BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN"

Transcriptie

1 Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN SPIRIT CC DESIRE CC PROGRESS CC SPIRIT DESIRE PROGRESS

2 INHOUDSOPGAVE Pag.2 1.Algemeen Pag.3 De eerste keer stoken Garantie Inhoud verpakking Uitvoeringen 2.Bedieningsvoorschriften Pag.4 Gasregelblok Aansteken Werking thermostaat Werking sfeerbrander Uitzetten van de kachel Onderhoud 3.Installatievoorschriften Pag.5 Algemeen voorschrift Plaatsen van de kachel Uitnemen / Plaatsing van de keramische houtblokken Uitnemen van de brander 4.Gastechnische gegevens 5.Concentrisch kanaalsysteem Pag.7 Pag.7 Componenten Aansluit mogelijkheden Montage restrictieplaatje Afbeeldingen en Maattekeningen Pag.10 t/m 18 Artikellijst Concentrisch kanaalsysteem Pag.19 Belangrijke tips voor het stoken met gas of hout gestookte kachels en haarden. Garantie bepalingen Pag.21 Pag.22 WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN (0/ )

3 Met de aanschaf van Uw Concentrische kachel wensen wij u veel stookplezier. Pag.3 Lees deze instructies zorgvuldig voordat u de kachel installeert en in gebruik neemt. Bewaar deze instructies goed. In geval van storing steeds opgeven: type en serienummer. 1. Algemeen Bij aflevering dient u direct het toestel op eventuele transportschade te controleren. Is dit het geval dan dient u dit onmiddellijk en zo nauwkeurig mogelijk aan uw leverancier op te geven. Zie hiervoor het opleveringsdocument. De eerste keer stoken Uw kachel is gelakt met hittebestendige lak die bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Tijdens de eerste gebruikuren de kachel op hoogstand laten branden en de kamer goed ventileren. In verband met het uitmoffelen van de lak kan er een, overigens onschadelijke, geur/walm verspreid worden. Eventuele aanslag op het glas verwijdert u direct met behulp van een z.g.n. glasreiniger. Garantie Vul altijd uw garantiekaart volledig in en stuur deze binnen 8 dagen na aankoop op, anders vervalt uw recht op garantie.(zie Pag.22) Type en serienummer staan vermeld op het typeplaatje dat u aantreft op de achterzijde van het toestel. Inhoud verpakking 1 x Kompleet gemonteerd toestel 1 x Bediening en installatievoorschriften 1 x Restrictieplaatje 1 x Opleveringsdocument Uitvoeringen: Spirit Desire Progress ( Zie Pag.18 voor de maatvoering)

4 Pag.4 2. Bedieningsvoorschriften Uw kachel heeft één gecombineerde sfeer en hoofdbrander. Deze brander kunt u zowel met de thermostaatknop als de handkraan bedienen. Met de thermostaatknop kiest u de gewenste stand en de modulerende thermostaat zorgt voor de juiste temperatuur. Met de handschuif kiest u zelf de gewenste vlamintensiteit en de brander blijft in die stand branden tot u de gekozen stand wijzigt. Gas regelblok (Zie Pag. 11 Afb.2) Aansteken Open de gas afsluitkraan die in de gasleiding naar het toestel is gemonteerd. Zorg ervoor dat in de uitgangspositie de thermostaatknop (A) staat op positie. Draai de thermostaatknop naar de ontstekingspositie. Druk de thermostaatknop in en houd deze ingedrukt. De ontstekingsknop (C) geheel indrukken tot u een klik hoort, dit is de vonkontsteking. Via het glasraam kunt u zien of de waakvlam brandt. Zonodig enkele malen opnieuw klikken tot de waakvlam ontsteekt. Wanneer de waakvlam brandt, de thermostaatknop nog ca. 30 seconden ingedrukt houden en daarna loslaten. Blijft de waakvlam niet branden, dan 5 minuten wachten en de procedure herhalen. Door de thermostaatknop in de gewenste stand te draaien (tussen stand 1 en 7 afhankelijk van de gewenste temperatuur) ontsteekt de brander. Om het toestel met de sfeerbrander te ontsteken de schuif (B) vanuit stand verschuiven al naar gelang de gewenste vlamhoogte. De sfeerbrander functioneert alleen wanneer de thermostaatknop staat tussen stand 1 en 7 (stand 1 = kleinstand, stand 7 = volstand).als de sfeerbrander aanstaat is de thermostaat functie uit. Opmerking De stand 1 op de thermostaatknop is de waakvlamstand als de kamertemperatuur 10 C of hoger is. Als de kamertemperatuur lager is dan 10 C, zal de brander ook op stand 1 gaan branden tot de temperatuur is gestegen tot 10 C. Waarschuwing Als de waakvlam uitgaat, dan moet u tenminste 5 min. wachten voor u het toestel weer aansteekt. Werking thermostaat De modulerende thermostaat zorgt ervoor dat de met de thermostaatknop gekozen temperatuur nauwkeurig wordt gehandhaafd. Als u de thermostaatknop instelt, gaat de brander eerst volop branden. Daarna gaat de brander lager branden en zoekt de evenwichtsstand. Daalt de kamertemperatuur, dan gaat de brander hoger branden tot de juiste temperatuur weer is bereikt. De thermostaat regelt dit automatisch. Werking sfeerbrander De brander gaat alleen op de sfeerstand branden als u de schuif (B) opent; de sfeerbrander werkt alleen als de thermostaatknop is ingesteld tussen stand 1 en 7. De gewenste vlamhoogte kunt u traploos regelen.

5 Uitzetten van de kachel Pag.5 Om de kachel helemaal uit te zetten de thermostaatknop in de positie draaien; de waakvlam gaat dan uit. Tijdens de gebruiksperiode adviseren wij echter om het toestel op de waakvlam te laten branden. Wordt de kachel voor langere tijd niet gebruikt, dan is het raadzaam ook de gas afsluitkraan in de toevoerleiding dicht te draaien. Onderhoud De kachel kan met een zachte vochtige doek worden afgenomen. Indien op de kachel is gemorst dient het toestel direct uitgezet te worden. Als de kachel is afgekoeld, kan men de vlekken met een sopje van zachte zeep verwijderen.gebruik nooit een schuurmiddel!!! Eventuele aanslag op het glas kunt u verwijderen met behulp van een z.g.n. glasreiniger. Het verdient aanbeveling voor elk stookseizoen de kachel en de schoorsteen door een installateur te laten controleren en te reinigen. Indien het speciale glas gebroken of gescheurd is, laat dat dan direct vervangen voor u het toestel weer in werking stelt. Waarschuwing Gaskachels worden heet als ze in bedrijf zijn. Dienovereenkomstig moet voorzichtigheid worden betracht en b.v. kinderen en hulpbehoevenden uit de buurt van brandende kachels worden geweerd. Ook mogen kachels niet op of tegen brandbare materialen worden geplaatst (gordijnen enz.). 3. Installatievoorschriften Algemeen voorschrift Laat het toestel alleen door een erkende installateur plaatsen en aansluiten volgens de plaatselijk geldende Gas installatievoorschriften. Plaats het toestel nooit tegen of in een brandbare wand. De gas aansluiting dient spanningsvrij te geschieden, ter voorkoming van beschadiging aan de gas regelapparatuur. Controleer met zeepwater of lek- zoekspray de gemaakte gas aansluitingen op gasdichtheid. Steek de kachel volgens het bedieningsvoorschrift aan en controleer of het vlammen beeld gelijkmatig is. Na de eerste keer stoken dient u eventueel de aanslag op de glasruit, als gevolg van het uitmoffelen van het toestel, te verwijderen. Plaatsen van de kachel Verwijder de kartonnen verpakking en controleer het toestel op ( transport ) beschadigingen. Is dit het geval raadpleeg dan de garantiebepalingen op Pag.3 hoofdstuk 1. Demonteer de mantel zoals onderstaand beschreven alvorens het binnenwerk, welke is geborgd op de pallet, los te nemen. Model Spirit CC ( Zie Pag.15 afb.12 ) Verwijder de bovenplaat ( B ) van de mantel ( A ) doormiddel van het losdraaien van de 2 vleugelmoeren ( E ) aan de achterzijde van het toestel. De mantel ( A ) is aan het binnenwerk gemonteerd doormiddel van 2 schroe ven ( F ) aan de bovenzijde en een zogenaamde bajonet sluiting aan de onderzijde. Verwijder de 2 Schroeven ( F ) en neem de omkasting ( A ) weg door deze iets op te tillen en vervolgens naar achteren te bewegen waardoor het binnenwerk ( D ) vrijkomt. Na het installeren van het binnenwerk ( D ) de mantel terug plaatsen in omgekeer de volgorde. Plaats de vloerplaat ( C ) als laatste.

6 Model Desire CC ( Zie Pag.16 afb.13 ) Pag.6 Demonteer de mantel ( A ) doormiddel van het losdraaien van de 4 moeren ( D ) aan de onderzijde van het toestel (zie E). De mantel ( A ) optillen en naar u toe bewegen zodat het binnenwerk ( B )vrij komt. Na het installeren van het binnenwerk ( D ) kan de mantel terug geplaatst worden op de volgende manier; Aan de binnenkant van de bovenzijde van de mantel zijn een drietal pennen ( F ) aanwezig om de mantel op de juiste plek te positioneren. De twee buitenste pennen zijn ervoor om de mantel op de juiste hoogte te houden. De middelste pen is om de mantel op de juiste positie te plaatsen. De 4 moeren ( D ) verzorgen een stevige verbinding met het binnenwerk. Til de mantel op en plaats deze op het binnenwerk zoals aangegeven. Zet het geheel wederom vast met de 4 moeren ( D ).Plaats de vloerplaat ( C ) als laatste. Model Progress CC ( Zie Pag.17 afb.14) Demonteer de mantel zoals onderstaand beschreven alvorens de verbrandingsunit, welke is geborgd op de pallet, los te nemen. Verwijder de twee borgplaatjes ( B ) doormiddel van het los draaien van de twee moeren ( C ). De mantel ( A ) kan nu weggenomen worden waardoor de basisunit ( D ) vrij komt. Na installatie van de verbrandingsunit is de mantel ( A ) eenvoudig terug te plaatsen. De borgplaatjes ( B ) behoeven niet meer te worden gemonteerd. Componenten van het binnenwerk (Zie Pag.10 afb.1) A Verbrandingskamer F Ruit K Schermplaat B Waakvlamhouder G Keerschot L Bedieningsklep C Gasregelblok H Restrictieplaatje M Keramiekhouder D Brander I Niet toegepast E Glasprofielen J Waakvlam Het is aan te bevelen dat voor u het toestel plaatst eerst hoofdstuk 5 Concentrisch kanaalsysteem op Pag.7 doorleest en plaatsing afstemd op uw situatie. Op het gasblok is een haakse bocht gemonteerd waarop een 3/8 aansluiting aangebracht kan worden. Plaats een gasafsluiter in de direkte omgeving van het toestel. Uitnemen / plaatsing van de keramische houtblokken Voor een snelle plaatsing en montage zijn de keramische houtblokken reeds geplaatst. Voor transport zijn ze met een touwtje vastgezet welke zal verbranden tijdens de eerste keer stoken. Mochten de blokken toch zijn verplaatst of dient u omwille van service of onderhoud de blokken weg te nemen, ga dan als volgt te werk Uitnemen van de keramische blokken ( Zie ook Pag.10 afb.1 en Pag.14 afb.11 ); Demonteer de glasprofielen ( E ) één voor één. ( ondersteun de glasruit ) Verwijder de glasruit ( F ) en leg deze op een veilige plaats. Neem de keramische houtblokken uit de kachel. Plaatsen van de keramische blokken ( Zie ook Pag.10 afb.1 en Pag.14 afb.11 ); Plaatsing van de keramische houtblokken geschiedt in omgekeerde volgorde. Belangrijk is de plaatsing van het eerste blok op de steun achter de brander en de blokken 2 en 3 op de brander in de uitsparing van de keramiekhouder. Plaats de resterende houtblokken zorgvuldig in de volgorde zoals deze is aangegeven op Pag.14 afb.11. Onjuist geplaatste blokken kunnen het vuurbeeld en de verbranding nadelig beïnvloeden.

7 Uitnemen van de brander Voor deze bewerking mag het toestel aangesloten blijven op de schoorsteen en gas aanvoerleiding, en hoeft de waakvlambrander niet gedemonteerd te worden. Gastoevoer sluiten. Mantel demonteren Glasruit ( F ) en glasprofielen ( E ) van het binnenwerk verwijderen. Keramische houtblokken en keramiekhouder ( M ) uit het binnenwerk halen. Brander ( D ) met een links scheppende beweging uitnemen De montage geschiedt in de omgekeerde volgorde. Vervang zonodig het keramisch afdichtband voor de glasruit 4.Gas technische gegevens Gassoort Aardgas cat.i2l *Nom. Vermogen is afhankelijk van toegepaste kanaalsituatie. 5. Concentrisch kanaalsysteem Het concentrisch kanaal systeem is samengesteld uit een binnenkanaal van Ø 100 mm en een buitenkanaal van Ø 150 mm. Deze kanalen zijn concentrisch opgesteld; door het binnenkanaal worden de verbrandingsgassen afgevoerd, tussen binnen- en buitenkanaal wordt de verse verbrandingslucht toegevoerd. Met behulp van het concentrisch kanaalsysteem zijn verschillende aansluitingen mogelijk: Door het dakvlak en door de gevel. Het traject van dit systeem is op verschillende wijzen aan te leggen, maar er zijn enkele belangrijke voorwaarden: Totale toegestane verticale kanaallengte niet langer dan 12 meter (som van kanaallengte en de reken lengtes voor de bochten). Kanaallengte horizontaal bij dakuitmonding niet langer dan 5 meter, tussen bochten gemeten. Bochten 90. hebben een rekenlengte van 2 meter. Bochten 45. hebben een rekenlengte van 1 meter. Montagerichting is zeer belangrijk; altijd de zwarte afdichtringen in binnenpijp naar boven laten wijzen. De uitmonding kan op willekeurige plaats in het dakvlak of gevel geschieden (aan- en afvoer in identiek drukgebied), maar moet voldoen aan de geldende voorschriften. Het concentrisch kanaalsysteem bestaat uit de volgende componenten. (zie Pag.12 afb.4) Bron: Folder HELEX KANALEN Aardgas cat. I2ELL Aardgas Cat.I2E+ A. Concentrische pijp 250/500/1000 mm I. Klemband B. Bocht 45. J. Centreerplaten (set) C. Muurbeugel K. Dakplaat plat ALU D. N.V.T. L. Stormkraag E. Bocht 90 M. Geveldoorvoer F. Muurbeugel stelbaar N. Dakplaat hellend G. Concentrische paspijp O. Dakdoorvoer H. Universele montageplaat P. Dakplaat lood 5-30 Aardgas (GB) cat I2H Butaan cat I3 B/P G25 G20 G25 G20 G25 G20 G30/31 Positie min. max. min. max. Min. max. Min. max. min. max. min. max. min. max. Spuitstuk brander Leidingdruk in mbar Branderdruk in mbar Nom.belasting in kw b.w Nom.belasting in kw o.w Nom.vermogen in kw * Gasverbruik in M³/uur Pag.7

8 Aansluitmogelijkheden concentrisch kanaalsysteem Direkte Geveldoorvoer (zie Pag.13 afb.5). Bepaal de positie van het toestel en sluit de geveldoorvoerset aan. Bij alle gassoorten geen monteren. Y= 475 mm MAX Pag.8 restrictieplaatje Indirekte Geveldoorvoer (zie Pag.13 afb.6 & 7). Plaats altijd een lengte van X=1 meter verticaal op de 90 bocht, en direct hierna een bocht 90 met hierop een lengte X (min.) geveldoorvoerset. Indien gewenst, kan het horizontale gedeelte tot 4 meter plus geveldoorvoer worden verlengd (Y max.) lengte. Zie Pag13 afb.7. Alleen bij de aardgasuitvoering (G20/G25) zoals het opstellingsvoorbeeld Pag.13 afb.6 aangeeft moet een restric- tieplaatje gemonteerd worden. Bij butaan/ propaan (G30/31) zoals opstellingsvoorbeeld Pag13 afb.7 aangeeft moet tot 2 meter horizontaal kanaal een restrictieplaatje gemonteerd worden. Bij aardgas (G20/G25) zoals opstellingsvoorbeeld Pag13 Afb.7 aangeeft is een restrictieplaatje niet nodig. Dakdoorvoer zonder versleping (zie Pag.13 afb.8). Een rechtstreeks traject zonder verslepingen is mogelijk tot een maximale lengte van X=12 meter (excl. dakdoorvoer), gemeten vanaf aansluiting toestel. De minimale lengte is 3 meter. Uitmonding op elke positie in het dakvlak (zowel vlak als hellend) is mogelijk; rookgasafvoer en verbrandingslucht- toevoer bevinden zich in hetzelfde drukgebied. Vanaf 3 meter moet er een restrictieplaatje aangebracht worden ( Pag.10 afb.1) bij alle gassoorten Dakdoorvoer met verslepingen 45 (zie Pag.13 afb.9). Plaats altijd een lengte van X=1 meter verticaal op de 90gr. Bocht. Hierna kan het traject worden voort- gezet met 2 bochten 45 gr. ( rekenlengte per 45 bocht 1 meter ), totdat de maximale pijplengte van 12 meter is bereikt ( incl.bochten excl.dakdoorvoer). Bij alle gassoorten restrictieplaatje monteren. Dakdoorvoer met verslepingen 90 (zie Pag.13 afb.10). Plaats altijd een lengte van X=1 meter verticaal op de 90 bocht. Hierna kan het traject worden voorgezet met 2 bochten 90 (rekenlengte 90 bocht 2 meter), totdat de maximale pijplengte van 12 meter is bereikt. (incl. bochten excl.dakdoorvoer). Houdt rekening met een max. horizontaal traject van Y=4 meter (tussen bochten gemeten) en zorg ook voor voldoende afschot. Bij alle gassoorten restrictieplaatje monteren. Aansluiting op bestaand schoorsteenkanaal. Gebruik hiervoor de concentrische aansluitstukken voor bestaande kanalen en houd u strikt aan de Installatievoorschriften.(separaat aan te vragen) Opbouw concentrisch kanaalsysteem Hieronder volgt het montagevoorschrift: Montage geveldoorvoering direkt of indirekt. Direkte aansluiting. Het toestel kan direkt op de gevel worden aangesloten m.b.v. de geveldoorvoerset, rekening houden met hinder naar omgeving. Het Bouwbesluit geeft hier voorschriften voor. Let ook op dat de wind-druk op de uitmonding niet te extreem is (b.v. in zeer smalle stegen), daar dit de prestaties van het toestel negatief kan beinvloeden.

9 Verzorg een sparing in de gevel van rond 155 mm. (in een brandbare gevel extra ruimte van 50 mm. rondom de buitenbuis houden) en monteer de geveldoorvoer met de muurplaat aan de binnenzijde van de wand. Aan de buitenzijde dient de muurplaat van de geveldoorvoer voldoende tegen de muur te worden afgedicht; dit i.v.m. lekkagemogelijkheid van vocht c.q. rookgassen de woonruimte in. Indien noodzakelijk, dient het kanaal te worden omkokerd. Ook als het kanaal langs brandbare materialen gemonteerd gaat worden, dienen er voldoende brandwerende maatregelen te worden genomen. Bepaal de positie van het toestel en de uitmonding en begin de opbouw van de geveldoorvoerset met de aansluiting op het toestel. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed gasdicht zijn. Indirekte aansluiting. De uitmonding kan ook in een boven afvoer situatie in de gevel geschieden(altijd eerst 1 meter verticaal), houdt rekening met hinder naar omgeving. Het Bouwbesluit geeft hier voorschriften voor. Let ook op dat de winddruk ook hier op de uitmonding niet te extreem is (b.v.in zeer smalle stegen), daar dit de prestaties van het toestel negatief kan beinvloeden. Verzorg een sparing in de gevel van rond 155 mm. (in een brandbare gevel extra ruimte van 50 mm. rondom de buitenbuis houden) en monteer de geveldoorvoer met de muurplaat aan de binnenzijde van de wand. Aan de buitenzijde dient de muurplaat van de geveldoorvoer voldoende tegen de muur te worden afgedicht; dit i.v.m. lekkagemogelijkheid van vocht c.q. rookgassen de woonruimte in. Indien noodzakelijk, dient het kanaal te worden omkokerd. Ook als het kanaal langs brandbare materialen gemonteerd gaat worden, dienen er voldoende brandwerende maatregelen te worden genomen. Bepaal de positie van het toestel en de uitmonding en begin de opbouw van het kanaal met de aansluiting op het toestel, let op de montagerichting (Zwarte afdichtringen naar boven wijzend), en verbindt de elementen d.m.v. de klembanden aan elkaar. Monteer een bocht 90 direct op de geveldoorvoer, en maak de verbinding met de elementen op het toestel. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed gasdicht zijn. Tussen bochten, of bij de aansluiting op het toestel, kan gebruik worden gemaakt van een paspijp. Gebruik, indien noodzakelijk, muurbeugels ter ondersteuning van het kanaal. Montage dakdoorvoering De uitmonding kan op willekeurige plaats in het dakvlak geschieden (aan- en afvoer in identiek drukgebied), en moet voldoen aan de geldende voorschriften. Voor een waterdichte doorvoering kan gebruik worden gemaakt van een dakplaat plat ( K )voor platdak, of een dakplaat lood ( P ) voor hellende pannendaken. Indien nodig kan er worden versleept m.b.v. diverse bochten. De sparing in het dakbeschot dient 5 cm. rondom groter te zijn, dit i.v.m. voldoende brandwerendheid. Tegen het dakbeschot kunnen centreerplaten worden toegepast. I.v.m. de voorschriften in het Bouwbesluit, dient er rekening gehouden te worden met NEN 6068 (bepaling van de weerstand tegen branddoorslag tussen ruimten).er dient een omkokering van brandvrij materiaal (b.v. 12 mm. Promatect brandwerende plaat) te worden toegepast op 25 mm. vanaf het buitenkanaal. Bepaal de positie van het toestel en de uitmonding en begin de opbouw van het kanaal met de aansluiting op het toestel (altijd eerst 1 meter verticaal),let op de montagerichting (Zwarte afdichtringen naar boven wijzend), en verbindt de elementen d.m.v. de klembanden aan elkaar. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed gasdicht zijn en eindig altijd met de dakdoorvoer. Tussen bochten, of bij de aansluiting op het toestel c.q. dakdoorvoer, kan gebruik worden gemaakt van een paspijp. Gebruik op elke verdieping 2 muurbeugels ter ondersteuning van het kanaal. Montage restrictieplaatje (zie Pag.10 Afb.1) los meegeleverd in de verpakking Verwijder het glas en de profielen. Verwijder het keerschot. Links en rechts van de afvoer zitten twee schroeven voor bevestiging van het restrictieplaatje. De montage geschiedt in omgekeerde volgorde. Pag.9

10 1 Pag.10

11 Pag

12 4 Pag.12 A B C E F G H I J K L M N O P

13 Pag

14 11 Pag.14

15 Pag SPIRIT

16 Pag DESIRE

17 14 Pag.17 PROGRESS

18 MODEL A B C D E F SPIRIT / DESIRE / PROGRESS / Pag.18

19 Pag.19 CC KANAAL SYSTEEM ARTIKEL NR S OMSCHRIJVING MAAT ( mm ) CODE NR. RVS CODE NR ZWART GESP. A) CONCENTRISCHE PIJP B) BOCHT 45 SET 2 STUKS C) MUURBEUGEL D) AANSL.STUK E) BOCHT F) MUURBEUGEL STELBAAR G) CONCENTRISCHE. PASPIJP H) UNIVERSELE MONTAGEPLAAT I) KLEMBAND J) CENTREERPLATEN (SET) K) DAKPLAAT PLAT ALUMINIUM ( ALUM.) L) STORMKRAAG M) GEVELDOORVOER M) DAKPLAAT HELLEND LOOD ( LOOD ) O) DAKDOORVOER P) DAKPLAAT HELLEND

20 Pag.20

21 Belangrijke tips voor het stoken met gas of hout gestookte kachels en haarden. Pag.21 Voorkom verkleuring van wanden en plafonds! In elke woonruimte bevinden zich altijd stofdeeltjes in de lucht ook als er regelmatig gestofzuigd wordt! Deze deeltjes zijn goed zichtbaar in binnenvallende zonnestralen. Zolang de hoeveelheden stofdeeltjes in de lucht beperkt blijven, zult u hiervan geen last ondervinden. Alleen als deze deeltjes door welke oorzaak dan ook in grotere hoeveelheden door de kamer zweven en vooral als de lucht extra verontreinigd is door roet en teerdeeltjes, veroorzaakt door b.v. het branden van kaarsen of olielampjes en het roken van sigaretten of sigaren, kan men spreken van een slecht binnenklimaat! In een verwarmde woonruimte stroomt afgekoelde lucht langzaam over de vloer naar het verbrandingtoestel. In het convectiesysteem van de haard of kachel wordt deze lucht verwarmd, waardoor een snel opstijgende warme luchtkolom ontstaat, die zich dan weer door de ruimte verspreidt. In deze lucht bevinden zich dus altijd stof en andere vervuilende deeltjes die zich zullen afzetten of koude en vaak vochtige vlakken. Vooral in een nog niet droge nieuwbouw ( bouwvocht ) zal zich dit probleem kunnen voordoen. Een ongewenst resultaat van dit fenomeen zou een verkleuring van muren en of plafond kunnen zijn! Hoe kunt u deze problemen voorkomen? Indien men het gas of houtgestookte toestel voorziet van een isoleren bekleding, dan uitsluitend een van de onderstaande materialen toepassen: Witte ongebonden isolatiewol (hittebestendig tot 1000 C) Rocktherm isolatiewol (700 C) van Rockwool of gelijkwaardig Andere minerale isolatiewol zonder bindmiddelen (kunstharsen) of waterafstotende middelen (minerale oliën). Bij een nieuw gemetselde schouw of na een verbouwing minimaal 6 weken wachten voordat met gaat stoken. Het bouwvocht moet namelijk geheel verdwenen zijn uit wanden, vloer en plafond.het vertrek waar het toestel staat dient goed te worden geventileerd. De benodigde luchtverversing moet volgens het Nederlandse Bouwbesluit minimaal zijn: Bij nieuwbouw : 3.24 m³/uur per m² vloeroppervlak van het vertrek Bij bestaande bouw : m³/uur voor een verblijfsruimte Maak zo weinig mogelijk gebruik van kaarsen en olielampjes en houd het verbrandingslont zo kort mogelijk. Deze beide sfeerbrengers zorgen voor aanzienlijke hoeveelheden vervuilende en ongezonde roetdeeltjes in uw woning. Rook van sigaretten en sigaren bevat o.a. teerstoffen, die bij verhitting eveneens op koudere en vochtige muren zullen neerslaan.bij een slecht binnenklimaat zal het verschijnsel zich, weliswaar in mindere mate, eveneens boven radiatoren en verlichtingsarmaturen en bij ventilatieroosters kunnen voordoen. Dit deel door koper te bewaren Dit deel door koper in te zenden (zie achterzijde) GARANTIEBEWIJS REGISTRATIEKAART Type openhaard/ verwarmingstoestel Model Serienummer Uitvoering Naam koper Straat Postcode/plaats telefoon Aaankoopdatum Naam leverancier/installateur Straat Postcode/plaats Type openhaard/ verwarmingstoestel Model Serienummer Uitvoering Naam koper Straat Postcode/plaats Telefoon Aaankoopdatum Naam leverancier/installateur Straat Postcode/plaats Handtekening en stempel Leverancier/installateur Handtekening en stempel Leverancier/installateur

22 GARANTIE BEPALINGEN Pag Alle toestellen worden geleverd onder garantie tegen materiaal en fabricage fouten. De garantie is beperkt tot maximaal de levering van een ver - vangend onderdeel en is alleen van toepassing indien de bij het apparaat gevoegde installatie en bedieningsvoorschriften zijn opgevolgd en het product onder normale omstandigheden wordt gebruikt, zulks ter beoordeling van de dealer en of BosNed. 2. De garantie voor chamotte bedraagt 5 jaar te rekenen vanaf de datum van aankoop. Uitgesloten van garantie zijn krimpscheuren en verkleuring na verhitting. 3. De garantie op gietijzeren haarden, gietijzeren kachels en gietijzeren inzethaarden bedraagt 5 jaar. Op de onderdelen van deze toestellen, zoals b.v. keramische afdichtings materialen, moeren, bouten, schroeven, sluitringen, kit, knoppen veren, lagers, ventilatoren, vonkenscherm, en plaatstalen onderdelen e.d. geldt een garantie van 2 jaar. 4. De garantie voor gastoestellen bedraagt 2 jaar met uitzondering van thermokoppels en zekeringen. Het toestel dient door een erkend installateur volgens de geldende normen geïnstalleerd te zijn. 5. De garantiebepalingen zijn uitsluitend van toepassing indien, de aangehechte garantiekaart op de aankoopdatum volledig wordt ingevuld en binnen 10 dagen wordt geretourneerd aan BosNed. Dit is tevens de garantie ingangsdatum. 6. De garantie vervalt, indien aan het apparaat, zonder voorkennis en schriftelijke toestemming van BosNed veranderingen zijn aangebracht, en wanner een toestel zonder deugdelijke verpakking en transportbeveiliging werd vervoerd. 7. Van garantie worden uitgesloten; - Gebreken ontstaan door ondeskundig montage en/of behandeling. - Kosten van transport, montage en demontage. - Glas, stookroosters, vuurvaste stenen, rookgas keerschotten, hitteschilden en regelaars. - Lakverkleuringen die na verhitting kunnen optreden. - Oververhitte onderdelen door ondeugdelijke installatie en/of inbouw. 8. Gezien de enorme variatie aan mogelijkheden ten aanzien van de bouw van het schoorsteenkanaal kunnen wij geen garantie geven omtrent de trek van de schoor steen waardoor eventueel rookklachten zouden kunnen ontstaan. Het rookkanaal dient door een vakman te worden gebouwd, hetgeen de garantie voor het goed functioneren van dit apparaat bepaalt. 9. Voor elk onderdeel dat binnen de garantietermijn defect raakt wordt via de dealer door BosNed een nieuw onderdeel gratis ter beschikking gesteld. Het defecte onderdeel moet door de dealer aan BosNed retour worden gezonden onder vermelding van aankoopdatum, toesteltype en serienummer. 10. Het vernieuwen of herplaatsen van onderdelen welke onder garantie vallen, kan de totale garantieduur niet verlengen. De garantie geeft geen enkel recht op schadeloosstelling bij het niet kunnen gebruiken van de haard. 11. Wanneer de storing aan het apparaat van dusdanige aard is dat de installateur deze storing niet kan opheffen, dan is BosNed bereid na schriftelijk verzoek van de dealer hier zorg voor dragen. 12. Aansprakelijkheid voor schade, in welke vorm dan ook, direct of indirect door het product toegebracht aan koper of derden of hun eigendommen, kan nimmer worden aanvaard. 13. Reclames worden uitsluitend in behandeling genomen, indien de koper heeft voldaan aan al zijn verplichtingen waaronder die van betaling. 14. Voor de overige bepalingen verwijzen wij u naar onze algemene verkoopvoorwaarden welke zijn gedeponeerd bij het Handelsregister van de Kamer van Koop handel te Haarlem op 23 september G A R A N T I E K A A R T BosNed BV Postbus AA Bennebroek De garantiekaart versturen in een envelop met voldoende frankering

ROSE CC (THERMOBOX HB)

ROSE CC (THERMOBOX HB) Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN ROSE CC (THERMOBOX HB) NEDERLAND-NL BELGIE-BE INHOUDSOPGAVE Pag.2 1.Algemeen Attentie Garantie Inhoud verpakking Belangrijke tips Voorbereiding tot het plaatsen

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN SPIRIT S DESIRE S PROGRESS S SPIRIT DESIRE PROGRESS INHOUDSOPGAVE Pag.2 1. Algemeen Pag.3 De eerste keer stoken Garantie Inhoud verpakking 2. Bedieningsvoorschriften

Nadere informatie

Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Rose Classic

Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Rose Classic Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Rose Classic INHOUDSOPGAVE Pag.2 1.Algemeen Pag. 3 1.1 De eerste keer stoken 1.2 Garantie 1.3 Inhoud verpakking 2.Bedieningsvoorschriften Pag. 3 2.1 Werking

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN ALLURE / PRIMO HV INHOUDSOPGAVE Pag.2 1. Algemeen pag. 3 1.1 De eerste keer stoken 1.2 Garantie 1.3 Inhoud verpakking 2. Bedieningsvoorschriften ALLURE pag.

Nadere informatie

Installatie- en stookvoorschrift. Binkie, Stoere Bink

Installatie- en stookvoorschrift. Binkie, Stoere Bink Installatie- en stookvoorschrift Binkie, Stoere Bink TECHNISCHE GEGEVENS * Binkie : capaciteit 6 kw : belasting 2½ kg/h. hout * Stoere Bink : capaciteit 7½ kw : belasting 3 kg/h. hout * Ventilatorset :

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Pag.1 ESTELLA FLAME / TRIANO

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Pag.1 ESTELLA FLAME / TRIANO BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Pag.1 ESTELLA FLAME / TRIANO Pag.2 Inhoudsopgave 1. Algemeen Pag. 3 1.1 Oplevering 1.2 Inhoud verpakking 1.3 De eerste keer stoken 1.4 Garantie 2. Bedieningsvoorschrift.

Nadere informatie

Quattro-fire Gasblokken

Quattro-fire Gasblokken Quattro-fire Gasblokken Quattro-fire 20 x 20 Quattro-fire 35 x 20 Quattro-fire 50 x 20 Quattro-fire 65 x 20 Quattro-fire 80 x 20 Quattro-fire 100 x 20 Quattro-fire 120 x 20 Quattro-fire 140 x 20 Quattro-fire

Nadere informatie

Big Fire Gasblokken. Big-fire 400. Big-fire 570. Big-fire 730. Big-fire 750. Big-fire 1025. Big-fire 1125. Big-fire 570 Propaan. Big-fire 750 Propaan

Big Fire Gasblokken. Big-fire 400. Big-fire 570. Big-fire 730. Big-fire 750. Big-fire 1025. Big-fire 1125. Big-fire 570 Propaan. Big-fire 750 Propaan Big Fire Gasblokken Big-fire 400 Big-fire 570 Big-fire 730 Big-fire 750 Big-fire 1025 Big-fire 1125 Big-fire 570 Propaan Big-fire 750 Propaan Big-fire 1125 Propaan Big Fire B.V. is een dochteronderneming

Nadere informatie

Installatievoorschrift en Gebruikershandleiding FOX. Bewaar dit document zorgvuldig DRU VERWARMING B.V. HOLLAND

Installatievoorschrift en Gebruikershandleiding FOX. Bewaar dit document zorgvuldig DRU VERWARMING B.V. HOLLAND Installatievoorschrift en Gebruikershandleiding FOX Bewaar dit document zorgvuldig DRU VERWARMING B.V. HOLLAND 957506 Maatschets Fox 2 Woord vooraf Geachte klant, Vriendelijk bedankt voor de aankoop van

Nadere informatie

PLAATSING VOORSCHRIFTEN. Trimline 38 FS Pano mantel

PLAATSING VOORSCHRIFTEN. Trimline 38 FS Pano mantel Pag.1 PLAATSING VOORSCHRIFTEN Trimline 38 FS Pano mantel NEDERLAND-NL BELGIE-BE Pag.2 Met de aanschaf van deze mantel in combinatie met de gashaard wensen wij u veel stookplezier. Voordat U de mantel plaatst

Nadere informatie

BAMBINO 70T BAMBINO 46T

BAMBINO 70T BAMBINO 46T 40010546-0415 BAMBINO 70T BAMBINO 46T 7.3 Onderhoud NL NL INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 2 2. INLEIDING 3 3. VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 4 4. VOORBEREIDING EN PLAATSING VAN DE HAARD 6 4.1 Gasaansluiting 6 4.2

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie

Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Excello

Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Excello Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Excello Inhoudsopgave Algemeen Pag. 3 Oplevering. Inhoud verpakking. De eerste keer stoken. Garantie. 1. Bedieningsvoorschrift Pag. 3 Bedieningsknoppen en

Nadere informatie

425GA 425GAP 725GA 725GAP BE

425GA 425GAP 725GA 725GAP BE Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing 425GA 425GAP 725GA 725GAP BE Die Deutsche Version ist auf einfache Anfrage verfügbar 1 Installatievoorschrift Het plaatsen en in werking stellen moet door vakmensen

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN INBOUWKAST HB/AB OF AB T.B.V. TRANSPARENTE EN TOPPER BRANDERS

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN INBOUWKAST HB/AB OF AB T.B.V. TRANSPARENTE EN TOPPER BRANDERS Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN INBOUWKAST HB/AB OF AB T.B.V. TRANSPARENTE EN TOPPER BRANDERS INHOUDSOPGAVE Pag.2 1. ALGEMEEN Pag.3 Waarschuwing Garantie Inhoud verpakking Bedienings keuze

Nadere informatie

INSTALLATIEVOORSCHRIFT GEBRUIKSAANWIJZING DRU GASCONVECTOR LOEVESTEIN ROTONDE TR WILDENBORCH DRU B.V. ULFT - HOLLAND 952.202

INSTALLATIEVOORSCHRIFT GEBRUIKSAANWIJZING DRU GASCONVECTOR LOEVESTEIN ROTONDE TR WILDENBORCH DRU B.V. ULFT - HOLLAND 952.202 INSTALLATIEVOORSCHRIFT GEBRUIKSAANWIJZING EN DRU GASCONVECTOR LOEVESTEIN. TR RADIALIX 8 C. TR ROTONDE TR WILDENBORCH. TR DRU B.V. ULFT - HOLLAND 952.202 INSTALLATIEVOORSCHRIFT GASSOORT. Kontroleer of de

Nadere informatie

Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN BEAUFORT CLASSIC FIRE GAS CC

Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN BEAUFORT CLASSIC FIRE GAS CC Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN BEAUFORT CLASSIC FIRE GAS CC INHOUDSOPGAVE Pag.2 Inleiding 1. Algemeen Pag. 3 2. Beveiliging van het toestel Pag. 3 3. Afstandsbediening Pag. 4 4. Hand bediening

Nadere informatie

Installatievoorschrift en gebruikershandleiding PRIMO TRENTO. Bewaar deze gebruikershandleiding zorgvuldig! DRU VERWARMING HOLLAND 957479-1

Installatievoorschrift en gebruikershandleiding PRIMO TRENTO. Bewaar deze gebruikershandleiding zorgvuldig! DRU VERWARMING HOLLAND 957479-1 Installatievoorschrift en gebruikershandleiding PRIMO TRENTO Bewaar deze gebruikershandleiding zorgvuldig! DRU VERWARMING HOLLAND 957479-1 Inhoud Pagina 3. Woord vooraf Geachte klant Verpakking Installatievoorschrift

Nadere informatie

Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN CUBIC FIRE S / M / L

Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN CUBIC FIRE S / M / L Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN CUBIC FIRE S / M / L Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen Pag. 3 Attentie Waarschuwing. Garantie Model keuze Inhoud verpakking 2. Bedieningsvoorschrift Pag. 4 2.1

Nadere informatie

Gasblokkenvuur serie - handbediening. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Gasblokkenvuur serie - handbediening. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Gasblokkenvuur 2000 serie - handbediening Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE GASBLOKKENVUUR Installatievoorschrift Inleiding : Lees voor het installeren van het blokkenvuur deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Pag.1 TRIANO

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Pag.1 TRIANO BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Pag.1 TRIANO Pag.2 Inhoudsopgave 1. Algemeen Pag. 3 1.1 Oplevering 1.2 Inhoud verpakking 1.3 De eerste keer stoken 1.4 Garantie 2. Bedieningsvoorschrift. Pag. 3

Nadere informatie

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING IXA-BELL ZONDER ROOKKANAAL en SLIM-BELL ZONDER ROOKKANAAL INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING Dit document na installatie bij klant afgeven Waarschuwing De verbrandingskamer van deze haard mag

Nadere informatie

BEDIENINGS EN INSTALLATIE VOORSCHRIFTEN CLASSIC FIRE. Schoorsteen en Concentrische aansluiting Modellen: Brookfield S/CC Coventry S/CC Beverly S/CC

BEDIENINGS EN INSTALLATIE VOORSCHRIFTEN CLASSIC FIRE. Schoorsteen en Concentrische aansluiting Modellen: Brookfield S/CC Coventry S/CC Beverly S/CC Pag.1 BEDIENINGS EN INSTALLATIE VOORSCHRIFTEN CLASSIC FIRE Schoorsteen en Concentrische aansluiting Modellen: Brookfield S/CC Coventry S/CC Beverly S/CC Brookfield Coventry Beverly Pag.2 Inleiding INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

FLORES. Handleiding en installatievoorschriften gashaard. Buntfires

FLORES. Handleiding en installatievoorschriften gashaard. Buntfires FLORES Handleiding en installatievoorschriften gashaard Buntfires 1 Geachte klant, Van harte gefeliciteerd met uw aanschaf van uw nieuwe gashaard van Buntfires. Een comfortabele warmtebron waar u jarenlang

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7. Laat deze instructies als handleiding achter bij het toestel

Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7. Laat deze instructies als handleiding achter bij het toestel Gebruikers- en installatie handleiding GVK 5 DL GVK 7 DL GVK 3 GVK 5 GVK 7 Let op: de verbrandingskamer van deze gashaard mag uitsluitend worden geopend en onderhouden door een bekwaam gasinstallateur

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN FUTURA

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN FUTURA Pag.1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN FUTURA INHOUDSOPGAVE Pag.2 1. Algemeen Pag.: 3 1.1 Oplevering 1.2 Inhoud verpakking 1.3 De eerste keer stoken 1.4 Garantie 2. Bedieningsvoorschriften FUTURA

Nadere informatie

DRU-ART 2 DRU-ART 3 DRU-ART 4 DRU-ART 5 DRU-ART 6 DRU-ART 8-01 DRU-ART 10-01

DRU-ART 2 DRU-ART 3 DRU-ART 4 DRU-ART 5 DRU-ART 6 DRU-ART 8-01 DRU-ART 10-01 INSTALLATIEVOORSCHRIFT EN GEBRUIKERSHANDLEIDING NL/BE DRU-ART 2 DRU-ART 3 DRU-ART 4 DRU-ART 5 DRU-ART 6 DRU-ART 8-01 DRU-ART 10-01 Bewaar dit document zorgvuldig DRU VERWARMING B.V. HOLLAND 957.505.07

Nadere informatie

HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY

HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY HOW TO INSTALL YOUR HOT BUDDY NEDERLANDS Gebruikers- en installatiehandleiding Sunwood Marino MANUFACTURER CONTACT DETAILS Sunwood Dutch Design Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk The Netherlands

Nadere informatie

Montage voorschriften STB-DW

Montage voorschriften STB-DW Montage voorschriften STB-DW Het STB-DW is TNO gekeurd volgens NEN 6062 en mag worden toegepast voor gas-, olie- en houtgestookte toestellen. Het STB-DW is een hoogwaardig product, vervaardigd uit een

Nadere informatie

Installatievoorschriften. Bel-Ro-combi CLV systeem

Installatievoorschriften. Bel-Ro-combi CLV systeem Installatievoorschriften Bel-Ro-combi CLV systeem Inhoudsopgave Bel-Ro-combi CLV systeem 1 Inhoudsopgave 2 Bedrijfsgegevens 3 Voorwoord 4 Toepassingsgebied 5 Temperatuurklasse 5 Keuze systeem & diameter

Nadere informatie

Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 )

Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 ) Installatie.- en gebruiksaanwijzing ALP HA Harmonia: open toestel AARDGAS voor Nederland ( versie 7090 7 ) Algemene voorwaarden : Het toestel moet in een voldoende geventileerde ruimte worden geplaatst,

Nadere informatie

Helex Topper Gasblokkenvuur

Helex Topper Gasblokkenvuur Helex Topper Gasblokkenvuur Trendsetter in sfeerverwarming oktober 04 Branderbedden Buiten is het guur, binnen brandt t Toppervuur Het Topper Gasblok combineert de warmte en sfeer van een karakteristiek

Nadere informatie

D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t

D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t Voor het gebruik van concentrische aansluitmaterialen voor gas-sfeerhaarden met gesloten verbranding D e s i g n e d t o b e d i f f e r e n t Open en gesloten verbranding Open verbranding Een conventionele

Nadere informatie

Wellstraler WL01 WL02

Wellstraler WL01 WL02 Wellstraler WL01 WL02 Continuous burning appliance Installatievoorschriften WL01 en WL02 - INBOUW MD 017/053 1.MONTEREN EN INSTALLEREN VAN DE KACHEL De kachel wordt volledig gemonteerd afgeleverd. Door

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN

INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN 1. Toepassing Het HOLETHERM D.W.-schoorsteensysteem is uitermate geschikt voor toepassing op openhaarden, hout- en

Nadere informatie

ATLANTA SAVANNAH ECO 550 ECO 650 ECO 750

ATLANTA SAVANNAH ECO 550 ECO 650 ECO 750 GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ATLANTA LAND AARDGAS PROPAAN Nederland ATLANTA / NN ATLANTA / PN / / NN / / PN België ATLANTA / NB ATLANTA / PB / / NB / / PB ATLANTA INHOUDSOPGAVE Pagina NEDERLANDS

Nadere informatie

DIA MkII INSTALLATIE NL

DIA MkII INSTALLATIE NL INSTALLATIE NL Aandachtspunten installatie Dia MkII Transport Verwijder voorzichtig de mantel van de haard door deze omhoog te schuiven; laat hierbij de verpakking om de haard zitten. Schroef de transportbeugel

Nadere informatie

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850 Dia mkii installatie Benodigde materialen en gereedschappen Imbussleutel 4mm Steenboren ø 6 en ø 14 Glijnokken/schuifplaat/doek Imbussleutel 5mm Schietlood 2x platte band Imbussleutel 6mm Waterpas Hamer

Nadere informatie

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Concentrisch systeem, flexibele-en starre voering. Duinkerkenstraat 27 Postbus 509 9700 AM Groningen Telefoon: 0503139944 Telefax : 0503185423

Nadere informatie

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005 Handleiding NL FUGA S wijzigingen voorbehouden december 2005 2 Wij feliciteren u met de aanschaf van uw Fuga S SwingGaz. Met deze handleiding willen wij u graag informeren over een juist gebruik van de

Nadere informatie

Skive Installatievoorschrift

Skive Installatievoorschrift Skive 40011127-1113 skive 40011127-1113 N Installatievoorschrift N 1.1 1.2 1.3 1.4 1 < < < < 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 2 < < < < 1 Inleiding kinderen en huisdieren niet in de ruimte aanwezig zijn. De haard mag

Nadere informatie

Montagehandleiding aardgas types

Montagehandleiding aardgas types Montagehandleiding aardgas types INHOUDSOPGAVE bladzijde Installatie & bedieningshandleiding 2 Gebruikershandleiding 4 Verklarende afbeeldingen 5 Installatie instructies type GS9, GS10 en GS11 6 Installatie

Nadere informatie

Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie )

Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie ) Installatievoorschrift en gebruiksaanwijzing ALPHA : gesloten toestel PROPAAN voor Nederland ( versie 70906 ) Algemene voorwaarden : Het toestel alleen voor ruimteverwarming gebruiken. Het toestel dient

Nadere informatie

Odense Installatievoorschrift

Odense Installatievoorschrift Odense 40010874-1005 N Installatievoorschrift N 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1 < < < < 2.1 2.2 2 < < < < 1 Inleiding De haard mag alleen door een gekwalificeerde installateur/dealer worden geïnstalleerd. We adviseren

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 650 LAND AARDGAS PROPAAN

GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 650 LAND AARDGAS PROPAAN GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 650 LAND AARDGAS PROPAAN Nederland ECO 650 N-NL ECO 650 P-NL België ECO 650 N-BE ECO 650 P-BE NEDERLANDS ECO 650 Speksteen ECO 650 Gietijzer Vloerplaat is

Nadere informatie

The Tube Installatie- en gebruikersvoorschrift

The Tube Installatie- en gebruikersvoorschrift The Tube 40011124-1125 NL Installatie- en gebruikersvoorschrift NL 1.1A 1.1B 1.1C 1.2A 1.2B 1.2C 1 < < < < 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 2 < < < < 1 Inleiding We adviseren dringend deze installatie en gebruikersvoorschriften

Nadere informatie

JELLING 40010704-0818. Installatievoorschrift

JELLING 40010704-0818. Installatievoorschrift JELLING 40010704-0818 NL Installatievoorschrift AIgemeen 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1 < < < < 1.6 1.7 1.8 > > > > 2 Algemeen Bij deze haard ontvangt u een installatie- en bedieningshandleiding. We adviseren U

Nadere informatie

Informatie: Dubbelwandige rvs Rookkanalen Schuetz. INSTALLATIE-INSTRUCTIE SCHUETZ Dubbelwandig roestvast-stalen schoorsteensysteem

Informatie: Dubbelwandige rvs Rookkanalen Schuetz. INSTALLATIE-INSTRUCTIE SCHUETZ Dubbelwandig roestvast-stalen schoorsteensysteem Informatie: Dubbelwandige rvs Rookkanalen Schuetz INSTALLATIE-INSTRUCTIE SCHUETZ Dubbelwandig roestvast-stalen schoorsteensysteem 1. Toepassing en algemene informatie: Het SCHUETZ dubbelwandig (DW) schoorsteensysteem

Nadere informatie

HET NIEUWE BEUGELEN CHECKLIST. Burgerhout PARTNER INNOVATIVE

HET NIEUWE BEUGELEN CHECKLIST. Burgerhout PARTNER INNOVATIVE HET NIEUWE BEUGELEN CHECKLIST INNOVATIVE PARTNER Burgerhout INHOUDSOPGAVE BURGERHOUT EN HET NIEUWE BEUGELEN 3 ENKELWANDIGE KUNSTSTOF VERBINDINGSLEIDINGEN VOOR DE AFVOER VAN ROOKGASSEN 4-5 ENKELWANDIGE

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN

INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN INSTALLATIE-INSTRUCTIE HOLETHERM DUBBELWANDIGE ROESTVAST-STALEN ZELFBOUW SCHOORSTENEN 1. Toepassing Het HOLETHERM D.W.-schoorsteensysteem is uitermate geschikt voor toepassing op openhaarden, hout- en

Nadere informatie

Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard

Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1S55055GR t/m 1S55055GE Opstelling Verzonken bak kompleet : Art. 1S55160GR t/m 1S55160GE Onderaanzicht Verzonken bak Opstelling

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Home Fire Panorama 55 haard

Home Fire Panorama 55 haard Home Fire Panorama 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1P55055GR t/m 1P55055GE : Art. 2P55600 : Art. 2P55G00 t/m 2P55G01 : Art. 3P55300GR t/m 3P55260 Opstelling Verzonken bak kompleet : Art.

Nadere informatie

Home Fire Front 55 haard

Home Fire Front 55 haard Home Fire Front 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1F55055GR t/m 1F55055GE : Art. 2F55600 : Art. 2F55G00 t/m 2F55G01 : Art. 3F55300GR t/m 3F55260 Opstelling Verzonken bak kompleet : Art. 1F55160GR

Nadere informatie

Home Fire Hoek 55 links open haard

Home Fire Hoek 55 links open haard Home Fire Hoek 55 links open haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1L55055GR t/m 1L55055GE : Art. 2L55600 : Art. 2L55G00 t/m 2L55G01 : Art. 3L55300GR t/m 3L55260 Opstelling Verzonken bak kompleet

Nadere informatie

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Instructies voor het monteren en gebruik van de Powerfire: Technische data: Gas type Butaan Propaan Werk druk: mbar 30-50 37-52 Categorie

Nadere informatie

Relaxed Pr M 40010912-1026. Installatievoorschrift

Relaxed Pr M 40010912-1026. Installatievoorschrift Relaxed Pr M 40010912-1026 NL Installatievoorschrift NL 1.1 1.2 1.3 A 1.4 1.5 1 < < < < A 2-1 2-2 2-3 2-4 2 < < < < 3.1 3.2 3-3 3 < < < < Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 2 Veiligheidsaanwijzingen.... 6

Nadere informatie

Nederlands. Gebruikershandleiding(NL/BE) voortoestellenmetwarmcv-wateroutput. Leesenbewaarditdocumentzorgvuldig nl

Nederlands. Gebruikershandleiding(NL/BE) voortoestellenmetwarmcv-wateroutput. Leesenbewaarditdocumentzorgvuldig nl Gebruikershandleiding(NL/BE) voortoestellenmetwarmcv-wateroutput Leesenbewaarditdocumentzorgvuldig 958.015.00.nl NL Inhoudsopgave blz Woord vooraf 2 1. Inleiding 3 2. VEILIGHEID 3 2.1 Algemeen 3 2.2 Voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Home Fire Multi 50B x 50H haard

Home Fire Multi 50B x 50H haard Home Fire Multi 50B x 50H haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1M55055GR t/m 1M55055GE : Art. 2FM55600 : Art. 2M55G00 t/m 2M55G01 : Art. 3M55300GR t/m 3M55260 Opstelling Verzonken bak kompleet

Nadere informatie

Het nieuwe beugelen! Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem

Het nieuwe beugelen! Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem Het nieuwe beugelen! Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem te installeren? Die vraag is nu eenvoudig te beantwoorden, dankzij de gezamenlijke basisvoorschriften van de Nederlandse fabrikanten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-10P. Deze hand leiding

Nadere informatie

Woonhuisventilator type: Compact-8/14p

Woonhuisventilator type: Compact-8/14p Gebruikershandleiding Compact-8/14P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator type: Compact-8/14p Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-8p MVS-8/14P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-8P en MVS-8/14P.

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

Clear 40010630-0937. Installatievoorschrift

Clear 40010630-0937. Installatievoorschrift Clear 40010630-0937 NL Installatievoorschrift NL 1.1 1.2 1.3 A 1.4 1.5 1 < < < < A B 2.1 2.2 2.3 C 2.4 2.5 2 < < < < 3.1 3.2 3-3 3 < < < < Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 2 Veiligheidsaanwijzingen.... 6

Nadere informatie

Trio G20/G25. Installatiehandleiding (NL / BE) Nederlands. Bewaar dit document zorgvuldig

Trio G20/G25. Installatiehandleiding (NL / BE) Nederlands. Bewaar dit document zorgvuldig Trio G20/G25 Installatiehandleiding (NL / BE) Bewaar dit document zorgvuldig NL Inhoudsopgave blz Woord vooraf 2 1. Inleiding 3 2. CE verklaring 3 3. VEILIGHEID 3 3.1 Algemeen 3 3.2 Voorschriften 3 3.3

Nadere informatie

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Afstandsbediening AB ten behoeve van Topper gasblokkenvuren

BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN. Afstandsbediening AB ten behoeve van Topper gasblokkenvuren Pag. 1 BEDIENINGS- EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Afstandsbediening AB ten behoeve van Topper gasblokkenvuren Toe te passen op de typen: Topper 2413, 2424, 3613, 4525, 4813 Topper 6013, 9013, 9513 en 12013

Nadere informatie

The Buzz 40010883-1020. Installatie- en gebruikersvoorschrift

The Buzz 40010883-1020. Installatie- en gebruikersvoorschrift The Buzz 40010883-1020 NL Installatie- en gebruikersvoorschrift NL 1.1 A 1.3 1.4 B 1.5 1.6 1 < < < < D 1.7 1.8 1 2.1 2.2 3.1 3.2 3.3 2 < < < < Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Veiligheidsaanwijzingen....

Nadere informatie

Gasblokkenvuur. RF - TT - Tiptronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Gasblokkenvuur. RF - TT - Tiptronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Gasblokkenvuur RF - TT - Tiptronic Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE GASBLOKKENVUUR Installatievoorschrift: Tiptronic RF / TT - serie Inleiding : Lees voor het installeren van het blokkenvuur

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

WALD LEENDERS Installatie optie 1; bevestiging DOOR plafond Installatie optie 2; bevestiging AAN plafond I.NL

WALD LEENDERS Installatie optie 1; bevestiging DOOR plafond Installatie optie 2; bevestiging AAN plafond I.NL INSTALLATIE NL Installatie optie 1; bevestiging DOOR plafond 4 Installatie optie 2; bevestiging AAN plafond 4 Aandachtspunten installatie Wald Installatie optie 1, bevestiging met draadeinden en contraplaat

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 95 ECO 450 PB LAND AARDGAS PROPAAN. Nederland ECO 95 NN ECO 95 PN. België ECO 95 NB ECO 95 PB

GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 95 ECO 450 PB LAND AARDGAS PROPAAN. Nederland ECO 95 NN ECO 95 PN. België ECO 95 NB ECO 95 PB GEBRUIKSAANWIJZING INSTALLATIEVOORSCHRIFT ECO 95 LAND AARDGAS PROPAAN Nederland ECO 95 NN ECO 95 PN NN PN België ECO 95 NB ECO 95 PB NB PB ECO 95 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. GEBRUIKSAANWIJZING... 5 NEDERLANDS

Nadere informatie

Woonhuisventilator type: Compact-10P

Woonhuisventilator type: Compact-10P Gebruikershandleiding Compact-10P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator type: Compact-10P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van

Nadere informatie

Triple Premium M 40011403-1301. Installatievoorschrift

Triple Premium M 40011403-1301. Installatievoorschrift Triple Premium M 40011403-1301 NL Installatievoorschrift NL 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1 < < < < 1.7 1.8 A 2.2 2.3 B 2.4 2.5 2 < < < < 2.6 2.7 C 2.8 2.9 3.0 3.1 3 < < < < 3.2 3.3 A 4.0 4 < < < < 3.1 3.2 3.3

Nadere informatie

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE EN ACCESSOIRES KACHELS Het familiebedrijf Helex BV is al 50 jaar actief in het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van sfeer verhogende verwarmingsproducten. Ooit opgericht

Nadere informatie

SCHOORSTEENSYSTEEM DUBBELWANDIG RVS SCHOORSTEENSYSTEEM FOTO VAN KANALEN RINGLEVER B.V. SYSTEEM OPENHAARDEN EN SCHOORSTENEN

SCHOORSTEENSYSTEEM DUBBELWANDIG RVS SCHOORSTEENSYSTEEM FOTO VAN KANALEN RINGLEVER B.V. SYSTEEM OPENHAARDEN EN SCHOORSTENEN R ULWNIG RVS FOTO VN KNLN 1902 RINGLVR.V. SYSTM OPNHRN N SHOORSTNN R TNO gekeurd rapport nr. 98=V R0550. Producent met ruime praktische kennis. Grote keuze in toepasbare diameters Goede Isolatie zonder

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

Handleiding en installatievoorschriften gashaard Luukfires 001,002 en 003

Handleiding en installatievoorschriften gashaard Luukfires 001,002 en 003 Handleiding en installatievoorschriften gashaard Luukfires 001,002 en 003 NL/BE 1 Gefeliciteerd, U bent de trotse bezitter van een Luuk Fires gashaard. Elke Luuk Fires is uniek! Waarom? De om manteling/

Nadere informatie

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe RENY tuinkachel. Uw keuze bewijst dat u veel waarde hecht

Nadere informatie

Modulerende HydroPower geisers voorzien van een elektronische ontsteking via waterturbine

Modulerende HydroPower geisers voorzien van een elektronische ontsteking via waterturbine Bedieningsvoorschrift Modulerende HydroPower geisers voorzien van een elektronische ontsteking via waterturbine s.v.p. volledig invullen! WR -7 KD0 G5 S0790 Best.Nr. 7 70X 230 9XX NL/Kat. II 2L 3B/P (B

Nadere informatie

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht 1 Voorwaarden Dit installatievoorschrift

Nadere informatie

Aandachtspunten installatie Oris

Aandachtspunten installatie Oris INSTALLATIE NL Aandachtspunten installatie Oris Transport Vervoer de Oris met de steekwagen tegen de achterkant. Neem eventueel de deur uit de Oris om beschadigingen te voorkomen. Daarvoor moet de deurblokkering

Nadere informatie

DISK. Behandel voorzichtig. INSTALLATIE NL. Het materiaal, zowel het gelakte staal als de Pergamon bekleding is kwetsbaar.

DISK. Behandel voorzichtig. INSTALLATIE NL. Het materiaal, zowel het gelakte staal als de Pergamon bekleding is kwetsbaar. DISK INSTALLATIE NL Behandel voorzichtig. Het materiaal, zowel het gelakte staal als de Pergamon bekleding is kwetsbaar. Aandachtspunten installatie Disk Benodigd gereedschap: Kruiskopschroevendraaier

Nadere informatie

Installatievoorschriften. CRB systeem

Installatievoorschriften. CRB systeem Installatievoorschriften CRB systeem Inhoudsopgave CRB systeem 1 Inhoudsopgave 2 Bedrijfsgegevens 3 Voorwoord 4 Toepassingsgebied 5 Temperatuurklasse 5 Keuze systeem & diameter 5 CRB standaard 5 CRB toestel

Nadere informatie

Trio. Gebruikershandleiding (NL / BE) Nederlands. Lees en bewaar dit document zorgvuldig

Trio. Gebruikershandleiding (NL / BE) Nederlands. Lees en bewaar dit document zorgvuldig Trio Gebruikershandleiding (NL / BE) Lees en bewaar dit document zorgvuldig NL 95800201NL Gebruik.indd 1 07-07-2008 09:23:23 Inhoudsopgave blz Woord vooraf 2 1. Inleiding 3 2. VEILIGHEID 3 2.1 Algemeen

Nadere informatie

BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN BEDIENINGS EN INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN Pag.1 Trimline 14038 Panorama/Hoek (1040/1041/1042) Trimline 6345 Panorama/Hoek (1053/ 1054/1055) Trimline 10038 Panorama/Hoek(1056/ 1057/1058) Trimline 3863 Panorama/Hoek

Nadere informatie

Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV

Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV type: MPV-7W MPV-7WR MPV-7/14W MPV-7/14WR Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem

Nadere informatie

Ysen. Manual. 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Manual Ysen, wijzigingen voorbehouden, oktober 2014.

Ysen. Manual. 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Manual Ysen, wijzigingen voorbehouden, oktober 2014. Ysen Manual 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Installatie deur Plaats het beschermingskarton met magneetjes boven de linker bovenhoek van de deur. Til de deur uit de scharnierpennen en haal hem uit de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Vega Gefeliciteerd met uw aankoop van deze elektrische inzethaard. Om vele jaren plezier te hebben van deze aanschaf, adviseren wij u deze gebruiksinstructie zorgvuldig

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDNG VOOR POLAR GRILL M8/M6/L8

MONTAGE HANDLEIDNG VOOR POLAR GRILL M8/M6/L8 Montage handleiding MONTAGE HANDLEIDNG VOOR POLAR GRILL M8/M6/L8 1 2 3 Monteer de delen van het onderstel aan elkaar met de bijgeleverde bouten en moeren (zie afbeelding). 4 Leg de grill op een vlakke

Nadere informatie

STYLE 3 STYLE 4 STYLE 5

STYLE 3 STYLE 4 STYLE 5 INSTALLATIEVOORSCHRIFT EN GEBRUIKERSHANDLEIDING NL/BE STYLE 3 STYLE 4 STYLE 5 Bewaar dit document zorgvuldig DRU VERWARMING B.V. HOLLAND 957.567.03 Hierbij verklaren wij dat de DRU modellen STYLE in overeenstemming

Nadere informatie

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland)

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland) Wandmontagekit Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise Installatie-Instructies en Onderhoud Voor gebruik in NL (Nederland) BELANGRIJK DE BEHUIZING, VOORZIJDE EN GLASPANEEL WORDEN EXTREEM

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207 Downloads Belangrijk! Het moet altijd door de klant worden gewaarborgd dat de complete douchecabine zodanig is gemonteerd dat de complete douchecabine

Nadere informatie

Sfeer en rendement voor ieder interieur

Sfeer en rendement voor ieder interieur thermocet 12 PAGINA'S 31-03-2006 09:21 Pagina 1 Sfeer en rendement voor ieder interieur APRIL 06 Gas-inbouw en voorzethaarden thermocet 12 PAGINA'S 31-03-2006 09:22 Pagina 2 Elite 7500 Een inzethaard die

Nadere informatie

Gasblokkenvuur. RF - E serie : electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing

Gasblokkenvuur. RF - E serie : electronic. Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing Gasblokkenvuur RF - E serie : electronic Installatievoorschrift Gebruiksaanwijzing REAL FIRE Gasblokkenvuren Installatievoorschrift : RF/E - serie Inleiding. Lees voor het installeren van het blokkenvuur

Nadere informatie

Fyn Installatievoorschrift

Fyn Installatievoorschrift Fyn 450 40010888-1129 NL Installatievoorschrift NL 1.1 1.2 A B 1.3 1.4 1 < < < < 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 2 < < < < 4.1 4.2 4.3 4.4 3 < < < < Inhoudsopgave 1 Inleiding... 6 2 Veiligheidsaanwijzingen.... 6 3

Nadere informatie