / gastlessen (Dhr. B. de Vries) - Update "Vrouwen in de techniek" (Mw. S. Reuvers) - Update Techniekpacten in de regio; Twente, Zwolle, Stedendriehoek, Achterhoek, Harderwijk, De Vallei 3. Notulen vergadering d.d. 11 februari Opbrengsten brainstormsessie d.d. 2 juli 2015; RBPI-plan Stand van zaken LPI's / Platformen Techniek (kort) 6. Update Kennisportalen RBPI Gelderland Overijssel ; Dhr. B. de Vries / B. van Benthem 7. Presentatie ontwikkeling en activiteiten Arbeidsmarkt RBPI Gelderland / Overijssel; R.J. de Vries 8. Stand van zaken "Onderwijs" Gelderland / Overijssel; Dhr. M. Lammers 9. Stand van zaken Loopbaan en employabilityactiviteiten 2015 Gelderland / Overijssel; Mw. D. Schoorlemmer 10. Rondvraag 11. Sluiting (aansluitend mogelijkheid om van een diner gebruik te maken en de theatervoorstelling Nieuwe Vrienden te bezoeken)

2 Agenda 1. Opening en vaststellen van de agenda. Dit wordt gedaan door de vicevoorzitter de heer B. de Vries aangezien de voorzitter verlaat is. Hotel Wientjes is een begrip in Zwolle en omgeving. Hij heet een ieder daar welkom. 2. Mededelingen De heer J. Mijnheer is ernstig ziek Mevrouw D. Schoorlemmer is m.i.v. half oktober bestuurslid van Stedenvierkant / Veluwe Het bedrijf van Henk Kip, HTW, is helaas failliet gegaan. Dit zal ook invloed hebben op zijn functie als voorzitter binnen het LPI Achterhoek. Ingekomen / uitgaande post Er zijn geen ingekomen en/of uitgaande stukken. Laatste nieuws uit RBPI Gelderland / Overijssel Met de sociale partners, de werkgevers en werknemers, is een 3 e tranche Sectorplan ingediend. Hier zal waarschijnlijk een akkoord op komen en deze geldt dan tot Hierdoor kan men o.a. additioneel geld inzetten voor leer/werkplekken voor jongeren, zij-instromers en 45-plussers. Het is nu ook mogelijk een slag aan de voorkant te maken: er is nu ook scholing mogelijk zonder werkplek. De contracten met de arbeidsmarktcoaches kunnen verlengd worden Het ligt in de bedoeling specifieke vragen van werkgevers projectmatiger in te gaan vullen Op 17 november is de techniek-brede Praktijkopleidersdag van OTIB, in gezamenlijkheid met OOM, A+O, en SBB, bij Van der Valk Ugchelen. Deze begint om uur. Iedereen is welkom 22 september is de theatervoorstelling van Nieuwe Vrienden in Arnhem geweest. Er waren 230 bezoekers. Update Sluisproject ; docentenstages / gastlessen (Dhr. B. de Vries) In de regio Arnhem / Nijmegen / Achterhoek gaat ook Hans Haring als projectleider aan de slag In oktober komt er een gesprek met Platform Betatechniek. Dan wordt er gezocht naar een mogelijke koppeling tussen bestaande en te initieren programma s op het gebied van docentenstages en professionalisering van docenten. In Noord Nederland is contact geweest met 3 scholen over docentenstages. Deze gaan hiermee aan de slag. Midden heeft een eigen creatie. Dat is geen probleem, omdat die hetzelfde resultaat heeft, namelijk leer- en lesstof voor de hedendaagse praktijk Er worden echte resultaten geboekt bij Rijn-IJssel, A12, Rivor en Aventus. ROC van Twente heeft een eigen model en Deltion vaart (helaas) een eigen koers. In plaats van docentenstage wordt voortaan het woord professionalisering gebruikt

3 Opmerkingen: Bij gastlessen moet gekeken worden naar de kwalificaties van docenten Bedrijfsbezoeken zijn belangrijk voor de herkenning van de leerling. Voorstel: laat de projectleiders een bedrijfsprojectbezoek regelen op drie plekken en biedt dit de scholen aan. Dit wordt besloten. De heer B. van Benthem en R.J. de Vries regelen dit in Arnhem / Nijmegen als proefproject. Update "Vrouwen in de techniek" Deze update is rondgestuurd. Voor de High Tea in oktober hebben zich 44 deelnemers aangemeld. Er is dus veel animo voor. Het enige wat nog mist zijn helaas de echte technische vrouwen. Update Techniekpacten in de regio; Twente, Zwolle, Stedendriehoek, Achterhoek, Harderwijk, De Vallei Zwolle: er is een inventarisatie geweest. De notities van de stuurgroep worden hierin verwerkt. Hier komt een vervolg op, o.a. levenslang leren. Stedendriehoek: Is beschikbaar; wordt reeds uitgevoerd Achterhoek: is beschikbaar Harderwijk: Is beschikbaar; wordt uitgevoerd De Vallei: Is beschikbaar; 24 september was de 1 e aftrapbijeenkomst. Ze komen op stoom Arnhem/Nijmegen: Hier is nog geen Techniekpact. Dit wordt momenteel geschreven worden door mevrouw Harkema en haar is gevraagd niet alleen de inbreng van de scholen mee te nemen, maar ook die van werkgevers en werknemers. Rivierengebied: onbekend Kritische noot: Zijn techniekpacten geen luchtfietserij? Er is slecht te meten wat ze opbrengen. Dit geldt ook voor Techniektalent.nu. Er gaat veel geld naartoe, maar levert weinig op. 3. Notulen vergadering d.d. 11 februari 2015 Inhoudelijk: Op pagina 5 opmerking de heer B. van Benthem. Deze behoeft enige aanvulling. De beroepsbeelden van Build up skills dienen verspreid te worden. Deze maken de keuze voor jongeren inzichtelijk. In de vergadering van 26 november vertelt de heer Van Benthem hier meer over (breder toekomstbeeld verduurzaming). Het verslag wordt vastgesteld. De actiepunten: 2. van de lijst halen 3. Sandra de Boer is liever aanwezig op de vergadering van eind november. Dan is er meer te melden.

4 4. Opbrengsten brainstormsessie d.d. 2 juli 2015; RBPI-plan Genoemde thema s worden voor de komende jaren omgezet naar een operationeel uitvoerend plan. Een groeidocument, waaraan richting te is. In de basis blijft het landelijk Operationeel plan van OTIB (en sociale partners) leidend. Dit is de couleure locale van het RBPI Gelderland / Overijssel. Hier wordt door eenieder thuis naar gekeken en in de vergadering van 26 november moet er duidelijk worden wat de prioritering is en op welke thema s er additioneel ingezet wordt en / of een nieuwe activiteit gestart wordt. 5. Stand van zaken LPI's / Platformen Techniek (kort) Twente: Dit LPI is vol in beweging. De bijeenkomst van Techwise, electrotechniek en installatietechniek trok 40 belangstellenden 20 days of technology: ROC van Twente geeft daar invulling aan. Saxion heeft vraag naar specifieke projecten. Harderwijk: Dit LPI loopt goed. Alle projecten lopen ROC Landstede kwam niet opdagen bij de bijeenkomst voor 9 ROC s. Hier moet wat van gezegd worden. De heer Drijfhout pakt dit op. Rivierenland: Ze versterken de projecten die al lopen en de niet lopende projecten zijn gestopt. Achterhoek: Draait goed. De activiteiten lopen. Arnhem en Nijmegen: Met name de techniekbrede instroombevorderende activiteiten lopen goed. Andere activiteiten gaan vermoedelijk (nog) beter lopen door project Oost Nederland Energie(k) ONE - Zwolle: Martin Bril van Hemmink uit Zwolle is de nieuwe voorzitter van Vrienden van techniek. Er zijn zeer veel goedlopende activiteiten. Stedendriehoek: heeft een nieuwe voorzitter; De heer Arjan Jansen. Er zit veel dynamiek in dit LPI. De gemeente heeft het Platform Techniek Stedendriehoek genomineerd voor een award. 6. Update Kennisportalen RBPI Gelderland Overijssel ; Dhr. B. de Vries / B. van Benthem Er is contact met Bouwend Nederland over de inhoud van opleidingen. Op 14 oktober is er een bijeenkomst met Bouwend Nederland over de kennisportalen Enschede: de ruimte is klaar. Begin 2016 wordt begonnen met de trainingen BDA ontwerpt het lesmateriaal. Regio Achterhoek, Arnhem Nijmegen start ook met activiteiten. Er zijn al een aantal volgeboekte cursussen. Een goede ontwikkeling dus.

5 7. Presentatie ontwikkeling en activiteiten Arbeidsmarkt RBPI Gelderland / Overijssel; R.J. de Vries Een overzicht werd ter vergadering uitgereikt. Het beeld binnen de Technische Installatiebranche is, dat het voorzichtig aan iets beter wordt. Er zijn wel veel moeilijk vervulbare vacatures. Er wordt echt veel bemiddeld van werk naar werk. Het bestaand esectorplna draagt hier aan bij! Duidelijk signaal is wel dat juist de projectmatig bemiddeling (bijvoorbeeld gericht op bepaalde vacatures en / of doelgroep) meer opleveren dan individuele bemiddeling 8. Stand van zaken "Onderwijs" Gelderland / Overijssel; Dhr. M. Lammers Het Platform Branche Onderwijs Technische Installatiebranche Gelderland / Overijssel, welke elk kwartaal met 9 ROC s, lokale werkgevers, Uneto-VNI, InstallatieWerk en SBB bij elkaar komt, heeft een nieuwe voorzitter; Robert-Jan de Vries Hans Haring wordt de komende vier jaar projectmanager. Joke Steenbruggen heeft na 8 jaar afscheid genomen als voorzitter / projectleidster. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het herschrijven van regioprofielen. Er zijn nog bedrijven welkom om mee te denken over de inhoud. Ook staan keuzedelen, professionalisering docenten, docentenpool, macrodoelmatigheid en het Kennisportaal op de agenda. Agenda: 6 oktober: Openingsbijeenkomst Project One 17 november: Praktijkopleidersbijeenkomst 9 december: overleg directeuren ROC s over de macrodoelmatigheid Gelderland / Overijssel 9. Stand van zaken Loopbaan en employabilityactiviteiten 2015 Gelderland / Overijssel; Mw. D. Schoorlemmer Een overzicht wordt ter vergadering uitgereikt. Het is een goed aanbod en alles ligt op schema. 10. Rondvraag De heer G. Westgeest: Installatiewerk Noord komt leerlingen tekort. Er moet worden nagedacht hoe dit te faciliteren. Het is maar de vraag of er nog weer BBL-ers beschikbaar komen in de toekomst. Er wordt veel energie gestoken in jongeren om hen te enthousiasmeren. Hoe kan dit efficiënter? Dit komt op de agenda van 26 november. De heer R.J. de Vries: al sinds 2008 zijn we samen, met een bijna ongewijzigd RBPIsamenstelling, zeer succesvol bezig. Het zal toch goed zijn om op basis van een rooster van aftreden ook anderen te laten deelnemen binnen dit RBPI. Een voorstel over dit proces zal op de vergadering van 26 november aan de orde komen.

6 11. Sluiting Om uur sluit de vicevoorzitter de vergadering Volgende vergaderdatum: donderdag 26 november 2015; uur (aansluitend diner) Locatie: De Dennenheuvel te Epe Nr Wie Wat Wanneer 1 R.J. de Vries Mw Sandra de Boer uitnodigen 26 november 2015

RBPI Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek

RBPI Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek CONCEPT VERSLAG Onderwerp : verslag van de 47e RBPI vergadering Gelderland / Overijssel Datum : 22 september 2016 Tijd : 15.00 uur 17.00 uur Plaats : Hotel Dennenheuvel Epe Aanwezig: De heer R.J. de Vries

Nadere informatie

Aanwezig: De heer R.J. de Vries (secr.) De heer B.M.F. de Vries (vice vz.) De heer B. van Benthem. De heer M. Lammers. Mevrouw D.

Aanwezig: De heer R.J. de Vries (secr.) De heer B.M.F. de Vries (vice vz.) De heer B. van Benthem. De heer M. Lammers. Mevrouw D. CONCEPT VERSLAG Onderwerp : verslag van de 41e RBPI vergadering Gelderland / Overijssel Datum : 11 februari 2015 Tijd : 9.00 uur 12.00 uur Plaats : Omnisport Apeldoorn Aanwezig: De heer J.B.F.N. Dijkman

Nadere informatie

RBPI Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek

RBPI Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek VERSLAG Onderwerp : verslag van de 46e RBPI vergadering Gelderland / Overijssel Datum : 30 juni 2016 Tijd : 14.30 uur 16.30 uur Plaats : Hotel Dennenheuvel Epe Aanwezig: De heer J.B.F.N. Dijkman (vz.)

Nadere informatie

Scholingstraject "Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche"

Scholingstraject Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland en Overijssel Scholingstraject "Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche" 28november 2016 Robert-Jan de Vries Regiomanager

Nadere informatie

---- 2 0 1 2-2 0 1 3 ---- LOGO s weghalen LOGO s is niet netjes weghalen is Logo s weghalen is niet netjes Logo s weghalen is niet netjes Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht

Nadere informatie

---- 2 0 1 2-2 0 1 3 ----

---- 2 0 1 2-2 0 1 3 ---- ---- 2 0 1 2-2 0 1 3 ---- LOGO s weghalen is niet netjes Logo s weghalen is niet netjes Logo s weghalen is niet netjes Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht Onderwijs Gelderland-Overijssel.

Nadere informatie

Verslag wordt onder dankzegging van de samensteller goed gekeurd.

Verslag wordt onder dankzegging van de samensteller goed gekeurd. LPI Arnhem bijeenkomst 14-03-2012 Locatie: Rijn IJssel, Thorbeckestraat, Arnhem, vanaf 14:00 uur Aanwezig: Gert van Beersum, Jan van Boekel, Huub Brands en Jan Heeres Afwezig met kennisgeving: Berthold

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 215-216 Voorwoord Dit verslag blikt terug op een jaar waarin ONE met haar partners een start heeft gemaakt. Een jaar waarin ONE veel heeft gezaaid. De verwachting is dat hieruit het tweede

Nadere informatie

Werkconferentie Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland en Overijssel

Werkconferentie Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland en Overijssel Werkconferentie Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland en Overijssel Op 8 maart trok de Werkconferentie Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland en Overijssel maar

Nadere informatie

Eerste Monteur Elektrotechnische Producten en Systemen, niveau 3

Eerste Monteur Elektrotechnische Producten en Systemen, niveau 3 Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht Onderwijs Gelderland-Overijssel. Hierin werken de volgende ROC s, brancheorganisaties en bedrijven samen: ROC Aventus, Deltion College,

Nadere informatie

Verslag wordt onder dankzegging van de samensteller goed gekeurd.

Verslag wordt onder dankzegging van de samensteller goed gekeurd. LPI Arnhem bijeenkomst 21-01-2013 Locatie: Rijn IJssel, Thorbeckestraat, Arnhem, vanaf 14:00 uur Aanwezig: Gert van Beersum, Jan van Boekel, Huub Brands, Marit Gasseling, Jan Heeres en Bennie Heijmen Afwezig

Nadere informatie

Voorwoord. We hopen u zo een helder beeld te geven over de voortgang van ONE. Arnhem, 7 juli Jacqueline Bijlsma Programmadirecteur ONE

Voorwoord. We hopen u zo een helder beeld te geven over de voortgang van ONE. Arnhem, 7 juli Jacqueline Bijlsma Programmadirecteur ONE Jaarverslag Oost Nederland Energie(k) 2016 / 2017 Voorwoord Dit verslag blikt terug op het tweede jaar van Oost Nederland energie(k) - ONE. Het beschrijft wat er het afgelopen jaar door ONE en haar partners

Nadere informatie

Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland Overijssel

Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland Overijssel Platform Technische Installatiebranche Onderwijs Gelderland Overijssel Regioprofiel: Tekenaar Werktuigkundige Installaties, crebo 25316 niveau 3 Dit Regioprofiel is een product van het Platform Technische

Nadere informatie

Instroom onderwijs 2012-2013 Oost-Nederland, mbo en hbo

Instroom onderwijs 2012-2013 Oost-Nederland, mbo en hbo Instroom onderwijs 212-213 Oost-Nederland, mbo en hbo Inhoudsopgave Inleiding 3 Korte cijfermatige analyse van de inventarisatie 4 Mbo BOL en BBL niveau 1 t/m 4 5 Mbo V&V en Welzijn niveau 3 en 4 6 Mbo

Nadere informatie

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse)

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties (globale analyse) Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 26-214 (globale analyse) Hoeveel mbo-studenten staan er dit schooljaar ingeschreven in Kenteqkwalificaties? En hoe ontwikkelt het aantal mbo-deelnemers zich sinds

Nadere informatie

Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland

Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland Districtsactiviteitenplan 2014 district Zuid-Holland Basisprincipe DAP 2014 Bij het Districtsactiviteitenplan 2014, hierna DAP 2014, zijn de volgende aspecten van belang: Centrale thema s 2014 Kansen grijpen

Nadere informatie

Batouwe Masterplan MEI Zuid-Holland

Batouwe Masterplan MEI Zuid-Holland Begeleidingsinstrument voor de praktijkopleider MEI 13 februari 2019 Martin van Gent Workshop Welkom MEI (wat, wie, hoe) Regioprofiel Inzoomen in de Beoordelingsformulieren Wat is het MEI Zuid- Holland?

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Korte samenvatting OTIB-jaarverslag 2015 De branche in cijfers Opleiding en instroom Beroepspraktijkvorming Diverse instroom Zijinstroom

Korte samenvatting OTIB-jaarverslag 2015 De branche in cijfers Opleiding en instroom Beroepspraktijkvorming Diverse instroom Zijinstroom Korte samenvatting OTIB-jaarverslag 2015 Als Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf ondersteunt OTIB de technische installatiebranche om effectief in te kunnen spelen op

Nadere informatie

Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties, niveau 4

Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties, niveau 4 Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht Onderwijs Gelderland-Overijssel. Hierin werken de volgende ROC s, brancheorganisaties en bedrijven samen: ROC Aventus, Deltion College,

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Besluiten / actielijst WOZO

Besluiten / actielijst WOZO 27 november 2018 Tijd 14.00-15.30 uur Plaats Lokaal 2D13, Biesdonkweg 33, Breda Aanwezigen Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder kennisgeving Notulen Voorzitter 1. Opening/ vaststelling van de agenda

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur van 6 mei 2013

Verslag Dagelijks Bestuur van 6 mei 2013 DATUM 6 mei 2013 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. P.E.J. den Oudsten SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG De heren P.E.J. den Oudsten, J.H. Coes, H. van Agteren, drs.

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Overzichtsrapport SER Gelderland

Overzichtsrapport SER Gelderland Overzichtsrapport SER Onderwijs: MBO In opdracht van SER September 2008 Drs. J.D. Gardenier L.T. Schudde CAB Martinikerkhof 30 9712 JH Groningen 050-3115113 cab@cabgroningen.nl www.cabgroningen.nl 1 Onderwijs:

Nadere informatie

Aanwezig: Mevrouw S. Kaas (plaatsvervangend voorzitter) De heer B. Anker

Aanwezig: Mevrouw S. Kaas (plaatsvervangend voorzitter) De heer B. Anker VERSLAG Onderwerp : Vergadering RBPI Noord-Holland Datum : 9 mei 2011 Tijd : 15.00 uur 17.00 uur Plaats : Motel Akersloot Aanwezig: Mevrouw S. Kaas (plaatsvervangend voorzitter) De heer B. Anker De heer

Nadere informatie

Instroom onderwijs 2011 Oost-Nederland, MBO en HBO

Instroom onderwijs 2011 Oost-Nederland, MBO en HBO onderwijs 211 Oost-Nederland, MBO en HBO Inhoudsopgave Inleiding 3 Korte cijfermatige analyse van de inventarisatie 4 MBO BOL en BBL niveau 1 t/m 4 5 MBO V&V en Welzijn niveau 3 en 4 6 MBO BOL niveau 1

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten 29 november 2018 Platform VMBO zorg & welzijn Marie Susan van der Munnik (WGV Zorg & Welzijn) Ineke Slagter (WZW) Werkgeversverenigingen: even voorstellen WGV Zorg

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken!

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken! Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken! VMBO platform Z&W - 1 november 2018 Stella Buurma, ZorgpleinNoord Natasja Blokhorst, WGV Zorg en Welzijn Even voorstellen ZorgpleinNoord

Nadere informatie

STICHTING VAN DE ARBEID

STICHTING VAN DE ARBEID Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de heer mr.dr. L.F. Asscher Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG Bezuidenhoutseweg 60 Postbus 90405 z509 LK DEN HAAG T 070-3 499 577 E info@stvda.nl www.stvda.nl

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Notulen Werkgroep Eerbeek

Notulen Werkgroep Eerbeek Notulen Werkgroep Eerbeek Datum: 19 maart 2009 Locatie: Café Spoorzicht, Eerbeek Vergadering: 2 Aanwezig: Rudi Theunissen, Bas Assink, Marina Propadalo (Kuiper Compagnons), Hein Reusken, Casper Heine,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013 Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III Dordrecht, 08 mei 2013 Onderwerp : uitnodiging algemene ledenvergadering Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Als werkgever in de sector techniek heeft u

Als werkgever in de sector techniek heeft u Regionale Als werkgever in de sector techniek heeft u dagelijks te maken met vragen op het gebied van personeel en arbeid Ondersteuning voor werkgevers op het gebied van personeelsbeleid en arbeidsmarktvraagstukken

Nadere informatie

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013

Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2013 ACHTERHOEK Regionale arbeidsmarktanalyse primair onderwijs leerlingen 29- -9, leerlingen 214-217 -11,1 2.6 2.44 2.28 2.12 1.96 1.8 1.64 1.48 1.32 1.16 1. 28 29 21 211 214 215 216 217 instellingsniveau

Nadere informatie

Leidinggevend Monteur Werktuigkundige Installaties, niveau 4

Leidinggevend Monteur Werktuigkundige Installaties, niveau 4 Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht Onderwijs Gelderland-Overijssel. Hierin werken de volgende ROC s, brancheorganisaties en bedrijven samen: ROC Aventus, Deltion College,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat

De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat de Flevolandse arbeidsmarkt ook in 2025 kan beschikken over voldoende en

Nadere informatie

Plek voor stage. QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland. Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland

Plek voor stage. QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland. Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland Plek voor stage QuickScan: stageproblematiek Zorg en Welzijn in Gelderland Augustus 2018 WZW, in opdracht van provincie Gelderland 1. Aanleiding De sector Zorg en Welzijn staat nu en de komende jaren voor

Nadere informatie

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 2005-2012 (globale analyse)

ONDERZOEKSBERICHT. Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 2005-2012 (globale analyse) Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 25-212 (globale analyse) Hoeveel mbo-studenten staan er dit schooljaar ingeschreven in Kenteqkwalificaties? En hoe ontwikkelt het aantal mbo-deelnemers zich sinds

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, november 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, november 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, november 2016 Ruim 10.000 minder nieuwe WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord De arbeidsmarkt in Overijssel en Gelderland Noord herstelt

Nadere informatie

Onderhoudsmonteur Installatietechniek, niveau 2

Onderhoudsmonteur Installatietechniek, niveau 2 Regioprofiel Onderhoudsmonteur Installatietechniek, niveau 2 Versie 1 augustus 2010 Dit is een product van het project Samenwerking Competentiegericht Onderwijs Gelderland-Overijssel. Hierin werken de

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Rina, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet een ieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

installatie en sanitair De kracht van zélf opleiden 56 e jaargang september 2018 nummer 7

installatie en sanitair De kracht van zélf opleiden   56 e jaargang september 2018 nummer 7 installatie en sanitair 56 e jaargang september 2018 nummer 7 De kracht van zélf opleiden Bedrijfsscholen Tankstation all-electric pagina 14 Infrarood warm pagina 20 HR-ketel: de cijfers pagina 22 Prefab

Nadere informatie

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 AGENDAPUNT 2015.07.09/4 BC 15-002 Voorstel voor de vergadering van: de bestuurscommissie Midden-Nederland Datum vergadering: 9 juli 2015 Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Wat is het Transitiehuis?

Wat is het Transitiehuis? Wat is het Transitiehuis? Joep Jansen namens VSB 2 Wat is het Transitiehuis? Achtergronden Sectorale arbeidsmarkt o Nieuwe Scholingsstructuur Richtlijn Steigers o Dreigend tekort aan gekwalificeerd vakmensen

Nadere informatie

Verslag RGB vergadering

Verslag RGB vergadering Regiokantoor Noordwest postbus 8077 HB Amsterdam http://www.rgbnoordwest.nl Verslag RGB vergadering Aanwezig Afdeling A. Struylaart (voorzitter) Amsterdam K. Visser ( secretaris, notulist ) Haarlem Joke

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

Onderwijs en koude- en klimaattechniek. Congres: het nieuwe koel en vrieshuis

Onderwijs en koude- en klimaattechniek. Congres: het nieuwe koel en vrieshuis Onderwijs en koude- en klimaattechniek Congres: het nieuwe koel en vrieshuis Voorstellen Hanneke Ackermann Van: de NVKL Brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek. Advies en informatie over

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, februari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Overijssel en Gelderland Noord, februari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Overijssel en Gelderland Noord, februari 2019 Tekorten in de zorg bieden kansen voor werkzoekenden in Overijssel en Gelderland Noord In de drie regio s van Overijssel en Gelderland

Nadere informatie

Denktank duurzaamheid

Denktank duurzaamheid Denktank duurzaamheid Vergadering d.d. 21 mei 2014 Aanwezig M.T.A. Hegger, wethouder duurzaamheid gemeente Purmerend (voorzitter a.i.) W. Wildschut, bestuurslid Milieudefensie Purmerend G. de Man, directeur

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Van en voor de regionale foodbedrijven. Enschede, 14 mei 2009

Van en voor de regionale foodbedrijven. Enschede, 14 mei 2009 Van en voor de regionale foodbedrijven Enschede, 14 mei 2009 Programma 16.45 uur: Opening en schets ontwikkelingen door Robert Zandstra 17.00 uur: Achtergrond, organisatiestructuur, financiering, werkwijze

Nadere informatie

Instructie en informatie voor de begeleider installatie

Instructie en informatie voor de begeleider installatie Instructie en informatie voor de begeleider installatie Masterplan Dit is een product van het project Masterplan Zuid- Holland. Hierin werken de volgende organisaties samen: - de ROC s Albeda College,

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Inzicht met cijfers. Michael van der Ploeg Deltion College Odile Sondermeijer, SBB. Gebruikersbijeenkomst SBB, sambo-ict, Woerden, 28 mei 2018

Inzicht met cijfers. Michael van der Ploeg Deltion College Odile Sondermeijer, SBB. Gebruikersbijeenkomst SBB, sambo-ict, Woerden, 28 mei 2018 Inzicht met cijfers Michael van der Ploeg Deltion College Odile Sondermeijer, SBB Gebruikersbijeenkomst SBB, sambo-ict, Woerden, 28 mei 2018 Inzicht met cijfers Analyse opleidingen hout en meubel - landelijk

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering 24 november 2014

Notulen bestuursvergadering 24 november 2014 Datum Locatie Flynth HHW Aanwezig P. Komen (PK) voorzitter Afwezig H. Oosterink (HO) A. Lof (AL) F. Achterbosch (FA) R. Broer (RB) T. Pouwels (TP) T. Groot (TG) Gast(en) Geen Cc. Notulen D.Dekker (DD)

Nadere informatie

Verslag WWB-raad (vastgesteld)

Verslag WWB-raad (vastgesteld) Verslag WWB-raad (vastgesteld) Datum : 27 november 2013 Tijd : 19.30 21.30 uur Plaats : raadhuis Ede A 301 Aanwezig : mevrouw N. Abdi mevrouw E. Aerts (Gehandicaptenraad) de heer G. Bozkurt (Jongerenraad

Nadere informatie

VISI - Gebruikersbijeenkomst

VISI - Gebruikersbijeenkomst Welkom bij de VISI - Gebruikersbijeenkomst 12 september 2013 Namens het VISI-Gebruikerscomité Flip Rosdorff (voorzitter Gebruikerscomité) Paul Jansen (projectmanager VISI) Programma 13.30 Flip Rosdorff

Nadere informatie

Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente. Het succes van samenwerking

Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente. Het succes van samenwerking Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente Het succes van samenwerking Het project VAKwerk Doel van het project: het optimaliseren van kansen op werk door te investeren in de kansen door

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 16 februari 2015

Verslag dagelijks bestuur van 16 februari 2015 DATUM 16 februari 2015 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS mevrouw G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, R.G. Welten, P. van

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Aanvang: 16.00 uur 1. Opening 2. Verslag van de vergadering van het algemeen

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Vastgesteld

Pagina 1 van 5. Vastgesteld Pagina 1 van 5 Vastgesteld Dunamare Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Locatie Ichthus Lyceum Driehuis Aanwezig GMR J. Kuin (voorzitter), J. Galesloot (secr.), R. de Groot, K. de Schipper, U. Wyder,

Nadere informatie

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE

VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE VERSLAG VIERDE BIJEENKOMST VNG-AMBASSADEURSNETWERK INTEGRATIE Arnhem, 2/7 Inhoud 1. Opening 2. Mededelingen 3. Verslag bijeenkomst 26 september 2008 4. Uitwisselen van ervaringen, knelpunten en good practices

Nadere informatie

Helen opent de vergadering en heet iedereen welkom. De notulen van de vergadering van 12 november 2014 worden ongewijzigd vastgesteld.

Helen opent de vergadering en heet iedereen welkom. De notulen van de vergadering van 12 november 2014 worden ongewijzigd vastgesteld. Stichting Vrienden van de Klokkenberg Notulen van de vergadering d.d. 23 april 2015 Locatie: De Klokkenberg Aanwezig: Helen Brouwers, René Noppeney, Geertje van de Streek, Roland van der Hoek en Ciska

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Toptechniek in Bedrijf Programmalijn 1

Toptechniek in Bedrijf Programmalijn 1 Toptechniek in Bedrijf Programmalijn 1 Samenwerking van vijf Gelderse ROC s Organisatiestructuur Overlegstructuur Prestatie indicatoren 1 oktober 2012 Organisatiestructuur RxH Functie: Stuurgroep/klankbord

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 februari 2016 Locatie: obs Het Sterrenschip Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig José Hoekstra

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

We nemen u mee in een aantal succesvolle instroomactiviteiten en kijken nog eens naar de organisatie.

We nemen u mee in een aantal succesvolle instroomactiviteiten en kijken nog eens naar de organisatie. Jaarverslag Oost Nederland Energie(k) 2017 / 2018 1. Voorwoord Dit verslag blikt terug op het derde jaar Oost Nederland Energie(k) ONE. Hierin wordt beschreven wat er door ONE ondernomen is om de samenwerking

Nadere informatie

TAK Centrum wil innovatieve onderwerpen, vermeld in onze regiovisie, gebruiken om lesmateriaal te ontwikkelen voor het vak Science.

TAK Centrum wil innovatieve onderwerpen, vermeld in onze regiovisie, gebruiken om lesmateriaal te ontwikkelen voor het vak Science. INLEIDING Om het technisch talent van mavoleerlingen zo goed mogelijk te benutten en de doorstroom naar een technische vervolgopleiding te bevorderen, voert het Platform Bèta Techniek, in opdracht van

Nadere informatie

Notulen MR 1 datum 18 september 2018

Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Notulen MR 1 datum 18 september 2018 Plaats Aanvang Afsluiting Aanwezig Afwezig Kbs De Werft 19.30 uur Nr Agendapunten Tijd Verantwoordelijke Verslag Besluiten 01 Opening en vaststellen agenda secretaris

Nadere informatie

Instructie en informatie voor de begeleider metaal en precisie

Instructie en informatie voor de begeleider metaal en precisie Instructie en informatie voor de begeleider metaal en precisie Masterplan Instructie en informatie over: - Begeleiden en Beoordelen - Startgesprek (BOL / BBL) Logo s weghalen is niet netjes - Ontwikkelingsgericht

Nadere informatie

Bijgaand doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over de resultaten van de Taskforce Jeugdwerkloosheid.

Bijgaand doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over de resultaten van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop).

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop). Concept - BESLUITENLIJST Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 15 februari 2012 Aanwezig (leden PHO EZ): gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Noordwijkerhout:

Nadere informatie

In de week van november gaan er drie funnels online in Amerika. (zie onderstaande linken)

In de week van november gaan er drie funnels online in Amerika. (zie onderstaande linken) Notulen: Opening met een paar leuke nieuwtjes In de week van 14-18 november gaan er drie funnels online in Amerika. (zie onderstaande linken) Er wordt gekeken hoe we de websites meer ondersteunend krijgen

Nadere informatie

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Vertegenwoordigers ring 1 Datum Auteur verslag secretaris Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Omschrijving Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats Overleg tussen de Inspectie en vertegenwoordigers

Nadere informatie