De Metaalvakschool Nieuwkoop biedt verschillende mogelijkheden aan om jongeren hun technische talenten te laten ontdekken en ontwikkelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Metaalvakschool Nieuwkoop biedt verschillende mogelijkheden aan om jongeren hun technische talenten te laten ontdekken en ontwikkelen."

Transcriptie

1 Opleidingsgids De Metaalvakschool Nieuwkoop biedt verschillende mogelijkheden aan om jongeren hun technische talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit kan in de vorm van stages en projecten. Die duren van één week tot enkele maanden en kunnen plaatsvinden op de Metaalvakschool of op de vmbo school zelf. De projecten zijn altijd een aanvulling op het reguliere onderwijs. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor jongeren en werknemers die een ontwikkelingsvraag hebben die buiten de reguliere onderwijsmogelijkheden vallen. In deze brochure leest u meer over de mogelijkheden. Vmbo: Stage 2 Vmbo: Korte projecten op de Metaalvakschool 3 Vmbo: Ontwerpprojecten 4 Werkgevers: Opleidingstraject 6 Basisscholen: Activiteitenmiddag 7 Algemeen: Huur van praktijk- en lesruimte 8 Meer informatie Coördinator Ilse Disseldorp info@metaalvakschool.nl Telefoon Website

2 Vmbo: Stage Een groep van vier tot zes leerlingen uit 3 of 4 vmbo die in het kader van beroepsoriëntatie een stage lopen. In overleg kan het ook gaan om andere leerlingen, bijvoorbeeld van de praktijkschool of leerlingen die in een time out traject geplaatst zijn. Een werkweek, vijf dagen van 9.00 tot uur. Een dag per week gedurende 4 tot 8 weken, bij voorkeur op donderdag. Leerlingen werken aan een project. Daarbij leren ze alle technische bewerkingen die nodig zijn om het project goed uit te voeren. Bewerkingen die aan bod komen zijn: afteken en uitmeten, knippen, zagen, afkorten, buigen, hechten en aflassen, boren. Afhankelijk van de opdracht ontwerpen de stagiairs ook mee aan hun product. Ook het bedenken van technische oplossingen maakt deel uit van het werk. Voorbeeld Zes stagiairs van de Metaalvakschool werkten een week aan nieuwe ventilatiekappen die het Fort bij Uithoorn weer in zijn oude glorie moeten herstellen. Bas, Charlotte, Enfal, Mark, Sam en Timo zijn eindexamenleerlingen van het Ashram College en maakten elk een gek. Hiervoor leerden ze lassen, walsen, boren, zagen, afkorten, buigen en zelfs werken met de plasmasnijder. Daarbij werden zij begeleid door vijf vrijwilligers van de Metaalvakschool. Begeleiders Jan Roos en Jan de Kuiper hadden al het nodige voorwerk gedaan en werden tijdens de week nog eens ondersteund door drie collega s. Kosteloos voor scholen die samen met de Metaalvakschool een Technetkring oprichten. Anders in overleg en afhankelijk van het project.

3 Vmbo: Korte projecten op de Metaalvakschool Groepjes van 4 tot 6 vmbo leerlingen van alle leerjaren. Drie tot zes opeenvolgende donderdagochtenden of donderdagmiddagen. Een groepje is er ten minste 2 uur per keer. Een groepje leerlingen maakt kennis met techniek en verschillende bewerkingen. Om de geleerde bewerkingen ook daadwerkelijk toe te kunnen passen in een product is het belangrijk dat ieder groepje tenminste drie dagdelen van drie uur komt. Voorbeeld De examenklas techniek van het Wellant College Aalsmeer bestond in uit 15 leerlingen. De leerlingen werden verdeeld in drie groepjes. Elk groepje kwam drie keer naar de Metaalvakschool. Een groepje kwam drie ochtenden, de andere groepjes kwamen 's middags. Zo nam het hele project zes weken in beslag. De leerlingen maakten metersgrote vissen van metalen strips, gaas en plaatmateriaal naar eigen ontwerp. Deze zullen geplaatst worden in Nieuwkoop. Kosteloos voor scholen die samen met de Metaalvakschool een Technetkring oprichten. Anders in overleg en afhankelijk van het project.

4 Vmbo: Ontwerpprojecten Eén tot vier klassen van alle leerjaren. Een aantal weken tot een aantal maanden. Ontwerpfase Een of meerdere klassen worden betrokken bij een ontwerpwedstrijd voor een bestaande opdrachtgever. Deze zal voor de deelnemende klas(sen) een presentatie geven over het project en de ontwerpeisen waaraan voldaan moet worden. Daarna hebben de leerlingen enkele weken om hun ontwerp uit te werken tijdens de techniek- of kunstlessen. Hier maken ze ontwerptekening, een maquette of 3D tekeningen op de computer. De ontwerpfase wordt afgerond met de presentaties van de ontwerpen aan de jury. Dit kan in de vorm van presentaties met een groepje aan de jury en medeleerlingen of een markt waarbij de leerlingen een marktkraampje inrichten waarin ze hun ontwerp presenteren. Uitvoeringsfase Na de keuze van het winnende ontwerp heeft de Metaalvakschool enkele weken tot maanden nodig om het ontwerp verder uit te werken en de materialen te bestellen. Indien worden de ontwerpers hier bij betrokken. Daarna wordt het ontwerp uitgevoerd door leerlingen van de school. In principe kan dat op de (vmbo) school, tijdens de technieklessen. Als hiervoor geen ruimte is of niet de juiste apparatuur, dan kan het ontwerp ook op de Metaalvakschool uitgevoerd worden. Voorbeeld: Banken Reghthuysplein Veertig leerlingen van de designklas van het Groene Hart Leerpark ontwierpen banken voor op het gerenoveerde Reghthuysplein. De architect van het herontwerp en een ambtenaar van de gemeente Nieuwkoop gaven de leerlingen achtergrondinformatie bij de locatie en een overzicht van de ontwerpeisen. Iedere leerlingen maakte drie ontwerpen en presenteerde de beste. Joep Verburg, 15 jaar, tekende het winnende ontwerp. Vervolgens lasten de leerlingen van de metaalopleiding de bootbanken in elkaar. Het AD en het Witte Weekblad kwamen langs voor een reportage op het Leerpark. Op 14 februari 2014 werden de bootbanken onthuld. Later werden ook de banken die de tweede prijs wonnen bij de ontwerpwedstrijd nog uitgevoerd en geplaatst op het Reghthuysplein.

5 Voorbeeld: Drieprovinciënpunt Esmee, Nadine, Sophia en Myrtilene wonnen de ontwerpwedstrijd die door de dorpsraad Vrouwenakker (gemeente Nieuwkoop)was uitgeschreven onder alle vijftig leerlingen uit 2 havo van het Ashram College. Hun ontwerp verbeeldt de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht die elkaar raken op een punt in de Amstel bij Vrouwenakker. De meiden voerden het ontwerp zelf uit op een aantal donderdagmiddagen op de Metaalvakschool. Esmée, Nadine, Sophia en Myrtilène onthulden samen met wethouder Piet Meltzer op donderdag 27 maart hun Drieprovinciënpunt. Het Drieprovinciënpunt is te vinden aan de oever van de Amstel, ter hoogte van Ruigekade 20, Vrouwenakker. Kosteloos voor scholen die samen met de Metaalvakschool een Technetkring oprichten. Anders in overleg en afhankelijk van het project.

6 Werkgevers: Opleidingstraject Volwassenen die hun technische kennis willen opvijzelen om in aanmerking te komen voor een technisch beroep of een baan met een technische component. Acht tot twaalf dagdelen. Basiskennis metaalbewerking. Het opleidingstraject leidt niet op tot een diploma, maar omvat een deel van de stof van niveau mbo- 2 metaalbewerking. De onderdelen die behandeld worden stellen we in overleg vast. 50,- per dagdeel plus materiaalkosten (afhankelijk van het onderwerp, ongeveer 10,-). Opleidingsfondsen Bedrijven die zijn aangesloten bij het OOM kunnen aanspraak maken op een vergoeding voor scholing van werknemers of het inhuren van een docent. Wij kunnen u ondersteunen bij het doen van een aanvraag.

7 Basisscholen: Activiteitenmiddag Groep 5 t/m 8 en brugklassen. Anderhalf tot twee uur. In de werkplaats van de Metaalvakschool ontvangen we één klas per keer. Afhankelijk van de leeftijd gaan we solderen, zagen, aan de slag met stroomkringen of tandwielen. We kunnen de activiteit ook aanvullen met een bezoek aan de smid of een ander technisch bedrijf. 75,- per klas. Voor partnerscholen gratis.

8 Algemeen: Huur van praktijk- en lesruimte Lesruimte De Metaalvakschool beschikt over een lesruimte met beamer en 20 zitplaatsen rond de voormalige vergadertafel van de gemeenteraad en daarnaast 5 werkplekken met pc s. Praktijkruimte De werkplaats beschikt over 3 vrijstaande werkbanken met stroomaansluiting en daarnaast een werkbank langs de wand. Er kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige machines, apparatuur en gereedschappen. Per dagdeel 50,- Praktijkruimte 75,- Voor structureel gebruik of gebruik gedurende een langere periode zijn aangepaste tarieven op aanvraag verkrijgbaar.

Vakcollege Techniek profileert zich op 1 bouwen, wonen en interieur 2 produceren, installeren en energie

Vakcollege Techniek profileert zich op 1 bouwen, wonen en interieur 2 produceren, installeren en energie Het vmbo op de Teisterbantlaan Het huidige vakcollege Techniek maakt gebruik van sterk verouderde beroepslokalen waarin de vakken zoals schilderen, bouw, metselen, installatietechniek en metaal aangeboden

Nadere informatie

Criteria. Draaiboek interactieve ouderbijeenkomst: presentaties door jongeren over hun stage

Criteria. Draaiboek interactieve ouderbijeenkomst: presentaties door jongeren over hun stage Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs ALLE RUIMTE basis-kader mavo-havo Etty Hillesum schreef Ontwikkeling rekent niet met tijd Alle ruimte om je eigen weg te gaan in leven en leren. 4 Alle ruimte betekent bij ons Voor jou is er altijd plek

Nadere informatie

Basisvaardigheden metaalbewerken

Basisvaardigheden metaalbewerken Keuzedeel mbo Basisvaardigheden metaalbewerken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0368 Penvoerder: Sectorkamer mobiliteit, transport, logistiek en maritiem Gevalideerd door: Paritaire

Nadere informatie

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht:

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht: zorg en welzijn vmbo sport & dienstverlening mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn is de leerroute sport & dienstverlening. In de directe omgeving is Kollum de enige vmbo- sportief en sociaal

Nadere informatie

denkers en doeners voor de toekomst

denkers en doeners voor de toekomst denkers en doeners voor de toekomst samen jongeren inspireren voor techniek techniekeducatie Aan de slag in de maritieme sector Nog te weinig jongeren kiezen voor een loopbaan in de techniek. Met een uniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. In het kort

Praktijkonderwijs. In het kort Het praktijkonderwijs In het laatste jaar van de (speciale) basisschool moet je beslissen naar welke school voor voortgezet onderwijs je gaat. Meestal is dat een moeilijke keuze. Zeker wanneer je: moeite

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Bèta Challenge / Mavo Challenge Graaf Huyn College

Bèta Challenge / Mavo Challenge Graaf Huyn College Bèta Challenge / Mavo Challenge Graaf Huyn College Het predicaat Technasium had het Graaf Huyn College al. Daarnaast is het GHC dit schooljaar ook van start gegaan met Bèta Challenge. Bèta Challenge is

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 18 2012-2013 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Meer jonge mensen in de techniek. Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf!

Meer jonge mensen in de techniek. Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf! Meer jonge mensen in de techniek Daarbij ondersteunen we uw school of bedrijf! Over TechniekTalent.nu TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren met één doel: meer instroom

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum:

Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum: Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum: 17-01-2016 Inhoudsopgave Mijn idee... 3 Proces... 4 PMI s... 10 Mijn idee Voor het project If This Then That wilde ik een

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

Onderwijsbeurs Zuid-Nederland

Onderwijsbeurs Zuid-Nederland Onderwijsbeurs Zuid-Nederland Beursgebouw Eindhoven naam : klas 3/4 : mentor : onderwijsbeurs 1 Kempenhorst College Opdrachten Onderwijsbeurs Eindhoven Kijk eerst wat voor leerling jij bent. Als je dat

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN

TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN Ben je uitgeleerd op het (speciaal) voortgezet onderwijs of loop je vast op het MBO? Wil je graag een volgende stap zetten

Nadere informatie

Wat doe ik, wa ik en wat wil i

Wat doe ik, wa ik en wat wil i DC START Wat doe ik, wa ik en wat wil i VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo), volwasseneneducatie, bedrijfsopleidingen

Nadere informatie

Wat wil de werkgever? Praktijkleren. CSG Prins Maurits. Middelharnis

Wat wil de werkgever? Praktijkleren. CSG Prins Maurits. Middelharnis Wat wil de werkgever? Praktijkleren CSG Prins Maurits Middelharnis Wat wil de werkgever? Het antwoord op deze vraag hebben wij een aantal jaren geleden voor onszelf geformuleerd. Laat de lessen bij de

Nadere informatie

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo informatie schooljaar 2018/2019 Over de Groene Hart TOPmavo De Groene Hart Topmavo is een Excellente school en dat komt binnen ons onderwijs op verschillende manieren

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT WELKOM OP DE TALINGSTRAAT Jouw stap naar de echte wereld LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school de Talingstraat. Ons gebouw is klein

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. In het kort

Praktijkonderwijs. In het kort Het praktijkonderwijs In het laatste jaar van de (speciale) basisschool moet je beslissen naar welke school voor voortgezet onderwijs je gaat. Meestal is dat een moeilijke keuze. Zeker wanneer je: moeite

Nadere informatie

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl

Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015. Metaal. www.alfa-college.nl Hoogeveen, Hardenberg 19 2014-2015 Metaal www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

De leukste route. naar het hbo. Haalt je beste binnenste buiten. Open dagen

De leukste route. naar het hbo. Haalt je beste binnenste buiten. Open dagen ar ol ja Scho 2021 / 2020 t He ne e m o gr ceu ly Twello Open dagen De leukste route Vrijdag 24 januari 2020 15.30-20.30 uur Zaterdag 25 januari 2020 10.00-12.30 uur naar het hbo Haalt je beste binnenste

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

TECHNASIUM. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend. mavo havo atheneum technasium gymnasium

TECHNASIUM. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend. mavo havo atheneum technasium gymnasium TECHNASIUM Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot het Technasium op de OSG West-Friesland? Neem dan gerust contact op met onze

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

STAP 1 (tijd: 1 uur, Punten 5)

STAP 1 (tijd: 1 uur, Punten 5) SECTORWERKSTUK HANDLEIDING Je gaat beginnen aan het sectorwerkstuk dat verplicht is binnen onze opleiding. Dit werkstuk gaat over het beroep dat in jouw sector ligt. Aan de hand van het volgende stappenplan

Nadere informatie

Tiener College

Tiener College Tiener College 2012-2013 Leren met kracht en passie Klaar voor de start Vanaf schooljaar 2012-2013 kun je kiezen voor het Tiener College in Gorinchem. We bieden een programmalijn voor leerlingen van 10-14

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Richtlijnen voor de bevordering

Richtlijnen voor de bevordering ... Richtlijnen voor de bevordering vmbo januari 2014 GSR - Richtlijnen voor de bevordering - vmbo - januari 2014 pagina 0 Richtlijnen voor de bevordering - vmbo In dit boekje zijn de richtlijnen voor

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch.

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. Ga je naar het vmbo, basis, kader of wil je liever naar de theoretische leerweg? Dan

Nadere informatie

Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Situatiebeschrijving 3 VMBO-TL: Situatiebeschrijving 4 VMBO-TL:

Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Situatiebeschrijving 3 VMBO-TL: Situatiebeschrijving 4 VMBO-TL: Sectorproject op De Dijk: leren door te doen! Inleiding: Alle leerlingen van het vmbo theoretische leerweg zijn verplicht een sectorproject te doen als onderdeel van het schoolexamen. Met een sectorproject

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Wat doen de opleidingsbedrijven.

Wat doen de opleidingsbedrijven. Wat doen de opleidingsbedrijven. Wij werkenopdracht van de installerende branche Neven activiteiten als ondersteuning van projecten, ontwikkelingen. Als ook ondersteuning aan VO opleidingen. Werven, selecteren

Nadere informatie

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs. Informatie voor ouders en verzorgers van basisschoolleerlingen in de regio Arnhem

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs. Informatie voor ouders en verzorgers van basisschoolleerlingen in de regio Arnhem Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs Informatie voor ouders en verzorgers van basisschoolleerlingen in de regio Arnhem Colofon Tekst: Peter Burgers & Ward Habets Redactie: Veurinc, Hattem

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL Kom naar het groene lyceum WWW.GROENEWELLE.NL SCHOOLJAAR 15/16 DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving. Dat is Het Groene Lyceum van De Groene Welle.

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen

kiezen ontdekken doen kiezen ontdekken doen op vmbo-, mavo-, havo/vwo- en mbo-niveau met een praktische, versnelde opleiding naar het hbo Tot 2011 vmbo De Kring, sector Landbouw breed Leerwegen: bbl (+lwoo) kbl gl Sinds 2004

Nadere informatie

Notitie: helpende handen bij de sportvereniging.

Notitie: helpende handen bij de sportvereniging. Notitie: helpende handen bij de sportvereniging. AANLEIDING Veel sportverenigingen hebben moeite met de werkzaamheden die het onderhoud en beheer van een accommodatie en een clubhuis met zich meebrengen.

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 AVICENNA COLLEGE BESTAAT TWEE JAAR Op 3 november jl. bestond onze school 2 jaar. Begonnen op 3 november 2013 als de Opperd onder de vleugels van CVO Melanchton. Per

Nadere informatie

Welkom. Bij de informatie ronde over het

Welkom. Bij de informatie ronde over het Welkom Bij de informatie ronde over het Even voorstellen, onze technatoren: en Ashley Mark Kabel Imelda van de Beek Wat is het Technasium? Uitgangspunt van oprichters Boris Wanders en Judith Legner in

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken

Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken Tata Steel daagt je uit Processen van 9 fabrieken besturen en bewaken Opleiding procestechniek (BBL MBO-3) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de grootste staalproducenten. We maken

Nadere informatie

Locatieplan Onstwedde ( ) Onderwerp: Vernieuwing VMBO

Locatieplan Onstwedde ( ) Onderwerp: Vernieuwing VMBO Locatieplan Onstwedde (2017-2018) Onderwerp: Vernieuwing VMBO 1 Thema Dienstverlening & Producten. 2 Relatie met het schoolplan Het uiteindelijke doel van de implementatie van D&P bij TL is: Zelfontplooiing

Nadere informatie

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer Contact bezoekadres Handelskade 75 postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer telefoon 0570-60 30 83 fax 0570-60 37 05 e-mail info.next@saxion.nl particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS Ga je naar het vmbo, mavo, kader of basis? Dan moet je op het Emmacollege zijn; daar ontdek je

Nadere informatie

Meerjarenplan Stichting TechNet Amstel & Venen

Meerjarenplan Stichting TechNet Amstel & Venen Meerjarenplan 2016-2018 Stichting TechNet Amstel & Venen versie december 2016 levend document Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Doelstelling Stichting TechNet Amstel & Venen... 3 3. Doelgroepen... 4

Nadere informatie

Criteria. De beroepencarrousel

Criteria. De beroepencarrousel Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

FAQ lijst Hooghuisbreed

FAQ lijst Hooghuisbreed FAQ lijst Hooghuisbreed Algemeen Hoe is passend onderwijs in deze regio geregeld? Sinds 2014 is passend onderwijs ingevoerd op alle scholen in Nederland. Dat houdt in dat de leerlingen zoveel mogelijk

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Wil jij opgeleid worden tot groene vakman?

Wil jij opgeleid worden tot groene vakman? MBO Niv Wil jij opgeleid worden tot groene vakman? MBO Niveau 3 Vakbekwaam medewerker groen- en cultuurtechniek Bedrijfsschool Multituin en Landschap Werk en school in één bedrijf Onderwijs door vakmensen

Nadere informatie

Hallo Wereld! Alle kinderen kunnen LEREN

Hallo Wereld! Alle kinderen kunnen LEREN Lessuggesties Les 1 - Kennismaken Doel De kinderen ervaren dat er verschillen zijn in de manier waarop andere kinderen onderwijs krijgen in landen over de hele wereld. Tijdsduur Kringgesprek 15 minuten

Nadere informatie

LOB als voorbereiding op Participatie. Bernadette Bartelings Loopbaan coördinator VSO detaalbrug Vitus Zuid

LOB als voorbereiding op Participatie. Bernadette Bartelings Loopbaan coördinator VSO detaalbrug Vitus Zuid LOB als voorbereiding op Participatie Bernadette Bartelings Loopbaan coördinator VSO detaalbrug Vitus Zuid Als we denken aan Participatie. Dan denken we waaraan o.a. gewerkt dient te worden. Optimaliseren

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

Met een hartelijke groet,

Met een hartelijke groet, Voor nadere informatie en aanvragen voor diensten uit zowel het basispakket als extra te leveren producten kan contact worden opgenomen met het idoe MaSteam te bereiken van maandag t/m donderdag tijdens

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

WE GAAN NOG MEER DOEN OM JONGEREN TE LATEN KIEZEN VOOR TECHNIEK

WE GAAN NOG MEER DOEN OM JONGEREN TE LATEN KIEZEN VOOR TECHNIEK WE GAAN NOG MEER DOEN OM JONGEREN TE LATEN KIEZEN VOOR TECHNIEK Techniek is een belangrijke motor van de economie. In totaal werken ongeveer 1,2 miljoen mensen in een technisch beroep 1.. Daarnaast is

Nadere informatie

MANUELE INTELLIGENTIE wat nu?

MANUELE INTELLIGENTIE wat nu? MANUELE INTELLIGENTIE wat nu? MiG-KiT, een handig antwoord Handigheid onhandig? Als je in aanleg handig bent (lees: technisch ingesteld of manueel intelligent ) is de kans groot dat die aanleg onvoldoende

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

Create to explore yourself'

Create to explore yourself' Het Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht Onlosmakelijk verbonden met de Omgeving de Samenleving Bedrijven en Maatschappelijke organisaties Leren & Samenleving als natuurlijke bondgenoot van leerlingen

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K Sterk in toekomst Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl Het onderwijs VWO: Gymnasium en Atheneum Het vwo op SGR biedt meer dan een gewone vwo-opleiding.

Nadere informatie

Verpleegkundige opleiding Niveau 4

Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Niveau 4 Verpleegkundige opleiding Welkom We willen je van harte uitnodigen om student verpleegkundige te worden in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein en Utrecht.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Inhoud CSG Beilen:

Inhoud CSG Beilen: Redactie: K. Beuker, B. Benjamins, K. Bijl, V. Duiker en H. Oosterhof nummer 2 20 januari 2017 Inhoud 1. Nieuwe opzet post groep 8 Open dagen en prijsvraag 2. CSG Beilen: CSG Beilen schenkt 1000 aan Fiets

Nadere informatie

ZELF AAN DE SLAG MET LIFEGUARDS [SCHOOL] - LESPAKKET

ZELF AAN DE SLAG MET LIFEGUARDS [SCHOOL] - LESPAKKET ZELF AAN DE SLAG MET LIFEGUARDS [SCHOOL] - LESPAKKET Het project Lifeguards is uitgevoerd door CNV Jongeren en mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Lifeguards is uitgevoerd

Nadere informatie

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling Examen praktijkonderwijs 2018-2019 HANDBOEK voor de leerling 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Gegevens van de school en contactpersonen 4 Waaruit bestaat het examen? 5 Waar moet je aan voldoen? 5 Examendossier

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Doelomschrijving vier deelnemende scholen

Doelomschrijving vier deelnemende scholen Doelomschrijving vier deelnemende scholen 1 doelgroepomschrijvingen Leerbedrijf BAVA (ROC-AKA) Het leerbedrijf Basisvaardigheden (BAVA) is onderdeel van de school voor AKA van het ROC Midden Brabant. Bij

Nadere informatie

Plusklas PWA Beusichem

Plusklas PWA Beusichem Plusklas PWA Beusichem Beleidsnotitie juni 2017 1 Inhoud Inleiding 3 Aanleiding tot het vormen van een plusklas 3 Doel van de plusklas 4 Doelgroep en toelating 4 Organisatie en werkwijze plusklas 5 De

Nadere informatie

Bram Bressers. Rudy Aerts. Gemeente Tilburg

Bram Bressers. Rudy Aerts. Gemeente Tilburg Bram Bressers & Rudy Aerts Gemeente Tilburg Inhoud Leerprogramma s Logistiek / Samenwerking Logistiek Midden Brabant Ondernemersakkoord Midden Brabant Vragen Logistiek in regio Midden Brabant Ongeveer

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

JONGEREN VAN NU? VAKMENSEN VAN DE TOEKOMST! INVESTEER MEE

JONGEREN VAN NU? VAKMENSEN VAN DE TOEKOMST! INVESTEER MEE JONGEREN VAN NU? VAKMENSEN VAN DE TOEKOMST! INVESTEER MEE INVESTEER MEE IN VAKMENSEN VAN DE TOEKOMST Goed opgeleid technisch personeel is nu al schaars en die behoefte wordt in de toekomst alleen maar

Nadere informatie

Techniek totaal leerlijn (ttl)

Techniek totaal leerlijn (ttl) Techniek totaal leerlijn (ttl) www.jfsg.nl Techniek totaal leerlijn Een brede kijk op techniek in de gemengde leerweg! Het leren van theorie gaat jou meestal goed af, maar je steekt ook graag de handen

Nadere informatie

ACTIVITEITENWEEK 2017 V W O. Programma

ACTIVITEITENWEEK 2017 V W O. Programma ACTIVITEITENWEEK 2017 V W O Programma Hoe dit boekje te gebruiken 1) In dit boekje vind je bij elke datum, van dinsdag 18 april t/m vrijdag 21 april steeds achter elkaar elke activiteit die er op die dag

Nadere informatie

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT Wij weten dat je het kan LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat. Wij maken

Nadere informatie

Praktische opdracht Economie Begroting schoolreis

Praktische opdracht Economie Begroting schoolreis Praktische opdracht Economie Begroting schoolreis Praktische-opdracht door een scholier 1348 woorden 19 april 2001 5,8 69 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding Haast alle scholen gaan wel eens op schoolreis

Nadere informatie

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken,

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken, Het Werkbedrijf Orionis Walcheren geeft bijzondere aandacht aan de toeleiding naar werk van mensen met een uitkering en voor andere niet-werkende inwoners van Walcheren die (weer) een baan zoeken. Dat

Nadere informatie

Praktijkschool ATC. Arbeid Trainings Centrum. Drift TB Ommen (0529) Facebook

Praktijkschool ATC. Arbeid Trainings Centrum. Drift TB Ommen (0529) Facebook Praktijkschool ATC Arbeid Trainings Centrum Drift 2 7731 TB Ommen (0529) 466443 info@atcommen.nl www.atcommen.nl Facebook VOORWOORD Aan de leerlingen, ouders/verzorgers & andere belangstellenden. Welkom

Nadere informatie

STAGEBOEKJE 2016 / 2017

STAGEBOEKJE 2016 / 2017 STAGEBOEKJE 2016 / 2017 Naam: Klas: Bedrijf / Instelling: 1 Dit stageboekje is voor jou gemaakt. Aan de hand van een logboek en een aantal opdrachten hopen we dat je zoveel mogelijk van je stage kunt leren.

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent?

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent? Onderwijsassistent Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Een school, een groepsleraar en een lokaal met vaak 25 of meer kinderen. Dat kan heel gezellig zijn voor de leerlingen, maar voor de leraar

Nadere informatie