BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER"

Transcriptie

1 BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

2 INLEIDING CURSUS PRAKTIJKMANAGEMENT Deze cursus is voor iedereen die binnen de praktijk (voor een deel) verantwoordelijk is voor het dagelijks aansturen van de organisatie, maar geen eigenaar is van de praktijk. Vaak wordt deze persoon aangeduid als de praktijkcoördinator of de praktijkmanager. COMPETENTIES De cursus richt zich op het aanleren en toepassen van de competenties die een praktijkmanager / coördinator nodig heeft om zijn of haar werk goed uit te voeren. In deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: Het opstellen van beleidsadvies, het opstellen en beheren van verschillende financiële en operationele rapportages, het vormen en verzorgen van de externe communicatie (zowel het marketing als het stakeholdersbeleid) en uitvoer geven aan het personeelsbeleid (onder andere het opstellen van functieprofielen en het houden van functioneringsgesprekken). Naast deze technische competenties gaan we ook uitgebreid in op de soms lastige rol van de praktijkmanager binnen de organisatie. Je staat tussen de leiding en het personeel in. Je kent de richting van het beleid, maar ook de onzekerheden van individuele medewerkers. Je geeft beleidsadvies, stelt rapportages op, werkt beleid uit, geeft gevraagd en ongevraagd advies, maar als het er op aan komt beslis je niet mee. Dit is niet altijd makkelijk. Tijdens de cursus gaan we op een heel actieve manier hiermee aan de slag. We gaan actief werken aan het verbeteren van je huidige of het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit blijft geen theoretisch verhaal, maar maken we toepasbaar voor de praktijk van alle dag. Aan het eind van de cursus ben je in staat om op een gerichte manier leiding te (blijven) geven aan de praktijk, ken je de strategische context van de organisatie en ben je in staat om heel gericht te adviseren en als sparring partner op te treden. Hierdoor is jouw positie en rol binnen de organisatie duidelijk en ben jijzelf boven in control. INHOUD De cursus bestaat uit tien dagen (20 dagdelen)in totaal zes modules en de presentatie van de eindopdracht. MODULES De cursusdagen zijn om verschillende modules gebouwd. Eerst wordt op de technische kant van het thema ingegaan zodat je de competenties leert die een

3 praktijkmanager moet beheersen. Daarnaast wordt op een gestructureerde en interactieve manier besproken hoe deze kennis wordt toegepast in de praktijk. INLEIDING IN PRAKTIJKMANAGEMENT (1 DAG) In deze module beginnen we bij het begin. Wat verstaan we eigenlijk onder praktijkmanagement en wat verstaan we onder management in het algemeen? Binnen een organisatie zijn verschillende rollen nodig om te zorgen dat de doelen gehaald worden. Veel mensen vervullen graag de rol van aanjager of innovator, maar vaak bestaat minder behoefte om rollen als: de bestuurder en of de controleur in te vullen. Een goede praktijkmanager vult de rol in die op dat moment binnen de organisatie nodig is. Dit kan dus inhouden dat je het ene moment bovenop het correct invullen van de administratie moet zitten om vervolgens namens de praktijk met belangrijke stakeholders om tafel te zitten. Het hangt er maar net vanaf wat er moet gebeuren. Tijdens deze eerste dag bespreken we de verschillende rollen en onderzoeken we wat jouw voorkeursrol is en hoe je de competenties die bij de overige rollen horen kunt eigen maken. Bij alle volgende modules worden de rollen die daar het best bij passen behandeld. Zo word je uiteindelijk een allround praktijkmanager. STRATEGISCH MANAGEMENT (2 DAGEN) Je leert op een systematische en gestructureerde manier hoe je van een idee naar een concreet implementatieplan komt. Je bent in staat om een koers te bepalen, uit te zetten en vast te houden. Ook leer je tijdens deze module hoe je een bedrijfsplan opstelt. Dit is handig want de volgende modules zijn te beschouwen als de volgende hoofdstukken in dit bedrijfsplan. Tijdens deze dagen spreken we met elkaar hoe je zorgt dat een goed idee niet alleen jouw idee blijft, maar ook door je leidinggevenden en je collega s wordt opgepakt. MODULE FINANCIEEL MANAGEMENT (2 DAGEN) Omdat inhoudsgerichte professionals over het algemeen niet zo van financiële cijfers houden, is het financieel management van de praktijk één van de belangrijkste taken van de praktijkmanager. We gaan aan de slag met het lezen en interpreteren van de jaarrekening, het opstellen van relevante financiële indicatoren en deze vertalen naar concrete rapportages die jezelf kunt opstellen. Na deze module snap je wat de verschillende cijfers zeggen over de organisatie en ben je een goede gesprekspartner voor bijvoorbeeld de accountant.

4 MODULE MARKETING (1 DAG) Hoe bereik je de juiste doelgroep, hoe zorg je dat nieuwe patiënten voor jouw praktijk kiezen en bekende patiënten bij je terug komen? In deze module gaan we aan de slag met maken van een marketingplan. Geen algemeen plan, maar we zoeken heel concreet de aansluiting met de strategische doelstellingen van de praktijk. Aan de praktijkmanager is het om de juiste keuze voor te stellen en de doelen te realiseren. Naast deze vorm van marketing gaan we ook in op het benaderen van de juiste stakeholders. Hoe kom je met ze in contact en hoe zorg je ervoor dat zij graag met jou om tafel willen? MODULE PERSONEEL EN ORGANISATIE (2 DAGEN) Personeelsbeleid is vaak één van de lastigste zaken binnen een organisatie. Het is niet eenvoudig om je collega s te beoordelen. Daarom is het van belang dat juist dit onderwerp goed geregeld is. Hiervoor wordt vaak een beroep gedaan op de praktijkmanager. We stellen vanuit de strategie van de praktijk een gestructureerd personeelsbeleid op. Door deze module ben je in staat om het personeelsbeleid van de praktijk te overzien, te beheersen en aan te passen. Aan de hand van relevante wetgeving wordt de juridische kant van het personeelsbeleid gesproken. Tijdens deze module besteden we ook uitgebreid aandacht aan de positie van de praktijkmanager, letterlijk tussen de directie en de rest van het personeel in. MODULE PROJECTMANAGEMENT (1 DAG) Een belangrijke competentie van een praktijkmanager is het kunnen opzetten en beheren van projecten. We gaan in op de verschillende fasen van een project, de kenmerken van een goed project. We besteden met name in het begin veel tijd aan het opstellen van een juiste opdracht, omdat uit de praktijk blijkt dat het vaak daar misgaat. MANAGEMENTVAARDIGHEDEN Zoals in de inleiding is aangegeven, wordt in deze cursus ingegaan op de vaardigheden die een manager nodig heeft. Aan de ene kant zijn dit de technische vaardigheden zoals het opstellen van een bedrijfsplan en het lezen van een jaarrekening. Aan de andere kant worden ook de verschillende rollen die een manager binnen een organisatie moet invullen behandeld. We maken hier gebruik van het werk van Robert Quinn die in totaal acht verschillende rollen heeft beschreven. Een goede manager werkt niet volgens zijn eigen voorkeursrol, maar vult de rol in die op dat moment het best bij de organisatie past en zorgt er op die manier voor dat de organisatie haar doelstellingen realiseert.

5 In iedere module behandelen we de inhoudelijke aspecten van de verschillende rollen en vertalen we die naar de praktijk van alle dag. Doordat je deze rollen kent, kun je zowel een adviseur, een aanjager, een coach, etc., zijn voor zowel de medewerkers als voor de praktijkeigenaren. OPDRACHT Gedurende de cursus wordt aan een opdracht gewerkt die aan het eind van de cursus wordt gepresenteerd. Het streven is dat gewerkt wordt aan de oplossing van een reëel managementprobleem binnen de praktijk waar de cursist werkt. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van een jaarplan, het uitwerken van een marketingplan, het opstellen van een functieprofiel, etc., zijn. De inhoud van de opdracht wordt samen met de kerndocenten vastgesteld. De begeleiding van deze opdracht vindt voornamelijk digitaal of per telefoon plaats. KERNDOCENTEN EN GASTDOCENTEN Dr. Elko Klijn en drs. Rinus van Bergeijk zijn de kerndocenten van deze cursus. De gastdocenten die aan de cursus hebben meegewerkt hebben hun sporen verdiend in de dagelijkse praktijk, het wetenschappelijk onderzoek of beide. PLANNING Module Datum Inleiding 14 februari 2017 Strategische Management 8 maart 2017, 21 maart 2017 Financieel Management 4 april 2017, 18 april 2017 Marketing 1 mei 2017, 17 mei Personeel & Organisatie 31 mei 2017 Project Management 22 juni 2017 Presentatie Eindopdracht 5 juli 2017 KOSTEN De cursus praktijkmanagement kost in totaal Omdat Feducon een erkende onderwijsinstelling is, betaalt u over de onderwijskosten geen BTW. Ook de verblijfkosten (lunch, koffie, thee, etc.) zijn bij de prijs inbegrepen, net als de begeleiding bij het uitvoeren van de huiswerkopdrachten.

6 KORTING Partners van Fys'Optima ontvangen 17,5% korting. Tijdens het inschrijven kunt u aangeven dat u partner bent. LOCATIE Centrale locatie in Nederland; Nieuwegein of Amersfoort CERTIFICAAT Wanneer de cursus succesvol is afgerond krijgt de deelnemers een certificaat als bewijs van deze succesvolle deelname INGANGSEISEN Er zijn geen specifieke ingangseisen voor deze cursus. Deze cursus is bedoeld voor personen die op dit moment werken als praktijkmanager, taken uitvoeren binnen het management van de praktijk of dit binnenkort willen gaan doen. Bedrijfskundige kennis is niet vereist. DIRECT INSCHRIJVEN Klik hier om je direct voor deze cursus in te schrijven. Wil je toch nog even doorpraten om te bepalen of deze cursus iets voor je is, of heb je specifieke vragen over de inhoud of andere onderdelen. Neem dan gerust contact met ons op via info@feducon.nl of direct met Rinus van Bergeijk via rvanbergeijk@feducon.nl of +31 (0)

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Praktijkmanagement 1e lijn

Praktijkmanagement 1e lijn Hét Praktijkcollege_Health organiseert de leergang: Praktijkmanagement 1e lijn Binnen de 1e lijn gezondheidszorg en met name de huisartsvoorziening, is er steeds meer behoefte aan een manager die ter ondersteuning

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

In deze brochure vind je alles over de cursus. KPI s die wel werken. Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer

In deze brochure vind je alles over de cursus. KPI s die wel werken. Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer In deze brochure vind je alles over de cursus KPI s die wel werken Integraal Performance Management van strategie tot werkvloer Cursus Stimuleer gewenst gedrag in de organisatie voor betere bedrijfsresultaten:

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Praktijkmanagement 1e lijn

Praktijkmanagement 1e lijn Apozem is een opleidingsinstituut dat zich met name bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van leergangen/trainingen op het gebied van de 1e lijn gezondheidszorg en welzijn. Praktijkmanagement 1e

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Financieel Management op hbo-niveau

Financieel Management op hbo-niveau Financieel Management op hbo-niveau Als bedrijfskundig professional is uw visie heel belangrijk. Ontwikkelingen in de organisatie signaleert u direct en deze gebruikt u als basis voor uw bedrijfsstrategie.

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA C training Ervaring is de optelsom van uw eerder gemaakte fouten! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die 3 tot 8 jaar ervaring hebben in

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Praktijkmanagement eerste lijn

Praktijkmanagement eerste lijn Asodiz is een opleidingsinstituut dat zich met name bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van leergangen/trainingen op het gebied van de eerste lijn gezondheidszorg. Praktijkmanagement eerste lijn

Nadere informatie

Masterclass Controlling FAMO

Masterclass Controlling FAMO Masterclass Controlling FAMO Een programma voor Controlling bij de lokale overheid Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit heeft in samenwerking met de FAMO een praktijkprogramma voor Controlling

Nadere informatie

Workshop "Lopen op eieren" leidinggeven en aanspreken (W1)

Workshop Lopen op eieren leidinggeven en aanspreken (W1) Workshop "Lopen op eieren" leidinggeven en aanspreken (W1) Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor de huisartsenzorg van morgen Wanneer: Start najaar 2019 Locatie: Driebergen en Eindhoven Aanvullende 5-daagse opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor voormalige deelnemers aan de opleiding

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Opleiding Commissaris Publieke Sector

Opleiding Commissaris Publieke Sector ERLY the consulting company Opleiding Commissaris Publieke Sector Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector pag. 1 Deze opleiding biedt u als aankomend commissaris dé voorbereiding

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T!

TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T! TRAINING INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT (IPM) L E E R W E R K E N M E T H É T M O D E L V O O R P R O J E C T M A N A G E M E N T! TRAINING IPM is binnen de bouw en infrasector een breed geaccepteerd model

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING ONLINE COMMUNICATIE STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET COMMUNICATIE STRATEGISCH IN BINNEN JOUW ORGANISATIE Door de toename van het aantal digitale & sociale media

Nadere informatie

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VERGROOT DE REIKWIJDTE VAN JE SCHOOL VERDIEP JE LEIDERSCHAP LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VOOR SCHOOLLEIDERS EN MIDDENMANAGERS IN HET ONDERWIJS VOORJAAR 2018 WWW.NSO-CNA.NL LEERGANG

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

Beleid. Beschrijving trekkersrollen LC en LD. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg e.o. / De Nieuwe Veste

Beleid. Beschrijving trekkersrollen LC en LD. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg e.o. / De Nieuwe Veste 1. Inleiding De koers voor de komende jaren, zoals beschreven in het strategisch beleidsplan 2011-2014 heeft consequenties voor gewenste managementstijl van de school. In de managementvisie 2011-2014 heeft

Nadere informatie

Bijscholing Kinderzorg

Bijscholing Kinderzorg Asodiz is een opleidingsinstituut dat zich met name bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van leergangen/trainingen op het gebied van de eerste lijn gezondheidszorg. Bijscholing Kinderzorg Kinderzorg

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT)

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT) Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova Middenmanagement (MMOT) Doelgroep Inhoud Docenten die belangstelling hebben voor een functie als team- of afdelingsleider. Oriëntatie op management is bedoeld

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

CURSUS Starten met een BOUWTEAM

CURSUS Starten met een BOUWTEAM CURSUS Starten met een BOUWTEAM Het Bouwteam wint aan populariteit. Het is een contractvorm die beoogt het beste uit alle partijen te halen. Maar wanneer is deze contractvorm geschikt? En hoe ziet zo n

Nadere informatie

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers

Rotary & Nyenrode. Cursus voor Surinaamse ondernemers Rotary & Nyenrode Cursus voor Surinaamse ondernemers Nieuwsbrief, februari 2011 een training gericht op professionalisering van (beginnende) Surinaamse ondernemers Gesprekspartners Rotary Interland Commissie

Nadere informatie

Opleiding Bestuurder Corporatie 21 ste eeuw

Opleiding Bestuurder Corporatie 21 ste eeuw Public Academy Opleiding Bestuurder Corporatie 21 ste eeuw De opleiding voor nieuwe en aankomende bestuurders met een unieke meeloopstage 1 Public Academy ERLY i.s.m bestuurders van De Vernieuwde Stad

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden.

De leergang LHBM start bij voldoende belangstelling (minimaal acht deelnemers). Het streven is de leergang minimaal één maal per jaar te houden. Deelnemers aan deze leergang verbreden hun kennis op verschillende bedrijfskundige domeinen en passen deze direct toe in hun eigen werkomgeving. Aan het eind van de leergang zijn de kosten van de opleiding

Nadere informatie

informatiemanagement.heliview.nl

informatiemanagement.heliview.nl 2-daagse training Informatiemanagement Ontsluit uw informatie voor maximaal rendement Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het daadwerkelijk toevoegen van waarde

Nadere informatie

Opleiding HR Professional

Opleiding HR Professional Opleiding HR Professional Opleiding HR Professional Waarom? Wil je je ontwikkelen tot HR Professional, maar niet 4 jaar in de schoolbanken zitten? Ben je op zoek naar een fundament om nog meer van toegevoegde

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen Opleiding Periode April t/m juni 2017 9 lesdagen Locatie Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T Inleiding in het ondernemerschap Ondernemerschap is voor huisartsen geen

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur.

Duur: 3 dagdelen (1 hele dag en twee weken later een halve dag). Inclusief oefenen met een professionele acteur. HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Module Informatie Stand van zaken Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner

Nadere informatie

Inhoud en opzet Preventie-medewerker

Inhoud en opzet Preventie-medewerker Inhoud en opzet Preventie-medewerker Apply opleidingen Claushof 8 4532 BB TERNEUZEN Tel.: +31 115-683444 info@applygroep.nl pagina 1 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Taken preventiemedewerker vanuit de wettelijke

Nadere informatie

Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met:

Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met: Executive MBA Service management Onderwijs Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met: De wereld waarin

Nadere informatie

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Masterclass 21 mei 2015 DSM Sinochem Pharmaceuticals, Delft Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Zelfsturing in de praktijk Invulling geven

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Jij en 3 vrienden besluiten om jouw woonkamer te verven. Om dit project te voltooien

Nadere informatie

Leven Lang Leren voor professionals

Leven Lang Leren voor professionals Plantijn Hogeschool van de Provincie Antwerpen EduBROn, Universiteit Antwerpen Groep T-Hogeschool Leuven Hogeschool Zeeland Hogeschool Zuyd KaHo Sint-Lieven NHTV Internationale Hogeschool Breda Provinciale

Nadere informatie

De Accountants Kring Trainingen 2018

De Accountants Kring Trainingen 2018 De Accountants Kring Voor accountants en controllers is het van belang dat zij op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zo blijft u de inhoudelijke adviseur die uw klanten zo waarderen.

Nadere informatie

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER)

DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) Opleiding DIGITALE TRANSFORMATIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) 8,3 WORD ëdigital LEADERí EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën is er een groeiende

Nadere informatie

ADVANCED MARKETING PROGRAM

ADVANCED MARKETING PROGRAM ADVANCED MARKETING PROGRAM DE MEEST ACTUELE MASTERCLASS VOOR ERVAREN MARKETEERS DIE VERDIEPING EN VERBREDING ZOEKEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het Nyenrode Advanced Marketing Program is

Nadere informatie

Cursus Leiderschapsvaardigheden

Cursus Leiderschapsvaardigheden Cursus Leiderschapsvaardigheden Persoonlijk Leiderschap Strategisch Leidinggeven Samenwerken Beleid en Organisatie Leiderschapsvaardigheden en Managementtools Algemene informatie De opleiding Leiderschapsvaardigheden

Nadere informatie

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Is uw personeelsbeleid klaar voor het werken met vrijwilligers? Tijden veranderen. Bezuinigingen zorgen er voor dat in veel sectoren steeds meer een beroep

Nadere informatie

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement De opleidingen Personeel en Arbeid voor elke fase in uw carrière E 100 KORTING voor abonnees van Rendement Premium-abonnees krijgen maar liefst E 130 KORTING Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid

Nadere informatie

Onderwijs wet- en regelgeving

Onderwijs wet- en regelgeving Onderwijs wet- en regelgeving Het werk van leidinggevenden is steeds meer gebonden aan wetten en regels. U krijgt als schoolleider of teamleider wellicht te maken met deze regels. Denkt u bijvoorbeeld

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Leergang Strategisch HRM in het voortgezet onderwijs in najaar 2017 opnieuw van start.

Leergang Strategisch HRM in het voortgezet onderwijs in najaar 2017 opnieuw van start. Leergang Strategisch HRM in het voortgezet onderwijs in najaar 2017 opnieuw van start. Inleiding Goed onderwijs vraagt om leraren die bekwaam en gemotiveerd zijn en de ruimte krijgen om de opbrengsten

Nadere informatie

Bijlage A: Competenties van de opleiding

Bijlage A: Competenties van de opleiding Bijlage A: Competenties van de opleiding In deze bijlage heeft een rectificatie plaatsgevonden per 30 oktober 2012. Na voltooiing van de opleiding moet de student als beroepsbeoefenaar zelfstandig en met

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau NAJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Leergang Communicatie: Ben je speler of toeschouwer?

Leergang Communicatie: Ben je speler of toeschouwer? Leergang Communicatie: Ben je speler of toeschouwer? Voor een stevige positie als communicatieprofessional bij je woningcorporatie Beste communicatie-collega, De woningcorporaties liggen onder een vergrootglas.

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Als consulent seksuele gezondheid bied je laagdrempelige seksuologische hulp en ondersteun je collega s in het omgaan met vragen van patiënten of cliënten op

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten. Je wilt beter je eigen grenzen aangeven. In (lastige)

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector

HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. HKZ 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM DE AFDELING MANAGEMENT VAN NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM VERANDERING CRUCIAAL IN TURBULENTE OMGEVINGEN 1 Bedrijfstakken worden continue verstoord door start-ups, nieuwe technologieën, veranderde consumenten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

ISO Asset Management

ISO Asset Management ISO 55001 Asset Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 55001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht www.esaa.nl Executive Program Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Assurance Woningcorporaties: besturen met een kernopdracht

Nadere informatie

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL )

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Eggens Instituut Module 4: Integrale PARP en Zorgplicht Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law

Nadere informatie

M&O - een nieuw vak. Management & Organisatie. Management. Organisatie. Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo

M&O - een nieuw vak. Management & Organisatie. Management. Organisatie. Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo Management & Organisatie Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo M&O - een nieuw vak Management en Organisatie (M&O) komt als vak niet voor in de basisvorming. In de Tweede Fase kan je M&O kiezen in

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Opleiding bouwcoördinator

Opleiding bouwcoördinator Opleiding bouwcoördinator Werken als bouwcoördinator vraagt veel van een meester of juf. Naast de verantwoordelijk voor een groep ook nog een team aansturen. Het is niet vanzelfsprekend dat een goede juf

Nadere informatie