PRODUCTCATALOGUS. Voor en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD 2012/2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCTCATALOGUS. Voor en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD 2012/2013"

Transcriptie

1 PRODUCTCATALOGUS Voor en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD 2012/2013

2 Inhoudsopgave Algemene informatie VVE Algemene informatie Themacollecties VVE Vertelplaten Boekenpretcollecties Puk en Ko collecties Bibliotheek Kennemerwaard heeft voor u een productcatalogus samengesteld met daarin alle producten en diensten die u bij ons kunt afnemen. Deze gegevens staan ook op onze website: Lenerspas Voor het lenen van materialen heeft u een pas nodig. U kunt kiezen uit: Een basis abonnement waarmee u 8 materialen kunt lenen voor zes weken Een groot abonnement waarmee u 16 materialen kunt lenen voor zes weken Jaarlijks ontvangt u een acceptgirokaart waarmee u het abonnement kunt verlengen. Voor de kosten: zie inlegvel / website. Voor een lenerspas kunt u terecht bij de klantenservice in de bibliotheek. Zie de website voor een locatie bij u in de buurt.

3 Werkwijze Voor het reserveren van collecties of vertelplatensets heeft u een lenerspas nodig. Deze lenerspas kunt u d.m.v. een eenmalige aanmelding met het bijgevoegde inschrijfformulier aanvragen bij de klantenservice in de bibliotheek. Zie de website voor een locatie bij u in de buurt. Of het inschrijfformulier opsturen naar Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard, Postbus 1160, 1700 BD Heerhugowaard, t.a.v. contactpersoon VVE, of per e- mail: vve@bibliotheekkennemerwaard.nl. Optie 1: Reserveren via . Stuur een naar vve@bibliotheekkennemerwaard.nl Vermeld in deze VVE locatie en stichting Lenersnummer Dit nummer staat aan de onderkant van de bibliotheekpas. De VVE zorgt voor een contactpersoon (invullen op het inschrijfformulier). Zij/hij is de schakel tussen de instelling en de bibliotheek. Alle informatie van de bibliotheek wordt via de contactpersoon doorgegeven. Eenmaal in bezit van een lenerspas gaat u naar In de catalogus op deze website vindt u alle VVE themacollecties en vertelplatensets (LET OP: AP is voor peuters) die vermeld staan in deze productcatalogus. Type bij titel bibliotheek kennermerwaard: VVE themacollecties of bibliotheek kennemerwaard: vertelplaten in. De materialen kunt u op de volgende twee manieren reserveren. Andere wensen of vragen? Neem contact op met de coördinator VVE: Ria Kootker vve@bibliotheekkennemerwaard.nl. Contactpersoon Naam van de themacollectie, vertelplaten die u wilt reserveren. Datum U ontvangt een retour waarin staat wanneer u de collectie kunt ophalen. Neem altijd de bibliotheekpas mee als u de collectie gaat ophalen de contactpersoon tussen de bibliotheek en de VVE locatie. Noteer de datum wanneer u de collectie wilt lenen. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Na ontvangst van deze kunt u op de aangegeven datum de collectie ophalen bij de klantenservice. Zonder bibliotheekpas kunnen wij helaas geen collectie uitlenen.

4 Optie 2: Reserveren via de catalogus op Klik ZOEKEN IN DE CATALOGUS aan Type bij titel bibliotheek kennermerwaard: VVE themacollecties of bibliotheek kennemerwaard: vertelplaten in Klik de titel aan die u wilt reserveren Klik op reserveren Ook kunt u direct op titel reserveren. Vb: bibliotheek kennemerwaard: vve themacollectie geluid Er verschijnt een inlogscherm Activiteiten Themacollecties en vertelplatensets Het is mogelijk om onbeperkt themacollecties en/of vertelplatensets te lenen. Voor de collecties, de vertelplaten en het vertelkastje wordt leengeld berekend. Een overzicht staat in deze catalogus. De materialen worden uitgeleend op uw pas. Kosten: zie inlegvel/website. Voorleesactiviteiten in de bibliotheek of op locatie Nodig eens een medewerk(st)er van de bibliotheek uit. Tijdens het bezoek van ca. 45 minuten wordt er interactief voorgelezen en maken kinderen kennis met de bibliotheek en met boeken. Het thema kan in overleg worden vastgesteld. Kosten: zie inlegvel/website. Type uw pasnummer in en uw pincode Controleer uw adres en plaats van ophalen in en klik daarna op reserveren. U kunt de reservering ophalen bij de klantenservice. Neem altijd de bibliotheekpas mee. Pincode is de postcode van uw locatie Sluit het venster. U kunt nu uitloggen tenzij u nog meer wilt reserveren. U ontvangt per een bericht wanneer het gereserveerde materiaal klaar staat in de door u gekozen locatie. Zonder bibliotheekpas kunnen wij helaas geen collectie uitlenen. Lezingen en workshops Een lezing of workshop voor ouders en/of pedagogisch medewerkers kan een eerste aanzet vormen om het gebruik van boeken thuis en in het kindercentrum te stimuleren. Vorm en inhoud worden in overleg vastgesteld. Nationale Voorleesdagen Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari van ieder jaar staat het voorlezen aan kinderen tot zes jaar centraal en wordt het Prentenboek van het jaar uitgekozen. Het startsein vormt het Nationale Voorleesontbijt. U ontvangt jaarlijks informatie over de activiteiten die er worden georganiseerd en u kunt op de website van de bibliotheek terecht. Kijk ook eens op Voor de activiteiten en het leengeld ontvangt u van ons twee maal per jaar achteraf een factuur.

5 Themacollecties VVE Lekker lezen in de groep? Samen met de kinderen werken rond een thema? Dan maakt u natuurlijk gebruik van onze themacollecties! De themacollecties zijn voor kinderen tot 4 jaar en bevatten onder andere leesboekjes en diverse verwerkingsmaterialen, zoals bijvoorbeeld een spel, cd of andere materialen die passen bij het thema. Hieronder vindt u een overzicht van onze themacollecties. Kijk voor de meest actuele informatie op onze website. Emoties Jaloers, bang, blij, boos of ongeduldig zijn. Alle emoties komen aan bod in deze collectie. Inclusief een puzzel, een kleine mol met molshoop en een knuffel van eendje Bommes om het boek na te kunnen spelen en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Boerderij Wat gebeurt er op de boerderij en wie wonen daar allemaal? Een collectie vol met boekjes over de boerderij en zijn bewoners. Inclusief puzzel, drie pluchen dieren, liedjes en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Er op uit Er op uit is een collectie die gaat over dagjes weg gaan naar bijvoorbeeld de dierentuin, logeren en boodschappen doen. Inclusief puzzel, dierenfiguurtjes, knuffeleend en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Dieren rondom het huis Een collectie met materialen over de allerliefste en leukste huisdieren. Inclusief een handpop en memoriespel van Dikkie Dik en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Eten en drinken Een collectie met materialen over boodschappen doen en eten en drinken. Inclusief een mandje met fruit, een dominospel, een houten taart, rupsje nooitgenoeg en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Dikkie Dik Een collectie vol verhaaltjes over de dikke Rode Kater bekend uit Sesamstraat. Inclusief Dikkie Dik handpop, memoriespel en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Familie Jijzelf, papa, mama, opa s, oma s, kleine broertjes of zusjes of een nieuwe baby. Het hele gezin komt voor in deze collectie. Inclusief een houten puzzel, een liedje en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers.

6 Jarig zijn De collectie Jarig zijn gaat over verjaardagen en taartjes eten. Inclusief slingers, liedjes, taart en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Kleding In deze collectie staat het thema kleding centraal. Hierin vindt u boekjes en materialen over kleertjes en aankleden. Inclusief een puzzel, aankleedbeer, paraplu en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Geluiden en muziek Muziekinstrumenten, geluiden maken en luisteren naar muziek staan centraal in deze collectie. Inclusief de babyceedee (cd), Voetje voor voetje (cd), een xylofoon en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Kleuren, tellen en tegenstellingen Een collectie waarin met eenvoudige boekjes de onderwerpen tellen, vormen, kleuren en tegenstellingen duidelijk worden gemaakt. Inclusief het spel Touch n Tell en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Herfst De kleine collectie Herfst zit vol materialen over het herfstseizoen: regen, wind, blaadjes die van de boom vallen en het stampen in de plassen. Inclusief werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Ik ben Bas Ik ben Bas is een onderdeel uit een taalstimuleringsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor peuters. Deze collectie bevat boekjes en praatplaten over de leefwereld van een peuter zoals onder andere het lichaam, familie en de woonomgeving. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Lente De kleine collectie Lente bevat materialen rondom de lente, zoals haasjes, lammetjes, Pasen en alle bomen die weer blaadjes krijgen. Inclusief werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Lichaam Dit is een collectie vol met boekjes en materialen over de lichaamsdelen en hoe het lichaam werkt. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers.

7 Muis Deze collectie draait om het boekfiguurtje Muis van Lucy Cousins en bevat 20 verschillende boekjes, een grote Muis-knuffel en een lottospel. Inclusief werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Vervoer Auto s, vrachtauto s, treinen, de bus en ook de fiets komen aan bod in deze collectie met leesboekjes over vervoer. Inclusief cd Stap maar in en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Nijntje Nijntje, lief klein konijntje.. deze collectie bevat veel boeken over het lieve witte konijntje. Inclusief stoffen pop, nijntje memoriespel en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Vriendjes Een collectie over het thema vriendschap. Deze is heel geschikt om de emotionele kant van de groep eens te belichten. Wat is een vriendje, wie is jouw vriendje, kan een knuffel of een dier ook je vriendje zijn? Inclusief drie poppen, Jip en Janneke puzzel, Jip en Janneke poppetjes en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Sint en Kerst Een kleine collectie met (voor)leesboekjes over de feestdagen in december. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Spel en speelgoed Een collectie die gaat over samen spelen, een spelletje doen, naar de speeltuin gaan en speelgoed. Inclusief twee Bert en Ernie stokpoppen, twee puzzels, rijmpjes, liedjes, een tijdschriftje en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Welkom De themacollectie Welkom bevat boeken over de peuterspeelzaal. Deze is vooral erg leuk te gebruiken als de kinderen nog maar korte tijd de speelzaal bezoeken. Inclusief twee puzzels, zes prenten van het verhaal Trompie wil spelen en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Winter Winter is een kleine collectie met materialen over kou, ijs, sneeuw en warme jassen. Inclusief werkmap voor de pedagogisch medewerkers.

8 Wonen Wonen is een collectie met materialen over huizen en verhuizen. Inclusief vormenhuis, het huis van muis, muis (knuffel) en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Circus Wat beleef je allemaal in het circus? Hoe ziet een circustent er uit? Inclusief werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Ziek zijn De collectie Ziek zijn bevat verschillende boeken over ziek zijn en naar de dokter gaan. Inclusief dokterstas met inhoud, verpleegstersschort en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Beroepen Deze themacollectie bevat een aantal boeken van Liesbeth Slegers voer verschillende beroepen. Inclusief een paar sets verkleedkleren en een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Zomer Een kleine collectie met materialen rondom het zomerseizoen, zoals op het strand, in de zon en slapen in een tent. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Mama kwijt Mama kwijt? Maar hoe ziet jou mama eruit dan? Kleine uil gaat op zoek naar zijn mama. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers. Baby s Wat gebeurt er allemaal als je een broertje of een zusje krijgt? Plus boekjes om als grote peuter spelenderwijs de baby voor te lezen. Inclusief een werkmap voor de pedagogisch medewerkers.

9 Vertelplaten Op zoek naar een leuke manier om een verhaal te vertellen? Reserveer dan vertelplaten bij de bibliotheek. Er zijn verschillende sets te leen over uiteenlopende onderwerpen. Een set bestaat uit vertelplaten en een boek. Het is ook mogelijk om een vertelkastje te lenen. Hieronder vindt u een overzicht. Bijna jarig / Imme Dros Wat Ella voor haar verjaardag zal krijgen, is een groot geheim maar bij toeval ontdekt zij haar cadeau. Vanaf ca. 3 jaar. Billen, buikje, benen / B. Sluyzer Buiken zijn klein of groot. Wit, bruin of rood. Is jouw buikje bruin of wit? En weet jij waar je naveltje zit? Wijs maar aan. Alle auto s staan stil / B. Sluyzer Een politieman op een motor komt op weg naar zijn werk in de file terecht. De politiehond die bij hem achterop zit gaat er vandoor en verstopt zich in en achter allerlei voertuigen. Bo / O. Dunrea Bo is een blauw gansje dat gek is op eten en eigenlijk alles lekker vindt, of het nou waterplanten, zeepbellen of muizeneten is. Bo eet alles wat ze tegenkomt.vanaf ca. 2 jaar. Anna op de kermis / K. Amant Anna mag met haar opa naar de kermis. Hij zet Anna in allerlei kermistoestellen zoals de draaimolen. Vanaf ca. 2 jaar. Bobbi naar het bos / I. Bijlsma Mama zegt: We gaan naar buiten. Doe je laarzen maar vast aan. Bobbi juicht: Hoi, naar het bos toe! Ik ben klaar. Kom op, we gaan! Beertje Bobbi gaat met zijn moeder naar het herfstbos.

10 Bobbi viert Sinterklaas / I. Bijlsma Bobbi, het beertje beleeft van alles bij de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet, als hij zijn laars zet. De grote rode bus / J. Hindley Alle voertuigen moeten stoppen omdat er een gat in de weg zit waarin de rode bus vastzit. Het wordt een domme trekkerij om de bus uit het gat te halen. Daar ben ik dan / N. Kuiper Opstaan, wassen en aankleden dat doen Sinan en zijn zusje Ayla helemaal zelf. Na het ontbijt gaat papa werken, Ayla naar school en Sinan doet samen met mama boodschappen. De kinderboerderij / B. Sluyzer Basje en Marij brengen een bezoek aan de kinderboerderij. Steeds zien ze iets achter een hek of deur en horen ze een geluid. Wat zou dat zijn? Er is genoeg reden om te gaan kijken. Dag! / N. Kaufmann Varkentje Bram gaat voor het eerst naar school/peuterspeelzaal. Om negen uur gaan alle ouders weg maar de papa van Bram moet nog even blijven: een kusje, een knuffel, een kriebel, een boekje voorlezen, even helpen met verven... De lach van Tigo / C Rayner Tigo, een tijger, is zijn lach kwijt. Gelukkig vindt hij hem terug als hij in een spiegelende plas kijkt. Hij begrijpt dan dat zijn lach altijd al bij hem was. Vanaf ca. 3 jaar. Dat ben jij, Kiki / Amy Hest Eendje Kiki en opa kijken samen foto s. Wie ligt daar in dat wiegje? Wie is er net lekker in bad geweest? En wie is dat kleine eendje dat zoveel cadeautjes krijgt? Vanaf ca. 3 De mooiste vis van de zee / M. Pfister Regenboog is de mooiste vis van de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen vriendjes.

11 schoenen van mama / L. l Ecluse Warre gaat met zijn moeder naar de markt en blijft bij haar door op haar schoenen te letten. Er is zoveel te zien en te doen op de markt dat hij na een poosje en zonder het te weten op de verkeerde schoenen let en zijn moeder kwijtraakt. Dit ei is van mij / A. de Wolf Op een mooie dag in mei, vond een haas een prachtig ei... Maar een ei uitbroeden, dat is voor een ongeduldig beest als Haas nog niet zo eenvoudig. Wie gaan hem allemaal helpen? Drie haasjes gaan slapen / B. Sluyzer Het is bedtijd en drie haasjes liggen al onder de dekens. Mama ontdekt dat ze hun pyamaatjes nog niet aan hebben. Met kleren aan in bed? Niks hoor. En hebben ze eigenlijk al een plasje gedaan en hun tanden gepoetst? Drie haasjes op de wc / B. Sluyzer Drie haasjes leren hoe ze naar de wc moeten gaan. Dat is nodig want tijdens het eten plassen ze alledrie op de vloer. Vanaf ca. 2,5 jaar. Dottie s eieren / J. Sylkes Dottie de kip is blij en trots. Voor de eerste keer heeft ze een nest eieren gelegd. Wat zijn ze mooi! Ze vindt dat iedereen ze moet zien. Een grote ezel / R. Kromhout Kleine ezel gaat alleen de wijde wereld in, maar nergens is het zo plezierig en veilig als bij mama thuis Vanaf ca. 3 jaar. Dottie s kuikens / J. Sylkes Kip Dottie is op een morgen haar zes kuikens kwijt, die ze de een na de ander terugvindt. Eendje in de regen/a. Hest Eendje Kiki heeft een enorme hekel aan de regen. Ze krijgt water in haar ogen en natte voeten en papa en mama hollen maar door. Gelukkig heeft opa nog iets op zolder staan: mooie rode laarsjes en een parapluutje.

12 Eendjes voeren met Fien en Milo / P. Oud Konijn Fien en muis Milo gaan eendjes voeren. De vijver ligt in een park waar ook een wip is en een glijbaan en nog veel meer. De eenden moeten dus lang wachten op hun eten, maar als het dan zo ver is, is het brood... weg. Ik wil de maan / J. Emmet Mol ziet voor het eerst de maan en wil deze pakken, maar dat lukt niet best. Vanaf ca. 3 jaar. En nu lekker slapen, Sam / A. Hest Als mama Beer Sam naar bed brengt, moet ze nog van alles doen voordat Sam gaat slapen. Vanaf ca 2,5 jaar. Ik wil ergens anders wonen / J. Emmet Mol vindt zijn holletje maar saai. Hij wil ergens anders gaan wonen, maar zo gemakkelijk is dat niet. Vanaf ca. 3 jaar. Gonnie / O. Dunrea Gansje Gonnie is de trotse bezitter van een paar rode laarsjes. Ze draagt ze elke dag totdat ze ze op een dag mist. Ze gaat ze zoeken en vindt ze tenslotte aan de pootjes van een ander gansje, Gijsje. Vanaf ca. 2 jaar. Ik wil mijn knuffel / K. Amant Kleine Anna gaat naar bed: pyjama aan, plasje doen, tandenpoetsen, verhaaltje voorlezen, afscheidskus en dan blijkt knuffel er niet te zijn. De zoektocht begint, en eindigt met de gelukkige ontknoping. Vanaf ca. 2 jaar. Ik mis je / P. Verrept Een jongetje mist zijn vriendinnetje nadat ze verhuisd is. Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties en weinig tekst over afscheid nemen. Vanaf ca. 3 jaar. Ik wil niet naar bed / J. Sylkes Tijgertjes moeder heeft zo genoeg van zijn gezeur dat hij niet naar bed wil, dat hij een hele nacht mag opblijven. Dan ontdekt hij dat het s nachts in zijn eentje in het oerwoud helemaal niet zo leuk is.

13 Kerstfeest met Kikker / M. Velthuijs Het sneeuwt en morgen is het Kerstmis. Kikker en Eend spelen in de sneeuw en gaan een kerstboom halen in het bos. Vrolijk kerstfeest, allemaal! Vanaf ca 3 jaar. Kleine Ezel en de oppas / R. Kromhout Als Kip komt oppassen en niet weet hoe het toegaat bij Kleine Ezel thuis, maakt deze daar schaamteloos misbruik van. Vanaf ca. 3 jaar. Kerstmis met Fien en Milo / P. Oud Konijntje Fien en muis Milo halen een kerstboom in huis want de kersttijd breekt aan. Binnen versieren ze de boom met kleurige ballen en andere kerstversieringen. Vanaf ca. 2 jaar. Kleine Ezel en jarige Jakkie / R. Kromhout Kleine Ezels vriend Jakkie is jarig en Kleine Ezel gaat een cadeautje voor hem kopen. Hij kiest een vlieger uit, een prachtige rode vlieger met een staart eraan. Hij vindt de vlieger zo mooi dat hij hem zelf wil houden. Moet hij de vlieger echt weggeven? Kijk mijn ogen / E. van Os Dit zijn mijn vingers, zegt Hein. Tel ze maar, het zijn er tien. Dit zijn mijn ogen, zegt Karlijn. Kijk maar, je kunt ze zien. Kleine kangoeroe / G. van Genechten De wereld is groot, veel groter dan de buidel van mama. Kleine kangoeroe blijft veel liever bij mama, maar mama probeert van alles om Kleine kangoeroe te laten zien wat er allemaal buiten de buidel te zien is. Vanaf ca 3 jaar. Klein wit visje wordt groot / G. van Genechten In de zwarte zee viert een klein wit visje zijn tweede verjaardag. Diverse zeedieren presenteren zich per paar, maar van verschillend formaat. Zo leert de kijker tegenstellingen als groot/klein, lang/kort enz. Vanaf ca. 2 jaar. Kleine muis zoekt een huis / P. Horacek Als kleine Muis een grote, rode appel vindt, past deze niet in haar holletje en daarom gaat ze op zoek naar een grotere woning. Vanaf ca. 3 jaar.

14 Klipperdeklop / N. Smee Meneer Paard heeft zin om een ritje te maken en vraagt aan de andere boerderijdieren of zij soms zin hebben om mee te rijden. Dat willen ze wel: eerst springt poes achterop, dan hond, big en eend. Vanaf ca. 2 jaar. Lassa krijgt bezoek / E. Plomp Lassa en konijn krijgen bezoek. Dat betekent werk aan de winkel, want alles moet opgeruimd zijn! Maar dan komt hond op bezoek... Vanaf ca. 3 jaar. Kom nou, Bommes J. Simmons Het kleine eendje Bommes zwemt met zijn mama in de vijver. Bommes gaat op onderzoek uit en ziet allerlei dieren. Maar dan merkt hij dat mama niet meer in de buurt is. Muis gaat kamperen / L. Cousins Muis en haar vrienden vinden een mooi plekje om te kamperen. Maar passen ze wel alle vijf in de tent? Vanaf 2,5 jaar. Konijn is vies / K. Amant Het knuffelkonijn van Anna eet ook soep. Daar wordt het zo vies van dat het gewassen moet worden. Daarna is het weer zacht en schoon en knuffelbaar. Vanaf ca. 2 jaar. Lassa doet boodschappen / E. Plomp Lassa en Konijn doen samen boodschappen. Ze gaan naar de groenteboer, de bakker, de slager, de viswinkel, de kaaswinkel, de drogist en de supermarkt. Als laatste gaan ze naar de snoepwinkel. Maar helaas, die is al dicht. Muis gaat op vakantie / L. Cousins Dit keer gaat Muis op vakantie naar zee. Ze bedenkt wat er allemaal in haar koffer moet. Muis en Eddie hebben een fijn hotel en genieten van het strand. Natte voeten / J. Spetter Veertje en haar hond Tommie hebben het maar druk op deze dag in de herst: blaadjes die uit de boom dwarrelen opvangen, zich verstoppen onder de blaadjes, met papa s paraplu in de regen spelen, met een vlieger in de wind rennen.aan het einde van de dag zijn ze er moe van.

15 Nijntje vliegt / D. Bruna Op een dag zat Nijntje Pluis te spelen in het gras. Opeens dacht Nijn: Wat hoort mijn oor en weet je wat het was... Nijntje Pluis mag met haar oom de vliegenier een vliegtochtje maken. Sinterklaasje, Pieterbaasje / J. Jordaan Kareltje en Kimmie verkleden zich, zetten hun schoen, zingen liedjes en krijgen cadeautjes. Vanaf ca. 2,5 jaar. Ollie / O. Dunrea Het gansje Ollie wil niet uit zijn ei komen. Gonnie en Gijsje wachten al weken op hem. Een muis, spin, slak, schaap en varken komen kijken, maar Ollie blijft zitten waar hij zit. Vanaf ca. 2 jaar. Slapen met Fien en Milo / P. Oud Konijn Fien en muis Milo gaan naar bed. Voordat het zover is moet er nog het een en ander gebeuren. Een pyjama uitkiezen, tanden poetsen, op het potje, wassen, boekje lezen en knuffelen. Vanaf ca. 2 jaar. Pietepeuterklas / B. Sluyzer Oogjes dicht, zegt Juffie Juf. Gaan alle kindjes Slapen? Nee hoor. Kim mag eten toveren. En Wat zegt Kim? Flip, flap, fluit. Ik tover stukjes fruit. Sneeuwberen / M. Wadell Drie beertjes in de sneeuw doen of ze sneeuwberen zijn. Daarmee houden zij hun moeder voor de gek totdat binnen de sneeuw smelt. Sinterklaas met Jan en Noortje / M. Busser De kleuters Jan en Noortje gaan met mama naar de aankomst van Sinterklaas kijken. Ze vinden de Zwarte Pieten wel een beetje eng tot mama uitlegt dat Sinterklaas alleen maar lieve Pieten heeft. Vanaf ca. 3 jaar. Tellen met muis Jelle / P. Oud In simpele, soepel lopende teksten op rijm leert de peuter op speelse wijze tellen van 1 t/m 5. Als een refrein is een tekst toegevoegd waarin de peuter wordt uitgenodigd mee te doen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

16 Tijn in de winkel / B. Sluyzer Dit deeltje rond peuter Tijn geeft een vrolijke impressie van boodschappen doen met mamma en knuffel in de supermarkt. Fruitwegen, koekjeskiezen, brood in het winkelwagentje, tassen, het stukje worst van de slager en betalen aan de kassa, zijn herkenbare belevenissen voor peuters. Vanaf ca. 2 jaar. Wat nu, Olivier / P. Root Het is herfst en beer Olivier scharrelt wat in de tuin. Plotseling ziet hij een mooi geel blad. Olivier holt er achteraan, de heuvel af, helemaal tot aan de rand van het bos. Het blad is ineens verdwenen. Dan besluit hij een keel op te zetten. Vanaf ca. 3 jaar. Vrolijk kerstfeest, Pietertje Pet / M. Busser Pietertje Pet versiert een kerstboom met lekkere dingen voor de volgels. Wiebelbillenboogie / G. van Genechten Als mama even weg moet, zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden? Vanaf ca 3 jaar. Waar is Dikkie Dik / J. Boeke Wanneer Dikkie Dik verstoppertje speelt met zijn vriendjes, valt hij in slaap in de wasmand. Vanaf ca. 2 jaar. Za-za s babybroertje / L. Cousins Za-Za, een kleine zebra, krijgt een babybroertje, maar hij voelt zich hierdoor wel een beetje alleen en jaloers. Maar als het baby-broertje in bed ligt is er volop aandacht voor Za-Za. Wat gaat Sinan doen? / D. Stam Een jongetje leert zijn omgeving kennen. Hij kijkt naar de speelgoedwinkel, maakt muziek op zijn trommel en ruikt aan een bloem.

17 Boekenpretcollecties Boekenpret is een leesbevorderingsproject voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun ouders. Het doel is ervoor te zorgen dat ouders en kinderen meer plezier gaan beleven aan (voor)lezen en dat kinderen zich gaan ontwikkelen tot goede en gretige lezers. Goed kunnen lezen is van belang voor de hele verdere schoolloopbaan. Er zijn collecties samengesteld rond 1 centraal prentenboek dat kinderen mee naar huis krijgen. Hieronder vindt u een overzicht van de aanwezige collecties voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Van de boekenpretcollecties zijn ook vertelplaten te leen. Alle auto s staan stil Een politieman op een motor komt op weg naar zijn werk in de file terecht. De politiehond die bij hem achterop zit gaat er vandoor en verstopt zich in en achter allerlei voertuigen. Klein formaat prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur waarop veel valt te ontdekken. Vanaf ca. 2 jaar. -Alle auto s staan stil 19 exemplaren Bobbi naar het bos Mama zegt: We gaan naar buiten. Doe je laarzen maar vast aan. Bobbi juicht: Hoi, naar het bos toe! Ik ben klaar. Kom op, we gaan! Beertje Bobbi gaat met zijn moeder naar het herfstbos. Klein formaat prentenboek met vrolijke, gekleurde tekeningen. Per bladzijde vier regels tekst op rijm. -Bobbi in het bos 19 exemplaren Daar ben ik dan Opstaan, wassen en aankleden dat doen Sinan en zijn zusje Ayla helemaal zelf. Na het ontbijt gaat papa werken, Ayla naar school en Sinan doet samen met mama boodschappen. s Avonds is het gezin weer bij elkaar en na het eten is er tijd voor lezen en spelen en dan slapen. De tekst is eenvoudig en vertelt wat er op de illustraties te zien is. -Daar ben ik dan 19 exemplaren Dag! Varkentje Bram gaat voor het eerst naar school/ peuterspeelzaal. Om negen uur gaan alle ouders weg, maar de papa van Bram moet nog even blijven: een kusje, een knuffel, een kriebel, een boekje voorlezen, even helpen met verven... En dan zijn alle ouders er weer, is de ochtend nu al om?? Prentenboek met vrolijke kleuren. Vanaf ca. 3,5 jaar -Dag! 19 exemplaren De grote rode bus Alle voertuigen moeten stoppen omdat er een gat in de weg zit waarin de rode bus vastzit. Het wordt een domme trekkerij om de bus uit het gat te halen. De passagiers zitten er namelijk nog in. Ieder vervolgt z n weg behalve de bestuurders van de wals en het kiepwagentje die het gat dichten. Daarna kunnen kinderen weer veilig op straat fietsen, en dan steekt een haas over... -De grote rode bus 19 exemplaren

18 De kinderboerderij Basje en Marij brengen een bezoek aan de kinderboerderij. Steeds zien ze iets achter een hek of deur en horen ze een geluid. Wat zou dat zijn? Er is genoeg reden om te gaan kijken. Als ze uitgekeken zijn, gaan ze weer naar huis. De tekst van dit boek is op rijm, het boek is een prima aanleiding om te praten over dieren en welk geluid zij maken. -De kinderboerderij 19 exemplaren Dottie s kuikens Het is nog heel vroeg in de morgen. Dottie gaat heel even buiten kijken of er al voer ligt. Maar als ze terugkomt zijn haar zes kuikens weg. Ze gaat zoeken bij de biggetjes, de eenden, het paard en het roodborstje. Ze vindt haar kuikens terug - op een na. Verdrietig gaat ze terug naar het kippenhok en daar vindt ze haar zesde kuiken. - Dottie s kuikens 19 exemplaren - Diverse titels passend bij het thema - Verwerkingsmaterialen - Werkmap voor de leidster Dit ei is van mij Op een mooie dag in mei, vond een haas een prachtig ei... Maar een ei uitbroeden, dat is voor een ongeduldig beest als Haas nog niet zo eenvoudig. Wie gaan hem allemaal helpen? Uiteindelijk komt Kip net op tijd om haar verloren ei open te zien gaan, en heeft haar kuikentje ineens een heleboel ouders! -Dit ei is van mij 19 exemplaren Drie haasjes gaan slapen Het is bedtijd en drie haasjes liggen al onder de dekens. Mama ontdekt dat ze hun pyamaatjes nog niet aan hebben. Met kleren aan in bed? Niks hoor. En hebben ze eigenlijk al een plasje gedaan en hun tanden gepoetst? Een vrolijk verhaaltje op rijm waarbij de haasjes over de pagina s buitelen. -Drie haasjes gaan slapen 19 exemplaren Dottie s eieren Dottie de kip is blij en trots. Voor de eerste keer heeft ze een nest eieren gelegd. Wat zijn ze mooi! Ze vindt dat iedereen ze moet zien. Maar Eend leert net haar kleintjes zwemmen en Varken is met haar biggetjes aan het spelen. Al die kleintjes zijn zo leuk dat Dottie eigenlijk niet meer zo blij is met haar eieren. Maar er wacht haar een grote verrassing... -Dottie s eieren 19 exemplaren Eendje in de regen Eendje Kiki heeft een enorme hekel aan de regen. Ze krijgt water in haar ogen en natte voeten en papa en mama hollen maar door. Gelukkig heeft opa nog iets op zolder staan: mooie rode laarsjes en een parapluutje. Nu vindt Kiki de regen juist leuk. Tik-tak, tikke-tak op mijn paraplu, mijn laarzen worden nat, maar ikke lekker niet. -Eendje in de regen 19 exemplaren

19 En nu lekker slapen, Sam Mama Beer brengt Sam naar bed: en nu lekker slapen, Sam. Maar Sam wil niet slapen want mama heeft iets vergeten. Wat kan dat zijn? Mama heeft voorgelezen, Sam lekker ingestopt, zijn knuffels liggen in bed... Herkenbaar verhaal rond het slapen gaan en bedrituelen. -En nu lekker slapen, Sam 19 exemplaren Kijk mijn ogen Dit zijn mijn vingers, zegt Hein. Tel ze maar, het zijn er tien. Dit zijn mijn ogen, zegt Karlijn. Kijk maar, je kunt ze zien. Eenvoudig klein formaat aanwijsprentenboek op rijm voor de allerjongsten. Met vlotte gekleurde tekeningen over lichaamsdelen. -Kijk mijn ogen 19 exemplaren Ik wil de maan Mol ziet voor het eerst de maan en wil deze proberen te pakken: zwiepen met een stok, gooien met eikels.. het lukt hem niet. -Ik wil de maan 19 exemplaren Kleine Ezel en jarige Jakkie Kleine Ezels vriend Jakkie is jarig en Kleine Ezel gaat een cadeautje voor hem kopen. Hij kiest een vlieger uit, een prachtige rode vlieger met een staart eraan. Hij vindt de vlieger zo mooi dat hij hem zelf wil houden. Moet hij de vlieger echt weggeven? Prentenboek met relatief veel tekst en leuke tekeningen. -Kleine Ezel en jarige Jakkie 19 exemplaren Ik wil niet naar bed Tijgertjes moeder heeft zo genoeg van zijn gezeur dat hij niet naar bed wil, dat hij een hele nacht mag opblijven. Dan ontdekt hij dat het s nachts in zijn eentje in het oerwoud helemaal niet zo leuk is. Prentenboek met eenvoudige, grote tekeningen in vrolijke kleuren. -Ik wil niet naar bed 19 exemplaren Kleine muis zoekt een huis Als kleine Muis een grote, rode appel vindt, past deze niet in haar holletje en daarom gaat ze op zoek naar een grotere woning. Vanaf ca. 3 jaar. -Kleine muis zoekt een huis 19 exemplaren

20 Kom nou, Bommes Het kleine eendje Bommes zwemt met zijn mama in de vijver. Bommes gaat op onderzoek uit en ziet allerlei dieren. Maar dan merkt hij dat mama niet meer in de buurt is. Bommes ziet een grote schaduw en hoort een eng geluid. Hij verstopt zich in het riet. Gelukkig vindt hij snel zijn moeder terug. Klein formaat, hardkartonnen prentenboekje. Vereenvoudigde versie van het originele boek. -Kom nou, Bommes 19 exemplaren -Kom nou, Bommes 2 x originele boek -Kom nou, Bommes turks en vietnamees Lassa doet boodschappen Lassa en Konijn doen samen boodschappen. Ze gaan naar de groenteboer, de bakker, de slager, de viswinkel, de kaaswinkel, de drogist en de supermarkt. Als laatste gaan ze naar de snoepwinkel. Maar helaas, die is al dicht. Dan maar naar huis om de boodschappen uit te pakken. Er is genoeg om van te smullen! -Lassa doet boodschappen 19 exemplaren De mooiste vis van de zee Regenboog is de mooiste vis van de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen vriendjes. Octopus de inktvis geeft hem de volgende raad: Luister vriend, als je iedere vis één van je schitterende schubben geeft is je narigheid voorbij. Dan ben je misschien niet meer de allermooiste, maar wel de allergelukkigste vis. Eenvoudige hardkartonnen uitgave. -De mooiste vis van de zee 19 exemplaren -De mooiste vis van de zee, turkse vertaling Natte voeten Veertje en haar hond Tommie hebben het maar druk op deze dag in de herst: blaadjes die uit de boom dwarrelen opvangen, zich verstoppen onder de blaadjes, met papa s papraplu in de regen spelen, met een vlieger in de wind rennen Aan het einde van de dag zijn ze er moe van. Dan gaan we gauw slapen, Veertje en ik. -Natte voeten 19 exemplaren Nijntje vliegt Op een dag zat Nijntje Pluis te spelen in het gras. Opeens dacht Nijn: Wat hoort mijn oor en weet je wat het was.. Nijntje Pluis mag met haar oom de vliegenier een vliegtochtje maken. Ze vliegen over zee en over bomen en een kasteel. Prentenboekje met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. -Nijntje vliegt 19 exemplaren -Nijntje vliegt turks en arabisch Pietepeuterklas Een kijk en vertelboekje over de peuterspeelzaal voor jonge peuters, waarop veel te zien valt. Oogjes dicht, zegt Juffie Juf. Gaan alle kindjes slapen? Nee hoor, Kim mag eten toveren. En wat zegt Kim? Flip, flap, fluit. Ik tover stukjes fruit. -Pietepeuterklas 19 exemplaren

21 Waar is Dikkie Dik? Dikkie Dik gaat verstoppertje spelen met zijn vriendjes. De andere poezen kunnen Dikkie Dik nergens vinden, zo goed heeft hij zichzelf verstopt. Ze zoeken in de kamer, op de kast, in de la, onder het bed... en zelfs in de WC. Dikkie Dik waar zit je?? Prentenboek rond de bekende poes uit Sesamstraat met grote afbeeldingen waar veel op valt te ontdekken. -Waar is Dikkie Dik? 19 exemplaren Za-za s babybroertje Za-Za, een kleine zebra, krijgt een babybroertje, maar hij voelt zich hierdoor wel een beetje alleen en jaloers. Maar als het babybroertje in bed ligt is er volop aandacht voor Za-Za. Het boek eindigt met een knusse voorleessituatie. -Zaza s babybroertje 19 exemplaren Wat gaat Sinan doen? Een jongetje leert zijn omgeving kennen: hij kijkt naar de speelgoedwinkel, maakt muziek op zijn trommel en ruikt aan een bloem. Eenvoudig prentenboek waarin de zintuigen en begrippen als hard/zacht, warm/koud worden aangestipt. -Wat gaat Sinan doen? 19 exemplaren Wat nu, Olivier? In de tuin voor zijn huis ziet beertje Olivier een mooi geel blad. Hij rent erachteraan, de heuvel af, helemaal tot aan de rand van het bos. Dan is het blad ineens verdwenen.maar waar is Oliviers huis?? En waar zijn Pappa en Mama? Helemaal alleen aan de rand van het bos begint Olivier te brullen. -Wat nu, Olivier? 19 exemplaren

22 Puk en Ko collecties Deze collecties sluiten aan bij de thema s van de methode Puk en Ko. Ze bevatten extra boekjes en materialen ter ondersteuning van het thema. Oef, wat warm! Dit thema is een aanvulling bij het thema van de methode Puk en Ko: Oef, wat warm! Dit is een ideaal thema tijdens een warm voorjaar of een warme zomer. Het warme weer geeft aanleiding om lekker met water te spatten, ijsklontjes te maken en ijsjes te kopen in de ijscohoek. In deze themacollectie vind je boeken en materialen die te maken hebben met de zomer, zon, zee en warm/koud. Reuzen en kabouters Deze collectie is een aavulling bij het thema Reuzen en Kabouters van de methode Puk en Ko. Kinderen onderzoeken de begrippen groot en klein. Deze collectie bevat boeken en materialen over tegenstellingen, maar ook verhalen over hoe het is om ergens te groot of te klein voor te zijn.

PRODUCTCATALOGUS. Voor- en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD

PRODUCTCATALOGUS. Voor- en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD PRODUCTCATALOGUS Voor- en Vroegschoolse Educatie BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD 2011 Inhoudsopgave Algemene informatie VVE Algemene informatie Themacollecties VVE Vertelplaten Boekenpretcollecties Bibliotheek

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland Bibliotheek Montferland 2019-2020 Wat is? is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren,

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat:

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat: Wat is Boekstart/Boekenpret?: Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is taalontwikkeling te

Nadere informatie

Jaaraanbod. Inschrijfformulieren Peuterspeelzalen. Cultuur en educatie2010

Jaaraanbod. Inschrijfformulieren Peuterspeelzalen. Cultuur en educatie2010 Jaaraanbod Cultuur en educatie2010 2011 Inschrijfformulieren Peuterspeelzalen De inschrijfformulieren graag inleveren vóór 15 juni 2010 bij Team Cultuur&Educatie. Bibliotheek Hoogeveen Willemskade 27 7902

Nadere informatie

Ouders informeren over het belang van voorlezen; ouders enthousiast maken voor mooie boeken van baby tot kleuter

Ouders informeren over het belang van voorlezen; ouders enthousiast maken voor mooie boeken van baby tot kleuter Voorlezen begint al bij baby s:voorlichting op ouderbijeenkomsten Het mogelijk om een ouderbijeenkomst over het belang van voorlezen te laten verzorgen door een van de jeugdbibliothecarissen van bibliotheek

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Inschrijfformulier voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven Inschrijfformulier voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven Graag vóór 21 juni 2013 inleveren of mailen naar secr@bibliotheekhoogeveen.nl Bibliotheek Hoogeveen ter attentie van team Cultuur & Educatie

Nadere informatie

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk Kleintje Leesplan Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk 2015 2016 Voor jonge kinderen zijn boeken van groot belang. Door plaatjes kijken, praten en voorlezen leren ze hoe de wereld er uit

Nadere informatie

Boekenpret. Bibliotheek: Datum: Levertijd: 3 weken. Bestelnummer:

Boekenpret. Bibliotheek: Datum: Levertijd: 3 weken. Bestelnummer: 311.70.001 Babyfolder Nederlands 50 9,11 311.70.002 Babyfolder Turks 10 1,96 311.70.003 Babyfolder Engels 10 1,96 311.70.004 Babyfolder Frans 10 1,96 311.70.005 Babyfolder Farsi 10 1,96 311.70.006 Babyfolder

Nadere informatie

Vertelplaten Kamishibai Reservering

Vertelplaten Kamishibai Reservering Vertelplaten Kamishibai Uitleentermijn 4 weken Voorkeursperiode Alternatieve periode Vertelplaten Leverdatum Retourdatum Leverdatum Retourdatum O Dat ben jij, Kiki!............ O En nu lekker slapen, Sam!............

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 18 mei t/m 22 mei 0 jaar De baby spelen met knuffels en ervaren hoe knuffels voelen

Weekprogramma: Week 1; 18 mei t/m 22 mei 0 jaar De baby spelen met knuffels en ervaren hoe knuffels voelen Knuffels! Weekprogramma: Week 1; 18 mei t/m 22 mei 0 jaar De baby spelen met knuffels en ervaren hoe knuffels voelen 1 jaar De kinderen laten hun knuffel zien en spelen met hun knuffel 2 jaar De kinderen

Nadere informatie

Doorgaande Leeslijn. kinderdagverblijven 2011-2012

Doorgaande Leeslijn. kinderdagverblijven 2011-2012 2011-2012 1 voorschools 2011-2012 2 Illustraties Eva Lenis. Vormgeving Biblionet Drenthe voorschools 2011-2012 2011-2012 Doorgaande Leeslijn 2011-2012 Voorwoord Hierbij ontvangt u het aanbod leesbevorderingsactiviteiten

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013

Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013 Vertelplaten Kamishibai Reservering 2012-2013 Uitleentermijn 3 weken Voorkeursperiode Alternatieve periode Vertelplaten Leverdatum Retourdatum Leverdatum Retourdatum O Dat ben jij, Kiki!............ O

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Doorgaande Leeslijn Voorschools

Doorgaande Leeslijn Voorschools Doorgaande Leeslijn Voorschools 2010-2011 De dienstverlening van de bibliotheek Emmen aan de peuterspeelzalen. Doorgaande leeslijn voorschools is het aanbod leesbevorderingsact iviteiten van de bibliotheek

Nadere informatie

4b. Overzicht Vertelplaten

4b. Overzicht Vertelplaten 4b. Overzicht Vertelplaten Van 2 tot 4 jaar: Anna op de kermis / K. Amant Anna mag met haar opa naar de kermis. Ze gaat in de draaimolen en eet oliebollen. Vanaf 2 jaar. Bijna jarig / I. Dros & H. Geelen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Spelen. verhalen. met. Bibliotheek Almere: projecten vol voorleesplezier!

Spelen. verhalen. met. Bibliotheek Almere: projecten vol voorleesplezier! Spelen met verhalen Bibliotheek Almere: projecten vol voorleesplezier! Bibliotheek Almere: projecten vol voorleesplezier voorwoord Lidmaatschap Informatie over het lidmaatschap van Bibliotheek Almere spelregels

Nadere informatie

Speciaal aanbod voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleuteronderwijs

Speciaal aanbod voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleuteronderwijs Speciaal aanbod voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleuteronderwijs Voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleuteronderwijs Onderzoek toont aan dat het voor kinderen erg belangrijk is

Nadere informatie

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken Ik en mijn familie In het thema; Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen. Ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Doorgaande Leeslijn. voorschools 2011-2012

Doorgaande Leeslijn. voorschools 2011-2012 1 2 Illustraties Eva Lenis. Vormgeving Biblionet Drenthe Doorgaande Leeslijn Voorwoord Doorgaande leeslijn voorschools is het aanbod leesbevorderingsactiviteiten van de bibliotheek Emmen voor de peuterspeelzalen

Nadere informatie

Hartelijk dank, de werkgroep Verteltas

Hartelijk dank, de werkgroep Verteltas Beste ouder, Dit is een verteltas, een tas vol materialen om samen met uw kind te lezen, te spelen, te leren en plezier te maken. Kinderen vinden het heerlijk om samen een boek te bekijken en erover te

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Sinterklaas www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 8 Charlotte Dematons Sinterklaas Lemniscaat (2007) isbn 9789056379858 Prachtig en beroemd

Nadere informatie

PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS

PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS PRAATPRET DOE EN PRAAT BOEKJE VOOR THUIS Thema 1: Ik (lichaam/familie) Dit boekje is van:................. Logo gemeente Auteursteam Projectgroep Kinderklanken & Peuterpraat Margriet van Engen Maaike Preijde

Nadere informatie

Kleintje Leesplan 2011-2012. Leesbevordering voor Kinderdagverblijf en Peuterspeelzaal

Kleintje Leesplan 2011-2012. Leesbevordering voor Kinderdagverblijf en Peuterspeelzaal Kleintje Leesplan 2011-2012 Leesbevordering voor Kinderdagverblijf en Peuterspeelzaal Kleintje Leesplan 2011 2012 Kleintje Leesplan is het leesbevorderingsaanbod van de bibliotheek voor kinderen van nul

Nadere informatie

Voortouw is een (voor)leesbevorderingsprogramma voor kinderen van nul tot vier jaar.

Voortouw is een (voor)leesbevorderingsprogramma voor kinderen van nul tot vier jaar. Wat is Voortouw? Voortouw is een (voor)leesbevorderingsprogramma voor kinderen van nul tot vier jaar. De bibliotheek biedt de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Best de mogelijkheid om kinderen

Nadere informatie

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Inhoudsopgave Inleiding 2 Toetsing 3 Aanbieden 4 Gebaren Algemeen 5 Familie 16 Eten en drinken 20 Binnen en buiten spelen 33 Verzorging en kleding 44 Het weer

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j

S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j Idee en tekst: Betty Sluyzer Tekeningen: Esther van Gijn Voorlezen Kinderboerderij is geschikt voor baby's, peuters en kleuters. Je kunt het prentenboek

Nadere informatie

Oef, wat is het warm!

Oef, wat is het warm! Oef, wat is het warm! In het thema Oef, wat warm! staat warm weer en het verschil tussen warm en koud centraal. Oef, wat warm! vindt bij uitstek plaats tijdens een warm voorjaar of een warme zomer. Het

Nadere informatie

Lente. Lente. Zomer. Herfst. Winter

Lente. Lente. Zomer. Herfst. Winter Lente Winter Lente Zomer Herfst De zon schijnt, de lucht is blauw, de vogeltjes fluiten en het wordt een mooie dag! Beer Juf zingt: La, la, la, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk. Zo vrolijk

Nadere informatie

2014-2015. Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

2014-2015. Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2014-2015 Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven Inhoud Inleiding 3 Voorlezen in de kinderopvang BoekStart in de kinderopvang 4 Deskundigheidsbevordering 5 Training tot voorleescoördinator

Nadere informatie

2012-2013 www.doorgaandeleeslijn.nl w

2012-2013 www.doorgaandeleeslijn.nl w www.doorgaandeleeslijn.nl 2012-2013 Inhoud Voorwoord Voorwoord 1 Voorlichting Lezen begint al bij baby s 4 Kopij voor peuterkrant Ik ga ook naar de bieb 4 2 Activitieiten rond voorlezen De Nationale Voorleesdagen

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS. Buitenschoolse Opvang 2011 / 2012 BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD

PRODUCTCATALOGUS. Buitenschoolse Opvang 2011 / 2012 BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD PRODUCTCATALOGUS Buitenschoolse Opvang 2011 / 2012 BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD Inhoudsopgave Algemene informatie Werkwijze Activiteiten Themacollecties Onderzoekskisten Algemene informatie BSO Bibliotheek

Nadere informatie

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<<

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<< Ik en mijn familie Hoe ziet dit thema eruit? Vanaf week 18 (maandag 29 april) t/m week 23 (vrijdag 7 juni) gaan we bezig met het thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen

Nadere informatie

2012-2013 www.doorgaandeleeslijn.nl w

2012-2013 www.doorgaandeleeslijn.nl w www.doorgaandeleeslijn.nl 2012-2013 Inhoud Voorwoord Voorwoord 1 Voorlichting Lezen begint al bij baby s 4 Ouder- en kindbijeenkomst 4 Kopij voor peuterkrant Ik ga ook naar de bieb 4 Peuterboekenshow:

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister. Leeftijd: 4 tot 6 jaar Thema s:seizoenen, speuren. Dotties eieren - Julie Sykes

Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister. Leeftijd: 4 tot 6 jaar Thema s:seizoenen, speuren. Dotties eieren - Julie Sykes Voorleestassen Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister Haasje Bentje verdwaalt in een groot bos. Gelukkig ontmoet zij Beer die haar veilig thuis brengt. Bentje verwerkt haar avonturen en de daarbij

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. BoekStart in de Kinderopvang 2018/2019 Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. BoekStart in de kinderopvang voor het lezen met plezier BoekStart in de kinderopvang is het leesbevorderingsprogramma

Nadere informatie

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Eend op de fiets door David Shannon Thema: dieren, boerderij, fietsen Als Eend de dieren van de boerderij heeft laten zien dat hij kan fietsen, willen zij

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD. Buiten Schoolse Opvang 2011 / 2012

PRODUCTCATALOGUS BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD. Buiten Schoolse Opvang 2011 / 2012 PRODUCTCATALOGUS Buiten Schoolse Opvang 2011 / 2012 BIBLIOTHEEK KENNEMERWAARD Inhoudsopgave Algemene informatie Werkwijze Activiteiten Themacollecties Onderzoekskisten Algemene informatie BSO Bibliotheek

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2013 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2013 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2013 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister. Leeftijd: 4 tot 6 jaar Thema s:seizoenen, speuren

Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister. Leeftijd: 4 tot 6 jaar Thema s:seizoenen, speuren Voorleestassen Bentje en de bruine beer - Angela MacAllister Haasje Bentje verdwaalt in een groot bos. Gelukkig ontmoet zij Beer die haar veilig thuis brengt. Bentje verwerkt haar avonturen en de daarbij

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee Augustus 0 WELKOM 7 0 7 Logeerkoffer mee 0 7 0 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is een totaalprogramma waarbij alle ontwikkelingsgebieden van het kind gestimuleerd worden.

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk. 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk

Weekprogramma: 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk. 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk Ik en mijn familie Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Baby speelt met kleding. 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk 3 jaar Kinderen

Nadere informatie

Aanbod School en Bibliotheek

Aanbod School en Bibliotheek Aanbod School en Bibliotheek 2016-2017 Aankomend schooljaar biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard je weer een mooi aanbod met producten rondom leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Net als vorig

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Dit is het lenteboekje van:

Dit is het lenteboekje van: Dit is het lenteboekje van: Goed en snel! 15 + 9 =... 12 + 21 =... 18 + 20 =... 10 + 14 =... 15 + 30 =... 14 + 5 =... 18 + 29 =... 13 + 5 =... 10 + 28 =... 12 + 15 =... 15 + 30 =... 17 + 14 =... 10 +

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen 2013 2014 OEF WAT IS HET WARM Ons laatste thema voor de vakantie is Oef wat is het warm. We gaan het hebben over warm en koud, wat voor kleren

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest

PSZ Zalmkolk. Piramidebericht. KERSTMIS Feest PSZ Zalmkolk Piramidebericht KERSTMIS Feest Aan ouders/verzorgers, Het Sinterklaasfeest is weer voorbij, maar het was een mooi feest! We hebben samen met de peuters een leuke en gezellige ochtend gehad

Nadere informatie

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1 THEMA: OP VAKANTIE MET DE ALLERKLEINSTEN! s Speelbrief JULI 2017 Aapje Pippo gaat met de trein op reis. Bruintje Beer en peuter Max spelen aan de waterkant en nijntje logeert bij haar opa en oma. Allemaal

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar

Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar Sint en Kerst Informatie voor ouders van kinderen van 0 1 ½ jaar 0 1 ½ In het thema 'Sint en Kerst' staat de viering van Sinterklaas en Kerst centraal. Bij het thema 'Sinterklaas', leren de kinderen hoe

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

Reuzen en kabouters!

Reuzen en kabouters! Reuzen en kabouters!. Weekprogramma: Week 1; 21 sept 25 sept 0 jaar Kijken en benoemen 1 jaar Kijken en benoemen 2 jaar Voorlezen 3 jaar Voorlezen en platenspel Week 2; 28 sept 2 okt 0 jaar Boekjes in

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan kleuters Thema Sinterklaas www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Paul Biegel / illustraties van Sanne te Loo De kleren van Sinterklaas Lemniscaat (2011)

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren

Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren Prentenboeken kikker Gebruiksmogelijkheden in het kader van Waarnemen > Begrijpen > plannen > realiseren Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs november 2010 ZIEN! is een product van, in samenwerking

Nadere informatie

De Liedjesspeeltuin 4 De Liedjesspeeltuin 4 Brandweer De brandweer De Liedjesspeeltuin 1 Dagen van de week Maandag De Liedjesspeeltuin 1

De Liedjesspeeltuin 4 De Liedjesspeeltuin 4 Brandweer De brandweer De Liedjesspeeltuin 1 Dagen van de week Maandag De Liedjesspeeltuin 1 Thema Titel CD Andere culturen Hop, hop, hop Hoge bergen, verre landen Ballen Stuiterbal Ballon Ballonnen Luchtballon Bang zijn Ik durf niet Bellen blazen Bellen blazen Boot In een bootje Bos Het wonderwoud

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Augustus 2018 Welkom Een foto voor de fotodeur. Logeerkoffer mee

Augustus 2018 Welkom Een foto voor de fotodeur. Logeerkoffer mee Augustus 2018 Welkom 1 2 3 4 5 6 Logeerkoffer mee 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Een foto voor de fotodeur 27 28 29 30 31 1 2 26 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, In onze groep zijn we bezig met het thema Herfst van Peuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met herfst te maken hebben. De herfst brengt veel

Nadere informatie

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer 1 De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer Giraffe hangt de laatste ballen in de boom. Reiger

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

inhoud 8. Hoor, wie klopt daar? 10 9. Slaap kindje, slaap. 11 10. O, denneboom. 12 11. Een knalfeest 13 Filmpjes 14 Werkblad 16 Puzzel 17

inhoud 8. Hoor, wie klopt daar? 10 9. Slaap kindje, slaap. 11 10. O, denneboom. 12 11. Een knalfeest 13 Filmpjes 14 Werkblad 16 Puzzel 17 Een jaar vol feest inhoud 1 Feest 3 2 Lang zal hij leven! 4 3 Verkleden 5 4 Ei, ei, waar ben je? 6 5 Daar komt de bruid! 7 6 Beestenfeest 8 7 Boekenfeest 9 8 Hoor, wie klopt daar? 10 9 Slaap kindje, slaap

Nadere informatie

ALLES HEEFT EEN KLEUR

ALLES HEEFT EEN KLEUR ALLES HEEFT EEN KLEUR Dagopvang en peuterspeelgroep Het P@rk Gemaakt door: Esther en Ingrid Maart 2017 Beste ouders/verzorgers De peuterspeelgroep van het P@rk werkt vanuit de methode Startblokken van

Nadere informatie

Overzicht boekenpretkisten

Overzicht boekenpretkisten Overzicht boekenpretkisten De beer en het varkentje van Max Velthuijs Thema: Jaargetijden, Vriendschap, Herfstweer De beer heeft de hele zomer lekker in het zonnetje gezeten en geen wintervoorraad aangelegd.

Nadere informatie

Jaarprogramma 2015 kinderopvang

Jaarprogramma 2015 kinderopvang Jaarprogramma 2015 kinderopvang Bibliotheekbezoek Plezier met boeken en taal Een speciale ochtend voor ouders met hun kinderen om kennis te maken met de bibliotheek. We lezen de kinderen voor en bieden

Nadere informatie

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin.

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. Groep 4 Beoordelingstoets begrijpend lezen Toets 1 (na thema 2) 1. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. A. Want in het nest wachten drie hongerige mereltjes B. Hij

Nadere informatie

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV Annie M.G. Schmidt Jip en Janneke 4 Met tekeningen van FiepWestendorp Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2009 Inhoud Egeltje 7 Siepie is jarig 10 Griezelige reus 13 Moeder helpen 16 Eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV Annie M.G. Schmidt Jip en Janneke 3 Met tekeningen van FiepWestendorp Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2009 Inhoud Pum en Poem 7 Vadertje en moedertje 10 Jip zit vast 13 Ruspen vangen 16

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Tring wakker worden!

Tring wakker worden! Tring wakker worden! Tring! doet de wekker, opgelet. Hé, word wakker, spring uit bed! Eten en wassen en kleren aan, dan kan ik weer naar school toe gaan. Tring! doet de wekker, de dag begint. God is bij

Nadere informatie

Aanbod peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2015-2016

Aanbod peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2015-2016 Aanbod peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2015-2016 INHOUD OM TE BEGINNEN 3 Bestelling 3 Lidmaatschap 3 BoekStart 3 BoekStart in de kinderopvang 3 LEESBEVORDERING 4 Boekenpret 4 Voorleesproject 4

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Boek van de week: 1; Mama kwijt 2; Uilen 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Voorschoolse Leesbevordering Voorleesplezier van nul tot vier

Voorschoolse Leesbevordering Voorleesplezier van nul tot vier Voorschoolse Leesbevordering Voorleesplezier van nul tot vier Voor Voorwoord Voorlezen is leuk en belangrijk. In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Bobbi is een vrolijke beer. Met zijn knuffelvriendjes gaat hij naar de kinderboerderij of voetballen, doet boodschappen, logeert bij opa en oma of

Bobbi is een vrolijke beer. Met zijn knuffelvriendjes gaat hij naar de kinderboerderij of voetballen, doet boodschappen, logeert bij opa en oma of Wie is wie? Alle Bobbi boekjes op een rij! 1ja5ar Bobbi is een vrolijke beer. Met zijn knuffelvriendjes gaat hij naar de kinderboerderij of voetballen, doet boodschappen, logeert bij opa en oma of bakt

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

PSZ Villa Kaketoe / Rembrandtstraat. Piramidebericht. KERSTMIS Feest

PSZ Villa Kaketoe / Rembrandtstraat. Piramidebericht. KERSTMIS Feest PSZ Villa Kaketoe / Rembrandtstraat Piramidebericht KERSTMIS Feest Aan ouders/verzorgers, AGENDA: Inloopspreekkwartier icare, Rolanda komt om 08.30 uur 18-12- 18 Kerstfeest op de groep, resp. 20-12- 18

Nadere informatie

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Het boordevolle boek voor baby s en peuters Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 7 Inhoud 24 Naar de kinderboerderij Carry Slee met tekeningen van Dagmar Stam 13 Kleertjes uit,

Nadere informatie

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is:

Voorbereiding/nodig. Het doel wat we deze week willen bereiken is: Wat gaan we doen? In het thema Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen en

Nadere informatie

Namens ons allen prettige feestdagen & een gelukkig nieuwjaar

Namens ons allen prettige feestdagen & een gelukkig nieuwjaar Namens ons allen prettige feestdagen & een gelukkig nieuwjaar Groep 1b Herfst Tijdens de dagopening horen we dat we niet zelfstandig werken maar vanmorgen een spinnenweb en een spin maken.. We maken een

Nadere informatie

Prijs- en bestellijst materialen Voortouw 2011. Graag volledig invullen!

Prijs- en bestellijst materialen Voortouw 2011. Graag volledig invullen! Prijs- en bestellijst materialen Voortouw 2011 Provincie: Bibliotheek: Behorende bij de * Stichting / Basisbibliotheek: Adres : Postcode: Plaats : Land : Telefoon: E-mailadres: Contactpersoon: * De heer/mevrouw

Nadere informatie

Wie is Alle Bobbi-boeken op een rij! wie? Bobbi Speciale uitgaven 7, Bobbi doet boodschappen... Bobbi viert feest ... Bobbi 12 uitdeelboekjes

Wie is Alle Bobbi-boeken op een rij! wie? Bobbi Speciale uitgaven 7, Bobbi doet boodschappen... Bobbi viert feest ... Bobbi 12 uitdeelboekjes 15 jaar Bobbi is jarig en trakteert zijn lezers op een heel mooi boekje! Bobbi geeft een feestje Bobbi heeft alle reden om een flink feestje te vieren! Ook al lijkt hij misschien weinig te veranderen,

Nadere informatie

2015-2016. Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

2015-2016. Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2015-2016 Educatief programma peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 1 Inhoud Inleiding De bibliotheek, uw voorleespartner De bibliotheek, uw voorleespartner 3 BoekStart in de kinderopvang 4 Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Weekprogramma: 3+ Voorstellen aan puk (naam leeftijd, gezinssamenstelling)

Weekprogramma: 3+ Voorstellen aan puk (naam leeftijd, gezinssamenstelling) Welkom Puk! In dit thema maken de kinderen kennis met Puk. Sommige kinderen kennen Puk al, andere kinderen nog niet. Samen gaan we Puk wegwijs maken in de groep. Samen ontdekken we waar en waarmee we kunnen

Nadere informatie

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen Scholen van nu voor mensen van morgen basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Vrijdag 04 februari 2011, uitgave 8 van 2010-2011 Beste ouders

Nadere informatie