mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte"

Transcriptie

1 mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

2 Sluipen als een kat 1 Ik wil brullen als een tijger. Met een flinke grote bek. Hoog over de bomen kijken. Als giraf met lange nek. Door besneeuwde bossen rennen als een rendier met een slee. Wil me als een beest gedragen. Dan is dit een goed idee: tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte : Sluipen, sluipen, sluipen als een kat. Hoog over de daken. Niemand wakker maken. Zo cool en kalm als wat. Sluipen als een kat. 2 Ik wil in de bomen klimmen als een eekhoorn of een aap. Rustig in een wei staan grazen als een geitje of een schaap. Door de oceanen zwemmen als een onderwaterdier. Wil me als een beest gedragen. Dat kan goed op die manier: 3 Ik wil springen als een kikker. Stampen als een olifant. Lekker door de struiken sissen, dreigend met mijn slangentand. Hoog over de wereld vliegen. Iemand steken als een bij. Wil me als een beest gedragen. Maar ik houd het simpel bij: Illustratie: Hans Meijer

3 Extra bij Sluipen als een kat Marian van Gog Praten over het liedje Wat kun je zeggen als je dit liedje hebt gezongen? 0 Ieder dier beweegt anders. 0 Ieder dier maakt een ander geluid. 0 Alle dieren sluipen als een kat. 0 Alle dieren... Dieren nadoen Doe de dieren na die in het liedje voorkoemn. Wat kun je doen? 1. brullen als een tijger 2. rennen als een in een boom klimmen als een grazen als een als een als een als een als een als een... Creatief Je kunt de dieren ook schilderen. Kies een dier dat hierboven staat beschreven. Ik kies nummer... Teken dat dier als het brult, rent, klimt of... Welk dier ben jij? Welk dier zou jij graag willen zijn? Wat zou je doen als dit dier? Schrijf het op of teken het in het klein en maak er een button van. Draag je button in de klas. Spreekwoorden en gezegden over dieren Je kunt een vreemde eend in de bijt zijn of een kat in de zak kopen. Zoek zoveel mogelijk spreekwoorden en gezegden met dieren op. Maak er een spel van. Knip stroken papier: wit en een kleur. Schrijf steeds op één strook (gekleurd papier) het spreekwoord of gezegde. Op de andere strook (wit papier) schrijf je de betekenis. Leg alle gekleurde stroken onder elkaar en zoek samen de juiste witte stroken erbij. Je kunt er ook een leuk memory-spel van maken (een setje bestaat dan uit het spreekwoord/gezegde en de betekenis). Woordenlijst de button vreemde eend in de bijt kat in de zak kopen Een speldje met een plaatje of een tekst. Hij droeg een button van de zwemclub. Een buitenbeentje. Iedereen kon zingen, behalve hij. Hij was de vreemde eend in de bijt. Een miskoop doen. Dat T-shirt kromp al na één keer wassen, daarmee heb ik een kat in de zak gekocht.

4 vanaf 7 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof beschrijving: Wilma Hagen Sluipen als een kat Soms zou je even geen mens willen zijn. Veel liever wil je dan de beest uithangen. Lekker hard brullen bijvoorbeeld, en niemand die zegt dat je stiller moet zijn. Heel ver kijken, goed klimmen, vrij vliegen, kilometers zwemmen, hoogspringen, en nog veel meer. Stel je voor dat je een kat bent. Je klimt op een schutting of dak en de wereld ligt aan je voeten. Niemand kan bij je komen, en hoe hard ze je ook roepen, je luistert gewoon niet. Pas als je zin hebt om naar binnen te gaan, klim je naar beneden en kruip je op je vaste plekje op de vensterbank. Het dak op klimmen zou ik maar laten, maar het sluipen kun je alvast oefenen in deze dans. Luister bij het dansen goed naar de tekst van liedje. Dan weet je al wat voor beweging er bij de passen hoort. R = rechts L = links 2 x 8 tellen intro 1-8 Wieg met je lichaam heen en weer, start naar de L-kant. Als je dat kunt knip je op de tellen met je vingers naar de kant waar je lichaam is. 1-8 Herhaal het heen en weer wiegen. Couplet Draaien en brullen 1-3 Start met de L-voet. Draai in 3 passen naar L, begin en eindig met het gezicht naar publiek. 4 Maak een hele grote brul met je mond en met je handen maak je een klauwbeweging naar het publiek. 5-7 Start met de R-voet. Draai in 3 passen naar R, begin en eindig weer met het gezicht naar het publiek. 8 Brul weer en maak de klauwbeweging naar het publiek. 1-8 Lopen en lange armen 1-2 Stap met de L-voet voorwaarts en strek daarbij de L-arm zo lang mogelijk omhoog. Draai de hand van de L-arm in de lucht van L naar R, alsof het een hoofdje is waarmee je rondkijkt. 3-4 Stap met de R-voet voorwaarts en strek de R-arm hoog in de lucht, en doe als bij tellen Herhaal de passen van Herhaal de passen van Tussenstukje Draai op de ballen van de voeten heen en weer in een twistbeweging. De knieën zijn iets gebogen, de billen steken iets naar achteren. Volg de maat van de muziek.

5 1-8 Rendiersprong 1 Maak met de L-voet een sprongetje zijwaarts. 2 Tik met de R-voet aan naast de L- voet aan de vloer. 3 Maak met de R-voet een sprongetje zijwaarts. 4 Tik met de L-voet aan naast de R-voet aan de vloer. 5-8 Herhaal de passen van Beestenarmen Spreid tijdens de volgende passen de armen aapachtig zijwaarts en schud bij iedere stap met de schouders. Beweeg de armen een beetje op en neer. De voeten blijven tijdens het lopen een beetje uit elkaar staan. 1-2 Stap met de L-voet achterwaarts. 3-4 Stap met de R-voet achterwaarts. 5-8 Herhaal de passen van Tussenstukje Maak de twistbeweging. 1-8 Sluipen als een kat 1-2 Stap met de L-voet een grote pas schuin voorwaarts naar L. Trek hierbij de knie hoog op. De R-arm maakt met grote ronde beweging ook een soort sluipbeweging door de lucht. 3-4 Stap met de R-voet een grote pas schuin voorwaarts naar R. Trek hierbij de knie hoog op. De L-arm maakt nu de grote ronde sluipbeweging door de lucht. 5-6 Herhaal de passen van Herhaal de passen van Armzwaaien 1-4 Stap met de L-voet zijwaarts, zodat je stoer en stevig staat en beschrijf met de gestrekte R-arm een hele cirkel voor het lichaam. Begin met de R-hand beneden en eindig ook weer beneden. Kijk naar de R-hand als je de cirkel beschrijft. 5-8 Beschrijf nu zo n zelfde cirkel met de gestrekte L-arm. Je arm eindigt weer beneden op tel 8 en sluit dan op die tel ook de voeten aan met een sprongetje. 1-8 Chachacha 1 Stap met de L-voet voorwaarts. De R-voet blijft achter en wordt alleen een stukje van de vloer getild. 2 Zet de R-voet weer terug op de vloer. 3en4 Chachacha naar L. Maak een kleine zij-sluit-zij beweging met L-R-L. 5 Stap met de R-voet voorwaarts. De L-voet blijft achter en wordt alleen een stukje van de vloer getild. 6 Zet de L-voet weer terug op de vloer. 7en8 Chachacha naar R. Maak een kleine zij-sluit-zij beweging met R-L-R.

6 1-8 Sluip een rondje rechtsom Start met de L-voet en sluip in 8 tellen een rondje rechtsom. Iedere stap duurt 2 tellen. Probeer er een langzame sluipbeweging van te maken. De handen maken hierbij een sluip- en grijpbeweging. 1-8 Sluip een rondje linksom Start met de R-voet en sluip in 8 tellen een rondje linksom. Zelfde beweging en telling als in het rondje rechtsom. Begin en eindig het gesluip met het gezicht naar het publiek. Couplet Draaien en klimmen Herhaal de passen van draaien en brullen, maar op de tellen 4 en 8 maak je nu een klim beweging. 1-8 Lopen en grazen Herhaal de passen van lopen en lange armen, maar i.p.v. te strekken loop je nu voorover als een grazend dier. 1-4 Herhaal het twisten 1-8 Zwemsprongetjes Maak dezelfde sprongetjes als bij de rendiersprong, maar maak er nu schoolslag zwembewegingen bij. 1-8 Herhaal de beestenarmen 1-4 Herhaal de twistbeweging Herhaal de passen van het refrein Couplet Draaien en kikkersprong Herhaal de passen van draaien en brullen, maar maak op tel 4 en 8 een sprongetje. 1-8 Lopen en slurf zwaaien Herhaal de passen van lopen en lange armen. Steek bij de pas met de L-voet de L-arm vooruit als een zwaaiende slurf. Steek bij de pas met de R-voet de R-arm vooruit als een zwaaiende slurf. 1-4 Herhaal het twisten. 1-8 Bijensprong Maak dezelfde sprongetjes als bij de rendiersprong, maar maak er nu vliegbewegingen bij. 1-8 Herhaal de beestenarmen

7 1-4 Herhaal de twistbewegingen Herhaal de passen van het refrein Op de laatste tel van het liedje maak je met je beide handen een klauwbeweging naar het publiek. Je maakt ook nog een hard miauwgeluid en blijft een paar tellen zo staan.

8 Kleurplaat - illustratie: Hans Meijer

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Doe normaal 1 Als ik op m n handen sta. Lekker de natuur in ga. Dan roepen ze, dan roepen ze, ze roepen allemaal: Hé, doe normaal.

Nadere informatie

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Lach! 1 Ik wil paarse haren. Maar hé dat is flauw, m n moeder zegt nee, dus ik verf ze maar blauw tekst: Marian van Gog muziek:

Nadere informatie

november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Zeuren 1 Ik wil vanavond frietjes eten. Want andijvie vind ik bláh. Zul je niet het ijs vergeten? Dat is lekkerder dan vla. Doe

Nadere informatie

november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Mijn buurmans duiven Refrein: M n buurman heeft een duiventil. En als ik s avonds slapen wil, dan hoor ik ze, dan

Nadere informatie

maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Nog even 1 Nog even, nog even. Ik voel me zo blij. Dan krijg ik hem ook en dan hoor ik erbij. Ik draag hem vol trots, ja, dat meen

Nadere informatie

mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Vrijdag de dertiende 1 Ik stond vandaag op. Maar ik had geen geluk. Ik was veel te laat, want mijn wekker was stuk.

Nadere informatie

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Wie o wie? 1 Wie zou de hond naar buiten laten? Hij zit treurig voor de ruit. Wie zou de hond naar buiten laten? Wie laat

Nadere informatie

Liggen of leggen / kennen of kunnen

Liggen of leggen / kennen of kunnen maart 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Liggen of leggen / kennen of kunnen Liggen of leggen / kennen of kunnen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof 1 Weet je wat mijn kip

Nadere informatie

Kom je op mijn feestje?

Kom je op mijn feestje? mei 2013 vanaf 7 jaar Kom je op mijn feestje? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Kom je op mijn feestje 1 Je zus d r zwemdiploma. Je tante is de bruid. Van alles kun je vieren. Nodig iedereen maar

Nadere informatie

februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof

februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof Op je sokken 1 Ik loop op schoenen of op gympen, soms op laarzen, als het moet. Ik kan lopen, rennen, trimmen, want die

Nadere informatie

oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen

oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen Smoezen 1 Zou je helpen met de afwas? Roep je: Nee, dat zal niet gaan! Ik moet op mijn kamer blijven tot mijn huiswerk is gedaan.

Nadere informatie

november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen

november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen Er is een boot Refrein: Er is een boot, zó groot, dat je haast niet kunt geloven wat je ziet. Er is een boot, zó groot:

Nadere informatie

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Klaar voor de start 1 Skaten, rennen, rollen, fietsen. Dansen, springen op één been. Zwemmen, roeien, kanovaren.

Nadere informatie

januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Priklied 1 Snoeppapiertjes, lege zakjes. Snackservetjes, plastic bakjes. Oude zakjes van de thee. Weg ermee! tekst: Marian van

Nadere informatie

Waar zijn mijn gympen?

Waar zijn mijn gympen? februari 2012 vanaf 7 jaar Waar zijn mijn gympen? tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte Intro C Cº C Cº C & b œ œ œ œ # œ œ œ œ # # œ œ œ Œ º C œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & b Hé, hé, hé, heb je m'n gym

Nadere informatie

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Schaatsen 1 Hoera, het heeft gevroren. Het is een mooi gezicht. We wachten tot we horen: de sloten liggen dicht! Kom op en

Nadere informatie

juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Waar ga ik heen? : Ik ga straks op vakantie. Nog even en ik dwaal door onbekende streken en hoor een vreemde taal. Ik zie

Nadere informatie

december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte

december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte Kerst in de keuken Refrein: Met kerst in de keuken. Geef ons het fornuis. Een heerlijke geur in de rest van het huis.

Nadere informatie

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7 Deel 2: Themalessen Les 1 De dierentuin We gaan een bezoekje brengen aan de dierentuin. Daar kun je dieren van over de hele wereld bekijken. Daarom is het net een wereldreis. In de dierentuin zijn heel

Nadere informatie

april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Mijn eigen stijl 1 Mode, ik moet erom lachen. Wie geeft er om merken of prijs? De allernieuwste spijkerbroek. We slikken

Nadere informatie

juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Zomer 1 Ga je mee naar buiten, want de zon schijnt overal. Zetten we een tent op in het gras? Zullen we gaan skaten, wil je liever

Nadere informatie

Het tegenovergestelde

Het tegenovergestelde januari 2012 vanaf 9 jaar Het tegenovergestelde tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Intro & # B G E A B # # Ó Œ Couplet B 7 hoog F 7 zijn of laag. Een ant -woord of een vraag. Het kan warm j j Œ

Nadere informatie

oktober 2013 vanaf 4 jaar De kip van de buren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

oktober 2013 vanaf 4 jaar De kip van de buren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof oktober 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof 1 die kakelt zo blij. En elke dag legt ze een kakelvers ei. De buurvrouw roept: kijk eens!

Nadere informatie

Adewiedewanseltje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS

Adewiedewanseltje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Adewiedewanseltje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Adewiedewanseltje: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Door de ruimte... 4 Dreumesen... 4 Paardje rijden op de knie...

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Performing Arts 1 Inleiding Koningsspelen 2016 Dit jaar maakt

Nadere informatie

NEKSPIEREN. Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek

NEKSPIEREN. Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek NEKSPIEREN Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek Beweeg je hoofd naar rechts, dan naar links 3x herhalen op de maat van de muziek

Nadere informatie

10 OEFENINGEN VOOR THUIS

10 OEFENINGEN VOOR THUIS 10 OEFENINGEN VOOR THUIS Zoek een rustig plekje voor jezelf en neem deze 20 minuten voor jou en jouw lijf. Een gezonde start van de dag, als opwarmer of goede afsluiter. En vergeet niet te genieten! Start:

Nadere informatie

januari 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Ik huppel - BVP Hint Music 2015

januari 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Ik huppel  - BVP Hint Music 2015 januari 2015 vanaf 4 jaar Ik huppel tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof - Ik huppel 1 Ik huppel, ik huppel, ik huppel vandaag. Ik huppel naar boven, en ook weer omlaag. Mijn benen die willen niet

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

Yoga les onderbouw: Dierentuin avontuur (gebaseerd op methode en leskaarten Helen Purperhart)

Yoga les onderbouw: Dierentuin avontuur (gebaseerd op methode en leskaarten Helen Purperhart) Yoga les onderbouw: Dierentuin avontuur (gebaseerd op methode en leskaarten Helen Purperhart) 1. Start in kring: (optioneel) Gesprek over dierentuin Ik ga naar dierentuin en neem mee 2. Onderweg: In kring:

Nadere informatie

mei 2014 vanaf 4 jaar tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof Vogeltje, vogeltje - BVP Hint Music 2014

mei 2014 vanaf 4 jaar tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof Vogeltje, vogeltje  - BVP Hint Music 2014 mei 2014 vanaf 4 jaar Vogeltje, vogeltje tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - Vogeltje, vogeltje 1 ben je gevallen? Boem, op je snavel, doet t ook pijn? waar is je mama? Waar is je mama? Waar zou

Nadere informatie

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant.

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant. BUIKSPIEREN Klap beide knieën naar één kant. Beweeg de kin naar de borst en kom met de romp een klein stukje recht omhoog. Houd 4 tellen vast en ga langzaam weer terug. Bij nekklachten, nek ondersteunen

Nadere informatie

Uitwerking VOORBEELD vrije oefening Meso Teamgym

Uitwerking VOORBEELD vrije oefening Meso Teamgym 1 e deel: tempo telling erg traag (vergelijkbaar met een dodenmars), tellen tot 4 2 e deel: tempo snel (snelle mars), tellen tot 8 Na pieptoon opmaat van circa 3 tellen, tel 1 van maat 1 begint met pianospel

Nadere informatie

De paashaas schildert eieren

De paashaas schildert eieren april 2015 vanaf 4 jaar De paashaas schildert eieren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof De paashaas schildert eieren 1 In rood en groen en geel. Wat maakt hij er weer veel. Refrein: Paashaas, paashaas.

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42

Cursus Rust. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie KINDERGENEESKUNDE TELEFOONNUMMER 020-512 45 42 Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambitie Het Slotervaartziekenhuis, een opmerkelijk en ambitieus ziekenhuis in Amsterdam. In een informele en vertrouwde omgeving werken wij aan innovatieve medische

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: gaan rond en rond. Een grote boog naar boven, dan weer naar de grond. Kijk eens hoe ze draaien, al-le vier. Het lijkt alsof ze

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek Thema 1 Concentratie Waarom? Concentratieoefeningen helpen leerlingen om zich beter te focussen zodat ze hun aandacht beter bij hun werk kunnen houden. Wanneer? Hoe? Als de leerlingen snel worden afgeleid

Nadere informatie

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2 Oefening 1 Doe deze ligoefeningen met rust en aandacht. Concentreer op wat je waarneemt in je lichaam en wees bewust van waar je grenzen liggen. Is een oefening te zwaar pas deze desnoods aan, of doe deze

Nadere informatie

Zing Een beestenboel op school - beweeg als een beest (lesformat) Een les in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Zing Een beestenboel op school - beweeg als een beest (lesformat) Een les in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Zing Een beestenboel op school - beweeg als een beest (lesformat) Een les in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Nadere informatie

LESBRIEF. Muziek & tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Robert Dorn Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis

LESBRIEF. Muziek & tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Robert Dorn Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis LESBRIEF Muziek & tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Robert Dorn Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis INLEIDING In het voorjaar van 2018 komt Kinderen voor Kinderen met het lied. Door het

Nadere informatie

Dynamische stretching

Dynamische stretching Dynamische stretching We hebben een aantal dynamische stretchoefeningen op een rijtje gezet: 1. voorkant bovenbenen: hakken-billen 2. hamstrings: knieheffen 3. heupen, liezen en schouders: zijsluitpas

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

Reeksbeschrijving Bondsreeks

Reeksbeschrijving Bondsreeks Reeksbeschrijving Bondsreeks Gemaakt door: Nele Dierckx, Nele Goossens, Laura Dieltjens, Roselyne Hellemans, Julie Lens, Geertje Van Hove en Faye Caluwé van KLJ Antwerpen Werkjaar: 2017-2018 1. Muziek

Nadere informatie

Lenig worden. Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses. M.koning

Lenig worden. Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses. M.koning Lenig worden Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses M.koning Inleiding: Leniger worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe word je nou eigenlijk lening? En wat is de beste manier om

Nadere informatie

Een muziekles in aansluiting op het dagproject Een beestenboel op school.

Een muziekles in aansluiting op het dagproject Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 3 en 4. Type les Lesduur Omschrijving van de les Zing Een beestenboel op school - blinde rups (lesformat) Een muziekles in aansluiting op het dagproject Een beestenboel op school.

Nadere informatie

BodyBow Gebruikersgids

BodyBow Gebruikersgids BodyBow Gebruikersgids De BodyBow wordt gebruikt voor drie doeleindes: * mobiliteit van wervelkolom, armen en benen te verhogen * kracht van wervelkolom, armen en benen te verhogen * stabiliteit van wervelkolom

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Over de arm en hand wrijven

Over de arm en hand wrijven Over de arm en hand wrijven Doel: stimuleren van aangedane hand en arm, aandacht op de arm. 1 Leg de niet-aangedane hand op de aangedane arm. Kijk naar uw arm. 2 Wrijf met hand over de arm tot aan de schouder

Nadere informatie

Yogales maart 2019!! Bewust staan

Yogales maart 2019!! Bewust staan Yogales maart 2019 Bewust staan Ga staan met je voeten heupbreedte, voorvoeten licht naar binnen, voel hoe de hiel van je voet contact maakt met de grond, voel de buitenkanten van de voet op de grond voel

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport ww.schoolsupport.nl Gewichtheffen Spreidstand met de voeten op schouderbreedte + de armen naast het lichaam. Door de knieën buigen + armen recht naar voren. Hielen blijven op de grond + houd een rechte rug! Let op: je zitvlak

Nadere informatie

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren.

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. 1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. Ga op je rug op de vloer liggen met je handen achter je hoofd.

Nadere informatie

Bondsreeks Werkjaar Gemaakt door KLJ Limburg Werkjaar

Bondsreeks Werkjaar Gemaakt door KLJ Limburg Werkjaar Bondsreeks 2016 Werkjaar 2015-2016 Gemaakt door KLJ Limburg Werkjaar 2015-2016 1. Muziek Titel: It s like that Uitvoerder: Run-DMC & Jason Nevins CD: The best of Run-DMC Duur: 4:10 2. Structuur Intro strofe

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis Het is belangrijk om de oefeningen die u in het ziekenhuis hebt gedaan thuis dagelijks voort te zetten. Dit om de gewrichten en spieren in een goede conditie te houden. Probeer op een vast tijdstip te

Nadere informatie

Fit-o-meter initiatielessen Sportdienst Brecht Kim Van Hofstraeten - Jef Van Dyck

Fit-o-meter initiatielessen Sportdienst Brecht Kim Van Hofstraeten - Jef Van Dyck initiatielessen 2011 Sportdienst Brecht Kim Van Hofstraeten - Jef Van Dyck Algemene uitleg: Als je voor de eerste keer gaat sporten moet je er altijd opletten dat je je niet overbelast. Dus doe het in

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe'

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Voorbereiding: Voordat u met de leerlingen naar de voorstelling Hatsjoe gaat kijken is het belangrijk dat u een aantal onderwerpen bespreekt zodat ze niet voor verrassingen

Nadere informatie

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen!

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Astrid Witte zomer 2014 Even vooraf: - Deze oefeningen zijn bedoeld voor gezonde volwassenen - Heb je klachten, overleg dan

Nadere informatie

Succes en veel plezier toegewenst!

Succes en veel plezier toegewenst! Voorwoord HOE VOER JE EEN OEFENING GOED UIT? Ten eerste door de beweging correct uit te voeren. Dat wil zeggen gecontroleerd en beheerst. Dat wil zeggen eerst de spieren opwarmen ('warming up'). Nooit

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Bewegen bij gewrichtsklachten. Aanbevolen door de reumatoloog

Patiënteninformatie. Bewegen bij gewrichtsklachten. Aanbevolen door de reumatoloog Patiënteninformatie Bewegen bij gewrichtsklachten Aanbevolen door de reumatoloog Inhoud Inleiding 3 Bewegen voor gewrichten.3 Oefeningen bij nekklachten...4 Oefeningen bij schouderklachten.8 Oefeningen

Nadere informatie

Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl

Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl Bewegen is gezond! Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl 1 Dansinstructie Bewegen is Gezond Inleiding Koningsspelen en Bewegen is gezond Op

Nadere informatie

Demo stretchings. Door Inge Delforterie. (O= ontvanger / G= gever) DEEL 1: Buikligging

Demo stretchings. Door Inge Delforterie. (O= ontvanger / G= gever) DEEL 1: Buikligging Demo stretchings Door Inge Delforterie (O= ontvanger / G= gever) DEEL 1: Buikligging 1 Hand onder het bovenbeen en 1 hand onder bekkenrand, contact maken en daarna handen langzaam naar beneden trekken

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen.

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen. Werkblad GROEP 1-2 Bijlage 1 Rood actief inspannen/ sporten Oranje middelmatig inspannen Rust Werkblad GROEP 1-2, vervolg Bijlage 2 Dagen van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u zit UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie linkerzijde

Oefenprogramma revalidatie linkerzijde Oefenprogramma revalidatie linkerzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

Oefeningen bij schouderklachten

Oefeningen bij schouderklachten Oefeningen bij schouderklachten Uw behandelend arts heeft u geadviseerd oefeningen te doen om uw schouderklachten te helpen verminderen. Het is, in eerste instantie, niet nodig om de oefeningen onder begeleiding

Nadere informatie

Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend

Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend Procare 11: 1. Rotory torso staand mobiliserend Zet je voeten op heup breedte uit elkaar en strek de armen horizontal. Draai met de romp zo ver mogelijk naar links en vervolgens naar rechts. Met je hoofd

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie

Oefenprogramma revalidatie Oefenprogramma revalidatie Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! Schouder en arm oefeningen:

Nadere informatie

Weer n liedje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS

Weer n liedje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Weer n liedje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Weer n liedje: het lied... 3 De muziekopname... 4 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Massage... 4 Dansen in de ruimte... 4 Dreumesen... 4 Massage... 4 Dansen...

Nadere informatie

The Hokie pokie. Indianendans M-Kids

The Hokie pokie. Indianendans M-Kids The Hokie pokie - Voet (rechts - links) - Arm - Elleboog - Hoofd - Heup - Lichaam - Rug - Arm in arm Indianendans M-Kids - Door benen buigen - Voet afwisselend schuin voor plaatsen + met hand boogje maken

Nadere informatie

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag.

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag. vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof ouplet Brandweerman Intro D7 G man, Refrein brand -weer - man. Red die kat, Brand-weer Œ Œ Œ G Œ Ó als je kan. Zet je lad - der neer en draag snel

Nadere informatie

Auto. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; focus op de leerkracht.

Auto. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; focus op de leerkracht. Groep: 1/2 Thema: Auto, Verkeer Inhoud: Een lied over 4 verschillende auto s, met veel herhaling. Tellen van geluiden, met geluid/beweging reageren op visuele beelden, spelen met instrumenten, verzinnen

Nadere informatie

Examenprogramma Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3

Examenprogramma Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3 Examenprogramma Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3 Inleiding Het belangrijkste doel van de Zwemvaardigheidsdiploma s is een oriëntatie te zijn op de actuele sporten recreatiecultuur in, op en aan het water.

Nadere informatie

Stoelyoga. Navorming PVI. Basishouding

Stoelyoga. Navorming PVI. Basishouding Stoelyoga Navorming PVI Basishouding Zit met je rug tegen de leuning van de stoel. Je voeten staan stevig op de grond, benen op heupwijdte. Laat je handen ontspannen op je bovenbenen rusten met de palmen

Nadere informatie

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op.

Voer de oefeningen voor het bovenlichaam (pagina 3) uit, gevolgd door de oefeningen voor de buikspieren en zet er een motiverend muziekje bij op. Zond Zater Vrijd Dond Woe Di Ma Zon Zat Vrij Don Woe Woe Di Ma Superfit Week 1 Vandaag: 30 minuten Cardio Vasculaire (CV) training. Probeer dit eens: 4 minuten power walking (lekker stevig doorstappen

Nadere informatie

Doei! œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # # # # # ## # Œ œ œ œ œ œ œ # # & b œ œ œ Œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Œ

Doei! œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # # # # # ## # Œ œ œ œ œ œ œ # # & b œ œ œ Œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Œ oktober 2011 vanaf 4 jaar Doei! tekst en muziek: Chris Winsemius Intro & E G A E G A œ Couplet & E G œ Doei roept de boer, A ik ga weg!' E Jam-merjam-mer jam - mer, & A E wat een pech. G C œ Hé roeptde

Nadere informatie

De 11+ Een compleet warming-up programma

De 11+ Een compleet warming-up programma De 11+ Een compleet warming-up programma Deel 1 & 3 A A }6m Deel 2 B A: Hardlopen B: Jog terug B! ORGANISATIE A: Running OP HET exercise VELD B: Jog back Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u staat UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

Van ik tot allemaal. Muziek. Mu1/2b. Mu1/2b.1. Algemene doelstellingen voor lessenreeks Van ik tot allemaal

Van ik tot allemaal. Muziek. Mu1/2b. Mu1/2b.1. Algemene doelstellingen voor lessenreeks Van ik tot allemaal Van ik tot allemaal Mu1/2b Algemene doelstellingen voor lessenreeks Van ik tot allemaal - Leerlingen leren bewegen op muziek - Leerlingen leren beter zingen - Leerlingen leren zingen en bewegen combineren

Nadere informatie

Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder

Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en

Nadere informatie

Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas

Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas 1 Inleiding Ook dit jaar heeft kinderen voor kinderen in samenwerking met de Koningspelen een nieuwe titel song genaamd: OKIDO In dit

Nadere informatie

Bewegingsactiviteit : spelles thema Pasen - de kip

Bewegingsactiviteit : spelles thema Pasen - de kip Bewegingsactiviteit : spelles thema Pasen - de kip Activiteit 1:bewegingsverhaal: Een dag uit het leven van een kip De kls verzamelen allemaal in het kippenhok. Ik maak afspraken i.v.m. orde, veiligheid

Nadere informatie

7 fijne yogahoudingen

7 fijne yogahoudingen 7 fijne yogahoudingen voor kinderen Bloesem kinderyoga - Ben je jonger dan 7 jaar dan doe je de oefening zonder het benoemen van de ademhaling. - Yoga kan best een uitdaging zijn, dat is ok. Het is belangrijk

Nadere informatie

Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven.

Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven. SCHAATSLES GEVEN. Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven. Tips voor de begeleider. Draag handschoenen. (verplicht!) Ga vóór de groep staan en praat luid. Kijk in de schaatsrijrichting.

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas LESBRIEF Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Inleiding Dit jaar verschijnt alweer de 37 ste cd van Kinderen voor Kinderen.!

Nadere informatie

Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen

Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen Fysiotherapie bij Borstkas afwijkingen Borstkas afwijkingen Oefeningen na de operatie Bovenste ledematen Liggend met de mond open. Gewichten van 1 kg. Adem diep in aan het begin van elke oefening/krachtsinspanning

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

kijkwijzers. De voortgezet onderwijs leefstijl cursus voor in de gymles!

kijkwijzers. De voortgezet onderwijs leefstijl cursus voor in de gymles! Schouders Ga met je linkervoet goed stevig op de dynaband staan en houd met je rechterhand de dynaband vast. Strek je arm naar de rechterzijkant uit tot boven je schouder en kijk je rechterhand na. Breng

Nadere informatie

Lesbrief Dans en Taal

Lesbrief Dans en Taal Beste leerkracht, U bent nu al twee weken bezig met de lesbrief van het onderzoekstraject Dans en Taal. Hopelijk verloopt alles naar wens en genieten de kinderen van het Frans middels dans. Mochten er

Nadere informatie

De wakkere wekker. Benodigdheden: - Een luid tikkende wekker

De wakkere wekker. Benodigdheden: - Een luid tikkende wekker Activiteiten voor drie- tot vierjarigen De dag wordt wakker! De wakkere wekker - Een luid tikkende wekker We luisteren naar het getik en het gerinkel van een oude wekker. De kinderen spelen een levensgrote

Nadere informatie

小洪拳 XiaoHongQuan - kleine golvende vuistvorm

小洪拳 XiaoHongQuan - kleine golvende vuistvorm 小洪拳 XiaoHongQuan - kleine golvende vuistvorm De beschrijving hieronder is algemeen en kan afwijken van de manier waarop die in de verschillende scholen geleerd wordt. Opening Je staat recht de voeten zijn

Nadere informatie

Krachtoefeningen bij hartrevalidatie

Krachtoefeningen bij hartrevalidatie Paramedische ziekenhuiszorg - fysiotherapie Krachtoefeningen bij hartrevalidatie U krijgt deze folder omdat we u willen helpen bij het lichamelijke herstel van de gevolgen van uw hartaandoening. Daarnaast

Nadere informatie

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint:

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Rek/Strek oefeningen mogen nooit pijn veroorzaken. Mocht u pijn krijgen stop dan onmiddellijk met de oefening. Het is belangrijk om de rek niet

Nadere informatie

mei 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Paco de papegaai

mei 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Paco de papegaai mei 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Paco de papegaai Paco de papegaai 1 Ia, ia. t Is een ezel. Ia, ia. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Koppie krauw, koppie

Nadere informatie

nijntje stoelendans spelregels

nijntje stoelendans spelregels nijntje stoelendans spelregels 1 nijntje stoelendans voor: vanaf: speelduur: 2+ spelers 1 jaar 15 min. Wat is wat? Muziekdoos 12 danscirkels 6 opdrachtkaarten met dieren Exclusief twee 1,5V AAA batterijen.

Nadere informatie