ThromboGenics Business Update Q3 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ThromboGenics Business Update Q3 2015"

Transcriptie

1 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update Q VS organisatie gereorganiseerd voor break-even vanaf 2016 Sinds lancering wereldwijd patiënten behandeld met JETREA Klinische en preklinische programma's op schema focus op diabetische oogziekte Voldoende financiële middelen voor huidige ontwikkelingsplannen over volgende 3 jaar Hoogtepunten JETREA in de VS ThromboGenics heeft de commerciële strategie en samenstelling van de organisatie in de VS aangepast aan de huidige vraag naar JETREA. Organisatie is gericht op het bieden van medische, wetenschappelijke en op gegevens gebaseerde ondersteuning aan de retinagemeenschap en helpt artsen bij voorlichting van patiënten over de beschikbare opties voor de behandeling van symptomatische VMA. De organisatie is op schema voor break-even vanaf JETREA buiten de VS Er worden nog steeds nieuwe goedkeuringen verleend en positieve besluiten genomen over terugbetaling. Alcon blijft JETREA lanceren in nieuwe landen in Europa en de rest van de wereld. JETREA is nu goedgekeurd in 53 landen wereldwijd en wordt terugbetaald in ruim 20 landen. Onderzoek & klinische ontwikkeling ThromboGenics is nog steeds op schema om te starten met het CIRCLEonderzoek, een fase II onderzoek waarin JETREA zal worden bestudeerd voor PVD (posterior vitreal detachment; posterieure loslating van het glasachtig lichaam) bij patiënten met gevorderde diabetische retinopathie (DR) rond het jaareinde Een recent rapport van de American Academy of Ophthalmology bevat de verwachting dat er in ,34 miljoen mensen in de VS zullen zijn met diabetische retinopathie, een gezichtsbedreigende oogziekte.

2 Uit een preklinisch toxiciteitsonderzoek met meerdere injecties van JETREA is geconcludeerd dat meerdere doses van het geneesmiddel gegeven met intervallen van één maand, goed worden verdragen. Dit is een belangrijk resultaat omdat ThromboGenics van plan is om meerdere doses van JETREA te gebruiken in het geplande CIRCLE-onderzoek. Een poster over dit preklinisch onderzoek werd gepresenteerd tijdens de conferentie van de EURETINA (European Society of Retina Specialists) in Nice van september. ThromboGenics evalueert momenteel verschillende nieuwe molecules met verschillende werkingsmechanismen, telkens voor de behandeling van diabetische oogziekten. ThromboGenics plant begin 2016 een R&D Investor Event te organiseren waarin de vennootschap een overzicht zal geven van de klinische en preklinische producten in de pijplijn. De focus is diabetische oogziekten. Oncurious Oncurious is van plan om begin 2016 te starten met een fase I/IIa onderzoek van TB-403. In het onderzoek zal TB-403 worden bestudeerd voor de behandeling van medulloblastoom, de meest voorkomende vorm van hersenkanker bij kinderen. Benoemingen Baron Philippe Vlerick werd benoemd tot niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van ThromboGenics NV tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die plaatsvond op 20 augustus Financieel De liquide middelen en beleggingen bedroegen 106,6 miljoen per eind september 2015, vergeleken met 113,3 miljoen eind juni 2015 en 127,1 miljoen aan het eind van december Met de huidige liquide middelen kan ThromboGenics zijn zakelijke plannen en ontwikkelingsprojecten voor ten minste de komende 3 jaar financieren. Leuven, België 5 november ThromboGenics NV (Euronext Brussel: THR), een geïntegreerde biofarmaceutische vennootschap die zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van vitreoretinale stoornissen, heeft vandaag een financiële en business update bekendgemaakt voor de periode van negen maanden die eindigt op 30 september 2015.

3 De strategie van ThromboGenics is gericht op: het klinisch nut van JETREA uitbreiden: JETREA ontwikkelen voor een belangrijke nieuwe indicatie - diabetische retinopathie een pijplijn opzetten met behandelingen van de volgende generatie voor vitreoretinale aandoeningen bij diabetes JETREA commercialiseren (in de eerste goedgekeurde indicatie, svma/vmt) in de VS en in de rest van de wereld via partner Alcon (Novartis) om de last van svma voor de maatschappij te beperken en om liquide middelen te genereren voor onze researchactiviteiten Via Oncurious NV, TB-403 verder ontwikkelen voor de behandeling van medulloblastoma. Dr. Patrik De Haes, CEO van ThromboGenics, verklaarde: In de laatste maanden hebben we een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. We hebben onze organisatie in de VS gereduceerd en onze commerciële strategie voor JETREA gewijzigd. Daarmee willen we bereiken dat onze business in de VS break-even zal zijn vanaf Terwijl we overtuigd blijven dat JETREA mettertijd een belangrijke rol kan spelen in een gewijzigde zorgstandaard voor de behandeling van patiënten met svma, zal dit tijd vragen en het gevolg zijn van een combinatie van nieuwe medische gegevens en toenemende klinische ervaring. We blijven investeren in de klinische ontwikkeling van JETREA voor diabetische retinopathie. Dit is een belangrijke volgende indicatie waarbij er een duidelijke behoefte is naar optimalisatie van behandelingsopties. Onze fase II CIRCLE-trial in deze indicatie is op schema om rond het jaareinde van start te gaan. Onze huidige liquide middelen, meer dan 100 miljoen, gecombineerd met de verwachte royalty's te ontvangen van Alcon, zouden voldoende moeten zijn voor onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten tijdens de komende 3 jaar. Deze activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van innovatieve oogheelkundige producten voor de behandeling van diabetische oogziekten. We vertrouwen erop dat we tijdens deze periode de klinische en preklinische gegevens kunnen genereren om de waarde van een aantal projecten in onze pijplijn aan te tonen. Commerciële activiteiten JETREA in de VS Tijdens de afgelopen maanden heeft ThromboGenics de grootte van de organisatie in de VS aangepast om te voldoen aan de huidige vraag naar JETREA op de markt en de gewijzigde commerciële strategie. Het gevolg daarvan is dat ThromboGenics nu een kleinere, klantgerichte organisatie is die JETREA blijft leveren via een goed uitgebouwd distributienetwerk. Het team van de vennootschap in de VS richt zich nu op het leveren van medische, wetenschappelijke en op gegevens gebaseerde ondersteuning aan de retinagemeenschap en helpt artsen om de patiënten beter voor te lichten over de beschikbare opties voor de behandeling van symptomatische VMA. Deze veranderingen zullen ertoe leiden dat de activiteiten van ThromboGenics in de VS break-even zullen zijn vanaf 2016.

4 OASIS-onderzoek positieve resultaten In maart 2015 heeft ThromboGenics bekendgemaakt dat het OASIS-onderzoek (Ocriplasmin for Treatment for Symptomatic Vitreomacular Adhesion including Macular Hole) met JETREA (ocriplasmine) positieve resultaten heeft opgeleverd. Het OASIS-onderzoek (n = 220 patiënten) is een gerandomiseerd, placebogecontroleerd, dubbelblind onderzoek waarin patiënten 24 maanden na injectie zijn gevolgd. Het onderzoek was ontworpen om goed-gecontroleerde langetermijngegevens te krijgen over de veiligheid en doeltreffendheid van JETREA bij patiënten behandeld voor symptomatische vitreomaculaire adhesie (svma). De follow-up van 24 maanden is de langste periode waarover patiënten zijn gevolgd na behandeling met dit nieuwe geneesmiddel. De belangrijkste resultaten van het OASIS-onderzoek waren: bij 41,7% van de patiënten behandeld met JETREA was de VMA verdwenen op dag 28 na injectie, vergeleken met slechts 6,2% van de patiënten die een placeboinjectie kregen (p < 0,001); en het veiligheidsprofiel van JETREA in dit follow-up onderzoek van 24 maanden was consistent met het algemene veiligheidsprofiel zoals bekend uit de goedgekeurde productinformatie. De OASIS-gegevens geven aan hoe belangrijk het is om de patiënten beter te selecteren teneinde hogere percentages oplossing van de VMA te bereiken met JETREA. Het is bekend dat een epiretinaal membraan (ERM) de werkzaamheid van JETREA vaak negatief beïnvloedt. Ongeveer 20% van de deelnemende patiënten in de OASIS-studie had een ERM (ondanks dat het een van de exclusiecriteria is, wat aangeeft hoe moeilijk het is om deze aandoening nauwkeurig te diagnosticeren). Hieruit valt af te leiden dat het percentage patiënten bij wie de svma was verdwenen op dag 28 na injectie (41,7%) zelfs nog hoger had kunnen zijn. Dat versterkt de boodschap dat een zorgvuldige selectie van patiënten zal leiden tot betere behandelingsresultaten. Verdere analyses van de OASIS-gegevens zullen worden gedeeld met de retinagemeenschap tijdens de conferentie van de AAO (American Academy of Ophthalmology) van november 2015 in Las Vegas (VS). ORBIT-onderzoek In mei werden de tussentijdse gegevens na 6 maand gepresenteerd van het ORBIT (Ocriplasmin Research to Better Inform Treatment) onderzoek in een poster op de conferentie van de ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology) in Denver, Colorado. Uit de gegevens blijkt dat de svma/vmt bij 58,1% van de patiënten was verdwenen binnen één maand na de behandeling. Het onderzoek toonde ook aan dat de veiligheid van JETREA consistent is met de productinformatie en de gegevens uit de fase III klinische onderzoeken.

5 JETREA in Europa en de rest van de wereld Alcon blijft JETREA commercialiseren in zijn eigen territorium (RoW). Onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten Diabetische retinopathie een belangrijke mogelijke indicatie voor JETREA De vennootschap ontwikkelt JETREA voor diabetische retinopathie in het kader van haar strategie om de waarde-creërende mogelijkheden voor dit nieuwe geneesmiddel te maximaliseren en onbeantwoorde medische behoeften te vervullen. Onderzoek heeft aangetoond dat posterieure loslating van het glasachtig lichaam, waarbij het loskomt van het netvlies, kan voorkomen dat er nieuwe bloedvaten ontstaan die verantwoordelijk zijn voor proliferatieve diabetische retinopathie. Deze bevinding werd versterkt door het feit dat proliferatieve diabetische retinopathie zeldzaam is bij patiënten met een posterieure loslating van het glasachtig lichaam. De vennootschap en haar klinische adviseurs zijn van mening dat door met JETREA PVD (Posterior Vitreous Detachment; posterieure loslating van het corpus vitreum) te bereiken, de ontwikkeling van nieuwe bloedvaten die PDR veroorzaken kan worden voorkomen. Dat is omdat ze het glasachtig lichaam niet langer kunnen gebruiken als voedingsbodem om te groeien langs het oppervlak van het netvlies of in het glasvocht. ThromboGenics is nog steeds op schema om eind 2015 de eerste patiënt in te schrijven voor het geplande onderzoek naar niet-proliferatieve diabetische retinopathie, het CIRCLE-onderzoek genaamd. Het wordt een fase II, gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd multicenter onderzoek waarin de werkzaamheid en veiligheid van ocriplasmine wordt geëvalueerd voor het opwekken van totale posterieure loslating van het glasachtig lichaam (Posterior Vitreous Detachment; PVD) bij patiënten met niet-proliferatieve diabetische retinopathie (NPDR) In het kader van de voorbereiding voor de trial heeft ThromboGenics preklinisch werk gedaan op diermodellen om de veiligheid van meerdere doses JETREA na te gaan. Deze gegevens, waaruit blijkt dat meerdere doses van het geneesmiddel veilig zijn, werden gepresenteerd in een poster tijdens de conferentie van de EURETINA (European Society of Retina Specialists) in Nice, Frankrijk, van september In een recent verslag van de American Academy of Ophthalmology is voorspeld dat er in de Verenigde Staten tegen miljoen personen met een vorm van diabetische retinopathie zullen zijn, onder wie 1,34 miljoen met gezichtsvermogen bedreigende diabetische retinopathie.

6 Retinale veneuze occlusie bloedstolsels oplossen met JETREA In april heeft ThromboGenics aangekondigd dat ze JETREA gaat evalueren en ontwikkelen voor de behandeling van occlusie van de netvliesader (retinal vein occlusion, RVO). Het doel van dit nieuwe vitreoretinale project met JETREA is om aan te tonen dat lokaal toegediend ocriplasmine de bloedstolsels die verantwoordelijk zijn voor deze aandoening kan oplossen (in de retinale vaten). De eerste in-vivotests voor RVO zijn voltooid en de resultaten worden momenteel verwerkt. De vennootschap is van plan deze gegevens te presenteren in een wetenschappelijke publicatie. Preklinische onderzoeken De vennootschap heeft drie wetenschappelijke posters gepresenteerd tijdens de conferentie van de EVER (European Association for Vision and Eye Research), die plaatsvond van 7-10 oktober in Nice, Frankrijk. Oncurious NV TB-403 trial gaat van start begin 2016 In april heeft ThromboGenics bekendgemaakt dat het Oncurious NV heeft opgericht, een nieuw bedrijf dat TB-403 zal ontwikkelen voor de behandeling van pediatrische hersentumoren. TB-403 is een gehumaniseerd monoklonaal antilichaam tegen placentaire groeifactor (PlGF). PIGF wordt tot expressie gebracht bij verscheidene soorten kanker, waaronder medulloblastoom. Een grote expressie van de PlGF-receptor neuropiline 1 blijkt te correleren met een slechte totale overleving. Medulloblastoom is een zeldzame, levensgevaarlijke hersentumor die hoofdzakelijk kinderen treft. Een behandeling met TB-403 in relevante diermodellen voor medulloblastoom had gunstige effecten op de groei en overleving van de tumor. Het gunstige veiligheidsprofiel van TB-403 is al aangetoond in klinische onderzoeken bij patiënten met andere ziekten. Oncurious zal een fase I/IIa-programma starten met TB-403 bij patiënten met medulloblastoom. De eerste patiënt wordt naar verwachting begin 2016 ingeschreven. Investor Meeting met focus op Research & Development ThromboGenics is van plan een Investor R&D Event te organiseren begin Tijdens die meeting plan ThromboGenics een volledig overzicht te geven van de klinische en preklinische producten in de pijplijn.

7 Benoemingen Baron Philippe Vlerick - benoemd tot niet-uitvoerend directeur In mei werd baron Philippe Vlerick benoemd tot niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van ThromboGenics NV. Zijn benoeming werd bevestigd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die plaatsvond op 20 augustus. Philippe Vlerick is de eigenaar, voorzitter en CEO van verscheidene bedrijven in België en daarbuiten. Hij is momenteel voorzitter en CEO van de Vlerick Groep (in België). Hij is tevens voorzitter en CEO van UCO Textiles NV. Daarnaast is baron Vlerick vicevoorzitter van de KBC Groep, Corelio, de Smartphoto Group en Durabilis. Baron Vlerick is ook lid van de raad van bestuur van Exmar, Hamon & Cie, Besix Group en I.V.C. (België). Dhr. Vlerick heeft een graad in de filosofie en in rechten van de universiteit van Leuven, en heeft een MBA General Management (PUB) behaald aan de Vlerick School of Management in Gent in Hij heeft ook een Master's in Business Administration behaald aan de Indiana University, Bloomington (VS 1980). In 2006 werd hij gekozen als Manager van het Jaar door Trends, een toonaangevend business magazine in België. In 2008 kreeg hij de titel baron en in 2013 werd hij Commandeur van de Leopoldsorde. Financieel overzicht Eind September 2015 bezat ThromboGenics 106,6 miljoen aan cash en investeringen, tegenover 113,3 miljoen eind juni 2015 en 127,1 miljoen eind december ThromboGenics is van mening dat het met deze liquide middelen, de verwachte inkomsten uit royalty's voor JETREA en de geherstructureerde business in de VS, de activiteiten gedurende ten minste de volgende 3 jaar kan financieren. In september heeft baron Philippe Vlerick de vennootschap geïnformeerd dat zijn belang in het aandelenkapitaal van ThromboGenics was gestegen tot 6,4% Op 14 juli heeft Biggar Ltd de vennootschap geïnformeerd dat zijn belang in ThromboGenics NV was gedaald tot onder de drempel voor verplichte kennisgeving. EINDE Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: ThromboGenics Wouter Piepers, Global Head of Corporate Communications/ IR / wouter.piepers@thrombogenics.com Citigate Dewe Rogerson David Dible/Sylvie Berrebi Tel: David.Dible@citigatedr.co.uk

8 Over ThromboGenics ThromboGenics is een geïntegreerde biofarmaceutische vennootschap die zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen voor diabetische oogziekten. Het eerste product van de vennootschap, JETREA (ocriplasmine), is goedgekeurd in 53 landen wereldwijd. In de VS commercialiseert ThromboGenics JETREA via de dochtermaatschappij ThromboGenics Inc. ThromboGenics heeft een overeenkomst ondertekend met Alcon (Novartis) om JETREA buiten de Verenigde Staten op de markt te brengen. ThromboGenics is van plan een fase II klinisch onderzoek te starten met JETREA voor diabetische retinopathie. Naast JETREA evalueert de vennootschap kandidaatgeneesmiddelen die mogelijk een aantal behandelingen van de volgende generatie voor oogziekten kunnen opleveren. Het hoofdkantoor van ThromboGenics bevindt zich in Leuven, België. De vennootschap heeft ook kantoren in Iselin, NJ (VS) en Dublin, Ierland. ThromboGenics staat genoteerd aan de NYSE Euronext beurs onder het symbool THR. Meer informatie is verkrijgbaar op Over JETREA (ocriplasmine) JETREA (ocriplasmine) is een verkorte vorm van humaan plasmine. JETREA werkt als een selectief proteolytisch enzym dat fibronectine, laminine en collageen klieft, drie belangrijke bestanddelen van de vitreoretinale interface die een grote rol spelen bij vitreomaculaire adhesie. In de VS is JETREA geïndiceerd voor de behandeling van symptomatische VMA. In Europa is JETREA geïndiceerd voor de behandeling van vitreomaculaire tractie (VMT), met inbegrip van de combinatie met een maculagat met een diameter gelijk aan of kleiner dan 400 micron. JETREA is geëvalueerd in twee multicentrische, gerandomiseerde, dubbelblinde fase III onderzoeken die in de VS en Europa werden uitgevoerd bij 652 patiënten met vitreomaculaire adhesie. In beide onderzoeken werd het primaire eindpunt van oplossing van de VMA op dag 28 bereikt. In dit fase III programma van JETREA werd de VMA opgelost bij 26,5% van de patiënten behandeld met ocriplasmine, vergeleken met 10,1% van de patiënten in de placebogroep (p < 0,01). In het fase III programma is ook aangetoond dat JETREA over het algemeen goed werd verdragen en dat de meeste bijwerkingen van voorbijgaande aard en niet ernstig waren. In maart 2015 maakte ThromboGenics de resultaten bekend van OASIS, een fase IIIb onderzoek. In dit gerandomiseerde, placebogecontroleerde, dubbelblinde onderzoek zijn patiënten 24 maanden na de injectie gevolgd. Retinaspecialisten konden met behulp van SD- OCT patiënten selecteren met focale VMA en zonder epiretinaal membraan (ERM), twee criteria die leiden tot betere behandelingsresultaten met JETREA. Desondanks blijkt uit de gegevens van OASIS dat meer dan 20% van de deelnemende patiënten een ERM had. In het onderzoek was de VMA bij 41,7% van de patiënten behandeld met JETREA verdwenen op dag 28 na injectie vergeleken met slechts 6,2% van de patiënten die een placebo injectie kregen (p < 0,001); het veiligheidsprofiel van JETREA in dit follow-uponderzoek van 24 maanden was consistent met het algemene veiligheidsprofiel zoals bekend uit de goedgekeurde productinformatie.

9 Belangrijke informatie over toekomstgerichte verklaringen Sommige verklaringen in dit persbericht kunnen worden beschouwd als toekomstgericht. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en kunnen dienovereenkomstig verschillende risico's en onzekerheden met zich meebrengen en daardoor worden beïnvloed. De vennootschap kan daarom geen garantie bieden dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen werkelijkheid worden en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen bij te stellen of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Aanvullende informatie betreffende risico s en onzekerheden die de bedrijfsactiviteiten beïnvloeden en andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van een toekomstgerichte verklaring is opgenomen in het jaarverslag van de vennootschap. Dit persbericht houdt geen aanbod of uitnodiging in om effecten of activa van ThromboGenics in welk rechtsgebied ook te kopen of te verkopen. Er mogen geen effecten van ThromboGenics worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie krachtens de Amerikaanse Securities Act van 1933, geamendeerd, of in overeenstemming met een ontheffing daarvan, en in overeenstemming met enige van toepassing zijnde wetten inzake effecten in de VS.

Ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor diabetische oogziekten

Ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor diabetische oogziekten Persbericht 13 mei 2016 ThromboGenics Business Update Q1 2016 Ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor diabetische oogziekten Hoogtepunten ThromboGenics richt zich op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen

Nadere informatie

ThromboGenics Q Business Update

ThromboGenics Q Business Update GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE ThromboGenics Q1 2015 Business Update Nieuwe klinische studies met JETREA bevestigen positieve OASIS resultaten: slaagpercentages op dag 28 variëren tussen 40% en 58% Nieuwe

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2015

ThromboGenics Business Update H1 2015 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update H1 2015 ThromboGenics US herschikt in lijn met huidige JETREA marktvraag streefdoel break-even te zijn in US vanaf 2016 Voortgang klinische en

Nadere informatie

Metamorphopsia (vervorming van het gezichtsveld) is een ernstig symptoom en rechtvaardigt een vroegtijdige behandeling mét terugbetaling

Metamorphopsia (vervorming van het gezichtsveld) is een ernstig symptoom en rechtvaardigt een vroegtijdige behandeling mét terugbetaling Final Appraisal Determination (FAD) door NICE in de UK bevestigt aanbeveling tot terugbetaling van ThromboGenics JETREA voor de behandeling van vitreomaculaire tractie, inclusief in combinatie met een

Nadere informatie

ThromboGenics ontvangt positieve beoordeling van CHMP voor

ThromboGenics ontvangt positieve beoordeling van CHMP voor ThromboGenics ontvangt positieve beoordeling van CHMP voor JETREA De positieve beoordeling maakt de weg vrij voor een mogelijke goedkeuring door EMA van JETREA als eerste farmacologische oplossing voor

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2016

ThromboGenics Business Update H1 2016 Persbericht 25 augustus 2016 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update H1 2016 Voortgang ontwikkelingsportfolio: 4 programma s voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update

ThromboGenics Business Update GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE ThromboGenics Business Update Aanvaarding van JETREA door de Amerikaanse retinagemeenschap. Tegen eind april 2013 bedroeg de omzet in de Verenigde Staten meer dan $ 10 miljoen.

Nadere informatie

Hoogtepunten. Persbericht 17 maart 2016. Strategische update

Hoogtepunten. Persbericht 17 maart 2016. Strategische update Persbericht 17 maart 2016 Hoogtepunten Strategische update ThromboGenics strategie beoogt aandeelhouderswaarde te genereren met de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor ziekten aan de achterkant

Nadere informatie

De G-BA in Duitsland bevestigt dat JETREA

De G-BA in Duitsland bevestigt dat JETREA De G-BA in Duitsland bevestigt dat JETREA van ThromboGenics significante therapeutische voordelen biedt aan patiënten met vitreomaculaire tractie (VMT), met inbegrip van de combinatie met een maculagat

Nadere informatie

ThromboGenics Full Year 2016 Business Update

ThromboGenics Full Year 2016 Business Update Persbericht 16 maart 2017 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Full Year 2016 Business Update Innovatief klinisch en pre-klinisch onderzoeksportfolio met focus op diabetische oogziekten biedt meerdere

Nadere informatie

ThromboGenics NV Business Update

ThromboGenics NV Business Update Gereglementeerde informatie Openbaarmaking overeenkomstig de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Business Update Leuven, België 8 november 2012 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een geïntegreerd

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update

ThromboGenics Business Update ThromboGenics Business Update JETREA vindt langzaamaan steeds meer ingang in de retinagemeenschap in de VS. Onderneming breidt medische educatie in VS uit: aantal Medical Science Liaison managers verhoogd

Nadere informatie

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2015

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Onderstaand verslag betreft gereglementeerde informatie zoals bedoeld in het KB van 14/11/2007. Deze informatie kan u terugvinden op de website van ThromboGenics (www.thrombogenics.com) onder de sectie

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2018

ThromboGenics Business Update H1 2018 Persbericht 6 september 2018 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update H1 2018 Positieve topline resultaten van portfolio voor diabetische oogziekten Aandeelhouders geven goedkeuring naamsverandering

Nadere informatie

ThromboGenics publiceert business update en jaarresultaten Transformatie levert 30 miljoen euro in netto winst op

ThromboGenics publiceert business update en jaarresultaten Transformatie levert 30 miljoen euro in netto winst op ThromboGenics publiceert business update en jaarresultaten 2012 2012 Transformatie levert 30 miljoen euro in netto winst op GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE Leuven, België 14 maart 2013 - ThromboGenics NV (Euronext

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2017

ThromboGenics Business Update H1 2017 Persbericht 7 september 2017 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update H1 2017 Goede vordering in ontwikkeling portfolio voor diabetische oogziekten Oncurious nv breidt pijplijn uit met

Nadere informatie

ThromboGenics NV Business Update

ThromboGenics NV Business Update Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Business Update Leuven, België 10 mei 2012 ThromboGenics NV (NYSE Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutisch

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2013

ThromboGenics Business Update H1 2013 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE ThromboGenics Business Update H1 2013 Conference call en webcast gepland vandaag om 06:30 PM CET 12:30 PM EST De totale opbrengsten in H1 2013 bedragen 102.7 miljoenwinstgevende

Nadere informatie

ONBETREDEN PADEN VERKENNEN. Grensverleggende behandelingen voor diabetische retinopathie

ONBETREDEN PADEN VERKENNEN. Grensverleggende behandelingen voor diabetische retinopathie ONBETREDEN PADEN VERKENNEN Grensverleggende behandelingen voor diabetische retinopathie ONBETREDEN PADEN VERKENNEN Grensverleggende behandelingen voor diabetische retinopathie overzicht ONBETREDEN PADEN

Nadere informatie

Innovatie tot bij de patiënt. Nieuwe behandelingen in de oogheelkunde

Innovatie tot bij de patiënt. Nieuwe behandelingen in de oogheelkunde Innovatie tot bij de patiënt Nieuwe behandelingen in de oogheelkunde Innovatie tot bij de patiënt Nieuwe behandelingen in de oogheelkunde 4 9 15 35 Innovatie tot bij de patiënt Overzicht Voorwoord - Dr.

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Financiële informatie 2015

JAARVERSLAG. Financiële informatie 2015 JAARVERSLAG Financiële informatie 2015 JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE 2015 Inhoud 1. ALGEMENE INFORMATIE EN INFORMATIE BETREFFENDE DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET JAARVERSLAG EN VOOR DE CONTROLE

Nadere informatie

ThromboGenics NV Business Update

ThromboGenics NV Business Update Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Business Update Leuven, België 3 november 2011 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutische

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2013

ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2013 ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2013 JETREA in de VS GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE De verkoop van JETREA in de VS bedroeg 20,2 miljoen in 2013; er werden bijna 7.000 patiënten behandeld In

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update FY 2017

ThromboGenics Business Update FY 2017 Persbericht 15 maart 2018 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update FY 2017 Vorderingen in preklinisch en klinisch onderzoek voor ontwikkeling portfolio diabetische oogziekten Wereldwijde

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei Business Update

Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei Business Update Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 Business Update Leuven, België 12 mei 2011 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutisch bedrijf

Nadere informatie

Business Update. Gereglementeerde Informatie

Business Update. Gereglementeerde Informatie Business Update Gereglementeerde Informatie Leuven, België 6 november 2008 ThromboGenics NV (Euronext Brussel: THR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op innovatieve behandelingen voor oogaandoeningen,

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update H1 2014

ThromboGenics Business Update H1 2014 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE ThromboGenics Business Update H1 2014 Financieel Inkomsten 7,1 miljoen in de eerste helft van 2014, vergeleken met 102,7 miljoen in dezelfde periode in 2013 (met inbegrip van

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële informatie 2016

Jaarverslag Financiële informatie 2016 Jaarverslag Financiële informatie 2016 JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE 2016 Inhoud 1. ALGEMENE INFORMATIE EN INFORMATIE BETREFFENDE DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET JAARVERSLAG EN VOOR DE CONTROLE

Nadere informatie

Business Update. Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007

Business Update. Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 Business Update Leuven, België 14 mei 2009 ThromboGenics NV (Euronext Brussel:THR), een biofarmaceutisch bedrijf dat

Nadere informatie

ThromboGenics NV Business Update

ThromboGenics NV Business Update Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Business Update Leuven, België 24 augustus 2011 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutische

Nadere informatie

Business update ThromboGenics volledig boekjaar 2014

Business update ThromboGenics volledig boekjaar 2014 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE Business update ThromboGenics volledig boekjaar 2014 Financieel De totale inkomsten bedroegen 13,8 miljoen in 2014 (2013-112,8 miljoen, inclusief 90 miljoen aan mijlpaalbetalingen

Nadere informatie

Nieuwe perspectieven. Van onderzoek tot toepassing

Nieuwe perspectieven. Van onderzoek tot toepassing Nieuwe perspectieven Van onderzoek tot toepassing ThromboGenics corporate highlights 2013 4 Voorzitter Dr. Staf Van Reet 2013, een jaar van groot belang We blijven geloven dat JETREA gaandeweg erkend

Nadere informatie

Uw handleiding voor de behandeling met JETREA

Uw handleiding voor de behandeling met JETREA Uw handleiding voor de behandeling met JETREA (ocriplasmine) (ocriplasmin) (ocriplasmine) Concentraat voor oplossing, voor injectie, 0,5mg/0,2ml 2 Inleiding U heeft dit informatiepakket ontvangen omdat

Nadere informatie

ThromboGenics NV Kondigt Halfjaarlijkse Resultaten aan voor 2010

ThromboGenics NV Kondigt Halfjaarlijkse Resultaten aan voor 2010 Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Kondigt Halfjaarlijkse Resultaten aan voor 2010 Leuven, België 26 augustus, 2010 ThromboGenics NV

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2011

ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2011 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update en Jaarresultaten 2011 Leuven, België 8 maart 2012 - ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt

Nadere informatie

Business Update. Gereglementeerde Informatie

Business Update. Gereglementeerde Informatie Business Update Gereglementeerde Informatie Leuven, België 13 mei 2008 (na beurstijd) ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biotechnologisch bedrijf dat zich toespitst op innovatieve behandelingen

Nadere informatie

PERSBERICHT. Oxurion NV Business Update Boekjaar 2018

PERSBERICHT. Oxurion NV Business Update Boekjaar 2018 Oxurion NV Business Update Boekjaar 2018 Significante vooruitgang met klinische ontwikkeling voor diabetische oogziekten Positieve toplijn resultaten van Fase 1/2 studie met THR-317 voor DME Meerdere klinische

Nadere informatie

INHOUD. 2 jaarverslag 2012 THROMBOGENICS

INHOUD. 2 jaarverslag 2012 THROMBOGENICS JAARVERSLAG 2012 INHOUD 2 jaarverslag 2012 THROMBOGENICS Inhoud INLEIDING 4 Belangrijkste cijfers 2012 4 Interview met de CEO en de voorzitter 5 ThromboGenics in het kort 7 Missie 8 Ondernemingsdoelstellingen

Nadere informatie

ThromboGenics NV Business Update

ThromboGenics NV Business Update Gereglementeerde informatie ThromboGenics NV Business Update Leuven, België 30 augustus 2012 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling

Nadere informatie

JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE

JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE 2017 JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE 2017 JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE Inhoud 1. ALGEMENE INFORMATIE EN INFORMATIE BETREFFENDE DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET JAARVERSLAG EN VOOR DE CONTROLE

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2009

ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2009 Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2009 Record Kaspositie van 76,7 miljoen bij aanvang van een cruciaal 2010

Nadere informatie

Een kijk op 2011 Jaarverslag

Een kijk op 2011 Jaarverslag Een kijk op 2011 Jaarverslag 2 ThromboGenics Jaarverslag 2011 Inhoud Inleiding ThromboGenics in het kort...4 5 de IPO Anniversary...5 - Een toonaangevend oftalmologisch bedrijf worden...6 - Ocriplasmine

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1%

Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal Fagron realiseert organische omzetgroei van 10,1% Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 11 oktober 2018 Fagron zet sterke omzetgroei van eerste halfjaar door in derde kwartaal 2018 Fagron realiseert organische omzetgroei

Nadere informatie

UITOEFENING VAN DE OVERTOEWIJZINGSOPTIE EN VERSTRIJKEN VAN DE STABILISATIEPERIODE IN VERBAND MET DE EERSTE OPENBARE AANBIEDING

UITOEFENING VAN DE OVERTOEWIJZINGSOPTIE EN VERSTRIJKEN VAN DE STABILISATIEPERIODE IN VERBAND MET DE EERSTE OPENBARE AANBIEDING Gereglementeerde informatie UITOEFENING VAN DE OVERTOEWIJZINGSOPTIE EN VERSTRIJKEN VAN DE STABILISATIEPERIODE IN VERBAND MET DE EERSTE OPENBARE AANBIEDING Luik, België, 30 juli 2015-17.45 CEST Mithra Pharmaceuticals

Nadere informatie

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2017

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2017 Onderstaand verslag betreft gereglementeerde informatie zoals bedoeld in het KB van 14/11/2007. Deze informatie kan u terugvinden op de website van ThromboGenics (www.thrombogenics.com) onder de sectie

Nadere informatie

An Emerging Force in Ophthalmology and Vascular Medicine

An Emerging Force in Ophthalmology and Vascular Medicine An Emerging Force in Ophthalmology and Vascular Medicine Jaarverslag 2009 Inhoud Over ThromboGenics........................................................... 02 Bouwen aan een succesvolle oftalmologische

Nadere informatie

Persbericht. Verslag van de Chief Executive Officer van UCB aan de 2007 Jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering

Persbericht. Verslag van de Chief Executive Officer van UCB aan de 2007 Jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering UCB NV Researchdreef 60, B-1070 Brussel (België) Persbericht Verslag van de Chief Executive Officer van UCB aan de 2007 Jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering Brussel (België) 26 april, 2007, 13:00

Nadere informatie

Samenvatting. Fase I. Fase II. Fase III. Tijdlijn klinische ontwikkeling

Samenvatting. Fase I. Fase II. Fase III. Tijdlijn klinische ontwikkeling Jaarverslag 2010 Samenvatting Tijdlijn klinische ontwikkeling Fase I De veiligheid van een nieuw kandidaat-geneesmiddel wordt voor het eerst geëvalueerd bij mensen. Fase II Het nieuwe kandidaat-geneesmiddel

Nadere informatie

BIJLAGE 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL JETREA 0,5 mg/0,2 ml concentraat voor oplossing voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke injectieflacon

Nadere informatie

ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2010

ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2010 Gereglementeerde informatie ThromboGenics Business Update en Jaarcijfers 2010 Leuven, België 10 maart 2011 ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op onderzoek

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T 1 P E R S B E R I C H T Prosensa-resultaten derde kwartaal 2014 en recente ontwikkelingen Indieningsproces registratiedossier drisapersen bij FDA in volle gang Indiening bij Europese registratie-autoriteiten

Nadere informatie

ThromboGenics kondigt halfjaarlijkse resultaten aan voor 2008

ThromboGenics kondigt halfjaarlijkse resultaten aan voor 2008 ThromboGenics kondigt halfjaarlijkse resultaten aan voor 2008 Leuven, België 28 augustus 2008 - ThromboGenics NV (Euronext Brussel: THR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op innovatieve behandelingen

Nadere informatie

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 Juni 2011

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 Juni 2011 Onderstaand verslag betreft gereglementeerde informatie zoals bedoeld in het KB van 14/11/2007. Deze informatie kan u terugvinden op de website van ThromboGenics (www.thrombogenics.com) onder de sectie

Nadere informatie

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2013

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2013 Onderstaand verslag betreft gereglementeerde informatie zoals bedoeld in het KB van 14/11/2007. Deze informatie kan u terugvinden op de website van ThromboGenics (www.thrombogenics.com) onder de sectie

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007

Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 Gereglementeerde informatie Aankondiging in overeenstemming met de wet van 2 mei 2007 ThromboGenics NV Geeft Business Update en Kondigt Halfjaarlijkse Resultaten aan voor 2009 Leuven, België 27 augustus

Nadere informatie

UCB rapporteert solide groei van Cimzia, Vimpat en Neupro, positieve pijplijnontwikkelingen, en bevestigt financiële vooruitzichten

UCB rapporteert solide groei van Cimzia, Vimpat en Neupro, positieve pijplijnontwikkelingen, en bevestigt financiële vooruitzichten Tussentijds verslag UCB voor de eerste negen maanden van 2013 UCB rapporteert solide groei van Cimzia, Vimpat en Neupro, positieve pijplijnontwikkelingen, en bevestigt financiële vooruitzichten Stabiele

Nadere informatie

jaarverslag Financiële informatie 2014

jaarverslag Financiële informatie 2014 jaarverslag Financiële informatie 2014 jaarverslag Financiële informatie 2014 Inhoud 1. Algemene informatie en informatie betreffende de verantwoordelijkheid voor het Jaarverslag en voor de controle

Nadere informatie

Neuropore en UCB gaan wereldwijde samenwerking aan en sluiten overeenkomst

Neuropore en UCB gaan wereldwijde samenwerking aan en sluiten overeenkomst Neuropore en UCB gaan wereldwijde samenwerking aan en sluiten overeenkomst Bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van een ziekteveranderende behandelmogelijkheid met kleinmoleculair middel voor mensen

Nadere informatie

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2014

Tussentijds Financieel Verslag Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Onderstaand verslag betreft gereglementeerde informatie zoals bedoeld in het KB van 14/11/2007. Deze informatie kan u terugvinden op de website van ThromboGenics (www.thrombogenics.com) onder de sectie

Nadere informatie

JETREA (ocriplasmine) PATIËNTENINFORMATIEPAKKET

JETREA (ocriplasmine) PATIËNTENINFORMATIEPAKKET De Europese gezondheidsautoriteiten hebben bepaalde voorwaarden verbonden aan het in de handel brengen van het geneesmiddel JETREA. Het verplicht plan voor risicobeperking in België, waarvan deze informatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE

JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE 2018 2018 JAARVERSLAG FINANCIËLE INFORMATIE Inhoud 1. ALGEMENE INFORMATIE EN INFORMATIE BETREFFENDE DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET JAARVERSLAG EN VOOR DE CONTROLE... VAN DE JAARREKENING...5 1.1. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

ThromboGenics maakt jaarcijfers 2007 bekend

ThromboGenics maakt jaarcijfers 2007 bekend ThromboGenics maakt jaarcijfers 2007 bekend Leuven, België - 13 maart 2008 - ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), een biotechnologisch bedrijf dat zich toespitst op vasculaire ziekten, geeft vandaag

Nadere informatie

Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007

Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 Leuven (BELGIË) 26 januari 2018, 22:00u CET TiGenix NV (Euronext Brussels en Nasdaq:

Nadere informatie

Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007

Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT Transparantiekennisgevingen overeenkomstig Artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 Leuven (België) 10 april 2018, 22:00u CET TiGenix NV (Euronext Brussels en Nasdaq:

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2012 bedragen miljoen euro, een stijging van 6.3% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2012 bedragen miljoen euro, een stijging van 6.3% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 12/03/2013-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht JENSEN-GROUP verbetert winstgevendheid en rapporteert record opbrengsten Hoogtepunten 2012 De opbrengsten voor 2012 bedragen

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. JETREA 0,5 mg/0,2 ml concentraat voor oplossing voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. JETREA 0,5 mg/0,2 ml concentraat voor oplossing voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor kan snel nieuwe veiligheidsinformatie worden vastgesteld. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg worden verzocht alle vermoedelijke

Nadere informatie

jaarverslag Financiële informatie 2014

jaarverslag Financiële informatie 2014 jaarverslag Financiële informatie 2014 jaarverslag Financiële informatie 2014 Inhoud 1. Algemene informatie en informatie betreffende de verantwoordelijkheid voor het Jaarverslag en voor de controle van

Nadere informatie

Wat zijn feiten en cijfers rond geneesmiddelenonderzoek?

Wat zijn feiten en cijfers rond geneesmiddelenonderzoek? Deze kaart geeft een overzicht van beschikbare feiten en geneesmiddelenonderzoek. De kaart is tot stand gekomen op basis van literatuuronderzoek, interviews en denksessies met deskundigen. Met dank aan

Nadere informatie

Pembrolizumab als monotherapie bereikte een algehele responsrate van 25 procent bij reeds zwaar behandelde patiënten

Pembrolizumab als monotherapie bereikte een algehele responsrate van 25 procent bij reeds zwaar behandelde patiënten Persbericht Perscontact: Marleen Vanheel Communications Projects Manager, MSD marleen_vanheel@merck.com GSM: 0475 63 64 16 Nieuwe bevindingen tonen duurzame anti-tumoractiviteit met pembrolizumab, de anti-pd-1-behandeling

Nadere informatie

PERSPECTIEVEN FOCUS OP NIEUWE BEHANDELINGEN TEGEN VERMINDERD GEZICHTSVERMOGEN

PERSPECTIEVEN FOCUS OP NIEUWE BEHANDELINGEN TEGEN VERMINDERD GEZICHTSVERMOGEN PERSPECTIEVEN FOCUS OP NIEUWE BEHANDELINGEN TEGEN VERMINDERD GEZICHTSVERMOGEN Belangrijke mijlpalen in de strijd tegen verminderd gezichtsvermogen p. 4 Ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op basis van

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2011 bedragen 216,2 miljoen euro, een daling van 4,8% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 14/03/2012-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Een jaar met belangrijke strategische investeringen Zoals vermeld in de tussentijdse verklaring over het derde kwartaal,

Nadere informatie

zichtstoornissen als gevolg van maculaoedeem dat veroorzaakt wordt door diabetes;

zichtstoornissen als gevolg van maculaoedeem dat veroorzaakt wordt door diabetes; EMA/677928/2015 EMEA/H/C/002392 EPAR-samenvatting voor het publiek aflibercept Dit document is een samenvatting van het Europees openbaar beoordelingsrapport (EPAR) voor. Het geeft uitleg over de aanpak

Nadere informatie

TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015

TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015 S O C I E T E A N O N Y M E - N A A M L O Z E V E N N O O T S C H A P TUSSENTIJDS BEHEERVERSLAG 4 september 2015 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE STIJGING VAN HET RECURRENTE BEDRIJFSRESULTAAT MET 9 % TOT 3.585

Nadere informatie

Inhoudsopgave. O ver Thro m b o G e n i c s 4. I n t e r v i ew met de Vo o r z i t t e r e n d e C E O van Thro m b o G e n i c s 1 0

Inhoudsopgave. O ver Thro m b o G e n i c s 4. I n t e r v i ew met de Vo o r z i t t e r e n d e C E O van Thro m b o G e n i c s 1 0 ThromboGenics Jaarverslag 2008 O ver Thro m b o G e n i c s 4 I n t e r v i ew met de Vo o r z i t t e r e n d e C E O van Thro m b o G e n i c s 1 0 B e l a n g r i j k ste ontwikkelingspro g ramma s

Nadere informatie

Wat is een klinische studie?

Wat is een klinische studie? Wat is een klinische studie? Klinische studies Klinische studies Klinische studies worden verricht om de werkzaamheid van geneesmiddelen alsook combinaties van verschillende behandelingen te testen. Klinische

Nadere informatie

Diabetische Oogziekten

Diabetische Oogziekten Diabetische Oogziekten F. Hageman, Oogarts OPSIS oogziekenhuis Amstelveen Den Burg DIABETES MELLITUS GLUCOSE Bloedglucosespiegel : Maat voor hoeveelheid glucose opgelost in het bloed. Wordt uitgedrukt

Nadere informatie

JETREA (ocriplasmine)

JETREA (ocriplasmine) De Europese gezondheidsautoriteiten hebben bepaalde voorwaarden verbonden aan het in de handel brengen van het geneesmiddel JETREA. Het verplicht plan voor risicobeperking in België, waarvan deze informatie

Nadere informatie

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013

Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 PERSBERICHT Omzet bereikt recordhoogte van 2,5 miljard en stevige prestaties in 2013 Jaarresultaten 2013 Aliaxis N.V. Brussel, 5 april 2014 Aliaxis, een wereldleider op het vlak van de productie en distributie

Nadere informatie

GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN AAN DAT FILGOTINIB ALLE BELANGRIJKE ONDERZOEKSDOELEN HEEFT GEHAALD IN EERSTE REUMA FASE 3 STUDIE

GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN AAN DAT FILGOTINIB ALLE BELANGRIJKE ONDERZOEKSDOELEN HEEFT GEHAALD IN EERSTE REUMA FASE 3 STUDIE GILEAD EN GALAPAGOS KONDIGEN AAN DAT FILGOTINIB ALLE BELANGRIJKE ONDERZOEKSDOELEN HEEFT GEHAALD IN EERSTE REUMA FASE 3 STUDIE -- Doseringen van 100 mg en 200 mg filgotinib bereikten significant hogere

Nadere informatie

MTY wordt IEX Group NV, leider in online beleggersinformatie

MTY wordt IEX Group NV, leider in online beleggersinformatie PERSBERICHT Bussum, 5 november 2015 In aanvulling op het persbericht IEX gaat naar de beurs, dat hedenmorgen is gepubliceerd, informeert MTY Holdings NV middels onderstaand bericht haar aandeelhouders

Nadere informatie

Filgotinib Totaal N=2088 No. (%) Ernstige infecties & 10 (1,0) 8 (2,5) 13 (1,5) 13 (1,3) 3 (1,4) 29 (1,4)

Filgotinib Totaal N=2088 No. (%) Ernstige infecties & 10 (1,0) 8 (2,5) 13 (1,5) 13 (1,3) 3 (1,4) 29 (1,4) GILEAD EN GALAPAGOS RAPPORTEREN MEEST RECENTE VEILIGHEIDSINFORMATIE VOOR FILGOTINIB IN REUMA -- Gecombineerde tussentijdse data uit Fase 3 FINCH programma na 24 weken en lange termijn-data van Fase 2b

Nadere informatie

ASIT biotech stelt zijn halfjaarresultaten 2017 voor en geeft een update over zijn klinische programma's

ASIT biotech stelt zijn halfjaarresultaten 2017 voor en geeft een update over zijn klinische programma's Gereglementeerde informatie ASIT biotech stelt zijn halfjaarresultaten 2017 voor en geeft een update over zijn klinische programma's De klinische werkzaamheid van gp-asit+ is aangetoond in de BTT009-fase

Nadere informatie

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika

Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland) 1, 12 oktober 2017 Fagron: Omzetstijging gedragen door belangrijkste regio s Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika Kernpunten Omzet stijgt

Nadere informatie

De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een stijging van 8.2% tegenover vorig jaar

De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een stijging van 8.2% tegenover vorig jaar Onder Embargo tot 04/03/2015-17.45 CET Geregelementeerde informatie Persbericht Record resultaat dank zij record omzet + e vere Hoogtepunten 2014 De opbrengsten voor 2014 bedragen 239.6 miljoen euro, een

Nadere informatie

Persbericht Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Persbericht Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie* . Persbericht Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie* Brussel, 31 oktober 2018, 8u00 Openbaarmaking van transparantiekennisgeving(en) ontvangen door KBC Groep NV (artikel 14, eerste lid van de

Nadere informatie

TiGenix businessupdate en financiële highlights voor de eerste helft van 2013

TiGenix businessupdate en financiële highlights voor de eerste helft van 2013 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 20 AUGUSTUS 2013 TiGenix businessupdate en financiële highlights voor de eerste helft van 2013 Omzet van ChondroCelect stijgt met 55% Rekrutering voor belangrijkste programma

Nadere informatie

Cover Page. The handle holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle  holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/33063 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Tan, Melanie Title: Clinical aspects of recurrent venous thromboembolism Issue

Nadere informatie

UCB verbetert financiële vooruitzichten 2017 na sterke prestaties in eerste 9 maanden

UCB verbetert financiële vooruitzichten 2017 na sterke prestaties in eerste 9 maanden Brussel (België), vrijdag 20 oktober 2017 7:00 (CEST) gereguleerde informatie Tussentijds verslag UCB voor de eerste negen maanden van 2017: UCB verbetert financiële vooruitzichten 2017 na sterke prestaties

Nadere informatie

REGISTRATIEDOCUMENT IBUS FONDSEN BEHEER B.V.

REGISTRATIEDOCUMENT IBUS FONDSEN BEHEER B.V. REGISTRATIEDOCUMENT IBUS FONDSEN BEHEER juli 2011 - 2 - INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. WERKZAAMHEDEN VAN IBUS FONDSEN BEHEER 3 2.1 Activiteiten van IBUS Fondsen Beheer 3 2.2 Soorten belegginginstellingen

Nadere informatie

Artikels nav Kapitaalsverhoging

Artikels nav Kapitaalsverhoging Artikels nav Kapitaalsverhoging Het Laatste Nieuws 18/06/2009 Beste collega's, We willen u graag op de hoogte brengen dat we vandaag de voorwaarden van de geplande kapitaalverhoging van 15 miljoen euro

Nadere informatie

DIT DOCUMENT IS NIET BESTEMD VOOR VRIJGAVE, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, JAPAN EN AUSTRALIË

DIT DOCUMENT IS NIET BESTEMD VOOR VRIJGAVE, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, CANADA, JAPAN EN AUSTRALIË VOORWAARDEN BETREFFENDE HET KEUZEDIVIDEND Persbericht Gereglementeerde informatie Maandag 18 mei 2015 (na beurstijd) Montea Management NV, met maatschappelijke zetel in 9320 Erembodegem, Industrielaan

Nadere informatie

Transparantieverklaringen

Transparantieverklaringen Transparantieverklaringen Brussel (België), 1 maart 2017 20u00 (CET) gereglementeerde informatie 1. Samenvatting van de kennisgevingen Op grond van artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking

Nadere informatie

Waarom was het onderzoek nodig?

Waarom was het onderzoek nodig? Een onderzoek om te testen of BI 409306 de geestelijke vermogens verbetert bij mensen met lichte ziekte van Alzheimer die problemen hebben met geestelijk functioneren Dit is een samenvatting van een klinisch

Nadere informatie

TiGenix businessupdate en financiële kerncijfers voor de eerste helft van 2012

TiGenix businessupdate en financiële kerncijfers voor de eerste helft van 2012 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE 23 AUGUSTUS 2012 TiGenix businessupdate en financiële kerncijfers voor de eerste helft van 2012 Commerciële roll-out ChondroCelect wint nog steeds aan stootkracht Alle klinische

Nadere informatie

Transparantieverklaringen BlackRock, Inc.

Transparantieverklaringen BlackRock, Inc. Transparantieverklaringen BlackRock, Inc. 2 kennisgevingen verwijzend naar situatie op 29 juni en 2 juli 2018 Overschreden drempel: 5% Laatste deelneming: 4,91% Brussel (België), 6 juli 2018 20u00 (CET)

Nadere informatie

5-jaars Follow-up van de FAME studie

5-jaars Follow-up van de FAME studie 5-jaars Follow-up van de FAME studie WCN Congres 2015, Amsterdam 20-11-2015 Drs. L.X. van Nunen namens de FAME studiegroep Potential conflicts of interest Ik, Lokien X. van Nunen, heb GEEN conflicts of

Nadere informatie