NIEUWSBRIEF Mei 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF Mei 2016"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Mei 2016 Inhoud Verhuizing VAL Verslag snoeicursus In gesprek met wethouder Ingrid Lambregts van Doetinchem Regeling Landschap Noteer 18 juni alvast in uw agenda! Akkerranden 2016 Samen voor de Patrijs De VAL is verhuisd. Na 10 jaar een mooi kantoor gehuurd te hebben bij Gerrit en Everdien Vossers, is de VAL verhuisd. Gerrit en Everdien gaan de ruimte waar de VAL zat zelf in gebruik nemen. Ons nieuwe adres is Berkenlaan 128 in Silvolde. Ook vanaf onze nieuwe locatie zullen wij in principe op dinsdag- en vrijdagmorgen aanwezig zijn. Wil je aankomen is het altijd wel verstandig om vooraf te bellen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer , via de mail kunnen jullie ons bereiken via Wist je dat de VAL sinds eind 2015 ook te vinden is op facebook? Hier zullen wij korte actuele informatie plaatsen.

2 Snoeicursus Foto: Henk Krajenbrink Zaterdag 27 februari heeft de VAL een cursus hoogstamfruitbomen snoeien georganiseerd. 10 Mensen (maximaal aantal cursisten) hebben de cursus gevolgd onder leiding van pomoloog de heer Marcel Tross. Om 10 uur werden de cursisten welkom geheten met een kopje koffie bij de heer Konink voor de theorie. Na tussen de middag genoten te hebben van een kop soep en broodjes Gingen de cursisten naar de buren, de heer en mevrouw Memelink voor het praktijkgedeelte. Er stond een koude wind, maar door het heerlijke zonnetje was het fijn om buiten bezig te zijn. Iedereen heeft genoten van de cursus, de pomoloog door de enthousiaste cursisten en de cursisten door de enthousiaste pomoloog. Rond 16 uur was de cursus afgelopen en ging iedereen met de opgedane kennis naar huis.

3 In gesprek met wethouder Ingrid Lambregts Nadat we in vorige nieuwsbrieven een wethouder uit gemeente Montferland en Oude IJsselstreek aan het woord hebben gelaten is dit keer wethouder Ingrid Lambregts van de gemeente Doetinchem aan de beurt. We troffen haar in het imposante gemeentehuis van Doetinchem samen met Gerdien Dutman, ambtenaar met aandachtsgebied buitengebied en landschap. Ingrid Lambregts is sinds mei 2014 wethouder van de gemeente Doetinchem (CDA) en heeft in haar portefeuille Wijk- & Buurtontwikkeling, Ruimtelijke Ordening & Volkshuisvesting, Bouw & Woningtoezicht, Water & Riolering en Natuur & Landschap. Haar politieke carrière is ze begonnen in de gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht. Daar had zij als wethouder o.a. Landelijk Gebied in haar portefeuille. De Ronde Venen is een typisch veenweidegebied, ver onder de zeespiegel gelegen en daardoor erg nat. Zo ligt de polder Groot Mijdrecht 6 meter onder NAP! Agrarische natuurverenigingen zijn hier van oudsher vooral gericht op weidevogelbeheer. Wel even een verandering wanneer je naar de hoge, droge zandgronden verhuist. Maar Ingrid Lambregts heeft haar plek inmiddels gevonden in de Achterhoek. Ze omschrijft de Achterhoek en Doetinchem in het bijzonder als volgt: De mensen zijn zeer gastvrij De aanwezigheid van veel maak-industrie; Alles zit dicht op elkaar, is als het ware verweven met elkaar. Fabrieken sluiten aan woonwijken of zitten er midden in en ook agrarische bedrijven bevinden zich kort op de woonkernen; Het groen/blauwe karakter van de gemeente Doetinchem. De Oude IJssel stroomt dwars door de stad Doetinchem en wordt weer betrokken bij de stad. Maar er zijn ook volop

4 parken en bossen zoals de Kruisbergse bossen en de Slangenburg. Dit alles maakt Doetinchem als Achterhoekse centrumgemeente bijzonder om er te wonen en te werken. Een ander punt waar de wethouder enthousiast over vertelt is dat er steeds vaker initiatieven vanuit de burgers worden genomen om hun eigen omgeving te verbeteren of te verfraaien. Zij is overtuigd van de lokale kracht van de samenleving. Een gemeente moet inwoners het vertrouwen en de ruimte geven hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en op creatieve wijze samen nieuwe oplossingen te vinden. Als voorbeelden noemt ze het burgerinitiatief in Gaanderen voor het voormalig Gesco terrein, waar de bewoners een natuurpark als ontmoetings-, speel- én rustplek willen realiseren en de wijk Schöneveld waar bewoners het terrein van de voormalige kippenslachterij Esbro groen willen inrichten tot een plek waar van alles te beleven valt voor jong en oud: een belevingstuin die de naam Doetebol zal dragen. Als we het over het platteland en het landschap hebben blijkt al snel dat de gemeente Doetinchem echt een stad is met relatief weinig buitengebied. De stad platteland relatie is voor Doetinchem erg belangrijk. Projecten als Wehlse Broeklanden en de Zumpe zijn dan daar ook op gericht. Intensieve veehouderijen passen niet in het buitengebied van Doetinchem, bedrijven die willen verbreden krijgen de ruimte. Ingrid Lambregts vindt het belangrijk dat ze betrokken is bij LEADER. Doetinchem levert haar bijdrage in de cofinanciering van projecten die de sociale cohesie bevorderen en een vitaal platteland, projecten m.b.t. thema s zoals circulaire economie en/of duurzame energie én projecten die recreatie en toerisme versterken. We hopen als VAL op een prettige en constructieve samenwerking met deze wethouder.

5 Regeling Landschap Sinds begin 2015 is de Regeling Landschap van kracht in de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland. Dit is de opvolger van de GPL-regeling, waarmee de laatste jaren talloze landschapselementen zijn aangelegd en waarmee veel achterstallig onderhoud aan landschapselementen is weggewerkt. Binnen de subsidieregeling zijn er subsidiemogelijkheden voor de volgende activiteiten: 1. Aanleg van nieuwe en herstel van bestaande landschapselementen en cultuurhistorische landschapselementen (houtwal, singel, knotbomen, haag, struweelhaag, bosje, hoogstamboomgaard). 2. Aanleg van poelen. 3. Wegwerken van achterstallig onderhoud aan de volgende elementen: Poelen. Hagen en heggen en klein historisch water voor zover deze als identiteits bepalend element zijn aangemerkt in het gemeentelijk landschapsbeleid. Lanen ouder dan 60 jaar gelegen op landgoederen. 4. Aanleg van eenvoudige openbaar toegankelijke onverharde paden. 5. Aanleg van kleinschalige recreatieve voorzieningen en aanleg van eenvoudige houten loopbruggetjes in openbaar toegankelijke routes wanneer de oorspronkelijke brug verdwenen is. Let op: De mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen. Mocht u interesse hebben in een van bovenstaande maatregelen, neem dan contact op met onze coördinator Robert Boevink ( of info@valoudeijssel.nl) en laat u voorlichten over de mogelijkheden op uw locatie.

6 Noteer 18 juni alvast in uw agenda! Aankondiging fietstocht voor de leden Op zaterdag 18 juni organiseert de VAL een fietstocht voor haar leden. Noteer deze datum vast in uw agenda. We starten om uur vanaf de DRU Cultuurfabriek in Ulft. We maken een fietstocht langs de Oude IJssel over de nieuw aangelegde fietspaden richting Engbergen. Via Voorst fietsen we over Duitsland naar Megchelen. Van daaruit doen we het natuurgebied Landfort aan en gaan we kijken bij kruidenrijk akkerranden en - graslanden. Tegen uur zijn we weer terug in Ulft. Op diverse punten staan we onderweg stil bij wat er te zien valt aan natuur en landschap. Een uitnodiging voor deze excursie zal binnenkort in uw mailbox verschijnen.

7 Akkerranden 2016 Samen voor de Patrijs In de Oude IJsselstreek zijn er dit jaar weer akkerranden te bewonderen. Nadat vorig jaar veel recreanten hebben genoten van de randen zijn ze dit jaar meer gericht op het creëren van een leefgebied voor de Patrijs. Met als titel Slingers in het landschap heeft de agrarische natuur vereniging VAL Oude IJssel vorig jaar ruim 5 km akkerranden aangelegd om hun 10-jarig bestaan te vieren. Door de vele goede reacties van zowel mens als dier is er een vervolg gegeven aan dit project. Dit jaar is er een samenwerking tot stand gekomen tussen de VAL Oude IJssel, 3 wildbeheerseenheden namelijk de WBE s Wisch, Gendringen/Bergh en Doetinchem/Zelhem en de vogelwerkgroep van het IVN. Er zijn gebieden uitgezocht waar de Patrijs nog voorkomt en waar hun leefgebied verbeterd kan worden. De Patrijs is een kleine akkervogel die vroeger vaak in het kleinschalig landschap voorkwam. De laatste jaren heeft deze vogel het steeds moeilijker oa door schaalvergroting in de landbouw. Samen willen we het leefgebied van de Patrijs aantrekkelijker maken zodat niet alleen de Patrijs ervan profiteert maar ook andere vogels, dieren en planten. En voor de mens is de variatie in het landschap natuurlijk ook mooi om te zien. De WBE s hebben grondeigenaren gevraagd een stuk grond beschikbaar te stellen voor het inzaaien van een rand. Er doen dit jaar 26 eigenaren mee en dit is goed voor zo n 2.5 ha aan akkerranden. De meesten liggen in de omgeving van het Idinkbos en de Silvoldse Slaege. Begin mei zijn de meeste randen ingezaaid door Jan Steverink en deze zullen blijven staan tot februari Het zaadmengsel bevat dit jaar wat meer granen en wat minder bloemen omdat de Patrijs zich daar beter in thuis voelt. Dit project is mede tot stand gekomen door financiële ondersteuning van het Coöperatiefonds van de Rabobank, de gemeente Oude IJsselstreek en de stichting Landschapsbeheer Gelderland. Er is dus sprake van een echte samenwerking, Samen voor de Patrijs!

8 Contact VAL Oude IJssel Berkenlaan HT SILVOLDE Telefoon: Robert Boevink (coördinator) Telefoon: Website: Facebook: Gemaakt door onze werkploeg Foto: Henk Krajenbrink. Lid worden? Via onze website kunt u zich aanmelden als lid van de VAL. Ook kunt u direct contact opnemen met onze secretaris Henry Steverink. secretaris@valoudeijssel.nl Tips en trucks? Verbeterpunten, vragen of leuke ideeën voor de nieuwsbrief? Wij horen het graag!

9

NIEUWSBRIEF Juli 2018

NIEUWSBRIEF Juli 2018 NIEUWSBRIEF Juli 2018 Inhoud Akkerrandmengsel verkoop kantoor Inzaaien akkerranden en evaluatie Verslag ledenexcursie Voorintekening 2019 Foto: Henk Krajenbrink Akkerrandmengsel verkoop kantoor Voor het

Nadere informatie

Update bloemrijke akkerrandenproject: Slingers in het Landschap 2. 10-jarig jubileum van de VAL, een terugblik 4. Even voorstellen: Koen van Schriek 7

Update bloemrijke akkerrandenproject: Slingers in het Landschap 2. 10-jarig jubileum van de VAL, een terugblik 4. Even voorstellen: Koen van Schriek 7 Nieuwsbrief April 2015 Inhoud Update bloemrijke akkerrandenproject: Slingers in het Landschap 2 10-jarig jubileum van de VAL, een terugblik 4 Even voorstellen: Koen van Schriek 7 Nieuwe landschapssubsidie

Nadere informatie

Subsidies voor landschap & natuur

Subsidies voor landschap & natuur Gemeente Aalten Subsidies voor landschap & natuur Versterking landschap De provincie Gelderland en de gemeente Aalten streven naar een gevarieerder, aantrekkelijker en beter beleefbaar landschap. Vandaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober 2016 NIEUWSBRIEF oktober 2016 Inhoud Geslaagde fietstocht met onze leden Fietstocht de boer op Persbericht samen voor de patrijs Regeling Landschap Overzicht uitgevoerde projecten seizoen 2015/2016 Sussesvol

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF April 2017

NIEUWSBRIEF April 2017 NIEUWSBRIEF April 2017 Inhoud In gesprek met. Voorintekening ANLB 2018 Nieuw PR materiaal Actieplan akker- en weidevogels Plantwerk Loolaan in Kilder Noteer 20 mei alvast in uw agenda voor onze ledenexcursie!

Nadere informatie

Samen houden we het landschap in de gemeente Dalfsen mooi!

Samen houden we het landschap in de gemeente Dalfsen mooi! De Stichting Groene en lauwe Diensten Overijssel De stichting Groene en lauwe Diensten Overijssel is opgericht door Landschap Overijssel en Natuurlijk Platteland Oost (de koepelorganisatie van Agrarische

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2017

NIEUWSBRIEF Oktober 2017 NIEUWSBRIEF Oktober 2017 Inhoud - Verslag ledenexcursie Huis Bergh - Jaarlijkse ledenvergadering - Kraomschudden veldtuutjes in Loerbeek - Even voorstellen: nieuw werkploeglid - Contributie - Praktijkcursus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF April 2018

NIEUWSBRIEF April 2018 NIEUWSBRIEF April 2018 Inhoud Nieuw bestuurslid Onze werkploeg Verslag snoeicursussen Vooraankondiging ledenexcursie In gesprek met. Werving tellers voor de patrijs een groot succes Voorintekening ANLB

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF November 2018

NIEUWSBRIEF November 2018 NIEUWSBRIEF November 2018 Inhoud Aankondiging ALV Huiszwaluwtil Contributie Project Paradijs voor de Patrijs bij Vroege Vogels Aankondiging cursus hoogstamfruitbomen snoeien Samen maken we het landschap

Nadere informatie

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl HET PROJECT Programma: 19:30 Opening door Vereniging Landschap en Milieu Hattem Welkom Wethouder Carla Broekhuis 19:40 Presentatie streekeigen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 145/2014 Datum : 1 oktober 2014 B&W datum : 30 september 2014 Beh. ambtenaar : Ingrid Oonk Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Subsidieaanvraag landschapsregeling

Nadere informatie

Inleiding. Uitgangspunten Groenblauw Stimuleringskader. Aanleiding stimuleringskader. Provinciale stimuleringsregeling buiten de EHS

Inleiding. Uitgangspunten Groenblauw Stimuleringskader. Aanleiding stimuleringskader. Provinciale stimuleringsregeling buiten de EHS Inleiding Aanleiding Groenblauw Stimuleringskader Systematiek, pakketten, vergoedingen Start veldcoördinatie Het landschap verandert zichtbaar Morgen en verder De Agrarische Natuurverenigingen Raamvallei

Nadere informatie

Beplantingsproject Loil in het Groen

Beplantingsproject Loil in het Groen Beplantingsproject Loil in het Groen Agenda Welkom Aanleiding project Loil in het Groen Landschap Loil Pauze Cultuurhistorisch erfinrichtingsprincipe Werkwijze project Loil in het Groen Intekenen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni Inhoud. Veranderen. Landschapsherstelproject 2

Nieuwsbrief. Juni Inhoud. Veranderen. Landschapsherstelproject 2 Nieuwsbrief Juni 2014 Inhoud Landschapsherstelproject 2 Theo Freriks neemt afscheid 3 Nieuwe landschapscoördinator 5 Lid aan het woord 7 Bezoek uit het buitenland 9 Gierzwaluwen weer bij DRU 10 Brochure

Nadere informatie

IGP Laarakkerse Waterleiding: nieuw perspectief

IGP Laarakkerse Waterleiding: nieuw perspectief Nieuwsbrief IGP Laarakkerse Waterleiding: nieuw perspectief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Laarakkerse Waterleiding. In deze brief vindt u informatie over een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

Projectvoorstel. Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard

Projectvoorstel. Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard Projectvoorstel Maatregelen voor de Patrijs Uitwerking kerngebied Struikwaard J. Sloothaak Januari 2013 Projectvoorstel Project: Maatregelen voor de Patrijs Periode: 1 januari 2013 1 november 2014 Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 9 Nr. 2 Augustus 2013. Inhoud. Een groeizaam seizoen. Landschapsherstelproject 2

Nieuwsbrief. Jaargang 9 Nr. 2 Augustus 2013. Inhoud. Een groeizaam seizoen. Landschapsherstelproject 2 Nieuwsbrief Jaargang 9 Nr. 2 Augustus 2013 Inhoud Landschapsherstelproject 2 Kerk- en fietspaden Sinderen 4 Kroamschudden op de DRU 9 Stoken op Streekhout 10 Boekentip: Mooi Europa 11 Een groeizaam seizoen

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Lievelde in het Groen Agenda Welkom Aanleiding Doel van de avond Landschap Cultuurhistorie: erf inrichtingsprincipe Ecologie Werkwijze Intekenen

Nadere informatie

Meer biodiversiteit door samenwerking

Meer biodiversiteit door samenwerking Carel van Dijck (Gemeente Oirschot) en Eric Sessink (Stichting Food4Bees) Is Oirschot biodivers? 1 Inhoud Geschiedenis / Projecten Biodiversiteitsactieplan Oirschot Rol van de gemeente Nieuwe kansen en

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie

NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER

NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER NATUUR EN MENSEN SAMEN VERDER LANDGRAAF Grenzeloos samenwerken Bosbeheer Landgraaf wil samenwerken en een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Nadere informatie

Wijkfestival. Samen. Sterk. in Schöneveld

Wijkfestival. Samen. Sterk. in Schöneveld Wijkfestival Samen Sterk in Schöneveld Iedereen wil graag wonen in een prettige buurt! Daar waar het schoon, veilig, sociaal en netjes is, voelen wij ons het beste. En dan is het ook nog belangrijk dat

Nadere informatie

Ruimte om te leven met water

Ruimte om te leven met water Ruimte om te leven met water Het huidige watersysteem is volgens de nieuwe In de toekomst wil het waterschap een zoveel Om de benodigde ruimte aan hectares te verwerven inzichten niet meer op orde. Aanpassingen

Nadere informatie

VNG. 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam

VNG. 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam VNG 9 maart 2017 T.E.P.A. Lam Kerntaken provincies Duurzame ruimtelijke ontwikkeling (o.a. waterbeheer) Milieu, energie en klimaat Vitaal platteland, natuurbeheer en ontwikkeling natuurgebieden Regionale

Nadere informatie

Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013

Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013 Speech van Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, Jaarvergadering van de Federatie Particulier Grondbezit, Driebergen, 25 mei 2013 Versie 20 mei 2013 Alleen het gesproken woord geldt 1 Dames en heren,

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Privacyverklaring VASTGELEGDE GEGEVENS

Privacyverklaring VASTGELEGDE GEGEVENS Privacyverklaring Privacyverklaring Agrarische natuurvereniging VAL Oude IJssel (hierna: wij ) verwerkt persoonsgegevens van haar leden en niet leden (andere contactpersonen). Wij doen dit om iedereen

Nadere informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie - Utrecht is met recht trots op haar parken en groengebieden die de stad omlijsten. Het oude Wilhelminapark of het moderne Maximapark. De hoogste (en oudste) bomen van Nederland vind je op slechts 10 minuten

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR106004_1

CVDR. Nr. CVDR106004_1 CVDR Officiële uitgave van Utrecht. Nr. CVDR106004_1 24 januari 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 10 november 2009,kenmerk 2009INT251102 tot vaststelling van de subsidieplafonds, aanvraagperioden

Nadere informatie

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel De Groene Delta is hét groenprogramma van de gemeente s-hertogenbosch en is momenteel in ontwikkeling.

Nadere informatie

Groene diensten Leveren van biodiversiteit. Jetze Genee, 11 april 2019

Groene diensten Leveren van biodiversiteit. Jetze Genee, 11 april 2019 Leveren van biodiversiteit Jetze Genee, 11 april 2019 (ANLb pakketten) WAT zijn dat? 6-jarige pakketten natuur en landschapsbeheer Conform via de landelijke catalogus Groen Blauwe diensten vastgesteld.

Nadere informatie

Horstee Flits Jaargang 12 - nr. 2 April 2011

Horstee Flits Jaargang 12 - nr. 2 April 2011 - 1 - Nieuw project Randenbeheer aanmelden kan nog! Het project Randenbeheer op maïsland heeft een vervolg gekregen. Wel met een iets andere aanpak. Het heet nu Bloeiend Bedrijf is een samenwerkingsproject

Nadere informatie

Mei Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden?

Mei Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden? Mei 2018 Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Peel en Maas is een mooie en uitgestrekte plattelandsgemeente met veel ruimte voor groen. We streven naar

Nadere informatie

Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Gelderland. Werkbezoek Provinciale Staten 21 juni 2017

Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Gelderland. Werkbezoek Provinciale Staten 21 juni 2017 Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Gelderland Werkbezoek Provinciale Staten 21 juni 2017 Programma Welkom door Dick Looman, voorzider colleceef VALA Gezamenlijke lunch, met 2 presentaees: Agrarische

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN in de periode 2014-2015 (versie 3 mei 2014) situatie per 31-12-2013 SAMEN STERKER Werkgroep

Nadere informatie

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES De provincies willen waardevolle landbouwgebieden en natuurterreinen verder ontwikkelen. Staring Advies kan eigenaren van agrarische bedrijven en

Nadere informatie

HEEL HET LANDSCHAP! Jaarbericht 2012 Stichting Landschapsbeheer Gelderland

HEEL HET LANDSCHAP! Jaarbericht 2012 Stichting Landschapsbeheer Gelderland HEEL HET LANDSCHAP! Jaarbericht 2012 DESKUNDIG INSPIREREND ONDERSTEUNEND DAADKRACHTIG ZORG VOOR ONS LANDSCHAP! is een ideële organisatie die zich inzet voor het cultuurlandschap; het landschap met heggen,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering ELAN Agrarische Natuurverenigingen Zuidoost-Friesland Algemene Ledenvergadering Collectief ELAN Nijeholtpade, 28-06-2017 Opgericht in 2010 Vijf inliggende Agrarische natuurverenigingen (ANV s): Gagelvenne

Nadere informatie

Bijlage tarieven begrotingsjaar 2016 in euro s per eenheid De jaarvergoeding voor de natuurbeheertypen, opgenomen in bijlage 1

Bijlage tarieven begrotingsjaar 2016 in euro s per eenheid De jaarvergoeding voor de natuurbeheertypen, opgenomen in bijlage 1 Bijlage tarieven begrotingsjaar 2016 in euro s per eenheid De jaarvergoeding voor de natuurbeheertypen, opgenomen in bijlage 1 nr BT Beheertype Tarief 2016 N01.01 Zee en wad 1,62 N01.02 Duin- en kwelderlandschap

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Grondeigenaren die bijdragen aan een mooi landschap Een bedrijfslandschapsplan in de praktijk Nieuw wandelpad vormt ingang Duurzaamheidsvallei, Moerenburg- Opening Duurzaamheidsvallei

Nadere informatie

RESULTATEN LANDGOEDERENBELEID

RESULTATEN LANDGOEDERENBELEID Deze folder is opgesteld door OPG en adviesbureau Wing en is gefinancierd door de provincie Overijssel. Het geeft een indicatief beeld van de resultaten van het landgoederenbeleid van de provincie Overijssel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Februari 2014. Winterrust of lentekriebels? Inhoud

Nieuwsbrief. Februari 2014. Winterrust of lentekriebels? Inhoud Nieuwsbrief Februari 2014 Inhoud Landschapsherstelproject 2 Plattelandsconferentie 4 Brief politieke partijen 8 Verslag jaarvergadering 10 Artikel bijen 13 Winterrust of lentekriebels? Na de afgelopen

Nadere informatie

Jaarverslag Foto: M. Bouman

Jaarverslag Foto: M. Bouman Jaarverslag 2016 25-jarig jubileum werkgroep: 1991-2016 Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor onze werkgroep. In april was het 25 jaar geleden dat de werkgroep van start ging. We vierden dit jubileum

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

Missie en visie Landschap Overijssel

Missie en visie Landschap Overijssel Missie en visie Landschap Overijssel Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Onze missie 3. Onze visie 4. Onze kernwaarden, waardevol landschap 5. Onze kerncompetenties 6. Onze kerntaken 7. Onze afweging 8. Onze rollen

Nadere informatie

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden?

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden? Mei 2016 Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Peel en Maas is een mooie en uitgestrekte plattelandsgemeente met veel ruimte voor groen. We streven naar

Nadere informatie

De Natuurvisie Gelderland

De Natuurvisie Gelderland De Natuurvisie Gelderland Uitnodiging netwerkbijeenkomst natuur en landschap Maandag 21 november 2016 17.00-20.00 uur, Doorwerth Netwerkbijeenkomst natuur en landschap De provincie nodigt u als partner

Nadere informatie

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader De boer als groen-blauwe dienstverlener Het Brabantse landschap is vandaag de dag een uniek en divers geheel. Een geheel dat niet tot stand zou zijn gekomen

Nadere informatie

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier Het formulier volledig ingevuld en ondertekend sturen aan Stichting IKL Postbus 154 6040AD ROERMOND Of stuur het ingescande formulier aan ikl@ikl-limburg.nl Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier 1) Naam

Nadere informatie

Even (nou even..) bijpraten

Even (nou even..) bijpraten Even (nou even..) bijpraten Reageren? info@collectiefnhz.nl Meer informatie, ook persoonlijke documenten: www.collectiefnhz.nl Beste leden van Collectief Noord-Holland Zuid, De drukke tijd is voor iedereen

Nadere informatie

Hoe groen zijn de partijprogramma s

Hoe groen zijn de partijprogramma s Hoe groen zijn de partijprogramma s Een onderzoek over wat er door de verschillende partijen is opgeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 Werkwijze Alle 8 partijprogramma s zijn

Nadere informatie

Wat en wie is de Plattelandsraad?

Wat en wie is de Plattelandsraad? PLATTELANDSRAAD OUDE IJSSELSTREEK Nieuwsbrief nr. 3 In dit nummer: Kennismaken met leden Plattelandsraad Plattelandsraad 1 Monumentenplatform IVN Vrouwen van NU Wildbeheerseenheid Bijenvereniging VVV Oude

Nadere informatie

Fietstocht langs bloeiende akkerranden

Fietstocht langs bloeiende akkerranden Fietstocht langs bloeiende akkerranden Op zoek naar de Patrijs Beleef de schoonheid van de Achterhoek en kijk door de ogen van de Patrijs. Fiets langs prachtige akkerranden, kampenlandschap en boerenerven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoud. Van de voorzitter. November Van de voorzitter.1. Droogte als kans...3. Zonnepark Endona...4. Landgoed Frieswijk...

Nieuwsbrief. Inhoud. Van de voorzitter. November Van de voorzitter.1. Droogte als kans...3. Zonnepark Endona...4. Landgoed Frieswijk... Nieuwsbrief November 2018 Inhoud Van de voorzitter.1 Droogte als kans....3 Zonnepark Endona...4 Landgoed Frieswijk... 4 Akkerranden......5 ANLB...6 Snoeicursus.....6 Marktplaats...6 ANV Groen Salland Boxbergerweg

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. ir. J.H. Maissan. Onderwerp Openstellingsbesluit agrarisch natuurbeheer

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. ir. J.H. Maissan. Onderwerp Openstellingsbesluit agrarisch natuurbeheer PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Openstellingsbesluit agrarisch natuurbeheer 2019-1 Kern mededeling: Gedeputeerde Staten hebben besloten de subsidieregeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer

Nadere informatie

De landbouwer als landschapsbouwer. 4. De landbouwer als landschapsbouwer ICT-opdracht ehorizon

De landbouwer als landschapsbouwer. 4. De landbouwer als landschapsbouwer ICT-opdracht ehorizon 4. De landbouwer als ICT-opdracht ehorizon Bedrijf: Steven Vanhecke - Oude Burkelslag 10-9990 Maldegem 4.1 Richtlijnen voor de begeleidende leerkracht Een belangrijk doel in de derde graad van het secundair

Nadere informatie

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Gecombineerde nieuwsbrief kleine kernen, gemeenschapsaccommodaties en zorgcollectieven Limburg. Bekijk deze mailing in uw browser Deze editie aandacht voor: Wensbusbijeenkomsten

Nadere informatie

VERZEKERD VAN LANDSCHAP!

VERZEKERD VAN LANDSCHAP! VERZEKERD VAN LANDSCHAP! Jaarbericht 2013 DESKUNDIG INSPIREREND DAADKRACHTIG ONDERSTEUNEND zorg voor ons landschap VERZEKERD VAN LANDSCHAP! is een ideële organisatie die zich inzet voor het cultuurlandschap;

Nadere informatie

Ruimtelijke ordening. Ruimtelijke Ordening

Ruimtelijke ordening. Ruimtelijke Ordening Ruimtelijke ordening Ruimtelijke Ordening Ruimtelijke ordening (RO) in Nederland Vanuit de geschiedenis is RO al belangrijk in Nederland, denk bijvoorbeeld aan landinrichting en optimaliseren van de waterhuishouding.

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

wordt een subsidie verleend van 90% van de subsidiabele kosten. De eigenaar moet dan 10% van de subsidiabele kosten zelf dragen.

wordt een subsidie verleend van 90% van de subsidiabele kosten. De eigenaar moet dan 10% van de subsidiabele kosten zelf dragen. Subsidieregeling landschapselementen 2014 2018 Burgemeester en wethouders van Berkelland; Overwegende dat: - er een provinciale regeling is Regels subsidieverstrekking Landschap Gelderland ; - er op basis

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Landschapsplan

Aanvraagformulier subsidie Landschapsplan Aanvraagformulier subsidie Landschapsplan Vul dit formulier in, zet uw handtekening en stuur de aanvraag op naar het college van burgemeester en wethouder, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Raadhuisplein 2

Nadere informatie

Veenweiden Krimpenerwaard: wat gaat er gebeuren?

Veenweiden Krimpenerwaard: wat gaat er gebeuren? Veenweiden Krimpenerwaard: wat gaat er gebeuren? april 2018 2 1 De toekomst van de Krimpenerwaard De Krimpenerwaard is een bijzondere plek. Dat willen we graag zo houden en versterken. Gemeente en hoogheemraadschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Aan de bewoners van Nieuwveen datum Februari 2012 ons kenmerk 12.02656 betreft Nieuwsbrief Woningbouwproject Nieuwveen Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Via deze nieuwsbrief informeert de gemeente

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

zorg voor ons landschap

zorg voor ons landschap Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl zorg voor ons landschap Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG): Stichting met ideële doelstelling. Missie: Zorg voor een vitaal, beleefbaar

Nadere informatie

Bijlage 3 Vergoedingen groenblauwe diensten Limburg 2011

Bijlage 3 Vergoedingen groenblauwe diensten Limburg 2011 Bijlage 3 Vergoedingen groenblauwe diensten Limburg 2011 Jaarvergoedingen voor het begrotings 2011, behorende bij de subsidieregeling groenblauwe diensten Limburg BEHEER Pakketomschrijving Eenheid Jaarvergoeding

Nadere informatie

Een kijkje in Andernach - de Eetbare stad. Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet,

Een kijkje in Andernach - de Eetbare stad. Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, From: Lugt, Arjen van der Sent: maandag 26 juni 201710:39:58 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Nieuwsbrief LEADER Weidse Veenweiden - juni 2017 Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Meer ruimte voor ondernemen op Bedrijvenpark Laarberg

Meer ruimte voor ondernemen op Bedrijvenpark Laarberg Meer ruimte voor ondernemen op Bedrijvenpark Laarberg Regionaal Bedrijvenpark Laarberg biedt ruimte aan bedrijven om te ondernemen. Het is door de provincie Gelderland aangewezen als regionaal bedrijvenpark

Nadere informatie

Aanpak en resultaten samenwerking

Aanpak en resultaten samenwerking Aanpak en resultaten samenwerking Louisa Remesal mei 2016 SUCCESVOLLE PROJECTEN Al jaren werken gemeenten en waterschap samen met de omgeving om projecten te realiseren. Lochem Gemeentehuis aan de Berkel

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Buitengebied 2002 23e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke - en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Landschappelijke

Nadere informatie

Ontvangst Samen sterk rond landschapswerk. Welkom. Onze diensten Rondgang in het veld Napraten. 27 oktober Uitvoering

Ontvangst Samen sterk rond landschapswerk. Welkom. Onze diensten Rondgang in het veld Napraten. 27 oktober Uitvoering Ontvangst Samen sterk rond landschapswerk Welkom Wat is en doet een ANV Onze diensten Rondgang in het veld Napraten 27 oktober 2011 Natuur en landschap Steeds prominenter op de agenda Signalen maatschappij

Nadere informatie

SNL Agrarisch natuurbeheer

SNL Agrarisch natuurbeheer SNL Agrarisch natuurbeheer DR code Index N&L Agrarisch Beheer A01 Agrarische faunagebieden A01.01 Weidevogelgebied A01.01.01 Weidevogelgrasland met rustperiode 8001 A01.01.01a Weidevogelgrasland met rustperiode

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo. Agenda

Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo. Agenda Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo Agenda 1. Inleiding en achtergrond 2. Betrokken partijen 3. Financiële bijdragen partijen 4. Geschiedenis, huidige situatie en aanleiding 5.

Nadere informatie

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 -

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 - Inrichtingsplan Verlengde Looweg 7 Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 december 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 december 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 december 2012 Aanwezig: Afwezig: L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (voorzitter), J.B. Uit den Boogaard, C.J.M.W. Wassenaar J. Wienen, Roelof van Netten (secretaris)

Nadere informatie

IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE

IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE IIINOI3122 IVN MARK & DONGE VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Secretariaat Aan : 1) Algemeen Bestuur Waterschap Brabantse Delta *^z ~~ 2) Dagelijks Bestuur Waterschap Brabantse Delta Datum: 15

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Landschapsontwikkelingsplan Aalten. Jaarverslag 2014

Uitvoeringsprogramma Landschapsontwikkelingsplan Aalten. Jaarverslag 2014 Uitvoeringsprogramma Landschapsontwikkelingsplan Aalten Jaarverslag 2014 Jaarverslag uitvoeringsprogramma 2014 Stichting SAAP Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Inleiding... 7 Uilenkasten... 9 Scholenpriject...

Nadere informatie

Gemeente Helmond, 15 juli 2015

Gemeente Helmond, 15 juli 2015 Projectplan bij subsidie-aanvraag in het kader van de Subsidieregeling natuur en samenleving Noord-Brabant 4 Gemeente impuls voor groen burgerinitiatief Gemeente Helmond, 15 juli 2015 Het projectgebied

Nadere informatie

Monitoring bij Natuurboeren. 31 maart 2015

Monitoring bij Natuurboeren. 31 maart 2015 Monitoring bij Natuurboeren 31 maart 2015 problematiek Afname Plant- en dieren leven in het buitengebied Intensivering grondgebruik, verdroging Monitoring bij natuurboeren 2 Monitoring bij natuurboeren

Nadere informatie

Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk. Jan Stronks

Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk. Jan Stronks Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk Jan Stronks Stand van zaken huidig landschap Bos en natuur in de plus! Agrarisch cultuurlandschap sterk in de min: Natuurwaarde holt achteruit

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit Natuurbeheer 2016-2 2015/26 Nummer1783178

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit Natuurbeheer 2016-2 2015/26 Nummer1783178 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Flevoland. Nr. 6291 21 september 2015 Openstellingsbesluit Natuurbeheer 2016-2 2015/26 Nummer1783178 Gedeputeerde Staten van Flevoland maken gelet op het

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel

Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel Openstellingsbesluit Agrarisch natuurbeheer van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel van 19 april 2016, nr. 2016/0114354 tot vaststelling van de subsidieplafonds, aanvraagperioden en de tarieven

Nadere informatie

Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek SAMEN WERKEN AAN EEN BETER RESULTAAT

Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek SAMEN WERKEN AAN EEN BETER RESULTAAT Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek SAMEN WERKEN AAN EEN BETER RESULTAAT JAARBERICHT 2018 INHOUD WIE IS DE VALA? PAGINA 3 CIJFERS EN ACTIVITEITEN VAN 2018 PAGINA 4 AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER

Nadere informatie

Groen Blauw Stimuleringskader Dé regeling voor stimulering van particulier landschapsbeheer!

Groen Blauw Stimuleringskader Dé regeling voor stimulering van particulier landschapsbeheer! Groen Blauw Stimuleringskader Dé regeling voor stimulering van particulier landschapsbeheer! Eindrapportage Gebiedscontract Land van Heusden en Altena Foto s voorpagina: Diverse activiteiten en resultaten

Nadere informatie

Groene kern en buitengebied

Groene kern en buitengebied Groene kern en buitengebied Sterkte Gorssel als groene long Groene open plekken in de kern Kleinschalig coulisselandschap Cultuurhistorische elementen Zwakte Matig groenbeheer Onvoldoende aandacht natuur-

Nadere informatie

Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze.

Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze. Kansen voor Noord-Drenthe Triple P-monitor: onderzoek naar de duurzaamheid in Tynaarlo en Aa en Hunze. Rabobank Noord-Drenthe. Een bank met ideeen. www.rabobank.nl/noord-drenthe Triple P-onderzoek Rabobank

Nadere informatie

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop Lees deze nieuwsbrief online In deze nieuwsbrief: Uitnodiging terugkoppeling Bombay, de Jouwer en 't Faan op 10 oktober Terugkoppeling schetssessie Matsloot en Pasop 'Paradijs' van petgaten Kritische blik

Nadere informatie

Projectplan Patrijzen in het Land van Heusden en Altena

Projectplan Patrijzen in het Land van Heusden en Altena Projectplan Patrijzen in het Land van Heusden en Altena Agrarische Natuurvereniging Altena - Biesbosch M. Millenaar, maart 2014 Molenerf Zandwijkse molen 1 Inhoudsopgave 1 Aanleiding 3 2 Doelstelling 4

Nadere informatie

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km LANDGOED BEERZE ROUTE 4,2 km Een heerlijke wandeling voor de hele familie door de bossen bij Beerze, vlak bij Ommen. Lekker lopen langs heide, stuifduinen en ook via het oude huis Beerze. Route gemaakt

Nadere informatie

VU-Onderzoek Kromme Rijn

VU-Onderzoek Kromme Rijn Nieuwsbrief Mei 2018 Volume 3 VU-Onderzoek Kromme Rijn Geachte belanghebbende/geïnteresseerde, Hierbij ontvangt u de derde nieuwsbrief over ons onderzoek naar landschapsgebruik in het Kromme Rijngebied.

Nadere informatie