Tussen de Middag Opvang INFORMATIEGIDS. Informatiegids

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tussen de Middag Opvang 2012-2013 INFORMATIEGIDS. Informatiegids"

Transcriptie

1 Tussen de Middag Opvang INFORMATIEGIDS Tussen de Middag Opvang Informatiegids

2 Tussen de Middag Opvang obs de Feniks Pagina 2 Vooraf Inhoud: Dit is de nieuwe gids van de TMO (Tussen de Middag Opvang) van obs de Feniks, voor het schooljaar Deze gids bevat belangrijke informatie over het overblijven en meer. De aanmeld-, afmeld en wijzigings- formulieren kunt u vinden op de site van school, deze kunt u downloaden. Achterin de gids vindt u een lijst met relevante telefoonnummers, zodat u gemakkelijk contact kunt opnemen. De organisatie 4 Coördinator 5 TMO team 6 Aanmeld, afmeld en wijzigingsformulier schoolsite Aanmelden overblijven 18 Kosten overblijven 19 Overblijf-plezier-regels 20 Protocollen 21 Activiteiten carrousel 22 Hoe ons te bereiken 23

3 Pagina 4 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 5 De organisatie De coördinator Sinds 2006 ligt de verantwoordelijkheid van de TMO bij de schoolbesturen. Vanaf januari 2010 is dit Stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen, O2G2. In januari 2012 werkt TMO de Feniks zelfstandig en is niet meer verbonden aan TMO de Vlint. Verantwoordelijk voor de gang van zake op school is de coördinator. De uiteindelijke verantwoording ligt bij de directie en MR. Vanuit het schoolbestuur O2G2 is er een boven schoolse coördinator die het contact met en tussen de coördinatoren van de verschillende openbare scholen onderhoudt. Jaarlijks worden er vanuit het schoolbestuur O2G2 bijeenkomsten georganiseerd waar alle coördinatoren van de verschillende openbare basisscholen in Groningen aanwezig zijn. Daar worden de nieuwste ontwikkelingen van de TMO besproken. Ik ben Betsie de jonge, getrouwd en heb 2 studerende kinderen. Naast het coördineren van de TMO werk ik als onderwijs assistente in de bovenbouw op school. De afgelopen jaren heb ik de opleiding HBO pedagogiek gevolgd. Ik vind het werken op school heel erg leuk. Het contact met de leerlingen en de leerkrachten en het begeleiden van de TMO medewerkers geeft me veel voldoening. In mijn vrije tijd werk ik met veel plezier in de tuin, ik zwem graag, wandel veel met de hond en hou van een spannend boek. TMO Team De coördinatie De organisatie van de TMO de Feniks ligt bij de coördinator Betsie de Jonge. Zij zorgt o.a. voor de bezetting van de groepen, de administratie (aanmelden, afmelden en wijzigingen) en het financiële plaatje. Verder heeft zij als taak de TMO medewerkers te begeleiden op het pedagogische vlak. Het TMO team bestaat momenteel uit 32 TMO medewerkers. Daarvan is er een vaste groep van 13 vrijwillige overblijfkrachten. Deze mensen zijn er meestal 3 keer in de week en hebben in de loop van de jaren een gerichte pedagogische cursus gevolgd. De groep vrijwillige overblijfkrachten wordt aangevuld met Poolers. Dit zijn studenten die een studie volgen op het HBO of de Universiteit. Op de volgende pagina s kunt u kennis maken met een aantal TMO medewerkers.

4 Pagina 6 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 7 Janet Kuiper (groep 4A) Mariya Paunova (groep 3B) Hallo ik ben Janet. Ik werk inmiddels 13 jaar als overblijfkracht. Ik heb op veel verschillende groepen gestaan. Bij de start van de TMO, 13 jaar geleden, hadden we 18 kinderen die overbleven. Nu hebben we 18 groepen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken. Ik voel me zeer betrokken bij school. Ik vind het belangrijk dat kinderen een gezellige en leuke overblijf hebben. Ik ben Mariya, ik ben 24 jaar en ik kom uit Bulgarije. Ik werk sinds januari 2012 bij de overblijf. Ik werk 3 dagen bij de TMO en heb tot nu toe op groep 3 gestaan. Ik vind het erg leuk om met deze kinderen te werken. Ik ben zwanger van mijn eerste kindje. Annelien Alons (groep 5B) Ik ben Annelien. Ik werk sinds april 2012 bij de TMO. Ik studeer kunstgeschiedenis. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Mijn hobby is volleybal. Dit doe ik al een aantal jaren en speel inmiddels in de top divisie. Carin Meems (groep 4B) Mijn naam is Carin Meems, en ik ben een van de overblijfkrachten op de Feniks. Ik doe dit werk sinds april, ongeveer twee keer per week. Naast mijn studies is dit een heel leuk bijbaantje, kinderen zijn namelijk ontzettend interessant! Van iedere keer overblijven leer je weer iets nieuws. Hopelijk valt het overblijven voorlopig te combineren met de rest van mijn leven hier in Groningen, wat behoorlijk druk is. Maar tot het moment dat het echt niet meer kan ben ik gewoon wekelijks op de Feniks te vinden!

5 Pagina 8 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 9 Denise Runhart (groep 6C) Wendy Wieringa (groep 3A) Ik ben Denise Runhart en ik ben 20 jaar. Ik woon nu twee jaar in Groningen maar kom oorspronkelijk uit Ruinerwold (in Drenthe). Ik ben derdejaars Internationaal & Europees recht student aan de RUG. Mijn baantje bij de TMO is een welkome ontspanning tijdens mijn studie. Via een vriendin ben ik bij TMO terecht gekomen en sindsdien ga ik elke keer met plezier heen. Het is leuk om te zien dat kinderen waarderen wat je doet en blij zijn je te zien. Natuurlijk heb ik ook hobby's. Namelijk korfballen, skiën en muziek spelen. Ik vind het dan ook leuk om met kinderen over hun eigen hobby's te praten. Khaladeh Madjidi (groep 6A) Ik ben Khaledeh en ik ben 28 jaar oud. Ik kom uit Afghanistan. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Ik heb als opleiding Helpende Zorg en Welzijn gedaan. Ik heb 2 jaar stage gelopen in verschillende peuterspeelzalen en kinderdagverblijven via het SKSG. Ik heb ervaring om met kinderen te werken en ik heb er veel plezier in. Mijn naam is Wendy en ik ben 25 jaar oud. Sommige ouders en kinderen zullen mij al kennen, omdat ik in het dagelijks leven werk op BSO de Gravenburger Kids First. Op maandag en donderdag doe ik sinds 2011 TMO op de Feniks. Dit schooljaar in groep 3B. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken en dit is een leuke aanvulling op mijn baan. Vanessa Meyer (wisselende groepen) Mijn naam is Vanessa Meyer, inmiddels ben ik derdejaars student orthopedagogiek. Sinds november 2011 werk ik als overblijfkracht en ik ervaar de middagen altijd als heel plezierig en leerzaam. In mijn vrije tijd hou ik van sporten, koken en lezen.

6 Pagina 10 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 11 Hilde Gorter (groep 1-2D) Jettie Pissedu (groep 6B) Ik ben Hilde Gorter-Meijer. Ik ben 54 jaar. Dit schooljaar sta ik als overblijfkracht op groep 1-2D. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en doe dit al vele jaren. Ik ben begonnen op de Siersteenlaan en werkte toen ook vaak met kleuters. Ik mag graag creatief bezig zijn, knutselen is en blijft mijn hobby. Bij activiteiten op school help ik graag mee. Daarnaast ben ik oma van 2 kleindochters daar geniet ik ook van. Hallo ik ben Jettie. Ik ben 63 jaar, getrouwd, 2 kinderen en oma van 3 kleinkinderen. Ik doe ruim 7 jaren het overblijf op deze school. Ik vind het erg leuk bij de TMO ook omdat ik samen met mijn zusje elke dag naar school fiets. Mijn hobby s zijn zwemmen, fietsen en wandelen. Naast de TMO ben ik ook heel graag thuis aan het werk. Jacqueline ten Brinke (wisselende groepen) Hallo ik ben Jacqueline. Ik werk inmiddels 10 jaar bij de TMO. Daarnaast werk ik parttime bij de V&D. Ik ben moeder van 2 kinderen die op een andere school zitten. Mijn hobby s zijn paardrijden, zwemmen en vrijwilligerswerk. Vanwege mijn wisselende diensten heb ik geen vaste klas maar val ik in, daar waar nodig is. Dit is afwisselend en vind ik erg leuk. Op deze manier leer ik heel veel kinderen kennen. Leny Fadda (groep 4B) Ik ben Leny en ik ben het zusje van Jettie. Ik ben 62 jaar, ben getrouwd, heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik werk sinds 12 september 2005 bij de TMO. Ik werk bij de TMO omdat ik er vrolijk van wordt en er jong bij blijf. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken. Mijn hobby s zijn zingen, dansen en gezelligheid. Ik zou wel tot mijn negentigste door willen gaan.

7 Pagina 12 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 13 Govan Karim (groep 8A) Nasrin Jabbari (groep 1-2C) Ik ben Govan, ik ben 24 jaar en student Sociaal Juridische Dienst. Ik ben spontaan en sociaal in de omgang. Sinds maart 2012 werk ik bij de TMO. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Ik wil graag mee helpen om de kinderen te helpen om zelfstandig te worden. Mijn hobby s zijn sporten, voetbal, tennis, fitness, en hardlopen en ik speel gitaar en mag graag lezen. Ik ben Nasrin. Ik kom uit Iran. Ik heb 2 dochters van 20 en 17 jaar. In Iran heb ik 13 jaar op een crèche gewerkt. Ik vind het leuk om met jonge kinderen te werken. Ik werk nu 2 jaar bij de TMO en ik vind het erg leuk. Mijn hobby s zijn lezen en computeren en ik ben graag in huis bezig. Sonja Zuur (groep 5A) Tineke Boerman (groep 1-2B) Ik ben Sonja, moeder van 2 zonen. Ik werk parttime bij TSN thuiszorg, ik werk bij de cliënten thuis en soms ondersteun ik de manager op kantoor. Ik werk 5 jaar op deze school als overblijfkracht en daarvoor heb ik een aantal jaren op andere scholen de overblijf gedaan. Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan en inmiddels ken ik alle kinderen op school. Ook omdat ik op verschillende overblijfgroepen sta. Ik hou van een grapje en lach veel. Dit maakt dat het overblijf met alle verschillende kinderen en collega s gezellig is en blijft. Hallo ik ben Tineke Boerman en ben 52 jaar, ben getrouwd en heb geen kinderen. Ik doe de overblijf nu voor het 10de jaar, wat ik heel leuk vind om te doen, en het is vooral leuk dat als je een kleuter in de klas hebt gehad je hem of haar ieder jaar weer ziet veranderen. Als het overblijven zou stoppen, zal ik het heel erg missen.

8 Pagina 14 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 15 Roelie Radema (groep 5A) Awien Mustafa (groep 8B) Ik ben Roelie Radema. Ik ben 17 jaar oud en doe de opleiding Sociaal Agogisch Werk. Ik kom hier op de feniks een half jaar stage lopen bij de kleutergroep tot februari. Vorig schooljaar heb ik stage gelopen op het kinderdagverblijf de Kleine Held. Het overblijven leek mij leuk om te doen, ik vind het erg leuk om met kinderen te werken. Bij het overblijven leer ik meer doelgroepen kennen wat mij zeker aanspreekt. Erika van der Veen (groep 7B) Ik ben Erica en ik ben 45 jaar. Ik heb 4 kinderen. Dit is mijn vierde jaar bij de TMO en ik ben met de overblijfkinderen meegegaan van groep 6 naar groep 7. Ik vind het leuk om met kinderen te werken. Verder ben ik veel thuis maar vind het ook fijn om buiten te zijn. Ook hou ik van lezen. Ik ben Awien Mustafa, 21 jaar oud. Ik ben al bijna een jaar werkzaam bij de TMO als overblijfkracht. Ik ben student Toegepaste Psychologie. Daarnaast heb ik me in het derde jaar van mijn studie gespecialiseerd in kinderen en ontwikkelingspsychologie. Ik zit inmiddels in het laatste jaar van mijn studie en loop ook vier tot vijf dagen per week stage bij de Feniks voor een half jaar. Ik werk met de intern begeleider van de onderbouw (José Wolters) en in de middagpauze ben ik de overblijf juf van groep 8! Tot nu toe lijkt het me erg leuk en spannend en ik kijk uit naar de komende zes maanden! Meemanaat Arashvand (groep 1-2A) Ik ben Meemanaat en ben 62 jaar. Ik heb 5 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik kom uit Iran. In Iran ben ik 25 jaar docent geweest. Hier ben ik nu alweer 15 jaar onderwijs assistente. Ik hou van kinderen en vind het leuk om met ze te werken. Ik vind het belangrijk dat een kind goed onderwijs krijgt, niet alleen hier in Nederland. Daarom steun ik met alle extraatjes die ik verdien een goed doel in Afrika die ervoor zorgt dat kinderen daar naar school kunnen gaan.

9 Pagina 16 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 17 Heleen van Leussen (groep 3B & 5B) Nienke Koops (groep 6C) Mijn naam is Heleen, ik ben 21 jaar en studeer Notarieel Recht. Tussen alle drukte van mijn studie, studenten vereniging, klimmen, hardlopen en gezelligheid met vriendinnetjes door ben ik overblijf juf bij de TMO. Het begon als een baantje wat prima in mijn tijdschema paste. Nu vind ik het half uurtje buitenspelen én daarna een broodje eten een leuke afwisseling van alle ander dingen. Ik kan wel echt genieten van de groepen enthousiaste (soms wat drukke) kinderen. Reini Tuinman (wisselende groepen) Mijn naam is Reini Tuinman. Ik ben tweedejaars Voeding en Diëtiek studente. Op de TMO werk ik nu ongeveer een half jaar. Het werk vind ik leuk om te doen. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en doe dit werk dan ook met veel plezier. Mijn naam is Nienke Koops. Ik ben 20 jaar en woon op kamers in Vinkhuizen. Ik studeer HBO Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ook heb ik nog een bijbaantje als kamermeisje in een hotel. Ik werk bij de TMO omdat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken en het heel handig te combineren is met mijn studie. Yvonne van Dijk (groep 4A) Ik ben Yvonne en ik ben 19 jaar. Ik woon in Groningen, waar ik Pedagogische wetenschappen studeer. Vorig jaar hoorde ik al enthousiaste verhalen over de TMO, vandaar dat ik begin dit schooljaar besloten heb om hier ook te gaan werken. Ik vind het erg leuk om de kinderen in de pauze te begeleiden en er samen een gezellig uur van te maken. Tot nu toe vind ik het erg leuk om te doen en ik verwacht dat dit de rest van het schooljaar zeker zo zal blijven.

10 Pagina 18 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 19 Aanmelden Kosten vast overblijf Leerlingen die vorig schooljaar ( ) gebruik gemaakt hebben van het overblijven hoeven niet opnieuw aangemeld te worden. De gegevens zijn overgezet naar het schooljaar Gaat het om nieuwe leerlingen of heeft(hebben) uw kind (eren) nog geen gebruik gemaakt van de TMO dan moet u uw kind(eren) aanmelden. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven op welke dagen uw kind(eren) gebruik wenst(wensen) te maken van de overblijf. Per kind moet u een apart formulier invullen. Bij aanmelding gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en geeft u toestemming voor de betaling van de TMO kosten per automatische incasso. U ontvangt de factuur via de mail. Het aanmeld-, afmeld en wijzigingsformulier kunt u vinden op de site van school waar u ze kunt downloaden. In incidentele gevallen bijvoorbeeld als er in ploegendienst gewerkt wordt, is het mogelijk om van vaste overblijfdagen af te wijken. Als uw kind(eren) in de loop van het schooljaar verandert (veranderen) van overblijfdag, meer dagen overblijft of geen gebruik meer wenst te maken van het overblijven, dan kunt u dit doorgeven door middel van het wijzigings of afmeldformulier. Als uw kind(eren) om welke reden dan ook een keer niet overblijft (overblijven), verzoeken wij u vriendelijk dit te mel- De kosten per keer vast overblijven bedragen 1,65. Dagen per week Per 3 maanden Eén dag 16,50 Twee dagen 33,00 Drie dagen 49,50 Vier dagen 66,00 Kosten incidenteel overblijf De kosten van het incidenteel overblijven bedragen 2,50 per keer. Contante betaling bij incidenteel gebruik is niet mogelijk. Staat(n) uw kind(eren) aangemeld dan worden de incidentele dagen op uw factuur verrekend en automatische geïncasseerd. Gaat het om een éénmalige overblijfdag dan is het mogelijk Automatische incasso Iedere 3 maanden krijgt u via de mail de factuur toegestuurd. Nadat u de factuur hebt ontvangen, wordt er geïncasseerd. De data dat er geld wordt afgeschreven zijn: Tweede week oktober, tweede week januari, tweede week april, tweede week juli.

11 Pagina 20 Tussen de middag Opvang obs de feniks Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 21 De overblijf-plezier-regels Protocollen 1. Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden 2. Ga voorzichtig met elkaars spullen om 3. Je bent aardig voor elkaar 4. Denk eerst na voor je wat zegt 5. Je luistert naar de overblijf kracht 6. Stoeien is oké, vechten niet 7. Als je weet dat een kind gepest wordt, vertel het aan de overblijfkracht Als jij je aan de regels houdt is eten met je groep voor iedereen gezellig. Zoals u heeft kunnen lezen hebben we de 7 overblijf-plezierregels. Dit zijn 7 richtlijnen voor de leerlingen en de TMO medewerker. Dit is een contract dat leerlingen en TMO medewerkers ondertekenen. In een enkel geval komt het voor dat de maatregel om in een andere klas een broodje te eten niet effectief genoeg is. De coördinator kan de volgende stappen ondernemen. Zij gaat met deze leerlingen in gesprek en brengt ouders op de hoogte van het gedrag. Voor de onderbouwleerlingen volgt dan het stickerkaart protocol. Dit houdt in dat er afgesproken wordt dat de leerling beloond wordt met een sticker na goed gedrag. Dit om een positieve prikkel te geven. Voor de midden-en bovenbouw leerlingen is dit het gele en rode kaart protocol. Voor deze leerlingen geldt dat er na een waarschuwing een gesprek komt met de coördinator. Dit is een positief gesprek waarin we ervan uitgaan dat het gedrag zal gaan verbeteren. Mocht het gedrag niet veranderen dan volgt een gele kaart. Na nog een waarschuwing of gedrag dat grens overschrijdend is volgt de rode kaart en wordt de leerling voor een week van de TMO geschorst. Bij al deze stappen wordt u als ouder ingelicht. Houd jij je niet aan de regels en je krijgt een waarschuwing van de overblijfkracht, dan ga je de volgende keer overblijven in een andere groep. Je eet daar je broodje en mag pas om uur weer terug naar klas.

12 Tussen de middag Opvang obs de feniks Pagina 23 Activiteiten carrousel Hoe ons te bereiken Door het grote succes van de activiteiten carrousel (een gerichte activiteit per overblijfgroep, per week, zoals knutselen, spelletjes, liedjes, enz.) gaan we in het nieuwe schooljaar voor buiten en voor binnen een carrousel organiseren. De eerste en laatste 6 weken van het schooljaar staat er een activiteiten carrousel voor buiten gepland. Activiteiten zoals kegelen, vliegeren, balspellen, spelletjes als schipper mag ik overvaren, enz. Daarna volgt er een activiteiten carrousel voor binnen. Hieronder staan foto s van de activiteiten carrousel die vorig schooljaar is georganiseerd. Voor het aan of afmelden van uw kind(eren) graag voor 11 uur bellen naar het volgende telefoonnummer Wilt u rechtstreeks een gesprek over dringende zaken, neem dan contact op met de coördinator van de TMO, Betsie de Jonge Mailadres: (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:00 uur tot 17:00 uur) ganzenbord rattenrace jenga blaasvoetbal olympische ringen knutselen

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Ook bij de TSO willen we graag gaan werken met een nieuwsflits. Via deze brief blijft u op de hoogte over eventuele veranderingen en de activiteiten die plaats vinden tijdens

Nadere informatie

Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier

Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier Zo, hier is hij dan! Onze allereerste nieuwsbrief. Via deze weg proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwtjes, afspraken en andere wetenswaardigheden

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

O.B.S. De Lingewaard Harpstraat 13 4241 CA Arkel.

O.B.S. De Lingewaard Harpstraat 13 4241 CA Arkel. O.B.S. De Lingewaard Harpstraat 13 4241 CA Arkel. O.B.S. De Lingewaard. Beste ouders/verzorgers, Al jaren functioneert er op O.B.S. De Lingewaard een overblijfcommissie. Deze commissie verzorgt de opvang

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Weesp, 28 augustus 2015

Weesp, 28 augustus 2015 Weesp, 28 augustus 2015 Inhoud - Eerste schooldag - Informatieavonden - Werkwijze aanmelding van broertjes en zusjes - Reminder studiedag 25 september - Ouders in de school - Reminder buitenschoolse activiteiten

Nadere informatie

weeknieuws 4 cursus 2014 2015 12 september 2014

weeknieuws 4 cursus 2014 2015 12 september 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl In dit weeknieuws o.a.: Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook

Nadere informatie

Overblijf- Informatiegids 2015-2016

Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Waarom Overblijven! 2 Hoe is dit opgezet? 3 Wie moeten dit doen! 4a Wat zijn de regels voor het overblijven bij de bovenbouw? 4b Wat zijn de regels voor

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

TSO Spectrum. TSO Manager: Francie van Rest Email: f.vanrest@skippypepijn.nl telefoon 015-8700937 OF 015-3695021

TSO Spectrum. TSO Manager: Francie van Rest Email: f.vanrest@skippypepijn.nl telefoon 015-8700937 OF 015-3695021 TSO Spectrum TSO Coördinator: Iren Mahmedova Email: tsohetspectrum@skippypepijn.nl mobiel: 06-20213612 (10.00 11.45 uur) TSO Administratie Email: tso@skippypepijn.nl telefoon 015-3695021 TSO Manager: Francie

Nadere informatie

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig.

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. A. 1. Een continurooster geeft rust, regelmaat en duidelijkheid aan de kinderen. Eens Op school wel, buiten school

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. Tussenschoolse opvang (T.S.O.) binnen de basisschool de Vijf-er 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

Gedeputeerdenlaan AX Zwolle Tel.: Overblijfgids

Gedeputeerdenlaan AX Zwolle Tel.: Overblijfgids Gedeputeerdenlaan 47 8016 AX Zwolle Tel.: 038 460 32 58 Overblijfgids Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is de overblijfgids van cbs. De Ark. In deze gids willen wij u het een en ander uitleggen over het

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

HET OVERBLIJFREGLEMENT:

HET OVERBLIJFREGLEMENT: HET OVERBLIJFREGLEMENT: De medezeggenschapsraad heeft haar instemming gegeven ( ouders instemmingsrecht en leerkrachten, adviesrecht) over dit overblijfreglement volgens artikel: 9c van de wet medezeggenschap

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF September

NIEUWSBRIEF September NIEUWSBRIEF September 2011 www.dehoeksteen.nl info@dehoeksteen.nl Gravenburg Maresiusstraat 23, 9746 BH Groningen, tel: 050-2103434 Locatie Reitdiep Maresiusstraat 20, 9746 BJ Groningen, tel 06-12557170

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee.

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee. N A A M B E D R I J F Nieuwsbrief 1 Openbare Basisschool Kinheim 4 1161 AP Zwanenburg Tel. 020-4974285 www.aldoende.org aldoende@sopoh.nl Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee 9 september

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Oktober 2014 SKH Wereldwijs

Oktober 2014 SKH Wereldwijs Oktober 2014 SKH Wereldwijs Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van SKH Wereldwijs van oktober 2014 Personele zaken: Op 21 oktober zal onze wijkmanager Wendy Visser afscheid

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM

OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM Op de montessorischool bestaat de mogelijkheid om in de middagpauze van 12.00 tot 13.00 uur onder toezicht over te blijven. De overblijf wordt georganiseerd

Nadere informatie

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Tussenschoolse opvang bij u in de buurt Basisscholen zijn verplicht om tussenschoolse opvang te regelen. De basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Beste ouders, Welke stappen moeten er gezet worden? (zie bijlage) Hoe gaat dat met die incasso? Vragen? 050-3210465

Beste ouders, Welke stappen moeten er gezet worden? (zie bijlage) Hoe gaat dat met die incasso? Vragen? 050-3210465 Beste ouders, De school maakt sinds februari 2009 gebruik van het nieuwe betalingssysteem voor de Tussen de Middag Opvang The Nanny. Dit verloopt tot nu toe goed. Vanaf het nieuwe schooljaar 2010 is er

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

uiterlijk vijf voor half negen

uiterlijk vijf voor half negen Beste ouder(s) en /of verzorger(s), We zijn pas een week gestart, maar de school draait alweer op volle toeren. Wat was het leuk om alle kinderen en ouders maandagochtend na een lange periode van vakantie

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Prikbord 27 augustus 2015

Prikbord 27 augustus 2015 Kath. Jenaplanonderwijs Ceelman van Ommerenweg 5 6711 JD Ede tel. 0318 616098 www.koningdavidschool-skovv.nl directie@koningdavidschool-skovv.nl Prikbord 27 augustus 2015 Data Vrijdag 28 augustus Ouders

Nadere informatie

Informatiebrief Tussen de middag overblijven op OBS De Kring Schooljaar 2015-2016

Informatiebrief Tussen de middag overblijven op OBS De Kring Schooljaar 2015-2016 Informatiebrief Tussen de middag overblijven op OBS De Kring Schooljaar 2015-2016 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), In deze informatiebrief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot het

Nadere informatie

BARNEMETER. officieel nieuwsblad obs Barnewiel

BARNEMETER. officieel nieuwsblad obs Barnewiel 14 oktober Juf Laura jarig AGENDA 18 oktober Ouderklankbordavond 19 oktober Groep 7/8 naar Breekland 21 oktober t/m 29 oktober Herfstvakantie 19 oktober Begin Wintertijd 26 oktober Juf Linda jarig 30 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Overblijven op. Basisschool St. Aloysius

Overblijven op. Basisschool St. Aloysius Overblijven op Basisschool St. Aloysius 2014 2015 Informatie voor de ouders / verzorgers Overblijfbrochure 2014-2015 Op de Aloysiusschool bestaat de mogelijkheid om kinderen op maandag, dinsdag, donderdag

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers TussenSchoolseOpvang op basisschool De Vlonder Informatie voor ouders/verzorgers Januari 2015 Inleiding: Overblijven, het lijkt zo eenvoudig. Kinderen eten tussen de middag hun brood en gaan daarna binnen

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG!

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG! NIEUWSBRIEF Nummer 10 29 januari 2015 D Personeel Juf Ariënne is vorige week weer gestart na haar verlof. Met Emma gaat het goed! Blij nieuws voor juf Ester en haar man Gideon: zij verwachten begin juli

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden.

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden. 13 maart 2015 Voor in de agenda Download hier de jaarkalender voor het hele schooljaar 2014/2015 Maandag 30 maart: Optreden groepen rood en geel (betreffende kinderen krijgen uitnodiging mee) Donderdag

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over:

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over: Hallo (Nummer 01, 23-08- 2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: De eerste lesdag en lesweken Overzicht van de werkdagen van de teamleden Voorstellen juf Manon, meester

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

OVERBLIJFBOEKJE. o.b.s. De Tovercirkel

OVERBLIJFBOEKJE. o.b.s. De Tovercirkel OVERBLIJFBOEKJE o.b.s. De Tovercirkel November 2013 Overblijf boekje Groep 1 en 2 - De kinderen eten samen met de leerkracht in de klas van 12.00 tot 12.15 uur. Hierbij is 1 overblijfouder aanwezig. -

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Werkhoven, juli 2013 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Regeling Tussenschoolse Opvang Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie... 3 Visie... 3 Regeling... 3 Hoofdstuk 2 Kwaliteit... 4 Overblijfkrachten...

Nadere informatie

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 1 Overblijfplan Het Braambos, schooljaar 2015-2016 Het Overblijfplan beschrijft het overblijfreglement en de overblijfregels van de Christe-lijke Basisschool Het Braambos.

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer

Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Overblijfgids Basisschool De Zonnewijzer Tussenschoolse opvang Spring Schooljaar 2015-2016 Inleiding Basisschool De Zonnewijzer biedt aan al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te

Nadere informatie

Talismanbulletin 14 juli 2015

Talismanbulletin 14 juli 2015 Talismanbulletin 14 juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Donderdag 16 juli Kennismaken nieuwe leerkracht Donderdag 16 juli Uitglijden kleuters en afscheid groep 8 Vrijdag 17 juli Studiedag;

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 16 september 2015 nr. 03 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Drukke

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014

OVERBLIJFGIDS TSO. PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 OVERBLIJFGIDS TSO PCBS De Gong Matendonk 2013-2014 Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Gong Matendonk. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Stichting Overblijf in Lelystad

Stichting Overblijf in Lelystad Stichting Overblijf in Lelystad Informatiebrochure voor de ouders 2016-2017 Karveel 45-39 8242 VC Lelystad telefoon: 06 25494869 e-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad NL02INGB0006028728

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school

Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school Informatieboekje Tussenschoolse opvang / overblijven op school O&Ki kindercentrum TSO door O&Ki op school De organisatie van de tussenschoolse opvang (tso) is voor veel basisscholen een probleem. Het vraagt

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief september 2013

Extra nieuwsbrief september 2013 Extra nieuwsbrief september 2013 Welkom Na een lange, nog steeds warme zomer zijn we afgelopen maandag weer begonnen aan een nieuw schooljaar. En dat wordt een bijzonder jaar, want wij vieren dit jaar

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Inhoudsopgave 1 Waarom overblijven? 2 Hoe is de organisatie? 3 Wie doen dit? 4 Wat zijn de kosten voor het overblijven en hoe wordt er betaald? 1 1. Waarom overblijven

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders?

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders? Ouderbijdrage en TSO / VEEL GESTELDE VRAGEN Wat is de ouderbijdrage? Wat zijn de voordelen van het continurooster? Wie vangt mijn kind op tussen de middag? Bij wie kan ik terecht met vragen? Hoeveel moet

Nadere informatie

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje Page 1 of 5 Hofbode 02-19 september 2012 Even voorstellen: Greet Maaswinkel Hallo, ik ben Greet Maaswinkel en 60 jaar. Ruim 40 jaar ben ik al werkzaam in het onderwijs. Als kleuterleidster, hoofdleidster

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Stichting Tussen de Middag

Stichting Tussen de Middag Stichting Tussen de Middag Informatiepakket overblijven BS Sint-Pieter Schooljaar 2016 2017 Informatiebrief Overblijven op BS Sint-Pieter Schooljaar 2016-2017 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), In deze

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

verantwoord overblijven

verantwoord overblijven verantwoord overblijven Informatieboekje Overblijven o.b.s. Rubenshof Rubenshof 8 4907 MX OOSTERHOUT school 452361 overblijven@obsrubenshof.nl overblijfraad Carla van Leijsen 452362 Ilse Verschoof 06 28805918

Nadere informatie