Krimpen aan den Ussel - 3 FEB Naar aanleiding van jouw vraag betreffende het gebruik van MFC De Tuyter informeren wij je graag als volgt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krimpen aan den Ussel - 3 FEB Naar aanleiding van jouw vraag betreffende het gebruik van MFC De Tuyter informeren wij je graag als volgt."

Transcriptie

1 Krimpen aan den Ussel - 3 FEB 2016 Deloitte Belastingadviseurs B V. Indirect Tax Wilhelminakade AP Rotterdam Postbus CA Rotterdam Nederland Tel: Fax: PER E MAIL/AANGETEKEND (3SRRDT ) Gemeente Krimpen aan den Ussel T.a.v. de heer J. van der Giessen Postbus AE KRIMPEN AAN DEN USSEL Datum Behandeld door Ons kenmerk 1 februari 2016 mw. mr. E. Biçer /LR Onderwerp Krimpen aan den Ussel: gebruik MFC De Tuyter Geachte heer Van der Giessen, beste Jan, Naar aanleiding van jouw vraag betreffende het gebruik van MFC De Tuyter informeren wij je graag als volgt. Algemeen Wij begrijpen dat de gemeente Krimpen aan den Ussel eigenaar is van MFC De Tuyter. MFC De Tuyter wordt op dit moment door verschillende gebruikers gebruikt (onder andere bibliotheek, theaterzaal en verhuurbare lokalen). Met de Belastingdienst bestaat er een afspraak dat 50 o 7o van de btw op kosten ter zake van MFC De Tuyter in aftrek gebracht kan worden. De bibliotheek heeft het voornemen een stuk minder vierkante meters in MFC De Tuyter te huren van de gemeente Krimpen aan den Ussel. De gemeente Krimpen aan den Ussel is voornemens MFC De Tuyter drastisch te renoveren, wat ertoe heeft geleid dat na de renovatie onder andere de muziekschool, een jongerenvereniging en een stichting voor dagopvang van ouderen gebruik zullen maken van MFC De Tuyter. Het vorenstaande heeft gevolgen voor het recht op aftrek van de btw op kosten die de gemeente Krimpen aan den Ussel ter zake van de verhuur van MFC De Tuyter maakt. In dat kader heb jij een berekening gemaakt van het nieuwe gebruik van MFC De Tuyter en het daarmee samenhangende recht op aftrek van btw op kosten. Wij hebben deze berekening inmiddels beoordeeld en je treft onze opmerkingen hieronder aan. Op alle opdrachten verricht door Deloitte zijn de 'Algemene Voorwaarden Dienstverlening Deloitte Nederland, januari 2014' gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer van toepassing. Deloitte Belastingadviseurs B V. is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer Member of Deloitte Touche Tohmatsu Limited

2 2 1 februari /LR 1. Gebruik ruimten 1.1 Btw-belast gebruikte ruimten In jouw berekening, heb je de bibliotheek, het restaurant en de LOK als volledig btw-belast meegenomen. Daarnaast heb je de muziekschool, het ontmoetingsplein en het gedeelde kantoor deels meegenomen als btw-belast gebruik. Wij zijn het eens met jouw kwalificatie van deze ruimten. In het excelbestand, hebben wij naast de percentages btw-belast gebruik de btw-belast gebruikte vierkante meters in kaart gebracht. Dit tref je aan in kolom C50. Op basis van de huidige verdeling, komen wij op een percentage btw-belast gebruik van 35,80 o zó. Daarnaast zien wij een aantal ruimten die op dit moment als btw-vrijgesteld zijn aangemerkt. Wij zien echter mogelijkheden om een aantal van deze ruimten btw-belast te verhuren. Wij gaan hier in paragraaf 1.2 nader op in. 1.2 Btw-vrij gesteld gebruikte ruimten De volgende ruimten in MFC De Tuyter heb jij als volledig btw-vrij gesteld gebruikte ruimten meegenomen: de speel-o-theek de jongerenvereniging (JJMH) de wereldwinkel verhuurbare zalen/ruimtes theaterzaal verhuurbare ballet-ruimte Daarnaast heb je de muziekschool, het ontmoetingsplein en het gedeelde kantoor deels meegenomen als btw-vrij gesteld gebruik. Naar onze mening wordt de huiskamer van de vierstroom volledig btw-vrij gesteld gebruikt. Dit hebben wij aangevuld in de berekening. Vanuit de gemeente Krimpen aan den Ussel bezien is er namelijk sprake van vrijgestelde verhuur van de ruimte aan de vierstroom. De gemeente Krimpen aan den Ussel kan de ruimte ook niet btw-belast verhuren, omdat de vierstroom waarschijnlijk niet kan voldoen aan het 90%-criterium. Wij zijn het in beginsel eens met jouw kwalificatie van de ruimten als (deels) btw-vrij gesteld gebruikte ruimten. Op basis van de huidige verdeling, komen wij op een percentage btw-vrij gesteld gebruik van 58,36 0 Zo. Zoals in paragraaf 1.1 reeds is opgenomen, zien wij mogelijkheden om een aantal zalen btwbelast te verhuren. Het betreft de verhuurbare zalen/ruimtes en de theaterzaal. Hierna gaan wij per ruimte nader in op de mogelijkheden.

3 3 1 februari /LR Verhuurbare zalen/ruimtes De verhuurbare zalen/ruimtes, zullen aan meerdere gebruikers ter beschikking worden gesteld. Wanneer deze ruimten kortstondig verhuurd zullen worden, mag de gemeente Krimpen aan den Ussel omzetbelasting over de kortstondige verhuur berekenen. Er bestaat ook een mogelijkheid dat de verhuurbare zalen/ruimtes met de benodigde apparatuur aan de huurders ter beschikking worden gesteld. Deze prestatie kan gekwalificeerd worden als 'verhuur plus'. Daarnaast zou de gemeente Krimpen aan den Ussel bij de verhuur van deze ruimten mogelijk kunnen opteren voor btw-belaste verhuur. Het gevolg van bovenstaande opties zou zijn dat de gemeente Krimpen aan den Ussel aan de huurders van de verhuurbare zalen/ruimten 21 0 Zo btw in rekening brengt. De gemeente Krimpen aan den Ussel moet deze in rekening gebrachte btw volledig voldoen aan de Belastingdienst. De gemeente Krimpen aan den Ussel heeft in deze situatie ook een hoger percentage btw-belast gebruik van MFC De Tuyter, waardoor een hoger bedrag van de btw op kosten ten aanzien van MFC De Tuyter in aftrek kan worden gebracht. Theaterzaal Ten aanzien van de theaterzaal bestaat er een andere mogelijkheid om btw-belast te verhuren. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat de theaterzaal met alle voor een theater benodigde artikelen voor een theatershow (zoals geluid- en lichtinstallatie, schoonmaak, beamer etc.) reeds aanwezig zijn en ook ter beschikking worden gesteld aan de huurders. Dit betekent dat de gemeente Krimpen aan den Ussel niet slechts passief een ruimte verhuurt, maar mogelijk aanvullend dienstbetoon verricht waardoor de prestatie kwalificeert als 'verhuur plus'. Verhuur plus is voor de omzetbelasting een met btw belaste prestatie, waardoor de gemeente Krimpen aan den Ussel aan de huurders van de theaterzaal 21 Vo btw in rekening zal moeten brengen. De gemeente Krimpen aan den Ussel moet deze in rekening gebrachte btw volledig voldoen aan de Belastingdienst. De gemeente Krimpen aan den Ussel heeft in deze situatie ook een hoger percentage btw-belast gebruik van MFC De Tuyter, waardoor een hoger bedrag btw op kosten ten aanzien van MFC De Tuyter in aftrek kan worden gebracht. In het excel-bestand hebben wij een nieuw tabblad opgenomen waarbij de verhuurbare zalen/ruimten en de theaterzaal volledig btw-belast zijn. Het vorenstaande zou zorgen voor een btw-belast gebruik van MFC De Tuyter van 58,76 0 7o (ten opzichte van 35,80 0 7o in de huidige situatie). Wij raden de gemeente Krimpen aan den Ussel aan vooraf de gevolgen van een eventuele btw-belaste verhuur van de verhuurbare zalen/ruimten en de theaterzaal met de Belastingdienst af te stemmen om duidelijkheid hierover te verkrijgen. Uiteraard zijn wij bereid de gemeente Krimpen aan den Ussel hierbij te begeleiden.

4 4 1 februari /LR 1.3 BCF Het gedeelde kantoor, de ontmoetingsplein en de huiskamer van vierstroom heb jij (deels) meegenomen als ruimten die gebruikt worden voor btw-compensabele activiteiten. Zoals in paragraaf 1.2 reeds is opgemerkt, hebben wij de huiskamer van vierstroom meegenomen als vrijgesteld gebruik. Vanuit de gemeente Krimpen aan den Ussel bezien is er namelijk sprake van vrijgestelde verhuur van de ruimte aan de vierstroom. De gemeente Krimpen aan den Ussel kan de ruimte ook niet btw-belast verhuren, omdat de vierstroom waarschijnlijk niet kan voldoen aan het 90%-criterium. Ten aanzien van de overige ruimten zijn wij het eens met jouw beoordeling. Wij gaan er hierbij vanuit dat het ontmoetingsplein voor alle inwoners van de gemeente Krimpen aan den Ussel open staat. Dit verklaart ook het gebruik van het gedeelde kantoor. Op basis van de huidige verdeling, komen wij op een percentage compensabel gebruik van 5,S4Vo. Het valt ons op dat het gebruik van het ontmoetingsplein verdeeld is over btw-belast, btw-vrij gesteld en BCF. Bij deze berekening is het gebruik door drieën gedeeld ( ). Wij kunnen deze berekening volgen. De Belastingdienst kan hier echter vragen over stellen, omdat normaal gesproken wordt aangesloten bij het werkelijk gebruik. NB. Mocht de verdeling gebaseerd zijn op het gebruik van de vierstroom, dan is er geen gebruik die declarabel is bij het btw Compensatiefonds. Het gebruik door de vierstroom is namelijk vanuit de gemeente Krimpen aan den Ussel bezien een btw-vrij gestelde prestatie (verhuur van een ruimte). 1.4 Algemene ruimten Op basis van jouw berekening zien wij dat de algemene ruimten, zoals de verkeersruimtes en toiletten in eerste instantie niet zijn meegenomen bij het bepalen van het recht op aftrek van btw op kosten. Dit is wat ons betreft een juist uitgangspunt. De algemene ruimten worden verdeeld aan de hand van de verhouding tussen de btw-belaste en de btw-vrij gestelde ruimten. Deze berekening hebben wij toegevoegd in het excel-bestand. Het percentage belast gebruik verandert hiermee niet. 2. Ingangsdatum verzoek aan de Belastingdienst Wij begrijpen dat het berekende percentage van btw-aftrek is gebaseerd op het gebruik per het voorjaar van Dit betekent dat de huidige afspraak met de Belastingdienst tot het voorjaar van 2016 in stand kan blijven. In het excel-bestand geef je aan om per 1 januari 2016 het percentage al toe te passen. Dit brengt voor de gemeente Krimpen aan den Ussel in de huidige situatie een nadeel met zich. Waar nu 50 o A van de btw te verrekenen is, zou dit verlaagd worden tot 35,80 0 7). Het voorstel naar de Belastingdienst zou ook een verzoek kunnen inhouden om per 1 januari 2017 het berekende percentage btw-belast gebruik toe te passen.

5 5 1 februari /LR Indien gekozen wordt voor de btw-optimalisatie ten aanzien van de verhuurbare zalen/ruimten en de theaterzaal, wordt de te verrekenen btw 58,76 0 zó. In deze situatie is het voordelig om per 1 januari 2016 het percentage al toe te passen. Afronding Wij zullen binnenkort contact met je opnemen om het vorenstaande te bespreken. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, neem dan gerust contact op met Eda Biçer via nummer of met Hans Willemsen via nummer Met vriendelijke groeten. Deloitte Belastingadviseurs B.V. Indirect Tax Hans Willemsen Eda Biçer

6 Vanwege het multifunctionele karakter van het gebouw De Tuyter is het mogelijk (een gedeelte van) de BTW terug te vragen c.q. te verrekenen. Het is echter niet toegestaan om het totaal van in rekening gebrachte BTW te verrekenen. Al naar gelang het gebruik in mĩ van de verschillende "vaste" huurders is een berekening te maken van de te verekenen BTW. Onderstaande berekening geeft dit inzicht: OVERZICHT TOTAAL AANTAL M2 IN DE TUYTER, EXCL. HORECA K van nieuwe situatie najaar 2016 oppervlakte bibliotheek ,55 gedeeld kantoor 58 1,83 speel-o-theek 72 2,27 vierstroom - huiskamer 215 6,75 JJMH 193 6,05 muziek"school" 282 8,83 wereldwinkel 57 1,79 entreezone 36 1,12 ontmoetingsplein - incl bar, beheerder en koffie 4S6 14,29 ontmoetingsplein - toilet en verkeersruimte 42 1,31 verhuurbare zalen/ruimtes, incl bergingen ,39 verhuurbare theaterzaal, incl expeditie ,72 verhuurbare ballet-ruimte 121 3,79 LOK 87 2,72 verkeersruimte, incl toilet MS 178 5,57 Restaurant, incl toiletten, keuken, etc ,01 totaal De Tuyter, excl horeca ,00 OVERZICHT AANTAL TE VERHUREN M2 IN DE TUYTER, DUS EXCL. VERKEERSRUIMTES, ETC. De verkeersruimtes, toiletten, etc. worden gebruikt door alle gebruikers, huurders, etc. en worden derhalve buiten beschouwing gelaten voor de bepaling van de te verrekenen btw. * van al dan niet te verreken BTW oppervlakte aangifte BCF niet 15,82 X 1 bibliotheek 464 gebruik voor belaste prestaties 2 gedeeld kantoor 58 1,99 x 1 xl Xl gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 3 speel-o-theek 72 2,47 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 4 vierstroom - huiskamer 215 7,34 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 5 JJMH 193 6,58 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 6 muziek"school" 282 9,60 x2 x 2 gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 7 wereldwinkel 57 1,95 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 8 ontmoetingsplein - incl bar, beheerder en koffie ,53 x3 x3 x3 gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 9 verhuurbare zalen/ruimtes, incl bergingen ,30 x gebruik voor vrijgestelde prestaties 10 verhuurbare theaterzaal, incl expeditie ,65 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 11 verhuurbare ballet-ruimte 121 4,12 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 12 LOK 87 2,96 X gebruik voor belaste prestaties 13 Restaurant, incl toiletten, keuken, etc ,69 X gebruik voor belaste prestaties Totaal aantal vierkante meters ,00 specifieke belaste verhuur aan bibliotheek 1 " gebruik/verhuur mogelijk door/aan iedereen -í 33/33/33 aangifte, BCF en geen btw specifieke onbelaste verhuur aan soeel-o-rheek specifieke verhuur aan vierstroom ivm dagopvang dementerende ouderen -i BCf specifieke onbelaste verhuur aan JJMH ivm jeugd- en jongerenwerk 2 *26î*van de BTW is te verrekenen ivm leefti d(* 21 iaar ; 745* derhalve niet specif eke onbelaste verhuur aan wereldwinkel 3 ^ gebruik door iedereen (bi v. inlever/uil bibliotheek) *» 3Î/Ĩ3/33 aangifte, BCF en geen btw algemene onhelaste verhuur algemene onbelaste verhuur belaste verhuur aan lokale omroep belaste verpachting aan horeca via aangifte 1050,17 35,80'Ä nrs 1. 2 (335*), e (265*), S (335*), 12 en!3 via BCF 171,25 S.84% nrs 2 (33«) e 8 (33») geen btw verrekening 1711,63 58,36'^ nrs 2(335*), A (335*) 3, 5, 6 (745*), 7, 8 (335*), 9,10 en algemene ruimten 255 totaal aantal vierkante meters via aangifte ,80^ via BCF I84% geen btw verrekening 1.86] 58,36% ,00 o A Tot en met heden wordt bij de Tuyter een verdeling gehanteerd van SOtb aangifte en 5íW4 ondernemer vrijgesteld, hetgeen voornamelijk wordt veroorzaakt door het aantal m2 dat de bibliotheek tot en met heden huurt. In de nieuwe situatie zal dat aantal m2 sterk afnemen, waardoor de ingrijpende verbouwing c.q. renovatie ook plaats kan vinden. Er wordt dan ook voorgesteld om op basis van deze nieuwe situatie, waarin aanzienlijk meer verschillende (vaste] gebruikers een plaats vinden, de btw conform bovenstaande, zowel op de exploitatie als ook bij de aanstaande verbouwing te hanteren en dit met ingang van 2016 te effectueren, ook al is nog enige tijd sprake van de bestaande situatie. Jan van der Giessen. 11 januari 2016 Afdeling F SC

7 Vanwege het multifunctionele karakter van het gebouw De Tuyter is het mogelijk (een gedeelte van) de BTW terug te vragen c.q. te verrekenen. Het is echter niet toegestaan om het totaal van in rekening gebrachte BTW te verrekenen. Al naar gelang het gebruik in m2 van de verschillende "vaste" huurders is een berekening te maken van de te verekenen BTW. Onderstaande berekening geeft dit inzicht: OVERZICHT TDTAAl AANTAL M2 IN DE TUYTER, EXCL. HORECA KWH nieuwe situatie naiaar 2016 oppervlakte bibliotheek ,5S gedeeld kantoor S8 1,83 speel-o-theek 72 2,27 vierstroom - huiskamer 215 6,75 JJMH 193 6,05 muīiek"school" 282 8,83 wereldwinkel 57 1,79 entreezone 36 1,12 ontmoetingsplein - incl bar, beheerder en koffie ,29 ontmoetingsplein - toilet en verkeersruimte 42 1,31 verhuurbare zalen/ruimtes, incl bergingen ,39 verhuurbare theaterzaal, incl expeditie ,72 verhuurbare ballet-ruimte 121 3,79 ţjqk 87 2,72 verkeersruimte, incl toilet MS 178 5,57 Restaurant, incl toiletten, keuken, etc. 25S 8,01 totaal De Tuyter, excl horeca ,00 OVERZICHT AANTAL TE VERHUREN M2 IN DE TUYTER, DUS EXCL. VERKEERSRUIMTES, ETC. De verkeersruimtes, toiletten, etc. worden gebruikt door alle gebruikers, huurders, etc. en worden derhalve buiten beschouwing gelaten voor de bepaling van de te verrekenen btw. Kvan al dan niet te verreken BTW aangifte BCF niet oppervlakte 15,82 X 1 bibliotheek 464 gebruik voor belaste prestaties 2 gedeeld kantoor 58 1,99 X 1 xl x 1 gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 3 speel-o-theek 72 2,47 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 4 vierstroom - huiskamer 215 7,34 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 5 JJMH 193 6,58 x gebruik voor vrijgestelde prestaties 6 muzīek"school" 282 9,60 x2 x2 gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 7 wereldwinkel 57 1,95 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 8 ontmoetingsplein - incl bar, beheerder en koffie ,53 x3 x3 x3 gebruik voor zowel belaste als vrijgestelde prestaties 9 verhuurbare zalen/ruimtes, incl bergingen ,30 x gebruik voor vrijgestelde prestaties 10 verhuurbare theaterzaal, incl expeditie ,65 x gebruik voor vrijgestelde prestaties 11 verhuurbare ballet-ruimte 121 4,12 X gebruik voor vrijgestelde prestaties 12 LOK 87 2,96 X gebruik voor belaste prestaties 13 Restaurant, incl toiletten, keuken, etc. 2S5 8,69 X gebruik voor belaste prestaties Totaal aantal vierkante meters ,00 specifieke belaste verbuur aan bibliotheek 1 i gebruik/verbuur mogelijk door/aan iedereen -» 33/11/31 aangifte, BCF en geen btw specifieke onbelaste verbuur aan speel-o-theek soecifieke verhuur aan vierstroom ivm dagopvang dementerende ouderen -t BCF specifieke onbelaste verhuur aan JJMH ivm jeugd en jongerenwerk 2 u 2614 van de BTW is (e verrekenen ivm leeftijd O 21 jaar); 74* derhalve met specifieke onbelaste verbuur aan wereldwinkel 1 - gebruik door iedereen (bijv. mleverzuil bibliotheek! -» 31/13/33 aangifte. BQ en geen btw-belaste korstondige verhuur/optie blw-belaste verbuur of verhuur plus verhuur plus algemene onbelaste verhuur belaste verhuur aan lokale omroep belaste verpachting aan horeca via aangifte 1723,37 S8,76W ~» nr 1, 2 (33W), 6 (26ÎÍ), 8 (135*), 9,10, 12 en 11 via BCF 171,25 \ň4".. -» nrs 2 (Î3«) e 8 (îî«) geen btw 1038,43 ļ'.,4(p.-. -ŵ nrs 2 (13Îİ), 4 (3354) 3, verrekening 5. 6 (745tļ, 7, 8 (3354) en ÏOO.OOH algemene ruimten 255 totaal aantal vierkante meters via aangifte ,76îí via BCF 186 5,84% geen btw verrekening ,40^ ,00% Tot en met heden wordt bij de Tuyter een verdeling gehanteerd van 50% aangifte en ondernemer vrijgesteld, hetgeen voornamelijk wordt veroorzaakt door het aantal m2 dat de bibliotheek tot en met heden huurt. In de nieuwe situatie zal dat aantal m2 sterk afnemen, waardoor de ingrijpende verbouwing c.q. renovatie ook plaats kan vinden. Er wordt dan ook voorgesteld om op basis van deze nieuwe situatie, waarin aanzienlijk meer verschillende (vaste) gebruikers een plaats vinden, de btw conform bovenstaande, zowel op de exploitatie als ook bij de aanstaande verbouwing te hanteren en dtt met ingang van 2016 te effectueren, ook al is nog enige tijd sprake van de bestaande situatie. Jan van der Giessen, 11 januari 2016 Afdeling F&C

8 Ruimte Oppervlakte 1 Wereldwinkel 57,2 2 Gedeeld kantoor 58,3 3 Ontmoetingsplein - incl. bar en beheerder 392,4 3a Ontmoetingsplein - verkeersruimte en toiletten 41,8 4 Bibliotheek Bibliotheek - kantoor 24,6 6 Bibliotheek - magazijn 29,4 7 Entreezone 35,7 8 Koffiehoek 63,1 9 Speel-o-theek 72,4 10 Vierstroom - huiskamerfunctie 86,6 11 Gedeelde keuken 26,8 12 Jeugdhonk 117,4 13 Patio - Jeugdhonk 29,1 14 Buitenterras - huiskamerfunctie 88,1 15 Zaal 2 47,6 16 Zaal 3 34,1 17 Zaal 1 104,8 18 Zaal 4 26,8 19 Balletzaal, incl kleedruimte en berging 120,9 20 Muziekschool - leslokaal 1 46,1 21 Muziekschool - leslokaal 2 43,4 22 Muziekschool - leslokaal 3 28,5 23 Muziekschool - leslokaal 4 28,5 24 Muziekschool - leslokaal 5 26,5 25 Muziekschool - leslokaal 6 20,8 26 Muziekschool - leslokaal 7 34,9 27 Theaterzaal, incl sluis 249,5 28 LOK 86,7 30 Kantoor huiskamer 24,6 31 Kantoor jeugdhonk 14,5 32 Opslag jeugdhonk 16,1 33 Opslag gedeelde keuken 5, Verkeersruimte, incl toilet MS 177,7 A Berging 19,7 C Berging theater 34,4 D Berging 57,7 E Expeditie 57,9 F Berging 28,8 G Berging muziekschool - Ml 9,8 H Berging muziekschool - Ml 8 1 Berging muziekschool - M2 links 9,8 J Berging muziekschool - M2 rechts 12 K Berging muziekschool - M4 7,5 L Berging muziekschool - M7 5,8 M Berging 11,9 totaal aantal m2 excl. restaurant 2.933,30 29 Restaurant, incl toiletten, keuken, etc. 255,3 totaal aantal m2 incl. verkeersruitmes en toiletten 3.188,60

Algemeen. Gemeente Giessenlanden t.a.v. de heer E. Kraaijeveld Postbus ZG HOORNAAR. gemeente Giessenlanden: memo inzake MFC Noorderhuis

Algemeen. Gemeente Giessenlanden t.a.v. de heer E. Kraaijeveld Postbus ZG HOORNAAR. gemeente Giessenlanden: memo inzake MFC Noorderhuis Deloitte Belastingadviseurs B.V. Indirect Tax Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9963 www.deloitte.nl Gemeente Giessenlanden t.a.v.

Nadere informatie

MPGD GD Behandeld door Drs. ing. G. Ravensbergen

MPGD GD Behandeld door Drs. ing. G. Ravensbergen MPGD32010030910570217 GD3 09.03.2010 0217 6Ö3 2g9S>20 Deloitte Belastingadviseurs B.V. Omzetbelasting Stationsplein 6 2275 AZ Voorburg Postbus 90721 2509 LS Den Haag Tel: (088) 2882888 Fax:(088)2889812

Nadere informatie

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning Hieronder wordt ingegaan op de fiscale consequenties van de aankoop en het bezit van een recreatiewoning die zodanig met de (onder)grond is verbonden

Nadere informatie

Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs)

Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs) Kennisnetwerk Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen Igor Grevers (ICSadviseurs) ICSadviseurs Inhoud 1. Voorstellen 2. Waarom de BTW-startersgids? 3. Wat is BTW? 4. Heffing van BTW 5. Verricht u BTW

Nadere informatie

Behandeld door G.J.A. van Kalmthout

Behandeld door G.J.A. van Kalmthout Omzetbelasting Orfeoschouw 66 2726JHZoetermeer U57U2 AC Zoetermeer 79)3465100 ;079) 3465130.delortle.nl Gemeente Dordrecht T.a.v. de heer A. van Prooijen Postbus 8 3 300 AA DORDRECHT Datum Behandeld door

Nadere informatie

BTW pilot. 20 juni 2014

BTW pilot. 20 juni 2014 BTW pilot 20 juni 2014 ICSadviseurs Inhoud 1. Voorstellen 2. Waarom de BTW-pilot? 3. Wat is BTW? 4. Heffing van BTW 5. Verricht u BTW belaste prestaties? 6. Vrijstellingen 7. Rekenmodel 8. Invulexercitie

Nadere informatie

Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg.

Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg. Advies voor AB SED Zaaknummer: Datum advies: Opsteller: Jörn Gorlee in samenwerking met Lammert Tiesinga en Edy Gramberg. Onderwerp: Concept besluit: Samenvatting: Economische overdracht van een deel van

Nadere informatie

Deloitte. Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v. de raadsgriffie Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Geachte raad,

Deloitte. Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v. de raadsgriffie Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Geachte raad, Deloitte D&oitte Accountants BV. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v.

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE (FLEXIBEL) en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE (FLEXIBEL) en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE (FLEXIBEL) en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30 juli 2003 vastgesteld. Verwijzing naar dit model

Nadere informatie

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Landal Volendam Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Zelfstandigheid en verhuurorganisatie 2.3 Aftrek van voorbelasting 2.3.1 Geen

Nadere informatie

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Gooilanden Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Aftrek van voorbelasting 2.2.1 Geen privé gebruik recreatiewoning 2.2.2 Privé gebruik

Nadere informatie

Btw en combinatiefuncties

Btw en combinatiefuncties Btw en combinatiefuncties 1 Inhoudsopgave 1. Achtergrondinformatie 3 1.1 Wat is een combinatiefunctie? 3 1.2 Inhoud brochure 3 2. Btw 3 3. Btw-gevolgen als een werknemer tegen vergoeding wordt uitgeleend/gedetacheerd

Nadere informatie

De10 itte. Grondbank RZG Zuidplas. Acco an versag v w boekjdr e ndigend op 31 deceml r 2011. 30 maart 2012

De10 itte. Grondbank RZG Zuidplas. Acco an versag v w boekjdr e ndigend op 31 deceml r 2011. 30 maart 2012 De10 itte Deloitte Accountants B.V. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 wwwdeloitte.ni Grondbank RZG Zuidplas Acco an versag v w boekjdr

Nadere informatie

Gert Vos btw-advies MEMO. 1. Uitgangspunten. 2. Vraagstelling. 3. Fiscale aspecten Huisvesting onderwijs

Gert Vos btw-advies MEMO. 1. Uitgangspunten. 2. Vraagstelling. 3. Fiscale aspecten Huisvesting onderwijs MEMO Trix Terwindtstraat 29 4333 CG Middelburg M : 06 306 22 999 Email : gert@vos-btwadvies.nl KVK : 56104588 Btw-nr. : NL.06579.26.46.B.01 Bank : NL69 INGB 00061.111.36 Aan : Gemeente Voerendaal T.a.v.

Nadere informatie

: P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl. : J. Schipper (078) 770 6100 J.Schipper@alblasserdam.nl

: P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl. : J. Schipper (078) 770 6100 J.Schipper@alblasserdam.nl Raadsvoorstel Vergadering : 23 april 2013 Nummer : Raad 2013/023 Datum voorstel : 26 maart 2013 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp Soort voorstel : P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl

Nadere informatie

Deloitte. Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas. Accountantsverslag voor het boekjaar eindigend op 31. 16 mel 2012

Deloitte. Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas. Accountantsverslag voor het boekjaar eindigend op 31. 16 mel 2012 Wit hetminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas Accountantsverslag voor het

Nadere informatie

WILLEM BUYTEWECHSTRAAT 42

WILLEM BUYTEWECHSTRAAT 42 Kantoorruimte Delfshaven 2.600,- (EX BTW) WILLEM BUYTEWECHSTRAAT 42 jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 8 Royale mulifunctionele kantoor-/ opslag-/ werkplaats, /theaterruimte in een levendige omgeving

Nadere informatie

Gemeenschapshuis Mook, Kostenraming "Scenario A" Sloopkosten Slopen lage gedeelte achter de grote zaal (ca. 205 m2) incl. bouwrijp maken 35.000,00 Sloopwerk i.r.t. herindeling (intern) 15.000,00 Asbestinventarisatie

Nadere informatie

M PGD GD

M PGD GD M PGD32010031509520382 GD3 15.03.2010 0382 /" t>3 2^978 Deloitte Belastingadviseurs B.V. Omzetbelasting Stationsplein 6 2275 AZ Voorburg Postbus 90721 2509 LS Den Haag Tel: (088) 2882888 Fax: (088) 2889812

Nadere informatie

Uei0iiie. Aan de leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfiand Postbus 3061 2601 DB DELFT

Uei0iiie. Aan de leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfiand Postbus 3061 2601 DB DELFT Uei0iiie 1 -. Deloitte Accountants Wilhelminakade 1 3072 AF Rotterdam Fostbus 2031 3000 GA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Aan de leden van het algemeen bestuur

Nadere informatie

Deloitte INGEKOMEN 21 NOV 2011

Deloitte INGEKOMEN 21 NOV 2011 Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 21/11/2011 11 ink19376 Accountants B.V. Kroon park 10 6831 GV Arnhem Postbus 30265 6803 AG Arnhem Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9777 www.deloitte.nl GEMEENTE

Nadere informatie

TE HUUR. s Gravendijkwal 66 te Rotterdam

TE HUUR. s Gravendijkwal 66 te Rotterdam TE HUUR s Gravendijkwal 66 te Rotterdam Betreft Te huur kleine ( 11m² tot 20m² ) en/of grote kantoor- praktijkunits ( 30m² tot 37m²) per dag deel met een minimum afname periode van 20 en of 30 uur per

Nadere informatie

Haaften, Molenstraat 21

Haaften, Molenstraat 21 Haaften, Molenstraat 21 OMSCHRIJVING: Te huur: multifunctioneel pand vanaf 20,= per m² per jaar! In dit bijzondere bedrijfsobject, gelegen aan de voet van de Waalbandijk in Haaften, zijn diverse gebruiksmogelijkheden

Nadere informatie

Waagmeestershoeve 1 a. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

Waagmeestershoeve 1 a. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 Waagmeestershoeve 1 a Apeldoorn Kenmerken Te koop of te huur Vraagprijs Huurprijs BTW Winkelruimte, Overige 328.000,- k.k. 750,- per maand BTW belast Oppervlakte Circa 160m² Ligging Woonomgeving Bijzonderheden

Nadere informatie

Te Huur. Betaald parkeren in de directe omgeving.

Te Huur. Betaald parkeren in de directe omgeving. Te Huur Vrijblijvende Projectinformatie Kantoorruimte: Keizerstraat 20 Deventer Object/ligging Oppervlakte Opleveringsniveau Op werkelijk schitterende en zeer prominente locatie in de belangrijkste aanloopstraat

Nadere informatie

MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW

MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW MODEL HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015 vastgesteld en tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl.

Nadere informatie

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen EnergyGuards B.V. Duinweg 17 2585 JT Den Haag Telefoon: 070 310 63 03 Mail: info@energyguards.nl BTW nr.: NL8534.61.867.B01 Bank: NL45 TRIO 0197 8126 86 Als u als particulier met zonnepanelen energie levert

Nadere informatie

Veenplaats 19 Amstelveen PROJECTINFORMATIE

Veenplaats 19 Amstelveen PROJECTINFORMATIE Veenplaats 19 Amstelveen PROJECTINFORMATIE Veenplaats 19 Midden in het Oude Dorp gelegen VOLLEDIG GERENOVEERDE kantoorruimte van in totaal circa 650 m² BVO, waarvan circa 475 m² beschikbaar. Met de centrale

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Projectinformatie Planthofsweg 51 Almelo Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld;

Nadere informatie

Deloitte. Brief. uitgebracht aan de voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving te Amsterdam

Deloitte. Brief. uitgebracht aan de voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving te Amsterdam RJ-Comm. 1148 Brief uitgebracht aan de voorzitter van de Raad voor de Jaarverslaggeving te Amsterdam Richtlijn 645 Raad voor de Jaarverslaggeving Woningcorporaties De10 tte. Deloitte Accountants B.V. Wilhelminakade

Nadere informatie

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR In deze brochure worden de belangrijkste vragen op het gebied van de Wet op de Omzetbelasting 1968 (hierna Wet OB) behandeld die zich voordoen bij de aankoop, de

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE WINKELRUIMTE / (DAG)HORECA LANGE DELFT 111 TE MIDDELBURG

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE WINKELRUIMTE / (DAG)HORECA LANGE DELFT 111 TE MIDDELBURG VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE WINKELRUIMTE / (DAG)HORECA LANGE DELFT 111 TE MIDDELBURG Scheveningseweg 50 Postbus 82033 info@cog.nl KvK Den Haag 27181227 2517 KW DEN HAAG 2508 EA DEN HAAG www.cog.nl BTW

Nadere informatie

Model onderhuurcontract

Model onderhuurcontract Model onderhuurcontract ONDERGETEKENDEN #naam verhuurder# gevestigd/ wonende te #vestigingsplaats# hierna te noemen 'verhuurder', ingeschreven in het handelsregister onder nummer #nummer#, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal

Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal 161125-01-VGB-04 Raadsvoorstel Aanvullend krediet LocHal_crdv 1 Raadsvoorstel Aanvullend krediet Renovatie van de LocHal Aanleiding Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad ingestemd met de renovatie

Nadere informatie

Te Huur. Poort van Uden

Te Huur. Poort van Uden Te Huur Poort van Uden Kantoorruimten gelegen op zichtlocatie aan de Rondweg. Vloeroppervlakten Huurprijs : 1 e Verdieping: Ca. 132 m². 2 e Verdieping: Ca. 225 m². : 80,00 / m² / jaar. Adres Kantoorruimten

Nadere informatie

Curacao 16. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

Curacao 16. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 Curacao 16 Apeldoorn Kenmerken Te huur Huurprijs BTW Oppervlakte Ligging Aanvaarding Bedrijfsruimte met showroom-/kantoorruimte 175.000,- per jaar BTW belast Circa 2.850m² Bedrijventerrein in overleg Te

Nadere informatie

Deloitte. Geachte heer Van Balveren,

Deloitte. Geachte heer Van Balveren, DeIotte Accountants B.V. Kroonpark 10 6831 GVArnhem Postbus 30265 6803 AG Arnhem Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9777 www.deloittenl Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

825,- (EX BTW) POLDERLAAN 19. jouwzaak.nu. Pagina 1 van 8

825,- (EX BTW) POLDERLAAN 19. jouwzaak.nu.   Pagina 1 van 8 825,- (EX BTW) POLDERLAAN 19 jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 8 Geheel gerenoveerde winkelruimte gelegen aan de Polderlaan te Rotterdam. Locatiegegevens: De winkel is gelegen aan de Polderlaan,

Nadere informatie

PADJEDIJK 1 TE PURMEREND WINKEL/HORECARUIMTE OP HOEK-/ZICHTLOKATIE CENTRUM PURMEREND FRONTBREEDTE 28 METER!! TOTALE OPPERVLAKTE CA.

PADJEDIJK 1 TE PURMEREND WINKEL/HORECARUIMTE OP HOEK-/ZICHTLOKATIE CENTRUM PURMEREND FRONTBREEDTE 28 METER!! TOTALE OPPERVLAKTE CA. TE HUUR PADJEDIJK 1 TE PURMEREND WINKEL/HORECARUIMTE OP HOEK-/ZICHTLOKATIE CENTRUM PURMEREND FRONTBREEDTE 28 METER!! TOTALE OPPERVLAKTE CA. 185 M² HUURPRIJS CA. 2.990,- PER MAAND EXCL. BTW 1 PADJEDIJK

Nadere informatie

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 17 HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS IU Domein De Waufsberg Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Hendriksen Accountants en Adviseurs is een brede adviesorganisatie met vestigingen in

Nadere informatie

Te Huur. Oss, Walplein 2-4

Te Huur. Oss, Walplein 2-4 Te Huur Oss, Walplein 2-4 Commerciële ruimte met bovenwoning gelegen midden in het centrum Oss. Vloeroppervlakte : Ca. 55 m² commerciële ruimte. : Ca. 155 m² bovenwoning. Huurprijs totaal : 26.000,00 per

Nadere informatie

MPGR12011042014440279 GR1 20.04.2011 0279. drs. F.P. Smilde

MPGR12011042014440279 GR1 20.04.2011 0279. drs. F.P. Smilde MPGR12011042014440279 GR1 20.04.2011 0279 ^Ó^ Deloitte Accountants B.V. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Tel: (088) 2882888 Fax: (088) 2889830 www.deloitte.nl Aan de directie

Nadere informatie

Vrijblijvende projectinformatie. Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost

Vrijblijvende projectinformatie. Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost Vrijblijvende projectinformatie Kantoren Timorplein Amsterdam Stadsdeel Oost Type : kantoorruimten Kamers : van circa 27 m² tot 163 m² Prijs : vanaf circa 300,=, excl. servicekosten, exclusief btw per

Nadere informatie

Amsterdamseweg Amstelveen PROJECTINFORMATIE

Amsterdamseweg Amstelveen PROJECTINFORMATIE Amsterdamseweg 108 110 Amstelveen PROJECTINFORMATIE Amsterdamseweg 108-110 Op schitterende locatie, gelegen aan één van de belangrijkste verkeersaders van Amstelveen en in directe nabijheid van het Stadshart,

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30 juli 2003 vastgesteld. Verwijzing naar dit model en het gebruik

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont)

HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont) HUUROVEREENKOMST ONZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VIJF JAAR OF KORTER (voor het huren van een kamer in een woning waarin de verhuurder niet woont) ONDERGETEKENDEN: 1. VOORNA(A)M(EN) ACHTERNAAM, geboren op GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Vrijblijvende projectinformatie Te huur Lewenborg te Groningen

Vrijblijvende projectinformatie Te huur Lewenborg te Groningen Vrijblijvende projectinformatie Te huur Lewenborg te Groningen Adres Kajuit te Groningen Algemeen Er zijn diverse winkelruimten te huur in het geheel gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Lewenborg.

Nadere informatie

BTW-nieuwtjes 17-2013

BTW-nieuwtjes 17-2013 BTW-nieuwtjes 17-013 van vilsteren BTW advies bv Heidesteinlaan a, 6866 AG Heelsum E-mail: info@btwadvies.com Website: www.btwadvies.com Telefoon: 06-7071710 KvK Arnhem 0913609 1. Nieuw vastgoedbesluit

Nadere informatie

Kantoorruimte. Vrijblijvende Projectinformatie. Toermalijnstraat Alkmaar

Kantoorruimte. Vrijblijvende Projectinformatie. Toermalijnstraat Alkmaar Vrijblijvende Projectinformatie Kantoorruimte Toermalijnstraat Alkmaar Te Huur/Te Koop Locatie/Bereikbaarheid Oppervlakte In directe nabijheid van de A9 wordt in de zgn. eco-zone op bedrijventerrein Boekelermeer

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Projectinformatie Wesseler-nering 11 Enschede Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld;

Nadere informatie

De Oude Molen 3 Amstelveen PROJECTINFORMATIE

De Oude Molen 3 Amstelveen PROJECTINFORMATIE De Oude Molen 3 Amstelveen PROJECTINFORMATIE De Oude Molen 3 Op het voormalige KNSF-terrein stonden onder andere kruitmolens, een lab, een watertoren en stallen voor het vee dat de kruitmolens moest aandrijven.

Nadere informatie

'O' akkoord. u D Aangehouden. d.d. K ; - I O - Z O ^ \

'O' akkoord. u D Aangehouden. d.d. K ; - I O - Z O ^ \ ... -. 'O' G E M E E N T E B O R N E B en W voorstel 12INT01364 Onderwerp Boekenonderzoek belastingdienst 2008-2011 Samenvatting voorstel Medio 2011 heeft door de Belastingdienst een boekenonderzoek plaatsgevonden

Nadere informatie

Huurovereenkomst kantoorruimte

Huurovereenkomst kantoorruimte Huurovereenkomst kantoorruimte Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten worden

Nadere informatie

Te Huur Boekel, Julianastraat 6.

Te Huur Boekel, Julianastraat 6. Te Huur Boekel, Julianastraat 6. Commerciële ruimte gelegen nabij de dorpskern. Vloeroppervlakte : Ca. 1.018 m². Huurprijs : 25.450,- per jaar. Deelhuur is bespreekbaar. Object Commerciële ruimte met ruim

Nadere informatie

deel is in 2017 na oprichting van onze stichting aan ons uitbetaald.

deel is in 2017 na oprichting van onze stichting aan ons uitbetaald. KRIMPEN AANDENIJSSEL Aan Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den Ussel t.a.v. de heer J. Blankenberg Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den Ussel Krimpen aan den Ussel,

Nadere informatie

De I0 tte. Aan de gemeenteraad van de gemeente Sliedrecht Postbus 16 3360 AA SLIEDRECHT. Geachte leden van de raad,

De I0 tte. Aan de gemeenteraad van de gemeente Sliedrecht Postbus 16 3360 AA SLIEDRECHT. Geachte leden van de raad, De I0 tte. Deloitte Accountants B.V. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Aan de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

KONINGINNEGRACHT 10 DEN HAAG

KONINGINNEGRACHT 10 DEN HAAG KANTOORRUIMTE 439 M2 (UNITS V.A. 30 M2) HUURPRIJS: # 155 /M2/JR COG MAKELAARS BV - POSTBUS 82033-2508 EA - TELEFOON 070 306 60 50 - INFO@COGMAKELAARS.NL - WWW.COGMAKELAARS.NL Object/Lokatie Het betreft

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Projectinformatie Vondellaan 2 Oldenzaal Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld;

Nadere informatie

Arkel, Kolk 48 (gedeeltelijk)

Arkel, Kolk 48 (gedeeltelijk) Arkel, Kolk 48 (gedeeltelijk) Adres Kolk 48 Arkel Soort kantoor Oppervlakte vanaf 30 m² tot 60 m² Vraagprijs vanaf 350,-- incl. gas, water en elektra Parkeren goed op eigen terrein Beschikbaar per per

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 20 oktober 2009

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 20 oktober 2009 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 20 oktober 2009 Steller : T.P. van der Steen Telefoonnummer: E-mailadres : Terry.van.der.Steen@heuvelrug.nl Onderwerp : Samenwerking met de Stichting Cultuurhuis Geachte

Nadere informatie

Te Huur. Uden, Rondweg 11

Te Huur. Uden, Rondweg 11 Te Huur Uden, Rondweg 11 Poort van Uden Winkel-/ kantoorruimte op de begane grond Vloeroppervlakte : Winkelruimte: In delen te huur vanaf 278 m² tot maximaal 456 m². Huurprijs : Unit A: ca. 456 m² 90,-/m²

Nadere informatie

HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2

HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2 HORECA-/WINKELRUIMTE WOERDEN TE HUUR Hogewoerd 2 Te huur Horeca-/winkelruimte Gemeente : Woerden. Adres : Hogewoerd 2. Algemeen : Woerden is een stad en gemeente in het westen van de Nederlandse provincie

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE VERHUURINFORMATIE "RIVIERENPLEIN" DORDRECHT

VRIJBLIJVENDE VERHUURINFORMATIE RIVIERENPLEIN DORDRECHT VRIJBLIJVENDE VERHUURINFORMATIE "RIVIERENPLEIN" DORDRECHT RIVIERENPLEIN 6 HVA Heuvelman Vastgoed Advies. Postbus 8080. 3009 AB Rotterdam.. T 010 7854297. E info@hvavastgoed.nl. W www.hvavastgoed.nl.. K.v.K.

Nadere informatie

2921 LC Krimpen aan den IJssel

2921 LC Krimpen aan den IJssel 2921 LC Krimpen aan den IJssel Maerlandtweg 6 2921 LC Krimpen aan den IJssel KANTOORRUIMTE MET OPSLAG HUURPRIJS 875,- PER MAAND (EXCL. BTW) Object: kantoorruimte met opslag. Aan de Maerlandtweg 6 te Krimpen

Nadere informatie

HUURINFORMATIE. Dokter Holtropstraat 152 en 152-B Ermelo. Huurprijs vanaf 650,-- per maand

HUURINFORMATIE. Dokter Holtropstraat 152 en 152-B Ermelo. Huurprijs vanaf 650,-- per maand HUURINFORMATIE Dokter Holtropstraat 152 en 152-B Ermelo Huurprijs vanaf 650,-- per maand Hogeweg 2 3841 KV Harderwijk Postbus 103 3840 AC Harderwijk Tel. 0341-412241 info@vanderhoekmakelaardij.nl www.vanderhoekmakelaardij.nl

Nadere informatie

Te Huur Uden, Passage 3 Commerciële ruimte gelegen op uitstekende locatie in het centrum van Uden.

Te Huur Uden, Passage 3 Commerciële ruimte gelegen op uitstekende locatie in het centrum van Uden. Te Huur Uden, Passage 3 Commerciële ruimte gelegen op uitstekende locatie in het centrum van Uden. Vloeroppervlakte Huurprijs : Ca. 110 m² V.V.O. excl. kelder. : 33.000,- / jaar excl. BTW. Object Commerciële

Nadere informatie

Projectinformatie. Kantoorruimte + magazijn. Avelingen-West 47. Gorinchem. Avelingen West 36 (0183)

Projectinformatie. Kantoorruimte + magazijn. Avelingen-West 47. Gorinchem. Avelingen West 36 (0183) Kantoorruimte + magazijn Avelingen-West 47 Gorinchem Projectinformatie Avelingen West 36 (0183) 30 40 50 Postbus 373 info@bmak.nl 4200 AJ Gorinchem Postbank 26 66 67 KvK 23079378 Bank 37.25.21.630 Omschrijving

Nadere informatie

Vlijtseweg 246. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

Vlijtseweg 246. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 Vlijtseweg 246 Apeldoorn Kenmerken Te koop of te huur Vraagprijs Huurprijs BTW Bedrijfsruimte, Kantoorruimte 174.000,- k.k. 875,- per maand BTW belast Oppervlakte Circa 144m² Ligging Aanvaarding Industrieterrein

Nadere informatie

Hierbij doen wij u onze controleverklaring d.d... mei 2012 bij de jaarrekening 2011 van uw gemeente toekomen.

Hierbij doen wij u onze controleverklaring d.d... mei 2012 bij de jaarrekening 2011 van uw gemeente toekomen. Deloitte Accountants B.V. Amerikalaan 110 6199 AE Maastricht Airport Postbus 1864 6201 BW Maastricht Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9904 www.deloitte.nl Aan de gemeenteraad van de gemeente Simpelveld

Nadere informatie

Te Huur. Veghel, Rembrandtlaan 4

Te Huur. Veghel, Rembrandtlaan 4 Te Huur Veghel, Rembrandtlaan 4 Kantoorkamers gelegen op zichtlocatie aan de Rijksweg N279 Helmond s-hertogenbosch. Vloeroppervlakte : Vanaf ca. 19 m² tot ca. 311 m². Huurprijs : Vanaf 399,00 / maand excl.

Nadere informatie

Te Huur Kantoorunits. Swammerdamweg 16 te IJsselstein

Te Huur Kantoorunits. Swammerdamweg 16 te IJsselstein Te Huur Kantoorunits Swammerdamweg 16 te IJsselstein Plaats IJsselstein. Adres Swammerdamweg 16. Omschrijving Ligging Bereikbaarheid Vloeroppervlakte Het betreft hier kantoorunits gelegen in een modern

Nadere informatie

Van Twickelostraat 13, 7411 SC Deventer

Van Twickelostraat 13, 7411 SC Deventer Van Twickelostraat 13, 7411 SC Deventer Omschrijving Van Twickelostraat 13, 7411 SC Deventer Omschrijving: Monumentale en zeer representatieve KANTOORVILLA, gelegen aan de IJssel in het centrum van Deventer.

Nadere informatie

Hierbij doen wij u onze accountantsverklaring d.d. 21 mei 2010 bij de jaarrekening 2009 van uw gemeenschappelijke regeling toekomen.

Hierbij doen wij u onze accountantsverklaring d.d. 21 mei 2010 bij de jaarrekening 2009 van uw gemeenschappelijke regeling toekomen. MPGR32010052509330164 GR3 25.05.2010 Q164 6R3 Deloitte Accountants B.V. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Tel: (088) 2882888 Fax: (088) 2889830 www.deloitte.nl Aan de Drechtraad

Nadere informatie

VREDENOORDPLEIN 55.

VREDENOORDPLEIN 55. Kantoorruimte Kralingen-West 455,- (EX BTW) VREDENOORDPLEIN 55 jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 9 Keurige kantoorruimte /atelier op de begane grond, gelegen aan een plein. LIGGING De ruimte ligt

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk

Datum Behandeld door Ons kenmerk Amerikalaan 110 6199 AE Maastricht Airport Postbus 1864 6201 BW Maastricht Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9901 www.deloitte.nl Aan de Raad van Bestuur van Stichting Novadic-Kentron Groep T.a.v.

Nadere informatie

Lireweg P.G.M. Bakker Vastgoed B.V. Westerdreef 1 C 2152 CS Nieuw-Vennep Tel: Website:

Lireweg P.G.M. Bakker Vastgoed B.V. Westerdreef 1 C 2152 CS Nieuw-Vennep Tel: Website: Object: Lireweg 15, 2153 PH te Nieuw Vennep. Bedrijventerrein Nieuw Vennep Zuid. Het betreft een zeer luxe en representatief bedrijfs- en kantoorpand gelegen op het prestigieuze bedrijventerrein Nieuw

Nadere informatie

1o ïtte. Aan het algemeen en dagelijks bestuur van GBLT T.a.v. mevrouw drs. J.H. Lepage MPA Postbus 1098 8001 BB ZWOLLE

1o ïtte. Aan het algemeen en dagelijks bestuur van GBLT T.a.v. mevrouw drs. J.H. Lepage MPA Postbus 1098 8001 BB ZWOLLE De 1o ïtte. rouh1tts 6825 MD Arnhem Postbus 30265 6803 AG Arnhem Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9777 www.deloitte.nl Aan het algemeen en dagelijks bestuur van GBLT T.a.v. mevrouw drs. J.H. Lepage

Nadere informatie

Steenbokstraat 21. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

Steenbokstraat 21. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 Steenbokstraat 21 Apeldoorn Steenbokstraat 21 te Apeldoorn Kenmerken Te huur Huurprijs BTW Kantoorruimte 70,- per m² per jaar BTW belast Oppervlakte Circa 600m² In units vanaf Circa 200m² Ligging Bedrijventerrein

Nadere informatie

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting Als u een vakantiewoning op het oog heeft in Nederland, is het verstandig u eerst en goed te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning verbonden

Nadere informatie

Nieuwbouw in De Rijp. M.C. van Voordenstraat 1 A-1C De Rijp Huurprijs: 50,- per m² per jaar excl. BTW

Nieuwbouw in De Rijp. M.C. van Voordenstraat 1 A-1C De Rijp Huurprijs: 50,- per m² per jaar excl. BTW Nieuwbouw in De Rijp M.C. van Voordenstraat 1 A-1C De Rijp Huurprijs: 50,- per m² per jaar excl. BTW Welkom op de M.C. van Voordenstraat 1 A-1C in De Rijp Kenmerken van M.C. van Voordenstraat 1 A-1C in

Nadere informatie

Te Huur Oss, Hooghuisstraat Commerciële ruimten gelegen op goed bereikbare zichtlocatie in het centrum.

Te Huur Oss, Hooghuisstraat Commerciële ruimten gelegen op goed bereikbare zichtlocatie in het centrum. Te Huur Oss, Hooghuisstraat 25-27 Commerciële ruimten gelegen op goed bereikbare zichtlocatie in het centrum. Vloeroppervlakte : Vanaf ca. 90 m² kantoor- / winkelruimte. : Totaal ca. 370 m² kantoor- /

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE HUUR Van der Giessenweg 49 2921 LP Krimpen aan den IJssel

Vrijblijvende object informatie TE HUUR Van der Giessenweg 49 2921 LP Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende object informatie TE HUUR Van der Giessenweg 49 2921 LP Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende object informatie TE HUUR Van der Giessenweg 49 2921 LP Krimpen aan den IJssel Te huur : Kantoorruimte

Nadere informatie

DIERGAARDESINGEL 67A B

DIERGAARDESINGEL 67A B Kantoorruimte Oude Westen 2.100,- (EX BTW) DIERGAARDESINGEL 67A B jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 9 Mooie multifunctionele kantoorruimte / werkplaats aan de Diergaardesingel 67a-b LIGGING De ruimte

Nadere informatie

Te Huur Uden, Annaboulevard 6 Kantoor- / praktijkruimte of hotelkamers in het zorg- en herstelhotel Udens Duyn****.

Te Huur Uden, Annaboulevard 6 Kantoor- / praktijkruimte of hotelkamers in het zorg- en herstelhotel Udens Duyn****. Te Huur Uden, Annaboulevard 6 Kantoor- / praktijkruimte of hotelkamers in het zorg- en herstelhotel Udens Duyn****. Vloeroppervlakte : Ca. 977 m² Huurprijs : Vanaf 70,00 / m² / jaar. Object Kantoor- /

Nadere informatie

TE KOOP: ,- k.k. TE HUUR 1.500,- p.m. excl. BTW

TE KOOP: ,- k.k. TE HUUR 1.500,- p.m. excl. BTW Middellaan 15 3701 VA Zeist Lichte ruimte Zichtlocatie Centrum Zeist TE KOOP: 250.000,- k.k. TE HUUR 1.500,- p.m. excl. BTW Kenmerken Algemeen Zeist is gelegen ten oosten van de stad Utrecht en goed bereikbaar

Nadere informatie

TE HUUR. Nieuwebinnenweg 334-A te Rotterdam

TE HUUR. Nieuwebinnenweg 334-A te Rotterdam TE HUUR Nieuwebinnenweg 334-A te Rotterdam Betreft Te huur mooie winkelruimte met een totale oppervlakte van ca. 100 m² gelegen aan de Nieuwebinnenweg, een ideale straat voor ondernemers. De Nieuwebinnenweg

Nadere informatie

Wat willen we bereiken? Een democratisch provinciaal bestuur dat effectief, efficiënt en transparant is.

Wat willen we bereiken? Een democratisch provinciaal bestuur dat effectief, efficiënt en transparant is. Provinciale Staten Vergadering PS: 5 februari 2010 Nr: SGR-040 Agenda nr: Nr: SGR09041073 Onderwerp: Verantwoording fractievergoeding 2008 VOORSTEL Aan de Provinciale Staten van Zeeland Samenvatting: De

Nadere informatie

Te Huur. In de huidige staat, verhuur als ware het casco.

Te Huur. In de huidige staat, verhuur als ware het casco. Te Huur Vrijblijvende Projectinformatie Bedrijfsruimte: Kartbaan Go Planet Parc Enschede Object/ligging Oppervlakte Op werkelijk schitterende en zeer prominente locatie in de directe omgeving van het FC

Nadere informatie

650,- (EX BTW) LAAN OP ZUID 147. jouwzaak.nu. Pagina 1 van 9

650,- (EX BTW) LAAN OP ZUID 147. jouwzaak.nu.   Pagina 1 van 9 650,- (EX BTW) LAAN OP ZUID 147 jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 9 Onderneemt u binnenkort in het meest dynamische gedeelte van Rotterdam? Dankzij de turn-key oplevering zijn de kantoorunits per

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW KONTRAKT_NUMMER HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW Gebaseerd op het model zoals door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in juli 2003 vastgesteld. Ondergetekenden:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Vergadering: 17 februari Agendanummer: 14

Aan de gemeenteraad. Vergadering: 17 februari Agendanummer: 14 Vergadering: 17 februari 2009 Agendanummer: 14 Status: Hamerstuk Portefeuillehouder: N.R. Werkman Behandelend ambtenaar W.J. de Boer, 0595-447725 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. W.J. de Boer) Aan de

Nadere informatie

DeloItte. Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht t.a.v. de raadsgriffier, de heer mr. A.P.M.A.F. Bergmans Postbus AA PAPENDRECHT

DeloItte. Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht t.a.v. de raadsgriffier, de heer mr. A.P.M.A.F. Bergmans Postbus AA PAPENDRECHT DeloItte. Deloftte Accountants B.V. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Aan de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht

Nadere informatie

Kenmerken. Omschrijving. SEGRO LOGISTICS CENTRE 2 Hoeksteen MS Hoofddorp Industrial. Contactpersoon

Kenmerken. Omschrijving. SEGRO LOGISTICS CENTRE 2 Hoeksteen MS Hoofddorp Industrial. Contactpersoon SEGRO LOGISTICS CENTRE 2 Hoeksteen 26 2132 MS Hoofddorp Industrial 55 per m² / jaar Contactpersoon robinfantasy@126.com Kenmerken Algemeen Huurprijs 55 Bestemming HoofdbestemmingIndustrial StatusReady

Nadere informatie

Workshop. Casus woningen en beperking btw druk. Bedrijfsonroerend goed; leegstand en btw aftrek. pagina 1

Workshop. Casus woningen en beperking btw druk. Bedrijfsonroerend goed; leegstand en btw aftrek. pagina 1 Workshop Casus woningen en beperking btw druk Bedrijfsonroerend goed; leegstand en btw aftrek pagina 1 Casus Ontwikkelende bouwer bouwt woningen en verkoopt die aan woningbelegger Grond 100 ovb 6 Bouwkosten

Nadere informatie

Gemeente Lelystad Ingekomen 16 JUN 2015. Kopie aan:

Gemeente Lelystad Ingekomen 16 JUN 2015. Kopie aan: 0^=> \d ju^va.' lot's OLJ&rje^oeUi naarcs 150014156 Gemeente Lelystad Ingekomen 16 JUN 2015 Kopie aan: Orteliuslaan 982 3528 BD Utrecht Postbus 3180 3502 GD Utrecht Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088

Nadere informatie

Fiscale vragen en antwoorden

Fiscale vragen en antwoorden Fiscale vragen en antwoorden Regeling specifieke uitkering sport 1. Komt btw die verband houdt met activiteiten die vallen onder de verruimde btwsportvrijstelling in aanmerking voor compensatie bij het

Nadere informatie

Te huur. Westhaven 73-74

Te huur. Westhaven 73-74 Te huur Westhaven 73-74 2801 PN Gouda Lage Gouwe 2, 2801 LG Gouda (0182) 525 700 gouda@basis.nl www.basis.nl Omschrijving Algemeen: Het betreft hier een rijksmonumentaal multi-tenant kantoorpand waarin

Nadere informatie

Marconistraat 68H 2809 PE Gouda HUURPRIJS 650,- EXCL. BTW PER MAAND

Marconistraat 68H 2809 PE Gouda HUURPRIJS 650,- EXCL. BTW PER MAAND Marconistraat 68H 2809 PE Gouda HUURPRIJS 650,- EXCL. BTW PER MAAND Object: het betreft hier een nagenoeg compleet ingerichte multifunctionele bedrijfsunit. Vloeroppervlakte: totaal circa 100 m² verdeeld

Nadere informatie