1. Opening We starten 20 voor 8 en iedereen wordt welkom geheten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening We starten 20 voor 8 en iedereen wordt welkom geheten."

Transcriptie

1 MR vergadering OBS De Weide, 18 maart 2014 Aanw.: alle MR-leden en Gerben. Amanda kwam iets later. Afgemeld: Vincent (gestopt met MR) en Jacob Borger. Notulist: Greetje van der Veen 1. Opening We starten 20 voor 8 en iedereen wordt welkom geheten. 2. Vaststellen agenda Geen opmerkingen. 3. Mededelingen Directie/Voorzitter MR - Ieder MR-lid is door de voorzitter telefonisch benaderd met het verzoek je open op te stellen,te stimuleren en vooral actief mee te denken. - Vincent Douwes heeft met redenen aangegeven m.i.v. heden te stoppen met de MR. De procedure is gevolgd. Doordat er verkiezingen zijn gehouden is er de mogelijkheid om de niet gekozen kandidaten te benaderen. Voorzitter heeft Jacob Borger benaderd en hij is vanaf heden MR-lid namens de oudergeleding. Welkom Jacob. - MR-vergadering van 22 april wordt ivm ouderavond van 23 april op verzoek van Directie vervroegd naar 15 april. Voorzitter zal dit een ieder mailen. - De ziekte van Margriet gaat iets langer duren. Tot de paasvakantie hebben we gelukkig twee vaste invallers: juf Irene en juf Amarins. 4. Notulen vergadering 2 februari 2 februari moet zijn 4 februari. - Notulen zijn goedgekeurd, ook door A. Helder (met de opmerking om de notulen nog niet in deze vorm op de site te zetten). De notulen worden door Laura op de site geplaatst nadat de formatie in de MR- besproken en vastgesteld is, waarschijnlijk in mei. Notulen zijn wel heel duidelijk, handvaten voor het lopende schooljaar. - Directie vraagt om input van de MR voor de nieuwsbrief ( agenda-punt 12) highlights van de notulen komen in de nieuwsbrief, notulen dus graag op tijd aanleveren. Amanda wordt gevraagd om directie vanuit de notulen de highlights aan te leveren. - Computers moeten het allemaal doen. Afspraak is dat collega s problemen mailen naar Laura. Tot nu toe geen problemen bekend bij Laura. Directie zal de procedure in een teamoverleg nogmaals toelichten. 5. Brief entreetoets groep 6 en 7 Directie heeft twee brieven opgesteld. Eén voor groep 6 en één voor groep 7. MR neemt ter vergadering de brieven door. Directie verwerkt opmerkingen in de definitieve brieven. Er wordt ook een folder van Cito bijgevoegd. Entreetoets voor gr.6 is toelichting nieuwe standaard procedure van De Weide: voor de zomervakantie wordt het resultaat besproken en meegenomen in het perspectiefgesprek.

2 Voor gr.7 ligt het anders, ze zijn op het verkeerde moment getoetst. In de brief komt een duidelijke uitleg. Gr.7 wordt dit schooljaar dus nog een keer getoetst en op aangeven van de MR wordt deze uitslag ook voor de zomervakantie besproken met leerling en ouders. 6. Resultaat Cito Eindtoets De eindscore is 530,.. en dat is onvoldoende. (Directie mailt de inspectienorm nog aan de voorzitter) Een aantal leerlingen worden niet meegeteld, ze zijn later bij ons op school gekomen in groep 7 en 8 of hebben een eigen leerlijn. Voor deze groep 8 is conform afspraak nog de oude Cito-normering gebruikt. De leerkrachten van de groepen 8 en IB er en directie hebben de scores geanalyseerd. 10 tot 12 leerlingen hebben ver beneden hun kunnen gescoord. De score doet geen recht aan wat deze leerlingen volgens het leerlingvolgsysteem zouden moeten kunnen. De leerkrachten kunnen duidelijke oorzaken aanwijzen voor deze lage score. Directeur heeft gesprek met zijn coach gehad: het blijkt dat er een mogelijkheid tot het bieden van herkansing mogelijk is. De Weide heeft nog niet eerder van deze mogelijkheid gebruik gemaakt (behalve als een leerling ziek was geweest). MR vindt het discutabel om juist in de huidige situatie van de school leerlingen een herkansing aan te bieden onder het mom van persoonlijke omstandigheden. MR geeft aan dat er beleid op gemaakt moet worden zodat de uitgangspunten geborgd zijn voor de komende jaren. Er moet goed onderbouwd worden waarom en onder welke voorwaarden er een herkansing plaatsvindt. Na een discussie volgt het besluit dat De MR dit schooljaar wel tot de mogelijkheid van herkansing overgaat. De Weide dient voor elke leerling die een herkansing aangeboden krijgt een onderbouwing op te stellen. Een herkansing is vrijwillig. Deze onderbouwing gaat ook naar de inspecteur. Besluit : MR gaat accoord met herkansing voor dit schooljaar. Directie stelt een brief op voor alle ouders van groep 8 met een heldere uitleg. Deze brief gaat eerst naar de voorzitter van de MR. Bepalen hoeveel de score mag afwijken van LOVS en plaatsingswijzer Voorzitter merkt op dat het positief is dat dit vanuit een analyse naar boven komt. Consequentie van deze te lage Eindcito is wel dat we in september 2014 niet vervroegd van zeer zwak naar zwak gaan groepen Voorzitter geeft een korte toelichting waarom dit punt op de agenda staat. MR wil graag een toelichting van dit fenomeen. Er is onduidelijkheid. De MR-oudergeleding is onvoldoende op de hoogte van dit systeem en haar effecten. Directeur geeft aan dat De Weide al jaren het 8+ systeem kent. Piter Jelles heeft een extra klas geformeerd voor 8+ leerlingen. Deze 8+ groep bestaat uit doeners en denkers. De doeners gaan de hele week naar Pieter Jelles, dit betekent dat zij dus na groep 7 van De Weide af gaan. Dit zijn vaak leerlingen met een eigen leerlijn, voor hen is het maximale bereikt. Er zijn nu ca. 5 leerlingen aangemeld voor de 8+ klas doeners.

3 Voorzitter merkt op dat dit ten koste gaat van het totale leerlingenaantal voor komend schooljaar. De denkers volgen elke woensdag lessen op Piter Jelles, de overige dagen zitten ze op de Weide. Deze leerlingen tellen wel mee voor het leerlingaantal van De Weide. Ouders maken samen met de leerkracht de keuze. De denkers worden voorgedragen, na een soort selectie worden ze wel of niet toegelaten, de keus ligt bij Piter Jelles. Het is opvallend is dat de MR niet op de hoogte is van de 8+ groepen. Staat dit in het schoolplan? Is er beleid op? Het blijkt dat er een zeer summiere vermelding in de schoolgids staat. Om ruis te voorkomen is het zaak om over de (on)mogelijkheden duidelijk te communiceren naar ouders toe. Besluit: directie zal in de schoolgids een duidelijke toelichting van de 8+ groepen vermelden. MR geeft aan directie aan dat het belangrijk is om in het kader van het beleid (8 jaar onderwijs) van De Weide nog eens goed kijken naar eerder ingrijpen bij deze leerlingen, eerder actie ondernemen. 8. Presentatie schoolondersteuningsprofiel: Passend Onderwijs Directeur licht het concept schoolondersteuningsprofiel van De Weide toe aan de hand van de vraag: wat heeft een kind nodig en wat heeft onze school te bieden. Het profiel is met het team besproken. Er zijn drie vragen: Wat zien wij? Wat vinden wij? En Wat gaan we eraan doen? Passend Onderwijs gaat per 1 aug in. Er verandert voor De Weide niet veel, we blijven ons richten op de basisondersteuning (met scholing in gedrag). De Weide blijft de huidige leerling-populatie onderwijs bieden. De Weide gaat zich voor het komende schooljaar (nog) niet specialiseren. Na het predicaat groen. Volgt er een verdere verdieping van het schoolondersteuningsprofiel. Basisondersteuning: we bieden goed onderwijs aan met lichte zorg, d.w.z. onderwijs aan leerlingen die geen extra zorg van buiten nodig hebben. Conclusie: in het kader van groen worden kunnen wij alleen de basisondersteuning bieden. Vanuit het team kwam wel een verzoek tot scholing in gedrag, we constateren meer gedragsproblemen. Het document Analyse en beleid wordt uitgedeeld en Voorzitter zal dit stuk na bestudering namens de MR ondertekenen (binnen 1 week). 9. Begrotingsvoorstel Directeur heeft op last van de bovenschoolse directie een nieuwe, lagere, begroting opgesteld. De begroting is in het team besproken.

4 MR gaat akkoord met de nieuwe begroting onder de vermelding dat het noodzakelijke extra budget voor groen worden niet ten laste van dit budget komt. Directeur bevestigd dit nogmaals. 10. Presentatie stand van zaken verbeterplan Diverse aandachtspunten zijn bij de behandeling van de diverse agendapunten al toegelicht. Acties lopen. Klassenbezoek met bijbehorende acties wordt uitgevoerd. POP acties zijn ingezet en worden gemonitoord. Analyses van de resultaten worden opgesteld, besproken, acties ingezet. De concrete extra opleidingsvraag vanuit De Weide is nog niet geformuleerd. In van de met de beschikbare tijd komt dit punt volgende keer uitvoerig op de agenda. Afspraak: Directeur mailt diverse analyses naar MR. 11. Formatie Directeur licht de stand van zaken toe. Directeur was in de veronderstelling dat er nog mogelijkheden waren om knelpunten in de concept formatie op te lossen. MR onderschrijft deze veronderstelling vanuit de MR vergadering met Albert Helder van 4 februari jl. Deze veronderstelling lijkt niet reëel te zijn. Uit het contact met het programmabureau van Proloog krijgt directeur nul op het rekest. Directeur dacht een extra kleutergroep te kunnen vormen. Drie i.p.v. twee groepen van 27 leerlingen. Nieuwe prognose: We komen uit op een totaal van ca. 259 leerlingen komend schooljaar. Met een groepsgemiddelde van 28 (beleid Proloog) komen we uit op 10 groepen. Een vermindering van 2 groepen. De MR gaat hier niet mee accoord. Voor de onderbouw betekend dit: groep 1 16 leerlingen, groep 2 35 leerlingen, = totaal 51. Er komen tot december nog 2 kleuters bij, dus totaal 53 kleuters. MR vraagt of eventuele zittenblijvers al meegenomen zijn. Dit is niet het geval. Directeur bespreekt de concept formatie op 19 maart nogmaals met A. Helder. De MR heeft duidelijk aangegeven dat het geconstateerde knelpunt van de onderbouw onacceptabel is. MR heeft dit in het overleg met A. Helder reeds duidelijk verwoord en MR blijft bij deze mening. Directeur zal de ter verduidelijking de notulen van de MR vergadering van 4 febr jl.. nogmaals naar A.Helder, mailen. MR vindt dat Proloog haar verantwoordelijkheid moet nemen en een duidelijk positief signaal moet afgeven. Zeker gezien de uitzonderlijke situatie waarin De Weide zich bevindt. Er is behoefte aan gedragen vertrouwen. Het lijkt alsof er geen of in ieder geval te weinig medewerking vanuit Proloog verleend wordt in het kader van het verbeter traject.

5 Er ligt nog een open afspraak dat A.Helder in mei/juni in een volgend MR overleg nogmaals aanschuift om de formatie te bespreken. Gezien de huidige ontwikkelingen blijkt dat voor de MR te laat komt. Voor de ouderavond dient er duidelijkheid te zijn over de formatie voor volgend jaar. Afspraak: we nodigen A. Helder uit voor de MR vergadering van 15 april. We vragen A.Helder dan om een duidelijke uitleg. Afspraak: Directeur spreekt formatie wo 19 maart met A. Helder en heeft daarna contact met voorzitter. Afhankelijk van de terugkoppeling worden de vervolgstappen bepaald. We brainstormen: - Consequenties, wat doen grote kleutergroepen (warme ontvangst bij kleuters) met het imago van de school? Nog meer leerlingverlies - Wat je nu kwijt raakt krijg je nooit meer terug! Proloog moet hier op inzetten. - Potentieel in ons voedingsgebied: en 3-jarigen. Wat doen we hiermee? - Veel schoolkeuze in deze wijk: PCBO en Katholiek onderwijs. Aktie voor werving in groot voedingsgebied. -Winst halen bij samenwerking peuterspeelzaal en SKF: kinderen stromen dan automatisch door. 12. Input vanuit de MR voor de nieuwsbrief Zie punt Afspraken - Zie vetgedrukte acties. 14. Rondvraag - 27 mei - Jose meldt zich af voor de MR ivm GMR - De ziekte van Margriet gaat iets langer duren. Tot de paasvakantie hebben we gelukkig twee vaste invallers: juf Irene en juf Amarins. - Tjitske en Jitske volgen de MR-cursus, eenmalig op donderdagavond 20 mrt. Ze vragen om ondertekende statuten. Directeur en voorzitter zullen archief nakijken of deze stukken beschikbaar zijn. Tjitske zal Jacob Borger benaderen of hij ook nog kan/wil aanschuiven 15. Sluiting De voorzitter sluit 10 voor 10 de vergadering en bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid. Vergaderingen lopend schooljaar: 15 april uur 27 mei uur 24 juni uur

Afwezig met kennisgeving: Amanda, Jacob, Laura, Lieuwe en Jose

Afwezig met kennisgeving: Amanda, Jacob, Laura, Lieuwe en Jose Notulen MR vergadering 9 dec 2014 Aanwezig: Shanti, Greetje, Tjitske, Jitske en Monique Gerben schuift later aan. Afwezig met kennisgeving: Amanda, Jacob, Laura, Lieuwe en Jose Deel I 1. Concept jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HGPD-3 Bij aanvang van de vergadering is dit agendapunt verplaatst naar de Mededelingen.

HGPD-3 Bij aanvang van de vergadering is dit agendapunt verplaatst naar de Mededelingen. Openbare notulen MR-vergadering Donderdag 17 april 2014 Aanwezig: Sandra, Marissa, Mark, Maarten, Suzanne, Maaike, Pauline (laatstgenoemde t/m agendapunt 4 Onderwerpen op verzoek van de MR ) Afwezig: -

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy

Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret Afwezig: Kathy Verslag Medezeggenschapsraadvergadering d.d. 4 juni 2013 Datum: 4 juni 2013 Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Brittenburg Aanwezig: Wim (voorzitter), Anne-Marie, Brenda, Liesbeth, Ciska, Karin, Connie, Maaret

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 8 januari 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Ingrid Meijers (notulen), Benthe

Nadere informatie

Notulen medezeggenschapsraad t Getij

Notulen medezeggenschapsraad t Getij Notulen medezeggenschapsraad t Getij Donderdag 9 april 2015 Aanwezig : Erwin, Bas, Joost, Wendy, Sandra, Wilco, Diana Namens directie : Godfried, Mirjam Iedereen welkom! 1 Ingekomen stukken en mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013

Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013 Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013 Nr Datum Besluit Besloten door: Ingang Bijzonderheden 19 18 17-01-13 Voorgenomen besluit: 17 17-01-13 Voorgenomen besluit: Acties voortvloeiend vanuit

Nadere informatie

Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d , uur

Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d , uur Verslag MR vergadering 8e Montessorischool, Borneokade 103, 1019 KZ, Amsterdam d.d. 23-11-2016, 19.30-21.30 uur Aanwezig:, Marion, Ellen M, Astrid, Theo, Hendrik, Marian, Anke Afwezig: Ellen B., Imara

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool de Bonte Pael

Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool de Bonte Pael 9 maart, Bonte Pael, 20.00 uur Notulen: MR 3 schooljaar 2014-2015 N r. Onderwerp: 1. Opening, post en mededelingen Post: MR magazine van januari en februari 2015. Mededelingen: -Agendapunt 3 (het schoolplan)

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W.

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Notulen 25-09-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Steenkist Afwezig met kennisgeving: J.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast.

a. Verslag : pag. 2: Naam van Tim is van de website gehaald, adres in de voetnoot wordt nog aangepast. Notulen MR-vergadering maandag 20 juni OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Marga, Corrie en Yvonne Afwezig: - Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Punt 5 Vaststelling

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen http://www.tuxx.nl/ Datum: 21 september 2011 Tijd: 20:30 22:30 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Teamgeleding:

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.00 Datum: donderdag 19-06-2018 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Notulist: Brigit 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen - MR-Magazine nr. 4 mei 2018 -

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg Genotuleerd door : Hanneke de Mooij Leden MR personeelsgelding : Corien van Poelgeest (CvP), Jeannette Roerig

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 22 september 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Schalkwijk (notulen), Benthe

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 maart 2018

Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Aanwezig: Patrick, Marc, Silvia B., Nicole, Ilse, Tess, Marijke Afwezig: Barbara, Sylvia, Kim, Jasper Aanwezig vanuit Directie: Ine en Bea Aanwezig vanuit GMR: niemand

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen. Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS),

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen. Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS), Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS), Neil Turner (NT), Lora Zeyrek (LZ), Wanda Vester (WV), Ellen Lammertink (EL), Afwezig Notulist Cengiz Cilingir (CC),

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties Notulen MR-vergadering d.d. 04-07- Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Afwezig: Tjally Wijngaards Nr. Onderwerp Acties 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs Jaarverslag 2011 MR Geloofwaardig én betrokken onderwijs Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de Willem van Oranjeschool over het kalenderjaar 2011. Met dit verslag legt

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Agenda: vergadering GMR en MRen Stichting Bravoo

Agenda: vergadering GMR en MRen Stichting Bravoo Agenda: vergadering GMR en MRen Stichting Bravoo Datum: 8 oktober 2013 Plaats: Obs de Touwladder, Heiakker 34, Kaatsheuvel Tijd: Aanvang 20.00 u. Inloop en kennismaking vanaf 19.45 u. 1. Welkom Frank Keijsers

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Goedkeuring notulen. Samenstelling/taakverdeling

Goedkeuring notulen. Samenstelling/taakverdeling Notulen MR vergadering Datum; 3 September 2014 Aanwezig: Paul, Iris, Dwight, Ronald V., Adri, Patrick, Ronald V., ferry (tot 9 uur), Corine Afwezig; Jolanda Opening; Paul opent de vergadering om 19.30

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de lage weide 12 juni 2013

Notulen MR vergadering de lage weide 12 juni 2013 Notulen MR vergadering de lage weide 12 juni 2013 Aanwezig: Cees van den Biggelaar, John van Gurp, Chantal Korse, René van Vliet, Walthera van Gils, Helga Walters, Ron van Kuipers, Ellen Koenraad, Sera

Nadere informatie

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-04-2018 Aanwezig: Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn, Liesbeth Schlicher (agendapunt 5c),

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 26 oktober 2011 Tijd: 20:30 22:45 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Marije Wildschut Teamgeleding: Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen http://www.tuxx.nl/ Datum: 28-11-2016 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Voorzitter: Onno Blok Secretaris: Isabella van de Pas Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen NIEUWSBRIEF APRIL Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Wout, Ad, Corné, Lisette, Gerard, Ellen, Petra, Anita

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Wout, Ad, Corné, Lisette, Gerard, Ellen, Petra, Anita Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Notulen 02-02-2015 Mr Afwezig: MT: Wout, Ad, Corné, Lisette, Gerard, Ellen, Petra, Anita Dimf, Leoniet Jack, Jessica Overige belangstellenden: Elianne (OV) Agendapunt

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie