van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");"

Transcriptie

1 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2009 van 1 juli 2009 Betreft: Aanvraag van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) om vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie mededeling te bekomen van de gecodeerde studiegegevens afkomstig van de in 2009 uitgevoerde enquêtes betreffende de arbeidskrachten voor wetenschappelijk onderzoek en als hulp bij de politieke besluitvorming (STAT/MA/09/017) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie"); Gelet op de wet van 4 juli 1962 betreffende de openbare statistiek (hierna "wet openbare statistiek"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); Gelet op het koninklijk besluit van 13 februari 2001 ter uitvoering van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "koninklijk besluit van 13 februari 2001"); Gelet op het koninklijk besluit van 7 juni 2007 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van het BISA ontvangen op 07/05/2009;

2 Beraadslaging STAT 18/2009-2/10 Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies, gericht aan de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie (Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie) op 26/05/2009; Gelet op het technisch en juridisch advies ontvangen op 18/06/2009; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 1 juli 2009, na beraadslaging, als volgt: I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG 1. De aanvrager, het BISA van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, vraagt de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (hierna ADSEI) mededeling van de gecodeerde studiegegevens afkomstig van de in 2009 uitgevoerde enquêtes naar de arbeidskrachten met het oog op een wetenschappelijk onderzoek (berekening van indicatoren die de Brusselse arbeidsmarkt kenmerken, bestemd om geïntegreerd te worden in de driemaandelijks gepubliceerde conjunctuurbarometer van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en als hulp bij de politieke besluitvorming.. 2. De aanvraag strekt er tevens toe het af te sluiten vertrouwelijkheidscontract tussen partijen goed te keuren. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. TOEPASSELIJKE WETGEVINGEN Wet openbare statistiek 3. Op grond van de artikelen 15 en 15bis van de wet openbare statistiek is het Statistisch Toezichtscomité bevoegd om, enerzijds de mededeling toe te staan van de door de ADSEI gecodeerde studiegegevens aan de in de wet openbare statistiek vermelde bestemmelingen en anderzijds het vertrouwelijkheidscontract goed te keuren dat moet worden afgesloten tussen de betrokken partijen. 4. Op grond van artikel 16 van het koninklijk besluit van 7 juni 2007 is de Commissie belast met de opdrachten die aan het Statistisch Toezichtscomité werden toebedeeld, tot de installatie en de benoeming van de leden van dit Comité.

3 Beraadslaging STAT 18/2009-3/10 WVP en het koninklijk besluit van 13 februari Op grond van de artikelen 1, 1 en 3, 1 van de WVP en artikel 1, 3 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 zijn gecodeerde studiegegevens betreffende geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke personen persoonsgegevens, waarvan de verwerking slechts mag gebeuren onder de in de WVP en het koninklijk besluit van 13 februari 2001 gestelde voorwaarden 1. B. WETTELIJKE BASIS VAN DE AANVRAAG 6. De aanvrager is één van de in artikel 15 van de wet openbare statistiek opgesomde bestemmelingen. 7. Inderdaad, in het 1e lid, 2 zijn onder deze bestemmelingen de ministeriële departementen opgenomen van de gewesten en de gemeenschappen. Het BISA is een dienst van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 8. De aanvrager kan derhalve een machtigingsaanvraag indienen om de mededeling van de gevraagde gegevens te bekomen. C. DOELEINDEN 9. Persoonsgegevens dienen voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden te worden verkregen (artikel 4, 1, 2 WVP). 10. De aanvrager wenst met het oog op wetenschappelijk onderzoek en als hulp bij de politieke besluitvorming mededeling van de gecodeerde studiegegevens afkomstig uit de enquêtes die in het eerste, tweede, derde en vierde trimester 2009 werden uitgevoerd naar de arbeidskrachten en die zouden moeten toelaten: de tewerkstelling in het Gewest te berekenen, de werkloosheidsgraad te berekenen (def. IAO), 1 Volgens artikel 1, 3 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 tot uitvoering van de privacywet alsook de memorie van toelichting bij de wet van 11 december 1998 tot omzetting van de Richtlijn 95/46/EG van 24 oktober 1995 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, 1566/1, 97/98, blz. 12, " Ook gecodeerde informatie waarbij door de verantwoordelijke voor de verwerking zelf niet kan nagegaan worden op welk individu de informatie betrekking heeft, vermits hij niet in het bezit is gesteld van de daarvoor noodzakelijke sleutels, wordt derhalve als "persoonsgegevens"beschouwd indien de identificatie nog door iemand anders kan verricht worden".

4 Beraadslaging STAT 18/2009-4/10 de activiteits- en tewerkstellingsgraad te berekenen per leeftijd, gewest, geslacht, opleidingsniveau, nationaliteit, de aanwijzingen van niet-aangepaste kwalificaties te berekenen, het pendelverkeer tussen gewesten te berekenen, het profiel van de werknemers te analyseren. 11. Deze doeleinden beantwoorden aan de voormelde vereisten van de WVP. 12. Krachtens artikel 15 van de wet openbare statistiek dienen gecodeerde persoonsgegevens te worden meegedeeld voor statistische of wetenschappelijke doeleinden. 13. Uit de aanvraag en het ontwerp van vertrouwelijkheidscontract blijkt dat de aanvrager deze gegevens enkel mag gebruiken voor de aangeduide analyse en studie en het opmaken van globale en anonieme statistieken en dat de meegedeelde gegevens niet aan derden mogen meegedeeld worden, noch gebruikt voor controle- of repressiedoeleinden. De resultaten worden niet gepubliceerd indien de tabel cellen met minder dan 10 gevallen bevat. 14. De vereisten inzake doeleinde van de wet openbare statistiek worden dus geëerbiedigd. D. PROPORTIONALITEIT Gevraagde gegevens 15. Het gaat om de gegevens afkomstig uit de enquêtes die in het eerste, tweede, derde en vierde trimester 2009 werden uitgevoerd naar de arbeidskrachten, verstuurd in twee afzonderlijke bestanden onder de vorm van SPSS (Statistical Package for the Social Sciences). De aanvraag vermeldt op gedetailleerde wijze de gewenste gecodeerde gegevens. 16. Het technisch en juridisch advies verduidelijkt dat het niet mogelijk is om een verband te leggen tussen beide bestanden aangezien de identificatiemiddelen niet beschikbaar zullen zijn. Noodzaak tot het verkrijgen van gecodeerde gegevens 17. De onderzoeker mag de gecodeerde persoonsgegevens slechts ontvangen indien een verwerking van anonieme gegevens niet toelaat de beoogde statistische of wetenschappelijke doeleinden te verwezenlijken (artikel 4 van de WVP).

5 Beraadslaging STAT 18/2009-5/ Uit de aanvraag blijkt impliciet dat enkel de mededeling van gecodeerde gegevens toelaat het onderzoek uit te voeren. Noodzaak tot het verkrijgen van elk gegeven 19. Uit het aanvraagformulier blijkt dat wat dit betreft het bewijs niet werd geleverd per gegeven maar voor het geheel van gevraagde gegevens. 20. De aanvraag verduidelijkt dat de berekening van de indicatoren onmogelijk is zonder mededeling van de gecodeerde gegevens uit de enquêtes naar de arbeidskrachten. Enkel de noodzakelijke variabelen werden geselecteerd. Niet alleen de gegevens van het Brussels Gewest worden gevraagd maar ook deze van de andere gewesten teneinde de resultaten te kunnen vergelijken en het pendelverkeer tussen gewesten te kunnen berekenen. 21. Hieruit volgt dat de gevraagde gegevens toereikend, ter zake dienend en niet overmatig zijn (artikel 4, 1, 3 van de WVP). Frequentie van mededeling 22. De mededeling slaat op de gecodeerde studiegegevens afkomstig uit de enquêtes naar de arbeidskrachten van elk trimester van Aangezien deze nog niet beschikbaar zijn voor de 4 trimesters van 2009 zullen ze ter beschikking van het BISA gesteld worden na hun verspreiding door de ADSEI. Zodoende zullen de gegevens meegedeeld worden binnen 30 dagen nadat zij beschikbaar werden. Bewaringstermijn van de gegevens 23. De duur van het onderzoek bedraagt ongeveer een maand per kwartaalbarometer. De bewaringstermijn van de gegevens werd beperkt in functie van de noden van het onderzoek. De gegevens van elk trimester van 2009 dienen evenwel ter beschikking te blijven tot bij het opstellen van de laatste kwartaalbarometer van het jaar. De aanvraag vermeldt dus dat de gegevens twee maanden na het laatste onderzoek vernietigd worden (onderzoek dat moet uitgevoerd worden binnen de maand na de terbeschikkingstelling van de gegevens). Deze termijn wordt gerechtvaardigd door de wens om sommige resultaten van het onderzoek a posteriori te kunnen verbeteren of controleren. In ieder geval zullen de gegevens en back-ups onmiddellijk door de aanvrager worden vernietigd zodra het statistisch doeleinde definitief bereikt is. De Commissie stelt vast dat de bewaringstermijn de termijn dus niet overschrijdt die noodzakelijk is voor het bereiken van de doeleinden (art. 4, 1, 5 van de WVP).

6 Beraadslaging STAT 18/2009-6/10 E. AANGIFTE 24. Alvorens over te gaan tot de verwerking van de bedoelde gecodeerde gegevens dient de aanvrager daarvan aangifte te doen bij de Commissie (art. 17 van de WVP). F. VEILIGHEID 25. De aanvrager moet waken over de bescherming en de veiligheid van de meegedeelde studiegegevens (art. 16 van de WVP en 15bis van de wet openbare statistiek). Consulent inzake informatieveiligheid 26. Uit de aanvraag blijkt dat de aanvrager over een veiligheidsconsulent beschikt. Veiligheidsbeleid 27. Uit de evaluatievragenlijst blijkt dat op alle punten van de vragenlijst positief wordt geantwoord. 28. De aanvraag vermeldt dat: de gegevens zullen bewaard worden op 1 PC die beveiligd wordt door een login en een wachtwoord. Deze PC bevindt zich in het kantoor van de gemachtigde gebruikers; de gegevens in een apart bestand zullen opgeslagen worden dat bovendien zal beveiligd worden door een login en een wachtwoord; de gegevens gecryteerd zullen worden; het lokaal uitsluitend zal toegankelijk zijn voor personen die hiertoe gemachtigd worden via hun badge; er een beveiligde back-up zal genomen worden van de bedoelde gegevens. Deze zal bewaard worden op een externe harde schijf die zal gecodeerd worden en beschermd door een login en een wachtwoord; de gegevens niet langer dan nodig bewaard zullen worden en na het onderzoek zo snel mogelijk zullen vernietigd worden: slechts 1 exemplaar van de gegevens en de back-up worden bewaard (alle kopieën die bijvoorbeeld gediend hebben voor het doorzenden van de gegevens worden onmiddellijk vernietigd) en de bewaringstermijn is beperkt tot maximum 14 maanden. Volgens de ADSEI en de Commissie dienen de gegevens in elk geval te worden vernietigd zodra het onderzoek is beëindigd (cf. punt 23). Bovendien bepaalde de Commissie

7 Beraadslaging STAT 18/2009-7/10 de maximale bewaringstermijn voor het geheel van gegevens op 3 maanden, te rekenen vanaf de terbeschikkingstelling van de gegevens van het 4 de trimester (cf. punt 23). Verantwoordelijke natuurlijke persoon 29. De identiteit van de verantwoordelijke natuurlijke persoon werd meegedeeld. Deze persoon is verantwoordelijk voor het naleven van alle wettelijke, reglementaire en contractuele verplichtingen alsook van de bepalingen die voortvloeien uit de onderhavige beslissing van de Commissie. Zij is bovendien verantwoordelijk voor de effectief toezicht op de rechtmatige aanwending van de meegedeelde gegevens. Personen die de studiegegevens gebruiken en de lijst van deze personen 30. Een beperkt aantal personeelsleden (4 personen) zullen de meegedeelde gegevens gebruiken. Scheiding van andere verwerkingen 31. De aanvrager dient de onderhavige gegevensverwerking gescheiden te houden van andere verwerkingen van persoonsgegevens waarvoor hij eventueel verantwoordelijk is. Verbod op decodering 32. De aanvrager verbindt er zich toe alle middelen te zullen inzetten om te vermijden dat de identiteit zou worden achterhaald van de personen waarvan de persoonsgegevens worden verwerkt. Koppelverbod 33. De aanvrager verbindt er zich toe geen pogingen te ondernemen om de bekomen persoonsgegevens te koppelen aan persoonsgegevens die hem reeds met toepassing van andere machtigingen werden overgemaakt. Vertrouwelijkheid 34. De aanvrager verbindt er zich toe de vertrouwelijkheid van de studiegegevens te eerbiedigen en erover te waken dat deze door zijn personeelsleden uitsluitend gebruikt worden met het oog op het bedoelde onderzoek. De evaluatievragenlijst vermeldt dat het personeel werd geïnformeerd over zijn plichten inzake vertrouwelijkheid en veiligheid.

8 Beraadslaging STAT 18/2009-8/10 G. ANDERE GEBRUIKSVOORWAARDEN Verspreiding van de resultaten 35. Na de analyse en het gebruik van de gegevens moet de aanvrager erover waken dat de resultaten in een globale en anonieme vorm gepubliceerd worden zodat de persoonsgegevens niet rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen geïdentificeerd worden. 36. Het BISA voegt hieraan toe dat de gegevens niet zullen gepubliceerd worden indien een tabel cellen bevat met minder dan 10 gevallen (niet gewogen). De ADSEI vestigt de aandacht op het feit dat elke driemaandelijkse schatting lager dan eenheden en elke jaarlijkse schatting lager dan eenheden zeer voorzichtig geïnterpreteerd dienen te worden. 37. Tenminste 15 dagen vóór de verspreiding moet de onderzoeker de voorgenomen publicatie aan de ADSEI voorleggen. Deze laatste kan de verspreiding eventueel verbieden. De term "verspreiding" moet in zeer ruime zin begrepen worden waarbij rekening wordt gehouden met de evolutie van de informatiemaatschappij. Hij omvat dus elke verspreiding, ongeacht of deze schriftelijk, mondeling of online plaatsvindt. Controle 38. De aanvrager stemt er uitdrukkelijk mee in dat vertegenwoordigers van de Commissie te allen tijde en zonder voorafgaande ingebrekestelling toegang krijgen tot de lokalen en tot de informatica-infrastructuur waar de verstrekte gegevens worden bewaard, om na te gaan of de bepalingen van de onderhavige machtiging, van de wet openbare statistiek en haar uitvoeringsbesluiten, alsook deze van het onderhavig vertrouwelijkheidscontract worden uitgevoerd. 39. Op eenvoudig verzoek kan de Commissie toegang krijgen tot andere lokalen en ICT-systemen om te controleren of er geen inbreuk gepleegd wordt op de bepalingen van de machtiging, op de wet openbare statistiek en haar uitvoeringsbesluiten of op het vertrouwelijkheidscontract. Onderaanneming 40. Ingeval van onderaanneming vereist artikel 16 van de WVP dat een contract wordt afgesloten waarin de veiligheidsmaatregelen worden vermeld alsook de andere punten waarvan sprake in dit artikel.

9 Beraadslaging STAT 18/2009-9/10 III. HET VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT 41. Het bij de aanvraag gevoegde ontwerp van vertrouwelijkheidscontract, dat de voorwaarden vastlegt waaronder de studiegegevens aan de aanvrager worden meegedeeld, moet beantwoorden aan de vereisten van artikel 15bis van de wet openbare statistiek. Dit is het geval. 42. Bij het aflopen van het contract mag de vertrouwelijkheid van de gegevens zelf niet worden verbroken. Deze vertrouwelijkheid dient dus onbeperkt in de tijd geëerbiedigd te worden. 43. Het contract mag op generlei wijze afbreuk doen aan de voorwaarden waartoe de Commissie heeft beslist met betrekking tot de mededeling van de gegevens. 44. De contractuele bepalingen inzake privacy en vertrouwelijkheid maken integraal deel uit van de onderhavige beslissing, zodat een persoon vreemd aan het vertrouwelijkheidscontract zich ook tot de Commissie kan wenden met het oog op de controle van de naleving van de voorwaarden waaronder de gegevens door de aanvrager gebruikt mogen worden. IV. ALGEMENE BESLISSING 45. Bij de verwerking van de verkregen persoonsgegevens dient de onderzoeker rekening te houden met de WVP, de wet openbare statistiek, hun uitvoeringsbesluiten en elke andere wettelijke of reglementaire bepaling tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer, de bepalingen van de onderhavige beslissing van de Commissie, en de bepalingen van het vertrouwelijkheidscontract dat hij heeft afgesloten met de ADSEI. V. SPECIFIEKE BESLISSING 46. de Commissie is van oordeel dat : - de mededeling van gecodeerde studiegegevens afkomstig uit de enquêtes 2009 naar de arbeidskrachten aan het BISA toegelaten is met het oog op de onder punt 10 vermelde doeleinden; - de gegevens zullen meegedeeld worden na hun verspreiding door de ADSEI; - de gegevens en back-ups dienen onverwijld door de aanvrager vernietigd te worden zodra het statistisch doeleinde is bereikt en ten laatste 3 maanden na de terbeschikkingstelling van de laatste gegevens ( vierde trimester) uit de enquêtes.

10 Beraadslaging STAT 18/ /10 OM DEZE REDENEN, De Commissie machtigt de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie om de bedoelde gecodeerde studiegegevens onder de bovenvermelde voorwaarden mee te delen aan het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Commissie keurt het vertrouwelijkheidscontract goed. De machtiging tot mededeling krijgt slechts uitwerking na de ondertekening van het contract. Voor de Administrateur m.v., De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem Debeuckelaere

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/9 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2012 van 12 december 2012 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen (OASes) en de Université Libre de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 33/2010 van 13 oktober 2010 Betreft: Aanvraag van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer om voor statistisch

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 01/2009 van 4 februari 2009 Betreft: Aanvraag van de Direction de l'analyse Economique Agricole (DAEA) van het

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 12/2011 van 4 mei 2011 Betreft: Aanvraag van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om vanwege de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2011 van 15 juni 2011 Betreft: aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2010 van 31 maart 2010 Betreft: Aanvraag van het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 21/01/2016; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 06/2017 van 14 maart 2017 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2012 van 29 februari 2012 Betreft: Aanvraag van de Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 25 januari 2018; 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 08/2018 van 17 april 2018 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 14/2014 van 8 juli 2014 Betreft: Aanvraag ingediend door het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) om in het kader van een statistisch

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 16/2011 van 25 mei 2011 Betreft: Aanvraag van de Franse Gemeenschap (Direction générale de la Santé) om vanwege

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 01/2012 van 8 februari 2012 Betreft: aanvraag van de afdeling Monitoring en Studie van het Departement Landbouw

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2012 van 2 mei 2012 Betreft: Aanvraag van het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) van de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"); besluit van 13 februari 2001");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); besluit van 13 februari 2001); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2016 van 12 april 2016 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege de Algemene Directie Statistiek - Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2011 van 28 september 2011 Betreft: Verzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid om voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 09/2015 van 5 mei 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van het Waals Agentschap voor de Verkeersveiligheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2008 van 8 oktober 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Uitrusting en Vervoer, Directie Verkeer en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2009 van 29 april 2009 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail:

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 04/2011 van 9 februari 2011 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 05/2014 van 26 februari 2014 Betreft: Aanvraag van het "Département d'economie Appliquée de l'université Libre

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/9 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 03/2016 van 9 februari 2016 Betreft: aanvraag tot machtiging van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om mededeling te bekomen van gecodeerde

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2014 van 31 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag voor het ontvangen van gegevens voor het INTERACT-project

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 17/2015 van 7 juli 2015 Betreft: Aanvraag van de Brusselse regulator voor energie (Brugel) om van de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2009 van 23 september 2009 Betreft: Aanvraag van Hogeschool Gent (departement Sociaal-Agogisch Werk) om vanwege

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017;

Gelet op de aanvraag van het Federaal Planbureau, ontvangen op 12/07/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 17/2017 van 22 september 2017 Betreft: Aanvraag van het Federaal Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie voor Statistiek - Statistics

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017;

Gelet op de aanvraag van FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg ontvangen op 12/01/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 07/2017 van 12 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 41/2011 van 21 december 2011 Betreft: aanvraag van Kind & Gezin om vanwege de Algemene Directie Statistiek en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2010 van 29 juli 2010 Betreft: Aanvraag door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om vanwege

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 24/2013 van 2 oktober 2013 Betreft: Aanvraag van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 07/2010 van 21 april 2010 Betreft: Aanvraag van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid (Universiteiten Antwerpen en

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 39/2011 van 30 november 2011 Betreft: aanvraag van het Departement Studiën van de Nationale Bank van België om

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 38/2011 van 30 november 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 05/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017;

Gelet op de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Wegen en Gebouwen, ontvangen op 13/02/2017; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 11/2017 van 9 mei 2017 Betreft: aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Departement Technische Expertise, van de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 06/2010 van 31 maart 2010 Betreft: aanvraag van de Universiteit van Luik (Lepur) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 29/2012 van 12 december 2012 Betreft: aanvraag van Vrije Universiteit Brussel (Faculteit Economische, Politieke

Nadere informatie

Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA )

Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende het spaargedrag van de Belgische gezinnen (STAT-MA ) 1/10 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag om studiegegevens te verkrijgen voor een onderzoeksproject houdende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ;

Gelet op de aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer, ontvangen op 8 november 2016 ; 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 01/2017 van 17 januari 2017 Betreft: aanvraag van het Brussels Instituut voor Milieubeheer om van de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 15/2011 van 25 mei 2011 Betreft: aanvraag van het Vlaamse Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken om vanwege

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 05/2018 van 6 maart 2018 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 01/2008 van 27 februari 2008 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw om vanwege de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 19/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van het Federaal Planbureau om vanwege de Algemene Directie Statistiek

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 17/2011 van 15 juni 2011 Betreft: aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2012 van 3 oktober 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Vlaamse Ministerie van Mobiliteit en Openbare

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 25/2011 van 27 juli 2011 Betreft: aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Aanbeveling STAT nr 01/2010 van 19 mei 2010 Betreft: mededeling van niet-gecodeerde persoonsgegevens door het Rijksregister aan de Kruispuntbank

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT 06/2016 van 12 april 2016 Betreft: Aanvraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg om van de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017)

2005 met het oog op wetenschappelijk en statistisch onderzoek en beleidsondersteuning (STAT/MA/2010/017) 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr -28/2010 van 1 september 2010 Betreft: Aanvraag van de Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 21/2008 van 24 september 2008 Betreft: Aanvraag van Transport en Mobility Leuven om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 14/2010 van 9 juni 2010 Betreft: Aanvraag van het Opzoekingscentrum voor Wegenbouw om voor wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 06/2015 van 10 maart 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium mededeling

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 10/2012 van 11 april 2012 Betreft: aanvraag van de Vakgroep Sociale Economie van de Universiteit Gent om vanwege

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 04/2017 van 14 februari 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 07/2016 van 10 mei 2016 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Algemene Economie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, om

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 66/2013 van 18 december 2013 Betreft: Adviesaanvraag met betrekking tot het ontwerp van Koninklijk besluit houdende uitvoering van artikel 17quater van de wet van 4 juli 1962 betreffende

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/6 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2009 van 28 oktober 2009 Betreft: Aanvraag van IDEA Consult om vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 31/2010 van 22 september 2010 Betreft: aanvraag tot machtiging vanwege de Onderzoeksgroep School en Politiek

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité; 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 20/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om vanwege de Algemene Directie Statistiek Statistics

Nadere informatie

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN

Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN Contractnummer: VERTROUWELIJKHEIDSCONTRACT TUSSEN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK STATISTICS BELGIUM EN.. Tussen De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/11 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 09/2013 van 2 april 2013 Betreft: aanvraag van de Université de Liège (ValoRH) om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 35/2008 van 26 november 2008 Betreft: Aanvraag van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) van de Katholieke

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 20/2014 van 16 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Vakgroep Interface Demography (ID) van de Vrije Universiteit Brussel om vanwege de Algemene

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 23/2016 van 8 november 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (CSB) - Faculteit Politieke en

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011;

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2011 van 12 oktober 2011 Betreft: aanvraag van het Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven om toegang te krijgen tot de informatiegegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 03/2015 van 10 maart 2015 Dossier behandeld door: An Machtens T: +32 (0)2 213 85 56 F: +32 (0)2 213 85 65 E-mail: an.machtens@privacycommission.be

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 03/2010 van 24 februari 2010 Betreft: Aanvraag van Expertisecentrum O&O Monitoring van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 26/2014 van 18 november 2014 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor de verkrijging van gegevens betreffende de Belgische gezondheidsenquête 2008

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/12 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 36/2011 van 30 november 2011 Betreft: Aanvraag tot machtiging van Kind en Gezin om vanwege de Algemene Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 27/2009 van 28 oktober 2009 Betreft: Aanvraag van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) om mededeling te

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr. 02/2009 van 4 februari 2009 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (afdeling Epidemiologie)

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

de samenstelling en de werking van het Statistisch Toezichtscomité opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/13 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 08/2016 van 10 mei 2016 Betreft: Aanvraag van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid om vanwege de Federale Overheidsdienst Economie,

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 18/2017 van 10 oktober 2017 Betreft: Aanvraag tot machtiging door Universiteit Hasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB) om vanwege de Algemene

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/14 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 12/2012 van 11 april 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 11/2015 van 9 juni 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen - OASeS (Centrum voor Ongelijkheid, Armoede, Sociale uitsluiting en de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/11 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr. 03/2018 van 6 februari 2018 Betreft: Aanvraag tot machtiging door het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid om vanwege de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie van 30 maart 2004;

Gelet op de aanvraag van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie van 30 maart 2004; SCSZ/04/65 BERAADSLAGING NR 04/011 VAN 4 MEI 2004 M.B.T. DE MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD DOOR DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID AAN DE ALGEMENE DIRECTIE STATISTIEK EN ECONOMISCHE

Nadere informatie

Het Statistisch Toezichtscomité

Het Statistisch Toezichtscomité 1/12 Het Statistisch Toezichtscomité Beraadslaging STAT nr 19/2014 van 16 september 2014 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken om vanwege ADSSB mededeling te bekomen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische

Publique de l Université Libre de Bruxelles om van de Algemene Directie Statistiek en Economische 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 26/2013 van 6 november 2013 Betreft: aanvraag van het Centre de recherche Politiques et systèmes de santé de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP");

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP); 1/13 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 18/2013 van 17 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Departement Studiën van de Nationale Bank van België om vanwege

Nadere informatie