Notitie. Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms. 1. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notitie. Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms. 1. Inleiding"

Transcriptie

1 Notitie Aan Bestuur Van Edwin de Jongh Kenmerk Behoort bij Agendapunt 4a, openbare bestuuursverg. dd. 27 maart 2012 Totaal aantal pagina s 5 12 maart 2012 Betreft: Nieuwe werkwijze PT en Ondernemingsplatforms 1. Inleiding Op 6 februari 2012 stemde het Bestuur in met het Implementatieplan Nieuw PT. De nieuwe koers wordt per 1 april 2012 ingevoerd. Deze notitie gaat nader in op de nieuwe werkwijze; werken met programma s, taken en profiel van Ondernemingsplatforms (OP), wijze van uitbesteden van projecten, relevante bevoegdheden en de planning & control cyclus. 2. Programmatisch werken Opstellen programma (inclusief jaarplan en jaarverslag) De programmamanager coördineert het opstellen van het programma en laat zich hierbij adviseren door het ondernemingsplatform. Hierbij wordt gewerkt volgens onderstaande programmacyclus (figuur). Afhankelijk van het programma wordt 3 tot 5 x per jaar vergaderd. Opstellen begroting De programmamanager stelt in afstemming met het ondernemingsplatform, de begroting voor het programma op (met verdeling over de sectoren) en doet suggesties voor cofinanciering. De Commissie adviseert het bestuur over de begroting, die vervolgens de begroting vaststelt. Uitzetten tenders, calls, opdrachten en subsidies Tot 1 februari 2012 konden op initiatief van externe partijen voorstellen bij het PT worden ingediend. In de nieuwe werkwijze worden voorstellen niet langer op eigen initiatief

2 2 / 5 12 maart 2012 ingediend. Op basis van het door het bestuur vastgestelde programma worden activiteiten uitgevoerd en gefinancierd. Mogelijkheden tot financiering De keuze voor de wijze van financiering wordt ingegeven door het gewenste resultaat, de kosten en de mogelijkheden binnen de bestaande regelgeving (o.a. beleidsregels Toezichtkamer SER; Code Goed Bestuur; regelgeving rond staatssteun). Mogelijkheden tot financiering zijn: 1. Ad-hoc subsidie De ad-hoc subsidie is de projectsubsidie zoals wij die tot heden kennen. De keuze voor toepassing en de wijze van financiële invulling valt onder de volledige beleidsvrijheid van het PT. 2. Subsidie na calls volgens het nieuwe beleid 3. Opdracht via inkoopprocedure Indien gekozen wordt voor een (commerciële) opdracht wordt bij een bedrag onder de aanbestedingsgrens een inkoopprocedure gehanteerd. 4. Opdracht met aanbesteding De aanbesteding is verplicht boven de aanbestedingsgrens (ca ,-). Per activiteit stelt de programmamanager in overleg met het ondernemingsplatform de vraag en het doel vast op basis waarvan een opdracht of een subsidie verstrekt wordt. Voorstellen worden afgestemd met relevante partijen, zodat breed draagvlak vanuit de sectoren gewaarborgd wordt. Het ondernemingsplatform adviseert welke voorstellen het meeste bijdragen aan het behalen van de doelstellingen. Per programma wordt 3x per jaar een pakket nieuwe projecten voorgelegd aan de commissies Voedingstuinbouw en Sierteelt en Groen, die deze vaststellen. Het PT-bestuur kan op verzoek van beide commissies besluiten tot het mandateren of delegeren van bevoegdheden aan de ondernemingsplatforms. Voor elke vorm van financiering worden procedures nader uitgewerkt. 2. Planning & Control Ingangsdatum Vanaf 1 april 2012 start het PT met programmatisch werken. Voorstellen voor bemensing van de ondernemingsplatforms worden in de bestuursvergadering van juni 2012 voorgelegd. Daarna worden programma s uitgewerkt. Besluitvorming over programma s vindt plaats in Commissie- en Bestuursvergaderingen in oktober en november 2012, gelijktijdig met het vaststellen van de Begroting Indicatief budget Om een realistisch programma te maken hebben programmamanagers een indicatie van de (financiële) omvang van hun programma nodig. Op basis van de ambities en ervaringscijfers uit het recente verleden stellen we voor de volgende bedragen voor 2013 te hanteren (exclusief organisatiekosten):

3 3 / 5 12 maart 2012 Arbeid Plantgezondheid, Fyto, en Water Energie en CO2 Groen en Welbevinden Biobased economy Voeding en gezondheid Totaal 1 4 miljoen euro 1 miljoen euro 23 miljoen euro De definitieve bedragen per programma worden bepaald door de behoefte en draagvlak in de sectoren en door het bestuur, na advies van de commissies, vastgesteld. Overbrugging en ontwikkeling programmatisch werken Programmanagers hebben een beperkt werkbudget nodig om tot besluitvorming over de budgetten invulling te geven aan programmatisch werken, bijvoorbeeld voor het organiseren van bijeenkomsten, uitvoeren van verkenningen en haalbaarheidsstudies of inhuur van expertise. Voorstel is hiervoor de volgende bedragen aan de programmamanagers beschikbaar te stellen; Arbeid; ,- Plantgezondheid, Fyto en Water ,- Energie en CO ,- Groen en Welbevinden ,- Biobased economy ,- Voeding en gezondheid ,- Totaal ,- en deze als volgt over de fondsen te verdelen; Bloembollen Ketenfonds Groenten en Fruit Bloemen Vollegrondsgroenten Bomen Glasgroenten Energie Fruitteelt Hoveniers Champignons Dit budget is te besteden door het secretariaat met verantwoording achteraf aan het Bestuur en de commissies. De bedragen zijn reeds verwerkt in de Herziene Begroting Begroting en jaarrekening 2013 De programma s zijn leidend voor zowel de inhoudelijke als de financiële verantwoording. Binnen de programma s onderscheiden we actielijnen en projecten. De out of pocket kosten worden op dit nivo verantwoord. Financieringsfondsbegrotingen blijven bestaan. Via tevoren vastgestelde verdeelsleutels worden programmakosten over de financieringsfondsen verdeeld. De PT-begroting en -jaarrekening bestaan uit programma- en financieringsfondsbegrotingen.

4 4 / 5 12 maart Profielen commissies en ondernemingsplatforms Taken commissie Vertegenwoordigen van een sector (geleding). Beoordeling programma s namens de sector. Per programma 3x per jaar vaststellen pakketten nieuwe projecten. Adviseren bestuur over hoogte investeringen vanuit financieringsfondsen per programma. Adviseren bestuur over hoogte heffing voor (deel)sectoren. Adviseren bestuur over jaarplan en begroting. Adviseren bestuur over verordeningen. Agenderen knelpunten en problemen van de sector en initiëren oplossingen in de vorm van regelgeving of programma(onderdelen). Vertalen van resultaten van programma s naar sectoren. Bijdragen aan verantwoording over besteedde heffingsgelden aan andere ondernemers. Profiel leden commissie Zijn in staat in teamverband advies te geven over- en toezicht te houden op sectorspecifieke én sectoroverstijgende aangelegenheden. Hebben een visie op de ontwikkeling van de tuinbouw- en groensector en kunnen beoordelen of de programma s en activiteiten bijdragen aan de versterking van de tuinbouw- en groensector en dienstig zijn aan het algemeen belang. Zijn bereid en in staat voldoende tijd te investeren voor een goede invulling van de functie en voor de daarbij behorende interactie met de achterban. Maken geen deel uit van het bestuur of een ondernemingplatform van het PT. Maken geen deel uit van een organisatie die een direct substantieel financieel belang heeft bij de activiteiten van het PT. Handelen conform de bepalingen in de Code Goed Bestuur Product- en Bedrijfschappen en het Protocol bestuurlijke integriteit PT Worden benoemd voor een termijn van 2 jaar en hebben maximaal 4 termijnen zitting in de commissie. Samenstelling ondernemingsplatform Een ondernemingsplatform bestaat maximaal uit 15 leden uit alle relevante ketenschakels. Iedere geleding die in het programma investeert kan kandidaten aanwijzen voor het ondernemingsplatform. Het belang dat een geleding (sector) aan een programma geeft vertaalt zich in een bijdrage en in zeggenschap over het programma. Brancheorganisaties kunnen kandidaten voordragen. Het ondernemingsplatform kan adviseurs vragen bij de vergadering aan te sluiten. Dat zijn mensen die inhoudelijk specifieke kennis en expertise toevoegen aan het programma. Adviseurs kunnen ook vertegenwoordigers van brancheorganisaties zijn. Zij vervullen geen vaste rol, krijgen geen vacatievergoeding en hebben geen stemrecht.

5 5 / 5 12 maart 2012 Taken ondernemingsplatform Opstellen lange termijnvisie. Formuleren doelstellingen programma. Ontwerpen activiteiten om de doelstellingen van de programma s te bereiken. Adviseren over in te zetten projecten en activiteiten. Adviseren bij het opstellen van de begroting voor het programma. Bijdragen aan communicatie met ondernemers over de resultaten van het programma. Profiel leden ondernemingsplatform Zijn actief ondernemer in de tuinbouw- en groensector of een medewerker hiervan. Hebben aantoonbaar kennis, ervaring en visie op het vakgebied van het programma en kunnen de strategische visie vertalen naar de praktijk. Zijn in staat om projectvoorstellen inhoudelijk te beoordelen. Zijn in staat tuinbouwbreed (over eigen gewas en bedrijfsbelang) te kijken. Zijn bereid en in staat - voldoende tijd te investeren voor goede invulling van de functie en voor de daarbij behorende interactie met andere ondernemers. Hebben een breed netwerk in de sector. Maken geen deel uit van het bestuur of de commissies binnen het PT. Maken geen deel uit van een organisatie die een direct substantieel financieel belang heeft bij activiteiten van het PT. Zijn analytisch, kritisch en objectief, initiatiefrijk, innoverend, resultaatgericht, netwerker, communicatief vaardig en hebben kennis van de sector Worden benoemd voor een termijn van 2 jaar en hebben maximaal 4 termijnen zitting in de commissie. Vanaf 1 april 2012 wordt gestart met het benaderen van geschikte kandidaten voor de ondernemingsplatforms. Een voorstel voor bemensing van de ondernemingsplatforms wordt in juni 2012 voor advies voorgelegd aan de commissies, en vervolgens ter vaststelling aan het PT-bestuur. Taken, bevoegdheden en profiel Ondernemingsplatform worden vertaald naar een formeel bestuursbesluit Instelling Ondernemingsplatform. Een voorstel hiervoor wordt in juni 2012 voorgelegd aan commissies en Bestuur. 4. Vraag aan het bestuur Het PT-Bestuur wordt gevraagd: Kennis te nemen van de nieuwe werkwijze t.a.v. tenders, calls, opdrachten en subsidies. In te stemmen met de taken en het profiel van (leden van) commissies en Ondernemingsplatforms en akkoord te gaan de werving van leden van Ondernemingsplatforms te starten. Om reactie op de indicatieve budgetten 2013 voor de programma s. In te stemmen met de budgetten voor overbrugging en ontwikkeling programmatisch werken, ten laste van de herziene Begroting 2012.

De heer VAN RUITEN meldt zich als rechtstreeks belanghebbende bij punt 7 van de agenda, hij zal zich daar niet in de discussie mengen.

De heer VAN RUITEN meldt zich als rechtstreeks belanghebbende bij punt 7 van de agenda, hij zal zich daar niet in de discussie mengen. Behoort bij agendapunt 2 Verg. Cie. Sierteelt & Groen dd. 25-10-2012 Verslag Vergadering van Commissie Sierteelt & Groen samengesteld uit de Sectorcommissies Bloembollen, Bloemen, Bomen, Hoveniers en Energie

Nadere informatie

Productschap Tuinbouw kennisknooppunt platform overheid op maat van de tuinbouw

Productschap Tuinbouw kennisknooppunt platform overheid op maat van de tuinbouw Productschap Tuinbouw kennisknooppunt platform overheid op maat van de tuinbouw Productschap Tuinbouw 30.000 ondernemingen De Nederlandse tuinbouw- en groensector bestaat uit een kleine 30.000 ondernemingen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak Taskforce op zoek naar Evenwicht Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak; op zoek naar evenwicht Inleiding Na de vorige extra Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Ondernemerspeiling Productschap Tuinbouw

Ondernemerspeiling Productschap Tuinbouw Ondernemerspeiling Productschap Tuinbouw 10 juni 2011 Anke Bergmans project manager Bram Jonkheer managing partner Blauw Research Grootste zelfstandige marktonderzoekbureau van Nederland 90 mensen in Nederland,

Nadere informatie

Raadsklankbordgroep herindeling DAL

Raadsklankbordgroep herindeling DAL Raadsklankbordgroep herindeling DAL Vergadering 31 oktober 2018 Nr. 6 Onderwerp: Inrichten werkgroepen raad-specifieke onderwerpen. Delfzijl/Appingedam/Loppersum, 24 september 2018 Aanleiding. In de raadsklankbordgroep

Nadere informatie

SW-007 Reglement CvD SCSW

SW-007 Reglement CvD SCSW SW-007 Reglement CvD SCSW 1. Inleiding Het bestuur van de Stichting Certificatie Specialistische Wegenbouw (SCSW) stelt een College van Deskundigen (CvD) in. Dit CvD is een onderdeel van de Stichting.

Nadere informatie

Reglement versie oktober 2016

Reglement versie oktober 2016 Reglement Cliëntenraad Lumens Artikel 1. Doel cliëntenraad De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de klanten van Lumens en brengt - gevraagd en ongevraagd- advies uit over onderwerpen die

Nadere informatie

REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 2017

REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 2017 REGLEMENT EN WERKWIJZE COMMISSIE NORMSTELLING ERKENNINGSREGELING GOEDE DOELEN 30 januari 07 Artikel De Commissie Normstelling Erkenningsregeling Goede Doelen a. De Commissie Normstelling is verantwoordelijk

Nadere informatie

Inleiding bij het convenant 'DUPAN'

Inleiding bij het convenant 'DUPAN' 19 april 2010 Inleiding bij het convenant 'DUPAN' De visstand van de Europese aal (Anguilla anguilla) bevindt zich op een te laag niveau. Voor de Europese Commissie was dit aanleiding om in 2007 de Europese

Nadere informatie

De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat

De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat De Regieraad Techniek Flevoland verbindt Flevolandse personen, partijen en projecten en stimuleert initiatieven om te zorgen dat de Flevolandse arbeidsmarkt ook in 2025 kan beschikken over voldoende en

Nadere informatie

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur Voorlegger Onderwerp Verantwoordelijke Aanleiding Korte inhoud Voorgesteld besluit Procedure vacature(s) landelijk bestuur Landelijk bestuur Er is per direct een vacature ontstaan door het vertrek van

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

Notitie uitwerking governance HWH 2.0

Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Opsteller Marianne van der Veen-Brouwer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Dagelijks bestuur Datum voorgelegd 11-06-2014 Agendapunt, Onderwerp 2.5a, Governance

Nadere informatie

Het Productschap Tuinbouw. 13 november 2012 / Agnes van Ardenne

Het Productschap Tuinbouw. 13 november 2012 / Agnes van Ardenne Het Productschap Tuinbouw 13 november 2012 / Agnes van Ardenne Inhoud Productschap Tuinbouw (PT) Kerncijfers tuinbouw Trends Opdracht tuinbouw / PT Waarde van groen Conclusies Productschap Tuinbouw (PT)

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2005/16502

Raadsvoorstel 2005/16502 Raadsvoorstel 2005/16502 Plan van aanpak Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gemeente Portefeuillehouder M. Steffens-van de Water/ H. Tuning Steller J. Sinke Collegevergadering 21 juni 2005 Raadsvergadering

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

Omslag notitie. Projectnummer Onderwerp/titel Stof? Pak t aan (3) Relatie met taken/thema s PT Werken in de tuinbouw. Datum aanvraag 24 mei 2011

Omslag notitie. Projectnummer Onderwerp/titel Stof? Pak t aan (3) Relatie met taken/thema s PT Werken in de tuinbouw. Datum aanvraag 24 mei 2011 Omslag notitie Vergadering van Sociaal Economische Commissie Datum vergadering 6 juni 2011 Agendapunt 8 Voorbereid door Jan Kees Boon Totaal aantal pagina s 6 20 mei 2011 1. Project Projectnummer 13093

Nadere informatie

PROFIEL Directeur Samenwerkingsverband Passend Onderwijs de Kempen PO 30-09

PROFIEL Directeur Samenwerkingsverband Passend Onderwijs de Kempen PO 30-09 PROFIEL Directeur Samenwerkingsverband Passend Onderwijs de Kempen PO 30-09 Voor meer informatie over de functie: Met David, professionals in talentmanagement De Burght 268 5664 PT Geldrop Telefoon 040-2802120

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector. Centraal College van Deskundigen Installatiesector. Huishoudelijk Reglement CCvDI

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector. Centraal College van Deskundigen Installatiesector. Huishoudelijk Reglement CCvDI Datum: 24.10 2005 Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector CCvDI Centraal College van Deskundigen Installatiesector Huishoudelijk Reglement CCvDI D03 Vastgesteld door het CCvDI op. Artikel 1 algemeen

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 16 maart 2010; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2010 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 30 maart 2010, houdende de vaststelling van aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

REGLEMENT PROGRAMMA ADVIESCOMMISSIES PRODUCTSCHAP TUINBOUW

REGLEMENT PROGRAMMA ADVIESCOMMISSIES PRODUCTSCHAP TUINBOUW REGLEMENT PROGRAMMA ADVIESCOMMISSIES PRODUCTSCHAP TUINBOUW Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw, van 25 januari 2011, houdende de instelling, samenstelling en werkwijze van de Programma

Nadere informatie

Reglement Benoemingen Remuneratiecommissie Raad van Toezicht STICHTING PHILADELPHIA ZORG

Reglement Benoemingen Remuneratiecommissie Raad van Toezicht STICHTING PHILADELPHIA ZORG Reglement Benoemingen Remuneratiecommissie Raad van Toezicht STICHTING PHILADELPHIA ZORG Inhoudsopgave Artikel 1 Samenstelling en benoeming... 4 Artikel 2 Adviestaken... 4 Artikel 3 Rapportage raad van

Nadere informatie

Directeur PROFIEL. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs

Directeur PROFIEL. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PROFIEL Directeur Samenwerkingsverband Passend Onderwijs de Kempen PO 30-09 Voor meer informatie over de functie: Met David, professionals in talentmanagement De Burght 268 5664 PT Geldrop Telefoon 040-2802120

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 OPSTELLER VOORSTEL: J. Wiffers AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 15 november 2011 ONDERWERP:

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Almere College

Profiel Raad van Toezicht Almere College Almere College finiknmř f.w'iíooi '-co» tup. imnc--ws Profiel Raad van Toezicht Almere College Taak en karakterisering Raad van Toezicht 1. De Raad van Toezicht oefent toezicht uit op het College van Bestuur

Nadere informatie

Onderdelen van dit overleg waren tot dusver toebedeeld aan de zogenoemde controle stuurgroep.

Onderdelen van dit overleg waren tot dusver toebedeeld aan de zogenoemde controle stuurgroep. Inleiding en probleemstelling Purmerend, 18 februari 2009 Op grond van de in 2003 vastgestelde verordening ex artikel 213 van de gemeentewet, dit is de zogenoemde controleverordening, dient er periodiek

Nadere informatie

Professionele AdviesRaad (PAR) Reglement

Professionele AdviesRaad (PAR) Reglement Professionele AdviesRaad () Reglement JGZ Zuid-Holland West November 2016 Versie: definitief (1.0) Inhoudsopgave 1 ALGEMENE BEPALINGEN 3 2 DOELSTELLINGEN 3 3 TAKEN 3 4 SAMENSTELLING EN ZITTINGSDUUR VAN

Nadere informatie

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet)

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015 Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015. Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

KENNISBANK - ORGANISATIE

KENNISBANK - ORGANISATIE KENNISBANK - ORGANISATIE MODEL DIRECTIEREGLEMENT STICHTING MEER DAN VOETBAL Samenvatting Het bestuur stelt een profiel voor de directie op, waarin de omvang van de directie en de vereiste kwaliteiten van

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven

inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven Voorstel inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven Vergadering Algemeen Bestuur d.d. 16 december 2015 AGENDAPUNT 7 Aan het Algemeen Bestuur,

Nadere informatie

Reglement Auditcommissie. Veluwonen

Reglement Auditcommissie. Veluwonen Reglement Auditcommissie Veluwonen Versie 2017-01 - januari 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Vaststelling en reikwijdte van het reglement 2 Samenstelling van de commissie 3 Taken en bevoegdheden 4 Relatie tot de externe

Nadere informatie

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen

Notitie. Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E 6 juni 2013 Leden bestuurlijk overleg Werk en Inkomen Notitie Van Lenneke Kriek T 06 42 25 55 39 E hjcm.kriek@spijkenisse.nl Bezoekadres Teilingerstraat 176 3032 AW Rotterdam Postadres Postbus 20 3000 AA Rotterdam T (010) 850 97 77 F (010) 850 97 78 www.wsprijnmond.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V.

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. Datum: 11 mei 2015 Artikel 1. Definities AvA: Commissie: Reglement: RvB: RvC: Vennootschap: de algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017.

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017. Documentnummer V206 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gehoord de commissie Onderwijs en Welzijn d.d. 17 mei 2017; gelet op artikel 147 en 150

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge de statuten van Stichting De Gruitpoort. December 2016

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge de statuten van Stichting De Gruitpoort. December 2016 BESTUURSREGLEMENT Preambule De Gruitpoort werkt volgens de Code Cultural Governance. De Governance Code biedt een normatief kader voor goed bestuur en toezicht in culturele organisaties. Met het onderschrijven

Nadere informatie

Profielschets. Manager Finance & Reporting. Wooncompagnie. ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer:

Profielschets. Manager Finance & Reporting. Wooncompagnie. ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer: Profielschets Manager Finance & Reporting Wooncompagnie ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Telefoonnummer: 035 543 00 88 Wooncompagnie Wooncompagnie is een nuchtere en bescheiden woningcorporatie

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken regionale AYA Taskforce van het regionaal AYA netwerk ( ) 26 oktober 2017

Samenwerkingsafspraken regionale AYA Taskforce van het regionaal AYA netwerk ( ) 26 oktober 2017 Samenwerkingsafspraken regionale van het ( ) 26 oktober 2017 Inleiding De zorg voor AYA s in Nederland wordt gecoördineerd vanuit het zorg het Nationaal AYA Jong & Kanker Platform. Het Platform heeft een

Nadere informatie

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 13 februari 2007; 1 Begripsbepalingen

gehoord de Commissie voor bollen, knollen en wortelstokken van bloemgewassen, 13 februari 2007; 1 Begripsbepalingen Verordening PT heffing export bloembollen naar Japan oogstjaar 2007 Besluit van het bestuur van het Productschap Tuinbouw van 27 maart 2007, houdende de vaststelling van aan exporteurs van bloembollen

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012

GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012 Reg.nr: FLO/2012/3693 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 april 2012 Agendapunt: RTG: 10 april 2012 AAN DE RAAD Onderwerp: aanvraag herstructureringsfaciliteit Wsw 1. Samenvatting De bezuinigingen op

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) KinderRijk: Stichting KinderRijk gevestigd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0

Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0 Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT-VASTSTELLING-WIJZIGING 1) In dit reglement worden nadere regels gesteld betreffende een aantal aangelegenheden waarnaar in de verenigingsstatuten

Nadere informatie

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari 2019 Twee Leden voor de raad van Toezicht In verband met regulier vertrek op basis van het rooster van aftreden van

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016

Datum: Adviserend. Datum: Informerend. 13 juli 2016 Oplegvel 1. Onderwerp Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies in het kader van de Collectieve preventie (CPGGZ) en inloopfunctie GGZ Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

Productschap Tuinbouw Met Minder Meer. Helma Verberkt 26 juni 2012 Landelijke dag Roos

Productschap Tuinbouw Met Minder Meer. Helma Verberkt 26 juni 2012 Landelijke dag Roos Productschap Tuinbouw Met Minder Meer Helma Verberkt 26 juni 2012 Landelijke dag Roos Nieuwe werkwijze en programmering Productschap Tuinbouw 6 programma s Ondernemingsplatforms (OP) Commissie Voedingstuinbouw

Nadere informatie

Implementatieplan. nieuwe werkwijze. gemeenschappelijke regelingen

Implementatieplan. nieuwe werkwijze. gemeenschappelijke regelingen Implementatieplan nieuwe werkwijze gemeenschappelijke regelingen Gemeente Ferwerderadiel Juli 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2.1 2.2 2.3 2.3.1 2.4 Nieuwe werkwijze voor gemeenschappelijke regelingen

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld R v T Organisatie Januari 2012 nvt 18 Januari 2012 Zelfevaluatie Raad van Toezicht Organisatie/Zelfevaluatie Inhoudsopgave 1. PROCEDURE ZELFEVALUATIE RAAD

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 85/2016 Datum : B&W datum : 17 mei 2016 Beh. ambtenaar : M. Nijmeijer Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : wijziging Gemeenschappelijke Regeling VNOG 2010 Aanleiding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle Inleiding De Participatieraad (PR) bestaat uit betrokken burgers, door het College benoemd, die zich inzetten om de kwaliteit te verbeteren van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Treasury Statuut. 23 september Nazorgfonds

Treasury Statuut. 23 september Nazorgfonds Treasury Statuut 23 september 2010 Inhoudsopgave Achtergrond Kaders van het Treasury Statuut Positie PS Vragen uit commissies/provinciale Staten - Mandaat van PS aan GS - Treasury Jaarplan en Jaarverslag

Nadere informatie

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT

Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT werkveld datum Instemming/advies GMR Vaststelling RvT Vastgesteld CvB Organisatie 28-11-2012 n.v.t. 28-11-2012 n.v.t. Zelfevaluatie Raad van Toezicht RvT Inhoudsopgave 1. Procedure zelfevaluatie Raad van

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.minocw.nl

Nadere informatie

Organisatieopzet De Groene Standaard (versie 2 juni 2014)

Organisatieopzet De Groene Standaard (versie 2 juni 2014) 1. Organisatiestructuur De Groene Standaard Bestuur Dagelijks bestuur Regiegroep Adviesgroep Pvb-tool/app Programmateam Ontwikkelgroepen Klankbordgroepen Kwaliteitsadviesgroep DE GROENE STANDAARD GEBRUIKERS

Nadere informatie

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen.

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen. Adviescommissie 7 oktober 2013 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 17 oktober 2013 Algemeen bestuur 21 november 2013 Bijlagen 1 Uitgangspunten Programma 2014-2015 De Uitgangspunten Programma 2014 2015 geven

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

c. Vermelding financiering door PT De commissie neemt kennis van de standaards voor vermelding van financiering door PT.

c. Vermelding financiering door PT De commissie neemt kennis van de standaards voor vermelding van financiering door PT. Verslag Vergadering van Sectorcommissie Hoveniers Van Els Clemens Telefoonnummer Datum vergadering 11 oktober 2010 Totaal aantal pagina s 5 18 november 2010 Aanwezig De heren mr. T.H.J. Joustra, voorzitter,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Leunen 2015-01-05 Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: -Concept Onderwerp: Programmabegroting 2007 BWS Uitvoeringsorgaan NW Overijssel. Conceptbesluit: Het college neemt kennis van: - De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement P10. Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld.

Huishoudelijk Reglement P10. Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld. Huishoudelijk Reglement P10 1. Begrippen en definities Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld. Huishoudelijk reglement:

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Antwoorden op vragen Economisch actieprogramma :

Antwoorden op vragen Economisch actieprogramma : Antwoorden op vragen Economisch actieprogramma 2016-2019: Vragen GroenLinks 1 GroenLinks vind het erg belangrijk dat het budget zo veel mogelijk wordt besteed aan meer werkgelegenheid en duurzaamheid.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijswijk. Nr. 91877 7 juli 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein De gemeenteraad van Rijswijk, Bijeen in openbare vergadering op 5 juli 2016 Gelezen het

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt

Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt Bijlage 3 Verordening op de bestuurscommissie Bureau Onderwijs en Arbeidsmarkt Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Sociale Dienst & Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden;

Nadere informatie

Fondsreglement Fonds Delft 2040

Fondsreglement Fonds Delft 2040 Fondsreglement Fonds Delft 2040 Inhoudsopgave 1. Definitie 2. Voorwaarden 3. Doelstellingen Agenda Delft 2040 4. Criteria Fonds Delft 2040 5. Randvoorwaarden t.a.v. business cases Fonds Delft 2040 6. Instrumentarium

Nadere informatie

Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft

Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft De Raad van de gemeente Delft, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 februari 2016, Gelet op: artikel 149 van de gemeentewet,

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO Vastgesteld door het Bestuur op 23 november 2017 I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie 1. Dit Bestuursreglement (het reglement ) is vastgesteld ingevolge artikel

Nadere informatie

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: -

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: - 6. 1. Samenvatting voorstel Op 27 mei jl. heeft het Veiligheidsberaad vergaderd. Op basis van de agenda en definitieve besluitenlijst vindt een terugkoppeling plaats. 2. Algemeen Onderwerp: Vergadering

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Reglement Structuur Vrijwilligersorganisatie

Reglement Structuur Vrijwilligersorganisatie 5 Reglement Structuur Versie december 2013 1 5.1 Algemeen 5.1.1.1 Dit reglement geeft uitvoering aan de artikelen 12.5 t/m 12.7 van de Statuten en regelt de werkwijze en bevoegdheid van de commissies,

Nadere informatie

Reglement RegistratieCommissie GAGS

Reglement RegistratieCommissie GAGS Reglement RegistratieCommissie GAGS Datum: 28-02-2012 Kenmerk: REG GAGS 20 001 Revisie: 1.3.1 Pagina 1 van 8 REGLEMENT REGISTRATIECOMMISSIE Inleiding Dit reglement is alleen bedoeld voor RegistratieCommissies

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN

REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN Pagina 1 van 5 Artikel 1 Definities Maatschappij : ZLM Verzekeringen (OVM ZLM U.A.) RvC : Raad van Commissarissen van de maatschappij Directie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control 2012 Datum: 26 november 2012 Portefeuillehouder: dhr. E. Goldsteen Decosnummer: 124 Informant: Jan van der

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen

Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen 1. Begripsomschrijving Reglement ouderraad 1. De stichting De rechtspersoon, Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen (SPGG), waaronder de speelzaallocaties

Nadere informatie