Besluitenlijst. Raadsavond 17 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst. Raadsavond 17 oktober 2013"

Transcriptie

1 Besluitenlijst Raadsavond 17 oktober 2013 Griffie 21 oktober 2013

2 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond 17 oktober 2013 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, J. Bekkering, H. Bouius-Feijen, J.H. Borgman, W. Dekker, I.G. Emmens, G. Fidom, H.B. Giethoorn, J. Giethoorn, A. van der Haar, E. van Heugten-Steenbergen, L. Hummel, G.E.J. Huijgen, J.H. Knol, H. Loof, B. Okken, I. Oosting, L. Otten, W. van Regteren, H. Reinders, C. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H. Steenbergen, J. Stoefzand, M. Tuit, G. Vos, W. Warrink en J.P. Wind (griffier). Verder aanwezig: de wethouders A. Bargeman, T. Eerenstein, A.W. Hiemstra en K. Smid. Met kennisgeving afwezig: K.F.J. Bertels, M.F. Strolenberg en de gemeentesecretaris G.H. de Vries. 1. Opening De voorzitter opent met een moment van stilte. 2. Vaststelling agenda Vos (ChristenUnie) kondigt een motie aan met betrekking tot het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. Fidom (GroenLinks) kondigt een motie aan met betrekking tot de behandeling van een onderzoeksrapport over cultuur en een kadernota cultuur. De voorzitter constateert dat dit moties zijn vreemd aan de orde van de dag zodat zij aan het eind van de agenda worden behandeld. De raad stelt de agenda verder conform vast. 3. Mondelinge vragen Oosting (PvdA) stelt mondelinge vragen over het niet-doorgaan van een pilot voor werkervaringsplaatsen bij de politie. Burgemeester Loohuis geeft aan dat het Rijk de pilot heeft stil gezet omdat er landelijk te veel belangstelling voor is. Wel wordt er gewerkt aan een noordelijk plan op beperktere schaal. 4. Vaststellen besluitenlijst van 3 oktober 2013 De voorzitter constateert dat de raad de besluitenlijst zonder hoofdelijke stemming vaststelt. 5. Schorsing besluitvormend gedeelte De voorzitter schorst het besluitvormend gedeelte.

3 PAGINA 3 VAN 7 Informeren raadzaal Aanwezig: M. Tuit (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, H. Bouius-Feijen, J.H. Borgman, W. Dekker, I.G. Emmens, H.B. Giethoorn, J. Giethoorn, A. van der Haar, E. van Heugten-Steenbergen, L. Hummel, G.E.J. Huijgen, J.H. Knol, H. Loof, B. Okken, I. Oosting, L. Otten, W. van Regteren, H. Reinders, C. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H. Steenbergen, J. Stoefzand, G. Vos, W. Warrink, B. Buskes, P. Koekoek, H. Pullen-Muis, H. van de Weg en J.P. Wind (griffier). Verder aanwezig: wethouder A. Bargeman en de ambtenaren R. Hogervorst en R. van de Belt. 1. Opening De voorzitter opent het informerend gedeelte. 2. Spreekrecht Van het spreekrecht wordt geen gebruik gemaakt. 3. Presentatie regionaal transitiearrangement. De raad laat zich door wethouder Bargeman informeren over de totstandkoming van het regionaal transitiearrangement met betrekking tot de jeugdzorg. Wethouder Bargeman zegt toe dat de raad een lijst met de aanbieders van jeugdzorg krijgt. 4. Presentatie zorgcoördinatie De raad laat zich door wethouder Bargeman informeren over de praktijk van de zorgcoördinatie. 5. Sluiting informerend blok De voorzitter sluit het informerend blok.

4 PAGINA 4 VAN 7 Meningvormen raadzaal Aanwezig: E. van Heugten-Steenbergen (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, J. Bekkering, H. Bouius-Feijen, J.H. Borgman, W. Dekker, I.G. Emmens, G. Fidom, H.B. Giethoorn, J. Giethoorn, A. van der Haar, L. Hummel, G.E.J. Huijgen, J.H. Knol, H. Loof, B. Okken, I. Oosting, L. Otten, W. van Regteren, H. Reinders, C. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H. Steenbergen, J. Stoefzand, M. Tuit, G. Vos, W. Warrink. P. Koekoek, R. Slomp en J.P. Wind (griffier). Verder aanwezig: de wethouders A. W. Hiemstra en K. Smid. 1. Opening De voorzitter opent het meningvormend gedeelte. 2. Spreekrecht Van het spreekrecht wordt gebruik gemaakt door I. Vogelzang, T. van Dijk-Dunning, A. van Dalfsen-Spoelder en G. de Vries. 3. Vaststellen bestemmingsplan Fluitenberg, deelplan uitbreiding woningbouw De raad bespreekt het bestemmingsplan. Wethouder Hiemstra zegt toe: bereid te zijn los van dit plan te kijken naar mogelijkheden voor de locatie Vogelzang; te waarborgen dat een langzaam verkeersroute in het plan niet wordt gebruikt voor sluipverkeer; over een in het plan opgenomen voetpad met dorpsbelangen een peiling te houden onder de bevolking. De meerderheid bepaalt of het voetpad wordt aangelegd; na onherroepelijk worden van het bestemmingsplan met partijen te kijken naar een wijzigingsplan voor de locatie noord. 4. Ontwerpbegroting 2014 Alescon De raad bespreekt de vraag of al dan niet een zienswijze wordt ingediend op de ontwerpbegroting 2014 van Alescon. 5. Sluiting meningvormend blok De voorzitter sluit het meningvormend blok.

5 PAGINA 5 VAN 7 Besluiten raadzaal (vervolg) Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, J. Bekkering, H. Bouius-Feijen, J.H. Borgman, W. Dekker, I.G. Emmens, G. Fidom, H.B. Giethoorn, J. Giethoorn, A. van der Haar, E. van Heugten-Steenbergen, L. Hummel, G.E.J. Huijgen, J.H. Knol, H. Loof, B. Okken, I. Oosting, L. Otten, W. van Regteren, H. Reinders, C. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H. Steenbergen, J. Stoefzand, M. Tuit, G. Vos, W. Warrink en J.P. Wind (griffier). Verder aanwezig: de wethouders A. Bargeman, T. Eerenstein, A.W. Hiemstra en K. Smid. 1. Heropening besluitvormend gedeelte De voorzitter heropent het besluitvormend gedeelte. 2. Vaststellen bestemmingsplan Fluitenberg, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 De voorzitter constateert dat de raad zonder hoofdelijke stemming het bestemmingsplan vaststelt, waarbij de leden van de fracties van de SP, GroenLinks en Hoogeveen Transparant geacht worden te hebben tegengestemd. 3. Ontwerpbegroting 2014 Alescon De voorzitter constateert dat de raad zonder hoofdelijke stemming besluit geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2014 van Alescon. 4. Beleidsnotitie recreatie en toerisme (Gastvrij Hoogeveen) Slottje dient de volgende motie in: Onderwerp : Toeristisch Informatie Punt De Gemeenteraad van Hoogeveen, in vergadering bijeen op 17 oktober 2013, handelend over de Beleidsnotitie recreatie en toerisme (Gastvrij Hoogeveen), Overweegt, - dat het Actieprogramma waarin dit beleid gestalte moet krijgen pas in de Voorjaarsnota door kan werken, - dat hoe de uitwerking tot Actieprogramma ook uitvalt, een geprofessionaliseerd Toeristen Informatie Punt (TIP) daarin een onmisbare centrale rol zal spelen, - dat, ondanks de inspanningen van de medewerkers, het huidige TIP niet aan zelfs de minimale eisen kan voldoen, - dat het schadelijk voor de positie van Hoogeveen is wanneer deze situatie langer blijft bestaan, Verzoekt het College, - op korte termijn een voorstel voor de inrichting van een geprofessionaliseerd TIP, met voldoende ruimte en op een voor toeristen duidelijke en bereikbare plaats, aan de gemeenteraad voor te leggen met een eventueel nodig begrotingswijzigingsvoorstel, en gaat over tot de orde van de dag.

6 PAGINA 6 VAN 7 Wethouder Eerenstein zegt toe zo mogelijk nog dit jaar het actieprogramma aan de raad aan te bieden waarin ook op het TIP wordt ingegaan. Hierop trekt Slottje de motie in. De voorzitter constateert dat de raad zonder hoofdelijke stemming de beleidsnotitie vaststelt, waarbij de leden van de fracties van de SP, GroenLinks en Hoogeveen Transparant geacht worden te hebben tegengestemd. 5. Moties vreemd aan de orde van de dag Vos (ChristenUnie) dient de volgende motie in: Convenanten Alcohol en jongeren Voorkomen is beter dan handhaven De Raad, Gehoord de beraadslaging, Overwegende: de nieuwe Drank- en Horecawet de gemeente verantwoordelijk heeft gemaakt voor het toezicht op en handhaving van alle regels van de DHW (sinds 1 januari 2013); vanaf 1 januari 2014 de nieuwe minimumleeftijd voor alcohol en tabak van 18 jaar gaat gelden; de gemeente de taak heeft om handhavend op te treden, zowel richting commerciële als para commerciële verstrekkers als richting de jongeren onder de 18 jaar; het voorkomen dat de wet wordt overtreden (preventie) even veel prioriteit verdient als het handhaven van de wet. Constaterende dat, in verschillende gemeenten in het land convenanten zijn gesloten tussen de gemeente en bijvoorbeeld sportverenigingen om te komen tot verantwoord alcoholbeleid er goede afspraken zijn te maken tussen gemeente en commerciële alcohol verstrekkers het een gemeentelijke verplichting is om vóór 1 juli 2014 een preventie- en handhavingsplan vast te stellen Verzoekt het college van B&W, met zoveel mogelijk sportverenigingen een convenant te sluiten dat de volgende zeven criteria bevat: 1. Barvrijwilligers volgen een training verantwoord alcohol schenken. 2. Als er jeugdwedstrijden zijn bij de vereniging wordt geen alcohol in de kantine geschonken. 3. Er zijn geen prijsacties, zoals Happy hours en er wordt geen reclame voor alcohol gemaakt. 4. Alcohol en verkeer gaan niet samen. Daarom kan alcohol geweigerd worden. 5. Er worden geen op jongeren gerichte drankjes, zoals shotjes en breezers verkocht. 6. Er wordt alleen zwak alcoholhoudende drank verkocht. 7. Alcoholische dranken worden alleen genuttigd in de kantine of op een duidelijk afgebakend terras. Een biertje op het veld kan niet meer. Verenigingen die dit convenant ondertekenen krijgen het certificaat Alcoholbewuste vereniging met zoveel mogelijk overige para commerciële horecaverstrekkers een convenant te sluiten waarin beloofd wordt dat zij streng zullen controleren op het verstrekken van alcohol aan personen boven de 18 jaar. Deze instellingen krijgen het certificaat Alcoholbewuste instelling Convenanten te sluiten met supermarkten en slijterijen, waarin wordt vastgelegd: 1. Dat als er gebruik gemaakt wordt van Ageviewer er geen controle door de aan te stellen Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA s) zal plaatsvinden 2. Afspraken te maken op controle door bijv. mysterybezoeken van het Nederlands instituut voor alcoholbeleid (STAP).

7 PAGINA 7 VAN 7 6. Sluiting Over te gaan tot het instellen van een meldpunt waar mensen (anoniem) melding van geconstateerde overtredingen kunnen maken. En gaat over tot de orde van de dag, Wethouder Smid zegt toe dat de problematiek volgend jaar in breder verband aan de orde komt in de Nota volksgezondheid. Burgemeester Lohuis zegt toe dat de problematiek ook aan de orde komt in het Preventie- en Handhavingsplan dat de raad volgend jaar op grond van de gewijzigde Drank- en Horecawet moet vaststellen. Over het instellen van een meldpunt kan dan een bredere discussie worden gevoerd. Hierop trekt Vos de motie in. Fidom (GroenLinks) dient de volgende motie in: Motie Cultuur in Orde van de fractie GroenLinks De raad van Hoogeveen, gehoord de beraadslagingen Constateert het volgende: -De Rekenkamercommissie heeft een onderzoek gedaan naar cultuurbeleid. -Men verzocht het eindrapport aan de gemeenteraad te mogen presenteren. - Dat bleek op 17 oktober niet mogelijk te zijn. -Het college is ondertussen ook bezig een visie op cultuur te formuleren. Overweegt het volgende: - Het RkC-rapport bevat waardevolle informatie voor het formuleren van beleid. -De raad heeft als zodanig behoefte aan informatie uit de sector én het werkveld. -Dit bestaat uit de instituties, maar ook gebruikers (inwoners van de regio). -De raad is met het RkC-rapport en de informatie uit het veld optimaal geoutilleerd voor zijn kaderstellende en controlerende rol inzake het vaststellen van cultuurbeleid. Verzoekt het presidium het volgende: 1. In de planning het RkC-rapport en het collegestuk zo te agenderen dat het eerste vóór of in elk geval niet later dan op dezelfde avond behandeld wordt als het collegestuk. 2. Een openbare zitting te organiseren waarop instituties en betrokkenen kunnen worden gehoord door de raad, bijvoorbeeld in een hoorzitting (die - uiteraard - ook vóór bovengenoemde raadsbehandeling van de cultuurvisie plaatsvindt). En gaat over tot de orde van de dag. Fidom (GroenLinks) geeft aan dat hij inmiddels heeft begrepen dat het presidium al heeft geconstateerd dat eerst het rapport van de rekenkamer in de raad aan de orde komt en pas daarna het stuk van het college over cultuur. Na de beraadslaging over de motie geeft Fidom aan dat hij de motie intrekt en zich met het verzoek om een hoorzitting te houden zal melden in het presidium. De voorzitter sluit de vergadering.

Besluitenlijst. Raadsavond 24 mei 2012

Besluitenlijst. Raadsavond 24 mei 2012 Besluitenlijst Raadsavond 24 mei 2012 Griffie 30 mei 2012 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsavond 24 mei 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Griffie 13 juni 2012 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 20 januari 2011

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 20 januari 2011 GEMEENTE HOOGEVEEN Besluitenlijst RAADSAVOND 20 januari 2011 Besluiten Raadzaal Aanwezig: M. de Boer (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast, J. Bekkering, M. Benjamins, K.F.J. Bertels, J.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 27 juni 2013

Besluitenlijst. Raadsavond 27 juni 2013 Besluitenlijst Raadsavond 27 juni 2013 Griffie 2 juli 2013 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond 27 juni 2013 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Ballast, B.M. Behr, J. Bekkering,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 21 juni 2012

Besluitenlijst. Raadsvergadering 21 juni 2012 Besluitenlijst Raadsvergadering 21 juni 2012 Griffie 25 juni 2012 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsvergadering 21 juni 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011 GEMEENTE HOOGEVEEN Besluitenlijst RAADSAVOND 29 september 2011 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast, B.M. Behr, J. Slottje, A.A. Steenbergen, J.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 3 december 2015

Besluitenlijst. Raadsavond 3 december 2015 Besluitenlijst Raadsavond 3 december 2015 Griffie 7 december 2015 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsavond van 3 december 2015 Opening plenaire vergadering Raadzaal, met kort besluitvormend gedeelte Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 10 november 2016

Besluitenlijst. Raadsavond 10 november 2016 Besluitenlijst Raadsavond 10 november 2016 Griffie 14 november 2016 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsavond van 10 november 2016 Informerende ronde Raadzaal Aanwezig: B. Okken (voorzitter), J. Bekkering,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 september 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 7 september 2017 Besluitenlijst Raadsavond 7 september 2017 Griffie 11 september 2017 PAGINA 2 VAN 5 Besluitenlijst Raadsavond van 7 september 2017 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 30 mei 2013

Besluitenlijst. Raadsvergadering 30 mei 2013 Besluitenlijst Raadsvergadering 30 mei 2013 Griffie 3 juni 2013 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsvergadering 30 mei 2013 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Ballast,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 3 september 2015

Besluitenlijst. Raadsavond 3 september 2015 Besluitenlijst Raadsavond 3 september 2015 Griffie 4 september 2015 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadsavond van 3 september 2015 Informerende ronde raadzaal Aanwezig: K.F.J. Bertels(voorzitter), B.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018 Besluitenlijst Raadsavond 8 maart 2018 Griffie 13 maart 2018 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond van 8 maart 2018 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B. Loohuis

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 23 november 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 23 november 2017 Besluitenlijst Raadsavond 23 november 2017 Griffie 27 november 2017 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond van 23 november 2017 Informerende ronde Raadzaal Aanwezig: G. Fidom (voorzitter), M. Bakker-Maat,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 15 juni 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 15 juni 2017 Besluitenlijst Raadsavond 15 juni 2017 Griffie 20 juni 2017 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond van 15 juni 2017 Informerende ronde Aanwezig: B. Okken (voorzitter), M. Bakker-Maat, J. Bekkering, K.F.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 4 februari 2016

Besluitenlijst. Raadsavond 4 februari 2016 Besluitenlijst Raadsavond 4 februari 2016 Griffie 8 februari 2016 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond van 4 februari 2016 Opening plenaire vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B. Loohuis

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 22 november 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 22 november 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 22 november 2018 Griffie 26 november 2018 PAGINA 2 VAN 5 Besluitenlijst Raadzaal 22 november 2018 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 december 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 7 december 2017 Besluitenlijst Raadsavond 7 december 2017 Griffie 11 december 2017 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond van 7 december 2017 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 13 juli 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 13 juli 2017 Besluitenlijst Raadsavond 13 juli 2017 Griffie 21 juli 2017 PAGINA 2 VAN 9 Besluitenlijst Raadsavond van 13 juli 2017 Plenaire vergadering Raadzaal Aanwezig: burgemeester K.B. Loohuis (voorzitter), M.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 6 december 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 6 december 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 6 december 2018 Griffie 10 december 2018 PAGINA 2 VAN 6 Besluitenlijst Raadzaal 6 december 2018 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels, A.T.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 23 maart 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 23 maart 2017 Besluitenlijst Raadsavond 23 maart 2017 Griffie 27 maart 2017 PAGINA 2 VAN 9 Besluitenlijst Raadsavond van 23 maart 2017 Opening plenaire vergadering Raadzaal Aanwezig: burgemeester K.B. Loohuis (voorzitter),

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 1 november 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 1 november 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 1 november 2018 Griffie 5 november 2018 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadzaal 1 november 2018 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels, A.T.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 14 juni 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 14 juni 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 14 juni 2018 Griffie 18 juni 2018 PAGINA 2 VAN 9 Besluitenlijst Raadsavond 14 juni 2018 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels, A.T. Bisschop-Hiemstra,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 20 september 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 20 september 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 20 september 2018 Griffie 25 september 2018 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadzaal 20 september 2018 Informerende ronde Raadzaal Aanwezig: A.A. Steenbergen (voorzitter),

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 9 april Besluiten

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 9 april Besluiten GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 9 april 2009 Besluiten Aanwezig: J.K. Otten (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Boersma, Sjoukje Brouwer, Jose Bruins Slot, H.B. Giethoorn,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 29 juni 2017

Besluitenlijst. Raadsavond 29 juni 2017 Besluitenlijst Raadsavond 29 juni 2017 Griffie 17 juli 2017 PAGINA 2 VAN 12 Besluitenlijst Raadsavond van 29 juni 2017 Plenaire vergadering Raadzaal Aanwezig: burgemeester K.B. Loohuis (voorzitter), M.

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus 2008 Besluiten MAXX

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus 2008 Besluiten MAXX GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus 2008 Besluiten MAXX Aanwezig: W.P.M. Urlings (voorzitter), J. Ballast, R. van de Belt, R.A. Berkenbosch, L. Bouwmeester, J.W. Braam, J. Bruins Slot, E.

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Met kennisgeving afwezig: J.W. Braam, K.J. van der Laan, A.A. Steenbergen en J. Stoefzand.

GEMEENTE HOOGEVEEN. Met kennisgeving afwezig: J.W. Braam, K.J. van der Laan, A.A. Steenbergen en J. Stoefzand. GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 13 september 2007 Besluiten RAADZAAL Aanwezig: W.P.M. Urlings (voorzitter), J. Ballast, R. van de Belt, R.A. Berkenbosch, L. Bouwmeester, S. Brouwer, J. Bruins Slot,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 26 november Meningvormen

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 26 november Meningvormen GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 26 november 2009 Meningvormen Aanwezig: Jerk Otten (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Boersma, Bert Bouwmeester, Jan Braam, Sjoukje

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 26 maart Meningvormen RAADZAAL

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 26 maart Meningvormen RAADZAAL GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 26 maart 2009 Meningvormen RAADZAAL Aanwezig: Klaas van der Laan (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Boersma, Bert Bouwmeester, Jan

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 29 januari 2008 Besluiten RAADZAAL

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 29 januari 2008 Besluiten RAADZAAL GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 29 januari 2008 Besluiten RAADZAAL Aanwezig: J.K. Otten (voorzitter), J. Ballast, R. van de Belt, R.A. Berkenbosch, L. Bouwmeester, J.W. Braam, S. Brouwer, J. Bruins

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Gevraagd besluit De raad van de gemeente Molenwaard besluit de Drank- en Horecaverordening 2014 Gemeente Molenwaard vast te stellen.

Gevraagd besluit De raad van de gemeente Molenwaard besluit de Drank- en Horecaverordening 2014 Gemeente Molenwaard vast te stellen. Toelichting / voorstel van het college aan de gemeenteraad zaaknummer 72173 Gevraagd besluit De raad van de gemeente Molenwaard besluit de Drank- en Horecaverordening 2014 Gemeente Molenwaard vast te stellen.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/03092014 Documentnr.: RV14.0445 Roden, 27 augustus 2014 Onderwerp Concept Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Het bijgevoegde

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 12 JUNI 2008 MENINGVORMEN MAXX

GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 12 JUNI 2008 MENINGVORMEN MAXX voor GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 12 JUNI 2008 Aanwezig: Arend Steenbergen (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Boersma, Bert Bouwmeester, Jan Braam, Sjoukje Brouwer,

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Vaststellen verordening Drank- en horecawet Datum: 19 november 2013 Portefeuillehouder: Decosnummer: 135 Informant:

Nadere informatie

Drank- en horecawet. Wijzigingen 2013 en 2014 Tijd voor integraal beleid?

Drank- en horecawet. Wijzigingen 2013 en 2014 Tijd voor integraal beleid? Drank- en horecawet Wijzigingen 2013 en 2014 Tijd voor integraal beleid? Inhoud presentatie Landelijke doelstellingen Wetswijzigingen Raakvlakken alcoholbeleid Wat is er al geregeld Alcoholverkooppunten

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 21 oktober 2010

GEMEENTE HOOGEVEEN. Besluitenlijst RAADSAVOND 21 oktober 2010 GEMEENTE HOOGEVEEN Besluitenlijst RAADSAVOND 21 oktober 2010 Besluiten Raadzaal Aanwezig: M. de Boer (voorzitter), J. Alting, J. Ballast, J. Bekkering, M. Benjamins, K.F.J. Bertels, J.H. Borgman, H. Bouius-Feijen,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 20 APRIL 2006

GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 20 APRIL 2006 GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 20 APRIL 2006 Meningvormen RAADZAAL Aanwezig: Arend Steenbergen (voorzitter), Gill Aringaneng, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Anno Wietze Hiemstra, Gert Huijgen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering 8 november 2018

Besluitenlijst. Raadsvergadering 8 november 2018 Besluitenlijst Raadsvergadering 8 november 2018 Griffie 13 november 2018 PAGINA 2 VAN 23 Besluitenlijst Raadzaal 8 november 2018 Besluiten Raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), K.F.J. Bertels,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 13 januari INFORMEREN Raadzaal

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 13 januari INFORMEREN Raadzaal GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 13 januari 2009 INFORMEREN Raadzaal Aanwezig: Jerk Otten (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Boersma, Bert Bouwmeester, Jan Braam,

Nadere informatie

Drank- en Horecawet. Arnout Hagens. Teamleider Alcohol- en tabaksbeleid. directie VGP

Drank- en Horecawet. Arnout Hagens. Teamleider Alcohol- en tabaksbeleid. directie VGP Drank- en Horecawet Arnout Hagens Teamleider Alcohol- en tabaksbeleid directie VGP Inhoud Lokaal toezicht Strafbaarstelling Lokale verordeningen Leeftijdsgrenzen Nieuwe bevoegdheden Lokaal toezicht Per

Nadere informatie

Dit voorstel geeft invulling aan de wettelijke verplichting genoemd onder punt 2.

Dit voorstel geeft invulling aan de wettelijke verplichting genoemd onder punt 2. RAADSVOORSTEL Datum: 23 december 2014 Nummer: Onderwerp: Vaststellen preventie- en handhavingsplan alcohol 2015-2017 Voorgesteld raadsbesluit: Het preventie- en handhavingsplan alcohol 2015-2017 vast te

Nadere informatie

Regelgeving & Handhaving alcoholbeleid. December 2013

Regelgeving & Handhaving alcoholbeleid. December 2013 Regelgeving & Handhaving alcoholbeleid December 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 De veranderingen en de mogelijkheden 4 3 Het beleid 5 Bijlage 1 Concept Algemene Plaatselijke Verordening, DHW 7 Bijlage 2 Toezicht

Nadere informatie

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Inleiding Het toezicht op en de handhaving van de Drank- Horecawet (DHW) is per 1 januari 2013 overgedragen aan de gemeente. Voorheen werd deze taak

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher.

Trekken voorstemmingsnummer; De voorzitter deelt mee dat eventuele hoofdelijke stemmingen zullen beginnen bij de heer Leutscher. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 30 januari 2014, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Aanwezig De heer drs. P.C. van den

Nadere informatie

Presentatie DHW voor studenten. Dinsdag 12 mei 2015

Presentatie DHW voor studenten. Dinsdag 12 mei 2015 Presentatie DHW voor studenten Dinsdag 12 mei 2015 Vergunningen (paracommercie) 1. DHW-Vergunning voor schenken alcohol op grond van de Drank- en Horecawet. Schenkt uw vereniging alcohol in eigen beheer?

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Decentralisatie Toezicht

Decentralisatie Toezicht Decentralisatie Toezicht Presentatie NVWA 8-12-2011 De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit Programma Wijzigingen DHW Taakverdeling gemeente/politie/nvwa Decentralisatie toezicht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen

Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Handhavingsbeleid drank en horeca gemeente Schagen Inleiding Het toezicht op en de handhaving van de Drank- Horecawet (DHW) is per 1 januari 2013 overgedragen aan de gemeente. Voorheen werd deze taak

Nadere informatie

Gemeente Hillegom. Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Hillegom 2015-2016

Gemeente Hillegom. Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Hillegom 2015-2016 Gemeente Hillegom Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Hillegom 2015-2016 Inleiding Per 1 januari 2013 is de Drank- en Horecawet (DHW) gewijzigd. Door deze wijziging zijn gemeenten de belangrijkste uitvoerders

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 14 mei Meningvormen Raadzaal

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 14 mei Meningvormen Raadzaal GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 14 mei 2009 Meningvormen Raadzaal Aanwezig: K.J. van der Laan (voorzitter), J. Ballast, R. van de Belt, R.A. Berkenbosch, B. Boersma, L. Bouwmeester, J. Braam, S.

Nadere informatie

Loes Peters 3417

Loes Peters 3417 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Loes Peters 3417 Loes.Peters@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder Egbert Buiter onderwerp Verordening Paracommercie

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 22 februari Informeren Raadzaal

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 22 februari Informeren Raadzaal GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 22 februari 2007 Informeren Raadzaal Aanwezig: Bert Bouwmeester(voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, René Karst, Klaas van der Laan, Hendrikus

Nadere informatie

De gewijzigde Drank- en Horecawet Wat betekent dat bij evenementen?

De gewijzigde Drank- en Horecawet Wat betekent dat bij evenementen? De gewijzigde Drank- en Horecawet Wat betekent dat bij evenementen? Inhoud Presentatie Korte introductie Aanleiding & Historie wetswijziging Wijzigingen DHW Toezicht in de praktijk Rondvraag 25-3-2013

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Drs. H.M.W. ter Heegde Instemmen met en vaststellen van de Verordening Drank- en Horecawet Gooise Meren 2017

Raadsvoorstel. Aan de raad, Drs. H.M.W. ter Heegde Instemmen met en vaststellen van de Verordening Drank- en Horecawet Gooise Meren 2017 Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 311323 Drs. H.M.W. ter Heegde Instemmen met en vaststellen van de Verordening Drank- en Horecawet Gooise Meren 2017 Aan de raad, 1. Beslispunten De

Nadere informatie

De raad gaat akkoord met uitstel van behandeling van agendapunt 12, Duurzame Onkruid Bestrijding-methode (DOB-methode).

De raad gaat akkoord met uitstel van behandeling van agendapunt 12, Duurzame Onkruid Bestrijding-methode (DOB-methode). Griffie NOTULEN van de vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 25 april 2013 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter : C. van der Knaap Secretaris : G.H. Hagelstein, raadsgriffier

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 6 december 2007 INFORMEREN RAADZAAL

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 6 december 2007 INFORMEREN RAADZAAL GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 6 december 2007 INFORMEREN RAADZAAL Aanwezig: Jerk Otten (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Rob Berkenbosch, Bert Bouwmeester, José Bruins Slot, Ellen

Nadere informatie

VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM

VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 gemeente BriinSSIfm i BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Agenda informatieavond Drank en Horecawet, 13 juni 2013, 20.00 uur. -Burgemeester. -Ellen Zegers / Mark goossens. -Start interactief gedeelte

Agenda informatieavond Drank en Horecawet, 13 juni 2013, 20.00 uur. -Burgemeester. -Ellen Zegers / Mark goossens. -Start interactief gedeelte Agenda informatieavond Drank en Horecawet, 13 juni 2013, 20.00 uur -Burgemeester -Ellen Zegers / Mark goossens -Start interactief gedeelte -Korte pauze -Discussie modelverordening n.a.v. uitkomst interactief

Nadere informatie

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen.

Er kan worden gesproken over al dan niet op de agenda vermelde onderwerpen. Vergadering Oordeelsvorming Burger 10-01-2019 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-22:40 Voorzitter: dhr. A.N.J. Vos Griffier: dhr. F. Kromhout Deze vergadering wordt live uitgezonden en is later ook te bekijken.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Terugdringen verkoop alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de achttien jaar. Donderdag 13 juni 2019

Welkom. Informatiebijeenkomst Terugdringen verkoop alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de achttien jaar. Donderdag 13 juni 2019 Welkom Informatiebijeenkomst Terugdringen verkoop alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de achttien jaar Donderdag 13 juni 2019 Programma Opening door burgemeester Ton Strien Nota preventie- en handhavingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000204 Nr. 7 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober

Nadere informatie

gelezen het voorstel van de burgemeester van de gemeenten Wierden

gelezen het voorstel van de burgemeester van de gemeenten Wierden DRANK- EN HORECA VERORDENING Wierden 2013. De raad van de gemeenten Wierden gelezen het voorstel van de burgemeester van de gemeenten Wierden gelet op de artikelen 4, eerste tot en met derde lid en 25a,

Nadere informatie

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet

Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Handhavingsmodel Drank- en Horecawet Inleiding Dit handhavingsmodel is opgesteld naar aanleiding van de nieuwe Drank- en Horecawet (DHW). Deze maakt de burgemeester verantwoordelijk voor het toezicht op

Nadere informatie

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 27565 Alcoholbeleid Nr. 133 Herdruk 1 Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 6 mei 2015 Vanuit de Drank-

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Bijlage 6: Achtergrond en zienswijzen drank- en horecaverordening

Bijlage 6: Achtergrond en zienswijzen drank- en horecaverordening Bijlage 6: Achtergrond en zienswijzen drank- en horecaverordening Inleiding Een onderdeel van de gewijzigde APV is de nieuwe drank- en horecaverordening. Er is voor gekozen om de APV en de regels uit de

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

Toelichting Drank- en Horecaverordening gemeente Wormerland

Toelichting Drank- en Horecaverordening gemeente Wormerland Toelichting Drank- en Horecaverordening gemeente Wormerland Inleiding Artikel 4 lid 1 van de Drank- en Horecawet verplicht de gemeente om voor 1 januari 2014 een verordening op te stellen ter voorkoming

Nadere informatie

*500843* Raadscommissie Bestuur. Onderwerp Kenmerk Datum Gewijzigde Drank- en Horecawet 13G200077/ 15 januari Geachte commissie Bestuur,

*500843* Raadscommissie Bestuur. Onderwerp Kenmerk Datum Gewijzigde Drank- en Horecawet 13G200077/ 15 januari Geachte commissie Bestuur, *500843* Raadscommissie Bestuur Wijkservice, Beleid en Advies Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Kenmerk Datum Gewijzigde Drank- en Horecawet 13G200077/ 15 januari 2013 500843 Geachte commissie Bestuur,

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG RAADSVERGADERING 16 november 2010 Samenvattend verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Voorzitter Griffier Leden VVD CDA SP GroenLinks PvdA PCG

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus INFORMEREN MAXX (grote zaal)

GEMEENTE HOOGEVEEN. VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus INFORMEREN MAXX (grote zaal) GEMEENTE HOOGEVEEN VERSLAG RAADSAVOND 21 augustus 2008 INFORMEREN MAXX (grote zaal) Aanwezig: Arend Steenbergen, (voorzitter), Jan Ballast, Rolien van de Belt, Jan Braam, José Bruins Slot, Gert Huijgen,

Nadere informatie

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking Culemborgse Mixed Hockeyclub Bestuursreglement Alcoholverstrekking Versie:.September 2015 1 Conform artikel 23 van de Statuten van de vereniging dienen het Huishoudelijk Reglement en andere regelementen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 20.30uur 22.50 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013

Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013 Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De nieuwe DHW. Presentatie NVWA

De nieuwe DHW. Presentatie NVWA De nieuwe DHW Presentatie NVWA 17-10-2012 Programma Belangrijkste wijzigingen DHW Taakverdeling gemeente/politie/nvwa na 1-1-2013 Toezicht DHW - wat komt er bij kijken? Ondersteuning door NVWA/ministeries

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie