Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal?"

Transcriptie

1 Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal? Onderzoek Ewijk

2 2 Ewijk Inhoudsopgave: Inleiding Ewijk in een notendop De enquête en de resultaten Conclusies Aanbevelingen Visie SP

3 3 Inleiding De SP Beuningen heeft enkele signalen vanuit het dorp Ewijk te Beuningen gekregen met betrekking tot ontbreken van postloket en OV laadpaal. Reden voor de SP om een onderzoek te starten door de bewoners op te zoeken en te vragen naar hun mening. Deur-aan-deur hebben we mensen in het dorp geënquêteerd met als doel de punten te verzamelen en bekeken of er draagvlak onder de bewoners is. De uitkomsten en conclusies van dit onderzoek vindt u in dit rapport. Vervolgens zal de SP enkele aanbevelingen doen.

4 4 Ewijk in een notendop Ewijk was tot 1 juli 1980 een zelfstandige gemeente en sinds 1818 behoorde ook het kerkdorp Winssen tot de gemeente Ewijk! Vanaf 1 juli 1980 werden de gemeenten Ewijk en Beuningen samengevoegd tot een nieuwe gemeente genaamd Beuningen. Ik verwijs voor vervolg naar de standpunten SP! Figuur 2 Vlag Ewijk Figuur 1 Wapen Ewijk

5 5 De Enquête en de resultaten! We hebben ons met de vragen gericht op drie wijken. De eerste wijk is een stuk Vordingstraat, de Burgemeester Blessinglaan, Gitaar, Viool, Banjo, Harp, Citer en Lier. De tweede wijk is de Triangel, Tuba, Fagot en Trompet. En als derde wijk hebben we bezocht, het Lampeland, Piet Janssenstraat, Wethouder Loeffenstraat en Ireneplantsoen. Dit hebben we bewust gedaan om ook te kijken hoe ouderen denken. De vragenlijst treft u aan als bijlage. RESPONS DEELNEMERS 189 / 34% 361 / 66% Niet meegedaan Antwoord gegeven We hebben 550 vragenlijsten uitgedeeld en daarvan is 34% ingevuld terug gekomen! 189 mensen hebben een lijst ingevuld. Een aantal dat je representatief mag noemen.

6 6 Vraag 1: Maakt U weleens gebruik van de bus? Antwoord gebruik bus 65; 36% 114; 64% Ja Nee Van de 189 vragenlijsten gaven 114 mensen aan dat zij wel gebruik maken van het openbaar vervoer (bus) en 65 mensen die hier geen gebruik van maken. Opvallend is dat in de wijken Lampeland en Triangel mensen aangeven geen gebruik meer van het openbaar vervoer te kunnen maken vanwege de afstand naar de bushalte. (zie verder in het Rapport).

7 7 Vraag 2 Waar laadt u nu uw chipkaart op Oplaadpunt anders 1% Winssen 21% Niet in de bus 10% Beuningen 68% Beuningen Winssen Niet in de bus anders 72 Mensen gaven aan dat zij hun kaart gaan opladen in Beuningen, 22 mensen in Winssen en 11 kopen hun kaartje in de bus. Het verschil in prijs is 3,00 t.o.v. 2,64. En 50 mensen doen dit via station Nijmegen

8 8 Vraag 3 Is het een probleem om de kaart te laden in Beuningen Probleem opladen in Beuningen 55; 32% 32; 19% 83; 49% Ja Nee nvt Bij de vraag of het een probleem voor de mensen is om de kaart op te laden in Beuningen, hebben 83 mensen aangegeven dat moeilijk te vinden. 32 Mensen hadden er geen probleem mee en 55 vonden de vraag niet van toepassing of hadden geen antwoord! De volgende interessante opmerking werd door een deelnemer gemaakt: Het is onhandig voor controle of er nog genoeg op de kaart staat, dat je daarvoor ook eerst naar Beuningen moet!

9 9 Vraag 4 Vindt u het belangrijk dat er een laadpaal in Ewijk komt Er moet een oplaadpaal komen in Ewijk 24; 13% 9; 5% Ja 147; 82% Nee Geen mening De OV Oplaadpaal is duidelijk een groot gemis. 147 Mensen (82%) gaven aan dat er een oplaadpaal in Ewijk moet komen, tegenover 9 mensen die vonden dat het niet nodig is. 24 Mensen hadden geen mening.

10 10 Vraag 5 Bent U tevreden over het openbaar vervoer in Ewijk? Tevreden OV 43; 25% 50; 28% 83; 47% Ja Nee want Geen Mening We hebben deze vraag gesteld omdat ook hierover veel opmerkingen ons hebben bereikt. Opvallend zijn de antwoorden bij de mensen die aangaven niet tevreden te zijn! Maar eerst de cijfers! 83 Mensen zijn tevreden met hoe het OV nu gaat m.b.t. Ewijk. Daar tegenover geven 50 mensen aan niet tevreden te zijn en 43 mensen hadden geen mening! 24 Mensen gaven aan dat de halte te ver weg ligt om er naar toe te lopen of te fietsen. Mensen vanuit de Blessinglaan, de Gitaar en straten daar achter zeggen soms 15 minuten te moeten lopen. Ook zijn er mensen die aangeven dat voor hen, vanwege reuma of een andere chronische ziekte, de afstand veel te ver is. Met de fiets is ook geen oplossing vanwege de kans op diefstal of het slopen van de fiets! Daarnaast gaven ook veel mensen aan dat ze om deze reden niet meer met de bus gaan! Er wordt ook door veel mensen een bushalte gemist in de kern van Ewijk.

11 11 Sommige mensen gaven aan de halte in de Burgemeester Blessinglaan terug te willen hebben! Deze vraag kwam in het bijzonder van de mensen die het verst moeten lopen! Een volgende opmerking die geplaatst werd, heeft betrekking op de vertrektijden bij de halte aan de Van Heemstraweg. In weekenden, gedurende de zomervakanties en in de avond rijden er veel minder bussen. Zo was er een opmerking dat er na 18:00 uur nog maar een bus per uur rijdt. Ook geven velen aan dat de bus vaak niet op tijd rijdt, wat dan weer een probleem is bij het vervolg per trein of andere bus. Ook wordt er aangegeven dat, gedurende de tijden dat er veel schoolgaande kinderen reizen, er best meer bussen mogen rijden. De bussen zitten dan overvol. Vaak blijven kinderen gewoon zitten en laten ouderen en chronisch zieken staan. Een tweetal mensen vindt de aansluiting naar station Dukenburg en Wijchen omslachtig. Het liefst zien ze de bus ook die kant langs gaan.

12 12 Vraag 6 Brengt u uw postpakketten naar Beuningen? Brengt postpakketten naar Beuningen 22; 12% 4; 2% Ja nee 161; 86% Geen mening Duidelijk in deze grafiek is dat voorheen een groot deel van de ondervraagden (95%) zijn pakket naar de Spar bracht en voorheen uiteraard naar het postkantoor. 178 Mensen brachten hun pakket voorheen naar de Spar in Ewijk; 6 niet en 4 hadden geen mening.

13 13 Vraag 7 Bracht u uw postpakketten voorheen bij de Spar? Bracht pakketten voorheen bij de Spar 6; 3% 4; 2% Ja Nee 178; 95% Geen mening Duidelijk in deze grafiek is dat voorheen een groot deel van de ondervraagden (95%) zijn pakket naar de Spar bracht en voorheen uiteraard naar het postkantoor 178 mensen brachten hun pakket voorheen naar de Spar in Ewijk. 6 niet en 4 hadden geen mening.

14 14 Vraag 8 Vindt u het een gemis dat u uw postpakketten niet meer in Ewijk kan afgeven Vindt u het een gemis 8; 4% 4; 2% ja nee 175; 94% geen mening 175 (94%) van de ondevraagden willen een postloket terug in hun dorp Ewijk. 8 mensen hebben er geen probleem mee. 4 hebben geen mening.

15 15 Conclusies Tijdens ons onderzoek bleek, tijdens de gesprekken die we met een aantal mensen aan de deur hebben gehad, dat men blij was dat er aandacht werd besteed aan het probleem waar zij tegenaan liepen. Mensen kwamen ons op straat tegemoet lopen of er kwam ineens een vragenlijst uit de brievenbus naar buiten. We kregen in ieder geval veel positieve reacties! Dat brengt ons meteen naar de conclusies! De OV laadpaal wordt als een gemis ervaren omdat mensen het gevoel hebben dat zoiets in een dorp als Ewijk thuis hoort. Dit geldt uiteraard in meerdere mate voor het postloket! Toen het eigenlijke postkantoor aan de Klef verdween, werd aan de bewoners van het dorp door PostNL beloofd dat naar oplossingen gezocht zou worden. En die oplossing kwam er! Het postloket zou geplaatst worden in de Spar. Helaas voor de mensen die een rekening hadden bij de ING, kwam de mogelijkheid om geld op te nemen of andere bankzaken te regelen, niet terug. Maar nu na een verbouwing en overname door een andere retailer, kwamen deze voorzieningen in de nieuwe situatie niet terug.

16 16 Aanbevelingen Gezien de uitslagen van ons onderzoek willen we de wethouder en de Gemeenteraad van Beuningen meegeven dat zij hun uiterste best moeten doen om deze ontbrekende voorzieningen weer terug te krijgen in Ewijk. Wat betreft de OV laadpaal lijkt het de SP Beuningen niet meer dan normaal dat deze centraal in het dorp geplaatst moet worden, temeer omdat dit een afspraak is na het besluit om over te gaan naar een OV chipkaart. Wij weten dat dit de gemeente geld gaat kosten, maar vinden ook dat de gemeente verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn bewoners. Veel ouderen vinden het moeilijk om naar Beuningen toe te gaan om zo n kaart op te laden of om te kijken wat hun limiet nog is. Ook wat betreft het openbaar vervoer wil de SP Beuningen vragen aan de wethouder en de Gemeenteraad om hun uiterste best te doen bij Stadsregio Arnhem-Nijmegen, om de bus weer zoals voorheen door het dorp te laten rijden! Wat betreft het postloket geldt hetzelfde als in de vorige alinea s. Wij vragen aan de wethouder en de Gemeenteraad: Het loket moet terug komen. Vooral voor de ouderen en de chronisch zieke medemens! Deze vraag is overduidelijk door een grote groep bewoners van Ewijk geuit. Verder wil de SP Beuningen nog enkele losse aanbevelingen meegeven die door individuele mensen werden gesteld. Een fietspad door de Keizershoeve van Klaphekstraat naar Schoenaker Leigraaf! Een fotokopieerapparaat; De Postbussen moeten terugkomen in Ewijk; Graag een afhaalpunt van bijv. Bol.com.

17 17 Visie SP Zoals velen weten is de SP nooit een voorstander geweest van een OV chipkaart. Maar omdat de regering toch besloten heeft deze kaart in te willen voeren, is het niet meer dan normaal dat iedereen dan ook optimaal gebruik moet kunnen maken van deze voorziening. En dat is in Ewijk nu niet mogelijk. Dus vindt de SP Beuningen dat hier zeer spoedig een verbetering moet komen voor de burgers. De SP is voor goed openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in dunbevolkte gebieden moet in stand worden gehouden. Nu worden veel onrendabele lijnen wegbezuinigd. Er moeten minimum normen komen voor de afstand van huis tot de dichtstbijzijnde OV-halte. De SP is voor gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 12 jaar en voor ouderen die de leeftijd van 65 jaar gepasseerd zijn. De SP vindt het een zeer slechte zaak dat in de kleine kernen de voorzieningen verdwijnen. Een postkantoor, bank en andere voorzieningen moeten in de buurt blijven. En als laatste een opmerking m.b.t. de herindelingen van gemeenten. De SP is voorzichtig met deze materie en wil dit via een referendum onder de bewoners beslissen. Ook om te voorkomen dat een groot aantal voorzieningen uit de kleine kernen verdwijnen, zoals nu in Ewijk gaande is.

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Samenvatting. Een punt van zorg 1

Samenvatting. Een punt van zorg 1 Enquête & onderzoek: Carla Claassen Brian Claassen Ad Houtzager Theo Anema Tanja Rasing Jo Visser Ge Lijbers Didi Hoedemaker Monique Potters Herman van Assen Samenvatting Dit rapport geeft aan wat de burgers

Nadere informatie

Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel. Juli 2017

Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel. Juli 2017 Resultaten peiling (maatwerk) vervoer Rijssen-Holten Panel Juli 2017 Burgerpeiling (maatwerk) vervoer Burgerpeiling De gemeente Rijssen-Holten werkt aan een passend vervoer voor alle inwoners. Samen met

Nadere informatie

Interactief bestuur. Omnibus 2015

Interactief bestuur. Omnibus 2015 Interactief bestuur Omnibus 2015 O&S April 2016 Samenvatting In september/oktober 2015 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s- Hertogenbosch een omnibusonderzoek gehouden. In dit

Nadere informatie

Openbaar Vervoer Panelonderzoek

Openbaar Vervoer Panelonderzoek Openbaar Vervoer Panelonderzoek Stadspanel en Ten Boer-panel over openbaar vervoer Kübra Ozisik Juni 2018 www.os-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Openbaar vervoer... 4 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

GROETEN VANAF DE BUSHALTE

GROETEN VANAF DE BUSHALTE GROETEN VANAF DE BUSHALTE Rapport over respons kaartenactie n.a.v. Hoogzomerdienstregeling bussen regio Arnhem- 353 reizigers uit de regio Arnhem- hebben deze zomer een ansichtkaartje gestuurd naar Provinciale

Nadere informatie

Dienstregeling. Nijmegen Beuningen - Druten

Dienstregeling. Nijmegen Beuningen - Druten Dienstregeling 204 Geldig vanaf 5 december 203 Nijmegen Beuningen - Druten Lijn Bestemmingen 5 Groesbeek Nijmegen Centraal Station Beuningen Nijmegen Centraal Station Beuningen 2 Nijmegen Centraal Station

Nadere informatie

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid)

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Socialistische Partij Zoetermeer Stadhoudersring 12a 2713 GB ZOETERMEER

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond

Evaluatie. Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Evaluatie Openstelling zondagen en feestdagen Gemeente Eemsmond Versie: 1. (defintief) Datum: 26 februari 216 Steller: Rolie Tromp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 1. Enquête...

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage gezondheidscentrum Noord

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage gezondheidscentrum Noord Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage gezondheidscentrum Noord ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting als onderdeel

Nadere informatie

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp

Z/16/031709/60986 *Z00984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp Z/16/3179/6986 *Z984D687E* Evaluatie Enquête Koopzondagen in de gemeente Leiderdorp 4 juli 16 Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 2. Onderzoeksvragen en opzet 3. Uitkomsten enquêtes 4. Conclusie 1.Inleiding

Nadere informatie

Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014

Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014 Wijkrapport Quirijnstok en Heikant 2014 Wijkbezoek SP Tilburg September-oktober 2014 1 SP Wijkrapport Quirijnstok en Heikant Inleiding De SP is in september Quirijnstok en de Heikant in geweest om in gesprek

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge We zijn in Nieuw-Weerdinge bezig met het maken van een dorpsprogramma. Hierin staat wat de organisaties en de bewoners de komende vijf jaar met elkaar willen bereiken

Nadere informatie

DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD

DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD DRAAGVLAKONDERZOEK FUSIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD Uitkomsten van een inwonerspeiling in Sint Pancras en Koedijk 3 juli 2019 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019GM Amsterdam

Nadere informatie

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING nieuwsbrief Februari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het. Deze peiling ging over de zondagsopenstelling. De gemeenteraad

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? 1.1 Waarom reist u niet met het openbaar vervoer? (meerdere antwoorden mogelijk)

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? 1.1 Waarom reist u niet met het openbaar vervoer? (meerdere antwoorden mogelijk) Openbaar vervoer 7 6 1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? 63% 5 4 3 3 2 1 5% Ja Soms Nee Weet niet 1% 3 Als rolstoeler is dat moeilijk 3 Auto en openbaar vervoer rijdt te weinig 3 O.V.is om te

Nadere informatie

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Uitkomsten nulmeting 13-2-2013 2 Uitkomsten nulmeting Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Vandaag Doel en methode Werkgeversvragenlijst Werknemersvragenlijst

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer

Buurt- en dorpsenquête Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer Buurt- en dorpsenquête 2009 Openbaar vervoer In juni 2009 hebben 7.250 inwoners van 18 jaar en ouder een uitgebreide vragenlijst ontvangen in het kader van

Nadere informatie

Interactief bestuur. Omnibus 2017

Interactief bestuur. Omnibus 2017 Interactief bestuur Omnibus 2017 Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2018 Samenvatting In het najaar van 2017 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch weer het tweejaarlijks

Nadere informatie

[ENQUETE COMMUNICATIE]

[ENQUETE COMMUNICATIE] 13 [ENQUETE COMMUNICATIE] Enquête communicatie Brederode Wonen Inleiding Brederode Wonen zet zich in voor optimale communicatie met haar huurders en goede informatievoorziening voor een ieder die daar

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 20 juni 2017 DATUM 20 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Kerngroep Oeververbinding

Kerngroep Oeververbinding Beste leden van de besturen Metropoolregio en Provinciale Staten Gisteravond heeft de Kerngroep Oeververbinding van het Bewonersplatform de Esch in de raadscommissie Energie, Duurzaamheid, Economie en

Nadere informatie

PARTICIPATIE IN GORINCHEM

PARTICIPATIE IN GORINCHEM PARTICIPATIE IN GORINCHEM Gemeente Gorinchem April 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 58 Datum April 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

Rapport met de resultaten, conclusies en aanbevelingen van de enquête door jongeren voor jongeren aangeboden aan de Wmo-cliëntenadviesraad Zeewolde

Rapport met de resultaten, conclusies en aanbevelingen van de enquête door jongeren voor jongeren aangeboden aan de Wmo-cliëntenadviesraad Zeewolde Rapport met de resultaten, conclusies en aanbevelingen van de enquête door jongeren voor jongeren aangeboden aan de Wmo-cliëntenadviesraad Zeewolde mei 2011 Colofon Dit is een uitgave van CMO Flevoland

Nadere informatie

Bomen in HI-Ambacht. Inhoud MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS. 1 Conclusies

Bomen in HI-Ambacht. Inhoud MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS. 1 Conclusies Bomen in HI-Ambacht MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS Inhoud De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat het bomenbeleid actualiseren. Om hier ook de mening van de inwoners bij te betrekken, heeft

Nadere informatie

Bouwen voor Leegstand?

Bouwen voor Leegstand? Bouwen voor Leegstand? Een peiling naar de woonbehoefte van de inwoners van West Maas en Waal. April 2012 Dit rapport wordt u gratis aangeboden door de SP afdeling in oprichting West Maas en Waal. Gegevens

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013 Geachte panelleden, In juni/juli jl. heeft u deelgenomen aan het eerste klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 520 panelleden deelgenomen. Bij deze

Nadere informatie

PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET

PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET PEILING ERVARINGEN MET EDE DOET ACHTERGROND EN OPZET PEILING De gemeente Ede wil inwoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de buurt. Doel is het bevorderen van sociaal

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb

Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb Rapport Uitkomsten cao enquête Netwerkbedrijven WENb Opdrachtgever: WENb Opdrachtnemer: BIMBIM Nieuwe Media bv. Auteurs: Mevrouw C. (Cindy) van Hunen communicatieadviseur en de heer P. (Pim) Mulder Directeur

Nadere informatie

Onderzoek naar patiënttevredenheid

Onderzoek naar patiënttevredenheid Onderzoek naar patiënttevredenheid Uitslag patiënten enquête 2012 Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Oktober 2012 Introductie In dit rapport vindt u de resultaten van het onderzoek naar de tevredenheid

Nadere informatie

Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek

Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek Leefbaarheid in Winssen: resultaten van een enquêteonderzoek Hogeschool van Arnhem en Nijmegen i.s.m. Krachtig Winssen 20 September 2017 1. Krachtige Kernen 2. Diepte-interviews 3. Exploratieve workshop

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo?

1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? Mobiliteit binnen de gemeente Venlo 7 6 5 4 3 2 1 1. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Venlo? 3% 7% 29% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toe (minder dan een keer per kwartaal)

Nadere informatie

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 Resultaten peiling EnschedePanel Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 In 2012 heeft de gemeenteraad van Enschede de Fietsvisie vastgesteld. Doel van deze visie is om meer te gaan doen voor fietsers.

Nadere informatie

Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Pilot alternatief vervoer West, tussentijdse evaluatie T. Klompmaker De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 8426 2 6791288 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept Enquête vrij reizen Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept E n q u ê t e v r i j r e i z e n P a g i n a 2 Inleiding In 2015 heeft de Schiedamse gemeenteraad een regeling

Nadere informatie

Resultaten fietsenquête

Resultaten fietsenquête Resultaten fietsenquête Geslacht 16% meer mannen dan vrouwen hebben deze enquête beantwoord. 1 Leeftijd Minder jonge mensen hebben de enquête ingevuld. Zij zijn dus ondervertegenwoordigd in de resultaten

Nadere informatie

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort Veluwse Poort in beeld Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Doel van het onderzoek... 2 1.3. Probleemstelling...

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WMO-VERVOER GEMEENTE RIDDERKERK

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WMO-VERVOER GEMEENTE RIDDERKERK KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WMO-VERVOER GEMEENTE RIDDERKERK Klanttevredenheidsonderzoek Wmo-vervoer gemeente Ridderkerk Colofon Opdrachtgever Gemeente Ridderkerk Datum Augustus 2017 Auteur Tessa Schoot

Nadere informatie

Bos en Lommer en de stadsdeelfusie

Bos en Lommer en de stadsdeelfusie Bos en Lommer en de stadsdeelfusie Van 13 tot en met 24 februari 2009 konden de leden van het Digitaal Burgerpanel Bos en Lommer meedoen aan de eerste meting van het panel. De enquête ging over de aanstaande

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP heeft ons college schriftelijke

Nadere informatie

Evaluatie proef gratis busvervoer Helmond

Evaluatie proef gratis busvervoer Helmond Evaluatie proef gratis busvervoer Helmond Evaluatie Proef gratis busvervoer Helmond . Titel: Evaluatie proef gratis busvervoer Helmond Opdrachtgever: Gemeentebestuur Helmond Opdrachtnemer: Afdeling Onderzoek

Nadere informatie

Dienstregeling Haarlem - IJmond IJmuiden en omgeving. Geldig vanaf 16 april 2016

Dienstregeling Haarlem - IJmond IJmuiden en omgeving. Geldig vanaf 16 april 2016 Haarlem - IJmond IJmuiden en omgeving Dienstregeling 2016 Geldig vanaf 16 april 2016 73 Haarlem Schalkwijk Centrum - Haarlem Station - Station Santpoort-Noord 573 Beverwijk Station - Uitgeest Station 74

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht

Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht De gemeente Dordrecht wil in het kader van bezuinigingen de openingstijden van de Stadswinkel aanpassen. Tegelijkertijd wil ze daarbij ook rekening houden

Nadere informatie

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer.

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Onderzoek in opdracht van Evert Bod, teammanager Domselaerstraat Uitvoering

Nadere informatie

Op Voeten en Fietsen 1

Op Voeten en Fietsen 1 Op Voeten en Fietsen 1 Hoe ga jij naar school? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2017-2018 groep 5/6 Je ziet de hoofdingang van een school. Op de weg en de stoep voor de school zie je

Nadere informatie

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli breng.nl

Breng me s nachts veilig weer thuis. Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli breng.nl Breng me s nachts veilig weer thuis Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2018 Nachtbussen - 14 juli t/m 20 juli 2018 breng.nl s Nachts weer veilig naar huis Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten brengen we je

Nadere informatie

Wayfinding April 2012 Rapport versie 1 Projectnr 2012f3376

Wayfinding April 2012 Rapport versie 1 Projectnr 2012f3376 We verlaten de gebaande paden, want daar zoekt iedereen. Zo vinden we nieuwe wegen. En toeval of niet. Vaak vinden we juist hier de antwoorden. Kijk verder, kom verder April 2012 Rapport versie 1 Projectnr

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar zorg en ondersteuning in de gemeente Assen

Stadspanel-onderzoek naar zorg en ondersteuning in de gemeente Assen Stadspanel-onderzoek naar zorg en ondersteuning in de gemeente Assen Sinds 2015 regelen gemeenten de zorg en ondersteuning voor Wmo en Jeugdhulp. Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp in de huishouding, vervoer,

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Het geheel moet meer worden dan de som der delen

Het geheel moet meer worden dan de som der delen Bijlage 2. Het geheel moet meer worden dan de som der delen 26-08-09 1 Inleiding 3 Werkwijze 4 Resultaten ouders 5 De steekproef Uitkomsten gesloten vragen ouders Uitkomsten open vragen ouders Resultaten

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart De manier van reizen en betalen De OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart Doel Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reizigers in het openbaar (bus) vervoer.

Nadere informatie

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2016-012800 Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 In deze bijlage worden de bestedingen in het bestedingsplan DU 2017 gespecificeerd.

Nadere informatie

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD

Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Meedoen in Zwijndrecht PARTICIPATIEBEREIDHEID BEHEER EN ONDERHOUD Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen Om invulling te geven aan de participatiemaatschappij is de gemeente Zwijndrecht op zoek naar

Nadere informatie

Reizen met het openbaar vervoer. In gesprek over reizen met het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer. In gesprek over reizen met het openbaar vervoer Reizen met het openbaar vervoer In gesprek over reizen met het openbaar vervoer Reizen met het openbaar vervoer In gesprek over reizen met het openbaar vervoer februari 2010 Zorgbelang Gelderland Alle

Nadere informatie

Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013.

Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013. Conclusies bewonersenquête buurtpreventie 2013. De bewonersenquête van mei 2013 werd 280 personen/huishoudens ingevuld. Dit is nagenoeg evenveel als bij de enquête van 2009. Ook deze keer werden er weer

Nadere informatie

Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012

Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012 Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012 Effecten op de sportparticipatie Jan van Houthof 6 1065 AJ Amsterdam T 06 24512991 marije@bureaubeweeg.nl www.bureaubeweeg.nl Samenvatting In deze rapportage worden

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek?

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 1. Rechte tellingen Busvervoer Laarbeek 1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 7 6 62% 5 4 3 29% 2 1 2% 2% 5% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toen (minder dan

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

PORTEFEUILLEHOUDER SE

PORTEFEUILLEHOUDER SE laevoorstel Verseon: 167781 PORTEFEUILLEHOUDER SE Vergadering van burgemeester en wethouders, d.d. 29 augustus 2017 nr. I Burgemeester Doornenbal Akkoord Bespreken Opmerkingen B/O/W* Secretaris Van Dijk

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 van Gedeputeerde Staten op vragen van R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 Onderwerp Bereikbaarheid Gorinchemse Lingewijk per OV Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud

Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel, waar iedere inwoner aan kan deelnemen. Momenteel telt het panel

Nadere informatie

Welkom in de bus van Connexxion!

Welkom in de bus van Connexxion! Welkom in de bus van Connexxion! Elke dag vervoert Connexxion honderdduizenden reizigers. We doen er alles aan om het u en alle andere reizigers naar de zin te maken. Tijdens de busreis, maar ook daarvoor.

Nadere informatie

LeidenPanel. Cameratoezicht BELEIDSONDERZOEK I I

LeidenPanel. Cameratoezicht BELEIDSONDERZOEK I I LeidenPanel Cameratoezicht 2016 BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding In december 2010 zijn rond station Leiden Centraal camera s in gebruik genomen,

Nadere informatie

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 10-05-2016 Ons kenmerk RO10/16.0003149 Contactpersoon K.J. Laumen

Nadere informatie

RESULTATEN ALTERNATIEVE ENQUETE HUISVESTING BLOEMENDAAL

RESULTATEN ALTERNATIEVE ENQUETE HUISVESTING BLOEMENDAAL RESULTATEN ALTERNATIEVE ENQUETE HUISVESTING BLOEMENDAAL Een initiatief van de fracties van Liberaal Bloemendaal en de Partij van de Arbeid van de gemeente Bloemendaal september 2012 ANALYSE Research &

Nadere informatie

111-125 126-127. Welkom bij. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016. Maarssen NS. Vleuten Dorp. Kasteel Haarzuilens.

111-125 126-127. Welkom bij. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016. Maarssen NS. Vleuten Dorp. Kasteel Haarzuilens. Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 Maarssen NS 111-125 126-127 126 Vleuten Dorp Kasteel Haarzuilens 125 127 111 111 125 127 Vleuten NS Kockengen 126 De Meern Oost Welkom bij 111 127

Nadere informatie

Dienstregeling. Nijmegen - Beuningen - Druten. Lijn Bestemmingen. Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 13 december 2015

Dienstregeling. Nijmegen - Beuningen - Druten. Lijn Bestemmingen. Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 13 december 2015 Dienstregeling 2016 Geldig vanaf 13 december 2015 Nijmegen - Beuningen - Druten Lijn Bestemmingen 5 Groesbeek - Nijmegen Centraal Station - Beuningen 11 Nijmegen Centraal Station - Beuningen 12 Nijmegen

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Uitkomst "waar staat je gemeente"

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Uitkomst waar staat je gemeente Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 15 mei 2013 Sector: Middelen Team : Juridische Zaken, Belasting & Controlling Ingekomen d.d. Adviesnr. 75284 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de raad over het busvervoer voor Nijmeegse 65- plussers vast te stellen

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de raad over het busvervoer voor Nijmeegse 65- plussers vast te stellen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan raad over busvervoer 65-plussers 2011 Programma / Programmanummer / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Ook in 2011 bieden wij de Nijmeegse

Nadere informatie

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015. breng.nl

Breng me s ochtends vroeg naar de start. Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015. breng.nl Breng me s ochtends vroeg naar de start Nijmeegse Vierdaagse 2015 Vroegbussen - 21 juli t/m 24 juli 2015 breng.nl Op tijd aan de start Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse brengen wij je graag snel en ontspannen

Nadere informatie

Veiligheidsgevoel in fietstunnels

Veiligheidsgevoel in fietstunnels Bestuursondersteuning Afdeling Onderzoek & Statistiek Veiligheidsgevoel in fietstunnels Omnibusonderzoek 2008 1 Onderzoekskader Omnibusonderzoek 2008 Opdrachtgever Gemeenteraad/Sector BO Uitvoering Gemeente

Nadere informatie

Dienstregeling Haarlem - IJmond Beverwijk en omgeving. Geldig vanaf 16 april 2016

Dienstregeling Haarlem - IJmond Beverwijk en omgeving. Geldig vanaf 16 april 2016 Haarlem - IJmond Beverwijk en omgeving Dienstregeling 2016 Geldig vanaf 16 april 2016 73 Haarlem Schalkwijk Centrum - Haarlem Station - Station Santpoort-Noord 573 Beverwijk Station - Uitgeest Station

Nadere informatie

ze protesteert het protest een bonte verzameling ze vertrokken het vertrek de luidsprekers Bietebauw de zeepkisten ze schetteren

ze protesteert het protest een bonte verzameling ze vertrokken het vertrek de luidsprekers Bietebauw de zeepkisten ze schetteren Leestraining ze protesteert het protest een bonte verzameling ze vertrokken het vertrek de luidsprekers Bietebauw de zeepkisten ze schetteren de deelnemers het berkenbosje een warm applaus halsoverkop

Nadere informatie

Informatievoorziening aan burgers

Informatievoorziening aan burgers Informatievoorziening aan burgers Resultaten Doe Mee-onderzoek 2017 Mei 2018 1 Inleiding De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (de NVRR) heeft in samenwerking met de Algemene

Nadere informatie

RESPONS ENQUÊTE JANUARI Richting voor de nabije toekomst. Jan Westerbeek / Pieter Augustijn

RESPONS ENQUÊTE JANUARI Richting voor de nabije toekomst. Jan Westerbeek / Pieter Augustijn RESPONS ENQUÊTE JANUARI 2019 Richting voor de nabije toekomst De resultaten van de enquête heeft als doel inzichtelijk te maken waar de leden van de KNBB District Zwolle en omstreken behoefte aan hebben

Nadere informatie

HOE SCHRIJF JE EEN GOED BETOOG? THEORIE EN VOORBEELDEN 4 VWO BLOK 2

HOE SCHRIJF JE EEN GOED BETOOG? THEORIE EN VOORBEELDEN 4 VWO BLOK 2 HOE SCHRIJF JE EEN GOED BETOOG? THEORIE EN VOORBEELDEN 4 VWO BLOK 2 Toelichting In deze powerpoint staat theorie en uitleg over het betoog De dia s met theorie zijn oranje gekleurd Op de witte dia s staan

Nadere informatie

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Juni 2010 CDA Stede Broec Inleiding Dit onderzoek is in mei 2010

Nadere informatie

Korenmarkt D66. Arnhem. Rapportage bezoekersonderzoek

Korenmarkt D66. Arnhem. Rapportage bezoekersonderzoek Korenmarkt 2014 2 D66 Arnhem Rapportage bezoekersonderzoek Korenmarkt 2014 1 > Inleiding De Korenmarkt en omgeving is al jaren een punt van zorg bij zowel de Arnhemse politiek als bij ondernemers en bezoekers.

Nadere informatie

Mijn grote wens: geef ons bus 77 terug!

Mijn grote wens: geef ons bus 77 terug! SP afdeling Rotterdam www.rotterdam.sp.nl Teilingerstraat 21-A 3032 AP Rotterdam T. 010 417 33 59 rotterdam@sp.nl Mijn grote wens: geef ons bus 77 terug! Onderzoek naar de gevolgen van het verdwijnen van

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten Tussentijdse evaluatie gratis openbaar vervoer 65-plussers Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten 10 februari 2010 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 20181217 Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 Geachte cliënt, In de maanden maart en oktober 2018 zijn er door de huisartsen, de fysiotherapie en de apotheek van Zorgplein Zuid vragenlijsten

Nadere informatie

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland September 2009/gewijzigd november 2009 Door: Ad van Heijst Arie Dijkstra Onderzoek meerdaagse fond juli 2009 Arie Dijkstra,

Nadere informatie

RUZIE OVER DE FUSIE?

RUZIE OVER DE FUSIE? RUZIE OVER DE FUSIE? resultaten van een enquête onder gemeentebestuurders en raadsleden in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland Amsterdam, november 2011 Projectnummer: 1578 ERGO: BUREAU VOOR MARKT- EN BELEIDSONDERZOEK

Nadere informatie

Dienstregeling Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort. Geldig vanaf 11 december 2016 Haarlem - IJmond Amsterdam, Haarlem, Zandvoort Dienstregeling 2017 Geldig vanaf 11 december 2016 8 80 81 84 280 680 Haarlem Station - Hogeschool Inholland Zandvoort - Heemstede Station - Haarlem - Amsterdam

Nadere informatie

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder GRATIS probeerkaart voor de bus vanaf Leiden Centraal Drie maanden GRATIS OV-fiets vanaf Leiden Lammenschans! Grote Polder is nu nog beter bereikbaar

Nadere informatie