Handelsreis naar Wales / VK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handelsreis naar Wales / VK"

Transcriptie

1 Handelsreis naar Wales / VK Een aantal initiatieven die ingeleid door overheid en brancheorganisaties innovatie bevorderen en kansen bieden in deze markt! - Wales is voorloper op het vlak van duurzaam bouwen in het VK en neemt een bijzondere plaats in: Sinds 31 december 2011 staat de verantwoordelijkheid voor bouwverordeningen niet meer bij de Engelse regering maar bij de Welsh Assembly Government In Engeland streeft men naar een reductie van 44% van de CO2 uitstoot vanaf 2013; Wales zet deze reductie op 55%. Eind 2012 is er kans deze belangrijke regio te bezoeken, nieuwe contacten op te doen en vanuit hier met zakenpartners uit Wales de Britse markt te bewerken.

2 Handelsmissie op het vlak van duurzaam bouwen naar Wales van 6 t/m 9 november 2012 psps export & investment services organiseert van 6 t/m 9 november 2012 in opdracht van NL EVD Internationaal een handelsmissie naar Wales, VK. Aan Nederlandse kant wordt het project ondersteund door Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen ( en in Wales door de Welsh Government, BRE Wales, Sustainability Building Center, AECB en Carbon Trust. Wales is zeer innovatief als het gaat om passiefhuizen en duurzame bouwmaterialen in het VK: Larch House en Lime House in Ebbw Vale zijn baanbrekend door hun gebruik van duurzaamheid en energie-efficiënte. Naast elkaar gelegen zijn hun energie behoeften voldaan door het verkrijgen van warmte uit zonlicht via uitgebreide glas, thermische en fotovoltaïsche panelen. Het is de eerste keer ooit, dat alle drie top normen in een enkel huis in het VK bereikt worden. Pembrokeshire College in Haverfordwest Wales (een uniek initiatief van Carbon Trust met financiering van het DECC Ministerie van Energie & Klimaat Verandering) heeft met zijn 9000 studenten verschillende manieren ontwikkeld om de energiekosten te verlagen. Momenteel heeft Pembrokeshire College het laagste energieverbruik in de verdere educatieve sector in het gehele Verenigd Koninkrijk m.w.b. zowel gas als elektriciteit gebruik. Maar: Wales heeft innovatieve producten uit het buitenland nodig om innovatiestatus te houden Rond 30% van alle huizen zijn ouder dan 25 jaar en hebben grote saneringsbehoefte om aan de EU Eisen te voldoen. Wales heeft hier niet de nodige ervaring en kan de vraag naar renovatie niet zelf dekken. De markt in Wales is vrij jong met ontwikkelingen in de nieuwbouw. Kennis en producten ontbreken als het gaat om de door architecten bedachte producten en dienstverleningen te leveren (voor nieuwbouw en renovatie). Wales kijkt hiervoor naar het buitenland om producten en diensten te importeren. Nederland is vooruitstrevend op het gebied van passiefhuizen en heeft veel kennis als het gaat om warmte isolatie, geothermie / warmtepompen en energiebesparing. Een ideale uitgangspunt voor zakendoen!

3 Voor welke bedrijven is deze missie interessant? De reis is geschikt voor max. 15 bedrijven (bijv. architecten, adviseurs, installatiebedrijven, producenten etc.), die zich met name richten op: Bouw (hout, massief [beton], gehele huizen) Ramen / Deuren / Groen- of Vegetatiedaken / Glazen Innovatieve, energiebesparende apparatuur: warmtepompen, wandverwarming, meetsystemen, ventilatiesystemen Materialen (isolatie, gevel en dakbedekking, vloeren en tegels) Systemen voor gevels, dak, vloer, ramen Doelstelling van de missie / Kansen Het is de inzet van de missie Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het opzetten of uitbouwen van een distributiestructuur op de markt in Wales en hen in contact te brengen met geïnteresseerde handelspartners en cluster organisaties. De doelmarkt Wales is expres gekozen om deze als springplank voor het hele VK te gebruiken. Het doel wordt gerealiseerd door een goede mix van collectieve, marktverkennende activiteiten (zoals bezoeken bij Carbon Trust, Pembrokehire College, BRE Wales en netwerkdiner met branche-experts en bedrijven) en individuele matchmaking gesprekken in Cardiff en omgeving. Voorlopig programma Aankomst 6 november 2012 Aankomst van de deelnemers in Cardiff in de late middag (rond 17:00) 18:00 Briefing met alle deelnemers door psps (collectief en individueel programma) bij Carbon Trust in Cardiff 18:30 Introductie in de sector duurzaam bouwen in Wales bij Carbon Trust en uitleg over de verschillende case studies om duurzaam bouwen te promoten. Voorstel van het project Pembrokeshire College 19:30 Gezamenlijke avondeten in Cardiff 21:00 Collectieve reis van Cardiff naar Haverfordwest met de bus (circa 2 uur) Woensdag, 7 november :15 Welkom bij het Pembrokeshire College door directeur Glyn Jones en korte voorstelronde Nederlandse deelnemers 9:30 Introductie en bijzonderheid van Pembrokehire College door Glyn Jones 9:45 Korte introductie door Huw Morgan van Dawnus Construction, voorstellen van het bedrijf

4 10:00-12:30 Rondgang door het college; uitleg over het nieuw contruction technologie training center, het idee erachter en uitdagingen bij de bouw zelf door dhr. Steve Jones, directeur gebouwen & faciliteiten bij Pembrokeshire College, dhr. Richard Fussell, docent bouw Pembrokeshire College en dhr. Huw Morgan van Dawnus Construction 12:30 Gezamenlijke lunch van de deelnemers met dhr. Fussell, dhr. Morgan, dhr. Steve Jones en dhr. Glyn Jones mogelijkheid om verder te praten. 13:30 Presentatie van dhr. Richard Fussell (docent & expert bouw) over de wetgeving op het vlak van duurzaam bouwen in Wales en aanknopingspunten voor NL bedrijven 15:00 Gezamenlijke vertrek naar Ebbw Vale met de bus (ca. 2 uur) Vanaf 18:00 Welkom en kleine borrel in het bezoekers centrum bij BRE Wales met uitgenodigde gasten (bedrijven, kennisinstellingen, experts). Donderdag, 8 november :30 Presentatie over het Larch en Lime House door Justin Bere, director van Bere Architects 10:15 Collectieve bezoek van het Larch House en Lime House met uitleg van Justin Bere over hoe het in een huis bereikt kon worden, dat alle passiefhuis standaards gehaald en getopt konden worden. 13:30 Lunch in het bezoekerscentrum van BRE Wales 14:30 Presentatie door Andy Simmons van AECB over hun netwerk en hoe AECB de kansen voor Nederlandse bedrijven inschat op het vlak van duurzaam bouwen in Wales. Waar liggen de gebieden, waar Wales nog steun / kennis nodig heeft? 15:00 17:30 Matchmaking sessie 1 in het bezoekerscentrum van BRE Wales 17:30 Collectieve vertrek richting Cardiff met de bus (1 uur) 19:30 Netwerkdiner met vertegenwoordigers van belangrijke clusters en organisaties in en om Cardiff (i.s.m. de Ambassade in Londen en Welsh Government) in de binnenstad van Cardiff Vrijdag, 9 november :00 14:00 contactbeurs bij Welsh Government (individuele matchmaking, een op een gesprekken met bedrijven uit Cardiff en omgeving) Individuele evaluatiegesprekken over de resultaten van de reis met iedere deelnemer Individuele terugreis naar Nederland (laatste vlucht 17:25)

5 Deelname en kosten De kosten voor deelname aan de reis bedragen 950, - (excl. BTW en eigen reis- en verblijfskosten in Wales, incl. collectief busvervoer in Wales). Let op: NL EVD Internationaal financiert deze activiteit in het kader van het CPA-programma. Daardoor kan deze handelsreis tegen een zeer aantrekkelijk tarief worden aangeboden. Deelnemersvoorwaarden voor de reis vind u op onze website: Deelnemersbijeenkomst Circa 6 weken voor de reis organiseert psps consultants een deelnemersseminar met aansluitende borrel bij IC Dubo in Rotterdam. Doel van het seminar is het verkrijgen van eerste marktinformatie en nadere bijzonderheden over de markt in Wales, het project, het collectief programma, de matchmaking en kennismaken met de andere deelnemers. Aanmelden Wilt u deelnemen aan de uitgaande missie naar Wales? U kunt zich opgeven via de website van NL EVD Internationaal: Deadline voor inschrijving is uiterlijk 29 juni 2012! Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Let op: tenzij u dit al gedaan heeft, moet u zich allereerst met een wachtwoord bij de NL EVD Internationaal registreren, alvorens u zich kunt inschrijven. Voor nadere informatie kunt u direct contact opnemen met: psps consultants export & investment services Nadine Späth (spaeth@pspsconsultants.nl), Project Manager of Carmen Quinders (quinders@pspsconsultants.nl), Project Assistente Tel:

6 DEELNEMERSVOORWAARDEN UM DUURZAAM BOUWEN NAAR WALES (VK) IN NOVEMBER 2012 Algemene voorwaarden voor deelname aan collectieve activiteiten uitgevoerd in opdracht van NL EVD Internationaal 1. De onderneming of instelling moet conform de Handelsregisterwet 1996 ingeschreven staan in het handelsregister van de bevoegde Kamer van Koophandel. 2. De aanmelding dient plaats te vinden via de website van NL EVD Internationaal. 3. NL EVD Internationaal behandelt aanmeldingen in volgorde van binnenkomst, totdat het maximum aantal deelnemers (15) is bereikt. 4. psps consultants behoudt zich het recht voor inschrijvers te weigeren, die zich na de aangegeven deadline aanmelden. 5. Daarnaast behoudt psps consultants zich het recht voor aanmeldingen te weigeren of te annuleren, indien hiertoe gegronde redenen bestaan. Bij de beoordeling wordt onder meer gelet op de doelstellingen van de onderneming of instelling en het karakter van het project. 6. Annulering door de deelnemer is zonder kosten mogelijk tot 14 dagen na inschrijving via de NL EVD Internationaal website. De aanmelding is bindend. Uitzonderingen kunnen in gezamenlijk overleg met uitvoerende instantie (psps consultants) worden gemaakt, indien tijdens het intake gesprek blijkt dat de doelgroepen van de deelnemer niet passen bij het doelgroepenprofiel in Wales. Na het intakegesprek is zonder kosten geen annulering meer mogelijk.

7 7. De deelnemer ontvangt direct na het intake gesprek een factuur over de deelname aan de handelsreis. De kosten voor de deelname aan de reis naar Wales en het begeleidend programma bedragen 950, - (excl. BTW en individuele reis- en verblijfkosten, incl. busvervoer in Wales). Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen. Mocht betaling van de totale deelnamesom niet tijdig door psps consultants zijn ontvangen, dan behoudt psps consultants zich het recht voor betreffende deelnemer uit te sluiten van deelname. 8. Bij annulering door de deelnemer na het intake gesprek, kunnen reeds gemaakte kosten die gepaard gaan met de organisatie van het project, verhaald worden op deze deelnemer. De kosten zullen naar rato van de voor de deelnemer reeds uitgevoerde werkzaamheden in rekening worden gebracht tot een maximum van de deelnemersbijdrage. 9. Individuele kosten - zoals reis- en verblijfskosten, kosten van individueel transport, eventuele individuele tolken - komen voor rekening van de deelnemer. 10. NL EVD Internationaal behoudt zich het recht voor om een handelsreis te annuleren, indien hiertoe naar zijn oordeel gegronde redenen bestaan, zoals het niet behalen van het minimale aantal deelnemers of zoals in het geval van rampen, oorlog of andere vormen van overmacht. Deelnemers nemen op eigen risico deel aan de handelsmissie. NL EVD Internationaal en psps consultants zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade die voor deelnemers ontstaat vóór, tijdens of na deelname aan de handelsmissie, tenzij NL EVD Internationaal of psps consultants opzet of grove schuld kan worden verweten ter zake het ontstaan van de schade. 11. De deelnemer verplicht zich mee te werken aan de evaluatie van de handelsreis, door middel van het zo volledig mogelijk invullen van het evaluatieformulier, dat door NL EVD Internationaal na afloop van de reis digitaal wordt toegestuurd (digitaal evaluatieformulier).

De Nederlandse Film- en AV-sector bezoekt Berlijn/Brandenburg van 1 t/m 3 december 2010 Expert meeting: Berlijn in Beeld - Uitgaande missie Berlijn in Beeld in een oogopslag - Begin december is er gelegenheid

Nadere informatie

Logistiek Limburg in de Spotlight!

Logistiek Limburg in de Spotlight! Geachte heer/mevrouw, Logistiek Limburg in de Spotlight! Deelname Beurs Transport Logistic, München, 9-12 mei 2017 Van 9 tot 12 mei 2017 vindt in München voor de zestiende keer de tweejaarlijkse beurs

Nadere informatie

18-22 september 2012

18-22 september 2012 18-22 september 2012 Collectieve beursinzending HUSUM WindEnergy van 18 t/m 22 september 2012 te Husum, Duitsland De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert, in opdracht van NL EVD Internationaal,

Nadere informatie

Doelstelling van ons missie! Waarom Duitsland? Waarom doelregio Baden-Württemberg?

Doelstelling van ons missie! Waarom Duitsland? Waarom doelregio Baden-Württemberg? Uitgaande missie naar Baden-Württemberg op het vlak van kennisintensieve biotechnologie Bio Life Sciences (voornamelijk gericht op Biotech Pharma Health - Chemie) Van 28 t/m 30 oktober 2009 exportimpulse!

Nadere informatie

Exposeren op de MEDTEC Europe

Exposeren op de MEDTEC Europe Exposeren op de MEDTEC Europe Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de vakbeurs voor toeleveranciers aan producenten van medisch apparatuur / technologie 3 5 juni 2014 in Stuttgart, Duitsland

Nadere informatie

Exposeren op de MEDTEC Europe

Exposeren op de MEDTEC Europe Exposeren op de MEDTEC Europe Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de vakbeurs voor toeleveranciers aan producenten van medisch apparatuur / technologie 21 23 april 2015 in Stuttgart, Duitsland

Nadere informatie

Handelsmissie groenten, fruit en melkveehouderij Maak kennis met het potentieel in de groente en fruit sector en de melkveehouderij in Kosovo

Handelsmissie groenten, fruit en melkveehouderij Maak kennis met het potentieel in de groente en fruit sector en de melkveehouderij in Kosovo Handelsmissie groenten, fruit en melkveehouderij Maak kennis met het potentieel in de groente en fruit sector en de melkveehouderij in Kosovo Recura en Terwel nodigen u van harte uit om deel te nemen aan

Nadere informatie

Collectieve beursdeelname eurolite in Salzburg (Oostenrijk), 23 t/m 25 juni 2009

Collectieve beursdeelname eurolite in Salzburg (Oostenrijk), 23 t/m 25 juni 2009 Collectieve beursdeelname eurolite in Salzburg (Oostenrijk), 23 t/m 25 juni 2009 psps consultants / exportimpulse! organiseert in samenwerking met de NRK (Nederlandse Federatie Kunststof en Rubber), en

Nadere informatie

Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009

Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009 Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009 exportimpulse! organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel Brabant en Health Valley in opdracht van de EVD, agentschap

Nadere informatie

Handelsmissie. 4 t/m 9 April 2017 Curaçao

Handelsmissie. 4 t/m 9 April 2017 Curaçao Handelsmissie 4 t/m 9 April 2017 Curaçao 1 Handelsmissie Curaçao In deze brochure treft u meer informatie aan met betrekking tot de handelsmissie naar Curaçao welke plaats gaat vinden van dinsdag 4 april

Nadere informatie

update buurtonderhoudsplan

update buurtonderhoudsplan Agenda 20:00 Welkom en toelichting programma 20:10 Presentatie warmtetransitie gemeente Haarlem 20:30 Vragenrondje plenair 20:45 Ronde tafel discussie 21:00 Korte terugkoppeling per tafel 21:10 Pitch Annabella

Nadere informatie

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant?

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Energie verwarming en SWW Stijgende prijzen woningen zonder spouwisolatie Woningen met enkel glas Woningen zonder dakisolatie 2 1 Energie elektriciteit

Nadere informatie

Brussel en omgeving, België

Brussel en omgeving, België ondernemersmissie België Trends in de voedingssector 23 & 24 Mei 2016 Van Bio tot Duurzaam Kosten: 150 ( bij gebruik SIB voucher*) 1.650 (zonder gebruik SIB voucher) bedragen zijn incl. reis en verblijf

Nadere informatie

FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS. First Class Business Travels. organiseert een handelsmissie i.s.m.

FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS. First Class Business Travels. organiseert een handelsmissie i.s.m. FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS EVENTS INCENTIVE BUSINESS TRAVELS TRADE MISSIONS First Class Business Travels organiseert een handelsmissie i.s.m. de Provincie Fryslân Dairy Valley Dutch Dairy Centre naar

Nadere informatie

Tools exportmarketing

Tools exportmarketing Tools exportmarketing Mieke Jakobs, exportconsultant Onderwerpen Exportondersteuning voor leden Starters International Business Marktentree Brazilië Voorstel deelname Hanseboot (Hamburg) Journalistenbezoek

Nadere informatie

Energie besparing en woning verbetering voor VvE s. sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter

Energie besparing en woning verbetering voor VvE s. sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter Energie besparing en woning verbetering voor VvE s sparen in grote stappen of in 1 x naar Nul op de meter Onderzoek doen en experimenteren met als doel: Mensen prettig laten wonen, leven en werken Experiment:

Nadere informatie

Technology Matchmaking. Wie zijn wij. Kernteam. 7 juli 2014

Technology Matchmaking. Wie zijn wij. Kernteam. 7 juli 2014 7 juli 2014 Technology Matchmaking Wie zijn wij Het Expertisecentrum Internationaal Onderzoek en Innovatie organiseert al ruim 10 jaar internationale technologie missies. Het doel van deze missies is om

Nadere informatie

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR

SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN. Postcoderoos Project ECZoR SAMEN IETS MOOIS GAAN DOEN Postcoderoos Project ECZoR Agenda Opening en welkom; Jan Snelders, vz. ECU Klimaatdoelstellingen gemeente Tilburg; Paul van Dijk Presentatie collectief PV systeem Pauze Vragenronde

Nadere informatie

Welkom. Stefan Korthout. Stichting Waalwijk CO2 Vrij 29/11/2016

Welkom. Stefan Korthout. Stichting Waalwijk CO2 Vrij 29/11/2016 Welkom Stefan Korthout Opening Aad van Lopik Voorzitter Stichting Waalwijk CO2 vrij Doelstellingen Voorloper Bewustwording Samenwerking Kennis bundelen Klimaatdoelstellingen van de gemeente Waalwijk Jan

Nadere informatie

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard.

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden BDA Dak- en Gevelopleidingen Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Workshop 1: Kostenbesparing door energiezuinig gebouwbeheer door Bas Ambachtsheer, algemeen-directeur Cofely GDF-Suez

Workshop 1: Kostenbesparing door energiezuinig gebouwbeheer door Bas Ambachtsheer, algemeen-directeur Cofely GDF-Suez Gevraagd: Duurzaam commitment Klimaattop Amstelveen Donderdag 14 oktober 2010 Ambitie: Duurzaam in Amstelveen Tijdens de klimaattop staan inspiratie, matchmaking en commitment centraal. Amstelveense voorlopers

Nadere informatie

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft Lerende gebouwen meer comfort & minder energie 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft 2 e Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen, woensdag 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool

Nadere informatie

De weg van de energietransitie d.d VEBOA - Alphen aan den Rijn Dhr. E.J. Reemst

De weg van de energietransitie d.d VEBOA - Alphen aan den Rijn Dhr. E.J. Reemst De weg van de energietransitie d.d. 20-11-2018 - VEBOA - Alphen aan den Rijn Dhr. E.J. Reemst M3E groep (Vestigingen Rotterdam, Breda, Amsterdam ) M3E Kostenmanagement M3E Brandveiligheid consultants M3E

Nadere informatie

IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL 2013

IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL 2013 Dossier behandeld door: Sophie D HAEMER Tel.: 02/800.40.86 - Mail: sdhaemer@mrbc.irisnet.be Onze ref.: 2013/CEXACT/SDH/047/2037 Brussel, 18 februari 2013 MULTISECTORALE MISSIE IERLAND VAN 16 TOT 18 APRIL

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Duurzame woningverbetering

Duurzame woningverbetering Duurzame woningverbetering Op weg naar energieneutraal Houten, 20 februari 2017 Kees Stap Gemiddelde energierekening Maandrekening Gemiddeld energieverbruik jaar 15% 1500 m3 aardgas 5% 80% verwarming warmwater

Nadere informatie

Regionale duurzaamheidsprojecten.

Regionale duurzaamheidsprojecten. Regionale duurzaamheidsprojecten. Piotrek Swiatkowski Docent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Academie voor Financieel Management, Den Bosch, Avans Hogeschool Lid kenniskring Finance & Sustainability

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen en verduurzamen in de eigen woning? Los van het gas? Teus van Eck maart 2019

Hoe kan ik energie besparen en verduurzamen in de eigen woning? Los van het gas? Teus van Eck maart 2019 Hoe kan ik energie besparen en verduurzamen in de eigen woning? Los van het gas? Teus van Eck maart 2019 Doel van de bijeenkomst Informatie over: 1. Waarom doen we dit en waar staan we in Nederland? 2.

Nadere informatie

Exposeren op het International Transport Forum

Exposeren op het International Transport Forum Exposeren op het International Transport Forum Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op het forum voor internationaal transportbeleid 22 24 mei 2013 in Leipzig, Duitsland Impressies uit 2012:

Nadere informatie

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME AAN EEN BEURSPRESENTATIE IN EEN COLLECTIEVE IRO STAND

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME AAN EEN BEURSPRESENTATIE IN EEN COLLECTIEVE IRO STAND VOORWAARDEN VOOR DEELNAME AAN EEN BEURSPRESENTATIE IN EEN COLLECTIEVE IRO STAND 1. Aanmelding Deelname in een collectieve IRO stand is voorbehouden aan leden van IRO, tenzij het een beurs betreft die wordt

Nadere informatie

KANSEN VOOR ENERGIE COÖPERATIES, VASTGOED ONDERNEMERS EN PARTICULIEREN

KANSEN VOOR ENERGIE COÖPERATIES, VASTGOED ONDERNEMERS EN PARTICULIEREN KANSEN VOOR ENERGIE COÖPERATIES, VASTGOED ONDERNEMERS EN PARTICULIEREN Ing. Robert Hemmen MBA, directeur De Groene Reus Coöperatie u.a. De Groene Reus Projecten b.v. 1 Wat streven wij na? Missie Wij streven

Nadere informatie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie januari 2011 Alle tuinders in Gelderland kunnen besparen Wilt u uw energiekosten verlagen? Door energie te

Nadere informatie

Effectieve beleidsontwikkeling met data science

Effectieve beleidsontwikkeling met data science Driedaagse Training Course Programma Effectieve beleidsontwikkeling met data science Vrijdagen 18, 25 mei en 1 juni Centraal Museum, Utrecht Doelgroepen: Beleidsmakers Beleidsonderzoekers en data-analisten

Nadere informatie

Wind op zee en India. 11 December, 2013. Ir. Leon Wijshoff

Wind op zee en India. 11 December, 2013. Ir. Leon Wijshoff Wind op zee en India 11 December, 2013 Ir. Leon Wijshoff Programma Energie Internationaal (PEI) - Doelstelling:EZ ondersteunen bij het uitvoeren van internationale energiebeleid, op het gebied van duurzame

Nadere informatie

DEEL A: Specifieke bepalingen voor incompanytrainingen:

DEEL A: Specifieke bepalingen voor incompanytrainingen: Algemene voorwaarden 1. Definities 1.1 De Academie voor Praten met Kinderen: opleidingsinstituut dat training en opleiding verzorgt, zowel incompany als op basis van open inschrijving. De Academie voor

Nadere informatie

Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN

Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN Welkom VvE s uit Gemeente Emmen EEN INITIATIEF VAN Informatiebijeenkomst Zonnepanelen voor VvE s 27 november 2018 Even voorstellen Jan Cullens, VvE Zonnecoach De VvE Zonnecoach geeft uw VvE energie Nut

Nadere informatie

Welkom. Premies en REG-acties

Welkom. Premies en REG-acties Welkom Premies en REG-acties 2017-2018 Welkom Stijn Turcksin Energieadviseur Project Collectieve projectbegeleiding Contact www.eandis.be Stroomlijn: 078 35 35 34 Sociale media Stijn.Turcksin@eandis.be

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

WONINGTRANSFORMATIECONCEPTEN

WONINGTRANSFORMATIECONCEPTEN Bepalende overwegingen voor de toepassing bij corporaties! Maarten van den Berg 19-12-2012 1 Het toepassen van innovaties in de bestaande bouw? Welke overwegingen spelen bij woningcorporaties een bepalende

Nadere informatie

Energiesprong Nul op de meter. Waarom zou je dat willen? Is het haalbaar? Alleen voor hele milieubewuste mensen? Wat is het precies?

Energiesprong Nul op de meter. Waarom zou je dat willen? Is het haalbaar? Alleen voor hele milieubewuste mensen? Wat is het precies? Energiesprong Nul op de meter Waarom zou je dat willen? Is het haalbaar? Alleen voor hele milieubewuste mensen? Wat is het precies? Energiesprong Waarom zou je dat willen? omdat de buitenschil lek en tochtig

Nadere informatie

Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen

Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen Duurzaam Sportcomplex De Tukkers Albergen Voorbeeldproject voor een gecombineerde inzet van duurzame energiebronnen voor de productie van warmte en elektriciteit Presentatie 18 dec. VV. Berkum Eddy Bramer

Nadere informatie

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven Datum Referentie Behandeld door 13 december 2011 20111278-07 P. Smoor/LSC 1 Inleiding

Nadere informatie

Vietnam biedt kansen voor Hoogeveense ondernemers. Doet u mee? Handelsreis naar Vietnam 25 tot en met 31 maart 2017

Vietnam biedt kansen voor Hoogeveense ondernemers. Doet u mee? Handelsreis naar Vietnam 25 tot en met 31 maart 2017 Vietnam biedt kansen voor Hoogeveense ondernemers. Doet u mee? Handelsreis naar Vietnam 25 tot en met 31 maart 2017 Wat heeft Vietnam u te bieden? Vietnam biedt veel kansen voor u als ondernemer. Het

Nadere informatie

Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016

Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016 Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016 1 Inleiding De Brabantse Kempen doet in 2016 voor de derde keer mee met de Dutch Technology Week. Een week waarin techniek

Nadere informatie

Zakendoen met België. Jurgen Moors, MA Adviseur Internationale Zaken/Euregio Centre of Excellence België

Zakendoen met België. Jurgen Moors, MA Adviseur Internationale Zaken/Euregio Centre of Excellence België Zakendoen met België Jurgen Moors, MA Adviseur Internationale Zaken/Euregio Centre of Excellence België Overzicht 1. Kamer van Koophandel 2. KvK: afdeling Internationale Zaken 3. België: kansen en ontwikkelingen

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA De missie vindt plaats tussen 19 tot en met 26 oktober. Na de succesvolle missie van vorig jaar is besloten

Nadere informatie

18/10/2013. Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen. De woning van 2020 werfbezoek. 17 oktober 2013, de woning van 2020

18/10/2013. Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen. De woning van 2020 werfbezoek. 17 oktober 2013, de woning van 2020 Arch. Christophe Debrabander voor Bostoen De woning van 2020 werfbezoek 1 onze MISSIE: Omdat comfortabel wonen een behoefte is van iedereen, (ver-)bouwt Bostoen betaalbare, energiezuinige wooneenheden

Nadere informatie

Fontys Hogescholen Elise Ritzen Junior projectmanager Marlie Dix Communicatie adviseur

Fontys Hogescholen Elise Ritzen Junior projectmanager Marlie Dix Communicatie adviseur Fontys Hogescholen 30.05.2018 Elise Ritzen Junior projectmanager e.ritzen@mijnwater.com Marlie Dix Communicatie adviseur m.dix@mijnwater.com 1 Mijnwater BV 2012 Programma 14.00: aankomst Heerlen 14.05:

Nadere informatie

World Scout Jamboree 2019 North America Deelnemersvoorwaarden IST

World Scout Jamboree 2019 North America Deelnemersvoorwaarden IST World Scout Jamboree 2019 North America Deelnemersvoorwaarden IST Inleiding Een World Scout Jamboree (WSJ) is een uniek evenement: een vierjaarlijkse ontmoeting tussen scouts uit de hele wereld. De 24ste

Nadere informatie

ENERGIE IN EIGEN HAND

ENERGIE IN EIGEN HAND Zonne-energie voor bedrijven? ENERGIE IN EIGEN HAND De Stichting Beheer Bedrijvenpark Merm, heeft een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor bedrijven om d.m.v. aanbrengen van zonnepanelen op het

Nadere informatie

Duurzaamheidsagenda Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready

Duurzaamheidsagenda Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready Duurzaamheidsagenda 2015-2018 Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready Welkom Programma Inleiding gemeente Capelle aan den IJssel Toelichting programma naar een duurzame VvE Vragen

Nadere informatie

Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie

Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie Workshop Internationaal Ondernemen Micha van Lin, Hoofd Internationaal Ondernemen Patrick Walison, Adviseur Internationaal Ondernemen 6-12-2011 1 FME-CWM Werkgeversorganisatie

Nadere informatie

Energieverspilling is zinloos

Energieverspilling is zinloos Aan de slag in de Bestaande Bouw Energieverspilling is zinloos in het verleden en daarna samengesteld door: Martin Liebregts Haico van Nunen Donderdag 13 september 2007 Milieu - Aandacht in de tijd 2/31

Nadere informatie

Trends in duurzaam bouwen

Trends in duurzaam bouwen Trends in duurzaam bouwen De ontwikkeling naar energie neutraal bouwen en duurzaam materiaalgebruik auteur ir. W.D. Wormgoor ZOETERMEER - MOOK - GRONINGEN - ROERMOND - DÜSSELDORF - BONN - BERLIJN - PARIJS

Nadere informatie

CIRCULAIRE TRANSFORMATIE VAN SCHOOL TOT WONINGEN Dennis Hauer

CIRCULAIRE TRANSFORMATIE VAN SCHOOL TOT WONINGEN Dennis Hauer CIRCULAIRE TRANSFORMATIE VAN SCHOOL TOT WONINGEN Dennis Hauer Director Sustainable Development Cirkelstaddag 21 juni 2017 WIJ ZIJN: URBAN Bouwen in, aan, op, achter, onder de bestaande stad CLIMATE Bijdragen

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Zonnepanelen voor VvE Guirlande

Zonnepanelen voor VvE Guirlande Zonnepanelen voor VvE Guirlande EEN INITIATIEF VAN Jan Cullens 8 september 2018 Even voorstellen Jan Cullens, VvE Zonnecoach 1,5 minuut introductie Zonnecoaches Wat is de VvE Zonnecoach? Een initiatief

Nadere informatie

Trias energetica. Verdiepende opdracht

Trias energetica. Verdiepende opdracht 2015 Trias energetica Verdiepende opdracht Inleiding; In dit onderdeel kun je meer leren over de Trias energetica, een strategie voor het bereiken van een zo duurzaam mogelijke energievoorziening. Pagina

Nadere informatie

DUURZAME PROJECTEN: BEKENDHEID, WAARDERING, EFFECTEN

DUURZAME PROJECTEN: BEKENDHEID, WAARDERING, EFFECTEN RAPPORTAGE PANELRONDE DECEMBER 2012 DUURZAME PROJECTEN: BEKENDHEID, WAARDERING, EFFECTEN Stadspanel Den Haag wordt gevormd door een groep inwoners van Den Haag, die met enige regelmaat wordt gevraagd om

Nadere informatie

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2016 De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Starters International Business

Starters International Business Internationaal Ondernemen Starters International Business >> Als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal Go abroad, well prepared U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse

Nadere informatie

Ondanks dat deze presentatie met zorg gemaakt is kunnen aan de kostenramingen en besparingen geen rechten ontleend worden

Ondanks dat deze presentatie met zorg gemaakt is kunnen aan de kostenramingen en besparingen geen rechten ontleend worden Ondanks dat deze presentatie met zorg gemaakt is kunnen aan de kostenramingen en besparingen geen rechten ontleend worden EN ER GIE Nieuwegein Ik wil wel verduurzamen, CO 2 verminderen en geld besparen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Idodidid

Algemene Voorwaarden Idodidid Algemene Voorwaarden Idodidid TOEPASSELIJKE ALGEMENE VOORWAARDEN Idodidid 1. Definities: In deze algemene voorwaarden hebben onderstaande begrippen de volgende betekenis Idodidid gevestigd in Rotterdam,

Nadere informatie

Hoe kunnen we oudbouw woningen energieneutraal maken?

Hoe kunnen we oudbouw woningen energieneutraal maken? Groen Links Zuid Holland, 11 oktober 2014 Hoe kunnen we oudbouw woningen energieneutraal maken? Lessons learned 20x Energieneutraal Samenwerking Gemeente Den Haag, gemeente Delft en Stadsgewest Haaglanden

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Studiereis sociaal domein Denemarken

Collegevoorstel. Zaaknummer Studiereis sociaal domein Denemarken Zaaknummer 00437489 Onderwerp Studiereis sociaal domein Denemarken Collegevoorstel Feitelijke informatie De gemeente Heusden is lid van het Landelijk contact gemeentelijk Welzijn (LCGW). Via de LCGW ontving

Nadere informatie

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de

Informatie. Holland-Paviljoen. Essen januari op de Informatie Holland-Paviljoen op de te Essen 10 14 januari 2012 De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert, in opdracht van Messe Essen, een Holland-Paviljoen op de DEUBAU 2012. De vakbeurs DEUBAU

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Technische training 3 125 khz Offline/Online/Intelligent. Sluitplantraining basis 8. Sluitplantraining voor gevorderden 9

INHOUDSOPGAVE. Technische training 3 125 khz Offline/Online/Intelligent. Sluitplantraining basis 8. Sluitplantraining voor gevorderden 9 Trainingen 2015 INHOUDSOPGAVE Technische training 3 125 khz Offline/Online/Intelligent Sluitplantraining basis 8 Sluitplantraining voor gevorderden 9 Technische training 4 13,56 MHz Offline - Deel 1 Technische

Nadere informatie

Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl

Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl Ik wil zonnepanelen. Presentatie: Joop Eising van Invent www.invent.nl Erik Koning van Energiewacht www.ewacht.nl Aanleiding vereniging voor energiebesparing: 1 hogere gemeentelijke tarieven voor verenigingen

Nadere informatie

TKI - Topconsortium Kennis en Innovatie EnerGO - Energie in de Gebouwde Omgeving

TKI - Topconsortium Kennis en Innovatie EnerGO - Energie in de Gebouwde Omgeving TKI - Topconsortium Kennis en Innovatie EnerGO - Energie in de Gebouwde Omgeving Gezocht: Multifunctionele energie renovatie Multifunctionele energie renovatie kunnen we samen versnellen Programma TKI

Nadere informatie

Samen maken we Nederland aardgasvrij

Samen maken we Nederland aardgasvrij Samen maken we Nederland aardgasvrij Martien Visser, Lector Energietransitie & Netwerken Hanzehogeschool, Groningen Donderdag, 28 september, Bakkeveen Achtergrond Klimaatverdrag van Parijs: well below

Nadere informatie

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda Wilt u weten hoe? Ga stap voor stap door onze aanpak: - Kennismaking Building4life - De Building4life werkwijze - Uitgewerkte case Amarant Tilburg Building4life Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten.

Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten. Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten. In de Pulsarvisie ben je zelf het instrument voor echte verandering.

Nadere informatie

Energiebesparing Gemeente Huizen

Energiebesparing Gemeente Huizen Energiebesparing Gemeente Huizen Programma presentatie Duurzaam Bouwloket De aanpak en landelijke ontwikkelingen Stapsgewijs naar aardgasvrij Subsidies en regelingen Duurzaam Bouwloket Voor onafhankelijke

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren

Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren CO2-PRESTATIELADDER Samen zorgen voor minder CO 2 Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren In één dag leren wat de CO2-Prestatieladder kan betekenen voor

Nadere informatie

Welkom aan de Energietafel!

Welkom aan de Energietafel! Welkom aan de Energietafel! 18 maart 2019 Programma Opgave Rijk Gemeente Pilot Noorderwaard - Noord Aardgasvrije woning: hoe doe je dat? Isoleren: wat wel en wat niet? Ventileren: waarom? Opstellen plan

Nadere informatie

Couwenhoven Duurzaam. Uitleg Couwenhoven Duurzaam Reinier Pijnenburg, bestuurslid SEZ. o Waar staan we? o Wat kunnen we voor u doen?

Couwenhoven Duurzaam. Uitleg Couwenhoven Duurzaam Reinier Pijnenburg, bestuurslid SEZ. o Waar staan we? o Wat kunnen we voor u doen? Couwenhoven Duurzaam Uitleg Couwenhoven Duurzaam Reinier Pijnenburg, bestuurslid SEZ o Waar staan we? o Wat kunnen we voor u doen? Integrale verduurzamingsmaatregelen Youri van Bergen, Directeur BouwHulpGroep)

Nadere informatie

Welkom bij Bedrijfskunde

Welkom bij Bedrijfskunde Welkom bij Bedrijfskunde Hogeschool Rotterdam Business School Hogeschool Rotterdam Business School Wie zijn wij? We gaan de volgende vragen beantwoorden Wat is Bedrijfskunde? Wat betekent Bedrijfskunde

Nadere informatie

UITNODIGING. Twiss International B.V organiseert

UITNODIGING. Twiss International B.V organiseert UITNODIGING Twiss International B.V organiseert EEN HANDELSMISSIE NAAR VIETNAM VAN 4 MAART T/M 9 MAART 2019 VIETNAM A WORLD OF OPPORTUNITIES Denkt u erover om nieuwe buitenlandse markten te verkennen?

Nadere informatie

Keuzeonderwijs in het Buitenland Fall 2016 Faculty of Psychology and Neuroscience

Keuzeonderwijs in het Buitenland Fall 2016 Faculty of Psychology and Neuroscience Keuzeonderwijs in het Buitenland Fall 2016 1. Welkom & Introductie FPN/International Relations Office Ms. Merlijne van Overbruggen Head International Relations Office Ms. Ellen Blaauw International Relations

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg DEEL I ALGEMEEN 1. Begrippen 1.1. Opleiding Natuurlijke Kraamzorg is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

AT OSBORNE. Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later. 19 september 2012. Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed

AT OSBORNE. Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later. 19 september 2012. Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed AT OSBORNE www.atosborne.nl Practice what you preach: Hoofdkantoor AT Osborne 3 jaar later Gerhard Jacobs Directeur Huisvesting & Vastgoed 19 september 2012 AT Osborne Huisvesting en Vastgoed Infrastructuur

Nadere informatie

Duurzaamheidsfonds Amstelveen. Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds

Duurzaamheidsfonds Amstelveen. Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds Duurzaamheidsfonds Amstelveen Carina Dijkhuis Aanjager Duurzaamheidsfonds Hoera, 1 jaar! De oogst van het eerste jaar: 9 goedgekeurde aanvragen voor subsidies voor haalbaarheidsonderzoeken, ter waarde

Nadere informatie

Brexit Special. Hoe kunt u zich voorbereiden op een harde Brexit?

Brexit Special. Hoe kunt u zich voorbereiden op een harde Brexit? Brexit Special Hoe kunt u zich voorbereiden op een harde Brexit? www.kroesewevers.nl Een harde Brexit Op 13 november 2018 is een Brexit-akkoord bereikt door de onderhandelaars. Met dat akkoord zou een

Nadere informatie

Internationaal ondernemen. Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS

Internationaal ondernemen. Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS Internationaal ondernemen Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS Go abroad, well prepared U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

RENOFASE JEROEN VRIJDERS. Afdeling Duurzame Ontwikkeling & Renovatie. RenoFase VEA 23/09/2013-1

RENOFASE JEROEN VRIJDERS. Afdeling Duurzame Ontwikkeling & Renovatie. RenoFase VEA 23/09/2013-1 RENOFASE JEROEN VRIJDERS Afdeling Duurzame Ontwikkeling & Renovatie RenoFase VEA 23/09/2013-1 OVERZICHT Focus Doorgedreven Energetische Renovatie van Woningen VIS-Traject Context Doelstelling Aanpak Meerwaarde

Nadere informatie

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat CURSUS Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat 4 & 5 Februari, 2019 Verzorgd door: Facili2transform Simon Koolwijk Professor vd Veldenstraat 12 6524 PP Nijmegen telno. +31 (0) 24 3504437

Nadere informatie

4. Deelnemer: Onder een deelnemer wordt verstaan de persoon die zich voor een activiteit heeft ingeschreven of heeft doen inschrijven.

4. Deelnemer: Onder een deelnemer wordt verstaan de persoon die zich voor een activiteit heeft ingeschreven of heeft doen inschrijven. Algemene Voorwaarden ACTIS SEMINARS BV DEEL I - ALGEMEEN De programma-informatie, de aanmelding en deze voorwaarden vormen tezamen de overeenkomst met Actis Seminars BV. Door ondertekening van de aanmelding

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1. INSCHRIJVING Deelnemers zijn ingeschreven voor een activiteit van het MindfulCentrum (behoudens punt 2)

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1. INSCHRIJVING Deelnemers zijn ingeschreven voor een activiteit van het MindfulCentrum (behoudens punt 2) ALGEMENE VOORWAARDEN Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op trainingen, coachtrajecten, yogalessen en vakanties verzorgd door het MindfulCentrum. Artikel 1. INSCHRIJVING Deelnemers zijn

Nadere informatie

Gebieden Energie Neutraal

Gebieden Energie Neutraal Gebieden Energie Neutraal Kennismaken met het programma GEN Liesbeth Schipper 27 september 2012 Inhoud Achtergrond Opzet GEN programma GEN Nieuwbouw Energieconcept Ontwikkel en businessmodel Omgeving GEN

Nadere informatie

Financieringsinstrumentarium

Financieringsinstrumentarium Financieringsinstrumentarium NL EVD Internationaal Jane de Jong-Aerts 21 december 2011 NL EVD Internationaal stimuleert internationaal en een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. 2 Belangrijkste

Nadere informatie

-day HTSM Automotive. Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond

-day HTSM Automotive. Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond -day HTSM Automotive Datum: 22 januari 2013 Tijd: 13:00 18:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond SAMenvAT Ting In 2012 is er een start gemaakt met het Topsectorenbeleid. De automotive sector vertegenwoordigt

Nadere informatie

Conceptvoorstel Tiny woningen: Tijdelijke huurwoningen voor éénpersoonshuishoudens. jonger als 23 jaar (huurtoeslag) en huurders ouder als 23 jaar.

Conceptvoorstel Tiny woningen: Tijdelijke huurwoningen voor éénpersoonshuishoudens. jonger als 23 jaar (huurtoeslag) en huurders ouder als 23 jaar. Conceptvoorstel Tiny woningen: Tijdelijke huurwoningen voor éénpersoonshuishoudens. jonger als 23 jaar (huurtoeslag) en huurders ouder als 23 jaar. Ontwerp: Gery van Heesch architect en Eddy van Haren

Nadere informatie

Internationaal ondernemen. Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS

Internationaal ondernemen. Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS Internationaal ondernemen Starters International Business YOUR GATEWAY TO THE WORLD OF INTERNATIONAL BUSINESS Go abroad, well prepared U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse

Nadere informatie

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf!

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! AANMELDING 1 op 1 coaching Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! VIP ARRANGEMENT 1 op 1 coaching Dagtraining Open Your Heart van

Nadere informatie

Inspiratiereis Zweden

Inspiratiereis Zweden Inspiratiereis Zweden Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie