Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding"

Transcriptie

1 Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus Beknopte handleiding

2 ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding

3 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD 3 In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD Minimale systeemvereisten Installeren Easy VHS to DVD Wat u krijgt: Software Wat u krijgt: Hardware Upgrade naar Easy VHS to DVD Plus Een videospeler op uw computer aansluiten Videobanden omzetten met Easy VHS to DVD

4 4 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Eén videoband overzetten op een dvd Meerdere videoclips op een dvd zetten en een menu maken Lp's of geluidsbanden omzetten met Sound Editor Geluid verbeteren met Sound Editor Een audio-cd maken met Sound Editor Juridische informatie Copyright Corel Corporation of zijn dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Roxio en Roxio Easy VHS to DVD zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Alle andere namen en logo's zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Deze software wordt beschermd door het auteursrecht en internationale verdragen. Onbevoegde reproductie of distributie van deze software of een deel ervan is door de wet verboden.

5 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD 5 Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD Roxio Easy VHS to DVD en Roxio Easy VHS to DVD Plus zijn twee van de beste oplossingen ooit voor het beschermen van uw VHS-opnames. Met beide producten kunt u eenvoudig video overzetten van videobanden of een andere analoge band naar uw computer waar u deze direct op een dvd kunt branden of de indeling kunt wijzigen om af te spelen op een groot aantal draagbare apparaten. Er wordt tevens software meegeleverd voor het digitaliseren van uw lp-collectie en het maken van schijflabels. Informatie over deze handleiding Deze handleiding bevat een overzicht van Easy VHS to DVD en Easy VHS to DVD, zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Er wordt uitgelegd hoe u uw videorecorder op uw computer moet aansluiten, hoe u het bijgeleverde vastlegapparaat moet gebruiken en hoe u videobanden op een dvd kunt branden. Tenzij anders vermeld, gelden verwijzingen naar Easy VHS to DVD ook voor Easy VHS to DVD Plus. Klik voor meer details op één van de vele Help-knoppen in uw toepassing.

6 6 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Minimale systeemvereisten Microsoft Windows 7 Home Premium, Windows Vista Home Basic (SP1), Windows XP (SP3 voor 32-bit, SP2 voor 64-bit) de hoogste van 1,6 GHz processor en 512 MB RAM of de minimale vereisten van het besturingssysteem van uw computer Grafische kaart compatibel met DirectX 9 of hoger, geluidskaart, dvd-rom-station 2 GB vrije ruimte op de harde schijf voor de installatie Windows Media Player 10, 11 of 12 DVD-writer om dvd's te branden Internet Explorer 7, 8 of 9 Eén beschikbare USB 2.0-poort Minimale schermresolutie van 1024x768

7 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Installeren Easy VHS to DVD 7 Installeren Easy VHS to DVD 1 Plaats de installatieschijf. 2 Als het Windows-dialoogvenster Automatisch afspelen wordt weergegeven, klikt u op Setup.exe uitvoeren (zoals hieronder wordt weergegeven). 3 Als het Windows-dialoogvenster Automatisch afspelen niet wordt weergegeven, bladert u naar de map Easy VHS to DVD op de schijf en dubbelklikt u op het bestand Setup.exe. 4 Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien en voer indien gewenst een upgrade uit naar Easy VHS to DVD Plus,

8 8 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Wat u krijgt: Software Easy VHS to DVD en Easy VHS to DVD Plus wordt geleverd met drie geweldige toepassingen van Roxio: Easy VHS to DVD: Gebruik deze toepassing voor het direct overzetten van videobanden op dvd. U kunt banden ook omzetten naar digitale bestanden die geëxporteerd kunnen worden naar indelingen die compatibel zijn met een iphone, ipad of andere draagbare apparaten. Dubbelklik op het bureaubladpictogram (zie hiernaast) om Easy VHS to DVD te openen. Sound Editor: Sound Editor is de toepassing voor het omzetten van uw lp's naar digitale muziekbestanden. Met Sound Editor kunt u opnamen verbeteren en deze opslaan in vele van de populairste muziekindelingen. Dubbelklik op het bureaubladpictogram (zie hiernaast) om Sound Editor te openen. Roxio Express Labeler: Maak schijflabels van professionele kwaliteit op etiketten van gewoon papier of gebruik de mogelijkheid van uw schijfstation voor laseretiketten. Roxio Express Labeler ondersteunt zowel LightScribe- als LabelFlash-stations. Om Roxio Express Labeler te openen klikt u op de Windows Start-knop, opent u de programmalijst en gaat u naar de programmagroep van Roxio.

9 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Wat u krijgt: Software 9 Easy VHS to DVD Sound Editor Roxio Express Labeler

10 10 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Wat u krijgt: Hardware Easy VHS to DVD bevat het USB-apparaat dat u nodig hebt om videobanden naar DVD om te zetten. Roxio Video Capture USB: sluit dit apparaat aan op een USB 2.0-poort van uw computer. SCART-adapter (alleen Europa): Deze adapter zet de SCART out-verbinding op de VCR om naar standaard RCA-audio en composiet video. Het apparaat Roxio Video Capture USB. SCART adapter.

11 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Upgrade naar Easy VHS to DVD Plus 11 Upgrade naar Easy VHS to DVD Plus Easy VHS to DVD Plus bevat de volgende extra functies: Videoruisonderdrukking Basis- en geavanceerde videostabilisatie Basis- en geavanceerde kleurcorrectie Overgangen en aftiteling Films splitsen die te groot zijn op één dvd Upgraden Wanneer u een upgrade koopt, ontvangt u per een productsleutel. Voer de sleutel in om alle functies van Easy VHS to DVD Plus te ontsluiten. Om een upgrade uit te voeren, selecteert u Ondersteuning > Upgrade naar Easy VHS to DVD Plus. Als een bericht van Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja om door te gaan.

12 12 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Een videospeler op uw computer aansluiten 1

13 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Een videospeler op uw computer aansluiten 13 2 Tip: Welke videoaansluiting moet worden gebruikt? Afhankelijk van de videorecorder kunt u de composietvideoaansluiting (de gele stekker) of de S-Video-aansluiting van hogere kwaliteit (de enkelvoudige, zwarte stekker) gebruiken. Indien mogelijk is het raadzaam S-Video te gebruiken.

14 14 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 3

15 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Videobanden omzetten met Easy VHS to DVD 15 Videobanden omzetten met Easy VHS to DVD Easy VHS to DVD kan worden gebruikt om videobanden of andere analoge banden direct om te zetten naar dvd. U kunt het programma ook gebruiken om videoclips te maken van één of meer videobanden en deze clips op dvd te branden. In dit gedeelte van de handleiding worden de stappen beschreven voor het uitvoeren van deze veelgebruikte taken: Project 1: Eén videoband overzetten op een dvd. Project 2: Meerdere videoclips op een dvd branden en een menu maken. Laten we beginnen.

16 16 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Eén videoband overzetten op een dvd 1 Dubbelklik op het Easy VHS to DVD-pictogram op het bureaublad van Windows om Easy VHS to DVD te openen. 2 Klik op Dvd opnemen. 3 Plaats uw videoband. 4 Spoel de videocassette vooruit of terug naar de positie vanaf waar u wilt opnemen. 5 Druk op de knop Afspelen op uw videorecorder. De video wordt weergegeven in het voorbeeldvenster van Easy VHS to DVD.

17 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Eén videoband overzetten op een dvd 17 6 Pas indien nodig het volume aan met de regelaar Afspeelniveau. 7 Pas indien nodig het audio-opnameniveau aan door de schuifregelaar Opnameniveau aanpassen naar links of naar rechts te verschuiven. De opnamemeter mag het rode gebied nauwelijks bereiken wanneer het luidste gedeelte van de band wordt afgespeeld. 8 Geef uw dvd een titel. 9 Selecteer het schijfstation dat u wilt gebruiken voor het branden van de dvd. 10 Plaats een lege schijf in het station dat u in de vorige stap hebt geselecteerd.

18 18 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 11 Selecteer een kwaliteitsniveau. Kies een instelling die overeenkomst met de totale hoeveelheid video die u op deze schijf wilt opnemen. 12 Optioneel: Stel de opnameduur in. Als u de exacte duur van de huidige video weet, kunt u deze invoeren. Als u de exacte duur niet weet, voert u een geschatte duur in waarvan u weet dat deze langer is dan de video. 13 Gebruik de bediening van uw videorecorder om de band terug te zetten op de juiste beginpositie. 14 Klik op de knop Opname starten op Easy VHS to DVD. 15 Als u een opnameduur instelt, stopt Easy VHS to DVD automatisch met opnemen. Als u dit niet doet, klikt u op de knop Opname stoppen wanneer het einde van uw band is bereikt. 16 Wanneer de opname is voltooid, werpt u uw nieuwe videoschijf uit als dit niet automatisch gebeurt.

19 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Meerdere videoclips op een dvd zetten en een menu maken 19 Meerdere videoclips op een dvd zetten en een menu maken 1 Dubbelklik op het Easy VHS to DVD-pictogram op het bureaublad van Windows om Easy VHS to DVD te openen. 2 Klik op Opnemen, bewerken en opslaan. 3 Klik op Nieuw project starten. 4 Plaats de eerste videoband. Spoel de videocassette vooruit of terug naar de positie vanaf waar u wilt opnemen. 5 Geef uw opname een titel. 6 Optioneel: Stel de opnameduur in. Als u de exacte duur van de huidige video weet, kunt u deze invoeren. Als u de exacte duur niet weet, voert u een geschatte duur in waarvan u weet dat deze langer is dan de video.

20 20 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 7 Druk op de knop Afspelen op uw videorecorder. De video wordt weergegeven in het voorbeeldvenster van Easy VHS to DVD. 8 Klik op de knop Opnemen. 9 Als u een opnameduur instelt, stopt Easy VHS to DVD automatisch met opnemen. Als u dit niet doet, klikt u op de knop Stoppen wanneer u klaar bent met opnemen. De video wordt weergegeven in de videolijst. U kunt nu de volgende clip opnemen. 10 Klik op Video opnemen. 11 Plaats de volgende band in uw videorecorder of zet de huidige band op de gewenste beginpositie. 12 Geef deze opname een titel. 13 Optioneel: Stel de opnameduur in. 14 Klik op de knop Opnemen.

21 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Meerdere videoclips op een dvd zetten en een menu maken Als u een opnameduur instelt, stopt Easy VHS to DVD automatisch met opnemen. Als u dit niet doet, klikt u op de knop Stoppen wanneer u het einde van uw opname bereikt. Elke opgenomen clip wordt in de videolijst weergegeven. U kunt nu de volgende clip opnemen. 16 Herhaal Stap 10 tot Stap 15 voor iedere clip die u wilt opnemen. 17 Bekijk de videolijst na de opname van de laatste clip. Gebruik de knoppen Verwijderen om clips die u eventueel niet wilt behouden te verwijderen. 18 Klik op de knop Gereed voor exporteren. Er wordt een lijst met apparaten en instellingen weergegeven.

22 22 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 19 Selecteer DVD in de lijst met apparaten. 20 Selecteer een doelschijf en plaats een lege dvd. 21 Voer een dvd-titel in. 22 Selecteer Menu toevoegen. 23 Klik op Menu wijzigen om een menustijl te kiezen. 24 Optioneel: U kunt de hoogtebreedteverhouding van het menu wijzigen in breedbeeld (16:9) via Bestand > Voorkeuren. 25 Optioneel (alleen in Easy VHS to DVD Plus): Klik op de Link-knoppen tussen fragmenten om meerdere video's samen te voegen tot één video. Voer overgangseffecten toe, zoals wegvegen en vervagen. 26 Optioneel (alleen in Easy VHS to DVD Plus): Klik op de knop Film opsplitsen om een video die te lang is om op één schijf te passen in twee delen op te splitsen. Elk onderdeel wordt op een afzonderlijke schijf gebrand. 27 Klik op de knop Branden.

23 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Lp's of geluidsbanden omzetten met Sound Editor 23 Lp's of geluidsbanden omzetten met Sound Editor Zo zet u lp's of geluidsbanden om naar digitale muziekbestanden: 1 Sluit een stereo-installatie aan op uw computer met het Roxio Video Capture USB-apparaat. 2 Open Sound Editor door te dubbelklikken op het bureaubladpictogram. 3 Wanneer Sound Editor is geopend, klikt u op Geluid opnemen. Het dialoogvenster Geluid opnemen wordt geopend.

24 24 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 4 Selecteer in de vervolgkeuzelijst Vastleggen vanuit de optie Lijn (Roxio Video Capture USB). 5 U optimaliseert het opnamevolume door een luid gedeelte van de audio van uw lp of band af te spelen en te klikken op Auto. 6 Als dit de eerste keer is dat u een lp of band omzet, raden we aan om op Opties te klikken. Hier kunt u het volgende selecteren: Een bestemming voor uw bestanden Bestandsindeling en kwaliteitsinstellingen De lengte van een stilte die nodig is voordat een nieuwe clip wordt gemaakt 7 Zet uw lp of band op de gewenste beginpositie. 8 Begin met het afspelen van de lp of band. 9 In het dialoogvenster Audio opnemen klikt u op Opnemen. 10 Na afloop van de opname klikt u op Stoppen.

25 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Geluid verbeteren met Sound Editor 25 Geluid verbeteren met Sound Editor 1 Als uw project al is geopend in Sound Editor slaat u Stap 3 over, anders klikt u op Audiobestand toevoegen. Mediakiezer wordt geopend. 2 Gebruik Mediakiezer om te bladeren naar het audiobestand dat u wilt verbeteren. Klik op OK om het project te openen in Sound Editor. 3 In Projectweergave selecteert u de clip die u wilt verbeteren. 4 Klik op Geluid opschonen.

26 26 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 5 Kies een van de volgende hulpmiddelen en pas de instellingen naar wens aan: Opschonen: Helpt om ruis te verwijderen die zich vaak voordoet in opnames vanaf lp's. Pas de instellingen toe op een of meer van de volgende gebieden: Enhancer: Hiermee kunt u de bas verbeteren en het geluid verhelderen. Equalizer: Met de equalizer kunt u de amplitude (het volume) voor tien banden met geluidsfrequenties verhogen of verlagen. U kunt ook een van de vele voorinstellingen gebruiken.

27 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Een audio-cd maken met Sound Editor 27 Een audio-cd maken met Sound Editor Wanneer u een lp of band hebt opgenomen en het geluid hebt verbeterd, kunt u Sound Editor gebruiken om audiotags toe te voegen en een audio-cd te branden. Dit gebeurt als volgt: 1 Open uw opnameproject in Sound Editor. 2 Klik op Audio-cd branden. Het dialoogvenster Audio-cd branden wordt geopend.

28 28 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 3 Plaats een lege schijf in uw brander en selecteer de overeenkomstige capaciteit in de vervolgkeuzelijst Schijfgrootte. 4 Klik op de knop Audio cd-instellingen om de schijf een titel te geven. 5 Klik op de knop Audiotags bewerken om informatie over nummers en artiesten toe te voegen aan uw bestanden. 6 Klik op Branden. Het dialoogvenster Brandinstelling wordt geopend. 7 Selecteer uw cd/dvd-brander. 8 Klik op OK.

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT BEKNOPTE HANDLEIDING Welkom bij Roxio Creator NXT Welkom bij Roxio Creator, de totaaloplossing voor digitale media. Wat is er nieuw in Creator NXT

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Roxio Easy CD & DVD Burning

Roxio Easy CD & DVD Burning Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding 2 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy CD & DVD Burning 3 Informatie over deze handleiding 3 Informatie over

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Copyright 2000-2015 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen.

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen. Videobanden op Dvd Hoe gaat u te werk om videobanden op Dvd te zetten. Ervan uitgaande dat u met Pinnacle Studio 10-11 of 12 werkt gaat het als volgt: Benodigheden: Een computer met TV kaart Een videorecorder

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Videoband naar DVD of Blu-ray

Videoband naar DVD of Blu-ray Videoband naar DVD of Blu-ray Pinnacle Dazzle DVD Recorder 59.95 Dazzle Video Creator HD Studio 14 79.95 Dazzle Video Creator Platinum HD Studio 15 99.95 Opname: DVD-bestand Film op DVD, geen Blu-ray Moviebox

Nadere informatie

Initiatie Movie Maker

Initiatie Movie Maker Initiatie Movie Maker Wat is Movie Maker? Windows Movie Maker is een computerprogramma dat toelaat video-bestanden te bewerken. Het wordt standaard bij de besturingssystemen Windows XP, Windows ME en Windows

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding Archive Player Divar Series nl Bedieningshandleiding Archive Player Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Bediening 5 2.1 Het programma starten 5 2.2 Inleiding tot het hoofdvenster 6 2.3 Knop

Nadere informatie

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands OTOsuite Installatiehandleiding Nederlands In dit document wordt beschreven hoe u de OTOsuite-software kunt installeren vanaf een dvd, een geheugenstick of een zipbestand. Systeemvereisten Processor van

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP DVD WRITER DVD200 http://nl.yourpdfguides.com/dref/923320

Uw gebruiksaanwijzing. HP DVD WRITER DVD200 http://nl.yourpdfguides.com/dref/923320 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet

3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet 3D-video's in VideoWave maken Eenvoudiger kan niet VideoWave kan 3D-video's produceren van filmmateriaal dat is opgenomen met 3Dcamcorders zoals de Fujifilm FinePix REAL 3D W1, of door het omzetten van

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Welkom 3 Systeemvereisten 3 Hulp nodig? 3 Inhoud van de doos 4 Basisfuncties van de headset 5 De headset dragen 6 De hoofdbeugel verstellen

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Quickstart. Nero SoundTrax. Ahead Software AG

Quickstart. Nero SoundTrax. Ahead Software AG Quickstart Nero SoundTrax Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero SoundTrax en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk met Windows Movie Maker 15 maart 2006 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Movie Maker Stichting Digitale Universiteit Nijenoord

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007 Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis 12 maart 2007 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Auteurs Willem Verberk

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s.

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s. Handleiding VLC media player Met dit programma kan je de meeste audio en video fragmenten (of hele Cd s of Dvd s) afspelen. Het programma ondersteunt veel bestandsformaten en je kunt er verschillende media

Nadere informatie

Werken met Movie Maker

Werken met Movie Maker Werken met Movie Maker Auteur: Bart van Turnhout Versie: 3.1 2012-2014, Kenniscenter de Kempel Inhoudsopgave 1. Vooraf... 3 2. Stappenplan... 4 3. Voorbereiding... 5 4. Opnemen en Importeren... 6 5. Bewerken...

Nadere informatie

Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker

Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker Handleiding videobewerking met Windows Moviemaker 1 Inleiding 2 2 Vereiste apparatuur 2 3 Stappenplan videobewerking 2 4 Windows Moviemaker 3 4.1 Indeling van het programma 3 4.2 Mogelijkheden op de tabbladen

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

HANDLEIDING Live Movie Maker

HANDLEIDING Live Movie Maker HANDLEIDING Live Movie Maker Inhoudsopgave Movie Maker downloaden. 4 Aan de slag 6 3 Video bewerking 7 3. Video s besnijden 7 3. Overgangen toevoegen 8 3.3 Titels toevoegen 0 3.4 Aftiteling toevoegen 3.5

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER

HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER Handboek Handleiding CinekidStudio Windows Movie Maker HANDLEIDING WINDOWS MOVIE MAKER VERSIE 2.1 VOOR WINDOWS XP COLOFON Auteurs: Karlijn Naaijkens, Vanessa Pattipeilohy Illustraties: Karlijn Naaijkens,

Nadere informatie

HULPPROGRAMMA VAN AANRAAKPEN GEBRUIKSAANWIJZING

HULPPROGRAMMA VAN AANRAAKPEN GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR HULPPROGRAMMA VAN AANRAAKPEN GEBRUIKSAANWIJZING Versie 2.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TA3*/PN-60TB3/PN-60TW3/PN-70TA3*/PN-70TB3/PN-70TW3/PN-80TC3/ PN-L603A*/PN-L603B/PN-L603W/PN-L703A*/PN-L703B/PN-L703W/PN-L803C/

Nadere informatie

Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements

Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements Workshop Videobewerken met Adobe Première Elements. Doel van de workshop: Tijdens je studie op de Fontys Hogescholen zul je regelmatig presentaties moeten

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn

Nadere informatie

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden

26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST. Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden 26/3/2012 ICLON UNIVERSITEIT LEIDEN WORKSHOP WEBCAST Van PowerPoint naar Movie Maker Tara van Helden In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van een PowerPoint een webcast, oftewel filmpje

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 NEDERLANDS -INHOUD VAN DE VERPAKKING -TECHNISCHE SPECIFICATIE -HARDWARE INSTALLATIE -GARANTIE MULTIMEDIA PLAYER

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

NIEUW! Nu ook voor Mac!

NIEUW! Nu ook voor Mac! NIEUW! Nu ook voor Mac! Opnamen op video's lopen op allerlei wijzen gevaar! Met het originele reddingspakket van MAGIX, bestaande uit MAGIX software, de praktische USB-video-omzetter en een SCARTadapter,

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

EnVivo VHS to DVD MAKER. Gebruikershandleiding

EnVivo VHS to DVD MAKER. Gebruikershandleiding EnVivo VHS to DVD MAKER Gebruikershandleiding Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 CONTENTS INTRODUCTIE... 4 LET OP... 4 FUNCTIES... 4 SPECIFICATIES...

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Vastleggen en monteren in Windows Moviemaker KENNISNET 2006

Vastleggen en monteren in Windows Moviemaker KENNISNET 2006 Vastleggen en monteren in Windows Moviemaker KENNISNET 2006 Inleiding... 3 Camera aansluiten... 5 Video vastleggen... 7 Video importeren... 14 Video bewerken... 15 Overgang maken tussen 2 clips... 17 Video-effecten...

Nadere informatie

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers

SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Opmerkingen bij publicatie SMART Notebook 11.2- software voor Windows - en Mac -computers Over deze opmerkingen bij publicatie In deze opmerkingen bij publicatie vindt u een overzicht van de functies van

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding Blackwire C310/C320 USB-headset met snoer Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Systeemvereisten 3 Hulp nodig? 3 Inhoud van de doos 4 Basisfuncties van de headset 5 De headset dragen 6 De hoofdbeugel verstellen

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 9354503 Issue 2 Inhoud 1. INLEIDING...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 INSTALLEREN...1 3. DE TELEFOON ALS

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt. Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld.

Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt. Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld. Een film van het gemaakte project maken doe je als volgt Klik op film maken en er verschijnt onderstaand beeld. Selecteer bestand Geef je voorkeuren aan Selecteer de schijf waar het moet worden Klik op

Nadere informatie

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje

#01: #02: #03: Clips maken van video bestanden #04: Importeren #05: #06: Plusje XP...Workshop Movie Maker Deel 2 Geimporteeerde video s bewerken met Moviemaker dat is een gratis programma van MS en zit in elke computer bij de programma s... Alle studie materieaal zit bij de CCBS in

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Handleiding Nero InfoTool

Handleiding Nero InfoTool Handleiding Nero InfoTool Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero InfoTool en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren

Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren Adobe Premiere CS3 downloaden en installeren Downloaden Kijk voor het downloaden of je aan de systeemvereisten voldoet. Ga daarvoor naar de bijlagen achteraan in deze cursus. Surf naar www.adobe.com Klik

Nadere informatie

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 Predator Pro 3D USB Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van deze handleiding te reproduceren

Nadere informatie

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Voorinstellingen 6 3 Gebruikersinterface configureren 7 4 De internals

Nadere informatie

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing Digitale converter voor audiocassettes Gebruiksaanwijzing 1.0 Veiligheidsinstructies Plaats het apparaat altijd op een stabiele en vlakke ondergrond. Het apparaat kan door vallen beschadigd raken. Stel

Nadere informatie