Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Op weg van geld naar vermogen 02/17"

Transcriptie

1 Laat Evi voor u beleggen Evi Beheer 02/17 Op weg van geld naar vermogen

2 Welkom bij Evi Beheer De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise van Van Lanschot. Evi is een telg uit de ruime 275 jaar oude Van Lanschot familie en daar is ze trots op! Ze ontleent haar diepgaande beleggingsexpertise aan de specialisten van Van Lanschot en maakt die graag voor iedereen online toegankelijk. Zonder persoonlijke service uit het oog te verliezen. Contact info@evivanlanschot.nl

3 Laat Evi voor u beleggen Evi Beheer BEOORDELING 2016 Met Evi Beheer neemt Evi u al het werk uit handen. De experts van Van Lanschot beleggen voor u. Verantwoord, gespreid en passend bij uw wensen. We brengen samen uw wensen en doelen in kaart en bepalen uw beleggingsprofiel. Op basis daarvan wordt uw beleggingsmix vastgesteld. Evi belegt zorgvuldig We zijn alert op wat er in de beleggingswereld gebeurt, transparant in wat we voor u doen en evenwichtig in ons beleggingsbeleid. Evi selecteert zorgvuldig de juiste fondsen voor u. We zijn niet alleen kritisch op behaalde resultaten, maar ook op het beleid en wie de fondsen beheren. We spreiden uw beleggingen breed over deze selectie. We houden uw portefeuille scherp in de gaten en sturen voor u bij waar nodig. Beleggen vanaf 1.000,- Met Evi belegt u op een manier die bij u en uw doelen past. U kunt al starten met beleggen vanaf 1.000,-. En u kunt al automatisch bijstorten vanaf 100,- per maand. U hoeft dus geen miljonair te zijn om Evi voor u te laten beleggen. Duidelijk en persoonlijk U houdt altijd inzicht en controle over uw portefeuille, online en via de app. Zo bent u altijd op de hoogte hoe het ervoor staat met uw beleggingen en uw rendement. Geld opnemen of bijstorten is zo geregeld. Wilt u daarbij per -soonlijk advies? Onze specialisten staan klaar voor u! 8 Wat vinden klanten? Evi wordt gewaardeerd door haar klanten. Evi scoort gemiddeld een 8 uit klanttevre denheidsonderzoek uitgevoerd door Kien in december 2015 onder 533 Evi Beheer-klanten. 3 redenen om voor Evi te kiezen 1 Beleggen uitbesteed aan de experts van Van Lanschot. 2 Breed gespreid be leg gen in zorgvuldig geselecteerde fondsen. 3 Duidelijke, toegankelijke informatie en persoonlijke service. Gouden Stier Evi Beheer heeft op 10 november 2016 de Gouden Stier in de categorie Beste online vermogens beheer der gewonnen. Gouden Stieren worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven en producten die zich onder scheiden in hun beleid, communicatie, dienstver lening of productaanbod voor particuliere beleggers.

4 Evi is uniek en pakt de dingen op haar manier aan Evi kent de beleggingswereld op haar duimpje en is continu op de hoogte van wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Ze onderzoekt, kijkt vooruit, is realistisch en verliest risico s niet uit het oog. Evi ziet over het algemeen meer kansen dan bedreigingen en heeft vertrouwen in de langere termijn. Transparant Evi is duidelijk in wat ze doet, waarom ze dat doet en welk tarief ze daar voor rekent. Iemand die rust brengt en aan wie je met een gerust gevoel het beheer over je geld geeft. Omdat ze daar goed en zorgvuldig mee omgaat. Gespreid beleggen in de beste fondsen Voor de wereldwijde selectie van de beste fondsen gaat Evi verder dan veel andere aanbieders. Evi wil namelijk weten wélke fondsmanagers achter een fonds zitten. We kennen ze goed en onze voorkeur gaat uit naar fondsen waarin fondsmanagers zelf ook beleggen. Alle fondsen worden daarnaast gescreend op duurzaamheid. Naast het uitsluiten van de logische blacklists spreken we bedrijven actief aan op hun gedrag en verantwoordelijk heid. We negeren zo niet alleen verkeerde beleggingen, maar proberen met onze invloed ook actief te veranderen. Topkwaliteit voor een redelijke prijs Evi geef u online en laagdrempelig toegang tot de beleggingsexpertise van Van Lanschot, tegen een zeer redelijke prijs. Het is belangrijk dat u weet wat die kosten zijn, die hebben tenslotte invloed op uw rendement. Daar zijn we graag open en helder over. Evi heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel Evi is zich terdege bewust van het feit dat klanten hun vermogen aan haar toevertrouwen. Wij zijn betrokken en gaan zorgvuldig met het geld van klanten om. Alsof het ons eigen geld is. Daarom vindt Evi het belangrijk haar expertise met u te delen en uitleg te geven bij economische en politieke ontwikkelingen. Via blogs, video s en artikelen. Evi regelt het voor u U hoeft over de beleggingen geen verstand of mening te hebben als u dat niet wilt: u kunt het gerust aan Evi overlaten. Evi laat u wél altijd weten wat u moet weten, en u kunt uw beleggingsportefeuille altijd en overal online volgen. Daarnaast staan Evi s specialisten altijd klaar voor u. Wel zo makkelijk. Camille, 27 jaar Evi is er niet alleen voor de grote vermogens.

5 Beleggen met Evi Zo werkt het Starten met beleggen bij Evi, hoe werkt dat? Dit lichten we u graag toe in vier stappen, van het bepalen van uw beleggings profiel tot en met uw eerste storting. 1. Eerst uw beleggingsprofiel bepalen Met een online vragenlijst helpen wij u met het bepalen van uw beleggingsprofiel. Wij leggen u onder andere vragen voor over uw huidige financiële situatie, de doelstellingen van uw beleggingen en de mate waarin u risico wilt en kunt lopen. 2. U ontvangt een beleggingsvoorstel U ontvangt een beleggingsvoorstel waarin Evi u laat zien hoe wij volgens uw beleggingsprofiel voor u gaan beleggen. Welke fondsen wij hiervoor selecteren en hoe wij de beleggingen spreiden over fondsen in verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, on - roerend goed en grondstoffen. 3. Wij openen uw Evi Beleggingsrekening Na uw akkoord op het beleggingsvoorstel en de controle van uw persoonlijke gegevens openen wij een Evi Beleg gingsrekening voor u, met een daaraan gekoppelde spaarrekening. Zodra uw rekening is geactiveerd ontvangt u een . Daarin staat hoe u geld kunt overmaken naar uw Evi Beleggingsrekening. 4. Uw eerste storting en aan de slag Na de ontvangst en verwerking van uw eerste storting kunt u inloggen op uw Evi Beleggingsrekening. Via uw persoonlijke online omgeving en via de Evi app krijgt u inzicht in uw portefeuille. U ziet hoe er voor u belegd wordt en wat het rendement is. Het storten (zowel periodiek als eenmalig) en opnemen van geld doet u eenvoudig online. Sparen of beleggen? De spaarrente is historisch laag. De opbrengst van uw spaar geld is dus beperkt. Misschien wordt daarom het interessant om te gaan beleggen. Meer risico, maar wel kans op een hoger rendement. Als u nog nooit belegd heeft, kan dit een lastige keus zijn. Daarom heeft Evi een laag drem pelige manier voor u om beleggen uit te proberen. Bij Evi is kiezen niet direct nodig Als u een beleggingsrekening opent (vanaf 1.000,-), dan koppelt Evi daar automatisch een spaarrekening aan. U bepaalt vervolgens welk deel van uw geld u belegt en welk deel u spaart. U kunt de balans tussen sparen en beleggen op elk moment aanpassen. Overboeken van geld is zo geregeld, zonder berekening van aan- of verkoopkosten. Evi Beheer belegt voor u op een zorgvuldige manier, passend bij uw beleggingsprofiel. Beleggen kan meer opleveren dan sparen, vooral op de langere termijn, maar kent ook meer risico s. Op korte termijn kunnen de resultaten schom melen. Zit het even tegen op de beurs? Dan is het niet altijd verstandig om het geld meteen over te boeken naar uw spaarrekening. Beleg met geld dat u niet direct nodig heeft, dat geeft u tijd om een beleggingsverlies op lange termijn goed te maken. Remco, 41 jaar Sinds deelname aan Evi ben ik het beleggen leuk gaan vinden.

6 Evi kiest voor rende ment op lange termijn Het beleggingsbeleid van Evi is gericht op een stabiele vermogensgroei, tegen aanvaardbaar risico. Evi toont u het netto rendement op uw beleggingen, dus na aftrek van directe en indirecte kosten Concrete resultaten De spaarrente is historisch laag, lager dan de inflatie. Spaargeld wordt nu dus minder waard. Dat maakt beleggen extra interessant, ondanks het hogere risico. Op langere termijn is er kans op een hoger rendement dan bij sparen. Evi laat u dan ook graag concrete resultaten zien. Evi hanteert vijf beleggingsprofielen met elk een eigen modelportefeuille. Netto historisch rendement Vanaf het moment dat Evi is gestart met beleggen houdt ze haar rendementen goed bij. Zo kunt u zien hoe de verschillende modelportefeuilles het vanaf oktober 2002 hebben gedaan. In de grafiek op de pagina hiernaast ziet u het netto historisch rendement sinds Beleggingsprofielen Evi hanteert voor haar klanten vijf beleggingsprofielen. Een beleggingsrisico geeft een indicatie van het risico dat u met uw beleggingen wilt en kunt lopen en het rendement dat u met uw beleggingen kunt behalen. Voordat uw beleg gingsportefeuille wordt ingevuld, bepaalt Evi samen met u het beleggingsrisico dat het beste bij u past, gezien het doel dat u met beleggen wilt behalen. Wanneer u gaat beleggen volgens dit risicoprofiel, wordt de kans kleiner dat eventuele tegenvallende beleggingsresultaten onaanvaard bare gevolgen hebben voor uw persoonlijke omstandigheden. Meer informatie over beleggingsprofielen vindt u hier. Over de grafiek De performancecijfers van de modelportefeuilles kunnen verschillen van de performancecijfers van individuele portefeuilles. Dit kan komen door het aantal dagen dat het vermogen was belegd, rekening houdend met eventueel gedane stortingen en/of onttrekkingen binnen individuele portefeuilles. In de performancecijfers is rekening gehouden met de beheervergoeding en de verschuldigde btw die in rekening zijn gebracht. Risico s van beleggen Beleggen brengt risico s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhan ke lijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmer ken en risico s van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen. Bron: Evi van Lanschot

7 Evi maakt de kosten van beleggen inzichtelijk De manier waarop kosten voor vermogensbeheer worden berekend is bij iedere instelling anders. Evi geeft u graag inzicht in de verschillende soorten kosten en waar die uit bestaan. Hoe komen de kosten tot stand? Voor Evi Beheer betaalt u Evi een vaste beheervergoeding. Daarnaast rekenen de fondsen waarin u belegt ook kosten, die zijn verwerkt in het rendement of de koers van het deze fondsen. De kosten van beleggingsfondsen kunnen variëren, we geven daarom de gemiddelde verwachte kosten weer. Directe kosten: beheervergoeding voor Evi Voor Beheer betaalt u Evi een beheervergoeding. In ruil daarvoor neemt Evi het volledige beheer op zich. Wij bepalen de gewenste vermogensverdeling en sturen die zo nodig bij. Wij selecteren beleggingsfondsen die voldoen aan onze hoogste eisen en monitoren die continu. Via rapportages en publicaties blijft u voort du rend op de hoogte van uw portefeuille en van onze beleggingsvisie. Deze informatie verstrekken wij digitaal of via evivanlanschot.nl. Indirecte kosten: fondsen De beleggingsfondsen waarin Evi belegt rekenen ook kosten, de indirecte kosten. Deze kosten worden verrekend in het rendement of de koers van de beleggings fondsen. De kosten van de fondsen waarin u belegt bestaan onder meer uit een managementfee, administratie kosten, accountantskosten, vergunningen, belastingen en bewaarvergoeding. Niet inbegrepen zijn de toe- en uittredingskosten van participanten, transactie kosten van beleggingen, eventuele prestatievergoeding en interestkosten op de bankrekening. Hoeveel de indirecte kosten over het afgelopen boekjaar waren en welke kosten er precies in rekening kunnen worden gebracht staat vermeld in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) van het fonds onder het kopje Kosten die in de loop van één jaar aan het fonds worden onttrokken. Deze documentatie vindt u terug op evivanlanschot.nl De tarieven van Evi Beheer Sinds 1 juli 2015 gelden de volgende tarieven, uitgedrukt in een percentage van het beheerd vermogen. Beleggings profiel Direct: beheervergoeding Evi (incl. btw) Indirect: gemiddelde kosten fondsen (onbelast) Gemiddelde totale kosten Evi Beheer Inkomensgericht 0,60 % 0,22 % 0,82 % Defensief 0,70 % 0,30 % 1,00 % Neutraal 0,75 % 0,34 % 1,09 % Groeigericht 0,80 % 0,38 % 1,18 % Offensief 0,85 % 0,43 % 1,28 % Ab, 63 jaar Toegankelijk, informatief, laagdrempelig en zeer actueel.

8 Beleggen op een manier die bij u past In deze brochure leest u alles over wat Evi Beheer voor u kan betekenen. Heeft u wensen of doelstellingen waar een andere oplossing mogelijk beter bij past? Kijk dan wat Evi u nog meer te bieden heeft. Laten beleggen maar zelf regie houden? Met Evi Advies coacht Evi u bij het maken van keuzes van fondsen waarin voor u belegd wordt, binnen de band breedte van uw beleggingsprofiel. Uw pensioen aanvullen? Heeft u een pensioentekort of moet u als ondernemer voor uw eigen pensioen zorgen? Met Evi Pensioen bouwt u fiscaalvriendelijk aanvullend pensioeninkomen op door te beleggen. Geld opzij leggen voor uw (klein)kind? Met Evi4Kids geeft u uw (klein)kind een mooie start voor later! Evi neemt u al het werk uit handen en helpt u om een mooi bedrag op te bouwen voor later. Ook interessant: Evi Doelbeleggen Heeft u een specifiek doel voor ogen waar u de komende jaren geld voor opzij wilt zetten? Bijvoorbeeld voor de aflossing van uw hypotheek, aanvulling op uw pensioen of de studie van uw kind? Evi Doelbeleggen helpt u om dat doel te realiseren. Focus op uw einddoel De experts van Van Lanschot beleggen uw geld, breed gespreid over zorgvuldig geselecteerde fondsen. Samen met u werken wij naar de datum toe waarop uw vermogen beschikbaar moet zijn. Naarmate dat moment dichterbij komt bouwen wij het beleggingsrisico van uw beleggingen af. Zo maken we de kans dat u uw doel realiseert zo groot mogelijk. Is uw doel haalbaar? Wilt u weten hoe haalbaar uw doel is? Gebruik dan de online scenariotool van Evi op evivanlanschot.nl. Dan weet u binnen enkele muisklikken of uw doel haalbaar is op de datum die u wenst en binnen uw financiële mogelijkheden ligt. U kunt al starten met Evi Doel beleggen vanaf 1.000,- en daarna vanaf 50,- per maand. Luanca, 44 jaar Evi is voor mij: helderheid, goede com municatie en dagelijks inzicht.

9 Hoe Evi voor u belegt Met Evi profiteert u van de beproefde strategie van Van Lanschot: niet kijken naar snelle successen, maar naar rendementen op de langere termijn. We vertellen u graag meer over de manier waarop Evi voor u belegt. Het fundament: uw beleggingsprofiel Uitgangspunt voor Evi Beheer is uw beleggingsprofiel. Hiervoor leggen wij u online een aantal vragen voor. Onder meer over uw huidige financiële situatie, de doelstellingen van uw beleggingen en de mate waarin u risico wenst te lopen. Is uw beleggingsprofiel vastgesteld, dan bepalen we de optimale middelenverdeling. Dat is de verdeling van uw vermogen over de verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en alternatieve beleggingen. U kunt zelf uw beleggingsprofiel met één risicograad verhogen of verlagen. Dat kan direct, maar ook in een later stadium zodra u gebruikmaakt van Evi. Op basis van de middelenverdeling stellen de beleggingsspecialisten van Van Lanschot een portefeuille van beleggingsfondsen samen. Online doen wij u meteen een gedetailleerd voorstel. Daarin ziet u in welke beleggingsfondsen wordt belegd en hoe breed de spreiding in uw portefeuille is die we daarmee bereiken. Dit voorstel sturen wij ook aan u toe. Het is uiteraard mogelijk om hierover telefonisch of per overleg met ons te voeren. Altijd de juiste balans Uw portefeuille wordt beheerd door een team van beleggingsspecialisten van Van Lanschot. Dagelijks vindt controle plaats op de juiste verdeling en invulling van middelen. Als door koersontwikkeling de middelenverdeling van uw portefeuille te veel gaat afwijken van uw beleggingsprofiel, dan wordt de verdeling automatisch weer in lijn gebracht. Zo heeft u de zekerheid dat de gekozen beleggingsstrategie consequent wordt gevolgd. Uw beleggingsdoelstellingen Jaarlijks controleert Evi of uw beleggingsprofiel nog aansluit bij uw huidige financiële situatie, de doelstellingen van uw beleggingen en de mate waarin u risico wenst te lopen. Wanneer er zich tussentijds veranderingen voordoen in uw persoonlijke situatie, moet u zelf online uw beleggingsprofiel aanpassen. De middelenverdeling en de concrete invulling van de portefeuille worden dan direct aangepast. Ook maakt Evi de haalbaarheid van uw beleggingsdoel volledig inzichtelijk. Mogelijke scenario s in een goede markt, verwachte markt en slechte markt werkt ze voor u uit. Uw Evi Beleggingsrekening Bij Evi Beheer is het mogelijk om vanaf 1.000,- een beleggingsrekening te openen. Vervolgens kunt u periodiek geld laten incasseren van uw betaalrekening, met een minimum van 100,- en zo profiteren van continue vermogensopbouw. Ook kunt u incidenteel bijstorten met een minimum van 100,-. De bijschrijvingen verdelen wij conform uw huidige middelenverdeling over de beleggingsportefeuille. Wilt u een bedrag vrijmaken uit uw beleggings portefeuille, dan geeft u online een verkoopopdracht. Ook dan geldt dat de vastgestelde verdeling van uw middelen niet verandert. Uiteraard is het mogelijk om uw volledige portefeuille in een keer te verkopen. Wilt u periodiek een vast bedrag laten vrijmaken uit uw portefeuille? Ook dat is mogelijk vanaf een minimum bedrag van 100,- per maand. De invulling van uw portefeuille Bij de invulling van uw portefeuille maakt Evi gebruik van een selectie van gespecialiseerde beleggings fondsen van verschillende gerenommeerde internationale vermogens beheerders. Het beheer van deze fondsen is in handen van zeer getalenteerde en ervaren fondsbeheerders. Zij gebruiken een specifieke beleggingsstrategie om rende ment te behalen. De concrete invulling van uw portefeuille en selectie van beleggingsfondsen is een complex en intensief proces. Alle beleggingsfondsen worden geselecteerd aan de hand van diepgaand onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar de organisatie van het fonds, de ervaring van de fonds beheerder, het beleggingsbeleid en het gerealiseerde rendement. Aandelenbeleggingsfondsen Bij de selectie van aandelenbeleggingsfondsen ligt de nadruk op fondsen die beleggen in Europese ondernemingen. Hiermee verkleint Evi het valutarisico in de portefeuille. Het overige deel van het vermogen belegt ze in beleggingsfondsen die gericht zijn op ondernemingen in Noord-Amerika en Azië. Als hier aanleiding voor is neemt ze ook beleggingsfondsen op die zich op andere regio s richten. Het overgrote deel van de aandelenbelangen investeren we in grote ondernemingen, de zogenoemde large caps, het resterende deel in kleinere ondernemingen, de small caps. Deze verdeling maakt het mogelijk te profiteren van het extra hoge rendement dat doorgaans wordt gerea liseerd op small caps. Aan beleggen zijn risico s verbonden. Deze kunt u lezen bij Risico s van beleggen in deze brochure.

10 Wanneer onder invloed van koersveranderingen een onder- of overweging van een bepaald beleggingsfonds ontstaat, is dit van invloed op het beleggingsrisico in de portefeuille. Wordt het beleggingsrisico te groot, dan vindt een herweging van de portefeuille plaats. Zodat deze weer optimaal aansluit op uw beleggingsprofiel. Obligatiebeleggingsfondsen Afhankelijk van uw beleggingsprofiel kiest Evi bij de invulling van uw portefeuille ook voor beleggingsfondsen die beleggen in obligaties. Bij deze obligatiebeleggingsfondsen kijken we zorgvuldig naar looptijd, spreiding en rente-, debiteuren- en herbeleggingsrisico. Door hierbij een actief looptijd- en debiteurenbeleid te hanteren proberen we extra rendement te behalen en tegelijkertijd de risico s te reduceren. Overige beleggingsvormen Naast aandelenfondsen en obligatiefondsen kunnen vast goedfondsen en grondstoffenfondsen deel uitmaken van uw portefeuille. Onder bepaalde omstandigheden neemt Evi ook aandelenfondsen met een beschermingsstructuur op in uw portefeuille. Door ook deze beleggingsvormen in de selectie mee te nemen, bereikt ze een brede spreiding van risico en een stabiele ontwikkeling van rendement. Evi Spaarrekening Bij het openen van uw online Evi Beleggingsrekening opent Evi automatisch ook een spaarrekening voor u. U kunt hiervan gebruikmaken als u bijvoorbeeld gespreid in wilt instappen of als u tijdelijk een pas op de plaats wilt maken. Op uw Evi Spaarrekening ontvangt u een aantrekkelijke rente en uw saldo is vrij opneembaar, zonder kosten. De actuele tarieven vindt u op evivanlanschot.nl. Met de Evi Spaarrekening heeft u online inzicht in uw saldo, alle mutaties en de rente die u ontvangt. Op het moment dat u al uw gelden afschrijft van uw Evi Spaarrekening, keert Evi de opgebouwde rente direct aan u uit. Toegang tot relevante informatie Via uw Evi Beleggingsrekening heeft u online toegang tot alle informatie over uw portefeuille en de geselecteerde beleggingsfondsen. De resultaten van uw portefeuille worden grafisch weergegeven. In één oogopslag ziet u wat het verloop is van uw portefeuille als geheel en van de afzonderlijke beleggingsfondsen. Ook heeft u direct toegang tot uitgebreide informatie over de beleggingsfondsen, zoals het beleggingsprofiel, het beleggingsproces en -beleid en de fondsmanager. Evi verstrekt vóór een transactie de Essentiële Beleggersinformatie. Alle berichten en rapportages die wij u online toesturen vindt u terug in uw persoonlijke digitale archief. Zo beschikt u altijd en overal over een elektronisch dossier met alle historische informatie over uw beleggingen. Contactgegevens Evi Leonardo da Vinciplein DR ʼs-Hertogenbosch Telefoon info@evivanlanschot.nl evivanlanschot.nl Disclaimer De informatie die is opgenomen in deze publicatie is uitsluitend bestemd voor algemene doeleinden. Met uw individuele specifieke omstandigheden is geen rekening gehouden. De informatie kan niet worden beschouwd als een juridisch, financieel, fiscaal of ander professio neel advies. Wij adviseren u op grond van de informatie niet meteen tot actie over te gaan en voorafgaand aan uw eventuele actie eerst deskundig advies in te winnen. Deze publicatie is geen aanbod en u kunt aan deze publicatie geen rechten ontlenen. Bij de totstandkoming van deze publicatie hebben wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht bij de selectie van externe bronnen. Wij kunnen niet garanderen dat de informatie van deze bronnen die in deze publicatie is opgenomen juist en volledig is of in de toekomst zal blijven. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor druk- en zetfouten. Wij zijn niet verplicht de informatie die we hebben opgenomen in deze publicatie te actualiseren of te wijzigen. Overige informatie Evi is een handelsnaam van F. van Lanschot Bankiers NV. F. van Lanschot Bankiers NV is statutair gevestigd aan de Hooge Steenweg 29, 5211 JN te ʼs-Hertogenbosch, KvK ʼs-Hertogenbosch nr met btw-identificatie nummer NL B.01. F. van Lanschot Bankiers NV is als bank geregistreerd in het Wft-register en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank NV (DNB), Postbus AB Amsterdam, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Postbus GS Amsterdam. F. van Lanschot Bankiers NV kan optreden als aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten, als bemiddelaar in verzekerings producten en als aanbieder en/of uitvoerder van beleggingsdiensten. Voor eventuele klachten inzake onze financiële dienst verlening kunt u zich richten tot uw eigen kantoor van F. van Lanschot Bankiers NV, de afdeling Klachten management van het hoofdkantoor, Postbus HC ʼs-Hertogenbosch of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD), Postbus AG Den Haag.

Beleg voor uw kind. Evi4Kids. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Beleg voor uw kind. Evi4Kids. Op weg van geld naar vermogen 02/17 Beleg voor uw kind Evi4Kids 02/17 Op weg van geld naar vermogen Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk

Nadere informatie

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 02/17

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 02/17 U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u Evi Doelbeleggen Op weg van geld naar vermogen 02/17 Welkom bij Evi Doelbeleggen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar.

Nadere informatie

U belegt, Evi coacht. Evi Advies. Op weg van geld naar vermogen 02/17

U belegt, Evi coacht. Evi Advies. Op weg van geld naar vermogen 02/17 U belegt, Evi coacht Evi Advies 02/17 Op weg van geld naar vermogen Welkom bij Evi Advies De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Met Evi belegt u verantwoord,

Nadere informatie

08/18. Eenvoudig zelf beleggen Evi Go

08/18. Eenvoudig zelf beleggen Evi Go 08/18 Eenvoudig zelf beleggen Evi Go Welkom bij Evi Go De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Bij Evi belegt u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 12/17

U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u. Evi Doelbeleggen. Op weg van geld naar vermogen 12/17 U bepaalt uw doel, wij beleggen voor u Evi Doelbeleggen Op weg van geld naar vermogen 12/17 Welkom bij Evi Doelbeleggen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar.

Nadere informatie

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Iedereen verdient Evi 07/18

Laat Evi voor u beleggen. Evi Beheer. Iedereen verdient Evi 07/18 Laat Evi voor u beleggen Evi Beheer 07/18 Iedereen verdient Evi Welkom bij Evi Beheer De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk

Nadere informatie

11/18. Beleg voor uw kind Evi4Kids

11/18. Beleg voor uw kind Evi4Kids 11/18 Beleg voor uw kind Evi4Kids Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

Evi Beheer. Achter de schermen

Evi Beheer. Achter de schermen Evi Beheer Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

03/19. Beleg voor uw kind Evi4Kids

03/19. Beleg voor uw kind Evi4Kids 03/19 Beleg voor uw kind Evi4Kids Welkom bij Evi4Kids De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt voor u verantwoord, overzichtelijk en met de expertise

Nadere informatie

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 02/17

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 02/17 Fiscaal vriendelijk beleggen voor later Evi Pensioen Op weg van geld naar vermogen 02/17 Welkom bij Evi Pensioen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi belegt

Nadere informatie

Evi Beheer. Achter de schermen

Evi Beheer. Achter de schermen Evi Beheer Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 5 redenen om te kiezen voor Door u goed te leren kennen weten wij wat voor u belangrijk is, zeker als het om uw beleggingen gaat. Zo krijgt u echt advies dat bij u past. 1 Uw eigen beleggingsspecialist

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 05/17

Fiscaal vriendelijk beleggen voor later. Evi Pensioen. Op weg van geld naar vermogen 05/17 Fiscaal vriendelijk beleggen voor later Evi Pensioen Op weg van geld naar vermogen 05/17 Welkom bij Evi Pensioen De kennis van de oudste private bank van Nederland is nu ook online beschikbaar. Evi is

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Evi Advies. Achter de schermen

Evi Advies. Achter de schermen Evi Advies Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito?

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito? Van Lanschot Index Performance Deposito Wilt u profiteren van een verwachte koersontwikkeling op een index? Hebt u een geldbedrag over en wilt u over dit geldbedrag mogelijk een aantrekkelijk rentepercentage

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Evi s Familiebankwijzer

Evi s Familiebankwijzer Evi s Familiebankwijzer U leent uw kind geld om een huis te kopen. Uw zoon of dochter betaalt uw rente en kan deze rente zelf aftrekken. Win-winsituatie. Familiebank wordt dit genoemd. Maar hoe werkt voordelig

Nadere informatie

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen Dit is Evi De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine

Nadere informatie

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Verstandig beleggen begint bij de Rabobank. Of u nu een beginnende of ervaren belegger bent, of u nu veel of weinig tijd voor uw beleggingen heeft. De Rabobank

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Evi s Schenkingsplan in 5 stappen. Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1

Evi s Schenkingsplan in 5 stappen. Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1 Evi s Schenkingsplan in 5 stappen Evi s Schenkingsplan in 5 stappen 1 Inhoud Wellicht heeft u er al wel eens over nagedacht, schenken. Misschien schenkt u jaarlijks een bedrag aan uw (klein) kinderen.

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 1. Productkenmerken van de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 2. Voorwaarden voor de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening In deze

Nadere informatie

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen

De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen De kennis van een private bank, met het enthousiasme van een online coach. Van geld naar vermogen Dit is Evi De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Gestructureerde ProductenWijzer

Gestructureerde ProductenWijzer Gestructureerde ProductenWijzer Producten met gehele of gedeeltelijke hoofdsombescherming U bent mogelijk geïnteresseerd in beleggen in gestructureerde producten. Maar wat zijn gestructureerde producten?

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 1. Productkenmerken van de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 2. Voorwaarden voor de Van Lanschot Spaar & DepositoRekening 3. Informatieblad

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

LandgoedWijzer. Als er ook een rijksmonument op het landgoed staat, leest u dan ook onze MonumentWijzer.

LandgoedWijzer. Als er ook een rijksmonument op het landgoed staat, leest u dan ook onze MonumentWijzer. LandgoedWijzer U bent in het bezit van een landgoed dat voldoet aan de voorwaarden van de Natuurschoonwet 1928 (NSW-landgoed) of u bent van plan een dergelijk landgoed te kopen of te ontwikkelen? De overheid

Nadere informatie

Beleggen met persoonlijk advies

Beleggen met persoonlijk advies Beleggen met persoonlijk advies Beleggen bij de Rabobank is geen doel op zich, maar een manier om doelen te bereiken. Dat vraagt om een aanpak die op de lange termijn is gericht, met een evenwichtig opgebouwde

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan

Persoonlijk Pensioen Plan Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Zorgvuldig uw pensioen opbouwen Natuurlijk denkt u wel eens aan uw financiële situatie na uw pensionering. Misschien wilt u minder werken,

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011 Vertrouwelijk Konferentie Nederlandse Religieuzen t.a.v. de heer K.B.J. Crajé Postbus 111 5201 AC s-hertogenbosch Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) 548 3638 19 september

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Vermogensgroei begint met vermogensbehoud Minder kosten, meer rendement Altijd actueel inzicht in uw vermogen Introductiebrochure Welkom bij Care IS vermogensbeheer

Nadere informatie

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Inleiding Onze risicoprofielen 1. Wat is een risicoprofiel? 2. Wat zijn vermogenscategorieën? 3. Welke risicoprofielen gebruiken wij? Uw risicoprofiel 4.

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

DGAWijzer Vermogensopbouw

DGAWijzer Vermogensopbouw DGAWijzer Vermogensopbouw Als ondernemer bent u scherp op veranderende marktomstandigheden, regelgeving, kansen en problemen. Bovendien wilt u uw gezin niet tekortdoen. Kortom, u bent altijd op zoek naar

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen

Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen Hier lees je meer over je kosten voor BLG Doelbeleggen. Deze bestaan uit servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille.

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

het gemak van het Pension Lifecycle Fund

het gemak van het Pension Lifecycle Fund het gemak van het Pension Lifecycle Fund 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is een lifecycle fonds? 2 2. Hoe werkt het ABN AMRO Pension Lifecycle Fund? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen? 3 4. Wat

Nadere informatie

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen U bouwt een pensioeninkomen op via uw werkgever. Dit pensioeninkomen ontvangt u nadat u gepensioneerd bent, naast uw AOW-uitkering.

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening

Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening Productkenmerken en voorwaarden Van Lanschot Spaar & DepositoRekening In deze brochure leest u wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. De productkenmerken en voorwaarden van de Van Lanschot

Nadere informatie

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Uw pensioen en Flexioen Via uw werkgever bouwt u een pensioeninkomen op. U ontvangt dit pensioeninkomen naast uw AOW-uitkering, nadat u gepensioneerd bent.

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

LifeCycle Mix via Mijn pensioen. Voor een professioneel en zorgvuldig beheer van uw pensioenkapitaal

LifeCycle Mix via Mijn pensioen. Voor een professioneel en zorgvuldig beheer van uw pensioenkapitaal via Mijn pensioen Voor een professioneel en zorgvuldig beheer van uw pensioenkapitaal LifeCycle Mix via Mijn pensioen Voor een professioneel en zorgvuldig beheer van uw pensioenkapitaal Een persoonlijke

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van enmix Hypotheek wijzigen 1. Uw gegevens 1a Naam en voorletters 1b Huisnummer (met toevoeging) 1c Straat 1d Postcode 1e Plaats 1f Telefoonnummer 1g Rekeningnummer/IBAN (Zie Mijn ING en/of uw Afschrift)

Nadere informatie

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten NnL Wat is uw beleggersprofiel? Wat voor belegger bent u? Accepteert u risico's? Of speelt u liever op zeker? Door de onderstaande vragen te beantwoorden, brengt u uw risicoprofiel en uw beleggingshorizon

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2011 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

AanvullendPensioenRekening

AanvullendPensioenRekening AanvullendPensioenRekening Na uw pensionering wilt u net zo comfortabel blijven leven als u nu doet. U heeft een pensioen opgebouwd, maar dat betekent doorgaans een verlaging van uw inkomen in de toekomst.

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Wanneer u besluit uw geld te beleggen bij Axento vermogensbeheer doet u dit om bepaalde financiële doelstellingen te behalen. U wilt bijvoorbeeld uw pensioen

Nadere informatie

Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven.

Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven. Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven. Doelbewust, maatschappijbewust en prijsbewust vermogen opbouwen. NNEK Vermogensopbouw. Voordat later te laat is. Financieel goed voorbereid zijn

Nadere informatie

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Bij Care IS vermogensbeheer kunt u beleggen volgens vijf verschillende risicoprofielen: Zeer defensief, Defensief,, Offensief en Zeer offensief. In dit document

Nadere informatie

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Private banking In dit overzicht vindt u de tarieven die wij hanteren voor Vermogensmanagement van de Rabobank. Het grootste deel van deze kosten bestaat

Nadere informatie

Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel. Naam, voorletters: m/v.

Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel. Naam, voorletters: m/v. Vra Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel enlijst Denkt u aan de handtekening op aan het einde van het profiel. Naam, voorletters: m/v Adres: Postcode/woonplaats: E-mailadres: Geboortedatum:

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN.

VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN. VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN. ZO DOE JE DAT. VERMOGENSOPBOUW REKENING We moeten steeds meer zélf vermogen gaan opbouwen. De overheid trekt zich verder terug. Dus zullen we steeds HOE meer

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start!

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start! Starten met beleggen? Vanwege de lage spaarrente starten steeds meer mensen met beleggen. Over- 2. Welke beleggingsvorm past bij mij? 3. Met hoeveel geld kan ik starten met beleggen? sputterend langs de

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Actieve Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

AEGON PensioenEffect. Beleggings- Wijzer

AEGON PensioenEffect. Beleggings- Wijzer AEGON PensioenEffect Beleggings- Wijzer BeleggingsWijzer AEGON PensioenEffect Beleggen met AEGON PensioenEffect is heel eenvoudig. Eerst bepaalt u wat voor belegger u bent. Dat doet u met de vragenlijst

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden heeft 17 beleggingsprofielen voor het samenstellen van de beleggingsportefeuilles. Onze beleggingsprofielen

Nadere informatie

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Beleggen Heel makkelijk zelf online beleggen Wat leest u in deze brochure? 01 Wat is beleggen? 3 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt beleggen bij Centraal

Nadere informatie

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen Kostenoverzicht Geldig per oktober 08 SNS Doelbeleggen Hier lees je meer over je kosten voor SNS Doelbeleggen. Deze bestaan uit servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille. De servicekosten

Nadere informatie

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Aegon Beheerd Beleggen Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Wat fijn dat u uw huidige beleggingsrekening wilt omzetten naar Aegon Beheerd Beleggen. Voordat we uw rekening kunnen omzetten, vragen wij u deze

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Axento

Beleggingsprofielen Axento Pagina 1 van 5 Beleggingsprofielen Axento Bij Axento kunt u beleggen in drie verschillende beleggingsprofielen: Defensief, en Offensief. In dit document wordt een toelichting gegeven op de verschillende

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan. Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Persoonlijk Pensioen Plan. Verstandig beleggen voor een goed pensioen Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Natuurlijk denkt u wel eens aan uw financiële situatie na uw pensionering.

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek afsluiten. Door het beantwoorden van de onderstaande vragen wordt uw persoonlijk risicoprofiel

Nadere informatie

Voorwaarden voor GeneratieRekening

Voorwaarden voor GeneratieRekening Voorwaarden voor GeneratieRekening Inleiding GeneratieRekening 1. Op welke naam kunt u de GeneratieRekening openen? 2. Hoe gebruikt u de GeneratieRekening? 3. Hoe kunt u geld overschrijven naar of afschrijven

Nadere informatie

Generali Profielbepaler Kapitaal en Levensloop

Generali Profielbepaler Kapitaal en Levensloop Generali Profielbepaler Kapitaal en Levensloop Wilt u een kapitaalverzekering of een levensloopregeling op basis van beleggen afsluiten? Of wilt u controleren of de fondsverdeling van uw huidige kapitaalverzekering

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden hanteert 17 beleggingsprofielen verdeeld over de categorieën Defensief, Neutraal, Offensief en Liquide.

Nadere informatie

Profielwijzer. Profielwijzer - LCE-031 1

Profielwijzer. Profielwijzer - LCE-031 1 Profielwijzer Via uw (voormalige) werkgever heeft u bij Pensioenfonds Accountancy een pensioenkapitaal opgebouwd in een excedentregeling (beschikbare premieregeling). Uw pensioenkapitaal wordt belegd via

Nadere informatie

FamiliehypotheekWijzer

FamiliehypotheekWijzer FamiliehypotheekWijzer Voor de aankoop van een eigen woning sluiten veel mensen een hypotheek af, meestal bij een bank of een andere financiële instelling. Een andere mogelijkheid is lenen bij familie,

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank om te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek of een AEGON Levensloop Hypotheek afsluiten. Door het beantwoorden

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Straks ruimte voor uw toekomstplannen Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Levensloop

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Levensloop Aegon Beheerd Beleggen Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Levensloop Wat fijn dat u uw huidige beleggingsrekening wilt omzetten naar Aegon Beheerd Beleggen Levensloop. Voordat we uw rekening kunnen omzetten,

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2010 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie