HANDLEIDING (SEMI) ORTHOPEDISCHE SCHOENEN EN STEUNZOLEN. Versie wittepoel. w at voeten willen nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING (SEMI) ORTHOPEDISCHE SCHOENEN EN STEUNZOLEN. Versie wittepoel. w at voeten willen nl"

Transcriptie

1 HANDLEIDING (SEMI) ORTHOPEDISCHE SCHOENEN EN STEUNZOLEN Versie w at voeten willen nl wittepoel

2 DANK U WEL.....voor het aanschaffen van een nieuw op maat gemaakt paar (semi-) orthopedische schoenen of steunzolen. We hebben ze m et de grootste zorg voor u vervaardigd en hopen dat u er iedere dag weer veel gem aken plezier aan zult beleven. Het is daarbij belangrijk u zo goed mogelijk te inform e ren over de wijze waarop u optimaal gebruik kunt maken van dit bijzondere product. Naast advies over het gebruik en het inlopen van de schoenen of steunzolen, leest u meer over het juist onderhouden, hoe het w erkt m et uw vergoedingen, garanties en, indien nodig, reparaties. Toch niet helemaal tevreden of behoefte aan aanvullende informatie? U bent altijd van harte welkom om het m et ons te bespreken. Bij W ittepoel werken op verschillende locaties gediplomeerde schoenadviseurs, medisch pedicures, podotherapeuten, podologen en orthopdische aanmeters. Afhankelijkvan uw klachten, adviezen van uw arts en uiteraard afhankelijkvan uw behoefte zijn zij in staat u duidelijk te adviseren w at voor uw voeten nodig is om beter te kunnen lopen en vrijer te bewegen. Middels voetbehandelingen, steunzolen, schoenaanpassingen of op m aat gemaakt schoeisel helpen ze uw voeten bij hun zware taak. Uw W ittepoel contactpersoon houdt daarbij, indien nodig, nauw contact m et uw arts of medisch behandelaar. Uiteraard helpen en adviseren we u ook bij het juist afhandelen van zaken met uw zorgverzekeraar. Jong of oud, gezonde of moeilijke voeten. W ittepoel is er voor alle voeten. Wittepoel, wat voeten willen De combinatie van diverse voetgerichte diensten en producten maken W ittepoel niet alleen uniek, het zorgt er o okvoo r dat u op één adres terecht voor alles w at voeten willen. Van het professioneel meten van voeten en daar een passende kwaliteitsschoen bij uitzoeken to t aan het herstellen van m obiliteit door het aanmeten en vervaardigen van orthopedisch schoeisel of steunzolen.

3 (SEMI-) ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Na een intensief meet- en productieproces heeft u uw nieuwe schoenen ontvangen. We hebben ze m et de grootste zorg ontwikkeld en vertellen u hierbij graag meer over het gebruik, onderhoud en verzorging ervan, opdat u optimaal plezier zult beleven van deze schoenen. Op een nader af te spreken m om ent zien wij u en de schoenen graag terug voor een uitgebreide inspectie. U heeft de schoenen dan kunnen inlopen en ervaren en wij beoordelen dan samen m et u of de pasvorm nog in orde is. Het belang van indragen Uw schoenen doen veel voor uw voeten en benen. Ze beschermen uw voeten tegen verwondingen, helpen u bij bewegen en corrigeren de stand van uw gewrichten. Het gebruikvan een nieuw paar schoenen m oet zorgvuldig worden opgebouwd om uw lichaam te laten wennen aan dit effect. Ook kan het zijn dat er nog kleine verbeteringen aan de pasvorm moeten worden uitgevoerd die pas in het eerste gebruikvan de schoenen zichtbaar worden. W ij vragen u dan ook het gebruik van uw schoenen rustig op te bouwen en na iedere draagperiode een inspectie van uw voeten uit te voeren. [Instructie voor het uitvoeren van een voetinspectie m et foto's. Pedicure-folder? W at te doen als er problemen worden gezien?] Opbouwschema draagtijd semi-orthopedische schoenen Standaard opbouwschema Dagen Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Uren 1x1 uur lx 2 uur 2x 2 uur 2x 3 uur 2x 4 uur lx 6 uur lx 8 uur Gehele dag Controleren van de voet. Waar moet u op letten? Controleer de blote voet in zijn geheel. Laat eventueel iemand meekijken of de controle uitvoeren. Bekijk de hele voetzool, maar ook grondig onder de teentoppen, tussen de tenen en op de tenen (extra aandacht voor de kleine teen!). Let op goed op pijnlijk en/of rode drukplekken, warm e plekken, wondjes en blaren. Ziet u een of meerdere van deze zaken en blijven ze terugkomen neem dan direct contact met ons op voor een controle afspraak. Wisselparen en goed ventileren Door schoenen niet continu aan transpiratievocht bloot te stellen zullen ze langer meegaan. Dagelijks eenmaal van schoenen wisselen is daarom aan te raden. Ouder dan 16 jaar en (nog) geen wisselpaar? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Het leer dat w ordt gebruikt voor de schoenen heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen, maar m et name bij hooggesloten schoenen kan transpiratie toenemen. Een vochtig klim aat in uw schoenen kan schadelijke gevolgen hebben voor uw voeten. Om dat effect tegen te gaan en negatieve gevolgen voor de voeten te verminderen adviseren wij u: Katoenen of wollen sokken/kousen m et een goede pasvorm te dragen Regelmatig schone sokken of kousen aan te trekken Uw voeten regelmatig te wassen Regelmatig te wisselen van schoenen Een goede anti-transpiratie crème te gebruiken B lijft u ondanks deze tips toch last houden van overmatige transpiratie raadpleeg dan uw huisarts of dermatoloog.

4 Aantrekken en uittrekken van de schoenen Het correct aan- en uittrekken van de schoenen is van groot belang om uw voeten te beschermen. Een schoen die te los zit, geeft schuifplekken en blaren. Een schoen die te strak zit, verstoort de bloedsomloop van het been en de voet. Zorg er voor dat u goede sokken draagt voordat u uw schoenen aantrekt en dat de sok zonder plooien om uw voet zit. Hoe zorgvuldiger u uw schoenen aan- en uittrekt, hoe com fortabeler ze zullen zitten. M aakveters, ritsen en klittenbandsluitingen goed los en gebruik een goede schoenlepel om eenvoudig en zonder kracht in uw schoen te komen. Hoge schoenen of laarzen? Een zgn. laarzenknecht' maakt het u gemakkelijk bij het uittrekken ervan. Nadat u uw schoenen uit heeft gedaan, adviseren wij u ze goed te laten luchten en drogen. Niet in de zon of bij een verwarming, w ant dan worden ze stug, droogt het leer uit en w ordt niet alleen het com fort minder maar gaan ze ook minder lang mee. Tips voor onderhoud Om uitdroging van het leer te voorkomen en het materiaal zo soepel en comfortabel mogelijk te houden dienen ze minimaal een keer per week te worden behandeld m et een geschikt onderhoudsproduct en goed gepoetst te worden. Daarnaast valt het aan te raden de schoenen eens per 2 weken water- en vuilafstotend te behandelen. Suede en nubuck uitvoeringen regelmatig borstelen en vervolgens behandelen m et een geschikte protector. Professionele reparatie Mocht een reparatie noodzakelijkzijn neemt u dan contact op voor het maken van een schoencontrole afspraak. Onze vakkundige schoenherstellers beoordelen de uit te voeren reparatie en kunnen u tevens vertellen of het herstel onder de garantie valt of dat het normale gebruiksslijtage betreft. In dat geval ontvangt u meteen een kostenopgaaf. Onder garantie o f niet; uw schoenen worden altijd snel en professioneel hersteld, opdat u ze zo snel mogelijk weer kan dragen. Garanties Op onze producten bieden wij uitgebreide garantie, uiteraard onder voorbehoud van juist gebruik ervan. 3 maanden pasvormgarantie bij een gelijkblijvende situatie van uw voeten 6 maanden garantie op materialen en technische kwaliteit bij normaal gebruik Ziet u toch vlekken ontstaan of afwijkingen aan het leer, sluitingsmechanismen of stiksels? Neem dan contact m et ons op voor professioneel onderhoud en reparatie. Last van krakend geluid bij het lopen? Met een beetje talkpoeder tussen het voetbed en de binnenzool is dat doorgaans simpel op te lossen. Ritssluitingen kunt u weer soepel laten werken door ze te smeren' met zeep, kaarsvet of bijenwas. Klittenbandsluitingen behouden hun werking door ze gesloten te houden als u de schoenen niet draagt. Ook beter voor de pasvorm van de schoen.

5 STEUNZOLEN Uw steunzolen zijn zorgvuldig opgemeten en klaar voor gebruik. Er zijn verschillende redenen waarom op maat gemaakte steunzolen kunnen worden geadviseerd bij voet- en loopproblemen. Geen voet is gelijk en verschillen kunnen al snel gevolgen hebben voor de stand van uw voeten, drukverschillen e n/of vergroeiingen. Na advies van uw arts o f onze podotherapeut worden uw voeten eerst grondig onderzochten uw klachten geanalyseerd. Bieden steunzolen uitkom st dan worden deze speciaal voor u vervaardigd. Deze maatwerkproducten zijn dan ook niet vergelijkbaar m et standaard producten als inlegzooltjes en schoenhulpmiddelen die in iedere sport- en schoenwinkel verkrijgbaarzijn. Niet iedere schoen is geschikt Bij het dragen van steunzolen is het van belang dat u ook geschikte schoenen kiest. Alleen dan hebben ze het gewenste effect en verm indert u uw klachten. Daarbij gaat het niet om dure schoenen, maar om schoenen waarbij in het productieproces rekening is gehouden met het kunnen wisselen van het voetbed. Geschikte schoenen bieden voldoende steun, demping, zijn diep genoeg en hebben een vlakke binnenzool en voldoende hielstevigheid. U kunt uw de steunzolen in meerdere schoenen gebruiken, zelf in geschikte sandalen. In de com fortschoenwinkels van W ittepoel kunnen we u er alles over vertellen en hebben we een uitgebreid assortim ent geschikte schoenen voor jong en oud. In samenspraak met de steunzoolspecialist wordt de juiste lengte- en breedte besproken en welke extra voorwaarden den schoen dient te hebben om, samen m et de steunzool, maximaal effect te genereren. Vraag er eens naar in een van onze schoenwinkels. Tips voor gebruik en verzorging Het is van belang voor de levensduur en voor het m aximale effect dat u de steunzolen zorgvuldig behandelt. Dat start m et het op de juiste manier inlopen van uw nieuwe steunzolen. U zult er namelijk aan moeten wennen. Het advies is om de eerste dag te starten 2 uur dragen, en de dagen erna dit steeds met een uur te verlengen. Doorgaans is een gebruiker dan binnen 2 a 3 weken volledig gewend het gebruik ervan en worden ook de voordelen voelbaar. Toch niet geheel tevreden of m erkt u vervelende bijwerkingen? W acht dan niet te lang en maak meteen een controleafspraak. i Illustraties: Afb 1. Een te kleine schoen: de tenen drukken tegen de neus van de schoen Afb 2. Een goed passende schoen: er is voldoende ruimte in de breedte Afb 3. Een goed passende schoen: er is voldoende ruimte in de lengte Afb 4. Een te ruime schoen: de voet schuift naar voren

6 Het effect en de levensduur worden vergroot [1] door uw steunzolen iedere dag na gebruik uit de schoenen te halen. [2] Laat ze goed ventileren, maar niet op een te warme plek. [3] Heeft u een uitvoering met dempingmaterialen of kunststofm ateriaal; neem ze dan regelmatig af m et een vochtige doek en laat ze vervolgens langzaam drogen. Hoort u uw steunzolen, bijvoorbeeld een krakend geluid? Doe dan w at talkpoeder tussen de steunzool en de binnenzool van de schoen. Levensduur, pasvormcontrole en uw verzekering Bij normaal gebruiken zorgvuldige verzorging kunnen de steunzolen een paar jaar mee. Daarbij is het wel belangrijk dat u gebruik maakt van de jaarlijkse, kosteloze, pasvormcontrole die wij u bieden. Bij ontstane afwijkingen kunnen wij de zolen in de meeste gevallen goed renoveren voor verder gebruik. Ook bekijken wij samen m et u of u in aanmerking kom t voor een vergoeding via uw zorg verzekering. Steunzolen vallen onder de aanvullende verzekering. De (gedeeltelijke) vergoeding ervan is dus afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Garanties Op onze producten bieden wij uitgebreide garantie, uiteraard onder voorbehoud van juist gebruik ervan Uitgebreide voorwaarden en garanties verstrekken wij u op verzoek. W ittepoel is SEMH erkend als Orthopedisch Schoentechnisch bedrijf en wij zijn aangesloten bij NVOS-Orthobanda. Voor meer inform atie over verzekeringen en vergoedingen kunt onze website atvoetenwillen.nl bezoeken. Uiteraard is het ookverstandig om bij uw eigen zorgverzekeraar navraag te doen. Kijk op voor meer informatie over openingstijden, onze vestigingen, spreekuurlocaties in zorgcentra en ziekenhuizen. Of bel met de centrale administratie telefoon ONZE WINKELS: v e rk o o p p u n t o rth o p e d ie op a fs p ra a k «re p a ra tie pedicure op afspraak podotherapie therapeutisch elastische kousen Dordrecht Van O ldenbarneveltplein 71 (WC Crabbehof) Gouda W ijd s tra a t3 3 (t/o h e t stad huis) Rotterdam-IJsselmonde P alm entuin 63 (nabij WC Keizerswaard) (Geen verkoop \/an kinderschoenen) Rotterdam-Schiebroek K e rs tro o s s tra a t 12a (z ijs tra a t Peppelw eg) Rotterdam-Zorgboulevard M aasstadweg 14 (bij het M aasstad ziekenhuis)

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek GEBRUIK EN ONDERHOUD Pruis Orthopedische Schoentechniek Gebruik en onderhoud Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Natuurlijk wilt u langdurig en zonder klachten profijt hebben van

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen ADVIESWIJZER voor uw schoenen SCHOENEN DRAGEN EN ONDERHOUDEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Uw schoenen zijn een kostbaar bezit, waar wij veel aandacht aan hebben besteed. In deze advieswijzer

Nadere informatie

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen

ADVIESWIJZER. voor uw schoenen ADVIESWIJZER voor uw schoenen SCHOENEN DRAGEN EN ONDERHOUDEN; GEEF HET DE AANDACHT DIE HET VERDIENT Uw schoenen zijn een kostbaar bezit, waar wij veel aandacht aan hebben besteed. In deze advieswijzer

Nadere informatie

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch

s-hertogenbosch Stadionlaan JJ s-hertogenbosch ONZE TIP Controleer uw voeten elke dag op verkleuringen, blaren, kloven, likdoorns en wondjes. Vergeet hierbij niet de voetzool en tussen de tenen te controleren. Neem bij twijfel altijd contact op met

Nadere informatie

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Semi-orthopedische schoenen (OS-B) Als u semi-orthopedische B-schoenen nodig heeft dan betekent dit dat uw voetprobleem vraagt om een specialistische

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de reumatische voet!

Weet wat u doet bij de reumatische voet! Weet wat u doet bij de reumatische voet! Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn... Uw podotherapeut weet raad. De podotherapeut

Nadere informatie

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) VLOS is een tijdelijke schoen/pantoffel die ruimte laat voor bijvoorbeeld verband. Zij worden gebruikt

Nadere informatie

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat

Voetbedden (inlays) Individuele voetbedden geven steun op maat Individuele voetbedden geven steun op maat 1 Individueel gemaakte voetbedden geven uw voeten steun op maat Een juiste ondersteuning van de voet kan veel loopellende besparen. Overbelaste of doorgezakte

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden. Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat u wilt weten over orthopedische voetbedden Eva de Goede (37) Ik was altijd een fanatieke sporter, maar ik kreeg tijdens en na het sporten steeds meer last van mijn rechterknie.

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE VOORZIENINGEN AAN CONFECTIESCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) Sommige klachten of aanpassingen aan het looppatroon kunnen

Nadere informatie

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek ORTHOPEDISCHE SCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Orthopedische schoenen (OS-A) Wanneer u orthopedische A-schoenen nodig heeft, kan uw voetprobleem niet meer worden verholpen met aangepaste confectieschoenen

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de reumatische voet

Weet wat u doet bij de reumatische voet Weet wat u doet bij de reumatische voet Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Uw podotherapeut weet raad. De podotherapeut

Nadere informatie

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op:

Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Steunzolen. Volg ons ook op: Steunzolen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Steunzolen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunzolen Als u voet- of rugklachten heeft, kunnen steunzolen een oplossing zijn. Steunzolen zijn op maat

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet!

Weet wat u doet bij de diabetische voet! Weet wat u doet bij de diabetische voet! Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset

Korset. Alles wat u wilt weten over uw korset Korset Alles wat u wilt weten over uw korset Ik heb twee echte hobby s. Spelen met mijn kleinkinderen en tuinieren. Maar sinds een paar jaar is het werken in de tuin te zwaar voor mij geworden. Mijn arts

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet

Weet wat u doet bij de diabetische voet Weet wat u doet bij de diabetische voet Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

Wat voeten willen. Informatiemagazine

Wat voeten willen. Informatiemagazine Wat voeten willen Informatiemagazine PROFESSIONEEL VOETADVIES STEUNZOLEN EN ORTHOPEDIE ZORGELOOS DRAAGCOMFORT SCHOENMODE SCHOENREPARATIE EN TASSEN WEBSHOP VOOR HET GEZIN PODOTHERAPIE EN MEDISCH PEDICURE

Nadere informatie

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese

Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Enkel-voet-orthese (EVO) Alles wat u wilt weten over uw enkel-voet-orthese Mark Teunissen (63) Vorig jaar heb ik een lichte hersenbloeding gehad en mijn wereld stortte in. De eerste tijd kon ik niet meer

Nadere informatie

STEUNZOLEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

STEUNZOLEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek STEUNZOLEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Steunzolen Steunzolen zijn individueel vervaardigde voetbedden ter ondersteuning van het voetskelet en correctie van de voetstand, waardoor het lopen, staan

Nadere informatie

Weet wat u doet bij de diabetische voet

Weet wat u doet bij de diabetische voet Weet wat u doet bij de diabetische voet Het is vervelend als u voetproblemen krijgt. Laat uw voeten regelmatig deskundig controleren. U voorkomt hiermee ernstige problemen. Uw podotherapeut weet raad.

Nadere informatie

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

VERBANDSCHOENEN. Pruis. Orthopedische Schoentechniek VERBANDSCHOENEN Pruis Orthopedische Schoentechniek Verbandschoenen De verbandschoen is een voorlopige voorziening een pantoffel/schoen van vilt die ruimte biedt voor onder andere verband. Verbandschoenen

Nadere informatie

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT.

Schoenen. Vrijer. bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE. Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen. Volg ons ook op: LIVIT. Schoenen Vrijer bewegen. Beter leven. LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Orthopedische schoenen Volg ons ook op: LIVIT.NL Schoenen Voeten zijn een belangrijk deel van uw lichaam. Als lopen

Nadere informatie

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen

(semi-) Orthopedische schoenen. Alles wat u wilt weten over uw schoenen (semi-) Orthopedische schoenen Alles wat u wilt weten over uw schoenen Hanna Jaspers (42) 2 Ik was altijd een fanatieke sporter, maar sinds enkele jaren lukt me dat niet meer. Slijtage, zegt de dokter.

Nadere informatie

Diabetes en voetverzorging

Diabetes en voetverzorging Diabetes en voetverzorging Diabetes en voetverzorging Voetverzorging is voor iedereen belangrijk. Wanneer we geen last hebben van voetproblemen, staan we hier eigenlijk niet bij stil. Wanneer u diabetes

Nadere informatie

Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden Alles wat je wilt weten over orthopedische voetbedden Orthopedische voetbedden STEUNZOLEN, WAT ZIJN DAT? Steunzolen, officieel orthopedische voetbedden genoemd, worden bij ons

Nadere informatie

Voetzorg bij diabetespatiënten

Voetzorg bij diabetespatiënten Voetzorg bij diabetespatiënten Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Podotherapie december 2008 pavo 0436 Inleiding Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op voetproblemen. Dat komt door een verminderd

Nadere informatie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie

Podotherapie. Alles wat u wilt weten over Podotherapie Podotherapie Alles wat u wilt weten over Podotherapie Meike de Vries (15) Ik had veel last van mijn linkervoet. Tijdens het volleyballen werd dit altijd erger. Na een tijd werd mijn linkervoet aan de binnenzijde

Nadere informatie

Voetzorg bij diabetes patiënten

Voetzorg bij diabetes patiënten Voetzorg bij diabetes patiënten Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op voetproblemen. Dat komt door een verminderd

Nadere informatie

Diabetisch voetenspreekuur

Diabetisch voetenspreekuur Diabetisch voetenspreekuur Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar een spreekuur speciaal voor mensen die diabetes hebben

Nadere informatie

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen

Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen Alles wat je wilt weten over je steunkousen Steunkousen STEUNKOUSEN, WAT ZIJN DAT? Steunkousen, officieel therapeutisch elastische kousen genoemd, oefenen druk uit op je been en geven extra

Nadere informatie

Korset Alles wat je wilt weten over je korset

Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset Alles wat je wilt weten over je korset Korset EEN KORSET, WAT IS DAT? Een orthopedisch korset is in verschillende uitvoeringen, materialen en maten leverbaar. Soms volstaat een confectie korset

Nadere informatie

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder?

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op het ontstaan van voetproblemen. De praktijkondersteuner van uw huisartsenpraktijk heeft uw

Nadere informatie

Onze vestigingen Garantie & klachten Venlo (hoofdvestiging) Brochure steunzolen Helden-Panningen Kwaliteit & service Belfeld Roggel Venray Baarlo

Onze vestigingen Garantie & klachten Venlo (hoofdvestiging) Brochure steunzolen Helden-Panningen Kwaliteit & service Belfeld Roggel Venray Baarlo Brochure steunzolen STEUNZOLEN U heeft steunzolen nodig Steunzolen zijn hulpmiddelen die individueel voor uw voeten worden gemaakt. Ze zijn er in diverse uitvoeringen, altijd afhankelijk van uw klachten:

Nadere informatie

Therapeutisch Elastische Kousen

Therapeutisch Elastische Kousen Therapeutisch Elastische Kousen Over Wittepoel Wittepoel is een samenwerking van de bedrijven Wittekamp & Broos en Van der Poel Schoenen. Een unieke combinatie die kwaliteit, service en onze jarenlange

Nadere informatie

diabetes mellitus en voetverzorging door afdeling Revalidatie

diabetes mellitus en voetverzorging door afdeling Revalidatie diabetes mellitus en voetverzorging door afdeling Revalidatie Inhoud 1. Waardoor ontstaan voetklachten? 3 2. Welke voetproblemen kan ik krijgen bij diabetes mellitus? 3 3. Klachten 4 4. Mogelijke complicaties

Nadere informatie

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese

Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese Enkel-voetorthese (EVO) Alles wat je wilt weten over je enkel-voet-orthese EVO Wat is een EVO? EVO is een afkorting van een enkel-voetorthese en wordt ook een onderbeenspalk genoemd. Het is een soort koker

Nadere informatie

MaBalschoen en voetverzorging

MaBalschoen en voetverzorging MaBalschoen en voetverzorging Inhoudsopgave Inleiding... 1 Instructies voor de MaBalschoen of MaBallaars... 1 De verzorging van de voeten... 2 De juiste behandeling van eelt... 3 Het bekijken van de voeten...

Nadere informatie

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op:

Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen. Volg ons ook op: Steunkousen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Therapeutisch elastische kousen Volg ons ook op: LIVIT.NL Steunkousen Heeft u problemen met de doorbloeding in uw benen of armen? Dan kunnen

Nadere informatie

Voorkom voetproblemen bij Diabetes Mellitus. Het belang van goede voetzorg bij Diabetes Mellitus

Voorkom voetproblemen bij Diabetes Mellitus. Het belang van goede voetzorg bij Diabetes Mellitus Voorkom voetproblemen bij Diabetes Mellitus Het belang van goede voetzorg bij Diabetes Mellitus Door Diabetes Mellitus (suikerziekte) kunnen de bloedvaten en zenuwvezels in uw voeten beschadigd raken.

Nadere informatie

Allergeenvrije schoenen Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor

Allergeenvrije schoenen Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor 1 Met allergeenvrije schoenen blijft u allergie een stap voor Looistoffen, rubber, lijm of kleurstoffen, allemaal kunnen ze een allergische reactie

Nadere informatie

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte)

Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) z Voetklachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) 1 Als u diabetes mellitus

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Stoffen korset LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Stoffen korset LIVIT.NL ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW Stoffen korset LIVIT.NL Handleiding stoffen korset U heeft uw stoffen korset van Livit ontvangen. Dit korset is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding

Nadere informatie

voet&winkel: veel meer dan een gewone schoenenwinkel

voet&winkel: veel meer dan een gewone schoenenwinkel voet& zorg voet&winkel: veel meer dan een gewone schoenenwinkel Voet&winkel is veel meer dan een gewone schoenenwinkel. Voet&winkel biedt niet alleen een prachtige collectie modeschoenen, maar heeft ook

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie

Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie Alles wat je wilt weten over podotherapie Podotherapie WAT IS PODOTHERAPIE EN WAT DOET EEN PODOTHERAPEUT? Podotherapeuten zijn specialisten op het gebied van de voet. Zij behandelen klachten

Nadere informatie

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING

HOE ONTSTAAN VOET- PROBLEMEN? DE BESTE OPLOSSING Bijna iedereen herkent het: pijnlijke voeten na een dagje winkelen of een stevige wandeling. Maar wat als die pijn de overhand neemt en bewegen niet langer leuk is? Dan is het tijd om uw voeten eens goed

Nadere informatie

ORTHO PEDISCHE SCHOENEN

ORTHO PEDISCHE SCHOENEN ORTHO PEDISCHE SCHOENEN Orthopedische en semi-orthopedische schoenen Gezondheid is een kostbaar bezit. Lichamelijk hebben we allemaal onze beperkingen. Sommige beperkingen zijn echter zodanig dat het functioneren

Nadere informatie

Semi-orthopedische schoenen (OSB) Semi-orthopedische schoenen speciaal voor uw voeten gemaakt

Semi-orthopedische schoenen (OSB) Semi-orthopedische schoenen speciaal voor uw voeten gemaakt Semi-orthopedische schoenen speciaal voor uw voeten gemaakt 1 De semi-orthopedische schoen (OSB): speciaal voor uw voeten gemaakt Problemen met kleine voetafwijkingen kunnen vaak worden ondervangen door

Nadere informatie

Weet wat u doet bij een blessure

Weet wat u doet bij een blessure Weet wat u doet bij een blessure Een potje tennis, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Uw podotherapeut

Nadere informatie

Professioneel maatwerk voor u!

Professioneel maatwerk voor u! Professioneel maatwerk voor u! Orthopedische schoenen (A-os) Schonagen Uw voeten onze zorg Semi-orthopedische schoenen (B-sos) Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) Gebruik, onderhoud

Nadere informatie

Siliconen prothese LIVIT.NL

Siliconen prothese LIVIT.NL ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW Siliconen prothese LIVIT.NL Handleiding Siliconen prothesen U heeft uw siliconen prothese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt.

Nadere informatie

Wond- en decubitusconsulente. Voet verzorging bij diabetes

Wond- en decubitusconsulente. Voet verzorging bij diabetes Wond- en decubitusconsulente Voet verzorging bij diabetes Voetverzorging bij diabetes Wat heeft diabetes (suikerziekte) met uw voeten te maken? Door diabetes kunnen de bloedvaten en de zenuwvezels in

Nadere informatie

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Verbandschoenen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Verbandschoenen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray Verbandschoenen VERBANDSCHOENEN U heeft verbandschoenen nodig Als u geopereerd bent aan uw voeten en deze nog in het verband zitten, of als u wegens oedeem (met dreiging tot wondjes) geen schoenen kunt

Nadere informatie

medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen

medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen medical Gebruiksaanwijzing therapeutische elastische kousen GEBRUIKSAANWIJZING Wij informeren u graag over uw elastische kousen, om het gebruik ervan voor u zo comfortabel mogelijk te maken. Indien u de

Nadere informatie

(Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen

(Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen (Semi-) orthopedische schoenen Alles wat je wilt weten over orthopedische schoenen (Semi-) orthopedische schoenen SEMI-ORTHOPEDISCHE OF ORTHOPEDISCHE SCHOENEN: HET VERSCHIL Semi-orthopedische schoenen

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel 2015 Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

Adviezen bij een diabetisch voetprobleem

Adviezen bij een diabetisch voetprobleem Adviezen bij een diabetisch voetprobleem Patiënteninformatie 1233085PR/1-2015 Adviezen bij een diabetisch voetprobleem Inleiding Deze folder geeft u informatie over het ontstaan en voorkomen van voetwonden

Nadere informatie

Orthopedische inlays worden veelal voorgeschreven om een correctie te bewerkstelligen van uw steun- en bewegingsapparaat. Inlays kunnen worden

Orthopedische inlays worden veelal voorgeschreven om een correctie te bewerkstelligen van uw steun- en bewegingsapparaat. Inlays kunnen worden Inlays Orthopedische inlays worden veelal voorgeschreven om een correctie te bewerkstelligen van uw steun- en bewegingsapparaat. Inlays kunnen worden voorgeschreven door medisch specialisten, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018 VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018 FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij o.a. het merk Quick. Arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - - - - - Zorgverzekeraar Polis Vergoedingen Voorwaarden Aanvullende voorwaarden Aevitae Aevitae Plus voetbehandeling/podotherapie: max. 125,00 per persoon per kalenderjaar incl. vervaardigde podotherapeutische

Nadere informatie

Onderbeengips als u diabetes hebt

Onderbeengips als u diabetes hebt GIPSKAMER Onderbeengips als u diabetes hebt ADVIES Onderbeengips als u diabetes hebt U hebt op de gipskamer gipsverband om uw been gekregen. Dit verband bestaat uit een onderlaag van gips met hierover

Nadere informatie

Diabetische voetverzorging

Diabetische voetverzorging Diabetische voetverzorging Beste patiënt Deze folder bevat belangrijke adviezen i.v.m. een goede voetverzorging. Gecombineerd met gezonde voeding, niet roken, een goede suikerregeling en voldoende beweging

Nadere informatie

Adviezen bij een diabetisch voetprobleem

Adviezen bij een diabetisch voetprobleem Adviezen bij een diabetisch voetprobleem Inleiding Deze folder geeft u informatie over het ontstaan en voorkomen van voetwonden bij suikerziekte (diabetes mellitus). Ook krijgt u advies over wat u kunt

Nadere informatie

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm

Redressiehelm. Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Redressiehelm Alles wat u wilt weten over de redressiehelm Julia Peters (11 mnd) 2 Onze dochter Julia had een behoorlijk afgeplatte schedel. Toen ze zes maanden was kreeg ze een redressiehelm aangemeten

Nadere informatie

Orthopedische huisschoenen of pantoffels

Orthopedische huisschoenen of pantoffels Orthopedische huisschoenen of pantoffels Met steun op maat lekker ontspannen binnenshuis Officieel geen vergoeding via zorgverzekeraar. Individele aanvraag maakt vergoeding soms mogelijk. 1 Met steun op

Nadere informatie

Semi-Orthopedische Schoenen

Semi-Orthopedische Schoenen Semi-Orthopedische Schoenen SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN U heeft semi-orthopedische schoenen nodig Ze lijken zo uit het schap te komen van de reguliere schoenwinkel. Toch zijn ze anders. Semi-orthopedische

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET. Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL ALLES WAT U MOET Orthese WETEN OVER UW LIVIT.NL Handleiding Orthesen U heeft uw orthese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut -

Overzicht vergoedingen zorgverzekeringen 2013 (AV) - Podoloog - Registerpodoloog - Podoposturaal therapeut - - - - - Zorgverzekeraar Polis Vergoedingen Voorwaarden Aanvullende voorwaarden Aevitae Aevitae Plus voetbehandeling/podotherapie: max. 125,00 per persoon per kalenderjaar incl. vervaardigde podotherapeutische

Nadere informatie

Voetzorg bij diabetes mellitus: Wat kunt u zelf doen?!

Voetzorg bij diabetes mellitus: Wat kunt u zelf doen?! Voetzorg bij diabetes mellitus: Wat kunt u zelf doen?! 2 Diabetes mellitus is een ziektebeeld waarbij het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord is (suikerziekte). Veel mensen met diabetes mellitus

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering 2019 Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Prothese LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW. Prothese LIVIT.NL ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW Prothese LIVIT.NL Handleiding prothesen U heeft uw prothese van Livit ontvangen. Dit product is met de grootste zorg voor u op maat gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik

Nadere informatie

IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN

IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij de merken Quick, Python en Soccer Safety Shoes. Arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus

Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Chirurgie alle aandacht Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Waarom deze folder In deze folder vindt u tips voor een goede voetverzorging

Nadere informatie

Diabetisch voetenspreekuur

Diabetisch voetenspreekuur Diabetisch voetenspreekuur Inleiding U bent verwezen naar het diabetisch voetenspreekuur. In deze folder leest u wat een diabetische voet is, wat u van het spreekuur kunt verwachten en wat u meeneemt naar

Nadere informatie

Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur

Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Informatie voor ouders en jongeren Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Laat zien wat je kunt Schoenenspreekuur en Technisch spreekuur Op locatie Beetsterzwaag is er voor kinderen en jongeren een speciaal

Nadere informatie

Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Orthesen. Volg ons ook op:

Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE LIVIT.NL. Uw specialist op het gebied van. Orthesen. Volg ons ook op: Orthesen LIVIT ORTHOPEDIE Uw specialist op het gebied van Orthesen Volg ons ook op: LIVIT.NL Orthesen Een orthese is een lichaamsondersteunend hulpmiddel dat uitwendig wordt gedragen. Een orthese kan corrigerend,

Nadere informatie

D U B A R R Y O F I R E L A N D

D U B A R R Y O F I R E L A N D DUBARRY OF IRELAND Dubarry laarzen zijn duurzaam, waarbij alleen het beste leer wordt gebruikt voor een maximale prestatie. Regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw Dubarry laarzen.

Nadere informatie

diabetes mellitus en voetverzorging

diabetes mellitus en voetverzorging diabetes mellitus en voetverzorging 2 Inhoud Oorzaken voetproblemen 4 Welke voetproblemen kunt u krijgen bij diabetes mellitus 4 Mogelijke complicaties 5 Voorkomen van klachten 5 Voetverzorging (huid en

Nadere informatie

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm

Valhelm. Alles wat u wilt weten over de valhelm Valhelm Alles wat u wilt weten over de valhelm Veerle Boerma (5) Mijn dochter Veerle heeft vaak last van heftige epileptische aanvallen. Veerle s arts verwees ons door naar OIM Orthopedie voor een valhelm.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018 VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018 FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij o.a. het merk Quick. Arbeidsomstandigheden zijn

Nadere informatie

Diabetische voetenpoli in het St. Anna Ziekenhuis

Diabetische voetenpoli in het St. Anna Ziekenhuis Diabetische voetenpoli in het St. Anna Ziekenhuis U bent verwezen naar de diabetische voetenpolikliniek van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop. Deze polikliniek is bedoeld voor mensen met diabetes en een

Nadere informatie

Schoenadvies bij diabetes mellitus

Schoenadvies bij diabetes mellitus Schoenadvies bij diabetes mellitus 2 Diabetes mellitus is een ziektebeeld waarbij het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord is (suikerziekte). Veel mensen met diabetes mellitus krijgen problemen

Nadere informatie

Voetzorg is hoofdzaak

Voetzorg is hoofdzaak Voetzorg is hoofdzaak Sta eens stil bij uw voeten Onze voeten hebben dagelijks veel te verduren. Voetverzorging is daarom voor iedereen van belang. Voor mensen met diabetes mellitus is daar nog een extra

Nadere informatie

Hulpmiddelen voor kinderen met spasticiteit van de benen.

Hulpmiddelen voor kinderen met spasticiteit van de benen. Hulpmiddelen voor kinderen met spasticiteit van de benen www.nwz.nl Inhoud Hulpmiddelen voor kinderen met spasticiteit van de benen 3 Behandeling met lichaamsgebonden hulpmiddelen 3 EVO 3 Supplementen:

Nadere informatie

ZORG EN AANDACHT VOOR JE VOETEN

ZORG EN AANDACHT VOOR JE VOETEN DHERAIE EINDHVEN Eindhovenseweg Son en Breugel Gezondheidscentrum rion rionstraat 3 5632 DA Eindhoven ZRG EN AANDACH VR JE VEEN John F Kennedylaan Sterrenlaan Gezondheidscentrum De arade Ds. h. Fliednerstraat

Nadere informatie

1. Verklaring van overeenstemming 3 2. Garantie 3 3. Toepassing 3 4. Veiligheidsaanwijzingen 3

1. Verklaring van overeenstemming 3 2. Garantie 3 3. Toepassing 3 4. Veiligheidsaanwijzingen 3 Patiënteninformatie NL Drukdatum: 2014-11 De inhoud van deze patiënteninformatie wordt regelmatig geactualiseerd en moet bij het gebruik van het product absoluut in acht worden genomen. Meer op: www.2gaad.com

Nadere informatie

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Steunzolen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray Venray

Venlo (hoofdvestiging) Leveringsvoorwaarden Belfeld Helden Panningen Patiëntenorganisaties Steunzolen Neer Over Voet & Zorg Roggel Venray Venray Steunzolen STEUNZOLEN U heeft steunzolen nodig Steunzolen is een verzamelnaam voor alle individueel op maat gemaakte voetbeddingen. Een steunzool is specifiek op uw problemen afgestemd en kan zowel ondersteunend,

Nadere informatie

Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus

Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Chirurgie Locatie Hoorn/Enkhuizen Goede voetverzorging bij patiënten met diabetes mellitus Waarom deze folder In deze folder vindt u tips voor een

Nadere informatie

ST. ANTONIUS SPATADERCENTRUM. Spataderbehandeling. Endoveneuze coagulatie BEHANDELING

ST. ANTONIUS SPATADERCENTRUM. Spataderbehandeling. Endoveneuze coagulatie BEHANDELING ST. ANTONIUS SPATADERCENTRUM Spataderbehandeling Endoveneuze coagulatie BEHANDELING Endoveneuze coagulatie Uw behandelaar heeft voorgesteld om uw spataders dicht te branden. De medische term voor deze

Nadere informatie

HET KL S BOEK. van hark naar voet

HET KL S BOEK. van hark naar voet HET U KL S BOEK van hark naar voet De pedicure, DIE LAKT TOCH NAGELS ENZO? NEE, pedicures lakken niet alleen nagels. De pedicure hoort net als de tandarts en kapper bij een goede verzorging van je lijf.

Nadere informatie

Laserbehandeling van schimmelnagels

Laserbehandeling van schimmelnagels Laserbehandeling van schimmelnagels Afdeling dermatologie Wat is een schimmelnagel? Een schimmelnagel (onychomycose) is een verkleurde, verdikte en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie.

Nadere informatie

IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN

IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN IJZERSTERKE FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij de merken Quick, Python en Soccer Safety Shoes. Arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Schoenenspreekuur. Schoenenspreekuur

Patiënteninformatie. Schoenenspreekuur. Schoenenspreekuur Patiënteninformatie Schoenenspreekuur Schoenenspreekuur 1 Schoenenspreekuur Polikliniek Revalidatiegeneeskunde, route 0.6 Telefoon (050) 524 5885 Algemeen Neem bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ziekenhuispasje

Nadere informatie

Diabetes en Voetverzorging

Diabetes en Voetverzorging Diabetes en Voetverzorging Diabetes en voetverzorging Leven met diabetes betekent dat het nog belangrijker is om aandacht te schenken aan uw persoonlijke behoefte op het gebied van uw gezondheid. Dit geldt

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET. Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL

ALLES WAT U MOET. Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL ALLES WAT U MOET Steunkousen WETEN OVER UW LIVIT.NL Handleiding Steunkousen U heeft steunkousen van Livit ontvangen. Deze zijn met de grootste zorg voor u gemaakt. Lees deze handleiding voor gebruik aandachtig

Nadere informatie

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Het is vervelend als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug Uw podotherapeut weet raad. Uw podotherapeut is een erkend specialist op het gebied

Nadere informatie

Verzorging. Verzorging van de stomp. Huidproblemen. Gebruik van de liner. revalidatie volwassenenrevalidatie beenamputatie

Verzorging. Verzorging van de stomp. Huidproblemen. Gebruik van de liner. revalidatie volwassenenrevalidatie beenamputatie Verzorging revalidatie volwassenenrevalidatie beenamputatie Verzorging van de stomp Het dagelijks goed wassen van uw stomp is erg belangrijk (o.a. vanwege de transpiratie). Was de stomp met handwarm water

Nadere informatie

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Weet wat u doet bij pijn aan uw voet Het is vervelend als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug Uw podotherapeut weet raad. Uw podotherapeut is een erkend specialist op het gebied

Nadere informatie

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT

BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT BETER KUNNEN BEWEGEN BEGINT MET AANDACHT WEER LEKKER IN DE PLASSEN KUNNEN SPRINGEN TOBIAS EN HANNELORE Tobias klaagde na langere wandelingen steeds vaker over pijnlijke voeten. Op internet ben ik gaan

Nadere informatie

Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) en confectie-verbandschoen

Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) en confectie-verbandschoen Voorlopige orthopedische schoen (VLOS) en confectie-verbandschoen Om snel en verantwoord verder te gaan 1 Voorlopige orthopedische schoenen om snel en verantwoord verder te gaan Een voorlopige orthopedische

Nadere informatie