Op de agenda voor de besluitronde van 8 juli 2015 staan de volgende raadsvoorstellen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op de agenda voor de besluitronde van 8 juli 2015 staan de volgende raadsvoorstellen:"

Transcriptie

1 Rob Essers Niek Engelschmanlaan CR Nijmegen (024) Naamgeving nevengeul en brug naar Veur Lent deel II Op de agenda voor de besluitronde van 8 juli 2015 staan de volgende raadsvoorstellen: 17. Raadsvoorstel Bekrachtiging geheimhouding Raadsvoorstel Straatnaamgeving naam nevengeul en brug naar het stadseiland (103/2015) (Nazending) 18. Raadsvoorstel Straatnaamgeving: naam nevengeul en brug naar het stadseiland (104/2015) (GEHEIM) procedure Voor de kanttekeningen bij agendering en geheimhouding zie De brief van B&W d.d. 31 maart 2015 (onderwerp: Prijsvraag naamgeving van de nevengeul en de promenadebrug ; kenmerk: PI70/ ) aan de gemeenteraad eindigde met: Wij verwachten uw raad in september een voorstel met de uitkomsten van de prijsvraag te kunnen voorleggen. U wordt hierover tijdig nader geïnformeerd. Welke nieuwe ontwikkelingen hebben zich in de afgelopen maanden voorgedaan waardoor de namen van de twee openbare ruimten op 8 juli 2015 in het geheim moeten worden vastgesteld? stadseiland Naar de beslispunten in het geheime voorstel kan ik slechts gissen. Bij het onderwerp wordt de aanduiding "stadseiland" gebruik in plaats van het authentieke gegeven uit de BAG. De raad heeft op 10 juni 2015 de naam Veur Lent (openbare ruimte ID ) vastgesteld. Dezelfde naam is op 4 juni 2008 vastgesteld voor de buurt (openbare ruimte ID ) op het eiland. Het eiland is een openbare ruimte van het type 'terrein'. De buurt is een openbare ruimte van het type 'administratief gebied'. De geometrie van beide openbare ruimten verschilt. De Ossenwaard maakt wel deel uit van het terrein, maar niet van de gelijknamige buurt. Dezelfde naam voor twee verschillende openbare ruimten kan tot verwarring leiden. Voor de naamgeving van de zogenaamde promenadebrug maakt het niet uit. Deze brug verbindt de noordelijke oever met beide gelijknamige openbare ruimten. De aanduiding "stadseiland" in plaats van de naam Veur Lent is echter verwarrend. gezond verstand De aansluiting van de Parmasingel op de brug is bij de vaststelling van de geometrie van openbare ruimte ID buiten beschouwing gelaten. Het collegebesluit d.d. 26 mei 2015, nummer 4.4 is in strijd met de Wet basisregistraties adressen en gebouwen niet als brondocument ingeschreven in de BAG en niet gepubliceerd in het gemeenteblad.

2 Het weggedeelte tussen de Parmasingel en de brug is ook niet betrokken bij de naamgeving van de Oosterhoutsedijk (openbare ruimte ID ) en de Lentse Warande (openbare ruimte ID ) (raadsbesluit d.d. 10 juni 2015). Met het oog op een goede naamgeving van de openbare ruimte dient ook een naam voor dit weggedeelte vastgesteld te worden. De brug is een openbare ruimte van het type 'kunstwerk'. De Oosterhoutsedijk is een openbare ruimte van het type 'weg'. Ik ga ervan uit dat de voorgestelde naam voor de brug uitsluitend betrekking op het kunstwerk (tussen de beide rijijzers). De naam Gezond Verstandweg zou een toepasselijk naam zijn voor de steile oprit vanaf de Parmasingel naar het 'wonder' van Lent: een dijk die over een brug loopt. Dit waterstaatkundig hoogstandje is uniek in de wereld. geometrie De geometrie van de nevengeul verdient bijzondere aandacht. Welke delen van de openbare ruimte van het type 'water' maken deel uit van de nevengeul? Waar ligt de Waal en waar begint de nevengeul? Ruimte voor de Waal - plankaart (detail); zie Op bovenstaand detail van de plankaart zijn een oostelijk inlaatwerk en brugverbinding (rechtsboven) en iets verder stroomafwaarts een strang en instroomopening te zien. Deze instroomopeningen zorgen ervoor dat er permanent water door de nevengeul stroomt. Behoort het water ten oosten van de Oudedijk (openbare ruimte ID ) tot de Waal of is dit gedeelte betrokken bij de naamgeving van de nevengeul? De Waal komt in de BAG niet voor. De naam en geometrie van deze openbare ruimte van het type 'water' in de woonplaatsen Nijmegen en Lent zijn niet formeel vastgesteld. Over de naam van de rivier lopen de meningen niet zover uiteen. Dat de naam niet met een lidwoord begint, ligt echter niet vast.

3 De geometrie van de Waal is minder vanzelfsprekend. Ook bij de ingang van het Maas- Waalkanaal bestaat onduidelijkheid over de exacte begrenzing van beide niet-geregistreerde openbare ruimten van het type 'water'. Op 10 juni 2015 is de naam Lentsewaard (openbare ruimte ID ) vastgesteld voor een openbare ruimte van het type 'landschappelijk gebied'. Het betreft een buitendijks gebied langs de rechter Waaloever dat vanaf de gemeentegrens tot de spoorbrug loopt. Op bijgaande tekening is de nevengeul van de Waal gescheiden door een openbare ruimte van het type 'landschappelijk gebied' met de naam Lentsewaard. De twee instroomopeningen, de kribben in de Waal en het zuidelijk deel van het "eiland" Veur Lent (terrein) maken deel uit van de Lentsewaard. De buitendijkse bebouwing in Veur Lent (buurt) en de Veerstoep liggen niet in de Lentsewaard. Veur Lent is een openbare ruimte van het type 'terrein', maar op de tekening met nummer C geen eiland. De geometrie van een aantal openbare ruimten is niet correct vastgesteld: tekening met nummer C d.d (detail) naam identificatienummer type brondocument Lentse Warande kunstwerk RB Lentse Warande weg RB Lentsewaard landschappelijk gebied RB Oosterhoutsedijk weg RB Veur Lent administratief gebied Veur Lent terrein RB Veerstoep kunstwerk RB Waal - water - Lentse Warande Aan de noordkant van de nevengeul ligt een stenen kade waarvoor op 10 juni 2015 drie verschillende namen zijn vastgesteld. Een gedeelte van de kade heeft de naam Lentse Warande gekregen. In raadsvoorstel 87/2015 stond onder meer het volgende beslispunt: 5. Overeenkomstig bijgaande tekening met nummer B, aan de beige gekleurde kade plus weg eroverheen, openbare ruimte van respectievelijk het type kunstwerk en het type weg, in de wijk Lent in de woonplaats Lent de naam Lentse Warande te geven. tekening met nummer B d.d (detail)

4 Volgens de bijgaande tekening is de geometrie van de openbare ruimte van het type 'weg' gelijk aan de geometrie van de openbare ruimte van het type 'kunstwerk'. Het weggedeelte vanaf de brug over de nevengeul richting spoorwegviaduct maakt evenals de weg over de brug deel uit van de Oosterhoutsedijk (raadsvoorstel 87/2015, beslispunt 10). Het gedeelte van de stenen kade onder de spoorbrug inclusief het voetpad zijn naamloos. Volgens de tekening is het gehele beige gekleurde gedeelte een openbare ruimte van het type 'weg'. Dit suggereert dat de weg over de volledige lente van de kade onmiddellijk aan de nevengeul grenst.dit is niet in overeenstemming met onderstaande tekening waarop de inrichting van de kade met verschillende kleuren is aangegeven. Ruimte voor de Waal - zie Een belangrijk deel van de stenen kade (kunstwerk) kan niet worden aangemerkt als openbare ruimte van het type 'weg'. Het brondocument dat is ingeschreven in de BAG is niet in overeenstemming met de feitelijke situatie. In de BAG worden zeven typen openbare ruimten onderscheiden: weg, water, spoorbaan, terrein, kunstwerk, landschappelijk gebied en administratief gebied. Dezelfde namen kunnen voor verschillende typen worden gebruikt, maar dit vergroot de kans op verwarring. conclusie Ook zonder de inhoud van raadsvoorstel 104/2015 te kennen is het alleszins aannemelijk dat de voorgestelde geometrie van de nevengeul (openbare ruimte van het type 'water') niet juist is. Mogelijk geldt dat ook de brug (openbare ruimte van het type 'kunstwerk'). Van een goede afstemming op de aangrenzende openbare ruimten is in ieder geval geen sprake, tenzij het raadsbesluit d.d. 10 juni 2015 (raadsvoorstel 87/2015) op een aantal punten wordt gewijzigd. Van een goede naamgeving van de openbare ruimte in Nijmegen, i.c. woonplaats Lent is geen sprake. Geheimhouding draagt niet bij aan een zorgvuldige besluitvorming. Nijmegen, 2 juli 2015 Rob Essers

5 Personeel, Informatie en Facilitair Functioneel Beheer Fysiek Domein Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat PP Nijmegen Telefoon Telefax (024) gemeente@nijmegen.nl Postbus HG Nijmegen Datum Onderwerp Prijsvraag naamgeving van de nevengeul en de promenadebrug Ons kenmerk PI70/ Datum uw brief Contactpersoon Kiki van Heijst Doorkiesnummer (024) Geachte leden van de raad, Het project Ruimte voor de Waal nadert zijn voltooiing. Aan het einde van dit jaar zal het werk door aannemer i-lent zijn opgeleverd; de werkzaamheden liggen goed op schema. Voor de nieuwe en aangepaste wegen, voor objecten zoals de nieuwe bruggen en de kade, en voor het eiland en de nevengeul is (gewijzigde) naamgeving nodig. Deels noodzakelijk als straatnaamgeving ter verwerking in het GBA, deels wenselijk ter (geografische en functionele) aanduiding van de gebiedsdelen. De naamgeving van de verschillende onderdelen is nu aan de orde en wordt momenteel voorbereid. Wij verwachten voor het zomerreces aan uw Raad een voorstel te kunnen voorleggen ter besluitvorming. Daaraan vooraf informeren wij u nu graag over een bijzonder element in de naamgeving: een prijsvraag om aan de nevengeul en aan de promenadebrug namen toe te kennen. Overweging om een prijsvraag uit te schrijven, is dat wij hiermee de creativiteit in de stad willen aanboren maar vooral ook de bewoners van Nijmegen en Lent op een wervende manier willen betrekken bij de omarming van dit unieke rivierpark in het hart van de stad. Zowel de nevengeul als de nieuwe brug van het eiland naar de Lentse oever zijn eye catchers in het gebied. Over de promenadebrug zei architect Laurent Ney eerder: Je kunt het kindje pas definitief een passende naam geven als het geboren is. Dat moment is nu gekomen, begin april wordt de brug functioneel (deels) opengesteld om het eiland bereikbaar te houden voor bewoners. De volledige opening van deze brug voor auto- en langzaam verkeer volgt later dit jaar. Wat betreft de prijsvraag dient de maand april als termijn om suggesties voor de namen in te sturen. Vervolgens zal een vakjury voor beide onderdelen een winnende naam kiezen en deze, na toetsing door de ambtelijke Werkgroep Straatnaamgeving, voordragen ter vaststelling door Ruimte voor de Waal prijsvraag

6 Gemeente Nijmegen Personeel, Informatie en Facilitair Functioneel Beheer Fysiek Domein Vervolgvel 1 ons college en uw raad. Dat zal vanwege de tijdsplanning separaat van de overige voorstellen voor naamgeving voor het gebied plaatsvinden. Wij verwachten uw raad in september een voorstel met de uitkomsten van de prijsvraag te kunnen voorleggen. U wordt hierover tijdig nader geïnformeerd. Wij vertrouwen erop dat u hiermee voor dit moment voldoende bent ingelicht. Hoogachtend, college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, De Burgemeester, De Gemeentesecretaris, drs. H.M.F. Bruls drs. B. van der Ploeg Ruimte voor de Waal prijsvraag

Rob Essers. Naamgeving nevengeul en brug naar Veur Lent deel III

Rob Essers. Naamgeving nevengeul en brug naar Veur Lent deel III Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Naamgeving nevengeul en brug naar Veur Lent deel III In het geheime raadsvoorstel 104/2015 d.d. 30 juni 2015 (onderwerp:

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel / Fatale termijn: besluitvorming vóór:

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel / Fatale termijn: besluitvorming vóór: Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving: Nijmegen Goffert Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing B. van Hees Samenvatting Op 3 oktober 2007 heeft de raad de naam Nijmegen Goffert

Nadere informatie

Rob Essers. Naamgeving sporthal aan de Griftdijk Noord 9B te Lent. Naam voor nieuwe sporthal

Rob Essers. Naamgeving sporthal aan de Griftdijk Noord 9B te Lent. Naam voor nieuwe sporthal Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Naamgeving sporthal aan de Griftdijk Noord 9B te Lent Voorstel om te besluiten Overeenkomstig bijgaande tekening

Nadere informatie

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 12 november 2014, (raadsvoorstel nummer 134/2014).

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 12 november 2014, (raadsvoorstel nummer 134/2014). Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2014 / 091 Titel Straatnaamgeving Lent: Laauwik Publicatiedatum 19 november 2014 Opmerkingen - Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 12 november 2014, (raadsvoorstel

Nadere informatie

Rob Essers. Waar ligt de Waalbandijk?

Rob Essers. Waar ligt de Waalbandijk? Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Waar ligt de Waalbandijk? De naam De Waal-Bandyk stond in 1822 al vermeld op plans van de kadastrale gemeente Neerbosch

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 25 december naamgeving openbare ruimte

Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 25 december naamgeving openbare ruimte Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen 024-355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl De Raad van de gemeente Nijmegen Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 25 december 2016 Onderwerp naamgeving openbare

Nadere informatie

Straatnaamgeving in Lentseveld: Cataloniëstraat, Salamancastraat en Sevillastraat

Straatnaamgeving in Lentseveld: Cataloniëstraat, Salamancastraat en Sevillastraat Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving in Lentseveld: Cataloniëstraat, Salamancastraat en Sevillastraat Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

Straatnaamgeving Braamhof

Straatnaamgeving Braamhof Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving Braamhof Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing B. van Hees Samenvatting In de wijk Wolfskuil in de woonplaats Nijmegen wordt op een terrein

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 3/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 3/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 3/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Straatnaamgeving: aanpassen geometrie diverse straten in Lent

Nadere informatie

Straatnaamgeving op het Novio Tech Campus-terrein

Straatnaamgeving op het Novio Tech Campus-terrein Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving op het Novio Tech Campus-terrein Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Het terrein van de Novio

Nadere informatie

Straatnaamgeving: Notensteinstraat

Straatnaamgeving: Notensteinstraat Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving: Notensteinstraat Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Met dit voorstel wordt voor een nieuwe

Nadere informatie

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verkeersbesluit Oosterhoutsedijk - Waaldijk Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op dit moment is vanwege de werkzaamheden aan de

Nadere informatie

Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs

Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging statuten Alliantie voortgezet onderwijs Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De stichting Alliantie Voortgezet

Nadere informatie

1. In te stemmen met de voorgestelde statutenwijziging van stichting Alliantie Voortgezet Onderwijs. Voorstel aan de Raad

1. In te stemmen met de voorgestelde statutenwijziging van stichting Alliantie Voortgezet Onderwijs. Voorstel aan de Raad Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 15 november 2017 / 110/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Wijziging statuten stichting Alliantie voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs

Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Statutenwijziging Alliantie voortgezet onderwijs Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De stichting Alliantie Voortgezet Onderwijs Nijmegen

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College'

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College' Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College' Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Programma Grondbeleid; Sport & Accommodaties Portefeuillehouder B. Velthuis; R. Helmer-Englebert Samenvatting Na het succesvol afronden

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Rob Essers. Kanttekeningen bij raadsvoorstel 40/2015 Straatnaamgeving in het woningbouwproject Koningsdaal

Rob Essers. Kanttekeningen bij raadsvoorstel 40/2015 Straatnaamgeving in het woningbouwproject Koningsdaal Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Kanttekeningen bij raadsvoorstel 40/2015 Straatnaamgeving in het woningbouwproject Koningsdaal Voorstel om te besluiten

Nadere informatie

Nakoming gemaakte afspraken project 'Ruimte voor de Waal - Nijmegen'

Nakoming gemaakte afspraken project 'Ruimte voor de Waal - Nijmegen' Openbaar Onderwerp Nakoming gemaakte afspraken project 'Ruimte voor de Waal - Nijmegen' Programma Grondbeleid Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In het kader van het project Ruimte voor de Waal

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wensen en bedenkingen bilaterale prestatieovereenkomsten woningcorporaties Programma / Programmanummer Wonen / 1021 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting

Nadere informatie

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Collegevoorstel Embargo tot 5 maart 2015 Onderwerp Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In 2009

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over betaling van facturen van ondernemers

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over betaling van facturen van ondernemers Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 over betaling van facturen van ondernemers Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H.

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Straatnaamgeving: buurtnaam Koudenhoek. Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing. Portefeuillehouder H.B.W.

Openbaar. Onderwerp Straatnaamgeving: buurtnaam Koudenhoek. Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing. Portefeuillehouder H.B.W. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Straatnaamgeving: buurtnaam Koudenhoek Programma BW-nummer Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing H.B.W. van Hees Samenvatting Met dit raadsvoorstel wordt voorgesteld

Nadere informatie

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Openbaar Onderwerp Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 24 maart 2015 is door het College besloten

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over het functioneren van de vijvers in het Westerpark Programma / Programmanummer Groen & Water / 1023 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen vervangen fietspadtegels.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen vervangen fietspadtegels. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen vervangen fietspadtegels Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De Nijmeegse Fractie

Nadere informatie

Advies OR inzake Werkbedrijf

Advies OR inzake Werkbedrijf Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Advies OR inzake Werkbedrijf Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De Ondernemingsraad heeft geadviseerd

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie over parkeerplaats Lent Griftdijk Noord

Beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie over parkeerplaats Lent Griftdijk Noord Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie over parkeerplaats Lent Griftdijk Noord Programma Grondbeleid Portefeuillehouder B. Velthuis/ B. van Hees Samenvatting

Nadere informatie

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 2 oktober 2013, (raadsvoorstel nummer 129/2013). Betreft in de woonplaats Nijmegen: - Ooypoort.

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 2 oktober 2013, (raadsvoorstel nummer 129/2013). Betreft in de woonplaats Nijmegen: - Ooypoort. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 106 Titel Naamgeving: Voetgangersbrug over t Meertje Publicatiedatum 10 oktober 2013 Opmerkingen - Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 2 oktober

Nadere informatie

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 19 oktober 2017

Nadere informatie

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 29 mei 2014 heeft de fractie

Nadere informatie

Brief m.b.t. leegstand en krimp over basisscholen in de Gildekamp

Brief m.b.t. leegstand en krimp over basisscholen in de Gildekamp Openbaar Onderwerp Brief m.b.t. leegstand en krimp over basisscholen in de Gildekamp Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Tijdens de kamerronde van 7 juni 2017

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Openbaar Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting In

Nadere informatie

Naamgeving voor Thermion gebouw [lees: Thermiongebouw] en de daarom gelegen openbare ruimte

Naamgeving voor Thermion gebouw [lees: Thermiongebouw] en de daarom gelegen openbare ruimte Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Naamgeving voor Thermion gebouw [lees: Thermiongebouw] en de daarom gelegen openbare ruimte Voorstel om te besluiten

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindigen overeenkomst VMBO-scholen en ROC Nijmegen'

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindigen overeenkomst VMBO-scholen en ROC Nijmegen' Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindigen overeenkomst VMBO-scholen en ROC Nijmegen' Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Vanaf 1 januari 2017 hebben gemeenten een

Nadere informatie

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Tijdens

Nadere informatie

Artikel 39-vragen van de fractie van D66 over snorscooters

Artikel 39-vragen van de fractie van D66 over snorscooters Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Artikel 39-vragen van de fractie van D66 over snorscooters Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 28 augustus 2014

Nadere informatie

Raadsvragen inhuur personeel. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij die vragen.

Raadsvragen inhuur personeel. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij die vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadsvragen inhuur personeel Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting De fractie van de PvdA heeft vragen gesteld over de inhuur van personeel

Nadere informatie

Met bijgaande brief informeren wij de raad over de stand van zaken.

Met bijgaande brief informeren wij de raad over de stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Informeren ontwikkeling Parkweg/Pijkestraat Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Ons college hecht eraan de raad nader

Nadere informatie

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Programma Economie & Werk Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / H. Tiemens Samenvatting Op 16 februari jl.

Nadere informatie

Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken

Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 februari 2014

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Openbaar Onderwerp Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Programma Stedelijke ontwikkeling, Veiligheid BW-nummer nvt Portefeuillehouder B. Velthuis, H. Bruls Samenvatting Eind 2015 is gebleken dat drie

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Openbaar Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting In het

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum

Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum Programma Openbare Ruimte BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering motie 'Goedkopere energie voor lage inkomens' Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061, Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting

Nadere informatie

iyi'^^i^wl jilliyicn r ^

iyi'^^i^wl jilliyicn r ^ Huttner, Hins^S46 ^)i ijif, n la-lfl yan-: A [rob@gaypnt.demon.nl] Verzonden: woensdag 30 november 2011 12:00 Aan: Griffie Onderwerp: Raadsvoorstel Bestemmingsplan Nijmegen Waalfront -1 I. " I i 'J \ l!

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

1. Brief aan de raad vast te stellen.

1. Brief aan de raad vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vonnis rechtbank Arnhem inzake rechtszaak Connexxion versus Nijmegen inzake afgegeven garanties bij verkoop Novio Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Invoering mini afvalzak van 25 liter per 1-1-2013. Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In Nijmegen scheiden we afval

Nadere informatie

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verdeelmodel BUIG Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de stand van zaken

Nadere informatie

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De afgelopen jaren zijn er verschillende generieke

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 28 september 2010)

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 28 september 2010) Openbaar Onderwerp Vrijwaring leden Raad van Commissarissen NV Mensec Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Per 5 oktober 2010 zijn

Nadere informatie

Samenvatting Met dit voorstel wordt de geometrie van de Nelly Sachsstraat gewijzigd.

Samenvatting Met dit voorstel wordt de geometrie van de Nelly Sachsstraat gewijzigd. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 maart 20127 / 23/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Straatnaamgeving : Nelly Sachsstraat Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing

Nadere informatie

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B.

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B. Openbaar Onderwerp Mantelzorgwaardering Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In de Wmo 2015 is vastgelegd dat gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk

Nadere informatie

BBV-richtlijnen grondexploitaties; 10 jaars termijn

BBV-richtlijnen grondexploitaties; 10 jaars termijn Collegevoorstel Openbaar Onderwerp BBV-richtlijnen grondexploitaties; 10 jaars termijn Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In de notitie grondexploitaties 2016 van

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Overeenkomstig bijgaande tekening met het nummer gedateerd :

Voorstel om te besluiten Overeenkomstig bijgaande tekening met het nummer gedateerd : Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 23 januari 2008 / 5/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Straatnaamgeving (terrein Neerbosscheweg-Rosa de Limastraat) Programma / Programmanummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel Straatnaamgeving voor de ontsluiting van bedrijven gelegen in het gebied tussen de Ambachtsweg en Energieweg

Raadsvoorstel Straatnaamgeving voor de ontsluiting van bedrijven gelegen in het gebied tussen de Ambachtsweg en Energieweg Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Straatnaamgeving voor de ontsluiting van bedrijven gelegen in het gebied tussen de Ambachtsweg en Van: College van B&W van 14 mei 2013 Doel:

Nadere informatie

Coelo overzicht 2015 grote gemeenten

Coelo overzicht 2015 grote gemeenten Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Coelo overzicht 2015 grote gemeenten Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Centrum voor Onderzoek

Nadere informatie

Verklaring van Toepasselijkheid en Informatiebeveiligingsbeleid

Verklaring van Toepasselijkheid en Informatiebeveiligingsbeleid Openbaar Onderwerp Verklaring van Toepasselijkheid en Informatiebeveiligingsbeleid Programma Bestuur en Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens, B. van Hees, H. Bruls Samenvatting De gemeente

Nadere informatie

Programma / Programmanummer Facilitaire diensten/1043 Maatschappelijk Vastgoed / Cultuur / 1071

Programma / Programmanummer Facilitaire diensten/1043 Maatschappelijk Vastgoed / Cultuur / 1071 Openbaar Onderwerp Meerjarenonderhoudsplan Keizer Karel Podia Programma / Programmanummer Facilitaire diensten/1043 Maatschappelijk Vastgoed / Cultuur / 1071 Portefeuillehouder H. Kunst / H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen Openbaar Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Naar aanleiding van het advies van de Commissie

Nadere informatie

Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar

Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar Openbaar Onderwerp Voortgangsbrief beleidskader Onderwijs 0 tot 12 jaar Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Met dit voorstel stellen we de raadsbrief vast

Nadere informatie

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Openbaar Embargo tot 1 oktober Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Rob Essers. De Raad van de gemeente Nijmegen Postbus HG Nijmegen. Novio Tech Campus 4. Geachte leden,

Rob Essers. De Raad van de gemeente Nijmegen Postbus HG Nijmegen. Novio Tech Campus 4. Geachte leden, Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen 024-355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl De Raad van de gemeente Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 9 oktober

Nadere informatie

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord 2013-2015 redactionele onvolkomenheden hersteld Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

Vaststellen raadsbrief Toezegging uit de Kamerronde van 11 juni 2014 (Voorjaarsnota 2014)

Vaststellen raadsbrief Toezegging uit de Kamerronde van 11 juni 2014 (Voorjaarsnota 2014) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen raadsbrief Toezegging uit de Kamerronde van 11 juni 2014 (Voorjaarsnota 2014) Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 30 januari 2013, (raadsvoorstel nummer 2/2013). - de fietsbrug de naam Het Groentje;

- Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 30 januari 2013, (raadsvoorstel nummer 2/2013). - de fietsbrug de naam Het Groentje; Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 031 Titel Naamgeving: gebied treinstation Lent Publicatiedatum 5 februari 2013 Opmerkingen - Raadsbesluit betreffende straatnaamgeving van 30 januari 2013,

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 29 juni 2016 heeft

Nadere informatie

Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen

Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen ex artikel 39 van D66 over kinderen in huishoudens met een laag inkomen Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De fractie

Nadere informatie

Bestrating Plein 1944

Bestrating Plein 1944 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestrating Plein 1944 Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Met bijgaande brief willen wij de Raad informeren over de stand van

Nadere informatie

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Openbaar Onderwerp Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Milieu Educatie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording SP-vragen HH tijdens vakantie. BW-nummer N.v.t.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording SP-vragen HH tijdens vakantie. BW-nummer N.v.t. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording SP-vragen HH tijdens vakantie Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op de gemeentelijke

Nadere informatie

Openbaar. Groen Verbindt. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel.

Openbaar. Groen Verbindt. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Groen Verbindt Programma Duurzaamheid BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Inleiding Ons coalitieakkoord bevat de ambitie Groene linten. Aan deze ambitie

Nadere informatie

Afwijzing subsidie aan Nijmegen1

Afwijzing subsidie aan Nijmegen1 Openbaar Onderwerp Afwijzing subsidie aan Nijmegen1 Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In juni van dit jaar, hebben wij de raad geïnformeerd

Nadere informatie

beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen

beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen Nijmeegse Fractie inzake de woonfunctie in bestemmingsplannen Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer

Nadere informatie

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken.

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken. Openbaar Onderwerp Subsidie Breed 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het SW-bedrijf Breed voert de Wsw uit voor de gemeente Nijmegen

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis

Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op

Nadere informatie

Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014

Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

Ontbinding Brabantse Poort Nijmegen B.V.

Ontbinding Brabantse Poort Nijmegen B.V. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontbinding Brabantse Poort Nijmegen B.V. Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Sinds oktober 1991 maakt de gemeente Nijmegen deel

Nadere informatie

Aanwijzing woningmarktregio

Aanwijzing woningmarktregio Openbaar Onderwerp Aanwijzing woningmarktregio Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In het kader van de nieuwe Woningwet is het de bedoeling dat de schaal van een woningcorporatie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen antwoordbrief raadsvragen ex art 39 betreffende ontwikkelingen WMO uit regeerakkoord Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen, conform art.39, over perikelen bij N1

Beantwoording schriftelijke vragen, conform art.39, over perikelen bij N1 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen, conform art.39, over perikelen bij N1 Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Door de

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen

Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 9 oktober

Nadere informatie

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving.

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving. Raadsvoorstel van de Commissie Straatnaamgeving 184/2003 Registratienummer 3.54272 Fatale datum raadsbesluit Opgesteld door, telefoonnummer H.A. Peters, 2449 Programma straatnaamgeving Portefeuillehouder

Nadere informatie

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief schriftelijke vragen CDA over brandbrief Mesdagstraat Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De CDA

Nadere informatie

Stand van zaken uitvoering motie West Wil Groene Buffer

Stand van zaken uitvoering motie West Wil Groene Buffer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Stand van zaken uitvoering motie West Wil Groene Buffer Programma Duurzaamheid BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In 2012 is de motie West krijgt een

Nadere informatie