Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;"

Transcriptie

1 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens te ontvangen van de Directie Wegverkeer DIV van de FOD Mobiliteit en Vervoer (DIV) voor de identificatie en de bestraffing van overtreders van gemeentelijke reglementen of verordeningen (AF-MA ) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, inzonderheid artikel 18; Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 17/06/2014; Gelet op het technisch en juridisch advies ontvangen op 09/07/2014; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 10 juli 2014, na beraadslaging, als volgt:

2 Beraadslaging FO 18 /2014-2/10 I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG 1. De aanvrager wenst via elektronische weg persoonsgegevens te ontvangen vanwege de Directie Wegverkeer DIV van de FOD Mobiliteit en Vervoer (hierna DIV) voor de identificatie en bestraffing van overtreders van gemeentelijke reglementen en verordeningen. De DIV versterkt deze gegevens via het netwerk van de Kruispuntbank van de voertuigen (hierna KBV) De wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties (hierna de wet van 24 juni 2013) is een kaderwet dat de gemeenten toelaat om enerzijds de overtredingen te bestraffen die zij zelf als asociaal gedrag in hun reglementen of verordeningen hebben vastgesteld en anderzijds de gemengde overtredingen opgesomd door de wetgever, meer bepaald de overtredingen die strafrechtelijk dan wel administratief bestraft kunnen worden. Die wet bepaalt met name in artikel 3, 3 dat de Gemeenteraad in een administratieve sanctie kan voorzien: voor de volgende inbreuken die worden bepaald door de Koning, bij een besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad, op basis van de algemene reglementen bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer en met uitzondering van de overtredingen op autosnelwegen, meer in het bijzonder : - de overtredingen betreffende het stilstaan en het parkeren; - de overtredingen van de bepalingen betreffende de verkeersborden C3 en F103, uitsluitend vastgesteld door automatisch werkende toestellen, bedoeld in artikel 62 van dezelfde wet. 3. Artikel 25 van de wet van 24 juni 2013 vermeldt: De sanctionerend ambtenaar heeft in het kader van de uitoefening van zijn bevoegdheden, toegang tot de hiervoor pertinente gegevens van het Rijksregister en van de Directie Inschrijvingen van Voertuigen, op voorwaarde dat hij voorafgaand een machtiging verkregen heeft, respectievelijk van het Sectoraal Comité van het Rijksregister en van het Sectoraal Comité voor de Federale Overheid. 4. De sanctionerend ambtenaar, aangesteld door de Gemeenteraad is de persoon die de administratieve boete oplegt, of die bemiddeling of gemeenschapsdienst voorstelt. Een 1 Ingevolge de inwerkingtreding van de wet van 19 mei 2010 houdende oprichting van een Kruispuntbank van de voertuigen, gebeuren alle gegevensuitwisselingen via de KBV, overeenkomstig artikel 8 van die wet dat uitdrukkelijk bepaalt dat de De Kruispuntbank houdt het repertorium van de voertuigen bij zoals bepaald in de artikelen 6, 7, 8 en 9 van het koninklijk besluit van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen.

3 Beraadslaging FO 18 /2014-3/10 koninklijk besluit stelt de kwalificatie- en onafhankelijkheidsvoorwaarden van deze ambtenaar vast 2. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. ONTVANKELIJKHEID 5. Krachtens artikel 36bis van de WVP vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging van (het bevoegde) sectoraal comité. 6. Dit Comité moet nagaan of deze mededeling enerzijds nodig is voor de implementatie van de opdrachten die toevertrouwd worden door of krachtens de wet aan de vragende federale overheid en anderzijds of deze mededeling in zijn diverse aspecten compatibel is met al de geldige normen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wat de verwerking van de persoonsgegevens betreft (Parl. Doc. 50, , 1940/004). 7. Krachtens artikel 18 van de wet van 19 mei 2010 houdende oprichting van de Kruispuntbank van de Voertuigen (hierna wet KBV) vereist De toegang tot de andere gegevens van de Kruispuntbank ( ) een voorafgaande machtiging van het sectoraal comité. Vooraleer zijn machtiging te geven, gaat het sectoraal comité na of deze toegang geschiedt in overeenstemming met deze wet, haar uitvoeringsbesluiten en de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Deze machtiging wordt door het sectoraal comité toegestaan : 1 aan de Belgische overheden voor de informatie die zij gemachtigd zijn te kennen door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie; 2 aan de instellingen en natuurlijke of rechtspersonen voor de informatie die zij nodig hebben voor het vervullen van de opdrachten van algemeen belang die hen zijn toevertrouwd door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie, of voor de opdrachten die door het sectoraal comité uitdrukkelijk als zodanig werden erkend; 3 aan de natuurlijke personen of rechtspersonen die handelen in hun hoedanigheid van onderaannemer van de Belgische overheden, van instellingen en van natuurlijke personen of rechtspersonen bedoeld in 1 en 2 ; de eventuele onderaanneming gebeurt op verzoek, onder controle en verantwoordelijkheid van deze overheden en instellingen. Deze 2 Koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de kwalificatie- en onafhankelijkheidsvoorwaarden van de ambtenaar belast met de oplegging van de administratieve geldboete en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties.

4 Beraadslaging FO 18 /2014-4/10 onderaannemers moeten zich er formeel toe verbinden de bepalingen van de onderhavige wet en van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens te respecteren en nemen daartoe de nodige maatregelen, waarvan zij melding maken aan de personen waarvoor zij als onderaannemer optreden. 8. De DIV die deel uitmaakt van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer, zal de persoonsgegevens elektronisch verstrekken aan de aanvrager die een Belgische overheid is, via de sanctionerend ambtenaar die door de Gemeenteraad is aangesteld. 9. Artikel 25 van de wet van 24 juni 2013 preciseert overigens dat de sanctionerend ambtenaar in de uitoefening van zijn bevoegdheden voor dit doel toegang heeft tot de relevante gegevens van de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) op voorwaarde dat hij daartoe vooraf door het Sectoraal comité voor de Federale overheid werd gemachtigd 10. Het Comité is bijgevolg bevoegd. B. TEN GRONDE 1. FINALITEITSBEGINSEL 11. Artikel 4, 1, 2 van de WVP staat uitsluitend een verwerking van persoonsgegevens toe voor welbepaalde, uitdrukkelijke omschreven en gerechtvaardigde doeleinden en bovendien kunnen die gegevens niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met die doeleinden. Het Comité onderzoekt hierna of in onderhavig geval die beginsels werden nageleefd. 12. De aanvrager legt uit dat de verzamelde gegevens bestemd zijn om de overtreders van gemeentelijke reglementen en verordeningen, meer bepaald het algemene politiereglement, met behulp van hun nummerplaat te identificeren en te bestraffen. 13. Het Comité stelt vast dat de sanctionerend ambtenaar - die door de gemeenteraad is aangesteld - krachtens de wet van 24 juni 2013 belast is met het opleggen van een administratieve boete die maximum 175 of 350 euro kan bedragen naargelang de overtreder minderjarig of meerderjarig is (artikel 6 dat verwijst naar artikel 4, 1 van deze wet). 14. Gelet op deze elementen is het Comité van oordeel dat de doeleinden om de gevraagde gegevens te ontvangen welbepaald, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigd zijn.

5 Beraadslaging FO 18 /2014-5/ De voorgenomen gegevensverwerkingen zijn eveneens toegelaten, gelet op artikel 5, c) van de WVP. Het Comité stelt inderdaad vast dat de verwerkingen gebaseerd zijn op deze wettelijke bepalingen: - Artikel 25 van de wet van 24 juni 2013 bepaalt: De sanctionerend ambtenaar heeft in het kader van de uitoefening van zijn bevoegdheden, toegang tot de hiervoor pertinente gegevens van het Rijksregister en van de Directie Inschrijvingen van Voertuigen, op voorwaarde dat hij voorafgaand een machtiging verkregen heeft, respectievelijk van het Sectoraal Comité van het Rijksregister en van het Sectoraal Comité voor de Federale Overheid. - De wet KBV bepaalt in artikel 5: De Kruispuntbank heeft tot doel om enerzijds de opspoorbaarheid van voertuigen te waarborgen ( ), en anderzijds om op elk ogenblik de eigenaar ervan, de aanvrager en de titularis van hun inschrijving te identificeren, alsook de gegevens betreffende hun goedkeuring te achterhalen teneinde: ( ) 11 het opleggen van administratieve sancties mogelijk te maken; ( ). 16. Het Comité wenst evenwel de aandacht van de aanvrager te vestigen op het feit dat hij slechts gebruik mag maken van de gegevens van het DIV om de sanctionerend ambtenaar toe te laten de overtreders te identificeren om hen overeenkomstig de wet van 24 juli 2013 een administratieve boete op te leggen. 2. HET PROPORTIONALITEITSBEGINSEL 2.1. Aard van de gegevens 17. Artikel 4, 1, 3 van de WVP bepaalt dat de persoonsgegevens toereikend, ter zake dienend en niet overmatig dienen te zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen en waarvoor zijn verder worden verwerkt. 18. De aanvrager wenst de hiernavolgende gegevens te ontvangen uit inschrijvingsrepertorium van de voertuigen van de DIV: - de naam van de titularis van de nummerplaat (gegeven 1); - de voornaam van de titularis van de nummerplaat (gegeven 2); - het adres van de titularis van de nummerplaat (gegeven 3); - het Rijksregisternummer van de titularis van de nummerplaat (gegeven 4);

6 Beraadslaging FO 18 /2014-6/10 - de taal van de titularis van de nummerplaat (gegeven 5); - het statuut van de nummerplaat (gegeven 6). 19. De aanvrager legt uit dat gegevens 1 tot 5 hem in staat stellen de overtreders te identificeren, zich tot hen te richten en een proces-verbaal op te stellen. 20. Het Comité merkt op dat de sanctionerend ambtenaar niet bevoegd is om overtredingen te constateren en dus een proces-verbaal op te stellen. Desondanks zal de toegang tot de gegevens van de DIV hem in staat stellen om in het kader van de sanctieprocedure te communiceren met de overtreder (artikelen 25 en volgende van de wet van 24 juni 2013). 21. Voor wat het Rijksregisternummer betreft, merkt het Comité op dat de gemeenten dit nummer mogen gebruiken voor het intern beheer van bestanden en verwerkingen, die zij moeten verwezenlijken in uitvoering van wettelijke verplichtingen en voor de uitwisseling van informatie met de andere openbare overheden en instellingen op grond van het koninklijk besluit van 30 augustus 1985 waarbij de gemeentelijke administraties gemachtigd worden om het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen te gebruiken. Zij mogen ook de gegevensbank van het Rijksregister raadplegen krachtens het koninklijk besluit van 3 april 1984 betreffende de toegang door sommige openbare overheden tot het Rijksregister van de natuurlijke personen, alsmede betreffende het bijhouden en de controle van de informaties. Het Comité vestigt evenwel de aandacht van de aanvrager op het feit dat dit koninklijk besluit van 3 april 1984 de gemeenten uitsluitend machtigt om toegang te hebben tot de gegevens van het Rijksregister van de personen die ingeschreven staan in hun bevolkingsregister of die er reeds ingeschreven stonden. De aanvrager legt uit dat dit nummer de sanctionerend ambtenaar in staat zal stellen om het huidig adres terug te vinden van de titularis van de nummerplaat wat vergissingen met bijvoorbeeld homoniemen zal beletten. Er is in het gebruik van het rijksregisternummer door de DIV voorzien krachtens het koninklijk besluit van 11 november 2002 waarbij sommige ambtenaren en beambten van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer gemachtigd worden om het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen te gebruiken., meer bepaald in de relatie tussen de ambtenaren en beambten van deze Directie met de andere openbare overheden en instellingen die gemachtigd zijn dit nummer te gebruiken. 22. Het statuut van de nummerplaat (gegeven 6) zal toelaten na te gaan of een verdediging gegrond is (diefstal, verlies van nummerplaat) en verhinderen dat de vorige titularis van de nummerplaat per vergissing bestraft wordt.

7 Beraadslaging FO 18 /2014-7/ Daarnaast vestigt het Comité de aandacht op het feit dat de ingezamelde gegevens worden beschouwd als gerechtelijke gegevens als bedoeld in de WVP, als ze worden verzameld en verwerkt om een zaak voor justitie aanhangig te maken of als ze kunnen leiden tot administratieve sancties of nog, als ze betrekking hebben op vermoedelijke inbreuken. 24. De aanvrager wordt daarom verzocht om de bijzondere voorwaarden met betrekking tot dit soort verwerkingen te eerbiedigen. Deze voorwaarden staan omschreven in artikel 25 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 houdende uitvoering van de WVP. Krachtens dit artikel moet de verantwoordelijke duidelijk de categorieën personen aanduiden die toegang hebben tot de gegevens en ook hun functie moet gedetailleerd beschreven worden. De lijst van de categorie personen moet ter beschikking worden gehouden van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie). De verantwoordelijke moet er bovendien over waken dat die aangeduide personen krachtens een wettelijke, statutaire of contractuele verplichting ertoe gebonden zijn het vertrouwelijk karakter van de gegevens te eerbiedigen. 25. In het licht van deze elementen en uitleg, besluit het Comité dat de gegevens die de aanvrager wenst te ontvangen in overeenstemming zijn met artikel 4, 1, 3 van de WVP Bewaartermijnen 26. Aangaande de bewaringstermijn van de gegevens herinnert het Comité eraan dat de gegevens niet langer mogen worden bewaard dan de tijd die nodig is om het doeleinde te verwezenlijken waarvoor die gegevens werden ingewonnen (artikel 4, 1, 5 van de WVP). 27. De aanvrager vraagt voor de verschillende gegevens overeenkomstig de verjaringstermijn, een bewaartermijn van 5 jaar. 28. Het Comité neemt hiervan akte en stelt vast dat de verjaringstermijn van de administratieve boetes inderdaad is vastgesteld op 5 jaar overeenkomstig artikel 43 van de wet van 24 juni 2013.

8 Beraadslaging FO 18 /2014-8/ Frequentie van de toegang en duur van de machtiging 29. De aanvrager wenst permanent toegang tot de gevraagde gegevens. 30. Het Comité neemt hiervan akte. 31. Het Comité stelt overigens vast dat het doeleinde waarvoor de aanvrager toegang wil, niet in de tijd beperkt is en dat een machtiging voor onbepaalde duur bijgevolg gepast is (artikel 4, 1, 3 van de WVP). 32. Het Comité verduidelijkt dat deze machtiging geldig is zolang er zake geen algemene machtiging werd verleend. De aanvrager zal worden verzocht om zich binnen een redelijke termijn hierbij aan te sluiten Bestemmelingen en/of derden aan wie de gegevens worden meegedeeld 33. Uit de verstrekte informatie bij de aanvraag blijkt dat naast de sanctionerend ambtenaar een jurist-beambte, die de dossiers administratieve sancties behandelt, ook toegang zal hebben tot de gegevens. Het Comité gaat hiermee akkoord maar dringt er desalniettemin op aan dat de sanctionerend ambtenaar als bevoegd orgaan, verantwoordelijk blijft voor het correct gebruik van de machtiging. Dit betekent dat hij erover moet waken dat de beambte uitsluitend toegang heeft binnen het kader van de verleende machtiging. Mocht in de toekomst blijken dat er meerdere beambten nodig zijn voor de behandeling van de dossiers, verzoekt het Comité de aanvrager om een lijst bij te houden van de personen die toegang hebben tot de gegevens bedoeld in de aanvraag. 34. De aanvrager moet erover waken dat de sanctionerend ambtenaar en de beambte die de dossiers behandelt krachtens een wettelijke, statutaire of contractuele verplichting gebonden zijn om de vertrouwelijkheid van de gegevens te bewaren. III. TRANSPARANTIEBEGINSEL 35. Het Comité herinnert eraan dat een eerlijke gegevensverwerking een verwerking is die op een transparante wijze gebeurt. De informatieverplichting bedoeld in artikel 9, 2 van de WVP is een van de hoekstenen voor een transparante verwerking. 36. In onderhavig geval zullen de geplande gegevensverwerkingen evenwel worden verricht in toepassing van de voorgeschreven bepalingen door of krachtens een wet, decreet of

9 Beraadslaging FO 18 /2014-9/10 ordonnantie. Krachtens artikel 9, 2, 2 de lid, b) van de WVP is er in dergelijke situatie een vrijstelling van informatieplicht. Die vrijstelling neemt echter niet weg dat het Comité mag nagaan of er gepaste waarborgen bestaan ter bescherming van de fundamentele rechten van de betrokken personen. IV. BEVEILIGING 4.1. Op niveau van de aanvrager 37. De aanvrager deelde in zijn aanvraag mee dat hij later de evaluatievragenlijst betreffende de Veiligheidsconsulent zal opsturen evenals de conformiteitsverklaring met betrekking tot de informatiebeveiliging. 38. Het Comité neemt hiervan akte maar kan onder die omstandigheden slechts machtiging verlenen onder de opschortende voorwaarde van ontvangst van deze documenten alsmede de goedkeuring ervan Op niveau van de DIV 39. Uit de documenten waarover het Comité beschikt blijkt dat de DIV beschikt over Veiligheidsconsulent alsmede over een algemeen beveiligingsbeleid. 40. Het Comité neemt hiervan akte. OM DIE REDENEN Machtigt het Comité de aanvrager om de gegevens, bedoeld in de machtigingsaanvraag en onder de voorwaarden vastgesteld in onderhavige beraadslaging en zolang deze voorwaarden worden nageleefd, elektronisch te ontvangen en onder de opschortende voorwaarde van de ontvangst van de conformiteitsverklaring en de evaluatievragenlijst betreffende de veiligheidsconsulent en de positieve beoordeling daarvan door het Comité en dit zolang het Comité ter zake geen algemene machtiging heeft verleend waarbij de aanvrager zich binnen een redelijke termijn zal kunnen aansluiten;

10 Beraadslaging FO 18 / /10 Beslist het Comité zich het recht te behouden om desgevallend en regelmatig na te gaan of de technische en organisatorische maatregelen daadwerkelijk en duurzaam in werking zijn overeenkomstig de stand van de techniek en of ze erop gericht zijn om op gepaste wijze de bestaande risico s in te dekken gedurende de gehele machtigingsperiode. Daarom gelast het Comité de aanvrager om het Comité in kennis te stellen van iedere relevante wijziging aan de beveiliging van de gemachtigde verwerkingen. De Wnd. Administrateur, De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Stefan Verschuere

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Vorst om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Evere om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2014 van 2 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Schaarbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 06/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015;

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2015 van 28 mei 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de stad Herstal om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de "DIV")

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 36/2013 van 14 november 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2016 van 17 november 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de+ Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten, de hulpverleningszones en de Civiele Bescherming

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Gemeente Geer (hierna de aanvrager ) ontvangen op 04/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Gemeente Geer (hierna de aanvrager ) ontvangen op 04/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 09/2015 van 19 maart 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Gemeente Geer om elektronisch persoonsgegevens te ontvangen van de Directie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Mobiliteit, Directie Taxi s (hierna de aanvrager) ontvangen op 09/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Mobiliteit, Directie Taxi s (hierna de aanvrager) ontvangen op 09/09/2014; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Directie Taxi s om elektronisch

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015;

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 21/2015 van 9 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vast Comité van Toezicht opp de politiediensten om elektronisch mededeling

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013;

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 28/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voor

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de heer Dirk De Smet, Directeur-generaal van Bruggen en Wegen ontvangen op 29/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de heer Dirk De Smet, Directeur-generaal van Bruggen en Wegen ontvangen op 29/07/2011; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2012 van 15 maart 2012 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens vanuit de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) naar de Directie Coördinatie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2012 van 25 juli 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een eenmalige machtiging aan de TEC- ondernemingen om toegang

Nadere informatie

personnes (SPW DTP) (Waalse overheidsdienst -Directie personenvervoer) om toegang te hebben

personnes (SPW DTP) (Waalse overheidsdienst -Directie personenvervoer) om toegang te hebben 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2013 van 29 maart 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction du Transport de personnes (SPW DTP)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2011 van 17 februari 2011 Betreft: machtigingsaanvraag voor het verkrijgen van de contactgegevens van erkende dierenartsen en van erkende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/16 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2015 van 28 mei 2015 Betreft: Beraadslaging over het verlenen van een algemene machtiging aan de Steden en Gemeenten, de autonome

Nadere informatie

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Opérationnelle de la Fiscalité (SPW

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 32/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag met het oog op de elektronische mededeling door de FOD Financiën aan de POD

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 37/2013 van 14 november 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag voor toegang tot de Kruispuntbank van de voertuigen van de FOD Mobiliteit en

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 01/2012 van 9 februari 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 40/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van Waterwegen en Zeekanaal NV om toegang te krijgen tot gegevens die bij de FOD Mobiliteit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Rijksinstituut voor ziekte en invaliditeitsverzekering om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2012 van 31 mei 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Algemene Directie Toezicht op de Sociale wetten van de FOD Werkgelegenheid,

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2013 van 29 maart 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed, Beleidsdomein RWO ( Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 15/2014 van 12 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verwerking van persoonsgegevens die

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. De Buyser, Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 23/06/2014;

Gelet op de aanvraag van Dhr. De Buyser, Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 23/06/2014; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 24/2014 van 4 september 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege ASTRID om gegevens te kunnen raadplegen die bij de Dienst Inschrijving

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Provincie Waals-Brabant, ontvangen op 10 maart 2016;

Gelet op de aanvraag van de Provincie Waals-Brabant, ontvangen op 10 maart 2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 44/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Provincie Waals-Brabant om de provinciale sanctionerende ambtenaren toegang te verlenen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 08/07/2011; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 49/2011 van 21 september 2011 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid om de mededeling te krijgen van bepaalde

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015; 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2015 van 19 maart 2015 Betreft: beraadslaging met betrekking tot de aanvraag van de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging om de gemeenten toegang te verlenen tot het repertorium

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014;

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 94/2014 van 19 november 2014 Betreft: aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid om toegang te krijgen

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2016 van 21 januari 2016 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging om de gemeenten toegang te verlenen tot het repertorium

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017;

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 24/2017 van 24 augustus 2017 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding van de machtigingen FO nr. 20/2013 en FO nr. 03/2016 van de Direction Générale

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om een elektronische mededeling van persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 31/08/2009;

Gelet op de aanvraag van de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 31/08/2009; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2009 van 1 oktober 2009 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging voor toegang tot het repertorium van de DIV voor de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA ) 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2015 van 9 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Algemene Administratie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2017 van 9 mei 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Vlaams Departement Landbouw en Visserij om toegang te verkrijgen tot persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 49/2016 van 15 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Administratie Brussel Fiscaliteit van de Gewestelijke Overheidsdienst

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 15/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 15/12/2015; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 48/2016 van 15 december 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Bijzondere

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Sofico (hierna de aanvrager), ontvangen op 19 februari 2016; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 11/04/2016;

Gelet op de aanvraag van Sofico (hierna de aanvrager), ontvangen op 19 februari 2016; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 11/04/2016; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 15/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Société wallonne de Financement complémentaire des Infrastructures (Waalse

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid SCSZ/09/149 BERAADSLAGING NR 09/081 VAN 15 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 39/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen, Dienst voor het Bloed, om het identificatienummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 25/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag voor het bekomen van een gegevensmededeling door de DIV in het raam van de

Nadere informatie

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 87/2012 van 17 oktober 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Direction de l Emploi et de Permis de travail, DGO Economie, Emploi et Recherche

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014;

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 21/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het identificatienummer van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 41/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor grond en woonbeleid voor Vlaams-Brabant (Vlabinvest APB) om toegang

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om het Rijksregisternummer te gebruiken met het oog op het e-deposit pilootproject

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2014 van 5 maart 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 03/11/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 05/2012 van 11 januari 2012 Betreft: Aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, ontvangen op 11 juli 2016;

Gelet op de aanvraag van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, ontvangen op 11 juli 2016; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 07/08/2014 en 08/08/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 07/08/2014 en 08/08/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 72/2014 van 10 september 2014 Betreft: aanvraag van RENTA vzw ten behoeve van zichzelf en haar leden om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn, ontvangen op 14/07/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 75/2014 van 8 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn om de machtiging verleend bij koninklijk besluit

Nadere informatie