VERSLAG WORKSHOP ARBEIDSVREUGDE EN EFFECTIVITEIT IN DE ONDERNEMINGSRAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG WORKSHOP ARBEIDSVREUGDE EN EFFECTIVITEIT IN DE ONDERNEMINGSRAAD"

Transcriptie

1 VERSLAG WORKSHOP ARBEIDSVREUGDE EN EFFECTIVITEIT IN DE ONDERNEMINGSRAAD Lomoz,30 maart 2016 Nieuwegein 1. Opzet van de workshop Toelichting bij de insteek Korte plenaire verkenning op het begrip Gezamenlijke oefening: - Effectiviteit, een kwestie van perspectief?! Effectiviteit, benaderd vanuit het eigen OR-werk op basis van de principes van Arbeidsvreugde. Individueel en teamperspectief. Met plezier werken, leidt tot betere prestaties - Gezamenlijk onderzoek naar wat plezier geeft en wat leidt tot ongenoegen. - De belangrijkste oorzaken voor te weinig effectiviteit De bronnen van arbeidsvreugde toegelicht Hoe kijk jij naar plezier in het OR-werk? Aan de slag met elkaar: - Wat zou je kunnen doen om dat wat weinig plezier geeft en invloed heeft op jouw persoonlijke effectiviteit of de team/or-effectiviteit aan te pakken. De uitkomst van de score op arbeidsvreugde in het OR-werk. Tot slot: Andere toepassingsmogelijkheden van de bronnen in het OR-werk 2. Korte plenaire verkenning op het begrip Wat het begrip effectiviteit oproept hebben we op flap gezet. De volgende woorden werden genoemd bij de vraag: welk woord(en) komen bij je op als je denkt aan effectiviteit. - Vergaderstructuur - Stukken op tijd - Agenda opgesteld - Invloed - Werkgroepen/commissies - Samenwerken - Scholing - Bestuurder - OR zelf - Werknemers - Management - Afdeling P&O - Ambtelijk secretaris - Dagelijks bestuur 3. Effectiviteit, een kwestie van perspectief Effectiviteit is een abstract begrip net als werkdruk. Iedereen heeft er een beeld bij, maar al die beelden kunnen op onderdelen van elkaar verschillen, zonder dat er sprake is van goed of fout. Het is de persoonlijke beleving die je deelt, die door het delen meer taal krijgt. Essentieel om je effectiviteit te vergroten is dan ook het

2 onderzoeken welke taal dit begrip in je eigen OR heeft. Wat versta je eronder, waar is het lastig en wat kun je er mee. In de workshop is een koppeling gemaakt met arbeidsvreugde. Plezier in je werk hebben, vergroot in hoge mate de effectiviteit van je werkzaamheden. Dat geldt zeker individueel, maar ook in teamverband versterkt het plezier in je werk de effectiviteit van de groep. Aan de hand van een afbeelding heeft iedereen voor zichzelf opgeschreven wat eenieder voelt, proeft, ruikt, ziet en hoort bij de afbeelding van (in dit geval) een bootje. In principe is iedere afbeelding te gebruiken die iets op kan roepen. De oefening maakte duidelijk dat er zeer verschillend wordt gekeken naar zo n afbeelding. 4. Verkenning op het thema Arbeidsvreugde met elkaar in subgroepen Uit onderzoek is gebleken dat prestaties verbeteren, naarmate mensen met plezier in hun werk staan. Gebrek aan effectiviteit kan daarbij de lol snel doen afnemen in het OR-werk. Vandaar dat er eerst een verkenning op de parallel met arbeidsvreugde in relatie tot het OR-werk wordt opgepakt. In subgroepjes zijn de deelnemers aan de slag gegaan. Daarbij is op post-its aangegeven wat ieder individueel als vreugdevol/ plezierig ervaart in het OR werk. Dit werd op een flap geplakt en opgehangen. Daarna hetzelfde maar dan wat ieder als vreugdeloos/onplezierig ervaart in de OR. Dat leverde het overzicht op dat op de volgende pagina staat.

3 Vreugdevol Uitdaging (2x) Goede contacten (divers 3x) Voorbereiding op tijd klaar Slagvaardig Tijd om stukken te lezen Verschil kunnen maken Gastvrij (leuke/fijne )Collega s (4x) Invloed hebben waar nodig (4x) Meedenken Aandacht en tijd voor elkaar Zelfstandigheid (2x) Korte lijnen Dingen voor elkaar krijgen (4x) Waardering Talent herkenning Op de hoogte van ontwikkelingen (2x) Discussiëren over relevante zaken Veel samen kunnen doen (4x) (Persoonlijke)Groeimogelijkheid (4x) Hoge betrokkenheid Informatie (tijdig) (2x) Vertrouwen Gevoel voor medewerkers opkomen (2x) Verder kijken dan je eigen stukje Schrijven Kennis Mijn rol Veiligheid Elkaar in je waarde laten Gebruik maken van elkaars kwaliteiten Onderlinge sfeer DB-werk/bestuurlijk werk Weten wat er speelt Verdieping op organisatieniveau Netwerken Sparren met bestuurder Goede jaarplanning Leiding geven Afspraken nakomen Humor/lol Een bestuurder die kan luisteren Effectief vergaderen Goede personele regelingen Als OR er samen zijn voor organisatie en medewerkers Diversiteit aan werkzaamheden Kritisch leren denken Advies aan medewerkers kunnen geven Vrijheid Vreugdeloos OR-leden niet goed op de hoogte zijn van hun aandachtgebied Bestuurder/MT dat niet luisteren wil Onvolledigheid Gebrekkige communicatie Gevolgen ervaren/consequenties Negativiteit (2x) Geen invloed hebben Slecht contact met achterban Slechte communicatie in de organisatie (2x) Alvast vooruitlopen op besluiten door directie Stukken te laat krijgen (2x) Leidinggevende die niet blij is Collega s die zich minder inzetten Niet betrokken worden bij belangrijke zaken Te laat ingelicht worden Intrinsieke weerstanden aan tafel Er tegenaan lopen dat invloed beperkt is Hoge werkdruk (OR/DB-werk is een baan op zich) Afspraken niet nakomen Wantrouwen Vooroordelen Onvoorbereid zijn (3x) Oud zeer Onzekerheid over eigen kennis druk vanuit de bestuurder Onzekerheid over eigen inzet Lastige keuzes Veel onnodig leeswerk Te inhoudelijk ingaan op zaken Weinig werkgroepen Kleine OR van 4 pers Controle Herhaling van zaken Zeer verschillende mate van inzet Te laat betrokken Teveel schrijven Oud gedrag/oud denken Niet lezen van stukken (2x) Besluiteloosheid Oude koeien Niet gehoord/niet serieus genomen worden Om verkeerde motieven in OR Dwarsliggen om het dwarsliggen Trage besluitvorming Niet iedereen deskundig Elkaar niet uit laten spreken Niet luisteren naar elkaar in OR Uit het overzicht blijkt duidelijk dat er een zeer grote diversiteit is in wat OR werk plezierig en minder plezierig maken. Dit vraagt om verkenning binnen de eigen OR wat betreft de eigen effectiviteit. Wat speelt er bij ons, wat heeft invloed op onze effectiviteit en wat kunnen we vooral zelf doen om dat aan te pakken?

4 Principes van Arbeidsvreugde Aansluitend bij de laatste conclusie bij het overzicht zijn we ingegaan op de principes van Arbeidsvreugde. Deze zijn kortweg te benoemen als: 1. Verantwoordelijkheid nemen 2. Verbinden van twee perspectieven op het werk Wat verwacht je van medewerkers/collega s in het OR-werk, waarbij je gebruik maakt van de woorden die Kouwenhoven vanuit de 7 Bronnen van Arbeidsvreugde hanteert. Wat hebben OR/leden nodig om datgene te kunnen doen dat van hen verwacht wordt. 3. Uitwisselingsrelaties ontwikkelen. Met andere woorden: bespreekbaar maken op individueel en teamniveau wat je samen nodig hebt voor meer werkplezier en betere resultaten (hogere effectiviteit) 4. Acties richten op het echte werk 5. Nadruk leggen op de kracht en de energie van het positieve

5 De 7 Bronnen van Arbeidsvreugde nader toegelicht Aan de hand van onderstaande kaart zijn in de workshop de bronnen toegelicht. De post-its die zijn opgeschreven zijn in alle situaties toe te wijzen aan één van die bronnen. De kaart die hieronder staat weergegeven komt van Kouwenhoven en is de vertaling in de 7 bronnen die hij heeft ontwikkeld op basis van onderzoek in organisaties.

6 Onderzoek naar de beleving van arbeidsvreugde in de eigen OR. De samenstelling van deelnemers aan de workshop is in omvang te klein om te spreken van een representatief onderzoek onder OR-leden naar de beleving van hun arbeidsvreugde. In het licht van de verdere doorontwikkeling en aansluiten bij ontwikkelingsvragen t.a.v. scholing e.d. zou een grootschalig onderzoek onder alle LOMOZ-leden de moeite waard zijn. Toch hebben we in beeld gebracht hoe de 25 aanwezige deelnemers op dit moment hun arbeidsvreugde beleven in het OR-werk. In het overzicht is bij iedere bron een 3-deling aangebracht. De eerste score is de waarde die de deelnemers gemiddeld genomen toekennen aan hun Ervaren arbeidsvreugde op de 7 bronnen in het OR-werk. De tweede score geeft het belang van de bron weer. Hoe belangrijk vinden OR-leden deze bron voor het OR-werk. De derde score geeft weer waar OR-leden meer van willen hebben in hun OR-werk Fys. Welbevinden Collegialiteit Waardering vertrouwen Goede prestaties Groei Werken met hart en ziel Hogere zingeving Totaal 7 bronnen Ervaren Belang Meer Wat opvalt in het onderzoek naar de ervaren arbeidsvreugde is dat deze gemiddeld hoger ligt dan de arbeidsvreugde voor zover bekend uit onderzoek in zorgorganisaties op de eigen werkplek. Veel van de deelnemers beaamden deze conclusie. (Als de lijst was ingevuld voor de eigen werkplek, dan was de ervaren arbeidsvreugde lager geweest.) Als het gaat om waar men meer van wil in het OR-werk, dan valt op dat 19 van de 25 deelnemers hebben gescoord op collegialiteit. Kijkend naar het overzicht van de post-its bij wat als vreugdevol en vreugdeloos wordt ervaren, is de hoge score + hoge frequentie zeker herkenbaar. Voor wat betreft de overige scores willen 17 van de 25 deelnemers meer als het gaat om Goede Prestaties en 16 van de 25 willen meer Waardering en Vertrouwen in het OR-werk. Groei scoort hoger dan Waardering en Vertrouwen als het gaat om er meer van te willen, maar deze score is het resultaat van 13 van de 25 deelnemers.

7 Waar kun je de Bronnen van Arbeidsvreugde bij het OR-werk voor inzetten? De toepassingsmogelijkheden voor de bronnen van Arbeidsvreugde voor de OR zijn breed. Je kunt hierbij denken aan achterbanraadpleging in de vorm van een eigen medewerkers tevredenheidsonderzoek. De uitkomsten daarvan kunnen input opleveren voor het gesprek met bestuurder en HR/P&O over Duurzame Inzetbaarheid en het RI&E-onderzoek. Ook kunnen ze gebruikt worden als basis voor functioneringsgesprekken en b.v. Exitinterviews. Daarnaast zijn de bronnen te gebruiken als meetlat om te onderzoeken wat de consequenties van een voorgenomen besluit kunnen betekenen t.a.v. arbeidsvreugde en effectiviteit en prestaties in de organisatie. Tot slot Mocht je meer willen weten over Arbeidsvreugde en Beter Presteren in jouw organisatie of in jouw OR, dan kun je altijd contact opnemen. Ik vertel je graag over de mogelijkheden voor jouw OR of voor de organisatie waar je werkt. Voor informatie over De bronnen van Arbeidsvreugde kun je ook terecht op de website van Kees Kouwenhoven Met vriendelijke groeten Niels van Dalsum Senior Trainer/Adviseur Geregistreerd MZ-opleider Stavoor nvandalsum@stavoor.nl mobile : website :

Inleiding. Workshop II

Inleiding. Workshop II Weergave van reacties, indrukken en uitkomsten van de workshop: Werkdruk & Arbeidsvreugde, een kwestie van perspectief ROC West-Brabant, locatie Scala in Teteringen Inleiding Dit verslag is een korte weergave

Nadere informatie

Werken met plezier en goed presteren

Werken met plezier en goed presteren 1 Werken met plezier en goed presteren 2 Wat zie, hoor, ruik, proef en voel ik? Hoe ervaar jij je werk? Schrijf op post-its: Wat is vreugdevol? Wat is vreugdeloos? 3 De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Nadere informatie

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Effectief investeren in mens en organisatie Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Stellingen van Rob Vinke Stelling 1 De kern van de HRM-opdracht is er voor te zorgen dat de ambitie van de organisatie

Nadere informatie

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Effectief investeren in mens en organisatie Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Stellingen van Rob Vinke Stelling 1 De kern van de HRM-opdracht is er voor te zorgen dat de ambitie van de organisatie

Nadere informatie

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Effectief investeren in mens en organisatie Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Stellingen van Rob Vinke Stelling 1 De kern van de HRM-opdracht is er voor te zorgen dat de ambitie van de organisatie

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling

Disclosure belangen spreker. (potentiële) belangenverstrengeling Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Beter werken door arbeidsvreugde

Beter werken door arbeidsvreugde Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 1 oktober 2012 Nog meer arbeidsvreugde Programma Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde Waarde-prestatieketen

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

5 sleutels voor volop werkplezier!

5 sleutels voor volop werkplezier! 5 sleutels voor volop werkplezier! www.weerwerkenmetplezier.nl Inhoud Volop werkplezier is meer dan je vermaken 3 Voordelen van bevlogenheid 4 Bevlogenheid versterkt zichzelf 6 5 Sleutels voor volop werkplezier

Nadere informatie

Beter werken door arbeidsvreugde

Beter werken door arbeidsvreugde Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 24 oktober 2011 Programma Beter werken door arbeidsvreugde Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Nadere informatie

De zeven bronnen van arbeidsvreugde

De zeven bronnen van arbeidsvreugde Werken met plezier en goed presteren in het onderwijs De zeven bronnen van arbeidsvreugde OOA Netwerk Onderwijs 29 september 2008 Agenda Werken met plezier en goed presteren Ontdekken van bronnen van arbeidsvreugde

Nadere informatie

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften.

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Neem bij het beantwoorden van de vragen de afgelopen maand als

Nadere informatie

Levensfasebeleid bij Viataal

Levensfasebeleid bij Viataal Levensfasebeleid bij Viataal Kijken door een andere bril! Viataal is gefuseerd met de Koninklijke Effatha Guyot Groep en Sint Marie. In 2010 presenteren wij ons onder een nieuwe naam en met een nieuwe

Nadere informatie

Zeven Bronnen Coach. Bouwen aan arbeidsvreugde en goede prestaties. Kouwenhoven Consultancy

Zeven Bronnen Coach. Bouwen aan arbeidsvreugde en goede prestaties. Kouwenhoven Consultancy Zeven Bronnen Coach Bouwen aan arbeidsvreugde en goede prestaties Wat zie, hoor, ruik, proef en voel ik? Wat zijn uw ervaringen? Vraag: Wat heeft u als vreugdevol ervaren in uw werk? De zeven bronnen van

Nadere informatie

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld Werkbeleving 21 maart 2018 Bea Voorbeeld Hoe beleef je je werk? De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Workshop Aandacht voor gewenst gedrag: hoe hoort het eigenlijk?

Workshop Aandacht voor gewenst gedrag: hoe hoort het eigenlijk? Workshop Aandacht voor gewenst gedrag: hoe hoort het eigenlijk? Donderdag 15 november 2018 Agenda en even voorstellen Onderwerpen workshop: Aandacht voor gewenst gedrag Belangrijke voorwaarden Preventie

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

Kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid. Workshop Stavoor en DASMO Liesbeth van Bakel

Kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid. Workshop Stavoor en DASMO Liesbeth van Bakel Kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid. Workshop Stavoor en DASMO Liesbeth van Bakel 1 Kwaliteit van zorg In de zorg zijn er verschillende kwaliteitskaders, keurmerken en certificaten. Welke ken jij?

Nadere informatie

Communiceren is teamwork

Communiceren is teamwork Communiceren is teamwork Je werkt vaak zelfstandig, maar blijft altijd onderdeel van je team. Samen met je collega s zorg je zo goed mogelijk voor jullie cliënten. Samenwerken vereist veel communicatie.

Nadere informatie

Signaalkaart Werkgeluk

Signaalkaart Werkgeluk Naam: Datum: Herman Westerhof 16 februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2. Herman Westerhof... 3. Toelichting op de uitslag... 4. Tot slot... 3 5 6 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 16 februari 2013 heb

Nadere informatie

Loopbaangericht gesprek voeren. Dag 2. Juni 2016 Loopbaangerichte dialoog

Loopbaangericht gesprek voeren. Dag 2. Juni 2016 Loopbaangerichte dialoog Loopbaangericht gesprek voeren Dag 2 Warming up! Pak je telefoon, laptop of tablet. Herhalen: 5 loopbaancompetenties Waarom loopbaangerichte gesprekken? begin bij Helicon zelfsturing eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren!

Veel succes met het in kaart brengen van wat voor jou belangrijk is om plezier in je werk te hebben en optimaal te kunnen presteren! Inleiding Voor je ligt het werkboekje Passie & Plezier = Presteren. We bieden je dit graag aan omdat de Talenten Generator gelooft dat werken met passie en plezier betere prestaties oplevert waardoor jouw

Nadere informatie

Motiveren is de sleutel

Motiveren is de sleutel Motiveren is de sleutel 1 Werken aan betere bedrijfsresultaten door je medewerkers te motiveren Motivatie is de sleutel Een medewerker die van binnenuit gemotiveerd is voor zijn werk, kan ook saaie of

Nadere informatie

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur:

HPC-O. Human Performance Contextscan Organisatierapportage <Naam onderwijsinstelling> Datum: Opdrachtgever: Auteur: HPC-O 1 HPC-O Human Performance Contextscan Organisatierapportage Datum: Opdrachtgever: Auteur: 24 april 2008 drs M.G. Wildschut HPC-O

Nadere informatie

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren OR - competentieprofiel LNV Camiel Schols SBI training & advies Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Werkplan Ondernemingsraad Gemeente Houten 2003 Ontwikkeling van de organisatie in tijden van heroriëntatie en bezuinigingen

Werkplan Ondernemingsraad Gemeente Houten 2003 Ontwikkeling van de organisatie in tijden van heroriëntatie en bezuinigingen Werkplan Ondernemingsraad Gemeente Houten 2003 Ontwikkeling van de organisatie in tijden van heroriëntatie en bezuinigingen 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord:...3 2. OR in het kort: taken en bevoegdheden...4

Nadere informatie

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Augustus 2011 Waar werknemers onderdeel zijn van een organisatie, wordt beoordeeld.

Nadere informatie

Coalitielid met hart en ziel

Coalitielid met hart en ziel Coalitielid met hart en ziel Samenwerken vind ik belangrijk omdat... Peter Rooze 29 januari 2011 Teambuilding en samenwerking. Resultaten: 1. Kennismaking met - motieven van - collega s. 2. Betere samenwerking.

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid 1 Hoe zit het met Duurzame inzetbaarheid in organisaties? 2 Vier vragen over Duurzame inzetbaarheid Wij van JOE zijn benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe het met de Duurzame Inzetbaarheid is in organisaties.

Nadere informatie

Verslag. tevredenheidsonderzoek op mei 2014

Verslag. tevredenheidsonderzoek op mei 2014 Verslag tevredenheidsonderzoek op mei 2014 Mee oneens buiten niet van toepassing / geen mening helemaal Totaal helemaal Tevredenheidsonderzoek op basisschool De Ratel van mei 2014 In de maand mei hebben

Nadere informatie

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018

Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Resultaten medewerkers tevredenheidsonderzoek Valkenhof najaar 2018 Inhoud 1. Vragenlijst... 3 2. Respons... 3 3. Resultaten per thema... 3 4. Werkgever Net Promotor Score (WNPS)... 5 5. Resultaten bibliotheekvragen...

Nadere informatie

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam:

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam: Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-M) Status Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek 12 mei 2014 Emailadres Inleiding Motivatie & Leerstijlen

Nadere informatie

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum:

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum: Werkbeleving Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.07.2015 Bea Voorbeeld / 16.07.2015 / Werkbeleving (QWBN) 2 Hoe beleef je je werk? Je hebt een vragenlijst ingevuld met vragen over je werkbeleving. Hierbij is

Nadere informatie

Test. Leiderschapsdomeinen

Test. Leiderschapsdomeinen Test Leiderschapsdomeinen Werkwijze: Stel je je eigen situatie voor en kijk dan naar onderstaande 18 vraagpunten. Per vraagpunt heb je 10 punten om te verdelen over de domeinen: van 0 tot 10 punten per

Nadere informatie

Beter in balans. OPOF 13 september Werkdruk en werkplezier

Beter in balans. OPOF 13 september Werkdruk en werkplezier Beter in balans OPOF 13 september 2012 Werkdruk en werkplezier Werkdruk en werkplezier: waar gaat het over? Begripsverkenning Termen worden door elkaar gebruikt. In deze bijeenkomst: Werkdruk: is afhankelijk

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Feedback Feedback, reflecteren om te kunnen groeien Opbouwende kritiek; zo wordt feedback ook vaak genoemd. Het is bedoeld zodat anderen, of jij zelf iets leren, ergens bewust van worden. Het

Nadere informatie

ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT

ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT Zelfdiagnose-instrument 1 voor ondernemingsraden ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT Voor wie bedoeld? Het zelfdiagnose-instrument dat voor u ligt is bedoeld voor ondernemingsraden die planmatig willen omgaan met

Nadere informatie

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR OR op cursus Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies 1. Inleiding Uit diverse trendanalyses blijkt dat een meerderheid van zowel OR en als bestuurders vindt dat de OR veel invloed heeft op de

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL - Bladzijde 1 / 6

SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL - Bladzijde 1 / 6 SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL - Bladzijde 1 / 6 SPEELWIJZE Eigen Wijsheden Spel Citaten zijn sinds mensenheugenis voor velen een inspiratiebron: het is de kunst om met weinig woorden veel te zeggen.

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! 15/04/2018. Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen

Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! 15/04/2018. Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! Maarten Andriessen Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen 1 MOTIVATIE? 4 Motivatie quotes Case (poll 1)

Nadere informatie

Tijd vrijmaken Workshop

Tijd vrijmaken Workshop Tijd vrijmaken Workshop 2019-2020 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Gebruik van dit materiaal alleen met uitdrukkelijke toestemming van stichting leerkracht Tijd vrijmaken hangt samen met Teamindeling en Ritmiek

Nadere informatie

Medezeggenschap verzilveren

Medezeggenschap verzilveren Steven van Slageren Medezeggenschap verzilveren 2 maart 2010 OR-ervaring niet meenemen in je loopbaan is een vorm van kapitaalsvernietiging Medezeggenschap verzilveren Stappenplan/spoorboekje/handleiding:

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

Rapport selectieassessment

Rapport selectieassessment Rapport selectieassessment Datum: Kandidaat: dhr Proefpersoon Organisatie: XYZ Rol: Manager Customer Support Adviseur: Dit rapport beschouwen wij als strikt vertrouwelijk en zal niet zonder toestemming

Nadere informatie

OR en interne werkverdeling

OR en interne werkverdeling 1 GITP OR en interne werkverdeling Nico Berghuis 11-10-2012 OR en interne werkverdeling Performa Workshop 11 oktober 2012 2 GITP OR en interne werkverdeling Nico Berghuis 11-10-2012 Even voorstellen >

Nadere informatie

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017

MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 MEDEWERKERSONDERZOEK 2017 STICHTING IKPOB RAPPORTAGE Beste lezer, Voor u ligt de rapportage van het medewerkersonderzoek binnen het openbaar bestuur. De resultaten in deze rapportage zijn gebaseerd op

Nadere informatie

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland Waar kies je voor? We leven in een dynamische tijd. De wereldeconomie staat voor uitdagingen die in tientallen jaren niet zo groot zijn geweest. Ook het bedrijfsleven moet zich voortdurend aanpassen aan

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ Inleiding Deze gedragscode dient voor werknemers onderling. Daarnaast kent Ambiq een gedragscode voor de bejegening van haar cliënten. Ambiq hecht veel waarde

Nadere informatie

Van start in de ondernemingsraad

Van start in de ondernemingsraad Van start in de ondernemingsraad Inleiding Dit stuk is een handreiking voor startende ondernemingsraden. De volgende onderwerpen komen aanbod: Na de verkiezingen Taakverdeling in de OR; Vaststellen van

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden.

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. Het Kindgesprek. Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. 1 Inleiding. Door gesprekken met kinderen te voeren willen we de betrokkenheid

Nadere informatie

Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers?

Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers? Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers? Workshop HRM in de Zorg 2015 Astrid Ridderbos, senior adviseur Arbeid & Organisatie SKB Nienke Huitema, P&O-adviseur Deventer

Nadere informatie

PROGRAMMA De ambtelijk secretaris als adviseur van de OR

PROGRAMMA De ambtelijk secretaris als adviseur van de OR PROGRAMMA De ambtelijk secretaris als adviseur van de OR Data : 29 en 30 augustus 2019 en een nakomdag Trainer : Marcel Reijnen Accommodatie : Kontakt der Kontinenten, Soesterberg Projectcode : 19009MRE

Nadere informatie

Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012. 1. Hogeschool der Kunsten

Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012. 1. Hogeschool der Kunsten Samenvatting Medewerkersonderzoek Hogeschool der Kunsten 2012 1. Hogeschool der Kunsten Eind 2012 is in de Hogeschool der Kunsten Den Haag een medewerkersonderzoek uitgevoerd. Voor het Koninklijk Conservatorium

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL

SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL SPEELWIJZE EIGEN WIJSHEDEN SPEL Citaten zijn sinds mensenheugenis voor velen een inspiratiebron: het is de kunst om met weinig woorden veel te zeggen. Ze kunnen jou helpen bewust te worden van de wijze

Nadere informatie

Een bestuur dat goed dealt met de (G)MR komt met draagvlak in de organisatie heel ver

Een bestuur dat goed dealt met de (G)MR komt met draagvlak in de organisatie heel ver Een bestuur dat goed dealt met de (G)MR komt met draagvlak in de organisatie heel ver Jan Stuijver adviseur AVS Landelijk WMS congres 9 november 2016 Wat gaan we doen? voorstellen Waarom zit u vandaag

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Divosa Najaarscongres 17 november 2016 Fleur Sikkema Piet Vessies. De toegevoegde waarde van inclusief werkgeven

Divosa Najaarscongres 17 november 2016 Fleur Sikkema Piet Vessies. De toegevoegde waarde van inclusief werkgeven Divosa Najaarscongres 17 november 2016 Fleur Sikkema Piet Vessies De toegevoegde waarde van inclusief werkgeven Onderzoek Onderzoeksvraag: allemaal, iedereen, overal brede doelgroep van mensen met een

Nadere informatie

Medewerkersbetrokkenheid en medezeggenschap bij bibliotheken. Ervaringen uit de praktijk

Medewerkersbetrokkenheid en medezeggenschap bij bibliotheken. Ervaringen uit de praktijk Medewerkersbetrokkenheid en medezeggenschap bij bibliotheken Ervaringen uit de praktijk BibliotheekWerk Bezoekadres Lange Voorhout 9-13 2514 EA Den Haag Postadres Postbus 556 2501 CN Den Haag T 070-376

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Rapportage Drijfveren 2 Inleiding Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor

Nadere informatie

RIE als prestatieverhogend instrument. Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma

RIE als prestatieverhogend instrument. Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma RIE als prestatieverhogend instrument Workshop Arbocongres 2 juni 2016 Jolanda Willems Maaikelien Wijma Opening Hoe tevreden ben jij over de RI&E in jouw organisatie Geef een cijfer van 1 tot 10 en licht

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal 360 GRADEN FEEDBACK Jouw competenties centraal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Over gedrag en de... 4 3. Totaalresultaten... 5 4. Overzicht scores per competentie... 7 5. Overschatting-/onderschattinganalyse...

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol na te gaan waar

Nadere informatie

Het perspectief van een kind of jongere zien. Coaching bij (dreigende) uitval

Het perspectief van een kind of jongere zien. Coaching bij (dreigende) uitval Het perspectief van een kind of jongere zien Coaching bij (dreigende) uitval 12 oktober 2017 T A L E N T Slim Begeleiden Albert Kaput Vastlopen Hoe ervaren jongeren de boodschappen die zij uit hun omgeving

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

LOMOZ themadag: de medezeggenschapsdialoog. Workshop: Halen en brengen 16 december 2009

LOMOZ themadag: de medezeggenschapsdialoog. Workshop: Halen en brengen 16 december 2009 LOMOZ themadag: de medezeggenschapsdialoog Workshop: Halen en brengen 16 december 2009 1 Even voorstellen Marijke ten Have Consultant Berenschot Inhoudelijke en procesmatige begeleiding aan bestuurders

Nadere informatie

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE Relatiespel De meesten van ons besteden een flink deel van hun tijd aan relaties met anderen. Het is dan ook van groot belang deze contacten zo prettig

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

ABC. Het. van. Sandra Djukanovic-Wolbers. Vitaal Vrouwelijk Leiderschap

ABC. Het. van. Sandra Djukanovic-Wolbers. Vitaal Vrouwelijk Leiderschap Het ABC Vitaal Vrouwelijk Leiderschap van Sandra Djukanovic-Wolbers Voorwoord Dat leiding geven niet altijd even makkelijk is, zul jij inmiddels wel door hebben. Waar je vroeger 'one of the girls' was,

Nadere informatie

Plan om werkplezier te verhogen en werkdruk en werkstress aan te pakken. opgesteld in samenwerking met ondernemingsraad en werkgever

Plan om werkplezier te verhogen en werkdruk en werkstress aan te pakken. opgesteld in samenwerking met ondernemingsraad en werkgever Plan om werkplezier te verhogen en werkdruk en werkstress aan te pakken opgesteld in samenwerking met ondernemingsraad en werkgever van Regiecentrum Bescherming en Veiligheid - mei 2018 DUURZAME INZETBAARHEID,

Nadere informatie

Landelijke CliëntenRaad ~ Nieuwegein 6 april - Piet Vessies

Landelijke CliëntenRaad ~ Nieuwegein 6 april - Piet Vessies Landelijke CliëntenRaad ~ Nieuwegein 6 april - Piet Vessies allemaal, iedereen, overal brede doelgroep van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Onderzoeksvraag: Wat draagt Inclusief Werkgeven

Nadere informatie

TeamSpeak: een introductie

TeamSpeak: een introductie TeamSpeak: een introductie Gebruikswijze TeamSpeak is een vragenlijst die helpt om in korte tijd een goed beeld te krijgen van een team. De vragenlijst geeft zicht op wat nodig is om het team te helpen

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Drijfveren (QDI) 2 Wat motiveert jou? Wat geeft jou energie? Waardoor laat jij

Nadere informatie

Analyse WMO thuiszorg

Analyse WMO thuiszorg 2017 Analyse WMO thuiszorg DAT 6-3-2018 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitkomsten van de PMO... 4 3. Conclusies... 9 Bijlage(n)... 10 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Één keer in de twee jaar zijn

Nadere informatie

VAN WERKDRUK NAAR WERKGELUK. Rogier Moed 10 januari 2019

VAN WERKDRUK NAAR WERKGELUK. Rogier Moed 10 januari 2019 VAN WERKDRUK NAAR WERKGELUK Rogier Moed 10 januari 2019 Contactgegevens Email: r.moed@hr.nl Tel. 06-43801675 PROGRAMMA - Verkennen en uitdiepen van begrippen werkdruk en werkgeluk - Modellen, theorieen,

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK. Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek :

FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK. Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek : FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek : TOELICHTING: Dit formulier is bedoeld als leidraad voor het functioneringsgesprek. Het is

Nadere informatie

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt

Effectief communiceren met mijn medewerkers. Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Effectief communiceren met mijn medewerkers Weten wat je wil en weten hoe je die boodschap overbrengt Welkom Afspraken en verwachtingen: - Telefoon uit - We respecteren elkaar - We klappen niet uit de

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Samen in gesprek over plezier in het werk

Samen in gesprek over plezier in het werk Samen in gesprek over plezier in het werk Gesprekshandleiding Samen in gesprek over plezier in het werk Inleiding Werkdruk is een ervaring. Twee mensen in dezelfde situatie, in dezelfde organisatie kunnen

Nadere informatie

OLDHOFF NETWORK Human Resource Development Communicatietraining Loopbaanadvies Outplacement

OLDHOFF NETWORK Human Resource Development Communicatietraining Loopbaanadvies Outplacement Belevingsonderzoek Hoe zorg je dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek zitten? Hoe haal je de juiste mensen binnen en hoe houd je ze binnen? Hoe zorg je dat mensen optimaal presteren

Nadere informatie

De kracht van Waardering

De kracht van Waardering De kracht van Waardering EVEN VOORSTELLEN: HELEEN MES Partner HappinessBureau voor Gelukkig Werken, Employee Experience & Employee Journey Mapping & Design. Daarvoor: HR directeur Technische Unie - De

Nadere informatie

1. De methodiek Management Drives

1. De methodiek Management Drives 1. De methodiek Management Drives Management Drives is een unieke methodiek die u concrete handvatten biedt in het benaderen van de ontwikkeling van individu, team en organisatie. De methodiek kent een

Nadere informatie

Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! 29/11/2017. Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen

Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! 29/11/2017. Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen Wat als een wortel niet meer helpt?! Of, hoe mensen écht motiveren! Maarten Andriessen Inleiding Inzicht in motivatie Motivatie concreet Inzichten toepassen 1 MOTIVATIE? 4 Motivatie quotes Case (poll 1)

Nadere informatie

Naam bestuur. Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen. Logo van het bestuur

Naam bestuur. Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen. Logo van het bestuur Naam bestuur Samenvatting Bestuursrapportages Tevredenheidspeilingen Logo van het bestuur Inleiding In het najaar van 2012 hebben de scholen van Bestuur tevredenheidspeilingen afgenomen onder de ouders

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie