Auteur: Bart Maassen T: E:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Auteur: Bart Maassen T: 06-24184687 E: bart.maassen@2be.nu"

Transcriptie

1 Auteur: Bart Maassen T: E: Datum: 1 juli 2015 Het staat u vrij om dit document te gebruiken. Er rusten geen rechten op. Wel verzoeken wij u in een bronvermelding te verwijzen naar 2Be & Partners. Een logo van 2Be & Partners kunnen wij desgewenst aanleveren. Wij nemen uiteraard geen verantwoordelijkheid voor wijzigingen die niet onder onze supervisie worden doorgevoerd. Indien u besluit om zelf met dit document aan de slag te willen gaan, dan zenden wij het u kosteloos in Wordformat toe. De Worddocumenten zijn dan niet voorzien van ons bedrijfslogo. Wilt u naar aanleiding van dit document gebruik maken van onze ondersteuning in uw proces? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek ter verkenning van hoe die ondersteuning eruit kan zien.

2 Per 1 juli 2015 treedt de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting (nieuwe woningwet) in werking. Deze wet heeft implicaties voor het taakveld en de taakuitvoering van woningcorporaties, waaronder de wijziging van een aantal statutaire bepalingen. De overgangsbepalingen in de wet regelen dat woningcorporaties tot 1 januari 2017 de tijd hebben om hun statuten in compliance te brengen met de nieuwe woningwet, tenzij veranderingen in de juridische/organisatorische structuur van de woningcorporatie een statutenwijziging tot gevolg heeft (e.g. fusie/splitsing of omzetting van rechtspersoonlijkheid). De daartoe gewijzigde statuten zullen direct in compliance gebracht moeten worden met de nieuwe woningwet. 2Be & Partners is een organisatieadviesbureau voor maatschappelijke ondernemingen (en in het bijzonder voor woningcorporaties) met een stevig trackrecord op het gebied van good governance en aan good governance gerelateerde onderwerpen. In het kader van de begeleiding van een fusieproces dat plaatshad ten tijde van de invoering van de nieuwe woningwet, heeft 2Be & Partners statuten opgesteld die in compliance zijn met de nieuwe woningwet en met de Governancecode woningcorporaties Onder het motto het wiel hoeft maar één keer uitgevonden te worden stellen wij u deze statuten, ontdaan van organisatiespecifieke bepalingen, in de vorm van modelstatuten gratis ter beschikking*. Deze modelstatuten ondergingen een notariële check. Eind september worden ze ter goedkeuring aan de Minister voorgelegd. Eventuele wijzigingen die voortvloeien uit deze processtap worden in de modelstatuten verwerkt en in een nieuwe versie via de website van 2Be & Partners aan u aangeboden. Wilt u op de hoogte blijven, stuur dan vrijblijvend een aan Bart Maassen (bart.maassen@2be.nu) of meld u aan voor onze nieuwsbrief via De nieuwe woningwet en de Governancecode woningcorporaties 2015 hebben niet alleen gevolgen voor uw statuten. Ook reglementen zoals uw bestuursreglement en het reglement Raad van Toezicht kunnen aan de hand van de wet en code worden geüpdate. Wilt u een check op uw governance arrangement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Versienummer Status Opmerkingen 1.0 Gepubliceerd Opgesteld door 2Be & Partners 2.0 Gepubliceerd Notariële check Definitief - Goedkeuring Minister (verwacht: 1 oktober 2015) * Deze modelstatuten zijn ontwikkeld in het kader van een fusie tussen twee woningcorporaties. 2Be & Partners heeft met de opdrachtgevers in kwestie een afspraak inzake de refunding van de ontwikkelingskosten in het geval van betaalde opdrachten naar aanleiding van de publicatie van deze modelstatuten.

3 In compliance met Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting (d.d ) en Governancecode Woningcorporaties De stichting is genaamd: [NAAM]. 2. Zij is gevestigd in de gemeente [GEMEENTE]. 1. De stichting heeft als doel uitsluitend op het gebied van de volkshuisvesting werkzaam te zijn. 2. Het gebied van de volkshuisvesting omvat uitsluitend het door de stichting : a. doen bouwen en verwerven van voor permanent verblijf bedoelde woongelegenheden en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, alsmede bezwaren, toewijzen, verhuren, vervreemden en doen slopen van haar zodanige woongelegenheden en aanhorigheden, daarop vestigen van een recht van erfpacht, opstal of vruchtgebruik, en overdragen van de economische eigendom daarvan; b. in stand houden van en treffen van voorzieningen aan haar voor permanent verblijf bedoelde woongelegenheden en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, en aan de direct daaraan grenzende omgeving; c. aan bewoners van voor permanent verblijf bedoelde woongelegenheden, en aan leden van wooncoöperaties aan welke zij zodanige woongelegenheden heeft vervreemd, verlenen van diensten die rechtstreeks verband houden met de bewoning, en, aan personen die haar te kennen geven een zodanige woongelegenheid te willen betrekken, verlenen van diensten die rechtstreeks verband houden met hun huisvesting; d. doen bouwen en verwerven van gebouwen die een maatschappelijke gebruiksbestemming hebben en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, alsmede bezwaren, verhuren, vervreemden en doen slopen van haar zodanige gebouwen en aanhorigheden, daarop vestigen van een recht van erfpacht, opstal of vruchtgebruik, en overdragen van de economische eigendom daarvan; e. in stand houden van en treffen van voorzieningen aan haar gebouwen als bedoeld in onderdeel d van dit lid en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, en aan de direct daaraan grenzende omgeving; f. bijdragen aan de leefbaarheid in de directe nabijheid van haar woongelegenheden of andere onroerende zaken of ten behoeve van de huurders van die woongelegenheden, voor zover: i. dat bijdragen aan de leefbaarheid als zodanig onderdeel uitmaakt van afspraken die de stichting heeft gemaakt met de gemeente(n) waarin de stichting werkzaam is;

4 ii. met dat bijdragen aan de leefbaarheid per woongelegenheid als bedoeld in artikel 47, eerste lid, onderdeel b van de Woningwet, ten hoogste een door de Raad van Toezicht met inachtneming van het daaromtrent in het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015 of een daarvoor in de plaats komende algemene maatregel van bestuur te bepalen bedrag is gemoeid ; g. doen bouwen en verwerven van gebouwen die een bedrijfsmatige gebruiksbestemming hebben en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, alsmede bezwaren, verhuren, vervreemden en doen slopen van haar zodanige gebouwen en aanhorigheden, daarop vestigen van een recht van erfpacht, opstal of vruchtgebruik, en overdragen van de economische eigendom daarvan; h. in stand houden van en treffen van voorzieningen aan haar gebouwen als bedoeld in onderdeel g van dit lid en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden, en aan de direct daaraan grenzende omgeving; i. verrichten van de werkzaamheden die noodzakelijkerwijs voortvloeien uit het verrichten van de werkzaamheden, genoemd in de onderdelen a tot en met h van dit lid, waartoe behoren het verwerven of slopen van onroerende zaken, indien dat geschiedt met het oog op het op de grond waar die zaken gelegen zijn verrichten van werkzaamheden overeenkomstig het bepaalde bij en krachtens de onderdelen a, d en g van dit lid, en het derde of vierde lid van dit artikel. 3. Het gebied van de volkshuisvesting omvat de werkzaamheden, genoemd in het vorige lid, onderdelen d tot en met h, die behoren tot de diensten van algemeen economisch belang als bedoeld in artikel 47 van de Woningwet en, voor zover daarmee verband houdende, de werkzaamheden, bedoeld in het vorige lid, onderdeel i, voor zover deze worden verricht in gebieden waar woongelegenheden in eigendom van de stichting gelegen zijn, en voor zover de gebouwen, bedoeld in de onderdelen d en g van dat lid, een op een wijk, buurt of buurtschap in een zodanig gebied gerichte functie hebben. 4. Het gebied van de volkshuisvesting omvat de werkzaamheden, genoemd in het tweede lid, onderdelen a tot en met h, die niet behoren tot de diensten van algemeen economisch belang als bedoeld in artikel 47 van de Woningwet, en, voor zover daarmee verband houdende, de werkzaamheden, bedoeld in het tweede lid, onderdeel i, voor zover: a. zij worden verricht in gebieden waar woongelegenheden in eigendom van de stichting gelegen zijn, en voor zover de gebouwen, bedoeld in de onderdelen d en g van dat tweede lid, een op een wijk, buurt of buurtschap in een zodanig gebied gerichte functie hebben; b. zij worden verricht op bebouwde grond; c. indien zij door de stichting worden verricht op niet bebouwde grond: die werkzaamheden bijdragen aan de diensten van algemeen economisch belang als bedoeld in artikel 47, eerste lid, van de Woningwet.

5 1. De stichting wordt bestuurd door een bestuur dat bestaat uit één of meer personen. 2. Het aantal leden van het bestuur wordt door de Raad van Toezicht vastgesteld. 3. De leden van het bestuur worden benoemd door de Raad van Toezicht. 4. De benoeming als bedoeld in lid 3 vindt plaats voor de duur van vier jaar, welke periode steeds met een periode van vier jaar kan worden verlengd, zulks ongeacht of met het betreffende lid van het bestuur een arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:610 van het Burgerlijk Wetboek voor onbepaalde tijd is aangegaan. 5. Alvorens de Raad van Toezicht een lid van het bestuur (her)benoemt, verzoekt de stichting aan de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting om zijn zienswijze op de geschiktheid van de desbetreffende persoon voor het lidmaatschap van het bestuur en de betrouwbaarheid van die persoon aan haar kenbaar te maken. 6. Degene die voor benoeming in het bestuur in aanmerking wenst te komen, kan niet daarin worden benoemd dan nadat hij aan de Raad van Toezicht een verklaring heeft overgelegd die inhoudt dat hij niet eerder een bestuurlijke of toezichthoudende functie heeft bekleed bij enige rechtspersoon of vennootschap die op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht ten aanzien waarvan, als gevolg van zijn handelen of nalaten, een aanwijzing of maatregel wegens falend bestuur of falend beleid is opgelegd en dat hij nooit voor een financieel-economisch delict is veroordeeld. 7. De verhouding tussen het bestuur en de Raad van Toezicht wordt nader uitgewerkt en vastgelegd in een bestuursreglement. Dit reglement behoeft de goedkeuring van de Raad van Toezicht. 8. Indien het bestuur uit meer personen bestaat, wordt hun onderlinge taakverdeling, de wijze van besluitvorming en hun werkwijze, vastgelegd in het bestuursreglement als bedoeld in het vorige lid. De Raad van Toezicht stelt het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de leden van het bestuur vast. 1. Het lidmaatschap van het bestuur eindigt: a. door zijn overlijden; b. door het verlies van het vrije beheer of de vrije beschikking over zijn vermogen; c. door het verstrijken van de termijn waarvoor hij is benoemd, behoudens zijn eventuele herbenoeming; d. door zijn vrijwillig aftreden (bedanken); e. door zijn ontslag verleend door de Raad van Toezicht; f. door ontslag op grond van artikel 2:298 Burgerlijk Wetboek.

6 1. De Raad van Toezicht kan een lid van het bestuur schorsen. De Raad van Toezicht kan een lid van het bestuur ontslaan wegens verwaarlozing van zijn taak, wegens andere gewichtige redenen of wegens ingrijpende wijziging van omstandigheden op grond waarvan zijn handhaving als lid van het bestuur redelijkerwijs niet van de stichting kan worden verlangd. 2. Voor een besluit tot schorsing of ontslag van een lid van het bestuur is een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen vereist in een vergadering waarin alle leden van de Raad van Toezicht aanwezig zijn. Verkeert één lid van de Raad van Toezicht in de onmogelijkheid aan deze vergadering deel te nemen, dan kan niettemin een geldig besluit worden genomen door de aanwezige leden van de Raad van Toezicht, mits de reden van het niet aanwezig zijn van het desbetreffende lid in het besluit wordt genoemd. Indien in deze vergadering niet alle leden van de Raad van Toezicht, eventueel behoudens één lid zoals in de vorige zin bedoeld, aanwezig zijn, zal binnen veertien dagen na het houden van de eerste vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarin alsdan mits meer dan de helft van het aantal leden van de Raad van Toezicht aanwezig is met een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen, besluiten omtrent een zodanig voorstel kunnen worden genomen. 3. Een besluit tot schorsing en / of ontslag wordt niet genomen dan nadat het lid van het bestuur over wiens schorsing en / of ontslag wordt besloten vooraf de gelegenheid is geboden om te worden gehoord, in welk geval het betreffende lid van het bestuur zich, op eigen kosten, kan doen bijstaan door een raadsman. 4. Een geschorst lid van het bestuur is niet bevoegd de in deze statuten en daarop gebaseerde reglementen aan hem toegekende bevoegdheden uit te oefenen. 5. De schorsing wordt binnen een redelijke termijn doch uiterlijk binnen drie maanden gevolgd door een besluit tot intrekking ervan dan wel door een besluit tot ontslag. 6. De schorsing vervalt van rechtswege indien de Raad van Toezicht niet binnen drie maanden na aanvang van de schorsing overgaat tot ontslag. 1. Bij ontstentenis of belet van één of meer leden van het bestuur behoudt het bestuur zijn bevoegdheden. De Raad van Toezicht dient ervoor te zorgen dat zo spoedig mogelijk in vacatures wordt voorzien. 2. Bij ontstentenis of belet van alle leden van het bestuur wordt het bestuur waargenomen door de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht is ook bevoegd één of meer personen, al dan niet uit zijn midden, daartoe aan te wijzen. De waarneming van het bestuur door één of meer leden van de Raad van Toezicht zal in geen geval langer duren dan drie maanden. 3. Indien een lid van de Raad van Toezicht op grond van het bepaalde in dit artikel het bestuur waarneemt, is hij gedurende en met betrekking tot die periode niet bevoegd de in deze statuten en in het reglement van de Raad van Toezicht aan (leden van) de Raad van Toezicht toegekende bevoegdheden uit te oefenen.

7 1. Het lidmaatschap van het bestuur is onverenigbaar met: a. het lidmaatschap van het bestuur van een andere toegelaten instelling; b. het lidmaatschap van een ander orgaan van, en een andere functie bij, een toegelaten instelling; c. het lidmaatschap van het bestuur van een andere rechtspersoon of vennootschap, tenzij die rechtspersoon of vennootschap: i. een dochtermaatschappij is of ii. op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht, de Raad van Toezicht met dat lidmaatschap heeft ingestemd en, indien van toepassing, is voldaan aan de door de Raad van Toezicht daarbij gestelde voorwaarden; d. het eerdere lidmaatschap van het bestuur of de Raad van Toezicht van een toegelaten instelling of haar directe rechtsvoorganger, indien ten tijde van dat lidmaatschap in verband met een ondeugdelijke bedrijfsvoering aan die toegelaten instelling een aanwijzing of maatregel is opgelegd door de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting als bedoeld in de artikelen 48 lid 7, 61d, eerste lid, 61g, eerste, tweede of derde lid, 61h, eerste lid, 104a, eerste lid, 105, eerste lid, of 120b van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting; e. het lidmaatschap van een college van Burgemeester en Wethouders of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van gemeenten te behartigen; f. het lidmaatschap van een college van Gedeputeerde Staten of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van provincies te behartigen; g. het lidmaatschap van een dagelijks bestuur van een Waterschap of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van waterschappen te behartigen; h. een functie als ambtenaar bij het Rijk, een provincie, een gemeente of een Waterschap en enige andere functie, indien de aan die functie verbonden werkzaamheden meebrengen dat een betrokkenheid ontstaat of kan ontstaan bij de werkzaamheden van de stichting of bij de ontwikkeling of de uitvoering van het overheidsbeleid op het terrein van de volkshuisvesting. 2. In het bestuursreglement kunnen in aanvulling op de in lid 1 genoemde functies, andere functies of relaties worden opgenomen die onverenigbaar moeten worden geacht met het lidmaatschap van het bestuur van de stichting. 1. Onverminderd het in lid 3 bepaalde wordt de stichting vertegenwoordigd door het bestuur. 2. Het bestuur kan voorts aan één of meer aan te wijzen personen een (beperkte) volmacht verlenen. De gevolmachtigde vertegenwoordigt de stichting met inachtneming van de grenzen van de volmacht. 3. In alle gevallen waarin een of meer leden van het bestuur naar het oordeel van de Raad van Toezicht een tegenstrijdig belang heeft met de stichting, dan wel sprake is van verstrengeling van de belangen, wordt de stichting vertegenwoordigd door het bestuur of alle leden van het bestuur afzonderlijk, maar behoeven alle besluiten van het bestuur, welke direct of indirect betrekking

8 hebben op het tegenstrijdige belang dan wel de belangenverstrengeling, de voorafgaande goedkeuring van de Raad van Toezicht. 1. Onverminderd het in lid 3 bepaalde zijn onderworpen aan de voorafgaande goedkeuring van de Raad van Toezicht de besluiten van het bestuur omtrent: a. overdracht of overgang van de door de stichting in stand gehouden onderneming dan wel een overwegend deel van die onderneming aan een derde; b. het aangaan of verbreken van duurzame samenwerking van de stichting met een andere rechtspersoon of vennootschap dan wel als volledig aansprakelijke vennote in een commanditaire vennootschap of vennootschap onder firma, indien deze samenwerking of verbreking van ingrijpende betekenis is voor de stichting; c. het doen van een investering ten behoeve van de volkshuisvesting, indien daarmee ten minste drie miljoen euro ( , ) gemoeid is; d. wijziging van de statuten en/of het bestuursreglement; e. ontbinding van de stichting of wijziging van de rechtsvorm; f. aangifte van faillissement en aanvraag van surseance van betaling van de stichting; g. de gelijktijdige beëindiging of beëindiging binnen een kort tijdsbestek van de arbeidsovereenkomst van een aanmerkelijk aantal werknemers van de stichting; h. een ingrijpende wijziging in de arbeidsomstandigheden van een aanmerkelijk aantal werknemers van de stichting of van personen die als zelfstandigen of in een rechtspersoon of vennootschap daarin werkzaam zijn; i. het vervreemden van onroerende zaken en hun onroerende en infrastructurele aanhorigheden van de stichting, het daarop vestigen van een recht van erfpacht, opstal of vruchtgebruik, en het overdragen van de economische eigendom daarvan, tenzij met het betrokken besluit van het bestuur een bedrag van minder dan tien miljoen euro ( ,-) gemoeid is, dan wel het betrokken besluit transacties betreft met betrekking tot woongelegenheden van welke de beoogde verkrijgers natuurlijke personen zijn en waarin die persoon of een bloed- of aanverwant in de eerste graad van die persoon zijn woonverblijf heeft of zal hebben; j. het vaststellen van het overzicht van de voorgenomen werkzaamheden in de gemeenten waar de stichting feitelijk werkzaam is; k. de vaststelling van het volkshuisvestingsverslag; l. vaststelling dan wel wijziging van de begroting; m. vaststelling van de meerjarenprognoses en de financiële meerjarenplanning; n. het uitgeven van schuldbrieven; o. het bezwaren van de in dit lid onder i. bedoelde zaken; p. het aangaan van overeenkomsten waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijke medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt; q. het vaststellen dan wel wijzigen van een reglement voor het financiële beleid en beheer, inclusief het investerings-, beleggings- en treasurystatuut; r. het oprichten van andere rechtspersonen; s. het vaststellen dan wel wijzigen van het beleid van de stichting op hoofdlijnen;

9 t. het uitoefenen van stemrecht op aandelen in een dochtermaatschappij van de stichting alsook op aandelen die een deelneming van de stichting vormen; u. de opdracht tot het uitvoeren van visitatie bij de stichting en de wijze van uitvoering van en verslaggeving over die visitatie. 2. Het ontbreken van de goedkeuring van de Raad van Toezicht op een besluit als bedoeld in lid 1, tast de vertegenwoordigingsbevoegdheid van het bestuur of leden van het bestuur niet aan. 3. De goedkeuring als bedoeld in het eerste lid laat onverlet de goedkeuringsvereiste van de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting in de door hem bepaalde gevallen. 4. Het bestuur draagt zorg voor een tijdige toezending aan de Raad van Toezicht van stukken in het kader van de besluitvorming als bedoeld in het eerste lid. 5. Het bestuur is verplicht aan de Raad van Toezicht alle door de Raad van Toezicht gewenste inlichtingen te verschaffen en inzage in de boeken en bescheiden van de stichting te geven. 1. De stichting heeft een Raad van Toezicht. 2. De Raad van Toezicht bestaat uit ten minste drie leden, die natuurlijke personen zijn. 3. Is het aantal minder dan drie dan neemt de Raad van Toezicht onverwijld maatregelen zijn ledental aan te vullen. 4. Het aantal leden wordt door de Raad van Toezicht vastgesteld. 5. De Raad van Toezicht kan aan zijn leden een vergoeding toekennen. 1. De Raad van Toezicht stelt een reglement Raad van Toezicht op waarin de onderlinge taakverdeling alsmede regels inzake zijn werkwijze, vergaderingen en besluitvorming, het instellen van commissies uit zijn midden, voor zover deze niet in deze statuten zijn aangegeven, worden vastgelegd. 2. Het in lid 1 genoemde reglement Raad van Toezicht wordt opgesteld, vastgesteld en gewijzigd door de Raad van Toezicht. 1. De leden van de Raad van Toezicht worden door de Raad van Toezicht benoemd op basis van een door de Raad van Toezicht opgestelde profielschets. De profielschets bevat kwaliteiten en deskundigheden waaraan een te benoemen lid van de Raad van Toezicht dient te voldoen. Criteria daarvoor worden vastgelegd in het reglement Raad van Toezicht. 2. Alvorens de Raad van Toezicht een persoon tot lid van de Raad van Toezicht (her)benoemt, verzoekt de stichting aan de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting om zijn zienswijze op de geschiktheid van de desbetreffende persoon voor het lidmaatschap van de Raad van Toezicht en de betrouwbaarheid van die persoon aan haar kenbaar te maken.

10 3. Degene die voor benoeming in de Raad van Toezicht in aanmerking wenst te komen, kan niet daarin worden benoemd dan nadat hij aan de Raad van Toezicht een verklaring heeft overgelegd, die inhoudt dat hij niet eerder een bestuurlijke of toezichthoudende functie heeft bekleed bij enige rechtspersoon of vennootschap die op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht ten aanzien waarvan, als gevolg van zijn handelen of nalaten, een aanwijzing of maatregel wegens falend toezicht, falend bestuur of falend beleid is opgelegd en dat hij nooit voor een financieel-economisch delict is veroordeeld. 4. Onverminderd het in lid 7 en lid 8 bepaalde worden voor de benoeming van ten minste een derde deel edoch niet de meerderheid van de Raad van Toezicht de in het belang van huurders van woongelegenheden van de stichting werkzame huurdersorganisaties in de gelegenheid gesteld een bindende voordracht te doen. Indien er geen huurdersorganisatie is, berust dit voordrachtsrecht bij de huurders van woongelegenheden van de stichting gezamenlijk. De wijze waarop de voordracht gebeurt, wordt in een reglement vastgelegd. Dit reglement wordt vastgesteld door de Raad van Toezicht. 5. Bij hun voordracht nemen de huurdersorganisaties, dan wel bij het ontbreken daarvan de huurders van de woongelegenheden van de stichting gezamenlijk, de door de Raad van Toezicht vastgestelde profielschets in acht. 6. Onverminderd het in lid 2 bepaalde gaat de Raad van Toezicht bij de benoeming van leden van de Raad van Toezicht niet voorbij aan een voordracht als bedoeld in lid 4, tenzij door die benoeming in strijd met artikel 30 van de Woningwet zou worden gekomen. Indien de Raad van Toezicht niet overgaat tot benoeming van de voorgedragene(n) om reden dat door die benoeming in strijd met artikel 30 van de Woningwet zou worden gekomen, benoemt de Raad van Toezicht uit de kring van huurders van woongelegenheden van toegelaten instellingen of uit de kring van huurdersorganisaties evenveel leden van de Raad van Toezicht als het aantal vacante zetels waarop de voordracht betrekking had. 7. Het lid van de Raad van Toezicht dat benoemd is op een bindende voordracht als bedoeld in lid 4 van dit artikel vervult zijn taak zonder mandaat van degene die heeft voorgedragen en onafhankelijk van de bij de onderneming betrokken deelbelangen. 8. Indien geen voordracht is gedaan als bedoeld in lid 4, draagt de Raad van Toezicht er zorg voor dat hetzelfde aantal leden uit de huurders van de woongelegenheden van de stichting wordt benoemd als waarop een zodanige voordracht betrekking zou kunnen hebben gehad, met dien verstande dat door die benoeming niet in strijd met artikel 30 van de Woningwet zal worden gekomen. 9. Er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:610 eerste lid van het Burgerlijk Wetboek tussen de leden van de Raad van Toezicht en de stichting. 1. Het lidmaatschap van de Raad van Toezicht is onverenigbaar met: a. het lidmaatschap van een bestuur van een toegelaten instelling; b. het eerdere lidmaatschap van het bestuur van de stichting of haar directe rechtsvoorganger, behoudens de tijdelijke waarneming van het bestuur, al dan niet gezamenlijk met anderen, op grond van het bepaalde in artikel 7 lid 2; c. het eerdere lidmaatschap van de Raad van Toezicht van een toegelaten instelling of haar directe rechtsvoorganger, indien ten tijde van dat lidmaatschap in verband met een

11 ondeugdelijke bedrijfsvoering aan die toegelaten instelling een aanwijzing of maatregel is opgelegd door de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting als bedoeld in de artikelen 48 lid 7, 61d, eerste lid, 61g, eerste, tweede of derde lid, 61h, eerste lid, 104a, eerste lid, 105, eerste lid, of 120b van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting; d. het lidmaatschap van enige Raad van Toezicht, Raad van Commissarissen of dienovereenkomstige andere toezichthoudende instantie, indien een ander lid van de Raad van Toezicht van de stichting zitting heeft in die zodanige raad of instantie; e. het lidmaatschap van een orgaan van, en een functie bij, een andere rechtspersoon of vennootschap die op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht, indien een bestuurder van de stichting bestuurder is van die rechtspersoon of vennootschap; f. het lidmaatschap van een college van Burgemeester en Wethouders van een gemeente waar de stichting is gevestigd of feitelijk werkzaam is, of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van gemeenten te behartigen; g. het lidmaatschap van een college van Gedeputeerde Staten van een provincie waar de stichting is gevestigd of feitelijk werkzaam is, of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van provincies te behartigen; h. het lidmaatschap van een dagelijks bestuur van een Waterschap waar de stichting is gevestigd of feitelijk werkzaam is, of van een orgaan van een organisatie die zich ten doel stelt de belangen van waterschappen te behartigen; i. een functie als ambtenaar bij het Rijk, een provincie, een gemeente of een Waterschap en enige andere functie, indien de aan die functie verbonden werkzaamheden meebrengen dat een betrokkenheid ontstaat of kan ontstaan bij de werkzaamheden van de stichting of bij de ontwikkeling of de uitvoering van het overheidsbeleid op het terrein van de volkshuisvesting. 2. In het reglement van de Raad van Toezicht kunnen in aanvulling op de hierboven onder a. tot en met i. genoemde functies, andere functies of relaties worden opgenomen die onverenigbaar worden geacht met het zijn van lid van de Raad van Toezicht van de stichting. 1. De Raad van Toezicht kan een lid van de Raad van Toezicht schorsen of ontslaan. Tot de vergadering van de Raad van Toezicht waarin gesproken dan wel besloten wordt over de schorsing en / of het ontslag van een lid of de leden van de Raad van Toezicht heeft dat lid, respectievelijk hebben die leden geen toegang noch stemrecht. 2. Voor een besluit als bedoeld in het vorige lid is een meerderheid van twee/derde vereist in een vergadering waarin alle leden van de Raad van Toezicht aanwezig of vertegenwoordigd zijn, betrokkene(n) niet meegerekend. Verkeert één lid van de Raad van Toezicht in de onmogelijkheid aan deze vergadering deel te nemen, dan kan niettemin een geldig besluit worden genomen door de aanwezige leden van de Raad van Toezicht, mits de reden van het niet aanwezig zijn van het desbetreffende lid in het besluit wordt genoemd. Het bepaalde in artikel 6 lid 2 van de statuten is van overeenkomstige toepassing. 3. Een besluit tot schorsing en/of ontslag wordt niet eerder genomen dan nadat het lid of de leden van de Raad van Toezicht over wiens respectievelijk wier schorsing en/of ontslag wordt besloten vooraf de gelegenheid is geboden om te worden gehoord, in welk geval het betreffende lid

12 respectievelijk de betreffende leden van de Raad van Toezicht zich, op eigen kosten, kan respectievelijk kunnen doen bijstaan door een raadsman. 4. Een geschorst lid van de Raad van Toezicht is niet bevoegd de in deze statuten en daarop gebaseerde reglementen aan hem toegekende bevoegdheden uit te oefenen. 5. Een besluit tot schorsing wordt binnen een redelijke termijn doch uiterlijk binnen drie maanden gevolgd door een besluit tot intrekking daarvan dan wel door een besluit tot ontslag. 6. Een schorsing vervalt van rechtswege indien de Raad van Toezicht niet binnen drie maanden na aanvang van de schorsing overgaat tot ontslag. 7. Indien een lid van de Raad van Toezicht voorziet dat (de schijn van) een tegenstrijdig belang of onverenigbaarheid voor zichzelf of een ander lid van de Raad van Toezicht zou kunnen optreden, meldt hij dit via de voorzitter van de Raad van Toezicht. Indien naar het oordeel van de Raad van Toezicht sprake is van een incidentele tegenstrijdigheid, waarvan de bezwaren kunnen worden opgelost door een tijdelijke voorziening, dan werkt het betrokken lid van de Raad van Toezicht aan die voorziening mee. Leden van de Raad van Toezicht dienen tussentijds af te treden wanneer dit bij meer dan incidentele onverenigbaarheid van belangen geboden is. Het betrokken lid van de Raad van Toezicht legt zich neer bij het oordeel van de meerderheid van de Raad van Toezicht. 1. De Ondernemingskamer van het gerechtshof te Amsterdam kan op verzoek een lid van de Raad van Toezicht of de Raad van Toezicht ontslaan wegens verwaarlozing van zijn taak, wegens andere gewichtige redenen of wegens ingrijpende wijziging van de omstandigheden op grond waarvan het aanblijven als lid of als Raad van Toezicht redelijkerwijs niet van de stichting kan worden verlangd. 2. Het verzoek tot ontslag als bedoeld in het voorgaande lid kan worden ingediend door de stichting, te dezen vertegenwoordigd door het bestuur of de Raad van Toezicht, of door de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting. 1. Het lidmaatschap van de Raad van Toezicht eindigt: a. door zijn overlijden; b. door het verlies van het vrije beheer of de vrije beschikking over zijn vermogen; c. door het verstrijken van de termijn waarvoor hij is benoemd, behoudens zijn eventuele herbenoeming; d. door zijn vrijwillig aftreden (bedanken); e. door zijn ontslag als bedoeld in artikel 16 lid 1 van deze statuten; f. door zijn ontslag hem verleend door de Raad van Toezicht. 2. Een lid van de Raad van Toezicht treedt volgens rooster af, doch uiterlijk vier jaar na zijn benoeming. 3. Een op grond van lid 2 afgetreden lid kan voor maximaal één termijn van vier jaar worden herbenoemd.

13 1. Bij ontstentenis of belet van één of meer leden van de Raad van Toezicht behoudt de Raad van Toezicht zijn bevoegdheden. De Raad van Toezicht dient er voor te zorgen dat zo spoedig mogelijk in de vacatures wordt voorzien. 2. Bij ontstentenis of belet van alle leden van de Raad van Toezicht stelt het bestuur de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting onverwijld in kennis en doet gelijktijdig een verzoek aan de Minister tijdelijk te voorzien in het interne toezicht, aan welke tijdelijke voorziening tevens opdracht wordt verstrekt zo spoedig mogelijk in de vacatures te voorzien. Alvorens tot instelling van de tijdelijke voorziening over te gaan, stelt de Minister het bestuur in de gelegenheid daarover advies uit te brengen. 3. Bij ontstentenis of belet van alle leden van de Raad van Toezicht wordt de taak van de Raad van Toezicht als bedoeld in artikel 19 waargenomen door de door de Minister in te stellen tijdelijke voorziening. Het bestuur legt de besluiten als opgenomen in artikel 10 lid 1 alsdan ter goedkeuring voor aan de door de Minister ingestelde voorziening. 1. Behoudens het elders in deze statuten bepaalde heeft de Raad van Toezicht tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting en de door haar in stand gehouden onderneming. De Raad van Toezicht is in staat het toezicht op het bestuur voortdurend uit te oefenen en is bevoegd tot het nemen van maatregelen die voor uitoefening van dat toezicht nodig zijn. De Raad van Toezicht staat het bestuur met raad terzijde. De Raad van Toezicht onderschrijft de Governancecode voor woningcorporaties en is verplicht deze Governancecode na te leven. 2. De Raad van Toezicht is bevoegd tot het nemen van maatregelen die voor de uitoefening van dat toezicht nodig zijn. De Raad van Toezicht is niet gehouden over zijn handelingen verantwoording af te leggen aan het bestuur. 3. De Raad van Toezicht is bevoegd om zich bij de uitvoering van zijn taken op kosten van de stichting te laten bijstaan door één of meer deskundigen. 4. Bij de vervulling van hun taak richten de leden van de Raad van Toezicht zich naar het belang van de stichting en de met haar verbonden onderneming(en), naar het te behartigen maatschappelijke belang en naar het belang van de betrokken belanghebbenden. Leden van de Raad van Toezicht vervullen hun taak zonder mandaat van degene door wie zij zijn voorgedragen en onafhankelijk van bij de onderneming betrokken deelbelangen. 5. De Raad van Toezicht bespreekt ten minste één keer per jaar het eigen functioneren en dat van individuele leden van de Raad van Toezicht. Eens per twee jaar beoordeelt de Raad van Toezicht het functioneren van de Raad van Toezicht onder externe begeleiding door één of meer van de stichting en van de leden van de Raad van Toezicht onafhankelijke deskundigen, die dienen te beschikken over expertise op het gebied van en ervaring met het beoordelen van

14 toezichthoudende organen in het algemeen en van Raden van Toezicht van toegelaten instellingen in het bijzonder. 6. Een samenvatting van het rapport van de deskundige alsmede een overzicht van de op grond daarvan genomen acties wordt door de Raad van Toezicht via de website van de stichting openbaar gemaakt. De Raad van Toezicht benoemt uit zijn midden een voorzitter en een vice-voorzitter. 1. Ieder [FREQUENTIE] wordt ten minste één vergadering gehouden. 2. Voorts wordt, behoudens het bepaalde in het volgende lid, een vergadering gehouden wanneer de voorzitter dit nodig acht. 3. Wanneer één van de leden van de Raad van Toezicht het nodig acht dat een vergadering wordt gehouden kan het lid van de Raad van Toezicht de voorzitter schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de te behandelen punten verzoeken een vergadering bijeen te roepen. Geeft de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg dan is de verzoeker bevoegd zelf een vergadering bijeen te roepen op de wijze waarop de voorzitter een vergadering bijeen roept. Aan een dergelijk verzoek wordt in elk geval geacht geen gevolg te zijn gegeven indien de vergadering niet binnen drie weken na het verzoek wordt gehouden. 1. Behalve wanneer overeenkomstig het derde lid van artikel 21 de vergadering door een lid van de Raad van Toezicht wordt bijeengeroepen, geschiedt de oproeping tot de vergadering door de voorzitter. 2. De oproeping geschiedt met inachtneming van een termijn van ten minste [AANTAL] dagen, waarbij de dag van de oproeping en die van de vergadering niet worden meegerekend. 3. De oproeping gebeurt, al dan niet elektronisch, schriftelijk, waarbij worden vermeld de plaats en het tijdstip van de vergadering en de te behandelen onderwerpen. 4. In geval een te behandelen onderwerp, naar het oordeel van de voorzitter, een spoedeisend karakter heeft, kan hij besluiten tot het houden van een telefonische vergadering. In dat geval kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 2 hiervoor en kan desalniettemin rechtsgeldige besluitvorming plaatsvinden, mits in de telefonische vergadering alle leden van de Raad van Toezicht aanwezig zijn en geen van die leden bezwaar aantekent tegen de wijze van vergaderen noch tegen de eventueel, in afwijking van het bepaalde in lid 2, gehanteerde oproepingstermijn. 1. De vergaderingen worden geleid door de voorzitter of de vicevoorzitter. 2. Van hetgeen besproken en besloten is worden notulen gemaakt. Deze notulen worden door de voorzitter en een ander lid van de Raad van Toezicht dat op de desbetreffende vergadering aanwezig was, vastgesteld en ondertekend. 3. Besluiten kunnen slechts worden genomen over onderwerpen die bij de oproeping zijn meegedeeld.

15 4. Zijn echter ter vergadering alle in functie zijnde leden van de Raad van Toezicht aanwezig, dan kunnen besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en het houden van vergaderingen niet in acht genomen. 5. Het stemmen bij volmacht is uitgesloten. 6. Het ter vergadering, door een lid van de Raad van Toezicht, inbrengen of in doen brengen van schriftelijke opvattingen en / of schriftelijke deelname aan een stemming is uitgesloten, indien het betreffende lid niet ook lijfelijk ter vergadering aanwezig is. 1. Voor zover deze statuten geen grotere meerderheid voorschrijven worden alle besluiten van de Raad van Toezicht genomen met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. 2. Indien een lid van de Raad van Toezicht dit wenst wordt schriftelijk gestemd. 3. Een ter vergadering door de voorzitter uitgesproken oordeel omtrent de uitslag van een stemming, dan wel omtrent de inhoud van een genomen besluit voor zover werd gestemd over een nietschriftelijk vastgelegd voorstel is beslissend. 4. Wordt echter onmiddellijk na het uitspreken van het oordeel van de voorzitter de juistheid daarvan betwist, dan vindt een nieuwe stemming plaats indien een meerderheid van de vergadering of, indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk of schriftelijk geschiedde, een lid van de Raad van Toezicht dit verlangt. Door deze stemming vervallen de rechtsgevolgen van de oorspronkelijke stemming. 5. Tenzij de statuten anders bepalen, kan de Raad van Toezicht ook buiten vergadering, al dan niet overeenkomstig het bepaalde in artikel 22 lid 4, besluiten nemen mits de zienswijze van alle leden van de Raad van Toezicht schriftelijk wordt ingewonnen en ten minste twee / derde van de leden van de Raad van Toezicht zich daarbij vóór het besluit en wel schriftelijk, al dan niet elektronisch, hebben uitgesproken. Het boekjaar is gelijk aan het kalenderjaar. 1. Het bestuur stelt jaarlijks een volkshuisvestingsverslag, een jaarrekening, een jaarverslag en het overzicht van cijfermatige kerngegevens en prognoses over deze gegevens op, die moeten voldoen aan de voorschriften die ter zake voor toegelaten instellingen gelden. 2. De in lid 1 bedoelde stukken worden gecontroleerd door een registeraccountant of door een Accountant-Administratieconsulent ten aanzien van wie bij de inschrijving in het in artikel 36, eerste lid, van de Wet op de Accountants-Administratieconsulenten bedoelde register een aantekening is geplaatst als bedoeld in artikel 36, derde lid, van die wet. 3. De bevoegdheid tot het verlenen van de opdracht berust bij de Raad van Toezicht. Indien de Raad van Toezicht geen opdracht verleent aan een accountant, dan wordt deze door het bestuur verleend. 4. De opdracht aan de accountant kan worden ingetrokken door degene die haar heeft verleend, maar in ieder geval door de Raad van Toezicht.

16 5. De in lid 1 bedoelde jaarrekening wordt vastgesteld binnen vier maanden na afloop van het betrokken boekjaar van de stichting. De vaststelling geschiedt door de Raad van Toezicht. 6. De Raad van Toezicht stelt de in lid 1 bedoelde jaarrekening niet vast alvorens hij kennis heeft genomen van de bevindingen van de accountant. 7. De jaarrekening en het jaarverslag worden door de leden van het bestuur en door de leden van de Raad van Toezicht ondertekend. Ontbreekt de handtekening van één of meer van hen, dan wordt daarvan onder opgave van redenen melding gemaakt. 8. De vaststelling van de in lid 1 bedoelde jaarrekening door de Raad van Toezicht strekt niet tot kwijting aan een bestuurder onderscheidenlijk een lid van de Raad van Toezicht. Voor het begin van een boekjaar stelt het bestuur de begroting voor dat boekjaar vast, met inachtneming van het bepaalde in artikel 10 lid 1 sub l. 1. Het bestuur is bevoegd de statuten te wijzigen, met inachtneming van het bepaalde in artikel 10 lid 1 sub d. 2. Indien het bestuur uit meer leden bestaat, dient het besluit daartoe te worden genomen met een meerderheid van ten minste twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin alle leden van het bestuur aanwezig zijn. Indien in deze vergadering niet alle leden van het bestuur aanwezig zijn, zal binnen veertien dagen na het houden van de eerste vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarin alsdan, mits meer dan de helft van het aantal leden van het bestuur aanwezig is, met een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen, besluiten omtrent een zodanig voorstel genomen kunnen worden. 3. Tot een wijziging van de statuten kan niet worden besloten voordat deze aan de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting is voorgelegd en door hem is goedgekeurd. 4. De wijziging treedt niet in werking dan nadat hiervan een notariële akte is opgemaakt. De stichting wordt ontbonden: a. door een besluit van het bestuur, met inachtneming van het bepaalde in artikel 10 lid 1 sub e. Indien het bestuur uit meer leden bestaat, dient het besluit daartoe te worden genomen met een meerderheid van ten minste twee derde van de uitgebrachte stemmen, in een vergadering waarin alle leden van het bestuur aanwezig zijn. Het bepaalde in artikel 28 lid 2 is van overeenkomstige toepassing. b. na faillietverklaring door hetzij opheffing van het faillissement wegens de toestand van de boedel, hetzij door insolventie; c. door de rechter in de gevallen die de wet bepaalt.

17 Bij ontbinding stelt het bestuur de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting hiervan onverwijld in kennis. Na ontbinding van de stichting zal vereffening geschieden door de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting. 1. De vereffening dient ertoe te leiden dat het vermogen uitsluitend bestemd blijft voor het behartigen van het belang van de volkshuisvesting. 2. De in artikel 30 bedoelde Minister of de door hem aangewezen persoon of instantie verkoopt het overschot, bedoeld in artikel 23b lid 1 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, voor zover daartoe iets anders dan geld behoort en de statuten van de stichting of een rechterlijke beschikking geen nadere aanwijzing behelzen. De verkoop geschiedt in het openbaar naar de plaatselijke gewoonten en op de gebruikelijke voorwaarden. De minister of de door hem aangewezen persoon of instantie kan bepalen in welke volgorde woongelegenheden als bedoeld in artikel 46, eerste lid, onderdeel b, van de Woningwet en gebouwen als bedoeld in artikel 45, tweede lid, onderdeel d, van de Woningwet ter verkoop worden aangeboden aan de verschillende categorieën mogelijke verkrijgers van die woongelegenheden of gebouwen. In deze statuten wordt onder het begrip huurder mede verstaan: a. de medehuurder in de zin van de artikelen 266 en 267 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek; b. de persoon, bedoeld in artikel 268, tweede lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek; c. degene die een woongelegenheid met toestemming van de stichting huurt van een huurder die haar huurt van de stichting. 1. In afwijking van hetgeen in de artikelen 11, 13, 14, 15 en 18 is bepaald, bestaat de Raad van Toezicht bij het inwerkingtreden van deze statuten uit: a. [DE HEER/MEVROUW] [VOORNAMEN] [ACHTERNAAM], geboren te [GEBOORTEPLAATS] op [GEBOORTEDATUM VOLUIT], wonende te [POSTCODE] [PLAATSNAAM], [ADRES], [BURGERLIJKE STAAT]; b. [DE HEER/MEVROUW] [VOORNAMEN] [ACHTERNAAM], geboren te [GEBOORTEPLAATS] op [GEBOORTEDATUM VOLUIT], wonende te [POSTCODE] [PLAATSNAAM], [ADRES], [BURGERLIJKE STAAT]; c. [DE HEER/MEVROUW] [VOORNAMEN] [ACHTERNAAM], geboren te [GEBOORTEPLAATS] op [GEBOORTEDATUM VOLUIT], wonende te [POSTCODE] [PLAATSNAAM], [ADRES], [BURGERLIJKE STAAT].

18 2. Bij de inwerkingtreding van deze statuten bestaat het bestuur uit de navolgende persoon: [DE HEER/MEVROUW] [VOORNAMEN] [ACHTERNAAM], geboren te [GEBOORTEPLAATS] op [GEBOORTEDATUM VOLUIT], wonende te [POSTCODE] [PLAATSNAAM], [ADRES], [BURGERLIJKE STAAT]. 3. In afwijking van het bepaalde in artikel 26 lid 5 zal de jaarrekening over het boekjaar 2015 uiterlijk zes maanden na het verstrijken van dat boekjaar door de Raad van Toezicht worden vastgesteld. Indien en voor zover door de Minister belast met de zorg voor de volkshuisvesting niet bij koninklijk besluit wordt bepaald dat de termijn voor vaststelling van de jaarrekening maximaal vier maanden, te rekenen vanaf einde boekjaar, bedraagt, blijft deze overgangsbepaling van toepassing voor de jaren volgend op het boekjaar 2015.

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

De stichting heeft als werkgebied alle gemeenten in Nederland.

De stichting heeft als werkgebied alle gemeenten in Nederland. Statuten habion Artikel 1 Naam De stichting is genaamd: stichting Habion. Artikel 2 Zetel De stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht. Artikel 3 Doel De stichting heeft als doel uitsluitend werkzaam

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt:

STATUTENWIJZIGING. d.d. 25 januari Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: STATUTENWIJZIGING d.d. 25 januari 2018 Als gevolg van het besluit tot statutenwijziging luiden de statuten met onmiddellijke ingang als volgt: NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Zeeuwland.

Nadere informatie

STATUTEN CASADE WOONSTICHTING. Casade Woondiensten

STATUTEN CASADE WOONSTICHTING. Casade Woondiensten STATUTEN CASADE WOONSTICHTING Casade Woondiensten Vaststelling door : bestuur Woonstichting Waalwijk 6 september 2000 bestuur Woningbouwstichting Sprang-Capelle 12 september 2000 bestuur Woningstichting

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING STADGENOOT

STATUTEN STICHTING STADGENOOT STATUTEN STICHTING STADGENOOT NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Stichting Stadgenoot. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Amsterdam. DOEL EN WERKGEBIED Artikel 2 De stichting

Nadere informatie

statuten Stichting Wonen Zuid

statuten Stichting Wonen Zuid statuten Stichting Wonen Zuid NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Wonen Zuid. ZETEL Artikel 2 De stichting is gevestigd in de gemeente Roermond. DOEL Artikel 3 De stichting stelt zich ten

Nadere informatie

Statuten Stichting Brederode Wonen

Statuten Stichting Brederode Wonen Statuten Stichting Brederode Wonen NAAM en VOORGESCHIEDENIS Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Stichting Brederode Wonen. 2. De stichting is ontstaan door omzetting van de vereniging Brederode Wonen

Nadere informatie

Statuten Vereniging Brederode Wonen

Statuten Vereniging Brederode Wonen MR. J.B.H. THIEL Statuten Vereniging Brederode Wonen NAAM en VOORGESCHIEDENIS Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Brederode Wonen. 2. Brederode Wonen, voorheen genaamd Woningbouwvereniging Brederode,

Nadere informatie

statuten Stichting Wonen Zuid

statuten Stichting Wonen Zuid statuten Stichting Wonen Zuid NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Wonen Zuid. ZETEL Artikel 2 De stichting is gevestigd in de gemeente Roermond. DOEL Artikel 3 De stichting stelt zich ten

Nadere informatie

CONCEPT STATUTEN WONINGSTICHTING REEUWIJK

CONCEPT STATUTEN WONINGSTICHTING REEUWIJK CONCEPT STATUTEN WONINGSTICHTING REEUWIJK Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin

Nadere informatie

Doorlopende tekst van de statuten van. Stichting Mooiland

Doorlopende tekst van de statuten van. Stichting Mooiland Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Mooiland zoals deze luiden sinds de statutenwijziging de dato 5 oktober 2016, verleden bij akte voor een waarnemer van mr. S. Laseur-Eelman, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

S T A T U T E N van: Stichting deltawonen per 1 juli 2016

S T A T U T E N van: Stichting deltawonen per 1 juli 2016 1 / 16 S T A T U T E N van: Stichting deltawonen per 1 juli 2016 S T A T U T E N Artikel 1 - Begripsbepalingen 1. In deze statuten wordt verstaan onder: Governancecode : de door de leden van Aedes vereniging

Nadere informatie

Stichting Wonen Zuid. DOEL Artikel 3 De stichting heeft als doel uitsluitend werkzaam te zijn op het gebied van de volkshuisvesting.

Stichting Wonen Zuid. DOEL Artikel 3 De stichting heeft als doel uitsluitend werkzaam te zijn op het gebied van de volkshuisvesting. Stichting Wonen Zuid NAAM Artikel 1 De stichting is genaamd: "Stichting Wonen Zuid". ZETEL Artikel 2 De stichting is gevestigd in de gemeente Roermond. DOEL Artikel 3 De stichting heeft als doel uitsluitend

Nadere informatie

Stichting TBV STICHTINGSSTATUTEN

Stichting TBV STICHTINGSSTATUTEN Stichting TBV STICHTINGSSTATUTEN Goedgekeurd door de Raad van Commissarissen op 16 juni 2016 Vastgesteld door het bestuur op 21 juni 2016 Stichtingsstatuten Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1-

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING STADGENOOT

STATUTEN STICHTING STADGENOOT STATUTEN STICHTING STADGENOOT NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Stichting Stadgenoot. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Amsterdam. DOEL EN WERKGEBIED Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

Statuten Stichting MeerWonen

Statuten Stichting MeerWonen Vastgesteld door het Bestuur 12 december 2016 Goedgekeurd door de RvC 13 december 2016 Goedgekeurd door AW 19 december Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Definities In deze

Nadere informatie

/ blad 1

/ blad 1 2014.000594.01 / blad 1 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin van artikel 19 van

Nadere informatie

STATUTEN VAN. Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer GEVESTIGD TE RIDDERKERK. KvK-nummer

STATUTEN VAN. Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer GEVESTIGD TE RIDDERKERK. KvK-nummer STATUTEN VAN Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer GEVESTIGD TE RIDDERKERK KvK-nummer 24107894 Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer. De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING 3B Wonen

STATUTEN STICHTING 3B Wonen STATUTEN STICHTING 3B Wonen Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin van artikel 19

Nadere informatie

D O O R L O P E N D E T E K S T

D O O R L O P E N D E T E K S T 1 D O O R L O P E N D E T E K S T Van de statuten van de te Breda gevestigde vereniging: Laurentius ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Statuten Elan Wonen 1 Statuten Elan Wonen

Statuten Elan Wonen 1 Statuten Elan Wonen 1 Hoofdstuk I. Artikel 1 - Artikel 2 - Artikel 3 - Algemene bepalingen Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. Toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin van artikel 19 van

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING WONION

STATUTEN STICHTING WONION STATUTEN STICHTING WONION Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Artikel 2 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin van

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Het Nutshuis. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente 's-gravenhage. Artikel 2 - Doel 1. Het doel van de stichting is -

Nadere informatie

CONCEPTSTATUTEN WONINGSTICHTING DE KOMBINATIE d.d. 23 maart 2016

CONCEPTSTATUTEN WONINGSTICHTING DE KOMBINATIE d.d. 23 maart 2016 CONCEPTSTATUTEN WONINGSTICHTING DE KOMBINATIE d.d. 23 maart 2016 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of

Nadere informatie

STATUTEN WOONSTICHTING ETTEN-LEUR

STATUTEN WOONSTICHTING ETTEN-LEUR STATUTEN WOONSTICHTING ETTEN-LEUR VERSIE 13 JULI 2016 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging

Nadere informatie

Statuten Christelijke Woonstichting Patrimonium Urk

Statuten Christelijke Woonstichting Patrimonium Urk Statuten Christelijke Woonstichting Patrimonium Urk STATUTEN CHRISTELIJKE WOONSTICHTING PATRIMONIUM URK Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

STATUTEN stichting Reggewoon

STATUTEN stichting Reggewoon Pagina 1 van 14 JT/SB/201650643 01/04/2017 STATUTEN stichting Reggewoon Naam en zetel. Toegelaten instelling. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: stichting Reggewoon. 2. De stichting heeft haar

Nadere informatie

Statuten Veluwonen Versie januari 2017

Statuten Veluwonen Versie januari 2017 Statuten Veluwonen Versie 2017-01 - januari 2017 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in

Nadere informatie

Statuten Veluwonen Versie december 2018

Statuten Veluwonen Versie december 2018 Statuten Veluwonen Versie 2018-01 - 18 december 2018 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging

Nadere informatie

Holtman Begheijn notarissen LBAE DOORLOPENDE TEKST

Holtman Begheijn notarissen LBAE DOORLOPENDE TEKST Holtman Begheijn notarissen - 1 - LBAE996141 10-04-2012 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van Woningbouwvereniging "Utrecht" met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na akte van statutenwijziging op 03-10-2003

Nadere informatie

M R. J. B. H. T H I E L

M R. J. B. H. T H I E L STATUTEN GROEN WONEN VLIST NAAM Artikel 1 De vereniging is genaamd: Groen Wonen Vlist. ZETEL Artikel 2 De vereniging is gevestigd in de gemeente Vlist. DOEL Artikel 3 De vereniging heeft als doel uitsluitend

Nadere informatie

STATUTEN stichting Woonforte

STATUTEN stichting Woonforte STATUTEN stichting Woonforte Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Artikel 2 - Artikel 3 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: 1. toegelaten instelling: een stichting of vereniging

Nadere informatie

: Statuten Stichting Parteon

: Statuten Stichting Parteon Statuten Stichting Parteon Document Informatie Titel : Statuten Stichting Parteon Eigenaar : Secretaris RvC Vastgesteld : Bestuurlijk Overleg d.d. 14 juni 2018 Goedgekeurd : Raad van Commissarissen d.d.

Nadere informatie

Statuten Stichting Destion. Statuten Stichting Destion

Statuten Stichting Destion. Statuten Stichting Destion Statuten Stichting Destion Statuten Stichting Destion Statuten Stichting Destion Goedgekeurd door de RvC d.d.: 13 augustus 2018 Goedgekeurd door de Autoriteit woningcorporaties d.d.: 12 september 2018

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING ACTIUM

STATUTEN RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING ACTIUM STATUTEN RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING ACTIUM STATUTEN STICHTING ACTIUM HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 - DEFINITIES In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een

Nadere informatie

Specimen STATUTEN. Datum: 01 januari Statuten Krijtland Wonen 1

Specimen STATUTEN. Datum: 01 januari Statuten Krijtland Wonen 1 STATUTEN Datum: 01 januari 2019 Statuten Krijtland Wonen 1 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging

Nadere informatie

Stichting Oost Flevoland Woondiensten

Stichting Oost Flevoland Woondiensten Doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Oost Flevoland Woondiensten, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging op 24 oktober 2018 verleden voor Mr. M.R. de Wilde de Ligny,

Nadere informatie

statutenwijziging Woningbouwvereniging Rosehaghe

statutenwijziging Woningbouwvereniging Rosehaghe 1 statutenwijziging Woningbouwvereniging Rosehaghe Vandaag, vijf en twintig oktober tweeduizend achttien, verschenen voor mij, Mr. Thomas Willem van Grafhorst, notaris te Haarlem: comparanten de heer Hubertus

Nadere informatie

CONCEPT STATUTEN VERKRIJGENDE VERENIGING NA FUSIE d.d. 8 april 2016

CONCEPT STATUTEN VERKRIJGENDE VERENIGING NA FUSIE d.d. 8 april 2016 CONCEPT STATUTEN VERKRIJGENDE VERENIGING NA FUSIE d.d. 8 april 2016 NAAM Artikel 1 De vereniging is genaamd: Polderwonen 1. ZETEL Artikel 2 De vereniging is gevestigd in de gemeente Oudewater. DOEL Artikel

Nadere informatie

Statuten Viveste: versie januari

Statuten Viveste: versie januari Statuten Viveste Versie januari 2018 Hoofdstuk I. Artikel 1 - Artikel 2 - Artikel 3 - Hoofdstuk II. Artikel 4 - Algemene bepalingen Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling:

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST van de volledige statuten van de te Bergambacht gevestigde stichting Stichting QuaWonen per 29 juni 2007.

DOORLOPENDE TEKST van de volledige statuten van de te Bergambacht gevestigde stichting Stichting QuaWonen per 29 juni 2007. DOORLOPENDE TEKST van de volledige statuten van de te Bergambacht gevestigde stichting Stichting QuaWonen per 29 juni 2007. ============================================================= NAAM, HISTORIE

Nadere informatie

Volledige tekst van de statuten van Woningstichting Weststellingwerf na statutenwijziging d.d. 31 december 2018.

Volledige tekst van de statuten van Woningstichting Weststellingwerf na statutenwijziging d.d. 31 december 2018. Pagina 1 van 18 Volledige tekst van de statuten van Woningstichting Weststellingwerf na statutenwijziging d.d. 31 december 2018. Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten

Nadere informatie

Statuten Stichting MeerWonen

Statuten Stichting MeerWonen Vastgesteld door het bestuur 18 september 2018 Goedgekeurd door de raad van commissarissen18 september 2018 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Definities In deze statuten wordt

Nadere informatie

~ De~Haan DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de in de gemeente Leeuwarden gevestigde stichting Stichting WoonFriesland, na de laatste statutenwijzi

~ De~Haan DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de in de gemeente Leeuwarden gevestigde stichting Stichting WoonFriesland, na de laatste statutenwijzi DeHaan DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de in de gemeente Leeuwarden gevestigde stichting Stichting WoonFriesland, na de laatste statutenwijziging de dato 11 december 2018 blad 1 # Dc e Haan STATUTEN

Nadere informatie

dossier : behandelaar : DH

dossier : behandelaar : DH dossier : 2018.000043.01 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Woningstichting Maasdriel, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op éénendertig januari tweeduizend achttien voor mevrouw Mr

Nadere informatie

Statuten Woningstichting Gulpen

Statuten Woningstichting Gulpen Statuten Woningstichting Gulpen Status: Definitief Vastgesteld door het bestuur d.d.: 26 oktober 2017 Goedgekeurd door de RvC d.d.: 27 oktober 2017 WONINGSTICHTING GULPEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91. Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016

Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91. Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016 Mandaterings- en procuratieregeling van Stichting Bo-Ex 91 Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 6 december 2016 1 Inleiding 1.1 Definities Mandaat Onder een mandaat wordt

Nadere informatie

STATUTEN. April 2016 STATUTEN 1

STATUTEN. April 2016 STATUTEN 1 STATUTEN April 2016 STATUTEN 1 VOORWOORD Voor u liggen de statuten van de stichting Eemland Wonen. Eemland Wonen is een toegelaten instelling, als bedoeld in artikel 19 van de Woningwet. Deze statuten

Nadere informatie

STATUTEN WONINGSTICHTING ACCOLADE (zoals deze luiden met ingang van 1 januari 2017)

STATUTEN WONINGSTICHTING ACCOLADE (zoals deze luiden met ingang van 1 januari 2017) STATUTEN WONINGSTICHTING ACCOLADE (zoals deze luiden met ingang van 1 januari 2017) Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting

Nadere informatie

S T A T U T E N HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN

S T A T U T E N HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN 1 / 17 S T A T U T E N HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities 1. In deze statuten wordt verstaan onder: bestuur : het bestuur in de zin van artikel 292 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek-

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN GESCHIEDENIS Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Woonstichting Lieven de Key. 2. De stichting is de rechtsopvolger van onder

STATUTEN NAAM EN GESCHIEDENIS Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Woonstichting Lieven de Key. 2. De stichting is de rechtsopvolger van onder STATUTEN NAAM EN GESCHIEDENIS Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Woonstichting Lieven de Key. 2. De stichting is de rechtsopvolger van onder andere de op twee november achttienhonderd achtenzestig opgerichte

Nadere informatie

STATUTEN WONINGSTICHTING WOCOM

STATUTEN WONINGSTICHTING WOCOM STATUTEN WONINGSTICHTING WOCOM Notarieel gepasseerd op 29 december 2016. Vastgesteld door het Bestuur op 21 december 2016 na goedkeuring door de Raad van Commissarissen op 21 december en een positieve

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING STICHTING

STATUTENWIJZIGING STICHTING pagina 1 van 10 STATUTENWIJZIGING STICHTING /JPU/CAV Heden, drieëntwintig maart tweeduizendzeventien, verscheen voor mij, mr. MARC MARIA ROBBERS, notaris met als plaats van vestiging s-hertogenbosch: de

Nadere informatie

Akte van statutenwijziging verleden voor mr. Leonie G.M. Roos, notaris gevestigd te Beverwijk.

Akte van statutenwijziging verleden voor mr. Leonie G.M. Roos, notaris gevestigd te Beverwijk. NOTARIS MAATSCHAP BATENBURG kantoren te Haarlem en Beverwijk Haarlem, Tempeliersstraat 20A Beverwijk, Zeestraat 26 ref: 2008.002944.01/EG/mz DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN van de te Harderwijk gevestigde

Nadere informatie

K o p i e oktober Dossiernummer: /LW/PV AKTE VAN STATUTENWIJZIGING

K o p i e oktober Dossiernummer: /LW/PV AKTE VAN STATUTENWIJZIGING G - 1 - K o p i e 4 oktober 2016 Dossiernummer: 2016.0961.01/LW/PV AKTE VAN STATUTENWIJZIGING Heden, vier oktober tweeduizend zestien, verscheen voor mij, mr. Richardus Johannes ----------- Wilhelmus Gerrits,

Nadere informatie

AB/JB/ /STATUTEN Stichting Wooninvest

AB/JB/ /STATUTEN Stichting Wooninvest AB/JB/513096634/STATUTEN Stichting Wooninvest - 1 - Statuten van de stichting: Stichting WoonInvest, statutair gevestigd te Leidschendam-Voorburg, kantoorhoudende Charlotte van Pallandtlaan 2 te 2272 TR

Nadere informatie

Statuten Christelijke Woningstichting Patrimonium

Statuten Christelijke Woningstichting Patrimonium Statuten Christelijke Woningstichting Patrimonium Vastgesteld door het Bestuur d.d.: 5 september 2018 Goedgekeurd door de RvC d.d. 5 september 2018 Goedgekeurd door de Autoriteit woningcorporaties d.d.:

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE STICHTING: STICHTING CLAVIS, STATUTAIR GEVESTIGD TE TERNEUZEN:

STATUTEN VAN DE STICHTING: STICHTING CLAVIS, STATUTAIR GEVESTIGD TE TERNEUZEN: Claushof 2 Postbus 20 4530 AA Terneuzen Tel. 0115-617977 Fax 0115-630216 STATUTEN VAN DE STICHTING: STICHTING CLAVIS, STATUTAIR GEVESTIGD TE TERNEUZEN: HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam,

Nadere informatie

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: [ ]. 2. De vennootschap heeft haar zetel in de gemeente [ ]. Doel Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: a. [ ]; b. het oprichten

Nadere informatie

Statuten LEK EN WAARD WONEN Versie 10 november Hoofdstuk I. Algemene bepalingen

Statuten LEK EN WAARD WONEN Versie 10 november Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Statuten LEK EN WAARD WONEN Versie 10 november 2016 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Artikel 2 - Artikel 3 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een

Nadere informatie

de vigerende statuten van de Stichting het bestuur van de stichting als bedoeld in artikel 6 van de De statuten

de vigerende statuten van de Stichting het bestuur van de stichting als bedoeld in artikel 6 van de De statuten Reglement raad van commissarissen Woonstichting Triada Artikel 1 Definities In dit reglement hebben de met een hoofdletter geschreven begrippen de navolgende betekenis: De stichting Woonstichting Triada

Nadere informatie

S T A T U T E N: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Definities Artikel 2: Naam, toelating en zetel Stichting BrabantWonen Artikel 3: Doel

S T A T U T E N: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Definities Artikel 2: Naam, toelating en zetel Stichting BrabantWonen Artikel 3: Doel pagina 1 van 14 Bij akte van statutenwijziging op negentien december tweeduizendzestien, verleden voor mr. M.M. Robbers, notaris te s-hertogenbosch, zijn de statuten van Stichting BrabantWonen gewijzigd,

Nadere informatie

AB/JB/ /STATUTEN Stichting Vidomes

AB/JB/ /STATUTEN Stichting Vidomes AB/JB/513095636/STATUTEN Stichting Vidomes - 1 - Statuten van de stichting: Stichting Vidomes, statutair gevestigd te Delft, kantoorhoudende Kleveringweg 24 te 2616 LZ Delft, ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee Oprichting stichting ANBI STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2. 1. De stichting heeft ten doel: @, en voorts al hetgeen met één

Nadere informatie

K o p i e december Dossiernummer: /LW/PS STATUTENWIJZIGING

K o p i e december Dossiernummer: /LW/PS STATUTENWIJZIGING G - 1 - K o p i e 17 december 2018 Dossiernummer: 2018.2479.01/LW/PS STATUTENWIJZIGING Heden, zeventien december tweeduizend achttien, verscheen voor mij, mr. Richardus------------- Johannes Wilhelmus

Nadere informatie

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2.

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren De Zandput. 2. STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2. Zij heeft haar zetel te Zoutelande, gemeente Veere. Doel Artikel 2 1. Het

Nadere informatie

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING - 1-25637/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING STATUTEN ------------------------------------------------------------------- Artikel 1 - Naam en zetel ---------------------------------------------------------

Nadere informatie

Afschrift van de statuten van Stichting Fedra. Hoofdstuk I. Algemene bepalingen

Afschrift van de statuten van Stichting Fedra. Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Afschrift van de statuten van Stichting Fedra Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Naam en plaats van vestiging Artikel 1 1. De stichting is genaamd: Stichting Fedra 2. De stichting heeft haar zetel te Beverwijk

Nadere informatie

Statuten Stichting OLVG, met ingang van 1 juni 2015

Statuten Stichting OLVG, met ingang van 1 juni 2015 Statuten Stichting OLVG, met ingang van 1 juni 2015 Naam. Zetel. Artikel 1. 1. De stichting is genaamd: Stichting OLVG. 2. De stichting heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. Doel. Artikel 2. 1. De

Nadere informatie

STATUTEN stichting ouderraad OBS Balans Veenendaal

STATUTEN stichting ouderraad OBS Balans Veenendaal STATUTEN stichting ouderraad OBS Balans Veenendaal Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Ouderraad OBS Balans Veenendaal. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Veenendaal.

Nadere informatie

ONTWERP STATUTENWIJZIGING STICHTING * *

ONTWERP STATUTENWIJZIGING STICHTING * * 1 Dossiernummer 2016NB69601RLU Ccdd 19 juli 2016 STATUTENWIJZIGING STICHTING * * Heden, *, verscheen voor mij, *: de heer Roelof Egbert Waarsing, geboren te Emmen op dertig april negentienhonderd zevenenzestig,

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de stichting STICHTING PLAVEI,

DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de stichting STICHTING PLAVEI, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de stichting STICHTING PLAVEI, statutair gevestigd te Didam, zoals deze luiden na de akte van statutenwijziging verleden op 2 juli 2018 en een daarmee verband houdende

Nadere informatie

OCB6022633 STATUTENWIJZIGING

OCB6022633 STATUTENWIJZIGING 1 OCB6022633 STATUTENWIJZIGING Heden, elf september tweeduizend acht, verscheen voor mij, Mr Adriaan Verrijp, notaris te Westland: de heer ANDREAS JOHANNES VAN DEN BERG, wonende Korianderpad 2, 2292 CL

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

dossiernummer LP/GF/ STATUTENWIJZIGING

dossiernummer LP/GF/ STATUTENWIJZIGING 1 dossiernummer LP/GF/73502.01 STATUTENWIJZIGING Heden, zeventien december tweeduizend achttien, verscheen voor mij, mr. Caroline Emily _ Cecile Neering-de Nerée tot Babberich, notaris te Den Haag: mevrouw

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST Artikel 1 - Naam en zetel De Stichting draagt de naam: Stichting Obligatiehouders Old Liquors Invest. Zij is gevestigd te Breda. Artikel

Nadere informatie

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2.

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2. blad 1 Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. 2. Zij is gevestigd te Veenendaal. Doel. Artikel

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING. Stichting Pré wonen

STATUTENWIJZIGING. Stichting Pré wonen Ref: 2016.001160.01/HF/EG.7 STATUTENWIJZIGING Stichting Pré wonen Heden, zeventien november tweeduizend zestien, verscheen voor mij, mr. JAN FRANCISCUS PAULUS DE BEER, notaris gevestigd te Haarlem: mevrouw

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING DE GOEDE WONING NEERIJNEN

STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING DE GOEDE WONING NEERIJNEN STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING DE GOEDE WONING NEERIJNEN Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging

Nadere informatie

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2. S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.1 De stichting heeft ten doel: (a) het goed functioneren van

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting FolkBaroque Amsterdam Amsterdam Artikel 2 - Doel Artikel 2A - Vermogen

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting FolkBaroque Amsterdam Amsterdam Artikel 2 - Doel Artikel 2A - Vermogen - 1 - STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting FolkBaroque Amsterdam. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Amsterdam. Artikel 2 - Doel 1. De stichting heeft als

Nadere informatie

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL - 1 - STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL PHK/6006588/10100283.dlt met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 30 september 2009 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 1 Artikel 1- Naam en Zetel... 1 Artikel 2- Werkgebied, doel... 1

Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 1 Artikel 1- Naam en Zetel... 1 Artikel 2- Werkgebied, doel... 1 INHOUD Statuten Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 1 Artikel 1- Naam en Zetel... 1 Artikel 2- Werkgebied, doel... 1 Hoofdstuk II. Het bestuur... 1 Artikel 3- Algemene bepaling... 1 Artikel 4- Samenstelling,

Nadere informatie

STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering dd 7 december 2016

STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering dd 7 december 2016 STATUTEN WONINGBOUWVERENIGING BETER WONEN Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering dd 7 december 2016 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder:

Nadere informatie

CONCEPT (versie 19 februari 2016)

CONCEPT (versie 19 februari 2016) CONCEPT (versie 19 februari 2016) NAAM EN PLAATS VAN VESTIGING Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Woningbouwvereniging Reeuwijk. 2. De vereniging is gevestigd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zij

Nadere informatie

STATUTEN. Dit is een uitgave van: WSG Markt 32/34 Postbus AC Geertruidenberg Tel. (0162) Fax. (0162)

STATUTEN. Dit is een uitgave van: WSG Markt 32/34 Postbus AC Geertruidenberg Tel. (0162) Fax. (0162) STATUTEN 2016 Dit is een uitgave van: WSG Markt 32/34 Postbus 112 4930 AC Geertruidenberg Tel. (0162) 51 41 50 Statuten WSG Fax. (0162) 52 10 1 76 2 Statuten WSG AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING Vandaag,

Nadere informatie

Voorstel en toelichting. Statuten fusiecorporatie Wonen Wijdemeren en Vecht en Omstreken - zoals deze na fusie luiden -

Voorstel en toelichting. Statuten fusiecorporatie Wonen Wijdemeren en Vecht en Omstreken - zoals deze na fusie luiden - Voorstel en toelichting Statuten fusiecorporatie Wonen Wijdemeren en Vecht en Omstreken - zoals deze na fusie luiden - Dit memo verschijnt onder redactie van Mr. Hans Thiel Datum 13 mei 2016 Opdrachtgever

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING AMSTERDAMSE HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

STATUTEN STICHTING AMSTERDAMSE HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN STATUTEN STICHTING AMSTERDAMSE HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN Naam en zetel Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij heeft haar zetel te Amsterdam. Doelstelling

Nadere informatie

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen

Nadere informatie

Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer

Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer STATUTEN VAN Woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer GEVESTIGD TE RIDDERKERK KvK-nummer 24107894 1 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 - Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING VAN WONINGSTICHTING DE VESTE AK/dk

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING VAN WONINGSTICHTING DE VESTE AK/dk AKTE VAN STATUTENWIJZIGING VAN WONINGSTICHTING DE VESTE 506650AK/dk Op negen maart tweeduizend zeventien verscheen voor mij, mr. THEODORUS -- ALEXANDER RITSEMA, notaris, gevestigd te Zwolle: Miranda Slagboom-Hendriksen,

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag)

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) 1 AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) Op DATUM is voor mij, NAAM NOTARIS, notaris met plaats van vestiging PLAATS, verschenen: [ kandidaat-notaris/paralegal]., te dezen handelend

Nadere informatie

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking.

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na het verlijden van de akte van statutenwijziging verleden op 30 januari 2015 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

Artikel 2 - Naam en zetel 1. De vereniging is genaamd: Woningbouwvereniging Arnemuiden. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Middelburg.

Artikel 2 - Naam en zetel 1. De vereniging is genaamd: Woningbouwvereniging Arnemuiden. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Middelburg. Statuten Woningbouwvereniging Arnemuiden Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1 -Definities In deze statuten wordt verstaan onder: a. toegelaten instelling: een stichting of vereniging in de zin van

Nadere informatie

STATUTEN WONINGSTICHTING DOMUS. (statutenwijziging 8 mei 2018)

STATUTEN WONINGSTICHTING DOMUS. (statutenwijziging 8 mei 2018) STATUTEN WONINGSTICHTING DOMUS (statutenwijziging 8 mei 2018) BLAD - 1 - STATUTENWIJZIGING annex: 3 Heden, acht mei tweeduizend achttien, verscheen voor mij, mr. Rudolf Matheus Hubertus Cremers, notaris

Nadere informatie