Solidariteit is bewust zijn dat wij slechts gelukkig zijn als wij het allemaal zijn. Zolang er één mens tekort heeft mogen wij niet stilzitten!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Solidariteit is bewust zijn dat wij slechts gelukkig zijn als wij het allemaal zijn. Zolang er één mens tekort heeft mogen wij niet stilzitten!"

Transcriptie

1 Intredelied VERBONDEN IN SOLIDARITEIT EUCHARISTIEVIERING NATIONALE ZIEKENDAG 2004 Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om je heen, vergeving, nieuwe moed voor jou, voor iedereen. Niemand komt hier, vrij van het kwade niemand gaat hier straks weer vrijuit. Niemand te veel, niemand te weinig, niemand, te groot, geen een te klein: dit wordt verbeeld in woord en gebaar tot ooit en overal wij leven van elkaar. Jij die ons kent, jij die ons aanvoelt, jij die de hele wereld draagt, komt, naar ons toe, leer ons te leven, help ons te zien wat ieder vraagt: tijd om te leven, kans om te zijn, een plek om nu en nooit gezien, aanvaard te zijn! Begroeting Genade zij U en Vrede van God onze Vader. Solidariteit is bewust zijn dat wij slechts gelukkig zijn als wij het allemaal zijn. Zolang er één mens tekort heeft mogen wij niet stilzitten! Goede vrienden, dit jaar wordt ter gelegenheid van de nationale ziekendag aandacht gevraagd voor de kostprijs van het ziek-zijn. Als christenen willen wij hierbij niet alleen stilstaan bij de financiële kosten, die wij in solidariteit moeten blijven dragen via onze goed uitgebouwde sociale zekerheid. Dat is eigenlijk het minimum dat van ons mag worden verwacht. Even belangrijk is het om ons te bezinnen over de zorg en de tijd die wij willen investeren in de mens naast ons, die ziek is. Hoe willen wij elkaar nabij zijn? Dat is nadenken over, en bidden voor een sterke solidariteit van het hart.

2 Ter Bezinning SOLIDARITEIT Een woord als een verhaal van vele kleine mensen die een stukje van hun hart, een stukje van hun leven een beetje van hun geld bij mekaar hebben gelegd om er een droom van te maken. Zo gingen ooit mensen op stap mensen uit de werkmansbuurten om schamele bijdragen met moeite gespaard maar met de belofte van hoop en hulp als de ziekte toesloeg. Dat was solidariteit in haar zuiverste vorm: de solidariteit van het hart. Solidariteit een woord als een verhaal tot op vandaag met vele mensen die in het ingewikkelde kluwen van de maatschappij verplicht werden om solidair te zijn. De risico s werden te groot en de hoogtechnologische geneeskunde te duur. Iedereen moest er bij. Het werd een solidariteit van het verstand met wetteksten en tarieven, met kaders en bureaucratie. Zo werd solidariteit een woord, als een opdracht om in de solidariteit van het verstand een hart te steken. Achter elke uitbetaling, achter elke dienstverlening, achter elke thuisverpleging, achter elke werking van ziekenzorg een hart steken met evenveel vrijwillige inzet als toen het verhaal begon. De solidariteit van het hart mag ook nu geen vernauwing kennen. Manu Verhulst Schuldbelijdenis Soms blijft ons hart gesloten voor Gods appel om Zijn liefde tastbaar te maken en ons leven en onze liefde te geven aan wie in nood verkeert. Daarom bidden wij eerst om Gods barmhartigheid. God, Vader van alle mensen, uw zorg gaat uit naar elke mens en Gij wilt hen allen nabij zijn. Wij zijn soms zo terughoudend in onze aandacht en onze zorg voor hen die op ons een beroep doen. Heer ontferm U over ons Christus ontferm U over ons, Heer ontferm U. Jezus, Zoon van God en Mensenzoon, Uw liefde voor mensen ging tot het uiterste en Gij hebt niet geaarzeld Uw schouders onder het kruis van de mensen te plaatsen. Wij aarzelen zo dikwijls om in Uw voetspoor te gaan en onze solidariteit te betuigen met hen die het moeilijk hebben. Heer ontferm U over ons Christus ontferm U over ons, Heer ontferm U. Geest van God, Gij zijt de kracht die mensen beweegt, het vuur dat ons bezieling geeft. Vernieuw onze inzet en onze bewogenheid. Doe ons leven vanuit de liefdeskracht die Gij ons geeft. Heer ontferm U over ons Christus ontferm U over ons, Heer ontferm U. Moge de God van het leven onze fouten vergeven, ons hart vernieuwen en vervullen van Zijn liefde. Moge Hij ons geleiden op de weg van de zorgzame nabijheid en perspectieven bieden voor een hoopvolle toekomst.

3 Lofzang Eer aan God die leven doet, vrede aan de mensen, alle goeds. Vrede aan de mensen: eer aan God! Eer aan de Vader, grote Drager, vrede Grond van ons bestaan. Eer aan de Zoon, de goede Herder, Stem die roept uit de dood vandaan. Eer aan de Geest die liefde heet, Woord en hartverwarmend Licht. Zending, zegen, troost in leed. Stem die heel ons leven richt. Openingsgebed Gij die ongeziene mensen ziet en die Uzelf met hen verbonden hebt. Gij die weet hebt van ons niet willen, en van de onmacht en de twijfel die in ons leeft. Maak ons begaan met mensen. Zet ons op het spoor van betrokkenheid van trouw en nabijheid, elke dag opnieuw. Help ons om aan Uw Verbond van gerechtigheid en liefde, een concrete gestalte te geven door onze verbondenheid en solidariteit met elke mens die in nood verkeert, zoals Jezus uw Zoon en onze Broeder. Amen. Eerste Lezing Jij bent het andere gezicht geworden: niet het gezicht dat afwijst, niet het gezicht dat snauwt maar het gezicht dat uitnodigt, het gezicht dat opneemt. Jij bent het andere woord geworden: niet het woord dat verwondt, niet het woord dat verdeelt, maar het woord dat geneest, het woord dat verenigt. Jij bent de andere hand geworden: niet de hand die dwingt, niet de hand die slaat maar de hand die ondersteunt, de hand die streelt. Jij bent de andere mond geworden: niet de mond die verraadt, niet de mond die lastert, maar de mond die teder is, de mond die te eten geeft. Jij bent de andere mens geworden, de nieuwe gestalte. Jij wijst ons een nieuwe richting. Jij gunt ons leven. Jij bent Gods genegenheid in mensengestalte. (Marinus Van den Berg) Tussenzang Jij die bent: Ik zal er zijn voor u Naam die zin is van ons leven, wees nabij, wordt zichtbaar hier en nu Groei in ons, kom in ons tot leven. Jij die zegt: De minsten zijn Mijn broeders, die vanuit hun wereld tot ons spreekt, die ons roept te zijn elkanders hoeder, leer ons zien Uw licht dat openbreekt. Jij die ziet hoe mensen dood gezwegen, zonder waardigheid en zonder naam, uitgesloten, altijd alles tegen, Jij roept ons om aan hun kant te staan. Jij het Woord dat in ons waar moet worden, wij, uw stem voor wie geen stem meer krijgt, Jij die hoop zijt op een nieuwe morgen, wij het beeld van U die Leven zijt.

4 Evangelie Uit het Evangelie van onze Heer Jezus Christus volgens Lucas Toen Hij enige dagen later in Kafarnaüm was teruggekeerd en men hoorde dat Hij thuis was, stroomden de mensen in zulk een aantal samen, dat zelfs de ruimte voor de deur geen plaats meer bood toen Hij hun zijn leer verkondigde. Men kwam een lamme bij Hem brengen, die door vier mannen gedragen werd. Omdat zij wegens de menigte geen mogelijkheid zagen hem dicht bij Jezus te brengen, legden ze het dak bloot boven de plaats waar Hij zich bevond, maakten er een opening in en lieten het bed, waarop de lamme uitgestrekt lag, zakken. Toen Jezus hun geloof zag, zei Hij tot de lamme: mijn zoon, uw zonden zijn u vergeven. Er zaten enkele schriftgeleerden bij en deze zeiden bij zichzelf: wat zegt die man daar? Hij spreekt Godslasterlijk! Wie anders kan er zonden vergeven dan God alleen. Uit zichzelf wist Jezus aanstonds dat zij zo dachten, en Hij zei hun: wat redeneert gij toch bij uzelf? Wat is gemakkelijker, tot de lamme te zeggen: uw zonden zijn u vergeven, of sta op, neem uw bed en loop? Welnu, opdat ge zult weten dat de Mensenzoon macht heeft op aarde om zonden te vergeven, sprak Hij tot de lamme: Ik zeg u, sta op, neem uw bed mee en ga naar huis. Hij stond op, nam zijn bed en voor aller ogen ging Hij onmiddellijk naar buiten. Iedereen stond er versteld van, en ze verheerlijkten God en zeiden: zoiets hebben wij nog nooit gezien. (Mc. 02, 01-12) Geloofsbelijdenis Ik geloof in een hechte gemeenschap waar ieder zich thuis voelt bij de ander, waar gastvrijheid is en zorg om elkaar waar aan de eenzame mens wordt gedacht en de zieke mens niet vergeten wordt. Ik geloof in een waarachtige gemeenschap waar mensen samenkomen om te delen in diezelfde boodschap van Jezus Christus: Gods rijk van vrede en gerechtigheid midden in deze wereld, en waar ze elkaar bemoedigen om te leven naar Jezus woord. Ik geloof in een levendige gemeenschap waar ouderen worden geprezen om wat zij hebben betekend en gedaan, waar jongeren alle kansen krijgen om hun levensdroom te realiseren. Ik geloof in een gemeenschap van mensen die samen hoopvol op weg gaan. Zij geven een gelaat aan Gods liefde voor alle mensen. Homilie

5 Voorbeden God van mensen wees met ons begaan, help ons om in moeilijke momenten steeds naast elkaar te staan. Waar mensen elkaar in t leven dragen begint nieuwe hoop te dagen. God van mensen beziel ons met Uw liefde en help ons een gelaat te geven aan Uw liefde voor mensen met een kwetsbaar en broos bestaan. Waar mensen elkaar in t leven dragen begint nieuwe hoop te dagen. God van mensen Gij die gezegd hebt: Ik zal er zijn voor u schenk ons Uw bewogenheid voor het geluk van mensen en help ons om solidair te blijven met iedereen. Waar mensen elkaar in t leven dragen begint nieuwe hoop te dagen. God van mensen, luister naar ons gebed en sterk ons om het vol te houden Uw liefde tastbaar te maken voor alle mensen, zoals Jezus het ons heeft voorgedaan. Amen. Lied bij de offergaven Brood op tafel, een hand gevuld met wat in het leven geen uitstel duldt. Eten en drinken, iedere dag, gewoon wat een mens niet ontbreken mag. Beker met wijn, een vreugdedrank voor armen en kleinen, voor zwart en blank. Broederschap drinken met iedereen want wie houdt het uit moederziel alleen? Woorden horen, een man die sprak en zich in zijn leven tot voedsel brak. Kom om te eten, drink van de wijn, laat dit een bewijs van mijn liefde zijn. Gebed over de gaven Heer onze God, in Jezus naam bieden wij U brood en wijn aan. Heilig deze gaven met de kracht van Uw Geest opdat zij voor ons worden tot een teken van verbondenheid met U en tot voedsel van solidariteit met alle mensen. Laat ons in het breken van het brood en het delen van deze beker Uw blijvende aanwezigheid ervaren. Door Christus onze Heer. Amen.

6 Dankgebed In Uw Naam zijn wij hier samen. Wij noemen U, tastend en twijfelend: God en Vader, Roepstem, Drager, Grond van Leven. Niemand heeft U ooit gezien, maar elke dag opnieuw is duidelijk hoe Gij werkzaam aanwezig zijt daar waar mensen elkaar vinden en van elkander houden waar mensen de handen in elkaar slaan en kleine stappen zetten om deze wereld om te bouwen tot uw wereld. Wij zien U aan het werk in de ontluikende liefde tussen mensen, in de groeiende solidariteit, in de trouwe zorg en nabijheid in de blijvende verbondenheid, in de kleine en de grote inzet voor vrede en gerechtigheid. Wij zien U aan het werk in Jezus uw Zoon: de woorden die Hij sprak, waren Uw woorden, en worden nu ook de onze. Zijn keuze voor de kleine mensen was Uw keuze en wordt nu ook de onze. In Hem hebt Gij Uw lot aan ons verbonden, Uw droom in ons gelegd: dat lammen niet lam blijven en doven niet doof. Dat er voor elke mens leven mogelijk is, leven in overvloed. Hem willen wij hier bij name noemen als inspiratie, wegwijzer voor ons leven als blijvende oproep om te blijven doen wat Hij heeft gedaan. Die avond vlak voor Zijn dood, vatte hij Zijn leven samen, toonde wie Hij was en wie Hij blijven wou voor ons. Hij nam het brood, brak het en verdeelde het onder Zijn vrienden en zei: Neem van dit brood en eet ervan. Dit ben Ik, Mijn leven, Mezelf aan u gegeven. Hij nam de beker met wijn in Zijn handen en dankte en zei: Neemt deze beker en drink hier allen uit. Dit is de beker van het altijddurende Verbond tussen U en mij. Dit is Mijn bloed, Mijn leven aan u allen uitgedeeld. tot vergeving van al wat zonde is in deze wereld. Daarna zei Hij nog tot zijn leerlingen: In uw breken en delen blijf Ik leven in uw midden. Daarom bidden wij U: beziel ons met Zijn Geest en met geen andere. Dat wij vanuit Zijn inspiratie weten wat recht en wat slecht is. Dat wij midden de ontmoediging de fantasie bewaren en wegen blijven vinden naar die nieuwe toekomst die Gij ons in handen hebt gegeven. Dat onze hand niet slaat, dat onze mond niet verraadt, dat wij geen mens verloochenen. En dat wij niet vergeten hen die op ons blijven rekenen: zij van wie wij houdenen zij van wie wij nog niet genoeg houden. Dat wij niet vergeten hen die naast ons staan, ons voorgaan en bemoedigen,

7 en hen met wie wij samen op weg zijn naar een menselijker samenleven. Dat wij niet vergeten allen die bij zorgen ons nabij zijn. Dat wij evenmin vergeten hen die van ons zijn heengegaan: dat zij tot ons blijven spreken, ons verder oproepen en inspireren, ook nu zij gestorven zijn. Beziel ons met Uw Geest en met geen andere. Dat wij elkaar bewaren, verdragen en voortstuwen in de richting van menswaardigheid. Dat wij niet wijken voor macht of eigen baat. Dat wij waakzaam zijn om de tekenen van hoop te zien. Dat wij zelf zo n teken mogen worden. Onze Vader Onze Vader in de hemel, geheiligd zij Uw naam. Laat Uw rijk van liefde komen, doe ons steeds Uw wil verstaan. (2) Geef ons brood om van te leven en vergeef ons onze schuld. Leidt ons nimmer in bekoring, maar verlos ons van het kwaad. (2) Want van U Heer is het koninkrijk, en de kracht en de heerlijkheid, nu en in al d eeuwen der eeuwen, in eeuwigheid. Amen. (2) (Mel: Ware Vriendschap) Gebed om Vrede Heer Jezus, Gij hebt bij het afscheid aan Uw vrienden en aan ons allen gezegd: Vrede laat Ik u na, Mijn vrede geef Ik u Vandaag komen wij U om die vrede vragen. Beziel ons allen met Uw geest van liefde en solidariteit, van verbondenheid met en zorg voor alle mensen om ons heen. Zo kan die vrede groeien in ons midden in alle gezinnen en buurten, in ziekenzorg en onze parochie, in ons land en wereldwijd. Zo wordt elk hart van Uw vrede vervuld en worden alle mensen één met elkaar en met U, Gij die leeft in eeuwigheid. Vredeswens Vrede voor alle mensen, de vrede van de Heer. Vrede voor u, voor mij, voor ons: de vrede van de Heer. Jezus brengt vrede, voorbij het verleden, voorbij alle pijn, het zal vrede zijn! Jezus brengt vrede, genoeg nu geleden, genoeg nu de strijd, het wordt vredestijd! Jezus brengt vrede, verhoort de gebeden, verhoort elke wens van een vredig mens. (Z.J. 704)

8 Communie Mens voor de mensen zijn, herder als God, trooster voor groot en klein, zo lief als God. God roept Zijn mensen, Hij roept ze bij naam opdat zij toegewijd Zijn wegen gaan. Genade zaait Hij als zaad in hun hart, Zijn Geest vernieuwt de tijd en heelt de smart. Klein met de kleinen zijn, vriend onverwacht, niet op zichzelf maar op anderen bedacht. Zieken omarmen, hun tranen verstaan, met hen de kruisweg ten einde toe gaan. Gods woorden spreken aanstekelijk echt, Zijn liefde tonen en doen wat Hij zegt. Licht in het duister zijn, laaiende vlam, mens van vertrouwen zijn, zijn wie men kan. Van God gezonden zijn, deemoedig en vrij, teken van vrede zijn zo trouw als Hij. Ter Bezinning Het was duidelijk ploegwerk: het sleuren met draagbed en lamme. Probeer het maar eens alleen... Een kleine gemeenschap was het, vier mensen, maar met een warm hart voor - door het leven of door de situatie lamgeslagen mensen, vier mensen met een sterk geloof in de levenskracht van mensen. Zij komen voor hen in beweging, dragen de last van de inzet zij brengen hen naar het volle leven een opgave die inspanning en kracht vraagt teveel voor iemand alleen... het is ploegwerk! Want het samenleven van mensen verspert vaak de weg. De getekende mens wordt buiten de deur gehouden. Het is niet de grote massa, maar een kleine gemeenschap van overtuigde mensen die zich tijd noch moeite ontzien die openingen creëren waar er geen zijn. Zij laten die mensen neer temidden de kring van ons menselijk samenleven. Jezus zag hun geloof, hun geloof in de samenwerking, de verbondenheid, hun geloof in de solidariteit. Een kleine gemeenschap van samen gedragen zorg heeft in zich kracht tot opstanding doet mensen opnieuw opstaan brengt mensen in beweging een bewogen beweging van sterk bewogen mensen.

9 Slotgebed en Zegen Mogen onze gezichten stralen van vreugde want God is onze Vader, Hij is liefde. Mogen onze handen vrede en geluk brengen want Gods Zoon is onze broeder, Hij schenkt ons genezing. Mogen onze voeten licht zijn op de levensweg want de Geest van God stuwt ons voort, Hij is onze gids en tochtgenoot. Moge ons zegenen de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Slotlied Breng ons daar waar mensen leven, wachtend op een woord van hoop. Doe ons delen, doe ons geven, in uw Geest zijn wij gedoopt. Laat uw Naam ons leven worden, rode draad in ons bestaan, ankervast, vandaag en morgen, kracht en moed om door te gaan. Breng ons daar waar mensen wonen, geef hen bij elkaar een thuis, waar ze liefde mogen tonen, samen delen last en kruis. Breng ons waar de mens vergeten, uitgesloten, zonder recht, waar zijn kreet niet wordt geweten, vrede niet wordt aangezegd. Breng ons daar waar in de stilte, brood gebroken wordt, gedeeld, waar Uw Geest doorheen de kilte, breekt en zalft en harten heelt. Aandachtskaart 2004 Omdat jij achter me staat Kan ik er altijd voor je zijn Omdat jij me draagt Word ik nooit te moe Omdat jij me liefhebt Geeft mijn hart het nooit op Omdat jij zo sterk bent Kan ik voor jou de hele wereld aan Omdat wij samenhoren Maakt het niet uit dat jij ziek bent En ik gezond Zullen we van nu af de taken verdelen? Mijn handen de zorg en jij dan het strelen Lief Verlou Een uitgave van Ziekenzorg CM juni 2004 Samenstelling: Paul De Craene

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

ALLEMAAL ABNORMAAL. - Geven wij onze leden het voorbeeld om respect op te brengen voor hen die niet zo snel mee zijn?

ALLEMAAL ABNORMAAL. - Geven wij onze leden het voorbeeld om respect op te brengen voor hen die niet zo snel mee zijn? AANZET TOT EEN (EUCHARISTIE)VIERING BIJ HET JAARTHEMA ALLEMAAL ABNORMAAL OPENINGSGEBED Pr.: Welkom, wie je ook bent, wat ook je verwachtingen zijn voor de toekomst. Welkom met wat je op dit ogenblik bezighoudt.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

GENOEG VOOR IEDEREEN

GENOEG VOOR IEDEREEN PAROCHIE HERZELE - HOUTEM Zeventiende Zondag door het jaar (B) 28 en 29 juli 2018 GENOEG VOOR IEDEREEN Intredelied: Aan wat op aarde leeft (ZJ 420, 1-2) Aan wat op aarde leeft geeft Gij hetzelfde brood,

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. 1 Harpmuziek (blijvend

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen Ziekenzalving Wie zal de steen voor ons wegrollen Muziek: rustige muziek laten spelen (pamfluit) Verwelkoming: Vandaag komen we samen, om te bidden, te bidden om sterkte, troost en verzoening in deze moeilijke

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

WORLDWIDE BROTHERHOOD

WORLDWIDE BROTHERHOOD Ambassadors of a WORLDWIDE BROTHERHOOD LECTIO / LEZING: (MARKUS 2, 1-12) MEDITATIE 5: GENEZING VAN DE LAMME 1 Toen Jezus enige dagen later in Kafarnaum was teruggekeerd en men hoorde dat Hij thuis was,

Nadere informatie

Twijfel en Hoop. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016

Twijfel en Hoop. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016 Twijfel en Hoop - viering rond woord en brood - Ten Bos, 03 aprili 2016 Bij het binnenkomen komen misdienaars () en lectoren () met [Luc Vlieghe] mee uit de sacristie. Ze stappen naar voor en buigen voor

Nadere informatie

Investeer in goedheid

Investeer in goedheid PAROCHIE HERZELE HOUTEM 13 de zondag dhj (jaar A) 1 en 2 juli 2017 Investeer in goedheid Intredelied: Zomaar een dak boven wat hoofden (ZJ 735, 1-2) Zomaar een dak boven wat hoofden, deur die naar stilte

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren.

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Welkom Psalm 150 (Psalm Project) Looft God, looft Hem overal, Looft de schepper van t heelal. Om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en pracht. Van zijn Naam en eeuwig wezen. Looft God, met bazuingeklank,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren

Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Eucharistieviering van 8 juni 2014 Pinksteren Afscheidsviering van Z.E.H. Deken Johan De Baere Processie met Pinkstericoon doorheen de kerk, voor Pinkstericoon zevenarmige kandelaar. Intredelied: ZJ 409:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen

God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 2 e zondag van de Advent (jaar B) 9-10 december 2017 God trekt het zich aan opdat ieder de meet kan halen 1 op 7 haalt de meet niet Intredelied: Nu daagt het in het Oosten (ZJ 123,

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Inzegeningsviering nieuw gebouw

Inzegeningsviering nieuw gebouw Inzegeningsviering nieuw gebouw Intredelied: Dit is de dag Begroeting, welkom en kruisteken L: Monseigneur en concelebranten, beste genodigden, van harte welkom in deze eucharistieviering en de inzegening

Nadere informatie

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving.

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar B 6-7 oktober 2018 Samen één zijn Intredelied: God die in het begin (ZJ 666, 1-2) God die in het begin uit aarde naar zijn beeld, de mensen voor elkaars

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

L

L 1 2 3 4 5 6 Wees de Bron Wees de grond on- der mijn voeten Wees het dak boven mijn hoofd Wijs mij richting op de route Naar de toekomst ons beloofd Wees de bron waaruit ik put: Liefde, vre- de en geluk

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed Gebedsmoment Ondanks alles goed proberen zijn, goed proberen doen is een teken van Gods liefde. Doorheen het licht dat andere mensen voor ons betekenen en het licht dat wij voor andere mensen zijn, kunnen

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

2 oktober 2016 Eerste zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 2 oktober 2016 27 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 775 Die licht is, bron van leven is Verwelkoming en kruisteken L. Welkom in deze eerste weekendviering van oktober. Van oudsher is oktober

Nadere informatie

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima.

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Hervormde Gemeente Sleeuwijk, avondmaalsliturgieën De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Kleur: Groen Brood en

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied 2. Rond het boek van zijn verbond 4. Rond de tafel, in de kring, noemen wij elkaar bij name, staat ons land, de

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly

Witte Donderdag Viering van het avondmaal. 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte. Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Witte Donderdag Viering van het avondmaal 30 maart 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Gerhard van Toly Na een voorbereiding van 40 dagen begint vanavond het Paasfeest.

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Ruimte voor vertrouwen

Ruimte voor vertrouwen PAROCHIE HERZELE HOUTEM Tweede Zondag van Pasen 7 en 8 april 2018 Ruimte voor vertrouwen Kom hier met uw vinger en bezie mijn handen. Steek uw hand uit en leg die in mijn zijde en wees niet langer ongelovig

Nadere informatie

Zij waren als schapen zonder herder

Zij waren als schapen zonder herder PAROCHIE HERZELE HOUTEM 16 e zondag door het jaar 21-21 juli 2018 Zij waren als schapen zonder herder [Mc 6,30-34] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-3) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht 19 februari 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep / piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Orde van dienst: Welkom Votum en groet LB 405 Heilig, heilig, heilig = LvdK 457 Wet GK psalm 119:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie