SCHÖNOX SHOWERLINE. Verwerkingsrichtlijn voor SCHÖNOX HA volgens EOTA / ETAG approved according to ETAG 022.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHÖNOX SHOWERLINE. Verwerkingsrichtlijn voor SCHÖNOX HA volgens EOTA / ETAG approved according to ETAG 022."

Transcriptie

1 SCHÖNOX SHOWERLINE Foto: Jasba, Madera Verwerkingsrichtlijn voor volgens EOTA / ETAG approved according to ETAG 022 Afdichtingssysteem Heel efficiënt Internationaal beproefd Makkelijk verwerkbaar Competentie uit één hand Versie:

2 Gronderingen Toestand van de ondergrond De ondergrond dient vormstabiel, draagkrachtig, druk- en trekvast, vrij van vuil, scheidingsmiddelen en duurzaam droog te zijn. Losse delen zoals cement- en gipshuid, stof e.d. verwijderen, verflagen bv. door middel van schuren. Niet vlakke ondergronden moeten worden geëgaliseerd met waterbestendige SCHÖNOX egaliseermiddelen (let op de technische productdatabladen van de betreffende producten). Scheuren in de ondergrond moeten met een reactiehars materiaal (behalve SCHÖNOX 2 KR) worden gesloten. Gronderingen Ondergrond Gestelde eisen Ondergrond Vochtigheid Grondering Minimum verbruik Grondering (zonder water) Droogtijd Beton Min. 3 maand oud 2 % CM 3.6 % Darr 70 % RH Cementdekvloer Min. 28 dagen oud 2 % CM 50 gr Cementdekvloer met vloerverwarming Min. 28 dagen oud 2 % CM 70 % RH Cementaire egaliseermiddelen wand en vloer 2 % CM 70 % RH Anhydrietvloer 0,5 % CM 30 % RH SCHÖNOX KH 1:1 75gr 24 uur 1 uur Anhydrietvloer met vloerverwarming 0,3 % CM 20 % RH SCHÖNOX KH 1:1 75 gr 24 uur 1 uur Anhydriet egaliseermiddelen wand en vloer 0,5 % CM 30 % RH SCHÖNOX KH 1:1 75gr 24 uur 1 uur Cementpleister Min. 14 dagen oud 2 % CM 70 % RH 50 gr Kalk cement pleister Min. 14 dagen oud 2 % CM 70 % RH Gipspleister Min. 14 dagen oud 0,5 % CM 30 % RH SCHÖNOX KH 1:1 75gr 24 uur 1 uur Metselwerk Zonder voegen droog Polystyrolplaten droog Gasbeton/ Betonblokken/ Lichtbeton droog Cellenbeton droog Gipsblokken, gipskartonen gipsvezelplaten droog SCHÖNOX KH 1:1 75 gr 24 uur 1 uur Gewapende cementbouwplaten droog Bestaande keramische bekledingen vormstabiel, vast zittend, vrij van stof en scheidingslagen droog SCHÖNOX SHP 100 gr 3 uur Verwerking van de grondering kruiselings met kwast of roller. Indien een waterdampremmende coating met een sdwaarde van 18 m wordt geëist moet de ondergrond met SCHÖNOX SPR met een kortharige roller in 2 lagen worden gegrondeerd. Eerste laag /m², tweede laag 100 gr. Dit leidt in combinatie met tot een sd-waarde van 57 m.

3 Toepassing van voegendichtband- en dichthoeken Gebruiksaanwijzing voor het afdichtingssysteem ( plus systeemcomponenten) Plaats SCHÖNOX BT (Butyl voegendichtband, zelfklevend) in de verticale en horizontale hoeken. Verwijder stapsgewijs de beschermingslaag van SCHÖNOX BT en fixeer het band direct op de droge ondergrond. Toepassing van de hoekafdichting SCHÖNOX ST met een kwast in een gesloten laag in de hoeken waar het afdichtband moet worden toegepast aanbrengen. Niet meer dan 5 m voorbereiden. Druk SCHÖNOX ST zonder luchtbellen in de verse SCHÖNOX HA. Indien een overlapping noodzakelijk is moet deze min. 6 cm zijn. Let erop dat het band altijd in de verse wordt verwerkt, voordat er huidvorming op de toplaag van ontstaat. SCHÖNOX ST SCHÖNOX grondering Gebruik tevens voor inwendige en uitwendige hoeken SCHÖNOX ST IC (binnenhoek) en SCHÖNOX ST EA (buitenhoek). met een kwast in een gesloten laag in de binnen- of buitenhoeken waar het voegendichtband reeds is toegepast aanbrengen. Druk SCHÖNOX ST IC of SCHÖNOX ST EA luchtbellenvrij in de verse SCHÖNOX HA en let erop dat de dichthoeken altijd in de verse worden gedrukt, voordat er huidvorming op de toplaag van SCHÖNOX HA ontstaat. SCHÖNOX grondering Foto: AGROB BUCHTAL, Sierra

4 Toepassing van voegendichtband- en dichthoeken Eerst moeten de systeemcomponenten worden toegepast. Afhankelijk van de voorwaarden van het project kunnen de toebehoren variëren. 1 2 Hoeken wand/vloer: In de vertikale en horizontale hoeken gelijkmatig aanbrengen. SCHÖNOX ST IC binnenhoek in de vers aangebrachte aanbrengen en goed aandrukken. 3 4 Aansluiting wand/vloer: over de SCHÖNOX ST IC binnenhoek en op het vloergedeelte dat afgedicht moet worden aanbrengen. SCHÖNOX ST voegendichtband in de vers aangebrachte inleggen en goed aandrukken. 5 6 Aansluiting wand/wand: over de SCHÖNOX ST IC binnenhoek en op het wandgedeelte dat afgedicht moet worden aanbrengen. SCHÖNOX ST voegendichtband in de vers aangebrachte inleggen en goed aandrukken. Let erop dat het band altijd in de verse wordt verwerkt, voordat er huidvorming op de toplaag van SCHÖNOX HA ontstaat.

5 Toepassing van SCHÖNOX dichtmanchetten Kies de benodigde buisdoorvoer-diameter met behulp van de volgende informatie: Productnaam Soort type dichtmanchet Buisdoorvoer- diameter Buis diameter SCHÖNOX ST D4 4 mm 6-12 mm SCHÖNOX ST D8 8 mm mm SCHÖNOX ST D15 15 mm mm SCHÖNOX ST D21 21 mm mm SCHÖNOX ST D54 54 mm mm SCHÖNOX ST D65 65 mm mm SCHÖNOX ST D80 80 mm mm met een kwast in een gesloten laag rond de buisdoorvoeren waar de dichtmanchetten moeten worden geplaatst aanbrengen. Plaats de betreffende dichtmanchet SCHÖNOX ST-D3/8/20/65/80 op de buis en druk deze luchtbellenvrij in de verse SCHÖNOX HA. Voorkom huidvorming op de toplaag van. Let erop dat het band altijd in de verse wordt verwerkt, voordat er huidvorming op de toplaag van ontstaat. SCHÖNOX grondering Let erop dat het band altijd in de verse SCHÖNOX HA wordt verwerkt, voordat er huidvorming op de toplaag van ontstaat. SCHÖNOX ST D incl. SCHÖNO X tegellijm

6 Toepassing van SCHÖNOX dichtmanchetten SCHÖNOX ST FC toepassen rond afvoerputten, in combinatie met de butyl flens SCHÖNOX ST BR of gebruik SCHÖNOX ST BC. Verwijder de beschermingslaag aan de bovenkant van de butylring SCHÖNOX ST BR en druk de dichtmanchet SCHÖNOX ST FC in de verse en op de butylring SCHÖNOX ST BR. Voor het afdichten rond afvoerputten met fabrieksmatige flens gebruik dichtmanchet SCHÖNOX ST FC. met een kwast in een gesloten laag rond de afvoerput waar de dichtmanchet dient te worden geplaatst aanbrengen. Druk de dichtmanchet SCHÖNOX ST FC zonder luchtbellen in de verse. Let erop dat de dichtmanchetten altijd in verse wordt toegepast. Voorkom huidvorming op de toplaag van. Voor het afdichten rond afvoerputten zonder flens gebruik de afdichtings butyl-ring SCHÖNOX ST BR in combinatie met de dichtmanchet SCHÖNOX ST FC. Eerst dient de beschermingslaag van de butylring te worden verwijderd en vervolgens moet de ring rond de buis zonder luchtbellen worden geperst. met een kwast in een gesloten laag rond de butylring SCHÖNOX ST BR waar de dichtmanchet dient te worden toegepast aanbrengen. Verwijder de beschermingslaag aan de bovenkant van de butylring SCHÖNOX ST BR en druk de dichtmanchet SCHÖNOX ST FC in de verse en op de butylring SCHÖNOX ST BR. Snijd het gat voor de afvoerput op maat volgens de informatie van de afvoerfabrikant. Kies uit de onderstaande tabel welke dichmanchet moet worden toegepast: Afvoerput met fabrieksmatige flens Afvoerput zonder fabrieksmatige flens SCHÖNOX ST FC SCHÖNOX ST BR SCHÖNOX ST BC bij voorkeur niet geschikt Verwijder de bescherminglaag aan de boven kant van de butylring SCHÖNOX ST BR en druk de dichtmanchet SCHÖNOX ST FC in de verse en op de butylring SCHÖNOX ST BR. Snijd het gat voor de afvoerput op maat volgens de informatie van de afvoerfabrikant. SCHÖNOX grondering SCHÖNOX ST BC fabrieksmatige flens fabrieksmatige flens afvoerput SCHÖNOX ST BC SCHÖNOX grondering

7 Toepassing van Foto: Jasba, Madera is een gebruiksklare oplosmidddelvrije kunstharsdispersie. Deze hoeft van tevoren niet te worden doorgeroerd. Technische gegevens droogtijd ca. 3 uur bij +20 C / 50 % rh voor 0,45 mm natte laagdikte 5 uur bij +20 C / 50 % rh voor 0,9 mm natte laagdikte 16 uur bij +20 C / 50 % rh voor 1,8 mm natte laagdikte Alle gegevens zijn ca.-waarden en onderhevig aan wisselende omgevingstemperaturen. Verwerkingstemperatuur: niet onder +5 C.

8 Gebruiksaanwijzing Voor 0,5 mm natte laagdikte: Voor scheuroverbruggingscategorie 1 (0,4mm) en 2 (0,75mm). Eerste laag middels kwast of vachtroller aanbrengen en 3 uur laten drogen (bij +20 C) voordat de volgende laag aangebracht wordt. Gebruik met een 4 mm vertanding Vervolgens gladstrijken met de gladde kant van de spaan De tweede laag kan alternatief ook met een 4mm vertanding worden aangebracht en vervolgens glad worden gestreken. Let erop dat de totale natte laagdikte in twee lagen niet minder dan 0,9 mm is (per laag 0,45 mm) en de droge laagdikte van de totale afdichting minstens 0,5 mm is. Dit komt overeen met een totaalverbruik van 1.35 kg/m². Voor 1 mm droge laagdikte: De natte laagdikte moet 1,8mm zijn met een verbruik van 2,7 kg/m². Voor de toepassing adviseren wij een vertanding van 4mm. Vervolgens de rillen gladstrijken met de gladde kant van de spaan. 1 mm droge laagdikte kan ook worden bereikt door het materiaal tweelaags met een lamvel-rol of vertande spaan aan te brengen. 0,9 mm natte laagdikte per laag. Elke laag volledig laten drogen (ca. 5 uur) voordat de volgende laag wordt aangebracht. Voor scheuroverbruggingscategorie 3 (1,5 mm): Vergeet niet SCHÖNOX ST AC in de eerste verse laag toe te passen. Beide lagen moeten ieders 0,9 mm natte laagdikte met een totaalverbruik van 2,7 kg hebben om een droge laagdikte van 1 mm te bereiken. Gereedschap en eventuele vlekken voor uitharding reinigen met water. Bescherming van de afdichting : Sluit de ruimtes om te voorkomen dat iemand over de verse afdichting gaat lopen. Bescherm de droge vloerafdichting met geschikt afdekkingsmateriaal. Voorkom dat door verdere werkzaamheden de afdichting wordt beschadigd (schroeven, boren, etc.) Gaten of beschadigingen in de afdichting moeten vóór het bekleden met tegels in juiste laagdiktes worden gerepareerd met. Breng de eerste laag van met een kwast of vachtroller op en laat het 3 uur drogen. Naar 3 uren (+20 C) kan de tweede laag aangebracht worden.

9 Verlijmen van tegels of natuursteen op Verlijmen van tegels of natuursteen op Op de volledig droge afdichtingslaag (na ca. 3 uur) kunnen de tegels op worden verlijmd. Bij eenlaags toepassing van met 1 mm droge laagdikte verlengd de droogtijd (ca. 16 uur). De volgende tabel geeft de toepassingsgebieden voor aan in de verschillende Vochtbelastingscategoriën in combinatie met geschikte tegellijmen. Toepassingsgebieden voor in combinatie met geschikte tegellijmen. ETAG 022 VERWERKINGSRICHTLIJN VOLGENS DE EISEN GESTELDT IN DE ETAG 022, deel 1, voor vloeibaar aan te brengen afdichtingen op wanden en vloeren in natte ruimtes. Toepassingsgebieden van in combinatie met SCHÖNOX tegellijmen in de verschillende Vochtbelastingscategoriën. SCHÖNOX SEK SCHÖNOX SK RAPID W SCHÖNOX SK SCHÖNOX SLK SCHÖNOX Q9 W SCHÖNOX SFK SCHÖNOX CFK SCHÖNOX TT S8 SCHÖNOX TT DUR SCHÖNOX TT FLEX RAPID SCHÖNOX HTL SCHÖNOX PTL Vloeren welke alleen tijdelijk en kort met sproeiwater in aanraking komen Wanden welke alleen tijdelijk en kort met sproeiwater in aanraking komen bij voorkeur niet geschikt Opmerking: SCHÖNOX HTL en SCHÖNOX PTL (dispersie tegellijm) kunnen alleen worden toegepast als de tegelscherf zuigend is volgens norm ISO / BIII wateropname < 10 %. Niet zuigende tegels volgens ISO AI / AII / BI / BII en natuurstenen kunnen alleen met cementaire lijmen worden verwerkt. Opmerking: Buiten, zwembaden en natte ruimtes met chemische belasting zijn niet onderdeel van deze verwerkingsrichtlijn. Gereedschap direct met water reinigen. Vervuilingen direct verwijderen. Alle gegevens in dit document zijn ca.-waarden en onderhevig aan wisselende omgevingstemperaturen. Foto: AGROB BUCHTAL, Sierra

10 E Z R T I F I M A N AGE ME N T S Y S T EM Z I E R T Reg. Nr E S De systeemcomponenten Gronderingen SCHÖNOX KH SCHÖNOX SHP Aanvullende producten SCHÖNOX ST (voegendichtband) SCHÖNOX ST D (dichtmanchet wand) SCHÖNOX ST FC (dichtmanchet vloer) SCHÖNOX ST IC (binnenhoek) SCHÖNOX ST EA (buitenhoek) SCHÖNOX ST BR (butylring) SCHÖNOX ST BC (butylmanchet vloer) Afdichtingen Tegellijmen SCHÖNOX SK SCHÖNOX Q9 W SCHÖNOX TT S8 SCHÖNOX HTL SCHÖNOX PTL Voegmortels SCHÖNOX SU SCHÖNOX WD FLEX SCHÖNOX ES SCHÖNOX UF PREMIUM approved according to ETAG 022 SCHÖNOX GmbH Alfred-Nobel-Straße Rosendahl Telefoon: Telefax: info@schoenox.nl SCHÖNOX is a brand of the SIKA Group Het SCHÖNOX managementsysteem is volgens ISO 9001 en door het DQS gecertificeerd. 09/2014

SCHÖNOX SHOWERLINE. Verwerkingsrichtlijn voor SCHÖNOX HA volgens EOTA / ETAG. Let s stick together

SCHÖNOX SHOWERLINE. Verwerkingsrichtlijn voor SCHÖNOX HA volgens EOTA / ETAG. Let s stick together SCHÖNOX SHOWERLINE Foto: Jasba, Madera Verwerkingsrichtlijn voor volgens EOTA / ETAG approved according to ETAG 022 Afdichtingssysteem Heel efficiënt Internationaal beproefd Makkelijk verwerkbaar Competentie

Nadere informatie

Afdichtingsbanen snel verlijmen met een duidelijk lager verbruik

Afdichtingsbanen snel verlijmen met een duidelijk lager verbruik 1 SCHÖNOX ifix Afdichtingsbanen snel verlijmen met een duidelijk lager verbruik Verbeterde kwaliteit! Foto: Deutsche Steinzeug www.schoenox.nl 1 SCHÖNOX ifix de rolbare afdichtingslijm Met de rolbare afdichtingslijm

Nadere informatie

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?«

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?« SCHÖNOX»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?wij ook.«www.schoenox.nl Formaten in nieuwe dimensies Foto: MOSA Naar grote formaten is meer vraag dan ooit. Ruimtes krijgen daardoor

Nadere informatie

SCHÖNOX systeemoplossingen

SCHÖNOX systeemoplossingen SCHÖNOX systeemoplossingen Perfect op elkaar afgestemde SCHÖNOX systeemoplossingen. www.schoenox.nl Oud wordt nieuw 1 Toepassing op verschillende ondergronden 1.1 Ontkoppelen op gescheurde keramische bekledingen

Nadere informatie

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem Badkamerafdichting met het Köster BD-Systeem Afdichting onder de tegels Een volledige en sterke afdichting is een beslissende voorwaarde voor een langdurig gebruik van sanitaire ruimtes. Ondanks het waterdicht

Nadere informatie

SCHÖNOX BM-familie NIEUW. »Als u iets doet, doet u het graag goed.« »Wij ook.«

SCHÖNOX BM-familie NIEUW. »Als u iets doet, doet u het graag goed.« »Wij ook.« SCHÖNOX BM-familie NIEUW»Als u iets doet, doet u het graag goed.wij ook.«www.schoenox.nl Altijd zeker van een goed resultaat Wij stellen de speciale uitvlakmortels uit de SCHÖNOX BM-familie aan u voor

Nadere informatie

SCHÖNOX BALTERRA. Op elkaar afgestemde systeemcomponenten voor balkons & terassen.

SCHÖNOX BALTERRA. Op elkaar afgestemde systeemcomponenten voor balkons & terassen. SCHÖNOX BALTERRA Op elkaar afgestemde systeemcomponenten voor balkons & terassen www.schoenox.nl SCHÖNOX BALTERRA - Een overtuigende alliantie tegen alle weersomstandigheden SCHÖNOX BALTERRA - buiten alle

Nadere informatie

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad PCI Lastogum Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad Flexibel, compenseert spanningen, vervormingen in de ondergrond, temperatuurschommelingen en trillingen. Scheuroverbruggend,

Nadere informatie

SCHÖNOX WANDEGALISEERMIDDELEN

SCHÖNOX WANDEGALISEERMIDDELEN SCHÖNOX WANDEGALISEERMIDDELEN www.schoenox.nl SCHÖNOX Wandegaliseermiddelen - Heroes of the wall SCHÖNOX A1 - SCHÖNOX A4 - SCHÖNOX A6 - SCHÖNOX RDF - SCHÖNOX adeco - De Traditionele De Betrouwbare De Presteerder

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 02 Bouwkunde RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen of de levering van het gegarandeerde

Nadere informatie

Verlijmen. Plaatsen. Belasten.

Verlijmen. Plaatsen. Belasten. SCHÖNOX ifloor Verlijmen. Plaatsen. Belasten. www.schoenox.nl SCHÖNOX ifloor het origineel Wie SCHÖNOX ifloor eenmaal geprobeerd heeft, wil nooit meer iets anders. Sinds wij het origineel in 2009 op de

Nadere informatie

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden.

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. fermacell Productblad Versie november 2009 Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. Toepassingsgebied dient voor het gronderen en verstevigen van zuigende

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.« SCHÖNOX Q9 / Q9 W»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«1 De productvoordelen op een rij. p.4 p.4 p.4 Foto: Ströher Afspatelen en uitvlakken van gedeeltes. Geen doorslaand vocht. Vochtbelaste bereiken.

Nadere informatie

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.« SCHÖNOX Q9 / Q9 W»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«1 De allrounder onder de tegellijmen: SCHÖNOX Q9 / Q9 W Stelt u zich eens voor: U kunt uw klanten al tijdens de advisering enthousiast maken

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

SCHÖNOX ZM FAMILIE

SCHÖNOX ZM FAMILIE SCHÖNOX ZM FAMILIE www.schonox.nl SCHÖNOX ZM FAMILIE De juiste egaliseermiddelen voor alle uitdagingen! De kwaliteit van de ondergrond is toonaangevend voor de optiek en kwaliteit van de bekleding. Met

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen.

Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen. Afdichten zeker en duurzaam Het op de juiste manier afdichten van privé badkamers behoort in Nederland tot de weinig toegepaste werkwijzen. Afdichtingen in badkamers worden over het algemeen alleen bij

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Systeem voor waterdicht tegelwerk

Systeem voor waterdicht tegelwerk Systeem voor waterdicht tegelwerk www.omnicol.info SYSTEEM VOOR WATERDICHT TEGELWERK Keramische tegels zijn over het algemeen waterdicht. Tegels alleen zijn echter niet voldoende om een ruimte waterdicht

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 02 Bouwkunde RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen of de levering van het gegarandeerde

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

SCHÖNOX LIJMEN VOOR PVC-STROKEN

SCHÖNOX LIJMEN VOOR PVC-STROKEN SCHÖNOX LIJMEN VOOR PVC-STROKEN Professionele oplossingen voor het toepassen van PVC-stroken! Foto: Objectflor www.schoenox.nl SCHÖNOX lijmen voor PVC-stroken Systeemoplossing voor het toepassen van PVC-stroken

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen:

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen: Voorbereiding wand en vloer Wanden/vloer binnen: Ondergrond moet vrij zijn van lagen die de hechting kunnen verminderen zoals stof, vuil, olie, vet en losse delen. Wanden met als ondergrond gestukadoorde

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 36 VOEGVULLINGEN 36.00 ALGEMEEN 36.00.40 RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen

Nadere informatie

SCHÖNOX BALTERRA. »U bent van plan uw balkon. »Wij ook.« Foto: Ströher. www.schoenox.nl

SCHÖNOX BALTERRA. »U bent van plan uw balkon. »Wij ook.« Foto: Ströher. www.schoenox.nl SCHÖNOX BALTERRA»U bent van plan uw balkon en terras tegen alle weersomstandigheden te beschermen?wij ook.«foto: Ströher www.schoenox.nl SCHÖNOX BALTERRA - Een overtuigende alliantie tegen alle weersomstandigheden

Nadere informatie

Handleiding verwerking BaseBeton

Handleiding verwerking BaseBeton Handleiding verwerking BaseBeton Pagina 1 - Versie 10 Inhoud: - Wat is BaseBeton - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 - Versie 10

Nadere informatie

Technische Gegevens. Bitucoat 2K krimparm Technisch Productblad: 202/03/ Productnummer(s): Omschrijving:

Technische Gegevens. Bitucoat 2K krimparm Technisch Productblad: 202/03/ Productnummer(s): Omschrijving: Technisch Productblad: 202/03/03-2009 Productnummer(s): 2045-30 Omschrijving: ESP is een 2-componenten, hoog flexibele,scheuroverbruggende, goed hechtende, oplosmiddelvrije, milieuvriendelijke bitumen-coating

Nadere informatie

HIGH PERFORMANCE FLEX- TEGELLIJM

HIGH PERFORMANCE FLEX- TEGELLIJM FK X MEGA HIGH PERFORMANCE FLEX- TEGELLIJM Zeer hoog flexibele cementgebonden dunbed tegellijm C2 TE S2 volgens DIN EN 12004 voor een bijzonder veilige verlijming van keramische tegels. De FKX MEGA is

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Flow

Handleiding verwerking Beton Flow Handleiding verwerking Beton Flow BCFW Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Flow - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken BCFW Pagina 2 Wat is Beton Flow: - Cementgebonden afwerkvloer: o Giet/Spaan

Nadere informatie

Productinformatie 177 Stand september 2017 Vorige uitgave: april 2016 Voor bouwprofessionals

Productinformatie 177 Stand september 2017 Vorige uitgave: april 2016 Voor bouwprofessionals 77 Stand september 07 Vorige uitgave: april 06 Waterdichte, flexibele beschermlaag onder keramische tegels in badkamer en douche Voor bouwprofessionals Met testrapporten. Toepassingsgebied Te rollen, kwasten

Nadere informatie

Voor bouwprofessionals

Voor bouwprofessionals 77 Stand juni 0 Vorige uitgave: december 0 Waterdichte, flexibele beschermlaag onder keramische tegels in badkamer en douche Voor bouwprofessionals Met testrapporten. Toepassingsgebied Te rollen, kwasten

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale BCO Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken BCO Pagina

Nadere informatie

Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk

Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk Voor bouwprofessionals Bespaar tijd met sterke en flexibele tegellijmen Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk Keramiek na 3 dagen (of bij 4% restvocht) verlijmen op verse cementdekvloeren Vloerverwarming

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 02 Bouwkunde RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen of de levering van het gegarandeerde

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een silicone pistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 02 Bouwkunde RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen of de levering van het gegarandeerde

Nadere informatie

Licentienummer: F B

Licentienummer: F B 36 VOEGVULLINGEN 36.00 ALGEMEEN 36.00.40 RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen

Nadere informatie

Wecryl Voegafdichtingssysteem

Wecryl Voegafdichtingssysteem B P D Korte beschrijving Het is een hoogwaardig, met vlies versterkt en continu zeer flexibel afdichtingssysteem voor de veilige afdichting van werk- en uitzetvoegen. Het instelbare uitzetbereik maakt

Nadere informatie

Praktijkmerkblad 3059

Praktijkmerkblad 3059 Vloer-Nivelleermassa CA 3059 Fußboden-Nivelliermasse CA 3059 op calciumsulfaatbasis, zeer emissiearm, zelfvloeiend, hoogvast, spanningsarm, voor binnen, met randisolatiestrips SK 3018 Eigenschappen Hoogvaste,

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden Tegels plaatsen op houten ondergronden Schlüter -DITRA 25 Tegels plaatsen op houten ondergronden Voor de tegelplaatsing worden ondergronden uit hout terecht als lastig beschouwd. Het natuurlijke materiaal

Nadere informatie

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare, flexibele en watervaste tegellijm D2T met hoge aanvangshechting voor het binnenhuis verlijmen van vloer- en muurtegels. Geschikt voor het verlijmen van faïence, mozaïektegels, keramische

Nadere informatie

ChimFix. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen

ChimFix. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen Product Universeel 2-komponenten chemisch anker op basis van een styreenvrij vinylester voor het bevestigen en monteren van haken, draadstangen, palen, profielen, enz. met zware lasten tot 1400 kg in holle

Nadere informatie

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen

Primer Surface P1500. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele voorstrijk voor alle zuigende en niet-absorberende ondergronden. Hechtbevorderaar op houten spaanplaten en plankenvloeren. Volumes 5 l Eigenschappen Gebruiksklaar en gemakkelijk verwerkbaar

Nadere informatie

ChimFix. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen

ChimFix. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen Product Universeel 2-komponenten chemisch anker op basis van een styreenvrij vinylester voor het bevestigen en monteren van haken, draadstangen, palen, profielen, enz. met zware lasten tot 1400 kg in holle

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet voldoen aan de eisen van de land-specifieke normen met betrekking tot de gereedheid voor de verwerking. norament tegels moeten vóór het

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

SCHÖNOX Q-familie. De beste keuze van tegellijmen samen in één familie. 100 % raak.

SCHÖNOX Q-familie. De beste keuze van tegellijmen samen in één familie. 100 % raak. SCHÖNOX Q-familie De beste keuze van tegellijmen samen in één familie. www.schoenox.nl Voor iedere situatie de juiste oplossing: de SCHÖNOX Q-familie. Vooral omdat iedere bouwplaats er anders uitziet.

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WAT IS TEROFOL KSK? De TEROFOL KSK-afdichtingsfolies bestaan uit een elastische, scheurvaste en dubbel gelamineerde speciale

Nadere informatie

FLEXIBELE AFDICHTSPECIE

FLEXIBELE AFDICHTSPECIE DS 99 X TURBO FLEXIBELE AFDICHTSPECIE 1-comp. scheuroverbruggende, hydraulisch bindende afdichtspecie, snel hardend, voor flexibele afdichting onder tegelbedekkingen op balkons, terrassen, doucheruimtes,

Nadere informatie

MultiGips MP 100 licht NL

MultiGips MP 100 licht NL www.multigips.nl Machinepleister van gips MultiGips MP 100 licht NL Fabrieksmatig voorgemengde droge premium gipsmortel met lichte toeslagstoffen overeenkomstig NEN-EN 13279. Van constante kwaliteit en

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

ChimFix ETA - Promobox

ChimFix ETA - Promobox Product Universeel 2-componenten chemisch anker voor het spanningsvrij bevestigen van zware lasten (tot 3700kg) in beton, natuursteen, hol en vol metselwerk, cellenbeton en kalkzandsteen. ETA goedkeuring

Nadere informatie

PCI Nanolight. Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle keramiek

PCI Nanolight. Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle keramiek PCI Nanolight Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle glas, baksteentegels en cotto in dunbed- of middenbed-applicatie. - Voor het herstellen van metselwerk, cementmortels en vloeren, en voor

Nadere informatie

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior 1 - Voorbereiding Om een goede chemische binding tussen Guardon SelfClean en het te behandelen oppervlak te waarborgen dient het oppervlak grondig

Nadere informatie

SCHÖNOX Q-familie. De beste keuze van tegellijmen samen in één familie.

SCHÖNOX Q-familie. De beste keuze van tegellijmen samen in één familie. SCHÖNOX Q-familie De beste keuze van tegellijmen samen in één familie. www.schoenox.nl Voor iedere situatie de juiste oplossing: Vooral omdat iedere bouwplaats er anders uitziet. En soms is de situatie

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

Epoxy Vloeibaar Staal 2K. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied

Epoxy Vloeibaar Staal 2K. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied Ultra-snelle 2-komponent epoxylijm voor buitengewone sterke hechting van metalen: staal, ijzer, inox, alu, koper, enz., maar ook beton, hout en kunststof. Kan ook gebruikt worden voor het vullen en herstellen

Nadere informatie

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Ervaar de optimale verwerking van PVC-design vloerbedekking met droge en natte lijmproducten van Thomsit

Nadere informatie

DryStone Gel Combibox

DryStone Gel Combibox Product Solventvrij en gebruiksklaar injectie systeem op basis van siloxanen en silanen voor het blokkeren van opstijgend vocht. Eenvoudig in te brengen met een kokerpistool in boorgaten in een horizontale

Nadere informatie

Chemical. 5 laags damp- en luchtdichte bouwfolie voor energieneutraal en passief bouwen

Chemical. 5 laags damp- en luchtdichte bouwfolie voor energieneutraal en passief bouwen Cruysberghs bvba Chemical Producent van bouwchemische specialiteiten Erkend BASF Construc on Chemicals partner Dealer van PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen Voor bouwprofessionals Reaxyl

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut

Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut Handleiding verwerking Beton Floor Plus/Brut Pagina 1 Versie 1.0 Inhoud: - Wat is Beton Floor Plus/Brut - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 Versie 1.0 Wat is Beton Floor Plus/Brut:

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Professionals in folie Verwerkingsvoorschriften MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Verwerkingsdetails Detailtekeningen PRODUCTINFORMATIE

Nadere informatie

Afdichtingsmat voor contactafdichtingen

Afdichtingsmat voor contactafdichtingen Schlüter -KERDI Afdichtingsmat voor contactafdichtingen 8.1 Productdatablad Toepassing en functie Schlüter -KERDI is een barstoverbruggende afdichtingsmat uit zacht polyethyleen die aan beide zijden is

Nadere informatie

ChimFix ETA7. Product. Volumes. Eigenschappen

ChimFix ETA7. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universeel 2-componenten chemisch anker voor het spanningsvrij bevestigen van zware lasten in beton, natuursteen, hol en vol metselwerk, cellenbeton en kalkzandsteen,... ETA goedkeuring voor verankering

Nadere informatie

LC240 Snellijm voor tegels

LC240 Snellijm voor tegels LC240 Snellijm voor tegels Productomschrijving Lichtgrijze flexibele stofarme snelafbindende dunbedlijm. Toepassing Snellijm voor tegels LC240 voldoet uitermate goed voor de snelle verlijming van vrijwel

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

AQUA SENSA ONDERGRONDEN

AQUA SENSA ONDERGRONDEN Stap voor stap Aqua Sensa ondergronden, p. 1/7 Stap voor stap AQUA SENSA ONDERGRONDEN Aqua Sensa kan toegepast worden op tal van ondergronden, op voorwaarde dat de juiste voorzorgsmaatregelen en een correcte

Nadere informatie

1209 FloorSpray. Product. Volumes. Eigenschappen

1209 FloorSpray. Product. Volumes. Eigenschappen Product Voor het verlijmen van textiel vloerbedekking met jute-, vilt- en actionback rug. Uitermate geschikt voor het bekleden van trappen. Volumes 22,1 l Eigenschappen TOEPASSINGENVerlijmen van textiel

Nadere informatie

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem eurocol - the strong connection Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name oor de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie,

Nadere informatie

Voor bouwprofessionals

Voor bouwprofessionals 520 Stand juni 2012 Vorige uitgave: januari 2012 Hecht- en beschermlaag voor wand en vloer Voor bouwprofessionals Toepassingsgebied Voor binnen en buiten. Voor wand en vloer. Vochtwerende versteviging

Nadere informatie

Easy Fix NBS Combibox

Easy Fix NBS Combibox Product Set van 10 Easy Fix NBS + 1 NBS Pistool Compact + 1 Pur Cleaner NBS Volumes Set Eigenschappen Uitstekende hechting op alle courante bouwmaterialen Sneldrogend 30% sneller werken dan met poederlijmen

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept

Verwerkingsvoorschriften Tarkett. Natte Cellen Concept Verwerkingsvoorschriften Tarkett Natte Cellen Concept Beschrijving Het Natte Cellen Systeem is een concept dat is ontwikkeld om natte ruimtes met vloerbedekking, wandbekleding, een sifon en accessoires

Nadere informatie

Epoxy Rapid. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen

Epoxy Rapid. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied. Beperkingen Supersnelle, transparante, 2-component epoxylijm voor extra sterke hechting, afdichting en reparaties voor keramiek, aardewerk, edelsteen, glas, hout, kunststof, ivoor. Volumes 24 ml Eigenschappen Voor

Nadere informatie

TECHNICEL -RYWALIT AFDICHTFOLIE EN SYSTEEMCOMPONENTEN

TECHNICEL -RYWALIT AFDICHTFOLIE EN SYSTEEMCOMPONENTEN TECHNICEL -RYWALIT AFDICHTFOLIE EN SYSTEEMCOMPONENTEN Dun gelaagd, waterondoorlatend en scheuroverbruggend waterdichtingsmembraan. Als folieafdichting onder keramische tegels volgens DIN 18534 deel 5,

Nadere informatie

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen Supersnelle, 2-component epoxylijm in metaalgrijze kleur voor extra sterke hechtingen, afdichtingen en reparaties van metalen: staal, ijzer, aluminium, koper, brons, enz., maar ook beton, hout en kunststof.

Nadere informatie

Icopal-PROFI-DICHT. De vloeibare afdichting voor daken en details. vooruitgang en kwaliteit met zekerheid

Icopal-PROFI-DICHT. De vloeibare afdichting voor daken en details. vooruitgang en kwaliteit met zekerheid Icopal-PROFI-DICHT De vloeibare afdichting voor daken en details vooruitgang en kwaliteit met zekerheid PROFI-DICHT met overtuigende voordelen PROFI-DICHT werkt snel -- in slechts 30 minuten regenbestendig,

Nadere informatie

Aqua Line. Douche-element met lengteafvoergoot. Verwerkingsinstructies

Aqua Line. Douche-element met lengteafvoergoot. Verwerkingsinstructies Aqua Line Douche-element met lengteafvoergoot Verwerkingsinstructies Systeemcomponenten 1 2 3 4 5 1 2 Afvoer 3 Borgring met afdichtingsring (de afdichtingsring ligt in de borgring) 4 Beschermdeksel 5 Opzetstuk

Nadere informatie

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Technisch informatieblad Armatop L - Aero / Pagina 1 Armatop L - Aero Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Toepassing Lijm Verlijmen van minerale en polystyreenplaten

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. norament tegels moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van de norament

Nadere informatie

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Armatop A en wapeningspleister voor alsecco-gevelisolatiesystemen Toepassing Materiaal Voor het verlijmen van gevelisolatieplaten van

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

CapaCoustic Structure

CapaCoustic Structure Technisch informatieblad nr. 035 CapaCoustic Structure Naadloos plafondsysteem met als afwerking een spuitpleister met openstructuur. Materiaal Omschrijving Omschrijving van het systeem CapaCoustic Structure

Nadere informatie