Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177"

Transcriptie

1 Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177 bladzijden.

2 2. Samenvatting van het boek Samenvatting van internet: In het boek ontmoet je twee jongens; Omar en Joost. Ze zitten allebei in een jeugdgevangenis. Omar is een van Marokkaanse afkomst, Joost is van Nederlandse afkomst. Omar zat al in de gevangenis. Hij is meestal snel agressief. Joost is juist een hele rustige jongen. Het zijn twee totaal verschillende jongens. Maar ze kunnen erg goed met elkaar overweg, worden goede kameraden en trekken veel met elkaar op in de gevangenis. Maar toch heeft Joost een geheim voor Omar, hij wil niet zeggen waarom hij in de gevangenis zit. Joost zit er, omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn buurmeisje. Zijn zusje beweert het en zegt dat ook tegen de politie. Eigenlijk is het helemaal niet zo en Joost zit dus onterecht in de gevangenis. Hij zegt tegen Omar dat hij dat niet mag zeggen en praat er verder ook niet zoveel over. Hij mag het niet zeggen omdat de rechter heeft gezegd dat hij dat beter niet kon doen, want dan werd hij waarschijnlijk gepest of in elkaar geslagen, want andere gevangen houden niet van pedo s. In de gevangenis ontmoet Joost een meisje, zij heet Miriam. Joost vindt Miriam wel een erg leuk meisje, maar Omar ook! Dus ze krijgen een beetje ruzie. Omar mag eindelijk na zo n lange tijd naar huis. Maar net voordat hij gaat, zoent Joost met Miriam. Hier wordt Omar hartstikke boos over en krijgt erge ruzie met Joost. Joost heeft zijn geheim al een keer tegen Omar verteld, maar hij mocht het tegen niemand zeggen. Maar Omar is boos op Joost en schreeuwt door de gevangenis; JOOST IS EEN PEDO. Hierover wordt Joost heel erg boos en Miriam wordt ook boos op Joost. Ze is erg teleurgesteld in Joost, ze waren echt verliefd op elkaar maar dat is nu wel over bij Miriam. Ze had veel meer eerlijkheid verwacht van Joost. Later in het boek mag Miriam de gevangenis verlaten. Even later is Joost ook vrij. Hij gaat Miriam opzoeken met een bos bloemen. Maar Miriam wil geen contact meer met Joost. Ondertussen heeft Miriam ook kinderen en zegt tegen Joost; je wilt zeker ook aan mijn kinderen zitten hé? Viespeuk! Als iedereen weer vrij is, gaat Omar het verkeerde pad weer op; hij gaat wraak nemen op iedereen. Hij overvalt een kantoor. De reden dat hij het kantoor overvalt is, dat hij wraak wil nemen op de Europese cultuur. Omar heeft Afghanistan bezocht om zijn imam, eigenlijk soort van vader, weer terug te zien (zijn vader is vertrokken en nooit terug gekomen). Omar heeft daar vreselijke dingen gezien, dit wil hij

3 overbrengen op de Europese landen, met name Nederland. Hij wil, dat de dvd die hij gemaakt heeft, op de Nederlands televisie wordt uitgezonden. En hij wil dat het duidelijk wordt, dat grote bedrijven winst maken, doordat ze bijvoorbeeld wapens produceren voor Afghanistan. Hij zorgt dat alle ramen, deuren en gangen dicht zijn. Intussen is de politie buiten. Maar in dat kantoor is Joost ook! Hij komt binnen via de lift, want daar had Omar niet aan gedacht!. Joost heeft een beetje een flut baantje gekregen omdat hij erg dom is geworden van de klappen die hij heeft gekregen in de gevangenis. Die was niet afgesloten! Hij komt binnen lopen en ziet Omar met een grote bom om zijn buik. Joost moet even lachen, en bespringt Omar. Hij schreeuwt dat iedereen weg moet omdat Omar een bom heeft. Hij gooit een mes naar de mensen, zij kunnen zich nu losmaken. Hij zegt; bad boys for life, Omar. Bad boys for life. Hij drukt op de knop van de bom. Van deze site heb ik mijn samenvatting: De samenvatting die ik op het internet heb gezocht, vond ik niet compleet. Ik miste veel informatie. Ik heb het verhaal met rood aangepast, zodat het verhaal volledig werd. Tevens heb ik spellingsfouten proberen aan te passen. Wat ik moeilijk vind, omdat ik het zelf ook niet altijd opmerk door dyslexie.

4 3. Over de auteur Vrank Post Geboren: 18 januari 1965 te Delft Werk: Vrank heeft gewerkt bij de justitiële jeugdinrichting De Doggershoek in Den Helder en is momenteel projectleider bij Transferium Jeugdzorg. Thuis: Vrank woont in Heerhugowaard (Noord-Holland). Hij heeft twee kinderen. Eerste boek: Bad boys for life! (2008) Bijzonderheden: Hij schreef zijn eerste verhaal voor zijn zoon, maar zei hem dat hij het had gedownload. Omdat zijn zoon het verhaal erg goed vond, is hij een uitgever gaan zoeken. Ooit gezegd: Ik heb geprobeerd om (tegen alle spookverhalen in) een beeld te schetsen van hoe het er echt aan toe gaat binnen een jeugdgevangenis. Er wordt zoveel onzin geschreven over jeugdgevangenissen, wellicht dat dit verhaal bijdraagt aan enig begrip. Boeken: In 2008 verschenen de eerste twee boeken van Vrank Post: Bad boys for life en Mijn zwarte ziel. De boeken gaan over jongeren die om verschillende redenen in een gevangenis of inrichting belanden.

5 4. Over het boek A. Op de voorkant van het boek zit een jongen met zijn hoofd in zijn handen, hij lijkt somber te zijn. Het verhaal gaat grotendeels over het leven in een jeugdgevangenis. Daar is het leven ook somber, daarom past de kaft zeker bij de inhoud van het boek. B. Ja het boek is wel aan iemand opgedragen, namelijk de jongeren van een jeugdgevangenis. Hierboven zegt hij het ook: ik heb geprobeerd om een zo duidelijk mogelijk beeld te vormen, want er word veel onzin geschreven. Het heeft ook zeker met de schrijver zelf te maken omdat hij in een jeugdgevangenis heeft gewerkt. C. De hoofdpersonen in het verhaal zijn vooral Omar en Joost. Je merkt dat dit de hoofdpersonen zijn omdat ze telkens aanwezig zijn in het verhaal en alles draait om hun leven. Omar: een zelfverzekerde jongen, probeert een beetje de held of de vader van de gevangenis uit te hangen, zeer grote mond en agressief. Positieve eigenschappen: - Hij wil mensen graag helpen, bijvoorbeeld: hij laat dingen de gevangenis binnen komen zoals wiet en andere dingen, ook voor Joost. - Hij accepteert de mensen die binnenkomen, voorbeeld: toen Joost de gevangenis binnen kwam, accepteerde Omar hem al snel. Hij wees hem de weg en gaf een rondleiding. s Avonds een voetbal wedstrijd met afdeling C en A. Toen scoorde Joost en wonnen ze. Joost en Omar werden al snel vrienden. Negatieve eigenschappen: - Omar is heel erg snel agressief: hij slaat er op los en hem maakt het niet zoveel meer uit. Ook zei een jongen die weg mocht: na na na, jij moet lekker nog drie jaar en toen sloeg Omar er op los. - Omar is snel jaloers: Joost en Miriam konden het erg goed vinden met elkaar en vonden elkaar zelfs een beetje leuk, Omar vindt Miriam ook leuk, toen hij zag dat Joost en Miriam aan het zoenen waren sloeg Omar er op los. Joost: rustige jongen, en sportief. Later in de jeugdgevangenis wordt Joost net als Omar; brutaal en slaat hij er ook op los.

6 Positieve eigenschappen: - Hij is sportief: hij voetbalt mee met de wedstrijd tegen afdeling A. Joost scoort en zorgt ervoor dat afdeling C wint. Iedereen heeft een goede indruk van hem en ze accepteren hem. - Hij is sociaal: hij maakt al snel vrienden met Omar en hij maakt ook kennis met een leuk meisje: Miriam Negatieve eigenschappen: - Hij is erg brutaal later in de gevangenis en slaat er op los; hij is bijvoorbeeld brutaal tegen zijn leiding en moet in een afzondering cel. - Kan niet tegen groepsdruk: na de wedstrijd kon afdeling A niet tegen haar verlies, ze begonnen te vechten met Omar en Joost helpt hem. D. Er wordt eigenlijk niet echt een plaats genoemd waar het verhaal zich afspeelt. Er wordt wel verteld dat de jeugdgevangenis Oosterhel heet, waarschijnlijk is dat ook de plaats. E. Het boek staat in een niet-chronologische volgorde, want er zitten twee tijdlijnen in het verhaal. De ene keer zitten ze gegijzeld in het kantoor en de andere keer zitten Joost en Omar bij elkaar in de jeugdgevangenis. Er zitten drie tijdtrucs in; een terug verwijzing, een tijdvertraging en een flashback. Een terug verwijzing: Omar en Joost herkende elkaar al door van de jeugdgevangenis nu zien ze elkaar weer bij de gijzeling van het gebouw. Tijdvertraging: op het moment dat het spannend werd in het gebouw werd alles heel gedetailleerd beschreven. Flashback: op het moment in het overvallen kantoorgebouw vertelt Omar zijn leven nadat hij uit de gevangenis kwam. F. Het boek is vooral uit de ogen van Omar geschreven, je maakt zijn hele leven in de gevangenis mee en je komt de dingen die hij doet in het dagelijks leven te weten. Dit is het personale vertelsituatie G. Het boek heeft een gesloten einde, Omar loopt bij de gijzeling steeds met een riem met een rood knopje erop, als hij erop drukt gaan de explosieven aan zijn riem af. Op het laatst drukt Joost zonder aarzelen op het knopje en vanaf dat moment is het verhaal afgelopen.

7 5. leeservaringen Onderwerp: Het onderwerp spreekt me zeker aan. Het komt vooral omdat ik eigenlijk helemaal geen beeld had een jeugdgevangenis. Het verhaal heeft me zeker nieuwe kanten van het onderwerp laten zien. Omdat ik wist nooit hoe het er aan toe ging in en jeugdgevangenis, daarom wou ik er meer over weten. Ik ben wel een beetje aan het denken gezet door het verhaal, vooral hoe die jongeren zich voelen in zo n jeugdgevangenis. Er is wel uitgekomen wat ik dacht van het verhaal, toen ik de titel las, dat ik al wel een beetje aan de donkere/criminele kant van het jongeren leven. Ik ben niet echt anders over dingen gaan denken door het verhaal, behalve dat ik nu in een verhaal hoor hoeveel jongeren schelden. Ik vind dat het onderwerp een beetje oppervlakkig blijft want het gaat over twee dingen het hele boek door; de jeugdgevangenis en de gijzeling op het bankkantoor. Ik vind het boek totaal niet voorspelbaar, ik verwachtte juist dat het alleen over de periode in de gevangenis en gijzeling ging, toen ging Omar ineens naar Marokko. De jeugdgevangenis wordt uitvoerig besproken. Van de gijzeling had ik wel iets meer willen lezen. Ik heb nog nooit een ander boek over dit onderwerp gelezen. Gebeurtenissen: Het verhaal bevat zeker gebeurtenissen die je blijven boeien en je blijft scherp houden. In het boek vallen geen stiltes. Het tempo ligt vrij hoog. Eigenlijk vind ik het verhaal een mix van de gebeurtenissen en gevoelens. Je krijgt de gebeurtenissen te weten en bij de gebeurtenissen krijg je ook de gevoelens te weten. Sommige gebeurtenissen hebben zeker indruk op me gemaakt. Met name de gevechten in de jeugdgevangenis en dat Omar en Joost naar de afzondering cel moesten. De gebeurtenissen zijn zeker geloofwaardig, er bestaan in Nederland ook jeugdgevangenissen. Het maakt nog een grotere indruk op me, omdat de schrijver van het boek zelf in een jeugdgevangenis heeft gewerkt. Ik vind de gebeurtenissen niet herkenbaar, ik wist eigenlijk niks over dit onderwerp. Ik vind de gebeurtenissen in dit boek verassend, origineel en ongewoon omdat ik soms vond dat er ongewone/spannende dingen

8 gebeurden in het verhaal. Ik heb nog nooit te maken gehad met de gebeurtenissen van dit boek, maar dat hoef ik ook niet te hebben. Ik heb ook nog nooit problemen met de politie gehad en dat wil ik ook niet, dus eigenlijk zijn er geen gebeurtenissen die ik zou willen meemaken. Personages: Ik vind dat de hoofdpersonen voor je gaan leven. Je krijgt hun gevoelens en dingen die zij mee maken te weten. Omar is ook een beetje stoer en brutaal dus daarom leeft hij voor je omdat hij het stoertje is. Joost is stoer en brutaal maar ook hij is duidelijk aanwezig in het verhaal. Ik kan me wel goed verplaatsen in de problemen van de hoofdpersonen, want het wordt heel erg duidelijk uitgelegd hoe het er aan toe gaat in zo n jeugdgevangenis. De hoofdpersoon vind ik geen held, daarom zou ik absoluut niet op hem willen lijken, omdat hij nogal veel problemen heeft. Het spreekt mij aan dat Joost en vooral Omar blijven vechten en niet opgeven. Ik vind eigenlijk niet dat het hoort zoals de hoofdpersonen op elkaar reageren. Omar en Joost reageren erg agressief, ze slaan er op los en weten zichzelf dan niet meer in de hand te houden als ze boos zijn. Het verhaal heeft mij niet zo erg beïnvloed. Vooral door de problemen die zij hebben willen er eigenlijk helemaal niet op lijken. De uitspraken van de hoofdpersonen heeft me wel aan het denken gezet. Ik dacht bij mezelf: met woorden als kanker vind ik dat je niet moet schelden, maar je hoort het overal. Ik ben ook genoeg te weten gekomen van de hoofdpersonen om hun te begrijpen, in het geval van Omar; meer als vier jaar in een cel zitten, daar word je natuurlijk niet vrolijker op en is je hele jeugd weg. Ik hoefde niet veel in te vullen over het innerlijk en ik begrijp de hoofdpersonen goed. De personages veranderen erg door het verhaal heen. Toen Joost binnenkwam in Oosterhel (de jeugdgevangenis) was hij net een klein jongetje, nadat hij een maand in de jeugdgevangenis had gezeten was zijn gedrag enorm veranderd, met name zijn taalgebruik. Ook Omar is een stuk agressiever geworden omdat hij zo lang moest zitten in de gevangenis. Toen Omar naar de afzondering cel moest, ging hij gewoon in zijn blote lichaam op de koude vloer van de cel liggen, ik had dat niet zo gedaan, lijkt me. Dat vond ik een beetje onbegrijpelijk in het boek. Bouw: Ik vind dat de gebeurtenissen niet bepaald logisch op elkaar volgen, dan ben je in de gevangenis en dan ben je bij de gijzeling van de bank, het loopt dus niet echt logisch door. Ik vind het verhaal zeker spannend, het komt doordat er best

9 veel agressie in zit en actie, zoals vecht partijen en andere acties. Ik vind dat het verhaal geen ingewikkelde opbouw heeft, het is goed en makkelijk te lezen. Er zijn twee verhaal lijnen in het boek: de gevangenis en de gijzeling op een bankkantoor. Ze hebben twee dingen met elkaar te maken. Ten eerste: Joost en Omar zijn het zelfde als in de jeugdgevangenis ( de zelfde personen komen terug). Ten tweede: Joost en Omar kenden elkaar van de gevangenis en ontmoeten elkaar later weer bij de gijzeling. Er zitten een paar tijdtrucs in het verhaal, maar ik vind dat het verhaal er niet spannender op wordt, het wordt eerder ingewikkelder. Het slot past zeker wel bij de gebeurtenissen in het verhaal. Omar en Joost zien het leven niet meer zitten. Joost en Omar zeggen tegen elkaar: bad boys for life! Ik vind het slot niet plezierig, want Joost drukt op het rood-knipperende knopje dat de bom van Omar af zal laten gaan. Taalgebruik: Het verhaal is vrij makkelijk te lezen, wel zitten er stukken in het verhaal die lastiger zijn. Bijvoorbeeld gesprekken met de rechter, er worden moeilijke woorden gebruikt op dat moment. De zinnen zijn goed te lezen. Het verhaal bevat niet veel beschrijvingen. Het gaat meer om de gebeurtenissen. Er zitten best wat gesprekken in het verhaal, vooral tussen Joost, Omar en Joost, Miriam. 5. Recensie: Een jongen Omar gaat een overval plegen op een bank. hij houd daar mensen gegijzelt. later komt er een een oude vriend van hem binnen. En dat is onhandig. Die jongen die hij kent was een jongen waar hij bij in de gevangenis zat die jongen heet Joost. Dan gaan ze vertellen hoe ze elkaar hebben leren kennen in de gevangenis. Je leest elke keer een flashback van dat ze in de gevangenis zaten en dan weer van nu dat Omar met de gijzeling bezig is. Totdat het einde van dat boek gaat dat zo. Het boek was moeilijk in het begin ik begreep eerst niet dat het om een flashback ging maar later in het boek begreep ik dat. Daarna was het boek heel spannend. Het is leuk om te lezen want je wilt elke keer weten hoe het veder gaat. want als ze met de flashback bezig zijn wil je weer weten hoe het met de gijzeling afloopt en als ze met de gijzeling bezig zijn wil je weten hoe het veder gaat met de flashback. Het lezen over hoe het gaat in de gevangenis met hun is

10 ook leuk. Omar heeft daar heel veel ruzies en dat is best wel spannend. Het is best realistisch want er zijn veel mensen die in de gevangenis zitten. Van deze site heb ik mijn recensie: De beoordelings woorden zijn Moeilijk: ik vindt dit beoordelingswoord goed bij dit boek passen want het begon ineens in een gijzeling zonder dat je ingeleid werd in het boek Spannend: Het boek is hoe dan ook spannend en er gebeuren veel dingen vol met actie. Realistisch: de schrijver van dit boek heeft in een jeugdgevangenis gewerkt en het is ook goed na te gaan dat het echt gebeurd kan zijn. Leuk: het is een leuk verhaal om te lezen, maar leuk is het eigenlijk niet. Omdat het over een jeugdgevangeis gaat. Het boek was gemakkelijk en vlot te lezen. Er stonden niet veel moeilijke woorden in en het was spannend! Ik wilde maar door blijven lezen tot de laatste bladzijde. Het einde vond ik ook goed omdat je het niet verwachte.

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Fictiedossier Bad boys for life. Vrank Post

Fictiedossier Bad boys for life. Vrank Post Fictiedossier Bad boys for life. Vrank Post Mariska Wijlens Klas: 3T2 Leraar: mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: bad boys for life Auteur: Vrank Post Uitgever: Noordhoff uitgevers bv Jaar van

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Crisis Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Rom Molemaker Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2012 en 159 pagina s, eerste druk. 1 2. Samenvatting van het boek Maikel is net vrijgelaten

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1 Mijn Fictiedossier Joep Brummelhuis Mevrouw Owel 3T1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A Titel van het boek: Pizza maffia Naam van de schrijver: Khalid Boudou Naam van de (uitgever, Jaar van verschijning,

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

1. Kees de jongen, Theo Thijssen. Uitgeverij C. de Boer jr. - Bussum, 19e druk, september 1972 (1e druk, 1923).

1. Kees de jongen, Theo Thijssen. Uitgeverij C. de Boer jr. - Bussum, 19e druk, september 1972 (1e druk, 1923). 6,4 Boekverslag door een scholier 2120 woorden 21 keer beoordeeld 4 april 2005 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Beschrijvingsopdracht 1. Kees de jongen,

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman

Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag Nederlands Zwarte bergen door Karin Hilterman Boekverslag door een scholier 1818 woorden 17 januari 2005 7,2 43 keer beoordeeld Auteur Genre Karin Hilterman Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten A Schaduwspits is de titel. B Corien Botman is de auteur. C Het boek heeft 190 bladzijdes. De uitgever is Noordhof uitgevers. Het is de 2 e druk.

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel Boekverslag Nederlands 10.000 zoenen door Nel Kleverlaan Boekverslag door een scholier 1324 woorden 24 mei 2005 7,5 69 keer beoordeeld Auteur Genre Nel Kleverlaan Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

Fictiedossier hou me vast

Fictiedossier hou me vast Fictiedossier hou me vast Naam: Mandy Westendorp Klas: H4T1 Docent: Mevrouw Owel Inleverdatum: 12 december 2014 Vak: Nederlands 1. zakelijke gegevens: Titel van het boek: Hou me vast Het boek heeft geen

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel 1 Zakele gegevens Onderdeel A 1 De titel van het boek: Schaduwspits 2 De Schrijver: Corien Botman 3 Uitgever: Noordhoff uitgevers BV, Groningen/Houten

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman 7,2 Boekverslag door een scholier 1675 woorden 100 keer beoordeeld 17 september 2003 Auteur Evert Hartman Genre Thriller & Detective, Jeugdboek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht:

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht: Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek in het werkboek van Laagland werd aangeraden bij deze opdracht. Ik heb ook voor dit boek gekozen, omdat ik het er wel leuk

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1937 woorden 28 februari 2011 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten Mijn fictiedossier Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten 1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Het Web. B. De naam van de auteur is Joost Heyink. C. Het boek heeft 169 bladzijdes.

Nadere informatie

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon.

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon. Formulier leesverslag Nederlands. Jouw naam Datum Klas Leraar/ lerares paraaf beoordeling A Het boek Titel van het boek Naam schrijver/ schrijfster Naam van de uitgever en jaar van verschijnen. Gebruikte

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens door Anne Winkels Boekverslag door een scholier 2125 woorden 12 oktober 2011 8 8 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Winkels Jeugdboek Eerste uitgave 2005

Nadere informatie

4,9. Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april keer beoordeeld. Joost Zwagerman. Eerste uitgave 1998 Nederlands

4,9. Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april keer beoordeeld. Joost Zwagerman. Eerste uitgave 1998 Nederlands Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april 2003 4,9 23 keer beoordeeld Auteur Genre Joost Zwagerman Kort verhaal Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands 1.1 Gegevens: Schrijver: Joost zwagerman Titel:

Nadere informatie

Perenbomen bloeien wit

Perenbomen bloeien wit Perenbomen bloeien wit Naam: Stijn Bruggert 3T4 Schrijver: Gerbrand Bakker Uitgever: Cossee BV, Amsterdam Jaar van uitgave: 2007, 137 pagina s, 6-de druk. Stijn Bruggert 3T4 Pagina 1 Samenvatting De tweeling

Nadere informatie

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen.

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen. Boekverslag door een scholier 1368 woorden 2 januari 2002 5,4 45 keer beoordeeld Auteur Genre Doeschka Meijsing Psychologische roman, Coming of age Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands Primaire Gegevens

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum 24-11-2017 Knalhard Algemene informatie Het boek dat ik heb gelezen voor dit verslag is het boek Knalhard. Het boek is geschreven door Caja Cazemier. De uitgever

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries

Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag Nederlands Blauwe plekken door Anke de Vries Boekverslag door een scholier 1480 woorden 25 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Genre Anke de Vries Jeugdboek Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali

Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag Nederlands Amel door Zohra Zarouali Boekverslag door een scholier 1456 woorden 5 januari 2002 7,7 264 keer beoordeeld Auteur Genre Zohra Zarouali Sociale roman Eerste uitgave 1992 Vak Nederlands

Nadere informatie

Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A Titel: P.S Ik ben verliefd Auteur: Jacques Vriens & Mirjam Oldenhave. Uitgever: Van Holkema & Warendorf Jaar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lucifer door Joost van den Vondel

Boekverslag Nederlands Lucifer door Joost van den Vondel Boekverslag Nederlands Lucifer door Joost van den Vondel Boekverslag door een scholier 2116 woorden 27 maart 2004 6,9 12 keer beoordeeld Auteur Genre Joost van den Vondel Toneelstuk, Klassieke tragedie

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens:

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens: Boekverslag door een scholier 1415 woorden 15 november 2017 3,8 4 keer beoordeeld Auteur Bibi Dumon Tak Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL 27-09-17 Algemene

Nadere informatie

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof De vlucht Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Joost Heyink Uitgever: Van Holkema & warenhof Jaar ven verschijnen + bladzijden: 2009 en het heeft 159 bladzijden. 2. samenvatting Katja is 17 jaar en zit in

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Zakelijke gegevens Onderdeel A: A. Titel van het boek: Echte mannen eten geen kaas, vier jaar in handen

Nadere informatie

Samenvatting van het boek

Samenvatting van het boek Zakelijke gegevens Naam: Tessa Mosselman Klas: 3T1 Titel: Offline Schrijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma Jaar: 2013 Druk: 2 e druk Bladzijdes: 144 1 Samenvatting van het boek Samenvatting internet:

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag.

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei 2018 7,5 1 keer beoordeeld Auteur Jakob Arjouni Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Methode Op niveau Boekverslag Happy love life https://www.scholieren.com/verslag/118189

Nadere informatie

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage).

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage). Boekverslag door M. 1448 woorden 20 november 2014 5,9 54 keer beoordeeld Auteur Lydia Rood Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Party! Lydia Rood Verwerkingsopdrachten Oriëntatie 1. Hieronder

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1. Zakelijke

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Vals. De naam van de auteur is Mel Wallis de Vries. De uitgever van dit boek is Uitgever De Fontein. Het boek is verschenen in 2010. Het boek heeft 271 bladzijden.

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli 2016 0 keer beoordeeld Auteur Klaas Bond Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Boekverslag Geestesoog Boekverslag door: Sam Otten 1-7-2016 https://www.scholieren.com/verslag/97214

Nadere informatie

Naam: Riza Koc Klas:3T3 Leraar: Mevr. Owel

Naam: Riza Koc Klas:3T3 Leraar: Mevr. Owel Schaduwspits Naam: Riza Koc Klas:3T3 Leraar: Mevr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens: A. De titel van het boek is 'schaduwspits'. B. De schrijver van het boek is Corien Botman. C. De uitgever is Noordhoff Uitgevers

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais

Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag Frans Le barbier de Seville door Pierre- Augustin Caron de Beaumarchais Boekverslag door een scholier 1799 woorden 30 december 2002 6,2 23 keer beoordeeld Auteur Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais

Nadere informatie