Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel?"

Transcriptie

1 Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel? Heeft u te maken met een groeiende druk op de prestatie van uw winkel? En wilt u hier een positieve verandering in maken? Heeft u de wens om meer inzicht te krijgen in de positie van uw winkel in de markt, wilt u de winkel klantvriendelijker maken, klanten meer laten kopen per bezoek, of de winkel een professionele uitstraling geven? Wat? Tijdens het leer/doe traject gaat u gedurende 22 weken aan de slag met het professionaliseren van uw kringloopwinkel. Dit is een hele uitdaging, maar dit doet u natuurlijk niet alleen! Dit traject wordt u mede aangeboden door Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en begeleid door Accenture (adviesbureau met expertise op het gebied van detailhandel), Intergamma (holdingmaatschappij van Gamma en Karwei bouwmarkten), Social Enterprise Lab Utrecht (se.lab) en een aantal zelfstandige veldexperts. Dat wat je leert, neem je direct mee naar je organisatie om daar in praktijk te brengen. Ook staat het traject in het teken van delen en van elkaar leren. Met een kleine groep (8) collega kringloopwinkels neemt u deel aan bijeenkomsten waar hier in ruime mate de gelegenheid voor is. Waarom dit traject? De kringloopbranche merkt dat de markt verandert. Het leer/doetraject is onderdeel van het landelijke programma Opstuwen Kringloopbedrijven. Dit programma richt zich zowel op het versterken van de operatie van het winkelbedrijf, als de samenhang in de branche. De ambitie van het landelijke programma is om in drie jaar tijd 800 banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de kringloopsector te creëren (of te behouden). Waarom zou u meedoen? Uitspraken van deelnemers aan eerdere ronden: Wij hebben vanuit ons gevoel de winkel ingericht en willen kennis opdoen voor een goede onderbouwing van de keuzes die we maken Ik ben al 30 jaar bedrijfsleider van onze winkel en merk dat het stagneert. Ik wil nieuwe inzichten opdoen en leren van ervaringen van andere kringloopwinkels Wij draaien lekker en hebben al stappen gemaakt, maar we hebben het gevoel dat de omzet nog omhoog kan en willen graag geholpen worden hierbij

2 Hoe ziet het er uit? Het traject is gebaseerd op een bewezen aanpak in de retail (handel) en werd in de eerste helft van 2013 getest bij drie winkels. Vervolgens is de eerste ronde in november 2013 gestart, de tweede ronde in maart 2014, de derde in september 2014 en in januari 2015 start de vierde ronde. In de 22 weken dat het traject loopt, komen we vier keer als volledige groep bij elkaar. Tussendoor zijn er buddymomenten. In deze 1- op- 1 afspraken met een retail expert wordt u begeleid om tussentijds keuzes en voortgang te maken. Daarnaast wordt zelfstandig gewerkt aan het voorbereiden en uitvoeren van taken. In dit traject krijgt u meer inzicht in uw eigen prestaties, hoe uw winkel het doet ten opzichte van de markt, en wat uw klant belangrijk vindt. Op basis van analyses van Accenture en se.lab wordt er inzicht verkregen in hoe de verschillende productcategorieën lopen. U wordt geholpen om onderbouwde keuzes te maken in bijvoorbeeld het soort en de samenstelling van het aanbod in producten, het aantal vierkante meters per categorie en/of de prijsvoering. Naar aanleiding van de analyses is het aan de deelnemers zelf, met de buddy s als klankbord, om verbeterinitiatieven te bedenken en een implementatieplan voor de meest kansrijke verbeteringen in de winkel te maken. Dit kan zijn op het gebied van prijs, aanbod, presentatie, communicatie, bewegwijzering etc. Deze worden ingevoerd en de effecten (verkoop- en omzetcijfers) worden tenminste 12 weken lang gevolgd. Als voorbeeld ziet u hieronder de effecten in de categorie kleding & textiel bij één van de deelnemende kringlooporganisaties in de pilot (testfase) grafisch weergegeven: In het jaar 2012 (rood) lijkt de omzet tot mei in een dip te raken. Bij deze winkel zijn de pilot initiatieven begonnen in april 2013 (blauwe staven). Te zien is dat de blauwe staafjes vanaf april de rode overstijgen. Conclusie: het initiatief uitgevoerd bij de categorie kleding & textiel bij deze winkel lijkt dus succesvol te zijn als we het vergelijken met de gegevens van vorig jaar. Het traject streeft ernaar de omzet te verhogen. Daarnaast is het leer- en doe- element minstens zo belangrijk. Meer kennis van de markt en de eigen presentatie leidt, ook na het traject, tot een professionelere en beter gefundeerde bedrijfsvoering.

3 Uitspraken van deelnemers aan eerdere ronden: "Het programma stimuleert je om na te denken en actie te ondernemen over het doorvoeren van verbeteringen in de winkel die anders snel blijven liggen" "De cijfermatige analyses geven nieuwe inzichten in de prestaties van de winkel" "Je kunt veel van elkaar leren" Wanneer gaan we van start? De inschrijvingen staan open tot 10 december Het programma loopt van januari tot juni Schematisch ziet het verloop van het traject er als volgt uit. Fase Contactmoment Onderwerp Doel van het contactmoment 1 Masterclass I Intro get ready for take- off Kennismaking & voorbereiding op gegevens verzamelen voor analyse 2 Buddy moment I Introductie in de winkel Beslagen ten ijs voor Masterclass II 3 Masterclass II Analyse & interpretatie Uitwerken initiatieven, voorbereiden gegevens business case 4 Buddy moment II Verdiepen & maken business case Sparren over initiatieven 5 Masterclass III Implementeren initiatieven Presenteren initiatieven & business case aan groep 6 Buddy moment III Definitief implementatieplan vaststellen Klaar voor uitvoer! Sparren over prioriteit van initiatieven & implementatieplan 7 Buddy moment IV Voortgang implementatie & aanscherpen activiteiten 8 Terugkomdag Delen van resultaten Effect implementatie meten Zelf blijvend verbeteren van winkelprestatie Eigen bijdrage Om dit traject mogelijk te maken, geldt een eigen bijdrage per deelnemende organisatie van (excl. BTW). De werkelijke prijs per deelnemer (> 6.000) wordt aangevuld door de deelnemende partners zoals Accenture, se.lab en experts zoals Intergamma. Met meerdere winkels meedoen? Bij deelname van twee winkels van dezelfde organisatie bedragen de kosten per winkel en bij deelname van 3 winkels van dezelfde organisatie bedragen de kosten per winkel. Meedoen? Bent u enthousiast over het traject en durft u de uitdaging van het ontwikkelen van een professionelere bedrijfsvoering aan? Het aanmeldingsformulier vindt u op de laatste pagina.

4 Graag wijzen wij u tenslotte op een aantal zaken om rekening mee te houden: - Uit ervaring blijkt dat de deelnemer gemiddeld 1 dag per week bezig zal zijn met het programma. Dit staat voor ongeveer 0,5 dag aan directe contactmomenten (incl. huiswerk ). De overige tijd zal besteed worden aan de uitvoering en vertaling daarvan naar de medewerkers en de winkel. - Het succes van dit leer- /doetraject staat of valt bij de werkelijke uitvoering van hetgeen wat geleerd wordt tijdens de bijeenkomsten. Dit is iets waar u als deelnemende organisatie de volledige verantwoordelijkheid voor blijft hebben. - Elk deelnemende organisatie neemt deel met focus op één winkel. Bij de keus voor een afgevaardigde van uw organisatie kan het van groot voordeel zijn als deze persoon (enige) beslissingsbevoegdheid heeft. Samenvattend Het leer/doetraject werkt toe naar een professionele bedrijfsvoering in kringloopwinkels. Door inzicht in de eigen prestaties en die van collega- kringlooporganisaties, wordt er kennis opgedaan met het oog op een betere en resultaatgerichte omgang met de uitdagingen die vandaag de dag aan de orde zijn. Leren en doen staat centraal en dit gebeurt onder deskundige begeleiding. Er veel ruimte voor eigen inbreng en winkelgebonden doelstellingen. Concreet betekent dit dat de deelnemer zich voor ca 22 weken inzet voor het traject. Het programma bestaat onder andere uit het verzamelen en analyseren van verkoop- en omzetcijfers en het bedenken en implementeren van verbeterplannen. Daarnaast is er tijdens de groepsbijeenkomsten de mogelijkheid om te discussiëren, te sparren, vragen te stellen, kortom: te leren van elkaar. Het programma bestaat uit vier contactmomenten met de gesloten groep (8 organisaties) op een centrale locatie in het land, en vier buddymomenten waar u met de expert in uw winkel afspreekt. Meedoen met dit traject geeft de mogelijkheid om:! Meer inzicht te krijgen in uw positie in de markt en uw groeitrend;! De winkel professioneler en klantvriendelijker te maken, waardoor de klant wegwijs wordt gemaakt in de winkel, het koopgedrag wordt geactiveerd en klanten meer kopen per bezoek;! Meer inzicht te krijgen in uw clientèle;! Een solide meetsysteem in te voeren / uw eigen meetsysteem aan te vullen om de prestaties van de winkel continu te kunnen volgen, ook voor na afloop van het traject;! Met intensieve begeleiding van (veld)experts de deelnemer persoonlijk te ontwikkelen en de competenties van uw medewerkers te vergroten.

5 AANMELDINGSFORMULIER Hierbij meld ik,. van kringloopwinkel.... (me) aan voor het leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn winkel?. Ik ben bereikbaar via telefoonnummer (bij voorkeur rechtstreeks nummer): of via het e- mailadres: Indien het traject definitief doorgang vindt (afhankelijk van voldoende deelnemers) verbind ik me met deze aanmelding aan het betalen van de eigen bijdrage à (excl. BTW) alsmede het vrijmaken van mijn tijd (en de tijd van eventueel een collega die ook mee zal doen*) gedurende het hele traject van minimaal 1 dag in de week, waarbij het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in de eerste twee maanden van 2 weken. * Wanneer een collega ook meedoet, is de verwachting dat beiden minimaal 0,5 dag kwijt zijn met de deelname aan en uitvoering van dit traject. Hoe dan ook neemt se.lab contact op. Bij bericht dat het traject definitief doorgang vindt, zal se.lab een factuur sturen voor de eigen bijdrage. Gelieve dit aanmeldingsformulier terug te sturen aan Kristel Logghe, via kristel@selab.nl.

Hogere omzet met loyale klanten

Hogere omzet met loyale klanten m e t e n, w e t e n é n v e r b e t e r e n Hogere omzet met loyale klanten Luistert u naar uw klant? Staat uw klant écht centraal? Gaat u de dialoog aan met uw klant om verbeteringen te bespreken? In

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven er ontzettend veel ideeën

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen Bill : Actiedag ondernemen 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL Actiedag ondernemen DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het geluk

Nadere informatie

POWERED BY BEPURE. Elke dag beter

POWERED BY BEPURE. Elke dag beter POWERED BY BEPURE Elke dag beter Hallo zelfvertrouwen! Hallo inzicht! Hallo POWERED BY BEPURE Elke dag beter Innoveren is kansen zien en deze omzetten in producten of diensten die uw klanten echt willen.

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding.

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. Together is better Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. The way we work In een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en de vraag naar talent steeds groter wordt werkt het maar

Nadere informatie

Bij Kringloop de ARM vindt alles zijn bestemming, de mens en wat hij maakt!

Bij Kringloop de ARM vindt alles zijn bestemming, de mens en wat hij maakt! JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 Onze kringlooporganisatie is een sociale onderneming zonder winstoogmerk die als doel heeft (sociale) werkgelegenheid te bieden en hergebruik te bevorderen van goederen

Nadere informatie

CQ-Compleet: de cq-index als middel voor verbetering van kwaliteit

CQ-Compleet: de cq-index als middel voor verbetering van kwaliteit CQ-Compleet: de cq-index als middel voor verbetering van kwaliteit Meten alleen is niet voldoende. Het ontbreekt vaak aan inzicht in wat de cijfers nu feitelijk zeggen en welk verhaal er achter zit. COMPLEET

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Landelijk programma voor kennisontwikkeling, innovatie en professionalisering schuldhulp

Landelijk programma voor kennisontwikkeling, innovatie en professionalisering schuldhulp Schouders eronder Schouders eronder Landelijk programma voor kennisontwikkeling, innovatie en professionalisering schuldhulp Schouders eronder Er gaat veel goed in de schuldhulpverlening, maar het kan

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart.

Het jaar 2014. 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. Jaarverslag 2014 Het jaar 2014 2014 is het eerste jaar voor de nieuwe stichting Kringloopwinkel Amstelveen. De Boemerang maakt een doorstart. De uitdaging voor 2014 is het winkeloppervlak te vergroten,

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat Training Lean Green Belt Incompany Inclusief Green Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls

Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Bijlage 1: Deelname Innovatie-impuls Achtergrond Volwaardig Leven Op 1 oktober 2018 is het programma Volwaardig Leven gelanceerd. Met dit programma willen we een extra stap zetten richting meer passende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet?

Veelgestelde vragen. Algemeen. 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom is de IGNITE Award opgezet? Nederland kent naar schatting tussen de 3000 en 4000 social enterprises, een relatief kleine maar groeiende sector, met groot potentieel.

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business

Masterclass Value of Information. Waarde creëren voor de business Masterclass Value of Information Waarde creëren voor de business Informatie en informatietechnologie maken het verschil bij de ontwikkeling van nieuwe business ideeën. Met informatie kunnen nieuwe innovatieve

Nadere informatie

CASE STUDY SWITCH IT SOLUTIONS. MPROOF.NL

CASE STUDY SWITCH IT SOLUTIONS. MPROOF.NL CASE STUDY SWITCH IT SOLUTIONS. MPROOF.NL 2 MPROOF.NL SUCCESVOL IN IT-DIENSTVERLENING. De geschiedenis van Switch IT Solutions gaat al even terug. In 1986 bouwden twee Saxion-studenten een computer voor

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2015-2016. GrausBouw BV, De Koumen 41-43, 6433 KG, Hoensbroek

Sector- en keteninitiatieven 2015-2016. GrausBouw BV, De Koumen 41-43, 6433 KG, Hoensbroek Sector- en keteninitiatieven 2015-2016 GrausBouw BV, De Koumen 41-43, 6433 KG, Hoensbroek Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 03 2. Onderzoek naar sector- en keteninitiatieven pag. 04 2.1 Initiatieven bespreken

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Teamleiders en HBO-ers opleiding

Teamleiders en HBO-ers opleiding Teamleiders en HBO-ers opleiding Start groep 6 donderdag Start groep 8: 13 september 2018 45 accreditatiepunten voor farmaceutisch consulenten, managers, farmakundigen en teamleiders Inleiding Iedere leidinggevende

Nadere informatie

Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken!

Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken! Samen opbrengstgericht werken = vakmanschap versterken! Over de rol van de kwaliteitszorgmedewerker binnen OGW Juliette Vermaas Opdracht 1: Inventarisatie 1. Wat is volgens jou kenmerkend voor OGW? Kies

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van PUK Benelux B.V. Auteurs; Mevr. M. Giezen-Van Laarhoven,

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6 Inleiding De afgelopen vijftien jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het doorvoeren van operationele efficiencyverbeteringen in combinatie met ITtrajecten. Vaak waren organisaties hiertoe gedwongen

Nadere informatie

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT OPEN INSCHRIJVING UTRECHT KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE (OPLOSSINGSGERICHT WERKEN) 1 KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE WAT IS DE KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE? De Solution-Focussed Therapy is ontwikkeld

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat

Training Lean Yellow Belt. Inclusief Yellow Belt certificaat Training Lean Yellow Belt Inclusief Yellow Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt

Nadere informatie

Training Lean Yellow Belt

Training Lean Yellow Belt Training Lean Yellow Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Je leert hoe je een organisatie kunt begeleiden naar continue verbetering

Nadere informatie

Focus Workshop 2 daagse

Focus Workshop 2 daagse Focus Workshop 2 daagse Doelstelling Het is onze passie om bedrijven te ondersteunen in hun groei en andere ondernemers te helpen hun dromen te realiseren. HaRvest is ontstaan van uit onze overtuiging

Nadere informatie

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Allereerst, wanneer je ons echt zou kennen zou je weten dat we het liefst geen voorwaarden hanteren en er geen beroep op hoeven doen. Dit willen

Nadere informatie

Monitoring. Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V. Oktober Uitvoerders: Disworks DISWORKS

Monitoring. Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V. Oktober Uitvoerders: Disworks DISWORKS Monitoring Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V Oktober 2012 Aanvrager: Opdrachtgevers: Uitvoerders: A+O VVT Bestuur A+O VVT en Bestuur SBCM CAOP Disworks DISWORKS

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma

Ondernemerschap Programma Speciaal voor Limburgse Fruittelers Telers Ondernemerschap Programma Met een positief perspectief en het juiste financieel inzicht op weg naar een toekomstbestendig fruitteeltbedrijf in Limburg Haal meer

Nadere informatie

Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse

Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse Masterclass Service Design 12 juni 2017 13, 26 juni en 6 juli 2017 http://www.servicesciencefactory.com/index.php/service-design-masterclass/ Hoe zorgt u er, in deze steeds sneller veranderende wereld,

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

Enterprise Content Management

Enterprise Content Management 2-daagse training Enterprise Content Management Grip op informatie in een multi-channel wereld Initiatief en organisatie In samenwerking met ecm.heliview.nl Wat leert u in deze training? De eisen waaraan

Nadere informatie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie PROFESSIONAL LEARNINg DEvELOPMENT MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie AMBITIE, ACTIE EN RESULTAAT IN INNOvATIE De Universiteit

Nadere informatie

Green Belt to Black Belt

Green Belt to Black Belt Het beste van twee werelden De opleiding Six Sigma Black Belt is onderdeel van het gezamenlijke trainingsaanbod van ProjectsOne en Schouten en Nelissen. Als er één organisatie bekend is met zowel theorie

Nadere informatie

BUSINESS ANALYSE & ASSESSMENT

BUSINESS ANALYSE & ASSESSMENT BUSINESS ANALYSE & ASSESSMENT biedt diensten aan waarin het analyseren van het huidige business model centraal staat. De focus ligt hier op de interne bedrijfsvoering. Met behulp van een aantal methodes

Nadere informatie

Het stappenplan. Inleiding

Het stappenplan. Inleiding Het stappenplan Inleiding Op de pagina instrumenten op Overstag.nu vind je instrumenten, informatie en inspiratie om binnen je eigen organisatie met het thema duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

Blockchain in Business

Blockchain in Business 2-daagse masterclass Blockchain in Business Zinvol aan de slag met blockchain in uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze masterclass? U krijgt inzicht in deze opkomende

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 2.0

Projectplan MKB Roadmaps 2.0 Projectplan MKB Roadmaps 2.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. De eerste

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

PILOT. Nieuw werkproces voor loonkostensubsidie. Alles over de pilot

PILOT. Nieuw werkproces voor loonkostensubsidie. Alles over de pilot PILOT Nieuw werkproces voor loonkostensubsidie Alles over de pilot 1 Alles over de pilot loonkostensubsidie Loonkostensubsidie: het kan makkelijker en eenduidiger. Voor werkgevers én voor gemeenten. Dat

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

visie kennis ervaring inspiratie interactie transparantie netwerking coaching advies delen leren doen!

visie kennis ervaring inspiratie interactie transparantie netwerking coaching advies delen leren doen! visie kennis ervaring inspiratie interactie transparantie netwerking coaching advies delen leren doen! M/peterbrochure Welkom bij PLATO, het lerend netwerk van Voka. Begeleidt u, samen met ons, 15 KMO

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren

Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren Programma 60 minuten Inhoud 1. Present & Bedrijven: waar staan we? 2. Speeddate 3. Aandachtspunten 4. Eigen en andermans

Nadere informatie

Verslag Inspiratiebooster

Verslag Inspiratiebooster Verslag Inspiratiebooster Valesca Tobias Martijn Hemmes 23 maart 2018 Performance Management: afschaffen, renoveren of innoveren? Introductie HR experts zijn het er steeds meer over eens. Performance management

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Evaluatie van de Digitale Werkplaats

Evaluatie van de Digitale Werkplaats Evaluatie van de Digitale Werkplaats 2016 Dialogic innovatie interactie 1 Datum Utrecht, 16 juni 2017 Auteurs Robbin te Velde Tessa Groot Beumer 2 Dialogic innovatie interactie Dialogic innovatie interactie

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

Koopstromen Hart van Brabant. Welkom

Koopstromen Hart van Brabant. Welkom Koopstromen Hart van Brabant Welkom Welkom Vester Munnecom, Provincie NB Inleiding Rob Weiss Even voorstellen Rob Weiss - Directeur Ik Onderneem! Professioneel stadsregie (centrummanagement 2.0) Activatie

Nadere informatie

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door

Boost uw carrière. Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past. Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Boost uw carrière Zo kiest u de MBAopleiding die bij u past Deze whitepaper is mede mogelijk gemaakt door Introductie Update uw kennis De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. Hoe goed

Nadere informatie

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen

Werving en contractering van kandidaten. Administratie, subsidies en voorzieningen Introductie Business case en visie op inclusief ondernemen Communicatie en interne organisatie Analyse van processen, rollen en taken voor plaatsing Werving en contractering van kandidaten Administratie,

Nadere informatie

Quickscan. Manager handel FM (93492) Medewerker Doorstroom Traject Next Plus Leidinggeven. Naam deelnemer: Naam praktijkopleider:

Quickscan. Manager handel FM (93492) Medewerker Doorstroom Traject Next Plus Leidinggeven. Naam deelnemer: Naam praktijkopleider: Quickscan Manager handel FM (93492) Medewerker Doorstroom Traject Next Plus Leidinggeven Naam deelnemer: Naam praktijkopleider: Proces Het doel van de functie van de Assistent Bouwmarktmanager is zorg

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn

Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Studiekeuzeprogramma bij Intermijn Leren kiezen tijdens je tussenjaar Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een studie kiezen is

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

De SolidWorks QuickStart Module

De SolidWorks QuickStart Module SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele organisatie. De SolidWorks QuickStart Module

Nadere informatie

Create to explore yourself'

Create to explore yourself' Het Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht Onlosmakelijk verbonden met de Omgeving de Samenleving Bedrijven en Maatschappelijke organisaties Leren & Samenleving als natuurlijke bondgenoot van leerlingen

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan Aan de gemeenteraad 26 juni 2007 Onderwerp: Ontheffingen arbeidsverplichting WWB 1. Voorstel 1. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan alleenstaande ouders met

Nadere informatie

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl Samen werken aan stevige ambities www.schoolaanzet.nl School aan Zet biedt ons kennis en inspiratie > bestuurder primair onderwijs Maak kennis met School aan Zet School aan Zet is de verbinding tussen

Nadere informatie

Themabijeenkomst Connected Car: In-car devices for smart mobility

Themabijeenkomst Connected Car: In-car devices for smart mobility Themabijeenkomst Connected Car: In-car devices for smart mobility Datum: dinsdag 26 maart 2013 Tijd: 17:30 22:00 uur Locatie: AutomotiveCampusNL, Helmond SAMENVAT TING Het is geen vraag meer of het voertuig

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals. Januari 2019 5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D-professionals Januari 2019 Inleiding L&D-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Programma Individuele professionalisering

Programma Individuele professionalisering Programma 2016-2017 Individuele professionalisering Programma individuele professionalisering 2016-2017 Vlissingen : 5/10 Etten-Leur : 21/9 Tijd: 13.30-15.30 uur Doelgroep: Leraren Prijs: 95,- Omvang:

Nadere informatie

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen We staan, vandaag de dag, voor een groot aantal uitdagingen om ons eten gezonder, eerlijker en duurzamer te maken. Een van de grote vragen is hoe we het voedsellandschap in de toekomst willen inrichten

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Mijn verhaal In deze tijd wordt de persoon als geheel met zijn talenten en intrinsieke motivatie steeds belangrijker. Door hun verhaal te schrijven ontdekken mensen

Nadere informatie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie Get started instructie XiBE users Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat terwijl

Nadere informatie

Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016

Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016 Kennismaken met techniek en bedrijvigheid in de Brabantse Kempen 27 en 26 mei 2016 1 Inleiding De Brabantse Kempen doet in 2016 voor de derde keer mee met de Dutch Technology Week. Een week waarin techniek

Nadere informatie

Aan de slag met de informatievoorziening voor de Omgevingswet: hoe een nulmeting uit te voeren?

Aan de slag met de informatievoorziening voor de Omgevingswet: hoe een nulmeting uit te voeren? Aan de slag met de informatievoorziening voor de Omgevingswet: hoe een nulmeting uit te 1. DE OMGEVINGSWET EN DE NULMETING U wilt aan de slag met de nulmeting op de informatievoorziening voor de Omgevingswet?

Nadere informatie

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier 2 Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven bij leraren en docenten,

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018

5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018 5 Moments of Need Certificeringsprogramma L&D professionals Nederlandse Ziekenhuizen 2018 September 2018 Inleiding De L&D professionals in Nederlandse Ziekenhuizen worden in hun dagelijkse praktijk steeds

Nadere informatie

De Businesscase Light

De Businesscase Light De Businesscase Light Instrument om de kansen voor verbeteringen en innovatie in de dagelijkse zorg thuis in te schatten en in te voeren De Businesscase Light is een instrument om de kansen en de sterke

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden. 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes

Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden. 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes Vidomes in cijfers en beeld Vidomes geeft mensen die op

Nadere informatie

De Paulusschool Bso de eerste stap Zorgboerderij de Hagert Natuureducatie het dijkmagazijn Kunsteducatie Lesinkunst Edu-art Cultuurnetwerk

De Paulusschool Bso de eerste stap Zorgboerderij de Hagert Natuureducatie het dijkmagazijn Kunsteducatie Lesinkunst Edu-art Cultuurnetwerk Project heerlijk buiten De Paulusschool Bso de eerste stap Zorgboerderij de Hagert Natuureducatie het dijkmagazijn Kunsteducatie Lesinkunst Edu-art Cultuurnetwerk Partners in dit project Samenwerking Subsidie

Nadere informatie

Drechtsteden Alliantie. De laatste stand van zaken Juli 2016

Drechtsteden Alliantie. De laatste stand van zaken Juli 2016 Drechtsteden Alliantie De laatste stand van zaken Juli 2016 Visie en doel Voor en met de inwoners van de Drechtsteden werken we van 2016 tot 2020 samen aan het realiseren van de volgende doelstellingen:

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S S T A G E O N T - W I K K E L A A R S BETERE VERBINDINGEN MET JONG TALENT. Een idee van Bureau Brand Fonteinlaan 5 unit 12 1012 JG Haarlem Kvk: 59544538. Bureau Brand is een adviesbureau gericht op het

Nadere informatie