Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014"

Transcriptie

1 Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 In juni 2013 introduceerde Achmea nieuwe mixfondsen voor beleggingsverzekeringen. Een deel van de houders van beleggingsverzekeringen switchte al naar de Achmea mixfondsen. In het laatste kwartaal van 2014 zetten we de fondsbeleggingen van alle particuliere beleggingsverzekeringen om naar Achmea mixfondsen. We informeren onze klanten over de omzetting naar Achmea mixfondsen in de periode 1 augustus tot 15 september Wij stellen onze klanten in die periode een omzetting voor naar een Achmea mixfonds dat aansluit bij het risico van hun huidige beleggingen. Klanten kunnen ons ook opdracht geven hun fondsbeleggingen om te zetten naar een ander Achmea mixfonds. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een Achmea mixfonds dat aansluit bij hun risicoprofiel. Hieronder ziet u een overzicht van veel gestelde vragen. 1. Waarom biedt Achmea deze mixfondsen aan? Achmea vereenvoudigt hiermee het aanbod van beleggingsfondsen. Dit doen we om efficiënter te kunnen werken. Zo kunnen we onze dienstverlening voor u optimaal op niveau houden. U kunt deze mixfondsen gemakkelijk laten aansluiten bij uw risicobereidheid en dus kiezen voor een Achmea mixfonds dat bij u past. Achmea wil de kosten van de beleggingsfondsen voor nu en voor de toekomst zo laag mogelijk houden. Daarom staan de fondskosten kosten van de Achmea mixfondsen vast en stijgen deze in de toekomst niet. 2. Waar vind ik meer informatie over de Achmea mixfondsen? Dit vindt u terug op: averoachmea.nl/mixfondsen 3. Kan ik in mijn oude beleggingsfonds blijven? De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen. 4. Loop ik dividend mis door de omzetting naar de Achmea mixfondsen? Nee, bij de Achmea mixfondsen wordt het dividend verrekend via de koers.

2 5. Ik zie hier dat de kosten van mijn Achmea mixfonds lager zijn, waar kan ik zien wat dat voor mijn verzekering oplevert? Wat het voor u exact oplevert, is niet te zeggen. Het blijven beleggingen waarvan de koers kan fluctueren. Als de kosten lager zijn, wordt een groter deel van uw inleg belegd. Hieronder treft u rekenvoorbeelden aan. Deze maken inzichtelijk wat het verschil in fondskosten betekent voor de prognosekapitalen op de einddatum van een beleggingsverzekering. Huidige Premie Restduur in TER huidig Prognose TER Achmea Prognose Verschil waarde p/mnd jaren fonds o.b.v. 3% Mixfonds o.b.v. 3% prognose ,03% ,65% ,03% ,65% ,03% ,65% ,03% ,65% Dit zijn algemene berekeningen. Ze zijn niet van toepassing op individuele klantsituaties. Ook is er geen rekening gehouden met bijzonderheden zoals aanvullende dekkingen. U kunt aan deze berekeningen geen rechten ontlenen. 6. Waarom kan ik geen berekening opvragen voor ik mijn keuze voor een mixfonds doorgeef? In het overzicht hierboven ziet u wat een verlaging van kosten kan betekenen voor de eindwaarde van uw verzekering. Wat het voor u exact oplevert is ook aan de hand van een berekening van uw eigen verzekering niet te zeggen. Het blijven beleggingen waarvan de koers kan schommelen. Kort na het omzetten van uw fondsbeleggingen ontvangt u een beleggingsoverzicht met nieuw berekende voorbeeldkapitalen. Dit overzicht ontvangt u in het eerste kwartaal van Wat is het rendement van de Achmea mixfondsen? De Achmea mixfondsen zijn relatief nieuwe fondsen. Gegevens over rendementen zijn beschikbaar over de periode juni 2013 tot nu. U vindt deze informatie in de factsheets bij de beleggersinformatie per fonds. Deze beleggersinformatie vindt u via: averoachmea.nl/mixfondsen 8. Waar kan ik de hoogte van de TER (fondsbeheerkosten) vinden van de Achmea mixfondsen? Dit vindt u terug op: averoachmea.nl/mixfondsen 9. Ik wil een deel van mijn beleggingen in de bestaande fondsen houden, kan dat? Nee, dat kan niet. De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen.

3 11. Waarom mag ik (als ik nu kies voor een nieuw fonds) in de toekomst niet meer naar een 'oud' fonds switchen. De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen. 12. Is de fondsbeheerder aansprakelijk als de Achmea mixfondsen slechter presteren dan de huidige beleggingsfondsen? Nee. Een fondsbeheerder houdt zich bij het beheren van het fonds aan het beleid van het fonds dat is vastgelegd in een prospectus. Het kan voorkomen dat het ene Nederlandse aandelenfonds het slechter of beter doet dan het andere Nederlandse aandelenfonds. U kunt in zo n situatie de fondsbeheerder hiervoor niet aansprakelijk stellen. De nieuwe Achmea mixfondsen kunnen het beter of slechter doen dan de huidige fondsen. Dit geldt altijd bij beleggingsfondsen. Ook de overige beleggingsfondsen van Achmea hebben beter dan wel slechter gepresteerd dan de fondsen van andere aanbieders (benchmark). 13. Ik heb voor elke verzekering een aparte brief ontvangen? Waarom stuurt Achmea niet 1 brief voor al mijn verzekeringen? Dat is beter voor het milieu en bespaart kosten. U hebt gelijk. Helaas was dit niet mogelijk. 15. Heeft u een risicoprofielbepaler voor mij beschikbaar? Bij de brief waarmee we u over de omzetting naar een Achmea mixfonds informeren vindt u een risicoprofielbepaler. U kunt ook een risicoprofielbepaler invullen via: averoachmea.nl/beleggingsdoel 16. Kan ik mijn keuze voor een Achmea mixfonds per fax of doorgeven? Voor een snelle verwerking verzoeken wij u om uw verzoek door te geven via de actiewebsite of per telefoon Fondskiezen.nl/ averoachmea of Waarom wordt er geen nieuwe polis afgegeven na de wijziging? U ontvangt een bevestiging van de omzetting van uw fondsbeleggingen. U ontvangt geen nieuwe polis. Dit is niet noodzakelijk bij een fondswijziging. 18. Waarom staan de Achmea mixfondsen niet onder toezicht van de AFM? De AFM houdt alleen toezicht op beleggingsfondsen waarin iedereen kan beleggen. U kunt alleen in de Achmea mixfondsen beleggen via de beleggingsverzekeringen. 19. Is er dan wel een andere vorm van toezicht? Ja. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op de verzekeraar als het gaat om de financiële verplichtingen die wij hebben ten opzichte van de polishouders. En de AFM houdt toezicht op de verzekeraar als het gaat om het product.

4 20. Hoe kan het dat het bruto historisch rendement van het Achmea mixfonds defensief gelijk is aan het Achmea mixfonds neutraal en dat het bruto historisch rendement van het Achmea mixfonds offensief gelijk is aan het Achmea mixfonds zeer offensief? Waarom zou ik in dit geval kiezen voor een hogere risicocategorie terwijl het bruto historisch rendement niet hoger is? Het is altijd beter om uw fondskeuze te laten aansluiten bij uw risicoprofiel en uw keuze niet te baseren op de bruto historische rendementen. Omdat de 5 nieuwe Achmea mixfondsen pas per 1 april 2013 zijn geïntroduceerd heeft het fonds nog geen eigen rendementshistorie voor de lange termijn. Gegevens over rendementen zijn beschikbaar over de periode juni 2013 tot nu. U vindt deze informatie in de factsheets bij de beleggersinformatie per fonds. Deze beleggersinformatie vindt u via: averoachmea.nl/mixfondsen 21. Wat is dan het bruto historisch rendement van deze mixfondsen? Achmea is voor haar beleggingsfondsen verplicht om een bruto historisch rendement af te geven. Fondsen die korter bestaan dan 4 jaar hebben een bruto historisch rendement dat gelijk is aan het wettelijk voorgeschreven rendement door de AFM. En omdat de 5 nieuwe Achmea mixfondsen pas per 1 april 2013 zijn geïntroduceerd heeft het fonds nog geen eigen rendementshistorie (voor de lange termijn). 22. Waarom verschilt het aantal beleggingseenheden (units) voor en na de fondswijziging? De waarde in de polis is na fondswijziging ongewijzigd, maar door een andere koers is er een ander aantal units. 23. Welk percentage aankoopkosten wordt gerekend bij de inleg van toekomstige premie in de nieuwe fondsen? Dit is productafhankelijk. 24. Vanaf wanneer kan ik een reguliere switch (buiten deze actie om) door laten voeren naar een Achmea mixfonds? Dat kan vanaf nu, maar gaat u altijd eerst voor advies naar uw adviseur. 25. Kan ik in de toekomst nog een fondswijziging door voeren naar het (Spaarhypotheek) Rentefonds en/of het Garantiefonds? Het Garantiefonds en het (Spaar)hypotheekrentefonds verdwijnen niet. Als het nu mogelijk is binnen uw product te beleggen in een van deze fondsen, dan blijft dit in de toekomst ook mogelijk. 26. Ik wil een fondswijziging doorvoeren naar 100% Garantiefonds en/of (Spaarhypotheek) Rentefonds waarom kan ik dit niet op het formulier kwijt? Omdat dit aanbod alleen bedoeld is voor de introductie van de nieuwe Achmea mixfondsen. Had uw product al een Garantiefonds en/of een (Spaarhypotheek)Rentefonds. Dan blijft dat zo. Dit aanbod is alleen bedoeld voor een fondswijziging naar één van onze nieuwe Achmea mixfondsen.

5 27. Waarom kan ik wel terug naar het Garantiefonds en/of (Spaarhyptheek) Rentefonds, maar niet naar de andere beleggingsfondsen? Het Garantiefonds en het Spaarhypotheekrentefonds verdwijnen niet. Als het op dit moment mogelijk is binnen uw product te beleggen in een van deze fondsen, dan blijft dit in de toekomst mogelijk. De andere beleggingsfondsen verdwijnen. Daarom is het ook niet meer mogelijk om daarnaar terug te switchen. 28. Waarom moet de pandhouder toestemming geven voor de switch? De polis is een zekerheid voor de pandhouder. Om wijzigingen in de verzekering door te voeren, heeft u toestemming nodig van de pandhouder. 29 De fondskosten (TER) van de Achmea Mixfondsen zijn hoger dan de fondskosten (TER) die ik betaal in mijn huidige fonds. Ga ik nu meer betalen? Het kan voorkomen dat in uw huidige beleggingsfondsen lagere fondskosten (TER) gehanteerd worden. Sommige fondsen hebben standaard lage fondskosten (TER), maar het kan ook voorkomen dat u lagere fondskosten (TER) betaalt omdat u gecompenseerd wordt wegens eerdere product- of fondsomzettingen. Wij zorgen er ook met deze omzetting naar de Achmea Mixfondsen voor, dat u nooit meer fondskosten (TER) betaalt dan in uw huidige fondsen. Indien nodig zullen wij u voor het verschil compenseren. Na de omzetting naar de Achmea Mixfondsen kunt u altijd switchen naar een ander Achmea Mixfonds. Vanaf dat moment gelden de standaard fondskosten (TER) van het betreffende fonds.

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN

U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN PRISMA PENSIOEN INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN Uit onderzoek (GfK, 2011) blijkt dat pensioen wordt gezien als de belangrijkste secundaire

Nadere informatie

Onderzoek kosten van beleggingsdienstverlening. Bevindingen en aanbevelingen

Onderzoek kosten van beleggingsdienstverlening. Bevindingen en aanbevelingen Onderzoek kosten van beleggingsdienstverlening Bevindingen en aanbevelingen Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder

Nadere informatie

UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011

UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011 UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011 ONZE REFERENTIE: UPO0000035929 Stand per 01.01.2011 Productnaam PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering

Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Uitvaartverzekering Een helder verhaal over uitvaartverzekeringen AXENT Uitvaartverzekering Goed, duidelijk en bovenal zinvol verzekerd zijn. Dat is waar het je uiteindelijk om gaat. AXENT Nabestaandenzorg: de uitvaartverzekeraar

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Productkenmerken. Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen

Productkenmerken. Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen Productkenmerken Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen Leeswijzer In deze productkenmerken leggen wij uit hoe Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer Achmea werkt. Naast deze productkenmerken

Nadere informatie

Overzichtelijk verzekerd, gemakkelijk geregeld. Compleet bij Elkaar Pakket

Overzichtelijk verzekerd, gemakkelijk geregeld. Compleet bij Elkaar Pakket Overzichtelijk verzekerd, gemakkelijk geregeld Compleet bij Elkaar Pakket 2 Compleet bij Elkaar Pakket Gemak, overzicht en een rustgevend gevoel In het Compleet bij Elkaar Pakket kiest u alle schadeverzekeringen

Nadere informatie

Zaken Zekerplan. Zaken doen zonder zorgen

Zaken Zekerplan. Zaken doen zonder zorgen Zaken Zekerplan Zaken doen zonder zorgen Zaken Zekerplan Zakendoen zonder zorgen Tijdens het zakendoen neemt u risico s. Het Zaken Zekerplan helpt u deze risico s onder controle te krijgen. U stelt zelf

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt en nu?

Arbeidsongeschikt en nu? AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschikt en nu? Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u veel te regelen. U bent niet alleen bezig met beter worden, maar u heeft daarnaast nog de zorg over

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Klaverblad Verzekeringen Arbeidsongeschiktheidsverzekering Polisvoorwaarden nr. AO 14 sinds 1850 Afrikaweg 2 Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Bedankt voor uw keuze voor Klaverblad Verzekeringen. Bij ons

Nadere informatie

Internet Wij beschikken over een eigen internetsite. Hierop treft u regelmatig informatie en tips aan. Ga naar www.rietman-advies.

Internet Wij beschikken over een eigen internetsite. Hierop treft u regelmatig informatie en tips aan. Ga naar www.rietman-advies. Dienstenwijzer RIETMAN FINANCIEEL ADVIES Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

Productwijzer Kapitaalverzekering

Productwijzer Kapitaalverzekering Kapitaalverzekering Productwijzer Kapitaalverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de kapitaalverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

De voorwaarden Generali Opbouw AOV 12

De voorwaarden Generali Opbouw AOV 12 De voorwaarden Generali Opbouw AOV 12 Waarom deze voorwaarden belangrijk voor u zijn Deze voorwaarden horen bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): de Generali Opbouw AOV 12. Hierin leest u waarvoor

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave

Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering. Inhoudsopgave Voorwaarden Inkomensaanvulverzekering Basismodule WGA-gat Uitgebreid In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WGA-gat Uitgebreid.

Nadere informatie

Wie zijn wij? DVD 2013.1 Burgt en Partners bv Pagina 1 van 5

Wie zijn wij? DVD 2013.1 Burgt en Partners bv Pagina 1 van 5 Wie zijn wij? Burgt en Partners bv Veldmaarschalk Montgomeryweg 23 Postbus 153 3769 BG Soesterberg 3769 ZK Soesterberg Telefoonnummer: 0346 331534 Fax: 0346 331505 E-mail: info@burgtenpartners.nl Internetadres:

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Beleggen bij de Rabobank Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we

Nadere informatie

De consument en zijn beleggingsverzekering. Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet

De consument en zijn beleggingsverzekering. Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet De consument en zijn beleggingsverzekering Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet 2 / De consument en zijn beleggingsverzekering De consument en zijn beleggingsverzekering Waarom sommige

Nadere informatie

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @

ING Sprinters BEST. Met een nog grotere hefboom inspelen. 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Met een nog grotere hefboom inspelen 2op een koers stijging of -daling @ ING Sprinters BEST Eind 2008 heeft de ING Sprinters geïntroduceerd. Hiermee kunt u inspelen op wereldwijde marktontwikkelingen.

Nadere informatie

Hoe zit dat met de WAO?

Hoe zit dat met de WAO? uwv.nl werk.nl Hoe zit dat met de WAO? Informatie over de WAO-uitkering Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat mvoor u in uw situatie geldt?

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg thuis 2015

Eigen bijdrage Zorg thuis 2015 Eigen bijdrage Zorg thuis 0 Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg thuis. Deze eigen bijdrage betaalt u in de volgende gevallen: U ontvangt zorg of ondersteuning thuis zoals hulp bij het huishouden

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Voor wie is deze folder bedoeld? Krijg ik altijd een medische beoordeling? Deze folder is van belang als u een aanvraag tot uitkering en/of een aanvraag tot premievrijstelling

Nadere informatie

Uitkomsten Onderzoek Serviceabonnementen. Mei 2014

Uitkomsten Onderzoek Serviceabonnementen. Mei 2014 Uitkomsten Onderzoek Serviceabonnementen Mei 2014 Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie