Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 58 december 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 58 december 2014"

Transcriptie

1 Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 58 december 2014 Inleiding 2014 was voor het project Binnenstad een overgangsjaar. Als onderdeel van de reorganisatie binnen de gemeentelijke organisatie is het projectbureau opgeheven. De werkzaamheden worden in 2015 opgepakt binnen het Ruimtelijk Domein. De mensen van het projectbureau hebben in acht jaar tijd een geweldige prestatie neergezet waar we trots op mogen zijn. Ook wat betreft het functioneren en gebruik van de binnenstad was 2014 een overgangsjaar. Niet langer staat alleen nieuwbouw centraal maar komt meer en meer het accent te liggen op het activeren van het dagelijkse gebruik van onze binnenstad. Het opgezette overleg tussen stakeholders over het gezamenlijk invullen van binnenstadsmanagement met als doel het vergroten van de aantrekkingskracht op bezoekers is een goed voorbeeld van deze overgang. In het overgangsjaar hebben we enige stagnatie ondervonden, maar we zijn er nu wel volledig klaar voor om ook het westelijk deel van de binnenstad op te pakken en tot een succes te maken. Natuurlijk zal de raad dan ook de binnenstad weer vaker op de agenda gaan tegen komen. Wij hopen dat we begin volgend jaar de fraaie plannen aan u kunnen presenteren. Daarmee zouden we een grote stap maken met het afmaken van het oostelijk deel van onze binnenstad. Hans Adriani Projectwethouder Binnenstad Organisatie Het projectbureau is in het afgelopen voorjaar ontbonden. Van de laatste medewerkers is in april afscheid genomen. Per 1 januari 2015 gaan de werkzaamheden over naar het Ruimtelijk Domein. De ambtelijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkelingen in de binnenstad ligt bij de directeur Binnenstad. In november heeft Procap (Helma Born) de opdracht gekregen om in samenspraak met betrokkenen een inrichtingsvoorstel voor het atrium te maken. Voor de gebiedsontwikkeling West, van tramlijn tot AC Verhoefweg, wordt in januari een gebiedsontwikkelaar aangetrokken. De gebiedsontwikkeling Oost ligt momenteel bij de directeur Binnenstad.

2 De werkzaamheden van de kwartiermaker binnenstad management zijn inmiddels gekoppeld aan Economische Zaken (Eckhardt Regeer en Willie van Dam). Gebiedsontwikkeling Doorslagzone In voorgaande voortgangsbericht is gemeld dat we verwachtten dat het eind 2014 het haalbaarheidsonderzoek wordt afgerond. Dit is nog niet gelukt. Er is tussen gemeente en marktpartijen nog geen overeenstemming over kosten en opbrengsten. De NVM- en Dyadelocatie liggen buiten de ontwikkelopgave van Vorm en Ballast Nedam. Wel wordt rekening gehouden met toekomstige ontwikkelmogelijkheden op deze locatie. Het Dyade-gebouw wordt komend voorjaar gesloopt. Ook het betaald parkeerterrein in de huidige vorm gaat verdwijnen. Wel wordt nog met NVM gesproken over de toegankelijkheid van hun pand. Locatie Politiebureau Tegen de achtergrond van reorganisatie van de Politie lopen de gesprekken met de politie al jaren. De bereidheid bij de politie om er met elkaar uit te komen is aanwezig* Inmiddels lijkt er beweging te komen bij de politie. We trachten binnenkort scherp te krijgen wat dit betekent voor de binnenstad. Stationsgebied,Weverstede en West De gebiedsontwikkeling West, inclusief Stationsgebied en Weverstede, wordt begin 2015 weer opgepakt. Met enige regelmaat tonen marktpartijen interesse voor delen van West. Om adequate op initiatieven en ideeën te kunnen reageren dienen we het OOB 2013 te vertalen naar een ontwikkelperspectief. De prioriteit blijft bij het Stationsgebied. Zorgtechontwikkeling / Incubeter De Incubeter heeft het afgelopen jaar niet gebracht wat Provincie, de subsidie verstrekker, en ROC daarvan hadden verwacht. Stichting Incubeter buigt zich over de vraag hoe het beter kan. De gemeente wacht de ontwikkelingen verder af. Projecten Theater Gemeente en Strabag/Zublin hebben geen overeenstemming over de eindafrekening. Na diverse onderhandelingen is het uiteindelijk voorgelegd aan de rechter. Op 16 april 2015 vindt een zitting bij de rechtbank plaats. Partijen zijn gevraagd een pleidooi te houden. Gehoopt wordt dat de rechtbank daarna vonnis zal wijzen. Gezien de omvang van het dossier verwachten we dit echter niet.

3 De exploitatie van het theatercafé is sinds afgelopen zomer ondergebracht bij De Kom. Na een jaar wordt de exploitatie geëvalueerd. Stadshuis Atrium Procap heeft in november de opdracht gekregen om het inrichtingsplan in samenspraak met de betrokkenen te maken. Momenteel worden de betrokkenen geïnterviewd. Het eerder door het college vastgestelde idee van de 'social hub' is als startpunt genomen. Het idee om het atrium te vullen met commerciële voorzieningen is verlaten. Het vraagstuk is groter dan de invulling en gebruik van het atrium. Het gaat ook om veranderende huisvestingsvraagstukken van bijvoorbeeld WIL, Gemeente Bibliotheek. Om tot een goede invulling te komen zijn komen, moet een evenwicht worden gevonden tussen de individuele belangen van de partijen in het Stadshuis en de gezamenlijke belangen. Daarnaast hebben we te maken met de beperkingen van het gebouw en de middelen om te komen tot aanpassingen. Bij aanpassingen kan het zowel gaan om programmatische invulling als om fysieke aanpassingen. Waarschijnlijk gaan ze hand in hand. Per brief wordt de raad nader geïnformeerd zoals door de wethouder is toegezegd. De Wereldwinkel is in oktober verhuist naar een locatie in de winkelloop, zodat veel meer mensen kennis kunnen maken met de Wereldwinkel. Verduurzaming (uitvoering motie) De onderzoeksopdracht voor de verduurzaming van het Stadshuis is opgestart. De onderzoeksopdracht is verstrekt aan bureau DGMR. Onderzocht wordt het optimaliseren van het huidige energieverbruik van de huidige installaties. Daarnaast worden voorstellen gedaan voor aanpassingen een aanvullingen aan het gebouw. Levendigheid Kwartiermaker In het najaar van 2013 is de haalbaarheid en het draagvlak voor binnenstad management in Nieuwegein geïnventariseerd. De bevindingen zijn verwoord in de rapportage "Nieuwegein vraagt dringend om overkoepelend binnenstad management". Wij hebben op basis van deze rapportage en het bijbehorende collegevoorstel besloten een kwartiermaker opdracht te verstrekken de opzet en implementatie van binnenstad management verder ter hand te nemen. De kwartiermaker is in maart 2014 gestart met zijn werkzaamheden. Het binnenstadsmanagement Nieuwegein moet een samenwerkingsverband gaan vormen van de gemeente, vastgoedeigenaren, ondernemers en instellingen uit de binnenstad. Zij heeft als doel de binnenstad economisch te versterken en de aantrekkingskracht op bezoekers te vergroten wat moet leiden tot meer bezoekers, meer evenementen, meer beleving, meer bestedingen en een grotere tevredenheid bij bezoekers.

4 Een belangrijke opdracht voor 2014 was het bijeenbrengen van de relevante belanghebbenden in een zogenaamd "stuurgroepoverleg". Hierin zitten winkeliersvereniging City Plaza, horeca binnenstad, de warenmarkt, de Kom, Bibliotheek, Corio, ABC complex, Wijkplatform, wethouder Binnenstad, gemeentesecretaris. De stuurgroep is meerdere malen bijeen gekomen. Een uniek moment waarbij onder leiding van de kwartiermaker voor het eerste sinds jaren 10 stakeholders rond de tafel en vanuit het gezamenlijke belang aangeven op welke wijze de binnenstad van extra impulsen kan worden voorzien. Deze stuurgroep is het begin van een gezamenlijk gedragen Uitvoeringsagenda en gebaseerd op gezamenlijke doelstellingen. De vervolgstappen en concrete doorvertaling zijn de uitdaging voor Wij streven er naar dat medio 2015 de organisatiestructuur voor het binnenstad management volledig operationeel kan zijn. Kersversiering Stadsplein De gemeente is een vierjarig contract aangegaan voor de kerstversiering op het stadsplein. Het betreft de periode 2014 tot en met 2017 met een evaluatie na 2 jaar Qua stijl en invulling is aangesloten bij de kerstversiering van de winkeliersvereniging in het winkelgebied. De jaarlijkse kosten worden gedekt uit het budget Binnenstad management en bedragen afgerond EUR ,= per jaar. Jouw Stadsplein Door middel van houten terrasvlonders en glazen windschermen is geprobeerd om dit najaar een aangenamer verblijfsruimte te realiseren. De verbetering in beleving is een forse verbetering voor ondernemers en bezoekers. Het is wel belangrijk dat de kwaliteit op peil blijft. Op dit moment wordt gewerkt aan het regelen van het beheer. Binnenstadskaart De Binnenstad is meer dan alleen het winkelcentrum van Corio. Ook de direct omliggende schil trekt bezoekers en gebruikers. In overleg met de gemeentelijke afdeling geo-informatie en Corio werken we aan een digitale binnenstadkaart. Aandachtspunten zijn gebruiksvriendelijkheid, actualiteit en overzicht van gebruikers in het consumenten-bezoekgebied van onze binnenstad. Digital Signing Winkeliersvereniging en Corio hebben ons benaderd om mee te denken over digital signing. Digital Signing is het kijkerspubliek op specifieke tijdstippen door middel van digitale beeldschermen informeren, benaderen en/of verleiden. Denk daar daarbij aan zowel commerciële, semi-commerciële als niet-commerciële inhoud. Voorbeelden zijn de programmering van De Kom, een evenementen- en activiteitenkalender, reclames van Nieuwegeinse winkeliers of horeca, maar ook reclames van (inter)nationaal bekende merken of ketens. Op dit moment worden mogelijke realiserende partijen in beeld gebracht. Tegelijkertijd wordt ook een goed programma van eisen samengesteld. 4

5 Strategische positionering Binnenstad Als onderdeel van gezamenlijke vragen die voortkomen uit binnenstadsmanagement is het Bureau Senseworld gevraagd een gerichte analyse vanuit consumentenbeleving voor de binnenstad uit te voeren. Het doel is om de huidige en toekomstige strategische positionering van de Binnenstad vanuit klantperspectief in beeld te krijgen. Dit proces wordt doorlopen met alle stakeholders zoals eerder vernoemd. Resultaten zullen in 2015 als onderdeel van binnenstadsmanagement binnen de samenwerking van stakeholders nader uitgewerkt worden. Ontwikkellocaties OOB 2013 aitmuéliftflbuiitoubmdttïcsïjli'h ' cm WEST STATIONSGEBIED OOST...O DOORSLAG 20NÊ

mm 2 0 15-180 Inleiding Gebiedsontwikkeling Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015

mm 2 0 15-180 Inleiding Gebiedsontwikkeling Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015 Nieuweqein mm 2 0 15-180 Ay^m Voortgangrapportage Project Binnenstad Nummer 59 maart 2015 Inleiding In de toekomst ontvangt u naast de voortgangsrapportage Binnenstad ook een voortgangrapportage van het

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem

ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer Zaaknummer ONDERWERP: Detailhandelsvisie Arnhem 2016-2021 Voorstel 1. richtinggevende kaders en concrete ambities voor de ontwikkeling van de detailhandel vast te stellen,

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling

Gemeente Haarlem. Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling Datum Ons kenmerk

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Behorende bij raadsbesluit d.d. 21 juli 2016 Detailhandelsstructuurvisie Nederweert DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Op basis van de constateringen en adviezen van BRO heeft het

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden, ** Raadsinformatiebrief Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot Geachte raadsleden, In december 2016 heeft u met elkaar afgesproken om in 2017 te komen tot een standpunt over de bestuurlijke

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Aanhangsel nr. 392403

Aanhangsel nr. 392403 Aanhangsel nr. 392403 Antwoord van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen als bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Leeuwarden,

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 1 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van door tussenkomst van de statengriffier mw. drs. K. Bolt Dreef 3, tweede etage 2012HR HAARLEM INGEKOMEN 30 MAART 2018 Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marnix van Namen

Nieuwsbrief Marnix van Namen Nieuwsbrief Marnix van Namen Er gebeurt veel in en om rond binnenstad om de levendigheid te versterken. In deze nieuwsbrief ga ik op een aantal initiatieven verder in: de Win je Winkel actie, een boerenstreekmarkt,

Nadere informatie

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 375089 Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk Verantwoordelijk portefeuillehouder:

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Implementatieplan interactief beleid

Implementatieplan interactief beleid Implementatieplan interactief beleid (juni 2010 t/m mei 2011) Gemeente Weert, 15 juli 2010 Portefeuillehouder interactief beleid: wethouder H. Litjens Regisseur wijkgericht werken: Marianne Schreuders

Nadere informatie

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten)

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten) Onderwerp Vervolgopdracht regionale samenwerking Wonen & Zorg in Lekstroom Opdrachtgever Beoogd opdrachtnemer: Uitdaging Aanleiding Doel Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever

Nadere informatie

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38354] Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: secretaris. steller. gereed voor agenda college

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38354] Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: secretaris. steller. gereed voor agenda college Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: Auteur : S. Nieuwesteeg Directie/Afd : VGEP/EZ Telefoon : 5293753 Datum : 22-06-2011 1 e : Weth. Arbouw 2 e : Weth. Meeuwis 3 e : 4 e : Besluit d.d. Conform

Nadere informatie

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze Onderwerp Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen 2016-2020/ advies zienswijze Steller J. de Vegt De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon

Nadere informatie

Lelystad: op weg naar een levendig Stadshart. Publicatie rapport Paul Tankink. E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: december 2015

Lelystad: op weg naar een levendig Stadshart. Publicatie rapport Paul Tankink. E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: december 2015 Publicatie rapport Paul Tankink Eindrapport Lelystad: Op weg naar een levendig Stadshart aangeboden E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: december 2015 Column Paul Tankink Paul Tankink is door de

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN

PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN PLAN VAN AANPAK INRICHTING STATIONSPLEIN Datum: juli 2009 1 Inleiding Reeds in 2007 is door de toenmalige wethouder verkeer toegezegd om de integrale toegankelijkheid voor het Busstation aan te pakken.

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 4 juli 2017 Versie Agendapunt 9 Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Mw. I. Dobben Ja Dhr. J. Zwiers Tussenrapportage

Nadere informatie

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017

Startbijeenkomst Westermar. 29 november 2017 Startbijeenkomst Westermar 29 november 2017 Agenda Startsituatie Stand van zaken Voorstellen stuurgroep Doelstellingen en ideeën Wensen huidige gebruikers Denktank Vervolg Planning Contact Kahoot quiz

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet.

Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Geachte Raadsleden 7-09-2017 0 Dank aan de leden van de werkgroepen Als voorzitter van de V.O.N. wil ik ook graag alle leden van de 3 werkgroepen hartelijk danken voor hun inzet. Retail werkgroep 1. Allereerst

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS Aan de raad, Onderwerp: Digitale informatieborden Voorstel: 1. De huidige 23 analoge evenementeninformatieborden vervangen door 20 digitale informatieborden 2. Geen gebruik maken van sponsoring en commerciële

Nadere informatie

Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad. Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005

Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad. Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005 Het centrum vernieuwd Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad Definitief, raadsbesluit 17 januari 2005 2 referentiebeelden 0 3 6 9 12 Inhoudsopgave Voorwoord De visie 2 5 Openbare ruimte & leefbaarheid

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Jaarplan 2017 Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Algemeen Voor u ligt het Jaarplan 2017 van het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Het beoogt een globaal beeld te verschaffen over de strategie,

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN

DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN De Koning en Koningin lieten zich op Koningsdag 2017 in Tilburg graag verleiden om de ietwat rauwe en hippe Spoorzone te doorkruisen.

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Marktconsultatie Polfermolen. Gemeente Valkenburg aan de Geul

Marktconsultatie Polfermolen. Gemeente Valkenburg aan de Geul Marktconsultatie Polfermolen Gemeente Valkenburg aan de Geul 25 juni 2018 Inhoud: - Doelen van de marktconsultatie - Stappenplan en planning - Kaders en randvoorwaarden voor de marktconsultatie - Publicaties

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad.

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad. Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk Wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de commissie Ontwikkeling centrum Schalk VERNIEUWT! m Datum

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum.

Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de transitie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum naar een historisch museum. Stand van zaken transitie Noordelijk Scheepvaartmuseum naar historisch museum M. van der Heide De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 06 51407779 0 6714400 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 2012/2907 Registratiedatum: 10-07-2012 Afdeling: LO Agendapunt: 29-Vo-10 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Omzetten VVV-winkel naar VVV-agentschap Voorgesteld besluit: 1.

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

We zullen het samen moeten doen

We zullen het samen moeten doen Gezamenlijke aanpak stadshart E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: januari 2015 Het college van Lelystad heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom het stadshart. Welke initiatieven

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2014.250 RIS 270684 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD DEN HAAG 2014-2018 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de economische betekenis van de binnenstad groot

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Voortgangsrapportage verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis Wezep. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 237945 / 237984

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Telefoon 030-286 11 12 Fax 030-286 10 33 www.utrecht.nl Aan de commissie voor Stad en Ruimte postbus 16200 3500 CE UTRECHT Behandeld door Marlies de Nijs, Wim Beelen Datum

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Jaarverslag datum mei Auteur Rekenkamercommissie. Raadsnummer

Rekenkamercommissie. Jaarverslag datum mei Auteur Rekenkamercommissie. Raadsnummer Rekenkamercommissie Jaarverslag 2013 datum mei 2014 Auteur Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-052 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Inleiding 4 3 Wat wilde de rekenkamercommissie bereiken? 4 4 Wat heeft

Nadere informatie

Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut.

Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut. Samenvatting Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut. De Jeugdmonitor Zeeland De Jeugdmonitor Zeeland is een plek waar allerlei informatie bij

Nadere informatie

Bestrating Plein 1944

Bestrating Plein 1944 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestrating Plein 1944 Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Met bijgaande brief willen wij de Raad informeren over de stand van

Nadere informatie

Fysieke dialoogtafel Dagactiviteiten

Fysieke dialoogtafel Dagactiviteiten Fysieke dialoogtafel Dagactiviteiten 16-03-2017 1 Openstellen markt maart 2017 producten 3 Openstelling markt maart 2017 Planning 4 Tussenstand werkgroep inhoudelijk integratie producten Doelstelling

Nadere informatie

Ontwikkelingen Museum het Valkhof

Ontwikkelingen Museum het Valkhof Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwikkelingen Museum het Valkhof Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Sinds november 2016 verkeert

Nadere informatie

Naar het vuur toe de kracht van conflictstof voor samenwerking

Naar het vuur toe de kracht van conflictstof voor samenwerking Naar het vuur toe de kracht van conflictstof voor samenwerking Casus Toekomstvisie Oostelijke Waalkade Nijmegen Conflictstof in 7 samenwerkingen Succesfactoren Jouw vragen over samenwerkingen Inventariseren

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220

Rapport. Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220 Rapport Datum: 26 juli 2005 Rapportnummer: 2005/220 2 Klacht Verzoeker klaagt over de reactie van 27 juli 2004 van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Eilandenoverleg Gebied Oost, Roeland Lagendijk / Kiki Lauterslager Gebied Oost

Eilandenoverleg Gebied Oost, Roeland Lagendijk / Kiki Lauterslager Gebied Oost Memo Aan Van Kopie aan Eilandenoverleg Gebied Oost, Roeland Lagendijk / Kiki Lauterslager Gebied Oost Datum 1 oktober 2015 Geachte mevrouw Verschuren, beste Heleen, In reactie op uw mail van 2 september

Nadere informatie

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans Agenda Welkomstwoord door voorzitter BOF Nico Karhof Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone door wethouder Harry Rotgans Evaluatie en terugblik BOF van 2015 tot heden door Nico Karhof Ins & Outs

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Procesafspraken en plan van aanpak vrijwilligersbeheer buurthuizen

Procesafspraken en plan van aanpak vrijwilligersbeheer buurthuizen Zaaknummer 00444533 Onderwerp Procesafspraken en plan van aanpak vrijwilligersbeheer buurthuizen Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 7 juli 2015 stemde de raad in met de actualisering van

Nadere informatie

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling Ruimte voor ontwikkeling Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling U WILT UW GEBIED ONTWIKKELEN. DAT ROEP VEEL VRAGEN OP: HOE PAK IK DAT AAN? EN IS HET FINANCIEEL WEL HAALBAAR IN DEZE

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 1. Vraag- en probleemstelling Het huidige meerjarenbeleidplan van de stichting loopt van 2011 tot en met 2014. Sinds een aantal jaren

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad

Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondernemersfonds 2015 Subsidie Huis voor de Binnenstad Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 1 september 2015 sloot de indieningstermijn

Nadere informatie

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 *Z01290330C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitvoering moties duurzaamheid Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college :

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015 Detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 15 juli 2015 Het verschaffen van inzicht op welke haalbare wijze Nederweerteen sterk en bestendig vitaal centrum gericht op de toekomst kan realiseren,

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Onderzoeksprogramma 2018 en Jaarverslag van de Rekenkamer Breda

Onderzoeksprogramma 2018 en Jaarverslag van de Rekenkamer Breda Onderzoeksprogramma 2018 en Jaarverslag 2017 van de Rekenkamer Breda Jan. 2018 Het Onderzoeksprogramma 2018 en Jaarverslag 2017 van de Rekenkamer Breda Inleiding Met ingang van 1 juli 2017 is een nieuw

Nadere informatie

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d Werkbijeenkomst 5 Gemeenschapshuis Asten d.d. 24-01-2019 Agenda Korte terugblik Inzicht in vooruitzicht Wat gaan we vanavond doen Terugblik Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis inde

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Agenda. Terugblik 28 augustus & samenvatting input. Randvoorwaarden exploitatie. Pauze. Aanreiken huiswerk: contractuele afspraken

Agenda. Terugblik 28 augustus & samenvatting input. Randvoorwaarden exploitatie. Pauze. Aanreiken huiswerk: contractuele afspraken Werkbijeenkomst 2 Gemeenschapshuis Asten d.d. 6-9-2018 Agenda Terugblik 28 augustus & samenvatting input Randvoorwaarden exploitatie Pauze Aanreiken huiswerk: contractuele afspraken Voorbereiding Werkbijeenkomst

Nadere informatie

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering?

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering? Agendapunt 2 Vergadering : BORA Datum : 28 juni 2018 Onderwerp : Startdocument Dialoog Regioprofilering Bijlagen : 1 Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP Aan de leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone DATUM 6 december

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017

Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017 Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017 Programma 1 WONEN, WERKEN EN RECREËREN Implementeren Omgevingswet in de organisatie Informatienota - implementeren omgevingswet Het proces

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake salariëring Bureau Jeugdzorg Vragen van het lid van Provinciale Staten mevrouw Lestrade-Brouwer d.d. 21 juni 2008 Bijlage(n) 3

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 24 juli 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 24 juli 2018 ONDERWERP Bloemencorso 2019-2022 SAMENVATTING In het kader van Heemstede op de kaart zetten willen we gebruik maken van de mogelijkheid om het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek door de winkelstraat

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel 1410136 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Toekomst huisvesting bibliotheek en Podium Boxtel Samenvatting De cultuur sector is vanwege de economische situatie volop

Nadere informatie

Onderwerp: Kadernotitie Onderwijshuisvestingtransitie gemeente Loppersum.

Onderwerp: Kadernotitie Onderwijshuisvestingtransitie gemeente Loppersum. Raadsvergadering 29 juni 2015 Nr.: 11 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Kadernotitie Onderwijshuisvestingtransitie gemeente Loppersum. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken:

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 september 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER Routekaart energietransitieopgave 2030

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 13 september 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER Routekaart energietransitieopgave 2030 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.3 ALDUS VASTGESTELD 21 SEPTEMBER 2017 Routekaart energietransitieopgave 2030 Te besluiten om: 1. De gidsprincipes voor de energietransitieopgave in Doetinchem vast te stellen,

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Implementatie initiatiefvoorstel 'eigen regie - eigen dossier' A. Boer De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 42 18 Bijlage(n) - Ons kenmerk 6641414 Datum

Nadere informatie

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda.

Raadsvergadering. Bovendien wijzen wij u er op dat in deze kadernota nog geen rekening is gehouden met de implementatie van de strategische agenda. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 juni 2016 16-049 Onderwerp Kadernota 2017-2020 Aan de raad, Onderwerp Kadernota 2017-2020. Gevraagde beslissing 1. De Kadernota 2017-2020 vast te stellen. Grondslag

Nadere informatie