Thee-tje voor uw gezondheid? Neem de Matcha-thee van IK SKIN PERFECTION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thee-tje voor uw gezondheid? Neem de Matcha-thee van IK SKIN PERFECTION"

Transcriptie

1 Thee-tje voor uw gezondheid? Neem de Matcha-thee van IK SKIN PERFECTION Schoonheidssalon De Sprankeling gebruikt de producten van IK SKIN PERFECTION. Deze behandelmethode concentreert zich op doelgerichte huidstructuurveranderingen. De behandelingen zijn ook een verrijking voor de goed onderhouden huid. U kunt zich voorstellen dat deze behandelingen in combinatie met een IK SKIN PERFECTION Matcha thee de perfectie van de huid zal benaderen. De IK SKIN PERFECTION Matcha thee is de hoogste kwaliteit Groene Thee uit Japan. Men noemt Matcha dan ook wel de champagne onder de Groene thee! Rijk aan anti-oxidanten, vitaminen en mineralen! Je kunt Matcha op traditionele wijze drinken, maar ook eenvoudig mixen in allerlei gerechten en smoothies. Wat goed is voor de binnenkant is goed voor de buitenkant, dat is het principe van innergoods. Matcha Thee is de oudste, meest zeldzame en verfijnde theesoort uit Japan dat in Europa nu nog niet zo bekend is, maar steeds belangrijker wordt. KOOP DE IK SKIN PERFECTION MATCHA THEE BIJ SCHOONHEIDSSALON DE SPRANKELING

2 Informatie MATCHA 抹 茶 (Japanse groene thee poeder) Een Japanse thee waarvoor theestruiken een paar weken voor de pluk overspannen worden met meterslange zonneschermen waardoor ze extra chlorofyl aanmaken en de blaadjes dus extra groen, gezond en smaakvol worden. De blaadjes worden gedroogd en fijngemalen. Je drinkt dus eerder een soort gemalen theeblaadjessoep dan een aftreksel zoals we normaal van thee gewend zijn. In Japan is het de ultieme thee. Hierbij is de Matcha Thee klopper onmisbaar voor het maken van een echte 'groene' thee! Matcha thee is de beste groene thee die er bestaat Het bevat zo n 10 tot 15 keer meer voedingsstoffen dan gewone groene thee en je kan dit met recht een beauty food of superfood noemen. Per kopje heb je maar één gram Matcha thee nodig! Met een pak van schoonheidssalon De Sprankeling (50gr) kun je dus een flinke tijd vooruit. De L-theanine heeft een kalmerende werking. Om het Matcha thee poeder zo goed mogelijk te houden kun je deze na opening het beste in de koelkast bewaren. De voordelen van deze superthee: Het geeft een boost aan je stofwisseling, vermindert tekenen van veroudering, verlaagt het ongezonde cholesterol, ondersteunt het immuunsysteem, heeft een reinigende werking, gaat vrije radicalen door roken, stress en luchtverontreiniging tegen, helpt bij het opbouwen van eiwitten en spierweefsel, zorgt voor een mooiere huid, haar en nagels en geeft een opgewekt gevoel. Qua effect op het lichaam en qua voedingswaarde heeft 1 kopje IK SKIN PERFECTION Matcha thee dezelfde werking als zo n 10 kopjes normale groene thee.

3 Hoe maak je Matcha-thee JAPANS MATCHA THEE RITUEEL In Japan heeft men het zetten van Matcha thee verheven tot kunstvorm, maar waar het op neerkomt is dat je ±60 ml water aan de kook brengt, terug laat koelen tot ±80 C en dit in een voorverwarmde theekom giet met daarin ongeveer een halve theelepel (± 1 gram) Matcha. Klop dit flink door met de klopper van bamboe. De thee moet zijdezacht en een beetje schuimig zijn. Bereiding Traditionele Matcha De kunst om een perfecte Matcha thee te bereiden, bestaat uit enkele eenvoudige maar belangrijke stappen: vers, liefst zacht water koken; het water laten afkoelen tot ongeveer 80 ; (bijv. waterkoker openen, 10 min. wachten of het water 4-5 keer in een andere kan overgieten; telkens wanneer het water wordt overgegoten, koelt dit circa 4-5 Celsius af); 1 gr. Matcha (2 bamboelepels of ½ theelepel) in een Matcha-kom doen; ca. 80 ml water (80 C) opgieten; de thee met een Matcha-klopper tot schuim kloppen. Dat duurt ca. 15 seconden.

4 De laatste jaren wordt het ook in het westen steeds hipper om gerechten, gebak en desserts op smaak te brengen en tegelijkertijd op een natuurlijke manier prachtig groen te kleuren met Matcha poeder, het exclusieve groene thee poeder uit Japan. Matcha groene thee poeder wordt ook wel gebruikt als natuurlijke kleurstof in macarons en groene thee ijs en is ook goed toe te voegen aan (groene) smoothies en andere sappen, bonbons, toetjes, koffie, truffels, en vele andere gerechten. Matcha ijs voor ± 6 bolletjes 1 eierdooier 3 el suiker (of meer of minder) 1 el Matcha 75 ml melk 125 ml room Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig en zet klaar. Doe melk met de (gezeefde) Matcha in een steelpannetje. Verwarm en roer flink met een kleine garde tot je geen klontjes meer ziet. Zet het vuur uit. Klop de eierdooier los met de overgebleven eetlepel suiker in een pannetje/schaaltje dat je straks au-bain-marie gaat verwarmen boven een andere pan met kokend water. Voeg nu al roerende scheutje voor scheutje de nog warme melk aan het eierdooiermengsel toe. Als alle melk door de eierdooier geroerd is hang je het pannetje boven een pan kokend water (stoere koks doen dat direct op het vuur). Nu is het een kwestie van geduld hebben tot het mengsel aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken en je er met je vinger een streep in kunt trekken die niet doorloopt. Als het melk-ei-mengsel de juiste dikte heeft koel je het eerst terug, bijvoorbeeld door de pan in een bak koud water te zetten. Daarna spatel je de lobbige slagroom erdoor en giet het in een draaiende ijsmachine. Als je geen ijsmachientje hebt zet je het mengsel in de vriezer en haal je het om het uur even uit de vriezer om goed door te roeren.

5 Matcha thee Koekjes 225 gram boter 110 gram suiker 2 grote eieren 1 theelepel vanille-extract 350 gram bloem 2 eetlepels Matcha 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) 1 snufje zout Meng de boter en suiker in een grote kom. Klop de eieren en vanille. Voeg geleidelijk de Matcha, natriumbicarbonaat, bakpoeder en bloem toe en meng deze. Blijf mengen totdat u een zacht deeg heeft. Plaats 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg plat en snij uw koekjes uit met een koekjesvorm. Bak 10 minuten lang op gasstand 6 / 200 C Matcha thee Bananensmoothie Banaan en Macha zijn een geweldige combinatie! Dit is een recept voor een eenvoudig te maken smoothie die perfect is om de dag mee te beginnen. 1 banaan 250ml melk (als alternatief kun je amandelmelk of sojamelk nemen). 1 theelepel Matcha IJs Doe alle ingrediënten in een blender en blend deze tot een zacht mengsel. TIP Pas de hoeveelheden aan naar smaak. Waarom zou je niet proberen om ander fruit, chocola of vanille toe te voegen?

6 Matcha thee Latte Doe 1 theelepel Matcha (naar smaak) in een matchakom of theepot, voeg een klein beetje heet water (75 graden Celsius of minder) toe, mengen, en vervolgens suiker of honing (naar smaak) toevoegen. Giet de matchamix in een kopje en giet hier 3/4 kop warme melk bij. TIP Probeer eens verschillende soorten melk. Amandelmelk en sojamelk zijn heerlijk, net zoals smaakvarianten zoals vanille en aardbei. Het gebruiken van substituten voor melkproducten voorkomt ook een vermindering van het voordeel van polyfenolen door de caseïne in zuivel. Matcha thee Latte voor Cafés 1 theelepel Matcha 250ml melk 20ml heet water Pak een fles melk Matcha toevoegen Opstomen tot 70C Opdienen Optie 2 Meng Matcha met heet water Melk verwarmen Melk toevoegen aan de Matcha en roeren. Vanille Matcha Latte 2 tl Matcha poeder 1 vanillestokje in tweeën gesneden of 1 theelepel puur vanille-extract 200 ml water 100 ml melk naar keuze (amandel, hennep, kokos, soja, zuivel ) 1 theelepel honing of pure ahornsiroop Breng 200 ml liter water aan de kook. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het zwarte extract uit het vanillestokje. Stop 2 theelepels Matcha poeder in een latte kom of beker en voeg 200ml kokend water toe. Met behulp van een Matcha klopper klop je de Matcha poeder en water op. Voeg daarna het vanille extract en een vleugje honing of ahornsiroop toe (indien gewenst) en roer het door elkaar. Daarna de opgeschuimde melk over de Matcha groene thee schenken.

7 Matcha thee Kip 4 stuks kipfilet 2 eetlepels (30ml) olijfolie Voor de Marinade: 1/2 theelepel Matcha 2 eetlepels verse mintbladeren ¼ kop vermalen citroengras ¾ theelepel zout (naar smaak) ¾ theelepel lichte bruine suiker 2 eetlepels sinaasappelschil 2 eetlepels citroenschil 2 eetlepels vers geraspte gember ½ theelepel gemalen komijn Meng alle ingrediënten voor de marina door elkaar. Dompel de kipfilet onder in de marinade, en laat tenminste 2 uur marineren. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan. Leg de kip in een ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven op gasstand 4 (180C), of totdat deze klaar is.

8 Matcha-boter Dit is een recept om eenvoudig Matcha-boter te maken, dit kun je gebruiken voor een marinade of om mee te koken. 2 theelepels Matcha 50 gram boter, zout naar smaak toevoegen Boter smelten. Boter van hittebron halen. Matcha en zout er door heen mengen. Matcha-zout 1/2 theelepel Matcha 2 theelepels zout Paar tellen in de keukenmachine Klaar!! Matcha chia pudding voor 2 personen: 2 eetlepels agave siroop of ahorn siroop 1 theelepel vanille extract 1 theelepel Matcha poeder 6 eetlepels chia zaad 1 hand bosbessen 1 hand frambozen Doe de melk samen met het zoet, de vanille en de Matcha in een blender en pulseer. Giet het mengsel vervolgens over de chiazaadjes heen en zet een nachtje in de koeling. Of maak het in de ochtend, zodat je het als toetje in de avond kunt eten. De chiazaden moeten namelijk goed al het vocht opnemen. Serveer in een schaaltje samen met de bosbessen en frambozen.

9 Matcha Thee & Bananenbrood Cake Matcha toevoegen aan je favoriete cake is een geweldige manier om een leuke en gezonde draai aan je baksels te geven. Dit recept is een aanpassing op een simpel recept voor bananencake, maar je kunt eigenlijk elk cakerecept proberen en simpelweg 1 of 2 theelepels Matcha (of meer, naar smaak) toevoegen. 150 gram basterdsuiker 1 geklopt ei 125 gram boter 2 hele rijpe geprakte bananen 190 gram zelfrijzende bloem 1 tot 2 theelepels Matcha 60 ml melk Smelt boter, suiker en vanille in een sauspan op middelhoog vuur. Haal van hittebron en voeg bananen toe, goed mengen. Voeg het ei toe, goed mengen. Bloem, Matcha en melk door het beslag mengen. Giet in een cakevorm, besprenkel met een eetlepel rietsuiker om een knapperig bovenlaagje te maken, indien gewenst. Baken op 170 graden Celsius of gasstand 3 gedurende 35 minuten of tot deze klaar is. Laat staan om af te koelen.

10 Matcha cupcakes 225 gr boter 2 cups suiker 2 grote eieren 2 eiwitten van grote eieren 3 cups bloem 2 theel. bakpoeder Mespuntje zout 2 eetl. Matcha poeder 1 cup melk Klop de zachte boter op voor ongeveer 30 seconden Voeg de suiker toe en klopt dit weer, voor ongeveer 3 minuten Voeg nu de eieren en de eiwitten één voor één toe tijdens het mixen Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg dit toe aan de boter. Klop dit weer goed met de mixer Meng de Matcha poeder met de melk, zorg dat dit goed is gemixt Giet het melkmengsel nu bij de rest van het beslag en mix dit weer goed door. Verdeel dit over de cupcake vormpjes. Laat ze nu bakken in een voorverwarmde oven van ongeveer 170 graden voor zo n 25 minuten. frosting 110 gr boter 2 eetl. roomkaas 1 eetl. Matcha poeder 250 gr poedersuiker Bereidingswijze frosting: Meng de Matcha poeder en roomkaas met elkaar, Klop de boter tot een zachte massa, voeg nu de poedersuiker en roomkaas met Matcha toe en klop tot de frosting egaal is.

11 Matcha Thee De Sprankeling Voor de dagelijkse portie antioxidanten zijn niet meer dan 1 of 2 kopjes Matcha Thee per dag nodig. Matcha thee is een uiterst verfijnde, kalmerende en bovenal gezond Innergood. Deze unieke, crèmige, voedzame en supergezonde thee zorgt voor een perfecte gezondheid van je lichaam. U kunt zich voorstellen dat deze thee in combinatie met een IK SKIN PERFECTION GEZICHTSBEHANDELING de perfectie van de huid zal benaderen. Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en haar te voorzien van de juiste bouwstenen om zo het maximale voor je huid te kunnen doen. Onderstaand vindt u de prijzen van schoonheidssalon De Sprankeling. De Matcha thee van schoonheidssalon De Sprankeling is van een zeer hoge kwaliteit. IK SKIN PERFECTION IK SKIN PERFECTION MATCHA POEDER KLOPPER 50 gram

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

Bosbessen Pruimentaart

Bosbessen Pruimentaart Bosbessen Pruimentaart Deeg: 150 gr bloem 1 ½ tl bakpoeder 1 tl zout 50 gr boter 50 gr bruine suiker 75 gr boter Vulling: 200 gr suiker 1 ei 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 175 ml melk 4

Nadere informatie

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur!

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur! Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje puur natuur! Lekkere warme drank voor ieder moment van de dag! A.Vogel Bambu Zonder cafeïne Zonder kleur- en smaakstoffen Vrij van lactose

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel)

Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) Bolo de laranja com casca (cake van hele sinaasappel) In deze cake gaat dus ook de schil. De geur van een verse bolo de laranja is weergaloos. Het recept is ook nog eens erg eenvoudig, en alles bij elkaar

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Kokoscake met mokkacrème

Kokoscake met mokkacrème Koekjes en gebak Kokoscake met mokkacrème Ingrediënten kokoscake (voor 1 cake) 60 ml Alpro Coconut For Professionals 75 g margarine 3 el espresso 25 g suiker 125 g agavesiroop of honing 40 g kokosmeel

Nadere informatie

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne!

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! Receptboekje Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! veelzijdige warme drank voor ieder moment van de dag A.Vogel Bambu Lekkere warme drank Zacht van smaak Cafeïnevrij en glutenvrij Verkrijgbaar bij drogist

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich.

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. Slank En Fit Ontbijt recepten WAKE UP SANDWICH Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. 1 losgeklopt ei 2 el (geraspte) 30+ kaas 1/5 paprika 1 kipfilet plakje gesneden

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started!

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started! E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten Change & Get Started! Welkom bij het Superfood Plan! Dit E-Book is gemaakt als boost om je te voorzien van lichte gezonde Super- & Rawfood smoothie recepten die erg

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Galactosemie - recepten

Galactosemie - recepten Galactosemie - recepten Ideeën en tips voor tussendoortjes en desserts 1 INHOUDSTAFEL 1. Zandkoekjes... 3 2. Pannenkoeken... 4 3. Griesmeelpudding... 5 4. Kruidenkoekjes... 6 5. Cake... 7 6. Droge wafeltjes...

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu

Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu DESSERTEN VAN HET ZESDE LEERJAAR schooljaar 2011-2012 Cupcakes chocolade Hippe cupcakes met vanille Oliebollen Pannenkoeken Sekerpare Tiramisu CUPCAKES CHOCOLADE Ingrediënten: 50g pure chocolade 125g zachte

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

RECEPT MMMAGAZINE 02 CRÈME PATISSIÈRE

RECEPT MMMAGAZINE 02 CRÈME PATISSIÈRE CRÈME PATISSIÈRE Voor 6 personen: 1 liter melk 1 vanillestokje 250 gr suiker 12 eidooiers 50 gr maïzena Breng de melk samen met de vanille aan de kook. Voeg de suiker en de eidooiers samen en klop tot

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken

Pannenkoeken (4 personen) Ingrediënten: 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren een beetje zout boter om te bakken Recepten Pannenkoeken (4 personen) 500 gram Leemansmolen tarwebloem 1 liter melk 4 à 5 eieren Mix de bloem, het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom tot een glad beslag. Meng de resterende

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Rabarber/citroen cheesecake

Rabarber/citroen cheesecake Carla Wijnnobel heeft vier soorten zoete zonde gemaakt voor bij de koffie of thee tijdens het welkom heten voor de Aspergeactiviteit, 17 april 2016. Aspergehof Noordam, Woubrugge. Rabarber/citroen cheesecake

Nadere informatie

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker!

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Low Carb Brownies Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Voedingswaarde per portie Eiwitten 4 gram Calorieën 172 Koolhydraten

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Tussendoortjes. Lekker snacken

Tussendoortjes. Lekker snacken Meer Snacktrek Lekker snacken Na het succes van het ebook Snacktrek moest er wel een opvolger komen. Kennelijk ben wij (gelukkig) niet de enige die op zoek is naar iets lekkers wat ook nog eens je prestatie

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie Inhoudsopgave -Chocolade avocado proteïne smoothie -Tropical smoothie -Limoen proteïne smoothie -Lean and green smoothie -Spinazie bessen proteïne smoothie -Witte chocolade framboos proteïne smoothie -Aardbeien

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Maak je eigen plantenmelk

Maak je eigen plantenmelk Maak je eigen plantenmelk Zoals al gezegd in de module is de basis van plantenmelk een bepaalde hoeveelheid geweekte noten, zaden, pitten of gekookte glutenvrije granen of bonen. Om wat specifieker te

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken

Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken Tien plus één ijsrecepten om zonder ijsmachine te maken Frozen yoghurt 250 ml (volle) yoghurt 200 gram rood fruit uit de vriezer (minimaal) 1 eetlepel suiker Meng in een keukenmachine de yoghurt met het

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Wildgoulash. Ingrediënten. Voor 4 á 5 personen

Wildgoulash. Ingrediënten. Voor 4 á 5 personen Wildgoulash Ingrediënten Voor 4 á 5 personen 1 kilo wildgoulash vlees 2 gesneden uien verse knoflook 5 dl. wildfond peper en zout 100 gr roomboter 5 eetlepels bloem 2 rode en 2 groene paprika s glas rode

Nadere informatie

Kokos - Havermout koekjes

Kokos - Havermout koekjes Kokos - Havermout koekjes Benodigdheden(16 personen) 40 g suiker 60 milliliter kokosolie / 70 gram boter 50 g havermout 50 g bloem 50 g geraspte kokos 1/2 theelepel kaneel Snuf zout 1. Verwarm de oven

Nadere informatie

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is Chocoladeproeverij RECEPTEN boekje Chocolat is the answer Who cares what the question is Inhoud Chocomousse met rozepeper p. 3 Chocomousse met gember p. 4 Mexicaanse chocolademelk p. 5 Chocoladerotsjes

Nadere informatie

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x-

MENU SEPTEMBER 1999. Cocktail van nieuwe haring. -x-x-x-x-x- Spinaziesoep met roomkaas. -x-x-x-x-x- Abrikozenspoom. -x-x-x-x-x- MENU SEPTEMBER 1999 Cocktail van nieuwe haring Spinaziesoep met roomkaas Abrikozenspoom Maïskipfilet met gerookte zalm broccoli ei gratin aardappelen uit de oven met kaas Chocolade en vanilleparfait met

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre

Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre Introductie Om het gemakkelijker te maken om het gegeven dieetadvies te volgen, is het belangrijk te variëren. U kunt variëren met de verkrijgbare smaken of NutriniDrink

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 150g halfvette platte

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde

ontbijt Gratis recepten gezonde Speciaal ontbijt 11 Gratis gezonde recepten Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat te

Nadere informatie

Witte chocolade met frambozencake

Witte chocolade met frambozencake Koulourakia Aanstaande zondag is het Pasen en dan moet er natuurlijk iets lekkers gebakken worden. Ik maak elk jaar Paaskoekjes. Die maak ik altijd van hetzelfde deeg als de kerstkransjes alleen maak ik

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin

CHOCOLA DE ESSENTIE. van. École du Grand Chocolat Valrhona. Onder redactie van Frédéric Bau. Met medewerking van Julie Haubourdin Onder redactie van Frédéric Bau École du Grand Chocolat Valrhona Met medewerking van Julie Haubourdin DE ESSENTIE van CHOCOLA Fotografie Clay McLachlan INHOUD BASISTECHNIEKEN Chocola smelten 10 Tempereren

Nadere informatie

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen 1 www. wegmetbuikvet.com 1. Goji Choco Gezond, Lekker en eenvoudig Zo maak je de Goji Choco 1. Maal de hennepzaden fijn in de blender, samen met het water. 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 de ultieme puffy pancakes Als wij een kater hebben (dat gebeurt

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Extra's Kruidenthee Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Bereiden Salie of tijm minimaal 20 minuten koken in water, dan de kruiden eruit halen en de groene thee toevoegen. In groene thee zitten

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Citroen en limoen

The Taste of Cooking: Citroen en limoen The Taste of Cooking: Citroen en limoen Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Fruit Pastadeeg (citroenravioli) 200 g pastabloem (tipo 00) 2 eieren 1 mespuntje zout 1 el olijfolie Citroenvulling (citroenravioli)

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Drentse wafels met ijs en slagroom of Drentse eierpannenkoeken

Drentse wafels met ijs en slagroom of Drentse eierpannenkoeken Recepten Hoofdgerechten: Nagerechten: Voor bij de koffie: Drentse veentrappersschotel Stamppot zoute snijbonen Bruine bonen met spek Rijstepap Watergruwel of krentjebrij Bitterkoekjespudding Arretjescake

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid Speciaal ontbijt Gratis gezonde recepten nummer Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat

Nadere informatie

Kerst Kerstkoekjeskrans

Kerst Kerstkoekjeskrans Kerst Kerstkoekjeskrans Jippie! Het is bijna kerst! De winkels liggen heerlijk vol met allemaal kerstige dingen, waaronder allemaal leuke kookbladen die zich deze maand richten op kerst. Een van deze bladen

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL

PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE Beste klant, Voor je ligt het Body & Fit Protein Pancake receptenboekje. In dit boekje

Nadere informatie