Uitwerking van de vraagstelling, zoals deze door de begeleidingscommissie is opgegeven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitwerking van de vraagstelling, zoals deze door de begeleidingscommissie is opgegeven."

Transcriptie

1 Uitwerking van de vraagstelling, zoals deze door de begeleidingscommissie is opgegeven. Het onderwerp : HANTEREN Voorpagina: Titel : TAZZA, Tazza is een grote vaas. Zij is een geschenk van de Russische Tsaarenfamillie aan het Nederlanse koninklijk huis.tazza is uit Jaspise steen (half edelsteen)vervaardigd in het Keizerlijke beeld en steenhouwer atelier in St.Petersburg in jaar Ze is gerestaureed in Steen en beeldhouwatelier Laurens Demmer te Wesepe en gaat naar een nieuwe plaats in het paleis op de Dam te Amsterdam UZUNHASANOGLU Mahmut S. Opdrachtnemer : Perseus te Wesepe Lankhorsterweg PD Wesepe Restaurator : Laurens Demmer, Sanna Snellaars, Carlijn Louwers Datum: 17 mei 2011 Werkstuk ter afsluiting van de cursus Behoudsmedewerker Archieven, Bibliotheken en Musea INLEIDING : De Tazza is gekomen uit het paleis Noordeinde om gerestaureerd te worden. Ze kwam naar Nederland tweehonder jaar geleden uit het oosten. Beschrijven : Ze bestaat uit verschillende maten, in de vormen en uit zeven delen die helemaal vlak op elkaar zijn gezet. Ze is zo mooi vervaardigd in het Russische Keizerlijk steen en beeldhouwatelier in St. Petersburg door de hoge kwaliteit van het vakmanschap in het jaar 18o9. Dat maakt haar bijzonder. Zij is ook een uniek onderwerp in haar soort. Object : TAZZA Materiaal : Halfedelsteen(Jaspis) Vervaardigd : Keizerlijke Atelier St.Petersburg. Zij was aan de Koninklijke familie Oranje door Russische Keizerlijke familie geschonken in 1809 Oude locatie : Paleis Noordeinde, Gotische zaal en depots. Nieuwe locatie : Paleis op de Dam. Nr.1

2 Informatie bron: Er is weinig informatie over Tazza en er zijn weinig Tazza`s Er is een lange tijd onvoldoende op haar waarde geschat. Wat het object vertelde : hoe er met het object is omgegaan. Voordat de restauratie in een depot begon als losse delen op zolder zwaar beschadigd. De informatie heb ik gekregen door intervieuw van restaurateur Laurens Demmer. Door gebrek aan informatie (in de buurt komen) het proces is vertrogen. Constructie: De Tazza bestaat uit zeven stuks elementen die op elkaar staan. Ze was in het midden door een stabiliseringspen op elkaar gezet. De stalen pen was in de gevormde tussendelen geboord en tussen de sommige delen de colofonium aangebracht. Colofonium is een plantaardige hars. De andere vier delen ( komt twee onderdelen kregen ook hetzelfde proces) waren ook bijna koud op elkaar gezet. Ze waren niet op elkaar gelijmd. Zodat in de toekomst demonteren mogelijk moeten zijn. Nr. 7, colofonium Er waren geen voegmiddel gebruikt. Nr. 5 Er was in het midden tot anderhalf centimeter boven en tot onder de dop gestoken die in de schaal was gezet zodat men geen verschil ziet als de delen op elkaar staan. Nr. 4 Fysische samenstelling : Jaspis is de halfedelsteen zoals opake. Jaspis is een fijn kristallijne variëteit van kwarts. Chemische samenstelling: hoornkiezel, agaat, vuursteen. Oude restauraties: zijn niet aanwezig. Hardheid : 7 Slijpen : Goed Polijsten: Goed Nr.6, de schaal

3 Probleemstelling: Door de moeilijke vorm en grote gewicht van Tazza wordt haar hantering lastig en kwetsbaar. Ze was bij inpakken en het transport (intern en extern) beschadigd. Dus er zijn duidelijk een probleem met haar optellen en neerzetting van het object. Gewicht : van de Tazza is ruim 1000 kg. Door lastige vorm van het zwaarte punt is erg gevoelig. Als de schaal uit balans raakt, is er een groot risico dat de voet in de zwaar punt breekt. De scherpe kant en hoek vormen in de steen maken het hanteren nog moeilijker. Voor de reparaties Na Voor Na De vorm van de Tazza is minder geschikt om haar geheel te tillen. Daarom werd zij in zeven delen gedemonteerd om het risico kleiner te maken.

4 Vooral het schaaldeel van de Tazza met de scherpe hoeken en punten is erg kwetsbaar. Zonder beschermingen worden de hoeken, de punten en de randen gemakkelijk chips los. De scherpe randen vorm is minder bekend in bij de betrokende Nederlandse vak gebieden. Na het op elkaar stapelen (monteren) moet Tazza stabiel staan. Ooit probeerden ze met houtenlatten haar om stabiel te houden. Door het probleem van het moeilijke stabiliseren ontstond veel beschadigingen. De Tazza`s onderdelen waren helemaal fijn en vlak op elkaar gezet. Als het object niet prises waterpas wordt gesteld en alle delen niet koud op elkaar zouden passen dan de trilling krachten kunnen de breuken ontstaan aan de randen.

5 Veiligheid probleem: Transport in het paleis is een andere moeilijkheid. Voordat we met het intern transport beginnen, moeten we voorbereiden treffen om vloer in de zal te beschermen en een persoon moet de Tazza bewaken. DOELSTELLING: We moeten de Tazza zonder haar te beschadigen op tijd en op haar plaats opstellen. Daarom maken we een hantering en transport plan dat als een handleidings is. De handleiding kan voorkomen beschades op haar volgende hanteringsproces. Onderzoek: We hebben de constructie van de stapelingswijze van de Tazza onderzocht zodat een stabiele stapeling bij de plaatsing gereconstrueerd kan worden. Misschien op haar oude plaats hadden de beheerders problemen bij monteren en demonteren door minder kennis op Tazza`s constructie en probeerden ze haar met span band om het geheel te tillen maar dit proces kon meer schades berengen. Misschien daardoor kwamen veel schades aan de randen en om de hoeken en op de punten zoals de losse chippen bij Tazza. Dat kunnen we duidelijk zien. Probeerden we eerst de resten uit oude lijm in het water en in de alcohol te loskrijgen. Het is ons met alcohol gelukt. We kwamen achter dat het colofonium was. Het was een goed idee. Als de onderdelen op elkaar met de lijm zouden stapelen, dan zou het demontage proces moelijker zijn. De transporteren in het paleis was een andere onderzoek van ons. Omdat de vloer in de zal van het Paleis is erg kwetsbaar. Oplossing: Om dit te kunnen reconstrueren moeten we het aan de waterpast op de juiste plek goed zetten. daarna moeten we alle delen met de colofonium helemaal koud op elkaar stapelen in het paleis op de Dam, dan moeten we hem blokkeren met houtenlatten van alle kant van de delen, zodat haar delen niet naar de kanten worden verschoven. Nadelen:

6 Er is heel veel tijd nodig om haar helemaal stabiel te houden. We moeten In deze periode de constructie van de Tazza regelmatig controleren. Als de colofonium tussen de delen uit komt, dan moeten we hem snel met alcohol reinigen. Voordelen: Colofonium kan met alcohol verwijderen. Dan wordt ze makkelijk gedemonteerd als ze een andere plek krijgt of gerestaureerd moet worden. Voorbereidingsproces en binnen transport in het Steen en beeldhouwatelier Laurens Demmer te Wesepe We moeten pakken alle delen goed in op het eigen Europa-palet ( 80cm x 110cm ). Er moet een tapijt laag op het palet leggen, met de piepschuim materialen( PE) en de dekken moeten de punten, de hoeken en de randen bescherm worden. Tenslotte moeten alle onderdelen van Tazza met spanbanden goed vastgebonden zodat geen krassen kunnen onstaan. Eigenlijk is het natuursteen niet kwetsbaar bij onder de min of boven de Europa warme temperaturen en Hoge RV Of UV-licht. Het regenwater kan niet in de jaspis dringen.omdat de jaspis zulk dicht materiaal is. Maar in ieder geval laten we de Tazza transporteren op een dichte vrachtwagen die voorzien is van een systeem dat trillingen tegengaat of verminderd. Het seizoen is een goede gelegenheid om de Tazza te transporteren.

7 Inpakken en transport proces in het Steen en beelhouwatelier Laurens Demmer te Wesepe Tijdens het transport vanaf het atelier tot de Paleis op de Dam, Amsterdam : Onderweg vanaf het he atelier tot de deur van het paleis is het transportbedrijf verantwoordelijk. Deze transportondernemer doet altijd het transport voor het paleis. Dus wij moeten houden altijd contact met transportbedrijf van de klant en duidelijke gesprek met elkaar. We moeten inlichten het transportbedrijf zodat de Tazza onderweg zo weinig mogelijk trilt en schokt.

8 Transportproblemenoplossen in het paleis : We moeten eerst weg van transportlijn blokkeren en de vloer wordt met de houtplaten gedekt. De schoenen moeten schoon en niet kras baar zijn. Er moeten schoon een Nitril handschoenen gebruiken. Het kraan onderdelen isoleren met PE schuim, zoals er onverwachte iets zou gebeuren, dan voorkomen de stalenonderdelen dat er ergens geen schades zouden berengen. Voor deze procesduur moeten we niet bezuinigingsmaatregelen denken bij materialen te kiezen en er moeten genoeg personen klaar zijn en moeten we genoegen tijd nemen. Ons grote voordeel is dat de begeleider Laurens Demmer heeft hiermee genoeg ervaring hiermee en zo kunnen wij veilig en zonder schade deze actie gaan ondernemen. Nadelen zijn het transport gaat veel tijd en geld kosten. We hebben ondekt dat het Keizerlijk Atelier in St.Petersburg een eigen manier hebben gebruikt. Maken we een staaldrager die op het onderdeel past, dan doen we ook door het op dezelfde manier op te tillen.het is ook om een oorspronkelijke techniek in deze tijd te brengen.

9 De zaal in het paleis en de route. Er moet op de plastic zeil een houten vloerloper geleegd worden om de vloer te beschermen binnen de zal bij de vervoering procedure. Dan bouwen we kraan om onderdelen van Tazza veilig binnen te brengen. Eerste stap is vanaf ingangsdeur tot binnen en een anderhalve meter verder van de laatste trap. Tweede stap moet de vervoering procedure met hetzelfde manier de onderdelen door in de tweede deur tot zaal gebracht worden waar de standplaats van Tazza is. Voor de intern en extern alle processen moeten we met minimaal drie - vier personen twee werkdagen uitrekenen.

CONDITIEBESCHRIJVING

CONDITIEBESCHRIJVING Drs. Maud Schermer Karel Doormanlaan 220 3572 NZ Utrecht 06 10 79 48 75 maud_schermer@hotmail.com www.schermer-restauratie.nl Porselein Aardewerk Glas Steen Emaille CONDITIEBESCHRIJVING Administratieve

Nadere informatie

Stichting Gevelmözaiek Martinushof De heer A.M. Smeets Pacellilaan 36 5935 AR Steyl cc. Gemeente Venlo/Dhr. Denessen 1. Gegevens klant en object Gegevens Offertenummer Opdrachtgever Telefoon / mobiel Email

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE 10200177NL.fm Page 19 Wednesday, June 29, 2005 4:30 PM AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN...20 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN...20 WATERAANSLUITING...21 ELEKTRISCHE

Nadere informatie

Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen.

Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen. Hier gaan we uitleggen hoe je te werk gaat om het achterraampje van een cabrio kap te vervangen. Let op: dit geldt enkel voor ramen met een ritssysteem, dus niet de ingenaaide versie! Je kan het best zorgen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie Sales men pad kit starterskit Edge stick 20 Starterskit met variatie van pads om de mogelijkheden van het Edge systeem te ontdekken Inhoud: 1x EDGE-4007, Maroon

Nadere informatie

Inleiding. Protocol. Inname

Inleiding. Protocol. Inname SCHADEPROTOCOL Inleiding Leaseauto's die aan het einde van een contract bij ProLease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van schade. Dat is heel gewoon. Ze zijn tenslotte een aantal jaar gebruikt

Nadere informatie

1. Inmeten. Tevens heeft u ruimte om het kozijn waterpas te stellen door middel van vulplaatjes.

1. Inmeten. Tevens heeft u ruimte om het kozijn waterpas te stellen door middel van vulplaatjes. 1. Inmeten Het inmeten doet u vanaf de buitenzijde van de gevel. Het liefst op meerdere plekken meten (bijv. boven, midden en beneden). U neemt de maat van muur tot muur voor het inmeten, houdt rekening

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche.

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. 1 Opbergmogelijkheden voor acessoires 3 Grote wielen Een borstel, tweede

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Grondwerk: Het grond waarop het zwembad geplaatst gaat worden moet stabiel zijn. Indien u twijfels heeft kan u overwegen het zwembad door ons te laten

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel!

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan de auto maken met een muizenval als aandrijving! Zo ziet die van mij eruit: Als we zelf zo n

Nadere informatie

Techniekkit: Oost Nederland. Domein: Overbrengingen. Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie. Leergebied: Aardrijkskunde

Techniekkit: Oost Nederland. Domein: Overbrengingen. Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie. Leergebied: Aardrijkskunde Techniekkit: Oost Nederland Domein: Overbrengingen Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie Leergebied: Aardrijkskunde 1. Mensen zijn vaak onderweg. Naar school, het werk, de sportclub, opa en oma of

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

Het demonteren en monteren van portierbekleding.

Het demonteren en monteren van portierbekleding. Afdeling Mobiliteit Uitstroom Carrosserie Specialisatie Schadeherstel Opdracht vmbo sh 01 Het demonteren en monteren van portierbekleding. 1. Stel je eens voor Je moeder heeft via internet een mooie tweedehands

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Telescoopladder

Gebruikershandleiding. Telescoopladder Gebruikershandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1) tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengte

Nadere informatie

M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D

M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D 1 M I J N Z E L F B O U W A Q U A R I U M A C H T E R W A N D Na wat rondkijken op internet, en vragen stellen aan andere aquarianen ben ik toch zelf begonnen. Ik had er ook in div. winkels al veel gezien

Nadere informatie

KRASVERWIJDEREN VAN GLAS IN STAPPEN KRASVERWIJDERING. SAW360 system. Monteurshandleiding

KRASVERWIJDEREN VAN GLAS IN STAPPEN KRASVERWIJDERING. SAW360 system. Monteurshandleiding KRASVERWIJDEREN VAN GLAS IN 5 STAPPEN KRASVERWIJDERING SAW360 system Monteurshandleiding 1 STAP 1: VOORBEREIDEN EN DIAGNOSE > Voorbereiding Reiniging Voordat je met de Scratch A Way-krasverwijdering kan

Nadere informatie

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche.

BDS 43/180 C Adv. Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. BDS 43/180 C Adv Zeer comfortabele en krachtige éénschijfsmachine met planeetwieloverbrenging voor bijna elke reinigingstaak in de schoonmaakbranche. 1 Opbergmogelijkheden voor acessoires 3 Grote wielen

Nadere informatie

Met kamerplanten werken in de winkel. Controleren

Met kamerplanten werken in de winkel. Controleren Met kamerplanten werken in de winkel Als je in een bloemenwinkel werkt en je gaat met kamerplanten aan de slag, moet je op veel dingen letten. Je moet de planten uitladen, verzorgen en inpakken. En je

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Telescoopladder

Gebruikshandleiding. Telescoopladder Gebruikshandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1)tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengtes

Nadere informatie

Digitaliseren en de rol van de restaurator

Digitaliseren en de rol van de restaurator Archievenblad een uitgave van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland. November 2013 Auteur Janien Kemp, hoofd van de sectie Fysiek Beheer van het Stadsarchief Amsterdam. jkemp@stadsarchief.amsterdam.nl

Nadere informatie

Huren van de huurhottub

Huren van de huurhottub Huren van de huurhottub Wat u moet weten De huurhottub dient u te voorzien met uw eigen kentekenplaat. De kar is 208 cm breed. Bij een kleine auto zijn spiegel verlengers noodzakelijk. Clipjes voor nummerplaat

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Tim Lacroix: het dubbelleven van een uitvoerder in opleiding. Wind- en waterdicht in een dag

Tim Lacroix: het dubbelleven van een uitvoerder in opleiding. Wind- en waterdicht in een dag bouwen Magazine over loopbaanontwikkeling en vaktechniek voor werknemers in de bouw en infra nr. 5 november 2011 Tim Lacroix: het dubbelleven van een uitvoerder in opleiding Wind- en waterdicht in een

Nadere informatie

ChimFix ETA - Promobox

ChimFix ETA - Promobox Product Universeel 2-componenten chemisch anker voor het spanningsvrij bevestigen van zware lasten (tot 3700kg) in beton, natuursteen, hol en vol metselwerk, cellenbeton en kalkzandsteen. ETA goedkeuring

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen.

FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen. FAVORIT kookgerei FAVORIT is ons kookgerei van de bovenste plank. Het werd streng getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteitsen duurzaamheidsnormen. We garanderen de werking van FAVORIT

Nadere informatie

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN Pagina: 1 van 14 Inleiding Deze procedure dient door de leidinggevende monteur te worden opgevolgd, om zodoende zeker te stellen dat de uitvoering op een juiste en veilige wijze geschied. Pagina: 2 van

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

(indien van toepassing)

(indien van toepassing) Opgesteld door: CCV Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: Inboedelverhuizer Praktijk n.v.t. Inboedelverhuizer praktijk 1. Beroepshouding en communicatie 1.1 De kandidaat kan een goede beroepshouding demonstreren.

Nadere informatie

1.1 Geschikte plaats voor installatie van de machine

1.1 Geschikte plaats voor installatie van de machine a-- lij/.3 / nl. Geschikte plaats voor installatie van de machine De plaats van opstelling zodanig kiezen, dat er voldoende ruimte voor een veilig(e) bediening, observatie en onderhoud van de machine beschikbaar

Nadere informatie

Stormbaan mega Balls enkelv Lucht kussen 1 grote blazer 1 hamer 1 spanbanden 6 haringen 6 transportzak 1

Stormbaan mega Balls enkelv Lucht kussen 1 grote blazer 1 hamer 1 spanbanden 6 haringen 6 transportzak 1 Controleer voor het opzetten en retourneren van de attractie altijd zorgvuldig ofdat alle onderdelen aanwezig zijn. Stormbaan mega Balls enkelv Lucht kussen 1 grote blazer 1 hamer 1 spanbanden 6 haringen

Nadere informatie

MODULAIRE TUINREDE. Product informatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modellen

MODULAIRE TUINREDE. Product informatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modellen Toepassingen Tuintrap Eigenschappen Tredes passen zich aan elkaar aan om een rechte of roterende buitentrap te creëren Polypropyleentrede versterkt met glasvezel Lichte modules Gemakkelijke en snelle oplossing

Nadere informatie

Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee

Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee te gaan voor de nieuwe vloer. Siergrind is het geworden.

Nadere informatie

Handleiding voor verwerking van STRATOBEL

Handleiding voor verwerking van STRATOBEL Handleiding voor verwerking van STRATOBEL 2006 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun verwerking, zijn te vinden op de AGCwebsite: : www.yourglass.nl

Nadere informatie

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes 63 Tape is tape hoor je vaak, maar niets is minder waar. Tussen de verschillende soorten en kwaliteiten tapes zijn grote verschillen aanwezig. Het gebruiken van een verkeerde tape in uw productieproces

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES Artikelnummer: OD 210070 Modelnummer: 328.370 LEES DE ONDERSTAANDE INSTRUCTIES VOOR ASSEMBLAGE EN BEWAAR ZE. 1. SCHEID EN IDENTIFICEER ALLE ONDERDELEN EN

Nadere informatie

BIJLAGE: Proeven met graveren en eroderen van de cortex van vuursteen.

BIJLAGE: Proeven met graveren en eroderen van de cortex van vuursteen. 1 oktober 2013 BIJLAGE: Proeven met graveren en eroderen van de cortex van vuursteen. 1. Samenvatting en conclusies t.a.v. de proeven. Aanleiding voor het onderzoek is het ontbreken van krassen in langsrichting

Nadere informatie

BESTEKOMSCHRIJVING: Pole Cone 80 LSBLW-NL1 (BB21) 130 mm.

BESTEKOMSCHRIJVING: Pole Cone 80 LSBLW-NL1 (BB21) 130 mm. BESTEKOMSCHRIJVING: Pole Cone 80 LSBLW-NL1 (BB21) 130 mm. De flexibele, overrijdbare verkeerspaal heeft een diameter van 130 mm en een hoogte van 800 mm. Na te zijn overreden komt de paal volledig terug

Nadere informatie

Handleiding Turtle Case

Handleiding Turtle Case Handleiding Turtle Case Index 2 Handleiding Turtle Case 3 Hoofdstuk 1. Het inpakken van de Turtle Case 3 1.1 Het openen van de Turtle Case 5 1.2 De hoogte van de steunen vaststellen 5 1.2.1. Methode 1

Nadere informatie

Vingerbeschermer> Houdt voedsel stabiel en begeleid het goed op en over het frame en beschermt tevens je vingers

Vingerbeschermer> Houdt voedsel stabiel en begeleid het goed op en over het frame en beschermt tevens je vingers MANDOCHEF DE MANDOCHEF IS EEN HOOGWAARDIGE KEUKENHULP DAT SNEL EN EFFICIENT GROENTEN EN FRUIT IN GELIJKE VORMEN SNIJDT. GLADDE EN GERIBBELDE PLAKJES, JULIENNE, STAAFJES, BLOKJES DIAMANTEN, WAFELS EN CHIPS.

Nadere informatie

OPLEIDINGSFICHE. Natuursteenbewerker

OPLEIDINGSFICHE. Natuursteenbewerker OPLEIDINGSFICHE Studiegebied Opleiding Ruwbouw Natuursteenbewerker Module Aantal lestijden Officiële modulecode Vereiste voorkennis Initiatie 160 M BW 120 Geen 120 M BW 121 - Initiatie 2 120 M BW 122 -

Nadere informatie

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK 6 APRIL 2016 Marge A.97.18 SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK MARGE ARCHITECTEN s Gravendijkwal 39 3021 EC Rotterdam Inhoudsopgave Codes en omschrijving Tekeningen exterieur

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Voertuigentechniek. Kiezen. Installatietechniek. De techniek. Handig. Metaaltechniek. Baan

Waarom dit boekje? Voertuigentechniek. Kiezen. Installatietechniek. De techniek. Handig. Metaaltechniek. Baan Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of voor een stage in de techniek.

Nadere informatie

Handleiding voor het inleveren van je auto

Handleiding voor het inleveren van je auto Handleiding voor het inleveren van je auto BEL met +31 (0)30-850 1500 MAIL naar inleveren@justlease.nl Inlevering van je lease auto bij einde contract Na de contractperiode lever je de lease auto in bij

Nadere informatie

BOOTZEIL. Zie BOOTZEIL.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING. Amstel UVX. web. v: 4/2011

BOOTZEIL. Zie BOOTZEIL.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING. Amstel UVX. web. v: 4/2011 NL BE Zie.NL voor instructiefilmpjes HANDLEIDING Amstel UVX web v: 4/0 Notities Type: Amstel UVX Het pakket TYPE AMSTEL UVX Elastieken Spanelastieken Bevestigingknoppen Stokken 4,3 4,6 5, 5,9 6,4 7,0 7,7

Nadere informatie

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing Jolly jump trampoline gebruiksaanwijzing INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Jolly Jump trampoline! In deze gebruiksaanwijzing vind je alle informatie die je nodig hebt om nog jaren plezier

Nadere informatie

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules Toepassingen Tuintrap Eigenschappen Modules om rechte en draaiende tuintrappen te bouwen Treden vervaardigd van met glasvezel versterkt polypropyleen Lichtgewicht modules Makkelijk en snel te plaatsen:

Nadere informatie

Asecos producten - veiligheid en milieubescherming

Asecos producten - veiligheid en milieubescherming Programmaoverzicht Asecos producten - veiligheid en milieubescherming Veilige handling, opslag volgens voorschriften en milieubescherming asecos biedt een omvangrijk totaalprogramma met producten van A

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona

Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona Veiligheidsinstructies Mobiele straalketel Datona *dt-55204man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING 1 Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat:

Zorg er voor dat je de volgende gereedschappen/materialen voor handen hebt voor het beste resultaat: Handleiding decals plakken Mugen MBX6 kit versie Gefeliciteerd met de aanschaf van je CUSTOM RACING DECAL(S). Om het beste uit je decals te halen, adviseren we je om eerst deze handleiding goed door en

Nadere informatie

IKEA 365+ roestvrijstalen kookgerei ondergaat strenge tests om zeker te zijn dat het bestand is tegen dagelijks gebruik. We garanderen de werking van

IKEA 365+ roestvrijstalen kookgerei ondergaat strenge tests om zeker te zijn dat het bestand is tegen dagelijks gebruik. We garanderen de werking van IKEA 365+ kookgerei IKEA 365+ roestvrijstalen kookgerei ondergaat strenge tests om zeker te zijn dat het bestand is tegen dagelijks gebruik. We garanderen de werking van IKEA 365+ potten en pannen 15 jaar

Nadere informatie

TriaTrainer. nr Montage- en trainingshandleiding

TriaTrainer. nr Montage- en trainingshandleiding 951-760 TriaTrainer nr. 222-220 Montage- en trainingshandleiding Modelbeschrijving: TriaTrainer Afmeting (uitgeklapt), gewicht: breedte: 35 cm hoogte: 44 cm lengte: 140 cm gewicht: 14 kg Materialen: hout,

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Mobiel werkplatform met dubbele toegang (PEB)

Gebruikshandleiding Mobiel werkplatform met dubbele toegang (PEB) HANDLEIDING Gebruikshandleiding Mobiel werkplatform met dubbele toegang (PEB) 1 Algemeen Het mobiel werkplatform met dubbele toegang (PEB) is een verrijdbaar platform met dubbele toegang dat kan gebruikt

Nadere informatie

ACCOMMODATIE EN OPSLAG

ACCOMMODATIE EN OPSLAG INDEX 1 SCHAFTWAGENS SCHAFTWAGEN PL................. 2 SCHAFTWAGEN W................ 3 SCHAFTWAGEN W MET TOILET........ 4 SCHAFTWAGEN W MET KEUKEN/TOILET. 4 TOILETWAGENS TOILETWAGEN W..................

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER

GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER GEBRUIKERSHANDLEIDING MOBIELE DIESELOLIETANK MET POMP TYPE FIELDMASTER FIELDMASTER INHOUDSTAFEL 1. ALGEMEEN 3 2. OPSLAG, TRANSPORT EN PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN 3 3. EERSTE GEBRUIK 4 4. TECHNISCHE GEGEVENS

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

Flex 150 Opzetinstructies

Flex 150 Opzetinstructies Hallo, Benodigdheden: Flex tenten kunnen op veel verschillende manieren opgezet worden. Er zijn maar 3 regels om Flex tenten op te zetten die je MOET volgen. Zorg ervoor dat jij en je team deze in gedachten

Nadere informatie

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max

s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel Met uw eigen rolstoel veilig en comfortabel de trap op en af. s-max s-max de traplift voor uw rolstoel De voordelen voor uw mobiliteit. U kunt met uw rolstoel nòg makkelijker

Nadere informatie

Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn

Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn Beschrijving: 1. Hoesinvoer 2. Gereed -indicator 3. Aan/uitindicator 4. Aan/uitschakelaar 5. Hoesuitvoer Parameters: Afmeting: 335 x 100 x 86mm Lamineersnelheid:

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA

GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEBRUIKERSHANDLEIDING TUNDRA GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Aart Kok tenttrailer. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige

Nadere informatie

Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie)

Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie) Houten Jaloezie Montage- en Bedieningsinstructie (ook geschikt voor kunststof jaloezie) Dank voor uw aankoop bij MAATSTUDIO.NL. Met een goede montage en gebruik zult u jarenlang plezier van uw aankoop

Nadere informatie

Protocol Schadewijzer

Protocol Schadewijzer Protocol Schadewijzer Inleiding Leaseauto's die aan het einde van een contract bij Forward Lease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van schade. Dat is heel gewoon. Ze zijn tenslotte een aantal

Nadere informatie

INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS. Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145

INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS. Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145 INBOUWHANDLEIDING FONTEYN LUXURY POOLS Type: Tenerife Afmeting: 500 x 300 x 145 Belangrijke voorwaarden Deze inbouwhandleiding moet in ieder detail nauwkeurig worden opgevolgd. Het is aan de inbouwspecialist

Nadere informatie

Inleveren van uw leaseauto

Inleveren van uw leaseauto Inleveren van uw leaseauto LEASEAUTO INLEVEREN Het is zover U gaat uw leaseauto inleveren. Wij hopen dat u de afgelopen tijd fijne en vooral veilige kilometers heeft gemaakt. In dit innameprotocol leest

Nadere informatie

Groot- en kleinverhuur-acco en productie Steigermaterieel: Cuplock Cat. nr. Omschrijving Gewicht

Groot- en kleinverhuur-acco en productie Steigermaterieel: Cuplock Cat. nr. Omschrijving Gewicht Groot- en kleinverhuur-acco Steigermaterieel: Cuplock Cat. nr. Omschrijving Gewicht Stalen staander met vaste pen en 50 cm cupafstand 2501 Lengte 1,00 meter 5,5 kg 2502 Lengte 2,00 meter 10,5 kg 2503 Lengte

Nadere informatie

Hoe Maak je zelf een 3D aquarium-achterwand

Hoe Maak je zelf een 3D aquarium-achterwand Hoe Maak je zelf een 3D aquarium-achterwand 1/10 DIY Aquarium achtergrond. Ik heb een tijdje geleden een aquarium gekregen van mijn vrouw d'r overleden opa. Het is een Juwel Panorama LxBxH 80x 40 x 50.

Nadere informatie

Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008

Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008 Handleiding + Tips Opzetten en onderhoud van de vouwwagen Jamet Jametic 2008 (Vouwwagen met automatisch open-, en sluitsysteem) 1 Vouwwagen, Opzetinstructie van de wagen 1.1 Het plaatsen van de bakwagen

Nadere informatie

Eventueel vocht in de trommel is afkomstig van de eindcontrole. Aansluitkabel. Waterafvoer. Watertoevoer. 1. Slang uit de houders nemen.

Eventueel vocht in de trommel is afkomstig van de eindcontrole. Aansluitkabel. Waterafvoer. Watertoevoer. 1. Slang uit de houders nemen. Aanwijzingen voor een veilig gebruik Leveringsomvang De wasautomaat is zwaar - wees voorzichtig bij het tillen. Let op: Bevroren slangen kunnen scheuren/knappen. Wasautomaat niet in vorstgevaarlijke plekken

Nadere informatie

Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622. Installatie rechthoekig zwembaden

Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622. Installatie rechthoekig zwembaden Aquasilver Pools Gestraatje 13 6065 AB,Montfort Tel: 0475-541622 Installatie rechthoekig zwembaden Voorbereidings werkzaamheden: Let op: De rechthoekige zwembaden zijn alleen geschikt voor inbouw! Bepaal

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Montage tuinhek op maat. Handleiding

Montage tuinhek op maat. Handleiding 1 Montage tuinhek op maat Handleiding 3 Handleiding Introductie Hekkenwereld levert alleen hekken die ook voor u gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze handleiding zal u begeleiden met een duidelijk te doorlopen

Nadere informatie

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter De originele meters zijn mooi, maar hebben een kwetsbaar mechaniek dat na meer dan 40 jaar vaak faalt. Omdat de thermometers niet onbelangrijk zijn, heb ik besloten

Nadere informatie

Eventueel vocht in de trommel is afkomstig van de eindcontrole. Aansluitkabel. Waterafvoer. Watertoevoer

Eventueel vocht in de trommel is afkomstig van de eindcontrole. Aansluitkabel. Waterafvoer. Watertoevoer Aanwijzingen voor een veilig gebruik Leveringsomvang afh. van model De wasautomaat is zwaar - wees voorzichtig bij het tillen. Let op: Bevroren slangen kunnen scheuren/knappen. Wasautomaat niet in vorstgevaarlijke

Nadere informatie

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar de veiligheid laat daarbij nog wel eens

Nadere informatie

Meten met een schuifmaat

Meten met een schuifmaat Meten met een schuifmaat Doel antwoorden Je kunt metingen met een schuifmaat uitvoeren. Oriëntatie Met een rolmaat kun je geen heel kleine maten meten. Dit kun je wel met een schuifmaat. Hiermee kun je

Nadere informatie

Montagevoorschrift BUVA Hardglas Luifel

Montagevoorschrift BUVA Hardglas Luifel Montagevoorschrift BUVA hardglas luifel Inhoudsopgave Benaming Blad Algemene informatie Blad 1 Vervoer Blad 1 Voorbereiding Blad 2 Montage Blad 3 Afwerking Blad 3 Onderhoud en reinigingsvoorschriften RVS

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Actie Nieuws November / December 2013

Actie Nieuws November / December 2013 Actie Nieuws November / December 2013 VOORWOORD We naderen het eind van 2013, en graag presenteren wij u nog wat leuke eindejaarsacties, noviteiten en er komen wat acties van het afgelopen jaar terug in

Nadere informatie

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent

Open de pan niet met geweld. Let er op dat de binnendruk weer laag is, voordat u de pan opent Handleiding Hogedrukpan 118011/118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Lees voor gebruik de instructies Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een

Nadere informatie

KUNSTSTOF.

KUNSTSTOF. SPOTREPAIR & IDENTIFICATIE VAN KLEINE LAKSCHADES, SPOTREPAIR VAN PLAATWERK, AT REPARATIE SNELSERVICE & REPARATIE RAT E VAN KUNSTSTOF www.octoral.com INHOUD INTRODUCTIE 3 SPOTREPAIR & IDENTIFICATIE VAN

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Vóór het begin van het installeren zorg ervoor dat je muur droog en schoon is. Vul alle schaden aan om de muur glad te maken. Daarna bedek

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

ChimFix ETA7. Product. Volumes. Eigenschappen

ChimFix ETA7. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universeel 2-componenten chemisch anker voor het spanningsvrij bevestigen van zware lasten in beton, natuursteen, hol en vol metselwerk, cellenbeton en kalkzandsteen,... ETA goedkeuring voor verankering

Nadere informatie

Voorbeelden geaccepteerde en niet geaccepteerde schades.

Voorbeelden geaccepteerde en niet geaccepteerde schades. Voorbeelden geaccepteerde en niet geaccepteerde schades. Banden Winterbanden in de periode oktober t/m maart op originele velgen Kleine beschadigingen waarbij canvas niet zichtbaar is Velgen Krassen/beschadigingen

Nadere informatie