Daadkracht. Jaarplan Zichtbaar maken van kwaliteit! FysioGroep Haaglanden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Daadkracht. Jaarplan Zichtbaar maken van kwaliteit! FysioGroep Haaglanden"

Transcriptie

1 Daadkracht FysioGroep Haaglanden Jaarplan 2012 Dit jaarplan geeft een overzicht van de activiteiten van FysioGroep Haaglanden (FGH) voor Elke activiteit wordt financieel onderbouwd vanuit de geaccordeerde begroting. Zichtbaar maken van kwaliteit!

2 Van fundament naar groei In 2010 hebben we het fundament gelegd van de organisatie. In 2011 hebben we daar al de nodige resultaten van gezien. We zijn door diverse instanties benaderd om allerlei activiteiten te ontwikkelen in de regio Haaglanden. Dit wordt samen met de leden tot stand gebracht. Het beleid voor 2012 bouwt verder op de doelstellingen en resultaten van 2010 en Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen waar onze aandacht speciaal naar uit gaat. In de inleiding wordt het raamwerk aangegeven. Daarna zal zo veel mogelijk met behulp van de SMART- criteria het beleid worden geformuleerd. Kwaliteitsbeleid Het afgelopen jaar hebben wij, door het organiseren van bijeenkomsten voor de bekkenfysiotherapeuten, de specialisten op het gebied van COPD, de kinderfysiotherapeuten en de leden die zich met de pilot CVRM bezighouden, het gesprek op gang gebracht over het gezamenlijk profileren naar stakeholders vanuit een gemeenschappelijke visie. Deze visie is aan verandering onderhevig en bij de verschillende werk groepen in een ander stadium van ontwikkeling. FGH wil in 2012 deze bijeenkomsten continueren om het kwaliteitsbeleid samen met de kwaliteitscommissie verder vorm te geven. Voor de omschrijving van kwaliteit verwijzen wij naar het jaarplan 2011 waarin dit nader is uitgewerkt. In 2012 willen wij dit beleid vervolgen en het aantal thema s uitbreiden mede op aangeven van de leden. Dit is noodzakelijk voor voldoende draagvlak en een efficiënte besteding van tijd van het bureau en commissieleden van FGH. S: Het ontwikkelen van gerichte thema s die leden vanuit hun affiniteit aanspreken. M: Het samen ontwikkelen van thema s die tot de kernwaarden van FGH gaan behoren. A: Draagvlak creëren bij de leden om samen kwaliteitscriteria te ontwikkelen. R: Zorg dragen voor aansluiting bij de lokale zorgomgeving. T: In 2011 minimaal twee, maximaal vier, bijeenkomsten ter verdieping van het kwaliteitsdenken.

3 Communicatiebeleid Het communicatiebeleid heeft in 2011 een gezicht gekregen in de vorm van de nieuwe website en de Nieuwsflits, die de nieuwsbrief gedeeltelijk heeft vervangen. Ook zijn er, in samenwerking met een professionele partij, bijeenkomsten georganiseerd, zowel op specifiek vakinhoudelijk gebied als op het gebied van informatie over Social Media en de mogelijkheden die deze media voor de leden kunnen hebben. Dit proces zal in 2012 zijn vervolg krijgen in diverse vormen, waarbij telkens zal worden gevraagd naar de interesse van de leden om voldoende draagvlak te hebben voor de te ondernemen acties. S: In samenwerking met een professionele partij een vervolgplan maken voor het verder uitbreiden en verbeteren van de communicatie met, voor en door de leden. M: Het maken van een gespecificeerd communicatieplan. A: Het communicatieplan moet leiden tot een tijdsbesparing en een verbeterde zichtbaarheid van de leden in hun relatie tot hun omgeving. R: Uitvoerbaar binnen de technologische en financiële grenzen en wensen. T: Plan gereed eind maart, besluitvorming eind april Vakinhoudelijk beleid 1. COPD In 2011 is er gewerkt aan een aansluitovereenkomst met de leden van Luchtwerk. In de overeenkomst zijn specifieke kwaliteitseisen opgenomen. Na ondertekening wordt het in formele zin mogelijk gezamenlijk op te trekken en kan FGH de fysiotherapeuten van Luchtwerk formeel vertegenwoordigen. Bij het opstellen van deze overeenkomst werd bewust stil gestaan bij het grotere belang van een dergelijke overeenkomst voor FGH. Het nu opgestelde document kan namelijk model staan voor de toekomst. De leden zijn in oktober tevens van start gegaan met de vorming van werkgroepen. Per werkgroep wordt een item opgepakt en bij een volgend overleg besproken. Daarna gaat een vertegenwoordiging van Luchtwerk de resultaten voorleggen aan de verwijzers in de tweede lijn. S: Het presenteren van de kwaliteit van de Luchtwerk -leden aan ketenpartners. M: Bestaande contacten richting de tweede lijn en transmurale zorg verder verdiepen wat betreft de samenwerking. A: Via de gevormde werkgroepen uitwerken van protocol, verwijsformulier, terugrapportage en scholing. R: Het organiseren van vier inhoudelijke bijeenkomsten per jaar. T: Het bekrachtigen van de aansluitovereenkomst per 1/1/2012.

4 2. CVRM In 2011 is in samenwerking met ELZHA (Eerste Lijns Zorggroep Huisartsen) en HELD (Haagse Eerste Lijns Diëtisten) de pilot CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) in Den Haag van start gegaan. FGH heeft zich als deelnemende partij verantwoordelijk gesteld voor het ontwikkelen en uitvoeren van de beweegmodule. In diverse mono- en multidisciplinaire bijeenkomsten is verder gewerkt aan de implementatie van het startdocument. Ook hebben de deelnemende FGH leden scholing gevolgd. De doelstelling van de pilot is om te onderzoeken of het zorgproces rondom patiënten met verhoogd cardiovasculair risico in achterstandswijken en welstandswijken gelijkvormig verloopt. De zorgverzekeraars CZ en Azivo ondersteunen dit project. FGH heeft vertegenwoordigers in de inhoudelijke werkgroep en in de stuurgroep die de voortgang van de pilot op organisatorisch niveau begeleidt. Beide werkgroepen zijn multidisciplinair en worden ondersteund door Lijn1. Het is belangrijk om te realiseren dat de implementatie van Zorgstandaarden, uitgewerkt in een DBC (Diagnose Behandel Combinatie), volledig dienen te worden gefinancierd vanuit de Basisverzekering. De financiering van de fysiotherapeutische interventie valt daarbuiten. FGH voert daarover nog overleg met ELZHA en andere betrokken partijen. De pilot omvat zeven wijken (Scheveningen, Laakkwartier, Moerwijk, Transvaal, Wassenaar, Leidschendam en Voorburg). FGH neemt met tien fysiotherapiepraktijken deel aan dit project. S: FGH ondersteunt deelname aan de pilot CVRM. M: Het realiseren van financiering voor deelname en het bepalen van de inhoud van de fysiotherapeutische interventie. A: De beweegmodule wordt uitgevoerd op de locaties van de deelnemende FGH praktijken. R: Bewaken van de voortgang van de pilot op wijkniveau, om de belangen van de praktijken daar te ondersteunen. T: Besluitvorming over voorwaarden en duur van de interventie vindt plaats voor eind Bekkenbodem fysiotherapie en verloskundigen. Het afgelopen jaar zijn de Bekkenfysiotherapeuten (BFT) van FGH diverse malen bij elkaar gekomen om te bekijken op welke manier zij door onderlinge samenwerking een betere positionering van hun werkomgeving kunnen creëren zowel vakinhoudelijk als in samenwerking met de Verloskundigen Zorggroep Haaglanden (VZH). Dit heeft onder andere geresulteerd in een concept verwijsbrief die de verloskundigen van VZH kunnen gaan gebruiken voor gerichte doorverwijzing van zwangere vrouwen. Deze ontwikkelingen geven aanleiding om in 2012 de samenwerking met VZH verder uit te werken, maar ook om die met andere verwijzers (ook collega fysiotherapeuten!) op te

5 zoeken. Vanuit het bestuur van VZH wordt voorzichtig gedacht aan het opstellen van een gemeenschappelijk protocol waarin inclusie criteria voor doorverwijzing, wijze van terugkoppeling etc opgenomen wordt. S: Het initiëren van bijeenkomsten met VZH met als doel kennisoverdracht en verdere verdieping van de samenwerking. M: Het begeleiden van de BFT in samenwerking met VZH om tot een modelprotocol te komen voor afspraken m.b.t. samenwerking op wijkniveau in een periode van 9 maanden. (duur van een zwangerschap lijkt me alleen al symbolisch een mooi en haalbaar streven!) A: Partijen zijn reeds in 2011 meerdere malen met elkaar in contact gekomen op diverse aangelegenheden. R: Door de positieve contacten op bestuursniveau en het bewustzijn van het wederzijdse belang van samenwerking in 2011 moet dit haalbaar zijn. T: Aanvang januari 2012 en evaluatie medio 2012 over voortgang en verdere ontwikkelingen. 4. Kinderfysiotherapie In augustus 2011 heeft een aantal bij FGH aangesloten kinderfysiotherapeuten (KFT) met elkaar kennis gemaakt. Aanleiding daarvoor was de uitnodiging van Lijn1 om de fysiotherapie te vertegenwoordigen bij het symposium. Haagse aanpak van kinderen met overgewicht. Naar aanleiding van deze kennismaking is men zich bewust geworden van de meerwaarde van samenwerking. Dit betreft zowel de vakinhoudelijke ontwikkelingen als de positionering in de regio Haaglanden. Het eerste overleg resulteerde in het opstellen van een gezamenlijk verwijsformulier. Tijdens het symposium werd dit aan de verwijzers gepresenteerd. Daarnaast hebben de leden zich daar, zowel als lid van een samenwerkingsverband, als individueel op praktijkniveau, geprofileerd. Het belang van kinderfysiotherapie, als onderdeel van de keten rondom deze problematiek, is duidelijker neergezet. De leden hebben gezamenlijke deelname als een meerwaarde ervaren. Uit de evaluatie kwam de wens naar voren om samen verder te werken aan een plan van aanpak, danwel een protocol. S: Het schrijven van een protocol voor de aanpak van overgewicht bij kinderen en de rol van de kinderfysiotherapeut. M: Bestaande contacten met centra voor jeugd en gezin intensiveren en waar mogelijk verdiepen qua samenwerking. A: In maximaal vier bijeenkomsten uitwerken van deelnamecriteria, verwijscriteria, opzet van het programma, terugkoppeling en vertegenwoordiging naar verwijzers.

6 R: Inpasbaar zijn binnen de lokale zorg rondom deze doelgroep. T: De eerste bijeenkomst staat gepland voor januari, Evaluatie volgt in september 2012 over behaalde resultaten. 5. Sportkwadrant Zuiderpark Op de plaats van het voormalige ADO-stadion in het Zuiderpark wordt door de gemeente Den Haag in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Vestia een centrum voor topsport ontwikkeld. Voor de sportfysiotherapeuten (SFT) ontstaan er kansen om in deze ontwikkeling te participeren. De bij FGH aangesloten sportfysiotherapeuten hebben in 2011 een gezamenlijke visie ontwikkeld. In de aanloopfase naar het definitieve plan van aanpak spelen vele partijen een rol. Het is moeilijk te voorspellen welke dynamiek hier in 2012 verder ontstaat. Duidelijk is geworden dat FGH in 2011 een partij is waar rekening mee wordt gehouden en die mede bepalend is voor de invulling die aan dit sportkwadrant gegeven wordt. Voor de verbinding naar de breedtesport en Gezond bewegen in de wijk, is het van belang dat de praktijken die Beweegprogramma s aanbieden, zich aansluiten.. Ideaal gezien kunnen zij, op de eigen praktijklocaties, samenwerken met de toekomstige sportlocatie in het Zuiderpark. S: FGH blijft met de SFT betrokken bij de realisatie van het Sportkwadrant door deel te nemen aan het overleg. M: Het inventariseren van praktijken rondom het Zuiderpark die actief uitvoering geven aan Beweegprogramma s en die ook ontwikkelen. A: FGH onderhoudt contact met de projectontwikkelaar en participeert actief in de invulling van sportfysiotherapie in het sportkwadrant. R: FGH bewaakt de deelname van zijn SFT-leden. T: In 2012 ten minste één bijeenkomst met de projectleden realiseren, om de voortgang te bespreken. 6. Kiezen voor kwaliteit In 2011 is er een start gemaakt met een aantal ledenbijeenkomsten rondom het thema Kiezen voor Kwaliteit. Het leveren van kwalitatief hoogstaande behandelingen staat bij elke fysiotherapeut hoog in het vaandel. Niet alleen onze inhoudelijke expertise draagt daaraan bij. Uit onderzoek is gebleken dat de organisatie van de praktijk een belangrijke bijdrage levert aan de ervaren kwaliteit bij de patiënten. Naarmate de vergoedingen voor fysiotherapie meer onder vuur komen te liggen, behoeft het geen uitleg dat het in toenemende mate belangrijk gaat worden uzelf te profileren op de door u geleverde kwaliteit. FGH wil u ondersteunen om samen met u te kijken naar alles dat naast de inhoudelijke kant bijdraagt aan de kwaliteit van uw praktijkvoering. In 2012 start er een nieuwe ronde bijeenkomsten. S: M: Organiseren van 6 thema bijeenkomsten over kwaliteit Kennis vermeerderen hoe kwaliteit wordt ervaren

7 A: Concrete plannen van aanpak formuleren op gebied van kwaliteit geeft betere uitstraling voor de praktijk R: Herkenbaarheid van de praktijkvoering leidt tot meer tevreden patiënten T: Gedurende 6 bijeenkomsten van 1,5 uur verspreid over Fysiotherapie voor Expats in de regio Haaglanden In de tweede helft van 2011 heeft FGH samen met het RGF Randstad West een themabijeenkomst gehouden voor fysiotherapeuten die regelmatig expats in hun praktijk behandelen. Aanleiding was het verzoek van het Internationaal Community Platform voor betere zichtbaarheid van de dienstverlening in de zorg aan Expats. Na een geslaagde bijeenkomst is een stuurgroep geformeerd. Deze stuurgroep stelt zich ten doel de weg naar de Fysiotherapeut voor Expats te verbeteren. FGH ondersteunt dit initiatief ook in S: M: A: R: T: Ondersteuning bieden voor fysiotherapeuten die Expats behandelen Verbeterde zichtbaarheid en vindbaarheid van de praktijken Realiseren van Engelstalige vertaling op de websites van de praktijken Betere dienstverlening naar expats, meer expat-klandizie praktijken Medio 2012 gerealiseerd 8. Uitbreiden van diensten en producten voor de leden ter ondersteuning van de praktijkvoering en/of organisatie. Bij de lancering van de nieuwe website is de reeds vervaardigde producten- en dienstencatalogus (PDC) op de website geplaatst. Voor de leden heeft dit een tweeledig belang. Het wordt zo duidelijk welke aanbieders aan de leden van FGH kortingen geven., Voor advertenties in de PDC wordt een vergoeding gevraagd om de kosten van het onderhouden van de site terug te brengen. Het wezenlijke verschil van het beleid ten opzichte van voorgaande jaren zal niet veranderen. S: Nadere afspraken met leveranciers teneinde belangrijke voordelen te ontwikkelen voor de leden. M: Op het gesloten deel van de website de samenwerking communiceren met de leden. A: Schaalvoordeel leidt tot aanzienlijk betere afspraken dan solistische afspraken. R: Volgens een vaste en herkenbare formule worden er met de leveranciers afspraken gemaakt. T: Deze activiteit kost per leverancier 4 uur. Gezien de tijdsinzet en de daarmee gepaard gaande kosten, zullen preferente aanbieders voorrang krijgen.

8 9. Contractering met zorgverzekeraars In 2011 zijn er op beperkte schaal gesprekken met de zorgverzekeraars geweest Het resultaat hiervan wordt door verschillende interne en externe factoren bepaald. Voor zover het de interne factoren betreft, zoals het hebben van een volmacht van FGH voor de betreffende leden, of een uniforme opstelling over specifieke onderdelen van de overeenkomst met zorgverzekeraars, zal FGH zich in 2012 inspannen om dit doel te realiseren.in 2012 willen we met een werkgroep bekijken welke wensen en mogelijkheden hierover leven bij de leden. Op de externe factoren, zoals richtsnoeren van de NMa, de opstelling van de zorgverzekeraars en de samenwerking c.q. ondersteuning vanuit RGF en KNGF, hebben wij minder invloed. Desalniettemin zal er worden getracht hier een opening in te bewerkstelligen. S: M: A: R: T: Het mobiliseren van de leden om een groep te vormen die hier speciaal invulling aan gaat geven. Het organiseren van meerdere bijeenkomsten in relatie tot de contracten die door zorgverzekeraars worden aangeboden. Het uitdragen van een uniform niveau van kwaliteit is leidend. Middels een voorbeeldovereenkomst, overeenkomsten voor 2013 aanbieden aan de zorgverzekeraars. Adel verplicht!! Wanneer de uitkomst van het overleg daar aanleiding toe geeft, kan het opstellen van een voorbeeldovereenkomst tot de mogelijkheden behoren. Evaluatie in mei 2012 om voor het aanbieden van de contracten voor 2011 het te volgen beleid te bespreken.

Jaarplan FysioGroep Haaglanden Pagina 2

Jaarplan FysioGroep Haaglanden Pagina 2 Ontmoeten Jaarplan 2011 - FysioGroep Haaglanden Pagina 2 Van fundament naar groei In 2010 hebben we het definitieve fundament kunnen leggen onder de organisatie. Dit is meestal niet het meest zichtbare

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Onderscheidend voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden

Jaarplan 2014. Onderscheidend voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden Onderscheidend FysioGroep Haaglanden Jaarplan 2014 Dit jaarplan geeft een overzicht van de activiteiten van FysioGroep Haaglanden (FGH) voor 2014. Elke activiteit wordt ondersteund door een financiële

Nadere informatie

Nieuwsflits ǀ jaargang 2011 ǀ editie 9

Nieuwsflits ǀ jaargang 2011 ǀ editie 9 Nieuwsflits ǀ jaargang 2011 ǀ editie 9 Beste leden van FysioGroep Haaglanden, De achtste nieuwsflits is nog maar net verstuurd en nu is hier alweer de negende nieuwsflits van 2011. Dit omdat we weer kunnen

Nadere informatie

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Mede als gevolg van hervormingen en kostenbesparingen in de zorg ontstaan in toenemende mate mono- en multidisciplinaire netwerken en samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden

FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente : Faciliteren, Delen en Verbinden FysioGroepTwente September 2010 Voorgeschiedenis: Stand van zaken Fysiotherapie in Twente medio 2009 Onvoldoende kennis kansen/ bedreigingen integrale

Nadere informatie

Jaarplan 2013 RGF Zuidwest Nederland. In het hart van de regio

Jaarplan 2013 RGF Zuidwest Nederland. In het hart van de regio Jaarplan 2013 RGF Zuidwest Nederland In het hart van de regio 1 Inhoudsopgave 1 RGF Zuidwest Nederland in het hart van de regio... 3 2 De highlights voor 2013... 3 2.1 Weet wat er leeft... 3 2.2 Goed geïnformeerd

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Ondernemerschap voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden

Jaarplan 2015. Ondernemerschap voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden Ondernemerschap FysioGroep Haaglanden Jaarplan 2015 Dit jaarplan geeft een overzicht van de activiteiten van FysioGroep Haaglanden (FGH) voor 2015. Elke activiteit wordt ondersteund door een financiële

Nadere informatie

Jaarplan 2016. FysioGroep Haaglanden: voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden

Jaarplan 2016. FysioGroep Haaglanden: voor en door fysiotherapeuten! FysioGroep Haaglanden Groeien FysioGroep Haaglanden Jaarplan 2016 Dit jaarplan geeft een overzicht van de activiteiten van FysioGroep Haaglanden (FGH) voor 2016. Elke activiteit wordt ondersteund door een financiële onderbouwing

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Jaarplan Stichting EMC Fysiotherapeuten Houten

Jaarverslag 2014 Jaarplan Stichting EMC Fysiotherapeuten Houten Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015 Stichting EMC Fysiotherapeuten Houten Jaarplan 2015 StEF, versie 4, 22-04-2015 Leden van de Stichting EMC Fysiotherapeuten Fysiotherapie Medisch Centrum Dorp, Fysiotherapiepraktijk

Nadere informatie

Themabijeenkomst. Kennisnetwerk fysiotherapie

Themabijeenkomst. Kennisnetwerk fysiotherapie Themabijeenkomst Kennisnetwerk fysiotherapie Werkgroep Fysiotherapie & Oncologie Midden Nederland Woensdag 16 september 2015 Wie zijn wij Ingrid van Beerschoten Birthe Plomp Elly Wind Annette Hodes Astrid

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat Van zorgen voor naar zorgen dat fysiotherapeutisch COPD zorg in de eerste lijn. Annemarie de Vey Mestdagh- van der List van zorgen voor 1988 Cursus Astma en COPD Pt. werd gestuurd door arts Kracht en Cardio

Nadere informatie

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden

FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden FysiogroepTwente Faciliteren, Delen en Verbinden Verslag Oprichtingsvergadering Fysiogroep Twente 1 maart 2011 Programma Algemene Ledenvergadering Korte voorgeschiedenis Statuten, huishoudelijk reglement,

Nadere informatie

Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014

Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014 Concept zorgprotocol Beweeginterventies in de chronische ketenzorg 2014 Uitgangspunten: Beweeginterventies zijn het geheel van activiteiten dat tot doel heeft een bijdrage te leveren aan het voorkomen,

Nadere informatie

STARTNOTITIE AMSTERDAMS NETWERK ONCOLOGISCHE ZORG IN DE EERSTE LIJN

STARTNOTITIE AMSTERDAMS NETWERK ONCOLOGISCHE ZORG IN DE EERSTE LIJN STARTNOTITIE AMSTERDAMS NETWERK ONCOLOGISCHE ZORG IN DE EERSTE LIJN Missie & visie Het Amsterdams Netwerk Oncologische Zorg (ANOZ) heeft de volgende visie: Patiënten met kanker krijgen een zo optimaal

Nadere informatie

Krach&ge Fysiotherapie in Groningen. Monday, December 7, 2009

Krach&ge Fysiotherapie in Groningen. Monday, December 7, 2009 Krach&ge Fysiotherapie in Groningen 2010 Verslag kartrekkers groep Groningen INFO Stand van zaken t.a.v. Integrale Bekos3ging (IB)? Ons advies Samenwerking Fyness Top groep Groepsprak3jk stad Groningen

Nadere informatie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) Hulp bij overgewicht wordt per 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De dekking is bedoeld voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht.

Nadere informatie

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015 REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie november 2015 1. Aanleiding tot ontstaan en ontwikkeling van het netwerk Na invoering van het groepsprotocol COPD en astma in de eerste lijn

Nadere informatie

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars 1 Jaarplan netwerk Haaglanden 2016 Inleiding en achtergrond Vanaf 2005 is door de regio ingezet op verbetering van de zorg aan cliënten met en hun naasten. In de jaren daarna heeft de wijze van samenwerking

Nadere informatie

Jaarplan Palliatieve Zorg Laurens

Jaarplan Palliatieve Zorg Laurens Gezamenlijk werken aan kwaliteit palliatieve zorg in heel Laurens INHOUD 1 INLEIDING 2 2 ROL REGIO, LPZ EN I&O 2 3 OVERLEGSTRUCTUUR 2 4 DOELEN 2013 3 4.1 Laurensbrede visie 3 4.2 Eenduidig kwaliteitsniveau

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk

Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk Door het ondertekenen van deze intentieverklaring verklaren de hierna genoemde besturen mee te werken aan de inhoudelijke realisatie van Brede School

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2019-2020 Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 3 Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager?... 3 4 Voorwaarden voor de prestatie Praktijkmanager... 4

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

Samen werken aan betere geboortezorg voor moeder en kind!

Samen werken aan betere geboortezorg voor moeder en kind! Samen werken aan betere geboortezorg voor moeder en kind! Samen verder, samen beter! Iedere vrouw heeft recht op professionele geboortezorg die haar en haar gezin in het proces van kinderwens, zwangerschap,

Nadere informatie

Startnotitie Amsterdams Netwerk Oncologische Zorg in de eerste lijn

Startnotitie Amsterdams Netwerk Oncologische Zorg in de eerste lijn Startnotitie Amsterdams Netwerk Oncologische Zorg in de eerste lijn Inleiding Sinds 2017 is een groep van zorgverleners vanuit de fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en psychologie bezig met het oprichten

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Regionaal ketenzorg protocol COPD

Regionaal ketenzorg protocol COPD Bijlage 1. Regionaal Ketenzorgprotocol Titel Regionaal ketenzorg protocol Verwijzing naar formulier Verwijzing naar protocol Protocol case finding Kwaliteitsbeleid Zorggroep Privacyreglement Zorggroep

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Datum: : 13-6-2017 Van Onderwerp: : Marco van Hoek, Wendy Kolste : Plan van aanpak Aanleiding Ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente

Nadere informatie

Stuurgroep komt elke 2 maanden bijeen. 2 maandelijkse vergaderingen gepland.

Stuurgroep komt elke 2 maanden bijeen. 2 maandelijkse vergaderingen gepland. 1 Jaarplan netwerk dementie Haaglanden 2012 Inleiding Vanaf 2005 is door de regio ingezet op verbetering van de zorg aan cliënten met dementie en hun naasten. In 2008 is het netwerk dementie regio Haaglanden

Nadere informatie

Pilot leefstijlcoaching CooL-programma. Celeste van Rinsum

Pilot leefstijlcoaching CooL-programma. Celeste van Rinsum Pilot leefstijlcoaching CooL-programma Celeste van Rinsum Betrokkenen Onderzoeksteam Stef Kremers Ien van de Goor Sanne Gerards Geert Rutten Afdeling 3 Inhoud Achtergrond Doel van de pilot leefstijlcoaching

Nadere informatie

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan?

Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Implementatie van de Landelijke Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel Hoe pak ik dat aan? Heleen van Milligen Projectleider Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Programma Doel van de workshop Informatie

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager? 3 3. Voorwaarden voor een overeenkomst Praktijkmanager 3 4. Financiering

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. 2010

Jaarplan Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. 2010 Jaarplan Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. 2010 Inleiding In 2009 bestaat de Stichting 10 jaar. Met het thema NETwerken is NetWERKEN is daar in een lustrumbijeenkomst aandacht aan besteed. De reactie

Nadere informatie

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten.

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Inleiding Ziekte gerelateerde ondervoeding is nog steeds een groot probleem binnen de Nederlandse

Nadere informatie

hoe zijn we hier gekomen / learnings

hoe zijn we hier gekomen / learnings hoe zijn we hier gekomen / learnings Platform RIT / kwartiermaker AGV: Gijs Tenthof 20 juni 2017 ervaring belangen Momenteel geen opdrachten, wel contacten met NOAC producenten. In verleden RTA s NOAC-AF

Nadere informatie

Meerjarenplan KFTU

Meerjarenplan KFTU Samenvatting Meerjarenplan KFTU 2017-2022 Kinderfysiotherapie Uithoorn GHC Waterlinie Koningin Maximalaan 30 E 1421 LE Uithoorn Inleiding Dit is het Meerjarenplan 2017-2022 van Kinderfysiotherapie Uithoorn.

Nadere informatie

WERKDOCUMENT CONCRETE ACTIES Onderdeel visie en beleidsplan Werkveldraad Eerste lijn concept 30 juni 2017

WERKDOCUMENT CONCRETE ACTIES Onderdeel visie en beleidsplan Werkveldraad Eerste lijn concept 30 juni 2017 WERKDOCUMENT CONCRETE ACTIES Onderdeel visie en beleidsplan Werkveldraad Eerste lijn concept 30 juni 2017 Strategie Werkveldraad Eerste Lijn 1. Legitimatie en financieringsgrond van GV uitbreiden. Van

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

Werkwijze en inrichting Transmuraal Platform BOS Versie september 2014. Inhoudsopgave

Werkwijze en inrichting Transmuraal Platform BOS Versie september 2014. Inhoudsopgave Werkwijze en inrichting Transmuraal Platform BOS Versie september 2014 Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2 2. Randvoorwaarden 2 3. Wat is/doet het Transmuraal Platform BOS niet? 2 4. Organogram 2 5. Bestuur

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Factsheet Afhankelijkheden. Trekker: gemeente Groningen

Factsheet Afhankelijkheden. Trekker: gemeente Groningen Factsheet Afhankelijkheden Trekker: gemeente Groningen Menzis en gemeenten zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden om afwentelrisico s te voorkomen Wie? Zorgverzekeraar Menzis, de gemeente Den Haag, de

Nadere informatie

Het kwaliteitshandboek

Het kwaliteitshandboek Het kwaliteitshandboek Zorgprogramma Pediatrie Caroline Dolieslager Hoofdverpleegkundige Zorgprogramma Pediatrie 20 mei 2015 Waarom een kwaliteitshandboek? Referentiekader: KB 2 april 2014 zorgprogramma

Nadere informatie

Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd

Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd Leidraad samenwerking huisartsen en gemeenten rond jeugd Vastgesteld: 17 september 2018 Voorgeschiedenis In de aanloop naar de nieuwe Jeugdwet maakten VNG en LHV gezamenlijk de werkmap Samenwerking tussen

Nadere informatie

Fysiotherapie bij patiënten met Hart-, Vaat- en / of Longaandoeningen, een blik naar de toekomst

Fysiotherapie bij patiënten met Hart-, Vaat- en / of Longaandoeningen, een blik naar de toekomst Fysiotherapie bij patiënten met Hart-, Vaat- en / of Longaandoeningen, een blik naar de toekomst 24 april 2013, Deventer Leendert Tissink Msc Fysiotherapeut Van Zuilichem / Partners Oud Gastel; Docent

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen Jaarplan 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nieuwe ontwikkelingen... 4 Samenwerking met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl... 4 Samenwerking met Hersenletselnet Overijssel.... 4 Werkconferentie 2017...

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden:

Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden: Samenwerkingsovereenkomst Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden De organisaties die deelnemen aan het Netwerk Palliatieve Zorg regio Haaglanden: Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo, gevestigd

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Strategisch beleidsplan 2016-2020 Afdeling V&VN Oncologie Document Strategisch beleidsplan 2016-2020 Datum April 2016 Auteur Emmy Harms / beleidsadviseur Medebetrokkenen Bestuur: Marlies Peters, Bert Fledderus,

Nadere informatie

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos Ketenzorg inleiding Ph.E. de Roos Waarom ketenzorg Vormen van financiering KOP tarief, hoe en wat Aanpak ketenzorg CVRM en HF Spelers in CVRM en HF keten Workshop VRM en HF Discussie en vragen Agenda Waarom

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag GGZ 2015

Kwaliteitsjaarverslag GGZ 2015 Kwaliteitsjaarverslag GGZ 2015 1. GGZ binnen THOON in 2015 Voor THOON is het wat betreft de GGZ een ontwikkel jaar. 2015 was het eerste jaar dat POH-GGZ E-health en consultatie binnen segment 1 in het

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket

Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket verpleegkunde prijs 2014 VU medisch centrum Naam project :Ontslag matrix Zorgeenheid : VCCH Namen indiener(s) : Mirjam Al en Simone Kok Hoofd zorgeenheid : Hilda Ket Mailadres contactpersoon : m.al@vumc.nl

Nadere informatie

Welke items spelen een rol

Welke items spelen een rol COPD Ketenzorg Wat is ketenzorg? ketenzorg zorg waarin de verschillende schakels van zorgverlening op elkaar zijn afgestemd, zodat een samenhangend aanbod ontstaat, gericht op de behoeften van de patiënt

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Startbijeenkomst. 30 oktober Stefan Wigger, Elaa. Welkom!

Startbijeenkomst. 30 oktober Stefan Wigger, Elaa. Welkom! Startbijeenkomst 30 oktober 2018 Stefan Wigger, Elaa Welkom! Netwerk Oncologische Zorg Amsterdam Annemarie Beintema, CCC Visie Patiënten met kanker krijgen een zo optimaal mogelijke zorg, afgestemd op

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt een hart- of

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2013 RGF Hollands Midden Rotterdam

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2013 RGF Hollands Midden Rotterdam Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2013 RGF Hollands Midden Rotterdam 17 april 2014 Voorwoord Voor u ligt het inhoudelijke en financieel jaarverslag van 2013. Met dit verslag leggen wij als bestuur

Nadere informatie

GEAR Reflectieverslag 2015

GEAR Reflectieverslag 2015 GEAR Reflectieverslag 2015 Huisartsopleiding Leiden Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde MLM SCHUIVENS 12 januari 2016 Documentbeheer Versie Datum Auteur(s) Wijziging 0.1 09-12- MLM Schuivens Startdocument

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Voor U ligt het nieuwste beleidsplan van de V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners. 1. Inleiding Dit beleidsplan is een leidraad voor het bestuur van de V&VN

Nadere informatie

Projectplan aanvullende seksualiteits hulpverlening 1 e lijn (ASH 1 e lijn)

Projectplan aanvullende seksualiteits hulpverlening 1 e lijn (ASH 1 e lijn) Projectplan aanvullende seksualiteits hulpverlening 1 e lijn (ASH 1 e lijn) GGD Nederland Utrecht, 28 maart 2007 Inleiding Het ministerie van VWS heeft zich voorgenomen de kwaliteit, financiering en organisatie

Nadere informatie

Convenant Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid

Convenant Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid Structuur Uitgangspunt Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid Convenant Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid 2016-2018 Het Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid is een netwerk waarbij ongeveer veertig organisaties 1

Nadere informatie

Organisatiescan persoonsgerichte zorg

Organisatiescan persoonsgerichte zorg Organisatiescan persoonsgerichte zorg Doel organisatiescan: bijdragen aan implementatie (-bereidheid) van persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming in de organisatie. Insteek is op organisatieniveau.

Nadere informatie

4.8. Aanvullende communicatiediensten

4.8. Aanvullende communicatiediensten 4.8. Aanvullende communicatiediensten De afdeling Communicatie acteert als een full service communicatiebureau voor strategie en creatie zowel offline als online. Door de jarenlange ervaring van onze professionals

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep...

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... Inhoud Plan van aanpak werkgroep Horizontale Verwijzingen... 2 Specifieke verrichtingen (kleine ingrepen)... 2... 2... 2 groep... 2 stelling/resultaat... 2... 2 Betrokken partijen... 3... 3 Opzetten van

Nadere informatie

2. De dieetadvisering die vergoed wordt op basis van dit standpunt over artikel 2.6 lid 7 Bzv, valt onder het verplichte eigen risico binnen de Zvw.

2. De dieetadvisering die vergoed wordt op basis van dit standpunt over artikel 2.6 lid 7 Bzv, valt onder het verplichte eigen risico binnen de Zvw. 2012095565 DE UITVOERING VAN ARTIKEL 2.6 lid 7 Bzv In het bijgevoegde standpunt legt CVZ artikel 2.6 lid 7 Bzv uit. Op 1 januari 2012 is de omschrijving van de prestatie 'dieetadvisering' in het Besluit

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

>>> cliëntgestuurde wijkzuster

>>> cliëntgestuurde wijkzuster >>> cliëntgestuurde wijkzuster Een toetsingskader voor mensgerichte zorg Het Toetsingskader Cliëntgestuurde Wijkzuster is ontwikkeld door de Regionale Kruisvereniging West Brabant in samenwerking met CIIO,

Nadere informatie

Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers

Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers 245 Bijlage 1 Interviewleidraad voor het interview met locatiemanagers Datum van het interview : Vensterschool: Introductie: Het GION doet onderzoek naar de ontwikkeling van vier Vensterscholen: Vinkhuizen,

Nadere informatie

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Het danslandschap in Nederland is zeer divers. Er is een grote verscheidenheid aan dansante vormen, waarbinnen vaak meerdere organisaties actief zijn.

Nadere informatie

Uitnodiging voor huisartspraktijken voor deelname aan onderzoek Valpreventie in de eerstelijnszorg

Uitnodiging voor huisartspraktijken voor deelname aan onderzoek Valpreventie in de eerstelijnszorg Uitnodiging voor huisartspraktijken voor deelname aan onderzoek Valpreventie in de eerstelijnszorg Geachte huisarts, Zorggroep RCH Midden-Brabant heef het initiatief genomen om valpreventie te implementeren

Nadere informatie

Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland

Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland De implementatie Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland o Start van het project o Opbouw en inhoud kwaliteitskader o Passende financiering o De essenties o De eerste stappen naar implementatie o Implementatie

Nadere informatie

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep...

Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... Inhoud Plan van aanpak werkgroep Chronische Zorg... 2 Perifeer arterieel vaatlijden (PAV)... 2 Probleem... 2 Doel... 2 Doelgroep... 2 Doelstelling/resultaat... 2 Knelpunten... 2 Plan van aanpak... 3 Bewaking

Nadere informatie

Het project heeft de volgende doelen. De doelen worden gefaseerd opgepakt:

Het project heeft de volgende doelen. De doelen worden gefaseerd opgepakt: Projectplan Implementatie Kwaliteitskader maatwerkvoorziening maatschappelijke ondersteuning (IMKWA) Uitwerking Fase 1 inhoudelijke verdieping kwaliteitskader Opsteller: Thijs Terlouw en Ingrid Hildenbrant

Nadere informatie

De GroeiGids implementatie-checklist: hulp bij implementatie

De GroeiGids implementatie-checklist: hulp bij implementatie De GroeiGids implementatie-checklist: hulp bij implementatie Uw organisatie wil graag overstappen op de GroeiGids: een mooie stap naar eenduidige voorlichting. Maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen in de

Nadere informatie

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB

Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl. Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Zorgketen c.q. Netwerkaanpak actieve leefstijl Anneke Hiemstra en Marloes Aalbers, NISB Ketenaanpak / netwerkaanpak actieve leefstijl De oplossing om meer mensen met een hoog gezondheidsrisico in beweging

Nadere informatie

Jaarplan netwerk dementie Haaglanden 2015

Jaarplan netwerk dementie Haaglanden 2015 1 Jaarplan netwerk Haaglanden Inleiding en achtergrond Vanaf 2005 is door de regio ingezet op verbetering van de zorg aan cliënten met en hun naasten. In de jaren daarna heeft de wijze van samenwerking

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

Beleidskader VERKOOP, MARKETING- EN COMMUNICATIESTRATEGIE (VMC) 2011-2015

Beleidskader VERKOOP, MARKETING- EN COMMUNICATIESTRATEGIE (VMC) 2011-2015 UITGANGSPUNTEN VMC-STRATEGIE 2011 TOT EN MET 2015 0. INLEIDING In 2007 is de basis gelegd voor het missie- en visietraject van Triodus met de belangrijkste opdracht het leveren van een bijdrage aan de

Nadere informatie

Algemeen: - Twee collega s worden aan elkaar gekoppeld en bezoeken éénmaal elkaars werkplek.

Algemeen: - Twee collega s worden aan elkaar gekoppeld en bezoeken éénmaal elkaars werkplek. IKB Inleiding: In juli 2005 is de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten voor Verstandelijk Gehandicapten opgericht met als doel het verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische ondersteuning

Nadere informatie

Informare. voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg. Handleiding

Informare. voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg. Handleiding Informare Handleiding voor introductie van de Informare in het Netwerk Palliatieve Zorg Prof. Dr. G.A. Lindeboom Instituut Centrum voor medische ethiek Utrechtse weg 1a, 3811 NA Amersfoort (033) 4647779

Nadere informatie

Jaarplan 2012 RGF Hollands Midden & Rotterdam

Jaarplan 2012 RGF Hollands Midden & Rotterdam Jaarplan 2012 RGF Hollands Midden & Rotterdam NOVEMBER 2011 Voorwoord Namens het bestuur RGF HMR, Harry Wagemakers 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De missie van het RGF Hollands Midden & Rotterdam... 3

Nadere informatie

Projectplan geboortezorg Hoogeveen 2015 Pag 1 van 6 Bij een goede start hoort een goed begin: Doorbreken van het generatie op generatie effect

Projectplan geboortezorg Hoogeveen 2015 Pag 1 van 6 Bij een goede start hoort een goed begin: Doorbreken van het generatie op generatie effect De route naar gezonde zwangerschap, lage perinatale sterfte en gezonde kinderen in Zuid West Drenthe Projectplan geboortezorg Hoogeveen 2015 Pag 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Het project in één oogopslag...

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie

Drechtsteden Alliantie. De laatste stand van zaken Juli 2016

Drechtsteden Alliantie. De laatste stand van zaken Juli 2016 Drechtsteden Alliantie De laatste stand van zaken Juli 2016 Visie en doel Voor en met de inwoners van de Drechtsteden werken we van 2016 tot 2020 samen aan het realiseren van de volgende doelstellingen:

Nadere informatie

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie juli 2017

REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie juli 2017 REGLEMENT LoRNA - Long Revalidatie Netwerk Amsterdam versie juli 2017 1. Aanleiding tot ontstaan en ontwikkeling van het netwerk Na invoering van het groepsprotocol COPD en astma in de eerste lijn in 1997

Nadere informatie

Kennisnetwerk CVA Nederland, gebaseerd op het Ontwikkelingsmodel voor Ketenzorg van Vilans. Pagina 3 van 8

Kennisnetwerk CVA Nederland, gebaseerd op het Ontwikkelingsmodel voor Ketenzorg van Vilans. Pagina 3 van 8 Evaluatie 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Evaluatie Jaarplan 2015 CVA-keten Twente... 4 Verbeteren Keteninformatiesysteem... 4 Benchmark... 4 e-overdracht / IZIT... 4 Geketend... 5 KPI s... 5 Organogram

Nadere informatie

Plan herinrichting Platform Vitale Vaten, vastgesteld op 14 april 2011

Plan herinrichting Platform Vitale Vaten, vastgesteld op 14 april 2011 Plan herinrichting Platform Vitale Vaten, vastgesteld op 14 april 2011 Patiënten en zorgverleners willen bereiken dat in Nederland de kwaliteit van de zorg aan mensen met hart- en vaatziekten verbetert

Nadere informatie

Jaarwerkplan Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem 2016 Ans Blom, netwerkcoördinator,

Jaarwerkplan Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem 2016 Ans Blom, netwerkcoördinator, Jaarwerkplan Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem 2016 Ans Blom, netwerkcoördinator, Beleidsdoelstellingen Netwerk Beter werken door netwerken Ambities I. Het netwerk zelf is een inspiratiebron en voedingsbodem

Nadere informatie

Jaarplan Platform Dementie Zaanstreek/ Waterland. augustus 2015 - augustus 2016

Jaarplan Platform Dementie Zaanstreek/ Waterland. augustus 2015 - augustus 2016 Jaarplan Platform Dementie Zaanstreek/ Waterland augustus 2015 - augustus 2016 Inleiding In dit jaarplan worden visie, uitgangspunten en producten beschreven die de ketenzorg Dementie in Zaanstreek/ Waterland

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016 Versie: 1.0 april 2016 Introductie April 2016 Voor u ligt het werkplan 2016 van de thema-afdeling. Dit werkplan is een aanscherping van het concept-werkplan dat in 2015 in twee algemene ledenvergadering

Nadere informatie